NGS GROUP UPPFÖRANDEKOD

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NGS GROUP UPPFÖRANDEKOD"

Transkript

1 NGS GROUP UPPFÖRANDEKOD

2 NGS Group är en växande tjänstekoncern som levererar kvalitetssäkrad kompetensförsörjning inom bemanning samt ledarförsörjning av ett flertal tjänstekategorier. Vi har kunder både i offentlig och privat sektor, ofta med långvariga och upphandlade relationer för att försörja företag och organisationer med rätt kompetens, vid rätt tillfälle. Genom egen tillväxt och strategiska förvärv utvecklar vi vår verksamhet för bemanning och rekrytering. Därmed kan fler individer, organisationer och företag utvecklas och växa. NGS ledord är frihet och flexibilitet. Dessa två ord sammanfattar vår ambition att medverka till en modern och dynamisk arbetsmarknad den arbetsmarknad som efterfrågas av alla de människor som vi möter hos oss på NGS varje dag. Vi är en koncern som värnar om vår ekonomiska tillväxt, långsiktiga relationer och förmåga till förändring. Detta uppnår vi med en effektiv organisation, ett framtidsinriktat förhållningssätt och ett tydligt ledarskap. Vårt hållbarhetsarbete har sin grund i FN:s mål nummer 8, kring arbetsliv, arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt som vårt fokusområde. I vår hållbarhetsstrategi beskriver vi hur vi tar ansvar för vårt företagande, vårt miljöarbete samt vårt sociala engagemang. Vår uppförandekod baseras på FN Global Compacts principer inom områdena mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden, miljö och anti-korruption ( NGS ledning ansvarar för att informera om samt implementera vår uppförandekod och vårt hållbarhetsarbete. Alla medarbetare har ett ansvar för att dessa efterlevs och uppmuntras att rapportera förhållanden som kan stå i konflikt med dessa åtaganden. NGS vill tillsammans med medarabetare och andra intressenter bidra till lösningar kring framtidens arbetsmarknad med dess möjligheter och utmaningar.

3 NGS arbetar med och för människor. För oss är det av stor vikt att leva som vi lär genom att hålla en hög etik och moral i samtliga våra relationer. Vi utför vårt arbete på ett ansvarsfullt, transparent och konsekvent sätt och motsätter oss all typ av korruption. Vi förväntar oss samma inställning från alla parter som vi samarbetar med. NGS uppförandekod utgår från fem olika perspektiv: 1. Medarbetarperspektiv Vårt mål är att bidra till en modernare och mer dynamisk arbetsmarknad. Att kunna möta individens behov och önskan av att med ett stort mått av frihet själv bestämma över hur sin arbetsdag och sitt arbetsliv ska se ut är ett viktigt uppdrag för oss, både som arbetsgivare och som rekryterare till tjänster hos våra kunder. Genom ett nära samarbete med våra konsulter och kandidater samt med lyhördhet för varje individs önskemål eftersträvar vi att vara branschens mest attraktiva arbetsgivare och förmedlare av uppdrag och tjänster. Anställningsvillkor På NGS rekryterar, behåller och utvecklar vi vår personal på ett sätt som gynnar både våra kunder och vår egen koncerns långsiktiga utveckling och framgång. NGS erbjuder trygga anställningsvillkor, arbetar med marknadsmässiga löner och följer alltid gällande nationell och lokal lagstiftning. Vi är kollektivavtalanslutna och följer lagar och förordningar i enlighet med detta. Inom vår koncern finns flera olika verksamhetsområden med möjligheter att utvecklas inom. Arbetsmiljö Hos oss ska samtliga medarbetare erbjudas en stimulerande, säker och god arbetsmiljö. Medarbetarna ska ha tydliga mål för verksamheten, väl definierade arbetsuppgifter och befogenheter samt förutsättningar - såsom tid, kunskap, reglerade arbetstider och resurser - för att utföra sitt arbete på bästa sätt. Vi värnar om den enskilda individen och om att vara en lyhörd och tillgänglig arbetsgivare. Alla medarbetare uppmuntras att medverka till en bra arbetsmiljö genom att ta ansvar för sitt arbete och visa omtanke om varandra. Arbetsmiljön för NGS medarbetare är reglerad i vår arbetsmiljöpolicy. Jämställdhet och mångfald NGS accepterar inte kränkande behandling. Inom NGS tillåter vi inte direkt eller indirekt diskriminering på grund av kön, etnisk tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet, uttryck eller ålder. Vi värnar om den mångfald som präglar koncernen. NGS gör inte skillnad avseende anställdas kön när det gäller arbetsförhållanden. Inom NGS är det en självklarhet att både kvinnor och män ska kunna förena sitt förvärvsarbete med föräldraskap. Meddelar- och yttrandefrihet NGS stödjer meddelar-och yttrandefriheten. Alla har rätt att muntligen eller skriftligen tala om vad han eller hon tycker. Undantaget meddelarfriheten är vissa sekretessbelagda uppgifter som till exempel avser enskild person och annan personlig eller företagshemlig information.

4 NGS har en visslarfunktion för alla medarbetare. Dit kan man vända sig anonymt vad gäller koncernens förhållanden som rör verksamheten. Denna funktion ska också kunna vara ett stöd i processer om man vill anmäla något som kommer till vår kännedom i de verksamheter där vi bemannar, för det fall man vill agera med anonymitet. Föreningsfrihet Föreningsfriheten är grundlagsstyrd och innebär att alla har rätt att samlas för att ägna sig åt gemensamma intressen, diskutera eller demonstrera samt att bilda eller tillhöra organisationer med olika syften. 2. Kundperspektiv NGS ska på ett kvalitativt sätt förenkla och förbättra vardagen för våra kunder. Vi ska vara den mest kvalificerade leverantören av chefsrekryteringar inom offentlig sektor och ledande rekryterare inom ekonomi, bank och försäkring. Inom vård, skola och socialtjänst ska vi vara en trygg och pålitlig leverantör vid de olika bemanningslösningar som krävs för att viktiga samhällsfunktioner ska fungera. Detta gör vi genom en nära dialog och relation med våra kunder samt med hög kompetens och kunskap om de specifika tjänsteområden vi arbetar med. Affärsetik och integritet NGS ska hålla hög affärsetik och i samtliga relationer sköta arbetet på ett ansvarsfullt, transparent och konsekvent sätt. NGS motsätter sig all typ av korruption och har höga krav på hederlighet och integritet. Vi förväntar oss samma sak från alla parter som vi samarbetar med. Vi varken ger eller tar emot gåvor som kan påverka eller ge intryck av att påverka integritet och omdöme i en affärsrelation. Gåvor och andra förmåner som inslag i en affärsrelation ska därför vara av ringa värde och omfattning för mottagaren. NGS står för rättvis handel och främjar fri konkurrens. Vi agerar oberoende av våra konkurrenter och försöker aldrig inhämta information om konkurrenter som inte är allmänt tillgänglig. Vi håller alltid det vi lovat och lovar aldrig något vi inte kan hålla. Vi återkopplar alltid till våra kunder enligt de överenskommelser vi har. Vi arbetar utifrån våra kvalitetssäkrade (ISO 9001:2015) verksamhetsprocesser och garanterar våra kunder att vi alltid arbetar utifrån dessa och med samma metoder. Genom dessa processer säkerställer vi hög kvalitet i våra rekryteringar samt förmedlar enbart medarbetare och kandidater med dokumenterad kompetens och som inte avviker gentemot våra kunders kravspecifikationer. NGS följer upp samtliga uppdrag som vi förmedlar och tillsätter. 3. Samhällsperspektiv NGS ska följa de avtal, lagar och regler som samhället fastslagit. Som noterat bolag har vi dessutom att följa koden för bolagsstyrning samt andra regulatoriska krav. Vi har ett aktivt och engagerat hållbarhetsarbete och är kvalitetscertifierade samt auktoriserade via Almega.

5 NGS har tydliga mål avseende tillväxt och lönsamhet och bidrar till samhällets utveckling både genom att erbjuda arbetstillfällen och nya karriärmöjligheter för människor samt genom att erbjuda effektiva lösningar till företag och organisationer. NGS strävar efter att vara en ansvarsfull samhällsaktör som tar aktiv del i att utveckla samhället till det bättre. Om möjlighet finns, ska vi verka för och vara närvarande i den lokala och regionala samhällsutvecklingen och stöttar gärna organisationer och föreningar som vi känner gemenskap med. NGS kommunikation med sin omgivning är tydlig och transparent. 4. Miljöperspektiv NGS strävar efter att göra val med hänsyn taget till miljön. Detta gäller i alla delar av verksamheten - när vi tillsätter våra konsulter på uppdrag såväl som när vi köper produkter från leverantörer. Som tjänsteproducerande bolag har vi inte stor direkt påverkan på miljön men vi är en aktiv och medveten aktör för att ta vår del av miljöansvaret. Av denna anledning arbetar vi systematiskt med att minska vår verksamhets negativa miljöpåverkan och att ständigt förbättra vår insikt i hur och på vilket sätt vi kan påverka miljön till det bättre. Vi uppfyller lagar och förordningar samt samarbetar med myndigheter och organisationer så att vårt miljöarbete utformas i samklang med samhällets miljömål. 5. Leverantörsperspektiv NGS har som utgångspunkt att våra för ändamålet relevanta leverantörer följer vår uppförandekod. Vi förväntar oss att våra leverantörer ska kommunicera kraven till sina leverantörer ett led bakåt i leverantörskedjan och ansvara för att kraven följs hos dem. Vi eftersträvar att över tid utvecklas tillsammans med våra leverantörer. Vi har en dialog med våra leverantörer om frågor som kan uppkomma gällande innehållet i denna uppförandekod, såsom tolkning och tillämpning av dess principer och krav. Korruption NGS leverantörer ska bekämpa alla former av korruption, inklusive utpressning och bestickning. NGS leverantörer ska ha rutiner för att upptäcka och motverka korruption. Nationell lagstiftning NGS leverantörer ska följa all tillämpbar lagstiftning i det land där tillverkning och verksamhet bedrivs. Om något krav som anges i denna uppförandekod står i konflikt med nationell lagstiftning i det aktuella landet, ska lagen ha företräde. Om kraven i vår uppförandekod har en högre standard än den nationella lagstiftningen i det land där verksamhet bedrivs, bör kraven i denna uppförandekod ha företräde.

6 Hälsa och säkerhet NGS leverantörer ska sträva efter att erbjuda en säker och god arbetsmiljö för alla anställda med syfte att främja trivsel och minimera risker och arbetsrelaterade olyckor och sjukdomar. Detta innebär bland annat att man som leverantör har relevanta rutiner och åtgärdsplaner avseende arbetsmiljöfrågor. Diskriminering NGS accepterar inte någon form av diskriminering baserad på etnisk bakgrund, religion, ålder, funktionshinder, kön, civilstånd, sexuell läggning, medlemskap i fackförening, politiska åsikter eller annan jämförbar orsak inom områden som exempelvis anställning, lön, utbildning, befordran och avsked. Löner, arbetsvillkor och arbetstider Arbetstid och övertidsersättning ska vara reglerad och i enlighet med nationell lagstiftning i det land där verksamhet bedrivs. Då NGS är verksamt främst i Norden finns kollektivavtal i majoriteten koncernen. Kollektivavtalad minimilön är därmed den lägsta acceptabla lönen. NGS uppmuntrar dock sina leverantörer att säkerställa att lönen minst är tillräcklig för att täcka sina anställdas grundläggande behov. Lönen ska betalas ut minst en gång per månad. Vad gäller diskriminerande lönesättning ställer vi samma krav på våra leverantörer som vi gör på vår egen organisation avseende jämställdhet och mångfald. Barnarbete Enligt ILO Minimum Age Convention nr 138 definieras personer under 15 år som barn. Undantag, med en lägre gräns på 14 år, gäller för vissa länder. NGS accepterar inte barnarbete. NGS leverantörer ska skydda barn från ekonomisk exploatering och arbete som är skadligt för barns personliga utveckling, utbildning och välbefinnande. Utöver detta ska NGS leverantörer även skydda personer upp till 18 år från arbete som kan äventyra deras hälsa och säkerhet (ILO Convention nr 182). Miljö NGS leverantörer ska arbeta systematiskt för att minska sin verksamhets eventuella negativa miljöpåverkan och ständigt förbättra sin miljöprestanda. NGS minimikrav är att leverantören ska analysera och utvärderara sin verksamhets miljöpåverkan samt mäta och följa upp sitt miljöarbete. Föreningsfrihet NGS leverantörer ska följa den lagstiftning som finns i de länder de är verksamma. Föreningsfriheten är grundlagsstyrd och det innebär allas rätt att samlas för att ägna sig åt gemensamma intressen, diskutera eller demonstrera samt att bilda eller tillhöra organisationer med olika syften. NGS uppförandekod antogs av styrelsen den 16 december 2013 och reviderades den 13 februari 2018.

Vår uppförandekod. (Code of Conduct)

Vår uppförandekod. (Code of Conduct) Vår uppförandekod (Code of Conduct) 2012 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder gentemot omvärlden

Läs mer

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

fagerhult group Code of Conduct

fagerhult group Code of Conduct fagerhult group Code of Conduct Fagerhult Group Code of Conduct Vår globala närvaro ställer krav på att våra medarbetare och affärspartners tar ansvar för sig själva och för varandra. Vi har därför skapat

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative.

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative. Uppförandekod Husqvarna Groups uppförandekod följer FNs Global Compacts principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och korruption riktade till företag. Husqvarna Group stödjer FN Global Compact

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR DIÖS ANSTÄLLDA För att skapa långsiktiga värden för ägare, hyresgäster, medarbetare, samarbetspartners och samhälle

Läs mer

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida.

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida. Vår uppförandekod IVL:s uppförandekod Allmänt IVL Svenska Miljöinstitutet AB (IVL) åtnjuter högt anseende som ett ansvarstagande företag. Det bygger på integritet och affärsverksamhet som är konsekvent

Läs mer

Code of Conduct. Senast uppdaterad Utgivare: Johnny Gunnarsson

Code of Conduct. Senast uppdaterad Utgivare: Johnny Gunnarsson Code of Conduct Palm & Partners har en unik position inom branschen och vi är extremt stolta över var vi befinner oss idag. Vi tror att grunden till vår framgång kommer från våra underliggande värderingar

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD. Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

UPPFÖRANDEKOD. Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. UPPFÖRANDEKOD Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. VÅR VISION: FÖRETAG OCH TEKNIK I VÄRLDSKLASS För att

Läs mer

Uppförandekod. Ventus Norden Org nr: Högbergsgatan Stockholm. Uppförandekod Sverige

Uppförandekod. Ventus Norden Org nr: Högbergsgatan Stockholm. Uppförandekod Sverige V E N T U S N O R D E N O2 02 Innehållsförteckning 03 Inledning 03 Kunder och vårt arbete 03 Våra medarbetare 03 Arbetsmiljö 04 Särskilda riktlinjer för din tjänst 04 Språk och bemötande 04 Alkohol och

Läs mer

Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy

Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy Bilaga till Q0308, utgåva 1 Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy UTGÅVA 1, 2019 ERAB (ENTREPRENADREPARATIONER I ÖREBRO AB ORG. NR: 556476-2424) BESÖKS 0 Uppförandekod Kort version Inledning ERAB

Läs mer

Dokumentnamn: Verksamhetspolicy

Dokumentnamn: Verksamhetspolicy Verksamhetspolicy Datum: 2018-03-27 Version: 01 Verksamhetspolicy Scandi Bulk ABs främsta ledord är att alltid vara en pålitlig partner. Vi ska alltid uppfylla de relevanta krav som ställs på oss. Det

Läs mer

Fagerhult Group CODE OF CONDUCT

Fagerhult Group CODE OF CONDUCT Fagerhult Group CODE OF CONDUCT Fagerhult Group Code of Conduct Vår globala närvaro ställer krav på att våra medarbetare och affärspartners tar ansvar för sig själva och för varandra. Vi har därför skapat

Läs mer

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct)

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct) Version 2.0, 2013-09-24 Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod Kalix Tele24 tillhandahåller telefonister till företag, myndigheter och organisationer inom ett mycket stort spektra av verksamheter.

Läs mer

Semcon Code of Conduct

Semcon Code of Conduct Semcon Code of Conduct Du håller nu i Semcons Code of Conduct som handlar om våra koncerngemensamma regler och förhållningssätt. Semcons mål är att skapa mervärde för sina intressenter och bygga relationer

Läs mer

Code of Conduct. Arbetsvillkor

Code of Conduct. Arbetsvillkor Code of Conduct AddLifekoncernen är Nordens största oberoende distributör av diagnostiska produkter samt en ledande oberoende leverantör av medicinteknisk utrustning och förbrukningsartiklar. Bolagen inom

Läs mer

Uppförandekod / Code of Conduct

Uppförandekod / Code of Conduct Uppförandekod / Code of Conduct Uppförandekoden är Sono Sveriges policy när det gäller mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, arbetsmiljö, miljö och antikorruption Innehållsförteckning Förord 2 1 Allmänna

Läs mer

En vägledning i vårt dagliga arbete

En vägledning i vårt dagliga arbete Vår uppförandekod En vägledning i vårt dagliga arbete Specialfastigheter är ett helägt statligt bolag. Det medför ett särskilt ansvar. Såväl som arbetsgivare, medarbetare, affärspartner och samhällsaktör

Läs mer

SWEDEGAS Uppförandekod

SWEDEGAS Uppförandekod SWEDEGAS Uppförandekod 2018-03-08 Innehåll Uppförandekod för Swedegas som arbetsgivare, samarbetspartner och samhällsaktör samt för Swedegas leverantörer... 3 Vision... 3 Swedegas kärnvärden... 3 Framtid...

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer

Uppförandekod för leverantörer April 2011 Uppförandekod för leverantörer INLEDNING Att bedriva affärsverksamhet med en högt ställda etiska krav är grundläggande för Sodexo. Därför har vi utvecklat denna Uppförandekod för att tydliggöra

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner. Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016.

Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner. Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016. Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016. Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Affärsetik... 2 3. Arbetsetik...

Läs mer

Infranords uppförandekod

Infranords uppförandekod Uppförandekod Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartners, arbetsgivare och samhällsaktör. Uppförandekoden har beslutats av Infranords styrelse och

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER Ragn-Sellskoncernen 2 (5) Detta dokument är en lokal översättning av Ragn-Sells Code of Conduct for Supplier som antogs den 15 oktober 2018. Tänk på att det är den engelska

Läs mer

Policy för hållbar utveckling

Policy för hållbar utveckling Moraknivs utgångspunkt är att ett väl fungerande samhälle bygger på hållbar utveckling, vilket för oss innebär en väl avvägd balans mellan ekonomiskt, socialt och miljömässigt ansvarstagande. Detta dokument

Läs mer

Uppförandekod för personal på Rala

Uppförandekod för personal på Rala Dokument: Version 1.0 Code of Conduct för personal på Rala Rala AB Styrelsen beslut December 2013 Innehåll Innehåll... 2 Introduktion... 3... 3 Våra affärsprinciper... 3 Respekt för mänskliga rättigheter...

Läs mer

Uppförandekod. Have a safe journey

Uppförandekod. Have a safe journey Uppförandekod Have a safe journey Viktiga principer Saferoad ska verka i enlighet med sunda, etiska affärsmetoder, sätta höga krav på oss själva och på vår på verkan på miljön och samhället i stort. Vi

Läs mer

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD Code of conduct HANS LINNARSON, VD och koncernchef Husqvarna har under sin l ånga och tr aditionsrik a historia byggt upp et t mycket got t anseende som är ovärderligt.

Läs mer

Infranord AB Box Solna Tel

Infranord AB Box Solna Tel Uppförandekod Infranord AB Box 1803 171 21 Solna Tel 010-121 10 00 www.infranord.se Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare och samhällsaktör.

Läs mer

SJ koncernens Uppförandekod för leverantörer

SJ koncernens Uppförandekod för leverantörer SJ koncernens Uppförandekod för leverantörer I SJs uppförandekod för leverantörer anger vi våra grundläggande krav vad gäller mänskliga rättigheter och arbetsvillkor, miljö och affärsetik. SJ förväntar

Läs mer

POLICY. Uppförandekod för leverantörer

POLICY. Uppförandekod för leverantörer POLICY Uppförandekod för leverantörer OM UPPFÖRANDEKODEN Denna uppförandekod gäller för leverantörer, och dess underleverantörer, till Sydskånes avfallsaktiebolag med dotterbolagen Sysav Industri AB samt

Läs mer

Svedabs uppförandekod

Svedabs uppförandekod Svedabs uppförandekod Svedabs uppdrag är att aktivt verka för en sund utveckling av Öresundsbrokonsortiet och se till att verksamheten bedrivs i överensstämmelse med Sveriges och Danmarks internationella

Läs mer

SVEDABS UPPFÖRANDEKOD

SVEDABS UPPFÖRANDEKOD SVEDABS UPPFÖRANDEKOD SVENSK DANSKA BROFÖRBINDELSEN SVEDAB AB Underlätta för Öresundsregionens tillväxt Svedabs uppdrag är att aktivt verka för en sund utveckling av Öresundsbrokonsortiet och se till att

Läs mer

Habo Gruppen AB UPPFÖRANDEKOD

Habo Gruppen AB UPPFÖRANDEKOD Habo Gruppen AB 2013-01-01 UPPFÖRANDEKOD Habogruppens uppförandekod för leverantörer 1. INTRODUKTION Inom Habogruppen är socialt ansvarstagande en viktig del i affärskapet. Vi tar vårt ansvar för en hållbar

Läs mer

KINNARPS UPPFÖRANDEKOD KINNARPS UPPFÖRANDEKOD

KINNARPS UPPFÖRANDEKOD KINNARPS UPPFÖRANDEKOD 1 KINNARPS UPPFÖRANDEKOD 2 INLEDNING Kinnarps, som grundades av Jarl och Evy Andersson 1942, har sina rötter i den svenska landsbygden. Från början var Kinnarps ett litet familjeföretag, men har idag vuxit

Läs mer

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Uppförandekod Vår vision Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Vi ska vara det ledande skogsföretaget

Läs mer

Uppförandekod - intern

Uppförandekod - intern Uppförandekod - intern Vår uppförandekod beskriver Svenska Retursystems förväntningar på ett etiskt och hållbart agerande och förhållningssätt i vardagen. Uppförandekoden gäller i sin helhet för samtliga

Läs mer

Plan för lika rättigheter och möjligheter i Regeringskansliet

Plan för lika rättigheter och möjligheter i Regeringskansliet 2016-12-20 Förvaltningsavdelningen Plan för lika rättigheter och möjligheter i Regeringskansliet Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Denna plan... 3 1.2 Inkluderande synsätt... 3 2. Diskrimineringslagen...

Läs mer

Uppförandekod. Inledning. Tillämpning och efterlevnad. Av styrelsen fastställd uppförandekod Ägare: Ilija Batljan, VVD

Uppförandekod. Inledning. Tillämpning och efterlevnad. Av styrelsen fastställd uppförandekod Ägare: Ilija Batljan, VVD Av styrelsen fastställd uppförandekod 2012-03-05 Ägare: Ilija Batljan, VVD Uppförandekod Inledning Rikshem ska agera på ett ansvarsfullt sätt. Alla människors lika värde, den enskilda människans frihet

Läs mer

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare och samarbetspartners

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare och samarbetspartners Uppförandekod Riktlinjer för medarbetare och samarbetspartners 1. Varför en uppförandekod AFA Fastigheter har en verksamhet som medför påverkan på människor och miljö, liksom på ett stort antal intressenter.

Läs mer

FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik

FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik SKAPA RÄTT FÖRUTSÄTTNINGAR 1 INNEHÅLL Vår uppgift 4 Vilka vi är 6 Nära våra kunder 7 Samhälle och miljö 8 Arbetsmiljö och medarbetare

Läs mer

Jämställdhets- och Mångfaldsplan

Jämställdhets- och Mångfaldsplan 1 Jämställdhets- och Mångfaldsplan 2010 2 SYFTE OCH MÅL MED JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDSPLANEN Arena Personal AB eftersträvar att bibehålla en jämn könsfördelning i verksamheten och rekryterar gärna personer

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS

UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS 1. Inledning För oss på Martinsons är det naturligt att gå i utvecklingens första led. Vi är en föregångare inom det industriella

Läs mer

Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Vår vision: Vi ska vara det ledande skogsföretaget

Läs mer

Sinfras interna uppförandekod

Sinfras interna uppförandekod Sid: 1 s interna uppförandekod Verksamhetsidé är en inköpscentral som på uppdrag av medlemmarna sluter ramavtal i enlighet med Lag om Upphandling inom försörjningssektorn (LUF 2016:1146). Syftet är att

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer

Uppförandekod för leverantörer Uppförandekod för leverantörer 2015-09-10 Sida 1 Ellevio Ellevio AB är ett av Sveriges största elnätsföretag. Vi ser till att elen kommer fram till mer än 900 000 hem och arbetsplatser från Halland i söder

Läs mer

RZ Gruppens Uppförandekod

RZ Gruppens Uppförandekod RZ Gruppens Uppförandekod Allmänt För att RZ Koncernen skall åtnjuta ett högt anseende som ett ansvarstagande Företagsgrupp, måste gruppens arbeten konsekvent bygga sin affärsverksamhet på integritet och

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB

UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB INLEDNING Denna uppförandekod är i första hand ett verktyg och en vägledning för att beskriva och påverka Hako Ground & Gardens beteende och kultur. Det är våra gemensamma

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stadsledningskontoret Personalstrategiska avdelningen Stockholms stads personalpolicy Vårt gemensamma uppdrag Ett Stockholm för alla Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart

Läs mer

Sinfras interna uppförandekod:

Sinfras interna uppförandekod: Sid: 1 08-52509940 s interna uppförandekod: Fastställd 20140603 Verksamhetsidé är en inköpscentral som på uppdrag av medlemmarna sluter ramavtal i enlighet med Lag om Upphandling inom försörjningssektorn

Läs mer

Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER

Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER Inledande ord Jämtkraft är ett ansvarsfullt företag, som tar ansvar för den påverkan som verksamheten faktiskt innebär. Vi är medvetna om att

Läs mer

Uppförandekod Magnolia Bostad

Uppförandekod Magnolia Bostad Uppförandekod Magnolia Bostad 2017 Innehåll Om Magnolia Bostad...3 Om uppförandekoden...4 Affärsetik...5 Mänskliga rättigheter och arbetsvillkor...6 Korruption...7 Intressekonflikter...7 Information och

Läs mer

Affärssed och etik för leverantörer

Affärssed och etik för leverantörer Affärssed och etik för leverantörer syfte och omfattning Vi räknar med att våra leverantörer, liksom våra underleverantörer, som en del av sitt åtagande att göra affärer med Veoneer kommer att implementera

Läs mer

Likabehandlingsplan

Likabehandlingsplan Likabehandlingsplan 2017-2019 2016-10-13 1 Ansvar och arbetssätt HR-funktionen ansvarar för att ta fram likabehandlingsplanen och hålla den uppdaterad. Ledningsgruppen fattar beslut om planen i samband

Läs mer

Sonesson Inredningar AB Sturkögatan 9 Box MALMÖ Telefon

Sonesson Inredningar AB Sturkögatan 9 Box MALMÖ Telefon Sonesson Inredningar AB Sturkögatan 9 Box 50335 202 13 MALMÖ Telefon 040-383900 info@sonesson.se www.sonesson.se Förord Sonesson Inredningar AB ställer höga krav på den egna verksamheten och tar stort

Läs mer

VÅRT ARBETE FÖR HÅLLBARHET

VÅRT ARBETE FÖR HÅLLBARHET VÅRT ARBETE FÖR HÅLLBARHET NGS HÅLLBARHETSRAPPORT 2018 NGS i korthet NGS hanterar olika tjänster och uppdrag, med varierande innehåll, längd och placeringar. Genom egen tillväxt och strategiska förvärv

Läs mer

Denna specifikation (öppen PDF) lägger fast de krav som en möbelproducent ska uppfylla avseende Socialt ansvar.

Denna specifikation (öppen PDF) lägger fast de krav som en möbelproducent ska uppfylla avseende Socialt ansvar. 3. Socialt ansvar Denna specifikation (öppen PDF) lägger fast de krav som en möbelproducent ska uppfylla avseende Socialt ansvar. För att få märka sin möbel med Möbelfakta ska verkställande direktör eller

Läs mer

SOS Alarms uppförandekod för leverantörer

SOS Alarms uppförandekod för leverantörer Uppförandekod för leverantörer 1.0 1 (7) SOS Alarms uppförandekod för leverantörer Revisionshistorik 2017Dokumentnamn: Version: Sida: Uppförandekod för leverantörer 1.0 2 (7) Version Datum Utfärdat av

Läs mer

Uppförandekod. Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014.

Uppförandekod. Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014. Uppförandekod Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014. Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Dokumentägare... 2 3. Ansvar i externa relationer... 2 3.1. Lagar

Läs mer

Val av leverantör och leverantörens ansvar

Val av leverantör och leverantörens ansvar - förord De flesta företag kräver en bra produkt och kvalitet till ett motsvarande relevant pris av sina leverantörer. Vi på Nudie Jeans tycker dessutom att det är mycket viktigt att ta ett större ansvar

Läs mer

Hållbar stad öppen för världen

Hållbar stad öppen för världen Medarbetar- och arbetsmiljöpolicy Hållbar stad öppen för världen Göteborg en stad för alla Vi som arbetar i Göteborgs Stad har ett gemensamt uppdrag, att tillgodose göteborgarnas behov och rättigheter.

Läs mer

VÄRMEKs Upphandlingskoncept HÅLLBAR UPPHANDLING

VÄRMEKs Upphandlingskoncept HÅLLBAR UPPHANDLING VÄRMEKs Upphandlingskoncept HÅLLBAR UPPHANDLING VÄRMEK vill att man vid användande av VÄRMEK-avtal ska känna sig säker på att man engagerar leverantörer som tar ansvar för sina produkter miljömässigt,

Läs mer

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40, Bilaga nr 2 KF 4011 O Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,2010-05-04 l -! Övergripande vision och mål Herrljunga kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare som

Läs mer

Uppförandekod (Code of Conduct)

Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod (Code of Conduct) Våra åtaganden Vår uppförandekod definierar hur vi alla arbetar i Kährs Groups verksamheter globalt och vi är stolta över den etiska affärssed som är etablerad inom bolaget.

Läs mer

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun ÄNGELHOLMS KOMMUN Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Öppenhet Omtanke Handlingskraft Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Personalpolicyn är ett övergripande idé- och styrdokument som gäller

Läs mer

Främjandeplan för likabehandling, jämställdhet och mångfald

Främjandeplan för likabehandling, jämställdhet och mångfald Främjandeplan för likabehandling, jämställdhet och mångfald 2019-01-01 Box 53 Besöksadress: Telefon: E-mail: Hemsida: 243 21 Höör Södergatan 28 0413-280 00 kommun@hoor.se www.hoor.se 1 Innehåll Innehåll...

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stockholms stads personalpolicy Produktion: Blomquist Tryck: Edita Bobergs Artikelnummer: 13742 Stadsledningskontoret 2016-11 Antogs av kommunfullmäktige, 5 september 2016 Ett Stockholm för alla Stadens

Läs mer

Policy. Personalpolicy för Luleå kommunkoncern

Policy. Personalpolicy för Luleå kommunkoncern Policy Personalpolicy för Luleå kommunkoncern 1 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd Giltighetstid Policy Personalpolicy för Luleå kommunkoncern 2016 Tills vidare vid beslut Dokumentansvarig Senast reviderad

Läs mer

VÅRT ARBETE FÖR HÅLLBARHET

VÅRT ARBETE FÖR HÅLLBARHET VÅRT ARBETE FÖR HÅLLBARHET NGS HÅLLBARHETSRAPPORT 2017 NGS i korthet NGS hanterar olika tjänster och uppdrag, med varierande innehåll, längd och placeringar. Genom egen tillväxt och strategiska förvärv

Läs mer

En hållbar stad öppen för världen

En hållbar stad öppen för världen Medarbetar- och arbetsmiljöpolicy En hållbar stad öppen för världen Göteborg en stad för alla Vi som arbetar i Göteborgs Stad har ett gemensamt uppdrag, att tillgodose göteborgarnas behov och rättigheter.

Läs mer

Personalpolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern

Personalpolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern Personalpolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern Antagen av kommunfullmäktige Antagen av: Kommunstyrelsen 130/2019 2019-06-17 Dokumentnamn: Personalpolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern Ärendebeteckning:

Läs mer

Jämställdhetsplan

Jämställdhetsplan 2018-2019 Advania Sverige AB Innehåll 1. Advanias verksamhet... 3 2. Definitioner... 3 3.... 3 3. Riskbedömning... 3 4. Handlingsplan... 4 4.1 Rekrytering... 4... 4... 4 4.2 Ledarskap... 4... 5... 5 4.3

Läs mer

Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners

Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners Pandox Excellence in hotel ownership & operations Denna Uppförandekod för Affärspartners antogs av styrelsen för Pandox Aktiebolag (publ) (Org.nr 556030-7885)

Läs mer

Norron AB. Hållbarhetspolicy och policy för ansvarsfulla investeringar. Fastställd av styrelsen i Norron AB, org. nr ( Bolaget )

Norron AB. Hållbarhetspolicy och policy för ansvarsfulla investeringar. Fastställd av styrelsen i Norron AB, org. nr ( Bolaget ) Norron AB och policy för ansvarsfulla investeringar Fastställd av styrelsen i Norron AB, org. nr 556812-4209 ( Bolaget ) den 11 juni 2018 Riktlinjerna ska, minst en gång per år, föredras och fastställas

Läs mer

Gunnebos uppförandekod

Gunnebos uppförandekod Gunnebos uppförandekod 2 VD:s introduktion Gunnebos vision är att bli en världsledande leverantör av en säkrare framtid. För att uppnå den visionen måste vi ta ett stort ansvar i alla delar av vår verksamhet,

Läs mer

Sinfras uppförandekod för leverantörer

Sinfras uppförandekod för leverantörer Sid: 1 08-52509940 s uppförandekod för leverantörer är en inköpscentral och har högt uppställda krav och förväntningar på ramavtalsleverantörer som upphandlas av för våra medlemmars räkning. För är hållbarhet

Läs mer

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat:

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: Uppförandekod Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: 2018-11-28 Innehåll Uppförandekod... 1 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Policy... 3 2.1 Etiska värderingar och affärsmässiga

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program 1 (7) Typ: Program Giltighetstid: Tills vidare Version: 2.0 Fastställd: KF 2010-04-20, 18 Uppdateras: 2015 Styrdokument för personalarbetet på samtliga arbetsplatser i Strömsunds kommun. Strömsunds kommun

Läs mer

MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program

MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program Ett övergripande dokument för kommunens samtliga arbetsplatser i syfte med att skapa en ändamålsenlig

Läs mer

Framtagandet av planen har skett i samverkan med de lokala fackliga organisationerna. Planen har samverkats i kommunövergripande samverkan (KÖS).

Framtagandet av planen har skett i samverkan med de lokala fackliga organisationerna. Planen har samverkats i kommunövergripande samverkan (KÖS). Likabehandlingsplan Beslutad xx av xx 1. Inledning Trelleborgs kommun ska kännetecknas av öppenhet, respekt och ansvar vilket ska bidra till bra arbetsklimat och en god och stimulerande arbetsmiljö. Trelleborgs

Läs mer

Jämställdhets- och likabehandlingsplan

Jämställdhets- och likabehandlingsplan 1 Jämställdhets- och likabehandlingsplan 2017-2019 Ersätter Jämställdhetsplan 2013-2016 (Jämställdhet, mångfald och likabehandling) Diskrimineringslagen(2008:567) har till ändamål att motverka diskriminering

Läs mer

Sveriges nationella inköpscentral inom försörjningssektorn

Sveriges nationella inköpscentral inom försörjningssektorn Sveriges nationella inköpscentral inom försörjningssektorn Värmek är medlemmarna Värmek är en inköpscentral i form av en ekonomisk förening som ägs av sina 144 medlemar. Värmekhar i uppdrag av sina medlemmar

Läs mer

Personalpolitiskt Program

Personalpolitiskt Program Personalpolitiskt Program Landskrona kommuns personalpolitiska målsättning Kommunens personalpolitik är ett strategiskt medel för att kunna ge kommunens invånare omvårdnad, utbildning och övrig samhällsservice

Läs mer

NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer

NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer Introduktion NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer NSG-gruppens mål är ett gott rykte över hela världen när det gäller yrkesmässiga, lagliga och etiska förfaranden inom vår verksamhet och som anges

Läs mer

FABEGES UPPFÖRANDEKOD

FABEGES UPPFÖRANDEKOD FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik SKAPA RÄTT FÖRUTSÄTTNINGAR INNEHÅLL Vår uppgift 4 Vilka vi är 6 Nära våra kunder 7 Samhälle och miljö 9 Arbetsmiljö och medarbetare 10

Läs mer

Likabehandlingsplan

Likabehandlingsplan 1(6) Likabehandlingsplan 2018-2019 Inledning Täby kommun har som arbetsgivare ansvar för att motverka diskriminering enligt diskrimineringslagen och ska därför bedriva ett aktivt likabehandlingsarbete.

Läs mer

AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD

AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD 1 Bakgrund Denna uppförandekod utgör grunden för hur vi arbetar. Genom att integrera hållbarhet i Ahlsells verksamhet är vi övertygande om vi skapar långsiktig nytta för såväl oss

Läs mer

Oberoende Innovation Kvalitet Lyhördhet. Koncernens etiska regler

Oberoende Innovation Kvalitet Lyhördhet. Koncernens etiska regler Oberoende Innovation Kvalitet Lyhördhet Koncernens etiska regler Jean-Louis PECH VD för ACTIA Group 1 Alltsedan den grundades har vår koncern vilat på och vuxit tack vare starka värderingar som säkerställer

Läs mer

Sollefteå kommuns arbete med jämställdhet och mångfald

Sollefteå kommuns arbete med jämställdhet och mångfald Sollefteå kommuns arbete med jämställdhet mångfald Sollefteå kommuns arbete med jämställdhet mångfald Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Värdegrund... 2 3. Positiva effekter... 2 4. Diskrimineringslagen...

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer

Uppförandekod för leverantörer Uppförandekod för leverantörer Denna uppförandekod för leverantörer fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 16 april 2018. LEGAL#14499746v5 Innehållsförteckning 1. Om uppförandekoden för leverantörer...

Läs mer

Information till Årsredovisning 2002, inkluderande Hållbarhetsredovisning.

Information till Årsredovisning 2002, inkluderande Hållbarhetsredovisning. Information till Årsredovisning 2002, inkluderande Hållbarhetsredovisning. Sektionens innehåll: 1) SKFs Etiska riktlinjer 2) SKF-koncernens policy: Miljö, Hälsa och Säkerhet 1) SKFs Etiska riktlinjer För

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR VASAKRONANS MEDARBETARE

UPPFÖRANDEKOD FÖR VASAKRONANS MEDARBETARE UPPFÖRANDEKOD FÖR VASAKRONANS MEDARBETARE Vår vision om den goda staden där alla människor trivs och verksamheter utvecklas bygger på att vi agerar både etiskt och ansvarsfullt. Hållbart helt enkelt. Den

Läs mer

Uppförandekod Magnolia Bostad

Uppförandekod Magnolia Bostad Uppförandekod Magnolia Bostad 2019 Innehåll Om Magnolia Bostad... 3 Om uppförandekoden... 4 Affärsetik... 5 Mänskliga rättigheter och arbetsvillkor... 6 Information och kommunikation...7 Miljöansvar...

Läs mer

Innehåll. 3 Förord av koncernchefen. 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas. 5 Midsonas 6 grundläggande principer. 6 Respekt för mänskliga rättigheter

Innehåll. 3 Förord av koncernchefen. 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas. 5 Midsonas 6 grundläggande principer. 6 Respekt för mänskliga rättigheter CODE OF CONDUCT 1 Innehåll 3 Förord av koncernchefen 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas 5 Midsonas 6 grundläggande principer 6 Respekt för mänskliga rättigheter 6 Miljö 7 Respekt för lagstiftning 7

Läs mer

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22 Stena Metallkoncernens uppförandekod 1 Bakgrund Den familjeägda Stena Metallkoncernen skapar arbetstillfällen och ger samhället mervärde genom att

Läs mer

STRATEGI. Dokumentansvarig Monica Högberg,

STRATEGI. Dokumentansvarig Monica Högberg, Dokumentansvarig Monica Högberg, 0485-470 11 monica.hogberg@morbylanga.se Handbok Personal STRATEGI Beslutande Kommunstyrelsens 257 2015-11-03 Giltighetstid 2015-2019 1(6) Dnr 2015/000275-003 Beteckning

Läs mer

För att uppfylla våra allmänna principer har vi definierat ett antal grundsatser som vi verkar efter

För att uppfylla våra allmänna principer har vi definierat ett antal grundsatser som vi verkar efter Uppförandekod Det är viktigt för Sjöräddningssällskapet att alla medarbetare och frivilliga sjöräddare strävar åt samma håll och skapar förtroende. Därför arbetar vi efter en uppförandekod med regler och

Läs mer

Säkerhet i fokus. Ansvarskod för leverantörer

Säkerhet i fokus. Ansvarskod för leverantörer Säkerhet i fokus Ansvarskod för leverantörer Specialfastigheters ambition är att vara det fastighets bolag som bäst kan förutse och tillfredsställa hyresgästernas behov av ändamålsenliga och säkra lokaler

Läs mer

Ahlsells Uppförandekod

Ahlsells Uppförandekod Ahlsells Uppförandekod 1 Bakgrund Ahlsells mål är att vara kunders och leverantörers självklara val när det gäller inköp och distribution av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter. Ahlsell strävar

Läs mer

3 Systematiskt arbete för jämställda och jämlika arbetsplatser (KSKF/2018:465)

3 Systematiskt arbete för jämställda och jämlika arbetsplatser (KSKF/2018:465) 1(3) 3 Systematiskt arbete för jämställda och jämlika arbetsplatser (KSKF/2018:465) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Alla nämnder och bolag ges i uppdrag att arbeta utifrån kommunkoncernens gemensamma

Läs mer