Redovisning av vidtagna åtgärder efter tillsyn på Polhemsgymnasiet 2, Dnr :4651

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Redovisning av vidtagna åtgärder efter tillsyn på Polhemsgymnasiet 2, Dnr :4651"

Transkript

1 Bilaga Dnr 0385/16 Redovisning av vidtagna åtgärder efter tillsyn på Polhemsgymnasiet 2, Dnr :4651 Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Göteborgs kommun under hösten Polhemsgymnasiet 2 besöktes av Skolinspektionen den 8 och 9 december Skolinspektionen förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen (2010:800) Göteborgs kommun att senast den 1 september 2016 vidta åtgärder för att avhjälpa påtalade brister. Huvudmannen inkom den 15 juni 2016 med en delredovisning till Skolinspektionen. Nedan följer Göteborgs kommuns redovisning av åtgärder som vidtagits och planeras för. Strukturen följer Skolinspektionens redovisningsformulär.

2 Undervisning och lärande Bedömning av brist Skolinspektionen konstaterar att Göteborgs kommun inte uppfyller författningskraven avseende att: Undervisningen innebär ett aktivt lärarstöd för eleverna. (3 kap. 3 skollagen; Lgy 11,2. Övergripande mål och riktlinjer, 2.1 Kunskaper) I undervisningen tas hänsyn till varje enskild individs behov, förutsättningar, erfarenheter och tänkande. (1 kap. 4 och 3 kap. 3 skollagen; Lgy 11,2. Övergripande mål och riktlinjer, 2.1. Kunskaper) Lärarna stärker elevernas självförtroende samt vilja och förmåga att lära. (Lgy 112. Övergripande mål och riktlinjer, 2.1 Kunskaper) Lärarna ser till att eleverna får ett reellt inflytande på arbetssätt, arbetsformer och undervisningens innehåll. (Lgy 11,2. Övergripande mål och riktlinjer, 2.3 Elevernas ansvar och inflytande) Åtgärder Skolinspektionen bedömer att följande åtgärder behöver vidtas för att avhjälpa bristen. Bristen kan dock avhjälpas även på annat sätt. Rektorn ska se till att lärarnas undervisning innebär ett aktivt lärarstöd för eleverna. Rektorn ska se till att lärarna i undervisningen tar hänsyn till varje enskild individs behov, förutsättningar, erfarenheter och tänkande. Rektorn ska se till att lärarna stärker elevernas självförtroende samt vilja och förmåga att lära. Rektorn ska se till att lärarna ger eleverna ett reellt inflytande på arbetssätt, arbetsformer och undervisningens innehåll. 1. Ange tydligt vilka åtgärder som vidtagits för att avhjälpa respektive påtalad brist. Ange följande: a. vad som har gjorts för att avhjälpa bristerna och hur det har gjorts. b. vem eller vilka (person/funktion) som är ansvariga för genomförande av åtgärderna samt vilka personer och grupper som involverats i arbetet. c. när arbetet inleddes och avslutades. Ansvarig rektor har i samband med Skolinspektionens tillsyn påbörjat ett arbete med att medvetandegöra undervisande personal om Skolinspektionens bedömning av bristerna. Arbetet har inledningsvis bestått av dialog med skolenhetens arbetslag och enskilda lärare om hur undervisande personal bäst möter och åtgärdar ovanstående brister utifrån såväl författningarnas krav som elevernas behov och förutsättningar. Rektor har en plan för dialog kring de påtalade bristerna som kommer att genomföras under höstterminen Samma frågor kommer att tas upp i dialog enligt följande plan: Rektor har dialog med eleverna, områdeschef har dialog med lärarna, Rektor genomför uppföljningssamtal med eleverna om de konstaterade bristerna vad gäller undervisning och lärande, och områdeschef genomför på liknande sätt uppföljningssamtal med undervisande personal kring rektors arbete med att avhjälpa de påtalade bristerna. De arbetsformer som vi planerar för att stärka elevinflytandet är att komplettera den redan fungerande Elevkåren med ett elevråd där alla klasser är representerade, samt

3 programråd på de olika programmen. Varje klass kommer vid skolstart att välja en elevrådsrepresentant. De kommer sedan att bilda ett elevråd. Ett elevråd som har som uppgift att samla och stärka eleverna på skolan, värna om elevers rättigheter och representera och föra fram elevernas röster. Det är planerat att de kommer att träffas vid 2-3 tillfällen per termin. Vid elevrådets möten så skrivs ett protokoll som sedan delges till rektorerna. Elevrådsrepresentanterna från varje program väljer representanter till sitt programs programråd. Programrådets deltagare kommer att bestå av elevrepresentanter, lärarrepresentanter och rektor för programmet. Rektor ska se till att lärarnas undervisning innebär ett aktivt lärarstöd för eleverna genom att säkerhetsställa att det sker en genomgång av kursens innehåll i början av kursen. Tydlig planering av moment i kursen, med tidsplanering, läggs ut på vår gemensamma plattform Hjärntorget där även instruktioner och uppgifter läggs ut löpande. Vid kursstart ska läraren och eleverna diskutera grovplanering, upplägg och innehåll, och detaljplanering efterhand under kursens genomförande. Läraren ska inom ramen för sin undervisning fånga upp elevens utveckling och ha en kommunikation kring utvecklingen med eleven. Detta tas upp till diskussion, planering och arbete i regelbundna arbetslags- och ämnesgruppsmöten löpande. Frågan tas också upp av studiehandledare vid elevens utvecklingssamtal. Hur väl lärare lyckas med detta följs upp genom kursutvärderingar och genom elevenkäten inom ramen för det systematiska kvalitetsarbetet. Genom rektorns utvecklingssamtal med sin pedagogiska personal kartläggs eventuellt kompetensutvecklingsbehov inom området. Detta kommer att kommuniceras till lärarna under höstterminen 2016 och vid medarbetarsamtal. Vi har under vårterminen-16 utarbetat nya rutiner för arbetet med extra anpassningar i klassrummet och tagit fram en blankett (bilaga 2a) som lärarna dokumenterar i tillsammans med eleven för att nå ökad måluppfyllelse. Vi har inför kommande läsår 16/17 utökat med en specialpedagog. 2. Beskriv hur ni har utvärderat och försäkrat er om att åtgärderna för respektive brist gett avsett resultat. Beskriv följande: a. vem (person/funktion) som har ansvarat för denna utvärdering, b. vilka metoder som har använts för att utvärdera åtgärderna, hur ev. urval av exempelvis personal och elever gått till och, om relevant, ev. bortfall (bifoga ev. enkäter eller motsvarande). 3. Beskriv resultatet av vidtagna åtgärder för varje påtalad brist utifrån den utvärdering som gjorts (bifoga ev. resultatsammanställningar eller motsvarande). Arbetet kommer att följas upp under läsåret med utvärderingar och enkäter, exempelvis Göteborgsregionens årliga elevenkät till årskurs 2.

