Svarsformulär. Utfärdandedatum: 30 november Information om berörda enheter: Evidence Investigator

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svarsformulär. Utfärdandedatum: 30 november Information om berörda enheter: Evidence Investigator"

Transkript

1

2

3 Svarsformulär Randox Laboratories Ltd 55 Diamond Road Crumlin BT29 4QY Storbritannien Tfn: +44 (0) Utfärdandedatum: 30 november 2018 Klagomålsreferens: REC340 Åtgärdstyp: Enhetsmodifiering Information om berörda enheter: Evidence Investigator Enligt våra register kan din inrättning ha mottagit följande produkt: Enhetsnamn Katalognummer GTIN Batch- /lotnummer Utgångsd atum Tillverkningsda tum Evidence Investigator EV3602 (EV3602R, EV4187) n/a* n/a n/a *n/a = ej tillämpligt Markera ALLA tillämpliga rutor. Jag har läst och förstått anvisningarna för återkallelse i säkerhetsmeddelandet för marknaden. Jag har kontrollerat mitt lager och satt berörda kit i karantän. Jag har meddelat alla i organisationen som behöver känna till det här meddelandet. Jag har läst den viktiga informationen om programvaran och uppdaterat den. Ange tillståndet för den återkallade produkten: returnerad (ange antal, datum och metod)/satt undan för retur förstörd (ange antal, datum och metod) ommärkt (ange antal och datum) satt i karantän i väntan på korrigering (ange antal) Kundinformation Företagsnamn Adress Totalt antal Mottagna Distribuerade Sidan 1 av 2 Formulärnr QA REVISION (0) 25 oktober 2018

4 Svarsformulär Randox Laboratories Ltd 55 Diamond Road Crumlin BT29 4QY Storbritannien Tfn: +44 (0) Distributionsområde (ska fyllas i av distributörer och Randox-kontor) Jag har identifierat och meddelat mina kunder som har fått eller kan ha fått denna produkt senast (ange datum och meddelandemetod) ELLER Nedan följer en lista över kunder som har mottagit/kan ha mottagit denna produkt. Meddela mina kunder. (En lista över kunder kan även skickas i en separat bilaga.) Har du informerats om biverkningar i samband med den återkallade produkten? JA NEJ Om ja, förklara: Mottagare Land Antal mottagna Analysatorns serienummer Antal utbyten som behövs Ifyllt av Textat namn: Underskrift: Datum Telefonnummer E-postadress Fyll i och skicka tillbaka svarsformuläret till technical.services@randox.com inom fem arbetsdagar. Sidan 2 av 2 Formulärnr QA REVISION (0) 25 oktober 2018

5 Viktig information Evidence Investigator-analysatorn programvaruversion med programvaruversion november 2018 Utfärdad av Randox Laboratories Ltd 55 Diamond Road Crumlin County Antrim BT29 4QY Storbritannien Teknisk service +44 (0) Randox Food Diagnostics Ltd +44 (0) Randox Toxicology Ltd +44 (0) Sidan 1 av 16 REVISION (0)

6 Versionsfunktioner Som respons på användarnas återkoppling och i linje med vår policy för kontinuerlig förbättring har Evidence Investigator-analysatorprogramvaran uppdaterats för att tillhandahålla ytterligare funktioner och förbättringar. Information om extra funktioner har infogats i användarhandboken vid behov, och den har uppdaterats och utfärdats på nytt. Handböcker och tillägg till handböcker Som en del i miljöarbetet rör sig Randox mot ökad användning av elektroniska format, och uppdateringar av användarhandböcker distribueras nu elektroniskt i PDF-format. En elektronisk kopia (PDF) av handboken ingår i programvaruuppgraderingspaketet som medföljer denna viktiga information. Elektroniska dokument har fler fördelar än miljömässiga på arbetsplatsen, bl.a: Snabb sökning av text In-/utzoomning av text och bilder Lägre krav på lagringsutrymme Kopior av handboken kan installeras på olika datorer och användas samtidigt Snabba uppdateringar kan göras tillgängliga Lokala utskrifter av enskilda sidor eller hela handboken kan göras om/när behov uppstår. Framtida tillägg kan göras till användarhandboken för att utvidga eller förbättra informationen. Handböcker med tillägg distribueras som kompletta PDF-filer tillsammans med en lista över ändringarna, vilket gör det möjligt för användaren att ersätta den gamla versionen av filen med den nya versionen eller att skriva ut de aktuella sidorna och sätta in dem i en papperskopia av handboken. Anvisningar om hur tillägg infogas medföljer varje version. Vid behov utformas handboken för att skrivas ut i följande format: Dubbelsidig utskrift Färgutskrift A4-pappersutskrift detta kan ändras till USA:s Letter-storlek (eller i stort sett vilken annan storlek som helst) med alternativet Fit i inställningarna i dialogrutan Print som du öppnar via File > Print. Obs! Elektroniska dokument har många fördelar, men vi är medvetna om att vissa slutanvändare kan behöva tillverkarproducerade tryckta kopior på arbetsplatsen. Vid behov kan utskrivna kopior av handboken och tillägg beställas av Randox-representanten. Sidan 2 av 16 REVISION (0)

7 Uppdatering till programvaruversion huvudfunktioner Funktio n Uppdatering 0B0B1 1B1BReferens- och korrigeringspunktdetektion Ändring till kod så att tröskelvärdena som skickas till spotfinding.dll läses in dynamiskt från en ny SFTHRESHOLDS-tabell i databasen i stället för att hårdkodas i kameran. Ändringen krävs i InvestigatorCamera.exe-koden eftersom det är modulen som sedan skickar tröskelvärdena till SpotFinding.dll. Inga uppdateringar av andra moduler krävs. Ändringen möjliggör bättre detektion av referens- och korrigerings-dtr (Discrete Test Regions) som, om de inte detekteras, leder till att provet inte får något testresultat. Därför krävs att användaren kör om provet. Den här uppdateringen kan minska förekomsten av ickegiltiga 6010-felkoder. Referens- och korrigerings-dtr är interna kontrollåtgärder som ses på varje biochip och fastställer huruvida biochipet har riktats korrekt i brunnen. De används som referenspunkter för att beräkna analytresultaten i biochipet. Det har inte skett någon förändring av hur programvaran formaterar eller beräknar analytresultaten. Sidan 3 av 16 REVISION (0)

8 Uppdatering till programvaruversion huvudfunktioner Funktio n Uppdatering 2B2B1 3B3BInkluderande 4B4B2 5B5BInkluderande 6B6B3 7B7BUppdatering 01B8B4 9B1BSammanfattningsrapport 21B01B5 1B13BRapport 41B21B6 13B15BUppdatering 61B41B7 15B17BInkluderande 81B61B8 17B19BUppdatering 02B81B9 19B21BSamtyckesblankett 2B02B10 21B23BTillåt 42B2B11 23B25BAutomatisk av matrisen Cardiac Risk Prediction (CRP) Randox matris Cardiac Risk Prediction är under utveckling och blir snart tillgänglig. av ApoE4-matrisen Evidence Investigator-matrisen ApoE4 är en endast-forskning-analys för detektion av ApoE4-proteinet. av STI Borderline Calculation Uppdatering av STI-matrisen så att alla gränsresultat visas som Borderline. med prover, kontroller och kalibratorer Nu går det att skapa en sammanfattningsrapport av hela körningen med provresultat, kvalitetskontrollsammanfattning och kalibreringssammanfattning. med kvalitetskontrollsammanfattning Det går det att visa och skriva ut kvalitetskontrollsammanfattnings-qrp som ett dokument i stället för flera QRP för varje analyt. Ett nytt format för kvalitetskontrollsammanfattning med alla analyter på ett lättförståeligt dokument, för både dagliga och kumulativa kvalitetskontrollrapporter, som är enkelt att skriva ut. av rapportrubrik så att matrisens namn ingår Rapportrubriker har ändrats så att matrisnamnet ingår. av rapportrubrik med labbinformation Nu går det att ta med detaljerad information såsom labbnamn i rubriken på enskilda provrapporter med text eller bild. av rapportformatering för tydligare resultat Presentationen av rapporter har förbättrats så att det är lättare att särskilja mellan positiva och negativa resultat. För Normalised- och All Quantitative-matriser markeras positiva resultat och gränsresultat för att skapa bättre tydlighet. har integrerats i Troubleshooting Samtycke måste ges innan Randox kan hantera en slutanvändares känsliga test- eller patientdata. Från och med programvaruversion genereras en samtyckesblankett automatiskt när en säkerhetskopiering av databasen skapas på skärmen Troubleshooting. När samtyckesblanketten har fyllts i kan den skickas till Randox tillsammans med säkerhetskopieringen av databasen för felsökningsanalys. kontroll och utskrift av analyturval Systemet tillåter nu att användaren kontrollerar analyturvalet för varje prov innan arbetslistan godtas, och gör det också möjligt att exportera analyturvalet för en arbetslista innan det godtas. utloggning för bättre säkerhet Administratörer/chefer kan ställa in en tidsperiod för inaktivitet varefter den inloggade användaren automatiskt loggas ut. Sidan 4 av 16 REVISION (0)

9 Uppdatering till programvaruversion huvudfunktioner Funktio n Uppdatering 62B42B12 25B27BChange 82B62B13 27B29BIT-säkerhetsuppdateringar 82B14 Referens- Barcode-alternativet i Result History är nu begränsat till endast Managers Efter en noggrann bedömning drogs slutsatsen att det ibland finns ett berättigat behov att tilldela kontroller där de tidigare felaktigt matades in som prover. För att hantera problem med möjlig osäkerhet där provnamn ändras i efterhand begränsar programvaruversion det här alternativet till endast användare med inloggningar på Manager- eller Administrative-nivån. Säkerhetsuppdateringar med följande syften: 1. Eliminera behovet av en lokal administratör efter installationen. 2. Eliminera behovet av en registeråtkomst efter installationen. 3. Eliminera behovet av att avaktivera kontrollen av användarkonto efter installationen. och korrigeringspunktdetektion Ytterligare kontroller av högsta tillåtna variation av RLU mellan referens- och korrigerings- DTR (tillåten kvotvariation definierad enligt matris efter matris-basis). Ytterligare kontroller av tillåtet avstånd och vinkel mellan referens- och korrigerings-dtr. Sidan 5 av 16 REVISION (0)

10 Kända problem i versionen av denna programvara 03B92B1 30B31BChange Barcode-funktionen Change Barcode-funktionen kan avaktiveras efter avbildning av bärare. Korrigerande åtgärd: Change Barcode-funktionen aktiveras om du loggar in med ett annat Manager- eller Administrative-konto, och om du startar om programvaran. 23B13B2 32B3BReferensstandardrapport Fel sidnummer visas på referensstandardrapporten när kundinformationen visas med en stor bild. På rapporten kan det stå sida 1 av 2 trots att bara en sida skrivs ut. Korrigerande åtgärd: För att korrigera eller förhindra ovanstående problem ska du se till att bildhöjden är mindre än 25 pixlar. Sidan 6 av 16 REVISION (0)

11 Viktig versionsinformation Följande anvisningar måste följas innan programvaran Evidence Investigator uppdateras till version 2.1.1: 1. Kör en säkerhetskopiering av systemets databas med programmet Database Backup v2.1 eller Database Tools 2.0. Kontakta Randox tekniska service eller Randox support om du saknar något av programmen. De ser till att du får det. Se till att säkerhetskopian sparas på en säker plats, såsom en extern enhet eller ett flyttbart medium. 2. Läs och följ installationsanvisningarna noggrant. Windows operativsystem XP och 7 sidorna 8 till 15. Gör följande när uppgraderingen är klar: 3. Meddela Randox att uppdateringen har gjorts. Det hjälper oss att ge dig rätt support för dina behov. Om du stöter på fel under uppdateringen ska du kontakta Randox-support med information om felet och eventuellt bifogade skärmbilder. Kör inte analysatorn förrän en supportrepresentant har kontaktats och eventuella fel åtgärdats. Obs! 1. Installationsprogrammet har utformats för att uppdatera Investigator-analysatorer (med programvaruversion eller senare) till programvaruversion (som innehåller uppdateringar för version 2.1.0). 2. Om det uppstår problem kan vissa användare behöva uppgradera manuellt till version och sedan köra om uppgraderingen till version Kontakta Randox-support om du inte har den föregående versionen av programvaran. 3. Programvaruuppdateringen har basen 2.1. Uppdateringen som tas emot av slutanvändaren kan ha ett högre versionsnummer än basen, t.ex eller , beroende på den senast validerade build-versionen. 4. Fjärrsessioner kan ordnas där en Randox-representant utför programvaruuppdateringen eller bedömer analysatorn efter uppdateringen. Tänk på att fjärrsessioner kräver att en internetanslutning är tillgänglig till analysatorns dator. Om du behöver mer information eller ytterligare vägledning ska du kontakta den lokala supporten eller Randox tekniska service på technical.services@randox.com Sidan 7 av 16 REVISION (0)

12 Installation av version av programvaran I programvaruuppdateringen till version används samma konfigurationsprocesser som i föregående installationer. Men användaren ska ändå läsa följande anvisningar för att garanterat känna till installationens steg och genomförande. För att Randox ska kunna erbjuda utrustningsspecifik support är det viktigt att Randox meddelas när programvaran/maskinvaran har uppdaterats. Meddela Randox-support att uppdateringen har slutförts, och ge information om uppdateringen och utrustningen. Du hittar enkelt informationen på skärmen About. Där står analysatorns serienummer 1 och programvaruversion 2. Se Figur Obs! Det huvudsakliga användargränssnittet uppdateras inte som en del av uppdateringen till version 2.1.1, så användargränssnittets build-version fortsätter att visas som Figur 1 Obs! 1. På användarens analysatorer är 1 och 2 annorlunda än på bilden ovan. 2. Användaren rekommenderas att säkerhetskopiera sina databaser till en säker plats, t.ex. en extern enhet eller ett flyttbart medium, med hjälp av Randox Scheduled Backup Assistant innan ny programvara installeras på analysatordatorn. Backup Assistant är ett separat program som du får av den lokala Randox-representanten eller genom att kontakta Randox tekniska service. Obs! Skärmbilderna som visas i detta dokument är representativa för processen och kan skilja sig något mellan enskilda installationer och operativsystem. Sidan 8 av 16 REVISION (0)

13 Installationsprocedur Programvaran kan installeras på två sätt: 1. Genom att skaffa en CD-ROM-skiva från Randox med uppdateringen till version av Investigator-programvaran. 2. Genom att ansluta till Randox FTP-plats och hämta och spara uppdateringen till version av Investigator-programvaran på en tom USB-enhet. Obs! Kunden måste ha tillgång till internet för att slutföra denna procedur. Installation med CD-ROM-skiva 1. Slå på datorn. 2. Mata in CD-ROM-skivan med uppdateringen till version CD-skivan ska köras automatiskt och starta uppdateringen. Leta upp installationsprogrammet för uppdateringar om inte CD-skivan körs automatiskt. Installationsprogrammet är på CD-skivans översta nivå, inte i en mapp. 4. Dubbelklicka på VersionUpdate2_1_1.exe för att starta uppdateringsprogrammet. Se Figur Gå vidare till steg 1 under Investigator Updater-programmet. Hämta programvara på Randox FTP-plats Du måste ha tillgång till internet för att slutföra den här proceduren. Figur 2 1. Öppna Windows Explorer. Du hittar Windows Explorer genom att öppna Computer eller My Computer på menyn Start. Ange följande i adressfältet: ftp://ftp2.randox.com, se Figur 3. Figur 3 Sidan 9 av 16 REVISION (0)

14 2. Tryck på Enter. Fönstret Log On As visas enligt Figur Ange det unika User name och Password enligt nedan och klicka på knappen Log On. User name: evidenceinvestigator Password: Investigator FTP-fönstret med den elektroniska versionen av version av Investigatorprogramvaran öppnas tillsammans med den viktiga informationen och kundmeddelandet. Figur 4 5. Spara alla filer som nämns i steg 4 på en tom USB-enhet för att fortsätta med programvaruuppdateringen. 6. Ta ut USB-enheten med programvaruuppdateringen och sätt in den i Evidence Investigatoranalysatordatorn. 7. Hitta VersionUpdate2_1_1.exe på USB-enheten och dubbelklicka för att starta programvaran för programuppdatering. 8. Gå vidare till steg 1 under Investigator Updater-programmet. Investigator Updater-programmet Beroende på säkerhetsinställningarna för analysatordatorn kan ett varningsmeddelande visas innan programvara får installeras. Se Figur Klicka på knappen Yes för att fortsätta med programvaruuppdateringen. Figur 5 Sidan 10 av 16 REVISION (0)

15 Investigator Updater-programskärmen öppnas. 2. Klicka på knappen Run Update längst ned i programfönstret för att starta uppdateringen. Se Figur 6. I fönstret för programvaruuppdateringens förlopp visas information om programvarufilerna medan systemet uppdateras. Figur 6 3. Processen kan pausas tillfälligt i några sekunder, men fortsätter efter en kort stund. 4. När ett antal filer har lästs in, se Figur 7, försöker programvaruuppdateringen att installera Dot Net Framework 4.0. Figur 7 Sidan 11 av 16 REVISION (0)

16 Installation av Dot Net Framework 4.0 Innan den uppdaterade analysatorprogramvaran installeras försöker installationsprogrammet att installera Dot Net Framework 4.0, se Figur Klicka på OK för att stänga meddelandet och starta Dot Net-installationen. Om installationen redan har genomförts går det att hoppa över den här delen av processen. Klicka i så fall på knappen Close för att gå vidare till nästa uppdateringssteg. Se Figur 9. Figur 8 Figur 9 Om inte programmet redan har installerats (eller om det inte är rätt version av Dot Net) kan Microsoft begära att användaren godkänner licensvillkoren innan installationen av Dot Net Framework 4.0 startas. Du kan skriva ut och spara villkoren för framtida referens. 2. Markera kryssrutan för att bekräfta att du godkänner licensvillkoren. 3. Klicka på knappen Install för att starta installationen av Dot Net Framework 4.0. Processen för installationen av Dot Net Framework 4.0 visas på skärmen genom förloppsindikatorer. Obs! Starta INTE om datorn när Dot Net Framework 4.0 har installerats. Datorn ska startas om först när hela uppdateringen av analysatorprogramvaran har slutförts. Ett meddelande visas när installationen av Dot Net Framework 4.0 slutförs. 4. Klicka på knappen Finish för att avsluta installationen av Dot Net Framework 4.0. Analysatoruppdateringen fortsätter automatiskt när installationen av Dot Net Framework 4.0 har slutförts. Sidan 12 av 16 REVISION (0)

17 Installation av C++ Efter Dot Net-installationen försöker systemet att uppdatera C++-biblioteken. C++ är programmeringsspråket som används för att skapa analysatorprogramvaran. Många användare, särskilt de som kör relativt nya system, kanske redan har en senare version av C++ på datorn än den version som utgör minimikravet för analysatorn. Se Figur 10. Figur 10 Om versionen av C++ på analysatordatorn är äldre än vad som krävs för version av analysatorprogramvaran så installerar installationsprogrammet de nya C++-biblioteken. Om du redan har rätt version av C++, eller en ännu bättre version, informeras du om det i ett meddelande på skärmen. Klicka på Close för att gå till nästa uppdateringssteg. Se Figur 11. Figur 11 Installation av analysatoruppdatering Analysatorprogramvarans uppdateringar för version och version fortsätter automatiskt när C++processen har avslutats. Uppdateringsförloppet visas på skärmen medan varje fil bearbetas. I slutet av processen visas en serie meddelanden, se Figur 12, som bekräftar att alla nödvändiga.dll-filer har installerats. Klicka på knappen OK för att bekräfta alla meddelanden. Uppdateringen fortsätter nu och analysatorprogramvarans filer installeras. Figur 12 Sidan 13 av 16 REVISION (0)

18 När alla filer har installerats anger fönstret för installationsförloppet att uppdateringen har slutförts, se Figur 13. Ett popup-meddelande visas med en bekräftelse på att uppdateringen har slutförts. 1. Klicka på knappen OK för att bekräfta meddelandet. Se Figur Klicka på knappen Close i installationsfönstret för att stänga installationsprogramvaran. 3. Starta om analysatordatorn via knappen Windows/Start. 4. Starta analysatorprogramvaran. Version av programvaran ska visas. Figur 13 Figur 14 43B3BSå här kontrollerar du programvaruversionen 1. Starta analysatorprogramvaran. Ett meddelande visas med alternativet att starta analysatorn. Se Figur 15. Figur Välj Yes för att starta analysatorn och programvaran, eller välj No för att endast starta programvaran. Programvaruversionen visas nära mitten av skärmen. Se Figur 16. Det går att visa analysatorversionen och annan analysatorinformation när som helst när analysatorn/programvaran används: Tryck på F1-tangenten på tangentbordet för att visa skärmen About. Programvaruversionen visas längst ned i fönstret. Klicka på knappen Close för att stänga popup-fönstret och återgå till huvudprogramvaran. Figur 16 Obs! 1. Adress och telefonnummer kan kopieras och klistras in vid behov. 2. Användare med webbåtkomst kan klicka på Randox-webbadressen för att öppna densamma. Sidan 14 av 16 REVISION (0)

19 Genvägsikon för Evidence Investigator Som en del av den visuella uppgraderingen av Investigator-programvaran har ikonen som används för att starta programvaran också ändrats, och många användare lägger en genväg till filen EvInvest.exe på skrivbordet. Så här lägger du en genväg på skrivbordet 1. Gå till filen EvInvest.exe i mappen UI på disken C: (C:\ev180\UI\ EvInvest.exe) 2. Högerklicka på filen EvInvest.exe. En popup-meny öppnas. 3. Välj Send to på popup-menyn. En rad alternativ visas på en undermeny. 4. Välj Desktop (create shortcut) på undermenyn. Se Figur 17. Figur En genvägsikon till programvaran (anges med den lilla pilen i det nedre vänstra hörnet) visas på skrivbordet. Se Figur 19. Figur 18 Vissa användare kanske inte ser den nya ikonen, utan den gamla från tidigare installationer av programvaran, se Figur 19. Detta orsakas av ett känt fel i Windows operativsystem, men är inte ett problem och påverkar inte analysatorprogramvaran på något sätt. Användare som vill visa den nya ikonen ska följa stegen nedan, vilka bör lösa problemet i de flesta fall. Figur Klicka på Windows Start-knappen. Se Figur 20. Figur Ange ordet Run i fältet Search längst ned på Startmenyn. Se Figur 21. Programikonen Run visas högst upp på Startmenyn. 8. Klicka på programikonen Run. Programmet öppnas. Figur 21 Sidan 15 av 16 REVISION (0)

20 9. Ange följande text i programmet Run, se Figur 22: Ie4uinit.exe -ClearIconCache Obs! Det är ett enkelt mellanslag mellan ordet.exe och bindestrecket (-). Figur Klicka på OK. 11. Fönstret Run stängs och den gamla analysatorikonen ska ha ersatts med en ny ikon. Förfarandet avslutas. Sidan 16 av 16 REVISION (0)

Enhetens namn Katalognummer GTIN CA8309 CA8021

Enhetens namn Katalognummer GTIN CA8309 CA8021 Svarsformulär Randox Laboratories Ltd 55 Diamond Road Crumlin Storbritannien BT29 4QY technical.services@randox.com Tfn: +44 (0) 28 9445 1070 Utgivningsdatum: 05 december 2018 Ärendereferens: REC359 Åtgärdstyp:

Läs mer

Uppdatering av programvaror Användarhandbok

Uppdatering av programvaror Användarhandbok Uppdatering av programvaror Användarhandbok Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen i detta dokument

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (10) Datum 2012-03-16 0.7. Installationsguide ROPA

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (10) Datum 2012-03-16 0.7. Installationsguide ROPA samhällsskydd och beredskap 1 (10) Installationsguide ROPA samhällsskydd och beredskap 2 (10) Installationsguide ROPA ROPA version Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Avdelningen för utbildning,

Läs mer

LIMITED DESKTOP. Version Januari 2008

LIMITED DESKTOP. Version Januari 2008 LIMITED DESKTOP Version 1.01 Januari 2008 Innehållsförteckning Rekommenderad utrustning... 5 Installation... 5.NET Framework 1.1... 5 Limited Desktop... 5 Programinformation... 5 Programmet Limited Desktop...

Läs mer

Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se -

Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se - Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se - (Läs hela anvisningen innan du installerar)!denna installationsanvisning innehåller förändringar från tidigare versioner! 1. Programmets syfte...

Läs mer

Installationsguide, Marvin Midi Server

Installationsguide, Marvin Midi Server Installationsguide, Marvin Midi Server 1 Ändringsinformation... 2 2 Marvin Midi Server... 2 2.1 Inledning... 2 2.2 Förutsättningar för en framgångsrik installation... 2 2.3 Kort om installationen... 3

Läs mer

Viktigt säkerhetsmeddelande Connex Spot Monitor

Viktigt säkerhetsmeddelande Connex Spot Monitor 2018-09-14 Bästa Welch Allyn-kund: Referensnummer: WA18-01-01 Åtgärd: Modifiering av enhet Bakgrund: Interna tester på Welch Allyn har visat att Connex Spot Monitor-enheter med Masimo SpO2 inte uppfyller

Läs mer

Produktmeddelande. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Villkor för programvaran

Produktmeddelande. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Villkor för programvaran Starta här Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation i USA. Informationen i detta dokument kan komma att bli inaktuell

Läs mer

Flytt av. Vitec Mäklarsystem

Flytt av. Vitec Mäklarsystem Flytt av Vitec Mäklarsystem Augusti 2014 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 Förutsättningar... 2 Läs noga igenom manualen... 2 Systemkrav... 2 Kundservice/Teknisk support... 2 2. Skapa säkerhetskopia...

Läs mer

Din guide till. Byte av databas. Från MSDE till SQL Express

Din guide till. Byte av databas. Från MSDE till SQL Express Din guide till Byte av databas 123 Från MSDE till SQL Express Innehållsförteckning 1. Tekniska krav... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Kundservice/Teknisk support... 2 4. Byte av MSDE till SQL Express...

Läs mer

BRÅDSKANDE KORRIGERING FÖR MEDICINSK UTRUSTNING PÅ MARKNADEN

BRÅDSKANDE KORRIGERING FÖR MEDICINSK UTRUSTNING PÅ MARKNADEN BRÅDSKANDE KORRIGERING FÖR MEDICINSK UTRUSTNING PÅ MARKNADEN Thermo Scientific Indiko- och Indiko Plus-analysatorer Katalognummer: 98630000, 98631000, 98640000, 98641000 28 februari 2014 Bästa kund: Syftet

Läs mer

Instruktion till. PigWin PocketPigs. Del 1 - Installation 2008-07-10

Instruktion till. PigWin PocketPigs. Del 1 - Installation 2008-07-10 Instruktion till PigWin PocketPigs Del 1 - Installation 2008-07-10 INNEHÅLL Installation...3 Förberedelser - pocket...3 Förberedelser - PC...3 PocketPigs...4 Pocket PC nr. 2...5 Installation av AgroSync...6

Läs mer

Installation av. Vitec Mäklarsystem

Installation av. Vitec Mäklarsystem Installation av Vitec Mäklarsystem Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Installera Vitec Mäklarsystem... 3 3. Inställningar av rättigheter i Windows Vista och Windows 7... 7 4. Första gången du startar...

Läs mer

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 Prenumeration För att kunna använda BaraTrav behöver du en prenumeration. Den skapar du på BaraTrav.se. Du behöver registrera namn och adressuppgifter.

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer

Installation av FEBDOK version 5.4 Koncern (nätverk)

Installation av FEBDOK version 5.4 Koncern (nätverk) FEBDOK 2014-01-08 Sida 1/10 Installation av FEBDOK version 5.4 Koncern (nätverk) Denna handledning behandlar FEBDOK 5.4 koncerninstallation (server). För andra operativsystem kan skärmbilderna vara annorlunda

Läs mer

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET.

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. INSITE INSTALLATIONSBULLETIN Sid 2: Installera INSITE Sid 7: Ta bort INSITE OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. OM PROGRAMVARAN INSTALLERAS ELLER ANVÄNDS PÅ FELAKTIGT

Läs mer

ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server

ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server 1. Inledning För att den i Arx interna Jetty Web servern skall kunna skapa temporära filer måste den ha tillgång till en användarkatalog (ett användarkonto)

Läs mer

Installation av FEBDOK version 6.0 Singel

Installation av FEBDOK version 6.0 Singel FEBDOK 2016-11-30 Sida 1/10 Installation av FEBDOK version 6.0 Singel Denna handledning behandlar FEBDOK 6.0 singelinstallation (enanvändare). Denna anvisning är gjord på Windows7. För andra operativsystem

Läs mer

Nyinstallation Nätverksversion

Nyinstallation Nätverksversion Installationsanvisning för Capitex Säljstöd Nyinstallation Nätverksversion Senast uppdaterad 2007-10-25 Capitex Säljstöd installationsanvisning Välkommen! Denna guide är till för dig som just har köpt

Läs mer

Installationsguide fo r CRM-certifikat

Installationsguide fo r CRM-certifikat Installationsguide fo r CRM-certifikat För att säkerställa en säker inloggning till CRM Finance webb så behöver alla kunder installera ett kund-unikt klientcertifikat innan man kan försöka logga in i systemet.

Läs mer

Installation av. Vitec Mäklarsystem

Installation av. Vitec Mäklarsystem Installation av Vitec Mäklarsystem 2012-11-19 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Installera Vitec Mäklarsystem... 4 3. Inställningar av rättigheter i Windows Vista och Windows 7... 7 4. Första gången

Läs mer

Installation av FEBDOK version 6.0 Server (nätverk)

Installation av FEBDOK version 6.0 Server (nätverk) FEBDOK 2016-11-28 Sida 1/9 Installation av FEBDOK version 6.0 Server (nätverk) Denna handledning behandlar FEBDOK 6.0 server. Denna anvisning har skärmbilder från Windows 7. För andra operativsystem kan

Läs mer

Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing

Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing Innehåll 1. Metoder att installera...1 2. Förutsättningar...2 DotNet Framework 3.5...2 MSI Installer 4.5...2 3. Hämta SQL Server 2008 R2

Läs mer

Installation av FEBDOK version 5.4 Singel

Installation av FEBDOK version 5.4 Singel FEBDOK 2014-01-07 Sida 1/10 Installation av FEBDOK version 5.4 Singel Denna handledning behandlar FEBDOK 5.4 lokal klientinstallation. Skärmklipp är hämtade från Windows 7 i norsk version. För andra operativsystem

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Installation av Microsoft Office... 2 Information INFÖR INSTALLATION... 2 Installation av Microsoft Office... 3 Komma igång...

