Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2019

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2019"

Transkript

1 Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2019 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon Ingen fråga är för liten

2 Med reservation för eventuella ändringar Ring gärna för närmare besked samt anmälan till aktiviteter till Anhörigsamordnare Lenitha Petersson Telefon: Anhörigstöd Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående som är långvarigt sjuk, äldre eller har en funktionsnedsättning. Efterlevandestöd Ni som förlorat er närstående, som ni haft omsorg om, är fortsatt välkomna att komma på våra aktiviteter. Ni fyller en stor funktion med era erfarenheter och kan stötta andra och vi har månadsträffar just er. Gruppen, Vi som blev kvar! Det vi samtalar om i grupperna stannar i rummet, ett muntligt tystnadslöfte! Vilken dag är det? Frågade Puh. Det är idag sa Nasse. Min Favoritdag, sa Puh. Nalle Puh

3 Februari 2019 Anmäl till Lenitha på tel Fredag 31/5 - Söndag 2/6 Resa med Solbussen till Bohuslän i samarbete med Kampradstiftelsen. Se vidare anslag i slutet av programmet. Torsdag 14/2 Studiecirkel för dig som fått en demensdiagnos, startar, cirka 5 tillfällen. Se anslag i slutet av programmet. Kostnadsfritt. Tisdag 5/2 klockan Jutegården, Hornsgatan 11, Nybro. Anhörig-café. Vi planerar för Vårens program. Idéer tas tacksamt emot. Aktivitetsledare, frivilliga på Jutegården har under tiden en trivsam stund med fika för er närstående. Välkomna!

4 Tisdag 19/2 klockan Kvarnbacken Sveavägen 6, Nybro. Månadsmöte: För dig som är anhörig till en demenssjuk närstående. Vi samtalar och reflekterar över situationen som blivit. Vi fikar under tiden vi pratar. I samarbete med Nybro Demens och Anhörigförening. Ledare Ann-Britt Lindblad och Lenitha Petersson. Sammanträdesrum Vallmon, stora entrén sedan till höger. Under tiden är er närstående välkommen till Dagverksamheten för en fika. Välkomna. Tisdag 19/2 klockan Jutegården, Hornsgatan 11, Nybro. Vi som blev kvar! Träff för oss som blivit ensamstående (före detta anhöriga). Vi samtalar om det som känns aktuellt i den situation som nu ska bli en ny vardag. Fika till självkostnadspris 20 kr. Anmälan för nya gäster senast 3 dagar innan (ni andra får gärna komma med en avanmälan om ni inte kommer), till Lenitha Petersson Anhörigsamordnare. Välkomna! Onsdag 20/2 klockan Strandvägen, Storgatan 74 Nybro ingång Strandvägen. Bad i varmvattenbassäng. Avslappnande med enkla rörelser. Begränsat antal platser. Anmälan till Lenitha senast en dag innan aktuellt datum. Välkomna. Onsdag 20/2 klockan ca Strandvägen, Storgatan 74, Mat och prat. Dagens rätt i gemenskap med varandra ca 80 kr. Alla är välkomna. Anmälan till Lenitha. Fredagen 22/2 klockan Utflykt till solparadiset Mauritius i Emmaboda. Kostnad 150 kr + det vi äter och resa. Samåkning från Jutegården. Anmälan senast 19/2 till Lenitha Tisdag 26/2 klockan Jutegården, Hornsgatan 11, Nybro. Anhörig-café. Gäst: Anders Oscarsson från Nybro Cykel & hjälpmedel berättar om olika hjälpmedel som finns. Aktivitetsledare, frivilliga på Jutegården har under tiden en trivsam stund med fika för er närstående.

5 Mars 2019 Anmäl till Lenitha på tel Glöm inte att anmäla för resan till Bohuslän 2019! 20/3 Studiecirkel för Anhöriga till demenssjuka personer startar. Se anslag i slutet av programmet. Kostnadsfritt, i samarbete med Nybro Demens och Anhörigförening. 21/3 Studiecirkel för anhöriga startar kostnadsfritt se i slutet av programmet. Kostnadsfritt. Fredag 1/3 Utflykt med Solbussen Även-Turen. Fredagsmys på Ölands Köpstad och lunch hos Arontorps kroppkakor. Pris ca 200 kr Med bidrag från Kampradstiftelsen Se anslag i slutet av programmet. Tisdag 5/3 Utflykt till Jenny Nyströmskolan Kalmar, Vi äter gott i gästmatsalen kl. 12. och kanske hinner vi med en sväng för ärenden i Kalmar. Cirkapris lunch 155 kr + resa, begränsat antal platser 8 st. Samåkning avresa Jutegården. Anmälan till Lenitha senast 26/2 Onsdag 6/3 Utflykt till Jenny Nyströmskolan Kalmar, Vi äter gott i gästmatsalen kl. 12. och kanske hinner vi med en sväng för ärenden i Kalmar. Cirkapris lunch 155 kr + resa, begränsat antal platser 8 st. Samåkning avresa Jutegården. Anmälan till Lenitha senast 26/2

6 Fredag 8/3 klockan Fröjdekulla, Alsterbro Anhörigträff, Välkommen på samtal och frågestund med Anhörigsamordnare Lenitha Petersson. Gärna en anmälan innan. Tisdag 12/3 klockan Jutegården, Hornsgatan 11, Nybro. Vi som blev kvar! Träff för oss som blivit ensamstående (före detta anhöriga). Vi samtalar om det som känns aktuellt i den situation som nu ska bli en ny vardag. Fika till självkostnadspris 20 kr. Anmälan för nya gäster senast 3 dagar innan, (ni andra får gärna komma med en avanmälan om ni inte kommer), till Lenitha Välkomna!

7 Onsdag 13/3 klockan Strandvägen, Storgatan 74 Nybro ingång Strandvägen. Bad i varmvattenbassäng. Avslappnande med enkla rörelser. Begränsat antal platser. Anmälan till Lenitha senast en dag innan aktuellt datum. Välkomna. Onsdag 13/3 klockan ca Mat och prat Strandvägen Storgatan 74, Dagens rätt i gemenskap med varandra ca 80 kr. Alla är välkomna. Anmälan till Lenitha. Tisdag 19/3 klockan Jutegården, Hornsgatan 11, Nybro. Anhörig-café. Gäster: Camilla Ed Sjöbäck Nutritionssjuksköterska och Kerstin Arvidsson Dietist. De informerar om kost och måltider när man är äldre eller vid sjukdom. Aktivitetsledare och frivilliga på Jutegården har under tiden en trivsam stund med fika för er närstående. Välkomna! Tisdag 26/3 klockan Kvarnbacken Sveavägen 6, Nybro. Månadsmöte: För dig som är anhörig till en demenssjuk närstående. Vi samtalar och reflekterar över situationen som blivit. Vi fikar under tiden vi pratar. I samarbete med Nybro Demens och Anhörigförening. Ledare Ann-Britt Lindblad och Lenitha Petersson. Sammanträdesrum Vallmon, stora entrén sedan till höger. Under tiden är närstående välkommen till Dagverksamheten för en fika. Välkomna.

8 Fredag 29/3 Utflykt med Solbussen Även-Turen, Ullared Pris ca 200 kr, buss-fika x 2, ingår. Se vidare i slutet av programmet. Med bidrag från Kampradstiftelsen. Välkomna!

9 April 2019 Anmäl till Lenitha på tel Glöm inte att anmäla för resan till Bohuslän 2019! Tisdag 2/4 klockan Chokladprovning, Vissefjärda café Välkomna på en kväll i chokladens tecken med fika. I samarbete med Studieförbundet vuxenskolan. Pris 250 kr Samling för samåkning vid Jutegården Se anslag i slutet av programmet. Anmälan senast 27/3 till Lenitha Onsdag 3/4 klockan Strandvägen, Storgatan 74 Nybro ingång Strandvägen. Bad i varmvattenbassäng. Avslappnande med enkla rörelser. Begränsat antal platser. Anmälan till Lenitha senast en dag innan aktuellt datum. Välkomna. Onsdag 3/4 klockan Mat och prat Strandvägen Storgatan 74. Dagens rätt i gemenskap med varandra ca 80 kr. Alla är välkomna. Anmälan till Lenitha Tisdag 9/4 klockan Jutegården, Hornsgatan 11, Nybro. Anhörig-café. Gäster: Mildred Persson och Stig-Roland Fagergård omsorgsnämndens ordförande och vice ordförande; information om nuläge och framtid i omsorgsförvaltningens verksamheter Aktivitetsledare och frivilliga på Jutegården har under tiden en trivsam stund med fika för er närstående. Välkomna.

10 Tisdag 16/4 klockan Jutegården, Hornsgatan 11, Nybro. Vi som blev kvar! Träff för oss som blivit ensamstående (före detta anhöriga). Vi samtalar om det som känns aktuellt i den situation som nu ska bli en ny vardag. Fika till självkostnadspris 20 kr. Anmälan för nya gäster senast 3 dagar innan, (ni andra får gärna komma med en avanmälan om ni inte kommer), till Lenitha Välkomna! Onsdag 24/4 klockan Strandvägen, Storgatan 74 Nybro ingång Strandvägen. Bad i varmvattenbassäng. Avslappnande med enkla rörelser. Begränsat antal platser. Anmälan till Lenitha senast en dag innan aktuellt datum. Välkomna. Onsdag 24/4 klockan Mat och prat Strandvägen Storgatan 74, Dagens rätt i gemenskap med varandra ca 80 kr. Alla är välkomna. Anmälan till Lenitha Torsdag 25/4 Utflykt med Solbussen, Även- Turen. Resa efter önskemål, kom med förslag? Man bekostar själv mat och eventuellt inträde. Anmälan/frågor till Lenitha, bussen är handikappvänlig begränsat antal platser Först till kvarn. Välkomna. Vid för få anmälningar ställs resan in. Med bidrag från Kampradstiftelsen. Tisdag 30/4 klockan Kvarnbacken Sveavägen 6 Nybro Månadsmöte: För dig som är anhörig till en demenssjuk närstående. Vi samtalar och reflekterar över situationen som blivit. Vi fikar under tiden vi pratar. I samarbete med Nybro Demens och Anhörigförening. Ledare Ann-Britt Lindblad och Lenitha Petersson. Sammanträdesrum Vallmon, stora entrén sedan till höger. Under tiden är er närstående välkommen till Dagverksamheten för en fika. Välkomna.

11 Maj 2019 Anmäl till Lenitha på tel Tisdag 7/5 klockan Jutegården, Hornsgatan 11, Nybro. Anhörig-café. Gäst: Charlie Dziobek Insatsledare/utbildningsansvarig Nybro Räddningstjänst, information om brandsäkerhet i vardagen Aktivitetsledare och frivilliga på Jutegården har under tiden en trivsam stund med fika för er närstående. Välkomna. Fredag 10/5 Utflykt med Solbussen Även-Turen. Hemlig resa! Man bekostar själv mat och eventuellt inträde, bussen är handikappvänlig Anmälan/frågor till Lenitha. Först till kvarn, begränsat antal platser. Välkomna. Vid för få anmälningar kan resan ställas in. Med bidrag från Kampradstiftelsen Tisdag 14/5 klockan Jutegården, Hornsgatan 11, Nybro. Vi som blev kvar! Träff för oss som blivit ensamstående (före detta anhöriga). Vi samtalar om det som känns aktuellt i den situation som nu ska bli en ny vardag. Fika till självkostnadspris 20 kr. Anmälan för nya gäster senast 3 dagar innan, (ni andra får gärna komma med en avanmälan om ni inte kommer), till Lenitha Välkomna!

12 Onsdag 15/5 klockan Strandvägen, Storgatan 74 Nybro ingång Strandvägen. Bad i varmvattenbassäng. Avslappnande med enkla rörelser. Begränsat antal platser. Anmälan till Lenitha senast en dag innan aktuellt datum. Välkomna. Onsdag 15/5 klockan ca Mat och prat Strandvägen Storgatan 74. Dagens rätt i gemenskap med varandra ca 80 kr. Alla är välkomna. Anmälan till Lenitha Fredag 17/5 klockan Fröjdekulla, Alsterbro Anhörigträff, Välkommen på samtal och frågestund med Anhörigsamordnare Lenitha Petersson, gärna en anmälan ett par dagar innan. Måndag 20/5 klockan Utflykt Gökotta, mitt på dagen! Vi åker mot Vita sand till Mona och Leif för att få en trivsam stund med varandra och våren, Självkostnadspris ca 100 kr enklare förtäring och resa. Samåkning, samling Jutegården. Anmälan gärna senast måndag 13/5 Lenitha.

13 Tisdag 21/5 klockan Kvarnbacken Sveavägen 6, Nybro. Månadsmöte: För dig som är anhörig till en demenssjuk närstående. Vi samtalar och reflekterar över situationen som blivit. Vi fikar under tiden vi pratar. I samarbete med Nybro Demens och Anhörigförening. Ledare Ann-Britt Lindblad och Lenitha Petersson. Sammanträdesrum Vallmon, stora entrén sedan till höger. Under tiden är er närstående välkommen till Dagverksamheten för en fika. Välkomna. Torsdag 23/5 klockan Utflykt med Lunchtrav Välkommen på lunchtrav! Spiken Restaurang & Bar erbjuder en välsmakande lunchbuffé med två olika rätter, salladsbord, måltidsdryck, kaffe & något sött för 120 kr. Ingen bordsbokning. Första start kl Entrén öppnar kl Fri entré Samåkning från Jutegården Klockan Anmälan till Lenitha senast 20/5

14 Juni 2019 Anmäl till Lenitha på tel Datum för höstens anhörig-café och träffen Vi som blev kvar finns i slutet i Jutegårdens program. Tisdag 4/6 klockan Jutegården, Hornsgatan 11, Nybro Lite skoj! Musik med Go-fika. Alla är Varmt Välkomna. Om ni vill gärna en anmälan till Lenitha Onsdag 26/6 Utflykt med Solbussen Även-Turen. Resa efter önskemål kom med förslag, kanske en resa till Öland? Man bekostar själv mat och eventuellt inträde. Anmälan/frågor till Lenitha. Först till kvarn, begränsat antal platser, bussen är handikappvänlig. Vid för få anmälningar kan resan ställas in. Med bidrag från Kampradstiftelsen. Välkomna. Obs. Även-Turen med Solbussen den 28/8 Eventuellt till gamla Linköping och lite till. Inbjudan och info hämtas hos Lenitha. Anmälan senast 1/8.

15 Enkla rörelser och ett avslappnande bad. Är du anhörig till en närstående som är äldre, långvarigt sjuk eller har en fysisk eller psykisk funktionsnedsättning? Skulle det kännas bra med en avslappnande stund, att utföra enkla rörelser i varmvattenbassäng? Då är du välkommen till Strandvägens bassäng, Storgatan 74, Nybro Onsdagar: 20/2, 13/3, 3/4, 24/4, 15/5 klockan Ingång från Strandvägen öppnas kl Badet är kostnadsfritt. Anmälan senast 1 dag innan första gången, reservation för platsbrist. Anhörigstödet på Individ och familjeförvaltningen och Omsorgsförvaltningen hälsar er varmt välkomna! Lena , Lenitha

16

17

18 Inbjudan till Även-Turen, en utflykt med Solbussen! Bussen med chaffören Mats Krantz tar emot resande med både rullstol och rullator.det finns hiss och tillgänglig toalett med lift på bussen. Ta gärna hissen om ni har svårt för trappor. Utflyktsmål: Bohuslän med vackra platser som Taube-land, Henån, Orust, Malö-Flatö-Ängö. Datum:Fredagen 31/5 - Söndagen 2/6, 2019 Avresa/plats: Jutegården, Nybro Tid avresa: Kl. 08:00 Hemkomst tid: Cirka kl Boende: Västkustgården Ljungkile Resevärdar: Lenitha och Stig Pris: cirka 3000 kr, Logi, Guide och Mat ingår. Begränsat antal platser, cirka 30 deltagare, först till kvarn gäller. (4 platser per rullstol.) Säg till om specialkost eller annat, så ordnar vi det. Är det något annat som ni funderar på så ring gärna. Senast anmälan: Så fort som möjligt, helst innan 15/4, Först till kvarn gäller. Lenitha Petersson, anhörigsamordnare Tel Även-Turen får bidrag från: till Anhörigstödets och Mötesplatsernas verksamheter, omsorgsförvaltningen Nybro Kommun.

19

20

21

22

23 Tips som kan vara bra att veta. Jutetjänsten Jutetjänsten - tar emot bokningar av frivilliginsatser, gruppen som tar emot era samtal består av sex stycken glada och pigga frivilliga. Bokningstider och telefonnummer Måndag, onsdag och fredag klockan Telefon: Bokning ska ske i god tid senast tre dagar innan tjänsten ska verkställas. Det frivilliga arbetet kan bestå av flera olika uppgifter till exempel: Att gå ut på promenad Torgbesök Besök på kyrkogården Tidningsläsning Besöka någon i hemmet Stödja anhöriga/närstående Att göra något trevligt tillsammans Medverka vid sociala aktiviteter som ordnas

24 Fixaren Hjälp med enklare tjänster i hemmet Du som är pensionär eller har en funktionsnedsättning kan få hjälp med enklare tjänster i hemmet. En förutsättning är att du är skriven i Nybro kommun. Syftet är att minska risker för fallskador i det egna hemmet. Fixaren kan hjälpa dig med: Byte av glödlampor, proppar och batterier Montering/nedmontering av belysning Fäster lösa sladdar Halksäkrar mattor Sätter upp gardiner Förflyttning av enstaka saker mellan bostad och källare/vind Tjänsten ska kunna utföras av en person och inte kräva yrkeskunnig hantverkare. Utförandet av tjänsten kan inte garanteras samma dag som beställningen kommer in. Fixaren kontaktar dig inom tre arbetsdagar. Trädgårdsarbete och snöskottning utförs inte. Tjänsten kostar inget men var och en håller med eventuellt material. Anmälan och bokning görs till Medborgarkontoret på telefon , vardagar klockan

Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2018

Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2018 Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2018 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2018

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2018 Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2018 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456 69

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017 Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456 69

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016

Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016 Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456

Läs mer

Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående

Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro Kommun Telefon 0481-456 69 Ingen fråga är för liten Ni som förlorat er närstående

Läs mer

Program för aktiviteter på Jutegården

Program för aktiviteter på Jutegården Program för aktiviteter på Jutegården Juli, Augusti, September 2019 Alla är välkomna, öppet måndag till torsdag klockan 9.30-16.00, fredag klockan 9.30-15.00 Lunchstängt måndag till fredag klockan 12.00-12.30

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016 Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456 69

Läs mer

Program för aktiviteter på Jutegården

Program för aktiviteter på Jutegården Oktober 2018 Onsdag 3 oktober, klockan 14.00-15.40 Allmän digital information om Bank id, kort m.m.. med Kerstin Karlsson och Per Noren från Swedbank Nybro. Välkomna! Program för aktiviteter på Jutegården

Läs mer

Program för aktiviteter på Jutegården

Program för aktiviteter på Jutegården April 2019 Onsdag 3 april, klockan 14.00-15..40 Bildvisning Sommarlängtan med Lennart Björklund.Bilderna är hämtade från naturen främst Sverige och Norge. Han använder sig av inspelad musik med inslag

Läs mer

Juli, Augusti, September 2018

Juli, Augusti, September 2018 Juli 2018 Program för aktiviteter på Jutegården Onsdag 4 juli, klockan 14.00-15.40 Jeanette Lennartsdotter, VD och kreativ ledare för Orrefors Park presenterar en spännande berättelse och hur man blåst

Läs mer

Program för aktiviteter på Jutegården

Program för aktiviteter på Jutegården Oktober 2019 Program för aktiviteter på Jutegården From den 30/9-31/10 så är Jutegården stängd pga. ombyggnation.vi hänvisar därför till Kulturhuset Kristallen och Doff data för de större aktiviteterna

Läs mer

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Det händer hos oss! program vår/sommar 2014 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person

Läs mer

TRÄFFPUNKTEN LINDOME MARS - MAJ

TRÄFFPUNKTEN LINDOME MARS - MAJ TRÄFFPUNKTEN LINDOME MARS - MAJ 2018 VÄLKOMMEN TILL OSS! Du håller just nu Träffpunkten Lindomes utbud för våren i din hand. Vi hoppas att detta program väcker din nyfikenhet och får dig att vilja besöka

Läs mer

Aktiviteter på Anhörigcenter

Aktiviteter på Anhörigcenter Aktiviteter på Anhörigcenter Hösten 2019 Under hösten erbjuder vi många olika aktiviteter som du är välkommen till. De vänder sig främst till personer som stöttar en närstående. Du anmäler dig genom att

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet

Senaste nytt från Anhörigstödet Senaste nytt från Anhörigstödet Augusti 2015 Till dig som är anhörig till någon närstående familjemedlem, släkting, god vän eller granne, vilken är långvarigt sjuk, har ett missbruk/beroende, är äldre,

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2015 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, gå på caféer, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt

Läs mer

Anhörigstöd Program januari-juni 2019

Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2015 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, gå på caféer, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt

Läs mer

ÄLDREDAGEN i Borås Stad plats: Parkhallen Arrangör Vuxenskolan och Mötesplatserna. Anhörigstödet medverkar. Se program i BT.

ÄLDREDAGEN i Borås Stad plats: Parkhallen Arrangör Vuxenskolan och Mötesplatserna. Anhörigstödet medverkar. Se program i BT. Anhörigträff Centrum Anhörigträffarna vänder sig till dig som ger omsorg, stöd eller vård i hemmet till någon närstående. Vi träffas över en kopp kaffe för att ge information och stöd, du får tillfälle

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2017

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2017 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2017 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt välkomna och

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter

Stöd till anhöriga Aktiviteter Stöd till anhöriga Aktiviteter Maj Aug 2018 Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Vi på anhörigstöd vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 maj 31 augusti 2016

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 maj 31 augusti 2016 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 maj 31 augusti 2016 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA

STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA Verksamhetschef: Karoline Lundvall 08-580 229 28 Karoline.lundvall@jarfalla.se Ansvarar för Stöd och förebyggande,

Läs mer

Akvarellgrupp. Kropp i balans

Akvarellgrupp. Kropp i balans Akvarellgrupp Att som anhörig till en långvarigt sjuk eller funktionshindrad person få tid över för egen verksamhet är inte lätt och det kan vara svårt att komma igång. För dig som är intresserad av att

Läs mer

Anhörigstöd Program juli - december 2019

Anhörigstöd Program juli - december 2019 Anhörigstöd Program juli - december 2019 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Vårprogram för anhörigstödsverksamheten

Vårprogram för anhörigstödsverksamheten Socialtjänsten Vårprogram för anhörigstödsverksamheten Extra fokus kommer vi under våren lägga på gruppen anhöriga till person med psykisk funktionsnedsättning. Detta gör vi med en serie föreläsningar,

Läs mer

Programblad april-maj 2019

Programblad april-maj 2019 Programblad april-maj 2019 Träffpunkt Ålem Johan Skyttes väg 6, Ålem Tel. 0499-177 59 April Måndag 1/4 Besök från Blomstermåla Träffpunkten från Blomstermåla kommer och besöker oss. Tisdag 2/4 Baka med

Läs mer

Träffpunkt Ekåsen DECEMBER Ekåsen stängt pga. aktivitet för boende på Enliden och planering.

Träffpunkt Ekåsen DECEMBER Ekåsen stängt pga. aktivitet för boende på Enliden och planering. DECEMBER 2018 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 3/12 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.49 Tisdag 4/12 Onsdag 5/12 11.00 Torsdag 6/12 GEMENSAMT JULBORD I ARONTORP MED SOLBUSSEN PRIS: 275kr/per. Vi åker

Läs mer

HÖSTENS PROGRAM 2013

HÖSTENS PROGRAM 2013 HÖSTENS PROGRAM 2013 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD INFORMATIONSTRÄFFAR Information om färdtjänst och Resam. Handläggare/informatörer Anna-Lena och Anette informerar och svarar på frågor omkring färdtjänst

Läs mer

Anhörigstöd Program juli - december 2018

Anhörigstöd Program juli - december 2018 Anhörigstöd Program juli - december 2018 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Gunbritt Häggebrink. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 12 juni Bevis

Gunbritt Häggebrink. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 12 juni Bevis Sammanträdesdatum 14 Plats och tid Mejeriet, Fabriksgatan 12, Nybro, klockan 09.00-12.00 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Gunbritt Häggebrink (PRO) Birgit Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO)

Läs mer

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Januari 2019 Innehåll Skärholmens stödenhet 3-11 Stödenheten 3-4 Aktivitetscenter Eken 5-6 Aktivitetscenter Björken 7-9 Aktivitetscenter Aspen

Läs mer

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL APRIL 2019 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/4 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.14 Tisdag 2/4 09.30 GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL ÖLAND Start på Ekåsen kl.09.30, sedan hämtar vi upp på Äringen och Frikadellen.

Läs mer

anhörigstöd Höst 2015

anhörigstöd Höst 2015 anhörigstöd Höst 2015 Stöd från vård- och omsorgsförvaltningen För dig som tar hand om en närstående som är äldre, långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning. Vad är anhörigstöd? Vårdar du en partner

Läs mer

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Välkommen till Anhörigcenter Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Vår gruppverksamhet för anhöriga

Läs mer

Personalmöte Onsdag 6/6 Stängt SVERIGES NATIONALDAG

Personalmöte Onsdag 6/6 Stängt SVERIGES NATIONALDAG JUNI- JULI- AUGUSTI 2018 Dag Datum Tid Aktiviteter Fredag 1/6 17.00- ca 20.00 GEMENSAM GRILLKVÄLL PÅ ÄRINGEN - Se anslag på Ekåsen. -Sista anmälan mån. 28/5 (gärna innan eftersom Ewa är på Enliden på måndagar

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter

Stöd till anhöriga Aktiviteter Stöd till anhöriga Aktiviteter Februari Maj 2019 Ger du stöd, hjälp eller omsorg till någon? Vi vänder oss till dig som på något sätt ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i din närhet och som inte

Läs mer

Fritidsnytt Augusti-September 2017

Fritidsnytt Augusti-September 2017 Augusti-September 2017 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Fredag 25 augusti ABB, Magneten Västerås 19.30-23.00 18.45 från Q8 100 kr inträde och 100 kr buss Senast tisdag 22 augusti

Läs mer

3/ ÖLANDSRESA MED FONDBUSSEN

3/ ÖLANDSRESA MED FONDBUSSEN OKTOBER 2018 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/10 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.40 Tisdag 2/10 10.30 Gympan flyttad till Tors. Torsdag 4/10 Ekåsen har stängt pga. aktivitet för boende på Gemensam

Läs mer

ANHÖRIGÅRET 2016. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg

ANHÖRIGÅRET 2016. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg ANHÖRIGÅRET 2016 Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR 2016 Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd,

Läs mer

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december 2017 Detta programblad vänder sig till dig som vårdar, stöttar eller hjälper en närstående som är långvarigt sjuk, äldre eller har någon

Läs mer

TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER

TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER OM OSS MÖTESPLATS LINDOME - En meningsfull fritid för alla! Du håller just nu höstens program i din hand, allt som kommer att hända finns inte med i

Läs mer

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Juni - augusti 2019 Innehåll Skärholmens stödenhet 3-11 Stödenheten 3-4 Aktivitetscenter Eken 5-6 Aktivitetscenter Björken 7-9 Aktivitetscenter

Läs mer

Vårprogram 2019 På Anhörigcentrum

Vårprogram 2019 På Anhörigcentrum Vårprogram 2019 På Anhörigcentrum I vår händer det mycket på Anhörigcentrum. Programmet innehåller till exempel samtalsgrupper, föreläsningar i olika ämnen och friskvårdsaktiviteter. Hör av dig till oss

Läs mer

Program för anhörigstödsverksamheten våren 2018 Funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorg och äldreomsorg

Program för anhörigstödsverksamheten våren 2018 Funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorg och äldreomsorg Socialtjänsten Program för anhörigstödsverksamheten våren 2018 Funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorg och äldreomsorg Välkommen till öppet anhörigcafé inom äldreomsorgen Anhörigcafé var tredje

Läs mer

Trivselpunkten. En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun. Foto: Couleur

Trivselpunkten. En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun. Foto: Couleur Trivselpunkten En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun Foto: Couleur Aktivitetsprogram för Oktober 2019 Information Trivselpunkten är en öppen social mötesplats.

Läs mer

Resor och Läger Sommaren 2013

Resor och Läger Sommaren 2013 Resor och Läger Sommaren 2013 Fritid LSS i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad har ett gemensamt utbud av resor och lägerverksamhet. et är anpassat till hur många som följer med eller får plats

Läs mer

Sommarvistelse för äldre 2017

Sommarvistelse för äldre 2017 Joy7uju Sommarvistelse för äldre 2017 Välkommen att anmäla dig till en skön sommarvistelse på Sörgården. Hämta krafter och njuta av den gröna omgivningen runt den glittrande Sörgölen Ett erbjudande om

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Anhörigstödet program hösten 2019

Anhörigstödet program hösten 2019 Anhörigstödet program hösten 2019 Anhörigstödet i Partille Har du en närstående som på grund av hög ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har behov av din hjälp? Om du känner att du ibland

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30. Din Fritid Hösten 2017

Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30. Din Fritid Hösten 2017 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30 Din Fritid Hösten 2017 Innehåll Information om Fritidsverksamheten....... 3 Hemsidan och

Läs mer

Välkommen till stödenheten i Skärholmen!

Välkommen till stödenheten i Skärholmen! Välkommen till stödenheten i Skärholmen! Mars 2018 2 Innehåll Skärholmens stödenhet 4-10 Stödenheten 4-5 Aktivitetscenter Eken 6-7 Aktivitetscenter Björken 8-9 IT-värdar hjälper dig 10 Anhörigstöd 11-13

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida Vi är Anhörigcentrum s.5 Det här erbjuder vi s.7 Någon nära mig är äldre eller långvarigt sjuk s.9 Jag

Läs mer

Mötesplats Duvan Våra aktiviteter är i entréplanet på Engelbreksgatan 2.

Mötesplats Duvan Våra aktiviteter är i entréplanet på Engelbreksgatan 2. Mötesplats Duvan Våra aktiviteter är i entréplanet på Engelbreksgatan 2. tisdag 1 10.00 Tisdagspromenad I lugnt tempo.(även rollator). samling: Duvans entré 14.00 16.00 Inomhusboule Fika efter aktivitet

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter

Stöd till anhöriga Aktiviteter Stöd till anhöriga Aktiviteter Januari April 2018 Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Anhörigstödet vänder sig till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN ulricehamn.se

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN ulricehamn.se ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN 2019 ulricehamn.se Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i din närhet som är långvarigt

Läs mer

Sommarlov. Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun

Sommarlov. Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun Sommarlov Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun Bjuvs Fritidsgård Tel: 042-458 50 97 Vecka 25 Måndag 17 juni Öppet 13.00 17.00 Tisdag 18 juni Midsommarfest. Kostnad 100kr. Anmälan sker till personalen. obs! öppet

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2019 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2019 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2019 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD HÄ LSOINSÄTSER Du har möjlighet att välja en av dessa två hälsoinsatser: CIRKELGYM Tisdagar: Start 15 januari 12 ggr. Tid: kl. 11.00-12.00. Plats: Friskis

Läs mer

Funka Varberg. Fritidsprogram våren 2019

Funka Varberg. Fritidsprogram våren 2019 Funka Varberg Fritidsprogram våren 2019 2 Innehåll Allmän information...4-5 19/1 Bokfika... 6 21/1 Funkisdrama... 8 25/1 Dans i Falkenberg... 9 10/2 Bowling på Bruket... 11 16/2 Ishockey Frölunda - Skellefteå...12

Läs mer

Anhörigstödet program våren 2019

Anhörigstödet program våren 2019 Anhörigstödet program våren 2019 Anhörigstödet i Partille Har du en närstående som på grund av hög ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har behov av din hjälp? Om du känner att du ibland

Läs mer

Anhörigcenters program våren 2019

Anhörigcenters program våren 2019 Anhörigcenters program våren 2019 Stöd till dig som hjälper Har du en familjemedlem, vän eller annan närstående som behöver hjälp och stöd från dig? Kommunens anhörigcenter vänder sig till dig som stöttar

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Jonathan Andersson jobbar tisdagskvällar Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Programblad september - oktober 2019

Programblad september - oktober 2019 Programblad september - oktober 2019 Träffpunkt Ålem Johan Skyttes väg 6, Ålem Tel. 0499-177 59 September Matlagning i stora gruppen Du behöver föranmäla dig. Café med önskemusik eller quiz Bingo Melodikrysset

Läs mer

Anhörigstöd. Program hösten ulricehamn.se. Foto: Helena Lundberg

Anhörigstöd. Program hösten ulricehamn.se. Foto: Helena Lundberg Anhörigstöd Program hösten 2018 Foto: Helena Lundberg ulricehamn.se Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i

Läs mer

Stöd och service till pensionärer och personer med funktionsnedsättningar i Norrköping

Stöd och service till pensionärer och personer med funktionsnedsättningar i Norrköping Stöd och service till pensionärer och personer med funktionsnedsättningar i Norrköping Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och handikappomsorg. Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM VÅREN ulricehamn.se

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM VÅREN ulricehamn.se ANHÖRIGSTÖD PROGRAM VÅREN 2019 ulricehamn.se Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i din närhet som är långvarigt

Läs mer

Fritidsnytt April 2019

Fritidsnytt April 2019 April 2019 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Kvällens orkester: Fredag 12 april ABB Magneten Västerås 19.30-23.00 18.45 vid Q8-macken 100 kr inträde och 100 kronor resa Senast tisdag 9 april

Läs mer

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Maj 2018 2 Innehåll Skärholmens stödenhet 4-10 Stödenheten 4-5 Aktivitetscenter Eken 6-7 Aktivitetscenter Björken 8-10 Anhörigstöd 11-12 - Stöd

Läs mer

Fritidsprogram. Maj augusti 2017

Fritidsprogram. Maj augusti 2017 Fritidsprogram Maj augusti 2017 Disco på Berget. Fredag 5 maj. DJ: Jajja KOSTNAD 50 kronor Personal går in gratis! Fika och godisförsäljning finns! TID OCH PLATS Fredag 5 maj Klockan: 18.30-21.00 Kvällsverksamheten

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter Foto: Sofia Sabel Aktiviteter Äldreomsorgen 1 januari-30 april 2015 Anhörigcenter Anhörigcenter är en informations- och mötesplats som vänder sig till dig som inom familjen, släkten eller vänkretsen stödjer

Läs mer

INFORMATION OCH VERKSAMHET för äldre och daglediga

INFORMATION OCH VERKSAMHET för äldre och daglediga TÖREBODA KOMMUN 2011-03-01 Vård och omsorg INFORMATION OCH VERKSAMHET för äldre och daglediga Äldreomsorgens dagverksamhet i samarbete med föreningslivet Om du undrar över något eller känner någon som

Läs mer

Anhörigstöd Program januari - mars 2017

Anhörigstöd Program januari - mars 2017 Anhörigstöd Program januari - mars 2017 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Tel:

Tel: Skedvigården Fågelsången Enbackagården www.sater.se Tel: 0225-55 000 12 1 Bostadstillägg (BTP) Bostadstillägg för pensionärer, BTP, är ett ekonomiskt stöd till bostadskostnader för pensionärer. BTP kan

Läs mer

HÖSTENS PROGRAM 2015

HÖSTENS PROGRAM 2015 HÖSTENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

Start V.34 Mötesplats Råby

Start V.34 Mötesplats Råby Augusti 2018 Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Start V.34 Mötesplats Råby Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås

Läs mer

TRÄFFPUNKTEN LINDOME

TRÄFFPUNKTEN LINDOME TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER OBS! Uppdaterad version OM OSS MÖTESPLATS LINDOME - En meningsfull fritid för alla! Du håller just nu höstens program i din hand, allt som kommer att

Läs mer

Sommarkurser på Drömlokalen i juni och augusti 2017 (arrangör Drömlokalen.se)

Sommarkurser på Drömlokalen i juni och augusti 2017 (arrangör Drömlokalen.se) Sommarkurser på Drömlokalen i juni och augusti 2017 (arrangör Drömlokalen.se) Temadag Bygg i lera och dreja När: Måndagen den 19 juni klockan 11:00 till 16:00 Konst workshop Prova på alla tekniker När:

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 15 maj Vårens sista kvällscafé blir en riktig fest! Show med The Fantastic Four The Fantastic Four kommer direkt från Hollywood till Café

Läs mer

Hälsans hus. Herrgärdets Mötesplats. Månadsprogram oktober. MÅNADSPROGRAM Oktober

Hälsans hus. Herrgärdets Mötesplats. Månadsprogram oktober. MÅNADSPROGRAM Oktober MÅNADSPROGRAM Oktober Herrgärdets Mötesplats Hälsans hus 2015 Månadsprogram oktober Herrgärdets mötesplats Knutsgatan 2D Telefon: 021-39 03 06 Dagverksamhet: 021-39 03 06 Reception: 021-39 03 00 Restaurang:

Läs mer

MÅNADSBLAD NOVEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD NOVEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD NOVEMBER-16 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Tvåänds-stickning 09.00-12.00 Internationella danser 09.30-11.30

Läs mer

Aktiviteter i Eslövs kommun våren och sommaren 2011

Aktiviteter i Eslövs kommun våren och sommaren 2011 Aktiviteter i Eslövs kommun våren och sommaren 2011 Öppet för alla AKTIVITETSHUSET KARIDAL Karidal är en mötesplats för kommunens invånare där alla är lika välkomna! På Karidal finns det möjlighet för

Läs mer

Anhörigstöd Program april - juni 2017

Anhörigstöd Program april - juni 2017 Anhörigstöd Program april - juni 2017 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2018 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

TRÄFFPUNKTEN LINDOME

TRÄFFPUNKTEN LINDOME TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER OBS! Uppdaterad version OM OSS MÖTESPLATS LINDOME - En meningsfull fritid för alla! Du håller just nu höstens program i din hand, allt som kommer att

Läs mer

Vård och Omsorg är vår uppgift! Så här söker du hjälp

Vård och Omsorg är vår uppgift! Så här söker du hjälp Hälsa och Omsorg Vård och Omsorg är vår uppgift! Det ska finnas vård och omsorg av god kvalitet för dig som på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning behöver stöd och hjälp. Du ska kunna känna

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums MARS Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Ingela jobbar tisdag kväll Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer så

Läs mer

Anhörigstöd 2013. i Lessebo kommun

Anhörigstöd 2013. i Lessebo kommun Anhörigstöd 2013 i Lessebo kommun Vem anhörigstödet finns till för Det kan ge såväl glädje som trygghet att hjälpa och stödja en närstående, men det kan också innebära oro och trötthet. Du som stödjer

Läs mer

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla Program hösten 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Jeepläkare i Kenya berättar Pegasus spelar miniteater Grannarna underhåller på höstens

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet

Senaste nytt från Anhörigstödet Senaste nytt från Anhörigstödet Våren 2019 Under våren finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt välkomna och

Läs mer

Detta händer i Fritiden i december:

Detta händer i Fritiden i december: Detta händer i Fritiden i december: OMS Fritid Alvesta 2018 Hej! Nästa utskick från fritiden blir i januari 2019. Man hittar information & aktiviteter från fritiden på Alvesta kommuns hemsida. (omsorg

Läs mer

Mötesplats Duvan SEPTEMBER 2015

Mötesplats Duvan SEPTEMBER 2015 Mötesplats Duvan SEPTEMBER 2015 Foto: Annika Sandahl Stadsdelsförvaltningen Norr Vi hälsar alla pensionärer i stadsdel Norr varmt välkomna! Våra aktiviteter är i Mötesplatsens lokaler på Engelbrektsgatan

Läs mer

Program Anhörigcentrum

Program Anhörigcentrum Program 2019 Anhörigcentrum Det här är Anhörigcentrum Anhörigcentrum erbjuder anhörigstöd till dig som stödjer någon som är 21 år eller äldre. Det kan vara en make eller maka, en livskamrat, en förälder,

Läs mer