PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 1 (23) Paragrafer Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl ande Kenneth Dådring (M), ordf. Anders Andersson (KD), 1:e v ordf. Göran Sjögren (S), 2:e v ordf. Ingrid Fredriksson (M) Cecilia Scott (M) Annika Ingelström-Nilsson (FP) Laila Möller Nilsson (S) Christian Hendlertz (SD) Lars Håkansson (S), tjg, ers. Övriga närvarande Utses att justera Roger Sjunner (MP) ej tjg. ers Kristina Jonsson (M), ej tjg. ers. Ingela Jönsson (C), ej tjg. ers. Michael Nemeti (S), ej tjg. Ers. Charlotta Gudmundsson (S), ej tjg. ers. Åsa Edvarddon (SD), ej tjg. ers. Börje Norén, förvaltningschef, sekreterare Ingela Nymberg Olsson, assistent Cecilia Scott Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Börje Norén Kenneth Dådring Cecilia Scott ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Klippans kommun, Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidsförvaltningen Underskrift

2 2 (23) Innehållsförteckning: 112 Gäst i Klippansoffan Ansökan om utvecklingsbidrag Rapport konsumentrådgivning tredje kvartalet Rapport om det fortsatta arbetet med SWOT-analyserna. 116 Fråga om IT-samarbete mellan biblioteksorganisationerna i nordväst. 117 Skateboardanläggningen i Klippan 118 Ansökan om åtgärdande av akuta brister på LIF IP (Ljungavallen) samt Ljungby skola. 119 Hyreskontrakt gällande idrottslokalerna vid Storgatan 47. (Lejonkulan) 120 Budgetuppföljning Yttrande ang. motion om att arbeta fram en Fritidsplan. 122 Rapport intern kontroll 2012 och förslag till internkontrollplan Ansökan om kartbidrag sattestanter sordning i personalärenden inom kultur- och fritidsförvaltningen 2013.

3 3 (23) 126 Samarbetet med Klippans Konstförening, avtal etc. 127 Angående bidrag till beläggningsarbete och underhåll vid Krika idrottsplats. 128 Möte med revisionen Informationsärenden

4 4 (23) 112 Gäst i Klippansoffan KFN Rapport Gäst i Klippansoffan Kulturstrateg Camilla Alexandersson har upprättat en rapport, , gällande Gäst i Klippansoffan Två arrangemang är genomförda, Leif Mannerström var gäst i maj och Margareta Pålsson var gäst i september. Sponsring av gästgåva har vid bägge tillfällen skänkts av Klippans Yllefabrik. Rapport Gäst i Klippansoffan 2012, beslutar enligt presidiets förslag att notera rapporten.

5 5 (23) 113 Ansökan om utvecklingsbidrag KFN ABF, Studieförbundet Vuxenskolan, Studiefrämjandet och SENSUS har inkommit med ansökan om utvecklingsbidrag för Utvecklingsbidraget utgör 10% av basbidraget som utgår till studieförbunden. Ovanstående studieförbund har ansökt om i utvecklingsbidrag till ett samverkansprojekt som heter Utan Utanförskap. Projektet bygger på att utveckla nya arbetssätt som ska stävja utanförskap. Studieförbunden anser också att det finns för få mötesplatser i kommunen och att många upplever samhället som segregerat. En slutredovisning av projektet ska ske i oktober Förvaltningens förslag är att tillstyrka projektet. Ansökan från studieförbunden, beslutar att tillstyrka studieförbundens gemensamma ansökan om utvecklingsbidrag för 2013 på kr.

6 6 (23) 114 Rapport konsumentrådgivning tredje kvartalet KFN Rapport från tredje kvartalet 2012 avseende konsumentrådgivning som Helsingborg stad genom Konsument Helsingborg ger till invånare i Klippans kommun enligt avtal. Under perioden till har 38 ärenden registrerats gällande Klippans kommun. Det kan konstateras att huvuddelen av ärendena rör juridisk rådgivning. De flesta frågor från konsumenter i Klippans kommun har under perioden gällt området konsumtionsvara (40%), följt av området prost/tv/telefoni/internettjänst (16%). Rapport konsumentrådgivning, dat s presidium 138, beslutar enligt presidiets förslag att notera rapporten.

