Användarvägledning för registrering av uppgifter i Naturvårdsverkets rapporteringssystem för miljöledning i staten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarvägledning för registrering av uppgifter i Naturvårdsverkets rapporteringssystem för miljöledning i staten"

Transkript

1 1(29) Användarvägledning för registrering av uppgifter i Naturvårdsverkets rapporteringssystem för miljöledning i staten Innehåll Användarvägledning för registrering av uppgifter i Naturvårdsverkets rapporteringssystem för miljöledning i staten... 1 Inledning... 2 Webbapplikationen och inloggningsuppgifter... 2 Stöd under registreringen hjälptexter och jämförelsevärden... 3 Rapporteringen steg för steg... 5 Inloggningssida... 5 Startsida... 6 Del 1 Miljöledningssystemet... 7 Stödtext på sidan... 7 Frågor och hjälptexter... 7 DEL 2 Uppföljning av miljöledningsarbetets effekter Transporter Stödtext på sidan Frågor och hjälptexter Energianvändning Stödtext på sidan Frågor och hjälptexter Miljökrav i upphandling Stödtext på sidan Frågor och hjälptexter Frivilliga frågor Stödtext på sidan Frågor och hjälptexter Inlämningssida, bifoga fil och kommentarsfält... 27

2 2(29) Inledning Användarvägledningen vänder sig till dig som ska genomföra myndighetens årliga rapportering av miljöledningsarbetet i Naturvårdsverkets rapporteringssystem. Uppgifterna registreras via ett webbformulär. Rapporten ska enligt förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter vara undertecknad av myndighetens chef och i samband med myndighetens årsredovisning ges in till det departement i Regeringskansliet som myndighetens hör till och till Naturvårdsverket. Information inför rapporteringen läggs ut på Naturvårdsverkets hemsida: eller kortadressen Webbapplikationen och inloggningsuppgifter I Naturvårdsverkets rapporteringssystem finns en kontaktperson registrerad för respektive myndighet. Inför rapporteringen skickas användarnamn och lösenord ut till denna person. Endast en kontaktperson kan anges i systemet. Myndighetens organisationsnummer utgör användarnamn. Webbapplikationen nås på adressen 5C9C701D5CE6977E940A10F&xsessiontag= På Mina sidor, högst upp till höger på webbsidan, kan kontaktuppgifterna (namn, e-postadress, telefon- respektive mobilnummer samt lösenord) för myndighetens kontaktperson ändras av användaren själv. Bild 1. Under mina sidor finns kontaktuppgifter och tidigare miljöledningsrapporter.

3 3(29) På Mina sidor kan även tidigare miljöledningsrapporter visas eller laddas hem. Miljöledningsrapporterna visas i en lista i fallande ordning baserat på när rapporten skapades, d.v.s. senaste rapporten visas överst. När man klickar på ett rapportnamn laddas filen ner (eller så visas rapporten direkt i webbläsarfönstret om t.ex. Internet Explorer används). Stöd under registreringen hjälptexter och jämförelsevärden När man har loggat in i systemet kan man högst upp på varje sida se i vilken del av registreringen man befinner sig (START, MILJÖLEDNING, TJÄNSTERESOR, ENERGIANVÄNDNING, MILJÖKRAV, FRIVILLIGA FRÅGOR, INLÄMNING) Bild 2. Systemet är indelat i sju avsnitt från Start till Inlämning. På varje sida i webbformuläret kan inmatade uppgifter sparas. Då användaren trycker på knappen Spara lagras inmatad data i rapporteringssystemet utan att rapporten lämnas in officiellt till Naturvårdsverket. En frågetecken-ikon visas till höger om inmatningsfältet på webbformulären i de fall det finns hjälptexter att ta del för inmatningsfältet. Bild 3. Ett frågetecken till höger om respektive fält anger att det finns hjälptexter att ta del av. Röd asterix markerar att det är en obligatorisk fråga att besvara. En triangel med utropstecken uppmärksammar en på att det registrerade värdet avviker mycket från genomsnittsmyndigheten. I denna vägledning återfinns alla hjälptexter i respektive avsnitt. I tabellerna i webbformulären visas endast data för föregående år. I den Miljöledningsrapport som genereras utifrån rapporteringen visar två föregående års data. Alla i systemet inlämnade rapporter finns tillgängliga på Mina sidor så där an användaren hitta ännu äldre data.

4 4(29) En röd asterix * markerar att frågan är obligatorisk att svara på för att komma vidare i registreringen. Endast 4 frågor är obligatoriska. Kontroller, t.ex. att obligatoriska uppgifter är registrerade, görs i samband med att användaren klickar på Nästa-knappen. Saknas obligatoriska uppgifter visas ett meddelande i en textruta högst upp på sidan. I denna textruta står dels vilket fält det handlar om och vad som orsakar felet. Fälten är även markerade med en varningstringelikon som visas till vänster om fältet/fälten det gäller, se bild 3. Två typer av kontroller görs vid inmatning av uppgifter i webbformuläret: Obligatoriska kontroller. Kontroll av att obligatoriska värden har angivits och att värden är av rätt typ (t.ex. heltal, procenttal mellan 0-100, o.s.v.) och längd. Det finns även kontroller som kontrollerar att om användaren angivet valet (förklara på vilket sätt), att han/hon måste ange en förklaring. De hårda kontrollerna måste användaren rätta till innan hon/han kan gå vidare. Gränsvärdeskontroller. Kontroll av att ett värde är inom vissa fördefinierade gränsvärden (gränsvärden kan ändras i Modena). Om användaren har angivit ett värde som ligger utanför gränsvärdesområdet så visas först en varningstext på formuläret, men om användaren väljer att ignorera felen så kan hon/han fortfarande gå vidare till nästa formulär. Bild 4. Ett felmeddelande visas om en obligatorisk uppgift saknas. En gul triangel med utropstecken i markerar i vilket fält uppgiften saknas.

5 5(29) Rapporteringen steg för steg Inloggningssida Bild 5. Inloggningssidan för rapporteringssystemet. Om användaren anger felaktiga uppgifter visas ett felmeddelande på inloggningssidan. Om man har glömt sitt lösenord kan ett nytt beställas via knappen GLÖMT LÖSENORD? Lösenordet skickas då till den e-postadress som finns registrerad i systemet. Användaren kan också byta lösenord och administrera sina kontaktuppgifter via Mina sidor, se sidan 2.

6 6(29) Startsida På startsidan finns information om förordningen som styr rapporteringen, sista datum för att rapportera, kort om att man kan spara registrerade uppgifter löpande, förhandsgranska rapporten innan den skickas in, vart man vänder sig vid frågor samt systemets öppettider. Bild 6. Startsida i rapporteringssystemet.

7 7(29) Del 1 Miljöledningssystemet Stödtext på sidan Här rapporterar du del 1 om miljöledningssystemet. Skriv kortfattat. Rapporteringen bör kunna följas även av handläggare som inte tidigare är bekant med ert miljöarbete. Tänk på att stämma av rapporteringen av energieffektiva inköp med den person hos er som ansvarar för det området. Behov kan också finnas att stämma av med upphandlingsfunktionen kring miljöanpassade upphandlingar och avrop. Har er myndighet ett utpekat ansvar inom ramen för miljömålssystemet bör också denna person kontaktas för att ni ska kunna redogöra för ert arbete med den indirekta miljöpåverkan. Alla svar ska skrivas in i rapporten och inte som hänvisningar eller bilagor. Textrutorna expanderar vid behov. Frågor och hjälptexter Fråga 1. * Är myndigheten miljöcertifierad? Hjälptext: Även om endast delar av verksamheten är certifierad/registrerad ska det anges här. I fältet 'Ange kommentarer till Naturvårdsverket:' på inlämningssidan i rapporteringen anges vilka delar av verksamheten som omfattas. Fråga 2. Hur lyder myndighetens miljöpolicy Hjälptext: Här anges NV:s rankingkriterier avseende kvaliteten på myndigheternas miljöpolicy. Policyn bör: - vara framtagen utifrån allmänna miljöprinciper (koppling till hållbar utveckling och de nationella miljökvalitetsmålen), - vara anpassad till verksamheten (hur kärnverksamheten kopplar till miljömålen), - lyfta fram verksamhetens betydande direkta och indirekta miljöpåverkan.