4 Under vårterminen-16 har skolledning tillsammans med personal analyserat skolinspektionens rapport i syfte att medvetandegöra de påtalade bristerna, och grunden för dem i styrdokumenten. Personalen har diskuterat i grupper och tagit fram förslag på åtgärder vilket har varit en del av underlaget till den plan som har tagits fram. En delutvärdering av detta arbete kommer att ske vid vårterminstart Om någon brist inte fullt ut är avhjälpt, beskriv följande: a. vad åtgärderna hittills har resulterat i b. det fortsatta arbetet c. när ni bedömer att bristen kommer att vara avhjälpt. d. hur ni kommer att utvärdera och försäkra er om att åtgärderna ger avsett resultat. Rektor gör bedömningen att arbetet med att åtgärda bristerna är ett långsiktigt arbete som kräver såväl dialog som aktivt stöd i hur den undervisande personalen möter eleverna. Rektor kommer tillsammans med övriga rektorskollegor vid skolan att utvärdera arbetet under läsåret 2016/17. Det systematiska kvalitetsarbetet är ett långsiktigt arbete och under läsåret 2016/17 kommer detta arbete att planeras, genomföras och följas upp skolenhetsvis enligt författningarnas krav. En delutvärdering av detta arbete kommer att ske vid vårterminstart-17. Detta kommer att arbetas med på APT, programråd, lärarämnesgrupper, programgrupper, elevråd och i medarbetarsamtal. Vi har lagt ut mer fast mötestid per vecka under läsåret 2016/17 jämfört med tidigare för att ha tid för detta utvecklingsarbete. 5. Övriga upplysningar till Skolinspektionen Bedömning och betygssättning Skolinspektionen konstaterar att Göteborgs kommun inte uppfyller författningskraven avseende att: Eleven och elevens vårdnadshavare informeras om elevens utveckling. (3 kap. 4 och 15 kap. 20 skollagen; Lgy 11,2. Övergripande mål och riktlinjer, 2.5 Bedömning och betyg)

5 Åtgärder Skolinspektionen bedömer att följande åtgärder behöver vidtas för att avhjälpa bristen. Bristen kan dock avhjälpas även på annat sätt. Rektorn ska se till att varje elev och elevens vårdnadshavare fortlöpande får information om elevens kunskapsutveckling och vilka utvecklingsbehov eleven har. 1. Ange tydligt vilka åtgärder som vidtagits för att avhjälpa respektive påtalad brist. Ange följande: a. vad som har gjorts för att avhjälpa bristerna och hur det har gjorts. b. vem eller vilka (person/funktion) som är ansvariga för genomförande av åtgärderna samt vilka personer och grupper som involverats i arbetet. c. när arbetet inleddes och avslutades. Rektor har i dialog med lärarna i alla arbetslag samt skriftligt i rutinerna för studiehandledarskap påtalat och förtydligat att alla elever och deras vårdnadshavare fortlöpande ska få information om elevens kunskapsutvecklig och vilka utvecklingsbehov eleven har. Vidare att alla elever och elevens vårdnadshavare skall bjudas in till utvecklingssamtal vid minst ett tillfälle per termin. Vid utvecklingssamtalet ska elevens kunskapsutveckling, studiemål, hur elevens trivs i gruppen, hälsa och närvaro/frånvaro tas upp. 2. Beskriv hur ni har utvärderat och försäkrat er om att åtgärderna för respektive brist gett avsett resultat. Beskriv följande: a. vem (person/funktion) som har ansvarat för denna utvärdering, b. vilka metoder som har använts för att utvärdera åtgärderna, hur ev. urval av exempelvis personal och elever gått till och, om relevant, ev. bortfall (bifoga ev. enkäter eller motsvarande). 3. Beskriv resultatet av vidtagna åtgärder för varje påtalad brist utifrån den utvärdering som gjorts (bifoga ev. resultatsammanställningar eller motsvarande). Ansvarig för utvärdering och uppföljning är rektor. I enlighet med det systematiska kvalitetsarbetet inom gymnasieområdet kommer rektor att regelbundet träffa elevgrupper. Vid dessa möten kommer frågor om informationen om kunskapsutvecklingen och utvecklingssamtal att vara en stående punkt. När innevarande läsår 2016/17 närmar sig sitt slut kommer rektor att följa upp författningskravet. Rektor gör idag, aug 2016, bedömningen att bristen är åtgärdad och att samtlig personal arbetar efter författningarnas krav på fortlöpande information. 4. Om någon brist inte fullt ut är avhjälpt, beskriv följande: a. vad åtgärderna hittills har resulterat i b. det fortsatta arbetet