7 7 (23) 115 Rapport om det fortsatta arbetet med SWOT-analyserna. KFN Enligt beslut 2009 om förändrad organisation inom kultur- och fritidsförvaltningen skall en utvärdering genomföras. I förvaltningens samrådsgrupp med de fackliga representanterna beslutades om upplägg och tidplan för översynen. Utvärdering har skett genom enkät och SWOT-analyser. Nästa steg är att medarbetarna på varje enhet ska redovisa förslag på handlingsplan utifrån SWOTanalysen. Därefter ska förvaltningschefen och utvecklingsstrateg Anders Ebbesson upprätta förslag till handlingsplan ur ett helhetsperspektiv för hela förvaltningen utifrån alla enheters förslag till åtgärder. Arbete beräknas vara klart under januari 2013 för att därefter förankras i förvaltningens ledningsgrupp och de fackliga organisationerna. Handlingsplanen skall därefter beredas i presidiet den 13 mars 2013 och därefter i nämnden den 17 april 2013 Visar det sig att det är åtgärder som kräver pengar kan det tas upp i budgetprocessen i april s presidium 129, beslutar enligt presidiets förslag att notera informationen, samt att förvaltningen får i uppdrag att arbeta vidare med SWOT-analyserna och redovisa ett förslag till handlingsplan utifrån upprättad tidplan.

8 8 (23) 116 Fråga om IT-samarbete mellan biblioteksorganisationerna i nordväst. KFN Bibliotekschef Lotta Almqvist har upprättat en rapport, , där hon redogör för hur det nya biblioteksdatasystemet fungerar. Det nya systemet har varit i bruk sedan och det är 11 kommuner i nordvästra Skåne som ingår och totalt 55 bibliotek och 3 bokbussar. För biblioteken i Klippan syns ett omedelbart resultat av sammanslagningen. Utlåningsstatistiken från april t o m mitten av november (borträknat juni-juli då det var stängt för renovering) har ökat 13% i Klippan, 12% i Ljungbyhed och 40% i Östra Ljungby. Positiva reaktioner är: nöjda låntagare, större utbud, ingen reservationsavgift, upplever att reserverade böcker kommer snabbt. Personalen har fått fler kollegor, möjlighet att ingå nätverk och kompetensutveckling, samt samarbete över kommungränserna. Dock är det nya biblioteksdatasystemen fortfarande lite instabilt. s presidium 124, Tjänsteskrivelse, beslutar att notera informationen.

9 9 (23) 117 Skateboardanläggningen i Klippan KFN Ev. skateboardanläggning i kv. Sågen. Ordföranden har tillsammans med fritidskonsulent Björn Lundin och fritidsassistent Jan-Åke Karlsson den 6 november 2012 träffat representanter för skateåkare och visat det tilltänkta utrymmet som ligger i anslutning till våra egna lokaler i kv Sågen. Treklövern har fått i uppdrag att kostnadsberäkna det föreslagna utrymmet. Utrymmet är tänkt till skateåkning, BMX-cykling samt kickboard. Föräldrarna till skateåkarna har blivit informerade och upplysta om hur viktigt det är att det bildas en förening som står bakom verksamheten. SIKAB har inkommit med offert dat ang hyra av tillbyggnad för det tilltänkta skateboardutrymmet. Hyran beräknas uppgå till ca kr/år beroende på avskrivningstid. s presidium 130, beslutar att notera informationen.

10 10 (23) 118 Ansökan om åtgärdande av akuta brister på LIF IP (Ljungavallen) samt Ljungby skola. KFN LIF, fotboll har sedan tidigare, , inkommit med ansökan om åtgärdande av akuta brister på Ljungavallen samt Ljungby skola. Föreningens största behov är klubbhus/omklädningsrum. På uppdrag av presidiet har förvaltningen varit i kontakt med Ljungbyhed Park i syfte att undersöka vilka möjligheter som finns när det gäller lokaler, fotbollsplan, priser m m. Företaget A-Konsult har upprättat ett förslag till ombyggnad av lokaler efter diskussioner med repr. för LIF, fotboll. Förvaltningschefen har tillsammans med ordföranden träffat Per Arne Mårtensson för Ljungbyhed Park den 7 november och stämt av ritningarna. Ett nytt möte med Per Arne Mårtensson och Anders Svensson från PEAB genomfördes den 6 december Vid mötet skulle en ny kalkyl över kostnader m m presenteras. Vid mötet den 6 december deltog även kommundirektören och 1:e v ordföranden i nämnden. Ingen ny kalkyl presenterades vid mötet. Ett nytt möte är planerat till den 21 januari Förvaltningen bör kontakta repr. från PEAB och begära en ny kostnadskalkyl ca en vecka före det planerade mötet. Ordföranden kontaktar Anders Svensson från PEAB och framför nämndens synpunkter på hanteringen av ärendet. s presidium 132, beslutar att notera informationen.

