Christer Hellekant, tf förvaltningsområdeschef Elisabeth Martinsson, sekreterare. Kommunstyrelseförvaltningen, Henån Onsdag 24 april, kl. 16.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Christer Hellekant, tf förvaltningsområdeschef Elisabeth Martinsson, sekreterare. Kommunstyrelseförvaltningen, Henån Onsdag 24 april, kl. 16."

Transkript

1 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Brandstationen Svanesund :15 Ledamöter Bo Andersson Els-Marie Ragnar Bengt Johansson Kerstin Gadde Hans Stevander Ersättare Sven Olsson Leif Apelgren Alexander Hutter Övriga Christer Hellekant, tf förvaltningsområdeschef Elisabeth Martinsson, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån Onsdag 24 april, kl Ärende Dnr Sidan 1. Ombyggnation av Ängås 7-9 skola KS/2011: Henåns skola, rapport KS/2012: Godkännande av detaljplan för Huseby 6:15 (f.d. 4:5) för antagande 4. Godkännande av detaljplan för Svanesund 3:59 för samråd 5. Godkännande av detaljplan för Svanesund 2:127 för granskning KS/2011:247 3 KS/2011: KS/2012:

2 2 Ärende Dnr Sidan 6. Godkännande av detaljplan för samråd för fastigheten Hästekälla 1:24, Orust kommun 7. Informationsfrågor - utskottet för samhällsutveckling 8. Förslag till ändrade arrendeavgifter för upplåtelse av mark till sjöbodar, uthus, magasin, trädäck och bryggor (vattenområde)(lägenhetsarrende) 9. Godkännande av köpeavtal, gruppboende, Svanesund 2:2 10. Godkännande av överenskommelse mellan Käringöns samfällighetsförening och Orust kommun i samband med bildande av gemensamhetsanläggning för parkeringsändamål 11. Godkännande av överenskommelse mellan referensgruppen för Gullholmen/Härmanö/Tvestjärten och Orust kommun i samband med bildande av gemensamhetsanläggning för parkeringsändamål KS/2011: KS/2013:54 8 KS/2012: KS/2012: KS/2013: KS/2013: Hyresavtal för Svanesund 1:3 KS/2013: Budgetuppföljning Förvaltningsområde samhällsutveckling 14. Investering - Inköp av 5 st RAKEL kommunikationsenheter till brandvärnen 15. Genomförande av delregional samverkansövning enligt Lag 2006:544 om kommuner och landstings åtgärder inför och vid en extraordinär händelse i fredstid och under höjd beredskap 16. Motion om inköp av hjärtstartare inom Orust kommun KS/2013: KS/2013: KS/2013: KS/2013: Revisionsiakttagelser Henåns skola KS/2013:352 35

3 3 Ärende Dnr Sidan 18. Energi- och klimatplan, Orust kommun KS/2013: Avsiktsförklaring om klimatneutralitet KS/2013: Hamnavgifter, Orust kommun KS/2013: Försäljnings- och laddningsställe för Västtrafikkort 22. Anmälan om inkomna skrivelser m.m. - utskottet för samhällsutveckling KS/2013: KS/2013:56 40 ORUST KOMMUN Bengt Johansson Ordförande Elisabeth Martinsson Sekreterare

4 4 Parti Ledamot/ersättare o Bo Andersson Fpo o Els-Marie Ragnar C o Bengt Johansson S o Kerstin Gadde S o Hans Stevander Närvarande Omröstningsprotokoll Ks Ks Ks ja nej avst ja nej avst Ja nej avst Mp e Sven Olsson Kd e Leif Apelgren S e Alexander Hutter Summa

5 5 Ombyggnation av Ängås 7-9 skola Dnr KS/2011:49 Perolof Melin, fastighetsingenjör, redogör för statusen på Ängås 7-9 skola.

6 6 Henåns skola, rapport Dnr KS/2012:1488 Perolof Melin, fastighetsingenjör, redogör för statusen på Henåns skola.

7 7 Godkännande av detaljplan för Huseby 6:15 (f.d. 4:5) för antagande Dnr KS/2011:247

8 8 Godkännande av detaljplan för Svanesund 3:59 för samråd Dnr KS/2011:1815 Bakgrund Kommunstyrelsen beslutade att bevilja planbesked för fastigheten Svanesund 3:59. Planen omfattas idag av detaljplan som vann laga kraft Nu föreligger planförslag för samråd. Syfte Planen syftar till att möjliggöra avstyckning samt skapa byggrätter för ytterligare 5 enbostadshus i tillägg till det bostadshus som står på fastigheten idag.

