Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsstyrelsens kungörelse (1963:A10) angående installation av gasolförbrukande.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsstyrelsens kungörelse (1963:A10) angående installation av gasolförbrukande."

Transkript

1 Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsstyrelsens kungörelse (963:A0) angående installation av gasolförbrukande apparater ombord i fartyg; beslutade den XX XX. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 2 kap. fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att Sjöfartsstyrelsens kungörelse (963:A0) angående installation av gasolförbrukande apparater ombord i fartyg ska ha följande lydelse. Denna kungörelse gäller svenska fartyg, om inte annat anges. Kungörelsen gäller inte. fartyg som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 207:26) om fartyg i nationell sjöfart, 2. farkoster som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart, eller 3. fritidsfartyg. den XX XX Senaste lydelse TSFS 207:27.

2 Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets kungörelse (970:A4) om bostäder och ekonomilokaler m.m. på fartyg; beslutade den XX XX. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 5 kap. 0 fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att Sjöfartsverkets kungörelse (970:A4) om bostäder och ekonomilokaler m.m. på fartyg ska ha följande lydelse. Denna kungörelse gäller svenska fartyg. Vad som sägs om bostäder avser bostäder för ombordanställda. För fiskefartyg gäller endast 53. Kungörelsen gäller inte. fartyg som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 207:26) om fartyg i nationell sjöfart, 2. farkoster som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart, eller 3. fritidsfartyg. den XX XX Senaste lydelse TSFS 207:28.

3 Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets kungörelse (970:A5) om dricksvatten på fartyg; beslutade den XX XX. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 5 kap. 0 fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att 2 Sjöfartsverkets kungörelse (970: A5) om dricksvatten på fartyg ska ha följande lydelse. 2 I denna kungörelse används följande definitioner. evaporerat vatten vatten som erhålls ur vattengenerator (evaporator) genom sänkning av salthalten hos havsvatten fartyg i inlandssjöfart farkost som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart fartyg i nationell fartyg som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 207:26) om fartyg i sjöfart nationell sjöfart den XX XX Senaste lydelse TSFS 207:30.

4 Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets kungörelse (973:A9) om lyftinrättningar på fartyg; beslutade den XX XX. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 5 kap. 0 fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att Sjöfartsverkets kungörelse (973:A9) om lyftinrättningar på fartyg ska ha följande lydelse. Denna kungörelse gäller svenska fartyg, om inte annat anges. Vad som sägs i 2 andra stycket, 5 8 och 0 gäller dock även utländska fartyg på svenskt sjöterritorium. För farkoster som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart och som är utrustade med lyftinrättning, gäller denna kungörelse om farkosten används som arbetsfartyg, lyftinrättningen används för lastning och lossning av last, eller lyftinrättningen har en högsta tillåtna belastning som överstiger kg. Kungörelsen gäller inte fritidsfartyg. den XX XX Senaste lydelse TSFS 204:0.

5 Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets kungörelse (SJÖFS 992:6) med föreskrifter och allmänna råd om besättningens bostäder på fartyg m.m.; beslutade den XX XX. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 5 kap. 0 fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att Sjöfartsverkets kungörelse (SJÖFS 992:6) med föreskrifter och allmänna råd om besättningens bostäder på fartyg m.m. ska ha följande lydelse. Denna kungörelse gäller, med det utvidgade tillämpningsområde som följer av 3, bostäder, uppehållsrum och vissa arbetslokaler för ombordanställda på svenska fartyg som efter den maj 992 beställs vid nybyggnadsvarv eller blir föremål för omfattande ombyggnad som berör dessa utrymmen. Kungörelsen gäller inte. fartyg som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 207:26) om fartyg i nationell sjöfart, 2. farkoster som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart, 3. fiskefartyg, 4. fritidsfartyg, eller 5. övriga fartyg med en största längd mindre än 5 meter. den XX XX Senaste lydelse TSFS 207:32.

6 2

7 Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets kungörelse (SJÖFS 994:8) med föreskrifter och allmänna råd om dricksvatten på fartyg; beslutade den XX XX. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 5 kap. 0 fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att 2 Sjöfartsverkets kungörelse (SJÖFS 994:8) med föreskrifter och allmänna råd om dricksvatten på fartyg ska ha följande lydelse. 2 I dessa föreskrifter används följande definitioner. dricksvattensystem vilka innehåller eller distribuerar dricksvatten inom tankar och rörledningar med tillhörande utrustning ett fartyg fartyg i inlandssjöfart farkost som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart fartyg i nationell fartyg som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 207:26) om fartyg i sjöfart nationell sjöfart den XX XX Senaste lydelse TSFS 207:33.

8 Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 999:27) om säkerheten på fiskefartyg som har en längd av 24 meter eller mer; beslutade den XX XX. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 2 kap. fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 999:27) om säkerheten på fiskefartyg som har en längd av 24 meter eller mer ska ha följande lydelse. Dessa föreskrifter gäller svenska fiskefartyg med en längd av minst 24 meter och utländska fiskefartyg av motsvarande längd som är verksamma på svenskt sjöterritorium eller som landar sin fångst i svensk hamn. Föreskrifterna gäller inte farkoster som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart. den XX XX Senaste lydelse TSFS 204:05.

9 Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2000:2) om sjukvård och apotek på fartyg; beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 5 kap. 0 fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att kap. 2 Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2000:2) om sjukvård och apotek på fartyg ska ha följande lydelse. kap. 2 I dessa föreskrifter används följande definitioner. anlöpbar hamn sådan hamn längs fartygets planerade resrutt som fartyget kan anlöpa för att ge patienten möjlighet att nå kvalificerad sjukvård fartområde fartyg i inlandssjöfart fartyg i nationell sjöfart sådan indelning av farvatten som följer av fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) och Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2009:8) om fartområdenas indelning farkost som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart fartyg som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 207:26) om fartyg i nationell sjöfart TSFS 208:[XX] den [DATUM ÅR] Senaste lydelse TSFS 207:36.

10 TSFS 208: 2

11 Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2004:25) om anpassning av passagerarfartyg med hänsyn till personer med funktionshinder; beslutade den XX XX. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 4 förordningen (980:398) om handikappanpassad kollektivtrafik att Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2004:25) om anpassning av passagerarfartyg med hänsyn till personer med funktionshinder ska ha följande lydelse. Dessa föreskrifter gäller passagerarfartyg på inrikes resa i fartområde A D, svenska passagerarfartyg i fartområde E och höghastighetspassagerarfartyg som används till allmänna transporter. Föreskrifterna gäller inte farkoster som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart. den XX XX Senaste lydelse TSFS 204:08.

12 Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2004:30) om livräddningsutrustning och livräddningsanordningar för fartyg som inte omfattas av 974 års internationella konvention om säkerheten för människoliv till sjöss; beslutade den XX XX. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 2 kap. fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att kap. och 0 Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2004:30) om livräddningsutrustning och livräddningsanordningar för fartyg som inte omfattas av 974 års internationella konvention om säkerheten för människoliv till sjöss ska ha följande lydelse. kap. Dessa föreskrifter gäller fartyg i inlandssjöfart. För fartyg som trafikerar zon eller 2 gäller kraven för fartområde D och för fartyg som trafikerar zon 3 eller 4 gäller kraven för fartområde E. 0 2 I dessa föreskrifter används följande definitioner. Certifierad person är en person som har en utbildning som är godkänd enligt kap. 0 Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 20:6) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal för handhavande av räddningsfarkoster och beredskapsbåtar. Fartyg i inlandssjöfart är en farkost som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart. den XX XX Senaste lydelse TSFS 207:40. 2 Senaste lydelse TSFS 204:09.

13 Fartygs längd är den längd som är 96 % av hela längden i en vattenlinje belägen på 85 % av det minsta malldjupet, mätt från kölens överkant, eller längden från förkanten av förstäven till mittlinjen av roderhjärtstocken i samma vattenlinje, om den sistnämnda längden är större. På fartyg konstruerade med styrlastighet skall längden mätas i en vattenlinje som är parallell med konstruktionsvattenlinjen. 2

14 Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2005:25) om skyddsanordningar och skyddsåtgärder på fartyg; beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 8 arbetsmiljöförordningen (977:66) samt 2 kap. och 5 kap. 0 fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att kap. b och 6 Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2005:25) om skyddsanordningar och skyddsåtgärder på fartyg ska ha följande lydelse. kap. b Bestämmelser om att dessa föreskrifter kan gälla för arbetsgivare och för yrkesmässig verksamhet utan anställda finns i 3 kap. 5 arbetsmiljölagen (977:60). 6 2 I dessa föreskrifter används följande definitioner. Erkänd organisation: Sådan organisation som avses i kap. 5 fartygssäkerhetslagen (2003:364) och till vilken Transportstyrelsen med stöd av 9 kap. 2 fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) har lämnat över uppgifter. Fartyg i inlandssjöfart: Farkost som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart. Fartyg i nationell sjöfart: Fartyg som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 207:26) om fartyg i nationell sjöfart. TSFS 208:[XX] den [DATUM ÅR] Senaste lydelse TSFS 207:4. 2 Senaste lydelse TSFS 207:4.