11 11 (23) 119 Hyreskontrakt gällande idrottslokalerna vid Storgatan 47. (Lejonkulan) KFN Föreningarna som har sina verksamheter i idrottslokalerna vid Storgatan 47, Lejonkulan, är missnöjda med bristande underhåll av lokalerna. Årshyran är ca kr. Tekniska förvaltningen har tidigare fått i uppdrag att säga upp avtalet med hyresvärden för omförhandling av bl a uppsägningstiden. Kommunens jurist har också kopplats in i frågan och nu gällande hyresavtal löper till Diskussionerna kring ett ev brottningscenter där SOK och Sv Brottningsförbundet är inblandade är fortfarande aktuellt, men kommunen har ännu inte fått något besked från mötet med SOK:s repr Det diskuteras om att bjuda in alla föreningarna som har verksamhet i 47:an i början på 2013 för att informera om det tänkta brottningscentret, samt om planerna att försöka samla verksamheterna under samma tak i kv. Sågen. Nämnden anser att fastighetschef Lennart Nordström bör bjudas in till ett nämndsmöte för att klargöra hanteringen av hyreskontraktet och kontakten med hyresvärden. s presidium 134, beslutar att notera informationen, samt att fastighetschef Lennart Nordström bjuds in till ett nämndsmöte för att klargöra ärendets hantering.

12 12 (23) 120 Budgetuppföljning KFN Förvaltningen presenterar budgetuppföljning t o m Helårsprognosen pekar på att budgeten beräknas överskridas med ca kr i likhet med vad som rapporterades i samband med delårsbokslutet. Ansvarsrapport t o m s presidium 135, beslutar enligt presidiets förslag att notera informationen.

13 13 (23) 121 Yttrande ang. motion om att arbeta fram en Fritidsplan. KFN Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att remittera rubricerade ärende till kultur- och fritidsnämnden för yttrande. Vid nämndens presidiemöte fick förvaltningen i uppdrag att upprätta ett förslag till svar på motionen. Förvaltningens förslag: Förvaltningen noterar med stor tillfredsställelse innebörden och innehållet i motionen med inriktning på en mer långsiktig planering av fritidsanläggningarna. När det gäller den långsiktiga planeringen av fritidsanläggningarna genomförs den i nära samarbete med tekniska förvaltningen. Under den innevarande mandatperioden har nämndens och förvaltningens fokus legat inom de frågeställningar som framförs i motionen. Det som begränsar den långsiktiga planeringen är främst att resursbehovet är större än vad budgetutrymmet medger för att utveckla verksamheten. I nära samarbete med föreningslivet pågår bl a följande projekt inom fritidsområdet: 1. Kategoriträffar med föreningslivet i syfte att utveckla och koordinera verksamheter, samt att förbättra den långsiktiga planeringen inkl. beskrivning av framtida resursbehov. 2. Utveckling av kv. Sågen för kultur- och fritidsändamål. 3. Flytta Ljungbyheds IF:s verksamhet från Ljungavallen till Ljungbyheds Park. 4. Utveckla mötesplatser för unga i samarbete med barn- och utbildningsförvaltningen och föreningslivet. 5. Utveckla och förbättra strövstigar, Skåneleden och kanotleden. 6. Översyn av bidragsregler till föreningslivet. 7. Upprustning av Åbyvallen inkl. en ny konstgräsplan. Mot bakgrund av ovanstående redovisning av pågående projekt föreslår förvaltningen att det inte bör upprättas någon fritidsplan under innevarande mandatperiod.

14 14 (23) Vidare anser förvaltningen att ev beslut om att upprätta en övergripande plan för nämndens ansvarsområde också bör omfatta kulturområdet, d v s att det upprättas en gemensam plan för kultur- och fritidsområdet. Förvaltningen föreslår att nämnden antar och åberopa förvaltningens förslag som sitt yttrande till kommunstyrelsen. Två yrkanden i ärendet har framförts, dels från Ingrid Fredriksson (M), som yrkar att motionen avslås i enlighet med förvaltningens förslag men med ändring av att arbetet med en fritidsplan kan påbörjas under innevarande mandatperiod, dels från Lars Håkansson (S) som yrkar att motionen bifalles i sin helhet. Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner att kultur- och fritidsnämnden har bifallit Ingrid Fredrikssons förslag. Göran Sjögren (S) begär votering Följande propositionsordning godkännes. Den som stöder Ingrid Fredrikssons förslag röstar Ja Den som stöder Lars Håkanssons förslag röstar Nej Vid därefter följande omröstning avges 6 ja-röster (Kenneth Dådring, Ingrid Fredriksson, Cecilia Scott, Anders Andersson, Annika Ingelström-Nilsson och Christian Hendlertz) samt 3 nej-röster (Göran Sjögren, Laila Möller Nilsson och Lars Håkansson) beslutar i enlighet med Ingrid Fredrikssons förslag S-gruppen reserverar sig mot beslutet. Yttrande, Protokollsutdrag ks au + motion, s presidium 139, beslutar att avslå motionen i enlighet med förvaltningens förslag men med ändring av att arbetet med en fritidsplan kan påbörjas under innevarande mandatperiod.