8 8(29) Fråga 3 * När har myndigheten senast uppdaterat sin miljöutredning Hjälptext: Enligt förordningen ska miljöutredningen hållas aktuell och uppdateras vid väsentliga förändringar. Miljöutredningen får inte vara mer än 5 år gammal. Miljöutredningen ska omfatta såväl den direkta som den indirekta miljöpåverkan. 4a. Vilka av myndighetens aktiviteter har en betydande direkt påverkan på miljön? Hjälptext: Se resultat från miljöutredningen. Exempel på direkt påverkan: myndighetens energianvändning, resor, avfall, pappersförbrukning, kemikalieförbrukning. 4b. Vilka av myndighetens aktiviteter har en betydande indirekt påverkan på miljön? Hjälptext: Se resultat från miljöutredningen. Exempel på indirekt påverkan: myndighetens beslut, miljömålsarbetet, bidrag, utredningar, utbildning/forskning, upphandling, föreskrifter, tillsyn, tillstånd, överklaganden.

9 9(29) 5a. Vilka mål har myndigheten upprättat för aktiviteter med en direkt betydande påverkan på miljön? Hjälptext: Exempel: År 2015 ska utsläppen av koldioxid från tjänsteresor (mätt i kg koldioxid/årsarbetskraft) ha minskat med minst 5 % jämfört med b. Vilka mål har myndigheten upprättat för aktiviteter med en indirekt betydande påverkan på miljön? Hjälptext: Exempel: Universitetet ska öka mängden forskning inom hållbar utveckling under 2014 med 10 % jämfört med föregående år. 6. Vilka åtgärder har myndigheten vidtagit för att nå dessa mål? Hjälptext: Exempel: Åtgärd för indirekt miljömål: Miljöinslag integreras i nuvarande och nya forskningsprogram. Åtgärd för direkt miljömål: Myndigheten ska installera ett nytt videokonferenssystem för att i högre grad kunna ersätta resor. För Energitjänster se Energimyndighetens hemsida.

10 7. Redovisa hur väl målen har uppfyllts. 10(29) Hjälptext: Ange för respektive miljömål om det har uppnåtts eller inte utifrån angivna mått på mätbarhet samt beskriv hur stor andel av miljömålen som har uppnåtts (samtliga, majoriteten, ett fåtal, inga). 8. Vilka åtgärder har myndigheten vidtagit för att ge de anställda den kunskap de behöver för att ta miljöhänsyn i arbetet? Hjälptext: Myndighetens personal bör få en grundläggande utbildning i verksamhetens direkta och indirekta miljöpåverkan. De med särskilda arbetsuppgifter som kopplar till den betydande miljöpåverkan bör få en särskild utbildning, såsom upphandlare som arbetar med att ställa miljökrav. 9. På vilket sätt har myndigheten använt informationsteknik i syfte att minska sin energianvändning? Hjälptext: Exempel: IT-system för att styra och reglera belysning, värme, ventilation, energieffektivisering i utrustning m.m. Ange också om miljökrav ställts i samband med upphandlingar som t.ex. upphandling av IT-drift.

11 11(29) 10. På vilket sätt har myndigheten använt informationsteknik i syfte att minska antalet tjänsteresor? Hjälptext: Exempel: telefonmöten, webbmöten, videomöten som lett fram till att antalet tjänsteresor minskat.

12 12(29) DEL 2 Uppföljning av miljöledningsarbetets effekter Transporter Stödtext på sidan Här rapporterar du utsläpp av koldioxid från tjänsteresor och andra transporter. Du behöver endast fylla i de totala värdena. Alla uträkningar sker automatiskt i formuläret. Schablonvärden för beräkning av koldioxidutsläpp finns på Uppgifterna för basdata ligger till grund för de beräkningar som görs automatiskt för tjänsteresor och energianvändning. Frågor och hjälptexter Hjälptext Antal årsarbetskrafter: Nyckeltal för årsarbetskraft ska finnas i årsredovisningen. Kontakta redaktören för myndighetens årsredovisning för att få fram årets siffra, eller kontakta personalavdelningen som också borde ha siffran. Hjälptext Antal kvadratmeter: Med total användbar golvarea avses temperaturreglerad area (Atemp) enligt Boverkets byggregler (2011:6) föreskrifter och allmänna råd, BBR. Begreppet Atemp definierar den area som byggnadens specifika energianvändning ska beräknas efter. Med Atemp avses invändig area för respektive våningsplan som värms till mer än 10 C. Atemp beskriver arean för våningsplan som uppvärms och befinner sig inom byggnadens klimatskärm. Boverkets byggregler ställer krav på maximalt tillförd energi per kvadratmeter golvarea och år (kwh/m2 och år). Atemp = boarea+ lokalarea + biarea + övrig area. Ej varmgarage. Utsläpp av koldioxid i kilogram, totalt och per årsarbetskraft uppdelat per fordonsslag (1.1), sammanlagt (1.2) och från flygresor över 50 mil (1.3) Hjälptext finns för Bilresor som har gjorts i tjänsten: Tjänsteresor med bil och minibuss är när man transporterar egen personal oavsett om det är för platsbesök, rutinartat besök av fast driftställe eller annat tjänsterelaterat syfte. Hjälptext finns för Tågresor: Tågresor ger mycket små utsläpp av koldioxid. De flesta myndigheter ligger mellan 0,001 och 0,01 kg/årsarbetskraft Hjälptext finns för Tågresor, övre gräns kg CO2 : 0,200 Hjälptext finns för Maskiner och övriga fordon: Maskiner och övriga fordon är när man använder motorredskap, terrängmotorfordon, lastbilar, färjor och andra luftfartyg (flygplan, helikopter etcetera) samt svävare för att utföra arbete

13 13(29) eller att transportera personer som inte tillhör myndigheten. 1.4 Beskrivning av insamlat resultat a) Beskriv vad som har påverkat resultatet i positiv eller negativ riktning. Hjälptext 1.4 a: Exempel: organisationsförändringar, trender, nya uppdrag. b) Beskriv eventuella problem och luckor i materialet samt hur och när myndigheten planerar att åtgärda dessa. 1.5 Hur är uppgifterna framtagna? Hjälptext: Ange om siffrorna kommer från resebyrå, ekonomiavdelningen (t.ex. tjänsteresor med egen bil) eller via schabloner.

14 1.6 Uppföljningsmåtten i svaren på frågorna är baserade på: 14(29) Hjälptext: Om detta skiljer sig mellan uppföljningsmåtten, ange vad som gäller för respektive mått.

15 15(29) Energianvändning Stödtext på sidan Här rapporterar du myndighetens energianvändning. Du behöver endast fylla i de totala värdena. Alla uträkningar sker automatiskt i formuläret. Myndigheter som endast har en klumpsumma med energianvändningen uppmanas sätta denna på värme då det är den största posten i energianvändningen. Observera att energianvändning utanför lokaler ska redovisas separat. Genomsnittlig energianvändning för en kontorslokal är enligt Energimyndighetens studier 210 kwh per kvadratmeter och år. Hälften utgörs av el och hälften värme och kyla Begreppet Atemp har införts för att definiera den area som byggnadens specifika energianvändning ska beräknas efter. Med Atemp avses invändig area för respektive våningsplan som värms till mer än 10 C. Atemp beskriver i stora drag arean för våningsplan som uppvärms och befinner sig inom byggnadens klimatskärm. Boverkets byggregler ställer krav på maximalt tillförd energi per kvadratmeter golvarea och år (kwh/m2 och år). Atemp kan räknas som ( Boarea BOA + lokalarea LOA + biarea BIA + övrig area ÖVA). Varmgarage undantaget. Läs mer på Om outsourcing genomförts under året som påverkar energiförbrukningen, ange detta i fritextfält 2.6a. Frågor och hjälptexter 2.1 Årlig energianvändning i kwh totalt, per årsarbetskraft och per m² uppdelat på: Hjälptext Verksamhetsel: Verksamhetsel är el som används av utrustning för er verksamhet, till exempel belysning, datorer, kopiatorer, kyl-/frys och andra apparater. Genomsnittlig elanvändning för en kontorslokal är ca 100 kwh per kvadratmeter. Verksamhetsel (avser kontorslokaler) undre gräns kwh/m2: 30 Verksamhetsel (avser kontorslokaler) övre gräns kwh/m2: 120 Hjälptext övrig fastighetsel: Fastighetsel är el som används av utrustning som betjänar hela fastigheten, till exempel ventilationsfläktar och belysning i trapphus. Hjälptext Övrig värme: Genomsnittlig värmeanvändning för en kontorslokal är ca 110 kwh per kvadratmeter. Övrig värme undre gräns kwh/m2: 80 Övrig värme övre gräns kwh/m2: 200 Hjälptext utanför lokaler: Vissa myndigheter har en stor del av sin elenergianvändning utanför lokalerna i t.ex. båtar eller andra fordon, utrustning och maskiner.

