SPORTMAGASINET HOCKEY FOTBOLL TENNIS TIDNINGEN FÖR HOBBYLÄSARE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SPORTMAGASINET HOCKEY FOTBOLL TENNIS TIDNINGEN FÖR HOBBYLÄSARE"

Transkript

1 SPORTMAGASINET HOCKEY FOTBOLL TENNIS TIDNINGEN FÖR HOBBYLÄSARE

2 Krönika: Allsvenskan Av: Axel 5C Nu är det kallt utomhus och Jul, och den Allsvenska säsongen har tagit slut. Som plåster på såren finns ju dom europeiska ligorna, matcherna med stort M. Och då är medias eviga fråga: Varför älskar vi Allsvenskan? Vem är Kristian Bergström mot Leonel Messi? Östersund mot Bayern Munchen? Jo jag ska försöka fatta mig kort. Det är egentligen en ganska invecklad historia, och jag kan inte säga varför alla håller Allsvenskan före Premier League. Men jag kan säga min kärleksförklaring. Allting började med att jag gick till gamla Söderstadion med pappa, och även om det inte alltid gick så bra, så fanns allting som jag förknippade med support, gemenskap, sammanhållning, lidande och sången. Så det är därför jag gillar allsvenskan. Den här säsongen har varit fantastisk. Den härliga gemenskapen i Norrköping, till slut var det som om hela staden spelade. Och Göteborgs defensiv. Hammarbys klack. Ja allt! Början av säsongen imponerade väldigt mycket. Johan Oremo sprutade in mål som aldrig för hans målstim var helt otroligt. En annan kanon var Hammarby som imponerade. Framförallt prämiären och derbyerna var väldigt bra.nahir Besaras klack och Kenndys Supermål (båda i derbyt mot Djurgården) var rena delikateser. Och sedan Simon Hedlund (som fick säsongen förstörd av skador) samt hans Elfsborg var med sina vindsnabba yttrar och en nästintill felfri målvakt i Kevin Stuhr Ellegaard (minns dundertaben mot Hammarby) och enligt mig ärets genombrott i Arber Zeneli. Men alla dessa, lag och personer, bleknade under sommaren. Dom enda lagens om egentligen var bra hela säsongen var IFK Norrköping med den fantastiske och målmaskinen Emir Kujovic och den unge, men snabbe ytterbacken Linus Walqvist som vapen i både defensiv och offensiv och felfrie målvakten David Mitov Nilsson och hårde och defensivt skicklige Andereas Johansson så var man en värdig vinnare Det andra laget som var bra egentligen hela säsongen, men som sjablade bort guldet i sista omgången mot Kalmar, men man hade trots allt den bäste mittbacken i ligan norsken Thomas Rogne och det perfecta mittlåset Sebastian Eriksson och Gustav Svensson(mer offensive Mads Albaek ersatte Sebastian Erikssopåhösten)så fanns det luckor,framförallt på dom båda offensiva ytterbackarna Emil Salomonson och Haitim Alesami,som brast i defensiven. Nu drar vi till höstlagen. Det har blivit som en liten vana nu att se Örebro rycka upp sig till hösten. Det var en fröjd att se firma Broberg Ajdarevic på planen. Deras samspel var som känslan av glass en varm sommardag. Anledningen till att Örebro kom 9 och inte 6 som förra säsongen var att dom kom i gång för sent. Att se Åtvidabergs oförmåga att avgöra matcher var skamligt att se. Och desamma var nästan Halmstads problem. Vi tackar Bergström & Co: för en fantastisk karriär. Det snackades om otur och oturliga mål i Bollklubben, men det är nonsens. Vi tackar Allsvenskan för en väldigt fin säsong som var väldigt underhållande!

3 I Axel 5C ÅRETS ELVA I ALLSVENSKAN Emannel Manne är målvaktstränare i Värmdö IF, som till vardags huserar i Divsion 2. I meritlistan så har han tränat William Eskellinen som spelar i Hammarby i Allsvenskan och är tredje målvakt bakom Tim Markström och Ögmundur Kristinson. Och jag tog chansen att intervjua denne trevliga och kunniga fotbollstänkare. -Manne vem är årets bästa spelare i Allsvenskan tycker du? -Det måste väl vara Emir Kujovic. -Vem har gjort årets genombrott? -Svår fråga, förra året var det väl Simon Tibbling, men nu... nä, vi säger väl Simon Hedlund. -Och kan du berätta din Årets elva? -Okej, här komer den: Kevin Stuhr Ellegard Linus Walqvist Mattias Bjärsmyr ThomasRogne Haitim Alesami Simon Hedlund Dickson Etoho Rasmus Elm Kennedy Bakircglu Emir Kujovic Lasse Vibe - Och till sist, vem är årets tränare? - Det är väl lite fegt att säga guldtränaren, men det blir väl Janne Andersson. Och till sist säger han och jag adjö och jag tackar Manne för pratstunden.

4 TENNIS Kort och gott om tennis Vill du bli ett tennisproffs? Allt du behöver veta AV: Alex i 5:an

5 Vad du behöver och vad du kan behöva veta T. Spelet uppfanns av den brittiska majoren Walter Clopton Wingfield Han kallade från början sin nya sport för "Sphairistikè". Men efter några år så bytte han namnet för sporten till Lawn-tennis. Liknande bollsporter hade silkulerat i England både som spelades med eller utan händer. En hygglig tennisspelare tjänar runt kr i månaden. Tennis är ursprungligen en engelsk racketsport som spelas på en rektangulär plan med ett nät som skiljer åt spelarna I tennis behöver man ett tennisrack och en boll som ska väga 56.0 eller 59.4 gram.

6 Friidrott Ingarö if Om man vill anmäla sig kan man gå in på hemsidan.

7 Maria smäller igenom! Maria är 35 år och kommer från Gustavsberg. Hon bor tillsammans med sin man och sina två barn. Maria arbetar på Ekedalsskolan och spelar handboll på fritiden. Varför började du med handboll? - Mina kusiner spelade handboll i Tyresö HF och det såg så himla roligt ut, så jag ville verkligen börja direkt! Vilken är din moderklubb? - Gustavsberg IF HK, det är även den klubben jag spelar i just nu. Vilka är dina styrkor inom handbollen? - Jag själv tycker att mina styrkor är att jag är bra i försvaret och på genombrott. Jag gillar att vara fysisk och att smälla igenom! Om du var tvungen att byta lag, vilket lag skulle du byta till? -Jag skulle byta till Ulricehamn. Varför till Ulricehamn? - För att det är en sådan gemensam i laget och även fast dom spelade i division 1 är det 200 personer på läktaren. Tack för intervjun! -Tack själv.

8 HOCKEY MAGASINET av Neo 5 c Det är full fart här nere vi hockey rincken. Bandybanan är proppful, för det är träning. På uteriken är det match. Och inne i hockeyhallen så har A-laget haft träning. Och nu ska tjej laget ha match om en kvart. Det är halvdant väder lite regnigt och blåsigt här. Maria säger att sporten hockey är jätteroligt fast komplicerat (mycket att tänka på) Maria säger också att hon hejar på Rangers i NHL för att Hendrik lundqvist spelar i det laget. Och i elitserien AIK för att hennes första törja var en AIK tröja. Maria slutade på hockey för att hon inte hann med allting annat. En riktig bra hockeyspelare tjänar runt 10 miljoner på ett år och en lite sämre spelare kanske som minst 3 miljoner på ett år. Ett hockey lag består av 2 målvakter och 15 spelare. Hockey är en lag sport som spelas på is om man har mycket skydd och en hockey klubba. Det går ut på att pucken ska in i motståndarens mål. Dem som vinner hela standy cup får en jätte stor buckla. Det lag som gör mest mål i en match vinner matchen och om man vinner tillräckligt mycket match så vinner man Standy Cup.

9 Hockey är en väldig komplicerad sport med många regler. Vilket betyder att det är många regler att följa. Om man inte följer vissa av reglerna så får man utvisning. Om man gör något riktigt fult så kan man få böter och avstängning i flera matcher. I hockey finns det någt som kallas iceing det är om man skjuter pucken innan Röd så den nuddar sargen på andra sidan. Det finns också något som kallas offside det är när det är en spelare innanför blå och pucken kommer in, pucken måste vara innanför blå innan en spelare kommer innanför blå. Offside i målgården är samma sak bara att det är i målgården, målgården är Där målvakten står. Om man tar upp klubba över huvudet blåser dommaren av men man får ingen utvisning om inte pucken kommer på klubban då får man utvisning och man kan få utvisning av triping, krossaking, interfiring, slasing, highsticking och osportligtuppträdande. Men hockey är ändå en väldig stor sport, alla är artiga och glada, om man inte räknar med när dom har förlorat en match. När dom vinner en match så är alla glada och firar och om dom förlorar är det helt tyst tills tränaren kommer in och svär och skäller ut dom. På en hockey NHL match så är det sirka personer. Alla skriker och apploderar på matcherna. Och det är vissa som är maskotar, det är när det är en som klär ut sig till t.e.x. varg, björn, kanin, bara djur.

10 Tjejhockey bra eller dåligt? text och bild av Lucas 5a Intervjuv med: lagledare William Varför startade ni tjejhockey? - Pär startade tjej hockey, för att ge alla samma förutsättning. Hur länge har ni tränat ihop? - 1,5 år. hockeyträning på Ekvallen Släpper ni in alla i tjejlaget? - Nja, nästa Samarbetar ni med nån annan klubb? - Nacka, Boo, Saltis. Hur många tränar just nu i laget? - 22 i flickornas B- och A-lag. 15 i f-hockeyskola. Hur ska man kontakta laget om man vill börja? - Kolla på hemsidan. På laget.se och sök Värmdö klicka sedan på tjejlag.

11 HOCKEY av William, 4b Hockey är en kampsport. Det finns regler, man får inte tacklas i någons rygg, man får inte heller göra cross-checking eller så får man inte heller slå på någons hockeyklubba. Sen kan man skjuta iceing och offside iceing går till så att man är på sin egen planhalva. Så kan man skjuta pucken till förlängda mållinjen på motståndarnas plan. Halva offside går till så att om man har pucken i sin egna zon och tar ut pucken från zon. Innan motståndare tar pucken in i zonen måste alla motståndare ta sig ut ur zonen innan dom går på anfall igen.

12 KOMPISINTERVJU Varför började du med hockey och sen sluta efter några träningar? - Jag hängde inte med i erat spel i passningarna och skridskoåkningen och andra saker. Hur blev du intresserad av hockey? - Jag kollade på tv och tyckte att det såg kul, sen dess så har jag tyckt om hockey. Blev du rädd? - Jag blev rädd för att ni skulle börja tacklas. Har du haft en tjej? - Ja, jag har haft en. Han fick henne för att tjejen sa att hon var kär i honom. Hur länge har du hållit på med gymnastik? - Jag har hållit på i 7 år Varför började du på gymnastik? - Jag tyckte att min syster var cool

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna, februari 2011 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

I enkäten, som gjordes via ett webbformulär under mars 2016, har tre spelare i samtliga allsvenska klubbar anonymt fått svara på 23 frågor.

I enkäten, som gjordes via ett webbformulär under mars 2016, har tre spelare i samtliga allsvenska klubbar anonymt fått svara på 23 frågor. Resultat av C Mores spelarenkät inför Allsvenskan 2016 I enkäten, som gjordes via ett webbformulär under mars 2016, har tre spelare i samtliga allsvenska klubbar anonymt fått svara på 23 frågor. Spelarna

Läs mer

Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet

Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet IDROTT HELA LIVET ÖREBRO 2015 ÄH, NU LÄGGER JAG AV! OM UNGDOMAR SOM SLUTAR MED IDROTT Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet Foton: Mats Ragnarsson

Läs mer

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33 Ut med domarn! Kenta Äntligen! Där satt den! Fyra sekunder före full tid, ställning 3 3, kom bollen farande rakt mot Kentas klubba. Nån från motståndarlaget 8 C gav honom en hård tackling. Kenta fick en

Läs mer

De små individuella detaljerna i ett bra box play i egen zon

De små individuella detaljerna i ett bra box play i egen zon Svenska ishockeyförbundet Elitkurs De små individuella detaljerna i ett bra box play i egen zon Johan Garpenlöv Robban Olsson 2007-01-29 Sammanfattning. Sammanfattning Det övergripande syftet med arbetet

Läs mer

Stress och press i egen zon i numerära underlägen

Stress och press i egen zon i numerära underlägen Svenska Ishockeyförbundet Elittränarkurs 2011-05-15 Stress och press i egen zon i numerära underlägen Mikael Nilsson Handledare: Göran Pegenius 1 Sammanfattning Syftet med detta examensarbete är att försöka

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

Marcus Nilssons syn på försvarsspel

Marcus Nilssons syn på försvarsspel Matchdax #4/2011: http://matchdax.se/allsvenskan/marcus-nilssons-syn-p%c3%a5-f%c3%b6rsvarsspel Marcus Nilssons syn på försvarsspel 2011-06-08 14:07 Tio omgångar in i allsvenskan och precis som förra året

Läs mer

Fasta situationer under match. Johan Schoultz

Fasta situationer under match. Johan Schoultz Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs (ETU) Fasta situationer under match Va f-n vad det som hände Johan Schoultz Handledare: Göran Lindqvist Sammanfattning Att kunna använda sig av vissa taktiska eller snarare

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Examinationsarbete. Etu Special

Examinationsarbete. Etu Special Tommy Samuelsson Examinationsarbete Etu Special - Nya generationens elitspelares syn på coachning Handledare: Göran Pegenius 1 Innehåll 1. Inledning..3 1.1 Bakgrund..3 1.2 Presentation..3 1.3 Mitt ledarskap...4

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna 2008-12-04 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

Bonusmaterial Hej Kompis!

Bonusmaterial Hej Kompis! Bonusmaterial Hej Kompis! Innehåll Min bok om vänskap framsida i färg 2 Hur man kan bli sams igen skylt i färg 3 Den gyllene regeln skylt i färg 4 Vi är alla olika boktips och uppgifter 5 7 Att känna sig

Läs mer

INTERVJUN. Han är klädd i gymnastik skor, jeans och en skjorta som strävar efter nån sorts prydlighet.

INTERVJUN. Han är klädd i gymnastik skor, jeans och en skjorta som strävar efter nån sorts prydlighet. INTERVJUN PERSONER, medelålders. Han är klädd i kostym., tjugoårsåldern. Han är klädd i gymnastik skor, jeans och en skjorta som strävar efter nån sorts prydlighet. RUMMET Scenen föreställer ett kontor.

Läs mer

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn Lyssna på barnen 1 En tanke att utgå ifrån För att förstå hur varje unikt barn uppfattar sin specifika situation är det

Läs mer

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Markera endast 1 svar på varje fråga om inte annat anges Personlig målsättning 1. Vilka matcher vill du helst spela? a) DJ 1 b) DJ 2 c) JAS (Juniorallsvenskan) d)

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning kapitel 1 s.1 kapitel 3 s.3 kapitel 5 s.5 kapitel 2 s.2 kapitel 4 s.4 kapitel 6 s.6 Kapitel 1 Abdullah? Abdullah Alshori vaknade klockan 6.00 med tårta på sängen. Han fyller 18 år

Läs mer

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Text & musik: Agnes Samuelsson, Jonatan Samuelsson Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Vi gillar alla människor Hur dom än ser ut Vi vill att dom ska veta Dom är älskade av Gud Vi gillar dans

Läs mer

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Fotbollsskolan skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära sig

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det. Magiska dörren 1 - Hej Hej jag heter Olle jag går på en skola som heter Oskarsskolan. Jag bor på Gotland och jag är rädd för min vikarie. Hon är ganska gammal och och hon är sträng hon hade det inte så

Läs mer

Publicerat med tillstånd Paula gillar fotboll Text Ursel Scheffler Bild Dagmar Henze Översättare Mia Engvén Berghs Förlag 2008

Publicerat med tillstånd Paula gillar fotboll Text Ursel Scheffler Bild Dagmar Henze Översättare Mia Engvén Berghs Förlag 2008 Telefonen ringer. Det är Lukas. Han är sjuk. Typiskt också, utbrister Titus. Just i dag av alla dagar! Vi som ska gå på ligamatchen med vår tränare. Vi har redan köpt biljetter. Får jag följa med? frågar

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Press/stress vid box-playspel i egen zon. Mattias Elm

Press/stress vid box-playspel i egen zon. Mattias Elm Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2007-02-08 Press/stress vid box-playspel i egen zon Mattias Elm Handledare: Johan Hemlin Sammanfattning Utvecklingsarbetets målsättning är att beskriva hur Färjestad,

Läs mer

Fotbollskolan barn födda 2002 Våren 2009

Fotbollskolan barn födda 2002 Våren 2009 2009-04-05 Sida 1 av 5 Välkommen till fotbollskolan Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära sig samarbeta. Drivkraften

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Inledning. Övning 1: Frågestund

Inledning. Övning 1: Frågestund Kamratskap Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja! ÖNSKE BOKEN Önske boken Nu ska ni få höra om när jag var 13 år, 9 månader, 5 dar 3 timmar och 17 sekunder. Jag bodde i Stockholm med min familj. Jag hade två syskon dom heter Erik och Amanda. Min mamma

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

Text & Musik Hans Isacsson. Emma Mobbare En tuff tjej som mår dåligt. Elak.

Text & Musik Hans Isacsson. Emma Mobbare En tuff tjej som mår dåligt. Elak. Rädda Ana Text & Musik Hans Isacsson En pjäs byggd på några av FN,s barnartiklar. Skriven på beställning av Rädda Barnen i Motala 1999 inför 10-års dagen av Barnkonventionens tillkomst år 1989 Barnens

Läs mer

IDROTTSKUNSKAP Handboll

IDROTTSKUNSKAP Handboll Träff 1: Handbollstermer Vet du vad dessa elva viktiga handbollsord betyder? Avstämt skott Underarmskott Mittväxel Kantväxel Kantövergång 6-0 försvar 5-1 försvar Helkontring Speldjup Individuell teknik

Läs mer

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP en temateater kring mobbning Bakgrund Kulturskolan och DuD:s teatergrupp har under

Läs mer

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: 6 februari 1996. Moderklubb: Holmsund City IBC. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: 6 februari 1996. Moderklubb: Holmsund City IBC. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF Sara Bjurback 6 februari 1996 Holmsund City IBC Lugn, träningsvillig och bra spelförståelse. Min fysik (främst styrka) och min innebandyteknik. Back SDF-SM brons med Västerbotten f15 (2012); JSM brons

Läs mer

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars Författare Anton Rönnqvist 2014 Kapitel 1: Ljudet: Wille och Jack satt och åt. Plötsligt hörde Wille ett ljud. Det skrämde honom men ingen annan verkade ha hört ljudet. Wille frågade sin bästa vän Jack.

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2 8 Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt EAS 1. Hur var ditt första intryck av denna kurs? Mycket bra 6 21 Bra 21 75 Dåligt - - Mycket dåligt 1 4 EAS - - Antal EAS:. Antal svarande: 28. Mv: (Skala 1) = 78,57

Läs mer

Musen Martina vinner en baktävling

Musen Martina vinner en baktävling Musen Martina vinner en baktävling Douae Kapitel1 Det var en gång en mus som hette Martina. Hon har mellanstora ögon, brun och svart svans och brun och svart päls. Hon är bestämd och vill vara snabb på

Läs mer

Resultat, C Mores spelarenkät, Allsvenskan 2015

Resultat, C Mores spelarenkät, Allsvenskan 2015 Resultat, C Mores spelarenkät, Allsvenskan 2015 I enkäten, som genomfördes 23-27 mars 2015, har tre spelare i varje Allsvensk klubb anonymt fått svara på 20 frågor. Spelarna har inte fått svara sig själv,

Läs mer

Du är kär! Du är kär! Du är kär! (i nån som går i din skola)

Du är kär! Du är kär! Du är kär! (i nån som går i din skola) Hur vet man att man är kär? Vilken fråga, det fattar väl vem som helst. Jo, en del är väl så smarta och erfarna och allting, men för mej och några andra (som vill vara anonyma) är det inte alltid så självklart.

Läs mer

SPELSYSTEM 11-manna 4-2:3-1

SPELSYSTEM 11-manna 4-2:3-1 SPELSYSTEM 11-manna 4-2:3-1 Göteborgs Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR 2015 3-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR Målsättning föreningen Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats där alla är välkomna att ha trevligt med fotboll som

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Sheriff Joel. Down. under. på fotboll i Australien. Min fru var upprörd efter första matchen i Sundsvall

Sheriff Joel. Down. under. på fotboll i Australien. Min fru var upprörd efter första matchen i Sundsvall Sheriff Joel Min fru var upprörd efter första matchen i Sundsvall under Down på fotboll i Australien Dessutom: Giffare är vi allihopa, bildextra från den allsvenska premiären och Lunkans krönika! Foto:

Läs mer

SPELSYSTEM 11-manna 4-3-3

SPELSYSTEM 11-manna 4-3-3 SPELSYSTEM 11-manna 4-3-3 Spelarlyftet har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och försvarsmetoder

Läs mer

Kort organisation. eller. Ge av dig själv

Kort organisation. eller. Ge av dig själv Kort organisation eller Ge av dig själv Scenen är tom. Ett bord står där med en telefon på. Telefonen ringer och receptionistan, Bettan, kommer in. Ja det är vårdcentralen. A, A, A, A, A. Donation? (Paus)

Läs mer

6 Foto: Anette Andersson

6 Foto: Anette Andersson 6 Foto: Anette Andersson Föräldrapress Nästan inga föräldrar anser att de själva sätter press på sina barn, men nästan hälften tycker att andra gör det. Din inställning och attityd avgör om ditt barn ska

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31. KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 2/31

KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31. KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 2/31 KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31 Välkommen att besvara undersökningen! Skolans användarnamn: Kartläggningslösenordet: Logga in till undersökningen KiVa Skola situationskartläggningen

Läs mer

Varför tappar vi talanger i Svensk hockey En talangstudie av TV Puckare födda 85 89

Varför tappar vi talanger i Svensk hockey En talangstudie av TV Puckare födda 85 89 Varför tappar vi talanger i Svensk hockey En talangstudie av TV Puckare födda 85 89 2010 04 21 Ulf Hall Sammanfattning Syfte och frågeställningar Studiens övergripande syfte var att undersöka spelare som

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

1. Här är Zlatan X. Jag är Zlatan 2. Zlatan Ibrahimovic. www.tipspromenadfragor.se

1. Här är Zlatan X. Jag är Zlatan 2. Zlatan Ibrahimovic. www.tipspromenadfragor.se 1 I boken om Zlatan får vi ta del av det hårda livet i Malmös Rosengård, och vägen framåt mot att bli en av världens största fotbollslirare! Lasse Arnell i Aftonbladet recenserar boken: Det här är nog

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Vi tycker det är roligt att ditt barn valt att spela tennis i Lerums Tennisklubb. Något som förhoppningsvis kommer att pågå under många år framöver.

Läs mer

Vårt arbete. Trevlig läsning! Skribent: Alice Rådö

Vårt arbete. Trevlig läsning! Skribent: Alice Rådö Vårt arbete På Ulriksdalsskolan går det 900 elever. På skolan finns klass, 3:1. I klassen går det 27 elever, en lärare, en fritidspedagog och för tillfället en lärarstudent. Läraren heter Gustavo Caballero

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Fotoalbum. Englandsresa 15--19 Mars 2007. All England Veteran Championship

Fotoalbum. Englandsresa 15--19 Mars 2007. All England Veteran Championship Fotoalbum Englandsresa 15--19 All England Veteran Championship Resan startade på Säve pytte-flygplats. Där intogs Staropramen & Ahlgrens bilar (som synes) Gunnel & Jeanette Gunnel Deltagare från Sverige

Läs mer

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Johanna Stjärnqvist: Tävlingsdag på Ribersborg 16/5-2015 Jag tänkte berätta om en tävlingsdag på Ribban. Först vaknar jag av att min väckarklocka

Läs mer

Pär Djoos Examinationsarbete

Pär Djoos Examinationsarbete Pär Djoos Examinationsarbete Att spela effektivt Power Play Handledare: Göran Pegenius Inledning I dagens ishockey med nolltolerans från domarna så har spelet med en man eller fler än motståndarlaget på

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

SPELSYSTEM EIF P02, 11 vs 11

SPELSYSTEM EIF P02, 11 vs 11 SPELSYSTEM EIF P02, 11 vs 11 UTGÅNGSPOSITIONER 4-1:2-3 dvs en fyrbackslinje med alternerande innerbackar, ett mittfält bestående av två mer offensiva spelare och en lite mer defensiv spelare (balansspelare)

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET INLEDNING Boxholms IF har som mål att skapa så bra förutsättningar som möjligt för spelare och ledare som är motiverade att vara verksamma i föreningen. Det innebär

Läs mer

Den förlorade sonen:

Den förlorade sonen: Den förlorade sonen En bildrik berättelse direkt ur Lukas evangelium 15 och gjord efter bibeltexten. Handlar om sonen som bryter med hemmet och slarvar bort sin förmögenhet i främmande land, ångrar sig

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014?

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Stipendiet som premierar framtidens ledare. Det finns de som trotsar regn och mysiga hemmakvällar för att öva tillslag med några tolvåringar.

Läs mer

Stadens Hjältar 05. Luftballongen. Ett spännande äventyr med Palle och Bella!

Stadens Hjältar 05. Luftballongen. Ett spännande äventyr med Palle och Bella! Stadens Hjältar 05 Luftballongen Ett spännande äventyr med Palle och Bella! Kan du hitta Olyckskorpen? www.stadenshjaltar.se Luftballongen Elin Ferner - Pelle Ferner - Mattias Wennerfalk En vacker sommarmorgon

Läs mer

Utvecklingssamtal Spelare

Utvecklingssamtal Spelare Utvecklingssamtal Spelare Hemuppgift Fanna BK P/F Spelarutveckling. Detta är en hemuppgift som vi tränare vill att ni går hem och svarar på. Den tar max 10-15 minuter att göra. Lämna tillbaka uppgiften

Läs mer

Vad betyder det att ta ansvar och vem skapar en ansvarstagande miljö?

Vad betyder det att ta ansvar och vem skapar en ansvarstagande miljö? Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2012-06-06 Vad betyder det att ta ansvar och vem skapar en ansvarstagande miljö? Patrik Klüft Handledare: Göran Lindblom Sammanfattning Efter att ha haft ett smärre huvudbry

Läs mer

Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Nisse. Jag är tio år. Jag går i fyran. Min bästa vän heter Mattias. Den jag är rädd för är en kille som heter Björn och är 40 år. Han jobbar i matsalen. Jag

Läs mer

Carlstads Ungdomsallians Karlstads fotbollsframtid

Carlstads Ungdomsallians Karlstads fotbollsframtid Reserapport från Tipshallen Futsal Cup 2006. Jönköping Visst var det ett förväntansfullt gäng som samlades på Klasmossen fredagen den 24:e mars för att åka iväg och för första gången få spela en tävlingsmatch

Läs mer

Ge ditt stöd till Gustavsbergs Bandy säsongen 2013 14

Ge ditt stöd till Gustavsbergs Bandy säsongen 2013 14 Ge ditt stöd till Gustavsbergs Bandy säsongen 2013 14 Hej! Vi är inne i en ny härlig säsong för Gustavsbergs Bandy. Vår verksamhet är i full gång! Vi har bandy- och skridskoskola för de yngsta barnen mellan

Läs mer

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 I barnfotboll ska barnen leka och lära sig fotboll. Vid matchlika situationer är det viktigt att alla får delta lika mycket och prova på olika platser i laget. Matchresultatet

Läs mer

Den magiska dörren. Av William Larsson Tell

Den magiska dörren. Av William Larsson Tell Den magiska dörren Av William Larsson Tell Hej jag heter Rasmus och är tio år.jag bor i ett stort hus på ett berg.min skola ligger precis utanför mitt hus.min skola heter kingskolan.den är väldigt dålig

Läs mer

SPELSYSTEM 4-4-2 Kollektivt

SPELSYSTEM 4-4-2 Kollektivt SPELSYSTEM 4-4-2 Kollektivt Göteborgs Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 SÖNDAG! När jag anländer till Halmstad känns det nästan overkligt. Tänk att jag verkligen är här. Att det är nu det händer. Har haft detta som mitt ständiga slut

Läs mer

I-1995-matchreferat-07/08 Senast uppdaterad 2008-03-15

I-1995-matchreferat-07/08 Senast uppdaterad 2008-03-15 I-1995-matchreferat-07/08 Senast uppdaterad 2008-03-15 TEAM-95 Matchreferat 2007-2008 080315-16 Cupspel i Mariestad Mariestad - SIS 4-1 SIS - Fagersta 1-5 SIS - Vaxholm 6-2 En mycket bra första dag på

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon Av Eliza Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon är sträng. En gång när jag gick ner i källaren

Läs mer

Fotbollsskolan. passning.indd 1 07-06-05 16.17.27

Fotbollsskolan. passning.indd 1 07-06-05 16.17.27 Fotbollsskolan passning.indd 1 07-06-05 16.17.27 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 På den här sidan finns dom viktigaste händelserna som publicerats på hemsidan under året sparade för den som vill läsa lite om lagets historia. Rynninges Vinterpool

Läs mer

Vad krävs för att bli en hockeytränare på elitnivå?

Vad krävs för att bli en hockeytränare på elitnivå? Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Vad krävs för att bli en hockeytränare på elitnivå? Linus Fagemo Handledare: Göran Lindblom 2014-06-13 Sammanfattning I denna studie får man en inblick i vad som krävs

Läs mer

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen Mål och Riktlinjer för ungdomsverksamheten inom Timmernabbens IF är en sammanfattning av vad vi vill och hur vi vill arbeta

Läs mer

Vägen till målet. En studie om hur mål görs inom ishockeyn. Anders Lundberg

Vägen till målet. En studie om hur mål görs inom ishockeyn. Anders Lundberg Vägen till målet En studie om hur mål görs inom ishockeyn Anders Lundberg GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLAN Kurs Tr5 HT-2009 Handledare: Mårten Fredriksson Sammanfattning Syfte och frågeställningar Syftet

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Bygge mitt i semestern, idag Inför Sommarcupen behöver vi fixa till en del grejer. Vi kör därför ett byggrace idag onsdag den 25 juli från kl 17, kom gärna dit och hjälp till. Vi hoppas bland annat på

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej November 2013 Årgång 2 Nummer 4 TEMANUMMER: Lucia 11% 10% Gillar Vi har gjort en undersökning om hur många som gillar lucia här på skolan. Vi frågade 100 elever och till vänster ser ni resultatet. Gillar

Läs mer

Laget som vägrar välja

Laget som vägrar välja FOTO Jörgen Svendsen, Arbetarbladet Laget som vägrar välja Bollsport är kul, tycker tjejerna i IK Sätra. De har inte valt att spela fotboll, handboll, volleyboll, basket eller innebandy. De gör allt. På

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr sidan 1 Författare: Morten Dürr Vad handlar boken om? Boken handlar om Amir som är 9 år och går i andra klass. Amir vill göra saker på sitt eget sätt. I skolan ska de skriva om sitt sommarlov och Amir

Läs mer

ÅRET SOM GÅTT I MÅL FÖR ASKIMS F94

ÅRET SOM GÅTT I MÅL FÖR ASKIMS F94 F94 Askims IK 2006 ÅRET SOM GÅTT I MÅL FÖR ASKIMS F94 Vi har haft ännu ett mycket framgångsrikt år med våra tjejer. Vi har vunnit många matcher och gjort många mål. Om vi la ihop alla 128 matcher i en

Läs mer

Berättarstunden. Termin 1: Tidsresan. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 1: Tidsresan. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 1: Tidsresan Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 1: Tidsresan Pernilla Kans, Elin Ulander, 2008 Illustrationer

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

F-1993 Matchreferat 2008 Senast uppdaterad 2008-09-28

F-1993 Matchreferat 2008 Senast uppdaterad 2008-09-28 F-1993 Matchreferat 2008 Senast uppdaterad 2008-09-28 Matchreferat F-1993. 2008 080928 SIS - Barnarp 2-3 (0-2) Första halvlek var ingen höjdare. Vi spelade passivt och skapade inte mycket. Vi pratar ihop

Läs mer

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas 52 56 57 57 59 59 61 61 63 64 64 65 67 67 76 77 77 79 80 83 86 87 89 91 93 95 Seriesamtalets andra möjligheter Sammanfattning Seriesamtal Sociala berättelser Vad är en Social berättelse? För vilka personer

Läs mer

01.10.2012 12:24 QuestBack export - Enkät Bajenligan 2012

01.10.2012 12:24 QuestBack export - Enkät Bajenligan 2012 Enkät Bajenligan 2012 Publicerad från 07.09.2012 till 14.10.2012 62 respondenter (1 unika) 1. Vilken funktion har du i laget? 1 ledare och förälder 35,5 % 22 2 enbart förälder 64,5 % 40 3 annat 0,0 % 0

Läs mer

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan Svenska från början 1 1 Hej! - Vad heter du? - Jag heter. - Hur gammal är du? - Jag är år. - Var bor du? - Jag bor på. - Hur många barn har du? - Jag har barn. - Vilket land kommer du ifrån? - Jag kommer

Läs mer