6 c. när ni bedömer att bristen kommer att vara avhjälpt. d. hur ni kommer att utvärdera och försäkra er om att åtgärderna ger avsett resultat. 5. Övriga upplysningar till Skolinspektionen Förutsättningar för lärande och trygghet Skolinspektionen konstaterar att Göteborgs kommun inte uppfyller författningskraven avseende att: Lärarna vid skolenheten samverkar med varandra i arbetet med att nå utbildningsmålen. (Lgy 11,2. Övergripande mål och riktlinjer, 2.1 Kunskaper) Åtgärder Skolinspektionen bedömer att följande åtgärder behöver vidtas för att avhjälpa bristen. Bristen kan dock avhjälpas även på annat sätt Rektorn ska se till att lärarna på skolenheten samverkar med varandra i arbetet med att nå utbildningens mål och främja elevernas lärande. 1. Ange tydligt vilka åtgärder som vidtagits för att avhjälpa respektive påtalad brist. Ange följande: a. vad som har gjorts för att avhjälpa bristerna och hur det har gjorts. b. vem eller vilka (person/funktion) som är ansvariga för genomförande av åtgärderna samt vilka personer och grupper som involverats i arbetet. c. när arbetet inleddes och avslutades. Rektor gör bedömningen att skolans organisation inte fullt ut har mött författningarnas krav på att lärarna ska samverka med varandra i arbetet med att främja elevernas lärande och att nå utbildningens mål. Tillsammans med övriga rektorer på skolan har rektor inför läsåret 2016/17 gjort en organisationsförändring så att personalen kommer att arbeta även i programarbetslag och att frågor om samverkan för att nå utbildningarnas mål på så sätt skall underlättas. 2. Beskriv hur ni har utvärderat och försäkrat er om att åtgärderna för respektive brist gett avsett resultat. Beskriv följande: a. vem (person/funktion) som har ansvarat för denna utvärdering, b. vilka metoder som har använts för att utvärdera åtgärderna, hur ev. urval av exempelvis personal och elever gått till och, om relevant, ev. bortfall (bifoga ev. enkäter eller motsvarande).

7 3. Beskriv resultatet av vidtagna åtgärder för varje påtalad brist utifrån den utvärdering som gjorts (bifoga ev. resultatsammanställningar eller motsvarande). Utifrån Skolinspektionens beslut så är personalen medvetandegjord om bristen och också åtgärder för att avhjälpa densamma, där programarbetslag är en del i arbetet. 4. Om någon brist inte fullt ut är avhjälpt, beskriv följande: a. vad åtgärderna hittills har resulterat i b. det fortsatta arbetet c. när ni bedömer att bristen kommer att vara avhjälpt. d. hur ni kommer att utvärdera och försäkra er om att åtgärderna ger avsett resultat. Rektor kommer tillsammans med övriga rektorskollegor vid skolan att utvärdera arbetet med organisationsförändringen under läsåret 2016/17, utifrån om lärarna på skolenheten samverkar med varandra i högre grad för att nå utbildningens mål och främja elevernas lärande. En utvärdering tillsammans med lärarna är planerat till den 9/1-17. Eleverna kommer också att få medverka i en utvärdering i samband med den utvärderingen. Det systematiska kvalitetsarbetet är ett långsiktigt arbete och under läsåret 2016/17 kommer detta arbete att planeras, genomföras och följas upp skolenhetsvis enligt författningarnas krav. Detta kommer att arbetas med på APT, programråd, lärarämnesgrupper, programgrupper, elevråd och i medarbetarsamtal. Vi har lagt ut mer fast mötestid per vecka under läsåret 2016/17 jämfört med tidigare för att ha tid för detta utvecklingsarbete. Nytt för detta läsår är att programmets klassers studiehandledare är alla samlade under programmet och har programmets rektor som chef. Vi kommer att ha programgrupper kontinuerligt, där vi kommer att ha fokus på kvalitetsarbete. Rektor har en plan för fortsatt dialog kring de påtalade bristerna som kommer att genomföras under höstterminen Samma frågor kommer att tas upp i dialog enligt följande plan: Rektor har dialog med eleverna, områdeschef har dialog med lärarna, Rektor genomför uppföljningssamtal med eleverna vad gäller de konstaterade bristerna vad gäller Förutsättningar för lärande och trygghet och områdeschef genomför på liknande sätt uppföljningssamtal med undervisande personal kring rektors arbete med att avhjälpa de påtalade bristerna. 5. Övriga upplysningar till Skolinspektionen

8 Styrning och utveckling av verksamheten Skolinspektionen konstaterar att Göteborgs kommun inte uppfyller författningskraven avseende att: Rektorn följer upp skolenhetens resultat samt trygghet och studiero. Uppföljningen genomförs i relation till de nationella målen och dokumenteras. (1 kap. 4, 4 kap. 4-6 och 5 kap. 3 skollagen; Lgy 11, 2. Övergripande mål och riktlinjer, 2.6 Rektorns ansvar) Utifrån en analys av det som framkommer i uppföljningen beslutar rektorn om nödvändiga utvecklingsåtgärder, och dokumenterar de beslutade åtgärderna. (4 kap. 4-7 g skollagen; Lgy 11, 2. Övergripande mål och riktlinjer, 2.6 Rektorns ansvar) Rektorn planerar för genomförandet av utvecklingsåtgärder och genomför dessa. Planeringen och åtgärderna dokumenteras. (4 kap. 4-7 skollagen; Lgy 11, 2. Övergripande mål och riktlinjer, 2.6 Rektorns ansvar) Åtgärder Skolinspektionen bedömer att följande åtgärder behöver vidtas för att avhjälpa bristen. Bristen kan dock avhjälpas även på annat sätt. Rektorn ska tillsammans med personalen följa upp skolenhetens resultat. Uppföljningen ska genomföras i relation till de nationella målen. Det som framkommer vid uppföljningen ska analyseras. Utifrån analysen ska rektorn besluta om nödvändiga utvecklingsåtgärder. Rektorn ska också planera för och se till att utvecklingsåtgärderna genomförs. Rektorn ska se till att uppföljning, beslut om åtgärder och planering för att genomföra dessa dokumenteras. 1. Ange tydligt vilka åtgärder som vidtagits för att avhjälpa respektive påtalad brist. Ange följande: a. vad som har gjorts för att avhjälpa bristerna och hur det har gjorts. b. vem eller vilka (person/funktion) som är ansvariga för genomförande av åtgärderna samt vilka personer och grupper som involverats i arbetet. c. när arbetet inleddes och avslutades.

