STALL MÅNADSRAPPORT AUGUSTI Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Dubbla V75-segrar!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STALL MÅNADSRAPPORT AUGUSTI 2013. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Dubbla V75-segrar!"

Transkript

1 STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Dubbla V75-segrar!

2 SAMMANFATTNING ANTAL SEGER% PLATS % INKÖRT % 57% :- MAGNUS HAR ORDET... Augusti har varit en riktig toppmånad och jag tror jag körde in över 1,1 miljoner som kusk i alla fall och det är jättebra. Dessutom blev det dubbla V75-segrar till stallet med seger i V75-finalen med Credit Fayline som grädde på moset. Det har dock varit lite förkylningar på en del häst (och även mig själv) men det är sådant man får räkna med att det blir. De har inte behandlats för det utan det har gått över av sig självt så det har inte varit några problem egentligen. Tvååringarna börjar också att ramla in undan för undan och det är alltid kul med lite nytillskott. Vi tränar på med dem och de ligger runt 1.35-fart i jobben. Nytorp 30/8 2013

3 Lätt för läcker Tyko Marje Headhunter avgjorde enkelt på V75 Headhunter spurtar till en säker V75-seger. Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike Tyko Marje är nöjd. Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike Tyko Marje fullkomligt sprudlar av form för dagen. Igår slog femåringen till hemma på Färjestad och tog en enkel seger. Tyko Marje har gjort det riktigt bra sedan han gjorde comeback och ståtar med två segrar på tre starter. Igår vann han den inledande V5-avdelningen på Färjestad tillsammans med sin tränare Magnus Jakobsson. Från tredje ytter attackerade Magnus i tredjespår och Tyko Marje svepte till ledning dryga halvvarvet från mål. Han brisade sedan undan sista halvvarvet och vann ohotad på fina 11,6a/1640 m. Mitt i Skogen HB äger Rite on Line-sonen som tjänade kronor. Magnus Jakobsson hade en fin dag under Rättviks V75- tävlingar idag. Först vann han med Headhunter och sedan tog Credit Fayline en snygg andraplats. Headhunter har gjort i princip allt rätt i år och idag svarade tränaren Magnus Jakobsson för en vass insats i sulkyn. Detta resulterade i en lätt seger i V75:s andra avdelning på Rättvikstravet. Femåringen fick ett lopp i rygg på ledaren och mitt i slutsvängen lyfta Magnus ut honom i andraspår. Han satt dock fortfarande hermetiskt instängd men i utgången av sista sväng galopperade hästen utvändigt och luckan uppenbarade sig. Gentle Star-sonen avslutade sedan klart rappast över upploppet och avgjorde enkelt 100 kvar. - Jag hade ett val att antingen stanna kvar i rygg på ledaren eller gå ut i andraspår och sedan hade vi tur när den utvändige hästen galopperade så jag kom ut. Jag tror faktiskt det finns en hel del utveckling i hästen för han har varit sen i utvecklingen hela tiden och har varit stor och klumpig och inte orkat med sig, sade Magnus. Segern idag var Headhunters tredje raka och den inbringade 100.o0o kronor till ägarna och uppfödarena Mastervice AB. Credit Fayline startade sedan i ett försök till Silverdivisionen och var knappt slagen av favoriten Democrat. Efter ett lopp utvändigt ledaren svarade Credit Winner-sonen för en femstjärnig prestation då han sånär plockade ner ledaren sista biten.