15 15 (23) 122 Rapport intern kontroll 2012 och förslag till internkontrollplan KFN Nämnden beslutade om följande kontrollområden under Översyn och uppföljning av gällande beslutsordning för nämnden och förvaltningen. 2. Översyn och uppföljning av Associated Board examination inom musikskolan. Rapport från 2012: 1. Upprättad beskrivning över Associated Board examination inom musikskolan, dat Skrivelse från kommunjurist Lars-Åke Svensson ang. gällande beslutsordning för nämnden och förvaltningen dat Förslag till kontrollområden 2013: 1. Upprätta en ny PM betr. beslutsordningen för nämnd och förvaltning. 2. Kontanthanteringen inom mötesplats Open Heart och Sågen. Rapport kring Asssociated Board examination, Kommunjuristens skrivelse, beslutar att godkänna beskrivningen över Accociated Board examinationen, att godkänna kommunjuristens förslag till beredning av beslutsordningsärendet, att godkänna förvaltningens förslag till internkontroll 2013, samt att överlämna rapporten till ekonomikontoret och kommunrevisionen.

16 16 (23) 123 Ansökan om kartbidrag KFN OK Kompassen har inkommit med ansökan, dat , om kartbidrag för Föreningen redovisar vad som är producerat under 2012 samt vad som planeras för perioden I budget för 2012 finns avsatt kr för kartframställning. Förvaltningen föreslår att OK Kompassen beviljas ett bidrag om kr. Ansökan och kartor från OK Kompassen, beslutar att bevilja OK Kompassen ett bidrag om kr till produktion av kartor enligt föreningens uppgjorda plan.

17 17 (23) 124 sattestanter KFN Enligt gällande regler ska nämnderna fatta beslut om beslutsattestanter. Förvaltningens förslag till nämnden är enligt följande: för ansvarskod 4001, 4021 och 4051 utse kultur- och fritidschef Börje Norén samt som ersättare utse bibliotekschef Lotta Almqvist, för ansvarskod 4011 utse områdeschef Arne Eliasson, för ansvarskod 4041 utse fritidskonsulent Björn Lundin, för ansvarskod 4061 utse bibliotekschef Lotta Almqvist samt som ersättare utse bibliotekarie Annelie Svensson, för ansvarskod 4071 utse rektor vid musikskolan Anders Björkqvist, att utse kultur- och fritidschef Börje Norén att med generell rätt fungera som beslutsattestant för ovan nämnda ansvarskoder inom förvaltningen om inte ordinarie beslutsattestant är i tjänst. Ordinarie beslutsattestant ska därvid meddelas om utförd beslutsattest, samt att utse assistent Ingela Nymberg Olsson samt biblioteksassistent Christel Krönfors som ansvariga för att attester och kontering har skett och att beslutsattest utförts av behörig person. beslutar att godkänna förvaltningens förslag.

18 18 (23) 125 sordning i personalärenden inom kultur- och fritidsförvaltningen KFN i personalärenden utgår från kommunstyrelsens delegation till arbetsutskott, personalchef samt förvaltningschefer, dat dec 2006, och förteckning över personalärenden som är av verkställighetskaraktär, dat dec Följande har rätt att fatta beslut i personalärenden inom respektive ansvarsområde/ansvarskod: för ansvarskod 4001, 4021, och 4051 kultur- och fritidschef Börje Norén, ersättare är bibliotekschef Lotta Almqvist, för ansvarskod 4011 områdeschef Arne Eliasson, för ansvarskod 4041 fritidskonsulent Björn Lundin, för ansvarskod 4061 bibliotekschef Lotta Almqvist, för ansvarskod 4071 Anders Björkqvist att kultur- och fritidschef Börje Norén med generell rätt fungerar som beslutsfattare för ovan nämnda ansvarskoder inom förvaltningen om inte ordinarie beslutsfattare är i tjänst. beslutar att notera informationen, samt att överlämna ärendet för kännedom till personalkontoret.

19 19 (23) 126 Samarbetet med Klippans Konstförening, avtal etc. KFN Gällande avtal mellan kultur- och fritidsnämnden och Klippans Konstförening är från Förvaltningen har träffat Konstföreningen ett flertal gånger under hösten 2011 och våren 2012 i syfte att ta fram ett förslag till nytt samarbetsavtal mellan Klippans Konstförening och kultur- och fritidsnämnden gällande verksamheten i Klippans Konsthall. Kulturstrateg Camilla Alexandersson har tillsammans med kommunens jurist upprättat ett förslag till avtal och ett förslag till arbetsordning för utställningsgruppen dat Konstföreningen har inkommit med en del synpunkter ang. avtalet. Förslag till avtal och arbetsordning för utställningsgruppen, beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att i samråd med Konstföreningen utarbeta ett förslag som redovisas vid nämndens möte i januari 2013.

