Strokkurbladet. Redaktionens rader. Annonsering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Strokkurbladet. Redaktionens rader. Annonsering"

Transkript

1 Strokkur 1

2 Strokkur 2 Redaktionens rader Hej alla medlemmar! Hoppas att ni har haft en bra höst i skog och mark. Så här när det börjar lacka mot jul bjuder vi i redaktionen på en tidning där ni bland annat kan läsa om 79-årige Sven Lundström som nyligen skänkt en större summa pengar till klubben, SIF:s höst konferens och lite nyttig information. Ni kan också läsa om några av de tävlingar som klubben haft under året. Ni hittar även lite knep och knåp i vårt blad. Tveka inte att höra av er till oss om du har tips eller synpunkter! Julhälsningar från Anette Svendén, Josefine Rydhage, Robert Bratt, Melina Svendén, Sofia Karlsson och Åsa A Cederbom Strokkurbladet Strokkurbladet utkommer med 2 nr/år. Åsikter och synpunkter framförda i tidningen står författaren själv för och är uttryck för föreningens mening endast där så anges. Eftertryck är tillåtet med källhänvisning. Redaktionen förbehåller sig rätten att förkorta och redigera insänt material. Mediakommitténs medlemmar 2013: Josefine Rydhage, Robert Bratt, Åsa Cederbom, Anette Svendén, Sofia Karlsson och Melina Svendén. Ansvarig utgivare: Ylva Alexandersson Omslagsbild: Foto, Melina Svénden Annonsering Halvsida Helsida 100 kr 200 kr Skicka med ett frankerat kuvert med adress om du vill ha eventuella bilder tillbaka. Medlemmar annonserar gratis på Planket.

3 Strokkur 3 Ylvas spalt Ordföranden har ordet! Hej alla Strokkuriter Hoppas ni har haft en skön sommar och höst. I år tror jag alla har haft det bra både hästar och vi människor lagom med regn gröna beten för våra vänner och mycket sol för oss som gillar den. Hemma på Odelsjö har vi dessutom haft väldigt lite knott i år, varför? - kan man undra, men skönt har det varit för hästarna. Hösten har också visat sig från sin bästa sida i helgen var vi ute på en ridtur november månad 11 grader varmt och solsken - helt underbart. I Stokkur har det hänt mycket, vi har kämpat med att få pengarna att räcka till men inte på grund av att vi haft dåliga inkomster utan pga. att vi har mycket vi vill göra. Under sommaren har vi lagt nytt material på ovalbanan och doserat om den enligt gällande regler. Ett ganska kostsamt arbete där vi körde på nytt grus på ovalbanan och totalt blev det 5 lastbilar med släp. Efter det har banan behandlats med massor med salt och nu senast med Dustex. Vi kan säga att vi var mkt nöjda med underlaget på banan efter detta och kommer att behandla banan likadant nästa år. Arbetet med köket i Fikabanken har varit prioriterat eftersom vi fick äran att anordna Gæðingakeppni SM i augusti. Vatten och avlopp har dragits in och elen är framdragen. Att vi kan göra klart allt detta har vi fonden till Christer Ströms minne att tacka för och gåvan från Christer och Ulla på 25 tkr. Vi har även gjort klart altanen framför serveringen där markteglet skänkts av St Eriks med mycket hjälp av Bockara betongvaror som hjälpt oss med detta. De har även sett till att det fraktats till Härradsvallen helt kostnadsfritt. Gæðingakeppni SM blev årets fest med massor med fina ekipage och massor med publik. Medialt var vi också på tårna och Linnéa Josefsson missade inte en chans att marknadsföra detta fina arrangemang. Både radio och tidningar och inte minst Islandshästsnyheter gav oss med beröm godkänt. Jag vill passa på att säga ett STORT tack till alla er som var med och gjorde alla tävlingar 2013 så bra och framför allt Gæðingakeppni SM där vi hade mycket stora krav på oss! Vi lyckades! Grattis på Er ALLA till en mycket lyckad tävlingssäsong Nu laddar vi om för 2014! Vid pennan Ylva Alexandersson

4 Strokkur 4 Priser för nyttjande av Häradsvallen 2013 Strokkurmedlemmar 1) Övriga Årskort 4) 400:- Per tillfälle 100:- Familjeårskort 3) 4) 600:- Årskort 4) 600:- Hyra per dag 800:- Hyra per dag 2000:- "Strokkur" Företag 2) Övriga företag Andra klubbar Hyra per dag 800:- Hyra per dag 2000:- Hyra per dag 1400:- 1. Medlemmar i Strokkur och senior-, junior-, familjemedlem samt stödmedlemmar som har sitt huvudmedlemsskap i annan klubb. 2. Företag som ägs av minst en Strokkurmedlem. 3. Som familj räknas make, maka, sambo och barn som är skrivna på samma adress. 4. Årskort gäller under perioden 1 mars till 28 februari. Årskort ska normalt sett lösas i samband med betalning av årets medlemsavgift. Betalning Alla avgifter betalas i förskott. Efter erhållen betalning utsändes årskort eller hyresbevis. Betala in på STROKKUR s postgiro: Märk inbetalning med: "Banhyra Datum Namn" Bokning Banan behöver endast bokas vid förhyrning (ej vid enskild träning). Bokning får göras högst sex månader framåt. Strokkurs egna bokningar finns då förinlagda. Bokning görs via Nina Linder eller ninalinder@hotmail.com Bokning är endast preliminär till dess betalning erlagts. Om betalning ej inkommer inom överenskommen tid kan Strokkur låta preliminärbokad tid övergå till annan hyrestagare. Bokningar visas på Strokkurs hemsida GLÖM INTE ATT BETALA BANAVGIFT NI SOM RIDER PÅ HÄRADSVALLEN!