9 9 Godkännande av detaljplan för Svanesund 2:127 för granskning Dnr KS/2012:180 Bakgrund I detaljplan antagen den 9 september 2010 finns en bestämmelse i syfte att förhindra avstyckning inom fastigheten Svanesund 2:127. Bygglov har beviljats inom planområdet för friliggande hus samt parhus och radhus inom planområdet för bostadsändamål. Fastighetsägaren till Svanesund 2:127 har därefter begärt planbesked för en återställning av plansituationen till den som gällde före den senaste planändringen, det vill säga att fastigheter åter ska kunna indelas i mindre fastigheter för att möjliggöra avstyckning av tomter med äganderätt. Som grund för begäran har sökanden angett att det under överskådlig tid framöver saknas marknadsunderlag för genomförande av projektet i form av bostadsrätter. har ställt sig positiva till att 50 procent av fastigheten kan indelas i mindre fastigheter och en ny detaljplan tas fram för området. Samrådshandlingar för detaljplanen har tidigare varit utsända på samråd från 29 oktober till 26 november Inkomna yttranden har kommenterats i samrådsredogörelsen. Planförfarandet ändras från enkelt till normalt förfarande eftersom allmänintresset för planen visat sig vara större än förväntat. Övriga ändringar av planförslaget berör huvudsakligen den planerade bebyggelsens påverkan på befintlig bebyggelse. En byggrätt planområdets nordvästra del har plockats bort för att minska intrånget i befintliga fastigheters utsiktsmöjligheter. Syfte Syftet med denna detaljplan är att möjliggöra avstyckning av tomter med äganderätt. Denna nya detaljplan medger i princip samma markanvändning och samma antal bostäder som tidigare detaljplan med den skillnaden att avstyckning för 14 friliggande småhus kan ske.

10 10 Godkännande av detaljplan för samråd för fastigheten Hästekälla 1:24, Orust kommun Dnr KS/2011:1715 Bakgrund Planområdet ligger inom detaljplan vilken medger uppförande av en huvudbyggnad om högst 80 kvm samt ett uthus om 20 kvm. Idag är huvudbyggnaden placerat helt utanför gällande byggrätt (då i samförstånd med byggnadsnämnden). Planbesked har beviljats för byggnation av gäststuga på tomten. Syfte Syftet med denna detaljplan är att skapa byggrätt för gäststuga på ca 50 kvm samt legalisera befintligt bostadshus med byggrätt.

11 11 Informationsfrågor - utskottet för samhällsutveckling Dnr KS/2013:54 Lokala trafikföreskrifter Rätt fart i staden

12 12 Förslag till ändrade arrendeavgifter för upplåtelse av mark till sjöbodar, uthus, magasin, trädäck och bryggor (vattenområde)(lägenhetsarrende) Dnr KS/2012:1551 Föregående beslut Kommunfullmäktige beslutade om ny arrendeavgift för upplåtelse av mark till sjöbodar, uthus, magasin, trädäck och bryggor (vattenområde) (lägenhetsarrende). Avgifterna baseras på 100 kr/kvm samt en årlig administrativ om 450 kronor. Samtliga avgifter indexuppräknas enligt konsumentprisindex för juli månad Hans Pernervik föreslår i motion inkommen , kommunfullmäktige besluta om att uppdra till kommunstyrelsen att se över taxan angående arrende av sjöbodar och bryggor. Kommunfullmäktige beslutade (dnr 2012:2701) att uppdra till kommunstyrelsen att se över taxan angående arrende av sjöbodar och bryggor samt därmed anse motionen besvarad. Bakgrund I anteckningar från Träffpunkt Orust redovisas mark- och exploaterings kostnader avseende administration av arrenden. Kostnaderna redovisas till kronor samt kronor för kommunjurist och externa jurister. Detta ger en total kostnad på kronor. Ca 70 stycken arrendeområden är inmätta och ger ett genomsnitt med en areal på kvm hittills. Med detta som underlag finns två alternativ för att få täckning av dessa kostnader samt få in ett överskott på mellan kronor. Alternativ ett: 75 kr/kvm för markområde och 75 kr/kvm för vattenområde samt en årlig administrativ avgift om 450 kronor. Alternativ två: 87 kr/kvm för markområde och 87 kr/kvm för vattenområde. Samtliga avgifter indexuppräknas enligt konsumentprisindex för juli månad Dessa alternativ grundar sig på ett exakt kvadratmeterpris utan intervall och tak. Eftersom alla arrendeområden inte är inmätta kan inte ett exakt kvadratmeterpris tas fram för att få intäkter och utgifter gå plus minus noll. Det bör beaktas att

13 13 arrendeområdena kan både vara större och mindre än genomsnittet som hittills har fåtts fram och därför bör ett visst överskott finnas. Den administrativa avgiften är till för att täcka administrativa utgifter i samband med överlåtelse, köp etc. och har inget med arrendeområdets storlek att göra.

14 14 Godkännande av köpeavtal, gruppboende, Svanesund 2:2 Dnr KS/2012:2460 Bakgrund Detaljplan för Svanesund 2:2, gruppboende antogs av kommunstyrelsen Stiftelsen Orustbostäder avser att bygga gruppboende för funktionshindrade vuxna. Byggnation pågår. Ett avtal har upprättats och undertecknats efter beslut i kommunfullmäktige En ansökan om avstyckning har inlämnats till lantmäteriet. Avstyckningen gick dock inte att genomföra så som befintligt avtal ser ut på grund av att ansökan gällde hela detaljplaneområdet. Ingen förändring avseende priset avses att göras. Ett nytt avtal skall tecknas där köpet endast omfattar kvartersmark inom detaljplanen för att marken skall kunna avstyckas.

