Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utbyggnad av andra etappen av Bårhults företagspark med industrier, kontor och logistikverksamheter.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utbyggnad av andra etappen av Bårhults företagspark med industrier, kontor och logistikverksamheter."

Transkript

1 Sektorn för samhällsbyggnad Samrådshandling Oktober 2012 Detaljplan för del av Bårhult 1:112 m fl BÅRHULTS FÖRETAGSPARK II Landvetter, Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift är att underlätta förståelsen av planförslagets innebörd samt att redovisa de förutsättningar och de syften planen har liksom de organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga åtgärder som behövs för att åstadkomma ett samordnat och ändamålsenligt genomförande av detaljplanen. Planbeskrivningen har ingen rättsverkan. PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utbyggnad av andra etappen av Bårhults företagspark med industrier, kontor och logistikverksamheter. Gällande detaljplan, P 93/1, anpassas till dagens förhållanden. PLANDATA Läge och avgränsning Orienteringskarta 1(15)

2 Planområdet ligger norr om Väg 40 utmed Väg 549 (Partillevägen/Landvettervägen), mellan Mölnlycke och Landvetter. I nordväst gränsar planområdet till första etappen av Bårhults företagspark, i söder, öster och väster till jordbruks-/skogsmark samt ett fåtal gårdar. I öster gränsar även området till planerad vägkoppling mellan Väg 40 och E20. Areal Planområdet omfattar ca 20,3 hektar varav ca 12,8 ha utgörs av byggbar mark. Markägare Kommunen äger övervägande del av marken inom planområdet. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN Program samt tekniska utredningar Program för Slambyområdet arbetades fram under 2006 i samråd med Trafikverket. Programmet godkändes av kommunstyrelsen Till programmet hör en miljökonsekvensbeskrivning daterad Aktuell detaljplan omfattar endast en mindre del av programområdet p g a olika anledningar såsom exempelvis arkeologiska fyndigheter. 2(15)

3 Översiktsplan för Härryda kommun ÖP2012 Utdrag ur markanvändningskarta och teckenförklaring för ÖP2012 Planområdet är redovisat som Utbyggnadsområde för verksamheter på kort sikt i översiktplanen för Härryda kommun ÖP2012, antagen i juni Översiktsplanen redovisar planerad utveckling av Bårhults företagspark över års sikt. Aktuellt planområde utgör första planerade utvecklingsområdet av företagsparken som möjliggörs genom utbyggnad av Slambymotet och omläggning av Väg 549. Planförslaget är förenligt med översiktsplanen. Gällande detaljplaner Gällande planer 3(15)

4 För planområdet gäller detaljplan P 93/1 laga kraftvunnen planlagt för industriverksamheter. Nordöstra delen av planområdet är inte planlagd. I nordost gränsar planområdet till gällande detaljplan P 159 laga kraftvunnen liksom gällande detaljplan P 93/1 vilken planområdet även gränsar till i väster och söder. Marken öster om planområdet är inte planlagd. Vägutredning och arbetsplan Trafikverket har fastställt en arbetsplan för Slambymotet liksom anslutning till befintlig väg 549 mot Partille. Härryda kommun har träffat avtal med Trafikverket om förskottering och medfinansiering av vägprojektet. Utbyggnaden startade i september Trafikverket har tagit fram en förstudie för en tvärförbindelse mellan Väg 40 - Slambymotet och E 20. FÖRUTSÄTTNINGAR OCH FÖRÄNDRINGAR Natur Topografi och landskapsbild Bårhult Planområdet utgörs av skogs- och åkermark. Landvetter Ryttarförening har två tillfälliga ridbanor inom området. Planområdet omges av stora arealer skogs- och åkermark. I norr gränsar planområdet till Bårhults företagspark 1 med en bredd av verksamheter som exempelvis postterminal, tryckeri och logistikföretag. Jordbruk var tidigare den dominerande verksamheten i Tahult och Bårhult. Idag finns dock endast något aktivt jordbruk kvar. Skogsbruk är dock fortfarande en aktiv näring i området. Flera av gårdarna brukas idag som hästgårdar. Det är ett stort lövinslag i skogarna. Marken söder om planområdet är redovisat som värdefullt friluftsområde i ÖP2012. Verksamheterna norr om planområdet på Mediavägens (f d Fläskebovägens) södra sida ligger på en höjdplatå (+ 153), varpå marken faller mot såväl norr som söder mot Väg 40. Nivåskillnaden från planerad förbindelsevägs väganslutning mot Väg 40 (+ 137) i söder till vägens anslutningspunkt i norr mot nuvarande Väg 549 (+143) är 6 m med brantaste stigningen på 20 m upp till höjdplatån. 4(15)

5 Hänsynsnivåer enligt Naturvårdsplan Hänsynsnivå 2 Hänsynsnivå 3 Hänsynsnivå 4 I kommunens Naturvårdsplan antagen i juni 2012 är ett mindre område i centrala till västra delen av planområdet liksom ett område utmed stengärdesgården i nordöstra delen av planområdet redovisat som ett naturområde med hänsynsnivå 2. Ett område i västra till centrala delen liksom ett område i östra delen av planområdet är redovisat som ett naturområde med hänsynsnivå 3. I övrigt är östra delen av planområdet redovisat som ett naturområde med hänsynsnivå 4. Enligt de generella riktlinjerna i Naturvårdsplanen medges exploatering inom områden redovisade som hänsynsnivå 3 och 4, men inte inom områden med hänsynsnivå 1 och 2. Exploatering vid Slambymotet är dock redovisad som ett undantag från de generella riktlinjerna, vilket innebär att exploatering av området får ske. Mark Geoteknik Jordartskarta Morän, sandig Urberg Omväxlande morän och urberg Torv, mosse Enligt SGU:s jordartskarta från 2005 består planområdet till största delen av sandigmoig morän med normal blockighet. Två detaljutredningar redovisar markförhållandena nordost om planområdet. Inför uppförandet av Postens paketterminal tog WSP Samhällsbyggnad fram en geoteknisk utredning daterad (Utredning 10:7). WSP tog även fram en geoteknisk utredning daterad (Utredning 12:2) inför byggnationen av VTAB:s tryckeri. Utredningarna visar att marken under ett ytskikt av mulljord består av morän på berg. Djupet till berg varierade mellan m inom undersökningsområdet för tryckeriet. Inom östra delen av undersökningsområdet för paketterminalen överlagrades moränen 5(15)