5 Strokkur 5 B-korkort med utökad behörighet vad innebär det egentligen och hur går det till? Mediakommittén reder ut begreppen och sammanfattar förfarandet... När man har ett körkort med behörighet B (personbil) får man köra ett ekipage (bil +släp) med maximal sammanlagd totalvikt på 3500 kg. Sedan den 19 januari 2013 finns det möjlighet att utöka behörigheten med B96 som innebär att man får framföra ett ekipage med en maximal sammanlagd totalvikt på 4250 kg. Totalvikt, bil: Bilens vikt inklusive lastvikt. Totalvikt, släp: Släpets vikt inklusive maxlast. Sammanlagd totalvikt: Bilen och släpets totalvikt. Tjänstevikt: Bilens eller släpets vikt utan last. Lastvikt: Den vikt man som mest får lasta på Man ökar alltså sin kapacitet att dra med 750 kg genom att ta körkortet med utökad B- behörighet. För att få utökad krävs att man i grunden har ett B-körkort. Det krävs inget teoriprov utan man genomför enbart ett körprov hos transportstyrelsen. Körprovet kostar 800 kr, alla vardagar innan kl 18. Övriga tider kostar det 1040 kr. Om man vill ha information om sin egen bils eller släps vikter kan man enkelt gå in på transportstyrelsens hemsida och med hjälp av registreringsnumret söka fram uppgifterna. Använd denna länk:

6 Strokkur 6 Några väl genomförda tävlingar 2013 i Strokkurs regi Vårkval Den 20/4 hölls Strokkurs första tävling för 2013 vårkvalet. Det var en härlig, solig vårdag med ljumma vindar och glada vibbar i luften. På vårkvalet (som var en fipotävling) hade ekipagen möjlighet att kvala upp i a-klass, för att på en senare tävling kunna rida ett a- klassprogram för att ta sig vidare till SM. Det var många fina ekipage under vårkvalet. Majkeppni Söndagen den 12 maj genomfördes islandshästföreningen Strokkur sin första majkeppni på Häradsvallen i Mönsterås. I strålande solsken tävlade 56 ekipage om fina priser skänkta av sponsorer. Dagens höjdpunkter var barnklassen med ledare och lotteriet där man kunde vinna betäckningar med de högt bedömda hingstarna Mars frá Feti och Glampi från Snararp. Tävlingen lockade allt från nybörjare och små barn till elitryttare. Domaren Anna Funni Jonasson tilldelade Hampus Tedefalk Nygren och Emelie Josefsson de hedervärda feather light-priserna för god och harmonisk ridning. - En succé som vi absolut kommer att göra om, säger Sara Pettersson, som är en av dem som har arbetat fram konceptet med majkeppnin. Prova på-tävling Prova på tävlingen, kan man inte säga annat än att det blev succé. Det kom ett 30-tal glada och förväntansfulla ryttare. Innan incheckningen var det redan folk som stod i kö. Väl i incheckningen fick man säga vilken gren man skulle rida, sen fick man en tid när man skulle starta. Domare för kvällen var Josefine Berkeby (ej utbildad men duktig!), med domarsekreterarna Sara Pettersson och Emelie Josefsson. Deltagarna verkade vara väldigt nöjda och det var många glada amatörer som aldrig tävlat förut som nu tog chansen. Roligt var att det kom ekipage långväga från. På frågan till de styrande om tävlingen ska upprepas, så svarade de JA Det kommer att bli ytterligare en Prova på tävling i september håll utkik efter mer information på hemsidan och på Facebook.

7 Strokkur 7 Gæðingakeppni SM Här kommer några kommentarer från media efter ett lyckat SM på häradsvallen. Vi låter rubrikerna tala för sig själva

8 Strokkur 8 Uppfräschade banor Ovalbanan har fått en ny beläggning med grus. Efter nio år var raksträckorna på ovalbanan alldeles för doserade, därför skrapades banan ner och fick nytt material med korrekta doseringar. Efter det har banan belagts med dustex, som är en sorts stärkelse som utvinns från trä som binder ihop underlaget, vilket gör att banan blir fastare. Även passbanan har fått en beläggning av dustex, vilket gjort att även denna blivit hårdare. Ett stort tack till Häradssparbanken och kommunen samt till alla skyltsponsorer som gjort det ekonomiskt möjligt att genomföra förbättringen. Lekplats Strokkur kan i år stolt presentera Häradsvallens lekplats! På lekplatsen finns en stor sandlåda med plats för många små. Det finns även två stycken trähästar att leka med. Under årets tävlingar har lekplatsen varit ett populärt område. Många barn har samlats i sandlådan och föräldrarna har under tiden barnen lekt kunna kika lite på tävlingarna. Ett stort tack till Anders Larsson, Sara och Björn Pettersson som har arbetat fram lekplatsen.

