Coronet 24 Family. Renovering 2007 och framåt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Coronet 24 Family. Renovering 2007 och framåt. 2009-10-07"

Transkript

1 Coronet 24 Family Renovering 2007 och framåt. Har varit med i Coronet- klubben några år och fått många bra tips och idéer, så det är dags att betala tillbaka lite tänkte jag. Hoppas att några får inspiration och idéer. Syftet med båtköpet var att få en sjöduglig, snabb, väderoberoende pendlarbåt som också skulle vara bra att bo i för två personer. Båten kommer att användas mest som en transportbåt av material och personer till våran stuga, samt diverse äventyr i skärgården. Dieselmotor var ett krav, samt en kabin med dörrar. Båten levereras utan motor och drev vecka Båtens överbyggnad plastades1970, men när vi plockade isär inredningen så hittade jag en 10- öring från 1973 fastkilad mellan reglarna, så inredningen kan inte ha byggts tidigare än Skrovets nummer är tyvärr bortslipat när akterspegeln plastades igen. Som ny levererades båten med två bensinmotorer, som genast byttes ut mot två Peugutdieslar. Båten blev sedan efter okänd tid stående på en äng nära Göteborg då företagaren i Åkersberga köpte den och kastade ut Peugutdieslarna, plastade igen hålen i akterspegeln och monterade en bensin V8 med Mercruser-drev. Senare fick han en köpare på motorn så han plockade ut den och sålde den separat, och båten till oss. När vi köpte den var räckena runt akterdäcket höjda, så det såg lite konstigt ut. Båten såg ut att haft ett hårt liv. Det enda av kringutrustningen som är kvar idag är nog trimplanen med pump.

2 Lite bilder på hur båten såg ut när vi köpte den.

3

4 07v31: Motor och drev inhandlas, (KAD 42(-92)290DPD(-91) med 650 gångtimmar. 07v30-32: Vi börjar skruva bort trädetaljer mm för att ta hem och lacka om på vintern. Akterdäcket inklusive ramverk monteras bort och samtliga skruvar skruvas eller borras bort, hittar många som inte är rostfria, t.o.m. skruvarna som trimplanen är monterade med är inte rostfria. Tanken plockas ut och kasseras. 07v Vi bestämmer att vi lackar om överbyggnaden eftersom det är så många hål och sprickor i gelcoaten, så bortmontering av grabbräcken, kapellknap mm utförs.. Relingslist och knap mm tas också bort så båten är helt ren på överbyggnaden. Spackling, först med epoxi, sedan med vanligt spackel påbörjas. Ny pulpit och nya knap samt räcken på fördäck inhandlas och provmonteras innan lack.

5 När man går på fördäck så låter det som iskall snö, vilket betydde att distansmaterialet (balsa) inte sitter fast i plasten, så vi bestämmer att vi byter det till divyncell genom att skära upp däcket inifrån med rondell och ersätta med divyncell och epoxi. Tråkigt jobb. Förtöjningsknapet i fören har någon bytt ut mot ett större och inte fått det tätt, så vatten har kommit ner i distansmaterialet här, så vi skär upp från utsidan för att byta ut det. Tar ett par veckor men blir bra när det är klart. Hål sågas upp i akterspegeln enligt mall från Volvo Penta eftersom vi ska sätta dit ett 290 drev istället för Mercruiserdrev som satt på från början. Alla genomföringshål i skrovet under vattenlinjen läggs igen och spacklas och målas. Nya trimplansklossar tillverkas av vattenfast plyfa som mättas med epoxi och limmas på akterspegeln. Original-klossarna tror jag satt fel eftersom dom inte satt i en obruten linje i botten. Hela akterspegeln under vattenlinjen renslipas och målas med tvåkomponents epoxifärg.

6 Motorn levereras. Ska lacka om den och byta oljetrågspackning mm samt se över drevet. Skönt att ha den hemma i garaget. 07v40: Det är gränsfall att det är för kallt att lacka, men det fungerar.

7 Båten maskeras tvättas och lackas. Två-komponents grundfärg och tvåkomponents billack. Friborden lackas inte eftersom jag är rädd att det ska repas eller bli fult av fendrar mm. 07v42: Pulpet, knap och räcken monteras. Utrymmet under akterdäck samt motorrum målas.

8 v42-52: Byte av diverse packningar på motorn samt förbereder motor och drev för lackning. Plockar bort så mycket vi kan runt motorn, alla slangar mm. Rengör slangar och plastdetaljer från gammal sprucken motorfärg. Byter slangklämmor mm. Motorn tvättas med högtryck samt avfettas. Där det är rost tas rosten bort och rostätare appliceras. Vi betsar och lackar akterdäcks-durklapparna som är väldigt nedgångna, men det får duga tills i sommar i alla fall. 08v01-02: På julledigheten lackas drev och motor med 2-komponent epoxigrundfärg samt 2komponents lack.

9 Nytt kapell beställs av Enars segelmakeri i Oxelösund. 08v03-11: Mallar tillverkas till båda luckorna och lämnas in för plastning. Inredningen slipas och lackas med mattlack. Skölden monteras och motorn monteras.

10 Akterdäcksregelverket monteras, samt ett nytt skott mellan motorn och tank ska monteras.

11 Plastluckorna kommer hem och monteras. Jag hade byggt formar av masonit och reglar och sedan lämnade jag in det till en firma som plastade luckorna. Det var enklare än jag trodde att göra formarna. Ny tank beställs hos Järna Rostfria på 300L. Trälisten som satt på skrovet i aktern byts mot en rejäl list i gummi. Akaro-linor monteras på förpulpeten. 08v11-15: Tank samt hydrual-styrning och styrservo monteras. Batteriupphängning samt batteri-lådor monteras.

12 Lackering av trä invändigt samt akterdäcksluckor fortsätter. Bränsleinstallation med förfilter och micro-organismfilter monteras. Instrumentpanel börjar byggas om för att få plats med radar, 10 Plotter, ekolod samt övrig utrustning. Ett sidomonterat gasreglage beställs för att få mer plats på panelen.

13 08v16-18: Kapellet levereras och monteras. Passar jättebra. Fönsterlisterna målas svarta invändigt och fönstren tätas med sikaflex på insidan och utsidan. Fortsätter att bygga på instrumentbrädan och strömbrytarlådan som vi monterar i taket framför takluckan. Vi börjar också montera dit isolering på insidan av ruffen av liggunderlag. Nya vindrutetorkare monteras. Kabelvägar till elen monteras. Hydralstyrningslangar samt gas och växelvajer dras i ett eget rör från förarplatsen till motorrummet. Drevet monteras. Elen kopplas. 08v19-21: Motorn startas och allt testas, fungerar bra. Ny list monteras runt båten och ett stävskydd i gummi monteras.

14 Badbrygga konstrueras av rostfria 30mm rör samt aluminiumdurkplåt istället för teakribbor. Radarbåge konstrueras och monteras. Mekanisk länspump installeras. Växelviren bytes mot en ny kortare eftersom det gick trögt att växla med den som följde med motorn. Fenderfästen monteras på skrovet för fasta fendrar.

15 08v22-xx: Lördag 31 Maj sjösätts båten, dock droppar det in vatten från intaget av kylvatten på skölden. Båten tas upp igen och jag kommer på att jag glömt att montera dit O-ringen som ska sitta emellan stosen och skölden. Sjösätter för andra gången på söndag morgon. Tog bilden innan jag kom på att drevet läckte in vatten. Allt fungerar bra vid provkörning. B4 propparna verkar vara rätt, 32 knop vid 3800rpm, lagom marschfart Knop.

16 Hamnen på Hävringe Örsbaken utanför Oxelösund

17 Sommaren 2008 blir som en test av båt och motor, och det funkar bra med några undantag. - Vi märker att vi måste höja dinetten eftersom den enda som ser ut är föraren. - Motorn börjar läcka olja efter att jag körde av vattenpumpsremmen.(remmen gick av för att jag glömt att sätta dit en distans under en remm-spännare, så remmen kom inte i centrum av remspännarhjulet). Oljeläckaget kommer från stefa-tätningen som tätar utgående vevaxel. Det läcker inte mycket, men det stänker och blir smutsigt överallt. - Att växla går av okänd anledning trögt. - Hydraulstyrningen svänger inte lika mycket när man svänger babord som styrbord. - Båten lutar lite åt babord, så vi ska flytta startbatterierna från babordssidan till styrbordssidan. - Ibland när man ska starta motorn så stannar startmotorn, ungefär som batterierna är slut fast dom inte är slut. Får nog kolla upp startmotorn i vinter. Vi bestämmer oss att ta ur motorn och fixa läckaget under vintern. Samtidigt ska vi packa om drevet vid växel och propeller och göra lite andra justeringar när vi ändå har motor och drev ur-monterat. När vi köpte skölden hade förra ägaren försökt få loss styrgaffeln genom att värma på sköldsidan, där styrgaffeln sitter ihop med skölden, vilket medförde att han hade smält bort en stor del av aluminiumet. Detta tänkte vi också fixa under vintern när motorn ändå är urlyft. Det känns lite som att börja om på ruta ett, men det är bara att bita ihop. 08v40: Vaggan svetsas om och anpassas för båten, körde med pallvirke emellan förut. 08v40-49: Motor, drev och sköld demonteras och tas hem till garaget. Passar också på att ta ur mer material i akterspegeln för att i framtiden kunna byta styrbussningar, trimkolvar och avgasknä utan problem. Skölden fixas till med kemisk metall där aluminiumet försvunnit och styrgaffeln får nya bussningar och tätningar. Oljeläckaget från Vevaxeln fixas genom att stefa-tätningen byts ut, den gamla har skurits sönder helt av en bit av vattenpumpsremmen som gick av. Konstigt att det inte läckte mer än det gjorde. 08v49-52: Hydraulstyrningen fixas genom att jag monterar en distans som jag glömde montera första gången. Nu svänger styrningen fullt åt båda hållen, så det blir intressant att köra båten i vår och känna på skillnaden.

18 Styrservot monteras bort eftersom jag körde utan servo en del av förra säsongen och kände ingen skillnad. Skönt att få lite mer plats i motorrummet. Startmotorn plockas isär och rengörs, ser bra ut. Startbatterierna flyttas från BB-sidan till SB-sidan och kablarna till dessa dras om. Passar också på att gå upp i kvadrat på kablarna mellan motor och batterier samt mellan förbrukarbatterier och central för förbrukare. 09v1-4: Motorn lyfts i och installeras. Elektrisk länspump med nivågivare installeras. 09v5-8: Vatten i oljan i drevet, så packningarna på växel-föraren och duoproppaxeln bytes. Trycksatte drevet och såg att simringen mellan duoproppaxlarna läckte. 09v8-12: Montering av defrostrar samt färskvattentank på 47 liter ink kringutrustning. Höjer sittplatserna i dinetten med 17cm samt durken med 12cm, hittar en 10 öring från -73 emellan reglarna som inte kan ha kommit dit efter bygget av dinetten. Detta borde betyda att båtens inredning är byggd tidigast Kul.

19 Monterar även dit en låda ovanför köket med FM radio samt VHF. 09v13-14: Montering av kompass. Tillverkar ett skensystem till luckan över förarplatsen, så att man kan skjuta den åt sidan. Monterar även dit två solceller på 50W vardera. Monterar laddare till förbrukar och startbatterier.

20

21 Det finns fortfarande jobb att göra och grejer att fixa, men nu är det mesta klart. Vi har lagt ner mycket tid och pengar på båten, men nu har vi fått en båt som är perfekt för våra behov. Samtidigt som det ibland känts tungt, har det varit väldigt roligt den mesta tiden. Fredrik och Catrin

Carrera Helmsman. Byte av inombordsmotor i Carrera Helmsman swe 45

Carrera Helmsman. Byte av inombordsmotor i Carrera Helmsman swe 45 Carrera Helmsman Byte av inombordsmotor i Carrera Helmsman swe 45 När den gamla förbränningsmotorn sjöng på sista versen beslöt vi oss för att satsa på en elmotor. Fördelarna som vi framförallt ser är:

Läs mer

Installation av Craftsman Bowthruster 80 Kgf 4,04 Kw

Installation av Craftsman Bowthruster 80 Kgf 4,04 Kw Installation av Craftsman Bowthruster 80 Kgf 4,04 Kw Båten: Jeanneau Sun Odysee 39i Tunnellängd innan avkapning: 1 meter (Art nr: 105129) Kabellängd till kontrollpanel: 15 meter (Art nr: 105127) Kontrollpanel:

Läs mer

Korrosionsskador på kylarens infästning, lättmetall som inte är helt lätt att svetsa i men. Trötta motorkuddar som ger vibrationer ut i skrovet.

Korrosionsskador på kylarens infästning, lättmetall som inte är helt lätt att svetsa i men. Trötta motorkuddar som ger vibrationer ut i skrovet. 1 2 Lydi var från börjad utrustad med en Perkings 432 motor på 85 Hk. Maskinen hade enligt drifttidmätaren 3600 h. Den hade under årens lopp diverse små uppdateringar. Det allmänna intrycket var dock att

Läs mer

Omega 42 SWE 106 Oriole II Nytt pentry

Omega 42 SWE 106 Oriole II Nytt pentry Omega 42 SWE 106 Oriole II Nytt pentry Nu står våra pärlor på land och vilar inför kommande säsong. Jag och Stina har just avslutat vår andra säsong med Oriole II och vi börjar så smått lära oss båten.

Läs mer

VARUDEKLARATION BEGAGNAD BÅT. Drivmedel: Bensin FI-XOB5A002L415

VARUDEKLARATION BEGAGNAD BÅT. Drivmedel: Bensin FI-XOB5A002L415 VARUDEKLARATION BEGAGNAD BÅT Båtfabrikat: XO BOATS Motorfabrikat: Evinrude Modell: 250 Modell: G2 300 Material: Aluminium/ plast Drivmedel: Bensin Skrov nr: FI-XOB5A002L415 Motor nr: 5420189 Årsmodell:

Läs mer

Jag skall nu gå igenom och visa hur man på ett enkelt sätt byter ut förstärkningen av trä i akterspegeln på en båt med innerliner.

Jag skall nu gå igenom och visa hur man på ett enkelt sätt byter ut förstärkningen av trä i akterspegeln på en båt med innerliner. Byte av akterspegel. Jag skall nu gå igenom och visa hur man på ett enkelt sätt byter ut förstärkningen av trä i akterspegeln på en båt med innerliner. Vår båt var så mjuk i aktern att motorn svajade.

Läs mer

Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual

Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual 1 Innehållsförteckning 1. Inledning...3 2. Montering av Hydraulcylinder...3 3. Montering av rattpump...5 4. Montering av slangar...6 5.

Läs mer

Tillägg till DF 65 Manualen (förbättringar och tillägg samt kanske något bra tips)

Tillägg till DF 65 Manualen (förbättringar och tillägg samt kanske något bra tips) Tillägg till DF 65 Manualen (förbättringar och tillägg samt kanske något bra tips) Saker som är bra att kolla på om man har eller kan behöva köpa: Blocknyckel 5.5 mm till att justera kicken med. Beteslås

Läs mer

NX Combi givare. Installation och användarmanual Svensk

NX Combi givare. Installation och användarmanual Svensk NX Combi givare Installation och användarmanual Sea Data Set 1 1 Sea Data Set 1 Edition: April 2007 2 Sea Data Set 1 1 Registrera produkten... 3 2 Installation... 3 2.1 Installation av Akterspegelsgivaren...

Läs mer

Elektrisk motor (OZ Marine Single) monterad i en Späckhuggare F

Elektrisk motor (OZ Marine Single) monterad i en Späckhuggare F Elektrisk motor (OZ Marine Single) monterad i en Späckhuggare F I båten satt tidigare en tvåtakts bensinmotor, Vire 7, med rak axel och en Gori foldingpropeller. Bortmontering av gamla motorn inkl axel

Läs mer

TRIMPLAN INSTALLATIONSANVISNINGAR

TRIMPLAN INSTALLATIONSANVISNINGAR TRIMPLAN INSTALLATIONSANVISNINGAR LÄS INSTRUKTIONERNA I SIN HELHET INNAN DU PÅBÖRJAR INSTALLATIONEN. Anm: Dessa instruktioner gäller för Bennetts standardtrimplan. Kontakta din återförsäljare eller MME

Läs mer

Fortsättningsvis så följer lite byggbilder med förklaringar allt eftersom

Fortsättningsvis så följer lite byggbilder med förklaringar allt eftersom Storyn bakom 55:an Efter jag åkt öppet ett år bestämde jag mig för att dela garage med Jens och kanske köpa en bubbla typ 1 så att familjen också kunna hänga med utan att frysa. Så efter ett tag hittade

Läs mer

M/Y CAMILLA Fakta. Historik

M/Y CAMILLA Fakta. Historik Fakta Ursprungligt namn: Camilla Längd: 9,35 m Motor: VP AQ 171C Bredd: 2,7 m Motorstyrka: 160 hk Djup: 0,85 m Marschfart: 13 knop Depl: 2,7 ton Maxfart: 20 knop Byggår: 1954 Byggort: Valdemarsvik Varv:

Läs mer

ALANDIAS BESIKTNINGSPROTOKOLL

ALANDIAS BESIKTNINGSPROTOKOLL ALANDIAS BESIKTNINGSPROTOKOLL Att köpa båt av en privatperson kan vara riskabelt. Också om allt ser bra ut kan farliga fel upptäckas efter köpet. Det här protokollet är ditt verktyg för ett tryggare båtköp.

Läs mer

Handledning för motorbytare

Handledning för motorbytare Handledning för motorbytare Handledning tänkt för den någorlunda händige ägaren av en MS-20 eller AC-20 som önskar förnya sin båt med en modern dieselmotor. Beta Marine BZ-482 13,5 hkr/10kw med Technodrive

Läs mer

Mercedes Benz 220 se C/b Historien om ett vrak

Mercedes Benz 220 se C/b Historien om ett vrak Mercedes Benz 220 se C/b Historien om ett vrak När jag fick nys om den så var den importerad från Tyskland som skrot, svenska papper fanns, tullad och klar men ej besiktad. Hade varit med på en filminspelning

Läs mer

Alandias besiktningsprotokoll

Alandias besiktningsprotokoll Alandias besiktningsprotokoll Att köpa båt av en privatperson kan vara riskabelt. Också om allt ser bra ut kan farliga fel upptäckas efter köpet. Det här protokollet är ditt verktyg för ett tryggare båtköp.

Läs mer

Gitarrdelar.SE. Byggbeskrivning Gitarrdelars LP-kit. Innehållsförteckning

Gitarrdelar.SE. Byggbeskrivning Gitarrdelars LP-kit. Innehållsförteckning Byggbeskrivning Gitarrdelars LP-kit. Gitarrdelar.SE Innehållsförteckning Limma kropp och hals...2 Montera översadel...3 Montera Mekaniken...4 Montera stränghållare...6 Montera stallet...9 Stränga upp och

Läs mer

Montering av Hydradrive i en Albin25

Montering av Hydradrive i en Albin25 Montering av Hydradrive i en Albin25 Av: Börje Söderman 1 Bakgrund Efter att ha upplevt att vibrationerna från motor och drivlina i vår Albin25 blivit något av ett irritationsmoment, beslöts att göra någonting

Läs mer

Monteringsanvisning Exclusive (0113)

Monteringsanvisning Exclusive (0113) Monteringsanvisning Exclusive (0113) 1 2 Lägg ut bottendelarna på något mjukt och rent underlag så att plastytan inte får repor. Skruva ihop de tre bottendelarna. Använd 12 st skruv 4,2x55mm (1). Montera

Läs mer

Däckspolning (havsvatten) Sötvattenspolning av vindrutor Utedusch (på akterdäck)

Däckspolning (havsvatten) Sötvattenspolning av vindrutor Utedusch (på akterdäck) NORD STAR 24 PATROL STANDARD UTRUSTNING Motormonteringspaket (inte på utombordsmodell), trimplan, tvåfärgat tak, defroster (inte på utombordsmodellen), automatiskt släckningssystem i motorrummet, batterier,

Läs mer

Hydraulstyrning. Gör det själv Sid 1 av 7. Text och foto: Lars H Lindén

Hydraulstyrning. Gör det själv Sid 1 av 7. Text och foto: Lars H Lindén Sid 1 av 7 Hydraulstyrning Text och foto: Lars H Lindén Har man en gång kört en motorbåt med hydraulstyrning finns inget annat. Det kostar en hel del och tar lite tid att montera, men det är värt varenda

Läs mer

Sun 33 - Monix. Volvo Penta KAD44 EDC, pålitlig motor från Volvo penta, med nygenomgånget och uppgraderat

Sun 33 - Monix. Volvo Penta KAD44 EDC, pålitlig motor från Volvo penta, med nygenomgånget och uppgraderat Sun 33 - Monix Mycket trevlig svensktillverkad flybridgebåt, 33 fot. Trevlig bäddbar förruff med U-soffa, bord och TV. 2 dubbelkabiner (140cm) under salongen. Stor salong med soffa och bord. Längsgående

Läs mer

Hydraulstyrning för Extra Styrplats GE30DS-GE75DS-GE100DS

Hydraulstyrning för Extra Styrplats GE30DS-GE75DS-GE100DS Hydraulstyrning för Extra Styrplats GE30DS-GE75DS-GE100DS Installationsmanual Blank sida 1. Inledning Gratulerar till ditt val av Mavimare rattpump för extra styrplats till din båt. Rätt monterad kommer

Läs mer

Hopfällbar Båtlyft - Instruktion

Hopfällbar Båtlyft - Instruktion Hopfällbar Båtlyft - Instruktion 2016-09-01 Sida 1 (av 10) Allmänt: Båtlyften är endast avsedd för lyft av båt (motorbåt eller liknande) för att flytta båten till eller från en båttrailer på land. Båtlyften

Läs mer

Material som kan orsaka statisk elektricitet, tex. plaströr, får inta användas, eftersom detta kan orsaka explosioner.

Material som kan orsaka statisk elektricitet, tex. plaströr, får inta användas, eftersom detta kan orsaka explosioner. Tips och råd om mottagnings förhållanden till ett förråd/ en silo Det finns flera leverantörer och modeller av pellets förråd och pellets silo på marknaden. Undersök i första hand om det finns något som

Läs mer

NYA NIMBUS 405 FLYBRIDGE

NYA NIMBUS 405 FLYBRIDGE NYA NIMBUS 405 FLYBRIDGE För medvetna båtmänniskor som uppskattar sociala aktiviteter, bekvämt boende, enkel hantering och utmärkta långfärdsegenskaper. NYA NIMBUS 405 FLYBRIDGE Den nya modellen bygger

Läs mer

Urtagning av Volvo Penta MD 6

Urtagning av Volvo Penta MD 6 Urtagning av Volvo Penta MD 6 Urplockad för renovering ur Sveakryssare S3368 Tindra den 2004-09-25 Magnus Aldrin, magnus@aldrin.se Bakgrund Senhösten 2003 köpte vi Sveakryssaren S3368, som var i behov

Läs mer

Forbina design. Om Forbinabåtar

Forbina design. Om Forbinabåtar Om Forbinabåtar Forbinabåtar och Göran Forsberg har i 25 år försett Sverige och Skandinavien med moderna och rymliga familjebåtar. Nyvinningar har gjorts med ett breddat produktprogram, med modeller som

Läs mer

Diverse småtips. 1. En praktisk ankarbox

Diverse småtips. 1. En praktisk ankarbox Diverse småtips 1. En praktisk ankarbox För den som inte har någon stor båt med inbyggd ankarbox är denna lösning mycket praktisk. Ankarboxen görs av en (kasserad) vattendunk där man skär upp ett hål enligt

Läs mer

BÅTFÖRBANNELSEN. 4:e oktober 2013

BÅTFÖRBANNELSEN. 4:e oktober 2013 BÅTFÖRBANNELSEN 4:e oktober 2013 - Vi skulle ju bara kunna lämna den här. Min kompis tittar mot mastkranen, vajern har aldrig sett så tunn ut, längs ner, under kroken hänger motorn. En Volvo Penta MD11C.

Läs mer

GRÖNARE TRÄDGÅRD ÖSTORPS BEVATTNING AB

GRÖNARE TRÄDGÅRD ÖSTORPS BEVATTNING AB GRÖNARE TRÄDGÅRD ÖSTORPS BEVATTNING AB Grönare Trädgård Vill du också ha mer tid över till att njuta av din trädgård? Med en automatisk bevattning i din trädgård får du en frodig grönska och tid över till

Läs mer

Nicander 40' Nicanders Båtvarv AB Grötövägen 23, 45350 Lysekil, 0523-16010. www.nicanders.se

Nicander 40' Nicanders Båtvarv AB Grötövägen 23, 45350 Lysekil, 0523-16010. www.nicanders.se Nicander 40' Nicanders Båtvarv AB Grötövägen 23, 45350 Lysekil, 0523-16010 www.nicanders.se Nicander 40' Standardspecifikation Längd Längd, vattenlinje Bredd Djupgående Deplacement Kölvikt P E IG J Storsegel

Läs mer

Hydraulstyrning GF300BT Installationsmanual

Hydraulstyrning GF300BT Installationsmanual Hydraulstyrning GF300BT Installationsmanual 1 Innehållsförteckning 1. Inledning...3 2. Montering av Cylinder...3 Cylinderns olika Delar...4 Steg 1: Anslut Länkarm...4 Steg 2: Montera cylindern på motorns

Läs mer

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext.

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext. Montage av ytterdörr Allmänt Förvaring av dörrar Dörrar skall förvaras i ett torrt utrymme. Förvara stående eller liggande, men låt aldrig dörren ligga direkt på ett golv utan placera tex frigolit under

Läs mer

Lod TH 52 - Givare - Svensk English

Lod TH 52 - Givare - Svensk English Lod TH 52 - Givare - Installation Installationsmanual and Operation Manual Svensk English 1 2 LOD TH52 INNEHÅLL: 1 Användning...4 1.1 Verktyg och materiel... 4 2 Placering av givaren...5 2.1 Akustiskt

Läs mer

Checklista Höst. Motorn. Båttyp Båtnamn Ägare. Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen

Checklista Höst. Motorn. Båttyp Båtnamn Ägare. Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen Båttyp Båtnamn Ägare OBS checklistan skall läsas och användas ihop med båtens övriga instruktionsböcker som beskriver vad som gäller för just din båt. Lägg till och dra ifrån punkter så att den passar

Läs mer

NYTT FLAGGSKEPP FRÅN NIMBUS

NYTT FLAGGSKEPP FRÅN NIMBUS NYTT FLAGGSKEPP FRÅN NIMBUS NYA 405 COUPÉ NYTT FLAGGSKEPP NIMBUS 405 COUPÉ Nya svenskbyggda Nimbus 405 Coupé blir den största båtmodellen i Nimbus Coupéserie som också består av 335 Coupé och 365 Coupé.

Läs mer

Monteringsanvisning Växthus Jupiter - 8,4 m²

Monteringsanvisning Växthus Jupiter - 8,4 m² Monteringsanvisning 9500 Växthus Jupiter - 8, m² MODEL: 9500 PRODUKTSTORLEK (LxBxH): 95x95x70 cm LÄS NOGA INNAN MONTERING INNEHÅLL. Monteringsråd Sida. Produktens funktioner Sida -3 3. Reservdelslista

Läs mer

Montage av vridfönster

Montage av vridfönster Montage av vridfönster Allmänt Allmänt Förutom de anvisningar för montering som lämnas i detta kapitel hänvisas till följande allmänna föreskrifter och svenska standarder för kompletterande information:

Läs mer

Renovering av hydraulpump, -motor och propelleraxel S/Y Flight, Shipman 28 nr 169

Renovering av hydraulpump, -motor och propelleraxel S/Y Flight, Shipman 28 nr 169 Renovering av hydraulpump, -motor och propelleraxel S/Y Flight, Shipman 28 nr 169 Vi köpte vår båt 1972 från Fiberman AB i Visby. Hon är utrustad med en Farymann 12 hk dieselmotor. En Volvo Flygmotors

Läs mer

Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor

Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor Watersnake elektriska motorer Gratulerar och välkommen till en värld av tysta motorer. Du kommer inte att ångra ditt köp av en lättviktsmotor från Jarvis

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Test: Över 60 knop med nya skotern Yamaha GP1800

Test: Över 60 knop med nya skotern Yamaha GP1800 Test: Över 60 knop med nya skotern Yamaha GP1800 Av Max Carlgren, Båtnytt, Publicerad 2018-10-02 Båtnytt Båttest Yamaha GP1800 är ett fartmonster, främst gjort för dig som är sugen på att köra race mellan

Läs mer

Trim Volvo 480 Turbo

Trim Volvo 480 Turbo Trim Volvo 480 Turbo Öka laddtrycket på Volvo 480. 40 hkr för 1 krona. OBS! Jag har gjort denna modifiering på årsmodell 92. Kan inte garantera funktion på andra årsmodeller. All trimning sker på egen

Läs mer

Utmanar de. Test i. Buster Magnum M5. Femte generationens Buster Magnum är här. Nya Magnum M5 är starkare, snabbare och hårdare än någonsin förr!

Utmanar de. Test i. Buster Magnum M5. Femte generationens Buster Magnum är här. Nya Magnum M5 är starkare, snabbare och hårdare än någonsin förr! Test i Buster Magnum M5 Utmanar de Text Mikael Mahlberg Foto Mikael Mahlberg, Buster Femte generationens Buster Magnum är här. Nya Magnum M5 är starkare, snabbare och hårdare än någonsin förr! 16 t t Med

Läs mer

Liten checklista för ett miljövänligare liv på sjön

Liten checklista för ett miljövänligare liv på sjön Liten checklista för ett miljövänligare liv på sjön Med vänliga hälsningar från Sweboat Båtbranschens Riksförbund Vi som är på sjön vet hur underbart det är. Det som lockar oss är äventyret, naturupplevelsen,

Läs mer

FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1.

FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1. FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1. Varför rekommenderas 3 mm oljehärdad board ( masonit )? (I texten nedan bara kallad board.) Det är ett isolerande material, så man riskerar inga elektriska överslag och

Läs mer

Ca priser blästring båtar.

Ca priser blästring båtar. Ca priser blästring båtar. Om SSBS AB gör hela jobbet, Skydd, Blästring, Städning Pris för 1st plastbåt max 10 meter om vi ska täcka blästra städa samt deponera sandrester ligger på 16.000:- ex moms (17.000:-

Läs mer

INSTRUKTIONER T23 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS BYGGSTEG RENSNING. Instruktion T23 v. 0.2 Sida 1 av 7

INSTRUKTIONER T23 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS BYGGSTEG RENSNING. Instruktion T23 v. 0.2 Sida 1 av 7 Instruktion T23 v. 0.2 Sida 1 av 7 INSTRUKTIONER T23 Observera, instruktionen är helt nyskriven och uppdateras fortfarande. Titta på produktsidan på www.mollehem.se efter senaste versionen. HJÄLPMEDEL

Läs mer

Monteringsanvisning för Terrasspoolen Poltec AB

Monteringsanvisning för Terrasspoolen Poltec AB Ver.15-03 Monteringsanvisning för Terrasspoolen Poltec AB Poltec AB Lidvägen 15 922 31 VINDELN Tel. 0933-15 00 15 info@poltec.se www.poltec.se 2 Innehåll Inledning... 4 Mått... 4 Medföljande komponenter...

Läs mer

Montering av ytterdörr

Montering av ytterdörr Montering av ytterdörr Allmänt Förvaring av dörrar Dörrar skall förvaras i ett torrt utrymme. Förvara stående eller liggande, men låt aldrig dörren ligga direkt på ett golv utan placera t ex frigolit under

Läs mer

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus 1 Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus Inrha Hobbyväxthus är lätta att montera upp med endast ett litet antal verktyg. Dessa instruktioner gäller alla modeller, en del instruktioner gäller bara

Läs mer

Monteringsanvisning. Saildrive 330. Nyköpings Marinkonvertering AB, rev. 061001

Monteringsanvisning. Saildrive 330. Nyköpings Marinkonvertering AB, rev. 061001 Monteringsanvisning Saildrive 330 Nyköpings Marinkonvertering AB, rev. 061001 Läs igenom innan du börjar montera: Viktigt: Innan installationen påbörjas; Läs igenom hela monteringsanvisningen samt Instruktionsboken.

Läs mer

Skjutparti, Dörr / Fönster

Skjutparti, Dörr / Fönster Uterumssystem med Enkelglas Skjutparti, Dörr / Fönster! OBS! Läs detta innan du börjar. Läs igenom hela monteringsinstruktionen innan du börjar. Tänk på din säkerhet. Partierna kan vara tunga så ta hjälp

Läs mer

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext.

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext. Montage av fast karm Allmänt Allmänt Förutom de anvisningar för montering som lämnas i detta kapitel hänvisas till följande allmänna föreskrifter och svenska standarder för kompletterande information:

Läs mer

Hydraulstyrning för Roder

Hydraulstyrning för Roder Hydraulstyrning för Roder Marsili 70/100/120/200 Installationsmanual 1 Även om alla åtgärder har vidtagits för att informationen i denna manual skall vara korrekt och fullständig tar Flotec Marin AB inget

Läs mer

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext.

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext. Montage av ytterdörr Allmänt Förvaring av dörrar Dörrar skall förvaras i ett torrt utrymme. Förvara stående eller liggande, men låt aldrig dörren ligga direkt på ett golv utan placera tex frigolit under

Läs mer

Tack för att du valt en dusch från INR! Vi på INR hoppas att din dusch skall vara till nytta och glädje för dig i många år framöver!

Tack för att du valt en dusch från INR! Vi på INR hoppas att din dusch skall vara till nytta och glädje för dig i många år framöver! Tack för att du valt en dusch från INR! Vi på INR hoppas att din dusch skall vara till nytta och glädje för dig i många år framöver! INR Angel vägg & dörr + dörr Läs detta innan du monterar duschen: Ställ

Läs mer

Gör en egen luftslangtelefon

Gör en egen luftslangtelefon Gör en egen luftslangtelefon De elektromagnetiska fälten kring en telefon har i princip tre källor: 1. Pulser (transienter) på inkommande ledning. 2. Själva telefonapparaten. 3. Elektronik i hörluren (högtalare

Läs mer

Genomskrovsgivare Installationsinstruktioner

Genomskrovsgivare Installationsinstruktioner Genomskrovsgivare Installationsinstruktioner Viktig säkerhetsinformation I guiden Viktig säkerhets- och produktinformation, som medföljer i produktförpackningen, finns viktig information och produktvarningar.

Läs mer

Men så en dag ville min bror dela ett garage i Täby med mig. Det blev en nytändning.

Men så en dag ville min bror dela ett garage i Täby med mig. Det blev en nytändning. Rambler 1960 Supersix För 20 år sen så flyttade jag till villa med garage. Jag har alltid gillat att skruva och såg nu tillfället att dra igång ett projekt. I förbigående nämnde jag detta för en kamrat

Läs mer

Så funkar EcoDry MANUAL. Fakta EcoDry: OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas.

Så funkar EcoDry MANUAL. Fakta EcoDry: OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas. MANUAL OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas. Så funkar EcoDry Porslin Porslin är mycket mer hygieniskt och lättare att hålla rent än andra material som plast eller liknande. Urinslang

Läs mer

Montage av ACSS duschpaneler

Montage av ACSS duschpaneler Montage av ACSS duschpaneler Avser ny infästning som börjat levereras 2015 Modeller: ACSS Duschpanel 120, 121, 200, 201, 220, 221, 300, 320, 321 1 Förberedelser Anslutning av vatten ovanifrån: Dra 15 mm

Läs mer

Byta förpump i tanken 745-88, final manual

Byta förpump i tanken 745-88, final manual Byta förpump i tanken 745-88, final manual 1. Kolla huvudpumpen 2. Kolla spänning fram till förpumpen 3. Kolla ljudet i tankröret 4. Ohm mät förpumpen 5. Hm, förpumpen måste bytas 6. Kolla om det funkar

Läs mer

Monteringsanvisning Funkis 11

Monteringsanvisning Funkis 11 Monteringsanvisning Funkis 11 Vid frågor kan du ringa Stig Wikström VD/Säljare. Montering/Tekniska frågor. Telefon: 0910-78 17 80 Telefon: 0910-78 17 84 Stig@Botniastugan.se info@botniastugan.se Lycka

Läs mer

Monteringsbox VM Beskrivning. Varianter. stål DN PN 10 fläns

Monteringsbox VM Beskrivning. Varianter. stål DN PN 10 fläns Beskrivning Monteringsbox för vätskor. Monteras mellan armatur och rörfläns för att underlätta montering respektive demontering. För justering av avståndet mellan ventil och rör med max ±20 mm för DN 50-150

Läs mer

Total däcks-make-over

Total däcks-make-over Total däcks-make-over Läckande teakdäck krävde tätande renovering Under senaste sommaren har jag haft hinkar i stuvutrymmena för att samla upp läckande regnvatten från däcket. Längst akterut på teakdäcket

Läs mer

Försäljning genom. Service telefon 026-13 13 30

Försäljning genom. Service telefon 026-13 13 30 Försäljning genom. Service telefon 026-13 13 30 1 10 9 2 INSTRUKTION MJUKGLASSMASKIN Daglig drift & skötsel På morgonen: 1. Tryck på STOP knappen, sedan på PRODUKTIONS knappen. 2. När maskinen stannat

Läs mer

Montage av sidhägda fönster och altandörrar

Montage av sidhägda fönster och altandörrar Montage av sidhägda fönster och altandörrar Allmänt Allmänt Förutom de anvisningar för montering som lämnas i detta kapitel hänvisas till följande allmänna föreskrifter och svenska standarder för kompletterande

Läs mer

test Rå alu miniumpulpet

test Rå alu miniumpulpet test faster 525 SC Rå alu 26 Vi Båtägare 10/2013 miniumpulpet Faster har nästan lika många år på nacken som främsta konkurrenten Buster. Vi har långtidstestat det senaste tillskottet i familjen, en styrpulpet

Läs mer

Tips och tricks från Vera af Limhamn. Hanse 350. Ämne: Små ting av stor betydelse.

Tips och tricks från Vera af Limhamn. Hanse 350. Ämne: Små ting av stor betydelse. Tips och tricks från Vera af Limhamn. Hanse 350. Ämne: Små ting av stor betydelse. Funderade lite över vår båts utrustnings status och de förändringar som har vuxit fram från leverans dagen 2008, till

Läs mer

Montage. Montage av vridfönster.

Montage. Montage av vridfönster. Montage Montage av vridfönster. Allmänt Förutom de anvisningar för montering som lämnas i detta kapitel hänvisas till följande allmänna föreskrifter och svenska standarder för kompletterande information:

Läs mer

Monteringsanvisning för Terrasspoolen Poltec AB

Monteringsanvisning för Terrasspoolen Poltec AB Ver.15-04 Monteringsanvisning för Terrasspoolen Poltec AB Poltec AB Lidvägen 15 922 31 VINDELN Tel. 0933-15 00 15 info@poltec.se www.poltec.se Innehåll Inledning... 3 Mått... 3 Medföljande komponenter...

Läs mer

Monteringsanvisning för a-staketet

Monteringsanvisning för a-staketet Monteringsanvisning för a-staketet Allmänt Samtliga stolpar monteras med 167 cm eller 200 cm centrumavstånd. Hörnstolpar är borrade med hålen 90 eller 135 beroende på typ av hörn. Grindstolpar är borrade

Läs mer

Uppsala Kommun Uppsala Vatten

Uppsala Kommun Uppsala Vatten Datum: 2008-03-13 Ordernr: 3480 Uppsala Kommun Uppsala Vatten Sammanställning av uppgradering av råvattenpump samt åtgärder på motor och kardanknutar Utrustning före uppgradering Beställare: Jan Hedbom,

Läs mer

STRIDSVÄSTSYSTEM 2008-

STRIDSVÄSTSYSTEM 2008- M7390-313100-4 STRIDSVÄSTSYSTEM 2008- Bruksanvisning Systembeskrivning Stridsvästsytem 2008 är ett system som ger den enskilda soldaten möjlighet att på ett ändamålsenligt sätt medföra sin personliga utrustning.

Läs mer

Hydraulstyrningar för Roder GE30-GE50-GE75-GE100

Hydraulstyrningar för Roder GE30-GE50-GE75-GE100 Hydraulstyrningar för Roder GE30-GE50-GE75-GE100 Installationsmanual Även om alla åtgärder har vidtagits för att informationen i denna manual skall vara korrekt och fullständig tar Flotec Marin AB inget

Läs mer

Bruksanvisning. Vattenpump 2 benzin Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Vattenpump 2 benzin Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Vattenpump 2 benzin Art.: 90 42 637 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du

Läs mer

Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716

Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716 Sida 1/19 Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716 Till modell 712, 714 och 716 monteras sockelprofilerna till långsidan, med hjälp av en skruvplattan. Skruvplattan monteras invändigt i sockelprofilen.

Läs mer

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext.

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext. Montageanvisning Sidhängda fönster och altandörrar HFA 2012/03 Allmänt Allmänt Förutom de anvisningar för montering som lämnas i detta kapitel hänvisas till följande allmänna föreskrifter och svenska standarder

Läs mer

FAMILJEBÅT MED BUSTER CABIN TEXT ANNA SANDGREN FOTO PÄR OLSSON

FAMILJEBÅT MED BUSTER CABIN TEXT ANNA SANDGREN FOTO PÄR OLSSON FAMILJEBÅT MED TEXT ANNA SANDGREN FOTO PÄR OLSSON Busters senaste kabinbåt delar skrov med nya Magnum E och bjuder på både sov- och busmöjligheter. Vi har testat den grundligt i Kvarkens skärgård. 18 FARTRESURSER

Läs mer

Trähuset. Pelle-ved 6

Trähuset. Pelle-ved 6 Trähuset Pelle-ved 6 Jag önskar er lycka till med stugan eller boden ni har köpt. Obs! Det krävs lite händighet att montera en bod eller stuga. Läs monteringsanvisningen noga innan ni ringer Trähuset Lycka

Läs mer

Ombyggnad av en S30. - separat matplats/salong, dvs i praktiken minst 6 kojplatser

Ombyggnad av en S30. - separat matplats/salong, dvs i praktiken minst 6 kojplatser Ombyggnad av en S30 Nedanstående beskrivna renovering torde vara den mest genomgripande som har gjorts på en S30. Jag har inte sett båten själv, men har hört den lovordas av andra och med med vetskap om

Läs mer

Bilaga 5. Toalettsystem i fritidsbåtar Kostnad för konvertering av befintligt toalettsystem, Alexander Johansson,

Bilaga 5. Toalettsystem i fritidsbåtar Kostnad för konvertering av befintligt toalettsystem, Alexander Johansson, Bilaga 5 Toalettsystem i fritidsbåtar Kostnad för konvertering av befintligt toalettsystem, Alexander Johansson, 2009-09-04 Norrköping 2009 09 04 Toalettsystem i fritidsbåtar Kostnad för konvertering av

Läs mer

S C A N DINA V I A N G L A S S I NNOV A TIO N S. Monteringsanvisning SNÄCKESKÄR. Dok nr 999322 Version 3

S C A N DINA V I A N G L A S S I NNOV A TIO N S. Monteringsanvisning SNÄCKESKÄR. Dok nr 999322 Version 3 S C A N DINA V I A N G L A S S I NNOV A TIO N S Monteringsanvisning SNÄCKESKÄR Dok nr 999322 Version 3 Monteringsanvisning SNÄCKESKÄR Tack för att du har valt en produkt från Invitrea. Vi hoppas att du

Läs mer

Tack för att du har valt en inglasning från Mekoflex! Vi önskar dig stort nöje och många trevliga stunder i det nya inglasade rummet.

Tack för att du har valt en inglasning från Mekoflex! Vi önskar dig stort nöje och många trevliga stunder i det nya inglasade rummet. Tack för att du har valt en inglasning från Mekoflex! Vi önskar dig stort nöje och många trevliga stunder i det nya inglasade rummet. Kontrollera först innehållet i förpackningen enligt förteckningen nedan.

Läs mer

Installation av Värmefilm, värmefolie.

Installation av Värmefilm, värmefolie. Installation av Värmefilm, värmefolie. Till en början ska du se till att beställa rätt mängd material inför installationen. Detta får du hjälm med i dokumentet (Beräkning.pdf). Se till att vara noggrann

Läs mer

Instruktioner montering terrasspool

Instruktioner montering terrasspool Instruktioner montering terrasspool Placering av poolen Ett stabilt underlag är att föredra, pooldelen skall stadgas upp under sittytorna där den stora belastningen kommer att vara (Gäller ej pooler med

Läs mer

Byggbeskrivning. Registerings nummer: SXD 880 Chassi nummer: YV N Volvo 745 Modellår: 1992

Byggbeskrivning. Registerings nummer: SXD 880 Chassi nummer: YV N Volvo 745 Modellår: 1992 Byggbeskrivning Registerings nummer: SXD 880 Chassi nummer: YV1745883N2361327 Volvo 745 Modellår: 1992 Kaross: Bakre delen av taket är framflyttat. Tak hel-svetsat och förstärkt på insidan. Bakdörrarna

Läs mer

Monteringstips Vertigo Glasräcken

Monteringstips Vertigo Glasräcken Monteringstips Vertigo Glasräcken Monteringstips för Vertigo glasräcken. Vi har sammanställt lite viktiga tips för att underlätta montaget av ditt nya räcke. För montering av utanpåliggande stolpar börjar

Läs mer

INSTRUKTIONER Y1 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS DELARNA. Instruktion Y1 v. 0.2 Sida 1 av 7

INSTRUKTIONER Y1 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS DELARNA. Instruktion Y1 v. 0.2 Sida 1 av 7 Instruktion Y1 v. 0.2 Sida 1 av 7 INSTRUKTIONER Y1 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS Byggsatsen skall limmas ihop. Lämpligt lim är cyanoakrylat, ex. Loctite Super Attak. Nyttiga verktyg: Kniv typ brytkniv Nålfilar

Läs mer

Nord West 330 Coupé. Nord West Fakta Längd öa: 10 m (33 fot) Kontaktinformation Tillverkare: Nord West Yachts AB Företag: Nord West & Najad AB

Nord West 330 Coupé. Nord West Fakta Längd öa: 10 m (33 fot) Kontaktinformation Tillverkare: Nord West Yachts AB Företag: Nord West & Najad AB Nord West 330 Coupé Nord West Fakta Längd öa: 10 m (33 fot) Bredd: Deplacement: Motor: Konstruktör: Introduktionspris: 3 m 6400 kg Volvo Penta alt Yanmar Benny Martinsson 1,540,000 kr Betyg plus Betyg

Läs mer

Utgåva 2000-09-05. Wärmo Rak. Monterings- och skötselanvisning

Utgåva 2000-09-05. Wärmo Rak. Monterings- och skötselanvisning Utgåva 2000-09-05 Wärmo Rak Monterings- och skötselanvisning Innehållsförteckning Förberedelser... sid 3 -tillverkarförsäkran -allmänt -leveransinnehåll -tillval -skorsten -eldstadsplan Montering... sid

Läs mer

OPTIHEAT. Vattenburen golvvärme. Så här monterar du OPTIHEAT. Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk!

OPTIHEAT. Vattenburen golvvärme. Så här monterar du OPTIHEAT. Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk! OPTIHEAT Vattenburen golvvärme Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk! Så här monterar du OPTIHEAT Olika metoder att montera OPTIHEAT OPTIHEAT är det enklaste sättet att lägga in vattenburen

Läs mer

BESIKTNING. 44 Vi Båtägare 6/07 AV RONALD RYBBE. Foto Ronald Rybbe

BESIKTNING. 44 Vi Båtägare 6/07  AV RONALD RYBBE. Foto Ronald Rybbe AV RONALD RYBBE BESIKTNING Missarnas parad Ronald Rybbe är en noggrann besiktningsman. Han dokumenterar alla bedrövligheter som kommer i hans väg. Och det blir ett och annat på en säsong. Här en räcka

Läs mer

Hydraulstyrning GF90BT Installationsmanual

Hydraulstyrning GF90BT Installationsmanual Hydraulstyrning GF90BT Installationsmanual 1 Innehållsförteckning 1. Inledning...3 2. Montering av Cylinder...3 3 Montering av Rattpump GM3-MRA...6 4. Montering av Slangar...6 5. Påfyllning av Hydraulolja

Läs mer

CM Förstärkarlåda, sida 1.

CM Förstärkarlåda, sida 1. CM-0-17 Förstärkarlåda, sida 1. Varför rekommenderas 3 mm oljehärdad board ( masonit )? (I texten nedan bara kallad board.) Det är ett isolerande material, så man riskerar inga elektriska överslag och

Läs mer

Hämtning Onsdagen den 12 januari åkte Erika och jag tillsammans med min fru (som skulle köra hem vår bil) till Märsta för att hämta Amazonen.

Hämtning Onsdagen den 12 januari åkte Erika och jag tillsammans med min fru (som skulle köra hem vår bil) till Märsta för att hämta Amazonen. Volvo Amazon 1967 Claes-Göran Barrestam Så var det dags för ett nytt veteranfordon i garaget. Att man inte kan lära sig att det tar mycket längre tid att renovera än man tänkt sig, att det finns mycket

Läs mer

Monteringsvägledning för isolerrutor

Monteringsvägledning för isolerrutor Monteringsvägledning för isolerrutor Uppdaterad 29. augusti 2017 Monteringsvägledning för isolerrutor Monteringsvägledningen för isolerrutor ska säkerställa att isolerrutorna bliver monterade korrekt,

Läs mer