det bästa skärförsvaret Komfort ingår

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "det bästa skärförsvaret Komfort ingår"

Transkript

1 April 2011 det bästa skärförsvaret Komfort ingår Bra skärskydd är ingen onödig lyx. Det är därför vi testar våra handskar i enlighet med den europeiska testmetoden EN388, den amerikanska testmetoden ASTM F och den internationella testmetoden ISO På detta sätt kan vi bättre rekommendera rätt skärskydd till din riskbedömning. Eurostat rapporterade att sju miljoner arbetstagare (3,2%) i Europa varit inblandade i en olycka på arbetet under Många nationella statistikkällor, som t.ex. RIDDOR, HSE, DGUV och FAO/FAT, visar att en av tre olyckor drabbar händer, fingrar eller handleder. Dessutom är enligt TNO och Assurances Maladie 10,4% respektive 15,3% av alla arbetsrelaterade olyckor skärskador. Produktchefen på, Mike Carducci, påpekar att problemet med handskador är större än de olyckor som når den officiella statistiken. "Till exempel i USA är det allmänt vedertaget att 29 mindre olyckor och 300 olyckstillbud inträffar för varje rapporterad större olycka," sade han. "Rätt skydd mot skärskador är skillnaden. Det är därför så många arbetsuppgifter anger skärbeständiga handskar i stället för vanliga handskar." har ett brett sortiment skärbeständiga handskyddsmodeller. Samtidigt fortsätter s forskarteam, som är världens största inom handskydd, innovation av nya handskmodeller genom att kombinera skärbeständiga fibrer och ytegenskaper som t.ex. svampnitril för hala och oljiga tillämpningar. har just utökat sitt redan omfattande sortiment med nya modeller för att uppfylla speciella behov inom en nära framtid. Dagens urval av skärbeständiga handskar skyddar och är bekväma att bära och lätta att tvätta. Bland alternativen finns ett antal DuPont Kevlar handskmodeller med olika beläggningar för speciella syften, såväl som handskar med fibrer i rostfritt stål och handskar vävda i HPPE (High Performance Polyethelene). Varje handskmodell uppfyller specifika behov. De högpresterande Showa 540, 541 och 545 är HPPE-handskar och är idealiska i kritiska miljöer med skär- och rivrisker, lämpliga för elektronik, kretskort, halvledare, sammansättning av smådelar. Genom att kombinera HPPE-fibrer med Showa Bests innovativa foderteknik, upplever bäraren maximal komfort och rörlighet tillsammans med skydd mot skärskador. Både den vita modellen 540 och den svarta modellen 541 har en polyuretanbelagd handflata, medan den sömlösa, gråa modellen 545 har blå nitrilbeläggning i handflatan. Vissa handskmodeller i företagets sortiment D-Flex (med fibrer i rostfritt stål) och T-Flex ger komfort och skärskydd för tillämpningar inom livsmedelsindustri, skärning, glashantering, hantering av plåt, köttoch fågelindustrin, kommersiellt fiske och restaurang. Modellerna sträcker sig från den ultralätta T- Flex 8115 i tjocklek 15 till den tyngre och mer skyddande D-Flex i tjocklek 10.

2 "SKÄR KOSTNADERNA" Varje företag kan försäkra sig mot olycksfall i arbetet, men varje olycka kommer att öka försäkringspremien. Förutom försäkringskostnaden kommer varje olycka att leda till oförsäkrade kostnader för företaget, t.ex. förlorad tid, sjuklön, reparationer, förlust av kontrakt, förlust av affärsrykte och andra negativa effekter. Dessa oförsäkrade kostnader kan uppgå till 36 gånger försäkringspremien. (Källa: EU-OSHA) OLIKA FODER I SKÄRTESTER Det går endast att skära i kostnaderna när arbetsplatserna investerar i lämpliga handskydd. För att hjälpa till att fatta beslut har anordnat skärtester på ett urval handskar med olika typer av väv i basfodret. Tack vare våra tester får du ytterligare information om skärskyddet med olika foder. Dessa tester har utförts enligt den europeiska testmetoden EN388, den amerikanska testmetoden ASTM F och den internationella testmetoden ISO Eliminera ovissheten, bli skärskyddsexpert du också! Gå till.

3 ARAMID Aramid är lätt, mjukt, bekvämt och tvättbart. Det erbjuder ett effektivt skydd mot skärskador (över nivå 5, med förstärkning av rostfritt stål) och mot konvektiv värme och erbjuder hållbarhet och prestanda som är långt bättre än vad läder och bomull kan erbjuda. Handskar som endast tillverkas av aramid, uppnår generellt en skärbeständighet på nivån 3 enligt EN388:2003. Kevlar är aramidfiber som utvecklats och marknadsförs av DuPont. Kevlararamid förstärkt med rostfritt stål: 250 AEGIS KVS4 HPPE Högpresterande polyetylen är flexibelt, känsligt, lätt och hållbart. Det har nästan lika stor tålighet mot skärskador som para-aramid men erbjuder större tålighet mot nötning, och har god tålighet mot kemikalier, särskilt lösningsmedel. Handskar som endast framställs av HPPE, uppnår vanligen skärbeständighet på nivån 2/3 enligt EN388:2003 om det inte blandas med annat material som stål eller glas. Dyneema är den HPPE-fiber som utvecklats och marknadsförts av DSM. HPPE för maximal känsel: 542 ROSTFRITT STÅL mot GLASFIBER Rostfritt stål och glasfiber kan kombineras med andra fibrer för att avsevärt förbättra motståndskraften mot skärskador. När dessa förstärkningar tillsätts till en annan fiber, blir skärnivåer på 4/5 enligt EN 388:2003 möjliga. Rostfritt stål ökar skärmotståndskraften kraftigt för handskar, men testmetoderna (EN388:2003, ISO och ASTM F1790) har svårigheter med att visa den verkliga skyddsnivån eftersom testerna baseras på att den skärande klingan får kontakt med en metallyta för att stoppa testet. Ståltrådarna leder till att maskinen får en "felaktig" avläsning och att testet avslutas. Rostfritt stål och polyester (Hagane Coil): S-TEX GP-1 / S-TEX GP-2 fibrer ger ett annat resultat. Ytan blir så hal att klingan "glider" över trådarna och leder till att den mikroskopiska eggen blir slö. Vi rekommenderar att man studerar båda testresultaten när handskar med hög skärnivå (EN skärnivå 4 och 5) ska utvärderas.