9 Strokkur 9 SKYLTSPONSOR Är du eller känner du någon som är intresserad av att marknadsföra sitt företag med en skylt i paddocken på vår anläggning? Det är ett lysande sätt att få marknadsföring till billig penning! Förutom skylten som sätts upp i collectingring, får företaget även sin logotype uppsatt i Fikabanken samt sin logotype tryckt i alla programblad som delas ut under tävlingsåret. Här är ett utdrag ur avtalet som tecknas med samtliga företag som köper en marknadsföringsplats i paddocken på Häradsvallen. Strokkurs åtagande per år FÖRETAGET äger rätt till exponering av sin logotype enligt följande: Uppsatt skylt (2000 mm x 520 mm) på framridningsbanan. Liten logotype uppsatt i vårt fik Fikabanken. Exponering av företagets logotype i programbladen som delas ut på Strokkurs tävlingar. Företagets åtagande för år 2013 och fram till dess att avtalet sägs upp Betala Strokkur 2000 kronor per år samt lagstadgad reklamskatt för ovanstående exponering av företagets logotype. Ombesörja kostnaderna för skylten. Strokkur har ett samarbete med en reklambyrå, Skyltreklam i Kalmar, om du inte på egen hand vill kontakta annan reklambyrå. 1 st. Al.plåtskylt 2000 x 520 mm med 1-färgs text/logo.pris: 1.500:- / st. 1 st. Al.plåtskylt 2000 x 520 mm med 2-4-färgs text/logo. Pris: 1.700:- / st.) Kontakta Emma Karlsson vid intresse! , emx2a@hotmail.com Dags för Årsmöte! Den 1 februari kl samlas vi på ABC karossen i Mönsterås för årsmöte. För Er som vill stanna på lite festligheter och äta lite gott efteråt ordnar vi planka och kaffe till ett pris av 150 kr. Anmäl dig till Anette eller mail: pemblan@hotmail.com senast 28/1! Hjärtligt Välkommen! /Styrelsen

10 Strokkur 10 Passfråga Jag heter Rebecca, är 22 år och bor i Norberg som ligger i Västmanland. Där har jag bott lite mer än 1 år nu tillsammans med min sambo Mattias. Vi hyr ett litet hus på gården Jan Pers islandshästar och här bedriver jag även min verksamhet och hyr in alla hästarna. Jag är utbildad B-instruktör och C-tränare genom SIF och diplomerad hästmassör genom Axelsons. Har även genomgått domarutbildningen och kommer göra min examination till våren Just nu bedriver jag egen verksamhet med inridning, tillridning, kurser, lektioner, ridskola i liten omfattning, hästmassage och har även en del hästar till salu. Besök gärna min hemsida för att läsa mer om mig och mina tjänster: 1. Var utbildade du dig till massör och hur var utbildningen upplagd? Jag har gått min utbildning hos Axelsons. Detta är en utbildning som sker i 5 delsteg. I utbildningen sker ett praktiskt prov och ett teoretiskt prov samt 100 praktiktimmar. Du väljer själv i vilken takt du vill gå denna utbildning då man anmäler sig steg för steg. Jag valde att gå den här kursen på ca 1 år och det blev då väldigt intensivt! Dessa 5 stegen i utbildningen gör man på skolan och är ca 1 vecka åt gången, resten läser man på distans. 2. Vilka muskler/muskelgrupper brukar ni hitta mest spänningar? Det är väldigt individuellt från häst till häst men något som är vanligt på islandshästarna är spänningar i manken. För att i muskelgrupperna runt manken så sitter mycket av hästens kordination och balans, och vi som har hästar med flera gångarter är det inte så konstigt att hästen får spänningar just där. Det är även lättare att passhästar får spänningar i ländryggen, då det behövs en viss spänning i kroppen för att gå riktigt fort och skjuta på med den kraften.

11 Strokkur Vad bör vi ryttare tänka på i vår vardagliga träning för att hålla hästarnas muskler så smidiga, mjuka och elastiska som möjligt? Det vi ryttare behöver tänka på är en allsidig träning för hästen. Allt från lösgörande arbete, bygga upp konditionen och styrkan. Att vi tänker på att träna på både mjukt och hårt underlag för att stärka upp senor och ligament. Även att vi kommer ihåg att rida fram och varva ner hästen under ett ridpass, annars blir det lätt skador och spänningar på muskler. Något bra att tänka på är att en sena tar ca min på sig att bli varm om hästen har stått på box. Jag passar vidare dessa frågor till Jennie Larsson som är veterinär? 1. Var utbildade du dig till veterinär? 2. Hur är det att jobba som veterinär? 3. Vad har du för häst i dagsläget som du rider?