16 16(29) 2.2 Är värmeförbrukning normalårskorrigerad? Hjälptext: Normalårskorrigering görs för att kunna göra rättvisa jämförelser av värmeförbrukningen mellan olika år oberoende av den aktuella utomhustemperaturen. Fastighetsägaren kan bidra med uppgift om värmeförbrukningen är normalårskorrigerad eller ej. 2.3 Andel förnybar energi av den totala energianvändningen (anges i procent) Hjälptext: Förnybar energi är el och värme som har producerats med vattenkraft, biobränsle, vindkraft, solkraft, vågkraft eller geotermisk energi. Alla elleverantörer har enligt EU-direktiv skyldighet att tillhandahålla information om andel förnybar energi. Torv räknas inte som förnybar i det här sammanhanget.

17 17(29) 2.4 Har krav ställts på produktionsspecificerad förnybar el i myndighetens elavtal? Hjälptext: Med produktionsspecificerad el menas el som kommer från en specificerad produktionskälla och som kan härledas med hjälp av exempelvis ursprungsgarantier. 2.5 Har energianvändningen minskat som ett resultat av samverkan med myndighetens fastighetsägare? Hjälptext: Har myndigheten exempelvis tecknat gröna hyresavtal, inlett eller har annat samarbete med sin hyresvärd exempelvis energi/miljögrupp. 2.6 Beskrivning av insamlat resultat a) Beskriv vad som har påverkat resultatet i positiv eller negativ riktning. Hjälptext: Exempel: organisationsförändringar, trender, nya uppdrag, outsourcing b) Beskriv eventuella problem och luckor i materialet samt hur och när myndigheten planerar att åtgärda dessa.

18 2.7 Hur är uppgifterna framtagna? 18(29) Hjälptext: Om detta skiljer sig mellan uppföljningsmåtten, ange vad som gäller för respektive mått.

19 19(29) Miljökrav i upphandling Stödtext på sidan Här redovisas uppgifter om myndighetens upphandlingar och avrop där miljökrav har ställts under året. Samtliga upphandlingar där miljökrav ställts ska redovisas, även direktupphandlingar. Från och med den 1 juli 2014 ska samtliga direktupphandlingar över kr dokumenteras hos den upphandlande myndigheten. Det bör därför finnas information att tillgå om åtminstone alla upphandlingar över kr (exklusive moms). Om det finns dokumentation om direktupphandlingar under kr där miljökrav ställts bör även dessa tas med i redovisningen. Definition av begreppet offentlig upphandling: Med offentlig upphandling avses de åtgärder som vidtas av en upphandlande myndighet i syfte att tilldela ett kontrakt eller ingå ett ramavtal avseende varor, tjänster eller byggentreprenader. Exempel på vad som avses med miljökrav: Miljökrav kan vara krav som ställs på leverantörernas miljöledningssystem, energianvändning, farliga ämnen, materialval, återvinningskrav, livslängd med mera. Miljökrav kan ha ställts som obligatoriska krav, utvärderingskriterier eller kontraktsvillkor. Redovisning av statliga ramavtal: De myndigheter som har i uppdrag att vara statliga inköpscentraler ska särskilt redovisa vilka ramavtal som de har upphandlat under 2015 (Kammarkollegiet, Ekonomistyrningsverket, Riksgälden, Arbetsgivarverket). Denna redovisning ska omfatta: ramavtalsområde ställda miljökrav ramavtalets uppskattade värde tidsperiod för ramavtalet. Kommentera på inlämningssidan i rapporteringssystemet om en sådan redovisning har skickats separat till miljoledning@naturvardsverket.se. Frågor och hjälptexter 3.1 Andel upphandlingar och avrop där miljökrav ställts av det totala antalet upphandlingar och avrop. Hjälptext där miljökrav ställts: Redovisa andelen upphandlingar (direktupphandlingar, upphandlingar över direktupphandlingsvärdet) och avrop från ramavtal under året där miljökrav har ställts. Vid avrop från ramavtal ska samtliga avrop med miljökrav redovisas, dvs både avrop mot befintliga miljökrav i ramavtal och myndighetens egna ställda miljökrav i avrop. Har inga upphandlingar eller avrop med miljökrav genomförts under året ska 0 anges i svarsrutan. Hjälptext totala antalet: Antal direktupphandlingar, upphandlingar över direktupphandlingsvärdet och avrop från ramavtal under året.

20 20(29) 3.2 Antal upphandlingar över tröskelvärdet där energikrav enligt förordningen (2014:480) om statliga myndigheters inköp av energieffektiva varor, byggnader och tjänster har ställts. Hjälptext: Tröskelvärden för offentlig upphandling enligt LOU (som gäller från 1 januari 2014) för statliga myndigheters upphandling av: - varor och tjänster: kr - byggentreprenader: kr Tröskelvärden för offentlig upphandling enligt LUF och LUFS (som gäller från 1 januari 2014) för statliga myndigheters upphandling av: - varor och tjänster: kr - byggentreprenader: kr. Hjälptext: - Kostnadseffektivitet: inte lönsamt för myndigheten med hänsyn till varans eller byggnadens energianvändning i ett livscykelperspektiv. - Ekonomisk genomförbarhet: t.ex. saknas budget för att genomföra upphandling eller avrop. - Hållbarhet i vidare bemärkelse: andra hållbarhetsaspekter som exempelvis biologisk mångfald, barnarbete, dåliga arbetsförhållanden m.m. väger tyngre. - Teknisk lämplighet: saknas produkt som motsvarar behoven. - Tillräcklig konkurrens: för få leverantörer på marknaden.

21 21(29) 3.3 Har myndigheten ställt energikrav vid nytecknande av hyresavtal eller inköp av byggnader? Hjälptext, om nej ange skälen: Det kan bero på att det inte varit kostnadseffektivt eller ekonomiskt hållbart att ställa dessa krav, att andra hållbarhetskrav (t ex sociala krav) går före, att det inte är tekniskt lämpligt, inte finns tillräcklig konkurrens på marknaden, eller att myndigheten inte har tecknat nytt hyresavtal eller köpt ny byggnad sedan förordningen infördes. För beskrivning av skälen se hjälptexten till fråga Ekonomiskt värde av registrerade anskaffningar med miljökrav av det totala värdet av registrerade anskaffningar per år. Hjälptext där miljökrav ställts: Här redovisas värdet för de upphandlingar och avrop där miljökrav har ställts som har genomförts under året. Myndigheten behöver endast fylla i det totala värdet. Vid avrop från ramavtal ska samtliga avrop med miljökrav redovisas, dvs. både avrop mot befintliga miljökrav i ramavtal och myndighetens egna ställda miljökrav i avrop. Har inga upphandlingar och avrop med miljökrav genomförts under året anges 0 i svarsrutan. Hjälptext totala värdet: Värdet av samtliga direktupphandlingar, övriga upphandlingar (inkluderat upphandlingar av ramavtal) samt avrop från ramavtal. Värdet av ett ramavtal ska beräknas till det högsta sammanlagda värdet av samtliga de kontrakt som planeras under ramavtalets löptid. Även alla eventuella optioner och förlängningsklausuler som finns i avtalet ska räknas med som om de kommer att utnyttjas. Har inga upphandlingar eller avrop genomförts under året anges 0 i svarsrutan.

22 22(29) 3.5 Beskrivning av insamlat resultat: a) Beskriv vad som har påverkat resultatet i positiv eller negativ riktning. Hjälptext: Exempel: Organisationsförändringar, trender, nya uppdrag. Det kan skilja sig från år till år när det gäller karaktären på de upphandlingar som görs och möjligheten att ställa miljökrav. b) Beskriv eventuella problem och luckor i materialet samt hur och när myndigheten planerar att åtgärda dessa Hjälptext: T.ex. att myndigheten håller på att bygga upp ett nytt system för registrering av upphandlingar. Ange när myndigheten kommer att kunna få en helhetsbild av utförda upphandlingar under året. 3.6 Hur är uppgifterna framtagna? Hjälptext: Beskriv metoden för att ta fram uppgifterna och eventuella förbättringsbehov. De kan ha tagits fram via ett eget uppföljningssystem (diarieföringssystem eller annat elektroniskt system där upphandlingar och avrop registreras), via leverantörer (t.ex. rapporter från en resebyrå med uppgifter om hur många avrop som gjorts av resor med tåg och flyg under det sista kalenderåret) eller genom en uppskattning. Uppskattning (förklara på vilket sätt): Hjälptext: Förklarar hur uppskattningen har gjorts och/eller vilken metod myndigheten har använt.