15 TSFS 208: 2

16 Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2007:4) om förhöjda säkerhetskrav för bulkfartyg; beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 2 kap. fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att 3 Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2007:4) om förhöjda säkerhetskrav för bulkfartyg ska ha följande lydelse. 3 I dessa föreskrifter används följande definitioner. erkänd för svenska fartyg avses en sådan organisation som organisation anges i kap. 5 fartygssäkerhetslagen (2003:364) och som Sjöfartsverket enligt 9 kap. 2 fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) har ingått avtal med. För fartyg från medlemsstater avses en organisation som erkänts i enlighet med rådets direktiv 94/57/EG av den 22 november 994 om gemensamma regler och standarder för organisationer som utför inspektioner och utövar tillsyn av fartyg och för sjöfartsadministrationernas verksamhet i förbindelse därmed, senast ändrat genom Europaparlamentets och rådets direktiv 2002/84/EG. För övriga fartyg avses sådan organisation som anges i SOLAS, kap. XI, regel. fartyg i inlandssjöfart fartyg i nationell sjöfart farkost som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart fartyg som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 207:26) om fartyg i nationell sjöfart TSFS 208:[XX] den [DATUM ÅR] Senaste lydelse TSFS 207:42.

17 TSFS 208: 2

18 Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2007:2) om inrikes transport av förpackat farligt gods till sjöss i fartområde D och E samt på inre vattenvägar; beslutade den XX XX. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 2 kap. fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) och 5 förordningen (2006:3) om transport av farligt gods att Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2007:2) om inrikes transport av förpackat farligt gods till sjöss i fartområde D och E samt på inre vattenvägar ska ha följande lydelse. Dessa föreskrifter gäller inrikes sjötransporter av förpackat farligt gods i fartområde D, fartområde E och på inre vattenvägar. den XX XX Senaste lydelse TSFS 204:.

19 Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2008:82) om anslutning av fartyg till ett landbaserat elkraftsystem; beslutade den XX XX. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 2 kap. fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att 3 Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2008:82) om anslutning av fartyg till ett landbaserat elkraftsystem ska ha följande lydelse. 3 I dessa föreskrifter används följande definitioner. anslutningskabel kabel med god böjlighet fartyg i inlandssjöfart fartyg i nationell sjöfart Kommentar: kan användas i flexibla förband så som i sladdställ farkost som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart fartyg som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 207:26) om fartyg i nationell sjöfart den XX XX Senaste lydelse TSFS 207:43.

20 Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2009:) om säkerhetsorganisation på rederier och fartyg som inte omfattas av förordning (EG) nr 336/2006; beslutade den XX XX. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 2 kap. 6 fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att 4 styrelsens föreskrifter (TSFS 2009:) om säkerhetsorganisation på rederier och fartyg som inte omfattas av förordning (EG) nr 336/2006 ska ha följande lydelse. 4 I dessa föreskrifter används följande definitioner. fartyg i inlandssjöfarskrifter och allmänna råd () om fartyg farkost som omfattas av Transportstyrelsens före- i inlandssjöfart fartyg i nationell fartyg som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 207:26) om fartyg i sjöfart nationell sjöfart den XX XX Senaste lydelse TSFS 207:44.

21 Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:95) om radioutrustning på fartyg; beslutade den XX XX. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 2 kap. fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att kap. a, 2 och 9, rubriken närmast före kap. 9, samt bilaga till styrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:95) om radioutrustning på fartyg ska ha följande lydelse. kap. a Dessa föreskrifter gäller utländska. passagerarfartyg på svenskt sjöterritorium, 2. lastfartyg med en bruttodräktighet av minst 300 på svenskt sjöterritorium, och 3. fartyg i inlandssjöfart på svenskt sjöterritorium. Föreskrifterna gäller inte utländska. passagerarfartyg av klass D som omfattas av direktiv 2009/45/EG, 2. örlogsfartyg, eller 3. fritidsfartyg. 2 2 I stället för utrustningskraven i 2 kap. får de särskilda utrustningskrav som anges i bilaga tillämpas för. fiskefartyg på inrikes resa i fartområde D E, och 2. fartyg i inlandssjöfart. den XX XX Definitioner och förkortningar 9 3 I dessa föreskrifter används följande definitioner och förkortningar. Senaste lydelse TSFS 207:46. 2 Senaste lydelse TSFS 207:46. 3 Senaste lydelse TSFS 207:46.

22 DSC (digitalt selektivanrop) fartområde fartyg i inlandssjöfart en teknik som använder digital kod för att möjliggöra för en radiostation att etablera kontakt med och förmedla information till en annan station eller grupp av stationer och som uppfyller tillämpliga rekommendationer från Internationella teleunionens (ITU) rådgivande kommitté för radiofrågor (ITU-R) sådan indelning av farvatten som följer av fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) och Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2009:8) om fartområdenas indelning farkost som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart fjärrskrift automatiskt utskriven telegrafi som uppfyller tillämpliga rekommendationer från ITU-R 2

23 Bilaga Bilaga. Särskilda utrustningskrav Fiskefartyg på inrikes resa i fartområde D E Följande utrustning ska finnas ombord:. En VHF med DSC av klass D. 2. En bärbar tvåvägs VHF-radiotelefonapparat för livräddningsfarkoster. Om fartygsbefälet består av två personer eller fler ska det finnas två bärbara tvåvägs VHF-radiotelefonapparater för livräddningsfarkoster. 3. En 9 GHz radar (3 cm). Fiskefartyg som endast trafikerar hamnar, floder, kanaler eller mindre insjöar i fartområde E, behöver inte uppfylla kravet i 3. Kraftkälla och reservkraftkälla ska uppfylla tillämpliga krav i 2 kap med avseende på VHF-installationen. Fiskefartyg som endast trafikerar hamnar, floder, kanaler eller mindre insjöar i fartområde E, får tillämpa kravet på timmes drifttid enligt 2 kap. 26 första stycket i stället för 6 timmars drifttid enligt 2 kap. 26 första stycket 2. Fartyg i inlandssjöfart Följande utrustning ska finnas ombord:. En VHF med DSC av klass D. 2. En bärbar tvåvägs VHF-radiotelefonapparat för livräddningsfarkoster. Om fartygsbefälet består av två personer eller fler ska det finnas två bärbara tvåvägs VHF-radiotelefonapparater för livräddningsfarkoster. Passagerarfartyg som trafikerar svenska inre vattenvägar i zon eller 2, ska dessutom vara utrustade med SART, AIS-SART eller satellit-epirb med inbyggd GPS. En satellit-epirb ska normalt kunna avge en nästan omedelbar nödsignal i det område som fartyget trafikerar. 3

24 Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:4) om skrovkonstruktion, stabilitet och fribord; beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 2 kap. fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att 2 kap. styrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:4) om skrovkonstruktion, stabilitet och fribord ska ha följande lydelse. 2 kap. I dessa föreskrifter används följande definitioner och förkortningar, om inte annat särskilt anges. Eskortbogserfartyg kontrollera assisterat fartyg där den styrande kraften Bogserfartyg avsett för att styra, bromsa eller i övrigt skapas genom de hydrodynamiska krafter som verkar på bogserfartygets skrov. Fartområde Fartyg i inlandssjöfart Fartyg i nationell sjöfart Sådan indelning av farvatten som följer av fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) och Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2009:8) om fartområdenas indelning. Farkost som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart. Fartyg som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 207:26) om fartyg i nationell sjöfart. TSFS 208:[XX] den [DATUM ÅR]

25 TSFS 208: 2

26 Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 200:96) om åtgärder mot förorening från fartyg; beslutade den XX XX. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av kap. 2 och 4 kap. förordningen (980:789) om åtgärder mot förorening från fartyg att bilaga till styrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 200:96) om åtgärder mot förorening från fartyg ska ha följande lydelse. den XX XX

27 Bilaga Bilaga. Definitioner Fartyg byggda Fartyg i inlandssjöfart Fartyg vars köl sträckts eller som befinner sig på motsvarande byggnadsstadium. Farkost som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart. Fartyg levererat den augusti 200 eller senare Fartyg. för vilket byggnadskontrakt tecknats den augusti 2007 eller senare, 2. när byggnadskontrakt inte finns, vars köl sträckts eller som befann sig på motsvarande byggnadsstadium den februari 2008 eller senare, 3. som levererats den augusti 200 eller senare, eller 4. som har undergått en väsentlig förändring: för vilken kontrakt tecknats den augusti 2007 eller senare, när kontrakt inte finns, om byggnadsarbetet påbörjats den februari 2008 eller senare, eller om byggnadsarbetet avslutats efter den augusti

28 Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 200:74) om transport av last på fartyg och terminaler som anlöps av fartyg som lastar eller lossar fast bulklast; beslutade den XX XX Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 2 kap. 4 fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att kap. 2 och 9 samt 2 kap. styrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 200:74) om transport av last på fartyg och terminaler som anlöps av fartyg som lastar eller lossar fast bulklast ska ha följande lydelse. kap. 2 I dessa föreskrifter används följande definitioner, om inte annat särskilt anges. CSS-koden koden för säker stuvning och säkring av last, antagen genom IMO-resolution A.74(7), ändrad genom IMO-cirkulären MSC/Circ.664, MSC/Circ.69, MSC/Circ.740, MSC/Circ.82, MSC/Circ.026 och MSC/Circ.352 fartområde fartyg i inlandssjöfart fartyg i nationell sjöfart sådan indelning av farvatten som följer av fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) och Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2009:8) om fartområdenas indelning farkost som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart fartyg som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 207:26) om fartyg i nationell sjöfart den XX XX Senaste lydelse TSFS 207:50.

29 IMO inre vattenväg kort internationell resa den internationella sjöfartsorganisationen (International Maritime Organization) sådan vattenväg som avses i artikel 4. i Europaparlamentets och rådets direktiv (EU) 206/629 av den 4 september 206 om tekniska krav för fartyg i inlandssjöfart, om ändring av direktiv 2009/00/EG och om upphävande av direktiv 2006/87/EG, i den ursprungliga lydelsen resa under vilken ett fartyg inte befinner sig längre än 200 nautiska mil från en hamn eller en plats där passagerarna och besättningen kan föras i säkerhet, avståndet mellan hamnen där resan börjar och den slutliga destinationshamnen är maximalt 600 nautiska mil, återresan är maximalt 600 nautiska mil, och den slutliga destinationshamnen är den sista anlöpshamnen under den planerade resan, det vill säga den hamn där fartyget påbörjar återresan till den hamn där resan började 9 2 Fartyg ska vara utrustade med en för fartyget individuell lastsäkringsmanual. Manualen ska vara godkänd av fartygets flaggstatsadministration och hållas uppdaterad. För svenska fartyg ska lastsäkringsmanualen och ändringar av den ges in till Transportstyrelsen för godkännande. Första stycket gäller inte. fartyg som transporterar fasta bulklaster, 2. fartyg som används endast i fartområde E, eller 3. farkoster som trafikerar inre vattenvägar endast i zon 3 eller 4. För utländska fartyg med en bruttodräktighet mindre än 500 gäller första stycket endast om fartygets flaggstatsadministration inte har beslutat annat. 2 kap. 3 Detta kapitel gäller för fartyg som transporterar last i lastbärare och för last i lastbärare som är avsedd för sjötransport. För utländska fartyg gäller detta kapitel vid transport från svensk hamn. Kapitlet gäller inte. paketgods som ska transporteras i fartområde E, 2 Senaste lydelse TSFS 204:9. 3 Senaste lydelse TSFS 204:9. 2

30 2. paketgods som ska transporteras på inre vattenvägar i zon 3 eller 4, eller 3. gods som ska transporteras med vägfärja i trafik på ordinarie färjeled. 3

31 Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 20:2) om navigationssäkerhet och navigationsutrustning; beslutade den XX XX. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 2 kap. fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att kap. a, b och 2 styrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 20:2) om navigationssäkerhet och navigationsutrustning ska ha följande lydelse. kap. a För fartyg i inlandssjöfart gäller inte 2 kap. 7 och 9, 3 kap. 3, 9 30, 32 och 45 eller 4 kap. 2 och 6. Vad som sägs i 3 kap. 4 8 gäller dock endast fartyg i inlandssjöfart som trafikerar zon eller 2. b 2 Föreskrifterna gäller inte. fiskefartyg i nationell sjöfart, 2. fartyg i nationell sjöfart med en bruttodräktighet mindre än 50 på internationell resa, 3. fartyg i nationell sjöfart med en bruttodräktighet mindre än 500 på inrikes resa, 4. statsfartyg, eller 5. fartyg som uteslutande trafikerar de stora sjöarna i Nordamerika och tillhörande vattenområden och så långt österut som till nedre porten i St. Lambertslussen i Montreal i provinsen Quebec, Kanada. Första stycket 3 gäller dock inte 2 kap. 8 och 9 och första stycket 2 gäller inte 3 kap i fråga om flyttbara offshoreborrplattformar. För fartyg i nationell sjöfart gäller inte 3 kap I dessa föreskrifter används följande förkortningar och definitioner. Definitioner: den XX XX Senaste lydelse TSFS 204:20. 2 Senaste lydelse TSFS 207:5. 3 Senaste lydelse TSFS 208:30.

32 fartyg byggda fartyg i inlandssjöfart fartyg som befinner sig i ett byggnadsstadium när fartyget är kölsträckt, eller byggande som kan hänföras till ett bestämt fartyg har påbörjats, eller sammanfogning av fartyget har inletts och omfattar minst 50 ton eller % av den beräknade massan av hela byggnadsmaterialet om denna massa är mindre än 50 ton farkost som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart fartyg i nationell sjöfart fartyg som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 207:26) om fartyg i nationell sjöfart 2

33 Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 204:2) om säkerheten på fartyg med speciellt användningsområde; beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 2 kap. fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att kap. och 4, 4 kap. 3, 5 kap. 5 samt 6 kap. styrelsens föreskrifter (TSFS 204:2) om säkerheten på fartyg med speciellt användningsområde ska ha följande lydelse. kap. Dessa föreskrifter gäller, om inte annat anges, fartyg med speciellt användningsområde och en skrovlängd av minst 5 meter. Föreskrifterna gäller inte MODU-fartyg eller farkoster som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart. 4 Specialpersonal ska, innan resan påbörjas, genomgå godkänd förtrogenhetsutbildning enligt vad som anges i 4 kap. 3 fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) och 2 kap. Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 20:6) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal. TSFS 208:[XX] den [DATUM ÅR] 4 kap. Fartyg med speciellt användningsområde ska, förutom vad som sägs i 2 och 3, uppfylla kraven i 2 7 kap. Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 204:) om maskininstallation, elektrisk installation och periodvis obemannat maskinrum. 2 Fartyg med speciellt användningsområde ska uppfylla kraven för passagerarfartyg i 3 kap. Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 204:) om maskininstallation, elektrisk installation och periodvis obemannat maskinrum. Senaste lydelse TSFS 204:22.

34 TSFS 208: 3 För installation av styrmaskin gäller 6 kap. Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 204:) om maskininstallation, elektrisk installation och periodvis obemannat maskinrum, enligt följande:. Om fartyget medför högst 240 personer gäller 6 kap Om fartyget medför fler än 240 personer gäller 6 kap kap. Fartyg med speciellt användningsområde ska, förutom vad som sägs i 2 5, uppfylla kraven i 8 24 kap. Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 204:) om maskininstallation, elektrisk installation och periodvis obemannat maskinrum. 2 Installation av nödkraftkälla på fartyg med speciellt användningsområde som medför högst 60 personer ska vara i enlighet med 22 kap. Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 204:) om maskininstallation, elektrisk installation och periodvis obemannat maskinrum. Dessutom ska fartyg med speciellt användningsområde med en längd överstigande 50 meter uppfylla kraven i 20 kap. 7 8 i de föreskrifterna. 3 Installation av nödkraftkälla på fartyg med speciellt användningsområde som medför fler än 60 personer ska vara i enlighet med 20 kap. Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 204:) om maskininstallation, elektrisk installation och periodvis obemannat maskinrum. 4 Alla installationer ska vara i enlighet med 24 kap. 26 Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 204:) om maskininstallation, elektrisk installation och periodvis obemannat maskinrum. 5 Installationer på fartyg med speciellt användningsområde som medför fler än 60 personer ska vara i enlighet med 24 kap. 28 Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 204:) om maskininstallation, elektrisk installation och periodvis obemannat maskinrum. 6 kap. Fartyg med speciellt användningsområde ska uppfylla kraven i kap. Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 204:) om maskininstallation, elektrisk installation och periodvis obemannat maskinrum. 2

35 TSFS 208: 3

36 Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 207:26) om fartyg i nationell sjöfart; beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 8 arbetsmiljöförordningen (977:66), 4 kap. förordningen (980:789) om åtgärder mot förorening från fartyg, 2 kap. sjötrafikförordningen (986:300), förordningen (994:279) med bemyndigande att meddela föreskrifter och andra beslut enligt sjölagen (994:009), kap. 6, 2 kap., 2, 4 och 6, 3 kap. 2 och 3, 5 kap. 0, 6 kap. 4, 8 och, 8 kap. 2 och 0 kap. 5 fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) och 5 förordningen (2006:3) om transport av farligt gods att kap. 5, 7,, 4, 5, 7, 2, 24 och 25, 5 kap. 3, 0 kap. 3 och rubriken till 5 kap., ska ha följande lydelse samt beslutar följande allmänna råd. kap. 5 För existerande fartyg med en bruttodräktighet mindre än 20 gäller de krav som anges för fartyg med en skrovlängd mindre än 5 meter. Första stycket gäller dock inte passagerarfartyg. 7 För fartyg som ägs eller brukas av svenska staten och som används för annat ändamål än att i allmän trafik befordra passagerare eller gods, gäller inte vad som sägs om inrapportering, avrapportering av fortlöpande kontroller eller tillsyn i 5, och 30. Första stycket gäller dock inte fartyg som ska ha ett passagerarfartygscertifikat eller ett fartcertifikat enligt fartygssäkerhetslagen (2003:364) eller enligt föreskrifter som har meddelats med stöd av den lagen. I dessa föreskrifter används följande definitioner och förkortningar. farligt gods detsamma som i 5 lagen (2006:263) om transport av farligt gods TSFS 208:[XX] den [DATUM ÅR] Ändringen innebär även att definitionen statsfartyg utgår.

37 TSFS 208: fartområde fartyg i inlandssjöfart fartyg på vilket det bedrivs utbildning i sjömanskap fartygsarbete fiskefartyg sådan indelning av farvatten som följer av fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) och Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2009:8) om fartområdenas indelning farkost som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart fartyg som utöver säkerhetsbesättning medför personer som utbildas och som är mönstrade eller upptagna på besättningslistan, och som kan uppvisa giltiga intyg avseende syn och hörsel för avsedd uppgift detsamma som i kap. 2 fartygssäkerhetslagen (2003:364) fartyg som används yrkesmässigt för att fånga fisk eller andra levande tillgångar ur vattnet fritidsfartyg fartyg som används uteslutande för fritidsändamål och inte medför fler än tolv passagerare indelningslängd fartygets största projicerade, mallade längd vid eller (L S) under däcket/däcken som begränsar den vertikala utsträckningen av flödningen med fartyget i fullastdjupgående inrikes resa resa från en svensk hamn till samma hamn eller till en annan svensk hamn internationell resa mellan hamnar i minst två olika stater resa nytt fartyg fartyg som är kölsträckt eller befann sig på motsvarande byggnadsstadium den juni 207 eller senare, samt fartyg som efter detta datum införs till svenskt register, byter art eller genomgår större förändringar av huvuddimensioner eller kapacitet nödkraftkälla elektrisk kraftkälla som förser nödeltavlan med ström för det fall huvudkraftkällan slutar att fungera passagerarfartyg fartyg som medför fler än tolv passagerare 4 Överensstämmelse med tillämpliga krav verifieras enligt någon av följande punkter eller genom en kombination av dessa:. Ett etablerat och sammanhållet regelverk eller en vedertagen teknisk standard. 2. Jämförande analys eller riskanalys i enlighet med etablerade vetenskapliga metoder. 2

38 TSFS 208: 3. Empiriska data. Verifiering enligt första stycket behöver inte göras i den utsträckning och i de delar som en behörig myndighet eller organisation sedan tidigare har utfärdat ett relevant godkännande för den avsedda användningen som visar att en säkerhetsnivå som är likvärdig med dessa föreskrifter uppnås. Allmänna råd Vid nybyggnad av fartyg och installation av utrustning bör verifiering normalt ske genom att ett relevant, etablerat och sammanhållet regelverk eller en vedertagen teknisk standard tillämpas i sin senaste lydelse. Detsamma gäller för ombyggda delar vid omfattande tekniska förändringar av fartyget. 5 Följande uppgifter ska inrapporteras till Transportstyrelsen innan ett fartyg används till sjöfart samt vid förändringar enligt 3 andra stycket:. Verksamhet som avses att bedrivas med fartyget. 2. Områden som avses att trafikeras. 3. Största antal personer respektive passagerare som avses att medföras ombord. 4. Typ av last som avses att transporteras. 5. Verifieringsmetod som har använts. 6. Regelverk som har tillämpats. 7 Anmälan om certifiering ska göras skriftligen av redaren på en blankett som Transportstyrelsen tillhandahåller och ska innehålla de uppgifter som är relevanta för certifieringen. 2 Redaren ansvarar för att fartyget, utrustningen och det systematiska sjösäkerhetsarbetet genomgår de fortlöpande kontroller som är nödvändiga för att säkerställa fortsatt överensstämmelse med tillämpliga krav. Kontrollerna ska vara anpassade till verksamheten och den som utför kontrollerna ska ha lämplig kunskap och erfarenhet. Allmänna råd Fortlöpande kontroller bör utföras i enlighet med vedertagen branschpraxis samt de anvisningar som åtföljer fartyget och dess utrustning. Fartyg bör torrsättas regelbundet för detaljerade kontroller och underhåll av de delar som inte är fullt åtkomliga i vatten, såsom undervattensskrov, skrovgenomföringar, framdrivningslinor, axeltätningar och roder. 24 Besiktning ska beställas i god tid före önskat förrättningstillfälle. Inför besiktningen ska de åtgärder vara vidtagna som är nödvändiga för att förrättningen ska kunna genomföras på ett ändamålsenligt, effektivt och säkert sätt. 25 Redaren ska säkerställa att fartyget fortlöpande genomgår systematiskt sjösäkerhetsarbete som är anpassat till den verksamhet som bedrivs och som bidrar till en god säkerhetskultur. 3

39 TSFS 208: 5 kap. Elektrisk utrustning och installation Elektriska anordningar som är väsentliga för fartygets säkra drift ska kunna försörjas med hög tillförlitlighet. Allmänna råd Elektrisk utrustning som är nödvändig för fartygets normala driftsoch boendeförhållanden bör fungera utan att nödkraftkälla behöver användas. För nya fartyg som har en skrovlängd överstigande 24 meter och som inte är fritidsfartyg, bör huvudkraftkällan bestå av minst två oberoende aggregat, varav ett aggregat bör vara helt oberoende av framdrivningsmaskineriet. Aggregaten bör ha tillräcklig kapacitet för att kunna försörja den utrustning som är väsentlig för fartygets säkra drift, och minst ett aggregat bör ha tillräcklig kapacitet för att kunna försörja hela fartygets normala energibehov. Om huvudmotorn startas med elkraft och alternativa startanordningar saknas, bör startkretsen vara dubblerad och minst en startkrets vara avsedd endast för start av motorn. För fartyg med dubbla motorer är det tillräckligt att varje motor har en startkrets under förutsättning att fel i den ena motorns startkrets inte påverkar den andra motorns startkrets. 2 För det fall fartygets huvudkraftkälla slutar att fungera ska strömförsörjning åtminstone upprätthållas i den utsträckning som är nödvändig för att kunna vidta relevanta åtgärder i händelse av nöd. Allmänna råd Nödfunktioner bör kunna försörjas under den tid som är nödvändig för att evakuera fartyget eller för att hjälp ska hinna nå fram till fartyget. Passagerarfartyg oavsett skrovlängd samt övriga fartyg som har en skrovlängd överstigande 24 meter och som inte är fritidsfartyg, bör vara utrustade med en självständig nödkraftkälla eller med ordinarie strömförsörjning som är redundant och separerad. 3 Nödkraftkällan med tillhörande utrustning ska vara placerad i utrymme där riskerna för vatteninträngning, brand eller annan olyckshändelse är minimerade. Allmänna råd Nödkraftkällan bör inte vara placerad i maskinrum, för om ett förligt kollisionsskott, akter om ett akterligt kollisionsskott eller under vattenlinjen. Där det finns ett genomgående däck över vattenlinjen bör nödkraftkällan vara placerad ovanför detta däck. 0 kap. 3 Följande fartyg ska vara utrustade med ett automatiskt identifieringssystem (AIS klass A) enligt internationell standard som kan sända och ta 4

40 TSFS 208: emot uppgifter om fartygets identitet, kategori, position, kurs och fart samt annan säkerhetsrelaterad information:. Fiskefartyg med en skrovlängd överstigande 5 meter. 2. Passagerarfartyg med en bruttodräktighet av minst 300 på inrikes resa. 3. Övriga fartyg med en bruttodräktighet av minst 500 som trafikerar fartområde A D eller med en bruttodräktighet av minst 300 på internationell resa. Vad som sägs i första stycket gäller dock inte. traditionsfartyg med en skrovlängd mindre än 45 meter, 2. fritidsfartyg med en skrovlängd mindre än 45 meter, eller 3. fartyg som ägs eller brukas av svenska staten och som används uteslutande för statsändamål och inte för affärsdrift. 5

41 Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 208:27) om certifikat och tillsyn inom sjöfartsområdet; beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 6 kap. 4 fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) att kap. 5, 2 kap. 5 och rubriken närmast före kap. 5 styrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 208:27) om certifikat och tillsyn inom sjöfartsområdet ska ha följande lydelse. kap. Definitioner och förkortningar 5 I dessa föreskrifter används följande definitioner och förkortningar. faktisk avgångstid den tidpunkt då fartyget avgår från kajen eller ankarplatsen för att resa till nästa hamn fartområde fartyg i inlandssjöfart fartyg i nationell sjöfart sådan indelning av farvatten som följer av fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) och Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2009:8) om fartområdenas indelning farkost som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart fartyg som omfattas av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 207:26) om fartyg i nationell sjöfart TSFS 208:[XX] den [DATUM ÅR] 2 kap. 5 Fartyg som är certifierade enligt Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 999:27) om säkerheten på fiskefartyg som har en längd av 24 meter eller mer eller enligt Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd () om fartyg i inlandssjöfart ska bottenbesiktigas enligt vad som sägs i de föreskrifterna.

42 TSFS 208: Passagerarfartyg som har säkerhetscertifikat för passagerarfartyg enligt 6 kap. i dessa föreskrifter ska bottenbesiktigas var 2:e månad. Minst två av bottenbesiktningarna under en 72-månadersperiod ska genomföras med torrsättning. Tiden mellan sådana torrsättningar får inte vara längre än 36 månader. Höghastighetsfartyg som är certifierade enligt Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:0) om säkerheten på höghastighetsfartyg (HSC-koden 994) eller enligt Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:02) om säkerheten på höghastighetsfartyg (HSCkoden 2000) ska bottenbesiktigas enligt vad som sägs i de föreskrifterna. 2

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:95) om radioutrustning på fartyg;

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:95) om radioutrustning på fartyg; Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:95) om radioutrustning på fartyg; beslutade den 28 mars 2012. TSFS 2012:26 Utkom från trycket den 18 april 2012 SJÖFART

Läs mer

Sjöfartsverkets författningssamling

Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets föreskrifter om säkerheten på passagerarfartyg i inrikes trafik; beslutade den 9 december 2002. Utkom från trycket den 30 december 2002 SFH 1.1 Sjöfartsverket

Läs mer

Säkerheten på passagerarfartyg som används på inrikes resor och

Säkerheten på passagerarfartyg som används på inrikes resor och 1 (6) Utfärdad: x.x.2012 Träder i kraft: [1.1.2013] Giltighetstid: tills vidare Rättsgrund: Lag om fartygs tekniska säkerhet och säker drift av fartyg (1686/2009) 15 3 mom. och 18 1 mom. Ändringsuppgifter:

Läs mer

Föreskrifter om ändring av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:2) om tillsyn inom sjöfartsområdet;

Föreskrifter om ändring av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:2) om tillsyn inom sjöfartsområdet; Föreskrifter om ändring av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:2) om tillsyn inom sjöfartsområdet; beslutade den 14 oktober 2009. TSFS 2009:109 Utkom från trycket den 2 december

Läs mer

Säkerheten på passagerarfartyg som används på inrikes resor och som

Säkerheten på passagerarfartyg som används på inrikes resor och som 1 (6) Utfärdad: 26.6.2014 Träder i kraft: 1.8.2014 Giltighetstid: tills vidare Rättsgrund: Lag om fartygs tekniska säkerhet och säker drift av fartyg (1686/2009), 15 3 mom. och 18 1 mom. Genomförd EU-lagstiftning:

Läs mer

Säkerheten på specialfartyg

Säkerheten på specialfartyg 1 (10) Utfärdad: 18.12.2012 Träder i kraft: 1.1.2013 Giltighetstid: tills vidare Rättsgrund: Lag om fartygs tekniska säkerhet och säker drift av fartyg (1686/2009), 22 2 och 6 mom. Ändringsuppgifter: Ny

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om fartyg i inlandssjöfart

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om fartyg i inlandssjöfart SJÖFART Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om fartyg i inlandssjöfart Innehåll Innehåll... 1 Tillämpning... 1 Definitioner... 2 Utformning, utrustning och användning... 3 Konstruktion,

Läs mer

Övergripande om det svenska genomförandet av inre vattenvägar

Övergripande om det svenska genomförandet av inre vattenvägar Övergripande om det svenska genomförandet av inre vattenvägar Föreskrifter om tekniska krav för fartyg i inlandssjöfart direktiv 2006/87/EG och zonindelning Erik Eklund Stf Sjö- och Luftfartsdirektör Europas

Läs mer

beslutade den 21 januari Ändringar införda t.o.m TSFS 2017:44.

beslutade den 21 januari Ändringar införda t.o.m TSFS 2017:44. Transportstyrelsens föreskrifter om säkerhetsorganisation på rederier och fartyg som inte omfattas av förordning (EG) nr 336/2006 (konsoliderad elektronisk utgåva); beslutade den 21 januari 2009. Ändringar

Läs mer

Vilka föreskrifter ska tillämpas på fartyg i inlandssjöfart?

Vilka föreskrifter ska tillämpas på fartyg i inlandssjöfart? Vilka föreskrifter ska tillämpas på fartyg i inlandssjöfart? styrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2014:96) innehåller minimikrav avseende byggnation och utrustande av fartyg i inlandssjöfart.

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:2) om tillsyn inom sjöfartsområdet; UTKAST

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:2) om tillsyn inom sjöfartsområdet; UTKAST Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:2) om tillsyn inom sjöfartsområdet; beslutade den [DATUM ÅR]. TSFS 2013:[XX] Utkom från trycket den [DATUM ÅR] SJÖFART

Läs mer

Fartygssäkerhetslag (2003:364)

Fartygssäkerhetslag (2003:364) Särskilda trafikförfattningar m.m./sjötrafikbestämmelser 1 1 kap. Allmänna bestämmelser Lagens tillämpningsområde [2701] Denna lag gäller alla fartyg som används till sjöfart inom Sveriges sjöterritorium

Läs mer

TSFS 2016:[XX] Bilaga 1. beslutade den [DATUM ÅR].

TSFS 2016:[XX] Bilaga 1. beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 999:27) om säkerheten på fiskefartyg som har en längd av 24 meter eller mer; beslutade. TSFS 206:[XX]

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om säkerhetsorganisation på rederier och fartyg som inte omfattas av förordning (EG) nr 336/2006;

Transportstyrelsens föreskrifter om säkerhetsorganisation på rederier och fartyg som inte omfattas av förordning (EG) nr 336/2006; Transportstyrelsens föreskrifter om säkerhetsorganisation på rederier och fartyg som inte omfattas av förordning (EG) nr 336/2006; beslutade den 21 januari 2009. Transportstyrelsen föreskriver följande

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om tekniska krav för fartyg i inlandssjöfart

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om tekniska krav för fartyg i inlandssjöfart SJÖFART Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om tekniska krav för fartyg i inlandssjöfart Innehåll Inre vattenvägar... 1 Definitioner... 1 Tillämpning och certifikat... 2 Tillsyn... 3 Europeiskt

Läs mer

Regelförteckning över gällande föreskrifter i SJÖFS

Regelförteckning över gällande föreskrifter i SJÖFS Juridik 1 (29) Handläggare, direkttelefon Dnr: 18-00049 Erik Ygge, 010 478 55 02 Regelförteckning över gällande föreskrifter i SJÖFS Förteckning enligt 18 c författningssamlingsförordningen (1976:725)

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:159) om rapporteringsskyldighet för fartyg i vissa fall;

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:159) om rapporteringsskyldighet för fartyg i vissa fall; Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:159) om rapporteringsskyldighet för fartyg i vissa fall; beslutade den 17 april 2015. TSFS 2015:19 Utkom från trycket

Läs mer

TSFS 2011:46. 1 kap. beslutade den 27 april 2011.

TSFS 2011:46. 1 kap. beslutade den 27 april 2011. Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2008:81) om maskininstallation, elektrisk installation och periodvis obemannat maskinrum; TSFS 2011:46

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i fartygssäkerhetslagen (1988:49); SFS 2001:875 Utkom från trycket den 4 december 2001 utfärdad den 22 november 2001. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i

Läs mer

Sjöfartsverkets författningssamling

Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets föreskrifter (SJÖFS 2002:17) om säkerheten på passagerarfartyg i inrikes trafik; beslutade den 17 december

Läs mer

Säkerheten på fiskefartyg

Säkerheten på fiskefartyg 1 (6) TRAFI/19281/03.04.01.00/2012 Utfärdad: x.x.2012 Träder i kraft: [1.1.2013] Giltighetstid: tills vidare Rättsgrund: Lag om fartygs tekniska säkerhet och säker drift av fartyg (1686/2009) 21 3 mom.

Läs mer

Missiv 1 (8) Välkommen att ta del av Transportstyrelsens förslag.

Missiv 1 (8) Välkommen att ta del av Transportstyrelsens förslag. Missiv 1 (8) Datum Dnr/Beteckning Enligt sändlista Förnyad remiss av förslag till föreskrifter för fartyg i nationell sjöfart, förslag till upphävandeoch ändringsföreskrifter med anledning av föreskrifterna

Läs mer

TSFS 2010:102 SJÖFART

TSFS 2010:102 SJÖFART SJÖFART Transportstyrelsens föreskrifter om bemanning (konsoliderad elektronisk utgåva) Innehåll 1 kap. Allmänna bestämmelser... 1 Tillämpning... 1 Definitioner och förkortningar... 2 Bestämmelser om

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om registrering av ombordvarande på passagerarfartyg; UTKAST

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om registrering av ombordvarande på passagerarfartyg; UTKAST Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om registrering av ombordvarande på passagerarfartyg; beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsen föreskriver 1 följande med stöd av 2 kap. 3 fartygssäkerhetsförordningen

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:114) om skrovkonstruktion, stabilitet och fribord;

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:114) om skrovkonstruktion, stabilitet och fribord; Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:114) om skrovkonstruktion, stabilitet och fribord; beslutade den 11 maj 2011. Utkom från trycket den 1 juni 2011 SJÖFART

Läs mer

Sjöfartsverkets författningssamling

Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets författningssamling SJÖFS 2007:12 Sjöfartsverkets föreskrifter om bemanning Innehåll 1 kap. Allmänna bestämmelser...3 Definitioner och förkortningar...4 Bestämmelser om utbildningar och

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1998:965) om behörigheter för sjöpersonal; SFS 2002:643 Utkom från trycket den 2 juli 2002 utfärdad den 19 juni 2002. Regeringen föreskriver

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om certifikat och tillsyn inom sjöfartsområdet

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om certifikat och tillsyn inom sjöfartsområdet SJÖFART Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om certifikat och tillsyn inom sjöfartsområdet Innehåll 1 kap. Inledande bestämmelser... 1 Tillämpningsområde... 1 Fartyg i nationell sjöfart...

Läs mer

TSFS 2018:27 SJÖFART

TSFS 2018:27 SJÖFART SJÖFART Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om certifikat och tillsyn inom sjöfartsområdet (konsoliderad elektronisk utgåva) Innehåll 1 kap. Inledande bestämmelser... 1 Tillämpningsområde...

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:2) om tillsyn inom sjöfartsområdet;

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:2) om tillsyn inom sjöfartsområdet; Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:2) om tillsyn inom sjöfartsområdet; beslutade den 7 februari 2017. TSFS 2017:5 Utkom från trycket den 14 februari

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om säkerheten på fartyg med speciellt användningsområde

Transportstyrelsens föreskrifter om säkerheten på fartyg med speciellt användningsområde SJÖFART Transportstyrelsens föreskrifter om säkerheten på fartyg med speciellt användningsområde Innehåll FÖRSTA AVDELNINGEN... 1 1 kap. Inledande bestämmelser... 1 Tillämpning... 1 Undantag... 2 Likvärdighet...

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om säkerheten på fartyg med speciellt användningsområde (konsoliderad elektronisk utgåva)

Transportstyrelsens föreskrifter om säkerheten på fartyg med speciellt användningsområde (konsoliderad elektronisk utgåva) SJÖFART Transportstyrelsens föreskrifter om säkerheten på fartyg med speciellt användningsområde (konsoliderad elektronisk utgåva) Innehåll FÖRSTA AVDELNINGEN... 1 1 kap. Inledande bestämmelser... 1 Tillämpning...

Läs mer

TSFS 2017: SJÖFART UTKAST. Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om certifikat och tillsyn inom sjöfartsområdet

TSFS 2017: SJÖFART UTKAST. Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om certifikat och tillsyn inom sjöfartsområdet SJÖFART Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om certifikat och tillsyn inom sjöfartsområdet Innehåll 1 kap. Inledande bestämmelser... 1 Tillämpningsområde... 1 Definitioner... 1 Undantag...

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om rapportering av sjöolyckor och tillbud till sjöss; UTKAST

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om rapportering av sjöolyckor och tillbud till sjöss; UTKAST Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om rapportering av sjöolyckor och tillbud till sjöss; beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsen föreskriver 1 med stöd av 20 sista stycket förordningen

Läs mer

Regler för nationell sjöfart Kompletterande upplysningar

Regler för nationell sjöfart Kompletterande upplysningar 1 (208) Den senaste versionen av kompletterande upplysningar finns på utskriftstillfället. Regler för nationell sjöfart 2 (208) shistorik Beskrivning 01.00 2017-06-01 Fastställd version 02.00 2017-11-01

Läs mer

anpassningar av bestämmelserna om rederiers och fartygs säkerhetsorganisation.

anpassningar av bestämmelserna om rederiers och fartygs säkerhetsorganisation. Trafikutskottets betänkande Vissa anpassningar av bestämmelserna om rederiers och fartygs säkerhetsorganisation Sammanfattning I betänkandet behandlar utskottet regeringens proposition 2008/09:10 Vissa

Läs mer

Säkerheten på fiskefartyg

Säkerheten på fiskefartyg 1 (6) TRAFI/19281/03.04.01.00/2012 Utfärdad: 20.12.2012 Träder i kraft: 1.1.2013 Giltighetstid: tills vidare Rättsgrund: Lag om fartygs tekniska säkerhet och säker drift av fartyg (1686/2009), 21 3 mom.

Läs mer

Regler för nationell sjöfart

Regler för nationell sjöfart Regler för nationell sjöfart NYA REGLER FRÅN 1 JUNI 2017 Nya regler för nationell sjöfart Från och med den 1 juni 2017 gäller nya regler för dig som använder ditt fartyg yrkesmässigt. Reglerna är funktionsbaserade.

Läs mer

TSFS 2014:5. beslutade den 21 januari 2014.

TSFS 2014:5. beslutade den 21 januari 2014. Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:97) om brandskydd, branddetektering och brandsläckning på SOLASfartyg byggda före den 1 juli 2002; TSFS 2014:5 Utkom

Läs mer

Post 1 av 1 träffar. Departement: Näringsdepartementet RS T. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:1088

Post 1 av 1 träffar. Departement: Näringsdepartementet RS T. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:1088 Regeringskansliets rättsdatabaser Post 1 av 1 träffar SFS-nummer 2003:364 Fartygssäkerhetslag (2003:364) Departement: Näringsdepartementet RS T Utfärdad: 2003-06-05 Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:1088

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:96) om åtgärder mot förorening från fartyg; UTKAST

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:96) om åtgärder mot förorening från fartyg; UTKAST Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:96) om åtgärder mot förorening från fartyg; beslutade den BESLUTSDATUM 20XX. Transportstyrelsen föreskriver med stöd

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:2) om tillsyn inom sjöfartsområdet;

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:2) om tillsyn inom sjöfartsområdet; Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:2) om tillsyn inom sjöfartsområdet; beslutade den 3 november 2010. TSFS 2010:178 Utkom från trycket den 24 november

Läs mer

Livräddningsutrustning och livräddningsanordningar på fartyg

Livräddningsutrustning och livräddningsanordningar på fartyg 1 (32) Utfärdad: 27.2.2014 Träder i kraft: 1.3.2014 Giltighetstid: tills vidare Rättsgrund: Lag om fartygs tekniska säkerhet och säker drift av fartyg (1686/2009), 23 1 mom. och 83 Upphäver: Trafiksäkerhetsverkets

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:96) om åtgärder mot förorening från fartyg;

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:96) om åtgärder mot förorening från fartyg; Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:96) om åtgärder mot förorening från fartyg; beslutade den 18 april 2013. TSFS 2013:34 Utkom från trycket den 3 maj

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om ändring av statsrådets förordning om fartygs bemanning och fartygspersonalens behörighet I enlighet med statsrådets beslut ändras i statsrådets förordning om fartygs bemanning

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i fartygssäkerhetsförordningen (2003:438); SFS 2007:238 Utkom från trycket den 23 maj 2007 utfärdad den 10 maj 2007. Regeringen föreskriver i fråga om fartygssäkerhetsförordningen

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om avgifter för tillsyn;

Transportstyrelsens föreskrifter om avgifter för tillsyn; Transportstyrelsens föreskrifter om avgifter för tillsyn; beslutade den 24 november 2009. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 4 Kungl. Maj:ts kungörelse (1954:555) angående mätbrev för

Läs mer

Sjöfartsverkets författningssamling

Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd om inrikes transport av förpackat farligt gods till sjöss i fartområde D och E; SJÖFS 2007:21 Utkom från trycket den 1

Läs mer

Konsekvensutredning ändringar i och nytryck av Sjöfartsverkets föreskrifter om registrering av ombordvarande på passagerarfartyg SJÖFS 1999:15

Konsekvensutredning ändringar i och nytryck av Sjöfartsverkets föreskrifter om registrering av ombordvarande på passagerarfartyg SJÖFS 1999:15 Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Pia Karlsson Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för operatörer, fartyg och luftfartyg Sektionen för sjöfartstillsyn Norrköping Konsekvensutredning

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om radioutrustning på fartyg (konsoliderad elektronisk utgåva)

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om radioutrustning på fartyg (konsoliderad elektronisk utgåva) SJÖFART Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om radioutrustning på fartyg (konsoliderad elektronisk utgåva) Innehåll 1 kap. Allmänna regler... 1 Tillämpningsområde... 1 Prestandanormer/elektromagnetisk

Läs mer

Mindre fartyg i kommersiell sjötrafik

Mindre fartyg i kommersiell sjötrafik Uppsats, 10 poäng VT 2006 Stockholms Universitet Juridiska Institutionen Sjörätt Handledare: Hugo Tiberg Mindre fartyg i kommersiell sjötrafik Det svenska regelverket avseende fartygssäkerhet Författare:

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:96) om åtgärder mot förorening från fartyg; Remiss

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:96) om åtgärder mot förorening från fartyg; Remiss Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:96) om åtgärder mot förorening från fartyg; beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 4

Läs mer

Manual för att skapa ett dokumenterat systematiskt sjösäkerhetsarbete

Manual för att skapa ett dokumenterat systematiskt sjösäkerhetsarbete 1 (5) Manual för att skapa ett dokumenterat systematiskt sjösäkerhetsarbete Samtliga fartyg och rederier som omfattas av Transportstyrelsen föreskrifter och allmänna råd om fartyg i nationell sjöfart,

Läs mer

Har meddelandeflagga. Hej! Bifogar remiss av PM Genomförande av EU-direktivet 2016/1629 om tekniska krav för fartyg i inlandssjöfart.

Har meddelandeflagga. Hej! Bifogar remiss av PM Genomförande av EU-direktivet 2016/1629 om tekniska krav för fartyg i inlandssjöfart. Från: Agneta M Karlsson Skickat: den 16 oktober 2017 13:42 Till: Regelrådet; 'sjofart@transportstyrelsen.se'; info@sweship.se; 'info@skargardsredarna.se'; sbf@sjobefal.se;

Läs mer

TSFS 2009: kap. beslutade den 3 november 2009.

TSFS 2009: kap. beslutade den 3 november 2009. Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2008:81) om maskininstallation, elektrisk installation och periodvis obemannat maskinrum; Utkom från trycket

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2010:102) om bemanning;

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2010:102) om bemanning; Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 200:02) om bemanning; beslutade den 22 november 207. TSFS 207:04 Utkom från trycket den 0 november 207 SJÖFART Transportstyrelsen föreskriver

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2011:116) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal;

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2011:116) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal; Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2011:116) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal; beslutade den 22 november 2017. TSFS 2017:105 Utkom från trycket

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2011:116) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal; UTKAST

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2011:116) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal; UTKAST Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2011:116) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal; beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsen föreskriver med

Läs mer

Nyhet. Vad betraktas som affärsmässig sjötrafik? Blir din båt ett handelsfartyg?

Nyhet. Vad betraktas som affärsmässig sjötrafik? Blir din båt ett handelsfartyg? Nyhet 2007 Vad betraktas som affärsmässig sjötrafik? Blir din båt ett handelsfartyg? Ny definition av handelssjöfart När det gäller regler om behörighet och bemanning definieras idag handelsfartyg som

Läs mer

TSFS 2015:71. beslutade den 24 november 2015.

TSFS 2015:71. beslutade den 24 november 2015. Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:98) om brandskydd, branddetektering och brandsläckning på SOLASfartyg byggda den 1 juli 2002 eller senare; Utkom från

Läs mer

Promemoria. Registrering av ombordvarande på passagerarfartyg

Promemoria. Registrering av ombordvarande på passagerarfartyg Promemoria Registrering av ombordvarande på passagerarfartyg 1 Innehållsförteckning 1 Promemorians huvudsakliga innehåll... 3 2 Författningsförslag... 4 2.1 Förordning om ändring i fartygssäkerhetsförordningen

Läs mer

Konsekvensutredning till Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:12)om navigationssäkerhet och navigationsutrustning

Konsekvensutredning till Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:12)om navigationssäkerhet och navigationsutrustning 1(6) Konsekvensutredning till Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:12)om navigationssäkerhet och navigationsutrustning Nuvarande Transportstyrelsen föreskrifter och allmänna råd

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 29.11.2007 KOM(2007) 737 slutlig 2007/0257 (COD) C6-0442/07 Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV om säkerhetsbestämmelser och säkerhetsnormer

Läs mer

Sjöfartsverkets författningssamling

Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets författningssamling Föreskrifter och allmänna råd om ändring i Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2005:25) om skyddsanordningar och skyddsåtgärder på fartyg; SJÖFS 2006:X

Läs mer

TSFS 2009:49. Tillämpningsområde. Ömsesidighetsklausul. beslutade den 2 juni 2009.

TSFS 2009:49. Tillämpningsområde. Ömsesidighetsklausul. beslutade den 2 juni 2009. Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om säker fartygstransport av bestrålat kärnbränsle, plutonium och högaktivt radioaktivt avfall i förpackad form (INF-koden); beslutade den 2 juni 2009.

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om fartyg i nationell sjöfart

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om fartyg i nationell sjöfart SJÖFART Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om fartyg i nationell sjöfart Innehåll 1 kap. Allmänna bestämmelser... 1 Innehåll och syfte... 1 Tillämpning... 1 Definitioner och förkortningar...

Läs mer

Kommittédirektiv. Skadeståndsansvar och försäkringsplikt vid sjötransporter. Dir. 2010:116. Beslut vid regeringssammanträde den 4 november 2010

Kommittédirektiv. Skadeståndsansvar och försäkringsplikt vid sjötransporter. Dir. 2010:116. Beslut vid regeringssammanträde den 4 november 2010 Kommittédirektiv Skadeståndsansvar och försäkringsplikt vid sjötransporter Dir. 2010:116 Beslut vid regeringssammanträde den 4 november 2010 Sammanfattning En särskild utredare ska lämna förslag till de

Läs mer

Sjöfartsverkets författningssamling

Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets författningssamling SJÖFS 2005:19 SFH 4.1 Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd om anmälningsplikt, informationsskyldighet och rapporteringsskyldighet i vissa fall Innehåll Tillämpningsområde...3

Läs mer

Sjötrafikförordning (1986:300)

Sjötrafikförordning (1986:300) Särskilda trafikförfattningar m.m./sjötrafikbestämmelser 1 Allm. anm. Sveriges sjöterritorium, se [1751] o.f. 1 kap. Allmänt [2301] Med fartyg avses i denna förordning varje farkost som används eller kan

Läs mer

Sjöfartsverkets författningssamling

Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets föreskrifter om sjöfartsskydd; beslutade den 22 juni 2004. Sjöfartsverket föreskriver följande med stöd av 3, 4 och 9 förordningen (2004:283) om sjöfartsskydd.