12 Strokkur 12 Tack till Strokkurs nya sponsor! Strokkur har fått ett ekonomiskt bidrag från en privat sponsor på hela kr. Detta är vi väldigt glada och tacksamma för! Vår fantastiska sponsor heter Sven Lundström och bor på Åshaga i Mönsterås. Mediakommittén åkte för att tacka för detta och passade på att ställa några frågor till honom. - Jag har alltid varit glad i djur och hästar, berättar Sven. Det började redan när jag var liten, cirka 7-8 år då vi red på böndernas hästar i hagen. Det hände ofta att vi red i full galopp barbacka med enbart grimma på hästen. När jag blev äldre jobbade jag på gårdar som djurskötare där jag skötte mestadels kor, men också hästar som användes till körning. Sven är en erfaren idrottsman då han har flera medaljer i friidrottsgrenar. Han har tagit SM-guld fem gånger i grenarna 400 m, 800 m och 1500 m löpning. Han har tävlat för Högby och Oskarshamn. Inte nog med det, två halvmaraton har han också genomfört med bravur! Via idrotten, har Sven ett starkt intresse för föreningslivet också. - Sista guldet jag tog var i 200 m år 2008, efter det drabbades jag av en stroke som gjorde att jag inte kunde fortsätta aktivt inom idrotten. Intresset för idrotten är fortfarande mycket starkt för Sven, därför vill han stödja välfungerande idrottsföreningar som Strokkur. Strokkur är otroligt tacksamma för det fantastiska bidraget som givits klubben från Sven. En del av pengarna kommer att investeras i att färdigställa toaletterna på Fikabankan. Här har vi Sven vid sitt enorma prisskåp som innehåller bland annat 5 st SM-guld!

13 Strokkur 13 Svenska islandshästförbundets höstkonferens i Bålsta Helgen den 2-3 november var det återigen dags för SIF: s höstkonferens. I år gick den av stapeln på Aronsborgs konferenshotell i Bålsta. Temat för helgen var hållbarhet och prestation. På lördagen bjöds det bland annat på föredrag av Gudrún Stefánsdottir Fysiologiska påfrestningar i samband med träning, tävling och avelsvisning av Islandshäst, Återblick från 2013 årets bedömningssäsong och framtida som Göran Häggberg höll i och Jonas Bring pratades om framtida tävlingsformer. På söndagen höll Johanna Elgholm en Clinic om ridkonstens byggstenar i Håbo ridhus. Eftersom Bålsta ligger en bra bit ifrån Mönsterås så åkte vi, Malin, Julia och Josefine upp redan på fredagen. Vi valde att enbart delta på galamiddagen på lördagskvällen och spenderade istället resten av tiden hos Rebecca Ivarsson i Norberg. Där fick vi se bekanta individer som hennes hingst Hrói frá Gardsá men även en del nya stjärnor. Rebecca red och visade några av träningshästarna hon för tillfället hade och det såg mycket lovande ut. För att se mer vad Rebecca sysslar med besök hennes hemsida På lördags eftermiddagen begav vi oss mot Bålsta för att hinna svira om till finkläderna innan det var dags för galamiddag. Det serverades trerätters: till förrätt kantarellsoppa, till varmrätt, kalv med rotfrukter och efterrätten bestod av chokladkaka med grädde. Middagen fick helt klart godkänt ;) Under middagen var det även prisutdelning. Det delades ut priser till bland annat årets sporthäst, årets ryttare och årets Gæðingur. Extra kul var det självklart att två Strokkuriter var nominerade. Magnus Skúlason och Emelie Josefsson var nominerade till årets senior Gæðingakeppni och Magnus var även nominerad till årets sportryttare senior som han även vann. STORT GRATTIS!!! Efter middagen fortsatte festen och firandet en trappa ner på nattklubben. Vi mötte såväl nya som gamla bekanta och vi höll ut till då vi kände att det faktiskt är en dag imorgon med. Det är alltid lika trevligt på SIF.s tillställningar och vi säger tack för den här gången. Jag vet inte vart nästa hästäventyr blir men det lutar för tillfället åt vintermästerskapen. På återseende : ) Malin Åberg

14 Strokkur 14 Strokkuriter på SM! Stort grattis till strokkuriten Magnús Skúlason som blev svensk mästare i femgång med hingsten Hraunar frá Efri-Raudalaek! Flera från Strokkur gjorde fina prestationer under svenska mästerskapen, bland andra Fanny Johansson samt Pia Adolfsson som tog silver i 150 m pass och Max Olausson som kom på en hedervärd sjunde plats i T1. Stort grattis till er alla! Minimässa i Blomstermåla I samband med att Folkets Hus firade 50 år, bjöds föreningar och företag in för att visa upp sig. Strokkur tog chansen att vara där och representerades av Anette Svendén och Julia Frisk som visade ett bildspel och delade ut informationsblad. Strokkur medverkar i Mönsterås luciatåg Hej alla medlemmar! Söndagen den 15 december blir det ett stämningsfullt luciatåg genom köpingen. Vi i Strokkur är ombedda att vara med i tåget med våra hästar och självklart är det roligt om så många som möjligt ställer upp! Du behöver ett lucianattlinne, uppklippt i sidorna, och lite glitter till hjälmen och tränset. Samlingen sker vid idrottsplatsen på eftermiddagen och själva kröningen är på Torget vid Anmäl dig till Josefine Rydhage om du vill vara med! Hon har mobilnummer