9 Huvudmannen har tagit fram en ny struktur och mall för uppföljning som följs av alla skolenheter sedan juni 2016 (uppföljning av läsåret 2015/16). All resultatstatistik förs nu på skolenhetsnivå och övriga uppföljningspunkter baseras på läroplanens mål och riktlinjer i kapitlen Kunskaper, Normer och värden, Elevernas ansvar och inflytande, Utbildningsval, Bedömning och betyg samt Rektorns ansvar. Arbetet med trygghet och studiero har en självklar del i denna uppföljning. Således har Polhemsgymnasiets samtliga skolenheter påbörjat ett arbete för att på ett tydligare sätt planera, genomföra och utvärdera verksamheten baserat på såväl nationella som lokala mål. Efter betygsättning i juni månad så ser rektor till att lärarna reflekterar över sin betygsättning och analyserar den, vilket också dokumenteras (bilaga 2b). Arbetet följs sedan upp vid läsårsstart och vid medarbetarsamtalet under läsåret. Under juni-september årligen (främst vid läsårsstart) så kommer skolenheternas resultat från föregående läsår att följas upp och utvärderas så att rektor tillsammans med personal och elever kan planera kommande/innevarande läsårs utvecklingsområden och åtgärder för en högre måluppfyllelse. Utbildningsförvaltningen tar fram lämpligt statistiskt material som rektor och personal har som underlag vid uppföljning och planering av verksamheten och vid fördelningen av resurser. Elevresultat diskuteras och analyseras i olika konstellationer såsom programgrupper och ämnesgrupper. 2. Beskriv hur ni har utvärderat och försäkrat er om att åtgärderna för respektive brist gett avsett resultat. Beskriv följande: a. vem (person/funktion) som har ansvarat för denna utvärdering, b. vilka metoder som har använts för att utvärdera åtgärderna, hur ev. urval av exempelvis personal och elever gått till och, om relevant, ev. bortfall (bifoga ev. enkäter eller motsvarande). Åtgärderna har tagits fram utifrån inspektionens påtalade brister i lärargruppen. Diskussionerna har skett i tvärgrupper över ämnesgränserna. Då åtgärderna är framtagna under våren 2016 och kommer att implementeras fullt ut från höstterminen 2016, har de ännu inte utvärderats och vi kan ännu inte se resultat. Enheten (och skolan) planerar att utvärdera åtgärderna i slutet av ht 16 och även vid skolårets slut vt Beskriv resultatet av vidtagna åtgärder för varje påtalad brist utifrån den utvärdering som gjorts (bifoga ev. resultatsammanställningar eller motsvarande). 4. Om någon brist inte fullt ut är avhjälpt, beskriv följande: a. vad åtgärderna hittills har resulterat i b. det fortsatta arbetet

10 c. när ni bedömer att bristen kommer att vara avhjälpt. d. hur ni kommer att utvärdera och försäkra er om att åtgärderna ger avsett resultat. Det systematiska kvalitetsarbetet är ett långsiktigt arbete och under läsåret 2016/17 kommer detta arbete att planeras, genomföras och följas upp skolenhetsvis enligt författningarnas krav. Detta kommer att arbetas med på APT, programråd, lärarämnesgrupper, programgrupper, elevråd och i medarbetarsamtal. Vi har lagt ut mer fast mötestid per vecka under läsåret 2016/17 jämfört med tidigare för att ha tid för detta utvecklingsarbete. Årlig aktualisering och revidering av enhetens likabehandlingsplan. Vid läsårets början så aktualiseras och revideras skolenhetens likabehandlingsplan med personalen. All personal och även elever ska känna till att det finns en likabehandlingsplan och vad den innebär. Rektor tillsammans personalen utvärderar föregående års likabehandlingsarbete och tar upp de fall av kränkande behandling som eventuellt har förekommit. Tillsammans utvärderar man händelserna och hur man inom enheten jobbade med utredning, åtgärder och uppföljning vid de aktuella fallen. Utifrån utvärderingen ska enheten kartlägga riskområden och planera för förebyggande åtgärder inför framförvarande läsår. Utifrån utvärdering och kartläggning revideras likabehandlingsplanen. Utvärdering, kartläggning och förslag till revidering presenteras för eleverna på programrådet. Elevernas representanter tar förslag till ny likabehandlingsplan till sitt klassråd, där de presenterar förslaget, diskuterar det och tar in synpunkter, samt förslag på förändringar som de tar med sig till följande programråd där likabehandlingsplanen för läsåret fastställs. Uppföljning av skolenhetens resultat En uppföljningsrapport tas fram under juni-september som behandlar föregående läsårs måluppfyllelse gällande betygsstatistik, andel elever med gymnasieexamen, genomströmning, närvaro med mera, på skolenhetsnivå och på programnivå, samt könsuppdelat. I rapporten analyserar rektor och personal sin skolenhets resultat samt ställer resultaten mot föregående läsårs planerade och genomförda åtgärder. Det som framkommer i analysen ligger till grund för planering av ytterligare insatser för verksamhetsutveckling och ökad måluppfyllelse. Planering inklusive prioriterat utvecklingsarbete dokumenteras i kommande läsårs Verksamhetsplan. Insatser implementeras och följs upp under läsårets gång, på rektors ansvar. Både Uppföljningsrapporter och Verksamhetsplaner dokumenteras och rapporteras till huvudman i Rappet/Stratsys. Vidare behandlas skolans resultat i ledningsgruppen där de analyseras övergripande för att se eventuella övergripande behov som behöver åtgärder som kan göras över

11 hela organisationen. Eventuella åtgärder diskuteras med utgångspunkt från analysen. Uppföljning av trygghet och studiero elevenkät Årligen genomför Göteborgsregionens Kommunalförbund (GR) en enkätundersökning med samtliga elever i bl.a. Gymnasieskolans åk 2 inom Göteborgsregionen. Utgångspunkten är Skollagen och de nationella styrdokumenten som finns att tillgå gällande skolan. Syftet med enkäten är att kartlägga elevers uppfattning om sin skola och utbildning och att kunna göra jämförelser mellan klasser, skolor och kommuner vilket kan användas som underlag i det systematiska kvalitetsarbetet. Underlaget bidrar till möjlighet att arbeta med ökad likvärdighet inom Göteborgsregionen. Enkäten består av frågor till eleven inom följande områden: Trivsel och trygghet, Kunskap och lärande, Bemötande och Skolmiljö. En rapport utifrån enkätens resultat levereras i april till respektive skolenhet där rektor går igenom och analyserar resultaten tillsammans med sin personal inför påföljande läsårs skolstart. Studiehandledare för åk 3 tar sedan med sig resultaten och presenterar för sina respektive klasser (som är de som deltagit i enkäten) för att diskutera, fånga upp elevernas analys och slutligen få förslag på åtgärder från eleverna. Resultatet tas sedan upp på följande programgruppstid där arbetslaget fastslår vilka åtgärder som ska skapas för att överbrygga eventuella brister. Även ledningsgruppen analyserar enkätens resultat tillsammans. Analys och åtgärder dokumenteras av rektorer i Rappet/Stratsys. Efter läsårets slut följs åtgärderna upp, utvärderas och revideras vid behov, inför nästa läsårs skolstart, i samband med den årliga analysen av den senaste elevenkäten. Elevenkäten fungerar också som underlag vid uppföljning av läsåret i Uppföljningsrapporten, och i planeringen av vidare åtgärder för högre måluppfyllelse i Verksamhetsplanen. Ett arbetsmaterial för årshjul av vårt lokala kvalitetsarbete bifogas (se bilaga 2c). 5. Övriga upplysningar till Skolinspektionen. Bilagor 2a. Extra anpassningar 2b. Betygsreflektion exempel 2c. Årshjul kvalitet

Utbildningsnämndens svar till Skolinspektionen efter uppföljning av tillsyn på Polhemsgymnasiet 2 (skolinspektionen dnr :4651)

Utbildningsnämndens svar till Skolinspektionen efter uppföljning av tillsyn på Polhemsgymnasiet 2 (skolinspektionen dnr :4651) Tjänsteutlåtande nummer: 2017-48 Utfärdat:2017-03-27 Reviderat: Diarienummer: 0613/15 Utbildningskansliet Elin Hallberg Utbildningsnämndens svar till Skolinspektionen efter uppföljning av tillsyn på Polhemsgymnasiet

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5984 Åtvidabergs kommun kommun@atvidaberg.se för grundsärskola efter tillsyn i Alléskolans grundsärskola i Åtvidabergs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola a Skolinspektionen Dnr 43-2017:5329 Hagfors kommun kommun@hagfors.se för grundsärskola efter tillsyn i Älvstranden bildningscentrum 1-3, 4-6 och 7-9. i Hagfors kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola rn i Skolinspektionen Dnr 44-2016:11196 Kitas utbildning AB Org.nr. 556709-7117 info@kitas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Kitas Natur i Göteborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan JB Gymnasiet i Norrköpings kommun

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan JB Gymnasiet i Norrköpings kommun JB Gymnasium Mitt AB Postadress: Box 3147, 550 03 Jönköping Rektorn för JB Gymnasiet i Norrköping tommy.thundahl@jbgymnasiet.se 1 (5) Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan JB Gymnasiet

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 44-2016:11193 Kitas utbildning AB Org.nr. 556709-7117 info@kitas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Kitas Gymnasium i Göteborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola f in Skolinspektionen Dnr 44-2017:5471 Montenova montessoriskola ekonomisk förening Org.nr. 769602-2248 susanne.palmgren@montenova.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nova Montessoriskola

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Atleticagymnasiet i Stockholms kommun.

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Atleticagymnasiet i Stockholms kommun. Atleticagymnasiet AB Nordenflychtsvägen 70 112 51 STOCKHOLM peter.walz@atleticagymnasiet.se 1 (7) Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Atleticagymnasiet i Stockholms kommun. Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5089 Friskolan i Mariestad AB Org.nr. 556802-0852 marten.bremer@ekhamraskolan.se olof.lindblad@ekhamraskolan.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Lillängsskolan i Mariestads

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Futuraskolan AB Org.rtr. 556609-5047 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Futuraskolan Hertig Karl belägen i Sollentuna kommun 2(5) Uppföljning av tillsyn i Futuraskolan

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2016:11195 Kitas utbildning AB Org.nr. 556709-7117 info@kitas.se för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i Kitas Ekonomi i Göteborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Dnr 43-2016:10996 Uppsala kommun för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn av Ekebygymnasiet i Uppsala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Karlstads kommun barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nyeds skola i Karlstads kommun 2(11) Uppföljning av tillsyn i Nyeds skola

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11365 Kastellskolan Org.nr. 888000-8365 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Kastellskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram 1 (1) Nyköpings kommun kommun@nykoping.se för gymnasieskola med introduktionsprogram efter tillsyn i Nyköpings gymnasium, Introduktionsprogram i Nyköpings kommun 1 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

ein Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Boda skola belägen i Rättviks kommun Beslut

ein Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Boda skola belägen i Rättviks kommun Beslut ein Beslut Rättviks kommun Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Boda skola belägen i Rättviks kommun 2 (8) Uppföljning av tillsyn i Boda skola genomförde tillsyn av

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5475 Montessoriskolan i Onsala ekonomisk förening Org.nr. 769601-3361 ordforande@onsalamontessoriskola.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Onsala Montessoriskola i Kungsbacka

Läs mer

Extra anpassningar och särskilt stöd

Extra anpassningar och särskilt stöd Redovisning av vidtagna åtgärder efter tillsyn på Stora Holm gymnasiesärskola, Dnr 43 2015:4732 Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Göteborgs kommun under hösten 2015 och våren 2016. Stora Holm GS

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5779 Mjölby kommun mjolbykommun@mjolby.se för grundsärskola efter tillsyn i Egebyskolan L i Mjölby kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:7697 Västerås kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Norra Vallbyskolan i Västerås kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (9) Skolinspektionens

Läs mer

Svar till Skolinspektionen med anledning av Beslut för grundsärskolan Noltorpsskolan Dnr :468

Svar till Skolinspektionen med anledning av Beslut för grundsärskolan Noltorpsskolan Dnr :468 Alingsås 150813 Svar till Skolinspektionen med anledning av Beslut för grundsärskolan Noltorpsskolan Dnr 43-2015:468 Postadress: 441 81 Alingsås Besöksadress: Kungsgatan 9 Bedömning av brist Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10373 Tierps kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Tierps kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 44-2014:8552 ThorenGruppen AB Beslut för gymnasieskola efter bastillsyn i Thoren Business School Stockholm belägen i Stockholm kommun 2(9) Tillsyn i Thoren Business School Stockholm har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-03-13 Kungsbacka kommun Rektorn vid Kapareskolan A-D Beslut för grundskola efter tillsyn i Kapareskolan A-D i Kungsbacka kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen 1 (8) Gluntens Montessoriskola Ekonomisk förening Organisationsnummer 716422-5521 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Gluntens Montessoriskola i Uppsala kommun Skolinspektionen

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Klara Gymnasium i Karlstads kommun

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Klara Gymnasium i Karlstads kommun Information och Kompetens i Sverige AB Box 5066 121 16 JOHANNESHOV 1 (5) Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Klara Gymnasium i Karlstads kommun Beslut Skolinspektionen bedömer att Information

Läs mer

Skolinspektionens förslag på åtgärder på huvudmannanivå

Skolinspektionens förslag på åtgärder på huvudmannanivå Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2016-09-06 Diarienummer: N132-0470/16 Sektor Utbildning Ritva Ailomaa och Krista Sandberg Telefon: 031-365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se SDN Östra Göteborgs

Läs mer

Beslut efter uppföljning av särskild utbildning för vuxna

Beslut efter uppföljning av särskild utbildning för vuxna Skolinspektionen 401-2014:5647 Bodens kommun kommunen@boden.se Rektorn vid särskild utbildning för vuxna helena.m.hansson@boden.se Beslut efter uppföljning av särskild utbildning för vuxna efter riktad

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Finspångs kommun kommun@finspang.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn i Hällestad skola i Finspångs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola rn I No, Skolinspektionen Dnr 43-2017:5387 Karlstads kommun karlstadkommungkarlstad.se olalohansson@karlstad.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Nobelgymnasiet i Karlstads kommun Skolinspektionen Box

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram en B %11. Skolinspektionen Dnr 44-2016:11236 Träutbildningar i Hälsingland AB Org.nr. 556779-6718 för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn i Träutbildningar i Hälsingland i Ljusdals

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola OEStur 2019, 0.e,i9 kb1ez56-4/ skytiv Pj- E E' Lik-464rvbe-,z 6 js' Fe-rev: Dnr 43-2017:5780 LA--4enf Mjölby kommun mjolbykommun@mjolby.se för grundsärskola efter tillsyn i Lag mansskolan Alfa MH i Mjölby

Läs mer

fin Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Skolinspektionen efter tillsyn i Sofiaängens gymnasieskola belägen i Stockholms kommun Beslut

fin Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Skolinspektionen efter tillsyn i Sofiaängens gymnasieskola belägen i Stockholms kommun Beslut fin Beslut Dnr 44-2015:4005 Sofiaängen AB Org.nr. 556598-0942 Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram efter tillsyn i Sofiaängens gymnasieskola belägen i Stockholms kommun 2(10) Dnr 44-2015:4005

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:7161 Inspira förskolor & skolor AB Org.nr. 556609-6516 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Runborgs skola i Täby kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundsärskola

Beslut efter uppföljning för grundsärskola Västerås kommun Beslut efter uppföljning för grundsärskola efter tillsyn i Önstaskolan belägen i Västerås kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Önstaskolan genomförde tillsyn av Västerås kommun under vårterminen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10346 Haninge kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tungelsta skola i Haninge kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43-2016:10346

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola in Neir Skolinspektionen Dnr 43-2017:5353 Härryda kommun utbildning@harryda.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hällingsjöskolan i Härryda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

fin Beslut för grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Lundsbergs skola i Storfors kommun Beslut Dnr :11355

fin Beslut för grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Lundsbergs skola i Storfors kommun Beslut Dnr :11355 fin Skolinspektionen Dnr 44-2016:11355 Stiftelsen Lundsbergs skola Org.nr. 874001-9362 joha@lundsbergsskola.se för grundskola efter tillsyn i Lundsbergs skola i Storfors kommun Skolinspektionen Box 2320,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola ein B Skolinspektionen Dnr 44-2016:11369 Stiftelsen Umeå Waldorfskola R Karlsson M.fl. Org.nr. 894001-2076 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Umeå Waldorfskola, grundskola i Umeå kommun Skolinspektionen

Läs mer

BesILL för ösko eklass och grundskob

BesILL för ösko eklass och grundskob Dnr 43-2015:4637 Göteborgs kommun vastragoteborg@vastragoteborg.se BesILL för ösko eklass och grundskob efter tillsyn i Kannebäcksskolan Döv och i Göteborgs kommun 2(12) Tilisyn i Kannebäcksskolan 12öv

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola fink Beslut Stockholm Lära Aktiebolag Org.nr. 556724-0659 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Dialogskolan belägen i Stockholms kommun 2(10) Uppföljning av tillsyn

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola liiffpt Beslut Sofiaängen AB Org.nr. 556598-0942 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Sofiaängen AB Tillsyn av Sofiaängen AB Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Sofiaängen AB (556598-0942) under

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola en l Skolinspektionen Dnr 43-2017:5388 Karlstads kommun karlstadkommun@karlstad.se ola.johansson@karlstad.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Sundstagymnasiet i Karlstads kommun Skolinspektionen Box

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10290 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Älvseredsskolan i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Stiftelsen anden o ordet Org.nr. 864501-5697 info@bkskola.org Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Borås Kristna skola belägen i Borås kommun r Beslut 2(12) Uppföljning

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola rin Beslut Dnr 43-2015:533 Nordmalings kommun Beslut för grundsärskola efter prioriterad tillsyn i Bikupan särskola och träningskola belägen i Nordmalings kommun 2(12) Dnr 43-2015:533 Tillsyn i Bikupan

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut Sverigefinska skolan i Göteborg- Göteborgin Ruotsinsuomalainen Koulu ekonomisk förening Org.nr. 716444-9725 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Sverigefinska skolan i Göteborg- Göteborgin Ruotsinsuomalainen

Läs mer

Förslag till beslut Stadsdelsnämnden Östra Göteborg föreslås besluta att godkänna redovisningen och översända denna till Skolinspektionen.

Förslag till beslut Stadsdelsnämnden Östra Göteborg föreslås besluta att godkänna redovisningen och översända denna till Skolinspektionen. Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2016-04-26 Diarienummer: N132-0189/16 Sektor Utbildning Elisabet Åberg och Anneli Holmén Hilding Telefon: 031-365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se Redovisning

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola r a j Nee, Arvidsjaurs kommun efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Arvidsjaurs kommun 2 (6) Uppföljning efter tillsyn i Arvidsjaurs kommun har genomfört tillsyn av Arvidsjaurs kommun under

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola (1 Industritekniska Gymnasiet Bergslagen AB Org.nr. 556608-1740 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i ABB Industrigymnasium Ludvika belägen i Ludvika kommun 2 (7) Tillsyn i ABB Industrigymnasium Ludvika

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2018:6691 Markaryds kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Markaryds kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (7) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Dnr 43-2017:7915 Kungsbacka kommun info@kungsbacka.se för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn i Elof Lindälvs gymnasium Enhet 1 i Kungsbacka kommun Skolinspektionen Box 2320,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2013-10-30 Eskilstuna kommun eskilstuna.kommun@eskilstuna.se Rektorn vid Stålforsskolan 2: 7-9 helena.rivel@eskilstuna.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stålforsskolan 2:

Läs mer

Återgivning av tillsynsbeslut. Dejeskolan 4-9

Återgivning av tillsynsbeslut. Dejeskolan 4-9 Återgivning av tillsynsbeslut Dejeskolan 4-9 Bakgrund Alla huvudmän blir vartannat år föremål för inspektion av något slag Skolinspektionen besöker också skolor som de bedömer ha risksignaler. Urvalet

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:7485 Forshaga kommun kommunkvforshaga.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Dejeskolan F-3 i Forshaga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2013-10-30 Eskilstuna kommun eskilstuna.kommun@eskilstuna.se Rektorn vid Stålforsskolan 1:7-9 margaretha.lindman@eskilstuna.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stålforsskolan

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och specialskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och specialskola Specialpedagogiska skolmyndigheten Regionchef Beslut efter uppföljning för förskoleklass och specialskola efter tillsyn i Birgittaskolan belägen i Örebro kommun Uppföljning av tillsyn i Birgittaskolan

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola n Beslut Linköpings kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Linköpings kommun Tillsyn i Linköpings kommun Beslut 2(10) har genomfört tillsyn av Linköpings kommun under hösten 2016. Tillsynen har

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Floda Friskoleförening Rektorn vid Floda friskola karinb@flodafriskola.se för fristående grundskola med fritidshem efter tillsyn av Floda friskola i Katrineholms kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Orust kommun kommun@orust.se Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Orust kommun 2 (7) Uppföljning av tillsyn i Grus-ft kommun genomförde tillsyn av Orust kommun under hösten 2015.

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Stiftelsen Orionskolan Org.nr. 834001-7915 efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Orionskolan belägen i Gotland kommun 2(8) Uppföljning av tillsyn i Orionskolan genomförde tillsyn

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2016:11226 Lichron Teknik AB Org.nr. 556756-0635 elin.tai.lindberg@lichron.se för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i Lichron Teknikgymnasium Skövde i Skövde kommun Skolinspektionen Box

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Gävle kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Alborga skola belägen i Gävle kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Alborga skola genomförde tillsyn av Gävle kommun

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola f in Beslut Stockholms Estetiska Gyrnnasium ekonomisk förening Org.m.. 769602-9995 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Stockholms Estetiska Gymnasium beläget i Stockholms kommun 2 (10) Tillsyn i Stockholms

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola rn Beslut Upplands-Bro kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Ekhammarskolan belägen i Upplands-Bro kommun 2 (9) Tillsyn i Ekhammarskolan har genomfört tillsyn av Upplands-Bro kommun under höstterminen

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Ludvika kommun för grundsärskola efter tillsyn av Kyrk grundsärskola i Ludvika kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (9) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Föreläggande efter uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Deltaskolan i Haninge kommun

Föreläggande efter uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Deltaskolan i Haninge kommun Skolinspektionen Föreläggary Mia Lundberg enskild firma mia@deltaskolan.se Rektorn vid Deltaskolan thomas@deltaskolan.se 1 (6) Föreläggande efter uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Deltaskolan

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem ^ Beslut Föreningen Maria Magdalena Org.nr. 815600-8255 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Föreningen Maria Magdalena 2 (6) Tillsyn av Föreningen Maria Magdalena har genomfört tillsyn av Föreningen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2015:4651 Göteborgs kommun info@educ.aoteborg.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Polhemsgymnasiet 2 i Göteborgs kommun 2(23) Dnr 43-2015:4651 Tillsyn i Polhemsgymnasiet 2 har genomfört

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:5401 Kungsbacka kommun info@kungsbacka.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Elof Lindälvs gymnasium Enhet 5 i Kungsbacka kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundskola och gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för grundskola och gymnasieskola Sigtuna skolstiftelse Org.nr. 814800-2879 efter uppföljning för grundskola och gymnasieskola efter tillsyn i Sigtunaskolan Humanistiska läroverket belägen i Sigtuna kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Höganäs kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Höganäs kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5465 Forsviks friskola Org.nr. 865501-0661 styrelsen@forsviksfriskola.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Forsviks friskola belägen i Karlsborgs kommun Skolinspektionen Box

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2018:179 Hope stiftelsen Org.nr. 827500-7683 för fritidshem efter tillsyn av Hope stiftelsen Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Redovisningsformulär för vidtagna åtgärder med anledning av påtalade brister i riktad tillsyn i Kyrkbacksskolan, i Ljusnarsbergs kommun

Redovisningsformulär för vidtagna åtgärder med anledning av påtalade brister i riktad tillsyn i Kyrkbacksskolan, i Ljusnarsbergs kommun 2019-04-09 Dnr 41-2018:9475 Redovisningsformulär för vidtagna åtgärder med anledning av påtalade brister i riktad tillsyn i Kyrkbacksskolan, i Ljusnarsbergs kommun Fastställda av huvudmannen enligt bifogade

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn i Skolinspektionen Dnr 43-2017:5354 Härryda kommun utbildning@harryda.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rävlandaskolan 2 i Härryda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola en l Nrsaf Beslut Djurgårdens Waldorfskoleförening Org.nr. 802422-2641 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Djurgårdens Waldorfskola belägen i Stockholms kommun 2 (7) Tillsyn i Djurgårdens

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Köpings kommun Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Köpings kommun 2(6) Tillsyn i Köpings kommun har genomfört tillsyn av Köpings kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Strängnäs kommun kommun@strangnas.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2(8) Tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen har

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola rin Beslut Stockholms Estetiska Gymnasium ek. för. Org. nr. 769602-9995 Beslut efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Stockholms Estetiska Gymnasium belägen i Stockholms kommun 2 (5) Uppföljning

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5469 Föräldrakoop.gadden ek.förening Org.nr. 716448-1132 patrik.solerius@gmail.com för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Föräldrakooperativet Gadden i Bollebygds kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5433 Stenungsunds kommun kommun@stenungsund.se för grundsärskola efter tillsyn i Kristinedal Trubaduren, grundsärskola i Stenungsunds kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-10-29 Uppsala kommun uppsala.kommun@uppsala.se styrelsen-vard-bildning@uppsala.se Rektorn vid Fredrika Bremerskolan ulrika.axelsson@uppsala.se Beslut för grundskola och fritidshem efter breddad

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2013-11-20 Sigtuna kommun sigtuna.kommun@sigtuna.se Rektorn vid Ekillaskolan per.junelind@sigtuna.se Beslut för grundskola efter tillsyn av Ekillaskolan i Sigtuna kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola a f i %er Dnr 43-2016:7841 Botkyrka kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tullingebergsskolan i Botkyrka kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (9) s beslut

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:7199 Enköpings kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i S:t Iliansskolan i Enköpings kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Åtgärder med anledning av tillsyn av Bergetskolan (Dnr 43-2011- 4847)

Åtgärder med anledning av tillsyn av Bergetskolan (Dnr 43-2011- 4847) Skolinspektionen Box 23069 104 35 Stockholm Åtgärder med anledning av tillsyn av Bergetskolan (Dnr 43-2011- 4847) Undervisning och lärande 1. Se till att undervisningen i olika ämnesområden samordnas så

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola = Dnr 43-2015:3899 Gävle kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Tallbo grundsärskola belägen i Gävle kommun 2(11) Tillsyn i Tallbo grundsärskola har genomfört tillsyn av Gävle kommun under hösten

Läs mer

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta att ställa sig bakom yttrande

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta att ställa sig bakom yttrande Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (3) Datum 2014-03-10 Tjänsteskrivelse Vår referens Katarina Falk Katarina.falk@malmo.se Uppföljning av tillsyn av Bellevue gymnasium Ärende 6 Dnr

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Skolinspektionen 2015-09-15 Ingridskolan AB Rektorn vid Ingridskolans grundskola Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ingridskolans grundskola i Solna kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Skolinspektionens tillsyn Bedömning och betygssättning i gymnasieskolan. Fredag 9 september 2011

Skolinspektionens tillsyn Bedömning och betygssättning i gymnasieskolan. Fredag 9 september 2011 Skolinspektionens tillsyn Bedömning och betygssättning i gymnasieskolan Fredag 9 september 2011 Vad granskar Skolinspektionen? Regelbunden tillsyn Måluppfyllelse och resultat Ledning och utveckling av

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5477 PONTOS Grundskola väst AB Org.nr. 556833-7363 anna.clingston@pontosgrundskola.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Pontos Grundskola belägen i Kungsbacka kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola Västerås kommun Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola efter tillsyn i Carlforsska gymnasiesärskola, programmet för administration, handel och varuhantering belägen i Västerås kommun 2 (5) Uppföljning

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundskola

Beslut efter uppföljning för grundskola Göteborgs kommun vastrahisingen@vastrahisingen.goteborg.se Beslut efter uppföljning för grundskola efter tillsyn i Sjumilaskolan 7-9 i Göteborgs kommun 2 (9) Uppföljning av tillsyn i Sjumilaskolan 7-9

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Lidingö kommun lidingo.stad@lidingo.se Rektorn vid Rudboda skola ulla.fahrman@lidingo.se för grundskola efter tillsyn av Rudboda skola i Lidingö kommun, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:8521 Bollebygds kommun kommunen@bollebygd.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bollebygdskolan 4-6 i Bollebygds kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem n Beslut Dnr 43-2014:8428 Skinnskattebergs konunun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Skinnskattebergs kommun 2(12) Tillsyn i Skinnskattebergs kommun har genomfört tillsyn av Skimiskattebergs kommun

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Ideella föreningen Lars Virgins Förskola, Sally Bauerskolan F-6 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Sally Bauerskolan F-6 belägen i Helsingborgs kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola esi ut Stiftelsen Språkskolan i Upplands Väsby Org.nr. 816000-5966 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Sverigefinska skolan i Upplands Väsby belägen i Upplands Väsby kommun 2(10)

Läs mer