Läs mer

Allmänt om projektet Nytt regelverk. Nytt tillsynssystem. Vad händer nu? Funktionskrav, allmänna råd och vägledningar Exempel från regelverket

Allmänt om projektet Nytt regelverk. Nytt tillsynssystem. Vad händer nu? Funktionskrav, allmänna råd och vägledningar Exempel från regelverket Nya nationella föreskrifter Sjöfartsseminarium den 7 april 2016 Innehåll Allmänt om projektet Nytt regelverk Funktionskrav, allmänna råd och vägledningar Exempel från regelverket Nytt tillsynssystem Egenkontroll

Läs mer

Ett förändrat tillsynssystem för nationella fartyg. Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll

Ett förändrat tillsynssystem för nationella fartyg. Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll Lagrådsremiss Ett förändrat tillsynssystem för nationella fartyg Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 2 februari 2017 Anna Johansson Jonas Ragell (Näringsdepartementet) Lagrådsremissens

Läs mer

Ansökan om beslut om säkerhetsbesättning för en enstaka resa

Ansökan om beslut om säkerhetsbesättning för en enstaka resa 1 (5) Transportstyrelsen Sjöfartsavdelningen Sjöpersonalsektionen 601 73 Norrköping Upplysningar se sidan 4-5 Uppgifter om fartyget Fartygets namn Signalbokstäver Hemort IMO-nummer Fartygstyp Antal passagerare

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (7) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 17 september 2009 B 3472-08 KLAGANDE 1. AK 2. PT Ombud och offentlig försvarare för båda: Advokat BT MOTPART Riksåklagaren Box 5553 114

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL RP 103/2011 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lagar om ändring av lagen om fartygspersonal och säkerhetsorganisation för fartyg och lagen om fartygs tekniska säkerhet och säker

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2011:116) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal;

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2011:116) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal; Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2011:116) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal; beslutade den [DATUM ÅR]. TSFS 20[YY]:[XX] Utkom från trycket

Läs mer

Administrativa och rättsliga förutsättningar utifrån lagstiftning m.m. Med fokus på EU-tolkningar kopplat till svensk lagstiftning

Administrativa och rättsliga förutsättningar utifrån lagstiftning m.m. Med fokus på EU-tolkningar kopplat till svensk lagstiftning Administrativa och rättsliga förutsättningar utifrån lagstiftning m.m. Med fokus på EU-tolkningar kopplat till svensk lagstiftning Samverkan mellan myndigheter Avseende PoR MAS Utgående från svenska förhållanden

Läs mer

Den konsoliderade elektroniska utgåvan kan innehålla fel. Observera därför att det alltid är den tryckta utgåvan som gäller.

Den konsoliderade elektroniska utgåvan kan innehålla fel. Observera därför att det alltid är den tryckta utgåvan som gäller. Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om säker fartygstransport av bestrålat kärnbränsle, plutonium och högaktivt radioaktivt avfall i förpackad form (INF-koden) (konsoliderad elektronisk utgåva);

Läs mer

TSFS 2011:49 SJÖFART

TSFS 2011:49 SJÖFART SJÖFART Föreskrifter och allmänna råd om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:2) om tillsyn inom sjöfartsområdet Innehåll FÖRSTA AVDELNINGEN... 2 1 kap. Inledande bestämmelser...

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1990:717) om undersökning av olyckor; SFS 2011:551 Utkom från trycket den 31 maj 2011 utfärdad den 23 maj 2011. Regeringen föreskriver 1

Läs mer

Genomförande av EU:s reviderade direktiv om säkerhet på passagerarfartyg

Genomförande av EU:s reviderade direktiv om säkerhet på passagerarfartyg Promemoria Genomförande av EU:s reviderade direktiv om säkerhet på passagerarfartyg Promemorians huvudsakliga innehåll I promemorian lämnas förslag till hur följande direktiv ska genomföras i lag och förordning:

Läs mer

Giltighetstid: tills vidare

Giltighetstid: tills vidare 1 (34) Utfärdad: 14.2.2013 Träder i kraft: 1.3.2013 Giltighetstid: tills vidare Rättsgrund: Lag om fartygs tekniska säkerhet och säker drift av fartyg (1686/2009), 43 4 mom., 46 2 mom., 47 2 mom., 48 3

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om marin utrustning;

Transportstyrelsens föreskrifter om marin utrustning; Transportstyrelsens föreskrifter om marin utrustning; beslutade den 13 maj 2009. Transportstyrelsen föreskriver 1 följande med stöd av 2 kap. 1 fartygssäkerhetsförordningen (2003:438). TSFS 2009:52 Utkom

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:114) om skrovkonstruktion, stabilitet och fribord; beslutade den 16 november 2011. Utkom från trycket den 30 november

Läs mer

Åtgärder för förbättrad fartygssäkerhet

Åtgärder för förbättrad fartygssäkerhet Trafikutskottets betänkande Åtgärder för förbättrad fartygssäkerhet Sammanfattning Sjötransporter ingår i EU:s gemensamma transportpolitik och är därför föremål för gemenskapens normgivning. År 1993 antog

Läs mer

Fartygs lastlinjer och fribord

Fartygs lastlinjer och fribord 1 (15) Utfärdad: 18.12.2012 Träder i kraft: 1.1.2013 Giltighetstid: tills vidare Rättsgrund: Lag om fartygs tekniska säkerhet och säker drift av fartyg (1686/2009), 27 3 mom., 28 4 mom. och 32 2 mom. Genomförd

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:20) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal;

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:20) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal; Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:20) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal; beslutade den 25 maj 2011. TSFS 2011:52 Utkom från trycket den

Läs mer

Projekt Nationella föreskrifter Referensgruppsmöten

Projekt Nationella föreskrifter Referensgruppsmöten ! Projekt Nationella föreskrifter Referensgruppsmöten Stockholm 2014-09-10 Göteborg 2014-09-11 Program Redovisning av status i projektet " Uppföljning av referensgruppens svar på Enkät 1 och Enkät 2" Utveckling

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:96) om åtgärder mot förorening från fartyg;

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:96) om åtgärder mot förorening från fartyg; Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:96) om åtgärder mot förorening från fartyg; beslutade den 19 november 2013. Utkom från trycket den 1 december 2013

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om radioutrustning på fartyg

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om radioutrustning på fartyg SJÖFART Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om radioutrustning på fartyg Innehållsförteckning 1 kap. Allmänna regler... 1 Tillämpningsområde... 1 Prestandanormer/elektromagnetisk kompatibilitet...

Läs mer

- inverkan på svensk arbetsmiljö till sjöss. Andrea Ahlberg

- inverkan på svensk arbetsmiljö till sjöss. Andrea Ahlberg - inverkan på svensk arbetsmiljö till sjöss Andrea Ahlberg Vad är International Labour Organization (ILO)? FN:s fackförbund för sysselsättningsfrågor. Bildades 1919 i efterdyningarna till första världskriget.

Läs mer

TSFS 2017: kap. beslutade den 12 december 2017.

TSFS 2017: kap. beslutade den 12 december 2017. Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:131) om transport av förpackat farligt gods på rorofartyg i Östersjön (Östersjöavtalet); TSFS 2017:114 Utkom från

Läs mer

TSFS 2016:88. beslutade den 6 september 2016.

TSFS 2016:88. beslutade den 6 september 2016. Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:97) om brandskydd, branddetektering och brandsläckning på SOLASfartyg byggda före den 1 juli 2002; TSFS 2016:88 Utkom

Läs mer

Förslagen föranleder följande yttrande av Lagrådet:

Förslagen föranleder följande yttrande av Lagrådet: 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2003-02-24 Närvarande: f.d. justitierådet Hans Danelius, regeringsrådet Gustaf Sandström, justitierådet Dag Victor. Enligt en lagrådsremiss den 6 februari

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd för fartyg i nationell sjöfart

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd för fartyg i nationell sjöfart SJÖFART Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd för fartyg i nationell sjöfart Innehåll 1 kap. Allmänna bestämmelser... 1 Syfte... 1 Tillämpning... 1 Definitioner... 2 Åtgärder innan fartyg

Läs mer

Sjöfartsverkets författningssamling

Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets författningssamling Föreskrifter och allmänna råd om ändring i Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2004:29) om livräddningsutrustning och livräddningsanordningar på fartyg

Läs mer

(Rättsakter vilkas publicering är obligatorisk)

(Rättsakter vilkas publicering är obligatorisk) L 144/1 I (Rättsakter vilkas publicering är obligatorisk) RÅDETS DIREKTIV 98/18/EG av den 17 mars 1998 om säkerhetsbestämmelser och säkerhetsnormer för passagerarfartyg EUROPEISKA UNIONENS RÅD HAR ANTAGIT

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om tillsyn inom sjöfartsområdet (konsoliderad elektronisk utgåva)

Transportstyrelsens föreskrifter om tillsyn inom sjöfartsområdet (konsoliderad elektronisk utgåva) SJÖFART Transportstyrelsens föreskrifter om tillsyn inom sjöfartsområdet (konsoliderad elektronisk utgåva) Innehåll FÖRSTA AVDELNINGEN... 1 1 kap. Inledande bestämmelser... 1 Syfte... 1 Tillämpningsområde...

Läs mer

Ansökan om förhandsbesked om beslut om säkerhetsbesättning

Ansökan om förhandsbesked om beslut om säkerhetsbesättning 1 (5) Transportstyrelsen Sjö- och luftfart 601 73 Norrköping Upplysningar se sidan 4-5 Uppgifter om fartyget Fartygets namn Registreringsbeteckning Hemort IMO-nummer Fartygstyp Antal passagerare Bruttodräktighet

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2011:116) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal;

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2011:116) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal; Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2011:116) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal; beslutade den 8 november 2017. TSFS 2017:100 Utkom från trycket

Läs mer