4 IMITERA ALDRIG Hos Showa Best har innovation alltid varit en tradition. GP-KV1 (aramidgrepphandske) och 540 (HPPE med maximal känsel) var de första skärskyddshandskarna. Sedan dess har Showa Best ytterligare fokuserat sina ansträngningar på att utveckla handskar med omfattande skärskydd och komfort. Resultatet idag är ett komplett sortiment med skärskyddshandskar, med förbättrat grepp, känsel och kemiskt skydd, som är lämpliga för nästan samtliga tillämpningar och industrier. Visste du att HAGANE-stål även används för att tillverka samurajsvärd? HAGANE COIL HAGANE Coil har utvecklats av Showa och används för alla S-TEX-handskar: S-TEX KV3, S-TEX GP-1 och S-TEX GP-2. HAGANE Coil är en teknologi som kombinerar HAGANE rostfritt stål med andra fibrer för att erbjuda ett mycket högt skärskydd. Dessutom fäster HAGANE coil bra på latex och nitrilbeläggning och HAGANE coil påverkas inte av UV-ljus. S-TEX KV3 kombinerar rostfritt stål med kevlar-aramid vilket leder till den mycket höga skärnivån 5 enligt EN388:2003. S-TEX GP-1 och S-TEX GP-2 kombinerar rostfritt stål med polyester vilket resulterar i en EN388:2003 skärnivå på 4 och ökad komfort. Se den schematiska översikten för HAGANE Coil för S-TEX GP-1 och S-TEX GP-2. HAGANE-stål används för att framställa japanska samurajsvärd. HAGANE Coil är Showas patenterade metod för att kombinera detta Hagane-stål med ett annat material.

5 ÖVERSIKT ÖVER SKÄRFÖRSVAR FRÅN SHOWA BEST GLOVE har utvecklat ett brett sortiment skärskydd genom att kombinera de tidigare nämnda skärbeständiga material som aramid, HPPE, rostfritt stål och glasfiber. Produkt Märke Fodermaterial Skärindex Skärtillämpning Egenskaper S-TEX KV3 Showa HAGANE Coil (rostfritt stål och kevlar) 5 Plåt Knivar Högsta skärnivå Vått och torrt grepp S-TEX GP-1 Showa HAGANE Coil (rostfritt stål och polyester) S-TEX GP-2 Showa HAGANE Coil (rostfritt stål och polyester) KV660 Showa Kevlararamid 250 Best Kevlararamid och rostfritt stål 4560 Best Kevlararamid 4565 Best Kevlararamid 4 Plåt Metalltråd 4 Plåt Metalltråd 3 Plåt Kemiska risker Oljor 4 Plåt Oljor 3 Plåt Oljor 3 Plåt Oljor 542 Showa HPPE 3 Plåt Elektronik 541 Showa HPPE 3 Plåt Elektronik 8110 Best HPPE 5 Knivar Mat Hög synlighet Vått och torrt grepp Hög synlighet Vått och oljegrepp Omfattande kemiskt skydd Vått och oljegrepp Komfort Vått och oljegrepp Andningsförmåga Vått och oljegrepp Knogskydd Hållbarhet Känsla Känsla Högsta skärnivå Andningsförmåga

6 FÖRKLARING TILL DEN EUROPEISKA TESTMETODEN EN388:2003 använder Coup testutrustning. En cirkulär roterande kniv i testmaskinen dras fram och tillbaka över handskprovet med en konstant vikt på 500 gram och med konstant hastighet. Testet avbryts när den roterande kniven skär igenom materialet. Antalet cykler (fram- och tillbaka) som krävs för att skära igenom materialet registreras. Sedan testas en kontrollväv (bomullsväv) som referens. Antalet cykler (fram- och tillbaka) registreras. Testet upprepas enligt följande: bomull - prov - bomull - prov - bomull - prov - bomull - prov - bomull - prov - bomull. Efter dessa upprepade tester beräknas skärindex. Det är förhållandet mellan det antal cykler som skar igenom testmaterialet och det antal cykler som skar igenom det kända standardmaterialet (bomullskanvas). Skärindex finns på själva handskens märkning. Den andra siffran under piktogrammet för mekaniskt skydd anger skärskyddsnivån mellan 0 och 5. Ju högre skärindex, desto högre skärskyddsnivå. EN388:2003 skärindex Skärindex Förhålla nde 0 0 Handskar utan stöd Exempel på foder (enligt tester på företaget och utan påverkan av beläggning och tjocklek) 1 1,2 Nylon Bomull Läder 2 2,5 HPPE 3 5 HPPE Aramid tjocklek 13 4 (ISO 13997) 5 (ISO 13997) 10 Aramid tjocklek 10 Aramid förstärkt med rostfritt stål Rostfritt stål med polyester 20 Aramid förstärkt med rostfritt stål HPPE förstärkt med glasfiber Rostfritt stål Coup-testets nackdel är att knivens mikroskopiska egg blir slöare när den skär i handskar med högt skärskydd. Round robin-tester påvisar skillnader mellan olika testlaboratorier. Coup-testet tenderar att ge bättre resultat med väv baserad på keramik än på stål. Stålbaserad väv stoppar maskinen på grund av kontakt metall mot metall och skär nödvändigtvis inte igenom materialet medan glassfiber gör materialet halt. Detta är varför tillverkare även rekommenderas att ange resultatet av TDM-testet vidare till ISO för handskar med skärindex 4 eller 5.

7 FÖRKLARING TILL DEN AMERIKANSKA TESTMETODEN ASTM F använder testmaskinen TDM års version av testet ASTM F använder testmaskinen Tomodynamometer (TDM) för att mäta sträckan en vass kniv färdas över ett testmaterial innan den skär igenom. Den 100 mm raka kniven används endast en gång och kalibreras före varje test. Kniven belastas med en vikt och dras sedan fram- och tillbaka av testmaskinen över provet med en konstant hastighet. När den skär igenom provet får den kontakt med en kopparledare under handskprovet. Denna metall mot metall-kontakt stoppar maskinen. Maskinen mäter avståndet kniven förflyttades för att göra ett 20 mm långt snitt i materialet. Maskinen mäter sedan den belastning i gram materialet motstår ett 20 mm snitt. Fem testcykler med tre olika belastningar (vikter) utförs och data för avstånd/vikt matas in i ett program för exponentiell regression. Detta program avgör vikten (i gram) som krävs för att göra ett snitt på 20 mm. Ju högre vikt i gram, desto högre skärskyddsnivå års version av denna testmetod heter ASTM F och använde CPPT (Cut Protection Performance tester). Andra viktiga skillnader: handskprovet är fäst på maskinen med monteringstejp, snittets referensavstånd är 25 mm och kalibreringen är lägre (500 g i metoden 2005). Resultaten 1997 går inte att jämföra med resultaten före Många företag använder fortfarande ASTM CPPT-maskinen. Var medveten om att resultaten kan variera beroende på den nya knivens mikroskopiska skärpa. ANSI/ISEA 105 är standarden som tilldelar nivåer enligt vikten i gram från ASTM-testet. ANSI skärnivå är den vanligaste referensen för skärskyddsnivåer i USA. Viktigt: den gäller endast för ASTM F och inte för ASTM F års standard erkänns inte av ANSI/ISEA eftersom den ger lägre resultat än 1997 års metod.