20 20 (23) 127 Angående bidrag till beläggningsarbete och underhåll vid Krika idrottsplats. KFN Ebbarps samfällighetsförening (vägar kring Krika idrottsplats) har till kommunstyrelsen ansökt om bidrag för underhållsbeläggning. berör Klippans Förenade Fotboll eftersom vid sammanslagningen mellan Forsby IF och KBIF ingick delar av äganderätten till idrottsanläggningen Forsby IP. Kultur- och fritidsförvaltningen har skrivit ett yttrande i rubricerade ärende, Vid Ks au beslutades att Klippans Förenade Fotboll uppmanades att kontakta kultur- och fritidsnämnden för ett ev. ekonomiskt stöd. Klippans Förenade Fotboll har inkommit med faktura från Ebbars samfällighetsförening som är på kr. Förvaltningschefen har haft kontakt med kommunens jurist för att diskutera ärendet. Klippans Förenade Fotboll har inkommit med skrivelse dat om kr i bidrag för att täcka kostnader för vägbeläggning i Krika vid Forsby idrottsplats. Föreningen har under många år arbetat för att det skall anläggas en konstgräsplan på Åbyvallen i Klippan. När den planerade konstgräsplanen kommer på plats under 4:e kv 2013 kommer föreningen successivt att flyta över sin verksamhet från Forsby idrottsplats till Åbyvallen. Mot den bakgrunden föreslår förvaltningen att föreningen erhåller kr i bidrag för att täcka kostnaderna för ny vägbeläggning i Krika. Vidare anser förvaltningen att föreningen skall betala tillbaka bidraget till kommunen när Forsby idrottsplats är avvecklad. Kommunjuristen Lars-Åke Svensson har inget principiellt att invända mot förvaltningens förslag. Nämnden föreslås besluta enligt förvaltningens förslag. Ansökan från KFF, Tjänsteskrivelse, s presidium 144,

21 21 (23) beslutar att Klippans Förenade Fotboll erhåller kr i bidrag för att täcka kostnaderna för ny vägbeläggning i Krika, samt att föreningen skall betala tillbaka bidraget till kommunen när Forsby idrottsplats är avvecklad.

22 22 (23) 128 Möte med revisionen KFN Revisorerna granskar enligt kommunallagen årligen all verksamhet i kommunen. Att bedöma kommunstyrelsens och nämndernas sätt att utöva kontroll är en viktig del i denna granskning. Revisorerna kommer att fokusera på aktuella frågor under året, risker i verksamheten samt intern kontroll. Revisorerna inbjuder kultur- och fritidsnämndens presidium samt någon ledamot i nämnden som inte ingår i presidiet till möte den 15 januari Inbjudan från revisionen, beslutar att utse Charlotta Gudmundsson, S, att tillsammans med presidiet representera kultur- och fritidsnämnden vid kommunrevisionen den 15 januari 2013.

23 23 (23) 129 Informationsärenden 1. Rapport hälsomässa Hälsa och Fritid, Protokollsutdrag ks au 196, från Länsstyrelsen ang. byggnadsminnesförklaring, Utdelning av förstudie kring utveckling av idrott, kultur, fritid och skola inom kvarteren Gymnasieskolan samt Sågen, Protokollsutdrag ks au 209, Protokollsutdrag ks 137, Överenskommelse mellan Vårdcentralen Klippan/Ljungbyhed och kultur- och fritidsförvaltningen, från Länsstyrelsen ang. anläggande av järnvägsspår, beslutar att notera informationsärendena.

PROTOKOLL. Lotta Ström (M), ej tjg ersättare Börje Norén, förvaltningschef, sekreterare Ingela Nymberg Olsson, assistent

PROTOKOLL. Lotta Ström (M), ej tjg ersättare Börje Norén, förvaltningschef, sekreterare Ingela Nymberg Olsson, assistent 1 (15) Plats och tid Klippans bibliotek, kl 18.30-21.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Bert-Inge Karlsson (KD), ordf Kenneth Dådring (M), 1:e v ordf Göran Sjögren (S), 2:e v ordf Lennart Svensson

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 (8) Paragrafer 33-37 Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan kl 18.30-21.30 ande Kenneth Dådring (M), ordf. Anders Andersson (KD), 1:e v ordf. Göran Sjögren (S), 2:e v ordf. Ingrid Fredriksson

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 (13) Paragrafer 1-10 Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan, kl 18.30-20.45 ande Övriga närvarande Utses att justera Anders Andersson (KD), 1:e v ordf. Göran Sjögren (S), 2:e v ordf. Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL. Ordförande Bert-Inge Karlsson. Justerare Antonio Pasquini

PROTOKOLL. Ordförande Bert-Inge Karlsson. Justerare Antonio Pasquini 1 (14) Plats och tid Klippans Bibliotek, kl 18.10-21.00 ande Bert-Inge Karlsson (KD), ordf. Kenneth Dådring (M), 1:e v ordf. Ingrid Fredriksson (M) Antonio Pasquini (S) Laila Möller Nilsson (S) Britt Bergebjörk

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1 (11) Paragrafer 76-83 Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan kl. 18.30-20.15 ande Övriga närvarande Utses att justera Anders Andersson (KD), ordf. Göran Sjögren (S), 2:e v ordf. Cecilia Scott

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-105 Plats och tid Klippans bibliotek, kl 18.30-22.00 ande Övriga närvarande Bert-Inge Karlsson (KD), ordf. Kenneth Dådring (M), 1:e v ordf. Göran Sjögren (S), 2:e v ordf. Lennart Svensson

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Paragrafer (21) Plats och tid OBS! Stora konsertsalen, musikskolan kl.