15 15 Godkännande av överenskommelse mellan Käringöns samfällighetsförening och Orust kommun i samband med bildande av gemensamhetsanläggning för parkeringsändamål Dnr KS/2013:661 Ny färjeterminal i Tuvesvik kommer att stå klar i juni Orust kommun har ansökt om lantmäteriförrättning för att bilda gemensamhetsanläggningar på parkeringsplatser. Lantmäteriförrättningen beräknas bli klar våren Anläggningarna innehåller p-ytor, el, diken och dagvattenbrunnar samt infartsvägar enligt bilaga daterad För att minska föreningarnas oro för framtida fel m.m. har parterna kommit överens om diverse åtgärder som inte ingår i entreprenaden m.m., se överenskommelse daterad

16 16 Godkännande av överenskommelse mellan referensgruppen för Gullholmen/Härmanö/Tvestjärten och Orust kommun i samband med bildande av gemensamhetsanläggning för parkeringsändamål Dnr KS/2013:661 Ny färjeterminal i Tuvesvik kommer att stå klar i juni Orust kommun har ansökt om lantmäteriförrättning för att bilda gemensamhetsanläggningar på parkeringsplatser. Lantmäteriförrättningen beräknas bli klar våren Anläggningarna innehåller p-ytor, el, diken och dagvattenbrunnar samt infartsvägar enligt bilaga daterad För att minska föreningarnas oro för framtida fel m.m. har parterna kommit överens om diverse åtgärder som inte ingår i entreprenaden m.m., se överenskommelse daterad

17 17 Hyreskontrakt för Svanesund 1:3 Dnr KS/2013:465 Bakgrund Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att ställa sig positiv till att gå vidare med tecknande av hyreskontrakt för hyra och uthyrning av fastigheten Svanesund 1:3. Kommunen har i dialog med ägarna till fastigheten Svanesund 1:3 kommit överens om att hyra lokalen med syfte att kunna hyra ut den vidare som industrihotell. En intressent, Yrkeshögskolan i Göteborg, har meddelat att de vill skriva ett hyresavtal med kommunen om att omgående hyra den aktuella fastigheten till och med Fastighetens totalyta är m 2 och aktuell yta att hyra är ca 800 m 2, förutom kajområde och bryggor. Kommunens fastighetsförvaltning håller på att upprätta förslag till hyresavtal och de kommer också att administrera avtalen. Kostnader som inte täcks av hyresintäkter från lokalen ska inte belasta kommunens fastighetsförvaltning då den aktuella fastigheten inte är avsedd för kommunens kärnverksamheter. Syftet Syftet med att Orust kommun ska hyra fastigheten Svanesund 1:3 för att sedan hyra ut den är att fastighetsägaren tycker denna lösning passar väl. Fastighetsägaren får en hyresgäst, kommunen, som har möjlighet att hyra ut till flera verksamheter som kan passa på platsen och i lokalerna. Samtal har förts under en tid för att hitta en lösning som passar de inblandade parterna. På fastigheten har inte bedrivits någon verksamhet under senare år. Förhoppningar finns nu på att det kan generera både arbetstillfällen och bra verksamhet på platsen.

18 18 Budgetuppföljning Förvaltningsområde samhällsutveckling Dnr KS/2013:293 Emma Carlsson, ekonom för förvaltningsområde redovisar kortprognos per mars månad 2013.

19 19 Investering - Inköp av 5 st RAKEL kommunikationsenheter till brandvärnen Dnr KS/2013:451 Bakgrund stängdes, på uppdrag av Regeringen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, det analoga sambandsnätet ner av SOS Alarm. Detta ersattes med det digitala kommunikationssystemet RAKEL. Detta innebar i sin tur att räddningstjänstens kommunikationssystem ersattes genom en investering Syftet Syftet med investeringen är att säkerställa kommunikation vid operativa räddningsinsatser mellan räddningsledare och brandvärnen på Gullholmen, Käringön och Mollösund. Mål Målet är att säkerställa kraven på kommunikation vid räddningsinsats enligt AFS 2007:7 samt att förstärka kommunikations- och samverkanskapaciteten vid händelser inom brandvärnens insatsområde.