8 FÖRKLARING TILL DEN INTERNATIONELLA TESTMETODEN ISO använder endast testmaskinen TDM 100. Denna metod liknar testmetoden ASTM F med mindre ändringar av längderna som uppnås av de tre olika vikterna. ISO-metoden kräver bekräftelse på att den beräknade vikten är inom specifikationens gränser. Resultaten anges i newton (N). Användningen av testmetoden ISO är redan rekommenderad i Europa för handskar med den höga skärskyddsnivån 4 eller 5. testfunktioner. ASTM F använder samma maskin och många likadana REKOMMENDATIONER FRÅN SHOWA BEST GLOVE Alla testmetoder kan visa viktiga skillnader i resultat, beroende på variationer i testmaskinerna, handskproverna, placering och belastning på proverna, knivens mikroskopiska skärpa osv. Därför bör du aldrig enbart jämföra EN388:2003 skärindex utan att anordna ett test före beställning. Handskar kan förorena de hanterade produkterna, eller ännu värre, de kan riskera anställdas liv. Det är vår plikt att informera om möjliga föroreningar, allergier, förvaringsförhållanden, tvättanvisningar, kemiskt skydd, greppegenskaper osv. En viktig anmärkning: Vi rekommenderar även att inte använda fiberhandskar med högt skärskydd till rörliga och räfflade knivar. Dessa fibrers draghållfasthet är mycket hög och kan dra in arbetarens händer i maskinen! har ett särskilt framtaget informationspaket. Broschyrer och webbplatsen ger anvisningar till skyddsombud och säkerhetsansvariga på företaget om bättre skydd mot skärskador. Det finns mycket tillgänglig information om handskars skärskydd. Du kan lita på handsktillverkarnas tekniska kunskaper. De står till ditt förfogande och ger dig råd om till exempel vilken handske som är bäst för en viss tillämpning. Du kan alltid kontakta oss om -produkter på. Du kan lita på att handskar tillverkade av har bästa komfort och rörlighet!

9 Om Den japanska gruppen Showa är en av de marknadsledande i världen när det gäller professionella skyddshandskar. Som uppfinnare av den sömlösa PVC-handsken och greppstilshandsken kretsar Showas industriella approach och utvecklingsstrategi runt innovation och verksamhetsförträfflighet. Denna innovationsjakt yttrar sig i form av pågående forskning om nya fibrer och material som erbjuder oöverträffad komfort och förbättrad säkerhet. etablerade sig för över 50 år sedan på denna marknad och har en stark närvaro på samtliga kontinenter. Dess forskningscentra i Japan, Malaysia och USA är erkända som några av de mest avancerade i världen. Gruppen utövar fullständig och unik kontroll, från design via tillverkning till marknadsföring, vilket ger den en expertis som är synnerligen uppskattad av dess kunder. Med sitt bidrag till ökad produktivitet representerar Showa Best-handskar en lönsam investering samtidigt som de avsevärt bidrar till bättre arbetsvillkor.

MaxiFlex Ultimate TM. prorange TM. MaxiFlex Ultimate

MaxiFlex Ultimate TM. prorange TM. MaxiFlex Ultimate Ultimate TM MaxiFlex Ultimate MaxiFlex Ultimate är utformad och utvecklad som en handske med andningsförmåga. Den har blivit en standard för precisionshantering i torra miljöer. MaxiFlex Ultimate är tillgänglig

Läs mer

PIRATTILLVERKNING. Allt du behöver veta om. Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR STÖTDÄMPARE KLIMATANLÄGGNING PEUGEOT ORIGINALDELAR BATTERIET

PIRATTILLVERKNING. Allt du behöver veta om. Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR STÖTDÄMPARE KLIMATANLÄGGNING PEUGEOT ORIGINALDELAR BATTERIET Allt du behöver veta om Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR KLIMATANLÄGGNING BATTERIET BROMSAR UTBYTESDELAR AVGASSYSTEM BELYSNING SMÖRJMEDEL PARTIKELFILTRET STÖTDÄMPARE PEUGEOT ORIGINALDELAR

Läs mer

MaxiFoam. classicrange. Nitrilskum på ett sömlöst nylonfoder Utformad för allmän hantering i oljiga och skitiga förhållanden.

MaxiFoam. classicrange. Nitrilskum på ett sömlöst nylonfoder Utformad för allmän hantering i oljiga och skitiga förhållanden. MaxiFoam Nitrilskum på ett sömlöst nylonfoder Utformad för allmän hantering i oljiga och skitiga förhållanden MaxiFoam : Nitrilskum på ett 15 gauge sömlöst stretchnylonfoder MaxiFoam Lite : Ultralätt skumnitril

Läs mer

3M Personskydd Kortidsoveraller. och lätta

3M Personskydd Kortidsoveraller. och lätta 3M Personskydd Kortidsoveraller Komfortabla och lätta Introduktion Ta personligt ansvar för din säkerhet 3M, världsledande inom säkerhets- och skyddsutrustning, är stolta över att även kunna erbjuda märkesprodukter

Läs mer

Vi har handskarna DU behöver! www.movs.se

Vi har handskarna DU behöver! www.movs.se Företaget som företagen rekommenderar till sina kunder och samarbetspartners Vi har handskarna DU behöver! Skärskydd Bra grepp trots olja Tvättbara Lätta Slitstarka Antistatiska Ergonomiska www.movs.se

Läs mer

Trelleborg Road Show 2015. Producera mer med mindre.

Trelleborg Road Show 2015. Producera mer med mindre. Trelleborg Road Show 2015. Producera mer med mindre. Borgeby Fältdagar, 24-25 juni 2015 Öka avkastningen Skydda dina marker Häng med i utvecklingen Dela dina erfarenheter Storbritannien SVERIGE Borgeby

Läs mer

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning Skyddsutrustning Skyddsutrustning för professionell användning Extra säkert. Extra elegant. Kärchers nya arbetsutrustning sätter nya riktlinjer för säkerhet och utseende. Våra produkter skyddar mot smuts,

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

HUR SKAPAR VI EN HÅLLBAR SJUKVÅRD MED SMARTA MATERIAL OCH MATERIALFLÖDEN. Göteborg 5 april, 2016. Ellenor Lennarth

HUR SKAPAR VI EN HÅLLBAR SJUKVÅRD MED SMARTA MATERIAL OCH MATERIALFLÖDEN. Göteborg 5 april, 2016. Ellenor Lennarth HUR SKAPAR VI EN HÅLLBAR SJUKVÅRD MED SMARTA MATERIAL OCH MATERIALFLÖDEN Göteborg 5 april, 2016 Ellenor Lennarth MARTINSON I EN VÄRLD AV ARBETSKLÄDER MARTINSON Leverantör och tillverkare för Svensk sjukvård

Läs mer

Intelligenta verktyg för snillrika användare Termoverktyg program

Intelligenta verktyg för snillrika användare Termoverktyg program German Quality Intelligenta verktyg för snillrika användare Termoverktyg program S Innehåll Hetluftspistoler Översikt Sid. 6 7 Användningsexempel Sid. 8 11 HL 2010 E electronic Sid. 12 HL 1910 E electronic

Läs mer

A registered trademark of SNA Europe Group. Vi är tillverkare. www.bahco.com. ERGO TM serien. Den bästa skruvmejseln i världen

A registered trademark of SNA Europe Group. Vi är tillverkare. www.bahco.com. ERGO TM serien. Den bästa skruvmejseln i världen A registered trademark of SNA Europe Group Vi är tillverkare www.bahco.com ERGO TM serien Den bästa skruvmejseln i världen EXCELLENT Bahco ERGO TM Process För att ett verktyg ska vara ergonomiskt måste

Läs mer

Nyhetsbrev september 2011 Blech Nordic

Nyhetsbrev september 2011 Blech Nordic Nyhetsbrev september 2011 Blech Nordic TRUMPF med världsnyheter på Blech Nordic Snart är det dags för den nya mässan Blech Nordic att slå upp dörrarna i Stockholm. Varmt välkomna den 4-7 oktober till den

Läs mer

Specialty Stainless Steel Processes

Specialty Stainless Steel Processes Specialty Stainless Steel Processes Bodycote Din självklara samarbetspartner Exakt det du behöver. Bodycote erbjuder lösningar för alla dina behov inom värmebehandling, ytbehandling samt het isostatisk

Läs mer

EDGE Intelligence... 5. TP2501 - Nr 1 i mångsidighet... 6. TP1501 - Din partner i balanserad produktivitet... 7

EDGE Intelligence... 5. TP2501 - Nr 1 i mångsidighet... 6. TP1501 - Din partner i balanserad produktivitet... 7 1 2 EDGE Intelligence... 5 TP2501 - Nr 1 i mångsidighet... 6 TP1501 - Din partner i balanserad produktivitet... 7 TP0501 - Hjälper dig att snabba upp... 8 Svarvning, skärformer, funktionssätt... 10 Svarvning

Läs mer

Proffsig mopptvätt gör stor skillnad

Proffsig mopptvätt gör stor skillnad Electrolux Professional Facility Management/Städ Proffsig mopptvätt gör stor skillnad En lönsam investering som innebär renare ytor och en bättre arbetsmiljö Electrolux Professional Facility Management/Städ

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

INFORMATION OM EGENKONTROLL

INFORMATION OM EGENKONTROLL INFORMATION OM EGENKONTROLL Väl fungerande rutiner i verksamheten gör att fel på utrustning och felaktig hantering kan upptäckas innan allvarlig skada inträffar. Egenkontrollen är ett verktyg för att skapa

Läs mer

Kvalitetsskalor. Beprövat 100-miljonfaldigt i praktiken

Kvalitetsskalor. Beprövat 100-miljonfaldigt i praktiken Kvalitetsskalor Beprövat 100-miljonfaldigt i praktiken Firman Måttstockarna Firmans grundare Adolf Gampper Ur firmans historia 20-talet 30-talet Grundandets år, mekanisk verkstad. Tillverkning av delar

Läs mer

NYHET ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012 BATTERIDRIVNA VERKTYG METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING BETONG- OCH NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4

NYHET ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012 BATTERIDRIVNA VERKTYG METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING BETONG- OCH NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4 BATTERIDRIVNA VERKTYG NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4 NY BORDS-/GERINGSSÅG SE SIDAN 5 BETONG- OCH METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING NY STICKSÅG, 18 V XR SE SIDAN 4 ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012

Läs mer

Berendsen Workwear. FoodSafety.

Berendsen Workwear. FoodSafety. Berendsen Workwear FoodSafety. Specialplagg för alla yrken. Berendsens Workwear är gjorda för att passa de allra flesta typer av arbeten och arbetsplatser. Vi erbjuder tåliga, säkra, bekväma, hygieniska

Läs mer

Rücker Nord AB - Miljöhandbok

Rücker Nord AB - Miljöhandbok Rücker Nord AB - Miljöhandbok BL-305 page 1 of 12 Inledning Syftet med denna handbok är att underlätta och ge tips och idéer om vad man kan göra för att förbättra miljöegenskaper när man arbetar med produktutveckling.

Läs mer

Product Folder. Katalog Bygg & Hantverk. t he. e n, if e. fa c tu rin g co m pany

Product Folder. Katalog Bygg & Hantverk. t he. e n, if e. fa c tu rin g co m pany if e Sw kn ed t he e n, M orakniv since 1891. Product Folder Katalog Bygg & Hantverk ma nu fa c tu rin g,i co m pany nm or a Morakniv har antagits som Kunglig Hovleverantör av H.M. Konungen, en hedersutnämning

Läs mer

Lighting the future...

Lighting the future... Lighting the future... LITE Sverige AB (Light Innovation Technology) grundades 2013 för att erbjuda nästa generation av LED belysning. Bolaget har goda kontakter i Danmark, genom vilka starka kontakter

Läs mer

HANDSKSORTIMENT 2010-07

HANDSKSORTIMENT 2010-07 HANDSKSORTIMENT 2010-07 07 KROMFRI HANDSKE KROMFRI HANDSKE Kromfri allroundhandske i mjuk och slitstark specialgarvad svinnarv. Förstärkning av pekfinger, fingertoppar och sömmar. Keystonetumme för maximal

Läs mer

PRO LINE SVETS- OCH SKÄRGASER, UTRUSTNING OCH TILLBEHÖR VERSION 2015/02

PRO LINE SVETS- OCH SKÄRGASER, UTRUSTNING OCH TILLBEHÖR VERSION 2015/02 SVETS- OCH SKÄRGASER, UTRUSTNING OCH TILLBEHÖR VERSION 2015/02 SVETS- OCH SKÄRGASER STÅL- OCH VERKSTADSSINDUSTRIN Stål- och verkstadsindustrin är en av de industrier som kännetecknas av att vara under

Läs mer

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet En ny generation med utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Nederman introducerar en ny generation med utsugsarmar för

Läs mer

Mekaniserade lösningar med plasmaskärning. Optimera kvalitet, produktivitet och driftskostnader

Mekaniserade lösningar med plasmaskärning. Optimera kvalitet, produktivitet och driftskostnader Mekaniserade lösningar med plasmaskärning Optimera kvalitet, produktivitet och driftskostnader Världsledande inom termisk skärteknologi Sedan 1968 har Hypertherm haft ett enda mål: att minska kostnaderna

Läs mer

Testa din hörsel. - det är inte svårt

Testa din hörsel. - det är inte svårt Testa din hörsel - det är inte svårt 2 Känner du tvekan inför ett hörseltest? Det är troligtvis det enklaste test du kan göra. Ett hörseltest går fort, är enkelt och är absolut inte obehagligt. I det flesta

Läs mer

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 EC Declaration of Conformity... 2 Easywheel... 3 Leveranskontroll... 3 Ingående komponenter... 3 Identifiering och märknig av Easywheel... 4 CE-märkning...

Läs mer

Järnklubbor För de med medel (eller hög) handicap har vi ett set med mycket populära

Järnklubbor För de med medel (eller hög) handicap har vi ett set med mycket populära Produkter Pargogolf.se Vårt sortiment av golfklubbor Baserat på vad du läst här på vår hemsida kommer du nog att förstå att vår filosofi är okonventionell. Vi tror inte på att de årliga nyheterna som golfklubbs

Läs mer

SÄKRINGSMATERIAL KHS. Säkringar, propphuvar, passdelar m.m. SELECTION www.khs.se

SÄKRINGSMATERIAL KHS. Säkringar, propphuvar, passdelar m.m. SELECTION www.khs.se SÄKRINGSMATERIAL Säkringar, propphuvar, passdelar m.m. KHS SELECTION KHS Selection Elprodukter du kan lita på. Säkringsmateriel måste man kunna lita på. Det är därför vi inte nöjer oss med mindre än det

Läs mer

Bruksanvisning. Blue Wave

Bruksanvisning. Blue Wave Bruksanvisning Blue Wave Denna bruksanvisning ger information om montering, inställningsmöjligheter, säkerhetsföreskrifter och skötselråd för badstolen Blue Wave. Genom att läsa igenom och följa anvisningarna

Läs mer

MONOLIGHT NXT. en ny generation takduk. Täcker stora ytor snabbt!

MONOLIGHT NXT. en ny generation takduk. Täcker stora ytor snabbt! MONOLIGHT NXT en ny generation takduk Täcker stora ytor snabbt! En ny generation takduk för rationell taktäckning Monolight NXT är ett nytt tätskiktssystem från Icopal. Det är utvecklat för rationell logistik

Läs mer

3M Personskydd Absorbenter. ekonomiskt

3M Personskydd Absorbenter. ekonomiskt 3M Personskydd Absorbenter Säkert,rent & ekonomiskt Introduktion Ta personligt ansvar för din säkerhet 3M, världsledande inom säkerhets- och skyddsutrustning, är stolta över att även kunna erbjuda märkesprodukter

Läs mer

Mekaniska skorstensdrag och värmeåtervinning

Mekaniska skorstensdrag och värmeåtervinning Mekaniska skorstensdrag och värmeåtervinning Våra kunders erfarenhet är när de använder exodraft produkter övergår det ofta deras förväntningar flera gånger om. Jørgen Andersen, CEO Sedan 1957 har exodraft

Läs mer

EGENKONTROLL enligt miljöbalken

EGENKONTROLL enligt miljöbalken egenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrolleg enkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegenkontrollegen

Läs mer

Antikärvpasta. Monteringspasta för svåra förhållanden

Antikärvpasta. Monteringspasta för svåra förhållanden Antikärvpasta Monteringspasta för svåra förhållanden 2 Beprövad partner för monteringslösningar Vi på Henkel är väl medvetna om utmaningarna du ställs inför vid underhåll och reparationer av företagets

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

UPOFLOOR ZERO INGEN PVC

UPOFLOOR ZERO INGEN PVC ZERO PVC -FRITT GOLV UPOFLOOR ZERO PVC-FRITT GOLV Fritt från PVC, klor och mjukgörare Fritt från ftalater, halogener och tungmetaller Homogen sammansättning Utmärkt hållbarhet Lätt att lägga Ingen vaxning,

Läs mer

Svänghantlar - Fitness-Tubes LH-1406

Svänghantlar - Fitness-Tubes LH-1406 Svänghantlar - Fitness-Tubes LH-1406 Bruksanvisning - 1 - INNEHÅLLSFÖRTECKNING Leveransomfattning... 3 Tekniska Data... 3 Ändamålsenlig användning... 3 Säkerhetsanvisningar... 4 Fitness Tubes funktion...

Läs mer

KOBRA. Användarmanual. Manual 025

KOBRA. Användarmanual. Manual 025 KOBRA Användarmanual Manual 025 Säkerhet Ankarspelet skall inte användas som förtöjning utan en avlastning skall alltid skapas via en pollare eller liknande. Båtens motor skall alltid vara igång som en

Läs mer

Individuell uppgift 2

Individuell uppgift 2 Individuell uppgift 2 Som grund för uppgiften är caset som behandlades på första träffen, och resultaten från mätningen av den fysikaliska/tekniska miljön, se bilaga 1, 2 och 3. Nu ska du analysera följande

Läs mer

SKYDDSHANDSKAR GUIDE Skärskydd

SKYDDSHANDSKAR GUIDE Skärskydd SKYDDSHANDSKAR GUIDE Skärskydd EN VÄGLEDNING FÖR ATT VÄLJA DE KORREKTA HANDSKAR FÖR SKÄRSKYDD FÖR DEN NYA STANDARDEN EN 388:2016 Det lämpligaste sättet att välja handskar är att använda en 3-stegs process.

Läs mer

Hållbar utveckling tema Energi och Miljö. Petra Norman

Hållbar utveckling tema Energi och Miljö. Petra Norman Hållbar utveckling tema Energi och Miljö Petra Norman Energi och Miljö Eftersom vi är många här på jorden och resurserna är begränsade och vissa håller redan på att ta slut idag så måste vi ta vara på

Läs mer

Klor och Bromin manuellt tillsatt

Klor och Bromin manuellt tillsatt Klor och Bromin manuellt tillsatt Det absolut viktigaste i all rening av vatten är att vi har ett korrekt ph värde. Om ph är för lågt eller för högt, så kan inte klor eller Bromin arbeta på ett bra sätt.

Läs mer

Visa dig för världen. Företagsflaggor Nationsflaggor Örlogsflaggor

Visa dig för världen. Företagsflaggor Nationsflaggor Örlogsflaggor 2 Företagsflaggor Nationsflaggor Örlogsflaggor Visa dig för världen En flagga som vajar i vinden talar sitt eget tydliga språk. Den signalerar självförtroende, styrka och kapacitet. Samtidigt är den en

Läs mer

Rostfria stål i BASTA

Rostfria stål i BASTA Rostfria stål i BASTA Camilla Kaplin Product Stewardship Outokumpu BASTA dagen 13 November 2013 Översikt över nya Outokumpu Outokumpu slutförde förvärvet av Inoxum, ThyssenKrupps enhet för rostfritt stål,

Läs mer

MASKINSKYDD. och andra skydds- och tillgänglighetslösningar

MASKINSKYDD. och andra skydds- och tillgänglighetslösningar MASKINSKYDD och andra skydds- och tillgänglighetslösningar Maskinskydd minskar olycksrisken Varje år orsakar olyckor på våra arbetsplatser, förutom lidande för de drabbade, också långs sjukskrivningar

Läs mer

AKETEK Auto Darkening Welding Helmet. nedbländande svetsglas

AKETEK Auto Darkening Welding Helmet. nedbländande svetsglas AKETEK Auto Darkening Welding Helmet nedbländande svetsglas Gör svetsningen säkrare, enklare och mer komfortabel Åke Hörnell är mannen bakom innovationen som förbättrat arbetsvillkoren för svetsare runt

Läs mer

INSTITUTIONEN för ARKITEKTUR CHALMERS TEKNISKA HÖGSKOLA. SÄKERHETSRUTINER för MODELLVERKSTADEN

INSTITUTIONEN för ARKITEKTUR CHALMERS TEKNISKA HÖGSKOLA. SÄKERHETSRUTINER för MODELLVERKSTADEN INSTITUTIONEN för ARKITEKTUR CHALMERS TEKNISKA HÖGSKOLA SÄKERHETSRUTINER för MODELLVERKSTADEN Texten ligger till grund för att påvisa de säkerhets- och ordningsregler som varje student måste iaktta i modellverkstaden,

Läs mer

Boon Edam har 140 års erfarenhet av att leverera snygga, miljövänliga entrélösningar av hög kvalitet och kan tillgodose i stort sett alla behov inom

Boon Edam har 140 års erfarenhet av att leverera snygga, miljövänliga entrélösningar av hög kvalitet och kan tillgodose i stort sett alla behov inom Karuselldörrar En entré är det som ger besökare tillgång till deras destination, vilket gör den till ett centralt element av byggnaden. Entrén är besökarens första kontaktpunkt i byggnaden byggnadens visitkort

Läs mer

MEJSLAR SDS-MAX SDS-PLUS BORRNING OCH MEJSLING

MEJSLAR SDS-MAX SDS-PLUS BORRNING OCH MEJSLING MEJSLAR SDS-MAX SDS-PLUS BORRNING OCH MEJSLING www..se BETONGBORRNING OCH MEJSLING Du har köpt det bästa verktyget, nu kan du köpa det bästa tillbehöret för arbetsuppgiften. FRÅGA EFTER DEWALT BORR OCH

Läs mer

Takduk För täta, säkra tak

Takduk För täta, säkra tak Takduk För täta, säkra tak Fakta om fördelar och nackdelar 1 INNEHÅLL Taket, den femte fasaden 3 Kvaliteten på svenska tak måste höjas 4 Taket, grunden för ett torrt hus 5 Fördelar med takduk 6 Nackdelar

Läs mer

Materialesäkerhetsdatablad FB-2004EA

Materialesäkerhetsdatablad FB-2004EA STEFFCA A/S Materialesäkerhetsdatablad FB-2004EA 1. Material / bearbetning och producent Varumärke: Producent: Kontaktperson: Alla tekstilglasprodukter Steffca A/S Romsøvej 24 DK-5800 Nyborg Martin Steffensen

Läs mer

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Ravema Ledande partner till nordisk verkstadsindustri En omfattande rationaliseringsprocess pågår ständigt för att stärka den nordiska verkstadsindustrins

Läs mer

SWEDEBOX PLASTKÄRL FÖR FISK, LIVSMEDEL OCH MATAVFALL

SWEDEBOX PLASTKÄRL FÖR FISK, LIVSMEDEL OCH MATAVFALL SWEDEBOX PLASTKÄRL FÖR FISK, LIVSMEDEL OCH MATAVFALL - Plastkärl från halvpallstorlek till volym över tusen liter! Swedebox finns i flera storlekar och passar för många olika ändamål. Används i stor utsträckning

Läs mer

Stigebr andt Hydroteknik o c h vår syn på IN dustriell o ch kommunal vat tenrening.

Stigebr andt Hydroteknik o c h vår syn på IN dustriell o ch kommunal vat tenrening. Stigebr andt Hydroteknik o c h vår syn på IN dustriell o ch kommunal vat tenrening. simply functional Vi på Stigebrandt Hydroteknik drivs av devisen att det förmodligen alltid går att göra någonting enklare.

Läs mer

Alla mått är i mm. Summa 46 152 kr. Ritningens namn kök 25/11 Ritningsnummer 0000-8909-3071. Inkluderat i totalpriset Vitvaror 19 059 kr

Alla mått är i mm. Summa 46 152 kr. Ritningens namn kök 25/11 Ritningsnummer 0000-8909-3071. Inkluderat i totalpriset Vitvaror 19 059 kr Alla mått är i mm Ritningens namn kök 25/11 Ritningsnummer 0000-8909-3071 Inkluderat i totalpriset Vitvaror 19 059 kr Summa 46 152 kr Användarnamn (E-postadress eller IKEA FAMILYnummer) Ledtråd till ditt

Läs mer

Verktygsstål. Bi-metall. Hårdmetall. Köttsågblad. Stocksågblad. Hårdmetall Kross BANDSÅGBLAD

Verktygsstål. Bi-metall. Hårdmetall. Köttsågblad. Stocksågblad. Hårdmetall Kross BANDSÅGBLAD Verktygsstål Bi-metall Hårdmetall Köttsågblad Stocksågblad Hårdmetall Kross BANDSÅGBLAD Välkommen till Toolus Toolus AB grundades 1993 med affärsidén att tillgodose professionella användare med kap- och

Läs mer

JOBBSKOR SOM PALLAR 2013

JOBBSKOR SOM PALLAR 2013 JOBBSKOR SOM PALLAR 2013 Kräver ditt jobb att du går i skyddsskor? Då vet du att skyddsskor måste hålla högsta kvalitet och vara säkra, funktionella och bekväma. Hur många timmar går du på en arbetsdag?

Läs mer

Reynobond Reynolux with EcoClean. Bygg en skog! Med varje byggnad!

Reynobond Reynolux with EcoClean. Bygg en skog! Med varje byggnad! Reynobond Reynolux with EcoClean Bygg en skog! Med varje byggnad! Den första fasadplattan i aluminium som renar sig själv, och luften. Förställ dig att du skapar ett stycke skog med varje byggnad som du

Läs mer

Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem

Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem VacuMyggan VacuMyggan Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem VacuMyggan är en manuell vakuumlyftare som hanterar alla typer av laster. Manövreringen är extremt smidig och snabb. Samtliga funktioner

Läs mer

LED ERSÄTTNINGSLAMPOR. Mr LED LED ERSÄTTNINGS LAMPOR 12 VOLT

LED ERSÄTTNINGSLAMPOR. Mr LED LED ERSÄTTNINGS LAMPOR 12 VOLT LED ERSÄTTNINGSLAMPOR 12 1 2 13 14 3 4 11 10 Mr LED 9 8 7 6 5 LED ERSÄTTNINGS LAMPOR 12 VOLT EN SERIE MYCKET ENERGISNÅLA LED LAMPOR LED = LIGHT EMITTING DIOD DEN STÖRSTA SKILLNADEN MELLAN LED & VANLIGA

Läs mer

Furhoffs. Din leverantör av rostfria produkter

Furhoffs. Din leverantör av rostfria produkter Furhoffs Din leverantör av rostfria produkter FURO Golvbrunnar För vårt FURO-sortiment som omfattar golvbrunnar, golvrännor och terassbrunnar har vi dokumenterade standardlösningar med många smarta detaljlösningar.

Läs mer

Balhanteringsredskap. Det professionella valet

Balhanteringsredskap. Det professionella valet Balhanteringsredskap Det professionella valet 994 Baldelare Med kombinationen enkelhet och styrka klyver McHale baldelare snabbt, noggrant och effektivt balar av ensilage, hö eller halm. Manövrerad via

Läs mer

Hållbar framtid redan idag

Hållbar framtid redan idag Hållbar framtid redan idag Electrolux Professional Fastighetstvätt Innovationer i framkant ger lägre driftskostnad Hög miljömedvetenhet Tankar och tillverkning, allt sker i Sverige Att omvärlden är i ständig

Läs mer

DET ÄR INSIDAN SOM RÄKNAS. Multigasdetektorn ALTAIR 4X med MSA:s XCell-sensorteknik

DET ÄR INSIDAN SOM RÄKNAS. Multigasdetektorn ALTAIR 4X med MSA:s XCell-sensorteknik DET ÄR INSIDAN SOM RÄKNAS Multigasdetektorn ALTAIR 4X med MSA:s XCell-sensorteknik PRESTANDA MER ÄN VAD DU KAN SE VÅR SÄKERHETSVISION. Personal som ställs inför potentiellt farliga situationer förtjänar

Läs mer

2015-09-14. Utvärdering Fysprofilen Regionala tester. Fredrik Johansson Fystränare SVTF Resursperson Tennis SOK

2015-09-14. Utvärdering Fysprofilen Regionala tester. Fredrik Johansson Fystränare SVTF Resursperson Tennis SOK 2015-09-14 Utvärdering Fysprofilen Regionala tester Fredrik Johansson Fystränare SVTF Resursperson Tennis SOK Utvärdering Fysprofilen Regionala tester Inledning SvTF har sedan januari 2007 utvärderat tester

Läs mer

NYA UNIVERSALKNIVAR FRÅN BAHCO. A registered trademark of SNA Europe Group

NYA UNIVERSALKNIVAR FRÅN BAHCO. A registered trademark of SNA Europe Group NYA UNIVERSALKNIVAR FRÅN BAHCO A registered trademark of SNA Europe Group Bahcos första verktyg i ERGO -serien lanserades 1982. Vår övertygelse är det är viktigt att anpassa verktygen till människans anatomi,

Läs mer

Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad.

Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad. Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad. Tradition och framtidstro När vi på RAMAB ser framåt gör vi det med utgångs punkt från vår mångåriga kompetens och erfarenhet.

Läs mer

RAKA TRAPPOR OCH GALLERDURK

RAKA TRAPPOR OCH GALLERDURK RAKA TRAPPOR OCH GALLERDURK Raka trappor Nordiska Stålprodukter AB levererar ståltrappor för industri, kontor, bostäder, skolor. Dessa används som entré-trappor, transporttrappor samt utrymningstrappor,

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

ZERUST korrosionsskydd för elektronik och elektronisk utrustning

ZERUST korrosionsskydd för elektronik och elektronisk utrustning ZERUST korrosionsskydd för elektronik och elektronisk utrustning Varför ZERUST? Reducerad produktivitet och fel på elektronisk utrustning är två problem som orsakas av korrosion. Korrosion kan uppstå när

Läs mer

Skötselråd bäddmadrasser

Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser För att du ska bli riktigt nöjd med din nya Ekens bäddmadrass så är det viktigt att du följer några enkla råd. Sängen och bäddmadrassen ska forma sig efter

Läs mer

Våra fördelar. Möjlighet att tillverka stora enheter. Del av en stor koncern vilket ger kunden trygghet

Våra fördelar. Möjlighet att tillverka stora enheter. Del av en stor koncern vilket ger kunden trygghet 2011.03.24 Våra fördelar Möjlighet att tillverka stora enheter Del av en stor koncern vilket ger kunden trygghet Stort antal kompetenta svetsare inom metoderna MIG/MAG, hård och rörtrådssvetsning (FCAW),

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

APS Air Pressurized Seal smidiga, starka och säkra uppblåsbara tätningar

APS Air Pressurized Seal smidiga, starka och säkra uppblåsbara tätningar APS Air Pressurized Seal smidiga, starka och säkra uppblåsbara tätningar Tätningsteknik när den är som allra bäst! Används i en mängd olika applikationer inom industrin enkelt, snabbt och säkert! SealTech

Läs mer

Personlig skyddsutrustning. Ett komplett självbetjäningskoncept för personlig skyddsutrustning

Personlig skyddsutrustning. Ett komplett självbetjäningskoncept för personlig skyddsutrustning Personlig skyddsutrustning Ett komplett självbetjäningskoncept för personlig skyddsutrustning Honeywells självbetjäningskoncept: en helhetslösning Tack vare det gedigna arbete som har lagts ner för att

Läs mer

RAKA TRAPPOR HÄFLA BRUKS AB

RAKA TRAPPOR HÄFLA BRUKS AB RAKA TRAPPOR HÄFLA BRUKS AB HÄFLA BRUK Tradition, kunskap och utveckling Man brukar säga att man lär så länge man lever. Häfla Bruk har en lång historia och under drygt 300 år har erfarenhet, kunskap

Läs mer

GYLT/GYLS. Manual. Sid 1(6) Smidig och enkel anslutning med M12-kontakten. Mekanisk specifikation

GYLT/GYLS. Manual. Sid 1(6) Smidig och enkel anslutning med M12-kontakten. Mekanisk specifikation Sid 1(6) GY-serien från Regal Components erbjuder givare som möter de absolut högsta kraven på marknaden, producerade av ledande givartillverkare i Japan. Årtionden av erfarenhet borgar för högsta kvalitet.

Läs mer

%DODQFH & +' XSSI\OOHU GH WXIIDVWH NUDYHQ G Y V & RFK KDU HQ K J VLGVW\YKHW %DODQFH +' KDU

%DODQFH & +' XSSI\OOHU GH WXIIDVWH NUDYHQ G Y V & RFK KDU HQ K J VLGVW\YKHW %DODQFH +' KDU 152 HUVUD 153 154 Pannlampshållare Glöm tiden då du behövde borra och skruva för att få fast din lampa på hjälmen. Nu är ett enkelt litet clips allt som behövs. Trä på hållaren på hjälmen och tryck till.

Läs mer

Oljedimavskiljare. Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja.

Oljedimavskiljare. Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat

Läs mer

Multiglide + SpilerGlide. Bruksanvisning

Multiglide + SpilerGlide. Bruksanvisning Multiglide + SpilerGlide Bruksanvisning IMM1001_IFU_SV Version 5 2015 Bilder Bild 1 Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 2 Innehåll Rubrik Sida Allmänt/Symboler/Avsedd användning/avsedd

Läs mer

Stålskåp till kontor, arkiv och lager Kvalitet - säkerhet - service

Stålskåp till kontor, arkiv och lager Kvalitet - säkerhet - service Stålskåp till kontor, arkiv och lager Kvalitet - säkerhet - service Flexibla arkivlösningar Välkommen till Sarpsborg Metall din leverantör av kontorsgarderob- arkivering- och lagringslösningar. Vi är ett

Läs mer

Håll fötterna på jorden nya trädgårdsmaskiner från Ryobi med extra lång räckvidd.

Håll fötterna på jorden nya trädgårdsmaskiner från Ryobi med extra lång räckvidd. 22 februari 2012 Håll fötterna på jorden nya trädgårdsmaskiner från Ryobi med extra lång räckvidd. Som en av de största och mest innovativa tillverkarna av elverktyg och trädgårdsmaskiner, har Ryobi som

Läs mer

GUIDE 24W. Vind- & vattentät vinterhandske i syntetläder

GUIDE 24W. Vind- & vattentät vinterhandske i syntetläder GUIDE 24W Vind- & vattentät vinterhandske i syntetläder Guide 24W är en mångsidig handske utvecklad för utomhusmiljöer i kallt och blött väder. Händerna hålls torra och varma tack vare ett vind- och vattentätt

Läs mer

Produktblad - Birdie

Produktblad - Birdie Produktblad - Birdie NYHET MILJÖSORTERING BIRDIE Formgivning: Skapa Design Studio Birdie 750 med skaft och fotplatta 1. Birdie 500 med skaft och fotplatta 1. 3 st Birdie 750 med skaft på fotplatta 3. 38

Läs mer

Verktyg för Achievers

Verktyg för Achievers Verktyg för Achievers 2.5. Glöm aldrig vem som kör Bengt Elmén Sothönsgränd 5 123 49 Farsta Tel 08-949871 Fax 08-6040723 http://www.bengtelmen.com mailto:mail@bengtelmen.com Ska man kunna tackla sina problem

Läs mer

SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS

SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS QUALITY IN WOOD SINCE 1857 TRADITION INNOVATION DESIGN 1 2 3 Trä är det mest miljövänliga, vackraste och mest flexibla golvmaterial som finns. Det är därför som vi bara

Läs mer

Innehållsförteckning. Vilket skötbord ska man välja?... 3. Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5

Innehållsförteckning. Vilket skötbord ska man välja?... 3. Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5 1 Innehållsförteckning Vilket skötbord ska man välja?... 3 Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5 Fasta skötbord Budget... 6 Fast... 7 Björk... 8 Mäta... 9 Eldrivna höj- och sänkbara skötbord

Läs mer

RAKA TRAPPOR FÖR BOSTAD, UTRYMNING & INDUSTRI STÅL

RAKA TRAPPOR FÖR BOSTAD, UTRYMNING & INDUSTRI STÅL RAKA TRAPPOR FÖR BOSTAD, UTRYMNING & INDUSTRI STÅL www.abcsolutions.se Om ABC Solutions HAR DU HÖRT OM OSS? ABC SOLUTIONS Företaget för dig som vill ha en långsiktig produktion- och konstruktionspartner

Läs mer

Riktlinjer för tvätt av fordon. Beslutade av miljö och hälsoskyddsnämnden 2015-12-09 132

Riktlinjer för tvätt av fordon. Beslutade av miljö och hälsoskyddsnämnden 2015-12-09 132 Riktlinjer för tvätt av fordon Beslutade av miljö och hälsoskyddsnämnden 2015-12-09 132 Miljö- och hälsoskyddskontoret december 2015 Riktlinjer för tvätt av fordon Fordonstvättens avlopp efter oljeavskiljare

Läs mer

Miljöpolicy för Sandvikens Sotarverktyg Försäljnings AB

Miljöpolicy för Sandvikens Sotarverktyg Försäljnings AB Miljöpolicy för Sandvikens Sotarverktyg Försäljnings AB Vi ska i vår verksamhet eftersträva att i minsta möjliga grad belasta den yttre miljön. Detta ska vi åstadkomma genom att: - så långt det är möjligt

Läs mer

När Sandvik utvecklade världens lägsta gruvmaskin skedde det under bordet

När Sandvik utvecklade världens lägsta gruvmaskin skedde det under bordet När Sandvik utvecklade världens lägsta gruvmaskin skedde det under bordet Utmaningen: Den viktiga metallen platina förekommer i form av tunna horisontella lager i berggrunden. Vanligtvis är dessa mindre

Läs mer

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR DAIKINS NYA SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR I X SERIEN ÄR VERKLIGEN NÅGOT EXTRA. Den höga japanska kvalitén har utvecklats i Sverige för vårt

Läs mer

UnoTech. ett beprövat och säkert tätskikt för taket

UnoTech. ett beprövat och säkert tätskikt för taket UnoTech ett beprövat och säkert tätskikt för taket Det miljövänliga taket! Lugn, bara låt det regna och blåsa! Med ledord som robust, stabilt och tryggt har Mataki UnoTech genom åren utvecklats till ett

Läs mer

Läggningsanvisningar

Läggningsanvisningar Läggningsanvisningar CELLGLASISOLERING Ekologi och Ekonomi i Ett! www.foamglas.se Foamglas hjälper er vid uppstart av nya projekt, kontakta oss 00-78 56. FOAMGLAS på betongbjälklag och profilerad plåt

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET Tjänstefiering av säkerhet är ett kostnadseffektivt alternativ med lägre risk för dig som strävar efter att din kärnverksamhet ska kunna bedrivas utan driftstörningar.

Läs mer