Var? Drygt 100 planer" Göteborg, Mölndal och Kungsbacka"

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Var? Drygt 100 planer" Göteborg, Mölndal och Kungsbacka""

Transkript

1 Planer

2 Var? Drygt 100 planer" Göteborg, Mölndal och Kungsbacka"

3 För deltagare och besökare Skall det vara tydligt:" Hur de hittar till planen (skyltning med plannummer)" Hur och var de parkerar" Var de hittar information" Var de hittar omklädningsrum" Var de fyller på vatten" Att lagen och domarna är på plats i god tid."

4 Bemötande Vi vill att du som funktionär är:" Välkommande" Service Minded" Ansvarsfull" Sprider glädje"

5 Bemötande, forts. Vara på plats i god tid, både vid dagens början och slut. Ni skall vara där cirka en timme innan första matchen och cirka en timme efter sista matchen." Ge korrekta svar. Känner du dig osäker så ringer du till planservice. Kontrollera hellre en gång för mycket, än att ge ett snabbt men felaktigt svar." Hålla det rent och snyggt. En plan som ser ren och fräsch ut ger ett bra intryck för besökaren. " Ta hand om materialet. Det material som hämtas eller körs ut till er skall vårdas och skötas. Du skall se till att det lämnas tillbaka i samma skick som det var när du fick det."

6 Klädsel och utseende En Gothia Cup funktionär skall ha: " Årets modell av funktionärskläderna" Namnskylten på vänster sida" På sig jeans, byxor, kjol eller shorts (kjol och shorts skall täcka låren)" Tagit ur ansiktspiercingar" Tagit av sig huvudbonad om inte uppdrag eller väder tillåter. "

7 Turneringens upplägg måndag Gruppspel, invigning" tisdag Gruppspel, ledarfest" onsdag Gruppspel, slutspel" torsdag Slutspel" fredag Slutspel, Finaler" lördag - Finaler"

8 Turneringens upplägg, forts. Lagen spelar i 4- eller 5-lagsgrupper" Alla möter alla en gång" 1:an och 2:an till A-slutspel" De andra till B-slutspel" Lagen spelar företrädesvis i det området de bor i under gruppspelet."

9 Slutspel Finalerna spelas fredag och lördag i A-slutspelet" Finalerna i B-slutspelet spelas på lördagen." I slutspelet är det ingen förlängning vid oavgjort, det blir straffar med en gång."

10 Planerna Varje plan skall ha Gothia Cup material uppsatt. " Utsmyckningsmaterialet varierar, men det som ni blir tilldelade till er plan skall bli uppsatt. "

11 Första hjälpen De större spelfälten har Första Hjälpen." Det är viktigt för er att prata med dem och få dem att känna sig som en del av Gothia Cup tillsammans med er. De är era funktionärskollegor under veckan." Det är viktigt att veta vilka de är om en olycka sker. Ta mobilnumret till de personerna som är på plats, så att ni kan nå dem hela tiden." " "

12 Matchkorten Vår viktigaste värdehandling Matchkorten är viktig eftersom att all information om en match finns på matchkortet." Varje morgon körs matchkorten ut och hämtas varje kväll av planservicegruppen." På planen skall ni kontrollera så att ni har samtliga matchkort för dagen." Sortera därefter matchkorten i ordning som de skall spelas. " Är det något som inte stämmer, kontakta resultatenheten med en gång."

13 Matchkort

14 Rutiner före match Kontrollera att lagen är på plats" Om inte, kontakta resultatenheten Kontrollera att domaren är på plats" Om inte, kontakta domaransvarig på spelfältet alterna8vt domaransvarig Kontrollera lagens tröjfärger. " Har de samma färger och ingen har reservställ, dela då ut västar."

15 Rutiner före match, forts. Be domaren kontrollera matchkortet så att hen har all information. OBS domaren får aldrig ta med sig matchkortet." Är det ett utvisningslapp med matchkortet, vidarebefordra den informationen till domaren och berörd spelare." Kontrollera att domaren har fått live-telefonen" När slutspelet har börjat, kan matchkort sakna lagnamn. Kolla i vår app, på vår hemsida eller ring resultatenheten vilka som skall spela."

16 Rutin efter match När domaren blåser av matchen skall ni gå ut till domaren och se till att matchkortet fylls i. Då skall följande fyllas i av domaren:" Resultatet" Anteckna det segrande lagets namn" Fylla i rutorna om lagens uppträdande" Signera matchkortet och fylla i domarnummer" Be domaren lämna tillbaka live-telefonen"

17 Rutin efter match, forts. Domaren skall lämna in laguppställningarna" Eventuella rapporter för grovutvisning skall fyllas i." Lagledarna för de båda lagen skall skriva under på matchkortet" Sätta ihop laguppställningen med matchkortet med hjälp av ett gem." Ni skall därefter ringa resultatenheten och meddela resultatet"

18 Live-telefon Samtliga matcher skall live-rapporteras via en mobiltelefon. " Detta gör domarna" Ni skall se till att domaren som skall döma har rätt mobiltelefon." Att mobiltelefonen lämnas in efter varje match och hämtas ut innan varje match." Varje plan har en egen mobiltelefon. " Ni skall se till att mobiltelefonerna laddas varje dag."

19 Resultatinringning När matchen är slut ringer du till Resultatenheten. Du skall då:" Säga var du ringer från" Säga matchnumret" Meddela resultatet" Säga namnet på laget som vann" Meddela om det blev några utvisningar. Om ja, på vem. Namn, nummer och lag."

20 Tävlingsreglementet Det är viktigt att du är väl påläst på tävlingsreglementet. " Vid frågor, titta i tävlingsreglementet. Hittar du inte svaret så ring till resultatenheten."

21 Protester Vill ett lag lämna protest så skall den lämnas in senast 90 minuter efter matchens slut. Det kostar 500 kr (Återfås endast om protesten går igenom)." Protester kan lämnas in på:" Exercishuset på Heden" Kviberg Center" Kungsbacka Center" " "

22 Protester, forts Domarens beslut i fakta som rör matchen är slutgiltiga, detta enligt regel 5 i FIFA:s reglemente "

23 Utvisningar En utvisad spelare är automatiskt avstängd i efterföljande match." Om en spelare för rött kort direkt, skall domaren skriva en rapport. " Kontakta planservice så skall de komma och hämta den och köra rapporten, laguppställningarna och matchkortet direkt till resultatenheten på Ex-huset." " "

24 Utvisningar, forts. När ni får matchkorten är det viktigt att kontrollera om det finns med någon utvisningslapp. Denna lapp måste kommuniceras vidare till domaren innan matchstart, så att domaren vet om någon är avstängt i aktuell match." Ibland är tiden knapp och det kan vara så att resultatenheten ringer till er och meddelar att en spelare är avstängd. Skriv då upp namn, nummer och lag och meddela domaren och berört lag. "

25 Ålderskontroll Görs för att minska åldersfusket" Får ett åldersband" Skall genomföras senast klockan på måndag."

26 Åldersband Samtliga spelare skall ha på sig ett åldersband. " Då har det gjort en godkänd ålderskontroll" Ser ni en spelare som inte har på sig ett åldersband. Gå fram och prata med spelaren."

27 Planflytt Om vädret inte tillåter att vi spelar på en plan så måste vi flytta matcher. " Då skall alla planfunktionärer, med undantag av en person ta sig till den nya planen." Den som är kvar skall vara det för att meddela lag som inte har fått informationen att planen är flyttad. "

28 Planflytt, forts En planflytt bestäms av Tävlingsledningen. Det gör inte ni. " Det är ovanligt, men det kan hända. "

29 Gothia Line och kollektivtrafik Med Gothia Card åker Gothia Cup deltagare och funktionärer gratis på vår egna busslinje, Gothia Line, och Göteborgs kollektivtrafik. " Det som du på planer bör veta är hur deltagare och besökare tar sig från din plan till olika knytpunkter som exempelvis Heden och Kviberg."

30 Material Vi förser de olika planerna med material. Det kan vara alltifrån utsmyckningsmaterial till datorer. Men samtliga planer skall ha:" En grön låda innehåller kontorsmaterial som är nödvändigt för er att använda" Bollar" Västar "

31 Mat Under dagarna kommer ni att få mat." Den äts på planen alternativt på närmsta skola."

32 Frågor?

Varför? Kontrollera att samtliga deltagare är berättigade att delta i aktuell klass" Minska åldersfusk."

Varför? Kontrollera att samtliga deltagare är berättigade att delta i aktuell klass Minska åldersfusk. Ålderskontroll Varför? Kontrollera att samtliga deltagare är berättigade att delta i aktuell klass" Minska åldersfusk." Var? På Skolan de bor på." På Hotellet de bor på. " Alla andra på Exercishuset, Heden

Läs mer

Volkswagen Junior Masters

Volkswagen Junior Masters Världsomspännande fotbollsturnering för pojkar mellan 10-12 år. Nationell final med kvalificering till världsturneringen som avgörs i samband med Europamästerskapen i fotboll 2012 som hålls i Polen. Senast

Läs mer

TURNERINGSINFO GOTHIA 2015

TURNERINGSINFO GOTHIA 2015 TURNERINGSINFO GOTHIA 2015 Tävlingsform Till Gothia Innebandy Cup är alla lag välkomna. Enda förbehållet är att föreningen är registrerad hos respektive nations Innebandyförbund. Tävlingen inleds med gruppspel.

Läs mer

Tävlingsinformation 2016

Tävlingsinformation 2016 Tävlingsinformation 2016 Vi hälsar er alla återigen välkomna till Domarcupen 2016, här kommer all information ni kan tänkas behöva under cupen och längst ner finns även en checklista så ni kan kolla att

Läs mer

UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING!

UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING! UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING! HEJ! Föreningen eller klubben är en av de viktigaste grundstenarna i Socialdemokraterna. Det är den verksamhet som de flesta av våra medlemmar möter i sitt vardagsengagemang.

Läs mer

Utgåva 1, 2016-05-25. Järnvägen Cup Hallsberg

Utgåva 1, 2016-05-25. Järnvägen Cup Hallsberg Järnvägen Cup Hallsberg 28 maj-29 maj 2016 OBS! Senaste uppdateringarna hittar ni alltid på vår Hemsida eller MobilApp Hemsidan: http://www.cumap2.se/cup/jarnvagen_cup_20165564.htm MobilApp från Google

Läs mer

Officiella regler! Detta är en översättning av de engelska reglerna som alltid är det som gäller!

Officiella regler! Detta är en översättning av de engelska reglerna som alltid är det som gäller! Officiella regler! Detta är en översättning av de engelska reglerna som alltid är det som gäller! 1. Regler Europeiska Youth Academy Football League spelas i enlighet med tillämpliga delar av FIFA: s regler.

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Svennis Cup. 3-5 augusti 2012. Torsby. www.svenniscup.se

Svennis Cup. 3-5 augusti 2012. Torsby. www.svenniscup.se Svennis Cup 3-5 augusti 2012 Torsby www.svenniscup.se För vår del var Svennis Cup perfekt och låg helt rätt i tiden. Vi fick ett bra tillfälle att spela ihop vårt gäng och få bra matcher inför Kommunal

Läs mer

Handbok för Sekretariatet. vers. 1.1, 2014-07-30

Handbok för Sekretariatet. vers. 1.1, 2014-07-30 Handbok för Sekretariatet vers. 1.1, 2014-07-30 Innehåll Uppgifter i Speakerbåset... 3 Allmänt... 4 Speaker/Protokollförare (inkl online rapportering)... 5 För U8/U9 match... 5 För U10 match... 5 För U11

Läs mer

Förbundsstämma 2014. Praktisk information

Förbundsstämma 2014. Praktisk information Förbundsstämma 2014 Praktisk information Den 14-20 juli så sker årets viktigaste händelse, nämligen CUFs årliga förbundsstämma och vårt helt strålande förläger. I år kommer vi att vara på vackra Lidingö

Läs mer

VÅRCUP 9-10 APRIL. Vi önskar alla lag lycka till!

VÅRCUP 9-10 APRIL. Vi önskar alla lag lycka till! VÅRCUP 9-10 APRIL Brommapojkarna P 01-1 hälsar er välkomna till Ekesiöö vårcup. 64 lag från 40 olika klubbar kommer till start i 7 olika klasser för pojkar och flickor födda 2001-1999. Alla matcher spelas

Läs mer

Övning: Dilemmafrågor

Övning: Dilemmafrågor Övning: Dilemmafrågor Placera föräldrarna i grupper med ca 6-7 st/grupp. Läs upp ett dilemma i taget och låt föräldrarna resonera kring tänkbara lösningar. Varje fråga kan även visas på OH/ppt samtidigt,

Läs mer

Diskutera i ert lag. Innehåll. Vårt lag 3 Laganda 4 Fair Play 5 Självkänsla 6 Kost och sömn 7 Målsättning 8 Attityd 9 Doping 10

Diskutera i ert lag. Innehåll. Vårt lag 3 Laganda 4 Fair Play 5 Självkänsla 6 Kost och sömn 7 Målsättning 8 Attityd 9 Doping 10 LAGHÄFTET 13-16 år Diskutera i ert lag I häftet har vi samlat diskussionsfrågor med olika teman som passar att diskutera i mindre grupper. Tanken är att man ska jobba lagvis och gå igenom ett tema vid

Läs mer

Fem steg till succé Skoljoggen

Fem steg till succé Skoljoggen Skoljoggen Syfte Att skap en checklista som hjälper dig styra mot målet Uppgift: Du ska sätt upp ett rimligt mål för just dig, följa processen 5 steg för succé och sedan utvärdera varför det gick som det

Läs mer

UEFA-CUPEN??? INTRESSEANMÄLAN. Till föreningar i Östergötland med lag i Division 4 Herrar VILL NI SPELA I

UEFA-CUPEN??? INTRESSEANMÄLAN. Till föreningar i Östergötland med lag i Division 4 Herrar VILL NI SPELA I Linköping 2009-09-04 Till föreningar i Östergötland med lag i Division 4 Herrar VILL NI SPELA I UEFA-CUPEN??? UEFA har, sedan några år tillbaka, introducerat en UEFA-tävling ENDAST FÖR AMATÖRSPELARE, dit

Läs mer

Anton är lagets hjälte

Anton är lagets hjälte SIDAN 1 Lärarmaterial Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. Nypon förlag VAD HANDLAR BOKEN OM? Antons fotbollslag ska spela cup på söndag. Laget längtar och de har bestämt att de ska gå på tivoli

Läs mer

Kom igång med din SMART Board. Det praktiska

Kom igång med din SMART Board. Det praktiska Kom igång med din SMART Board Det praktiska Nu när ni fått er nya SMART Board på plats och ni vill börja använda den finns det ett par steg som man bör göra först för att få allt att fungera. I denna guide

Läs mer

Välkommen till fritids

Välkommen till fritids Välkommen till fritids እ ን ቃ ዕ ና ብ መዘ ና ግ ዒ ( ፍ ሪ ቲ ድ ) ብ ደ ሓ ን መጻ እ ኩ ም Telefonnummer ቁ ጽ ሪ ተ ለ ፎ ን Fritids ፍ ሪ ቲ ድ (መዘ ና ግ ዒ መውዓ ሊ) Fritids är till för barn mellan 6och 12 år vars vårdnadshavare arbetar,

Läs mer

Användarmanual HOIF.org

Användarmanual HOIF.org Användarmanual HOIF.org HOIF.org 2013-05-21 37 sidor Användarmanual för HOIF.org Introduktion Det här är en manual till alla användare på hemsidan HOIF.org Hur får jag ett användarkonto? För att kunna

Läs mer

Mäta effekten av genomförandeplanen

Mäta effekten av genomförandeplanen Vård- och omsorgsförvaltningen Mäta effekten av genomförandeplanen -rapport från utvärderingsverkstad 2014 Utvärderingsverkstad Regionförbundet Uppsala län och Uppsala universitet Birgitta Lind Maud Sandberg

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Än en gång välkommen till Västerortscupen 2011. Anna Norén-Ohlson, Cupansvarig Johan Kjellberg, bitr. Cupansvarig Per Calson, bitr.

Än en gång välkommen till Västerortscupen 2011. Anna Norén-Ohlson, Cupansvarig Johan Kjellberg, bitr. Cupansvarig Per Calson, bitr. Vi hälsar samtliga spelare, ledare, domare och besökare välkomna till Västerortscupen 2011. I år har intresset för Västerortscupen varit ovanligt stort med 108 spelande lag. Vi hoppas att alla lag, både

Läs mer

Lagadministration. 100913 Linda Emterby

Lagadministration. 100913 Linda Emterby Lagadministration För att lägga till lag ska man stå på organisationssida för en förening. Föreningen hittar man genom organisationsträdet under menyn Organisation eller genom att söka i Snabbsök efter

Läs mer

Hej alla föräldrar, Måndag 4 januari

Hej alla föräldrar, Måndag 4 januari Hej alla föräldrar, Här kommer lite information samt bra saker att känna till inför cupen i Storvreta 4-6/1. Är det något mera ni funderar över är det bara att höra av er till någon av oss tränare. Följande

Läs mer

Planering av egen cup - Steg 4: Under cupdagarna

Planering av egen cup - Steg 4: Under cupdagarna Planering av egen cup - Steg 4: Under cupdagarna Innehållsförteckning: 1 FÖRBEREDELSER INFÖR TURNERINGSSTART... 2 1.1 HUR SKA RESULTATREGISTRERING SKE?... 2 1.2 SKA RULLANDE RESULTATSKÄRMAR ANVÄNDAS?...

Läs mer

Bra saker att tänka på vid start av lagverksamhet. 5-mannalag 2012

Bra saker att tänka på vid start av lagverksamhet. 5-mannalag 2012 Bra saker att tänka på vid start av lagverksamhet 5-mannalag 2012 I. Organisation Tränare, lagledare och kassör. o Tränare, två eller flera o Lagledare, t.ex. registrera *närvaro i MyClub o Kassör, hantera

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

Idéskrift. Avtalsuppföljning för transportköpare inom miljö och trafiksäkerhet

Idéskrift. Avtalsuppföljning för transportköpare inom miljö och trafiksäkerhet Idéskrift Avtalsuppföljning för transportköpare inom miljö och trafiksäkerhet Inledning Att genomföra avtalsuppföljning gentemot leverantörer är en viktig del i affären. Syftet med uppföljningen är att

Läs mer

Välkomna till Skol-DM i Basketboll!

Välkomna till Skol-DM i Basketboll! Välkomna till Skol-DM i Basketboll! I år har sammanlagt 101 lag anmält sig till turneringen. Kom ihåg att betala anmälningsavgiften 375:-/lag på pg 15 00 68-5 senast veckan före första matchen, eller om

Läs mer

Om mig. Manual för genomförande. Ungdomsenkät för elever i Östergötland - grundskolan år 8 och gymnasieskolan åk 2

Om mig. Manual för genomförande. Ungdomsenkät för elever i Östergötland - grundskolan år 8 och gymnasieskolan åk 2 Om mig Ungdomsenkät för elever i Östergötland - grundskolan år 8 och gymnasieskolan åk 2 Manual för genomförande Länets kommuner i samverkan med Landstinget i Östergötland och Länsstyrelsen Östergötland.

Läs mer

Turneringsinfo TÄVLINGSFORM

Turneringsinfo TÄVLINGSFORM Turneringsinfo TÄVLINGSFORM Till Gothia Cup är alla klubblag välkomna. Enda förbehållet är att föreningen är registrerad hos sitt lands FIFA-anslutna fotbollsförbund. I de länder där skolfotboll är en

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem

Ansök till förskola och familjedaghem Ansök till förskola och familjedaghem Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst. Manualen beskriver hur du gör för att

Läs mer

NEONOVA. Handledning Brukarundersökning med Pict-O-Stat Pilotprojekt SKL

NEONOVA. Handledning Brukarundersökning med Pict-O-Stat Pilotprojekt SKL NEONOVA Handledning Brukarundersökning med Pict-O-Stat Pilotprojekt SKL FÖRBEREDELSER För att få tillgång till Pict-O-Stat, kontakta någon av följande personer: Ingalill Fahlström ingalill@neonova.se 070

Läs mer

Så här fungerar Ledningskollen! För dig som planerar att gräva, schakta eller spränga

Så här fungerar Ledningskollen! För dig som planerar att gräva, schakta eller spränga Så här fungerar Ledningskollen! För dig som planerar att gräva, schakta eller spränga 1 Ledningskollen hjälper till när du planerar att gräva, schakta eller spränga Ledningskollen är en gratis webbtjänst

Läs mer

Checklista inför matcher skol-dm i lagidrotter

Checklista inför matcher skol-dm i lagidrotter Checklista inför matcher skol-dm i lagidrotter Välkomna till en ny säsong av skol-dm i fotboll utomhus! Skolidrottsförbundets tävlingsgrupp har tagit fram en lista på enkla saker att tänka på, när man

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

5-mannafotboll utomhus

5-mannafotboll utomhus REGLER 5-mannafotboll utomhus Anpassade regler för 5-mannafotboll utomhus i Värmland. 5-mannafotboll 8-9 år 2013-02-22 5-manna utomhus skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt med mycket

Läs mer

Lagen som anländer på andra tider än ovanstående bokar in en tid för incheckning genom att kontakta tävlingsledningen i god tid innan ni anländer.

Lagen som anländer på andra tider än ovanstående bokar in en tid för incheckning genom att kontakta tävlingsledningen i god tid innan ni anländer. VÄLKOMMEN TILL PARADISCUPEN 2015 Örnsköldsvik Innebandy och Sport & Adventure hälsar er välkommen till Paradiscupen 2015. Vår förhoppning är att ni ska trivas med oss under de intensiva cupdagarna vi har

Läs mer

Det handlar om att ta fram och utveckla elevers inneboende nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende redan från tidiga åldrar.

Det handlar om att ta fram och utveckla elevers inneboende nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende redan från tidiga åldrar. Ung Företagsamhet Fyrbodal jobbar med att få fler företagsamma barn och ungdomar. I drygt 30 år har vi jobbat med UF-företag på gymnasienivå. Nu gör vi en nysatsning där elever och ni lärare på grundskolan

Läs mer

En liten introduktion till SLI Community

En liten introduktion till SLI Community En liten introduktion till SLI Community Välkommen till SLI Community! Ta dig gärna lite tid och läsa igenom den här introduktionen (många sidor, men det tar inte många minuter) så tror vi att du enklare

Läs mer

Att ordna en interaktiv diskussion för Raoul Wallenbergs dag

Att ordna en interaktiv diskussion för Raoul Wallenbergs dag Att ordna en interaktiv diskussion för Raoul Wallenbergs dag Den 27 augusti är Raoul Wallenbergs dag, Sveriges nationella dag för medmänsklighet och civilkurage. Genom enastående ledarskap och kreativitet

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 6 (8 12 februari 2016)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 6 (8 12 februari 2016) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 6 (8 12 februari 2016) Sista dag/tid för inlämnande av manus: torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Kalendarium vecka 6 Ändra färg på utskrifter

Läs mer

En handledning för studerande på Högskolan Kristianstad

En handledning för studerande på Högskolan Kristianstad Använda kurskonferenser i FirstClass En handledning för studerande på Åsa Kronkvist, augusti 2005 Innehåll Introduktion...3 Webbklient eller FirstClassklient?...3 Allt ligger online...3 Hitta rätt...4

Läs mer

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping 2014/2015 Innebandy 2014/ 2015 Tävlingsbestämmelser Regler Tävlingsbestämmelser Speltid 2 * 16 minuter (gäller samtliga serier) Laguppställning Laguppställning SKA fyllas i och lämnas till domaren innan

Läs mer

MÄSSHANDBOK ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2016 KRONOBERG

MÄSSHANDBOK ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2016 KRONOBERG MÄSSHANDBOK ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2016 KRONOBERG Om mässan: Plats: Affärshuset Tegnér, Växjö När: 22 april 2016 Hålltider: Kl. 08.00 Tävlingen Årets Säljare börjar. Kl. 10.00 11.45 Monterbygge. Kl.

Läs mer

För spelplanen gäller handbollsplanernas mått och begränsningslinjer med tejpade kompletteringar för Futsal.

För spelplanen gäller handbollsplanernas mått och begränsningslinjer med tejpade kompletteringar för Futsal. Tävlingsföreskrifter för Crawford Cup Cupen är sanktionerad av Göteborgs Fotbollförbund Vi tillämpar SvFFs Spelregler för Futsal utgivna 2013 med följande undantag, tillägg och förtydliganden: Regel 1,

Läs mer

Tema: 24-timmarsdygnet

Tema: 24-timmarsdygnet Tema: Om våra barn mår bra, rör på sig, har goda mat- och sömnvanor, har de goda förutsättningar att utvecklas på ett positivt sätt och trivas med sig själva. Chansen är även stor att de fortsätter ha

Läs mer

Spelare och ledare bor på Hotell Linné, Skolgatan 45. 27/12 Lunch 13:00 Köttbullar och potatismos (Hotell Linné) Middag 18:00 Lasagne (Hotell Linné)

Spelare och ledare bor på Hotell Linné, Skolgatan 45. 27/12 Lunch 13:00 Köttbullar och potatismos (Hotell Linné) Middag 18:00 Lasagne (Hotell Linné) Storvretacupen i Uppsala 27-29 december 2012 Transport: Boende: Mat: Vi åker i egna bilar. Samåkning från Björkeby samlingen på stora Björkebyparkeringen den 27/12 kl 10:00. Spelare och ledare bor på Hotell

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Information från Brf Trädgårdsstaden

Information från Brf Trädgårdsstaden Infoblad nr 1, februari 2015 Nu har julen passerat och vi har fått lite snö och kyla. Även vintern kan ha sin tjusning, bifogad bild togs en kväll när nysnön lagt sig. Vi ser fram mot en vårvinter med

Läs mer

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare...

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare... myschenker.se Administration - Skapa och administrera användare Din roll som administratör 1 Meny och huvudfunktioner 2-4 Skapa en användare.... 5-8 Lägga till/ta bort kundnummer och e-tjänster för användare..

Läs mer

Mattecentrum på skolan From ht 2013 har Mattecentrum räknestuga i matematik (och i fysik i mån av möjlighet)

Mattecentrum på skolan From ht 2013 har Mattecentrum räknestuga i matematik (och i fysik i mån av möjlighet) Stödundervisning i franska HT 2013 Onsdagar: kl. 14:20-15:20, i sal 411. Start: onsdagen den 25 september Välkomna! Margareta Danielsson Stödundervisning i spanska HT 2013 Stöd ges på tisdagar 16.00-17.30

Läs mer

Spektrum 8.0. Regler - DoTA 2. Exempel på turneringsformat: 1. Gruppspel. Exempel: Exempel:

Spektrum 8.0. Regler - DoTA 2. Exempel på turneringsformat: 1. Gruppspel. Exempel: Exempel: Spektrum 8.0 Regler - DoTA 2 Exempel på turneringsformat: 1. Gruppspel 1.1 Dubbeleliminineringsgruppspel (winner-loser) - WB/LB-gruppspel har använts en tid i Starcraft 2 och kallas i folkmun oftast för

Läs mer

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 1 (16) HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 2 (16) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 HANDLEDNING FÖR WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.1 LATHUND... 3 1.2 ÖVERSIKT ARBETSLÄGE WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.3 INFORMATION OM BILPOOLENS

Läs mer

Utvecklingssamtal Spelare

Utvecklingssamtal Spelare Utvecklingssamtal Spelare Hemuppgift Fanna BK P/F Spelarutveckling. Detta är en hemuppgift som vi tränare vill att ni går hem och svarar på. Den tar max 10-15 minuter att göra. Lämna tillbaka uppgiften

Läs mer

- Checklista för Gula huset -

- Checklista för Gula huset - - Checklista för Gula huset - Gula huset ligger intill Wartagården och används av gästande lag vid matcher på de angränsande Sälöfjordplanerna. När du har ansvar för Gula huset ska du vara på plats och

Läs mer

MF M K F - NYT Y T T 10-14 januari Tea Välkomna till en ny termin på MFK!

MF M K F - NYT Y T T 10-14 januari Tea Välkomna till en ny termin på MFK! MFK-NYTT 10-14 januari Välkomna Tea till en ny termin på MFK! AKTIVITETER PÅ MFK 10 14 DEC LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Badet/ Aktiviteter Studiedag Singstar 15.00 (Istvan) Tv-spelsturnering

Läs mer

STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION

STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION Lördagen den 14 maj Stenungsunds Open XXVIII är en tävling för färgbälten från Yngre-Minior till Senior. Alla STF-ITF anslutna klubbar i Sverige är

Läs mer

Förslag på lektionsupplägg: Dag 1- en lektionstimme

Förslag på lektionsupplägg: Dag 1- en lektionstimme MiniKonsulter Fångar upp elevernas naturliga kreativitet och nyfikenhet genom problemlösning i arbetslivet samt ökar elevernas naturliga intresse för problemlösning och innovationer. Skapar och bibehåller

Läs mer

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 SÖNDAG! När jag anländer till Halmstad känns det nästan overkligt. Tänk att jag verkligen är här. Att det är nu det händer. Har haft detta som mitt ständiga slut

Läs mer

Varför är jag domare. Roller och förväntningar

Varför är jag domare. Roller och förväntningar Domarskap Steg1 1 2 Varför är jag domare Två domare reagerar inte lika i en likartad situation under matchen. Två människor är inte lika. Alltså finns det inget facit till hur vi bör förbereda oss inför

Läs mer

En liten introduktion till Community på GR-SLI

En liten introduktion till Community på GR-SLI 151112 En liten introduktion till Community på GR-SLI www.grkom.se/gr-sli 2 3 Innehåll Välkommen till Community!...4 Om Community...4 Hur du går med...4 Bekanta dig med Community...5 Händelser...5 Grupper

Läs mer

DELTAGARHÄFTE TILLHÖR: www.alkoholfri.nu

DELTAGARHÄFTE TILLHÖR: www.alkoholfri.nu SNACKA OM IDROTT DELTAGARHÄFTE TILLHÖR: www.alkoholfri.nu Alkoholproblem sånt som händer när man dricker alkohol Visst skadar man kroppen om man dricker alkohol. Hjärnan, levern och andra organ tar mycket

Läs mer

THE BEAVER CREEK GAZETTE nyhetsbrev 5

THE BEAVER CREEK GAZETTE nyhetsbrev 5 THE BEAVER CREEK GAZETTE nyhetsbrev 5 Nyhetsbrevets innehåll: Från City Hall Bilagor Program Aktivitetstips Patrullutmaning 1 Patrullutmaning 2 Transport till lägerplatsen In- och utcheckning Lägeranmälan

Läs mer

HANDLING TILL. Från tanke. Metodblad: Påverka på webben

HANDLING TILL. Från tanke. Metodblad: Påverka på webben Från tanke TILL HANDLING Detta blad innehåller en samling tips på hur ni kan komma igång och påverka på webben genom att blogga och andra sociala medier. Metodblad: Påverka på webben Påverka på webben

Läs mer

PROGRAM 4-5 MAJ 2013 Första utgåvan 7 januari 2013

PROGRAM 4-5 MAJ 2013  Första utgåvan 7 januari 2013 PROGRAM 4-5 MAJ 2013 Första utgåvan 7 januari 2013 1 VÄSTERORTSCUPEN 4-5 MAJ 2013 INNEHÅLL 1. INTRODUKTION... 3 2. TÄVLINGSORGANISATION... 3 3. TÄVLINGSBESTÄMMELSER... 4 Regler... 4 Matchtider... 4 Klassindelning...

Läs mer

KLASSINDELNING 1.1 ELIT

KLASSINDELNING 1.1 ELIT SVENSKA BILJARDFÖRBUNDET TÄVLINGSBESTÄMMELSER 3-VALLARE Reviderade 2002-02-16 KLASSINDELNING 1.1 ELIT Elitklassen består av 18 spelare, tävlingen stängs vid 18 deltagare. Turordning vid reservinträde:

Läs mer

29 mars 1 april. Våren är här! I alla fall när den här bilden togs, på Alvar och Luka när de var på utflykt

29 mars 1 april. Våren är här! I alla fall när den här bilden togs, på Alvar och Luka när de var på utflykt Våren är här! I alla fall när den här bilden togs, på Alvar och Luka när de var på utflykt 29 mars 1 april Påsklov på MMK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Utflykt Röd dag = stängt Tanto bollplan (brännboll/fotboll)

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

KFUM Malmabergs IK i Västerås inbjuder till City-Rats Cup 2007, 23-25 februari

KFUM Malmabergs IK i Västerås inbjuder till City-Rats Cup 2007, 23-25 februari KFUM Malmabergs IK i Västerås inbjuder till City-Rats Cup 2007, 23-25 februari Vi bygger vidare på succén från tidigare år och provar att ytterligare förbättra cupen. Alla matcher kommer att spelas dygnet

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG

ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 12 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG Kortkurserna vänder sig till ABF Örebro läns medlemsorganisationer. Tänk på att platserna är begränsade - hör av dig med din anmälan

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

Värvningsguide. - så får ni fler medlemmar till er elevkår

Värvningsguide. - så får ni fler medlemmar till er elevkår Värvningsguide - så får ni fler medlemmar till er elevkår Sida 2 av 7 Innehåll Vad är en medlem?... 3 Aktivt medlemskap... 3 Elev kontra medlem... 3 Vad säger stadgan?... 3 Elevkårens mål bör vara att

Läs mer

Skall jag stanna eller ska jag gå? D

Skall jag stanna eller ska jag gå? D Skall jag stanna eller ska jag gå? D et är först när vi går ihop och vi blir många och starka som vi kan förändra våra villkor på arbetsplatsen. I över 100 år har facket vart med och påverkat arbetarnas

Läs mer

Matematik åk 9. Lärarinstruktion Digital diagnos Matematik Åk 9

Matematik åk 9. Lärarinstruktion Digital diagnos Matematik Åk 9 träning Insikt Lärarinstruktion Digital diagnos Matematik Åk 9 1 Till läraren Diagnosen Pejlo Insikt för åk 9 är framtagen för att ge dig som lärare överblick över dina elevers kunskaper i matematik. Diagnosen

Läs mer

Att komma igång med FirstClass (FC)!

Att komma igång med FirstClass (FC)! Att komma igång med FirstClass (FC)! Vi har tillgång till FC genom vårt samarbete med folkhögskolor och därigenom med Folkbildningsnätet. FC kan användas på en dator på två sätt (dessutom kan du använda

Läs mer

Ett coachande förhållningssätt i ledarskapet Av Johan Tornberg

Ett coachande förhållningssätt i ledarskapet Av Johan Tornberg Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs ETU 2011 Ett coachande förhållningssätt i ledarskapet Av Johan Tornberg Handledare: Göran Pegenius 2011 04 27 1 Innehållsförteckning 1. Inledning sid 2 2. Bakgrund sid

Läs mer

KARLSKRONA KOMMUNMÄSTERSKAP INOMHUSFOTBOLL 2015

KARLSKRONA KOMMUNMÄSTERSKAP INOMHUSFOTBOLL 2015 KARLSKRONA KOMMUNMÄSTERSKAP INOMHUSFOTBOLL 2015 Jämjö Goif och Blekinge Läns Tidning hälsar er hjärtligt välkomna till Karlskrona Idrottshall annandag jul 26/12 och söndagen 27/12 2015, då vi spelar om

Läs mer

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det lät som fågelkvitter Bert jobba nu. Anton jag är hungrig

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

FÖRETAGARE. Bli leverantör till offentlig sektor

FÖRETAGARE. Bli leverantör till offentlig sektor FÖRETAGARE Bli leverantör till offentlig sektor Varje år upphandlar vi på Inköp Gävleborg varor och tjänster för ca 4 miljarder SEK till våra medlemskommuner och bolag. För dig som företagare innebär det

Läs mer

Om Generation Handball

Om Generation Handball I... e v o l l l a b d n ha 4 augusti - 8 augusti 2015 4. August - 8. August 2015 4 augusti - 8 augusti 2015 Om Generation Handball Generation handboll är en handbollsfestival för ungdomar mellan U12 -

Läs mer

Användarmanual för ledare - ERC 2.0

Användarmanual för ledare - ERC 2.0 Användarmanual för ledare - ERC 2.0 TeliaSonera Sverige 1 2009-07-03 Användarmanual för ledare - ERC 2.0, T 17350-09 Innehållsförteckning Startsidan sid 3 Aktivitetsöversikt, huvudprojekt sid 4 Kontakter

Läs mer

Öppen data och vad vi kan vinna på att offentliggöra uppgifter! Formatdag i västerås 2015-11-17 Björn Hagström bjorn.

Öppen data och vad vi kan vinna på att offentliggöra uppgifter! Formatdag i västerås 2015-11-17 Björn Hagström bjorn. Öppen data och vad vi kan vinna på att offentliggöra uppgifter! Formatdag i västerås 2015-11-17 Björn Hagström bjorn.hagstrom@orebrolse Den information vi har är ofta kopplad till personer. Grundregeln

Läs mer

FANTASIA FANATIC XXIX INFORMATIONSHÄFTE

FANTASIA FANATIC XXIX INFORMATIONSHÄFTE FANTASIA FANATIC XXIX INFORMATIONSHÄFTE 9-10 APRIL, 2016 DRAGONSKOLANS GYMNASTIKSAL UMEÅ, SVERIGE WWW.FANTASIASPEL.SE BILJETTER KOSTAR 300:-, MER INFORMATION OM ANMÄLAN HITTAR NI PÅ SIDAN 2 Innehållsförteckning:

Läs mer

Rollspelsregler SweMUN 2015

Rollspelsregler SweMUN 2015 Rollspelsregler SweMUN 2015 Allmänna instruktioner Delegaterna ska alltid rätta sig efter och respektera Generalsekreterarens och ordförandenas beslut utan att öppet visa sitt eventuella missnöje. Ordförandena

Läs mer

Studiehandledning till Nyckeln till arbete

Studiehandledning till Nyckeln till arbete Studiehandledning till Nyckeln till arbete STUDIECIRKEL OM NYCKELN TILL ARBETE 2014 gav Handikappförbunden ut skriften Nyckeln till arbete. Den vänder sig till arbetssökande med olika funktionsnedsättningar

Läs mer

Information. Värdetransport/Material/Insättning/Växel

Information. Värdetransport/Material/Insättning/Växel Information Värdetransport/Material/Insättning/Växel Välkommen till Nokas Värdehantering! Nokas tackar för förtroendet att vara er partner för kontanthantering. Vi hoppas du blir nöjd med din tjänst och

Läs mer

22 26 september MARIA KLUBBNYTT. Luka har varit på Skapande och resultatet ser ni på bilden

22 26 september MARIA KLUBBNYTT. Luka har varit på Skapande och resultatet ser ni på bilden 22 26 september MARIA KLUBBNYTT Luka har varit på Skapande och resultatet ser ni på bilden aktiviteter på MFK 22 26 september LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter SAL 3 SAL 2 Musiken 15.00

Läs mer

Fö reningsadministratö r Hantera ledare Hantera na rvarökört Registrera na rvarö (ledare) Statistik Periödrappört, bidragsansö kan

Fö reningsadministratö r Hantera ledare Hantera na rvarökört Registrera na rvarö (ledare) Statistik Periödrappört, bidragsansö kan Fö reningsadministratö r Hantera ledare Hantera na rvarökört Registrera na rvarö (ledare) Statistik Periödrappört, bidragsansö kan Inloggning i ApN Tillsätt nya och hantera ledare Hantera närvarokort Ändra

Läs mer

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Manual KundRad Webb Datum: 2009-04-14 Skapad av: Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Innehåll: Inloggning och Ansökan om access. (användarkonto)

Läs mer

Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården?

Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården? Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården? Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med peer support inom psykiatrin. Peer support innebär att du som har egen erfarenhet av psykisk

Läs mer

Sammanställning av webbenkät december 2015

Sammanställning av webbenkät december 2015 Sammanställning av webbenkät december 2015 Bakgrund I december 2015 bjöds kommuninvånare in för att vara med att påverka utvecklingen av kommunens digitala tjänster. Inbjudningar gick ut via webbplats,

Läs mer

Introduktion - Svevac

Introduktion - Svevac Introduktion - Svevac Inloggning Det finns två olika versioner av Svevac. Den ena är den skarpa versionen (här kallad Svevac) där alla vaccinationsenheter anslutna till Svevac registrerar, och den andra

Läs mer