Processen har haft olika faser: ideinsamling, förstudiefas, start av förverkligande och nu går jubileumsarbetet in en genomförandefas.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Processen har haft olika faser: ideinsamling, förstudiefas, start av förverkligande och nu går jubileumsarbetet in en genomförandefas."

Transkript

1 Manus presentation om Göteborgs 400-årsjubileum 2021 (190214): Bild 1: År 2021 fyller Göteborg 400 år. Den här presentationen beskriver kort om: - hur Göteborgs Stad har bestämt sig för att använda jubileet - vad som hittills har hänt på vägen till vad som planeras inför Jubileumsåret - och hur Göteborg kan dra nytta av det långt efter Bild 2: Göteborgs stad har bestämt sig för att använda 400-årsjubileet som en katalysator för stadens utveckling och kraftsamla för att tillsammans göra Göteborg till en ännu bättre stad. Göteborg & Co har uppdraget att leda, samordna och kommunicera arbetet i bred samverkan med staden, region, näringsliv, akademi, föreningar och organisationer. Processen har haft olika faser: ideinsamling, förstudiefas, start av förverkligande och nu går jubileumsarbetet in en genomförandefas. Bild 3: Göteborgarnas idéer ligger till grund för hela jubileumsarbetet och började med en insamling av förslag, drömmar och idéer om ett ännu bättre Göteborg. Ända sedan dess har arbetsprocessen präglats av en öppen dialog och tvärsektoriell samverkan. Boende, besökare, förvaltningar och bolag, näringslivet, akademin, perspektivgrupper, föreningar och andra organisationer är involverade. Bild 4: I september 2012 fattade kommunfullmäktige beslut om vision, mål och teman och att arbetsplanen blir utgångspunkt för det fortsatta arbetet. Arbetsplanen revideras varje år i den utvecklade jubileumsplanen som underlag till budgetberedningen. Jubileet är hela stadens möjlighet och stadens styrelser och nämner uppmanas i fullmäktigebeslutet att aktivt vara med. Årliga planer, på svenska och engelska, finns på goteborg2021.com Bild 5: Vision, mål och teman visar vägen. Visionen har byggts från grunden genom att lyssna till alla inblandade grupperingar. De önskningar och idéer som samlats in har format tre starka teman; Nära vatten, Bygga Broar och Öppna rum

2 Fem Mål: Göra ett internationellt avtryck genom att arbeta för att Göteborg blir en stad där invånarna trivs, känner delaktighet, stolthet och framtidstro. Bli en modig förebild för hållbar tillväxt genom att uppfylla och överträffa redan beslutade mål. Vidareutveckla Göteborg och den omgivande regionen genom bred samverkan med stadens nämnder och bolag samt lokala, regionala, nationella och internationella aktörer. Engagera hela staden i firandet genom att bjuda in till fortsatt öppen dialog där alla kan delta. Stärka bilden av Göteborg genom effektiv kommunikation och marknadsföring. Bild 6: Jubileumsarbetet drivs genom följande områden - Jubileumssatsningar - sprungna ur Göteborgarnas idéer, för bestående värden - Fler aktörer som tar sikte - som bidrar med värde till firandet och Göteborgs utveckling - Fokusår på vägen till 2021 engagerar hela staden och den omkringliggande regionen - Jubileumsåret 2021 manifesterar allt vi tillsammans åstadkommit och firar framtiden - Kommunikation och dialog skapar delaktighet och stärker bilden av Göteborg På följande sidor presenteras exempel inom varje område. Bild 7: Jubileumssatsningarna har utvecklats från göteborgarnas idéer som har förfinats via förstudier till konkreta projektplaner, med syftet att skapa bestående värden. Satsningarna handlar både om förhållningssätt, miljöfrågor, sociala frågor liksom fysiska mötesplatser som alla tillför värden i stadsutvecklingen och är bärare av jubileets värdegrund. Varje satsning har en projektägare genom stadens förvaltningar och bolag. Det är fortfarande avgörande att staden lyckas prioritera och förverkliga symbolprojekten sprungna ur göteborgarnas idéer. Samtliga jubileumssatsningar har fortsatt behov av insatser för stark framdrift. Det rör sig om organisatorisk kapacitet, nya samverkansformer, drift och långsiktig finansiering. På bilden visas några exempel; Jubileumsparken med bad i Frihamnen, PÄ Älvstranden och Park och natur Musiklägret Side by side, PÄ Göteborgs symfoniker, VGR Tillgänglig skärgårg, PÄ Göteborg & Co tills med Västra Göteborg och Öckerö mfl Göteborgs stadslinbana, PÄ Trafikkontoret Rain Gothenburg med regnlekplatsen vid Näckrosdammen, PÄ Kretslopp och vatten, och Park och natur för Regnlekplatsen Blå och gröna stråk och oaser, PÄ Park och natur Läs om alla satsningar på goteborg2021.com eller i den Utvecklade Jubileumsplanen.

3 Bild 8: Titta gärna på den korta filmen om den nya mötesplatsen på Kvilleplatsen. En ny plats för dans i staden, en del av Jubileumssatsningen Blå och gröna stråk och oaser. Platsen är utvecklad och skapad i dialog med unga tjejer. Bild 9: Titta gärna på den korta filmen om musiklägret för barn och unga för att får en känsla av vad det handlar om. Idén är sprungen ur Göteborgs framgångar med ungdomsturneringar inom fotboll, handboll osv Med musik vill jubileumslägret Side by Side by El Sistema bygga broar och få unga människor från hela världen att mötas i Göteborg. När staden fyller 400 år är målet att vara ett världsledande musikläger för barn och unga från stadens och regionens musikskolor och från hela världen arrangeras Musiklägretlägret Side by side i juni för sjätte gången. Bild 10: Fler som tar sikte Bidrar med värde till firandet och Göteborgs utveckling. Denna samverkansform handlar om att fånga upp initiativ och projekt initierade av olika aktörer som tar sikte på Intresset och engagemanget att vara del av sammanhanget är stort. Nu är fokus att formulera konkreta projekt och aktiviteter som blir en del av jubileumsupplevelserna som binder samman jubileumsåret Stad och region kraftsamlar för att; få saker att hända, uppnå stadens prioriterade mål, uppmärksamma det som bidrar till visionen och svarar på många önskningar Exempelvis: Älvstaden och etappmålen, 7000 extra bostäder till 2021, mobilisering kring Jämlikt Göteborg, Göteborgs födelse på Stadsmuseet och Lisebergs jubileumssatsning Näringsliv, föreningar, akademi m fl exempel på initiativ som tar sikte på 2021 och väljer att bidra utifrån sin egen verksamhet ex: Göteborgsvarvet Marathon 2021, Måleriföretagen med Sätt färg på Göteborg, Passalen/GKSS med Alla kan Segla, Avenyfamiljen satsar på flytande restaurang Bild 11. Jubileumsarbetet kan ses ett samverkansprojekt som skapar nya möten mellan människor och som genererar möjligheter och insatser som bidrar till att utveckla Göteborg. 25 april 2019 är det dags för nästa stora Jubileumsmöte med flera hundra engagerade repr från alla som tar sikte på 2021.

4 Bild 12. Det unika med Göteborgs 400-årsfirande är att vägen fram till 2021 är lika viktig som själva året. Det är en utvecklingsresa där riktningen bygger på göteborgarnas delaktighet. Och det är det vi åstadkommer tillsammans som vi firar. Varje år har fått ett särskilt fokus. Ett angeläget område för staden att samlas kring, möjlighet att starta och sjösatta initiativ och bjuda in fler att vara med på vägen. Bild 13. Syftet med fokusåren är att få igång processer och lyfta fram områden som är angelägna för göteborgarna och stadens utveckling. Ambitionen är att processer som sätts igång ska kunna växa över tid för att göra avtryck för framtiden. Att engagera hela staden i firandet har varit en utgångspunkt sedan starten. Aktivering sker via systematiserad samverkan med stadsdelar, förvaltningar, bolag och externa aktörer. På bilden finns exempel på de gemensamma satsningar med stadens tio stadsdelar som har gjorts sedan Bild års fokus är Kunskap och upplysning. Utbildning, det livslånga lärandet, forskning och kompetensförsörjning sätts i centrum. Staden och regionen är ett självklart internationellt kunskapsnav med forskningskommunikation i världsklass. Det livslånga lärandet Ambitionen för 2019 är att nyttja erfarenheterna från tidigare fokusår och fortsätta arbetet med att engagera hela staden. Skol- och utbildningsförvaltningar inom Göteborgs Stad (förskole- förvaltningen, grundskoleförvaltningen, utbildningsförvaltningen och arbetsmarknad- och vuxenutbildningsförvaltningen) tillsammans med stadsdelsförvaltningarna deltar i planeringen. Kompetensförsörjning I samverkan med Business Region Göteborg samordnas fokusåret med stadens Näringslivsstrategiska program inom området kompetensförsörjning och med samarbetspartners inom kunskapskedjan utbildning, forskning och arbetsmarknad. Tillsammans identifieras konkreta aktiviteter som kan förverkligas under fokusåret inom området. Eva Henricsson Processledare Kunskap och upplysning Göteborg 2021, Göteborg & Co Bild 15. Passa på att berätta om de satsningar som just er förvaltning eller bolag är projektägare för, något eget initiativ med sikte på 2021 eller engagemang under ett fokusår och förstås era tankar och ambitioner om hur ni kan nyttja sammanhanget för att sätta ljus på det ni redan gör för Göteborg.. Många är redan involverade, men med ett par år kvar är att det dags att bestämma hur man önskar nyttja jubileet. Hör gärna av er om ni vill prata vidare om hur.

5 Bild 16. Jubileumsårets roll är att både fira stadens 400-åriga historia och manifestera det som åstadkommits på vägen och fira framtiden. Efter beslutet om jubileumsårets utformning och omfattning i kommunfullmäktige 20 december 2018, påbörjas nu alla förberedelser som krävs för att genomföra ett år av upplevelser, där göteborgarna är hedersgäster. Sammanfattningsvis innebär förslaget att jubileumsårets utformning uppmärksammar alla idéer och initiativ som blivit verklighet och de bestående avtrycken för framtiden. Förslaget presenterar hur ett år av upplevelser kan formas utifrån fyra höjdpunkter och festplatser som sprids över hela staden. Bild 17. Jubileumsåret ett år av upplevelser: Med festplatser över hela staden De historiska kvarteren, Älven och älvstränderna mellan broarna, Hela staden - i dialog med stadsdelsförvaltningarna FYRA HÖJDPUNKTER 1. Nyårsfirande och ljusfest En konstnärlig ljusutställning utomhus inviger året och blir en ny säsong. 2. Jubileumshelgen 4-6 juni Födelsedagsfirandet dit alla är bjudna under tre dagar. Stadens officiella födelsedag är fredag 4 juni. 3. Den stora ManiFESTen Göteborg summerar och tar position på den internationella kartan inom hållbar tillväxt, innovation, mänskliga rättigheter och demokrati. 4. Ett år av firande binder samman En mångfald av upplevelser ex invigningar, utställningar, första spadtag, evenemang utifrån: Jubileumssatsningarna Fokusår hela staden Aktörer som tar sikte, stad och region Upplevelser, evenemang och möten Exempel på upplevelser som binder samman året: Jubileumspark med bad i Frihamnen Jubileumslägret Side by Side 19-23/6 400 år av historia på Stadsmuseet Göteborgsvarvet Marathon 19/9 Hela stadens galleri med 100 berättelser BoStad 2021 inviger 7000 extra bostäder 21 km konst från Blå Stället till Röda Sten Internationella möten och evenemang och mycket mer Hela förslaget om jubileumsårets utformning se handlingar fullmäktige

6 Bild 18. Återkoppling till göteborgarna om idé till verklighet är viktig för att skapa tillit och fortsatt engagemang. Kommunikation som brygga mellan det som görs, det som upplevs och de effekter som uppnås är en del av måluppfyllelsen. Sägs det inte så finns det inte. Allt eftersom jubileumssatsningarna, idéerna, fokusårsaktiviteterna och programaktiviteterna utvecklas och blir verklighet bidrar kommunikationen till att utvecklingen upplevs av fler. Jubileumsarbetet ska långsiktigt bidra till att stärka bilden av Göteborg, både bland göteborgarna och världen runt omkring. Kommunikation är därför ett prioriterat verktyg för att förverkliga medborgarnas idéer, skapa engagemang och delaktighet samt stärka bilden av Göteborg inför jubileumsåret 2021 och långt därefter. På bilden syns Jubileumspaviljongen som är den årliga mötesplatsen för samtal och dialog om stadens satsningar inför jubileet och Göteborgs utveckling. Välkomna till Jubileumspaviljongen under Gothenburg Culture Festival 6-10 augusti 2019 Bild 19. Under åren som följer efter 2021 fokuseras arbetet på att samla ihop allt, förvalta investeringen och dra lärdomar och erfarenheter av arbetet. Dessutom är det dags att förbereda inför att Göteborgs 100-åringar ska firas år Stadens kraftsamling blir på så vis ett firande utan slut. Nu framförs viljan av flera aktörer att implementera den innovativa arbetsmetoden i stadens verksamheter bortom Modellen kan ses som en möjlig metod för förändringsarbete. Bild 20. Sammanfattningsvis. Jubileet är hela stadens möjlighet att sätta extra ljus och strålkastare på vår stads utveckling och bjuda in världen att upptäcka och uppleva det tillsammans. Titta gärna på den korta filmen som en summering av vad jubileumsarbetet handlar om. Tack!

Therese Brusberg Projektchef Göteborg 2021, Göteborg & Co

Therese Brusberg Projektchef Göteborg 2021, Göteborg & Co Therese Brusberg Projektchef Göteborg 2021, Göteborg & Co Uppdrag från kommunstyrelsen UPPDRAG START HALVTID 400 ÅR AVTRYCK 2009 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 Visionsarbete

Läs mer

Fokusår 2018: Go global med sikte på Så här hänger det ihop! Alla kan vara med och bidra

Fokusår 2018: Go global med sikte på Så här hänger det ihop! Alla kan vara med och bidra Fokusår 2018: Go global med sikte på 2021 Så här hänger det ihop! Alla kan vara med och bidra UPPDRAG START HALVTID 400 ÅR AVTRYCK 2009 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023

Läs mer

Tillsammans för en ännu bättre stad.

Tillsammans för en ännu bättre stad. NU VÄXLAR STADEN UPP INFÖR GÖTEBORGS 400-ÅRSJUBILEUM 2021 Tillsammans för en ännu bättre stad. Utvecklad jubileumsplan 2019 2020 med budgetunderlag t o m 2022. 2019-02-01 Denna jubileumsplan är svar på

Läs mer

Tillsammans för en ännu bättre stad.

Tillsammans för en ännu bättre stad. TRE ÅR KVAR TILL GÖTEBORGS 400-ÅRSJUBILEUM 2021 Tillsammans för en ännu bättre stad. Utvecklad jubileumsplan 2018-2019 med sikte på 2021 och budgetunderlag 2018-02-01 Denna jubileumsplan är svar på uppdraget

Läs mer

Tillsammans för en ännu bättre stad.

Tillsammans för en ännu bättre stad. GÖTEBORG FYLLER 400 ÅR 2021. DET SKALL VI FIRA! Tillsammans för en ännu bättre stad. Utvecklad jubileumsplan 2017-2018 med sikte på 2021 och budgetunderlag UTKAST 2017-02-03 Denna jubileumsplan är svar

Läs mer

Business Region Göteborg. Regionen, uppdraget och visionerna Eva-Lena Albihn & Patrik Andersson

Business Region Göteborg. Regionen, uppdraget och visionerna Eva-Lena Albihn & Patrik Andersson Business Region Göteborg Regionen, uppdraget och visionerna Eva-Lena Albihn & Patrik Andersson Business Region Göteborg arbetar för ett starkt näringsliv och en hållbar tillväxt som skapar arbetstillfällen

Läs mer

Projektdirektiv Katrineholm 100 år Kommunledningsförvaltningen

Projektdirektiv Katrineholm 100 år Kommunledningsförvaltningen Kommunstyrelsens handling nr 46/2015 Projektdirektiv Katrineholm 100 år Godkänd av kommunstyrelsen 2015-09-30, 190 2 (10) Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 BAKGRUND... 4 SYFTE OCH MÅL MED

Läs mer

Mycket har redan hänt nu börjar andra halvlek!

Mycket har redan hänt nu börjar andra halvlek! Version 160126 Diarienummer 103/11 Göteborgs 400 årsjubileum Mycket har redan hänt nu börjar andra halvlek! Utvecklad jubileumsplan 2016 2017 med budgetunderlag för Göteborgs 400 årsjubileum INNEHÅLL Inledning.

Läs mer

Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön.

Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön. Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön. Nu blir drömmen om ett kulturhus i Bergsjön verklighet. Göteborgs kommunfullmäktige har bestämt att Göteborg ska få ett nytt kulturhus.

Läs mer

Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.

Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige. vision 2022 Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige. Vi närmar oss Vision Mölndal 2022 när: Fler än två av tre invånare starkt rekommenderar

Läs mer

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka Botkyrka är en inspirerande plats full av möjligheter. Genom kontraster, kreativitet och nyfikenhet skapar vi de bästa förutsättningarna för

Läs mer

BLI EN DEL AV FIRANDET!

BLI EN DEL AV FIRANDET! BLI EN DEL AV FIRANDET! JUBILEUMSPLAN 2015 År 2021 fyller Göteborg 400 år. Det firar vi genom att tillsammans göra vår stad till en ännu bättre plats. Hela vägen till jubileumsåret. Och långt därefter.

Läs mer

Samverkan och dialog. PROJEKTil. Styrande dokument Måldokument Direktiv. Sida 1 (7)

Samverkan och dialog. PROJEKTil. Styrande dokument Måldokument Direktiv. Sida 1 (7) Styrande dokument Måldokument Direktiv PROJEKTil Sida 1 (7) Samverkan och dialog Sida 2 (7) Samverkan och dialog... 1 1. Grundläggande information... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Verksamhetsstrategi... 4 2

Läs mer

Revidering av Vision ett Stockholm i världsklass

Revidering av Vision ett Stockholm i världsklass stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2014-06-30 Handläggare Monica Slama Telefon: 08-508 23 092 Till stadsdelsnämnd SDN 2013-08-21 Revidering av Vision 2030- ett Stockholm i världsklass

Läs mer

DRÖMMAR BLIR VERKLIGHET

DRÖMMAR BLIR VERKLIGHET DRÖMMAR BLIR VERKLIGHET JUBILEUMSPLAN 2016 ÅRETS FOKUS Göteborgs 400-årsjubileum 2021 tillsammans gör vi avtryck för framtiden. KULTUR 2 01 6 ÅRETS FOKUS 2 01 5 År 2021 fyller Göteborg 400 år. Det firar

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Grundskolenämnden 2019-01-23 Barn- och utbildningsförvaltningen HR-enheten GSN/2019:70 Lena Karlsson, 016-710 97 45 1 (3) Grundskolenämnden Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Läs mer

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Förskolenämnden 2019-01-07 Barn- och utbildningsförvaltningen HR- enheten FSN/2019:14 Lena Karlsson, 016-710 97 45 1 (2) Förskolenämnden Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Läs mer

TILLSAMMANS FÖR EN ÄNNU BÄTTRE STAD

TILLSAMMANS FÖR EN ÄNNU BÄTTRE STAD TILLSAMMANS FÖR EN ÄNNU BÄTTRE STAD JUBILEUMSPLAN 2017 År 2021 fyller Göteborg 400 år. Det firar vi genom att tillsammans göra vår stad till en ännu bättre plats. Hela vägen fram till jubileumsåret. Och

Läs mer

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige Den goda kommunen med 13000 invånare 2027 Antagen av kommunfullmäktige 2015-10-14 137 Den goda kommunen Den goda kommunen är du och jag. Och alla andra förstås. Den goda kommunen är ett uttryck för vår

Läs mer

WELCOME TO GOTHENBURG

WELCOME TO GOTHENBURG JUBILEUMSPLAN 2018 WELCOME TO GOTHENBURG År 2021 fyller Göteborg 400 år. Det firar vi genom att tillsammans göra Göteborg till en ännu bättre plats. Hela vägen fram till jubileumsåret. Och långt därefter.

Läs mer

Göteborg. Vad skall byggas inom Älvstaden? 27 oktober Johan Ekman, Älvstranden Utveckling AB

Göteborg. Vad skall byggas inom Älvstaden? 27 oktober Johan Ekman, Älvstranden Utveckling AB Göteborg Vad skall byggas inom Älvstaden? 27 oktober 2017 Johan Ekman, Älvstranden Utveckling AB Älvstranden Utveckling AB Uppdrag: Förverkliga Vision Älvstaden. Förvalta, uppföra, förvärva och avyttra

Läs mer

Projekt Campus Näckrosen Park for Humanities and Arts

Projekt Campus Näckrosen Park for Humanities and Arts Projekt Campus Näckrosen Park for Humanities and Arts Vad? Göteborgs universitet samlar sina Humanistiska och Konst närliga fakulteter tillsammans med Göteborgs universitetsbibliotek, Humanistiska biblioteket

Läs mer

JUBILEUMSPLAN KUNSKAP OCH UPPLYSNING

JUBILEUMSPLAN KUNSKAP OCH UPPLYSNING KUNSKAP OCH UPPLYSNING JUBILEUMSPLAN 2019 År 2021 fyller Göteborg 400 år. Det firar vi genom att tillsammans göra vår stad till en ännu bättre plats. Hela vägen fram till jubileumsåret. Och långt därefter.

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

INTERNATIONELLT PROGRAM FÖR UMEÅ KOMMUN

INTERNATIONELLT PROGRAM FÖR UMEÅ KOMMUN INTERNATIONELLT PROGRAM FÖR UMEÅ KOMMUN Dokumentnamn: Internationellt program Dokumentansvarig: Tillväxt/Näringslivsservice Godkänd av: Kommunfullmäktige Version: [1.0] Dokumentdatum: 2018-03-26 KS-2017/00536-15

Läs mer

Chefs- och ledarskapspolicy. Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009

Chefs- och ledarskapspolicy. Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009 Chefs- och ledarskapspolicy Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009 Södertälje kommuns chefspolicy omfattar fyra delar Din mission som chef i en demokrati. Förmågor, egenskaper och attityder. Ditt konkreta

Läs mer

106 Policy för medarbetarskap, chef- och ledarskap (KSKF/2018:409)

106 Policy för medarbetarskap, chef- och ledarskap (KSKF/2018:409) Kommunfullmäktige Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-05-16 Sida 1(2) 106 Policy för medarbetarskap, chef- och ledarskap (KSKF/2018:409) Beslut 1. Policy för medarbetarskap, chef- och ledarskap antas.

Läs mer

Göteborg 400 år mer än ett jubileum! Utvecklad jubileumsplan 2015 2016 med budgetunderlag

Göteborg 400 år mer än ett jubileum! Utvecklad jubileumsplan 2015 2016 med budgetunderlag 150205 förslag till kommunstyrelsen Diarienummer 103/11 Göteborgs 400 årsjubileum Göteborg 400 år mer än ett jubileum! Utvecklad jubileumsplan 2015 2016 med budgetunderlag 1 INNEHÅLL Inledning... 3 Värdegrund

Läs mer

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000 Antagen av kommunfullmäktige i januari 2008. Bygger vidare på kommunfullmäktiges utvecklingsprogram från 1998. VISION FÖR KARLSTADS KOMMUN Karlstads kommun, 651 84 Karlstad LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

Läs mer

Remiss av förslag - Policy för medarbetare, chefer och ledare

Remiss av förslag - Policy för medarbetare, chefer och ledare Kommunstyrelsen 2018-11-05 Kommunledningskontoret HR KSKF/2018:409 Karin Tannergren 016710 50 02 1 (3) Kommunstyrelsen Remiss av förslag - Policy för medarbetare, chefer och ledare Förslag till beslut

Läs mer

265 Remiss av förslag Policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

265 Remiss av förslag Policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-11-27 Sida 1(1) 265 Remiss av förslag Policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Beslut 1. Förslag till policy för medarbetare, chefer

Läs mer

STYRDOKUMENT Policy för medarbetare, chefer och ledare

STYRDOKUMENT Policy för medarbetare, chefer och ledare Kommunstyrelsen 1 (6) STYRDOKUMENT Policy för medarbetare, chefer och ledare Beslutad när Beslutad av Diarienummer Ersätter Gäller för Kommunfullmäktige KSKF/2018:409 KSKF/2011:302 Samtliga nämnder och

Läs mer

Lokalt jämlikhetsarbete i praktiken

Lokalt jämlikhetsarbete i praktiken Välkomna till Seminarie B Lokalt jämlikhetsarbete i praktiken Jämlikhetskonferensen 2019 HÅLLBAR STAD ÖPPEN FÖR VÄRLDEN 1 Jämlikhetskonferensen 2019 Seminarie B Lokalt jämlikhetsarbete i praktiken 13.00-13.45

Läs mer

Remiss Strategi för tillväxt och utveckling för Västra Götaland 2014-2020

Remiss Strategi för tillväxt och utveckling för Västra Götaland 2014-2020 sida 1 2013-03-06 Dnr:2013-54 KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Remiss Strategi för tillväxt och utveckling för Västra Götaland 2014-2020 Bakgrund VÄSTRA GÖTALAND 2020 sätter ramarna för arbetet med tillväxt

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Foton: sida 1 & 2 - Flygare Palmnäs, sida 3 - Hans Wretling VISION ÄLVSTADEN. Läs den fullständinga visionen på alvstaden.goteborg.

Foton: sida 1 & 2 - Flygare Palmnäs, sida 3 - Hans Wretling VISION ÄLVSTADEN. Läs den fullständinga visionen på alvstaden.goteborg. Tryck: december 2012 Foton: sida 1 & 2 - Flygare Palmnäs, sida 3 - Hans Wretling VISION ÄLVSTADEN summering Läs den fullständinga visionen på alvstaden.goteborg.se/ ladda-ner Vision Älvstaden är antagen

Läs mer

Hagforsstrategin den korta versionen

Hagforsstrategin den korta versionen Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun Hagforsstrategin 2017-2027 den korta versionen Vill du ta del av fullversionen av Hagforsstrategin? Den hittar du på hagforsstrategin.se och hagfors.se Mitt liv

Läs mer

Tomtebo strand ska vara ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt föredöme där de boende känner delaktighet, stolthet och vill stanna livet ut.

Tomtebo strand ska vara ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt föredöme där de boende känner delaktighet, stolthet och vill stanna livet ut. 2 Tomtebo strand ska vara ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt föredöme där de boende känner delaktighet, stolthet och vill stanna livet ut. Stadsdelen ska växa fram i unik samverkan och bli en internationell

Läs mer

Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Stockholms Akademiska

Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Stockholms Akademiska PM 2012:2 RI (Dnr 003-2187/2011) Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Stockholms Akademiska Forum (StAF) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. 1. Stockholms stad avtalar

Läs mer

Förslag till reviderad Vision för Stockholm år 2030 yttrande över remiss från kommunstyrelsen KS dnr /2014

Förslag till reviderad Vision för Stockholm år 2030 yttrande över remiss från kommunstyrelsen KS dnr /2014 stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Dnr 1.5.1.-336/2014 Sida 1 (5) 2014-07-02 Handläggare Helena Nilsson Telefon: 08-508 20 032 Till stadsdelsnämnd Förslag till reviderad Vision för Stockholm år 2030

Läs mer

version Vision 2030 och strategi

version Vision 2030 och strategi version 2012-01-25 Vision 2030 och strategi Två städer - en vision För att stärka utvecklingen i MalmöLund som gemensam storstadsregion fördjupas samarbetet mellan Malmö stad och Lunds kommun. Under år

Läs mer

Program för utveckling av Göteborgs Stads service till boende, besökare och företagare

Program för utveckling av Göteborgs Stads service till boende, besökare och företagare 2017-05-17 Program för utveckling av Göteborgs Stads service till boende, besökare och företagare 2017 2020 Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Samtliga nämnder och styrelser Diarienummer: 0100/16

Läs mer

Sundbybergs stads näringslivspolicy 1

Sundbybergs stads näringslivspolicy 1 KOMMUNKONTORET 2013-04-05 1 (5) Sundbybergs stads näringslivspolicy 1 Övergripande mål Grunden för välfärd för Sundbybergs stads invånare är en hållbar och långsiktig ekonomisk tillväxt. Företagandet är

Läs mer

Värmland. Workshop Utkast Överenskommelsen

Värmland. Workshop Utkast Överenskommelsen Värmland Workshop Utkast Överenskommelsen Agenda 14.00 Inledning och presentation Kort paus 14.30 Camilla Olsson och Jan Linde- samverkan före och efter Överenskommelsen! Kort paus 15.30 Kaffe och film

Läs mer

Forshaga - en attraktiv kommun

Forshaga - en attraktiv kommun Forshaga - en attraktiv kommun Strategi för tillväxt Fastställd av kommunfullmäktige 2013-08- 27, 82 Att öka attraktionskraften En kommun där medborgare och företag trivs och vill skapa sin framtid. En

Läs mer

Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande.

Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande. Inledning Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande. Policy utgår från grundsynen att vårt samhälle ekonomiskt organiseras i tre sektorer:

Läs mer

Österåker skärgårdskommunen en unik livsmiljö

Österåker skärgårdskommunen en unik livsmiljö ÖSTERÅKERS KOMMUN Kommunstyrelsens förslag (KS 93/2010) 1(5) Rev. 2010-03-16 Rev. 2010-03-24 Dnr. KS 2009.43 041 Vision 2020 för Österåkers kommun Österåker skärgårdskommunen en unik livsmiljö Framtidstro

Läs mer

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet Projektet Varumärket Grästorp Bakgrund s verksamhetsmål för 2013 är att förbättra profileringen av Grästorp. För att skapa förutsättningar för en framgångsrik marknadsföring krävs att alla som finns och

Läs mer

2017 Strategisk plan

2017 Strategisk plan 2017 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Nordisk vä rldsutstä llning Nu börjar vi arbetet med en världsutställning av Nordic City Network:s medlemsstäder!

Nordisk vä rldsutstä llning Nu börjar vi arbetet med en världsutställning av Nordic City Network:s medlemsstäder! Nordisk vä rldsutstä llning 2020 Nu börjar vi arbetet med en världsutställning av Nordic City Network:s medlemsstäder! Introduktion Nordic City Network har under flera år arbetat med att utforska den nordiska

Läs mer

Medborgarbudget. Förslag till beslut 1. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens redovisning av genomförd medborgarbudget.

Medborgarbudget. Förslag till beslut 1. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens redovisning av genomförd medborgarbudget. Sida 1 (4) 2019-04-05 Handläggare Jens Westlund Telefon: 08-508-21 150 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2019-04-25 Medborgarbudget Förslag till beslut 1. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens redovisning

Läs mer

Utmaningar kring kollaborativ innovation

Utmaningar kring kollaborativ innovation Utmaningar kring kollaborativ innovation Detta verktyg framtaget i projektet KIVI är tänkt att vara ett stöd till intermediärorganisationer som leder eller deltar i kollaborativa innovationsprocesser.

Läs mer

Överenskommelse mellan Stockholms stad och den idéburna sektorn

Överenskommelse mellan Stockholms stad och den idéburna sektorn Överenskommelse mellan Stockholms stad och den idéburna sektorn 2 Överenskommelse mellan Stockholms stad och den idéburna sektorn Bakgrund På hösten 2007 beslutade regeringen att föra en dialog om relationen

Läs mer

CSR-strategi. Koncernen Stockholm Business Region

CSR-strategi. Koncernen Stockholm Business Region Bilaga 1 CSR-strategi Koncernen Stockholm Business Region Sammanfattning För att systematiskt styra det sociala hållbarhetsarbetet inom Stockholms Stadshus AB och dotterbolagen har kommunfullmäktige i

Läs mer

Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare

Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare Servicenämnden 2019-01-22 Serviceförvaltningen Stab och stöd SEN/2019:14 Ulrika Junebark 016-710 73 24 1 (2) Servicenämnden Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare Förslag till

Läs mer

Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare

Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare Kultur- och fritidsnämnden 2019-01-02 Kultur och fritidsförvaltningen HR KFN/2018:194 Anneli Johansson 016-710 33 02 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer

Läs mer

Kulturnämndens verksamhetsplan 2018

Kulturnämndens verksamhetsplan 2018 1 Kulturnämndens verksamhetsplan Säffle kommun -10-25 --------------------------------------- Katarina Kristoffersson, kulturchef 2 Innehåll Innehåll... 2 Verksamheten i huvuddrag... 3 Övergripande mål

Läs mer

VI TAR ANSVAR LÄNSFÖRSÄKRINGAR GÖTEBORG & BOHUSLÄNS HÅLLBARHETSARBETE

VI TAR ANSVAR LÄNSFÖRSÄKRINGAR GÖTEBORG & BOHUSLÄNS HÅLLBARHETSARBETE VI TAR ANSVAR LÄNSFÖRSÄKRINGAR GÖTEBORG & BOHUSLÄNS HÅLLBARHETSARBETE Ett varmare samhällsklimat. Föreställ dig att det bor 100 personer på din gata, varav 80 är vuxna och resten är barn. Som ett kundägt

Läs mer

BID som samverkansform

BID som samverkansform BID som samverkansform Vad är BID? Internationell tillämpning Erfarenheter i Sverige Metod Drivkrafter Medborgardialog Hur går utvecklingen vidare i Sverige? Business Improvement District Skottland Innerstaden

Läs mer

Integrationsprogram för Västerås stad

Integrationsprogram för Västerås stad för Västerås stad Antaget av kommunstyrelsen 2008-10-10 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet med utvecklingen av Västerås som ort

Läs mer

Spänningen stiger hamnar centret i Göteborg?

Spänningen stiger hamnar centret i Göteborg? Spänningen stiger hamnar centret i Göteborg? I början av sommaren avgörs om det världsledande centret för hållbar stadsutveckling hamnar i Göteborg. Det tredje seminariet i serien Mellanrum ägnades åt

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Arbetsgivarstrategi i Sollentuna kommun Antagen av kommunfullmäktige 2018-02-15, 15, Dnr 2017/0764 KS Innehållsförteckning Arbetsgivarstrategi i Sollentuna kommun... 2 Varför ska vi arbeta med vårt arbetsgivarmärke?...

Läs mer

REMISS GÖTEBORG STADS NÄRINGSLIVSSTRATEGISKA PROGRAM

REMISS GÖTEBORG STADS NÄRINGSLIVSSTRATEGISKA PROGRAM REMISS GÖTEBORG STADS NÄRINGSLIVSSTRATEGISKA PROGRAM 2017-11-24 www.västsvenskahandelskammaren.se Övergripande synpunkter Västsvenska Handelskammaren vill börja med att tacka för möjligheten att svara

Läs mer

Bakgrundsinformation Utställningslokaler i samband till Åtvidabergs 600-års jubileum

Bakgrundsinformation Utställningslokaler i samband till Åtvidabergs 600-års jubileum MOTTAGARE Linköpings Universitet Utbildningen inom gestaltning och utställningsproduktion inom samtida konstnärliga fält. ADRESS Johanna Johnsson Bakgrundsinformation Utställningslokaler i samband till

Läs mer

Program för social hållbarhet

Program för social hållbarhet Program Policy Handlingsplan Riktlinje Program för social hållbarhet Antaget av kommunfullmäktige 6 september 2018 DNR: 2016/01180 Program Policy Handlingsplan Riktlinje uttrycker värdegrunder och förhållningssätt

Läs mer

Förslag till ägardirektiv för Business Region Göteborg AB

Förslag till ägardirektiv för Business Region Göteborg AB Bilaga E Styrelsen 1 Diarienummer: 0065/17 Handläggare: Peter Berggren Tel: 031-368 54 56 E-post: peter.berggren@gshab.goteborg.se Förslag till ägardirektiv för Business Region Göteborg AB Förslag till

Läs mer

Strategi. Digitaliseringsstrategi för Herrljunga kommun. Ett Hållbart Digitaliserat Herrljunga Kommun

Strategi. Digitaliseringsstrategi för Herrljunga kommun. Ett Hållbart Digitaliserat Herrljunga Kommun DIARIENUMMER: KS 158/2018 FASTSTÄLLD: KF 13/2019-02-12 VERSION: 1 SENAS T REVIDERAD: -- GILTIG TILL: DOKUMENTANSVAR: Tillsvidare Kommundirektör Strategi Digitaliseringsstrategi för Herrljunga kommun Ett

Läs mer

Policy. Jag bor i Malmö. - policy för ungas inflytande

Policy. Jag bor i Malmö. - policy för ungas inflytande Policy Jag bor i Malmö - policy för ungas inflytande INLEDNING För att Malmö ska ligga i framkant när det gäller utvecklingsfrågor, vara en attraktiv och demokratisk stad så vill Malmö stad använda unga

Läs mer

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE Innehåll Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne

Läs mer

Skeppsbron nu fortsätter vi utvecklingen

Skeppsbron nu fortsätter vi utvecklingen Skeppsbron nu fortsätter vi utvecklingen 2017-02-21 Välkomna! Inledning Älvstaden och Älvstranden Utveckling Ambitionen med Skeppsbron Markanvisningen 5 min 10 min 20 min 20 min Frågor 2 Skeppsbron en

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt

Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt 2020-2023ff Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt Mål och inriktning 2020-2023 Antaget av kommunfullmäktige 2019-04-23 Förord Tillsammans gör vi Varberg ännu bättre Vi har i kommunen under

Läs mer

WWW.LUND.SE VISION 2025

WWW.LUND.SE VISION 2025 WWW.LUND.SE 02 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 VISION 2 0 2 5 04 Vision 2025 07 Bilden av framtiden 11 Från ord till handling 17 2025 år 2009 Lund idéernas

Läs mer

Härnösands internationella arbete - ny internationell policy

Härnösands internationella arbete - ny internationell policy Härnösands internationella arbete - ny internationell policy Innehållsförteckning sidan Inledning... 3 Syfte... 3 Övergripande mål... 3 Prioriterade områden... 4 Utbildning Arbete och tillväxt Näringsliv

Läs mer

POLICY. Policy för medborgardialog

POLICY. Policy för medborgardialog POLICY Policy för medborgardialog Typ av styrdokument Policy Beslutsinstans Kommunfullmäktige Fastställd 2017-06-26 Diarienummer KS 2016/509 101 Giltighetstid Från och med den 15 juli 2017 och tillsvidare

Läs mer

Strategi för myndighetsstöd. vid utveckling av lokal ungdomspolitik

Strategi för myndighetsstöd. vid utveckling av lokal ungdomspolitik Strategi för myndighetsstöd vid utveckling av lokal ungdomspolitik Strategi för myndighetsstöd vid utveckling av lokal ungdomspolitik Förord Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) har

Läs mer

2019 Strategisk plan

2019 Strategisk plan 2019 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Välkommen till Skärholmen! Karin Ahlzén, projektchef Fokus Skärholmen

Välkommen till Skärholmen! Karin Ahlzén, projektchef Fokus Skärholmen Välkommen till Skärholmen! Karin Ahlzén, projektchef Fokus Skärholmen Välkommen till Skärholmen! Stadsdelsförvaltningar 8 1. Bromma 2. Enskede-Årsta-Vantör 3. Farsta 4. Hägersten-Liljeholmen 5. Hässelby-Vällingby

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

Strategisk plan för bibliotek i Stockholms stad remiss från kommunstyrelsen.

Strategisk plan för bibliotek i Stockholms stad remiss från kommunstyrelsen. NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLIET TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-09-14 Handläggare: Monica Fredriksson Telefon: 508 09 032 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Strategisk plan för bibliotek i Stockholms

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Vision 2035 Beslutad av kommunfullmäktige den 25 april 2016, diarienummer KS 2015/0363. norrkoping.se/vision2035

Vision 2035 Beslutad av kommunfullmäktige den 25 april 2016, diarienummer KS 2015/0363. norrkoping.se/vision2035 Vision 2035 Beslutad av kommunfullmäktige den 25 april 2016, diarienummer KS 2015/0363 norrkoping.se/vision2035 Året är 2035 Norrköping är platsen där skaparkraft i en avspänd och välkomnande atmosfär

Läs mer

Gestaltad livsmiljö en ny politik för arkitektur, form och design (SOU 2015:88)

Gestaltad livsmiljö en ny politik för arkitektur, form och design (SOU 2015:88) Malmö stad Kulturförvaltningen 1 (2) Datum 2016-01-20 Vår referens Caroline B. Le Bongoat projektledare caroline.lebongoat@malmo.se Tjänsteskrivelse Ann Bergström enhetschef ann.bergstrom@malmo.se Remiss

Läs mer

Bilaga 6 en utvecklingsresa för Sveriges fräschaste 50-åring

Bilaga 6 en utvecklingsresa för Sveriges fräschaste 50-åring Bilaga 6 ingsr l k c e v t u en e g n i r å 0 5 aste h c s ä r f s rige e v S r ö f sa Innehåll Bakgrund 4 Detta har hänt 4 Det här är Expedition 50 5 Tidslinje 6 Processer och beslut 6 Vad tycker du?

Läs mer

Innehåll Bakgrund 4. Här finns den viktigaste informationen om Expedition 50 och frågeställningar ni gärna får diskutera.

Innehåll Bakgrund 4. Här finns den viktigaste informationen om Expedition 50 och frågeställningar ni gärna får diskutera. ingsr l k c e v t u en e g n i r å 0 5 aste h c s ä r f s rige e v S r ö f sa År 2020 fyller IOGT-NTO 50 år. Vi har tre år på oss att göra oss till världens fräschaste 50-åring. Vi ska vara lika relevanta

Läs mer

MÖTESPLATSEN BACKA BRUNNSBO PILOT MÖTESPLATS FÖR HASSP

MÖTESPLATSEN BACKA BRUNNSBO PILOT MÖTESPLATS FÖR HASSP FÖRSLAG! MÖTESPLATSEN BACKA BRUNNSBO PILOT MÖTESPLATS FÖR HÖSTEN 2018 MED TILLÄGG NPF-NINJAS SVVH Vad är? = Holistic Association Social Science Park: är ett nytt verktyg inom samhällsplaneringen, som angriper

Läs mer

Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer

Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer Humanistiska nämnden Kulturplan för Ånge kommun 2018-2020 Dokumentansvarig: Kulturchef Fastställd av: Kommunfullmäktige Omfattar: Ånge kommunkoncern Fastställd när: 2018-02-26 11 Postadress Besöksadress

Läs mer

Överenskommelsen Värmland

Överenskommelsen Värmland Överenskommelsen Värmland för samverkan inom det sociala området mellan Region Värmland och den idéburna sektorn i Värmland 1 Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Vision... 4 Syfte och Mål... 4 Värdegrund...

Läs mer

Personalpolicy. Laholms kommun

Personalpolicy. Laholms kommun Personalpolicy Laholms kommun Personalenheten Laholms kommun April 2018 Inledning Personalpolicyn är ett kommunövergripande styrdokument som gäller för kommunens samtliga arbetsplatser eftersom Laholms

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN Bilaga 2 DNR 050-2895/2010 SID 1 (5) 2011-06-22 KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 Detta program är ett långsiktigt måldokument där kommunfullmäktige

Läs mer

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY Vår verksamhetsidé Vi är många som jobbar på Eksjö kommun ungefär 1600 medarbetare och vår främsta uppgift är att tillhandahålla den service som alla behöver för att leva ett

Läs mer

K O RT V E R S I O N

K O RT V E R S I O N KORTVERSION Sedan 2013 är Göteborgs Stads kulturprogram ett styrdokument för alla verksamheter i Göteborgs Stad. Kulturprogrammet visar hur Göteborg ska utvecklas till en ledande stad för konst, kultur

Läs mer

VALMANIFEST CENTERPARTIET STRÖMSTAD. FRAMÅT med

VALMANIFEST CENTERPARTIET STRÖMSTAD. FRAMÅT med VALMANIFEST 2018 FRAMÅT med CENTERPARTIET STRÖMSTAD Med kärlek till hembygden och vision för framtiden skapar vi, tillsammans med dig, positiv utveckling i hela Strömstad Vision FRAMÅT 2035 med Centerpartiet

Läs mer

Framtidsvision NYNÄSHAMN 2030

Framtidsvision NYNÄSHAMN 2030 Framtidsvision NYNÄSHAMN 2030 1 Framtidsvision Framtidsvisionen är den styrande politikens idé om hur samhället i Nynäshamns kommun har utvecklats fram till 2030. Med visionen vill de styrande partierna

Läs mer

Levande lokala centrum

Levande lokala centrum Stadsledningskontoret Stadsutvecklingsavdelningen Sida 1 (6) 2016-06-27 Handläggare Ulf Adaktusson Telefon: 29808 Till Kommunstyrelsen Stadsledningskontorets förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR MÖLNDALS STAD

VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR MÖLNDALS STAD VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR MÖLNDALS STAD Vi har skapat varumärkesplattformen tillsammans Vi började med att fråga 1000 Mölndalsbor hur de uppfattar Mölndal som plats och Mölndals stad idag. Svaren visar att

Läs mer