Kommentarer och rekflekteringar över Jinns Förehavande (1)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommentarer och rekflekteringar över Jinns Förehavande (1)"

Transkript

1 Kommentarer och rekflekteringar över Jinns Förehavande (1) Sammanställt av Haisam Zain Bismillah wassalat wassalam 'ala Rasulillah. Vidare så: Denna fil är den första publicerade delen av det som skrevs ner på whatsappgruppen "Jinns Förehavande" med några omformuleringar. Man kan ansluta sig till gruppen genom: Vill påminna om: Att denna grupp är för att diskutera jinners olika angelägenher och olika nyttiga skydd och ruqia tips. 1. En underlig berättlese om dykande jinn: En jinn som var kär i en syster här i Sverige, hämtade åt henne ett guldbälte. Shaykhen frågade varifrån fick han tag i det. Jinnen sa från en guld affär i Turkiet. Sedan frågade man honom om hur fick han det utan att någon såg. Jinnen sa att affären var stängd. Jinnen visade sig vara av dykande sorten och han dykte via avloppsystemet och kom in i affären via toaletten. Berättaren (en raqi) sa att man ska alltid ha toalettstolens lock på. Och alltid hålla badrums dörrar stängda och säga "bismillah" när man stänger dem utifrån för att undvika invasion via badrummet. And [also] the devils [of jinn] - every builder and diver. [38:37] And of the devils were those who dived for him and did work other than that.[21:82]

2 2.Bismillah! En broder skrev: Man har hört andra Raki berätta att många blir attackerade av Djinner pga av att man kissat vid något träd eller kastat sten mot skogen. Tipset är att säga Bismillah innan ovanstående handlingar görs. Även när man häller varmvatten vid diskhandfatet. 3.Lyssna inte på musik! En annan syster här i Sverige hade en jinniya i sig som gick bort efter ruqian och systern blev frisk. När man frågade jinniyan om hur hon gick in i kroppen hon sa att systern lyssnade på musik med hörlurarna medan hon sov, så jinniyan tog chansen av det och gjorde intrång. 4.Låt jinnen hata att stanna kvar i kroppen! Man säger bismillah när man andas in. Sedan håller man andan så långt som möjligt. Tex 1 hel minut. När det inte går att hålla mera, andas man ut och läser kort vers eller del av vers från Koranen (som ger en fullständig mening) eller säger en kort zikr eller en kort dua mot jinnerna tex Må Allah kväva dem. Sedan säger man bismillah och andas in och håller igen...osv. Jinnen som är i kroppen andas med värden. Då blir jinnen andfådda och utmattade. Och väldigt besvärda, mycket mer än vad själva värden känner. Antingen lämnar de kroppen för att kunna andas, eller blir jätte svaga så att enkel kort ruqia efteråt låter dem gå ut, annars så kvävs de o dör inne i kroppen. Ett förslag för vissa lättsjuklingar är 10 minuter non-stop av sådana övningar. Dettas ska upprepas 3 gånger per dag.

3 Ingår i att de "hatar att vara i kroppen" att man följer sunnan i alla handlingar tex att använda siwak, släppa skägg och klä på sig thawb och abaya, röra fingret under tashahhud vid bönen, lära sig tawhid osv. 5. Jinnen talar oönskat istället för värden Om en sjuk persons jinn tar över medevetandet och man vill tala med människan och inte med jinnen, samtidigt som jinnen nekar till att släppa medvetandet. Så brukar det funka att hålla personens hand och trycka det upp eller ner så att handleden böjs och personen får ont. Smärtan känner jinnen av sålänge han har tagit över medvetandet. Då blir jinnen tvungen att släppa för att inte känna smärtan. Då får man chans att tala med människan. Detta sätt kan också användas för andra ändamål tex att straffa jinnen när han ljuger eller är olydig mot tillrättavisning medan han tar över och talar. Ett annat sätt man kan göra för att straffa jinnerna när de har ställt till med ofog, är att göra det som nämnts i punkten ovan: att hålla andan så att de kvävs efter varje gång de har ställt till med dumheter, så att de lär sig att det kan kosta dem dyrt varje gång de gör detta igen, så att de slutar med det helt och hållet. En man som hans jinn brukade plötsligt svära väldigt ofta, råkade göra på detta viset med dem, då droppade av svärandet nästan helt. Skulle verkligen rekommedra detta att prövas ihärdigt med folk som har Tourettes. 6.Släck ljuset i rum du lämnar och tänd ljuset där du stannar! En yngling här i Sverige ville gå ut från badrummet och släckte ljuset. Då hörde han i mörkret: Varför släcker du ljuset jag är inte färdig med toaletten än. 7.Parfymera dig med Misk En raqi berättade att när sjuka kvinnan konstant smörjar armhålor och underlivet utförligt med Misk parfym, så skyddas hon från att våldtas av jinnerna. Så hon ska alltid smörja sig efter badrumsbesök, innan hon sover, och så fort misk doften börjar avta. Shayatin verkar hata goda dofter, och de gillar stanker.

4 Våldtäkt av onda jinner verkar annars hända ofta med sjuka kvinnor. 8.Får Raqin använda sig av våld? Enligt Ibn Taymiya så om raqin slår jinnen under ruqian så skapar det inga blåmärken på människan. Dvs. beviset för att hårda slag har tagits emot av jinnen och inte värden, är att det finns inga märken efteråt. Dock säger Ulama att man ska inte slå på farliga ställen som ryggrad och nacke osv. Det bästa enligt många är "falaqa" på jinnen. Dvs att man lyfter upp patientens fötter medan han ligger på rygg och sedan slår med bred käpp på fotsulorna. Detta har praktiserats av Ibn Taymiya. Har sett själv att den verkar vara som en stor svagpunkt på jinnen när de tar över medvetandet under ruqiyan. Dock det kan hända att vissa dör av slag hos oproffsiga raqis eller blir skadade för livet, eller om proffs raqis använder våld så kan detta ge waswas hos patienter och anhöriga vilket leder till att avbryta ruqian. Enligt min erfarenhet så är det bäst att avstå från våld pga ovanstående. Däremot har jag upptäckt att andningsövningar som har nämnts i föregående punkt kan vara en bättre lösning för snabbare botning.

5 Vill poängtera med att vissa raqis har tagit död på några jinner genom att ta stryptag på patienter för att kväva. Men ändo så beskrivs detta som ignorant handling hos de raqis som förkunnar andningsövningar utan handgrepp. 9. Om giftermål Selam alejkum! Om man har sihr och jinn som vägrar gå ut, och orsakar istället problem för en i livet (speciellt med ens partner) är det bättre att skilja sig, inte gifta sig alls och leva som ickegift hela tiden bara eller räknas det som att man ger ens jinn makten och att man inte klarar av prövningen mer? Svar: wa alaykom assalam, om man är redan gift så brukar jinnen försöka skapa problem mellan parterna för att shayatin önskar skiljsmässa, de gillar att den sjuke ska bli ensam och isolerad, så att de får mer makt över denne. Precis som vargen som angriper lamm som kommit bort från flocket. Så absolut avråder jag från skiljsmässan. 10. Att tappa medvetandet Andra frågan är när jinn tar ens medvetande klassas man som "DUM,GALEN" (majnoon) inom Islam eller helt enkelt bara ickemedvetande.. vore ju så taskigt att bli klassad för majnoon Islamiskt, det skulle vara jätte sårbart. Tänker på hadithen som säger att pennan skriver inte för den som är majnoon..?! Svar: Pennan är lyft endast vid perioder då man tappat medvetandet, precis som epileptiker, hadithen lyder att pennan är lyft för den galne tills han vaknar till förnuftet. Det betyder att pennan skriver annars allt. Så när man tappar medvetandet pga att jinnen tar hel kontroll, så att man gör saker mot sin vilja, antingen att man känner vad som händer men inget kan göra åt saken, eller att man är helt borta från sinnen så att man vaknar ut utan att minnas vad som hänt. I såna tillstånd av galenskapsanfall så behöver man inte ta om bönen, om anfallet brer ut sig över hela bönetiden, detta är vad de flesta mazaheb har fastställt. Samma sak gäller om jinnen tvingar en att äta under fastan (extrema fall), genom at ta över medvetet så att kroppen funkar utan värdens vilja, och jinnen proppar i med mat, då räknas detta som att äta med tvång, och detta bryter inte fastan. Och Allah vet bäst.

6 11. Rädslan En broder skrev: Det finns ett mycket viktigt ämne som behöver verkligen betonas och läras ut till det allmänna folket. Och detta säger jag efter att ha stött på cirka 50+ djinner de senaste åren via Ruqyah.. Många människor har en helt felaktigt bild av djinner. De är rädda från djinner för att de tror att djinnerna är farliga och mycket starka, och nästan har superkrafter. Detta är något djinnerna älskar för de utnyttjar detta för att skrämma och hota de troende. När man verkligen studerar Djinn som skapelse, och man studerar korrekt Tawhed, och man har erfarenheter av djinner så märker man att det är egentligen djinnen som är mycket rädd och inte människan. Speciellt om du är en person som följer sunnah och har taqwa, så flyr dessa shayatin från dig. De vet att du inte kan luras. En person som gör sina athkaar, försöker hålla sig borta från synder och gör tawbah, studerar islam.. måste veta att denna har övertaget. Detta var kortfattat om djinner och rädsla. Och Allah vet bättre. 12.Gifta par Många gånger när gifta par får sihr-problem så kan det hända av erfarenhet att det finns sihr på endast en av dem. Men symptomen syns på den andra partnern. Dvs personen som lider av olika konstiga symptom försöker få ruqia men i själva verket bör både man och frun få ruqia samtidigt för att man då upptäcker vem av dem som på riktigt har jinnen av sihr. Samma sak kan gälla syskon som bor tillsammans eller är kompanjoner i affärsverksamhet. Sihr kan vara riktad mot en av dem i syfte till att förstöra för alla. 13. Av shaytans lurendrejerier! En del som gör ruqia på sjuka klagar att vissa gånger blir de förbjudna från att fortsätta göra ruqia på den sjuke pga att patientens familj avböjer.

7 Det har framgått att jinnerna försöker ta kontakt med familjen och lovar dem skatter och guld om de hindrar raqin att fortsätta med patienten. En del gånger får familjen guldet som jinnerna har lovat. Patienten fortsätter vara sjuk. 14. Sov tidigt! Vissa kunniga i dessa ämnen nämner att spirituellt sjuka - sihr hasad ain massska aldrig stanna uppe sent under natten. Eftersom sjukdomen påfrestar hjärnan, och att undvika att sova tidigt skapar mer påfrestningar. Så därför de som sover tidigt har då bättre kontroll över sig själva och lider av mindre symptom. (Kan funka med naturliga sömnmedel tex några droppar lavandelolja i luftfuktaren). Man efterliknar jinners verk efter att hålla den sjuke uppe så sent under kvällar, med tortyr som används på offret som inte får sova. Samtidigt om man missar flera timmar sömn under natten så brukar det inte kunna kompenseras med att sova sent under dagen. Så skadan över hjärnan är då oundviklig, och när man är trött resten av dagen så har jinnen lättare att kontrollera över den mänskliga värden. 15. Hedrad att bli härdad! Ruqat brukar beskriva botnings processen att ju hårdare symptomen slår till under ruqian ju närmare är man att släppas fri ifrån shaytan för att bli frisk, dvs ju mer måste man fortsätta på samma vis eller ännu mer intensivt. Det liknas med feber om man når högsta graden släpper febern efteråt då kroppen rensas av sjukdom med feberns höga värme. Så på samma sätt ju mer ruqian resulterar med ångest, attacker, värk eller andra symptom ju mer man måste fortsätta. Ju mer vissa verser eller dua leder till starka respons av jinnen ju mer dessa skall då upprepas.

8 16. Indisk Costus Indisk Costus har nämnts i hadither som ett botemedel. En raqi gjorde dawa på en mängd jinner hos en sjukling i en hel månad då alla vara kuffar utom en som var en förtryckar muslimsk jinni. Alla blev muslimer och ville gå ut förutom denna förtryckaren. I slutändan när raqin pratat med honom och han insisterade. Gav man denne jinni utan förvarning en liten mängd- nästan 2 matskedar av costusolja i en liten kopp. Och då blev jinnen väldigt chockad och fick inte spotta ut det då raqin höll käkarna på den sjuke. Jinnen kände som om han skulle dö. Då gjorde han tawba och sujud och gick ut med alla andra jinner. Bör påpekas att såna stränga metoder skall användas av raqis bara som sista utväg. Plus såna starka oljor bör aldrig missbrukas eftersom mediciner kan skada kroppen om de används med överdrift. 17. Säg Bismillah och gör zikr innan du börjar med någon handling (1): Tex när man går in och ut från hus. In och ut från toaletten.

9 Zikr när man rider eller åker med transportsmedel tex bilar hiss hästar tåg rulltrappor och cycklar. När man klär på och av sig kläder. När man ska uträtta behov eller hälla eller kasta saker ute i naturen. En raqi berättade att när han gjorde ruqia talade en shaytan och berättade att han besitter tjejen för att hämnas pga att hon har hällt kokande vatten i toan så att hans skinn bränndes och skalades. Han berättade att hon varken nämnde Allahs namn när hon kom in på toan eller tände ljuset så att han skulle veta att någon kom in så att han ska söka sig till säkerhet, utan hon överraskade honom medan han låg ner och sov. 18. Säg Bismillah och zikr innan du börjar med någon tillåten handling (2): Tex när man åker med transportsmedel. En raqi berättade att en jinn talade, och plötsligt hörde man en bebis gråta inne i den sjukes kropp, då undrade man vem är bebisen? Då sa jinnen att det var hans lillebror. Raqin frågade efter bebisens föräldrar, då sa jinnen att båda var döda. De har visserligen omkommit i en bilolycka. Jinn är olika sorter, en sort av dem förflyttar sig till fots och via transportmedel precis som oss människor, de dör av olyckor med människor pga att vi inte kan se dem på vägarna. Ett tips är att säga dua när man ska rida cyckla eller åka. Eller minst sagt säga Bismillah. Detta kan vara orsak till att Allah skyddar den Han vill av sin skapelse. 19. Att göra dawa på jinn Att göra dawa på jinn ingår i undantaget då man får inte annars ta kontakt med dem. Att göra dawa på både människor och jinner är av Profeternas tillvägagångssätt. En gång dök upp på den sjuke en jinni man som uppgav sig vara en kristen biskop.

10 Raqin frågade jinni-biskopen om vem är den som menas med dessa verser från bibeln: 1.Detta är min tjänare som jag ger kraft, min utvalde som jag har kär. Jag låter min ande komma över honom, han skall föra ut rätten till folken. 2.Han ropar inte, han höjer inte rösten, hans stämma hörs inte på gatorna. 3.Det knäckta strået bryter han inte av, den tynande lågan släcker han inte. Trofast skall han föra ut rätten. 4.Han skall inte tyna bort eller knäckas, innan han fört rätten till seger på jorden. Fjärran länder väntar på hans undervisning. Då sade jinn-biskopen: Detta är profeten Muhammad. Han tog då shahadah och det sades att han gick ut ur kroppen. 20. Nämn Allahs namn eller gör zikr i början av alla dina handlingar (3): Tex när du lägger saker och ting hemma eller annanstans. Allah berättade i Koranen om Isa frid vare över honom: And I inform you of what you eat, and what you store in your houses. Surely, therein is a sign for you, if you believe. [AAl-Imran (3) Aya: 49] Ibn Taymiya nämnde att shayatin brukar veta vad människor äter eller sparar i sina hem, men Bani Israil brukade nämna Allahs namn både när de äter eller ställer saker i huset eller lägger undan pengarna. I detta fall var det omöjligt för shayatin att veta något om sakerna. Därför var detta en mirakel för Isa aleyhi assalam. 21. Säg bismillah när du klär av dig och när du lägger undan saker (4): Visst så är när man säger bismillah så kan inte jinn se människans awra. Jinn har lätt för sig att bli kära avundsjuka eller hämndlystna. Men denna berättelse jag kommer att berätta är en annan femma. En saudiarabisk broder som magistrerade på al-jami a al-islamiya i Medina berättade denna berättelse för mig, och sade att den är mutawatir i hans familj. Förstod indirekt att det kan handla om en släktning från förr i tiden.

11 En barnmorska i en by, råkade en gång se en liten dräktig (gravid) ödla med mycket stor mage, då skojade hon och sade: Jag kommer hjälpa dig vid förlossningen. Efter en tid kom en man och bankade på dörren och bad barnmorksan att hjälpa hans fru att föda. Han berättade att hon har lovat om det. Av sin förvånad tog hon slöjan på sig och gick med honom. Medan de gick så ändrades plötsligt luften runtom som om de gick in i ett okänt land. När de var framme vid huset så hjälpte hon frun med födelsen i sovrummet, det fanns klädskåpar där och hon upptäckte att inne fanns det klänningar som hon kände igen. Hon klippte med en sax som hon hade med sig, en liten bit av varje klänning och gömde dem hos sig. Förlossningen tog 40 dagar långt. Och efteråt så tackade modern henne och berättade att hon var den lilla dräktiga ödlan som hon lovade att hjälpa. Barnmorskan kände rädsla i sig och ville bara ut därifrån, jinni-kvinnan erbjöd henne som belöning en stor mängd av lökskalar. Av sin fasa packade hon dessa skalar i slöjan och dräkten. Och när hon gick ut så tappade hon skalar på vägen. Sedan tuppade hon av pga utmattningen och sov liggande på vägen i 3 dagar. När hon vaknade efteråt upptäckte hon att lökskalarna var guld. Hon kom tillbaks hem och bjöd alla sina graninnor hem till sig och bad varje en att klä på sig en viss klänning av klänningarna de ägde. När alla samlades runt henne, tog hon upp klänningsbitarna som hon hade klippt hos jinniyan och dessa matchade med graninnornas klännigar som var faktist skärda nerifrån. Då undrade de hur detta skulle ha hänt, barnmorskan sade: "Detta är jinner, de lånar och använder era kläder eftersom ni säger inte bismillah när ni klär av er." SLUT Kommentar: kläder och andra prylar kan bli snabbt slitna och ha mindre baraka om man inte nämner Allahs Namn när man lägger dem undan.

ALL LOV PRIS OCH TACKSAMHET TILLKOMMER ALLAH SWT

ALL LOV PRIS OCH TACKSAMHET TILLKOMMER ALLAH SWT KHOTBA FREDAG 4 / 7 2014 Alhamdulillah al lazi farada aleyna Ramadan, wa ja3alaho rahmatan lill muslim, wa salat wa salam ala rasolihi al karim, wa ala alihi wa sahbihi ajma3in wa ba3d. BISMILAH AL RAHMAN

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

OCH VI BER ALLAH SWT ATT VÄCKA ISLAM I VÅRA HJÄRTAN OCH ÖKA OSS I KUNSKAP OCH BELÖNA OSS MED PARADISET.

OCH VI BER ALLAH SWT ATT VÄCKA ISLAM I VÅRA HJÄRTAN OCH ÖKA OSS I KUNSKAP OCH BELÖNA OSS MED PARADISET. BISMILAH AL RAHMAN AL RAHIM ALL LOV PRIS OCH TACKSAMHET TILLKOMMER ALLAH SWT VI TACKAR ALLAH OCH BER ALLAH SWT OM SKYDD OCH VÄGLEDNING PÅ DEN RÄTTA VÄGEN. OCH VI BER ALLAH SWT ATT VÄCKA ISLAM I VÅRA HJÄRTAN

Läs mer

DEN SOM ALLAH SWT VÄLJER ATT VÄGLEDA KAN ABSOLUT INGEN VILSE LEDA, OCH DEN SOM ALLAH VÄLJER ATT VILSELEDA KAN INGEN VÄGLEDA..

DEN SOM ALLAH SWT VÄLJER ATT VÄGLEDA KAN ABSOLUT INGEN VILSE LEDA, OCH DEN SOM ALLAH VÄLJER ATT VILSELEDA KAN INGEN VÄGLEDA.. KHOTBA FREDAG 27/6 2014 BISMILAH AL RAHMAN AL RAHIM ALL LOV PRIS OCH TACKSAMHET TILLKOMMER ALLAH SWT VI TACKAR ALLAH OCH BER ALLAH SWT OM SKYDD OCH VÄGLEDNING PÅ DEN RÄTTA VÄGEN. OCH VI BER ALLAH SWT ATT

Läs mer

mysteriet Torsten Bengtsson

mysteriet Torsten Bengtsson mysteriet med smitarna Torsten Bengtsson Mysteriet med smitarna av Torsten Bengtsson Illustrerad av Katarina Strömgård Nära döden Jag smyger fram genom den mörka salen. Det hörs inte ett ljud. På golvet

Läs mer

Lärarhandledning Billie: Du är bäst

Lärarhandledning Billie: Du är bäst Lärarhandledning Billie: Du är bäst Här presenteras ett antal kapitelrelaterade frågor att grubbla över och samtala kring. Efter frågorna följer övningar i kreativt skrivande. Kapitel 1-2: I Bokarp gör

Läs mer

Varför är jag inte normal!?

Varför är jag inte normal!? Hur började allt och hur gick allting snett? Varför är jag inte normal!? Mitt liv har alltid varit perfekt. Jag var så kallad normal. Jag var den som alla ville snacka med och umgås med efter skolan. Men

Läs mer

1 timme utan mig. Monolog. Utspelas under en panikångestattack.

1 timme utan mig. Monolog. Utspelas under en panikångestattack. 1 timme utan mig. Monolog. Utspelas under en panikångestattack. Utskick 1.0 Inleda med introduction. Endast handla om stunden under panikångesten. Skrika på hjälp. Måla. 1-5 Skådespelare. Visa smsa talen

Läs mer

lyckades. Jag fick sluta på dagis och mamma blev tvungen att stanna hemma från jobbet ibland, eftersom jag inte tyckte om de barnflickor som mina

lyckades. Jag fick sluta på dagis och mamma blev tvungen att stanna hemma från jobbet ibland, eftersom jag inte tyckte om de barnflickor som mina Förlåt mig mamma! D et finns bara en människa här på jorden som älskar mig och det är min mamma. Jag är en svår och besvärlig person som jag ofta är fruktansvärt trött på, en människa jag tycker riktigt

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Herrens Dop - år A Ingångsantifon (jfr Matt 3:16-17) När Herren blivit döpt öppnades himlarna, och Anden vilade över honom som en duva, och Fadern

Herrens Dop - år A Ingångsantifon (jfr Matt 3:16-17) När Herren blivit döpt öppnades himlarna, och Anden vilade över honom som en duva, och Fadern 231 Herrens Dop - år A Ingångsantifon (jfr Matt 3:16-17) När Herren blivit döpt öppnades himlarna, och Anden vilade över honom som en duva, och Fadern lät höra sin röst: Detta är min älskade Son, han är

Läs mer

Al-Hafidh An-Nawawi korfattat om Baktal [Kortfattat ur an-nawawis al-adhkar (sid.534-545)]

Al-Hafidh An-Nawawi korfattat om Baktal [Kortfattat ur an-nawawis al-adhkar (sid.534-545)] Al-Hafidh An-Nawawi korfattat om Baktal [Kortfattat ur an-nawawis al-adhkar (sid.534-545)] (Kortfattat och översatt av Abu Isa Imran Sheikh) Känn till att dessa två egenskaper hör till de sämsta av egenskaper

Läs mer

Göteborg för att hämta sin familj ifrån flygplatsen. Det var så kul att kolla på flygplan från nära håll tyckte Mahdi. Nu var det inte långt kvar

Göteborg för att hämta sin familj ifrån flygplatsen. Det var så kul att kolla på flygplan från nära håll tyckte Mahdi. Nu var det inte långt kvar Mötet med det okända I en av de små byarna i Ghazni som ligger i östra Afghanistan bodde det fattiga familjer. Byn kallades för ''Nawdeh''. De flesta män i byn var jordbrukare, affärsmän, bönder och vissa

Läs mer

Till religionsprovet fredag vecka 50

Till religionsprovet fredag vecka 50 Till religionsprovet fredag vecka 50 Provet kommer vara precis som vanligt, där det finns fakta, ord och resonemangsdel. Allt detta har vi gått igenom i klassen! Islam betyder att lyda Gud. En person som

Läs mer

Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping i fastan Prövningens stund Mark 1:12-13

Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping i fastan Prövningens stund Mark 1:12-13 1 Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping 170305 1 i fastan Prövningens stund Mark 1:12-13 Det var en mörk kväll. Lägerelden var tänd och Jesus och lärjungarna satt och pratade förtroligt med varandra. Någon

Läs mer

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA Kyss aldrig en groda En liten bredvidberättelse om jakten på en groda att kyssa till prins ROLLER FAMILJEN PÅ SLOTTET FAMILJEN I STUGAN GRODJÄGARNA DOM ONDA MAKTERNA TROLLKARLEN BORROR (GRODAN / HÄSTEN)

Läs mer

Flickan som blir ensam

Flickan som blir ensam Ön Flickan som blir ensam https://c1.staticflickr.com/ 9/8072/ 8429441527_a294b47d2c.jpg http://orig00.deviantart.net/01d6/f/ 2012/030/9/8/ wiz_khalifa_by_qurkiegrl-d4o2c7x.jpg Daniela Jehrlander Kapitel

Läs mer

16 sönd e Tref 1 årg Sorgens ansikten och Jesus

16 sönd e Tref 1 årg Sorgens ansikten och Jesus 16 sönd e Tref 1 årg Sorgens ansikten och Jesus 19Dina döda skall få liv igen, deras kroppar skall uppstå. Vakna och jubla, ni som vilar i mullen! Ty din dagg är en ljusets dagg, du låter den falla över

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

1. Ont i ryggen Nervositet eller inre oro Återkommande tankar, ord eller idéer som Du inte kan göra Dig fri från

1. Ont i ryggen Nervositet eller inre oro Återkommande tankar, ord eller idéer som Du inte kan göra Dig fri från INSTRUKTIONER Din ålder: Nedan följer en lista över problem och besvär som man ibland har. Listan består av 90 olika påståenden. Läs noggrant igenom ett i taget och ringa därefter in siffran till höger

Läs mer

Det finns flera böcker om Lea. Du kan läsa dem i vilken ordning som helst! De böcker som kommit ut hittills heter Lea, Lea på läger och Lea, vilse!

Det finns flera böcker om Lea. Du kan läsa dem i vilken ordning som helst! De böcker som kommit ut hittills heter Lea, Lea på läger och Lea, vilse! Läsnyckel Lea och Maja Författare: Helena Karlsson Lea och Maja är en lättläst ungdomsbok som är skriven på Hegas nivå två. Boken passar för läsare som vill ha en gripande berättelse, med ett språk som

Läs mer

Bra Du svarar grundligt på frågorna. Du motiverar och förklarar dina egna tankar.

Bra Du svarar grundligt på frågorna. Du motiverar och förklarar dina egna tankar. Instuderingsfrågor Bibeln och kristendomen - Läs följande sidor i läroboken 30-38 (om Bibeln) och 55-60, 62, 67-68 (om kristendomen) - Läs följande stenciler: Jesu under, äktenskapsbryterskan och Jesu

Läs mer

J tillfrågas om varför hon nu, så här långt efteråt, velat anmäla sig själv för hon ljugit om våldtäkten som Lars Tovsten dömdes för?

J tillfrågas om varför hon nu, så här långt efteråt, velat anmäla sig själv för hon ljugit om våldtäkten som Lars Tovsten dömdes för? Lars Tovsten Från: Josefine Svensson Skickat: den 8 december 2012 17:10 Till: Lars.tovsten@gmail.com Ämne: Re: Förhöret... Här kommer kopian. Den 30 okt 2012 15:46 skrev

Läs mer

Att samtala om: Vad krävs för att vara muslim?

Att samtala om: Vad krävs för att vara muslim? Islam Film! Att samtala om: Vilka fördomar hade tjejen i filmen möts av? Vilka fördelar såg flickan i filmen med att vara muslim? Vad krävs för att vara muslim? Islam är en monoteistisk, abrahamitisk religion.

Läs mer

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Kap 1 hej Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Min bästa vän heter Emil, Emil gillar fotboll och innebandy.

Läs mer

Ramadanpromenad

Ramadanpromenad Ramadanpromenad Ramadanfråga 1 När börjar fastemånaden Ramadan varje år? a. Månaden juni. b. Månaden Ramadan. c. I början av året. Ramadanfråga 2 Vad är suhor? a. Måltiden innan soluppgången. b. När muslimer

Läs mer

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi Ön Annie & Pernilla Made by: Hossai Jeddi Kapitel 1 Alla passagerare har kommit ombord nu. Jag är väldigt spänd över att åka flygplan med folk för första gången. Allting går som planerat, men det börjar

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Kan man bli sjuk av ord?

Kan man bli sjuk av ord? Kan man bli sjuk av ord? En studie om psykisk barnmisshandel och emotionell omsorgssvikt i BRIS barnkontakter år 2007 Definition: Psykisk misshandel: Olika former av systematisk destruktiv kommunikation

Läs mer

Ön Av: Axel Melakari

Ön Av: Axel Melakari Av: Axel Melakari Ön Kapitel 1 Jag sitter på mitt plan. Jag är på väg till thailand när det börjar skaka. Den ena motorn börjar brinna och jag tänker att jag kommer dö. Planet sjunker långsamt neråt. Långt

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

Ön Av Benjamin

Ön Av Benjamin Ön Av Benjamin Flygkraschen Kapitel 1 Jag hör åskan i luften och flygplanet skakar. Bredvid mig ser jag en person som frågar mig vad jag heter jag säger att jag heter. Oskar jag är 15 år och är med mina

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

tacksamma för att det finns någon som bryr sig om dem för att deras liv är lika mycket värda som andras. Hjälp

tacksamma för att det finns någon som bryr sig om dem för att deras liv är lika mycket värda som andras. Hjälp När sommaren var slut, lämnades min mamma av sin familj. Hon har berättat att hon sprang flera kilometer efter bilen, men ingen hörde hennes rop på hjälp. Till slut gav hon upp och kröp in i en håla under

Läs mer

MANUS: HUSAN ANNAS HISTORIA

MANUS: HUSAN ANNAS HISTORIA MANUS: HUSAN ANNAS HISTORIA Bild 1: Annas bakgrund Anna växte upp i en fattig familj. Många syskon, trångt och lite mat. Föräldrarna arbetade båda två, och även Annas äldre syskon. Anna fick börja arbeta

Läs mer

Våld i nära relation. Hur ser det ut? Vem, när och varför?

Våld i nära relation. Hur ser det ut? Vem, när och varför? Våld i nära relation Hur ser det ut? Vem, när och varför? www.karlskoga.se Våld är ett svårt ord vem vill För oss är det viktigt att skilja på person och handling. Inget blir bättre av att man stämplar

Läs mer

Om texterna ska användas på något sätt, måste det hänvisas till att det är jag (Olivia Bergdahl) som har skrivit dem!

Om texterna ska användas på något sätt, måste det hänvisas till att det är jag (Olivia Bergdahl) som har skrivit dem! Om texterna ska användas på något sätt, måste det hänvisas till att det är jag (Olivia Bergdahl) som har skrivit dem! Ska bara överleva Först var jag rädd, som förstenad ett rådjur i strålkastarsken För

Läs mer

Muhammad föddes år 570(e.kr) i Mekka. Han var kameldrivare, karavanledare. Han var gift med den rika änkan Khadidja. År 610 möter Muhammad ängeln

Muhammad föddes år 570(e.kr) i Mekka. Han var kameldrivare, karavanledare. Han var gift med den rika änkan Khadidja. År 610 möter Muhammad ängeln ISLAM Muhammad föddes år 570(e.kr) i Mekka. Han var kameldrivare, karavanledare. Han var gift med den rika änkan Khadidja. År 610 möter Muhammad ängeln Gabriel för första gången och börjar mottag guds

Läs mer

Post-apokalyptisk film Första utkast. Gabriel de Bourg. Baserad på en idé av Niklas Aldén

Post-apokalyptisk film Första utkast. Gabriel de Bourg. Baserad på en idé av Niklas Aldén Post-apokalyptisk film Första utkast Av Gabriel de Bourg Baserad på en idé av Niklas Aldén (C) GARN Productions 2011 1 EXT. ÅKER - DAG. går över en åker. Allting runtomkring honom är tomt. Den sista mannen

Läs mer

Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium. 3Ge oss var dag vårt bröd för dagen som kommer.

Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium. 3Ge oss var dag vårt bröd för dagen som kommer. Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium Lukas, mer än någon annan evangelist, visar betydelsen av bön i Jesu liv och verksamhet (3:21, 5:16, 6:12, 9:18, 9:28, 10: 21-22, 11: 1, 22: 41-4, 23:46). Lukas 11 börjar med

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

se hela människan Nina vill att vården ska SJÄLEN

se hela människan Nina vill att vården ska SJÄLEN SJÄLEN Nina vill att vården ska se hela människan Psoriasis och psoriasisartrit påverkar livet på många olika sätt. Idag är vården ganska bra på att behandla de symtom som rör kroppen, medan den ofta står

Läs mer

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se Arbetsmaterial LÄSAREN Ensam och fri Författare: Kirsten Ahlburg Bakgrund Ensam och fri är en berättelse om hur livet plötsligt förändras på grund av en skilsmässa. Vi får följa Lena och hennes tankar

Läs mer

081901Brida.ORIG.indd

081901Brida.ORIG.indd i mörkret skymtade Brida mästarens gestalt som försvann in bland träden i skogen. Hon var rädd för att bli lämnad ensam, därför kämpade hon för att bevara sitt lugn. Detta var hennes första lektion och

Läs mer

Utgåva 2014, version 1 KVINNAN ISLAM. Sammansatt av Kamal Ahmad Språkkontrollant Obaida Alramahi. Kvinnan i Islam

Utgåva 2014, version 1 KVINNAN ISLAM. Sammansatt av Kamal Ahmad Språkkontrollant Obaida Alramahi. Kvinnan i Islam AT IS R D ET TA H ÄF TE Ä R G Utgåva 2014, version 1 KVINNAN I ISLAM Kvinnan i Islam -1- Sammansatt av Kamal Ahmad Språkkontrollant Obaida Alramahi Kapitel Vad säger Qur ân och Sunnâh? 3 Kärleken till

Läs mer

Smakprov ur Prata med barn i sorg, utgiven på Fantasi & Fakta, fantasifakta.se

Smakprov ur Prata med barn i sorg, utgiven på Fantasi & Fakta, fantasifakta.se Innehåll Förord 5 När barnets livshistoria inte blir som det var tänkt 8 Krisreaktioner kan skapa konflikter 13 Hänsynslöst hänsynsfull 15 Det svarta molnet 17 Hopp och förtvivlan 18 En omöjlig frigörelseprocess

Läs mer

INDISKA BERÄTTELSER DEL 8 MANGOTRÄDET av Lena Gramstrup Olofgörs intervju och berättelse. Medverkande: Arvind Chander Pallavi Chander

INDISKA BERÄTTELSER DEL 8 MANGOTRÄDET av Lena Gramstrup Olofgörs intervju och berättelse. Medverkande: Arvind Chander Pallavi Chander INDISKA BERÄTTELSER DEL 8 MANGOTRÄDET av Lena Gramstrup Olofgörs intervju och berättelse Medverkande: Arvind Chander Pallavi Chander Uppläsning av Cecilia Frode Indiska Berättelser del 8 Hej Jag heter

Läs mer

K J S. King James bibeln på Svenska [ 1 Johannesbrevet ] Juli 2012 (Reviderad September 2015) Patrik Firat

K J S. King James bibeln på Svenska [ 1 Johannesbrevet ] Juli 2012 (Reviderad September 2015) Patrik Firat K J S King James bibeln på Svenska [ 1 Johannesbrevet ] Juli 2012 (Reviderad September 2015) Patrik Firat www.nyatestamentet.nu Kapitel 1 1 Det som var från begynnelsen, som vi har hört, som vi har sett

Läs mer

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum Stella Lindbäck Molly Victoria von Bubbelgum vaknade av att det lät som att ett fönster krossades. Hon vågade inte gå ner och kolla. Men hon sprang ner för trappan

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Hälsoångestmodellen. 1. Kontrollbeteenden 2. Försäkrande beteenden 3. Förebyggande beteenden 4. Undvikanden

Hälsoångestmodellen. 1. Kontrollbeteenden 2. Försäkrande beteenden 3. Förebyggande beteenden 4. Undvikanden Hälsoångestmodellen Oavsett vad din hälsoångest beror på så har vi idag goda kunskaper om vad som långsiktigt minskar oro för hälsan. Första steget i att börja minska din hälsoångest är att förstå vad

Läs mer

Jordens hjärta Tänk om Liv

Jordens hjärta Tänk om Liv Jordens hjärta Tänk om Allt du ser, allt du ger Tänk om, tänk om, tänk om Allt du rör, allt du gör Tänk om, tänk om, tänk om Tänk om just nu är underverkens tid Den natt då tårar blir till skratt När morgonen

Läs mer

PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO EN JULIASAGA

PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO EN JULIASAGA PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO EN JULIASAGA Daniel Lehto 2011 daniellehto@yahoo.se Till Julia PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO Pappa jobbar på ett boende för gamla människor. Det är ett roligt

Läs mer

Simbegwire. Rukia Nantale Benjamin Mitchley Lena Normén-Younger svensk nivå 5

Simbegwire. Rukia Nantale Benjamin Mitchley Lena Normén-Younger svensk nivå 5 Simbegwire Rukia Nantale Benjamin Mitchley Lena Normén-Younger svensk nivå 5 När Simbegwires mamma dog blev hon jätteledsen. Simbegwires pappa gjorde sitt bästa för att ta hand om sin dotter. Långsamt

Läs mer

Blod rödare än rött ORDLISTA ARKAN ASAAD ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Blod rödare än rött ORDLISTA ARKAN ASAAD ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ARKAN ASAAD ORDLISTA prolog (sida 3, rad 1) inledning jack (sida 7, rad 13) ett sår som är djupt port (sida 9, rad 11) tung ytterdörr läxa upp (sida 11, rad 11) skälla på örfil

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping Vi för vår del kan inte låta bli att tala om vad vi har sett och hört

Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping Vi för vår del kan inte låta bli att tala om vad vi har sett och hört 1 Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping 190630 Vi för vår del kan inte låta bli att tala om vad vi har sett och hört Apg 4:13-31 Lärjungen Petrus kunde se tillbaka på många händelser med Jesus. En dag när

Läs mer

Sv Kort orientering Alla religioner i världen har fått sitt namn antingen efter deras grundare eller efter det samhälle och nation i vilket respektive religion föddes. Kristendomen, till exempel, har fått

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson

påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson drsppens påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson Skärtorsdagen Den som äter mitt kött och dricker mitt blod förblir i mig och jag i honom. Joh.6:56 Ta emot syndernas förlåtelse!

Läs mer

33 söndagen 'under året' år A

33 söndagen 'under året' år A 1427 33 söndagen 'under året' år A Ingångsantifon (jfr Jer 29:11, 12, 14) Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren: fridens tankar och inte ofärdens. Ni skall åkalla mig, och jag vill höra på

Läs mer

! Namn: Det finns ungefär 1,3 miljarder muslimer i världen. I Sverige bor det ungefär

! Namn: Det finns ungefär 1,3 miljarder muslimer i världen. I Sverige bor det ungefär Islam Det finns ungefär 1,3 miljarder muslimer i världen. I Sverige bor det ungefär 350 000 muslimer. Islam betyder att lyda Gud. En person som tror på islam kallas muslim. Tro Gud (Allah) skapade världen.

Läs mer

Hur mycket har du besvärats av:

Hur mycket har du besvärats av: SCL 90 Namn: Ålder: Datum: INSTRUKTIONER Nedan följer en lista över problem och besvär som man ibland har. Listan består av 90 olika påståenden. Läs noggrant igenom ett i taget och ringa därefter in siffran

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det:

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det: Monstret Kapitel 1 - Ljuden Kalle var i NO-salen och blandade färg då hörde han något stampa i källaren. Han frågade Max: - Hörde du? - Vadå? Undrade Max. - Att något stampade i källaren, sa Kalle. - Jag

Läs mer

Läsnyckel. Yasmins flykt. Författare: Miriam Hallahmy Översättning: Sara Hemmel. Innan du läser. Medan du läser

Läsnyckel. Yasmins flykt. Författare: Miriam Hallahmy Översättning: Sara Hemmel. Innan du läser. Medan du läser Läsnyckel Yasmins flykt Författare: Miriam Hallahmy Översättning: Sara Hemmel Yasmins flykt är en gripande berättelse om den femtonåriga flickan Yasmine och hennes lillebror Ali. Tillsammans flyr syskonen

Läs mer

Det handlar om kärlek

Det handlar om kärlek Det handlar om kärlek Inför besöket i klassrum: Finns det några särskilda behov i klassen ni ska träffa? Utifrån exempelvis fysiska och psykiska funktionshinder, språkkunskaper mm. Vilka övningar väljer

Läs mer

Camilla Läckberg. Återberättad av Åsa Sandzén ÄNGLAMAKERSKAN

Camilla Läckberg. Återberättad av Åsa Sandzén ÄNGLAMAKERSKAN Camilla Läckberg Återberättad av Åsa Sandzén ÄNGLAMAKERSKAN Personer i berättelsen Helga Änglamakerskan Dagmar Helgas dotter Laura Dagmars dotter Hermann Göring Tysk pilot och senare nazistledare Carin

Läs mer

Ta kommando över dina tankar

Ta kommando över dina tankar Ta kommando över dina tankar Vår hjärna vän eller fiende! Har du någon gång hört uttrycket det är bara ord, eller, det var bara en oskyldig tanke. Min vän, det finns ingenting så förödande som ord och

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv. Monstret Kapitel 1- Ljuden. -Hörde du ljudet frågade Mira? -Nej sa Lisa Vilket ljud? -Det lät som ett MONSTER sa jag! Lisa är min bästa vän. Vi satt på kemilektionen med den argaste läraren. Han hette

Läs mer

Mat 6:19 Samla er inte skatter på jorden, där rost och mal förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl. Mat 6:20 Samla er skatter i himlen, där varken

Mat 6:19 Samla er inte skatter på jorden, där rost och mal förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl. Mat 6:20 Samla er skatter i himlen, där varken Mat 6:19 Samla er inte skatter på jorden, där rost och mal förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl. Mat 6:20 Samla er skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör och där inga tjuvar bryter sig

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Början på människans olycka

Början på människans olycka Bibeln för barn presenterar Början på människans olycka Skriven av: Edward Hughes Illustrerad av: Byron Unger; Lazarus Bearbetad av: M. Maillot; Tammy S. Översatt av: Christian Lingua Framställd av: Bible

Läs mer

Lärarmaterial NY HÄR. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Reflektion. Grupparbete/Helklass. Författare: Christina Walhdén

Lärarmaterial NY HÄR. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Reflektion. Grupparbete/Helklass. Författare: Christina Walhdén sidan 1 Författare: Christina Walhdén Vad handlar boken om? Hamed kom till Sverige för ett år sedan. Han kom helt ensam från Afghanistan. I Afghanistan är det krig och hans mamma valde att skicka Hamed

Läs mer

SOPHIE ZETTERMARK SMÄRTANS OFÖRMÅGA OM JAG KUNDE

SOPHIE ZETTERMARK SMÄRTANS OFÖRMÅGA OM JAG KUNDE SOPHIE ZETTERMARK SMÄRTANS OFÖRMÅGA OM JAG KUNDE Om jag kunde skulle jag skriva om kärleken: om hur den har påverkat mig, satt igång mig, utmanat mig. Jag skulle skriva om det kroppsliga också: om utbytandet

Läs mer

Skriven och förlöst av: Uwe Spillman Illustrerad av: Inga Kamieth

Skriven och förlöst av: Uwe Spillman Illustrerad av: Inga Kamieth 1 Dagen då min syster föddes. En bilderbok av Uwe Spillmann och Inga Kamieth Dagen då min syster föddes. Skriven och förlöst av: Uwe Spillman Illustrerad av: Inga Kamieth Översatt av: Laurie Ann Johnson,

Läs mer

Från Död till Liv, Joh 11, BK, i trädgården, 17e juli -16

Från Död till Liv, Joh 11, BK, i trädgården, 17e juli -16 Från Död till Liv, Joh 11, BK, i trädgården, 17e juli -16 Needbuilder: Kanske är du som jag och kämpar med din tro ibland på olika sätt. - Kanske du är överlåten till församlingen och lever livet för Gud,

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol När det gäller alkohol

Läs mer

Leroy är en lilamaskad snart 6 årig herre, vår första siames och den mest underbara katten som finns.

Leroy är en lilamaskad snart 6 årig herre, vår första siames och den mest underbara katten som finns. Leroy är en lilamaskad snart 6 årig herre, vår första siames och den mest underbara katten som finns. Han har gått upp i vikt en del varje gång vi haft kattungar hemma, men gick tillbaka rätt fort till

Läs mer

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm Ön Ön Ön Författare: Elma Palm Kapitel 1 Jag befinner mig bara några hundra mil från Madagaskar. Det var första gången jag flyger själv och är på väg mot Madagaskar för att plugga. Som min vanliga otur

Läs mer

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag heter Sara. Jag är 10 år gammal. Jag har en lillasyster. Hon är 3 år. Hon heter Linda. Jag har en mamma och pappa också. Vi är en fattig familj. Vi bor i ett litet hus på landet.

Läs mer

Tunadalskyrkan Friheten i Kristus Mark 2:23-28

Tunadalskyrkan Friheten i Kristus Mark 2:23-28 1 Tunadalskyrkan 14 09 07 Friheten i Kristus Mark 2:23-28 I en av våra psalmer sjunger vi om att Friheten sträcker ut sin hand, Och för att beskriva friheten används många olika ord: kärlek, att komma

Läs mer

OCH VI BER ALLAH SWT ATT VÄCKA ISLAM I VÅRA HJÄRTAN OCH ÖKA OSS I KUNSKAP OCH BELÖNA OSS MED PARADISET.

OCH VI BER ALLAH SWT ATT VÄCKA ISLAM I VÅRA HJÄRTAN OCH ÖKA OSS I KUNSKAP OCH BELÖNA OSS MED PARADISET. FREDAGS KHOTBA 28 FEBRUARI, 2014 BISMILAH AL RAHMAN AL RAHIM ALL LOV PRIS OCH TACKSAMHET TILLKOMMER ALLAH SWT VI TACKAR ALLAH OCH BER ALLAH SWT OM SKYDD OCH VÄGLEDNING PÅ DEN RÄTTA VÄGEN. OCH VI BER ALLAH

Läs mer

De hade såklart aldrig genomfört operationen om de vetat att jag var gravid!

De hade såklart aldrig genomfört operationen om de vetat att jag var gravid! De hade såklart aldrig genomfört operationen om de vetat att jag var gravid! Månadens inspirationsprofil heter Rebecka och är en stark och livsglad ung mamma som i många år kämpat med en svårhanterlig

Läs mer

Art nr

Art nr Camilla Jonsson Vem bryr sig av Camilla Jönsson 1. Ett nytt hem Äntligen! Pappa sträckte på sig så att det knakade i ryggen. Det var den sista lådan, sa han och log. Skönt, sa jag och såg mig omkring.

Läs mer

Sammanfattning första delen av Fucking Åmål

Sammanfattning första delen av Fucking Åmål Sammanfattning första delen av Fucking Åmål Att bo i lilla Åmål är enligt kaxiga, 14-åriga Elin ett straff. Hon hatar sitt trista händelselösa liv trots att hon enligt ryktet har hånglat med hela 70.000

Läs mer

JAG ANDAS ALLTSÅ BER JAG

JAG ANDAS ALLTSÅ BER JAG JAG ANDAS ALLTSÅ BER JAG Text o foto: Tomas Wettermark, Pilgrimscentrum Vadstena. Du, Gud, ger mig liv och jag kan bara ta emot det. Hjärtat slår och jag andas, ibland tungt, ibland fort och ibland långsamt.

Läs mer

När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk

När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk Vad du kan behöva veta När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk Den här skriften berättar kort om psykisk sjukdom och om hur det kan visa sig. Du får också veta hur du själv kan få stöd när mamma eller

Läs mer

Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b Simrishamn nimmi.se. Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014

Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b Simrishamn nimmi.se. Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014 Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b 272 31 Simrishamn nimmi.se Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014 Tryckt i EU 2014 ISBN: 978-91-87955-00-6 Mammas Liv av Mi Tyler med illustrationer

Läs mer

Alla bibeltexter är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015

Alla bibeltexter är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015 Alla bibeltexter är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015 Mat 4:23 Jesus vandrade omkring i hela Galileen, och han undervisade i deras synagogor och förkunnade evangeliet om riket och botade alla slags

Läs mer

Bildstöd till 12 frågor om formuläret Traumareaktioner - 12 frågor

Bildstöd till 12 frågor om formuläret Traumareaktioner - 12 frågor Bildstöd till 12 frågor om formuläret Traumareaktioner - 12 frågor 1. Jag får jobbiga tankar, bilder eller ljud från det som hände som dyker upp i mitt huvud fast jag inte vill. Efter det att riktigt jobbiga

Läs mer

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den Halvmånsformade ärr Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den kalla luften. Det är inte så varmt längre. Dagen har börjat sjunka in i natten. Mamma talar

Läs mer

Veckan efter pingst. Bibeltexterna. Gammaltestamentliga texter

Veckan efter pingst. Bibeltexterna. Gammaltestamentliga texter Veckan efter pingst Den vecka som börjar med pingstdagen talar om det liv som väcks av Anden. Den heliga Andens verk begränsades inte till Jerusalem utan började spridas ut över hela världen. Andens och

Läs mer

Mina bästa tips! Gå emot dina rädslor. Så steg 1, gå emot din rädsla. hanterar du din ångest

Mina bästa tips! Gå emot dina rädslor. Så steg 1, gå emot din rädsla. hanterar du din ångest Gå emot dina rädslor Jag bestämde mig tidigt för att inte låta mina rädslor stoppa mig. Eftersom det är så mycket jag är rädd och orolig för så är jag medveten om att rädslorna kan växa om jag inte utsätter

Läs mer

Det kanske inte är så underligt, för det är så mycket vi kan vara rädda för motiverat eller omotiverat.

Det kanske inte är så underligt, för det är så mycket vi kan vara rädda för motiverat eller omotiverat. Predikotext: Luk 12:4-7 Uttrycket Var inte rädd återkommer ofta i bibeln. I lite olika former hela 365 gånger dvs ett för varje dag året runt! Det kanske inte är så underligt, för det är så mycket vi kan

Läs mer

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Mor gifter sig - högläsning med uppgifter, läs- och funderingsfrågor Det här är en serie lektioner som utgår från den lättlästa versionen

Läs mer

6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år C

6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år C 1515 6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år C Ingångsantifon (jfr Matt 17:5) I det lysande molnet blev Anden synlig och hördes Faderns röst: Detta är min älskade Son, han är min utvalde, lyssna till honom.

Läs mer