4 Magnus bjöd på en snygg 22-oddsare Igår vann Magnus Jakobsson Ändå Något på Åmål med Lindus Key till 22 gånger pengarna. För er som läst kommentarerna här på hemsidan inför loppet var det ingen större överraskning. Magnus hade en bra feeling att Lindus Key skulle fungera bra i bakvarv och varnade för honom Magnus fixade Sensei Acs första Magnus Jakobsson noterades för en seger på Årjängstravet igår kväll. Med John Jensens Sensei Act spårade han tredje loppet från start till mål. Inför gårdagens start hade Sensei Act gjort 13 framträdanden utan att få vinna men i händer Dubbelseger på Örebro I torsdags tog Magnus Jakobsson sin 90:e kuskseger för året. Av bara farten blev det även seger nummer 91 innan tävlingarna var över. Magnus inledde med Ulf Stenströmers Divas Revansch som svarade för en bra insats från utvändigt ledaren. Trots att treåringen fick vandra utan rygg hela vägen tog hon över in på i sina inför start-kommentarer. Ni som tog rygg kunde glädjas åt det fina oddset 22,23. Lindus Key öppnade bra och hamnade utvändigt ledaren men Magnus valde att krypa ner i rygg ur första sväng. Dryga halvvarvet från mål satt han åter utvändigt ledaren och över upploppet avgjorde nioåringen enkelt. na på firma Jensen/Jakobsson blev det seger direkt. Från sitt innerspår höll Mr Flirt-sonen ledningen och Magnus fick sedan bestämma där framme. Fyraåringen var aldrig i förlustfara utan stack undan till en lätt seger över upploppet. upploppet och gick undan till en lätt seger. Kvällens andra seger kom med Berne Gustavssons Oozing som stod i en klass för sig i stayerloppet. Distansen var mastiga 3000 meter och Jakobsson gav sig iväg från kön 1300 meter från mål. Varvet kvar rundade han till ledning och Oozing drog undan på slutrundan till en överlägsen seger.

5 Credit Fayline tog hem Silverdivisionsfinalen Credit Fayline håller undan i Silverdivisionens final och tjänar kronor. Headhunter spurtar till en säker V75-seger. Foto: Hanold/Foto-Mike Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike Credit Fayline har startat flitigt på rikstoton under året men fina resultat. Segern har dock låtit vänta på sig men idag slog han till på Örebro och fick en välförtjänt vinst. - Han var värd det här, slog Magnus Jakobsson fast. Inför dagens start hade Credit Fayline gjort fem framträdanden på V75 i år med tre andraplatser och två fjärdepris som facit. Man kan lugnt säga att sjuåringen hade jobbat ihop till en seger och det var ju högst lämpligt att den kom i finalen med en kvarts miljon till vinnaren. Credit Fayline har tidigare mest dragits med svåra lägen men nu hade han haft fru Fortuna med sig i spårlottningen och dragit bricka två. Magnus Jakobbson laddade vad som gick från början och placerade Credit Winner-sonen i front. Han fick sedan starka No Deal på utsidan och det blev rejäl körning på slutrundan. Det var sedan dessa två som gjorde upp om segern och i en stenhård tvekamp var det i princip omöjligt att skilja dem två när mållinjen skars. Credit Fayline hade dock marginalerna på sin sida och och tilldömdes segern på nya rekordet 12,5a/2100 m. - Jag kände faktiskt ingenting när vi passerade mål utan vi hade ingen aning, varken jag Vem vann? Foto: Lars jakobsson eller Johnny vem som var föst. Idag hade vi lite stolpe in och han är en fantastiskt fin häst som gör allt han kan, berömde Magnus. Stall C F HB i Grums äger Credit Fayline som i och med dagens seger blev miljonär. Även Headhunter startade under dagen och gjorde det bra i Klass II-finalen där han slutade fyra från ett ett heltråkigt utgångsläge.