Läs mer

Manual Godman Redovisning

Manual Godman Redovisning Installation Sid 2 Avinstallera Sid 4 Installation från CD Sid 6 Uppdateringar Sid 7 Manual Godman Redovisning Sid 8 Skapa huvudman, God man Sid 8 Skapa ditt första räkenskapsår Sid 8 Bankkonton Sid 9

Läs mer

Uppdatering av programvaror Användarhandbok

Uppdatering av programvaror Användarhandbok Uppdatering av programvaror Användarhandbok Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen i detta dokument

Läs mer

Inbyggd programvara för DiMAGE X1, v 1.10

Inbyggd programvara för DiMAGE X1, v 1.10 www.konicaminolta.com www.konicaminoltasupport.com Inbyggd programvara för DiMAGE X1, v 1.10 I det här avsnittet beskrivs hur du installerar den inbyggda programvaran v 1.10 för DiMAGE X1; programvara

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM. Studentversion

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM. Studentversion INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support... 2 5. Start

Läs mer

Smartair System. TS1000 Version 4.23

Smartair System. TS1000 Version 4.23 Smartair System TS1000 Version 4.23 Denna manual är ett komplement till: 2069-1001 Smartair System Installations och driftsättningsmanual version 4.20A Denna manual beskriver nyheter i Smartair TS1000

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. Uppdatering av ditt Mamut-system

INSTALLATIONSGUIDE. Uppdatering av ditt Mamut-system INSTALLATIONSGUIDE Uppdatering av ditt Mamut-system DETALJERAD GUIDE OM HUR DU STEG-FÖR-STEG UPPDATERAR DIN VERSION AV MAMUT BUSINESS SOFTWARE FRÅN VERSION 9.0 ELLER SENARE Mamut Kunskapsserie, nr. 5-2007

Läs mer

Lite LITE. Anvisningar för snabb installation. Version 1.0

Lite LITE. Anvisningar för snabb installation. Version 1.0 SPACEC@M LITE Anvisningar för snabb installation Version 1.0 1 1. Inledning Denna handbok är avsedd för användare av Trust SpaceC@m Lite. Inga särskilda kunskaper krävs för installation och användning

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC

Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC 1 (11) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2007 - Windows 2013-11-26 Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

Programinstallation Datorbaserat handsmörjningssystem

Programinstallation Datorbaserat handsmörjningssystem Programinstallation Datorbaserat handsmörjningssystem ASSALUB AB - 1 - www.assalub.se ASSALUB AB - 2 - www.assalub.se I26101-S-11.02 Innehållsförteckning 1 SYSTEMKRAV... 4 2 INSTALLATION... 5 2.1 Inkopiering

Läs mer

Installation av FEBDOK version 5.4 Server (nätverk)

Installation av FEBDOK version 5.4 Server (nätverk) FEBDOK 2014-01-07 Sida 1/9 Installation av FEBDOK version 5.4 Server (nätverk) Denna handledning behandlar FEBDOK 5.4 lokal klientinstallation. För andra operativsystem kan skärmbilderna vara annorlunda

Läs mer

Uppdatering av programvaror

Uppdatering av programvaror Uppdatering av programvaror Användarhandbok Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen häri kan ändras

Läs mer

Svensk version. Inledning. Lådans innehåll. Viktigt! WC050 Sweex Webcam 1.3 Megapixel USB 2.0

Svensk version. Inledning. Lådans innehåll. Viktigt! WC050 Sweex Webcam 1.3 Megapixel USB 2.0 WC050 Sweex Webcam 1.3 Megapixel USB 2.0 Inledning Först och främst tackar vi dig till ditt köp av denna Sweex Webcam 1.3 Megapixel USB 2.0. Med denna webbkamera kan du enkelt kommunicera med dina vänner

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Push - installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0

Sharpdesk V3.5. Push - installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0 Sharpdesk V3.5 Push - installationsguide: produktnyckelversion Version 1.0 Copyright Upphovsrätten för denna programvara tillhör Sharp Corporation. All reproduktion, bearbetning eller översättning utan

Läs mer

WC004 - Nightvision Chatcam. Viktigt! Installera drivrutinen innan anslutning av Sweex Nightvision Chatcam!

WC004 - Nightvision Chatcam. Viktigt! Installera drivrutinen innan anslutning av Sweex Nightvision Chatcam! WC004 - Nightvision Chatcam Inledning Utsätt inte Sweex Nightvision Chatcam för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Sweex Nightvision

Läs mer

Handbok för Nero ImageDrive

Handbok för Nero ImageDrive Handbok för Nero ImageDrive Nero AG Information om upphovsrätt och varumärken Användarhandboken till Nero ImageDrive och dess innehåll skyddas av upphovsrätt och tillhör Nero AG. Med ensamrätt. Den här

Läs mer

Del 1: Skapa konto i Exchange

Del 1: Skapa konto i Exchange Adminguide Del 1: Skapa kontot i Exchange Del 2: Aktivera kontot i Office 365 Del 3: Anpassa kontot till ITarbetsplatsen Del 4: Installera dator i ITarbetsplatsen Del 5: ITarbertsplatsen - dator till användarkonto

Läs mer

Installationsguide ELCAD 7.10

Installationsguide ELCAD 7.10 Installationsguide ELCAD 7.10 Innehållsförteckning Inledning... 2 Installation av ELCAD 7.10... 2 Viktiga nyheter om installationen... 2 Före installationen... 2 Ladda hem internationell version... 2 Ladda

Läs mer

JoicePhone Installationsmanual

JoicePhone Installationsmanual JoicePhone Installationsmanual - 1 - Innehållsförteckning Krav på hårdvara...2 Installation av program...2 Hur man använder JoicePhone...9 Användargränssnitt...10 Att ringa samal...12 Lägga till kontakter...12

Läs mer

Installationsmanual för OnCourse

Installationsmanual för OnCourse Installationsmanual för OnCourse Detta dokument beskriver de steg som ni behöver gå igenom för att installera OnCourse på er golfklubb. OnCourse är utvecklat och testat för Windows XP, Windows Vista och

Läs mer

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Mars Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster.

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Mars Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster. Violweb Kom-igång-guide Mars 2019 Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av s tjänster. Innehållsförteckning Systemkrav... 2 Administratörsrättigheter... 3 Hur vet

Läs mer

Installation av WinPig Slakt

Installation av WinPig Slakt Installation av WinPig Slakt Grundinstallation av WinPig Slakt ska göras med en cd skiva, den går inte att hämta från Internet. I samband med installationen installeras också vissa nödvändiga komponenter

Läs mer

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 4500 laserskrivare

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 4500 laserskrivare Windows NT 4.x Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-21 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-21 "Andra installationsmetoder" på sidan 3-22 "Felsökning i Windows NT 4.x (TCP/IP)"

Läs mer

Installation av. Vitec Mäklarsystem Office

Installation av. Vitec Mäklarsystem Office Installation av Vitec Mäklarsystem Office 2016-02-18 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 A. Förberedelser... 3 B. Läs noga igenom manualen... 3 C. Systemkrav - minimum... 3 D. Programsupport/Teknisk

Läs mer

Installationsanvisningar. till IST Analys

Installationsanvisningar. till IST Analys Installationsanvisningar för IEklient till IST Analys 2 Med rätt säkerhetsinställningar i din webbläsare ska det vara enkelt att komma igång med IST analys. Allt ska då laddas hem och starta automatiskt

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN. Installationsguide för programvara

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN. Installationsguide för programvara LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN Installationsguide för programvara HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Installationsguide för programvara Upphovsrätt och licens 2011 Hewlett-Packard Development

Läs mer

Schemalätt 6.0 Installationsanvisning

Schemalätt 6.0 Installationsanvisning Schemalätt 6.0 Installationsanvisning Inledning Här följer en kort instruktion över hur du som ny kund installerar och aktiverar Schemalätt 6.0. Observera att Schemalätt 6.0 är ett Windows program och

Läs mer

TRUST USB VIDEO EDITOR

TRUST USB VIDEO EDITOR TRUST USB VIDEO EDITOR S Anvisningar för snabb installation Version 1.0 1 1. Inledning Denna handbok är avsedd för användare av Trust USB Video Editor. Du måste ha viss erfarenhet av datorer för att kunna

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC 1 (9) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2013 - Windows 2013-11-26 Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

1. Säkerhetskopiera den eller de byråer du har arbetat med via i Visma Klient.

1. Säkerhetskopiera den eller de byråer du har arbetat med via i Visma Klient. Visma Byråstöd Installationsanvisning Innehåll Viktigt att tänka på innan du påbörjar installationen... 1 Nya versioner... 1 Uppdatering från Visma Klient i samband med datorbyte... 1 Gör så här när du

Läs mer

mobile PhoneTools Användarhandbok

mobile PhoneTools Användarhandbok mobile PhoneTools Användarhandbok Innehåll Systemkrav...2 Innan du installerar...3 Installera mobile PhoneTools...4 Installation och konfigurering av mobiltelefonen...5 Onlineregistrering...7 Avinstallera

Läs mer

PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card inkluderar följande anslutningar:

PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card inkluderar följande anslutningar: PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card Introduktion Först och främst tackar vi till ditt köp av detta Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Med detta kort kan du enkelt lägga till

Läs mer

Användarmanual LOCKBEE - Business. En produktion av Avtre AB

Användarmanual LOCKBEE - Business. En produktion av Avtre AB Användarmanual LOCKBEE - Business En produktion av Avtre AB Användarmanual för Lockbee - Business Användarmanualen är avsedd att ge en närmare introduktion av Lockbees funktioner och nyttjande. Vi rekommenderar

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

Komma igång med PSS (Personal Sound System)

Komma igång med PSS (Personal Sound System) QSG_swe 29/12/04 15:14 Page 43 Komma igång med PSS (Personal Sound System) Ta dig tid att läsa det här innan du använder ditt PSS. Vi hoppas att du kommer ha mycket nöje med din personligt ljudsystem (pss).

Läs mer

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Kom igång med Windows 8 www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Innehållsförteckning Grunderna i Windows.... 1 Miljön i Windows 8... 2 Startskärmen... 2 Zooma... 2 Snabbknappar... 3 Sök... 4 Dela... 4 Start...

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0

Sharpdesk V3.5. Installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0 Sharpdesk V3.5 Installationsguide: produktnyckelversion Version 1.0 Copyright Upphovsrätten för denna programvara tillhör Sharp Corporation. All reproduktion, bearbetning eller översättning utan skriftligt

Läs mer

Hogia Administration AB bedriver kontinuerlig utveckling av programmen och reserverar sig för avvikelse mellan program och handbok.

Hogia Administration AB bedriver kontinuerlig utveckling av programmen och reserverar sig för avvikelse mellan program och handbok. Innehållsförteckning Systemkrav....................................3 Val av installation..............................12 Behörigheter..................................12 InstallationsCD................................13

Läs mer

Windows 98 och Windows Me

Windows 98 och Windows Me Windows 98 och Windows Me "Förberedelser" på sida 3-25 "Snabbinstallation från CD-skiva" på sida 3-26 "Övriga installationssätt" på sida 3-26 "Felsökning i Windows 98 och Windows Me" på sida 3-28 "dokument

Läs mer

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Januari Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster.

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Januari Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster. Violweb Kom-igång-guide Januari 2019 Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av s tjänster. Innehållsförteckning Systemkrav... 2 Administratörsrättigheter... 3 Hur

Läs mer

E-posthantering med Novell Groupwise WebAccess

E-posthantering med Novell Groupwise WebAccess E-posthantering med Novell Groupwise WebAccess En liten hjälpreda sammanställd av Thomas Granhäll. Materialet får kopieras fritt! 2003 Följande moment behandlas i denna manual: 1. Logga in 2. Ta emot och

Läs mer

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0. Viktigt! Installera drivern innan du ansluter Sweex Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2!

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0. Viktigt! Installera drivern innan du ansluter Sweex Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2! WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 Introduktion Utsätt inte Sweex Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement.

Läs mer

Användarhantering Windows 7 I denna laboration kommer vi att skapa nya användare och grupper och titta på hur man hantera dessa.

Användarhantering Windows 7 I denna laboration kommer vi att skapa nya användare och grupper och titta på hur man hantera dessa. Användarhantering Windows 7 I denna laboration kommer vi att skapa nya användare och grupper och titta på hur man hantera dessa. Antal: Enskilt Material: En dator med Windows 7 (Vista, Windows 8 eller

Läs mer

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 "Förberedelser" på sida 3-14 "Snabbinstallation från CD-skiva" på sida 3-14 "Övriga installationssätt" på sida 3-15 "Felsökning i Windows 2000, Windows

Läs mer

Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x. Om du använder EtherTalk behövs ingen IP-adress för Macintosh-datorer.

Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x. Om du använder EtherTalk behövs ingen IP-adress för Macintosh-datorer. Macintosh Det här avsnittet omfattar: "Krav" på sidan 3-31 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-31 "Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x" på sidan 3-31 "Aktivera och använda TCP/IP för

Läs mer

via webbgränssnittet. Du har även tystnadsplikt gällande dina identifikationsuppgifter.

via webbgränssnittet. Du har även tystnadsplikt gällande dina identifikationsuppgifter. Anvia Säkerhetskopiering 1(6) Anvia Säkerhetskopiering 2.3 Saker som bör beaktas före installationen! Eftersom tjänsten även omfattar en sharing-egenskap, ansvarar du som kund själv för hurdana filer som

Läs mer

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Svensk version LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inledning Först och främst tackar vi till ditt köp av denna Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps. Med denna Wireless LAN Adapter kan

Läs mer

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Användarhandbok för SecurDisc Nero AG SecurDisc Information om upphovsrätt och varumärken Användarhandboken och dess innehåll skyddas av upphovsrätt och tillhör Nero AG. Med ensamrätt. Användarhandboken

Läs mer

Installationsanvisning för LUQSUS-K version 3.0b

Installationsanvisning för LUQSUS-K version 3.0b Avd. för arbets-och miljömedicin & Inst. för psykologi, Lunds universitet Installationsanvisning för LUQSUS-K version 3.0b Systemkrav Innan du börjar installationen bör du kontrollera att operativsystem

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC Word och PowerPoint

Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC Word och PowerPoint 1 (13) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2007 - Windows 2011-07-06 Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

Bruksanvisning Brother Meter Read Tool

Bruksanvisning Brother Meter Read Tool Bruksanvisning Brother Meter Read Tool SWE Version 0 Copyright Copyright 2017 Brother Industries, Ltd. Med ensamrätt. Innehållet i det här dokumentet kan ändras utan föregående meddelande. Programvaran

Läs mer

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning FLEX Personalsystem Uppdateringsanvisning Innehållsförteckning UPPDATERING... 3 Allmänt... 3 Förberedelser... 3 Informera om uppdatering... 3 Ladda hem uppdateringsfiler... 4 Att observera vid uppdatering...

Läs mer

Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express SP2 fo r SSF Timing

Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express SP2 fo r SSF Timing Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express SP2 fo r SSF Timing 1 Förutsättningar 1.1 Windows 7 och nyare DotNet Framework 3.5 SQL server 2008R2 kräver dotnet framework(.net) 2.0 för att fungera.

Läs mer

Ashampoo Rescue Disc

Ashampoo Rescue Disc 1 Ashampoo Rescue Disc Programmet gör det möjligt att skapa en räddningsskiva, DVD eller USB-minne. Detta räddningssystem är avsedd för två typer av situationer: 1. För att återställa en säkerhetskopia

Läs mer

Installationsanvisning fr o m version 2012.2

Installationsanvisning fr o m version 2012.2 Installationsanvisning fr o m version 2012.2 Hämta aktuell version från Kundtorget - Gå in på vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se eller logga in via programmet under menyn Kundtorget. Logga in genom att

Läs mer

Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8

Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8 Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8 I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar drivrutinerna för egen PostScript

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5.

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5. Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Ladda Office 365 till egen dator...2 Tema...2 Outlook (e-post)... 2 E-post inställningar...2

Läs mer

Svensk version. Inledning. Installation av Windows XP och Vista. LW056V2 Sweex trådlös LAN cardbus-adapter 54 Mbps

Svensk version. Inledning. Installation av Windows XP och Vista. LW056V2 Sweex trådlös LAN cardbus-adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex trådlös LAN cardbus-adapter 54 Mbps Inledning Utsätt inte Sweex trådlösa LAN cardbus-adapter 54 Mbps för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller nära värmekällor.

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv OneDrive OneDrive... 3 Vad är fördelarna med OneDrive för dig som användare?... 3 Skapa OneDrive-konto... 4 Kom åt OneDrive på olika enheter... 6 Via appar på datorn... 6

Läs mer

Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT

Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT Innehållsförteckning 1 Maskinkrav innan installation 2 Konfigurera IIS 3 Installationsanvisningar

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

Anvia Online Backup 1(8) Installationsguide

Anvia Online Backup 1(8) Installationsguide Anvia Online Backup 1(8) Anvia Online Backup Sådant som du bör beakta före installationen! Eftersom tjänsten omfattar sharing-egenskaper, ansvarar du som kund själv för hurdana filer som säkerhetskopieras

Läs mer

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-15 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-15 "Andra installationssätt" på sidan 3-16 "Felsökning

Läs mer

15 Skapa en Start-Diskett

15 Skapa en Start-Diskett 151 15 Skapa en Start-Diskett När du startar din PC så letar den efter vissa uppstartningsfiler. Sökningen börjar på din diskettenhet och därefter på hårddisken. Detta innebär att om något är fel med din

Läs mer

Installationsanvisning fr o m version 2014.1

Installationsanvisning fr o m version 2014.1 Installationsanvisning fr o m version 2014.1 Innehåll Hämta aktuell version från Kundtorget... 1 Detaljerad beskrivning för nedladdning av programmet från Kundtorget... 1 Kontrollera Microsoft.Net Framework

Läs mer

Juni 2003 PlanCon Viewer Handledning PlanCon PROJEKT

Juni 2003 PlanCon Viewer Handledning PlanCon PROJEKT PlanCon Viewer Med PlanCon Viewer kan du som inte har PlanCon öppna PlanCon projekt (*.prj) och skriva ut dessa. Inga ändringar i projektet kan göras. Filtreringar, sorteringar och vissa ändringar i utseendet

Läs mer

Administratörsrättigheter i Windows krävs för att genomföra installationen.

Administratörsrättigheter i Windows krävs för att genomföra installationen. CADCAM-it Toolbox 2011 Installationsanvisning - Installation - Licensregistrerting - Avinstallation 1. Installation Administratörsrättigheter i Windows krävs för att genomföra installationen. Avinstallera

Läs mer

Administrationsmanual ImageBank 2

Administrationsmanual ImageBank 2 Administrationsmanual ImageBank 2 INNEHÅLL 1. Konventioner i manualen 3 2. Uppmärksamhetssymboler 3 3. Vad är imagebank SysAdmin 4 4. Guide för att snabbt komma igång 5 5. Uppgradera din imagebank 1.2

Läs mer

Grundkurs 1 IKT Filhantering

Grundkurs 1 IKT Filhantering Filhantering Dan Haldin Ålands lyceum I N N E H Å L L S F Ö R T E C K N I N G Innehållsförteckning... 2 Filhantering med Windows... 3 Skapa Mappar... 4 Spara rätt... 5 Öppna sparade filer... 7 Flytta och

Läs mer

Statistiska centralbyrån

Statistiska centralbyrån MONA-handledning 1. Inloggning 2. Användning 3. Utloggning 1. Inloggning För inloggning i MONA-systemet krävs ett användarnamn, en PIN-kod och ett lösenord. Dessa hittar du på ett rekommenderat brev som

Läs mer

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Installationsguide

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Installationsguide Xerox Device Agent, XDA-Lite Installationsguide Introduktion XDA-Lite XDA-Lite är ett program avsett för insamling av data från skrivare. Det används framför allt för att automatiskt skicka in mätaravläsningar

Läs mer