20 20 Genomförande av delregional samverkansövning enligt Lag 2006:544 om kommuner och landstings åtgärder inför och vid en extraordinär händelse i fredstid och under höjd beredskap Dnr KS/2013:491 Bakgrund Lagen 2006:544 om kommuner och landstings åtgärder inför och vid en extraordinär händelse i fredstid och under höjd beredskap (LEH) syftar till att kommuner och landsting skall minska sårbarheten i sin verksamhet och ha en god förmåga att hantera krissituationer under fredstid. I enlighet med LEH 2 kap 8 skall kommunen ansvara för att förtroendevalda och anställd personal får den övning och utbildning som krävs för att de skall kunna lösa sina uppgifter vid extraordinära händelser eller svåra påfrestningar under fredstid. Detta gäller de politiker och tjänstemän som ingår i kommunens krisledningsorganisation. För detta ändamål finns det en fastställd övnings- och utbildningsplan. Den etablerade samverkansgruppen LOTS-gruppen, bestående av säkerhetssamordnarna i Lilla Edet, Orust, Tjörn och Stenungsund, arbetar kontinuerligt med att utveckla, standardisera och samordna planerings-, utbildningsoch övningsverksamheten inom kommunerna. Detta skapar I sin tur bättre förutsättningar för samverkan före, under och efter en kris eller svår påfrestning. Syfte LOTS-gruppen har gemensamt tagit fram en plan för genomförande av en delregional samverkansövning omfattande de fyra kommunerna. Genomförandet av övningen medför erfarenhet av samverkan såväl inom som mellan kommunerna, kostnadseffektivitet och uppfyllande av lagstiftningens krav. Inom varje kommun övas krisledningsnämnd, krisledningsgrupp, primär krisledningsgrupp, informationsgrupp och upplysningscentral samt andra samhällsviktiga funktioner. Mellan kommunerna övas delregional samverkan bland annat avseende begäran om bistånd, informationsdelning, omvärldsbevakning och operativ samverkan.

21 21 Genomförande Övningen är planerad att genomföras Personalkostnaderna vid genomförandet faller inom ramen för normal verksamhet medan övriga kostnader faller under stadsbidraget 2:4.

22 22 Motion om inköp av hjärtstartare inom Orust kommun Dnr KS/2013:416 Bakgrund Orust kommun har sedan länge en förfrågan från Företagarföreningen om att tillsammans köpa in hjärtstartare, även vissa föreningar och privatpersoner har visat sitt intresse. Frågan har varit uppe i Folkhälsorådet och blev vid senaste kommunstyrelsens arbetsutskott hänvisad för åtgärd till utskottet för samhällsutveckling. Ulf Sjölinder, folkpartiet, föreslår i motion inkommen kommunfullmäktige besluta att uppdra till kommunstyrelsen att uppdatera lista över hjärtstartare om var sådan finns i kommunen samt att om hjärtstartare inte finns i kommunen uppdra till kommunstyrelsen att köpa in hjärtstartare till alla kommunala arbetsplatser där ett större antal personer vistas. Syfte Syftet är i första hand att höja beredskapen för att omedelbart kunna behandla personer som får plötsligt hjärtstopp. Det är av största vikt att behandlingen med hjärtstartare, av sådana personer, startar snabbt. Varje tidsfördröjning medför förhöjd risk för bestående skada och i värsta fall dödsfall. Företagarföreningens förslag innebär en ökning med kanske 40 hjärtstartare inom kommunen. Detta kommer i sin tur att sätta Orust på kartan som en hjärtstartarkommun. Ansvaret för utplacering av hjärtstartare, samt att uppdatera förteckningar över hjärtstartare skall ligga på Enheten för skydd och säkerhet, lämpligen under Säkerhetssamordnaren. Det skall också finnas en förteckning på kommunens hemsida över var det finns hjärtstartare inom hela Orust kommun. Bedömning I den kommunala verksamheten finns för närvarande fem mobila hjärtstartare, samtliga placerade på Räddningstjänstens operativa enheter i Ellös, Henån och Svanesund. Följande platser inom kommunens verksamhetsområde är tänkbara placeringar för hjärtstartare, Kajutan, Kommunhusets reception, entrén vid sammanträdesrum 1 och 2 i kommunhuset, Henåns skola, Angås skola, idrottshallarna i Henån, Ängås och Ellös. Dessutom skall fyra hjärtstartare placeras hos hamnkaptenerna på Käringön, Gullholmen, Ellös och Henån under den tid gästhamnsverksamheten pågår. Kommunen skall kunna ställa hjärtstartare till förfogande vid större evenemang typ Öppet varv, turneringar, cykeltävlingar etc.

23 23 Revisionsiakttagelser Henåns skola Dnr KS/2013:352 Bakgrund Kommunfullmäktiges presidium beslutade att överlämna ärendet till kommunstyrelsens ordförande samt till utskottet för samhällsutveckling för handläggning. Ärendet har behandlats av kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott. Arbetsutskottet fastslog Kommunens uppfattning är att NCC är ansvarig för de brister i byggnaden som framkommit. - Kommunens representanter har, parallellt med de undersökande åtgärder som vidtagits, förhandlat med och till NCC framfört hur kommunen ser på ansvarsfrågan.

24 24 Energi- och klimatplan, Orust kommun Dnr KS/2013:684 Kommunfullmäktige antog Energi- och klimatplan för Orust kommun. Den planen togs fram av en projektgrupp om sex personer med representanter från olika verksamheter inom kommunen. Planen har upphört att gälla och en ny behöver tas fram.

25 25 Avsiktsförklaring om klimatneutralitet Dnr KS/2013:688

26 26 Hamnavgifter, Orust kommun Dnr KS/2013:686 I samband med att den nya färjeterminalen i Tuvesvik invigs under sommaren och därtill hörande kaj behöver taxan för hamnar ses över.

27 27 Försäljnings- och laddningsställe för Västtrafikkort Dnr KS/2013:685 Västtrafik har ett par hundra försäljningsställen över hela Västra Götalands län. I Orust kommun finns tre ställen att köpa och ladda sin Västtrafikkort på.

28 28 Anmälan om inkomna skrivelser m.m. - utskottet för samhällsutveckling Dnr KS/2013:56 Kommunstyrelsens beslut Undertecknande av handlingar Kommunfullmäktiges beslut Motion angående öppettider på fritidsgårdar på Orust

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Utskottet för samhällsutveckling 2016-02-09. Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Högholmen, 2016-02-09 09:00-15:40

Utskottet för samhällsutveckling 2016-02-09. Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Högholmen, 2016-02-09 09:00-15:40 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Högholmen, 2016-02-09 09:00-15:40 Beslutande Lars Larsson (C) Michael Relfsson (FPO) Lena Janson (V), tjg ers, kl. 09:00-11:15, 19-26 Sirko Witte (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

Utskottet för samhällsutveckling 2012-04-25. Plats och tid Centrumhuset, Henån 2012-04-25 08:15-14.30. Kommunstyrelseförvaltningen, Henån

Utskottet för samhällsutveckling 2012-04-25. Plats och tid Centrumhuset, Henån 2012-04-25 08:15-14.30. Kommunstyrelseförvaltningen, Henån 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån 2012-04-25 08:15-14.30 Beslutande Bo Andersson Els-Marie Ragnar Bengt Johansson Kerstin Gadde Hans Stevander Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2010-11-11. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2010-11-11 kl 18.30 20.10. Sekreterare.. Paragraf 106-122 Michael Severin

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2010-11-11. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2010-11-11 kl 18.30 20.10. Sekreterare.. Paragraf 106-122 Michael Severin Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2010-11-11 kl 18.30 20.10 Beslutande Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Bo Andersson och Claes Nordevik Kommunstyrelseförvaltningen,

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-03-28. Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-12.30

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-03-28. Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-12.30 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-12.30 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Gunilla Josefsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-03-10 8:15-11:15. Lars-Åke Gustavsson

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-03-10 8:15-11:15. Lars-Åke Gustavsson 1 Kommunstyrelsen 2010-03-10 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-03-10 8:15-11:15 Beslutande Magnus Bylin Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg

Läs mer

1 Information om de nya arvodesbestämmelserna. 2 Information till nämnden MBN 15/30

1 Information om de nya arvodesbestämmelserna. 2 Information till nämnden MBN 15/30 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-29 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 29 januari 2015, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, rum 7, torsdag 2014-11-06 kl. 08:15. Lars Edström Kerstin Gadde *Michael Relfsson Anne-Marie Petersson

Plats och tid Centrumhuset, Henån, rum 7, torsdag 2014-11-06 kl. 08:15. Lars Edström Kerstin Gadde *Michael Relfsson Anne-Marie Petersson 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Öppna sammanträdet börjar kl. 08:30 Ärenden 2-4 Plats och tid Centrumhuset,

Läs mer

5. Handlingsplan för besöksnäringen i Bohuslän KS/2014:1747 23-49 6. Entreprenadformen "Partnering" vid byggandet av Ängås skola

5. Handlingsplan för besöksnäringen i Bohuslän KS/2014:1747 23-49 6. Entreprenadformen Partnering vid byggandet av Ängås skola 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad kallar ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen torsdagen den 4 december 2014, 8:15 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-06-26. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-06-26 13:00-14:20

Kommunstyrelsen 2013-06-26. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-06-26 13:00-14:20 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-06-26 13:00-14:20 Beslutande Hans Stevander Lotta Husberg Kerstin Gadde Ulf Sjölinder Claes Nordevik Michael Relfsson Els-Marie Ragnar Martin Göransson Lars-Åke

Läs mer

Utskottet för samhällsutveckling 2014-02-05. Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Högholmen 2014-02-05 08:15-12.35

Utskottet för samhällsutveckling 2014-02-05. Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Högholmen 2014-02-05 08:15-12.35 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Högholmen 2014-02-05 08:15-12.35 Beslutande Bo Andersson Els-Marie Ragnar Bengt Johansson Kerstin Gadde Alexander Hutter, tjg ers Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 10:00-11:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-6 ande Jonas Lövgren (M) Dzenita Abaza (S) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11-00 Beslutande Ledamöter Ersättare Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Birger Lagerström Gunilla Josefsson Bengt

Läs mer

Hilbert Eliasson. Lena Vilhelmsson. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson

Hilbert Eliasson. Lena Vilhelmsson. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn kl. 13.30-17.00. Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare Annmarie Erlandsson, VA anläggningschef, 74-79

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd) 35-50 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl 08 00 12 45. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare.