6 Mactheman fullbordade fyrlingen Magnus Jakobsson blev kvällens man på Färjestad ikväll. Hela fyra segrar tog hemmatränaren och han avslutade med egentränade Mactheman. När Magnus Jakobsson skar mållinjen som vinnaren med egentränade Mactheman i kvällens sista lopp på Färjestad hade han tagit hela fyra dagssegrar. Med debuten innanför västen slog alltså Mactheman till i karriärens andra start. Magnus gav treåringen ett lopp i rygg på ledaren och i utgången av slutsvängen kunde han slinka loss. Över upploppet fick sedan Thai Tanicsonen upp farten rejält och svarade enkelt ut storfavoriten My Gliding Angel och Björn Goop. Stall Monopole VSOP HB äger Mactheman som belönades med kronor. Segertiden blev 17,5/2140 m. Innan segern med Mactheman hade alltså Magnus redan segerdefilerat tre gånger. Han inledde segerplockandet med Björn Röcklingers Blue Star Champion som var överlägsen från ledning. Sedan fortsatte Jakobsson med Conny H Anderssons Magnus fick träffa Loket flera gången under kvällen Foto: Kurt Einevåg Eloise som även hon ledde från start till mål. Tredje segern kom med Old Faithful som kördes till tät efter ett drygt halvvarv och sedan höll undan till en säker seger. Berne Gustavsson tränar. Dessutom vann även Martina lärlingsloppet, en bra dag för stall Jakobsson! Axevallatrippen till Magnus Magnus inledde V64:an Magnus Jakobssons kuskform står verkligen i zenit. Efter gårdagens fyrling följde Magnus upp med en trippelseger på Axevalla idag. Idag passerade Magnus 100 kusksegrar för året och landade på 101 innan Axevallas tävlingar var till ända. Tre segrar blev det nämligen för Jakobsson idag som inledde med överraskningen Diva de Castella som vann till 24 gånger pengarna. Det blev även ett glatt odds på nästa vinnare som var Unbelievable L.G. som ledde från start till mål. Oddset blev 14,15. Tredje och sista dagssegern tog Magnus med Stenströmers Ester L.L. och även här var segerreceptet ledning från start till mål. Magnus Jakobsson tog en seger på hemmabanan Färjestad igår kväll. Han startade upp V64-spelet med favoriten Bar Plombier. Magnus satt för första gången upp bakom Eric Martinssons Bar Plombier igår och tillsammans vann de V64-1 på Färjestad. Efter ett lopp i kön hakade Jakobsson på i tredjespår 1100 kvar och kunde sedan komma ner i andra utvändigt på bortre långsidan. Knappa halvvarvet från mål sattes slutstöten in och Tony Oaks-sonen avgjorde enkelt över upploppet.

7 TRÄNINGSRAPPORTER MÅNADSRAPPORT AUTGUSTI 2013 TREÅRINGAR Cazzin Rozz - Kvalade på ett bra sätt men blev förkyld efter det så vi får lugna oss lite innan det blir start. Cognac Sting - Gjorde ett ok lopp senast tycker jag och han gör det bra även om han är lite trög i stilen. Det känns som att det kommer att bli en bra häst. Don Clerk - Är en fin häst men han blev förkyld igen och han har haft lite bekymmer med det. Jag hoppas att det stabiliserar sig för det är en rätt så fin häst. Dreamgirl Boko - Har gjort två starter men och gick skapligt men travade inte som bäst så hon är åtgärdad och får ta det lite lugnt och även mogna till lite mer. Fonrouque Zon - Var fin senast när han vann på Örebro men han är lite trög och förstår inte riktigt vad det går ut på. Det känns som han springer lite på halvfart än och han får starta på under hösten. Global Patriot - Känns fin för dagen och kommer att debutera inom kort. Global Pearl - Har varit lite fram och tillbaka och vi har lite bekymmer med henne. Vi får trimma på ett tag framöver och det är inte aktuellt med kval än. Mactheman - Var fin senast när han vann och ska ut på Örebro nästa torsdag hade jag tänkte. Nova Mollyn - Har vi kört 1.37 full väg med och det är en bit kvar till start. Vi gnuggar på och försöker att sänka tiderna lite mer. Staro Hangover - Har gjort det bra i de starter som hon gjort och hon utvecklas undan för undan. FYRAÅRINGAR Candy Man - Ser väldigt fin ut men förstår inte alls vad han ska göra när det blir tävling. Den dagen när det fungerar tror jag det blir riktigt bra. Circles - Skulle ha startat i måndags men var förkyld så nu blir det istället kval för hennes del. Up To Heaven E - Var väl inte som bäst senast på Axevalla men var förkyld efter det så det var säkert orsaken till att hon inte var lika vass. Vinniball - Har tagit sig riktigt bra och har gått 1.37 full väg. Han blir bättre och bättre. Zeb Lie Star - Fick en nervkollaps senast när det blev tävling. Jag ska sätta på honom en gomtryckare och prova autostart nästa gång för jag det blir lättare med autostart. ÄLDRE Almar - Ser jättefin ut i jobben så formen verkar bra men jag har lite svårt att få honom att ta ut sig helt i loppen. Jag ska prova lite ny utrustning och se om det blir bättre. Credit Fayline - Var jättefin senast när han vann och nu siktar vi på Silverdivisionen i Bollnäs till helgen. Double You L.L. - Har gjort en start för mig och var bra då. Hon är dock inte helt stabil men det är bra kapacitet i henne. Global Kitten - Var inte som bäst senast men fick visserligen dödens och var lite dåligt jobbad. Det var ändå inte rätta trycket så vi kollade upp henne men allt var ok. Jag får trycka på henne lite i träning så får vi se om hon kommer i form. Greve E. - Är väldigt jämn och säker och gör aldrig några dåliga lopp. Han får starta på. Headhunter - Har full form för dagen och det känns som han har utvecklats sista tiden också. Han gör det väldigt bra på tävlingsbanan. L.O.L. - Har vi precis tränat igång och han går bara lugnt än så länge så det är en bit kvar för honom. Lady s Photo - Blev inte dräktig i år heller så hon är tillbaka. Hon ser faktiskt jättefin ut i jobben så vi provar att köra lite igen. Princess Wine - Är jämn och stabil tycker jag och hon gör bra lopp hela tiden. Hon har haft lite dåligt med passande uppgifter men startar i Örebro på fredag. Royal Peak - Var med i tisdags och blev fast invändigt och trots att det inte blev några pengar är jag väldigt nöjd för han kändes betydligt bättre än vad han har gjort i jobben. Han verkar vara en bra löphäst och det ser rätt så positivt ut. Tyko Marje - Har bra form och jag tycker han är bättre i år än tidigare så jag tror han kommer att duga rätt så bra framöver. ÄNDRINGAR IN: Lady s Photo -04 e. Fast Photo UT: Conrads Winner, Early Choice, Tiger Tex Headhunter segerdefilerar efter V75-segern. Foto: Hanold/Foto-Mike

Årjäng Lördag 11 juli 2015. V75-1 VI LÅSER PÅ TRE A: 2-11-5 B: 7-9-4-8-3-10 C: 6-1

Årjäng Lördag 11 juli 2015. V75-1 VI LÅSER PÅ TRE A: 2-11-5 B: 7-9-4-8-3-10 C: 6-1 Årjäng Lördag 11 juli 2015. V75-1 VI LÅSER PÅ TRE A: 2-11-5 B: 7-9-4-8-3-10 C: 6-1 Ett försök i Silverdivisionen och tipset till 2 Dante Boko som senast var ute i Upp till bevis, ett lopp där tränare själva

Läs mer

Lopp 1 (V4-1) Auto 2140. Lopp 2 (V4-2, LD-1) Auto 2640. Bollnäs - Lördag 7 September. Rank. Rank

Lopp 1 (V4-1) Auto 2140. Lopp 2 (V4-2, LD-1) Auto 2640. Bollnäs - Lördag 7 September. Rank. Rank Lopp 1 (V4-1) Auto 2140 2 New Esterel har mest startat i monté i år och varit framgångsrikt. I de åtta senaste starterna har det blivit fyra segrar och enda gången hästen var sämre än tvåa under denna

Läs mer

V86-1 BRA CHANS FÖR MÅNPRINSEN A.M. TILL FJÄRDE ÅRSSEGERN Ranking: A: 4 B: 6-1-7-3-5-2

V86-1 BRA CHANS FÖR MÅNPRINSEN A.M. TILL FJÄRDE ÅRSSEGERN Ranking: A: 4 B: 6-1-7-3-5-2 Solvalla / Bergsåker Onsdag 29 april 2015. V86-1 BRA CHANS FÖR MÅNPRINSEN A.M. TILL FJÄRDE ÅRSSEGERN Ranking: A: 4 B: 6-1-7-3-5-2 V86 inleds med ett Kallblodslopp och förstatipset till högkapabla 4 Månprinsen

Läs mer

Jag är visst smart! säger Patrik

Jag är visst smart! säger Patrik Jag är visst smart! säger Patrik Nu är mamma arg igen. Hon är nästan alltid arg på mig. Igår var hon arg, och hon blir säkert arg imorgon igen. Det är inget roligt. Idag är ingen bra dag. Imorse glömde

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? Av: Jesper Lindén Den här delen i kursen Core Power är egentligen en påbyggnad och fördjupning av det som du tagit

Läs mer

Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan.

Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan. Om du kikar ut genom fönstret så kommer du att lägga märke till en sak. Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan. 10 stärkande dagar Tiodagarsutmaningen Universe Imagine Publishing www.universeimagine.com

Läs mer

Stefan Blomgren. utan barn

Stefan Blomgren. utan barn Pappa utan barn Pappa Stefan Blomgren utan barn Bokförlaget Efron & Dotter AB Duvnäsvägen 1 131 43 Nacka www.efron.se bokforlaget@efron.se Stefan Blomgren 2007 Bokförlaget Efron & Dotter AB 2007 Omslagsfoto

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

Filip, Måns och Ida samma på papperet men ändå så olika

Filip, Måns och Ida samma på papperet men ändå så olika Filip, Måns och Ida samma på papperet men ändå så olika Det här är en berättelse om våra tre barn. De är alla adopterade från Kina och de har alla tre total enkelsidig LKG. Nu finns det säkert de som ställer

Läs mer

Bankuellt Nr 10 Januari 2014

Bankuellt Nr 10 Januari 2014 Bankuellt Nr 10 Januari 2014 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Vi har faktiskt varit med om ytterligare en historisk händelse. Den förra var att vi öppnade kontor i Storfors (som

Läs mer

1. En scout söker sin tro och respekterar andras

1. En scout söker sin tro och respekterar andras 1. En scout söker sin tro och respekterar andras Ett frågetecken - Vad är skillnaden på att tro och att veta? Ta en sekund till att fundera på skillnaden mellan tro och vetande. Rita upp en linje på marken.

Läs mer

Slutet på en resa men början på en annan

Slutet på en resa men början på en annan Slutet på en resa men början på en annan Inledning Det är idag man längtar tillbaka till fyran. De korta dagarna, inga prov och ingen gruppering. Det blir tyvärr mer och mer utav det rakt motsatta ju äldre

Läs mer

Inledning. Född på nytt

Inledning. Född på nytt Tema: Leva med mål och mening Skapad för att bli lik Jesus Sid. 1(5) Syfte 3: Du är skapad för att bli lik Jesus Inledning Min predikan idag ska handla om den största tanke Gud någonsin tänkt för ditt

Läs mer

Ett ansvarsfullt lån

Ett ansvarsfullt lån Ett ansvarsfullt lån Av: Johannes Djerf [Även som bibelstudium för ledarscouterna, UV-Lägret 2011] Har du någongång fått i uppgift att ta hand om något som egentligen inte är ditt? Du har kanske fått låna

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Jag vill lära känna Kristus

Jag vill lära känna Kristus Jag vill lära känna Kristus Fil.3:1 11 Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja dagens predikan som är en del av vår vandring i filipperbrevet den här hösten, med ett klipp ifrån en film som heter oh, brother

Läs mer

Hantera Livet Med ADHD/ADD

Hantera Livet Med ADHD/ADD Hantera Livet Med ADHD/ADD Tio Strategier Att Organisera Din Tid, Dina Saker Och Ditt Liv Zemira Goja Copyright 2011 Coaching Center HANTERA Ditt ADHD/ADD Liv Tio Strategier Att Organisera Din Tid, Dina

Läs mer

Vi Tippa. Nästa. 5 augusti. utkommer. Tomas Tunika tar hem titeln. Uppladdning inför 2015/16 avspark 8 augusti. Fotboll & Trav.

Vi Tippa. Nästa. 5 augusti. utkommer. Tomas Tunika tar hem titeln. Uppladdning inför 2015/16 avspark 8 augusti. Fotboll & Trav. Vi Tippa Fotboll & Trav Grundad 9 ISSN 6- Nr 6 l - 8 juni 05 l Pris 5 kr inkl. moms Ings Milner Depay Sommartransfers Uppladdning inför 05/6 avspark 8 augusti Nästa Vi Tippa utkommer 5 augusti Tomas Tunika

Läs mer

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor.

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor. Dennis svarade. Det var Marias bror. Han ville säga tack. Sen efter en liten stund ringde hans kompisar och ville att han skulle komma till parken. - Ja jag kommer, svarade Dennis. Sen ångrade han sig

Läs mer

Ordförande har ordet. 2012 ett framgångsrikt år!

Ordförande har ordet. 2012 ett framgångsrikt år! Årsberättelse 2012 Ordförande har ordet 2012 ett framgångsrikt år! Det finns mycket att glädjas över när man ser tillbaka på det gångna året. För det första så kan man konstatera att firman går bra och

Läs mer

Var är stödet från vår kommun? Möt gympafamiljen Abbas Nya redskap i hallen Årets nykomlingar: mixen och trupp 4 Mamma Mia, vilken julshow!

Var är stödet från vår kommun? Möt gympafamiljen Abbas Nya redskap i hallen Årets nykomlingar: mixen och trupp 4 Mamma Mia, vilken julshow! HÖSTEN 2013 Var är stödet från vår kommun? Möt gympafamiljen Abbas Nya redskap i hallen Årets nykomlingar: mixen och trupp 4 Mamma Mia, vilken julshow! På G ges ut av Höganäs gymnastikförening, Sporthallsvägen

Läs mer

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas!

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Vad händer när föräldrarna ska skiljas? Vad kan jag som barn göra? Är det bara jag som tycker det är jobbigt? Varför lyssnar ingen på mig? Många barn och unga skriver

Läs mer

Bygg upp ditt tempel!

Bygg upp ditt tempel! Bygg upp ditt tempel! Av: Johannes Djerf År 586 f kr. Så hade Babylons arméer lagt Jerusalems tempel i ruiner. Guds hus, beviset på Guds närvaro bland dem var förstört. Men några årtionden senare omkring

Läs mer

Villach - Day by day reports

Villach - Day by day reports Villach - Day by day reports [05-02-17] Nu är det dags! På fredag åker den Svenska truppen ner till Villach i Österrike för att där försvara de Svenska färgerna under årets Veteran VM. De som skall kämpa

Läs mer

Dialoglister: svenske film RÖD TRÄNARE Okej lyssna på mig nu. Idag skall vi kämpa och så ska vi köra riktigt hårt, ok? Kom igen nu...

Dialoglister: svenske film RÖD TRÄNARE Okej lyssna på mig nu. Idag skall vi kämpa och så ska vi köra riktigt hårt, ok? Kom igen nu... Dialoglister: svenske film RÖD TRÄNARE Okej lyssna på mig nu. Idag skall vi kämpa och så ska vi köra riktigt hårt, ok? Kom igen nu...får jag höra lite glöd nu...jag måste se det i ögonen. Nu kämpar vi

Läs mer

POLARDISTANS. Lite bakgrund

POLARDISTANS. Lite bakgrund POLARDISTANS Jag skall här försöka beskriva långdistanstävlingen POLARDISTANS och varför jag tycker att den är så värdefull för oss som har grönlandshundar. Lite bakgrund Det förekom under ganska många

Läs mer

Från 1600 meter till 16 mil. för en arabgaloppör är galoppbanan bara uppvärmning!

Från 1600 meter till 16 mil. för en arabgaloppör är galoppbanan bara uppvärmning! Pikaboo i sin första karriär som galopphäst. Från 1600 meter till 16 mil för en arabgaloppör är galoppbanan bara uppvärmning! text monika eicker foto pauline högdahl, monika eicker, stefan olsson 58 galoppmagasinet

Läs mer

Så här kan DU också starta företag

Så här kan DU också starta företag Så här kan DU också starta företag there is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you are capable of living. Så här kan du också starta företag Marlena

Läs mer