23 23(29) Frivilliga frågor Stödtext på sidan Dessa frågor är utformade för att ge indikation om uppfyllelse av de mål som ställts i IT för en grönare förvaltning - agenda för IT för miljön. De finns inte med i förordning (2009:907) om miljöledning i staten och det är därför frivilligt att fylla i denna del. Frågor och hjälptexter Fråga om policy 4.1. Har myndigheten internt styrande dokument för IT och miljö? (Kan ingå i myndighetens övergripande miljöpolicy). Hjälptext: Det behöver inte vara ett specifikt dokument, det kan t.ex. ingå i Myndighetens övergripande miljöpolicy. Det kan vara mer än ett dokument. Frågor om IT-anskaffningar 4.2. Andel och värde av IT-anskaffningar där miljökrav ställts av det totala antalet IT-anskaffningar per år (anges i procent och värde). Hjälptext: Andel i %: Med IT-anskaffning avses hårdvara eller tjänster kopplade till hårdvara genom avrop eller upphandling. Anges i % av det totala antalet av denna typ av avrop eller upphandlingar. Värde: Vid avrop från ramavtal ska samtliga avrop med miljökrav redovisas, dvs både avrop mot befintliga miljökrav i ramavtal och myndighetens egna ställda miljökrav i avrop.

24 24(29) 4.3. Vilken typ av miljöhänsyn har tagits vid IT-anskaffningar? Fråga om energianvändning 4.4. Årlig energianvändning i kilowattimmar totalt och per årsarbetskraft uppdelat på: Hjälptext: a) : Energianvändningen kan räknas fram med schabloner eller data från aktuell leverantör eller uppmätta värden. Tänk på att använda samma mätmetod som tidigare år för att kunna göra relevanta jämförelser. Om mätmetoden ändras bör detta dokumenteras noggrant och tas med vid uppföljning. b): Energianvändningen kan räknas fram med schabloner från aktuell leverantör eller uppmätta värden. Tänk på att använda samma mätmetod som tidigare år för att kunna göra relevanta jämförelser. Om mätmetoden ändras bör detta dokumenteras noggrant och tas med vid uppföljning.

25 25(29) Fråga om resfria möten 4.5. Antal resfria möten totalt och per årsarbetskraft (resfria möten definieras här som tre eller fler deltagare, varav minst en på distans, via t.ex., webb eller video) Hjälptext: Med resfria möten menas möten på distans i realtid med teknikens hjälp, såsom video- och webbmöten. Här väljer vi att enbart mäta antalet video - och webbmöten. Med Webbmöten menas t.ex. Lync, Webex, Adobe connect, MS Live meeting. I Lync mötes "Conference". Hur är uppgifterna framtagna? Hjälptext: Beskriv metoden för att ta fram uppgifterna och eventuella förbättringsbehov.

26 26(29) Frågor om förklaring till resultatet 4.6 Beskrivning av insamlat resultat a) Beskriv vad som har påverkat resultatet i positiv eller negativ riktning, t.ex. organisationsförändringar, trender, nya uppdrag. b) Beskriv eventuella problem och luckor i materialet samt hur och när myndigheten planerar att åtgärda dessa. Frågor om energi 4.7 Har myndigheten en strategi för sitt energieffektiviseringsarbete, innefattande nulägesanalys, mål samt handlingsplan med åtgärder, som utgör grunden för energieffektiviseringsarbete? 4.8 Producerar myndigheten egen el?

27 27(29) Inlämningssida, bifoga fil och kommentarsfält När man har registrerat uppgifter under de olika avsnitten i miljöledningsrapporteringen kommer man till inlämningssidan. Här finns tre valmöjligheter: Du är nu klar med rapporteringen och kan välja mellan tre åtgärder. SPARA: Spara din rapportering för att senare återkomma och fortsätta. FÖRHANDSGRANSKA RAPPORT: Du kommer att få en rapport i Wordformat skickad till den e-post som är angiven under Mina sidor. Registrerade uppgifter sparas i rapporteringssystemet. Du kan återvända till systemet och ändra i rapporteringen. I rapporten kommer även data från två tidigare år att infogas med startår SKICKA IN RAPPORT: Din rapportering registreras som inkommen handling på Naturvårdsverket och systemet låses. Du kommer att få en slutgiltig rapport skickad till den e-post som är angiven under Mina sidor. Rapporten är i formatet RTF. Rapporten ska undertecknas av myndighetens chef och i samband med årsredovisningen (senast 22 februari) skickas till det departement myndigheten hör till. I ett särskilt fält kan kommentarer lämnas till Naturvårdsverket. Notera att kommentarerna inte kommer med i själva rapporteringen. På inlämningssidan kan en Excelfil bifogas (i formatet.xls eller.xlsx) på max 10 MB. Observera att den bifogade filen inte sparas i webbformuläret om du väljer SPARA och loggar ut för att återuppta registreringen senare, se bild 8. I detta fall måste filen bifogas på nytt för att läggas till rapporten när man väljer SKICKA IN RAPPORT. Excel-filen skickas endast in i samband med inskickad rapport.

28 28(29) Bild 7. Inlämningssida i rapporteringssystemet. Kvittens när en fil har bifogats och varning om att den inte sparas i webbformuläret vid utloggning. Bild 8. När man har laddat upp en fil och sparar det som hittills registrerats men väljer att inte skicka in rapporten erhålls en kvittens i webbformuläret och en text som uppmärksammar användaren på att uppladdad endast finns kvar i webbformuläret och inte sparas hos Naturvårdsverket.

29 29(29) En bifogad fil kan tas bort: Bild 9. En uppladdad fil kan tas bort. Om man väljer att skicka in rapporten kommer en kontrollfråga: Bild 10. En kontrollfråga ställs innan rapporten slutligt skickas in och man ges möjlighet att återgå till rapporten. När rapporten skickas in får man följande kvittens : Bild 11. När man har slutfört registreringen och valt att skicka in rapporten erhålls en kvittens i webbformuläret och rapporten skickas med e-post till den person som är registrerad som myndighetens kontaktperson i systemet.

Stöd- och hjälptexter i webbformuläret för miljöledningsrapportering

Stöd- och hjälptexter i webbformuläret för miljöledningsrapportering 1(8) 2015-01-28 Stöd- och hjälptexter i webbformuläret för miljöledningsrapportering STARTSIDA Välkommen till Naturvårdsverkets rapporteringssystem för miljöledningsarbetet i statliga myndigheter år 2014!

Läs mer

INFÖR RAPPORTERINGEN AV 2015 ÅRS MILJÖLEDNINGSARBETE OCH ENERGIEFFEKTIVA INKÖP

INFÖR RAPPORTERINGEN AV 2015 ÅRS MILJÖLEDNINGSARBETE OCH ENERGIEFFEKTIVA INKÖP INFÖR RAPPORTERINGEN AV 2015 ÅRS MILJÖLEDNINGSARBETE OCH ENERGIEFFEKTIVA INKÖP Webbinarium 9 december Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency 2015-12-11 1 1. Syftet med webbinariet Informera

Läs mer

Frågor & Svar vid webbinariet 9 december om rapporteringen av 2015 års miljöledningsarbete inklusive redovisning enligt inköpsförordningen

Frågor & Svar vid webbinariet 9 december om rapporteringen av 2015 års miljöledningsarbete inklusive redovisning enligt inköpsförordningen 1(10) SW E D I SH E N V IR O N M EN T A L P R OT E C T IO N AG E NC Y Frågor & Svar vid webbinariet 9 december om rapporteringen av 2015 års miljöledningsarbete inklusive redovisning enligt inköpsförordningen

Läs mer

Redovisning av miljöledningsarbetet 2015 Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut

Redovisning av miljöledningsarbetet 2015 Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut Redovisning av miljöledningsarbetet 2015 Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut Enligt förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter Del 1 Miljöledningssystemet 1. Är myndigheten

Läs mer

Redovisning av miljöledningsarbetet 2013 Specialpedagogiska skolmyndigheten

Redovisning av miljöledningsarbetet 2013 Specialpedagogiska skolmyndigheten 2014-02-19 ALL 2014/193 Redovisning av miljöledningsarbetet 2013 Specialpedagogiska skolmyndigheten Enligt förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter Del 1 Miljöledningssystemet Miljöcertifiering

Läs mer

KONKURRENSVERKET Adress Telefon Fax

KONKURRENSVERKET Adress Telefon Fax KONKURRENSVERKET Redovisning av miljöledningsarbetet 2015 Redovisning av miljöledningsarbetet 2015 Konkurrensverket Enligt förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter Del 1 Miljöledningssystemet

Läs mer

Redovisning av miljöledningsarbetet 2013 Riksgäldskontoret

Redovisning av miljöledningsarbetet 2013 Riksgäldskontoret Redovisning av miljöledningsarbetet 2013 Riksgäldskontoret Enligt förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter Del 1 Miljöledningssystemet Miljöcertifiering Myndigheten är inte miljöcertifierad.

Läs mer

Redovisning av miljöledningsarbetet 2015 Högskolan i Halmstad

Redovisning av miljöledningsarbetet 2015 Högskolan i Halmstad Redovisning av miljöledningsarbetet 2015 Högskolan i Halmstad Enligt förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter Del 1 Miljöledningssystemet 1. Är myndigheten miljöcertifierad? Nej. 2.

Läs mer

KONKURRENSVERKET Redovisning av miljöledningsarbetet 2016

KONKURRENSVERKET Redovisning av miljöledningsarbetet 2016 KONKURRENSVERKET Redovisning av miljöledningsarbetet 2016 2017-02-14 Redovisning av miljöledningsarbetet 2016 Konkurrensverket Enligt förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter Del 1

Läs mer

Redovisning av miljöledningsarbetet 2010

Redovisning av miljöledningsarbetet 2010 Redovisning av miljöledningsarbetet 2010 Del 1 Miljöledningssystemet 1. Är myndigheten miljöcertifierad? Nej 2. Hur lyder myndighetens miljöpolicy? Statens institutionsstyrelse, SiS, har till uppgift att

Läs mer

Användarvägledning för registrering av uppgifter i Naturvårdsverkets rapporteringssystem för miljöledning i staten

Användarvägledning för registrering av uppgifter i Naturvårdsverkets rapporteringssystem för miljöledning i staten 1(31) 2017-01-02 Användarvägledning för registrering av uppgifter i Naturvårdsverkets rapporteringssystem för miljöledning i staten Innehåll Inledning... 2 Webbapplikationen och inloggningsuppgifter...

Läs mer

Redovisning av miljöledningsarbetet 2012 Riksantikvarieämbetet

Redovisning av miljöledningsarbetet 2012 Riksantikvarieämbetet 2013-02-04 Redovisning av miljöledningsarbetet 2012 Riksantikvarieämbetet Enligt förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter Del 1 Miljöledningssystemet Miljöcertifiering Myndigheten är

Läs mer

BILAGA 1 Ekonomiavdelningen Datum Diarienr (åberopas vid korresp) Mathias Tellberg 2010-02-04 AA-039-83333-2009 Miljöcontroller

BILAGA 1 Ekonomiavdelningen Datum Diarienr (åberopas vid korresp) Mathias Tellberg 2010-02-04 AA-039-83333-2009 Miljöcontroller Ver.rev 01.01 1 (9) BILAGA 1 Ekonomiavdelningen Datum Diarienr (åberopas vid korresp) Mathias Tellberg 2010-02-04 AA-039-83333-2009 Miljöcontroller Godkänd av Janina Gröhn, miljöansvarig Återrapportering

Läs mer

Användarvägledning för registrering av uppgifter i Naturvårdsverkets rapporteringssystem för miljöledning i staten

Användarvägledning för registrering av uppgifter i Naturvårdsverkets rapporteringssystem för miljöledning i staten 1(32) 2019-01-07 Användarvägledning för registrering av uppgifter i Naturvårdsverkets rapporteringssystem för miljöledning i staten Innehåll Inledning... 2 Webbapplikationen och inloggningsuppgifter...

Läs mer

Redovisning av miljöledningsarbetet 2011 Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut

Redovisning av miljöledningsarbetet 2011 Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut Redovisning av miljöledningsarbetet 2011 Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut Enligt förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter Del 1 Miljöledningssystemet Miljöcertifiering

Läs mer

Del 1 Miljöledningssystemet

Del 1 Miljöledningssystemet Redovisning av miljöledningsarbetet 2010 Sjöfartsverket Del 1 Miljöledningssystemet 1. Är myndigheten miljöcertifierad? Nej 2. Hur lyder myndighetens miljöpolicy? Sjöfartsverket har ett sektorsansvar för

Läs mer

Redovisning av miljöledningsarbetet 2017 Luleå tekniska universitet

Redovisning av miljöledningsarbetet 2017 Luleå tekniska universitet 2018-02-22 Redovisning av miljöledningsarbetet 2017 Luleå tekniska universitet Enligt förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter Del 1 Miljöledningssystemet 1. Är myndigheten miljöcertifierad?

Läs mer

KONKURRENSVERKET REDOVISNING AV MILJÖLEDNINGSARBETET

KONKURRENSVERKET REDOVISNING AV MILJÖLEDNINGSARBETET 2013 KONKURRENSVERKET REDOVISNING AV MILJÖLEDNINGSARBETET 2013 Dnr 17/2014 Redovisning av miljöledningsarbetet 2013 Konkurrensverket Enligt förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter

Läs mer

Rapportering 2015 av energiuppgifter för 2014

Rapportering 2015 av energiuppgifter för 2014 Rapportering 2015 av energiuppgifter för 2014 Myndighet: Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) Organisationsnr: 202100-5745 Denna rapportering följer upp kraven i förordning (2014:480) om myndigheters

Läs mer

Miljöledningsrapport 2014 Specialpedagogiska skolmyndigheten

Miljöledningsrapport 2014 Specialpedagogiska skolmyndigheten Miljöledningsrapport 2014 Specialpedagogiska skolmyndigheten Enligt förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter och förordning (SFS 2014:480) om myndigheters inköp av energieffektiva varor,

Läs mer

Redovisning av miljöledningsarbetet 2015 Sjöfartsverket

Redovisning av miljöledningsarbetet 2015 Sjöfartsverket Redovisning av miljöledningsarbetet 2015 Sjöfartsverket Enligt förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter Del 1 Miljöledningssystemet 1. Är myndigheten miljöcertifierad? Ja, endast ISO14001

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT. Energideklaration villa. Fastighetsbeteckning. Byggnadens adress. Datum. Energiexpert. Östhammar Öregrund 5:9.

ÅTGÄRDSRAPPORT. Energideklaration villa. Fastighetsbeteckning. Byggnadens adress. Datum. Energiexpert. Östhammar Öregrund 5:9. ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration villa Fastighetsbeteckning Östhammar Öregrund 5:9 Byggnadens adress Höjdvägen 10 74243 Öregrund Datum 2016-04-28 Energiexpert Peter Sundmark Sammanfattning PS Energideklaration

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT. Energideklaration villa. Fastighetsbeteckning. Byggnadens adress. Datum. Energiexpert. Börje Åkerby 1:14.

ÅTGÄRDSRAPPORT. Energideklaration villa. Fastighetsbeteckning. Byggnadens adress. Datum. Energiexpert. Börje Åkerby 1:14. ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration villa Fastighetsbeteckning Börje Åkerby 1:14 Byggnadens adress Börje Åkerby 207 75592 Uppsala Datum 2016-05-09 Energiexpert Peter Sundmark Sammanfattning PS Energideklaration

Läs mer

Redovisning av miljöledningsarbetet 2016 Arbetsmiljöverket

Redovisning av miljöledningsarbetet 2016 Arbetsmiljöverket 2017-02-22 Redovisning av miljöledningsarbetet 2016 Arbetsmiljöverket Enligt förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter Del 1 Miljöledningssystemet 1. Är myndigheten miljöcertifierad?

Läs mer

Rapportering 2015 av energiuppgifter för 2014

Rapportering 2015 av energiuppgifter för 2014 Redovisning av miljöledningsarbete Dnr: Af-2015/074617 Datum: 2015-02-20 Rapportering 2015 av energiuppgifter för 2014 Myndighet: Arbetsförmedlingen Organisationsnr: 202100-2114 sid 1 av 5 Denna rapportering

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: Sångkören 158 Besiktningsuppgifter Datum: 2016-05-24 Byggnadens adress: Basvägen 59 931 46 Skellefteå Utetemperatur: 11 C Expert:

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: IT-konsulttjänster Resurskonsulter 2013. Norra regionen och Uppsala-Örebro. anna.berg@kammarkollegiet.

Frågor och svar. Beskrivning: IT-konsulttjänster Resurskonsulter 2013. Norra regionen och Uppsala-Örebro. anna.berg@kammarkollegiet. Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Namn: Handläggare: Anna Berg Referensnr: Dnr 96-76-2012 Norra regionen och Uppsala-Örebro - IT-konsulttjänster Resurskonsulter

Läs mer

Kommunal vuxenutbildning: elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2016.

Kommunal vuxenutbildning: elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2016. Maj 2016 1 (7) Kommunal vuxenutbildning: elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2016. Uppgifterna ska vara SCB tillhanda senast 15 september 2016 och kan endast lämnas via Internet

Läs mer

Energideklaration 716404-3569. Postnummer Postort 0480-57853. gfedc. Egen beteckning. Funkabovägen 72. Orsak vid felrapport

Energideklaration 716404-3569. Postnummer Postort 0480-57853. gfedc. Egen beteckning. Funkabovägen 72. Orsak vid felrapport Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 222454 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf hus nr 24 Adress Box 71 Personnummer/Organisationsnummer 71644-3569 Postnummer Postort 39127 KALMAR Utländsk

Läs mer

2016-04-07 Dnr SU FV-2.10.1-0704-16. Stockholms universitets miljöhandlingsplan för 2016 och 2017

2016-04-07 Dnr SU FV-2.10.1-0704-16. Stockholms universitets miljöhandlingsplan för 2016 och 2017 2016-04-07 Dnr SU FV-2.10.1-0704-16 Stockholms universitets miljöhandlingsplan för 2016 och 2017 Innehåll 1 INLEDNING... 3 1.1 BAKGRUND... 3 1.2 ORGANISATION OCH ANSVAR... 3 1.3 UPPFÖLJNING... 3 1.4 REGELKRAV...

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar ( Information & senaste nytt samt Statistik, FAQ & viktiga länkar

Läs mer

Energideklaration 716456-8193. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Lindvallen Dalbyn 611b

Energideklaration 716456-8193. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Lindvallen Dalbyn 611b Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 194184 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Dalbyn Adress C/O Kjell Gustafsson, Praktbaggevägen 7 Personnummer/Organisationsnummer 716456-8193 Postnummer

Läs mer

Energideklaration 556692-0269. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Virginsgatan 20

Energideklaration 556692-0269. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Virginsgatan 20 Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 221545 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Wallenstam Nya Bostad AB Adress c/o Wallenstam Bostad AB Personnummer/Organisationsnummer 556692-0269 Postnummer

Läs mer

Energideklaration 717600-4484. Postnummer Postort 018-226460. Fastighetsbeteckning. Gränby 15:3. Egna hem. gfedc. gfedc

Energideklaration 717600-4484. Postnummer Postort 018-226460. Fastighetsbeteckning. Gränby 15:3. Egna hem. gfedc. gfedc Energideklaration Version: 1.4 Dekl.id: 152566 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn HSB 47 Blixten Adress Blixtgatan 15 Personnummer/Organisationsnummer 717600-4484 Postnummer Postort Utländsk

Läs mer

Energideklaration. Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter 769610-5373. Brf Kungsänget. gfedc. Umeå. C/O Riksbyggen Box 3013 090-15 96 00

Energideklaration. Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter 769610-5373. Brf Kungsänget. gfedc. Umeå. C/O Riksbyggen Box 3013 090-15 96 00 Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 248323 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Kungsänget Adress C/O Riksbyggen Box 313 Personnummer/Organisationsnummer 76961-5373 Postnummer Postort

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil För att kunna

Läs mer

Energideklaration 716416-4357. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. Fastighetsbeteckning. Renen 13. Egna hem. gfedc.

Energideklaration 716416-4357. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. Fastighetsbeteckning. Renen 13. Egna hem. gfedc. Energideklaration Version:.4 Dekl.id: 9524 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf. Renen 3 Adress Brahegatan 50 Personnummer/Organisationsnummer 7646-4357 Postnummer Postort 4 37 Stockholm

Läs mer

Miljöledning i staten 2013

Miljöledning i staten 2013 NV-09162 En redovisning BESÖK: STOCKHOLM VALHALLAVÄGEN 195 ÖSTERSUND FORSKARENS VÄG 5, HUS UB POST: 106 48 STOCKHOLM TEL: 010-698 10 00 FAX: 010-698 10 99 E-POST: REGISTRATOR@NATURVARDSVERKET:SE INTERNET:WWW.NATURVARDSVERKET.SE

Läs mer

Energideklaration 757200-2454. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport

Energideklaration 757200-2454. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 244198 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Bohus Adress Waernsgatan 2 Personnummer/Organisationsnummer 7572-2454 Postnummer Postort 416 7 Göteborg

Läs mer

Energideklaration 769607-5865. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Tjustgatan 3. Orsak vid felrapport

Energideklaration 769607-5865. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Tjustgatan 3. Orsak vid felrapport Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 277344 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn BRF Mallen 1-3 Adress Åsögatan 98 Personnummer/Organisationsnummer 769607-5865 Postnummer Postort 118 29

Läs mer

Användarhandbok för e-curia

Användarhandbok för e-curia Användarhandbok för e-curia Detta är en handbok för användare av datasystemet e-curia. Här beskrivs hur inlagor, domar och beslut kan utväxlas med kanslierna vid de domstolar som tillsammans utgör Europeiska

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: LOCKETORPS-LARSTORP 2:1 Besiktningsuppgifter Datum: 2015-08-12 Byggnadens adress: LOCKETORP FURUTORP 54015 VÄRING Utetemperatur:

Läs mer

KONKURRENSVERKET Redovisning av miljöledningsarbetet 2014

KONKURRENSVERKET Redovisning av miljöledningsarbetet 2014 KONKURRENSVERKET Redovisning av miljöledningsarbetet 2014 4 KONKURRENSVERKET i Swedish Competition Authority BESLUT 2014-02-09 Dnr 31/2015 Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Redovisning av miljöledningsarbetet

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: APOLLO 11 Besiktningsuppgifter Datum: 2014-09-29 Byggnadens adress: HERMESVÄGEN 7 98144 KIRUNA Utetemperatur: 3 C Expert: Fredrik

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT. Energideklaration villa. Fastighetsbeteckning. Byggnadens adress. Datum. Energiexpert. Östhammar Öregrund 103:3.

ÅTGÄRDSRAPPORT. Energideklaration villa. Fastighetsbeteckning. Byggnadens adress. Datum. Energiexpert. Östhammar Öregrund 103:3. ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration villa Fastighetsbeteckning Östhammar Öregrund 103:3 Byggnadens adress Västergatan 54 74242 Öregrund Datum 2016-06-09 Energiexpert Peter Sundmark Sammanfattning PS Energideklaration

Läs mer

Energideklaration 716447-6223. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport

Energideklaration 716447-6223. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport Energideklaration Version:.5 Dekl.id: 233448 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Lindansaren 8-0 Adress Holländargatan 24 Personnummer/Organisationsnummer 76447-6223 Postnummer Postort

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Bergsunds Strand 34, 117 38 Stockholm Stockholms stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1971 Energideklarations-ID: 221643

ENERGIDEKLARATION. Bergsunds Strand 34, 117 38 Stockholm Stockholms stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1971 Energideklarations-ID: 221643 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Bergsunds Strand 34, 117 38 s stad Nybyggnadsår: 1971 Energideklarations-ID: 221643 Energiprestanda: 146 kwh/m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [jan 2012]:

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: STORMHATTEN 6 Besiktningsuppgifter Datum: 2015-02-24 Byggnadens adress: SKYTTEGATAN 6 76142 NORRTÄLJE Utetemperatur: 4 C Expert:

Läs mer

Energideklaration 716411-5334. Postnummer Postort 019-226731. gfedc. Egen beteckning. Lundvägen 36. Orsak vid felrapport

Energideklaration 716411-5334. Postnummer Postort 019-226731. gfedc. Egen beteckning. Lundvägen 36. Orsak vid felrapport Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 2683 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Riksbyggens Brf hus nr 16 Adress Radiatorvägen 6 Personnummer/Organisationsnummer 716411-5334 Postnummer Postort

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: KUNGSLADUGÅRD 71:13 Besiktningsuppgifter Datum: 2015-12-18 Byggnadens adress: SOLLIDSGATAN 8 41476 GÖTEBORG Utetemperatur: 8 C Expert:

Läs mer

Statens energimyndighets författningssamling

Statens energimyndighets författningssamling Statens energimyndighets författningssamling Utgivare: Fredrik Selander (verksjurist) ISSN 1650-7703 Föreskrifter om ändring i Statens energimyndighets föreskrifter om uppgifter till energistatistik (STEMFS

Läs mer

Kort introduktion till SchoolSoft för vårdnadshavare

Kort introduktion till SchoolSoft för vårdnadshavare Kort introduktion till SchoolSoft för vårdnadshavare SchoolSoft är ett modernt, webbaserat, system som gör informationsutbytet mellan pedagoger och föräldrar enkelt, överskådligt och lättillgängligt. Detta

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015 Handbok för ansökan Minor Field Studies stipendier 2015 Förord Välkommen till Minor Field Studies, programmet för insamling av material i fält för examensarbeten. Syftet med denna handbok är att ge dig

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 514874 Byggnaden - Identifikation Län Stockholm Kommun Sollentuna Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Vinskänken 1 Husnummer 1 Adress Soldatvägen 19 Prefix

Läs mer

Energideklaration 716406-3294. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport

Energideklaration 716406-3294. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 226218 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Villeberg Adress Cardellsgatan 5 Personnummer/Organisationsnummer 716406-3294 Postnummer Postort 291

Läs mer

Användarmanual Pagero Connect 2.0

Användarmanual Pagero Connect 2.0 Användarmanual Pagero Connect 2.0 Innehåll 1. Grundläggande information... 3 1.1 Aktivera ditt Pagero Onlinekonto... 3 1.2 Ladda ner Pagero Connect 2.0... 3 1.3 Startsida... 4 1.4 Minimerad vy... 5 1.5

Läs mer

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress. Mellanliggande

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress. Mellanliggande Energideklaration Version: 1.6 Dekl.id: 328592 Byggnaden - Identifikation Län Halland Kommun Halmstad Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) LUPPEN 55 Egna hem (småhus) som skall deklareras inför

Läs mer

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress Energideklaration Version: 1.6 Dekl.id: 304434 Byggnaden - Identifikation Län Västra Götaland Kommun Bengtsfors Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Vättungen 1:247 Egna hem (småhus) som skall

Läs mer

Granskning av inköpsrutinen och köptrohet

Granskning av inköpsrutinen och köptrohet www.pwc.se Revisionsrapport Malin Kronmar Carl-Magnus Stensson Granskning av inköpsrutinen och köptrohet Mönsterås kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund... 1 1.2. Revisionsfråga...

Läs mer

Energideklaration. Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter 769609-7984. Brf Utsikten i Rydebäck. gfedc. Västra Stationsgatan 7. Rydebäck 042-221295

Energideklaration. Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter 769609-7984. Brf Utsikten i Rydebäck. gfedc. Västra Stationsgatan 7. Rydebäck 042-221295 Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 222516 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Utsikten i Rydebäck Adress Västra Stationsgatan 5 Personnummer/Organisationsnummer 769609-7984 Postnummer

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: KYRKBYN 136:1 Besiktningsuppgifter Datum: 2015-03-12 Byggnadens adress: VADSTENAGATAN 50 41871 GÖTEBORG Utetemperatur: 5 C Expert:

Läs mer

KONKURRENSVERKET. Redovisning av miljöledningsarbetet år Konkurrensverket överlämnar härmed redovisning av miljöledningsarbetet för år

KONKURRENSVERKET. Redovisning av miljöledningsarbetet år Konkurrensverket överlämnar härmed redovisning av miljöledningsarbetet för år KKV'iOOO,v21_2017 12-18. W KONKURRENSVERKET BESLUT Swedish Competition Authority 2018-02 15 Dnr 38/2018 1 (1) Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Redovisning av miljöledningsarbetet år 2017 Konkurrensverket

Läs mer

Byggnaden - Egenskaper. 320 - Hyreshusenhet, huvudsakligen bostäder. Flerbostadshus. Friliggande. nmlkj. nmlkji. nmlkj nmlkj nmlkj BOA.

Byggnaden - Egenskaper. 320 - Hyreshusenhet, huvudsakligen bostäder. Flerbostadshus. Friliggande. nmlkj. nmlkji. nmlkj nmlkj nmlkj BOA. Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 165840 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn RB Brf Solstaden Adress Solstrålegatan 12-26 Personnummer/Organisationsnummer 716443-9080 Postnummer Postort

Läs mer

Energideklaration 716444-2076. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport

Energideklaration 716444-2076. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport Energideklaration Version:.5 Dekl.id: 9045 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn BRF Godemansgatan 4-6 Adress Godemansgatan 4 B Personnummer/Organisationsnummer 76444-2076 Postnummer Postort

Läs mer

Energideklaration 714800-0719. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport

Energideklaration 714800-0719. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport Energideklaration Version:.5 Dekl.id: 89749 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn BRF Hyveln Adress Skjutbanevägen B Personnummer/Organisationsnummer 74800-079 Postnummer Postort 9 4 Utländsk

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: HAVSDJUPET 4 Besiktningsuppgifter Datum: 2015-04-01 Byggnadens adress: Torsdaggränd 8 30253 Halmstad Utetemperatur: 0 C Expert:

Läs mer

Energideklaration 749200-4127. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. Fastighetsbeteckning. Vattumannen 1. gfedc.

Energideklaration 749200-4127. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. Fastighetsbeteckning. Vattumannen 1. gfedc. Energideklaration Version: 1.4 Dekl.id: 147713 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn HSB Ängsgård Adress Box 405 Personnummer/Organisationsnummer 749200-4127 Postnummer Postort 30109 Halmstad

Läs mer

Energideklaration. Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter. HSB BRF Björken 714800-2178. gfedc. Märsta. c/o HSB Arlanda, box 2009 070-5945402 08-59451082

Energideklaration. Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter. HSB BRF Björken 714800-2178. gfedc. Märsta. c/o HSB Arlanda, box 2009 070-5945402 08-59451082 Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 203995 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn HSB BRF Björken Adress c/o HSB Arlanda, box 2009 Personnummer/Organisationsnummer 714800-2178 Postnummer

Läs mer

Energideklaration 716445-1382. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport

Energideklaration 716445-1382. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 234063 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Gröna Gatan 27-39 Adress Gröna Gatan 27 Personnummer/Organisationsnummer 716445-1382 Postnummer Postort

Läs mer

Energideklaration 717600-2017. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport

Energideklaration 717600-2017. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 273685 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn BRF Duvan Adress Petterslundsgatan 20 A Personnummer/Organisationsnummer 717600-2017 Postnummer Postort 753

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: REPHULT 1:6 Besiktningsuppgifter Datum: 2014-09-08 Byggnadens adress: REPHULT 3 34374 LIATORP Utetemperatur: 15 C Besiktningstekniker/ort:

Läs mer

Mötesdatum Rektors beslutsmöte

Mötesdatum Rektors beslutsmöte PROTOKOLL Mötesdatum Rektors beslutsmöte 2019-02-18 Plats och tid B19 kl. 10:00-12:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Pär Weihed (vice ordförande) (Stf rektor) Cathrine Norberg (Prorektor) Staffan

Läs mer

INFÖR RAPPORTERINGEN AV 2017 ÅRS MILJÖLEDNINGSARBETE

INFÖR RAPPORTERINGEN AV 2017 ÅRS MILJÖLEDNINGSARBETE INFÖR RAPPORTERINGEN AV 2017 ÅRS MILJÖLEDNINGSARBETE Webbinarium 15 december Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency 2017-12-18 1 Dagordning, 9 ca. 10.45 1. Syfte och genomförande 2. Bakgrund

Läs mer

Energideklaration. Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter. Brf Gylletorget nr 4 782600-0312. gfedc. Box 149. Borlänge. Byggnadens ägare - Övriga

Energideklaration. Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter. Brf Gylletorget nr 4 782600-0312. gfedc. Box 149. Borlänge. Byggnadens ägare - Övriga Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 242436 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Gylletorget nr 4 Adress Box 149 Personnummer/Organisationsnummer 7826-312 Postnummer Postort 781 22 Utländsk

Läs mer

LATHUND FÖR MALVIN. 1 Registrera ny användare... 2. 2 Logga In... 3. 2.1 Glömt lösenord... 4. 3 Annonsering... 5. 3.1 Skapa annons...

LATHUND FÖR MALVIN. 1 Registrera ny användare... 2. 2 Logga In... 3. 2.1 Glömt lösenord... 4. 3 Annonsering... 5. 3.1 Skapa annons... LATHUND FÖR MALVIN INNEHÅLL 1 Registrera ny användare... 2 2 Logga In... 3 2.1 Glömt lösenord... 4 3 Annonsering... 5 3.1 Skapa annons... 5 3.2 Redigera annons... 8 3.3 Ta bort förmedlad annons... 8 3.4

Läs mer

Energideklaration. Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter 769606-4042. Brf Stallgården 2. gfedc. Umeå. Box 3013. Byggnadens ägare - Övriga

Energideklaration. Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter 769606-4042. Brf Stallgården 2. gfedc. Umeå. Box 3013. Byggnadens ägare - Övriga Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 252148 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Stallgården 2 Adress Box 313 Personnummer/Organisationsnummer 76966-442 Postnummer Postort Utländsk adress

Läs mer

Energideklaration 746000-5411. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport

Energideklaration 746000-5411. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport Energideklaration Version:.5 Dekl.id: 22298 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Olga 8 Adress Sturegatan 20b Personnummer/Organisationsnummer 746000-54 Postnummer Postort 250 Utländsk

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: FOTÖ 1:293 Besiktningsuppgifter Datum: 2016-06-03 Byggnadens adress: SÖÖ 30 47545 FOTÖ Utetemperatur: 24 C Expert: Liselotte Larsson

Läs mer

FÖRETAGARE. Bli leverantör till offentlig sektor

FÖRETAGARE. Bli leverantör till offentlig sektor FÖRETAGARE Bli leverantör till offentlig sektor Varje år upphandlar vi på Inköp Gävleborg varor och tjänster för ca 4 miljarder SEK till våra medlemskommuner och bolag. För dig som företagare innebär det

Läs mer

Energideklaration 769608-6987. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning 29-33. Orsak vid felrapport

Energideklaration 769608-6987. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning 29-33. Orsak vid felrapport Energideklaration Version: 1.6 Dekl.id: 316470 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Lövekulle Adress c/o HSB, Kungsgatan 10A Personnummer/Organisationsnummer 769608-6987 Postnummer Postort

Läs mer

Energideklaration 757202-4250. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport

Energideklaration 757202-4250. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 210158 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn BRF Viktoria 3 Adress Södra Viktoriagatan 46 Personnummer/Organisationsnummer 757202-4250 Postnummer Postort

Läs mer

För sökande: Vanliga frågor om e-tjänsten 4/2011

För sökande: Vanliga frågor om e-tjänsten 4/2011 1/6 För sökande: 4/2011 Läs också: Användarguide till Akademins e-tjänst (pdf) Innehåll 10 vanligaste frågorna... 2 Hur ändrar jag mitt lösenord?... 2 Varför godkänns inte min personbeteckning?... 2 Jag

Läs mer

Hyresvärd är Stiftelsen Clara, vars enda uppgift är att försörja Södertörns högskola med lokaler.

Hyresvärd är Stiftelsen Clara, vars enda uppgift är att försörja Södertörns högskola med lokaler. 2011-02-02 Avdelningen för lokalplanering Dnr 143/10/2011 Till UTBILDNINGSDEPARTEMENTET NATURVÅRDSVERKET REDOVISNING AV MILJÖLEDNINGSARBETET VID SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA I bilaga redovisas miljöledningsarbetet

Läs mer

Energideklaration 757200-2199. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport

Energideklaration 757200-2199. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 288179 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Blodnävan 1 Adress Mariagatan 16B Personnummer/Organisationsnummer 757200-2199 Postnummer Postort 414

Läs mer

Energideklaration 556549-6360. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Hus 2, 2219. Orsak vid felrapport

Energideklaration 556549-6360. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Hus 2, 2219. Orsak vid felrapport Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 115786 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Akelius Lägenheter AB Adress Box 104 Personnummer/Organisationsnummer 556549-6360 Postnummer Postort 182

Läs mer

Energideklaration. Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter. AB Stockholmshem 556035-9555. gfedc. Hornsgatan 128. Stockholm. epost@stockholmshem.

Energideklaration. Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter. AB Stockholmshem 556035-9555. gfedc. Hornsgatan 128. Stockholm. epost@stockholmshem. Energideklaration Version:.5 Dekl.id: 225097 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn AB Stockholmshem Adress Hornsgatan 28 Personnummer/Organisationsnummer 556035-9555 Postnummer Postort 02 7

Läs mer

Energideklaration 714000-1079. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport

Energideklaration 714000-1079. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 210742 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Nacka-Hus i Ekängen Adress Ugglevägen 13 A Personnummer/Organisationsnummer 714000-1079 Postnummer Postort

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: LOGEN 5 Besiktningsuppgifter Datum: 2016-01-25 Byggnadens adress: TALGOXEGATAN 10 70348 ÖREBRO Utetemperatur: 3 C Expert: Marcus

Läs mer

Energideklaration 749200-3913. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport

Energideklaration 749200-3913. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport Energideklaration Version:.5 Dekl.id: 3074 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Halmstadhus Nr 6 Adress c/o Riksbyggen Box 64 Personnummer/Organisationsnummer 749200-393 Postnummer Postort

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 521834 Byggnaden - Identifikation Län Södermanland Kommun Nyköping Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Nävekvarn 7:350 Husnummer 1 Adress Sjöskogsvägen

Läs mer

Digitala blanketter för kommunala tjänster

Digitala blanketter för kommunala tjänster Digitala blanketter för kommunala tjänster Våra medborgare och brukare ska på ett enkelt sätt kunna hitta kommunens tjänster via www.umea.se och kunna göra ansökningar, lämna uppgifter etc. Därför inför

Läs mer

Energideklaration 746000-5395. Postnummer. Egen beteckning. Brf Almedal. X-koordinat 6165221,147. Adress Postnummer Postort Huvudadress.

Energideklaration 746000-5395. Postnummer. Egen beteckning. Brf Almedal. X-koordinat 6165221,147. Adress Postnummer Postort Huvudadress. Energideklaration Version.3 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Almedal Personnummer/Organisationsnummer 746000-5395 Adress Kronetorpsgatan 64 Postnummer 22 26 Postort E-postadress o.kr@hotmail.com

Läs mer

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress Energideklaration Version: 1.6 Dekl.id: 324852 Byggnaden - Identifikation Län Västernorrland Kommun Sundsvall Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Silje 5:1 Egna hem (småhus) som skall deklareras

Läs mer

Energideklaration 769613-3664. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport

Energideklaration 769613-3664. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 265806 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Graniten Adress Huvudstagatan 28-32 Personnummer/Organisationsnummer 769613-3664 Postnummer Postort 171

Läs mer

Energideklaration 778000-3591. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Kvistbergavägen 9a

Energideklaration 778000-3591. Postnummer Postort. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc. Egen beteckning. Kvistbergavägen 9a Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 254601 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Kvisten Adress Kvistbergavägen 9 Personnummer/Organisationsnummer 778000-3591 Postnummer Postort 72233

Läs mer

Energideklaration 556035-0067. Postnummer Postort 08-737 22 33. gfedc. Egen beteckning. 6011 Utö 3 Hus 3. Orsak vid felrapport

Energideklaration 556035-0067. Postnummer Postort 08-737 22 33. gfedc. Egen beteckning. 6011 Utö 3 Hus 3. Orsak vid felrapport Energideklaration Version: 1.5 Dekl.id: 262167 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn AB Familjebostäder Adress Box 49103 Personnummer/Organisationsnummer 556035-0067 Postnummer Postort 100 28

Läs mer

Energideklaration 763000-1506. Postnummer Postort 0511-267 30. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport. Adress Postnummer Postort Huvudadress

Energideklaration 763000-1506. Postnummer Postort 0511-267 30. gfedc. Egen beteckning. Orsak vid felrapport. Adress Postnummer Postort Huvudadress Energideklaration Version:.5 Dekl.id: 77096 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Näktergalen Adress Skrällebergsvägen, Idrottsvägen Personnummer/Organisationsnummer 763000-506 Postnummer

Läs mer

Energideklaration. Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter. Brf Södra Friluftsstaden nr 4 746000-1113. gfedc. Malmö

Energideklaration. Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter. Brf Södra Friluftsstaden nr 4 746000-1113. gfedc. Malmö Energideklaration Version: 1.4 Dekl.id: 129472 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Södra Friluftsstaden nr 4 Adress c/o Henrik pettersson, Vikingagatan 77 C Personnummer/Organisationsnummer

Läs mer