6 av ett ca 1 m tjockt skikt av sand och silt. I sydöstra delen förekom berg i dagen. I övrigt varierade djupet till berg även inom detta område, men uppgår till ca 18 m. Inom båda utredningsområdena består berget av gnejs. Inom undersökningsområdet för paketterminalen förutsattes grundvattenytan ligga ca 1-2 m under markytan, med undantag för de låglänta delarna i norr och sydväst, där grundvattnet ligger i nivå med markytan. Förorenad mark Det finns inga kända markföroreningar i området. Radon Radonmätning har inte gjorts i området, men enligt SGAB:s utredning från 2006 klassas marken i Härryda kommun som låg- till normalradonmark. Aktuellt område ligger inom ett område som till övervägande del är redovisat som normalradonmark. Fornlämningar En arkeologisk utredning togs fram av Bohusläns Museum i samband med programarbetet och vägutredningen. Under våren 2008 har en rapport om Agrarhistoriska lämningar i Slamby sammanställts av Bohusläns Museum. En arkeologisk förundersökning har tagits fram under våren/sommaren 2009 för fastställande av lämningarnas utbredning och omfattning liksom tillhörande fornlämningsområdesavgränsning liksom för att avgöra om ingrepp får göras i dem. Förundersökningen har kompletterats under hösten/vintern-våren 2009/2010 för att få ett bättre underlag för att kunna bedöma fornlämningens betydelse i förhållande till intresset av att exploatera marken vid tillståndsprövningen, liksom för ett eventuellt framtida beslut om borttagande av lämningarna. Inom aktuellt planområde finns ett flertal kända fasta fornlämningar, kulturhistoriska lämningar samt kulturhistoriska miljöer bestående av röjningsrösen, kolningsgropar och stengärdesgårdar. Karteringar har påvisat över 400 röjningsrösen. I nordvästra delen av planområdet förekommer en gravmiljö och ett gravfält bestående av gravar. Datering av övriga lämningar i området visar på att området hyser spår av både bosättning och gravläggning från bronsålder, järnålder, medeltid och historisk tid. Området söder liksom öster om planområdet utgörs till stor del av småskalig jordbruksmark som brukats under lång tid. I denna miljö finns många stenmurar. Områdena kring gården Kärret utgör ett gammalt kulturlandskap, med bl a bevarade åkerformer sedan 1700-talet. 6(15)

7 Kartöversikt över fornlämningar, källa Bohusläns museum/västarvet 2010 Planområdet inrymmer fem grupperade lämningsområden med RAÄ-nr 71:1, 106, 109, 110 och 112. Områdena 71:1, 106, 109, 110, vilka sammanslagits till 71:1, rymmer huvudsakligen röjningsrösen och odlingsytor från yngre förhistorisk tid och medeltid. Område 112 omfattar ett gravfält/gravmiljö. Samtliga lämningsområden är bevarandevärda, men RAÄ-nr område 112 bör helt undantas från exploatering. Ingrepp i områdena kräver tillstånd enligt kulturminneslagen 2 kap 12. Information om lämningen bör finnas tillgänglig på platsen. Förslagsvis kan informationstavlor sättas upp på platsen. Information sammanställs av Länsstyrelsen. Bebyggelse Idag brukas flera av gårdarna som hästgårdar. Ridbanorna som Landvetter Ryttarförening har kommer att omlokaliseras i samband med exploateringen. Norr om planområdet ligger första etappen av Bårhults företagspark med bl a Postens paketterminal, Renovas deponi liksom VTAB:s tryckeri som bl a trycker Göteborgs Posten. Detaljplanen möjliggör utveckling av Bårhults företagspark med en andra etapp. Inom området kan industrier, kontor och logistikverksamheter lokaliseras. Maximalt 50 % av markytan får bebyggas i övervägande del av området. I västra delen i anslutning till registrerad fornlämning tillåts endast en maximal exploateringsgrad om 40 %. Inom detta område tillåts även en lägre högsta byggnadshöjd än i övriga delar, 6,5 m jämfört med 10 m. För att skydda fornlämningen ytterligare ska en planteringszon om 15 m gränsa mot omgivande naturmark i norr och väster. Vidare införs en särskild utform- 7(15)

8 ningsbestämmelse för bebyggelsen. I övrigt är planteringszonen mot fastighetsgräns mot gata och omgivande markområde 5 m. Till följd av skyltläget utmed planerad förbindelsevägen mellan Väg 40 och E 20 har särskilda utformningsbestämmelser införts för den tillkommande bebyggelsen. Tillstånd om ingrepp i RAÄ-nr 71:1 söks parallellt med detaljplaneprocessen hos Länsstyrelsen enligt kulturminneslagen. RAÄ-nr 112 omfattas inte av exploateringen. I västra delen av planområdet mot fornlämningsområdet (RAÄ-nr 112) ska bebyggelsen hållas nere och vara småskaligare än övriga delar av verksamhetsområdet. I övrigt kommer planområdet erbjuda både större som mindre tomter för att attrahera en variation av verksamheter till industriområdet. Befintliga stengärdesgårdar ska bevaras i så stor utsträckning som möjligt. Särskild planbestämmelse har införts på plankartan för detta syfte. Vid föreslagen tomtindelning har anpassning skett till gärdesgårdarna. Planbestämmelsen för skydd av stengärdesgårdarna möjliggör dock öppningar i gärdesgårdarna för tillfart till industritomterna, men de bör begränsas och samordnas i så stor utsträckning som möjligt. Gator och trafik Gatunät Illustration över utveckling av Bårhults företagspark. 8(15)

