Margareta Engström, verksamhetschef Nihad Hodzic, verksamhetschef Kerstin Henriksson, ersättare Ljungby PRO 2 st åhörare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Margareta Engström, verksamhetschef Nihad Hodzic, verksamhetschef Kerstin Henriksson, ersättare Ljungby PRO 2 st åhörare"

Transkript

1 1(23) Tid och plats ande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 25 april 2016 kl Bo Ederström (M) ordförande Håkan Bengtsson (S) Tuula Johansson, Ljungby SPF Carl-Georg Alm, Annerstad SPF Kerstin Svensson, Ljungby PRO Gudrun Karlsson, Berga SPF Anita Westroth, RPG Ljungby Gunvor Nyberg, Odensjö SPF Gunnar Andersson, Ryssby SPF Bengt Carlsson för Ann-Kristin Kronstedt, SPRF Gunnel Nilsson, Agunnaryd SPF Mona Brandt, Vrå/Lidhult SPF Anita Östlund, Berga PRO Torsten Frank, Ryssby PRO Sivert Olsson, Angelstad PRO Övriga deltagande Margareta Engström, verksamhetschef Nihad Hodzic, verksamhetschef Kerstin Henriksson, ersättare Ljungby PRO 2 st åhörare Åhörare Justerare Gudrun Karlsson och Anita Westroth Justeringens tid och plats Individ- och familjecenter, S. Torggatan 1, Ljungby den 9 maj 2016 Paragrafer Sekreterare Ljiljana Bublik

2 2(23) Ordförande Bo Ederström (M) Justerare Gudrun Karlsson Anita Westroth

3 3(23) ANSLAG/BEVIS Protokollet är nu justerat. Justeringen har offentliggjorts på Ljungby kommuns anslagstavla Nämnd/styrelse Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum 25 april 2016 Överklagningstid 12 maj 2 juni 2016 Anslaget nedtaget 3 juni 2016 Förvaringsplats för protokollet Individ- och familjecenter, Södra Torggatan 1, Ljungby Underskrift

4 4(23) KPR 19 Fastställande av dagordning Följande ärenden tillförs föredragningslistan: Provtagning i Ryssby. Bostäder i Ryssby centrum. Revidering av rådets reglemente. Behovet av gode män i kommunen och regler kring uppdraget god man. Nedläggning av KPR. Utemiljö på Åbrinken. Nattro/nattillsyn via webkamera. Gymnastik/träning för vårdpersonal. Smålänningens tomt. Måste man ha tillgång till dator för att skriva sig in i bostadskö? Ombyggnad Arena. Fallolyckor. Tillägg till punkt 7, arbetsutskottets protokoll den 18 april 2016 (delas ut vid sammanträdet). Fastställande av dagordning.

5 5(23) KPR 20 Information om förändring av riktlinjer och mål för äldreråden Ärendet Socialnämnden har beslutat att förändra riktlinjerna och målen för äldreråden, individ- och familjeomsorgs-, psykiatri- och LSS/LASS-råden. Syftet med förändringen är att de politiker som är kontaktpersoner för en verksamhet i högre grad och på ett enhetligt sätt ska kunna ha den kontakt med verksamheten som behövs för att ha insyn i verksamheterna. Förslaget är hämtat från barn- och utbildningsförvaltningen och enligt en utvärdering av tillsynsbesöken framkommer att detta har varit mycket värdefullt. Socialnämnden har godkänt handlingsplan för tillsynsbesök av kontaktpolitiker inom socialförvaltningens verksamhet i Ljungby kommun samt utsett kontaktpolitiker för sektionerna för Förvaltningen har tagit fram en rutin för kontaktpolitiker som del i handlingsplanen. Vid mötet görs en genomgång av handlingsplanen.

6 6(23) KPR 21 Förebyggande av fallolyckor hos äldre Ärendet Kliniska studier vid Karolinska institutet har visat att bättre balans ger färre fall, säger ordföranden. Margareta Engström berättar hur Ljungby kommun arbetar med fallprevention. Inom socialförvaltningen finns lokala rutiner för hur man arbetar med fallprevention i särskilt boende och ordinärt boende. Se bilaga! Det har varit svårt att tillsätta vakanta sjukgymnasttjänster men vi arbetar med tillsättningen, säger Nihad Hodzic.

7 7(23) KPR 22 Information om utbildning för personliga assistenter Nihad Hodzic informerar om utbildning för personliga assistenter med anledning av en av rådet ställd fråga. Socialförvaltningen har beviljats stimulansmedel för kompetenshöjande insatser för förvaltningens medarbetare. Avsikten är att stimulansmedlen ska användas för utbildning av de personliga assistenterna. Hur pengarna ska användas har ännu inte diskuterats färdigt. En fråga som ställs är vad man behöver för utbildning om man vill jobba som personlig assistent. Vilken utbildning en personlig assistent behöver kan variera från fall till fall beroende av uppdrag, säger Nihad. En del har inte någon särskild utbildning. Rekrytering av personliga assisteneter sker i samråd med brukare och man lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

8 8(23) KPR 23 Mat slängs på särskilt boende - information med anledning av en av rådet ställd fråga Margareta Engström har varit i kontakt med kostchefen angående matskyltning på Björkäng. Kostchefen kan inte se att detta medför några större kostnader för verksamheten. Syftet är att synliggöra maten för den enskilde.

9 9(23) KPR 24 Information om föreläsning av Bodil Jönsson Inbjudan till föreläsning av Bodil Jönsson Leva livet hela livet onsdagen den 18 maj samt torsdagen den 19 maj 2016 i Missionskyrkan i Ljungby. Någon särskild ersättning för deltagande i föreläsningen utgår inte.

10 10(23) KPR 25 Ombyggnad Arena Det krävs mer utrustning för att arenan ska kunna användas för olika typer av event. Det är bara på planeringsstadiet än så länge, säger ordföranden.

11 11(23) KPR 26 Måste man ha tillgång till dator för att skriva sig in i bostadskö? KPR:S fråga är: Måste man ha tillgång till dator för att skriva sig in i bostadskö? Vi har varit i kontakt med Ljungbybostäder och vi har fått ett svar från VD Björn Eliasson, säger ordföranden. Om man inte har tillgång till dator kan man sköta sina ärenden genom att ringa Ljungbybostäder.

12 12(23) KPR 27 Provtagning Rysby Frågan ställs om provtagning i Ryssby: Varför måste man vara listad på Läkarhuset om man ska lämna prover? Man måste vara listad om man ska lämna blodprover på VC. De måste få täckning för sina kostnader, säger ordföranden.

13 13(23) KPR 28 KPR nedläggning KPR vill veta om det finns framtida planer på att lägga ner rådet. Det finns i nuläget inga planer på att lägga ner KPR och inga beslut är fattade, säger ordföranden. KPR framför att de inte vill ha någon förändring. De motsätter sig den eventuella nedläggningen av KPR och anser att KPR bör finnas kvar i oförändrad form.

14 14(23) KPR 29 Revidering av rådets reglemente KPR vill veta mer om revidering av KPR:s reglemente och hur långt man kommit med uppdraget. Vi får återkomma till frågan nästa möte, säger ordföranden.

15 15(23) KPR 30 Utemiljö Åbrinken Ärendet En synpunkt som framförs är att Åbrinken behöver fler planteringar och det vore trevligt att få lite växter i blomlådorna. Socialnämndens ordförande har varit i kontakt med tekniska nämndens ordförande. Det finns inget skötselavtal gällande Åbrinken. Vi jobbar på att åtgärda detta och det ska upprättas ett åtgärdsprogram, säger Margareta Engström. Förslaget är att Ljungby kommuns dagliga verksamhet på Holmsborg ska ta hand om detta, säger Nihad Hodzic. Vi ska diskutera frågan med tekniska förvaltningen och vi återkommer med mer information.

16 16(23) KPR 31 Nattro/nattillsyn via webbkamera Förvaltningen har fått i uppdrag att genomföra ett testprojekt kring nattro/nattillsyn via webbkamera. Det här sker helt på frivillig basis och efter dialog med brukaren. I nuläget deltar två personer i projektet och ytterligare några brukare har anmält sitt intresse. Både brukarna och personalen är nöjda med projektet.

17 17(23) KPR 32 Bostäder i Ryssby centrum En synpunkt som framförs är att delar av Ryssby centrum ser skräpigt ut. Bland annat retar man sig på några privatägda bostäder som står och ser risiga ut. Frågan har diskuterats i miljö- och byggnämnden och kommer att följas upp.

18 18(23) KPR 33 Gymnastik/träning för vårdpersonal Margareta Engström berättar att det pågår ett friskvårdsprojekt inom Hångers hemtjänst. Personalen erbjuds styrketräning två gånger i veckan. Träningen sker i samverkan med kommunens friskvårdspedagog. Tanken är att projektet ska sprida sig till andra hemtjänstgrupper. På vissa enheter har man varje dag gemensam morgongymnastik. Varje medarbetare kan dessutom ansöka om aktivitetsbidrag för en varaktig fysisk aktivitet.

19 19(23) KPR 34 Behovet av gode män i kommunen och regler kring uppdraget god man Behovet av gode män är stort och det saknas gode män i många kommuner. om anordnande av samt upphävande av godmanskap/förvaltarskap fattas av tingsrätten. God man/förvaltare ska årligen lämna en årsräkning till överförmyndaren. På årsräkningen lämnas uppgifter om förvaltningen av huvudmannens egendom. I broschyr Att vara god man eller förvaltare kan man läsa mer om att vara god man. Broschyren kan beställas via överförmyndarnämnden eller laddas ner direkt på kommunens websida.

20 20(23) KPR 35 Smålänningens tomt KPR vill veta vad som nu händer med Smålänningens tomt. Ännu är ingenting bestämt, säger ordföranden. Det behöver göras vissa saneringsåtgärder då det tidigare funnits ett tryckeri på samma plats.

21 21(23) KPR 36 Aktuellt inom verksamheten Socialförvaltningen har utsett tolv ambassadörer för äldreomsorgen och omsorgen. Deras uppdrag är bland annat att representera kommunen, inspirera och informera på skolor. De kommer att bjudas in till ett pensionärsråd. Socialförvaltningen har börjat med chef i beredskap. Det innebär att förvaltningens medarbetare efter kontorstid kan nå en sektionschef på telefon för händelser och ärenden som är utöver det vanliga. Sektionscheferna inom omsorgen, HSL och äldreomsorgen kommer att ha beredskap enligt ett schema. Information om 3-årigt samarbetsprojekt mellan Ljungbys-, Markaryds och Älmhults kommuner och Region Kronberg kring äldre patienter och patienter med kroniska sjukdomar. Projektet bygger på Ängelholms modell för vård och omsorg som heter Hälsostaden. Information om finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet (Finsam) mellan Ljungby, Markaryds och Älmhults kommuner. Socialnämnden har beslutat att använda Ljungberga plan 4 som boende för ensamkommande flyktingbarn. Lokalerna kommer att anpassas för att uppfylla kraven som finns på den här typen av boende. Socialnämnden beslutade den 23 mars 2016 att hos kommunstyrelsen äska om tilläggsanslag på tkr för ombyggnation av Ljungberga plan 4. I denna kostnad inkluderas separat ingång, brandspjäll till varje rum, nya tak, ommålning samt konsultkostnader. Tekniska förvaltningen och miljö- och byggförvaltningen har på kommunstyrelsens sammanträde den 12 april informerat om att det inte behövs något bygglov eller anmälan för att anpassa lokalerna till HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn. Kostnaden reduceradess därmed till cirka kronor för att bygga en ny entré till HVB hemmet. Socialnämnden har även beslutat om att beställa nyproduktion av bostäder genom tekniska förvaltningen. Dessa bostäder ska byggas i kvarteret Nålen (vid Lagavallen). Lägenheterna kommer socialförvaltningen att hyra och använda som HVB (hem för vård eller boende) för ensamkommande flyktingbarn. Information om flyktingläget i kommunen.

22 22(23) Information om skjuts till förskola i Lidhult för barn till asylsökande.

23 23(23) KPR 37 Rådets och arbetsutskottets protokoll Inga synpunkter framförs. Redovisning av rådets protokoll den 22 februari samt arbetsutskottets protokoll den 18 april 2016.

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl 1(12) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 14 november 2016 kl. 13.30-15.40 ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande Håkan Bengtsson (S) Tuula Johansson, Ljungby

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (21) Kommunala Pensionärsrådet. februari 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (21) Kommunala Pensionärsrådet. februari 2016 kl 1(21) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 22 februari 2016 kl. 13.30-15.50 ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande Bo Ederström (M) Tuula Johansson, Ljungby SPF

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 23 februari 2015 kl. 13.30-16.30 ande Övriga närvarande Magnus Gunnarsson (M) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (15) Kommunala Pensionärsrådet. februari 2017 kl

Sammanträdesprotokoll (15) Kommunala Pensionärsrådet. februari 2017 kl 1(15) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 20 februari 2017 kl. 13.30-16.00 ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande 1-del av 6, 9-12 Bo Ederström (M) ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Beslutande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 22 april 2013 kl. 13.30-15.30 Ann-Charlotte Wiesel (M) ordförande Arne

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 18 april 2011, kl. 13.30-15.30 Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (10) Socialnämnden. Kommunhuset Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 20 april 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (10) Socialnämnden. Kommunhuset Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 20 april 2016 kl 1(10) Tid och plats ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Kommunhuset Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 20 april 2016 kl. 8.00 12.40 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(19) Kommunala Pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(19) Kommunala Pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 17 november 2014 kl. 13.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl S ammanträdespro to ko 11 1(10) Plats och tid ande Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl. 8.00-12.00 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid ande Övriga deltagande Utses att justera Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 5 mars 2015 kl. 13.30-15.40 Anne Karlsson

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Åsikten i Ljungby, måndagen den 18 november 2013 kl. 13.30-16.10 Beslutande Arne Johansson (C) ordförande 20-22 Ann-Charlotte Wiesel (M) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (12) Socialnämnden. Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Socialnämnden. Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl 1(12) Tid och plats ande Övriga deltagande Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl. 8.00-12.30 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M) Anneli Ahlqvist (C) Ulf Bergner

Läs mer

Kommunhuset, Bolmenrummet, Ljungby, onsdagen den 14 januari 2015 kl

Kommunhuset, Bolmenrummet, Ljungby, onsdagen den 14 januari 2015 kl Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid ande Kommunhuset, Bolmenrummet, Ljungby, onsdagen den 14 januari 2015 kl. 8.00-13.30 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M) Anneli Ahlqvist (C) UlfBergner

Läs mer

Kommunhuset, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 23 september 2015 kl , ajoumering kl

Kommunhuset, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 23 september 2015 kl , ajoumering kl TT 1(10) Tid och plats ande Övriga deltagande Kommunhuset, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 23 september 2015 kl. 8.00-15.00, ajoumering kl. 9.00-9.10 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid ande Övriga deltagande Utses att justera Ljungby Arena, Fritidsvägen 5 i Ljungby, torsdagen den 17 mars 2015 kl. 13.30-15.30 Lars-Åke Långh ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (15) Socialnämnden. oktober 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (15) Socialnämnden. oktober 2016 kl 1(15) Tid och plats Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 19 oktober 2016 kl. 9.30 17.00 ande Övriga deltagande Bo Ederström (M) ordförande Arne Johansson (C) för Thomas

Läs mer

Kristin Magnusdottir (s) Ljiljana Bublik. Arne Johansson (c) Kristin Magnusdottir (s) Beslutande. Övriga närvarande. Justerare

Kristin Magnusdottir (s) Ljiljana Bublik. Arne Johansson (c) Kristin Magnusdottir (s) Beslutande. Övriga närvarande. Justerare LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 19 november 2008, kl. 8.00-12.00 ande Arne Johansson (c) ordförande Gun Lindell

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Socialnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Socialnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 27 augusti 2014 kl. 8.00-14.00 ande Arne Johansson (C) ordförande Karin Bondeson

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

1(10) Sammanträdesprotokoll Socialnämnden. februari 2019 kl

1(10) Sammanträdesprotokoll Socialnämnden. februari 2019 kl 1(10) Tid och plats Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 20 februari 2019 kl. 8.00 17.30 ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Bo Ederström (M) ordförande Lars Nordqvist

Läs mer

Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Åhörare Justerare Justeringens tid och plats Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerare

Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Åhörare Justerare Justeringens tid och plats Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerare 1(12) Tid och plats ande Övriga deltagande Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 15 juni 2016 kl. 8.00 14.50 Bo Ederström (M) ordförande Marie Karlsson (C) för Thomas Ragnarsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (9) Socialnämnden. Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 20 juni 2018 kl

Sammanträdesprotokoll (9) Socialnämnden. Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 20 juni 2018 kl 1(9) Tid och plats ande Övriga deltagande Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 20 juni 2018 kl. 8.00 12.00 Bo Ederström (M) ordförande Lars Nordqvist (M) för Thomas Ragnarsson

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 17 juni 2015 kl

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 17 juni 2015 kl Sammanträdesprotokoll 1(10) Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 17 juni 2015 kl. 8.00-14.25 Bo Ederström (M) ordförande Marie Karlsson (C) för Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Socialnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Socialnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 19 juni 2013 kl. 8.00-15.00 ande Arne Johansson (C) ordförande Karin Bondeson

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan 1(9) Plats och tid Hällebo, måndagen den, klockan 9.00-11.35 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten Åke Jonsson, PRO, ersättare

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

mars 2017 kl Ajournering kl

mars 2017 kl Ajournering kl 1(13) Tid och plats Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 22 mars 2017 kl. 8.00 17.15. Ajournering kl. 13.40-13.45. ande Övriga deltagande Bo Ederström (M) ordförande Thomas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (16) Socialnämnden. december 2015 kl

Sammanträdesprotokoll (16) Socialnämnden. december 2015 kl 1(16) Tid och plats Äldreboendet Åsikten, Ael Ångbagares gata i Ljungby, onsdagen den 16 december 2015 kl. 8.00-17.00 ande Övriga deltagande Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M) Anneli Ahlqvist

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

Samlingssalen Brunnsgården, H arab ergs gatan 1, Ljungby onsdagen den 26 augusti 2015 kl

Samlingssalen Brunnsgården, H arab ergs gatan 1, Ljungby onsdagen den 26 augusti 2015 kl TT LJUNGBY 1(10) Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Åhörare Justerare Justeringens tid och plats Samlingssalen Brunnsgården, H arab ergs gatan 1, Ljungby onsdagen den 26 augusti 2015 kl. 8.00-15.15

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Konferensrummet sportcenter, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(15) Socialnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(15) Socialnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 24 september 2014 kl. 8.00-16.00 ande Arne Johansson (C) ordförande Karin Bondeson

Läs mer

Ljiljana Bublik. Arne Johansson (C) Gun Lindell (S) Beslutande. Övriga närvarande. Justerare

Ljiljana Bublik. Arne Johansson (C) Gun Lindell (S) Beslutande. Övriga närvarande. Justerare LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 17 juni 2009, kl. 8.00-16.00 Beslutande Arne Johansson (C) ordförande Gun Lindell

Läs mer

Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson (SPRF) Gerd-Else Bergdahl (RPG)

Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson (SPRF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Skive, kl. 13.30 16.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 11 november 2010 kl. 13.30-16.00 Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2017-06-02 1(9) Tid och plats: C-salen i Folkets hus, kl. 10.00 12.00 BESLUTANDE Ledamöter: Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bernt Fägerås, PRO

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den klockan 9.00-11.30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO, ersättare Gunnel

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Socialnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Socialnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 22 oktober 2014 kl. 8.00-14.40 ande Arne Johansson (C) ordförande Karin Bondeson

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO Viola Ekavall, SPF Britt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-06 6 Plats och tid Hjernet, 2010-05-06 kl 9.30 11.00 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

Bo Ederström (M) ordförande Marie Karlsson (C) för Thomas Ragnarsson (M)

Bo Ederström (M) ordförande Marie Karlsson (C) för Thomas Ragnarsson (M) 1(10) Tid och plats Kommunhuset, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 27 januari 2016 kl. 8.00-15.00 ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Bo Ederström (M) ordförande Marie Karlsson (C) för Thomas Ragnarsson

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Tillgänglighetsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Tillgänglighetsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Samlingssalen Ljungsätra, Harabergsgatan 1 i Ljungby, torsdagen den 6 november 2014 kl. 13.30-15.45 Beslutande Anne Karlsson (S) ordförande Karin

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2015-12-10, kl 13:30-15:00 Paragrafer 51-58 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Torsdagen den 14 mars 2019 kl , i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Torsdagen den 14 mars 2019 kl , i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(11) Tid och plats ande Torsdagen den 14 mars 2019 kl 8.30-12.00, i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Cecilia Löf (M), ordförande Ulla-Britt Storck (S), ledamot Tommy Andersson (M), vice ordförande

Läs mer

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund 2017-09-20 Sida 1 (8) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Jan Ekwall, SPF Seniorerna Eksjö Gunnel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 16.37 Ledamöter: Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot Lars

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats torsdag 7 december 2017, kl. 10:00-12:00 Beslutande Alexander Johansson Pettersson (S), ordförande Margreta Ivarsson (C) Lars-Gösta Johansson, PRO Lilian Jasbetz, PRO Monika Nordin, PRO Barbro

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Socialnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Socialnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 28 maj 2014 kl. 8.00-12.45 ande Arne Johansson (C) ordförande Carlos Lysebring

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl. 10.00-12.10 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och KPR

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Socialnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Holmsborg i Lagan, onsdagen den 18 juni 2008, kl. 8.00-12.30, Åbrinken kl. 13.00-15.00 Arne Johansson (c) ordförande Gun Lindell (s) Karin Bondeson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Eskilstuna Strängnäs 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 15:10 16:00. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden

Läs mer

1(6) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1(6) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1(6) Tid: Kl 10.00 11.45 Plats: Lokal: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter: Helena Öhlund, KS ordförande Sterling Nilsson, Älvsby parasort Lisbeth Vinberg, PRO Sören Nilsson, SPF Karl-Erik

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-12 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl.13.30-16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Aina Wåhlund Lärande och stödutskottet

Läs mer

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 15 februari 2018, kl 13.00-14.30. Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig

Läs mer

Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, den 7 juni 2015 kl

Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, den 7 juni 2015 kl 1(5) Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, den 7 juni 2015 kl. 08.00 15.00 Magnus Gunnarsson (M), ordförande Carina Bengtsson (C) Anne Karlsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - Kommunala pensionärsrådet 2015-02-19 Blad 1 (12) Plats och tid Folkets hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 13-15 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Verner Hammar (S) Christine Nilsson Lif (PRO)

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Socialchefens tjänsterum kl. 13:00-14:55 Beslutande Elisabeth Holmer (S), ordförande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Övriga

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) 1 (10) Paragrafer 25-31 Plats och tid Svanskogsrummet, Hermes, kl. 09.00-11.50 Beslutande Helene Agdén, ordf. (SiV) Lillie Karlsson (S) Berit Johansson (S) Dag Rogne (C) Stig Edebrant Torbjörn Hovelsås

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Sida 1 (6) 2016-10-19 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten- Närvarande: Bertil Andersson vice ordförande PRO Valter Lund ledamot PRO Rude Andersson ersättare PRO Lars-Erik Karlsson ersättare

Läs mer

Björn Gullander (V) Stig Sand (KD)

Björn Gullander (V) Stig Sand (KD) LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 26 augusti 2009, kl. 8.00-12.10 ande Arne Johansson (C) ordförande Deseré Hellberg

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(10) Socialnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(10) Socialnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 24 mars 2010 kl. 8.00-12.30 Beslutande Arne Johansson (C) ordförande Gun Lindell

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Lindhem, Osby måndagen den 6 oktober 2014 kl

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Lindhem, Osby måndagen den 6 oktober 2014 kl PENSIONÄRSRÅDET 2014-10-06 1 Plats och tid Lindhem, Osby måndagen den 6 oktober 2014 kl. 14.00 15.05 Beslutande Raymon Borg, Osby PRO Marianne Johnsson, SPF Osby Torsten Karlsson, Örkeneds PRO Marika Bjerstedt

Läs mer

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(7) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.35 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-02-24 Sid 1 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 20.30 Beslutande Bertil Nilsson (M), ordförande Björn Jonasson (KD) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bojan Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-11.00 Beslutande Kajsa Heed (S), SN, ordf Håkan Karlsson (C), SN Ingemar Jacobson (FP), SN tjg Elof Jonsson

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(9) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ledamöter Bengt Nilsson (PRO Bromölla), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bojan Nilsson (PRO

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (7) 2018-03-09 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-03-07 Närvarande: Ledamöter: Lars Erik Karlsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 15.45 Ledamöter Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot, 191-205 Lars Bergwall (C), ledamot Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information om LOV och stimulansmedel 5 Information om arbetet med anhörigstöd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-02-21 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordförande Inger Wiman,

Läs mer

Torsdagen den 5 mars, kl i Dynamiken, Bollegården. Gun Bodén (pro) John Henriksson, omsorgschef Elisabeth Hulter, nämndsekreterare

Torsdagen den 5 mars, kl i Dynamiken, Bollegården. Gun Bodén (pro) John Henriksson, omsorgschef Elisabeth Hulter, nämndsekreterare Tid och plats Torsdagen den 5 mars, kl 17.00 19.20 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 1-13 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand (spf) Gun Bodén (pro) Hannu

Läs mer

Kristianstads ko m m u n

Kristianstads ko m m u n 7 Kristianstads ko m m u n SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsförvaltningen Kornmunala pensionärsrådet Närvarande ledamöter och ersättare Marianne Eriksson, ordförande omsorgsnämnden Greta

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 2 juni 2016, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 2 juni 2016, kl Pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 2 juni 2016, kl 13.00-14.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Kommunhuset, socialförvaltningen

Kommunhuset, socialförvaltningen 1(9) Plats och tid Aspås skola, måndagen den, klockan 14.30-16.30 Beslutande Ledamöter Malin Bergman, socialnämnden Niklas Rhodin, barn och utbildningsnämnden, tjg ers (kl:14.30-15.00) Peter Grundström,

Läs mer

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Meddelande om avliden 3 Ann-Carine Liljegren, sysselsättningshandledare 4 på särskilt boende Föregående protokoll 5 Information

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 17.05 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdag 1 september 2009, kl 08:30-12:15 Beslutande Martina Axene KD Välfärdsberedningen Siv Ludén S Välfärdsberedningen Jan Arvidsson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

PROTOKOLL. Anders Åbom, sekreterare.

PROTOKOLL. Anders Åbom, sekreterare. Plats och tid Tallåsenrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Sören Görgård (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Sune Öster, SPF Bernt Björk, SKPF Stig Almström (LB) Övriga deltagande Anders Åbom, sekreterare.

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Krusrummet, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Adjungerad ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-12-04 1(8) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, Konsthallen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Stig Hallstensson (S) erästtare för Carina Sätterman (S) Bernt Fägerås,

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Eva Fors. Justerare...

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Eva Fors. Justerare... 1 Datum Tid Kl. 10.00 11.30 Plats Beslutande Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga närvarande Marlene Åkerlund Hägglund, sekreterare ( 1-5, 7-11 ) Eva-Lena

Läs mer