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Paragrafer (21) Plats och tid OBS! Stora konsertsalen, musikskolan kl. 1 (21) Paragrafer 19-25 Plats och tid OBS! Stora konsertsalen, musikskolan kl. 18:30-21:15 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Michael Nemeti (S) (ordförande) Suleyman Erdem (MP) (vice ordförande)

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1 (21) Paragrafer 74-91 Plats och tid Sågen. Ängelholmsgatan 9, Klippan kl 18.30-21.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Kenneth Dådring (M), ordf. Göran Sjögren (S), 2:e v ordf. Ingrid Fredriksson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-10-21 Sida 1 (8) Paragrafer 81-83 Plats och tid Klippans Kultur Center, Teatergatan i Klippan tisdag 21 oktober kl. 19.00-19.35 Beslutande Enligt till

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-10-25 Sida 1 (13) Paragrafer 85-92 Plats och tid Musikskolans lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 25 oktober 2016 kl.19.00-20.20 Beslutande Enligt till

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1 (12) Paragrafer 84-93 Plats och tid Sågen, Ängelholmsg. 9, Klippan kl. 18.30-21.00 ande Övriga närvarande Kenneth Dådring (M), ordf. Anders Andersson (KD), 1:e v ordf. Göran Sjögren (S), 2:e v ordf.

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige 1 (11) Paragrafer 13-18 Plats och tid Musikskolans lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 23 februari 2016, kl. 19.00-19.43 Beslutande Enligt till detta protokoll fogad sammanträdeslista Övriga närvarande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet ska ringa in sin personliga ersättare.

Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet ska ringa in sin personliga ersättare. 1 (7) VÄLKOMMEN Datum och tid: 2017-09-13, kl 18:30 Plats: Musikskolan Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet ska ringa in sin personliga ersättare. Kallade till mötet är, Arne Amnér. Viktoria

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-01-17, Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet Kl. 15.00-16.35 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1 (16) Plats och tid Sågen, kl 18.30-20.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerare Bert-Inge Karlsson (KD), ordf Göran Sjögren (S),

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2012-02-16 Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll 2012-02-16 Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Tid och plats Örkelljunga kulturhus, Bringéussalen 2012-02-16, kl. 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenneth Jacobsson (M) - förste vice ordförande Arne Silfvergren

Läs mer

Behandlade ärenden. 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening. 75 Handlingsplan för åtgärder mot hot och våld

Behandlade ärenden. 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening. 75 Handlingsplan för åtgärder mot hot och våld 1 Behandlade ärenden 70 Bidrags- och stödsystem 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening 72 Budgetuppföljning per 2007-08-31 73 Budgetuppföljning per 2007-09-30 74 Delårsbokslut

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1 (21) Paragrafer 5-21 Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan, kl 18.30-20.45 ande Kenneth Dådring (M), ordf. Anders Andersso (KD), 1:e v ordf. Göran Sjögren (S), 2:e v ordf. Ingrid Fredriksson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (6) Paragrafer 284-286 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, sessionssalen, onsdag kl 13.30-16.55 Beslutande Bengt Svensson, ordförande Madeleine Atlas Bodil Andersson Rune Persson Eva Stjärnlind Övriga

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, torsdag den 9 december 2010, kl. 14.00 16.00 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren, 2:e

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M), tjg istället för Marianne

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige 1 (17) Paragrafer 93-104 Plats och tid Musikskolans nya lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 22 september 2015, kl. 19.00-20.35 Beslutande Till detta protokoll fogad sammanträdeslista Övriga närvarande

Läs mer

Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00

Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00 2016-04-12 1 (9) Plats och tid Beslutande Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00 Stefan Lissmark (S) Anna Palm (M) Fredrik Hanell (MP) Susanne Asserfors (S) Maria Truedsson (MP) Christer Olsson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Sammanträdesdatum 204-02-25 Sida (4) Paragrafer 2-9 Plats och tid Klippans Kultur Center, Teatergatan i Klippan, tisdag 25 februari kl. 9.00-20.40 Beslutande Enligt till detta protokoll fogad

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1 (18) Paragrafer 86-100 Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan, kl. 18.30-21.30 ande Kicky Sinclair (M), ordf. Anders Andersson (KD), 1:e v ordf. Michael Nemeti (S), 2:e v ordf. Ingrid Fredriksson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (8)

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-29 1(8) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 29 februari 2012 kl 14.30-18.00. Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (5) Paragrafer 27-29 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.13 Beslutande Kerstin Persson (S), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Johan Pettersson (S),

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1 (17) Paragrafer 4-17 Plats och tid Klippans bibliotek, kl 18.30-21.15 ande Övriga närvarande Utses att justera Kenneth Dådring (M), ordf. Anders Andersson (KD), 1:e v ordf. Göran Sjögren (S), 2:e v ordf.