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare. 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15 Ledamöter Kristina Svensson Lotta Husberg

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-07-03 kl. 08.30-11.40 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Vivianne Gustafsson (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott. Sune B Jansson (C) ledamot Magnus Dimberg (M) ledamot

Tekniska nämndens arbetsutskott. Sune B Jansson (C) ledamot Magnus Dimberg (M) ledamot 2011-12-20 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset, Mariestad, kl. 15.00-16.50 Beslutande Ulf Andersson (S) ordförande Staffan Starringer (S) 1:e vice ordförande Evert Eklind (MAP) 2:e vice

Läs mer

Utskottet för samhällsutveckling 2014-08-08. Plats och tid Centrumhuset, Henån, s-rum Högholmen, 2014-08-08 08:15-11.30

Utskottet för samhällsutveckling 2014-08-08. Plats och tid Centrumhuset, Henån, s-rum Högholmen, 2014-08-08 08:15-11.30 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån, s-rum Högholmen, 2014-08-08 08:15-11.30 Beslutande Bo Andersson Els-Marie Ragnar Inga Göransson Bertil Olsson Anne-Marie Petersson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35 Beslutande Ingrid Cassel Anders Hygrell Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-13. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-10-13 8:15-11:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-13. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-10-13 8:15-11:45 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-13 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-10-13 8:15-11:45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Anders Fröjdö Gunilla Josefsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, Högholmen, 2015-03-04 08:15

Plats och tid Centrumhuset, Henån, Högholmen, 2015-03-04 08:15 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Centrumhuset, Henån, Högholmen, 2015-03-04 08:15

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Högholmen, 2016-02-09, klockan 09:00

Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Högholmen, 2016-02-09, klockan 09:00 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad inkallar ersättare att tjänstgöra Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Högholmen, 2016-02-09, klockan 09:00 Ledamöter Lars

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 Sida 1 (5) Paragrafer 150-152 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Klippan kl 10.00-10.40 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll arbetsutskott 2013-01-16

Sammanträdesprotokoll arbetsutskott 2013-01-16 Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-12.00 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Carl-Göran Svensson (C) tjänstgör istället för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-03-27, kl 08.30-09.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, rum 1, torsdag 2013-03-21, kl. 08:15. Lars Edström Kerstin Gadde Michael Relfsson Hans Stevander

Plats och tid Centrumhuset, Henån, rum 1, torsdag 2013-03-21, kl. 08:15. Lars Edström Kerstin Gadde Michael Relfsson Hans Stevander 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Öppna sammanträdet börjar kl. 08:30 Ärenden 2-5 Plats och tid Centrumhuset,

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra.

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Öppna sammanträdet börjar kl. 16:00 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-15.10 Beslutande Agneta Staaf (S), tjänstgörande ordförande Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson

Läs mer

Marianne Ström (fp) Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Thomas Nyvell (mp)

Marianne Ström (fp) Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Thomas Nyvell (mp) BYGGNADSNÄMNDEN 2014-05-06 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3 rum 611. Kl. 15.00 16.30. Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 4 oktober 2010 Syfte Planens syfte är att ge ramar för den bebyggelse

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde

Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde 2013-08-13, kl 8.00 i Särörummet. Kontakta Ulrika Mild senast 2013-08-12 om du inte kan justera. 1 (8) Datum 2013-07-30 Ärende Bil. Beslutsförslag

Läs mer

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum, Boken kl. 15:45 17:00 Beslutande Marie-Louise Andersson (V) ordförande Patrik Ströbeck (M) vice ordförande Edward Galia (SD) ledamot Christian

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 168-181

Sammanträdesprotokoll 168-181 Sammanträdesprotokoll 168-181 Sammanträde med Fastighetsnämnden Sammanträdesdatum Torsdagen den 13 november 2008 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14:00 Närvarande ledamöter Ordförande

Läs mer

Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Gymnasiet/Vux 2013-12-16 08:15-12:00 Em: Kommunhuset, s-rum 1, 2013-12-16, klockan 13:00-

Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Gymnasiet/Vux 2013-12-16 08:15-12:00 Em: Kommunhuset, s-rum 1, 2013-12-16, klockan 13:00- 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Gymnasiet/Vux 2013-12-16

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie Berg (S)

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Bygg- och miljönämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-11-19 1(11)

Sammanträdesprotokoll Bygg- och miljönämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-11-19 1(11) 2015-11-19 1(11) Plats och tid Norrtull, konferensrum nedre kl. 13:30-15:05 Beslutande Barbro Axelsson (S), ordförande, ersättare för Wilhelm Bodmark (S) Sofia Karlsson (S) Bengt Olsson (C) ersättare för

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-10-27 8:15-11:40. Gunilla Josefsson Bengt Torstensson 8:15-10:50 171-185 Anders Fröjdö

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-10-27 8:15-11:40. Gunilla Josefsson Bengt Torstensson 8:15-10:50 171-185 Anders Fröjdö 1 Kommunstyrelsen 2010-10-27 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-10-27 8:15-11:40 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bengt Torstensson 8:15-10:50 171-185 Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

Företagsnamn, organisationsnummer Adress Postadress. Fastighet Fastigheten Kalmar Tallbocken 1, Norra vägen 84.

Företagsnamn, organisationsnummer Adress Postadress. Fastighet Fastigheten Kalmar Tallbocken 1, Norra vägen 84. Köpekontrakt Säljare Kalmar kommun, 212000-0746 Box 611 391 26 Kalmar Köpare Företagsnamn, organisationsnummer Adress Postadress Fastighet Fastigheten Kalmar Tallbocken 1, Norra vägen 84. 1 Överlåtelseförklaring

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Mats Överfjord (M) Leif Appelgren (M) ersätter Ulf Sjölinder

Läs mer

Utskottet för samhällsutveckling 2013-08-21. Plats och tid Centrumhuset, Henån 2013-08-21 08:15-16:05

Utskottet för samhällsutveckling 2013-08-21. Plats och tid Centrumhuset, Henån 2013-08-21 08:15-16:05 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån 2013-08-21 08:15-16:05 Beslutande Bo Andersson Els-Marie Ragnar Bengt Johansson Kerstin Gadde Hans Stevander Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Jane Holmström Björkman. Anders Svensson. Arne Andersson

Jane Holmström Björkman. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 15 december 2015, klockan 13.30 17.45 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Lars Edström Kerstin Gadde Michael Relfsson Anne-Marie Petersson

Lars Edström Kerstin Gadde Michael Relfsson Anne-Marie Petersson 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Öppna sammanträdet börjar kl. 08:30 Ärenden 2-3 Plats och tid Kajutan,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2014-05-08. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2014-05-08 17:00-17:30

Kommunstyrelsen 2014-05-08. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2014-05-08 17:00-17:30 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2014-05-08 17:00-17:30 Beslutande Eva Skoglund Lotta Husberg Kerstin Gadde Elsie-Marie Östling Claes Nordevik Michael Relfsson Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.3014.20 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge 2015-01-13 1 (25) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-01-21 Plats Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:30. Beslutande Anders Svensson (S) Sven Nilsson (C) Niclas Nilsson (SD) Pierre Månsson (FP) Peter Johansson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004 Ks 46 a Dnr KS04/226 005 Information om nya hemsidan Informationssekreterare Eva Österlind informerar om Arvika kommuns nya hemsida. Ks 47 Dnr KS03/706 311 Information

Läs mer

Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01

Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01 Reglemente 1(8) Omsorgs- och socialförvaltningen Fastställt av kommunfullmäktige: 2008-05-20 62 Reviderat: 2009-12-15 142 2014-12-16 142 Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01

Läs mer

Andreas Trygg (V) Köping, Rådhuset, 2015-11-19 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Daniel Åkervall. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Andreas Trygg (V) Köping, Rådhuset, 2015-11-19 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Daniel Åkervall. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.20 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-20. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-20. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth 13-21 Claes Nordevik 22-24 Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.00-09.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-08-17 1 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57 2009-03-25 57 Plats och tid Älvkullen, Höör, kl 19.00-19.55 Beslutande Enligt sammanträdeslista Övriga deltagare Jan Sohlmér, kommundirektör Karin Masthagen, kanslichef Christer Lidheimer, barn- och utbildningschef,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 27 augusti 2014 kl. 08.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Mozhgan Zachrison (M) Lars Arheden (M) Remco Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-16.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2003-11-20 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott 2011-03-24 1 (8)

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott 2011-03-24 1 (8) Sidnr 1 (8) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, kl 08.30-11.50, 13.00-13.45 Lena Martinsson (s) Siwert Hjalmarsson (m) Bengt Bivrin (mp) Övriga deltagare

Läs mer

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare Sida PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Hörsalen, Folkets Hus, kl 18:30-20:40 ande Se sida 2 Övriga närvarande Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29. Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17.

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29. Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29 ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17.214 PLANBESKRIVNING Bild som visar planområdet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-02 Samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-02-02 Samhällsbyggnadsnämnden Tid och plats 2015-02-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.00 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - 1:e vice ordförande Bjarne Daa (S) - 2:e vice ordförande Blagoveska Poulsen

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35 arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Plats och tid Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Karl-Gösta Bengtsson (tjänstgör för Erland Nilsson (S) Dag

Läs mer

Protokoll 2011-12-14

Protokoll 2011-12-14 2011-12-14 Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Åbytorp, 2011-12-14, klockan 17:00 Beslutande Katarina Hansson (S) Camilla Valfridsson (KD) Christer Thörner (S) Elisabet Ekestubbe (M)

Läs mer

Kommunal Författningssamling Reglemente Nr 2013:2

Kommunal Författningssamling Reglemente Nr 2013:2 Kommunal Författningssamling Reglemente Nr 2013:2 Reglemente för krisledningsnämnden Antaget av kommunfullmäktige den 13 juni 2013 Gäller fr.o.m. den 14 juni 2013 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen

Läs mer

Tid: Onsdagen den 11 december kl. 17.00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Tid: Onsdagen den 11 december kl. 17.00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Kommunstyrelsen Tid: Onsdagen den 11 december kl. 17.00 OBS tiden! Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärende 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3.

Läs mer

Utskottet för lärande 2015-10-12

Utskottet för lärande 2015-10-12 1 Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Ellös F-6 skola 2015-10-12 kl 08:15-12:00 Em: Kommunhuset, s-rum 3 Hälsön 2015-10-12 13:00-16:30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149)

56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149) SOLNA STAD Kommunstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG SID 1 (2) 2016-04-11 56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149) Sammanfattning Den nya anvisningslagen innebär att Solna stad, under 2016,

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, rum 1, torsdag 2013-01-24 8:15. Lars Edström Kerstin Gadde *Michael Relfsson Hans Stevander

Plats och tid Centrumhuset, Henån, rum 1, torsdag 2013-01-24 8:15. Lars Edström Kerstin Gadde *Michael Relfsson Hans Stevander 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Öppna sammanträdet börjar kl. 08.30 Ärenden 2-3 Plats och tid Centrumhuset,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-01-24 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-01-24 1 Socialnämnden 2012-01-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 2 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 3 Gruppbostad

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2016-04-19

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2016-04-19 Datum: Tisdagen den 19 april 2016 Tid: 17.30 18.40 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Måndagen den 25 april, klockan 16.00 Paragrafer: 19-26 Utses att justera: Christian Samuelsson

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk Socialnämnden 2015-10-15 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-10-15, kl. 09.30-12.10 Beslutande: Gruppmöte: 08.00-09.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-12-13. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdagen den 13 december, 2012 kl 18.30-22.40

Kommunfullmäktige 2012-12-13. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdagen den 13 december, 2012 kl 18.30-22.40 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdagen den 13 december, 2012 kl 18.30-22.40 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Roland Kindslätt, kommunchef

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-11 1(12) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-15.00 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 15.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson MP Robert Krook, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.55 Beslutande Bengt Andersson (s) ordf 14-20 Lars Olsson (c) 1:e v ordf, ordf 13 Urban Widmark (m) Margareta Axelsson (s) Lennart Westdahl (s) Margareta Sundin

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Erkki Pokela (s), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Erkki Pokela (s), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2014-04-01 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl. 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-02-11 1

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-02-11 1 Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-02-11 1 Plats och tid: Beslutande: Brandstationen i Kisa Göran Olsson (c), ordförande Göran Lindgren (m) Göran Frisk (s) Margareta Holm (mp) Rune Larsson (c) Sören

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-03-24 Samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-03-24 Samhällsbyggnadsnämnden Tid och plats 2014-03-24 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Martin Gustafsson (C) - ordförande Ursel Borgcrantz (M) - ers Henrik Nilsson Bjarne Daa (S) - 2:e

Läs mer

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson Sida PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:30-15:30 ande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf Eva WennStröm (S) 2 :e vice ordf Sonja Höglund (SIV) Naeimy

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2009-06-10 1(14) Plats och tid Gemaket, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 14.00 17.40 Beslutande Ledamöter Yvonne Stein (FP), ordförande Håkan Heglert (S) Berit Svensson (S) Stina Svennberg (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: 2015-12-09 kl. 08.30-11.40. Borgmästaren, Stadshuset Lysekil.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: 2015-12-09 kl. 08.30-11.40. Borgmästaren, Stadshuset Lysekil. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18 1 (18) KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT Sammanträdestid: 2015-12-09 kl. 08.30-11.40 Lokal: Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare:

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) B. 7 REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN KRISLEDNINGSNÄMNDEN OCH DESS UPPGIFTER 1 Kommunstyrelsen utgör kommunens krisledningsnämnd. Nämnden har befogenhet att, med de begränsningar

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-04-27 1 (16)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-04-27 1 (16) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-04-27 1 (16) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus, Skillingaryd, onsdagen den 27 april 2005 klockan 13.00-14.40 Beslutande Bengt Dahlqvist (m), ordförande Kristina

Läs mer

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 14 december 2010, kl. 13 30 14 50

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 14 december 2010, kl. 13 30 14 50 Plats och tid Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 14 december 2010, kl. 13 30 14 50 Beslutande Evert Johansson, s, ordförande Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Ej tjänstgörande Övriga folkvalda Ks 2003-01-08

Läs mer

KALLELSE Kommunfullmäktige

KALLELSE Kommunfullmäktige KALLELSE kallas härmed till sammanträde onsdagen 2012-06-13 kl. 19.00 på Älvkullen, Älvgatan i Höör Höör 2012-06-04 Ellinor Dahlgren Ordförande /Benny Nilsson FÖREDRAGNINGSLISTA vid kommunfullmäktiges

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-10-03 1 (18)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-10-03 1 (18) 1 (18) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 3 oktober, 2011 klockan 18.00 18.45 Christina Waster Jansson (S), Ordf. Britt-Inger Fröberg (S) Tobias Nordlander (S) Kerstin

Läs mer

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand Servicenämnden Sammanträdesdatum 2014-08-27 Ärendelista 75 Ekonomisk månadsuppföljning 76 Svar på motion om ekologisk mat 77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation

Läs mer