Den självklara mötesplatsen för den viktiga eftermarknaden. Nyheter & Information från Elmia Park 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Den självklara mötesplatsen för den viktiga eftermarknaden. Nyheter & Information från Elmia Park 2013"

Transkript

1 Den självklara mötesplatsen för den viktiga eftermarknaden Nyheter & Information från Elmia Park 2013

2 Elmia Park 2013 Mycket talar för en rekordmässa Attraktiva ytor i form av gröna rekreationsområden prioriteras allt mer i stadsbilden. Och intresset ökar markant. Detta avspeglas också på Elmia Park 2013 där antalet anmälda utställare är rekordstort. Mässan är inte bara fullbokad man har även rekordstora demonstrationsytor utomhus. Vilket ger besökare gott om plats att pröva nyheter direkt på mässan. Rekordstort antal utställare. Det innebär att branschen utveckas starkt. Det innebär också att man som besökare kanske inte hinner med alla montrar. Det är mycket som händer på mässan, demonstrationer, nyheter osv. Här kan man dock innan mässan få en liten förhandstitt på några av alla de nyheter som lanseras och redan här öronmärka den eller de montrar man absolut inte vill missa. Idag pratas det mycket om gröna värden, grön strategi, grönstruktur osv. I ett långsiktigt hållbart samhälle ökar betydelsen av natur och andra gröna områden i städer och tätorter. Parker, trädgårdar och alléer är också en del av det arkitektoniska uttrycket och bebyggelsens kulturarv. De ger möjligheter till upplevelser, avkoppling och olika aktiviteter då de fungerar som informella mötesplatser, arena för konserter, teater, utställningar eller manifestationer. En viktig del av dessa rekreationsområden är utan tvekan landets golfbanor. Att golf blivit allt mer populärt som motionsform är inte bara viktigt i socialt perspektiv, det utgör och en betydelsefull del av folkhälsan. Det betyder att prioritering av rekreationsområden har blivit en viktig del i marknadsföringen av kommuner och bostadsområden. Därför behövs också en mässa som Elmia Park som samlar branschens nyheter och innovationer. Red.

3 NCC Spuma - unik metod för ogräsbekämpning Hundra procent biologiskt nedbrytbar!!! NCC Roads ett affärsområde inom koncernen - arbetar med vägservice på uppdrag av stat och kommuner i form av sedvanligt underhåll eller vinterväghållning osv. På mässan visar man en unik termisk metod för ogräsbekämpning - NCC Spuma - som är effektiv och till hundra procent miljöanpassad. -Landets kommuner ett hårt tryck på sig att vara föredöme när det gäller miljön och miljövänliga metoder och produkter vilket gör den här metoden mycket intressant, berättar avdelningschefen Peter Knutsson. Starkt ökat intresse Man har arbetat med NCC Spuma under några år nu utan att egentligen behöva arbeta aktivt för att få uppdrag. Och intresset bara ökar vilket medfört att man under den gångna säsongen införskaffat ytterligare tre utrustningar. NCC Spuma innebär att vatten upphettat till C sprids över ogräset. Men för att hinna påverka cellstrukturen i gräset får inte vattnet svalna av för fort. Där kommer Spuma in i bilden. Hetvattnet hålls varmt av ett isolerande skum gör att vattnet behåller värmen längre och ger en grundlig termisk bekämpning. Den höga temperaturen gör att cellstrukturen i ogräset på bara några minuter dör eller försvagas. Även ogräsfrön förlorar förmågan att gro. NCC Spuma är helt giftfritt och består bara av hett vatten och skum gjort på växtsocker från majs och kokos. Allt är 100 procent biologiskt nedbrytbart. Grönt med grönt -Vi bekämpar alltså grönt med grönt. Och metoden är så skonsam att man kan bekämpa ogräset på de mest otillgängliga ytorna. Exempelvis kan trädrabatter, cykelställ och betongplattor behandlas utan att omgivande föremål skadas eller förstörs, framhåller Peter Knutsson. Mer kostnadseffektiv Andra metoder som gasolbränning och ångbehandling kräver mycket större mängder gas och olja i förhål lande till bekämpningens omfattning. Därför kan NCC Spuma minska koldioxidutsläppen med upp till 80 procent jämfört med gasolbränning. NCC Spuma är 100 procent biologiskt nedbrytbart och är inte dyrare än annan termisk bekämpning. Snarare tvärtom. Effekten är mer varaktig med NCC Spuma och erfarenheeten visa att detär väsentligt Skumbeläggning bevarar temperaturen i hetvattnet längre vilket effektiverar cellnedbrytningen i ogräset färre behandlingar än med de övriga termiska metoderna gasbränning och ångbehandling. Vilket också gör NCC Spuma till en mycket tids- och kostnadseffektiv metod för ogräsbekämpning. För ytterligare info:

4 Bakmontering av utkast/uppsamlare ger suveräna prestanda När John Deere ställer ut på en mässa brukar det alltid betyda att man som besökare kan ta del av massor av nyheter. Elmia Park 2013 blir inget undantag. Den ständiga nyhetfloran inom John Deere är ett resultat av de stora satsningar som görs i innovationer och utveckling. -John Deere är ett av de företag i världen som lägger mest på utveckling per omsatt dollar, berättar Sven Norén Territory Manager. -Vill man ligga på topp så måste man hela tiden utveckla nya produkter och det har John Deere gjort i 176 år. I montern visar John Deere bl.a. upp den nya trädgårdstraktorn X950R. En maskin för proffs vars system med bakutkast/bakmonterad uppsamlare är en idealisk lösning när det gäller klipp- och uppsamlingsprestanda. Denna maskin är resultatet av önskemål från marknaden. En dieselmotor med 24,3 hk kombinerat med kraftfull hydrostatisk drivning och bakhjuls-monterade hydraulmotorer ger en smidig kör-ning. Hydraulisk diffspärr ger extra dragför-måga i besvärlig terräng. Vid utvecklingen av X950R har fokus legat på klippning och uppsamling med hög prestanda. För att passa olika kundbehov kommer X950R att erbjudas i fyra konfigurationer med val mellan 122 till 137 cm klippdäck. Den djupa konstruktionen av klippdäcken medger ett konstant gräsflöde och tack vare den stora kapaciteten upp till 670 liter behöver föraren inte tömma så ofta. En unik flerfunktions enspaksreglage för hydrauliken gör manövrering av uppsamlare och klippdäck extremt bekväm. X950R kan också kundanpassas efter olika arbetsförhållanden. Försedd med frontlyft och främre kraftuttag kan man hänga på utrustning för olika typer av underhållsarbeten. Under förra Parkmässan 2011arrangerade man en provtursslinga när man introducerade XUV XUV 855D S4 550 och 550 S4. Succén var omedelbar och folk köade för provtur. I år är det dags igen för nu visar man två nya heavy Duty gators. XUV 825i är kraftfull gator för de som kräver förstklassiga prestanda vid hård terrängkörning. Bensinmotor med dubbla överliggande kamaxlar ger en effekt på 50 hk och toppfart på X950R med bakutkast/bakmonterad uppsamlare 70km/tim. Fyrhjulsdrift och separatfjädrade hjul och servostyrning med antikickback. Ny är också fyrsitsiga XUV 855D S4. En trecylindrig dieselmotor på 21, 9 hk sörjer för framdrivningen. Baksätet är fällbart och kan i nedfällt läge utnyttjas som lastutrymme. -Gator XUV 855D S4 speglar en växande popularitet för crossover transportfordon. Många vill ha en tung XUV som är såväl bekväm och som är anpassningsbar med plats för flera passagerare, säger Sven Norén. I montern kommer man givetvis att visa delar av John Deere s omfattade gräsklipparprogram och även den nya emotsedda generation av 5- serien av traktorer som är utvecklade för mindre och mellanstora förvaltningar. Ny teknik med elektroniska injektorer gör bl.a. att bränsleförbrukning minskar med upp till 11 procent. För ytterligare info:

5 Husqvarna visar proffssortimentet! Husqvarna har en särställning som utvecklare och leverantör av motorsågar och skogsröjsågar i världsklass. Programmet är mycket omfattande och rymmer maskiner som täcker de flesta behov för yrkesfolket inom grönytesegmentet. Husqvarnas hjulburna och handhållna grönytemaskiner för professionell grönyteskötsel ger maximal produktivitet i jobbet understött av professionella serviceprogram som minimerar driftsavbrott Proffstrimmer 536 Li L Med sig till Elmia Park har man ett urval av maskiner och verktyg med betoningen på proffsanvändare. Det innebär modellnummer som genomgående börjar på 500 oavsett det gäller röjsågar, trimmer motorsågar, blåsare osv. -Vi vill underlätta för besökaren med att som en röd linje ta med oss proffsmaskiner där de viktigaste aspekterna utgörs av arbetsmiljö och funktion, förklarar Jan Karlsson. Denna inriktning på proffsmarknaden betyder maskiner med hög effektivitet, låg P525 D - gräsklippare med multifunktion vikt, låg ljudnivå och god ergonomi- helt i Husqvarnas anda. Ett exempel är 536 Li L en lätt och högpresterande trimmer för professionellt inriktade användare. Perfekt för trädgårdsarbetare, trädgårdsanläggare och entreprenörer. Har utmärkt ergonomi och balans, 2-vägsroterande trimmerhuvud och borstlös motor med lång livslängd. Denna finns också i en version med vinklat röjstyre. Bland motorsågarna hittar man T536 Li XP för användare som vill ha en lätt och högpresterande motorsåg. Perfekt för arborister. En robust motorsåg med topp-handtag, utmärkt ergonomi, goda prestanda och hög kedjehastighet. Dessutom har den s.k. oförlorbara svärdsmuttrar och vem tackar inte för det? -Denna har också mottagits mycket positivt av marknaden, berättar Jan Karlsson. Höpresterande T535 Li XP Häcksaxarna 536 li HD 60 och 75 är tysta, lätta, perfekt balanserade och oerhört lättanvända häcksaxar för krävande användare, trädgårdsarbetare och trädgårdsanläggare. Är mycket ergonomiska och utmärkt balanserade. Batterdrift kommer allt mer och senare modeller klarar ca 3 timmars körning med uppladdnding på bara 30 minuter. I början av nästa år kommer en ryggburen batterpac som medger körning full arbetsdag. P525D - nu året- runt- maskin. Husqvarnas dieseldrivna frontrotorklippare har omvittnat hög kapacitet, oslagbar manövrerbarhet och produktivitet såväl i komplicerade och trånga miljöer som på större ytor. Och behöver väl egentligen ingen närmare presentation.det kompakta formatet och höga transporthastigheten gör den lämplig för både stationär och mobil användning för kommuner, entreprenörer, fastighetsskötsel etc. Nu har utbudet av tillbehör ökat ännu mer vilket i än högre grad gör P525 D till en multimaskin för året -runt-bruk. För ytterligare info:

6 En maskin - en förare - otaliga användningsområden! Swedmog AB är specialiserade på flexibla fordonslösningar för väg och terräng. Man har exempelvis agenturerna för Mercedes Benz Unimog, Multihog samt ATC Under mässdagarna kommer man bland annat att visa de suveräna redskapsbärarna från Multihog med särskilt fokus MX-modellerna som är nya för den svenska marknaden. I montern visar man till exempel MXC120LP. Optimal året-runt-lösning Mångsidiga Multihog är en optimal åretrunt-lösning för underhåll och snöröjning av vägar och flygplatser, parkeringar osv. Den nya modellen man har med sig i montern kommer att vara utrustad med snöslunga och spridare. Det som skiljer MX-serien från tidigare modeller är att den är smalare, lägre och har större lastförmåga. Klarar Steg 3B -Multihogs flexibilitet gör att man snabbt kan anpassa maskinen till rådande väderförhållanden. Det och att den har hög lastkapacitet, kraftig hydraulik, är väldigt smidig att köra och har en stor hytt med gott om plats gör den till det optimala alternativet. MX-serien är även utrustad med motor från Deutz som klarar avgaskraven enligt Steg 3 B vilket är unikt för denna typ av fordon, berättar Yngve Åkesson. Som en schweizisk armékniv Tack vare ett brett utbud av vintertillbehör som den frontmonterade, snöplogen med sopvals, i kombination med bakmonterad spridare står man rustad för även de svåraste av väderförhållanden. Sett till all övriga redskap som finns att tillgå för olika typer av underhållsarbeten så är Multihog att likna vid en schweizisk armékniv. Att byta redskap går på några sekunder tack vare den unika Quick-Release funktionen Kort sagt: Multihog sätter standard för många sektorer kostnadseffektiv och produktiv drift och högre säkerhet. Desssutom sker det en fortlöpande utveckling av nya tillbehör vilket innebär en ständig ökning av användningsområden. För ytterligare info: www. Swedmog.se

7 The Blinder - äntligen en liner som håller sanden på plats! Gårda Johan är en av branschens främsta specialistföretag när det gäller markprodukter och entreprenad. Ofta är man vägledande och först med att introducera nya metoder och tekniker. Så även nu. Under Park 2013 lanserar man The Blinder Bunker, en unik liner för bunkrar och som har tagits fram av några av världens främsta banarkitekter Produkten kommer från England och är framtagen av greenkeepers och golfbaneintendenter som alla är överens om att det är det enda material som verkligen fungerar i längden! Underhåll av bunkrar utgör en betydande del av kostnaderna. Konventionella metoder innebär ofta att linen krackelerar på grund av slitage, rörelser i underlaget. Det i sin tur innebär att sten kan komma upp mot ytan. Träffar spelaren en sten blir ofta skador på klubban och i värsta fall uppstår skador på handlederna.. The Blinder som tillverkas av återvänt material hyllas av experter och Gårda Johan lanserar nu en unik liner för bunkrar banförvaltare, har visat sig vara föredömligt slittålig. Goda dräneringsegenskaper gör att sanden hålls på plats. Eftersom linen är flexibel tål den även tjälförskjutning. Den exceptionella hållbarheten reducerar kraftigt underhållet eftersom sanden inte kontamineras vilket också betyder färre byten av sand. Försäljningschefen David Gabrielson tror mycket starkt på Blinder och ser fram emot mässan. -Absolut. Blinder har visat sig ha sådana fantasiska egenskaper att det inte skulle förvåna mig om den förändrar synen på bunkerunderhåll generellt. Några av Englands finaste golfbanor har installerat produkten och här i Sverige är det än så länge St Jörgen Park Golf som står som referens. Den 17 oktober kommer SGA att hålla ett seminarium på St Jörgen Park Resort där The Blinder kommer att presenteras till närmare. -Vår uppgift är inte att försöka sälja in detta material till samtliga bunkrar på en golfbana, det blir en alldeles för stor investering för klubben. Börja med att installera The blinder i problem bunkrarna, där du lägger mest tid varje år på att försöka hålla bunkern i gott skick. Där kommer kunden att kunna räkna hem investeringen på 2-3 år, medan vi lämnar 10 års garanti på materialet, säger David Gabrielson. För ytterligare info:

8 Elbilmarknadens största utbud Med elbilmarknadens största modellutbud och med oanade möjligheter till skräddarsydda lösningar kan Epton Tradig erbjuda fordon anpassade till de mest skiftande användningsområden. De vet alla de park- och kyrkogårdsförvaltningar, fastighetsbolag, industriföretag, statliga verk och golfklubbar som använder elbilar och golfbilar från Epton Trading i sin dagliga verksamhet. Generalagent sedan 1988 Epton Trading har varit svensk generalagent för ClubCar sedan Vi kan med glädje och stolthet se tillbaka på en god utveckling under många år och vi ser med tillförsikt fram emot en lika god fortsättning under de år som väntar. Vi kommer lika målmedvetet som tidigare att arbete vidare med att leverera ClubCars högkvalitativa produkter och för att hitta lösningar som passar våra olika kunders enskilda behov och önskemål., berättar Jonas Eriksson på Epton Trading Ekonomiskt fördelaktigt ägande -Vi tror oss veta att en anledning till att efterfrågan på ClubCar ökar är att miljömedvetande också gör det. Det är dock inte bara miljöaspekten som vi sätter i högsätet. Ett ekonomiskt fördelaktigt ägande med låga driftkostnader, lång livslängd, tyst, smidig och bekväm transport av såväl människor som last, är andra viktiga attribut. Det är säkerligen även dessa som bidragit till att ClubCar är, inte bara Sveriges, utan hela världens, mest eftertraktade och sålda elfordon. Mest efterfrågade En av de mest efterfrågade modeller är fordon från serien Carryall. Carryall 1 är sedan länge en trogen och pålitlig tjänare hos många kommuner och företag. Den tillfredsställer mångas önskemål - inte minst med sitt aluminiumchassi och flak, behovet av lättare till medeltunga transporter inom många användningsområden och verksamheter. -Carryall 2 är den mest efterfrågade modellen av våra arbetsfordon. ClubCar Ds Work ClubCar Carryall Den stora lastkapaciteten på mer än ett halvt ton, den starka motorn och den höga batterikapaciteten är några av många fördelar, säger Jonas Eriksson. För ytterligare info:

9 Mångsidigt utbud från Hako Toro Reelmaster 3240 Hako Ground & Garden AB har idag ett brett sortiment med över 300 olika maskiner för skötsel av inomhus- och utomhusytor. Som generalagent för flera välkända, starka varumärken borgar man för att maskinerna håller en hög kvalitet och att en tillförlitlig service alltid finns att tillgå. För enkelhetens skull delar man upp maskinutbudet i fyra olika produktområden/ divisioner : Städ, Golf, Park & Mark och Konsument. Toro Workman HDX-serien En av de maskiner som tveklöst kommer att väcka intresse under mässan är den nya Workman HD-serien som har utformats med det mest utmanande arbete i åtanke, Toro Workman HDX från framkant till bakkant och i allt däremellan. Designkomponenter som den I- balkformade DeDionbakaxeln, den förbandsliknande ramen framtill, de inbyggda hjullagren och de hydrauliska bromsskivorna på alla fyra hjulen ger en branschledande total lastkapacitet och gör att Workman klarar de mest påfrestande sysslor. Hako Citymaster 600 kombinerar en mängd fördelar och funktioner med kompakta dimensioner. Den mångsidiga höghållfasta aluminiumbehållaren kan användas vid sopning eller gräsklippning, men kan också utnyttjas som extra vattentank vid maximal lastkapacitet. Den robusta redskapsbäraren med sina Citymaster 600 kompakta dimensioner och mångsidiga redskap är perfekt lämpad för flexibelt arbete även på begränsade utrymmen. Tillräckligt snabb för att nå en närliggande arbetsplats för egen maskin. Toro Reelmaster 3240-D levererar suverän prestanda vid hög arbetsbelastning i alla förhållanden och upprätthåller hela tiden en imponerande klippkvalitet. Kontinuerlig, pålitlig prestanda och låga driftskostnader garanteras. Snabb åtkomst för service och underhåll är betydelsefullt för Reelmaster 3240-D. Förarplattformen och motorhuven kan snabbt öppnas och ger enkel åtkomst till maskinens alla viktiga komponenter. För ytterligare info:

10 Aborister mer än bara trädfällare Jacksons Trädvård AB är ett professionellt arboristföretag, vilket innebär att man är specialister på vård, underhåll och fällning av träd i stadsmiljöer, vid vägar och järnvägar samt mindre skogsarbeten i naturvårdssyfte. Jacksson ingår som fristående bolag i Sveriges ledande utemiljöföretag, Green Landscaping och därmed också i ett omfattande nätverk. I nätverket ingår utbildade arborister med stor erfarenhet, liksom ett stort antal andra samarbetspartners. Gemensamt för företaget och de man anlitar, är tron på att ge kvalificerad trädvård, skogsvård och andra trädtjänster med ett personligt och ansvarsfullt bemötande. Trädfällning Beroende på trädets och platsens förutsättningar anpassas metoden för trädfällning så att arbetet kan utföras så säkert och effektivt som möjligt. Jacksons Trädvård anlitas ofta för att precisionsfälla träd där fällningen kan skada sin omgivning. Vid behov sågas trädet ned bit för bit, s.k. sektionsfällning. Jacksons Trädvård har medarbetare kunniga inom allt från plantering till avverkning, inklusive inventering och riskbedömning av trädbestånd. Duktiga arborister tar sig enkelt upp i trädkronan och genomför din beskärning snabbt och säkert. Jacksons har lång erfarenhet med utbildad och certifierad personal som bistår med rådgivning om vad som är de bästa åtgärderna för varje specifikt träd. Beskärning Hos Jacksons Trädvård utförs många olika typer av beskärning. Underhållsbeskärning, uppbyggnadsbeskärning, säkerhetsbeskärning, kronhöjning och formbeskärning är exempel på olika beskärningsåtgärder vi behärskar. Återplantering I samband med att träd behöver tas bort åtar sig företaget även återplantering. Då ingår markförbättring och eventuell bortschaktning av jord. För ytterligare info:

Trygg affär med HBV. Kontakta oss för mer info.

Trygg affär med HBV. Kontakta oss för mer info. Parknytt Nyhetsutskick skick från Parkmaskiner Kinna Peter Karlsson Nr. 2 Höst / Vinter 2012 Nyfiken på vårt utbud, vi har något för alla! Trygg affär med HBV. Kontakta oss för mer info. Vår ambition:

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Innovativa tekniska lösningar och funktioner gör det här till den

Läs mer

Ett måste för golfbanan

Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D 16 kw (21,5 hk) Kubota - dieselmotor Det exklusiva klippsystemet Sidewinder 183 cm eller 216 cm klippbredd Series/Parallel -3-hjulsdrift När

Läs mer

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw)

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 2 5E-serien traktorer inledning Möt den lilla jätten Ägnar du dig åt djurhållning? Driver du en liten vinodling? Den nya

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM

ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM Ligg steget före. ProCore 648 Innovativ placering av hjulen Effektiv luftning Hög produktivitet Djup luftning av hög kvalitet TrueCore markföljningssystem

Läs mer

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin För en bekväm rengöring av trånga utrymmen 1 Effektiv och användarvänlig Kostnadseffektivitet möter ergonomi Ergonomisk & bekväm Förarplatsen har designats

Läs mer

VÅRVISNING VI VISAR. - maskiner ab www.x-maskiner.se HUDIKSVALL ÖSTERSUND SUNDSVALL ÖRNSKÖLDSVIK

VÅRVISNING VI VISAR. - maskiner ab www.x-maskiner.se HUDIKSVALL ÖSTERSUND SUNDSVALL ÖRNSKÖLDSVIK VÅRVISNING ÖSTERSUND 8-9/4 HUDIKSVALL/GRÖNYTE 12/4 HUDIKSVALL 15-16/4 ÖRNSKÖLDSVIK 15-16/4 VI VISAR TRAKTORER JOHN DEERE 5E/M, 6M/R & 7R VALLMASKINER, GRÖNYTEMASKINER, KOMPAKTLASTARE M.M KAMP A 29.90 NJ

Läs mer

Hydrosådd. Kostnadseffektiv etablering av gräs. Proffs på gröna sportytor

Hydrosådd. Kostnadseffektiv etablering av gräs. Proffs på gröna sportytor Hydrosådd Kostnadseffektiv etablering av gräs Proffs på gröna sportytor Hydrosådd en effektiv metod för etablering av gräs Hydrosådd är en mycket effektiv metod för etablering av gräs. Med stor precision

Läs mer

redskap VOLVO KOMPAKTLASTARE

redskap VOLVO KOMPAKTLASTARE redskap VOLVO KOMPAKTLASTARE Endast det bästa är gott nog för din Volvo. Du valde förmodligen en Volvo kompaktlastare för att du ville ha den bästa kvaliteten. Så varför skulle du nöja dig med mindre när

Läs mer

Tre viktiga dagar om banan, spelet och klubben Elmia Park & Golf 22 24 september 2009

Tre viktiga dagar om banan, spelet och klubben Elmia Park & Golf 22 24 september 2009 Tre viktiga dagar om banan, spelet och klubben Elmia Park & Golf 22 24 september 2009 Vi har lyckats få föreläsare i världsklass till Jönköping. Du som arbetar på en golfanläggning/klubb, ideellt eller

Läs mer

www.tokvam.no Produktkatalog

www.tokvam.no Produktkatalog www.tokvam.no Produktkatalog Förvänta dig mer Tokvam Räkna med kvalitetsprodukter: Komponenter och material i våra produkter kommer från erkända leverantörer. Vi använder höghållfast stål i alla produkter.

Läs mer

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion Rapide Siwa Finsnittvagnar Ensilagevagnar foderproduktion Schuitemaker Machines BV etablerades 1919 som tillverkare av maskiner för lantbruk och industri. Tack vare många års erfarenhet har Schuitemaker

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

Trumhuggar PTH Serien. www.pezzolato.it. Det bästa fliset av alla typer av trä PTH 1000/820 PTH 1200/820 GREENLINE

Trumhuggar PTH Serien. www.pezzolato.it. Det bästa fliset av alla typer av trä PTH 1000/820 PTH 1200/820 GREENLINE PTH 1000/820 M 9, Envie (CN) 77 - Fax +39 0175 278421 - info@pezzolato.it Trumhuggar PTH Serien www.pezzolato.it Det bästa fliset av alla typer av trä GREENLINE PTH 1000/820 PTH 1200/820 PTH 1200/820 G

Läs mer

Nytt koncept för golfbanor

Nytt koncept för golfbanor Nytt koncept för golfbanor Entreprenadskötsel av golfbanor en ny möjlighet Många golfklubbar jobbar idag med strama budgetar, minskad bemanning och mindre pengar till drift och investeringar. Att anlita

Läs mer

Sätt fart. Lita på hållbarheten

Sätt fart. Lita på hållbarheten Groundsmaster 580-D Sätt fart Groundsmaster 580-D Klippbredd på 4,88 m 59,6 kw (80 hk) motor Toro Traction Plus drivsystem Kan svänga 180 utan att lämna något gräs oklippt Toro ACE diagnossystem Då produktiviteten

Läs mer

Nytt namn - ny modellserie!

Nytt namn - ny modellserie! Nytt namn - ny modellserie! Atlas Weyhausen, numera Atlas Weycor är världens äldsta tillverkare på hydrostatiska lastmaskiner. Bolaget grundades under 1950-talet av Friedrich Weyhausen (därav namnet) i

Läs mer

ZERO TURN GRÄSKLIPPARE

ZERO TURN GRÄSKLIPPARE ZERO TURN GRÄSKLIPPARE 015 MODERN FJÄDRINGSTEKNIK Ferris IS fjädringssytem ger ökad arbetskomfort och arbetshastighet. Vibrationer kan skada din kropp Om ni utsätts för mycket vibrationer, kan det medföra

Läs mer

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall 1 Rollatorer Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall haft en. Men jag slår inte av på takten.

Läs mer

Cold Line Bänkar. För mat- och dryckesförvaring. Enkla att använda med låg energiförbrukning

Cold Line Bänkar. För mat- och dryckesförvaring. Enkla att använda med låg energiförbrukning Cold Line Bänkar För mat- och dryckesförvaring Enkla att använda med låg energiförbrukning Cold Line för professionell förv Cold Line-produkterna är designade och tillverkade för att uppfylla de strängaste

Läs mer

PEMA Rullbockar. Rullbockar

PEMA Rullbockar. Rullbockar Rullbockar PEMA Rullbockar Rullbockar är en nödvändighet vid hantering av cylindriska objekt såsom tankar, tryckkärl, vindkrafttorn, stora rör eller liknande vid svetsning, målning, blästring eller montering.

Läs mer

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera STRÄNGLÄGGARE Strängläggare med en rotor Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera fella.eu 2 FÖRSTKLASSIG SKÖRD I mer än 90 år har FELLA varit likställt med innovativ teknik, enastående

Läs mer

NR 7 2015/ DEL2. Snabbt,snyggt & säkert med robot som lasersvetsar Läs S.26. Tunnplåtspecialist ökar produktionstakten Läs mer Sid.

NR 7 2015/ DEL2. Snabbt,snyggt & säkert med robot som lasersvetsar Läs S.26. Tunnplåtspecialist ökar produktionstakten Läs mer Sid. Tunnplåtspecialist ökar produktionstakten Läs mer Sid.4 Snabbt,snyggt & säkert med robot som lasersvetsar Läs S.26 NR 7 2015/ DEL2 SVERIGES LEDANDE FACKTIDNING FÖR PLÅT- & FOGNINGSTEKNIK. KONTROLLERAD

Läs mer

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten.

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. För femtio år sedan gjorde ClubCars golfbilar entré på de amerikanska golfbanorna. Där är de idag en nästan

Läs mer

36V. Batteridrivna Verktyg LITHIUM-ION

36V. Batteridrivna Verktyg LITHIUM-ION Batteridrivna Verktyg PowerNow Litium-jon Batteripaket, Gräsklippare, Motorsåg, Batteridriven Lövblås, Grästrimmer, Stångsåg, Häcksax, Portabel Strålkastare, Snabbladdare, Batteriladdare OregonCordless.com

Läs mer

PTH 900/820 E PTH 1200/1000 HACKERTRUCK

PTH 900/820 E PTH 1200/1000 HACKERTRUCK 1200/1000 HACKERTRUCK 89, Envie (CN) 077 - Fax +39 0175 278421 - info@pezzolato.it www.pezzolato.it Trumhuggar Serien Det bästa fliset av alla typer av trä GREENLINE HACKERTRUCK 1000/820 HACKERTRUCK HACKERTRUCK

Läs mer

WORKMAN MD-SERIENS ARBETSFORDON

WORKMAN MD-SERIENS ARBETSFORDON KOMBINERAR KOMFORT OCH PRODUKTIVITET SOM ALDRIG FÖRR WMD ÖVERLÄGSNA KÖREGENSKAPER (SRQ) Workman MD-serien kombinerar komfort och produktivitet som aldrig förr. Den innovativa SRQ -upphängningen med Active

Läs mer

SOPREDSKAP. www.holms.com REDSKAP MED SMARTA DETALJER

SOPREDSKAP. www.holms.com REDSKAP MED SMARTA DETALJER SOPREDSKAP www.holms.com REDSKAP MED SMARTA DETALJER Holms en innovativ redskapsleverantör Grunden till Holms Industri AB lades 1927 av Edvin Sandström med en smart produktion av hästskor. På 30-och 40-talet

Läs mer

Profihopper. Profihopper

Profihopper. Profihopper Profihopper Arbetsområden Den UNIKA Profihoppern Vårdar alla dina grönytor! Parker Kyrkogårdar Golfbanor Bostadsområden Grönytor Idrottsplatser Campingplatser Naturskyddsområden Innehåll Arbetsområden

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris.

Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris. Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris. Tryckt på Cyclus Offset/Print, ett till 100% återvunnet och miljövänligt papper producerat av avsvärtat returpapper från hushåll och

Läs mer

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Potatissättare i GL B-serien Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Utformad för växande framgång: GL B-serien Perfekt för potatisodling med kvalitet: när den -radiga potatissättaren

Läs mer

Ett förstklassigt val

Ett förstklassigt val Kalmar DCF50-90 Ett förstklassigt val Lätta gaffeltruckar 5-9 ton. När endast det bästa är gott nog Är du en Kalmar-kund? Sedan 1949 har Kalmar varit det märke kvalitetsmedvetna truckförare och ägare föredrar.

Läs mer

LOGSET TH skördaraggregat

LOGSET TH skördaraggregat LOGSET TH skördaraggregat 2 Effektivitet utan kompromisser TH75 kan utrustas med en barkningssats för eukalyptusträd. Den synkroniserade matarkretsen, de parallellstyrda kvistningsknivarna och matarhjulen

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Less work. More play.

Less work. More play. Less work. More play. Robust trädgårdstraktor HG 775 Robust trädgårdstraktor med Hydrostatisk drift. 7,5 HK B&S med 07 cm klippbredd. Mulchkit som standard 833:- i 24 mån* njpris Kampa 9.995:- Ordinarie

Läs mer

Nyhetsbrev september 2011 Blech Nordic

Nyhetsbrev september 2011 Blech Nordic Nyhetsbrev september 2011 Blech Nordic TRUMPF med världsnyheter på Blech Nordic Snart är det dags för den nya mässan Blech Nordic att slå upp dörrarna i Stockholm. Varmt välkomna den 4-7 oktober till den

Läs mer

Solen skiner inte under dygnets alla 24 timmar... därför har vi tagit fram arbetslamporna Goliath

Solen skiner inte under dygnets alla 24 timmar... därför har vi tagit fram arbetslamporna Goliath GOLIATH Solen skiner inte under dygnets alla 24 timmar... därför har vi tagit fram arbetslamporna Goliath Professionellt dagsljus dygnet runt. För stort, smått och allt däremellan Goliath När solen går

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

VÅRVISNING I VÄXJÖ LANTBRUKSMASKINER: SÖN 20/3: 9-16 GRÖNYTEMASKINER: MÅN 21/3: 9-17 NYHET: JOHN DEERE 6155R NYHET!

VÅRVISNING I VÄXJÖ LANTBRUKSMASKINER: SÖN 20/3: 9-16 GRÖNYTEMASKINER: MÅN 21/3: 9-17 NYHET: JOHN DEERE 6155R NYHET! VÅRVISNING I VÄXJÖ LANTBRUKSMASKINER: SÖN 20/3: 9-16 GRÖNYTEMASKINER: MÅN 21/3: 9-17 VI BJUDER PÅ KORV MED BRÖD SAMT KAFFE! NYHET: JOHN DEERE 6155R WWW.SVENSSONS-MOTOR.SE NYHET! MÄNGDER AV NYHETER FRÅN

Läs mer

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 PRESS info P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare Scania fortsätter att bredda sitt utbud av bygg- och anläggningsfordon för att möta nya tillämpningar

Läs mer

SINGLE LEG SHELTON GRAVEL BAND SLITSDRÄNERINGSMASKIN

SINGLE LEG SHELTON GRAVEL BAND SLITSDRÄNERINGSMASKIN SINGLE LEG SHELTON GRAVEL BAND SLITSDRÄNERINGSMASKIN BRUKSANVISNING SHELTON SPORTSTURF DRAINAGE SOLUTIONS BAUMBER HOUSE BAUMBER HORNCASTLE LINCOLNSHIRE LN9 5NF ENGLAND Tel 01507 578288 Fax 01507 578790

Läs mer

Robotgräsklippare från Zomax

Robotgräsklippare från Zomax Robotgräsklippare från Zomax Zomax är ett företag från Tyskland som har sedan 2007 specialiserat sig på robotgräsklippare. All deras tillverkning sker i Asien med direktion från Tyskland. Vi har valt att

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR ENERGIEFFEKTIVA ES-FAMILJEN MED EXTRA MYCKET IQ 1 ES-FAMILJEN ÄR DEN MEST INTELLIGENTA, FLEXIBLA, KOMPAKTA OCH ENERGISNÅLA PRODUKTLINJE VI HAR TAGIT FRAM. SAMTIDIGT

Läs mer

DC2900. Absolut dammfritt sedan 1972. Nya DC2900-40 års erfarenhet och kunnande paketerat i en kraftfull, effektiv och lätthanterlig maskin.

DC2900. Absolut dammfritt sedan 1972. Nya DC2900-40 års erfarenhet och kunnande paketerat i en kraftfull, effektiv och lätthanterlig maskin. Absolut dammfritt sedan 1972. Marknadens bästa filter för dina lungors skull. Marknadens lättaste maskin i sin klass. Helt ny säck för dammfria säckbyten. DC2900 Nya DC2900-40 års erfarenhet och kunnande

Läs mer

BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE.

BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE. BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE. Vårt varumärke är så mycket mer än en logotyp och det vi bygger. Det är summan av de förväntningar och känslor som väcks när man tänker på oss vad som förväntas av oss,

Läs mer

Miljö och hållbarhet - affärsplan 2014-08-25

Miljö och hållbarhet - affärsplan 2014-08-25 AFFÄRSPLANEN 2014-2018 Våra kunder och andra intressenter förväntar sig att Ahlsell upprätthåller högsta etiska standard. Vi fullgör våra åtaganden och agerar med full integritet inom dimensionerna ekonomiskt,

Läs mer

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven.

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven. HYDRAULIK Willeredskapsbärare är som standard utrustade med ett mångsidigt hydraulsystem. Det gör det möjligt att använda ett mycket brett sortiment av olika redskap. MIDJESTYRNING Tack vare att maskinerna

Läs mer

Vackra trägolv för användning i generationer

Vackra trägolv för användning i generationer Vackra trägolv för användning i generationer Omslagsbild: Furu massiv ljusgrå slät Ovan: Furu massiv obehandlad slät (samma utseende får du om du väljer klarvax) En av världens viktigaste och mest fantastiska

Läs mer

Mjukare gång Halverat effektbehov

Mjukare gång Halverat effektbehov Mjukare gång Halverat effektbehov Utveckling av den planande motorbåten Jürgen Sass Februari 2006 Mjukare gång Halverat effektbehov Utveckling av den planande motorbåten Idealbåten Den ideala båten skall

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

NYHET! Gyptone Quattro 70

NYHET! Gyptone Quattro 70 NYHET! Akustikundertak och -väggar med fina perforeringar NYHET! Rena, lätta ytor med behagligt ljud Skapa estetiska omgivningar med en behaglig ljudmiljö. Med den nya serien kan du designa rum med lätta,

Läs mer

Hultdins SuperSaw flexibilitet i ett nötskal

Hultdins SuperSaw flexibilitet i ett nötskal Hultdins SuperSaw, högproduktiv buntkapning i Brasilien Hultdins gripsågar i SuperSaw-serien har under många år varit det naturliga kvalitetsvalet bland skogsentreprenörer världen över. Kaptillsatsen appliceras

Läs mer

Spjutspetskompetens inom asfalt

Spjutspetskompetens inom asfalt Spjutspetskompetens inom asfalt Sandahls Grus & Asfalt AB grundades 1991 men har vuxit ordentligt de sista åren. Sandahls geografiska verksamhetsområde sträcker sig över hela landet och därför är verksamheten

Läs mer

NYHET ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012 BATTERIDRIVNA VERKTYG METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING BETONG- OCH NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4

NYHET ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012 BATTERIDRIVNA VERKTYG METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING BETONG- OCH NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4 BATTERIDRIVNA VERKTYG NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4 NY BORDS-/GERINGSSÅG SE SIDAN 5 BETONG- OCH METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING NY STICKSÅG, 18 V XR SE SIDAN 4 ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012

Läs mer

KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947

KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947 KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947 Vi vet att professionella användare ställer höga krav på sin utrustning och våra verktyg är konstruerade för att tillmötesgå våra kunders behov, både med avseende på

Läs mer

SANDSPRIDARE. för effektiv halkbekämpning

SANDSPRIDARE. för effektiv halkbekämpning SANDSPRIDARE för effektiv halkbekämpning OPTIMAL Svensk kvalitet! OPTIMALA Flera arbetsområden OPTIMAL sandspridare är ett lättmanövrerat redskap för spridning av sand, salt och stenfl is. De passar även

Läs mer

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se Pellets naturlig värme Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme www.pellsam.se Pellets naturlig värme Pellets är en naturlig uppvärmningsform som kombinerar en mycket

Läs mer

Rapport från SGFs Bankonsulents besök 19/6 2013.

Rapport från SGFs Bankonsulents besök 19/6 2013. Växjö 2013-06-20 Mikael Frisk Mora GK Box 264 Sandängarna 792 24 Mora Rapport från SGFs Bankonsulents besök 19/6 2013. Syfte med besöket: Var att vi skulle titta på banan inför RM Äkta makar 2013. Medverkande:

Läs mer

AP Gyllevogne. Gödselvagnar Slangbommar Nedmyllare

AP Gyllevogne. Gödselvagnar Slangbommar Nedmyllare AP Gyllevogne Gödselvagnar Slangbommar Nedmyllare Tillverkas i Danmark Kvalitet för den professionella användaren Våra gödselvagnar används av maskinstationer, entreprenörer och lantbrukare med höga krav

Läs mer

Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB

Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB I 350 år har vi tillverkat stål. Det har gett oss en erfarenhet och en kunskap som lett fram till att vi idag tillverkar världens bästa verktygsstål. 1668

Läs mer

Transportsystemet för framtiden, endast fantasin sätter gränserna för användningsområdet!

Transportsystemet för framtiden, endast fantasin sätter gränserna för användningsområdet! Transportsystemet för framtiden, endast fantasin sätter gränserna för användningsområdet! BIGAB 7 10 Lätt och smidig, men ändå stark och stadig är orden som bäst beskriver den minsta modellen i BIGAB sortimentet.

Läs mer

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com 4-SERIE BIOGAS Biogas för en renare värld www.ravo4.com www.ravo4.com RAVO 4-Serie, biogas Tillverkad för en renare sopning. Världens första sopmaskin med biogasmotor. Biogas: Ert rena val! Fler och fler

Läs mer

Klarar mer än en miljon skruvdragningar.

Klarar mer än en miljon skruvdragningar. BYGG Klarar mer än en miljon skruvdragningar. FEIN gipsskruvdragare med och utan sladd. ASCT 18 M: mer än 2300 skruvdragningar per batteriladdning! Nyhet för gipsdragning. FEIN ASCT 14 och 18. FEIN är

Läs mer

Hitta rätt bland alla lösningar för mobila utskrifter

Hitta rätt bland alla lösningar för mobila utskrifter Faktablad Micro Focus iprint Hitta rätt bland alla lösningar för mobila utskrifter I dag måste en fungerande utskriftslösning omfatta mobil utskrift. I det här bladet kan du läsa om hur du hittar fram

Läs mer

Pressrelease: Indexator Rototilt Systems lanserar ett helt nytt sätt att köpa tiltrotatorer.

Pressrelease: Indexator Rototilt Systems lanserar ett helt nytt sätt att köpa tiltrotatorer. Pressrelease: Indexator Rototilt Systems lanserar ett helt nytt sätt att köpa tiltrotatorer. Tack vare en helt ny teknikplattform Rototilt R tar Indexator Rototilt Systems nu ännu ett stort, viktigt steg

Läs mer

GRUSSKOPOR SNÖSKOPOR

GRUSSKOPOR SNÖSKOPOR GRUSSKOPOR Grusskopa 400 400 1400 155 365 Grusskopa 600 600 1700 215 455B Grusskopa 850 850 1800 335 655C Grusskopa 1000 1000 2100 365 655C Grusskopa 1300 1300 2300 450 855C - För lastning och lossning

Läs mer

Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag!

Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag! Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag! Kom och delta i Minimässan Trygga lösningar. Det handlar om fastighetsvård & drift för dig som ansvarar för din fastighets välmående! Hur mycket hållbar

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

Håll fötterna på jorden nya trädgårdsmaskiner från Ryobi med extra lång räckvidd.

Håll fötterna på jorden nya trädgårdsmaskiner från Ryobi med extra lång räckvidd. 22 februari 2012 Håll fötterna på jorden nya trädgårdsmaskiner från Ryobi med extra lång räckvidd. Som en av de största och mest innovativa tillverkarna av elverktyg och trädgårdsmaskiner, har Ryobi som

Läs mer

TYP 2001. Sopmaskiner. Prisvärda och extremt kraftfulla. För koppling till: - Hjullastare - Truckar - Unimog - Traktorer - Kompaktlastare

TYP 2001. Sopmaskiner. Prisvärda och extremt kraftfulla. För koppling till: - Hjullastare - Truckar - Unimog - Traktorer - Kompaktlastare Sopmaskiner Robusta, tillförlitliga och med senaste teknik TYP 2001 För koppling till: - Hjullastare - Truckar - Unimog - Traktorer - Kompaktlastare Egenskaper hos MTS sopmaskiner * Stabil konstruktion

Läs mer

Ledande på världsmarknaden

Ledande på världsmarknaden MARKNADSPOSITION 1 Ledande på världsmarknaden Husqvarna är världens största tillverkare av gräsklippare och motorsågar samt bärbara, bensindrivna trädgårdsprodukter som bland annat trimmare och lövblåsare.

Läs mer

FAQ Gullberg & Jansson

FAQ Gullberg & Jansson FAQ Gullberg & Jansson Innehåll Poolvärmepumpar... 3 Allmänt om pooluppvärmning... 3 Inför köp av poolvärmepump... 4 Garanti och service - Poolvärmepumpar... 5 Övrigt... 5 Poolvärmepumpar Allmänt om pooluppvärmning

Läs mer

Avisera Miljöredovisning

Avisera Miljöredovisning Avisera Miljöredovisning Vi på Avisera har bestämt oss för att vara en del av lösningen på de miljöutmaningar som världen står inför. Vi arbetar hårt och konsekvent för att minimera vår egen miljöpåverkan

Läs mer

VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG

VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG HP 19,5-46 MF 1500 Kompakttraktorer för park- och grönytesskötsel Kompakttraktorer för park- och grönytesskötsel Brett specifikationsutbud för maximal mångsidighet VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET

Läs mer

Tjältinare. Tjältinarna ser till att projekten blir klara i tid. Oavsett väderlek. VÅRA TJÄLTINARE JAGAR BORT FROSTEN.

Tjältinare. Tjältinarna ser till att projekten blir klara i tid. Oavsett väderlek. VÅRA TJÄLTINARE JAGAR BORT FROSTEN. Tjältinarna ser till att projekten blir klara i tid. Oavsett väderlek. VÅRA TJÄLTINARE JAGAR BORT FROSTEN. ytvärmarna HSH 700 och HSH 350 är de perfekta följeslagarna vid frost och is. De värmer upp mark

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL. Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL. Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15 2010-10-14 MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:69 (ÅVC) I GNOSJÖ TÄTORT Plats: Kommunhuset, Sessionssalen Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15 Närvarande:

Läs mer

Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning

Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning En affärsmöjlighet som innebär stora besparingar Electrolux Professional Kommunal verksamhet Electrolux Professional Kommunal verksamhet Egen tvättenhet ökar

Läs mer

Kundtjänst: gemensamt mål

Kundtjänst: gemensamt mål I våra spalter presenterar vi ofta nyheter, maskiner eller teknologier. Det är dock inte det enda som bidrar till framgången för ett företag. När väl maskinen är såld skall den installeras, kundens operatörer

Läs mer

Hållbar framtid redan idag

Hållbar framtid redan idag Hållbar framtid redan idag Electrolux Professional Fastighetstvätt Innovationer i framkant ger lägre driftskostnad Hög miljömedvetenhet Tankar och tillverkning, allt sker i Sverige Att omvärlden är i ständig

Läs mer

Hur kör vi egentligen en undersökning om trafikanters beteende och nya hastighetsgränser utifrån en bussförares perspektiv?

Hur kör vi egentligen en undersökning om trafikanters beteende och nya hastighetsgränser utifrån en bussförares perspektiv? Hur kör vi egentligen en undersökning om trafikanters beteende och nya hastighetsgränser utifrån en bussförares perspektiv? NTF Skåne 2009 Hur kör vi egentligen en undersökning om trafikanters beteende

Läs mer

Överskötsel kontra Spelbarhet Examens arbete HGU 2008 av Niklas Espelund HISTORIA

Överskötsel kontra Spelbarhet Examens arbete HGU 2008 av Niklas Espelund HISTORIA Överskötsel kontra Spelbarhet Examens arbete HGU 2008 av Niklas Espelund Jag valde det här ämnet med tanke på alla nya krav som ställs på oss idag.våra banor ska vara tillgängliga under stora delar av

Läs mer

Återväxt med garanti!

Återväxt med garanti! Återväxt med garanti! Återväxtgarantin ger Göran mervärde Det började som en släng av Gröna vågen, när stockholmaren och läkaren Göran Carlsson flyttade till Kramfors. Men med köpet av gården i byn Ås

Läs mer

Mattransport - Transportboxar, mm.

Mattransport - Transportboxar, mm. Mattransport - Transportboxar, mm. ScanBox AB grundades med en affärsidé att utveckla ett flexibelt produktionssätt för tillverkning av isolerade transportboxar. Detta möjliggjorde kundanpassade och kostnadseffektiva

Läs mer

mobilisering Nyhet Sv 1202 S 1803 Lv 100 T2 i sitt rätta element SERVICE & RESERVDELAR- SNABBT & SMIDIGT Mindre, flexiblare, lönsammare

mobilisering Nyhet Sv 1202 S 1803 Lv 100 T2 i sitt rätta element SERVICE & RESERVDELAR- SNABBT & SMIDIGT Mindre, flexiblare, lönsammare mobilisering maskin mekano nyhetsbrev nr 1/2014 Nyhet Lv 100 T2 Mindre, flexiblare, lönsammare S 1803 i sitt rätta element Sv 1202 Kapabel men lättflyttad SERVICE & RESERVDELAR- SNABBT & SMIDIGT LEDAREN

Läs mer

Greenklippare i Greensmaster. Flex -serien. Bättre klippning ger bättre puttning

Greenklippare i Greensmaster. Flex -serien. Bättre klippning ger bättre puttning Greenklippare i Greensmaster Flex -serien Bättre klippning ger bättre puttning Låt oss presentera Greensmaster Flex -serien. Upplev en nya era inom greenklippning. I den helt nya serien Greensmaster Flex

Läs mer

Den första åkgräsklipparen som klipper med samma precision som en gåmodell

Den första åkgräsklipparen som klipper med samma precision som en gåmodell Greensmaster -greenklippare i TriFlex -serien Den första åkgräsklipparen som klipper med samma precision som en gåmodell Vi presenterar Greensmaster TriFlex -serien En helt ny standard för klippning av

Läs mer

AKUSTIKVÄGGAR KOMPOSITMATERIAL

AKUSTIKVÄGGAR KOMPOSITMATERIAL Det ställs höga krav på arbetsmiljön idag. Med över 20 års erfarenhet av ljudsanering har Järven Plast & Smide AB kunskap om buller. För att uppnå bästa möjliga resultat, har vi kontinuerlig forskning

Läs mer

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare Bale Wrapper Specialists Tanco Rundbalsinplastare Tanco Rundbalsinplastare För maskinstationer och lantbrukare runt om i världen är Tanco valet när det gäller rundbalsinplastare. Med över 20 års erfarenhet

Läs mer

Karriärfaser dilemman och möjligheter

Karriärfaser dilemman och möjligheter Karriärfaser dilemman och möjligheter Karriärdilemman Karriärdilemman kan uppstå av många olika orsaker. Oavsett anledning kan vi känna att vi inte är tillfredställda eller känner oss otillräckliga i den

Läs mer

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton 3 modeller. Harmoniskt samarbete. Säkra din verksamhet från beställning till leverans med Atlet Balance eldrivna motviktstruckar Atlet Balance

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

Tekniska specifikationer Användningsområden Teknologi. Sporadisk (plus) användning. 180-340 l/min. 1,5 3 Hk. Effekt. 8-10 bar.

Tekniska specifikationer Användningsområden Teknologi. Sporadisk (plus) användning. 180-340 l/min. 1,5 3 Hk. Effekt. 8-10 bar. Kolvkompressorer Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Ett differentierat erbjudande som matchar ditt behov av tryckluft Vår produktportfölj med kolvkompressorer omfattar ett brett

Läs mer

entreprenörer Från proffs till proffs Enbart maskiner av högsta kvalité Rikstäckande service och försäljning

entreprenörer Från proffs till proffs Enbart maskiner av högsta kvalité Rikstäckande service och försäljning öf r medvetna entreprenörer Från proffs till proffs Enbart maskiner av högsta kvalité Rikstäckande service och försäljning Kubota KX41-3v Uthyrningsföretagens favorit KX41 har ett flertal funktioner som

Läs mer

Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen

Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen Din vision: En snabb totalstation Välkommen till Leica Viva TPS Det blir inte snabbare Med Leica TPS kan du slutföra jobbet snabbare, erbjuda kompetenta anbud

Läs mer

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda!

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda! 40 års erfarenhet Zone Systems har 40 års erfarenhet av kundkommunikation. Genom vårt stora kunnande och flexibla lösningar hjälper vi företag och varumärken att nå ut med sina budskap genom enhetlig,

Läs mer