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 25 oktober 2012 kl. 14.00-15.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren(S),

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30 ande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Robin Holmberg tjg ers för Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Nils-Erik Mattsson (MP) Thomas Håkansson (C) Anna Carlbrant (RP) Roger Gardell (FP) Jan-Eric Wildros (S) JanAnders Palmqvist (S) Peter Bowin (V) 1(5)

Nils-Erik Mattsson (MP) Thomas Håkansson (C) Anna Carlbrant (RP) Roger Gardell (FP) Jan-Eric Wildros (S) JanAnders Palmqvist (S) Peter Bowin (V) 1(5) Sammanträdesprotokoll 1(5) 2013-09-26 Kommunstyrelsen Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 17.00 17.40 Beslutande Roger Fredriksson (M) Kenneth Michaelsson (C) Malin Norfall (S) Lena Karstensson

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1 (25) Paragrafer 50-70 Plats och tid Tingsgården. Stidsvig, kl 18.30-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Bert-Inge karlsson (KD), ordförande Kenneth Dådring (M), 1:e v ordf. Göran Sjögren (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-03-14 i Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet. kl. 18.15-18.50 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 14.35 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1 (20) Paragrafer 96-111 Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan, kl 18.30-22.00 ande Kenneth Dådring (M), ordf. Anders Andersson (KD), 1:e v ordf. Göran Sjögren (S), 2:e v ordf. Cecilia Scott

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 13.00-16.25 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kultur- och fritidschef Marina Hansson, enhetschef Kristin Svensson, Enhetschef Ros-Marie Stjernfeldt,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Mörbyrummet, fritidsförvaltningen, Vallentuna, kl 09.00 10.45. ande Åke Uddén (C), ordförande, Roger Gadde (M), Tommy Eckelöv (S). Ersättare

Läs mer

Kulturkansliet, , kl. 13:30-14:45

Kulturkansliet, , kl. 13:30-14:45 ,,,,,,,,,, :-... -:..-:=- Hässleholms 1 (10) Plats och tid: Kulturkansliet,, kl. 13:30-14:45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Ersättare

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

PROTOKOLL Tekniskt utskott

PROTOKOLL Tekniskt utskott 1 (5) Paragrafer 12-14 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30 15:00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Kerstin

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum (19) vingaker.se

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum (19) vingaker.se 1 (19) Tid och plats Måndagen den 14 januari 2019 kl. 14.00-17.10 i sammanträdesrum Hjälmaren på kommunhuset i Vingåker Beslutande ledamöter Anneli Bengtsson (S), ordf. Robert Skoglund (S), 1:e vice ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2013-10-30 Sida 1 (7) Paragrafer 247-251 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 13.30-15.50 Beslutande Övriga närvarande Utses

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (7) kl ,

Kultur- och fritidsnämnden (7) kl , Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1(7) Plats och tid Ekebackens konferensanläggning, Markaryd, torsdagen den 26 januari 2012 kl 13.00-14.15, 18.30-19.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders

Läs mer

Zainab Tilako (S) 39 David Rydén (KD) Marita Henriksson (SD) Lennart Dahl Kommunhus Nödinge, Ale Torg 7, Cecilia Timén.

Zainab Tilako (S) 39 David Rydén (KD) Marita Henriksson (SD) Lennart Dahl Kommunhus Nödinge, Ale Torg 7, Cecilia Timén. 1(6) Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 18.00-19.35. Nämnden ajournerar sig 18.10-18.20 och 19.10-19.25. Beslutande Anders Rollings(S), ordförande Stefan Ekwing (L) Eje Engstrand (S), tjg för Stefan

Läs mer

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP)

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per 1 Behandlade ärenden Behandlade ärenden 75 Ersättning till ersättare. 76 Budgetuppföljning 2009-11-30 77 Sammanträdesdagar 2010. Bilaga 1 78 Utbildningar 2010. Bilaga 2. 79 Skötselbidrag 2010 80 Ansökan

Läs mer

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm Socialnämnden 2005-05-24 1 (14) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 16.00 Beslutande Ersättare Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Lars Johnsson (m) 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen. Utses att justera: BrittMarie Hansson Liss Böcker Paragrafer: 344-346. Sekreterare. Ordförande. Justerare

Kommunstyrelsen. Utses att justera: BrittMarie Hansson Liss Böcker Paragrafer: 344-346. Sekreterare. Ordförande. Justerare 1 Plats och tid: Stadsbiblioteket, 2011-10-24 kl 17:30-18:15 Beslutande: Åsa Herbst (M) Ola Carlsson (M) Robin Holmberg (M) Jasna L Martinsson (M) tjg ersättare för Göran Larsson Liss Böcker (C) Eva Kullenberg