15 Strokkur 15

16 Strokkur 16

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

Program 21/4 2014. Islandshästovalen Tingsryds travbana. Besök hästarnas paradis

Program 21/4 2014. Islandshästovalen Tingsryds travbana. Besök hästarnas paradis Besök hästarnas paradis Tänk dig att tölta fram på en äkta gæðingur en solig sommardag... Du är uppe i de Isländska fjällen, med utsikt över hela Skagafjörður, Atlanten och bergen. Följ med oss till Island

Läs mer

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info Ditt fö retag Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN TITTA IN I STYRELSEARBETET Vi har styrelsemöte i slutet av varje månad och vill gärna ha synpunkter och idéer från er alla som vi kan ta med i

Läs mer

Medlemsblad höst/vinter 2011

Medlemsblad höst/vinter 2011 Medlemsblad höst/vinter 2011 Välkommen till en höst och vinter med spännande aktiviteter och tävlingar! Ordföranden har ordet Hej! Jag heter Katharina Dahl och är ordförande i Gota Western Riders sedan

Läs mer

Vi bidrar till ett levande Veberöd

Vi bidrar till ett levande Veberöd Vi bidrar till ett levande Veberöd Vi är stolt samarbetspartner med Veberöds tennisklubb På 80-talet rådde tennisfeber i Veberöd! Det byggdes tennishall! Förre justitieministern Gun Hellsvik, då fullmäktigeordförande

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

Välkommen till Svenska Mästerskapen i Gæðingakeppni!

Välkommen till Svenska Mästerskapen i Gæðingakeppni! Välkommen till Svenska Mästerskapen i Gæðingakeppni! Incheckningen Vid speakertornet sker incheckning av alla ekipage. Torsdag kl 19.00-20.00. Fredag kl 10.00-20.00. Lördag kl 06.30-14.30. Vid incheckningen

Läs mer

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening Sponsorbrev 2014 Trelleborgs Ryttarförening Trelleborgs Ryttarförening är en helt ideell förening som grundades 1971 och driver sin verksamhet på Brosjödals gård, föreningen har ca 350 medlemmar. Vår vision

Läs mer

Incheckning: Fredag kl. 19.00-20.00, i Café Påfågeln. Lördag kl 08.00-10.00, i Café Påfågeln

Incheckning: Fredag kl. 19.00-20.00, i Café Påfågeln. Lördag kl 08.00-10.00, i Café Påfågeln Välkommen till StormurMästerskapen 4-5 oktober 2014 Stormur hälsar dig varmt välkommen till vår tävling på Husbyön! Nedan följer info om vad som gäller på tävlingsplatsen och preliminärt tidsprogram under

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Nyhetsbrev Ryttarförening Februari 2013 Hej alla BäRFare! Nu har vårterminen dragit igång för fullt med den vanliga verksamheten men även med en hel del nya inslag! Ett säkert sätt att hålla sig uppdaterad

Läs mer

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 VATNALILJAbladet För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 Redaktionsspalten Vatnaliljabladet kommer ut med fyra nummer per år. Manusstopp är för nr 4-2013 1 december Om du vill ha material infört

Läs mer

Sommaraktiviteter 2010

Sommaraktiviteter 2010 Sommaraktiviteter 2010 Bodens Ridklubb Bodens Ridkubb anordnar följande aktiviteter under sommaren 2010 1.) Träningsläger dagtid 21-24 juni 2.) Extralektion häst och ponny (kvällstid) 21-24 juni 3.) Helpensionsläger

Läs mer

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Informationsblad och inbjudan till Körmöte i Vartofta den 20/10 2012 Efter bollracet. Här med inbjuds alla kuskar och groomar till en höst träff där vi tackar för året som

Läs mer

Välkommen till Klevsviks startskott, SM-kvaltävling nivå 2 Lördagen den 6 april på Klevsviks gård

Välkommen till Klevsviks startskott, SM-kvaltävling nivå 2 Lördagen den 6 april på Klevsviks gård Välkommen till Klevsviks startskott, SM-kvaltävling nivå 2 Lördagen den 6 april på Klevsviks gård i klasserna V1, F1, V5u, T1, T2 och T7u Tack för din anmälan till vår tävling. Jättekul att intresset varit

Läs mer

Strokkur. Medlemstidning. Årgång 15 Nr 2 Juli 2010

Strokkur. Medlemstidning. Årgång 15 Nr 2 Juli 2010 Strokkur 1 Medlemstidning Årgång 15 Nr 2 Juli 2010 Strokkur 2 Redaktionens rader Hej alla Strokkuriter! Ja då har vi premiär för vår nya tidning på nätet. Vi i redaktionen kan tänka oss att det känns lite

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Varmt välkomna till årets upplaga av Änglahoppet. 30 oktober - 2 november, 2014. Regional och Nationell tävling. med Prins Carl Philips pris kval II

Varmt välkomna till årets upplaga av Änglahoppet. 30 oktober - 2 november, 2014. Regional och Nationell tävling. med Prins Carl Philips pris kval II Ryttarmeddelande Varmt välkomna till årets upplaga av Änglahoppet. 30 oktober - 2 november, 2014 Regional och Nationell tävling med Prins Carl Philips pris kval II Ankomst Boxarna är tillgängliga tidigast

Läs mer

Måndag. Tisdag. Gör hästen klar för lektion 16.00-16.45 Instruktör: Elin H

Måndag. Tisdag. Gör hästen klar för lektion 16.00-16.45 Instruktör: Elin H Måndag Gör hästen klar för lektion 16.00-16.45 För dig som behöver träna på att göra iordning hästen inför lektion. Vi kommer att träna på att sadla, tränsa och sätta på resten av hästens utrustning, och

Läs mer

Jan Brink: Hur blir man bäst? - Göteborg Horse Show 2008 - Häst - Agria Djurförsäkr...

Jan Brink: Hur blir man bäst? - Göteborg Horse Show 2008 - Häst - Agria Djurförsäkr... Sida 1 av 7 Jan Brink: Hur blir man bäst? På ovanstående tema höll Jan Brink sin uppskattade clinic i Scandinavium. Han ställde sig frågan vad som krävs för att nå toppen? Och om det räcker med talang

Läs mer

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik!

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Du är hjärtligt välkommen på agilitytävling i Piteå. Vi håller till på Piteå brukshundklubb under tre tävlingsdagar. Startordningen är agilityklass

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer

Hösten 2008 SAS EQUESTRIAN. Hästaktiviteter. i höst! SAS HÄST-OCH RIDKLUBB

Hösten 2008 SAS EQUESTRIAN. Hästaktiviteter. i höst! SAS HÄST-OCH RIDKLUBB Hösten 2008 SAS EQUESTRIAN Hästaktiviteter i höst! SAS HÄST-OCH RIDKLUBB Äntligen höst!? Trots att solen värmer gott och många hästar nog är ute på välbehövd sommarvila passar vi på att tipsa lite om kommande

Läs mer

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf Vi älskar golf! Välkommen att dela vår passion för världens roligaste spel. Elitspelare, nybörjare, barnfamilj, pensionär kom precis som du är. För oss är det viktigt

Läs mer

Sällan har en webannons innehållit så mycket!

Sällan har en webannons innehållit så mycket! Sällan har en webannons innehållit så mycket! En givande webannons! Köp en webannons på Göteborg Rugbyförenings hemsida och hjälp oss att fortsätta utvecklas! Förra året gick vårt Herrlag till semifinal

Läs mer

Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar.

Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar. Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar. Vi hoppas att ni och ert företag vill vara med och sponsra

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning!

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Fotograf Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Du ska vara intresserad av fotografi och ha egen kamera. Utbildning:

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Observera att ändringar kan komma att göras gällande medföljande tränare på respektive tävling. 28/8 Kick Off! Alla simmare från tävlingsgrupperna (TT,FT,BT,ST)

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer!

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer! Enkätsvar Under hösten 2013 skickades en enkät ut till de som valt att inte förnya sin B-licens vid Solängets travsällskap mellan åren 2000-2010. Detta för att försöka förstå anledningen till varför man

Läs mer

StjärnfalletOktober 14

StjärnfalletOktober 14 StjärnfalletOktober 14 Medlemsblad för Blå Stjärnan i Älvsborg Djurskötardag Kaninhoppningstävling Informationsdag om husdjur Agilityträningen startar Matresa Westernträning Medlemsträffar i hästsektionen

Läs mer

Sara och Sami talar ut Arbetsmaterial för läsaren Författare: Tomas Dömstedt

Sara och Sami talar ut Arbetsmaterial för läsaren Författare: Tomas Dömstedt Sara och Sami talar ut Arbetsmaterial för läsaren Författare: Tomas Dömstedt Om arbetsmaterialet Det här arbetsmaterialet följer sidorna i boken. Till varje sida finns det ordförklaringar och frågor att

Läs mer

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla Ordförande har ordet Först vill jag tacka er för förtroendet att få fortsätta vara ordförande för detta trevliga byalag ett år till. Jag vill också tacka Ingvar Bagare Andersson för de trevliga byavandringar

Läs mer

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo

Läs mer

Tusen tusen tack! Tusen tack till MinStoraDag s Maria Bah Schilling som alltid varit lika trevlig och hjälpsam, och varit med på alla event!

Tusen tusen tack! Tusen tack till MinStoraDag s Maria Bah Schilling som alltid varit lika trevlig och hjälpsam, och varit med på alla event! Tusen tusen tack! Det är med gråten i halsen, fortfarande, jag skriver detta tackbrev till Er alla inblandade i att göra lördagens Jonsters Charity event så fantastiskt! Efter sex månaders hårt arbete

Läs mer

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet.

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet. --Medlemsblad 1, Januari 2019-- Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Medlemsbladet har gått ut var tredje månad under ett års tid och jag hoppas det är något ni uppskattat. För mig blir

Läs mer

Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 4 2010

Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 4 2010 Månadsbladet Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 4 2010 Hej allihopa! Nu har äntligen höstterminen dragit igång och 4H-klubbarna är i full gång med sina aktiviteter. Det är mycket roligt på gång under

Läs mer

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - Personligt välkomnande av Will, som sköter hotellet.

Läs mer

Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten!

Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten! Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs Verksamhet.

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

Fredagen den 1 augusti

Fredagen den 1 augusti 1-3 augusti i Klämmestorp Under denna tävlings- och kurshelg ligger fokus på den arbetande aussien och dess förmåga och kapacitet att hjälpa till på gården. Vi hoppas att fler aussieägare kommer att arbeta

Läs mer

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november Täby Ryttarsällskap Välkomna till lag-sm i ponnydressyr 2017! Varmt välkommen till Täby Ryttarsällskap och årets lag-sm i dressyr för ponny den 2-5 november. Vi ser

Läs mer

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2016

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2016 Kurser i Parelli sommarhalvåret 2016 Maj Börja med Parelli 30 april-1 maj Vill du få en ännu bättre relation med din häst? Vill du känna dig säker i hanteringen av din häst? Vill du förbereda din unghäst

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Kampen mot klockan - funderingsfrågor, diskussion om tid och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, Årskurs: 7-9 Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Upp och hoppa! hojtar mamma.

Läs mer

Jag heter Emilie och fyller 25 år i sommar. Jag har ridit sedan jag var 9 år gammal och när jag var 11 år började jag på UPK. Det kändes på en gång

Jag heter Emilie och fyller 25 år i sommar. Jag har ridit sedan jag var 9 år gammal och när jag var 11 år började jag på UPK. Det kändes på en gång Emilie Wass Jag heter Emilie och fyller 25 år i sommar. Jag har ridit sedan jag var 9 år gammal och när jag var 11 år började jag på UPK. Det kändes på en gång att det var en extremt bra ridskola på alla

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt 1000 varma tack för den informativa, kunskapsfyllda, lättillgängliga boken Glutenfritt gott och enkelt! Alla lättbakade, goda och säkra recept kommer

Läs mer

Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan

Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan 13.00 så började de första gästerna droppa in vid kvart

Läs mer

JULLOVSAKTIVITETER. 23/12 Julklappshoppning. 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul

JULLOVSAKTIVITETER. 23/12 Julklappshoppning. 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul JULLOVSAKTIVITETER 23/12 Julklappshoppning 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul 27/12 Hyr din favorithäst 28/12 Hoppkurs 29/12 Hoppkurs 30/12 Söndag Uteritt 31/12

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Helgen den 5-6 mars var det dags för den första träffen i projektet Unga Ryttare 2016.

Helgen den 5-6 mars var det dags för den första träffen i projektet Unga Ryttare 2016. Rapport från satsningen på unga ryttare! Träff 1 Helgen den 5-6 mars var det dags för den första träffen i projektet Unga Ryttare 2016. 19 förväntansfulla ponnyryttare samlades på Lillsveds folkhögskola

Läs mer

Hej Vänner, Säsongen rullar på och vi närmar oss golfveckan. På banan är det lugnare än på länge och vi har gott om starttider.

Hej Vänner, Säsongen rullar på och vi närmar oss golfveckan. På banan är det lugnare än på länge och vi har gott om starttider. Nyhetsbrev #6 2014 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen rullar på och vi närmar oss golfveckan. På banan är det lugnare än på länge och vi har gott om starttider. Att vår bana är uppskattad märks klart från

Läs mer

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 2-2013

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 2-2013 VATNALILJAbladet För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 2-2013 Redaktionsspalten Vatnaliljabladet kommer ut med fyra nummer per år. Manusstopp är för nr 3-2013 nr 4-2013 8 september 1 december Om

Läs mer

BLENDER DRIVERSOPEN HELGÖPPET PÅ CAMPINGEN TJEJER PÅ HAL IS KAJSA 4:A PÅ DM KLUBBMÄSTERSKAP / 5-KAMP5 FOLKAFEST MED EN TJOCK & EN BRA Sida 1

BLENDER DRIVERSOPEN HELGÖPPET PÅ CAMPINGEN TJEJER PÅ HAL IS KAJSA 4:A PÅ DM KLUBBMÄSTERSKAP / 5-KAMP5 FOLKAFEST MED EN TJOCK & EN BRA Sida 1 Årgång 12 Nr 2 Mars 2009 BLENDER DRIVERSOPEN HELGÖPPET PÅ CAMPINGEN TJEJER PÅ HAL IS KAJSA 4:A PÅ DM KLUBBMÄSTERSKAP / 5-KAMP5 FOLKAFEST MED EN TJOCK & EN BRA Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Ryttarbrev. VÄLKOMMEN TILL NATTFARI S ridhustävling på Pålsbo gård, Ullfors, Tierp, 25 mars 2018 GPS adress: Odensfors 360, Tierp

Ryttarbrev. VÄLKOMMEN TILL NATTFARI S ridhustävling på Pålsbo gård, Ullfors, Tierp, 25 mars 2018 GPS adress: Odensfors 360, Tierp Ryttarbrev VÄLKOMMEN TILL NATTFARI S ridhustävling på Pålsbo gård, Ullfors, Tierp, 25 mars 2018 GPS adress: Odensfors 360, Tierp Välkommen till oss, vi är glada åt att vi har många anmälda ekipage, räkna

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

Proposition. 4:e oktober Näset NÄSET CHARITY RIDE. Huvudsponsor:

Proposition. 4:e oktober Näset NÄSET CHARITY RIDE. Huvudsponsor: NÄSET CHARITY RIDE 2015 Proposition 2015 4:e oktober Näset Huvudsponsor: Namn: Näset Charity Ride 2015 till förmån för barncancerstiftelsen Henrik Superman. Datum: Söndagen den 4:e oktober 2015. Ritten

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Teorivecka. V 44 Tema: Hästsportens mångfald Mer för fler enligt Idrottslyftet

Teorivecka. V 44 Tema: Hästsportens mångfald Mer för fler enligt Idrottslyftet Teorivecka V 44 Tema: Hästsportens mångfald Mer för fler enligt Idrottslyftet Här nedan ser ni utbudet på höstens teorivecka. Alla ridande elever är varmt välkomna att delta på hur många aktiviteter ni

Läs mer

Yvonne Perman avslutar beskrivningen

Yvonne Perman avslutar beskrivningen Sammandrag av Beskrivarkursen Ett litet sammandrag från Keeshondringens beskrivarkurs, som startade den 10 april 2010 med anatomi m.m, hos Sigrid Hansson i Ucklum och avslutades den 15 maj 2011 på Hörsjöns

Läs mer

Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis

Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo INNEHÅLL

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Vi vill, vi kan, vi ska med hästen i centrum

Vi vill, vi kan, vi ska med hästen i centrum Vi vill, vi kan, vi ska med hästen i centrum Kunskapsdagar kring hästar och ridsport 14-16 november 2014 Västmanlands- och Södermanlands Ridsportförbund tillsammans med SISU Idrottsutbildarna, hälsar dig

Läs mer

VÄGBESKRIVNING: Från Västerås: Från Eskilstuna: Från Katrineholm: Från Örebro: PARKERING: INCHECKNING: VETERINÄRBESIKTNING: FRAMRIDNING:

VÄGBESKRIVNING: Från Västerås: Från Eskilstuna: Från Katrineholm: Från Örebro: PARKERING: INCHECKNING: VETERINÄRBESIKTNING: FRAMRIDNING: Ryttarbrev Nu är det snart dags för premiären utav Vintermästerskapen. Vi hoppas att ni är lika laddade som vi är. Nedan följer information som är viktigt att alla tar del utav. VÄGBESKRIVNING: Från Västerås:

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2012 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2012 Section 1, Part A Text 1 THOMAS: THOMAS : THOMAS : [Knocks on the door] Kom igen

Läs mer

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Johanna Stjärnqvist: Tävlingsdag på Ribersborg 16/5-2015 Jag tänkte berätta om en tävlingsdag på Ribban. Först vaknar jag av att min väckarklocka

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - HOCKEY MED FUB (Gratis) BIO MED FUB (Gratis) Adventssamkväm och Julfest Reportage från Tidningsgruppen

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Månadsbrev april I detta nummer kan ni läsa om hur det gick på grilldagen, öppningsdagen och annat som hänt efter det. Det kommer en del uppmaningar och slutligen en inbjudan till jippo från en ny sponsor.

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling.

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling. RYTTARBREV FRAMTIIDS TÖLTTÄVLIING 11 MAJ 20110 Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling. För att alla som ska tävla ska kunna komma redan

Läs mer

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande.

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande. EVENEMANG VÅREN 2013 På Albert har vi ständigt lite smakfulla och välarrangerade kvällar på gång. Nedan finner ni ett antal av dessa som är planerade för våren 2013. Håll utkik för den kan komma att fyllas

Läs mer

Loket och Vagnarna. Tips. Rekrytering Marknadsföring Sponsring

Loket och Vagnarna. Tips. Rekrytering Marknadsföring Sponsring Loket och Vagnarna Tips Rekrytering Marknadsföring Sponsring Undertecknad var under våren och hösten 2006 ute och besökte sammanlagt 28 föreningar runt om i Sverige. Jag hade med mig representanter från

Läs mer

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening December 2013 Hej! Nu börjar höstterminen att närma sig sitt slut och förberedelser för jullovets aktiviteter och vårterminens ridning pågår för fullt. Dessutom lanseras

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

Nyhetsbrev nr 4-2015

Nyhetsbrev nr 4-2015 Nyhetsbrev nr 4-2015 Det har väl inte undgått någon att HTK numera har en färsk WTA-segrarinna i klubben? Johanna Larsson gjorde återigen succé i Båstad och denna gång fick hon med sig båda titlarna hem

Läs mer

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Tävlingar på FB Arrangera tävlingar över FB och dela ut fina priser till de som faktiskt vinner. Detta fungerar väldigt effektivt i nuläget. ETT bra pris/gilla

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

Lättläst. Gula Pressen. Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Lättläst / GULA PRESSEN

Lättläst. Gula Pressen. Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Lättläst / GULA PRESSEN gp FDUV Lättläst Gula Pressen Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Nummer 1 FEBRUARI 2012 Lättläst / GULA PRESSEN 1 Islandshästar på Ankis stall Det är en fin dag på Ankis ridstall. Det är kallt i

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

2015-01-15. Information från TTKs styrelse januari 2015. Hej samtliga medlemmar och anställda i Tullinge TK

2015-01-15. Information från TTKs styrelse januari 2015. Hej samtliga medlemmar och anställda i Tullinge TK Information från TTKs styrelse januari 2015 Hej samtliga medlemmar och anställda i Tullinge TK Hoppas att alla hade en bra jul och nyårshelg. För Tullinge TK så kommer 2015 också att vara ett väldigt händelserikt

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer