NYHETSBREV FRÅN HBE. Hälsning inför sommaren

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYHETSBREV FRÅN HBE. Hälsning inför sommaren"

Transkript

1 vår och sommar NYHETSBREV FRÅN HBE Hopp för Barn i Etiopien, c/o Gezelius, Skolmästarg. 13, Norrköping hbe.info@hotmail.com pg I detta nummer Hälsning inför sommaren 1 Rapport från årsmötet 2 Styrelsen 3 Rest Center 4 En möjlig väg till frihet 4 Nyheter i korthet från Addis Abeba 5 Partners meeting och besök från Etiopien 5 May och Henrik Kristing Heldal 6 Ungdomar för ungdomar 7 Hälsning inför sommaren Sedan förra nyhetsbrevet har mycket hunnit hända i HBE. Det har bl.a. hållits årsmöte och då valdes en ny styrelse. I detta nyhetsbrev kan du läsa en kort presentation av de nya styrelsemedlemmarna. Du kan också läsa om vilka planer som finns för resten av året och om hur ungdomar i Göteborg inspirerats att ordna en välgörenhetsmiddag till förmån för WSG/HCE. Naturligtvis ger även Gizachew Ayka en rapport från Addis Abeba. Har du frågor eller idéer kring HBE:s arbete så tveka inte att kontakta någon i styrelsen eller skicka ett mail till hbe.info@hotmail.com. Och du glöm inte att berätta för dina vänner och bekanta om WSG/HCE:s fantastiska arbete och om hur man kan stödja detta genom att bli medlem i HBE!

2 Sid 2 Nyhetsbrev från HBE Rapport från årsmötet Av Paul Persson Årsmötet hölls den 7 mars i Pingstkyrkans lokaler i Norrköping. Mötet var välbesökt eftersom det också blev en återträff för de som varit med på HBE:s resa till Etiopien och Zanzibar under Vi gläder oss åt många människors trogna givande vilket gjort att 2008 års resultat slutat med ett överskott på över kronor. Vidare kunde årsmötet glädjas åt att valberedningen funnit flera personer som visat sig villiga att ställa upp i styrelsen. Detta ledde till att styrelsen efter årsmötet åter är i princip komplett. Årsmötet beslutade vidare att höja medlemsavgiften till 150 kr/år. Under årsmötet gavs också plats till samtal och frågor runt de förändringar som gäller för sociala insatser i Etiopien, förändringar som troligtvis kommer att påverka WSG/HCE:s arbete. Det årliga Partners meeting i Göteborg i september kommer att ge oss mer information. Det informerades också om att styrelsen hoppas kunna vara klar med avtalsskrivningen som gäller föreningens relation till WSG/HCE i samband med mötet i Göteborg. Förutom ett antal omval så valdes Annar Aas, Henrik Kristing Heldal, Louise Wetterlund och Birgitta Brorsson in som nya ledamöter i styrelsen. (Se presentation av styrelsen på annan plats i brevet.) Efter årsmötet följde en cafékväll där May och Henrik Kristing Heldal bjöd på sång och vi fick del av flera personligt hållna berättelser och bilder från gruppresans av resenärer. I anslutning till cafét anordnades flera lotterier till förmån för WSG/HCE. Det blev alltså en fin årsmötesdag. Ett speciellt tack måste riktas till Karin Gezelius (ordförande i HBE) som på hemmaplan fick bära ett extra tungt ansvar för genomförandet av dagen. Det är dags att betala medlemsavgiften 2009! Eftersom många idag använder sig av banktjänster via internet kommer vi inte att sända ut inbetalningskort för betalning av medlemsavgiften. Betala in medlemsavgiften 150:- på plusgiro Glöm inte uppge avsändare (namn, adress och gärna e-post). Ju fler medlemmar som använder e-post för våra utskick, desto mer pengar sparar föreningen på porto.

3 Nyhetsbrev från HBE Sid 3 Styrelsens sammansättning och presentation av de nya Annar Aas Efter årsmötet och det konstituerande Jag är 60 år och kyrkoherde sedan 20 år. Jag har varit styrelsemötet ser styrelsen ut så här för 2009: aktiv i hjälparbete sedan slutet av 70-talet. Under 90- ordförande talet körde jag hjälpsändningar till Baltikum och Karin Gezelius tidigare Ryska stater. Är gift med Andrea. Vi har e-post: k.gezelius@swipnet.se tillsammans 10 barn, hon fyra och jag sex. Barnen är tel: vuxna så vi har tid för varandra, andra och sekreterare hjälpverksamhet. Svante Annerhult Birgitta Brorsson e-post:svaann@edu.gislaved.se När jag i januari 2001 återvände till Etiopien för första tel: gången på många år, hörde jag bara talas om några kassör ungdomar som höll på med något hjälparbete Britt Franzén visste jag lite mer om WSG/HCE och sökte då upp Gizachew och Yonas och fick höra deras berättelser om e-post: britt.franzen@one.se sitt engagemang för dem som lever sitt liv på gatan, tel: bland soporna. Jag tycker det är oerhört inspirerande ledamöter att det är etiopiska ungdomar som drivna av kärlek Annar Aas "kört igång" och bedriver detta arbete. Jag ser det som e-post: annar.aas@svenskakyrkan.se en frukt av Mekane Yesus kyrkans arbete, som i sin tur tel: är en frukt av missionen. Genom HBE hoppas jag kunna Henrik Kristing Heldal föra inspirationen vidare. e-post: henrik.kristing@svenskakyrkan.se Henrik Kristing Heldal tel: Jag hörde talas WSG/HCE för ett par år sedan då jag Paul Persson blev ombedd att bygga en hemsida åt HBE. Jag blev då e-post: persson.bet@telia.com mycket gripen av det stora engagemang som de hade tel: och det fantastiska arbete de bedrev. Jag har sedan haft förmånen att få träffa Gizachew och Louise Wetterlund flera av hans medarbetare och känner att jag vill göra e-post: louise.wetterlund@gmail.com vad jag kan för att stötta deras arbete. tel: Louise Wetterlund ersättare Genom mitt dåvarande arbete fick jag möjligheten att Birgitta Brorsson göra två korta studieresor till Addis Abeba 2006 och e-post: birgitta.brorsson@tele2.se Under resorna besökte vi WSG och såg det goda tel: arbete som görs och ständigt utvecklas. Jag ser jag fram emot att få fördjupa mitt engagemang i internationella frågor och kanalisera det genom HBE. Jag bor utanför Malmö. Bli medlem i HBE! Betala in medlemsavgiften 150:- på plusgiro Glöm inte uppge avsändare (namn, adress och gärna e-post). Du bidrar då till allt det goda arbete som WSG/HCE gör i Etiopien och får genom HBE:s nyhetsbrev ta del av vad som sker i arbetet i såväl Etiopien som i Sverige.

4 Sid 4 Nyhetsbrev från HBE Rest center Av Karin Gezelius Ett av projekten som HBE sedan 2006 stöder i Addis Abeba är det Rest center WSG/HCE driver i centrum. Det är första steget i arbetet att komma bort från gatan och påbörja sin rehabilitering. Här får man kläder, mat, rådgivning och bibelundervisning medan man får hjälp att planera för framtiden. Även en ALPHA-kurs bedrivs i Rest centret med mycket värdefulla resultat. Här finns också möjlighet att duscha, tvätta kläder eller bara koppla av på WSG-området. Arbetet leds av Pastor Ababe som har stor erfarenhet i bl.a. rådgivning. Under 2008 har man till viss del ändrat inriktning på arbetet. Dels fokuseras det nu i huvudsak på tonåringar, dels får ungdomarna vara på rest En möjlighet till frihet Av Sara Kristjánsdóttir Under fem månader, från februari till juli 2009, arbetar jag som volontär utsänd av SALT (EFS barn- och ungdomsförbund) inom Win Souls for God. Den mesta av min tid arbetar jag som lärare för fattiga barn på organisationens Freedom School i stadsdelen Gurara. Här kommer en liten glimt från mitt liv som volontär: Den gamla skraltiga minibussen åker sakta men säkert uppför backarna till Shiromeda, Addis Abeba. Fönstret vid min plats längst bak är öppet och den svala kvällsluften slår emot mig. Arbetsdagen är slut för de flesta. Jag har avslutat min dag med ett bönemöte på WSG:s huvudkontor. Längs vägen ner för Entotoberget går kvinnor och flickor som samlat ihop dagens skörd av Eucalyptusved. centret i sex månader i stället för fyra innan man slussas vidare. Under tiden oktober 2008 april 2009 har 50 ungdomar genomgått första fasen av rehabiliteringen. 40 har flyttat till WSG/HCEs pojk- och flickhem och påbörjat skolor eller börjat något arbete, 8 har fått hjälp med återförening med sina familjer och en har avlidit. Under 2009 planerar WSG att ta emot 100 pojkar och flickor för rehabilitering. Bördan är troligtvis lika tung som vad deras taniga kroppar väger. Framåtlutade, liksom fällknivar, och med plågade ansikten går de ner. Ett par gånger under min tid här i Addis Abeba har jag besökt WSG:s Freedom House för f.d. vedbärerskor. Då jag lyssnat till några av deras berättelser blir det tydligt att det inte bara var den fysiska bördan som tyngde dem. Skogen uppe på berget är inte ofarlig. Några flickor berättade hur de hade blivit överfallna och utnyttjade. Andra berättade hur de haft svårt att umgås med andra människor på ett normalt sätt. Men en sak var gemensam: leendet och tacksamheten över att ha fått en ny chans. Ett nytt liv. För här gäller evangeliet upprättelse för hela människan. Din kropp blir fri från slavarbete och överfall, din själ lär sig fungera tillsammans med andra och din ande blir förnyad, allt genom Jesus Kristus. Förvandlingen är genomgående. Sakta hopar sig tårarna i mina ögon då jag hör hur de sjunger om vad de funnit hos Jesus.