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid kl. 15:50-16:00 Ledamöter Jonas Sundström (S) Rasmus Möller (M) Kajsa Ezelius (S) Robert Andersson (SD) Frida Nilsson (C) Pär Johnson (L) Christian Poucette (M) Carina Ohlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-05-30 52 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 14.00 18.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Paragrafer 138-145 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2018-09-13, kl. 13.00 14.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Justerade paragrafer 36-41

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Andrarums IF:s klubbstuga, den, kl. 16.00-17.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kultur- och fritidschef Marina Hansson, enhetschef Ros-Marie Stjernfeldt, kanslichef Christian Björkqvist,

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-16.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Cecilia Koch Danielsson (FP)

Läs mer

Anders Ahvander (SÖS)

Anders Ahvander (SÖS) Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 14.00 15.35 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Catharina Blixen-Finecke (M) Erik Lundström

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1 (32) Paragrafer 47-72 Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan, kl 18.30-21.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Kenneth Dådring (M), ordf. Anders Andersson (KD), 1:e v ordf. Göran Sjögren

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 2 mars 2016 kl. 14.00-16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C),

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-12-20

PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-12-20 1 (14) Paragrafer 87-95 Plats och tid Klippans Kultur Center, Teatergatan i Klippan, tisdag 20 december 2011 kl 18.00-18.50 Beslutande Enligt till detta protokoll fogad sammanträdeslista Övriga närvarande

Läs mer

Behandlade ärenden. 43 Hässleholms Golfklubb: Ansökan om bidrag. 44 Extra ärende Ansökan om tilläggsanslag för verksamhetsbidrag

Behandlade ärenden. 43 Hässleholms Golfklubb: Ansökan om bidrag. 44 Extra ärende Ansökan om tilläggsanslag för verksamhetsbidrag 1 Fritidsnämnden 2008-06-18 Behandlade ärenden 37 Budgetuppföljning 2008-04-30. 38 Lokalförsörjningsplan. 39 Information 1. Ann-Marie Ström: Önskemål om styrketräningslokal i Vittsjö. 2. Protokoll från

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-10-11 Kommunhuset, Blå rummet kl. 15.00-16.40 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenneth Jacobsson (M) - förste vice ordförande Arne Silfvergren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2017-03-13 Tid och plats 13 mars 2017, 18:30-20:30 Sessionssalen Ajournering 19:35-19:45 KF 19 Beslutande Se bilaga 1. Övriga närvarande Caroline Depui, kommunchef Lotta Strömbäck, kommunikationschef

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kompassen konferens i Skärhamn kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Georg Strömbom (c)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2018-12-12 227 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 19.00-20.20. Beslutande Samtliga kommunfullmäktigeledamöter med undantag av: Samuel Wigenstam, Kristina Taimi, Marcus

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-10-18 103. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30-21.45

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-10-18 103. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30-21.45 2011-10-18 103 Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30-21.45 Beslutande Axel Paulsson (C) tjg ordförande Jill Andersson (S) 2:e vice ordförande Mikael Sparrhult (FP) Anja Edén (MP) Simon

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Plats och tid Kommunhuset kl. 16.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Jan-Erik Wallin (M), ordförande Onni Vehviläinen (M) Göran Persson (M) Lars Gezelius (M) Sven-Olof Johansson

Läs mer

Claes Diurhuus-Gundersen (m), tjänstgörande ers.

Claes Diurhuus-Gundersen (m), tjänstgörande ers. Sammanträdesprotokoll 1(4) 2012-11-27 Kommunstyrelsen Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 10.00 - Beslutande Roger Fredriksson (m) Kenneth Michaelsson (c) JanAnders Palmqvist (s) Thomas Håkansson

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid: Alerummet - Alafors, kl 08:30-09:10 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Jarl Karlsson (s), ordf Jan Skog (m) Elaine Björkman (s) Roland

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 85-89 Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johansson (C), tjänstgörande istället

Läs mer

GYMNASIENÄMNDEN

GYMNASIENÄMNDEN GYMNASIENÄMNDEN 2007-10-18 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 11.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Thomas Fridlund (c), ers f Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (3) Kommunstyrelsen

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (3) Kommunstyrelsen RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (3) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 18.00 18.20 Beslutande JanAnders Palmqvist, ordf., S Margareta Yngveson, S Thomas Gylling, S Jan-Eric Wildros,

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare Produktionsstyrelsen 2012-05-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 15 maj 2012, klockan 19:00-21.40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Göran Ljungblom

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-01 33 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-06-01, kl 13.15-15.20 Beslutande Enar Moberg (s), ordförande Berit Elgström (s) ers Irene Gustavsson (s) Kjell-Olof

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-02-12, kl. 13.00 15.45 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer