Sammanträdesprotokoll (15) Kommunala Pensionärsrådet. februari 2017 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll (15) Kommunala Pensionärsrådet. februari 2017 kl"

Transkript

1 1(15) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 20 februari 2017 kl ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande 1-del av 6, 9-12 Bo Ederström (M) ordförande del av 6-8 Håkan Bengtsson (S) Tuula Johansson, Ljungby SPF Ingrid Uppenberg för Gunnar Andersson, Ryssby SPF Sive Björk för Gunvor Nyberg, Odensjö SPF Carl-Georg Alm, Annerstad SPF Kerstin Svensson, Ljungby PRO Gudrun Karlsson, Berga SPF Anita Westroth, RPG Ljungby Gunnel Nilsson, Agunnaryd SPF Mona Brandt, Vrå/Lidhult SPF Anita Östlund, Berga PRO Torsten Frank, Ryssby PRO Sivert Olsson, Angelstad PRO Övriga deltagande Margareta Engström, verksamhetschef Per Karlberg, Kronstaden Fastighets AB 6 Anders Nilsson och Nicklas Forsberg, Heimstaden 6 Nils-Evert Norén, KONAB 6 Kerstin Henriksson, ersättare Åhörare Justerare Mona Brandt och Anita Östlund Justeringens tid och plats Individ- och familjecenter, S. Torggatan 1, Ljungby den 6 mars 2017 Paragrafer 1-12 Sekreterare Ljiljana Bublik

2 2(15) Ordförande Magnus Gunnarsson (M) Bo Ederström (M) Justerare Mona Brandt Anita Östlund

3 3(15) ANSLAG/BEVIS Protokollet är nu justerat. Justeringen har offentliggjorts på Ljungby kommuns anslagstavla Nämnd/styrelse Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum 20 februari 2017 Överklagningstid 8 mars 29 mars 2016 Anslaget nedtaget 30 mars 2017 Förvaringsplats för protokollet Individ- och familjecenter, Södra Torggatan 1, Ljungby Underskrift

4 4(15) KPR 1 Fastställande av dagordning Följande frågor/ärenden tillförs föredragningslistan: - Regeringens ökade anslag till kommuner. - Nytt äldreboende. - Revidering av rådets reglemente. Fastställande av dagordning.

5 5(15) KPR 2 Anställningsrutiner för personal (när anställda köps ut) Magnus Gunnarsson (M) informerar om utköp av förre IT-chefen. Mannen har varit inblandad i en rättstvist mot sin före detta arbetsgivare och dömdes att betala skadestånd till sin tidigare arbetsgivare. Bedömningen gjordes att domen inte var förenligt med hans arbete som IT-chef i Ljungby kommun. Det fanns ingen saklig grund för uppsägning och det blev en förhandling med facket. Det slutade med att mannen blev utköpt. Kostnaden för Ljungby kommun blev drygt en miljon kronor. Mannen avslutade sin anställning den sista november. Idag finns riktlinjer för hur sådana situationer ska hanteras.

6 6(15) KPR 3 Information om revidering av rådets reglemente KPR vill veta mer om revidering av KPR:s reglemente. Magnus Gunnarsson (M) informerar om att revidering pågår men är inte klar. En uppdatering kommer att ske när ny information tillkommer.

7 7(15) KPR 4 Nytt äldreboende Magnus Gunnarsson (M) berättar att det planeras för ett nytt äldreboende i Ljungby men vi vet inte vad det nya äldreboendet ska ligga. Det finns flera tänkbara placeringar. Ljungby kommun har tagit fram förslag till nytt bostadsförsörjningsprogram. Bostadsförsörjningsprogrammet är ett underlagsdokument för kommande planering. Behovet av särskilda boendeformer för äldre bedöms öka med cirka 60 platser fram till och med 2035.

8 8(15) KPR 5 Cykelvägen Lagan-Vittaryd Frågan kommer att tas upp på nästa sammanträde. Frågan kring åtgärdande av cykelvägen Lagan-Vittaryd lyftes vid förra mötet. Magnus Gunnarsson (M) undersöker frågan med tekniska förvaltningen och återkommer.

9 9(15) KPR 6 Bostadsbrist i Ljungby Byggherrar och fastighetsbolag har bjudits in till dagens möte för att diskutera bostadsbristen i Ljungby. Medverkande är representanter för KONAB, Heimstaden och Kronstaden. Vid diskussionen framkomer bland annat att omkring 100 nya lägenheter kommer att färdigställas i Ljungby under Alla bostäder som byggs idag uppfyller generella tillgänglighetskraven. Hiss krävs i byggnader som är tre våningar eller högre. Vidare framkommer att trygghetslägenheter efterfrågas allt mer av äldre för att kunna/vilja flytta från sin villa. Fler bostäder behövs både centralt och på landsbygden. Det är önskvärt med fler liknande koncept som Åsikten. Viktigt är att det finns tillgång till gemensamhetsutrymmen. Heimstaden har två övernattningslägenheter/gästlägenheter som deras hyresgäster kan hyra om man ska få gäster. Ljungbybostäder har en gästlägenhet. I vissa kommuner har äldre förtur till de lägenheter som ligger i markplan men det finns ingen sådan policy i Ljungby. Det framkommer också att det krävs åtgärder på riksplanet för att öka bostadsbyggandet. Problemet med nya bostäder är att de är dyra att bygga. Det finns möjlighet att söka olika stöd för bostadsbyggande men det förutsätter att man bygger i större skala.

10 10(15) KPR 7 Regeringens ökade anslag till kommuner Verksamhetschefen för äldreomsorgen (äo) berättar att kommunen har fått riktade statsbidrag för Pengarna har använts för att bland annat öka personaltätheten vid äldreboendena samt för uppstart av en larmpatrull. Förvaltningen har även utökat antal chefer samt infört två resurschefstjänster på särskilda boenden. Effekterna av de riktade statsbidragen kommer att utvärderas och nämnden kommer att ta ställning till hur arbetet ska bedrivas i fortsättningen. Försök med kameratillsyn av äldre kommer att permanentas.

11 11(15) KPR 8 Dagcentraler i Ljungby Kommun På kommunens särskilda boende finns dagcentraler, totalt finns sex dagcentraler. Förvaltningen vill utveckla verksamheten vid befintliga dagcentraler. Förslaget är att dagcentraler ska byta namn till mötesplatser. Här vill vi se hur vi på ett bättre sätt kan samverka mellan mötesplatserna och vilket upplägg vi ska ha, säger verksamhetschefen äo. Förvaltningen planerar bland annat att starta caféverksamhet på Brunnsgården. En annan nyhet är samarbete med ABF. Men vi är öppna för alla förslag, så hör gärna av er, säger verksamhetschefen äo. Förvaltningen tar gärna emot intresseanmälningar inför upplevelsedag som planeras till hösten.

12 12(15) KPR 9 Halkskydd för äldre KPR undrar om kommunen erbjuder äldre gratis halkskydd. Socialförvaltningen informerar om att Sverigedemokraternas motion om gratis halkskydd till äldre avslogs av kommunfullmäktige den 16 juni Socialnämnden motiverade sitt förslag till avslag på motionen med att " att det finns flera olika sorters halkskydd beroende på typen av underlag. Om inte halkskyddet i sig är anpassat efter underlaget utgör det en halkrisk i sig. Utprovning av halkskydd bör göras av kunnig personal. Skulle kommunen köpa in halkskydd och dela ut som gåva uppstår problem utifrån säkerhetsaspekten samt administrationen, då utprovning bör göras av kunnig personal. Vi har fortfarande samma uppfattning om den frågan, säger Magnus Gunnarsson (M).

13 13(15) KPR 10 Hur hjälper man äldre som behöver kontakter Verksamhetschefen äo berättar att insatser inom äldreomsorgen innefattar både serviceinsatser och omvårdnadsinsatser. Med serviceinsatser avses praktisk hjälp såsom städning, tvätt, hjälp vid inköp, att uträtta ärenden med flera. Omvårdnadsinsatser kan innebära hjälp att äta, klä sig, sköta personlig hygien, men även sociala insatser som avser att bryta isolering. Social samvaro och möjlighet till utevistelse ryms inom begreppet skälig levnadsnivå och omfattas av kommunens biståndsinsatser. Mötesplatser/träffpunkter, dagverksamhet och stödgrupper är andra exempel på sociala insatser. Man kan ansöka om att få en kontaktperson enligt socialtjänstlagen. Det är kommunens biståndshandläggare som fattar beslut. Fråga: Finns det rutiner för att kontrollera vad som hänt om en vårdtagare inte öppnar dörren/inte svarar i telefon? Verksamhetschefen berättar att Ljungby kommun har tydliga instruktioner om vad som gäller om en vårdtagare inte öppnar dörren vid påringning eller svarar i telefon på avtalad tid. Personalen påminns regelbundet om vad som gäller.

14 14(15) KPR 11 Aktuellt inom verksamheten Den senaste nationella trygghetsmätningen som gjordes på uppdrag av polisen visar att lokalpolisområde Ljungby är bland de tryggaste i Sverige. Siffran för de som utsatts för brott i området ligger klart under riksgenomsnittet. Trots detta är känslan av otrygghet bland kommunens invånare hög, inte minst bland de som bor på landsbygden. Ljungby kommun har deltagit i mätningen som heter "Kommunens kvalitet i korthet", KKiK. Det är en undersökning som inkluderar 40 mått med allt från skolans resultat, hemtjänstens kontinuitet till vårt bemötande och hur socialtjänsten lyckas i arbetet med ungdomar. I den här mätningen deltar nästan samtliga kommuner. Resultatet av undersökningen ska användas som underlag för en dialog mellan förtroendevalda och medborgare kring kommunens kvalitet. Väntsalen vid Ljungbys busstation stängs till och med den 1 september. Vi ska diskutera hur vi kan lösa problemet, säger Magnus. Totalt finns ca 15 personer i Ljungby som ingår i begreppet bostadslös. Socialnämnden har beslutat att Ljungby kommun ska ingå i Värnamo kommuns socialjour från och med den 15 februari Markaryd, Älmhult och Ljungby ska få en gemensam alkoholhandläggning. Ljungby kommun kommer att ingå i Finansiell samverkan inom rehabiliteringsområdet (Finsam) från och med den 1 juni Information om kommunens mottagande av flyktingar och ensamkommande flyktingbarn. Äldrehälsa Kronoberg är en innovationssatsning för att utveckla vården och omsorgen för äldre personer med komplexa behov. Mer information kommer att ges på KPR-möte den 24 april Lördagen den 13 maj kommer det av bli invigning av Lagavallen Ljungby.

15 15(15) KPR 12 Redovisning av rådets protokoll Rådet noterar informationen till protokollet. Protokoll från rådets sammanträde den 14 november 2016 samt arbetsutskottets sammanträde den 6 februari 2017 har skickats ut med kallelsen till sammanträdet.

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl 1(12) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 14 november 2016 kl. 13.30-15.40 ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande Håkan Bengtsson (S) Tuula Johansson, Ljungby

Läs mer

Margareta Engström, verksamhetschef Nihad Hodzic, verksamhetschef Kerstin Henriksson, ersättare Ljungby PRO 2 st åhörare

Margareta Engström, verksamhetschef Nihad Hodzic, verksamhetschef Kerstin Henriksson, ersättare Ljungby PRO 2 st åhörare 1(23) Tid och plats ande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 25 april 2016 kl. 13.30-16.05 Bo Ederström (M) ordförande Håkan Bengtsson (S) Tuula Johansson, Ljungby SPF Carl-Georg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (21) Kommunala Pensionärsrådet. februari 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (21) Kommunala Pensionärsrådet. februari 2016 kl 1(21) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 22 februari 2016 kl. 13.30-15.50 ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande Bo Ederström (M) Tuula Johansson, Ljungby SPF

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Beslutande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 22 april 2013 kl. 13.30-15.30 Ann-Charlotte Wiesel (M) ordförande Arne

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 23 februari 2015 kl. 13.30-16.30 ande Övriga närvarande Magnus Gunnarsson (M) ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 18 april 2011, kl. 13.30-15.30 Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(19) Kommunala Pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(19) Kommunala Pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 17 november 2014 kl. 13.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Åsikten i Ljungby, måndagen den 18 november 2013 kl. 13.30-16.10 Beslutande Arne Johansson (C) ordförande 20-22 Ann-Charlotte Wiesel (M) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (10) Socialnämnden. Kommunhuset Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 20 april 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (10) Socialnämnden. Kommunhuset Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 20 april 2016 kl 1(10) Tid och plats ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Kommunhuset Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 20 april 2016 kl. 8.00 12.40 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (12) Socialnämnden. Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Socialnämnden. Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl 1(12) Tid och plats ande Övriga deltagande Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl. 8.00-12.30 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M) Anneli Ahlqvist (C) Ulf Bergner

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid ande Övriga deltagande Utses att justera Ljungby Arena, Fritidsvägen 5 i Ljungby, torsdagen den 17 mars 2015 kl. 13.30-15.30 Lars-Åke Långh ordförande

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Kristin Magnusdottir (s) Ljiljana Bublik. Arne Johansson (c) Kristin Magnusdottir (s) Beslutande. Övriga närvarande. Justerare

Kristin Magnusdottir (s) Ljiljana Bublik. Arne Johansson (c) Kristin Magnusdottir (s) Beslutande. Övriga närvarande. Justerare LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 19 november 2008, kl. 8.00-12.00 ande Arne Johansson (c) ordförande Gun Lindell

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid ande Övriga deltagande Utses att justera Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 5 mars 2015 kl. 13.30-15.40 Anne Karlsson

Läs mer

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan 1(9) Plats och tid Hällebo, måndagen den, klockan 9.00-11.35 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten Åke Jonsson, PRO, ersättare

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (9) Socialnämnden. Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 20 juni 2018 kl

Sammanträdesprotokoll (9) Socialnämnden. Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 20 juni 2018 kl 1(9) Tid och plats ande Övriga deltagande Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 20 juni 2018 kl. 8.00 12.00 Bo Ederström (M) ordförande Lars Nordqvist (M) för Thomas Ragnarsson

Läs mer

Samlingssalen Brunnsgården, H arab ergs gatan 1, Ljungby onsdagen den 26 augusti 2015 kl

Samlingssalen Brunnsgården, H arab ergs gatan 1, Ljungby onsdagen den 26 augusti 2015 kl TT LJUNGBY 1(10) Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Åhörare Justerare Justeringens tid och plats Samlingssalen Brunnsgården, H arab ergs gatan 1, Ljungby onsdagen den 26 augusti 2015 kl. 8.00-15.15

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(15) Socialnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(15) Socialnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 24 september 2014 kl. 8.00-16.00 ande Arne Johansson (C) ordförande Karin Bondeson

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(8) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(8) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 20 februari 2012, kl. 13.30-16.30 Beslutande Övriga närvarande Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (15) Socialnämnden. oktober 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (15) Socialnämnden. oktober 2016 kl 1(15) Tid och plats Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 19 oktober 2016 kl. 9.30 17.00 ande Övriga deltagande Bo Ederström (M) ordförande Arne Johansson (C) för Thomas

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Socialnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Socialnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 27 augusti 2014 kl. 8.00-14.00 ande Arne Johansson (C) ordförande Karin Bondeson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

Kommunhuset, Bolmenrummet, Ljungby, onsdagen den 14 januari 2015 kl

Kommunhuset, Bolmenrummet, Ljungby, onsdagen den 14 januari 2015 kl Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid ande Kommunhuset, Bolmenrummet, Ljungby, onsdagen den 14 januari 2015 kl. 8.00-13.30 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M) Anneli Ahlqvist (C) UlfBergner

Läs mer

Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Åhörare Justerare Justeringens tid och plats Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerare

Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Åhörare Justerare Justeringens tid och plats Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerare 1(12) Tid och plats ande Övriga deltagande Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 15 juni 2016 kl. 8.00 14.50 Bo Ederström (M) ordförande Marie Karlsson (C) för Thomas Ragnarsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (16) Socialnämnden. december 2015 kl

Sammanträdesprotokoll (16) Socialnämnden. december 2015 kl 1(16) Tid och plats Äldreboendet Åsikten, Ael Ångbagares gata i Ljungby, onsdagen den 16 december 2015 kl. 8.00-17.00 ande Övriga deltagande Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M) Anneli Ahlqvist

Läs mer

Kommunhuset, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 23 september 2015 kl , ajoumering kl

Kommunhuset, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 23 september 2015 kl , ajoumering kl TT 1(10) Tid och plats ande Övriga deltagande Kommunhuset, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 23 september 2015 kl. 8.00-15.00, ajoumering kl. 9.00-9.10 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 11 november 2010 kl. 13.30-16.00 Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-02-22 1 Plats och tid Hjernet, 2011-02-22 kl 9.00-10.45 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

mars 2017 kl Ajournering kl

mars 2017 kl Ajournering kl 1(13) Tid och plats Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 22 mars 2017 kl. 8.00 17.15. Ajournering kl. 13.40-13.45. ande Övriga deltagande Bo Ederström (M) ordförande Thomas

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den klockan 9.00-11.30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO, ersättare Gunnel

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl. 10.00-12.10 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och KPR

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Tillgänglighetsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Tillgänglighetsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Samlingssalen Ljungsätra, Harabergsgatan 1 i Ljungby, torsdagen den 6 november 2014 kl. 13.30-15.45 Beslutande Anne Karlsson (S) ordförande Karin

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl S ammanträdespro to ko 11 1(10) Plats och tid ande Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl. 8.00-12.00 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Kenneth Österberg informerar 5 Förhållandena på Hällebo 6 Extra möte

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson 2017-09-18 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 Beslutande Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-25 1(8) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Viola Bergdahl, PRO Degerfors Gun-Britt Karlsson, PRO, Åtorp: Evert Karlsson, PRO Svartå:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Socialnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Socialnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 19 juni 2013 kl. 8.00-15.00 ande Arne Johansson (C) ordförande Karin Bondeson

Läs mer

Protokoll. Administrativa enheten. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Barbro Eriksson. Sammanträdesdatum Sida 1/

Protokoll. Administrativa enheten. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Barbro Eriksson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, vård- och omsorg, Dalavägen kl 10:00 Beslutande Övriga Plats och tid för justering Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Roger Brodin

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer Gitana Grikainiene

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer Gitana Grikainiene 1(11) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.25 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Bojan Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Margareta Heimer socialdirektör Jan Sanfridsson, tekniska kontoret 14.00 15.00 Anita Forslöv sekreterare

Margareta Heimer socialdirektör Jan Sanfridsson, tekniska kontoret 14.00 15.00 Anita Forslöv sekreterare Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Tranholmen, kl 14.00 16.00 Beslutande Birgith Ljung, ordförande Anna-Lena Corell (m) Ingar Beckman Hirschfeldt (s) Kristina Rönn PRO Sven Dahlgren SPF Idun, 14.00-14.30

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Socialnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Socialnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 28 maj 2014 kl. 8.00-12.45 ande Arne Johansson (C) ordförande Carlos Lysebring

Läs mer

Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, den 7 juni 2015 kl

Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, den 7 juni 2015 kl 1(5) Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, den 7 juni 2015 kl. 08.00 15.00 Magnus Gunnarsson (M), ordförande Carina Bengtsson (C) Anne Karlsson (S)

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2013-09-17 14 Plats och tid Hjernet, 2013-09-17 kl. 10.00-11.40 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50. Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF

Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50. Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50 Närvarande Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF Lena Hasting, PRO Sivert Bergström, SPF Lennart Juthe, PRO C-G Odengrund, SPF Claes-Evert

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016 1 (7) Plats och tid Bällstarummet, Vallentuna. Kl 14.00-17.15 ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Sven-Olof Ekström MSN (S), Margareta Svanström FN (M) 12-30, Eleanor Rydén ÖN (KD), Margareta

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2017-12-12 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Jan Hansson,

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 17 juni 2015 kl

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 17 juni 2015 kl Sammanträdesprotokoll 1(10) Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 17 juni 2015 kl. 8.00-14.25 Bo Ederström (M) ordförande Marie Karlsson (C) för Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 14 november 2016, klockan

Mus-olle, måndagen den 14 november 2016, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.00 Beslutande Ledamöter Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Gunnel Vejdeland, PRO, tjg ers för Eivor Eriksson, PRO Örjan Persson, PRO Viola Ekavall,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Viljan, måndagen den 9 september 2019 kl 09:00-12:00 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Tage Jonsson, PRO Örjan Persson, PRO Nils-Erik Eriksson, PRO Viola

Läs mer

Bo Ederström (M) ordförande Marie Karlsson (C) för Thomas Ragnarsson (M)

Bo Ederström (M) ordförande Marie Karlsson (C) för Thomas Ragnarsson (M) 1(10) Tid och plats Kommunhuset, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 27 januari 2016 kl. 8.00-15.00 ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Bo Ederström (M) ordförande Marie Karlsson (C) för Thomas Ragnarsson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-02-24 Sida 1 Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Förvaltningshuset, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö, lokal: Garvaren, kl. 09.30-12.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Kerstin Robertson

Läs mer

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Hennanrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Tommy Olsson (C), ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson, PRO Kristina Olsson, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare Andreas Karlsson, C, socialnämndens ordförande I övrigt se respektive paragraf

Sofie Eén, sekreterare Andreas Karlsson, C, socialnämndens ordförande I övrigt se respektive paragraf 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Viljan, måndagen den, klockan 9.00-12.00 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten Åke Jonsson,

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Socialnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Socialnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 22 oktober 2014 kl. 8.00-14.40 ande Arne Johansson (C) ordförande Karin Bondeson

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 23 oktober 2017 Tid: 13.00 14.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 oktober, klockan 8.00 Paragrafer: 23-28 Utses att justera: Dick Bergström

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 7-12. Marie Jesson. Pia Wårdsäter. Marianne Pettersson BEVIS OM ANSLAG

Underskrifter Paragrafer 7-12. Marie Jesson. Pia Wårdsäter. Marianne Pettersson BEVIS OM ANSLAG 2011-05-10 8 Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl 13:00-16:00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Pia Wårdsäter (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Urban Blomster

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2008-03-03 1 Plats och tid Villan samlingssalen 2003-03-03 kl. 14:00 15:30 Beslutande Christer Johansson, socialnämnden Per-Olof Graaf, kommunstyrelsen Bengt Lindberg (PRO) Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - Kommunala pensionärsrådet 2015-02-19 Blad 1 (12) Plats och tid Folkets hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 13-15 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Verner Hammar (S) Christine Nilsson Lif (PRO)

Läs mer

Bergesta i Gnarp Måndag 7 oktober 2013 kl. 10:00 12:10

Bergesta i Gnarp Måndag 7 oktober 2013 kl. 10:00 12:10 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Bergesta i Gnarp Måndag 7 oktober 2013 kl. 10:00 12:10 Beslutande Åke Bertils (S) Elsy Hammar Nils von Elern AnnKristine

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO Viola Ekavall, SPF Britt

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

1(10) Sammanträdesprotokoll Socialnämnden. februari 2019 kl

1(10) Sammanträdesprotokoll Socialnämnden. februari 2019 kl 1(10) Tid och plats Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 20 februari 2019 kl. 8.00 17.30 ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Bo Ederström (M) ordförande Lars Nordqvist

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(9) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ledamöter Bengt Nilsson (PRO Bromölla), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bojan Nilsson (PRO

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(29) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, Orsa, 2017-12-13 kl. 13:00 15:15 Beslutande: Hans Sternbro (S), ordförande Håkan Yngström (C) Jan Segerstedt ( - ) 220-240,

Läs mer

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(7) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.35 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-09-08 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Marianne

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Siv Wallin. Sammanträdesdatum Sida 1/ Pensionärsråd

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Siv Wallin. Sammanträdesdatum Sida 1/ Pensionärsråd Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Plenisalen, Hagfors stadshus, Dalavägen 10 kl 14:00 15:50 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Göran Eriksson (S) Anna-Greta Johansson (S) Dennis Byberg (M) Gunilla

Läs mer

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 15 februari 2018, kl 13.00-14.30. Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Plats och tid Villan, samlingssalen kl. 14-16 Paragrafer 23-32 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

Pensionärsrådet Sidan 1 av 7

Pensionärsrådet Sidan 1 av 7 Pensionärsrådet 2009-12-08 Sidan 1 av 7 Plats och tid Solbacken, Länghem kl. 13.30-16.30 Beslutande Icke tjänstg ersättare Övriga deltagare Stefan Hjertén, ordf Ulf Thifors Anita Mårtensson Stina Enoksson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-04-25 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN ordförande Ingela

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-14 Plats och tid Beslutande Plenisalen, gamla Kommunhuset, Mora, Peter Helander, ordförande Inger Lindkvist, SPF, Mora Henning Mårts, PRO, Venjan Lillot Mårtensson,

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl 13.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 1 (12) Paragrafer 25-31 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Svensson (S) (ordförande) Mats Waldemarsson (S) Ingegerd

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Pensionärsrådet 2011.05.09 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-10.50 Beslutande Håkan Karlsson (C) ordf Inger Olsson (M) SN Lena Juhlin (KD) Fredrik Nelander (S) KS Rune

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen 5 oktober 2017 kl. 08:30-11:45

Kommunhuset, Sessionssalen 5 oktober 2017 kl. 08:30-11:45 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 5 oktober 2017 kl. 08:30-11:45 Deltagande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Nicke Wainebro, VD Hultsfreds Bostäder 15 Rosie Folkesson, S, oppositionsråd

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4. Information om uppsökande verksamhet för 75-åringar 8

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4. Information om uppsökande verksamhet för 75-åringar 8 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Information från Förenade Care 5 Information

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bojan Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Siw Magnusson, SPF, ej tjg ers Sofie Eén, sekreterare. Britt Larsson Kommunhuset i Krokom den 15 september

Siw Magnusson, SPF, ej tjg ers Sofie Eén, sekreterare. Britt Larsson Kommunhuset i Krokom den 15 september 1(10) Plats och tid Mus-Olle, måndagen den, klockan 9.00 11.35 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Eivor Eriksson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO, tjg

Läs mer

Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson (SPRF) Gerd-Else Bergdahl (RPG)

Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson (SPRF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Skive, kl. 13.30 16.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Konferensrummet, Boklundens äldreboende, Arlöv Kl. 9:00-11:45

Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Konferensrummet, Boklundens äldreboende, Arlöv Kl. 9:00-11:45 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2017-03-07 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Konferensrummet, Boklundens äldreboende, Arlöv Kl. 9:00-11:45 Inger

Läs mer

Socialförvaltningen, Revelj 14 december 2016 kl. 08:30 11:50. Per-Inge Pettersson, C, ordf Elsy Larsson, SPF

Socialförvaltningen, Revelj 14 december 2016 kl. 08:30 11:50. Per-Inge Pettersson, C, ordf Elsy Larsson, SPF Plats och tid Socialförvaltningen, Revelj 14 december 2016 kl. 08:30 11:50 Deltagande Per-Inge Pettersson, C, ordf Elsy Larsson, SPF Jonny Bengtsson, S Sivert Bergström, SPF Lena Hasting, PRO C-G Odengrund,

Läs mer