5 Nyhetsbrev från HBE Sid 5 Nyheter i korthet från Addis Abeba FREEDOM -ett lämpligt namn på verksamheter för alla dem som varit fast på gatan, i barnarbete, prostitution etc. Freedom är ett nytt gemensamt namn internt på WSG/HCE:s olika enheter. Målet för allt WSG och HCE gör är att arbeta för att människor skall bli fria från sina gamla liv i såväl ande och själ som i kroppen. Man kallar därför alla olika rehabiliterande enheter för Freedom, med tillägget school, home, house o.s.v. Skolan i Gorara heter därför Gorara Freedom school. KONTAKTER MED ETIOPISKA MYNDIGHETER Gizachew informerar per telefon att kontakterna med myndigheterna pågår gällande de nya lagar som berör finansiering av organisationer i Etiopien Inget nytt beslut finns ännu. RETREAT FÖR PERSONALEN I AWASSA WSG/HCE har varit på årlig retreat med all sin personal i Awassa under några dagar. Det är ett värdefullt andhål för den hårt arbetande personalen. Gizachew berättar om några dagar med härlig avkoppling, givande samtal både andligt och vad gäller arbetet. De här retreaterna finansieras av organisationen Africa in Touch från Danmark. Partners meeting och besök från Etiopien Nya vävstolar i bruk på det nya pojkhemmet där 30 f.d. slav-/barnarbetande pojkar bor. Varje år inbjuder WSG/HCE in sina Skandinaviska partners till ett gemensamt möte. I år kommer det att gå av stapeln i Lutherska Kyrkan i Göteborg den september. Ansvaret för planering i år vilar på EFS. HBE kommer att representeras av Paul Persson och Annars Aas. Från Etiopien kommer Gizachew Ayka och Tseday Pavlos att delta. I samband med Partners meeting kommer Gizachew och Tseday att besöka Sverige, Norge och Danmark. HBE planerar för deras besök under en vecka. Det är ännu inte fastställt exakt tid vilka datum de är HBE:s gäster. Planerna från vår sida är att Gizachew och Tseday ska besöka församlingar sydvästra Skåne och i Malmö samt göra ett besök i Vreta Kloster. Louise Wetterlund ansvarar för planeringen kring besöket i Skåne och Henrik Kristing Heldal för besöket i Vreta Kloster. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om detta. Det stämmer jag fyller 75 år, men jag är inte hemma för kalas. Vill du göra mig glad så sänd en gåva till Gatubarnsarbetet i Etiopien via HBE Pg Skriv Karin-75 år och ditt namn på inbetalningen. Mvh Karin Gezelius, Norrköping

6 Sid 6 Nyhetsbrev från HBE Vi vill presentera May och Henrik Kristing Heldal! De önskar få använda sina musikaliska gåvor för att genom Hopp för Barn i Etiopien (HBE) stödja gatubarnsarbetet i Addis Abeba. Henrik är präst och tjänstgör i Vreta Kloster församling. Han är styrelsemedlem i HBE. Under flera år har han varit ansvarig för HBE:s Hemsida. May är dels anställd som musiklärare i grundskolan i Vreta kloster, dels som kantor i Nykils pastorat. Hon leder dessutom flera körer utanför sina uppgifter i kyrka och skola. May arrangerade en mycket uppskattad välgörenhetskonsert till förmån för gatubarnsarbetet i Addis Abeba i höstas. May och Henrik har en bred repertoar som omfattar psalmer, sånger, visor, gospel, klassiskt, musikal ja, det allra mesta. De sjunger både solo och duett. Sina fina röster önskar de använda till att stödja gatubarnsarbetet i Etiopien. Kontakta gärna May och Henrik om du skulle vilja att de medverkade vid något arrangemang till stöd för WSG/HCE. May och Henrik arbetar heltid och ofta helger. Det är därför värdefullt att kontakterna tas i god tid. Vi i HBE är glada och tacksamma för detta fina erbjudande och rekommenderar detta skönsjungande par å det allra varmaste. I samband med att May och Henrik gästar er med sång ger gärna någon från HBE glimtar från arbetet i Etiopien. Kontaktuppgifter: Henrik och May Kristing Heldal Hjalmar Svenfeldts väg 29 A, Ljungsbro Tel: , (Henrik) eller (May) E-post: may.heldal@linkoping.se, henrik.kristing@svenskakyrkan.se Har du något arrangemang på gång till förmån för WSG/HCE? Då vill vi gärna veta det! Skriv en rad till någon i styrelsen och berätta. Alla initiativ som tas, stora som små, inspirerar till nya. Tillsammans sprider vi ringar på vattnet i arbetet för WSG/HCE!

7 Nyhetsbrev från HBE Sid 7 Ungdomar för ungdomar Av Louise Andersson, 19 år och gymnasieelev från Mölndal När man har träffat människor som öppnat ögonen på en är det svårt att få dem ur tankar och medvetande. När dessa personer samtidigt utstrålar en ofantlig värme och kärlek blir det ännu svårare. När man träffat Hope for Children in Ethiopia förstår man vad jag menar. Med en enorm kärlek gör de ett otroligt arbete för gatufolket i Addis Abeba. Hösten 2007 hade jag tillfälle att på plats träffa HCE, och få besöka olika projekt som de driver för gatubarnen. Överallt såg jag hur uppskattad organisationen är och vilka underbara personer som drev den. Mina ögon öppnades för hur fattigdomen ser ut i verkligheten. Det är en sak att se fattigdom på TV, en annan att känna en hand i sin egen och se ett barn be om mat. Just dessa barn är det som HCE hjälper. Jag ville också göra något. Nära till hands låg att i skolan välja projektarbete för att stödja HCE. En vän och jag beslutade att anordna en välgörenhetsmiddag med konsert till förmån för HCE:s arbete. Temat för middagen var Ungdomar för Ungdomar. Endast ungdomar uppträdde med dans och sång, all mat till gästerna lagades utav ungdomar. Det blev en lång process att ordna allt inför middagen men den 21 mars kunde vi bjuda på en kväll som innehöll dansunderhållning, sång från duktiga ungdomar (även Göteborgs Killkör var inbjuden) och en trerättersmiddag, allt till gästernas förtjusning. 59 gäster fanns på plats i Fässbergs Församlingshem och middagen inbringade 8670 kronor till HCE:s Rest Centrum. (Pengarna förmedlas via svenska HBE). På kvällen bjöds på konsert i Fässbergs Kyrka med Laila Adéle. Den inbringade 1306 kronor till projektet. Det blev en underbar kväll för oss och gästerna som tillsammans kunde förmedla 9976 kronor till HCE arbete. Det kändes verkligen bra att även jag genom mitt projektarbete fick göra något för gatufolket i Etiopien. Många menar gällande fattigdomen i Afrika att man inte kan göra något, att det är hopplöst. Jag har motbevisat detta genom att anordna den här middagen. Jag vet att pengarna vi samlade in kommer att förändra livet för några barn på Addis Abebas gator. Vi har ett ansvar att hjälpa dem som har det svårt och dem helhjärtat gör något för sitt eget folk, precis som i fallet med HCE. Jag bär alltid med mig mötet med HCE. Jag hoppas att fler får tillfälle att träffa dem och att fler blir intresserade av att göra skillnad för gatufolket och i framtiden inte ser fattigdomen som något hopplöst utan som något vi kan göra något åt. Du vet väl att vi har en hemsida? Besök oss på:

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org

Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org Käre vän, Vi hoppas och tror att det nya året har börjat bra för dig!!! Paulus uppmanar oss i 1kor13:5 Pröva er själva om

Läs mer

Nu när all personal är tillbaka från semesterar och andra ledigheter är vi redo att ta oss an höstens utmaningar.

Nu när all personal är tillbaka från semesterar och andra ledigheter är vi redo att ta oss an höstens utmaningar. Göteborg 130915 Nyhetsbrev Änggårdsbacken September Nu känns det som att hösten är på väg. Det har varit många fina dagar i september och kanske blir det även några i oktober? Vi har ju haft en fantastisk

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera...

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera... Logmöten Stommen Ornunga 8-26 augusti Tomas Sjödin Leif Nordlander med flera... Tomas Sjödin Jag lutar åt Gud 9 augusti Tomas Sjödin är pastor och en av Sveriges mest lästa kristna författare med böcker

Läs mer

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Vänbrev nr 4 2015 Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Ashramvänner i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin En rapport från bönetåget Den 1 9 augusti var vi runt 50

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Guds Eld i Zambia!

Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Guds Eld i Zambia! Nyhetsbrev Nr 7 2013 Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Guds Eld i Zambia! Kära syskon, Hälsningar i Jesu Namn! I detta nyhetsbrev vill jag dela från våra kampanjer som hölls

Läs mer

Den förlorade sonen:

Den förlorade sonen: Den förlorade sonen En bildrik berättelse direkt ur Lukas evangelium 15 och gjord efter bibeltexten. Handlar om sonen som bryter med hemmet och slarvar bort sin förmögenhet i främmande land, ångrar sig

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Online reträtt Vägledning vecka 26

Online reträtt Vägledning vecka 26 Online reträtt Vägledning vecka 26 Jesus helar sina lärjungars blindhet Vägledning: "Jag vill se" Vi kommer till den punkt i Jesu liv, där hans eget val blir klart. Han kommer att gå till Jerusalem. Han

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 Långt ut i Stockholms unika ytterskärgård, i Bullerö naturreservat, ligger ett litet torp

Läs mer

Trädgårdsdiakoni. -Ett rehabiliterings projekt i Allerums Pastorat

Trädgårdsdiakoni. -Ett rehabiliterings projekt i Allerums Pastorat Trädgårdsdiakoni -Ett rehabiliterings projekt i Allerums Pastorat Bakgrund På initiativ från kyrkogårdsföreståndare Magnus Näsström och diakon Margareta Thomasson har Allerums pastorat sedan flera år tillbaka

Läs mer

Erikshjälpen grundades 1967, men historien började 38 år tidigare.

Erikshjälpen grundades 1967, men historien började 38 år tidigare. Historik Erikshjälpen grundades 1967, men historien började 38 år tidigare. 1929 föddes Erik Nilsson i en by i Småland. Eriks barndom och ungdom tillbringades på sjukhus och i vila i sitt hem. Erik föddes

Läs mer

OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter

OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR Nyhetsbrev Arkitekter NU BÖRJAR VI BLOGGA På Swedoor har vi som ambition att alltid vara en modern och relevant leverantör av design och innovation. Vi jobbar ständigt på att utveckla

Läs mer

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15 1 Tunadalskyrkan 13 09 01 Jag har en dröm Amos 9:11-15 I dagarna är det femtio år sedan Martin Luther King jr höll sitt berömda tal i Washington, där han sade I have a dream, Jag har en dröm, och som blev

Läs mer

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder Hösten 2014 körde vi ett projekt där vi var ute i invandrartäta bostadsområden och ordnade små gårdsorienteringar. Intresset var stort men vi hade mycket svårt att få någon till klubben. Den stora behållningen

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv.

6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv. 6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv Låt oss säga att du vill tänka en positiv tanke, till exempel Jag klarar det här galant. och du vill förbli positiv och fortsätta tänka den här

Läs mer

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud.

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud. Gud i din stad! Innehåll VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv!... 3 Dina första steg på vägen till ett liv... tillsammans med Gud... 3 Lösningen är Jesus, Guds Son... 4 Frälst?... 5 Du kan bli född på nytt:...

Läs mer

Kristet Sällskapande Stefan Forsbäck 2007

Kristet Sällskapande Stefan Forsbäck 2007 Kristet Sällskapande Stefan Forsbäck 2007 INLEDNING Kärlek är något underbart! Säkert det finaste vi kan uppleva! Vi längtar alla efter att vara riktigt älskade och få bli överösta av någons uppmärksamhet.

Läs mer

VÅRBLADET ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Våren är kommen. Motionärerna joggar med shorts och mössorna och vantarna är bortplockade i förmån av solglasögonen. Och i och med det närmar sig sommaren och allt vad den för med sig

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se Försam lings nytt Nr: 34 program mars april 2014 I detta nummer, bl a: Från pastorns penna Barn o Ungdomsverksamheten Program för mars, april 2014 Ekonomi Vision och mål (måldokument) Annonser mm. mm.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 1. Valda av årsmötet för styrelseuppdrag för Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 2013 Följande personer har haft styrelseuppdrag i

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

November 2013 Nummer 3-2011

November 2013 Nummer 3-2011 November 2013 Nummer 3-2011 Löneförhandlingarna avslutade Enkäter Nyhetsbrevets framtid? Lönerörelsen avslutad för den här gången Av Per Hammarqvist Sidan två Så har vi tagit igenom oss årets lönerörelse

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer

Att vara internationellt ombud

Att vara internationellt ombud Att vara internationellt ombud Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla

Läs mer

Resultat från levnadsvaneundersökningen 2004

Resultat från levnadsvaneundersökningen 2004 Resultat från levnadsvaneundersökningen 2004 Tabellbilaga: Umeåregionen, Grundskolan åk 7-9 Karina Nygren UFFE - Utvecklings- och fältforskningsenhet vid Umeå Socialtjänst Umeå 2005-02-01 2 Tabellbilaga:

Läs mer

Jag tror därför att det är viktigt att ivrigt studera Skriften för att se vad Gud har att säga om olika saker.

Jag tror därför att det är viktigt att ivrigt studera Skriften för att se vad Gud har att säga om olika saker. Dopet i vatten Inledning Det är viktigt att läsa Bibeln och lära sig vad Gud vill säga till sitt folk. Jag tror på att noggrant studera Skriften så att man vet exakt vad Gud har för oss. Han säger att

Läs mer

Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index

Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 1 [11] Kvalitetsstöd

Läs mer

FTMS Filipino Tribe Mission Sweden

FTMS Filipino Tribe Mission Sweden FTMS Filipino Tribe Mission Sweden NYHETSBREV NYHETER I DETTA NYHETSBREV 1. CHP4051 Undervisning till Mamanwa Adlay 2. Övrigt Nr.4 2011 G o d J u l & G o t t N y t t Å r Kära Fadder/Sponsor/läsare Det

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer

Årsmötet WSG 20 år

Årsmötet WSG 20 år Hopp för Barn i Etiopien stödförening för Win Souls for God & Hope for Children in Ethiopia Nyhetsbrev från HBE Juli 2017 Sommaren har kommit till Sverige i alla fall enligt almanackan. Naturen står i

Läs mer

En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet. Vägledning vecka 8

En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet. Vägledning vecka 8 Vägledning vecka 8 Guds kärlek till oss Förlåtande nåd Vägledning: Hur mycket Gud måste glädja sig Den här veckankommer vi att vandra runt i Guds kärlek till oss. Vi vill smaka - och till fullo njuta av

Läs mer

Och alla dessa frågor bottnar i den här, grundläggande frågan: Vad är en församling? Hur ofta försöker vi att formulera ett svar på den frågan?

Och alla dessa frågor bottnar i den här, grundläggande frågan: Vad är en församling? Hur ofta försöker vi att formulera ett svar på den frågan? Predikan Rönnekyrkan 26 januari 2014: Årshögtid Tema: Vad är en församling? Introduktion: Vad är en församling? Många här har levt med en församling i många år, i stort sett hela livet. Några har varit

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Idag så tänkte jag fortsätta där vi slutade sist, förra söndagen, och ni som inte var här då, ja ni missade något kan man säga, vilket man alltid gör

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap.

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap. Praktikrapport Louisa Flores Praktikplats Global Utmaning Birger Jarlsgatan 27 111 34 Stockholm Utbildning Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande

Läs mer

Tunadalskyrkan 13 08 11. Det är roten som bär Dig!

Tunadalskyrkan 13 08 11. Det är roten som bär Dig! 1 Tunadalskyrkan 13 08 11 Det är roten som bär Dig! Visst är det spännande att göra AHA-upplevelser ibland, för de kan ge både kraft och inspiration. Häromdagen gjorde jag en sådan upplevelse när jag upptäckte

Läs mer

Ung i Lindesberg. Resultat från LUPP

Ung i Lindesberg. Resultat från LUPP Ung i Lindesberg Resultat från LUPP lokal uppföljning av ungdomspolitiken 2008 Politiken efterlyser ungdomsperspektiv kartläggning bland kommunens ungdomar blir underlag för framtida beslut I september

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter.

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter. ANDRA SÖNDAGEN UNDER 2. SÖNDAGEN ÅRET (ÅRGÅNG UNDEr året C) 17 JANUARI (år C) (20 2016 JANUArI 2013) Tidsram: 20-25 minuter. På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Jesus

Läs mer

Församlingens källor (Apg 2:41-47) Predikan av Jan-Gunnar Wahlén sö 14 feb 2016

Församlingens källor (Apg 2:41-47) Predikan av Jan-Gunnar Wahlén sö 14 feb 2016 Församlingens källor (Apg 2:41-47) Predikan av Jan-Gunnar Wahlén sö 14 feb 2016 Inledning Vi är lite olika som människor och i samband med ett årsmöte har en del av oss lättast att blicka tillbaka och

Läs mer

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Våren 2016

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Våren 2016 Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Våren 2016 Equmeniakyrkan Varberg Post- och besöksadress: Håstens torg 432 30 Varberg Telefon 0340-10466 E-mail: info@hastenskyrkan.se Hemsida:

Läs mer

Lotusmamma.se 2012-10-01 Senast uppdaterad 2012-11-30

Lotusmamma.se 2012-10-01 Senast uppdaterad 2012-11-30 Lotusmamma.se 2012-10-01 Senast uppdaterad 2012-11-30 När yogaläraren Therese väntade dottern Lova hade hon svårt att komma iväg till en studio med gravidyoga. Tiderna passade inte och graviditeten var

Läs mer

E-postbilagor / infogade i vanlig e-post

E-postbilagor / infogade i vanlig e-post E-postbilagor / infogade i vanlig e-post Av Asta Burvall Med e-postbilagor menar jag allt icke arbetsrelaterat eller på andra sätt nödvändigt material som vi skickar i e-post till varandra. Många gånger

Läs mer

Manual för medlemsvärvning

Manual för medlemsvärvning Manual för medlemsvärvning BLI MEDLEM I SFP! ETT TVÅSPRÅKIGT OCH FRISINNAT FINLAND BEHÖVER DIG Vem skall värva? Alla kan värva! Vi kan vara stolta över vårt parti, SFP. Därför kan vi alla marknadsföra

Läs mer

NUMMER 3, 2015. Kära medlem, INFORMATIONSBREV

NUMMER 3, 2015. Kära medlem, INFORMATIONSBREV INFORMATIONSBREV. NUMMER 3, 2015 Kära medlem, Detta informationsbrev innehåller information om StellaStars arbete. Informationsbrevet skickas ut till samtliga medlemmar. Genom att läsa brevet kan du hålla

Läs mer

pär lagerkvist 1891-1974

pär lagerkvist 1891-1974 pär lagerkvist 1891-1974 BIOGRAFI Föddes i Domprostgården i Växjö 23 maj 1891 Pappa Anders Lagerkvist var bangårdsförman och bodde i en en-rumslägenhet i huset. 1876 gifte han sig med Hanna Magnusson från

Läs mer

Vandrande skolbussar Uppföljning

Vandrande skolbussar Uppföljning Fariba Daryani JANUARI 2007 Vandrande skolbussar Uppföljning När man börjat blir man fast (Förälder i Vandrande skolbuss) Att gå med Vandrande skolbussen är något vi ser fram emot (Barn i Vandrande skolbuss)

Läs mer

Välkommen! presenterar Den förtrollade sparven. En japansk folksaga dramatiserad för dockteater i teaterbussen

Välkommen! presenterar Den förtrollade sparven. En japansk folksaga dramatiserad för dockteater i teaterbussen Ludgo 26 juni 2015 presenterar Den förtrollade sparven En japansk folksaga dramatiserad för dockteater i teaterbussen Det var en gång för länge sedan långt borta i Japan. Där bodde en gubbe och en gumma

Läs mer

Att fortsätta formas

Att fortsätta formas Att fortsätta formas Av: Johannes Djerf Tre äldre damer brukade träffas varje torsdag för att läsa Bibeln tillsammans. En torsdags eftermiddag hade det blivit dags att läsa ur Malaki i gamla testamentet.

Läs mer

Har du funderat något på ditt möte...

Har du funderat något på ditt möte... Har du funderat något på ditt möte... med mig? Så vill jag bli bemött som patient inom psykiatrin. projektet Bättre psykosvård Har du sett rubriker som de här? troligen inte. De här rubrikerna är ovanligt

Läs mer

MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM

MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM en del av Programblad 8 mars - 9 juni 2015 NU ÄR DET OFFENSIVEN......som gäller. Det finns inga alternativ. När jag på 70-talet var pastor här i Hässleholm innebar

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Hitta kunder som frilansare

Hitta kunder som frilansare Hitta kunder som frilansare Hitta kunder som frilansare 4 Att livnära sig som frilansare, genom att ta långa- eller kortsiktiga uppdrag, är en allt vanligare arbetsform. På Billogram träffar vi många frilansare,

Läs mer

Retreater 2009. Mangsgårde, Töcksfors 24 29 maj Retreat med personlig vägledning

Retreater 2009. Mangsgårde, Töcksfors 24 29 maj Retreat med personlig vägledning Ingress RETREAT OCH ANDLIG VÄGLEDNING De é mycke nu! Många känner det så alltför ofta. Det blir till slut nödvändigt att trycka ner pausknappen. Vägen till inre ro och glädje måste inte vara lång eller

Läs mer

Londonprojektet 2015

Londonprojektet 2015 Londonprojektet 2015 För första gången någonsin på Stålforsskolan har elever i år fått möjligheten att besöka London i ett slags utbytessyfte med en brittisk skola samt för att få möjligheten att utforska

Läs mer

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1 Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina

Läs mer

Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf

Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf Jag har den stora förmånen att under vissa morgnar under dagens första timmar få titta på barnkanalen på tv med min äldsta dotter. Det

Läs mer

Viktigt att ta kontroll över samtalet från början:

Viktigt att ta kontroll över samtalet från början: Ta hand om blivande kunder i sex steg (Peter Dahl) Viktigt att ta kontroll över samtalet från början: Det viktiga är att Du avhandlar nedanstående 6 punkter som skall avhandlas MED DINA EGNA ORD, inte

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande Granskningsrapport Brukarrevision Londongatan Boende för ensamkommande 2014 . INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi

Läs mer

Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad.

Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad. Inledning Resedagbok från Mocambique Inledning Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad. Jag beskriver vad vi gjorde på resan och jag kommer även att skriva om

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Evangeliets och kunskapens ljus till Albanien!

Evangeliets och kunskapens ljus till Albanien! JUNI - JULI 2014 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Evangeliets och kunskapens ljus till Albanien! Även i sommar får hundratals gatubarn samlas till oförglömliga läger i Mission

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

JUN /2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter

JUN /2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter JUN /2015 ALLT OM DÖRRAR Nyhetsbrev Arkitekter NYHET BIM-objekt för Revit Vi har under en längre tid upplevt en ökad efterfrågan på BIM-objekt. Eftersom det är viktigt för oss att vara lyhörda för marknadens

Läs mer

Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd

Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd Bakgrund Syftet med lärande nätverk är att samla in och sprida kunskap och ta del av aktuell forskning. Samtliga lokala lärande nätverk består av personer

Läs mer

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 VATNALILJAbladet För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 Redaktionsspalten Vatnaliljabladet kommer ut med fyra nummer per år. Manusstopp är för nr 4-2013 1 december Om du vill ha material infört

Läs mer

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Ska skriva ett examensjobb och har inget emot att få betalt för det Vill

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

Nya hedersmedlemmar i VBK

Nya hedersmedlemmar i VBK Ansv. Utg: Johan Israelsson Redaktör: Johan Nygaard Årsmötet 2015 Ca 50 medlemmar deltog i årsmötet 2015 som hölls i Mälargymnasiet den 17 februari. Årsmötet beviljade 2014 års styrelse ansvarsfrihet.

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2 N U M M E R 3 2 0 1 2 K U N G S Ö R S S K 2012-09- 27 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 1 0 S I S T A T R Ä N I N G E N I L O C K M O R A 1 3 / 1 0 T R Ä N I N G I N O R B E R G ( L Ö R D A G )

Läs mer

Inledning. Antagningsprocess

Inledning. Antagningsprocess SISU HT 2011 Inledning Jag vill inleda med att tacka för förtroendet till mitt stipendium från IA. Det gav mig möjlighet att betala hyran på mitt boende under min termin i Shanghai samt gav mig utrymme

Läs mer

B. Välsignelse inför skolstarten

B. Välsignelse inför skolstarten B. Välsignelse inför skolstarten De barn som skall börja skolan kan välsignas på våren strax före skolstarten på hösten. Välsignelsehandlingen leds av en präst en annan församlingsanställd. Välsignelsen

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Ursäkta mig, hur kommer jag till Sosserian? Informationssidor från SAP it Helsingborg - 2010 Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Informationssidor från SAP it Helsingborg

Läs mer

ÖRTAGÅRDEN våren 2015

ÖRTAGÅRDEN våren 2015 ÖRTAGÅRDEN 2015 våren Hälsning från ordföranden Utanför mitt fönster är det svart. Här inne sitter jag och hör vacker musik ifrån rummet intill och lamporna i fönstren är tända. Det är något rofyllt med

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

RENYSSANS. Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2012. I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok

RENYSSANS. Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2012. I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Hösten 2012 Henrik VIII:s college, Cambridge I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok 1 Höstgille Lördag den 27 oktober

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Det musikaliska hantverket

Det musikaliska hantverket Det musikaliska hantverket Kan jag bli för duktig på mitt instrument för att lovsjunga? Behöver jag öva med bandet innan ett lovsångspass? Lars Ekberg, frilansmusiker och pastor i Göteborg Vineyard, undervisar

Läs mer

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM Riksföreningen Autism arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Föreningens medlemmar

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Kap III. Vårt lidande blir Jesu lidande. Vid Jesu kors stod hans mor (Joh 19:25) Också genom din egen själ skall det gå ett svärd (Luk 2:35)

Kap III. Vårt lidande blir Jesu lidande. Vid Jesu kors stod hans mor (Joh 19:25) Också genom din egen själ skall det gå ett svärd (Luk 2:35) Kap III Lidandet blir frälsande Jesus gick in i vår smärta för att genom sin närvaro minska dess plåga. Men han vill göra något mer. Han vill göra det som tycks vara meningslöst och nedbrytande till något

Läs mer

ÄRKEÄNGLARNA MIKAEL, GABRIEL OCH RAFAEL

ÄRKEÄNGLARNA MIKAEL, GABRIEL OCH RAFAEL ÄRKEÄNGLARNA MIKAEL, GABRIEL OCH RAFAEL 26 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 27 SEPTEMBER 2015 Tidsram: 20-25 minuter (dock något längre om alla moment genomförs) Dagens läsning är Mark 9:38-43, 45, 47-48,

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Bilaga 1 Checklista för förberedelser

Bilaga 1 Checklista för förberedelser Bilaga 1 Checklista för förberedelser Har valberedningen fått ta del av verksamhetens: JA NEJ Värderingar Vad styrelsen vill uppnå under mandatperioden; affärsidé, visioner och mål Hur styrelsen förväntas

Läs mer