9 Utbyggnaden av Slambymotet medför att befintlig tillfartsväg till Bårhults företagspark 1 måste stängas. Tillfart kommer istället att ske från söder via planerad cirkulationsplats ca 300 m norr om Slambymotet. Industriområdet angörs idag från nuvarande Väg 549 (Landvettervägen/Partillevägen) via Mediavägen. Tillfart till aktuellt planområde kommer att ske via den nya förbindelsevägen och cirkulationsplatsen. Även avfart mot Tahultsvägen kommer att ske från cirkulationsplatsen. Cirkulationsplatsen anpassas för att på sikt kunna byggas om till en planskild korsning. Bårhultsvägen söder om planområdet kommer att ledas. Passage under förbindelsevägen kommer ske med en bro. Bårhultsvägens passage kommer att samordnas med en gångförbindelse så att man har möjlighet att ta sig ut i naturen. Tunneln ska även fungera som en viltpassage/ridväg. Inom planorådet kommer kommunala industrigator att byggas ut. Gatorna har anpassats till befintliga stengärdesgårdar för att i så stor utsträckning som möjligt kunna bevara dem och för att ge området karaktär. Härryda kommun ansvarar för utbyggnaden och framtida skötsel av industrigatorna inom verksamhetsområdet. Trafikverket ansvarar för utbyggnaden av den föreslagna nya tillfartsvägen till Bårhults företagspark 1, d v s sträckan från cirkulationsplatsen till Mediavägen. Ett avtal kommer att träffas mellan Trafikverket och Härryda kommun om utbyggnaden och om huvudmannaskap. Härryda kommun ansvarar för utbyggnaden och skötseln av gång- och cykelvägen utmed industrivägen. Bostadsfastigheterna Bårhult 1:3 och 1:106 ges en ny tillfartsväg, då möjligheten att angöra fastigheterna från Bårhultsvägen försvinner i samband med omläggningen av Väg 549. Ny tillfart säkerställs genom att fastigheterna ges möjlighet att anordna tillfart via föreslaget utbyggnadsområde för verksamheter över allmän platsmark natur. Under byggtiden av Slambymotet kommer en temporär tillfartsväg till det befintliga verksamhetsområdet, deponin samt bostadsfastigheterna Bårhult 1:3 och 1:106 att anläggas. Gång- och cykelväg (gc-väg) En gång- och cykelväg föreslås byggas ut norrut från cirkulationsplatsen mot Partille kommun och Tahult med en gång- och cykeltunnel under vägen i höjd med cirkulationsplatsen. I anslutning till cirkulationsplatsen planeras även en busshållplats. Gcvägen kommer även att ledas in till industriområdet utmed den nya tillfartsvägen och på sikt ansluta Mediavägen i norr. Parkering Parkering löses inom respektive fastighet. En allmän parkering ska anläggas i västra delen av planområdet i anslutning till registrerad gravlämning för att möjliggöra allmänhetens tillträde till denna. 9(15)

10 Kollektivtrafik Västtrafik svarar för kollektivtrafiken i området idag. I framtiden kan Eventuella ändringar av busslinjer komma att ske. Slambymotet har utformats med möjlighet att i framtiden kunna anlägga motorvägshållplatser för regional busstrafik på påfartsramperna. Riskbedömning COWI AB har under hösten 2008 tagit fram en Riskbedömning avseende transport av farligt gods på ny förbindelseväg mellan väg 40 och E20, daterad , för att bedöma sannolikheten att olycka med personskada inträffar i samband med transport av farligt gods. Riskfrågor behandlas även i vägutredningen och arbetsplanen. COWI bedömer att de farligt godstransporter som kan tänkas ske på ombyggd Väg 549 är distributionstransporter till bostäder och verksamheter samt genomfartstransporter mellan Väg 40 och E20. Innan några större mängder farligt godstransporter kan gå på vägen måste dock vägen pekas ut som rekommenderad väg för farligt gods. Fokus i denna riskutredning har varit konsekvensbedömning eftersom det är stora osäkerheter i bedömning över mängder framtida farligt godstransporter. Bedömningen är gjord utifrån att det krävs en relativt hög frekvens transporter i kombination med hög personintensitet innan risken blir så pass hög att skyddsåtgärder krävs. Därutöver kan risken för ett område hållas nere genom aktiv planläggning. Exempelvis kan mindre personintensiva verksamheter lokalisera mot väg på erforderliga skyddsavstånd. COWI bedömer att transport av brandfarlig vätska är den mest frekventa transportklassen på Väg 549 samt att skyddsåtgärder specifikt preciseras med avseende på konsekvensen av en farligt gods olycka med klass 3 varor. Mindre personintensiva verksamheter kan enligt Göteborgs översiktplan fördjupad för sektorn transporter av farligt gods, antagen 1999, placeras inom en zon på meter ifrån en s k A-led varvid ett avstånd om 0-30 meter från väg skall vara bebyggelsefritt. Kriterierna uppfylls för planområdet förutsatt att marken på avståndet meter från väg används för t ex mindre personintensiva industriverksamheter eller parkeringar. För bedömning av riskanalys hänvisas i ÖP2012 till publikationen Riskhantering i detaljplaneprocessen, riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods utgiven av Länsstyrelserna i Skåne, Stockholm och Västra Götalands län. Enligt publikationen hamnar markanvändning för industri, kontor, lager, parkering och tekniska anläggningar som kan komma att lokaliseras till aktuellt planområde inom zon B. Riskavståndet i publikationen omfattar ett område som spänner mellan zon A zon C som omfattar ett riskavstånd om 150 m. COWI gör erfarenhetsmässigt bedömningen att samhällsrisken för planområdet skulle bli relativt låg till följd av att planområdet planeras för mindre personintensiva verksamheter. 10(15)

11 Det är lämpligt att redan i detaljplaneskedet ta hänsyn till att det på sikt kan förväntas förekomma transport av farligt gods på ombyggd studerad väg genom att följa rekommenderade åtgärder. COWI rekommenderar att: detaljplanen möjliggör en utformning av vägkanter och diken som begränsar konsekvensen av ett avåkande fordon. fasader på byggnad mot väg som placeras närmare vägen än 50 m utförs i obrännbart material. ventilationsintag placeras så långt från vägen som möjligt samt att intagen inte vetter mot Väg 549. antalet utfarter på Väg 549 minimeras. föreskrivet bebyggelsefria område om 30 meter bibehålls. COWI bedömer att planområdet kan planeras i enlighet med det som har beskrivits i detaljplanen förutsatt att ovan kriterier är inarbetade i planen. I den miljökonsekvensbeskrivning daterad som Trafikverket tog fram i samband med arbetet med Arbetsplanen för Väg 40/549 Slambymotet anges att antalet tunga transporter antas öka till fordon per dygn varav knappt 40 fordon utgörs av transport med farligt gods. Utbyggnad av anslutningsvägen till Slambymotet medför att konsekvenserna av en farligtgodsolycka kommer att minska jämfört med dagens situation eftersom det endast kommer att ligga ett bostadshus inom 100 m från vägen till skillnad från 30 hus idag. Vidare kommer konsekvenserna för miljön att minska vid en olycka då dammar ska anläggas som möjliggör sanering av ett eventuellt utsläpp innan det når de skyddsvärda recipienterna, exempelvis Landvettersjön. Teknisk försörjning Vatten, avlopp och dagvatten Området kommer att ingå i kommunens verksamhetsområde för vatten och avlopp. Kommunen kommer att bygga ut ledningar för vatten och spillvatten fram till fastigheterna. Vatten- och avloppsledningar byggs ut från befintligt ledningsnät utmed Mediavägen. Anslutningspunkter upprättas vid tomtgränser. En särskild VA- och dagvattenutredning håller på att tas fram, i vilken man bl a undersöker infiltrationsmöjligheterna för dagvatten. Dagvatten skall omhändertas lokalt på varje fastighet i enlighet med kommunens policy om lokalt omhändertagande av dagvatten. Dagvattenledning får alltså inte kopplas till kommunens VA-nät. Väghållaren ansvarar för att dagvatten inom vägområdet omhändertas. 11(15)

12 El Härryda Energi AB svarar för elförsörjningen i området. Mark för erforderligt antal transformatorstationer anvisas i fortsatt detaljplaneprocess. Tele, bredband Ledningsdragning kommer att kunna ske i föreslagna industrigator. KONSEKVENSER Avvägningar enligt miljöbalken Den planerade markanvändningen innebär ingen konflikt med riksintressen eller andra allmänna intressen. Användningen är därmed förenlig med Miljöbalken kapitel 3. Detaljplanen kommer lokalt inte att medföra att någon miljökvalitetsnorm enligt Miljöbalken kapitel 5 överskrids. Miljökonsekvensbeskrivning och Miljöbedömning enligt MKB-förordningen En miljökonsekvensbeskrivning (MKB) ska, enligt Plan- och Bygglagen upprättas om detaljplanen innebär betydande påverkan på miljön, hälsan eller hushållningen med mark och vatten och andra resurser. Detaljplanen omfattar utveckling av ett befintligt industriområde med utbyggd infrastruktur som gator, vatten- och avlopp, elförsörjning samt kollektivtrafik. Planen berör inte något naturreservat, Natura 2000 område eller annat område som berörs av bestämmelser eller förordnanden. I dagsläget känner kommunen inte till vilka verksamheter som kommer att etablera sig i företagsparken varför det är svårt att säga om någon av verksamheter omfattas av MKB-förordningens bilaga 1 eller 3. Kommunen har gjort bedömningen att en översiktlig miljökonsekvensbeskrivning (MKB) bör tas fram mot beaktande av osäkerheten kring vilka verksamheter som kan komma att lokaliseras till verksamhetsområdet och därmed om detaljplanen kan komma att medföra betydande miljöpåverkan. Beslutet stärks av att det finns miljöer med kulturhistoriska lämningar i området. Detaljplanen reserverar mark för etablering av verksamhetslokaler alternativt industrier. Vidare möjliggör detaljplanen utbyggnad av industrigator samt gång- och cykelvägar. Konsultföretaget Ramböll har tagit fram en MKB för verksamhetsområdet upprättad i juni Ramböll har även tagit fram en MKB för vägområdet som ingår i Trafikverkets arbetsplan. 12(15)

13 Natur Inom planområdet finns naturområden redovisade som områden med hänsynsnivå 2, 3 och 4 i Naturvårdsplanen. Exploatering vid Slambymotet är redovisad som ett undantag från de generella riktlinjerna hänsynsnivåerna i Naturvårdsplanen. Föreslagen bebyggelse lokaliseras till tidigare brukad åkermark. Visst skogsbruk förekommer dock. Allmänheten kommer även efter etablering enligt föreliggande förslag att ha möjlighet att ta sig ut i naturen via en passage för gående i en tunnel vid Bårhultsvägen samt från parkeringen som föreslås i anslutning till gravområdet. Hälsa och säkerhet Buller och luftföroreningar Riksdagen antog i mars 1997, vid beslut om Infrastrukturinriktning för framtida transporter, riktvärden för trafikbuller. Riktvärdena bör inte överskridas vid nybyggnad av bostäder eller vid nybyggnad och/eller väsentlig ombyggnad av trafikinfrastruktur. Boverkets rekommendationer i publikationen Buller i planeringen planera för bostäder i områden utsatta för buller från väg- och spårtrafik Boverket Allmänna råd 2008:1 ska följas. Rekommenderade riktvärden för arbetslokaler ekvivalent ljudnivå invid fasad är 65 dba över dygnet och ekvivalent ljudnivå inomhus 40 dba. För kontorslokaler är det bra om lägre ljudnivåer kan uppnås, ca 35 dba. Verksamheterna får inte alstra ljudnivåer som överstiger rekommenderade värden för arbets- och kontorslokaler samt bostäder. Trafik till och från aktuella verksamheter bedöms inte alstra så mycket trafik att riktvärdena för trafikbuller överskrids. Idag trafikeras Väg 40 av ca fordon per dygn i hög hastighet. Vägen utgör den huvudsakliga bullerkällan i området, men även Väg 549 genererar buller. Enligt trafikmätningar utförda 2007 trafikeras Väg 549 av ca fordon (årsdygnstrafik ÅDT) varav 490 fordon utgörs av tung trafik. Transporter till och från Postens paketterminal finns bl a med i dessa siffror. Även paketterminalen, tryckeriet och avfallsdeponin orsakar buller. Utbyggnaden av ny sträckning av Väg 549 och Slambymotet vid Väg 40 gör att bullernivåerna på platsen kommer att öka. På Väg 40 beräknas trafikmängden uppgå till ca fordon (ÅDT) år 2030 och till ca fordon (ÅDT) år 2030 för väg 549. Det större antalet bilar bidrar också till att bullernivåerna ökar. Den nya sträckningen av Väg 549 kommer närmare befintliga bostäder väster om väg 549. Brandförsvar Vägarna i området ska uppfylla kraven på tillgänglighet för brandfordon. Brandvattenförsörjningen ska baseras på ett alternativsystem med glest placerade brandposter. Brandvattenförsörjningen dimensioneras i samråd med Räddningstjänsten. 13(15)

14 Miljömål Exploateringen är förenlig med de nationella och regionala miljömålen om begränsad klimatpåverkan, frisk luft och god bebyggd miljö. Genom utveckling av Bårhults företagspark, inom vilken aktuell detaljplan utgör andra etappen, skapas underlag till ökade kollektiva förbindelser. Uppvärmning med förnyelsebara energikällor ska eftersträvas i Bårhults företagspark. Personunderlaget till utbyggd kollektivtrafik ökar i och med utvecklingen av Bårhults företagspark. Möjligheter att utnyttja kollektivtrafik för miljöanpassade och resurssnåla transporter kommer sannolikt att främjas i framtiden med eventuellt tätare busslinjer och eventuell hållplats för regionalbussar vid motorvägsmotet. ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidsplan Granskning planeras ske under vintern/våren 2013 varefter kommunfullmäktige kan anta detaljplanen tidigast under våren/sommaren Genomförandetid Planens genomförandetid är 15 år. Under genomförandetiden har fastighetsägare garanterad rätt att få bygga i enlighet med planen. Detaljplanen gäller även efter genomförandetidens utgång men kan då ändras eller upphävas utan att fastighetsägarna kan ställa anspråk på ersättning för förlorad byggrätt. Huvudmän Kommunen är huvudman för allmän plats inom planområdet. Huvudmannaskapet innebär att kommunen är ansvarig för utbyggnad och framtida drift och underhåll av allmän plats. Planens genomförande åvilar följande ansvariga: Trafikverket Härryda kommun Fastighetsägare Härryda Energi AB - utbyggnad av ny tillfartsväg - övriga industrigator - gång- och cykelväg - vatten- och avloppsnät - kvartersmark - elförsörjning 14(15)

15 AVTAL Exploateringsavtal ska träffas mellan Härryda kommun och fastighetsägarna av dels Bårhult 1:2 och Håltsås 1:8 innan detaljplanen antas av kommunfullmäktige. Avtalen ska reglera de genomförandefrågor som planen medför; avseende bl a marköverföringar och kostnadsansvar för utbyggnad av allmän plats. FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR Allmän platsmark Detaljplanen redovisar att ca 840 m 2 av Bårhult 1:2 och ca m 2 av Håltsås 1:8 ianspråktas som allmän platsmark (industrigata, p-plats, natur). Områdena skall överföras till Härryda kommuns fastighet Bårhult 1:112. Fastighetsbildning Kommunen ansöker om och bekostar erforderlig fastighetsbildning för överföring av allmän platsmark. Avstyckning av kvartersmark bekostas av berörd fastighetsägare. EKONOMISKA FRÅGOR Kommunens ekonomi Kommunens kostnad för planläggning och utbyggnad av infrastruktur beräknas bli finansierad via försäljning av föreslagna industritomter liksom via planavgift i samband med ansökan om bygglov. Kostnadsansvaret för Bårhult 1:2 och Håltsås 1:8 regleras i exploateringsavtal. Mölnlycke i oktober 2012 SEKTORN FÖR SAMHÄLLSBYGGNAD Planfrågor: Genomförandefrågor: Lennart Dahlberg Anna Wallin Hans Johansson Stadsarkitekt Planarkitekt Markingenjör 15(15)

Utställningshandling Augusti 2013

Utställningshandling Augusti 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Utställningshandling Augusti 2013 Detaljplan för del av Bårhult 1:112 m fl BÅRHULTS FÖRETAGSPARK II Landvetter, Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift är

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Samrådshandling Maj 2014 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för BJÖRRÖD 1:199 M FL i Landvetter, Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift är att underlätta förståelsen av planförslagets

Läs mer

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng.

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng. 1/6 1/6 2/6 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2012-11-02 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift att redovisa de organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 1 tillhörande detaljplan för del av Vimmerby 3:3, del av ALV:s stugby SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-32 Planbeskrivning Miljö- och byggnadsförvaltningen 2 Inledning En planbeskrivning skall underlätta förståelsen

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Komplettering av Trafikplats Vega del av Kvarntorp. Kvarntorp-Haninge kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Komplettering av Trafikplats Vega del av Kvarntorp. Kvarntorp-Haninge kommun Detaljplan för Komplettering av Trafikplats Vega del av Kvarntorp Kvarntorp-Haninge kommun PLANBESKRIVNING Planområdet Enkelt planförfarande Laga kraft 2014-01-09 Dnr PLAN.2013.17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Behovsbedömning Grundkarta Fastighetsförteckning

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Behovsbedömning Grundkarta Fastighetsförteckning 1(8) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2012-12-14 Detaljplan för Västerskogs industriområde, norra Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG FÖRENLIGT

Läs mer

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun SAMRÅDSHANDLING 2015-10-09 Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Samrådshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl.

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl. Samrådshandling 2013-04-19 Rev: Dnr: 0072/06 Plannummer: Mark och Exploateringsenheten Andreas Wingfors Telefon: 0303-73 26 65 Mail: andreas.wingfors@stenungsund.se DETALJPLAN för Bostäder och förskola

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, Håbo kommun, Uppsala län UTSTÄLLNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan 1(5) PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje Upprättad 2009-02-16 Reviderad 2009-05-25 Planens syfte och

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Samrådshandling Detaljplan för Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-03-16 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen består

Läs mer

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Munkedals kommun Västra Götalands län Infarten till Fisketorp med

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad. Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad. Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23 PLANBESKRIVNING Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23 HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med

Läs mer

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för STANSTORP 4:1 m fl - Vikhem, etapp III Staffanstorp, Staffanstorps kommun

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för STANSTORP 4:1 m fl - Vikhem, etapp III Staffanstorp, Staffanstorps kommun Genomförandebeskrivning Detaljplan för STANSTORP 4:1 m fl - Vikhem, etapp III Staffanstorp, Staffanstorps kommun S 90 Inledning En genomförandebeskrivning ska redovisa de organisatoriska, fastighetsrättsliga,

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Fastighetsförteckning Planområde Detaljplan för

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-538 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANOMRÅDE Detaljplan för Utsälje 1:97 Inom kommundelen Segeltorp,

Läs mer

Detaljplan för Gällö samhälle

Detaljplan för Gällö samhälle Bräcke kommun, Jämtlands län Upprättad 2014-08-29 Samråd 2015-04-16 Granskning Antagen Laga kraft.. Planförfattare: Ulf Alexandersson Stadsarkitekt PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av plankarta

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G NYBRO KOMMUN PLANBESKRIVNING 1(7) Detaljplan för Kv Stinsen i Nybro, Nybro kommun P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 SAMRÅDSFÖRSLAG 2014-11-28 Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 PLANBESKRIVNING P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L

Läs mer

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl.

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Habo kommun Planbeskrivning Antagen 11 december 2013 Laga kraft 8 januari 2014 Genomförandetiden utgår 8 januari 2029 2 Plan- och genomförandebeskrivning Handlingar

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 66/2010 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Åby mässhall och hotell Västra Götalands län Upprättad 2015-06-09 ANTAGANDE GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Inledning Detaljplanen ska redovisas de organisatoriska, fastighetsrättsliga, tekniska

Läs mer

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB.

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB. DETALJPLAN Grönalid 1:1 VANSBRO KOMMUN DALARNAS LÄN SAMRÅDSFÖRSLAG HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planens syfte

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för ÅKERIVÄGEN (del av fastigheterna Söderbärke Kyrby 8:57, samt Västerby 22:1, 22:42, 22:43 och 22:44) Söderbärke, Smedjebackens kommun, Dalarnas

Läs mer

PLANBESKRIVNING MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLANBESKRIVNING MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer PBN 2012-159 214 Detaljplan för DEL AV ÖRBY 5:113 Örby, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad datum 2014-01-13 Planarkitekt, Adam Peterson

Läs mer

Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012.

Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012. PROGRAMSAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr KS/2012:80 Hur programsamrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2012-09 03 2012-09-30 Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012. Förutsättningar

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2005-03-14 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer 2004:6-51 Antagen av kommunfullmäktige 2005-06-22 och lagakraftvunnen 2006-06-01 Detaljplan för BOSTÄDER VID FINNGÖSASKOLAN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En

Läs mer

Detaljplanen antogs av Samhällsbyggnadsnämnden den 23 september. Beslutet har inte överklagats. Beslutet har vunnit laga kraft den 26 oktober 2015.

Detaljplanen antogs av Samhällsbyggnadsnämnden den 23 september. Beslutet har inte överklagats. Beslutet har vunnit laga kraft den 26 oktober 2015. 2015-10-28 Samhällsbyggnadsnämnden Dnr: 15SBN23 Handläggare: Emma Olofsson Sid 1 (1) Lagakraftbevis Källö 46:1 mfl, anstalten Gävle Detaljplan för kriminalvård m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län Detaljplanen

Läs mer

Planen handläggs med enkelt planförfarande. Kommunen är huvudman för allmän plats.

Planen handläggs med enkelt planförfarande. Kommunen är huvudman för allmän plats. 1(2) ENKELT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2011-01-11 Detaljplan för Bålsta 3:393 m.fl. Västerskogs industriområde Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Planförfarande

Läs mer

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 Detaljplan för Ugglarp 3:4 m fl Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB Mark och

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (8) Stadsbyggnadsförvaltningen 2014-05-28 SBN/2011:233 1.21 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Antagandehandling Detaljplan för Mesta 3:3 Borsökna

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 DNR: 2014/KS0061 GRANSKNINGSHANDLING, UPPRÄTTAD 2015-11-06 Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 Ändring av detaljplan för del av Förslag till stadsplan för del av Ryk Nedra 2:9 m.fl.

Läs mer

VAXHOLMS UTSTÄLLNINGSHANDLING STAD

VAXHOLMS UTSTÄLLNINGSHANDLING STAD VAXHOLMS STAD UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad 2014-01-15 Förslag till Detaljplan för Skarpö etapp 3, Skarpö 1:13 m.fl. Vaxholms stad, Stockholms län, Dp 403 Genomförandebeskrivning Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Detaljplan för Löddeköpinge 14:78 m fl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun.

Detaljplan för Löddeköpinge 14:78 m fl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun. Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling 2010-09-22 Utställningshandling 2011-04-18 Godkänd i miljö- och byggnadsnämnden 2011-09-21 Antagen i kommunfullmäktige 2011-11-14 Laga kraft 2011-12-13

Läs mer

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

SAMRÅD T.O.M 2014-08-29

SAMRÅD T.O.M 2014-08-29 Detaljplan HANDELSMANNEN 1 M.FL., Västra Mark Växjö kommun Samrådshandling 2014-06-12 Dnr: 14BN0395 Stadsbyggnadskontoret SAMRÅD T.O.M 2014-08-29 Handläggare Anna Thyrvin 0470-436 06 Detaljplan/Beskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN 1 av 7 DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser, denna beskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04

ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04 1(6) Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04 Antagen av kommunfullmäktige 2008-04-29 Laga kraft 2008-06-02 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I DJUPEDALEN I Partille kommun, Västra

Läs mer

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor Detaljplan för Lofsdalen 32:19 m.fl. Härjedalens kommun Jämtlands län Upprättad i februari 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Reviderad i maj 2014 samt augusti 2014

Läs mer

Diarienummer PBN 2012-355 214 (tidigare 2007/0286 214) Upprättad 2006-05-07, reviderad 2008-03-19, 2008-12-10, 2012-07-06 och 2013-02-18

Diarienummer PBN 2012-355 214 (tidigare 2007/0286 214) Upprättad 2006-05-07, reviderad 2008-03-19, 2008-12-10, 2012-07-06 och 2013-02-18 Diarienummer PBN 2012-355 214 (tidigare 2007/0286 214) Detaljplan för SJÖDAL, HÅKANKILA 2:36 M.FL Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2006-05-07, reviderad 2008-03-19, 2008-12-10, 2012-07-06 och

Läs mer

Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun

Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Samrådshandling 23 oktober 2014 HANDLINGAR Planhandlingarna består av: Planbeskrivning med illustrationer Plankarta med

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

Torpartäppan 6. Samrådshandling augusti, 2014 Dnr 2013 KSM 0856. Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt

Torpartäppan 6. Samrådshandling augusti, 2014 Dnr 2013 KSM 0856. Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt Samrådshandling augusti, 2014 Dnr 2013 KSM 0856 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Torpartäppan 6 Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN. Planområdet 1(14) FUNÄSDALEN 32:25, m fl

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN. Planområdet 1(14) FUNÄSDALEN 32:25, m fl 1(14) ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE FUNÄSDALEN 32:25, m fl HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN UPPRÄTTAD 2009-06-11 REVIDERAD 2010-05-06 Planområdet Planförfattare:

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagen av KF 2004-11-18 Laga kraft 2004-12-17 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för del av Kebal 2:203 m. fl., Strömstads kommun Organisatoriska frågor Detaljplan Gällande detaljplan för Kebalviken upphävs

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-09-09 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-01-28, rev 2009-07-06 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för verksamhetsområdet Storsten- Vingelebacke, fastigheterna Tälje 2:45-48 m fl i Norrtälje-Malsta

Läs mer

Kullsvedens handels- och småindustriområde

Kullsvedens handels- och småindustriområde Detaljplan för UTSTÄLLNINGSHANDLING Kullsvedens handels- och småindustriområde i Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2007-06-20, 120,

Läs mer

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING Dnr 152/08 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Jan Kristoferson Tel: 031 315 14 21 Mailadress: jan.kristoferson@molndal.se Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun 2 3 Denna handling har utarbetats av plankonsult Alf Johansson i samråd med kommunledningsförvaltningens stadsbyggandsenhet. Planarkitekt

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning Utställningshandling

Plan- och genomförandebeskrivning Utställningshandling SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-251 18 E-post: samh.bygg@bollnas.se Plan- och genomförandebeskrivning Utställningshandling, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Dnr: 09-6321 Samråd:

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE

NORMALT PLANFÖRFARANDE 1 (7) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2009-03-25 Detaljplan för Harvägen, Eneby 1:122 m. fl. Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö datum 2014-10-27 diarienummer 2014-884 Dp 5402 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att utreda möjligheten

Läs mer

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 Granskningshandling Planbeskrivning Detaljplan för Palsternackan 2 m.fl. inom stadsdelen Huvudsta,

Läs mer

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i december 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2014-06-25 Beslut om

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR STORBYN 22:1 FÖRENINGARNAS HUS I FÄRILA LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN

SAMRÅD GRANSKNING LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR STORBYN 22:1 FÖRENINGARNAS HUS I FÄRILA LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN SAMRÅD GRANSKNING LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR STORBYN 22:1 FÖRENINGARNAS HUS I FÄRILA LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2014-08-11 Dnr KS 0232/14 ljusdal.se PLANBESKRIVNING Planhandlingar

Läs mer

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser.

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser. Antagandehandling 2010-12-06 Dnr 2009/2094 Detaljplan för del av Gyljeryd 1:3 (Kärleksudden) Mullsjö Mullsjö kommun Godkännande: 2010-10-26, 77, BN Antagande: 2010-12-21, 152, KF Laga kraft: 2011-07-21

Läs mer

Allmänna platser Kommunen föreslås vara huvudman för allmänna platser inom planområdet.

Allmänna platser Kommunen föreslås vara huvudman för allmänna platser inom planområdet. men ändras eller upphävs planen finns det ingen rätt till ersättning för de byggrätter som gått förlorade. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Allmänna platser Kommunen föreslås vara huvudman för allmänna

Läs mer

Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling. Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137

Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling. Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137 Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137 1. PLANHANDLINGAR - Plankarta i skala 1:400, skala 1:800 dat 2012-08-09 - Illustrationskarta

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-1059 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredningsområde. Detaljplan för Montören 9 Stuvsta-Snättringe

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING Del av Gällivare 12:74 Öster om Treenighetens väg/e 45 2013 08 29 Bilaga 1. BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING

SAMRÅDSHANDLING Del av Gällivare 12:74 Öster om Treenighetens väg/e 45 2013 08 29 Bilaga 1. BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING Inledning Denna checklista används som hjälpmedel när det kommer till att bedöma behovet av en miljökonsekvensbeskrivning. Checklistan används även för att avgränsa vilka typer av miljöpåverkan

Läs mer

Område vid Mobergs väg, etapp 1 Källby tätort, Götene kommun DETALJPLAN. Antagandehandling. s:5

Område vid Mobergs väg, etapp 1 Källby tätort, Götene kommun DETALJPLAN. Antagandehandling. s:5 2:13 2 Antagandehandling HANDLINGAR! lanbeskrivning! Genomförandebeskrivning! Samrådsredogörelse! Utlåtande! lankarta med bestämmelser Bilaga " Fastighetsförteckning Underlagsmaterial y 1:41 1:30 1:17

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Jamal Esfahani Stadsarkitekt 08-568 91246 jamal.esfahani@danderyd.se Dnr 2005-BN0541 Antagandehandling Genomförandebeskrivning tillhörande detaljplan för Mörby Centrum mm Danderyds kommun Genomförandebeskrivningen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 Detaljplanen har varit på samråd under tiden den

Läs mer

Järvsta 16:20, Mårtsbovägen öster

Järvsta 16:20, Mårtsbovägen öster PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2012-03-12 Samrådshandling Dnr: 11BMN36 Handläggare: Henry Grew Järvsta 16:20, Mårtsbovägen öster Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Samrådstid: XX mars

Läs mer

Program för detaljplan

Program för detaljplan Detaljplaneprogram för nya bostäder inom fastigheterna Sjuntorps tätort Trollhättans kommun Program för detaljplan Samrådshandling Contekton Arkitekter Fyrstad AB Uprättad i oktober 2010 Sjuntorps tätort

Läs mer

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel.

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel. Datum Dnr: 2011-01-28 KS 25/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsbacka 3:1, fl ytt av Göteborgsvägen Kungsbacka

Detaljplan för del av Kungsbacka 3:1, fl ytt av Göteborgsvägen Kungsbacka Planbeskrivning Detaljplan för del av Kungsbacka 3:1, fl ytt av Göteborgsvägen Kungsbacka Antagandehandling enkelt planförfarande Upprättad i februari 2012, reviderad i juni 2012 av FÖRVALTNINGEN FÖR PLAN

Läs mer

Kv Tjädern (Sofieberg)

Kv Tjädern (Sofieberg) Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING 2009-00007-214 (P09006) Arkivnummer: P1583 B Detaljplan för Kv Tjädern (Sofieberg) inom stadsdelen Tälje i Södertälje Upprättad 2010-02-10 LAGAKRAFTHANDLING Handlingar

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2008-08-11 NORMALT PLANFÖRFARANDE (UTSTÄLLNINGSHANDLING) DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1.INLEDNING

Läs mer

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING FÖR HYLTEGÄRDE 2:2 OCH DEL AV 2:3, KOMMUN Bouleklubben Handlingar Plan och genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Fastighetsförteckning 1 2

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2011-03-07 Dnr: 2011-0095-211 1(7) ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING Detaljplanen handläggs

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Hörby 43:49 Hörby kommun, Skåne län

SAMRÅDSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Hörby 43:49 Hörby kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING 1(14) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Hörby 43:49 Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med nu aktuell planprövning är att anpassa redan planlagd kvartersmark för fjärrvärmeverk

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5

Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5 1 LAGAKRAFTHANDLING Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5 Funäsdalen 13:32 och 77:5, Funäsdalen HÄRJEDALENS KOMMUN, Jämtlands län MBN 290 PLAN 0041/2010 Planförfattare

Läs mer

Detaljplan för Söderby Huvudgård 2:345, Norrby

Detaljplan för Söderby Huvudgård 2:345, Norrby 1 (8) Detaljplan för Söderby Huvudgård 2:345, Norrby Enkelt planförfarande Planbeskrivning Till denna planbeskrivning hör följande handlingar: - plankarta (inkl illustrationskarta) Gudöbroleden Planområde

Läs mer

PLANBESKRIVNING. DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397. november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE

PLANBESKRIVNING. DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397. november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE SAMRÅDSHANDLING Dnr:2011.0712 315 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397 november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE Storumans Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

MA 113. Detaljplan för del av Hägnad 1:16 m.fl. fastigheter GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Organisatoriska frågor. Tidplan

MA 113. Detaljplan för del av Hägnad 1:16 m.fl. fastigheter GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Organisatoriska frågor. Tidplan MA 113 Uppdragsbeslut 2009-11-11 Samrådsbeslut 2010-06-16 Utställningsbeslut 1 Utställningsbeslut 2 2010-08-31 2010-10-13 Antagande 2010-12-13 Laga kraft 2012-03-29 Figeholm, Oskarshamns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Programhandling DNR BTN 2011/0225-214:M. Planprogram för Arlandastad Norra

Programhandling DNR BTN 2011/0225-214:M. Planprogram för Arlandastad Norra Programhandling DNR BTN 2011/0225-214:M Antagen av kommunfullmäktige 2006-05-18 118 regeringsbeslut 2006-06-26 NORMALT PLANFÖRFARANDE Planprogram för Arlandastad Norra Omfattande del av fastigheterna Broby

Läs mer

L.21 H J J. DETALJPLAN FÖR LÖBERÖD 1:119 m.fl. ESLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN REGLERAR MARKANVÄNDNING OCH BYGGANDE ENLIGT PBL. PLANKARTA MED BESTÄMMELSER

L.21 H J J. DETALJPLAN FÖR LÖBERÖD 1:119 m.fl. ESLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN REGLERAR MARKANVÄNDNING OCH BYGGANDE ENLIGT PBL. PLANKARTA MED BESTÄMMELSER 133 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Bestämmelser utan särskild beteckning gäller inom hela planområdet. Endast angiven användning och utformning är tillåten.

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG DETALJPLAN för del av Bredkärr 3:1 och 4:1 (Höganlofts industriområde) i Tranås tätort, Tranås kommun Upprättad i april 2008 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 8/05 Planområde

Läs mer

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Diarienummer BN 2005/0480 Detaljplan för Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2006-11-15, reviderad 2007-02-12 LAGA KRAFT 2007-03-22 1 (7)

Läs mer

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2012-02-15 Antagandehandling Dnr: 09BMN1037 Handläggare: Thobias Nilsson Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan Detaljplan för skola Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD

Läs mer

Detaljplan för del av Björnhovda 2:135 m fl, Snäckstrand södra, Färjestaden

Detaljplan för del av Björnhovda 2:135 m fl, Snäckstrand södra, Färjestaden Detaljplan för del av Björnhovda 2:135 m fl, Snäckstrand södra, Färjestaden ORGANISATORISKA FRÅGOR Planförfarande Detaljplanen hanteras med normalt planförfarande enligt Plan- och bygglagen 5 kap 20 (1987:10).

Läs mer

Tillägg till detaljplan avseende Byggnadsplan för Herrvikstomten 54:1 Dalkrokstigen mfl (Bpl 141) S4a

Tillägg till detaljplan avseende Byggnadsplan för Herrvikstomten 54:1 Dalkrokstigen mfl (Bpl 141) S4a Stockholms län Tillägg till detaljplan avseende Byggnadsplan för Herrvikstomten 54:1 Dalkrokstigen mfl (Bpl 141) S4a Samhällsbyggnadskontoret Laga kraft 2011-02-04 Tillägg till detaljplan avseende Byggnadsplan

Läs mer

Restaurang vid Granängsvägen

Restaurang vid Granängsvägen LAGA KRAFTHANDLING April 2004 Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Henrik Svensson, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Restaurang vid Granängsvägen Del av Bollmora 1:94 inom Tyresö

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 ANTAGANDEHANDLING. Gredelbyvägen

Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 ANTAGANDEHANDLING. Gredelbyvägen Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 Ändring genom tillägg till detaljplan för Gredelby 7:75, Knivsta kommun Enkelt planförfarande ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G 1 Diarienummer 2006/0082 214 Detaljplan för NÄSET, Etapp 2 Kinna 24:169 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands Län P L A N B E S K R I V N I N G UPPRÄTTAD 2006-05-04 reviderad 2006-11-30, 2007-05-07 Plan-

Läs mer

Detaljplan för BERGHEM 16:2. Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214

Detaljplan för BERGHEM 16:2. Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214 Detaljplan för BERGHEM 16:2 Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättat 2010-11-01, reviderad 2011-04-04 Planarkitekt Åsa Svensson 1 (8) HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås

Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås Elisabeth Lindblad 021-39 15 09 DP 1660 2010-02-16 Dnr 07:10058-BN 540 Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Granskningshandling. 2015-02-09

Granskningshandling. 2015-02-09 1 Granskningshandling. 2015-02-09 Detaljplan för del av Siretorp 9:9 och 9:24 m.fl. Sölvesborgs kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Handlingar Grundkarta Fastighetsförteckning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer