Sammanträdesprotokoll (21) Kommunala Pensionärsrådet. februari 2016 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll (21) Kommunala Pensionärsrådet. februari 2016 kl"

Transkript

1 1(21) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 22 februari 2016 kl ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande Bo Ederström (M) Tuula Johansson, Ljungby SPF Carl-Georg Alm, Annerstad SPF Kerstin Henriksson för Kerstin Svensson, Ljungby PRO Gudrun Karlsson, Berga SPF Anita Westroth, RPG Ljungby Gunvor Nyberg, Odensjö SPF Gunnar Andersson, Ryssby SPF Ann-Kristin Kronstedt, SPRF Gunnel Nilsson, Agunnaryd SPF Mona Brandt, Vrå/Lidhult SPF Anita Östlund, Berga PRO Torsten Frank, Ryssby PRO Sivert Olsson, Angelstad PRO Övriga deltagande Margareta Engström, verksamhetschef Gabriella Olofsson, ekonomistrateg Mikael Johansson, personalstrateg Åhörare Justerare 1 st Kerstin Henriksson och Torsten Frank Justeringens tid och plats Individ- och familjecenter, S. Torggatan 1, Ljungby den 7 mars 2016 Paragrafer 1-18 Sekreterare Ljiljana Bublik

2 2(21) Ordförande Magnus Gunnarsson (M) Justerare Kerstin Henriksson Torsten Frank

3 3(21) ANSLAG/BEVIS Protokollet är nu justerat. Justeringen har offentliggjorts på Ljungby kommuns anslagstavla Nämnd/styrelse Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum 22 februari 2016 Överklagningstid 10 mars 31 mars 2016 Anslaget nedtaget 4 april 2016 Förvaringsplats för protokollet Individ- och familjecenter, Södra Torggatan 1, Ljungby Underskrift

4 4(21) KPR 1 Fastställande av dagordning Följande ärenden tillförs föredragningslistan: Kommunens bankbyte. Äldreråden i Ljungby kommun. Revidering av rådets reglemente. Pensionerna gentemot höjda avgifter i kommunen. Vad kan kommunen begära av de anhöriga? Införande av krav på utdrag ur belastningsregister för anställning i socialförvaltningen. Provtagning i Ryssby. Mat slängs på särskilt boende. Behov av bostäder för äldre. Tomma lägenheter på Åsikten. Rådet beslutar att bjuda in verksamhetschefen för omsorgen till rådets kommande möte föra att informera om utbildning för personliga assistenter. Fastställande av dagordning.

5 5(21) KPR 2 Presentation av ny äldreomsorgschef Ärendet Margareta Engström är ny verksamhetschef för äldreomsorgen.

6 6(21) KPR 3 Presentation av rapport om äldreomsorg: Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2015 Ärendet Rapporten bygger på den nationella enkätundersökningen som under våren 2015 gick ut till alla personer som fyllt 65 år med hemtjänst i ordinärt boende eller boende på särskilt boende. De allra flesta äldre är nöjda med den vård och omsorg de får av kommunen. Den kommunala hemtjänsten i Ljungby har blivit bättre på personalkontinuitet, om man jämför med De äldre är nöjda med personalens bemötande. Diskussion kring ensamhet hos äldre. Synpunkter framförs om att mer tid bör avsättas för samtal i samband med hemtjänstbesök. Det ska finnas någon form av jour/stödtelefon för äldre som känner sig oroliga och otrygga.

7 7(21) KPR 4 Tidskontroll i hemtjänsten KPR har farmfört synpunkter på att tidskontroll i hemtjänsten har slopats i vissa kommuner och den sociala biten av omsorgen har blivit bättre. Verksamhetschef Margareta Engström föredrar ärendet. Inom hemtjänsten i Ljungby används IT-systemet TES (Trygghet, Enkelhet och Säkerhet) för planering av utförande av insatser hos hemtjänstens mottagare. Syftet med tidsregistreringen är att öka tryggheten och kvaliteten. Tiderna är ungefärliga. Det uppstår ibland oförutsedda händelser i verksamheten. Hemtjänstpersonalen kontaktar då TES-planerare som är ansvariga för planering av arbetsgruppens schema. Restid/förflyttningstid mellan olika arbetsställen/brukare sköts per automatik i systemet.

8 8(21) KPR 5 Nattillsyn/nattro via webbkamera Ärendet Förvaltningen har fått i uppdrag har genomföra ett testprojekt kring nattillsyn via webbkamera. Nattillsyn via webbkamera innebär att en mörkerseende kamera installeras hemma hos personer som behöver tillsyn nattetid och där personalen vid vissa överenskomna tidpunkter kan kontrollera att personen ligger kvar i sin säng. Man kan inte tala via kameran och den som får tillsyn kan inte se personalen. Det här sker helt på frivillig basis och efter dialog med brukaren. Tekniken kostar ingenting extra. Taxan för trygghetslarm höjdes 2014 efter att inte ha höjts på många år. Avgiften för trygghetslarm är låg i jämförelse med andra kommuner även efter höjningen.

9 9(21) KPR 6 Förändring av avgifter inom äldreomsorgen Ärendet Ekonomistrategen informerar om avgifter inom vård och omsorg Regeringen har fastställt prisbasbeloppet för 2016 till kronor, vilket är en sänkning med 200 kronor jämfört med Högsta avgift för omsorg år 2016 är kronor per månad. Månadsavgiften för trygghetslarm höjs från 288 kronor till 295 kronor från och med 1 januari Matdistribution blir något dyrare. Den största förändringen är att avgiften för kost per dygn på korttidsplats höjs till 1/30 av måltidsabonnemanget för mat på särskilt boende, det vill säga 118 kronor per dygn enligt 2015 års taxa med årlig uppräkning. Regeringen har tagit beslut om att kommunerna från och med den 1 juli 2016 får ta ut en högre taxa inom vård och omsorg. Den frågan behandlades av socialnämnden den 17 februari. Socialnämnden har beslutat att föreslå kommunfullmäktige att införa höjt högkostnadsskydd i Ljungby kommun från och med den 1 juli Det innebär att den enskilde som mest ska betala kronor per månad för hemtjänst, kommunal hälso- och sjukvård samt trygghetslarm. Korttidshyran föreslås höjas från 62 kronor per dygn till 68 kronor per dygn. Mat och hyra ingår inte i högkostnadsskyddet och påverkas inte av denna justering.

10 10(21) KPR 7 Aktuellt inom verksamheten Med hänsyn till befolkningsutvecklingen framåt ser förvaltningen ett ökande behov av platser på särskilt boende. Trenden går mot att fler och fler vill bo i ordinärt boende där trygghetsboende är ett gott alternativ. Socialnämnden har beslutat att inleda idéfas och förstudie avseende nytt äldreboende. Socialnämndens presidium har träffat tekniska nämndens presidium och diskuterat byggande av ytterligare trygghetsboende. Socialnämnden vill att det byggs 32 nya lägenheter avsedda för ensamkommande flyktingbarn i kvarteret Nålen som ligger vid Åsikten, utmed ån Lagan. När det akuta behovet försvinner kan lägenheterna bli tillgängliga på öppna marknaden, säger socialnämndens ordförande. Vi får ytterligare hyreslägenheter i kommunen på relativt kort tid samtidigt som vi löser det enorma behovet vi har för ensamkommande flyktingbarn i dag. Samtliga boende på Ljungberga plan 4 har flyttat in på Brunnsgården. Flytten har gått bra och de äldre är nöjda. Vi vet inte exakt vad lokalen ska användas till, säger ordföranden. Något färdigt förslag finns ännu inte. Diskussion om trygghetsboende i kommunen. Rådet vill veta hur många lägenheter i Ljungbybostäders bostadsbestånd som används som trygghetsboende. Ordföranden föreslår att rådet bjuder in Björn Eliasson till rådets kommande möte föra att informera om detta. Majoriteten av kommunstyrelsen har röstat för att Ljungby kommun ska kunna ordna ett tältläger för flyktingar.

11 11(21) KPR 8 Rådets och arbetsutskottets protokoll Inga synpunkter framförs. Rådets protokoll den 15 november 2015 samt arbetsutskottets protokoll den 1 februari 2016 har skickats ut med kallelsen till sammanträdet.

12 12(21) KPR 9 Provtagning i Ryssby/Agunnaryd Regionstyrelsen har diskuterat frågan och beslutat att ändra det befintliga regelverket för filialverksamheten, säger Mikael Johansson. Borta är kravet att endast den vårdcentral som har flest listade patienter får öppna filialer. et i regionstyrelsen betyder att Ryssby och Agunnaryd kan få filialer till Läkarhuset i Ljungby.

13 13(21) KPR 10 Kommunens bankbyte Från och med den 1 april 2016 kommer Ljungby kommun att samarbeta med Swedbank för att förmedla utbetalningar så som lön och arvode. Bankbyte medför att man måste registrera sitt kontornummer hos Swedbank.

14 14(21) KPR 11 Äldreråden i Ljungby kommun Rådet beslutar att bjuda in Patrik Moberg och Linda Farkas till nästa möte för att informera om förändringar. Socialnämndens ordförande informerar om förändring av riktlinjer och mål för äldreråden, individ- och familjeomsorgs-, psykiatri- och LSS/LASS-råden. Socialnämnden har godkänt rutin för kontaktpolitiker samt handlingsplan för verksamhetsbesök av kontaktpolitiker inom socialförvaltningens verksamhet. Syftet med förändringen är att de politiker som är kontaktpersoner för en verksamhet i högre grad och på ett enhetligt sätt ska kunna ha den kontakt med verksamheten som behövs för att ha insyn i verksamheterna. Detta ska ske genom verksamhetsbesök och äldreråden tas bort. Förslaget är hämtat från barnoch utbildningsförvaltningen och enligt en utvärdering av verksamhetsbesöken framkommer att detta har varit mycket värdefullt. Av olika anledningar blev organisationen försenad. Vi planerar att vara igång med detta inom kort och vi kommer att göra en utvärdering, säger socialnämndens ordförande.

15 15(21) KPR 12 Revidering av rådets reglemente Arbetet med att revidera rådets reglemente har påbörjats, säger ordföranden.

16 16(21) KPR 13 Pensionerna gentemot höjda avgifter i kommunen KPR menar att en höjning av pensionerna är motiverad med tanke på avgiftshöjningar i äldreomsorgen. Det blir dyrare för kommunen om äldre ska behöva söka ekonomiskt bistånd. En kommun kan inte påverka pensionernas storlek. Vi kan tyvärr inte göra så mycket, säger Gabriella Olofsson. Förbehållsbeloppet är det belopp som används för beräkning av omsorgsavgiften. Man ska garanteras ett förbehållsbelopp av sina egna medel för att betala normala levnadsomkostnader. Förbehållsbeloppet består av ett minimibelopp samt boendekostnaden.

17 17(21) KPR 14 Vad kan kommunen begära av de anhöriga? Pensionärsrådet vill veta hur mycket kommunen kan kräva av anhöriga. Det kan exempelvis handla om att sköta tvätten för korttidsboende, hämta medicin. Det beror på vilka insatser man har beviljats från kommunen och i vilken omfattning insatserna har beviljats, säger Margareta Engström. Förvaltningen återkommer i frågan.

18 18(21) KPR 15 Införande av krav på utdrag ur belastningsregister för anställning i socialförvaltningen Förslag om att införa utdrag ur belastningsregistret för anställning i socialförvaltningen var uppe för beslut. Förslaget röstades ner av nämnden efter votering.

19 19(21) KPR 16 Mat slängs på särskilt boende Representant för Odensjö SPF reagerar över att det slängs mat på Björkäng. Dagens lunch består av två olika rätter som presenteras varje dag genom att en portion av varje rätt ställs in ett skåp som står i korridoren och sedan slängs. Margareta Engström tar upp frågan med kostavdelningen.

20 20(21) KPR 17 Behov av bostäder för äldre Ordföranden informerar om att kommunen arbetar för att åstadkomma en god bostadsförsörjning för samtliga grupper i samhället. Inom socialförvaltningen pågår en utredning om bostäder för äldre.

21 21(21) KPR 18 Tomma lägenheter på Åsikten KPR tycker inte att det är acceptabelt att låta lägenheter på Åsikten står tomma trots att det finns en kö. Tre lägenheter stod tomma under 2015 och just nu har vi en ledig lägenhet, säger ordföranden. Orsaken är att det inte fanns tillräckligt med personal men nu har vi tillsatt personer som ska arbeta med frågan.

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl 1(12) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 14 november 2016 kl. 13.30-15.40 ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande Håkan Bengtsson (S) Tuula Johansson, Ljungby

Läs mer

Margareta Engström, verksamhetschef Nihad Hodzic, verksamhetschef Kerstin Henriksson, ersättare Ljungby PRO 2 st åhörare

Margareta Engström, verksamhetschef Nihad Hodzic, verksamhetschef Kerstin Henriksson, ersättare Ljungby PRO 2 st åhörare 1(23) Tid och plats ande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 25 april 2016 kl. 13.30-16.05 Bo Ederström (M) ordförande Håkan Bengtsson (S) Tuula Johansson, Ljungby SPF Carl-Georg

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 23 februari 2015 kl. 13.30-16.30 ande Övriga närvarande Magnus Gunnarsson (M) ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 18 april 2011, kl. 13.30-15.30 Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (15) Kommunala Pensionärsrådet. februari 2017 kl

Sammanträdesprotokoll (15) Kommunala Pensionärsrådet. februari 2017 kl 1(15) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 20 februari 2017 kl. 13.30-16.00 ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande 1-del av 6, 9-12 Bo Ederström (M) ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Beslutande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 22 april 2013 kl. 13.30-15.30 Ann-Charlotte Wiesel (M) ordförande Arne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (12) Socialnämnden. Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Socialnämnden. Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl 1(12) Tid och plats ande Övriga deltagande Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl. 8.00-12.30 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M) Anneli Ahlqvist (C) Ulf Bergner

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(19) Kommunala Pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(19) Kommunala Pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 17 november 2014 kl. 13.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (10) Socialnämnden. Kommunhuset Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 20 april 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (10) Socialnämnden. Kommunhuset Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 20 april 2016 kl 1(10) Tid och plats ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Kommunhuset Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 20 april 2016 kl. 8.00 12.40 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl S ammanträdespro to ko 11 1(10) Plats och tid ande Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl. 8.00-12.00 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

Kommunhuset, Bolmenrummet, Ljungby, onsdagen den 14 januari 2015 kl

Kommunhuset, Bolmenrummet, Ljungby, onsdagen den 14 januari 2015 kl Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid ande Kommunhuset, Bolmenrummet, Ljungby, onsdagen den 14 januari 2015 kl. 8.00-13.30 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M) Anneli Ahlqvist (C) UlfBergner

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Åsikten i Ljungby, måndagen den 18 november 2013 kl. 13.30-16.10 Beslutande Arne Johansson (C) ordförande 20-22 Ann-Charlotte Wiesel (M) ordförande

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl 13.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (9) Socialnämnden. Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 20 juni 2018 kl

Sammanträdesprotokoll (9) Socialnämnden. Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 20 juni 2018 kl 1(9) Tid och plats ande Övriga deltagande Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 20 juni 2018 kl. 8.00 12.00 Bo Ederström (M) ordförande Lars Nordqvist (M) för Thomas Ragnarsson

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(15) Socialnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(15) Socialnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 24 september 2014 kl. 8.00-16.00 ande Arne Johansson (C) ordförande Karin Bondeson

Läs mer

Bo Ederström (M) ordförande Marie Karlsson (C) för Thomas Ragnarsson (M)

Bo Ederström (M) ordförande Marie Karlsson (C) för Thomas Ragnarsson (M) 1(10) Tid och plats Kommunhuset, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 27 januari 2016 kl. 8.00-15.00 ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Bo Ederström (M) ordförande Marie Karlsson (C) för Thomas Ragnarsson

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Socialnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Socialnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 27 augusti 2014 kl. 8.00-14.00 ande Arne Johansson (C) ordförande Karin Bondeson

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid ande Övriga deltagande Utses att justera Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 5 mars 2015 kl. 13.30-15.40 Anne Karlsson

Läs mer

Samlingssalen Brunnsgården, H arab ergs gatan 1, Ljungby onsdagen den 26 augusti 2015 kl

Samlingssalen Brunnsgården, H arab ergs gatan 1, Ljungby onsdagen den 26 augusti 2015 kl TT LJUNGBY 1(10) Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Åhörare Justerare Justeringens tid och plats Samlingssalen Brunnsgården, H arab ergs gatan 1, Ljungby onsdagen den 26 augusti 2015 kl. 8.00-15.15

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 17 juni 2015 kl

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 17 juni 2015 kl Sammanträdesprotokoll 1(10) Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 17 juni 2015 kl. 8.00-14.25 Bo Ederström (M) ordförande Marie Karlsson (C) för Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Socialnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Socialnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 22 oktober 2014 kl. 8.00-14.40 ande Arne Johansson (C) ordförande Karin Bondeson

Läs mer

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan 1(9) Plats och tid Hällebo, måndagen den, klockan 9.00-11.35 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten Åke Jonsson, PRO, ersättare

Läs mer

Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Åhörare Justerare Justeringens tid och plats Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerare

Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Åhörare Justerare Justeringens tid och plats Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerare 1(12) Tid och plats ande Övriga deltagande Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 15 juni 2016 kl. 8.00 14.50 Bo Ederström (M) ordförande Marie Karlsson (C) för Thomas Ragnarsson

Läs mer

1(10) Sammanträdesprotokoll Socialnämnden. februari 2019 kl

1(10) Sammanträdesprotokoll Socialnämnden. februari 2019 kl 1(10) Tid och plats Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 20 februari 2019 kl. 8.00 17.30 ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Bo Ederström (M) ordförande Lars Nordqvist

Läs mer

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, , kl Beslutande

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, , kl Beslutande Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl. 17.30 17.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Anders Svärd, tjg ers för Olof Röstin (M), 1 :e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (15) Socialnämnden. oktober 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (15) Socialnämnden. oktober 2016 kl 1(15) Tid och plats Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 19 oktober 2016 kl. 9.30 17.00 ande Övriga deltagande Bo Ederström (M) ordförande Arne Johansson (C) för Thomas

Läs mer

Kommunhuset, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 23 september 2015 kl , ajoumering kl

Kommunhuset, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 23 september 2015 kl , ajoumering kl TT 1(10) Tid och plats ande Övriga deltagande Kommunhuset, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 23 september 2015 kl. 8.00-15.00, ajoumering kl. 9.00-9.10 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid ande Övriga deltagande Utses att justera Ljungby Arena, Fritidsvägen 5 i Ljungby, torsdagen den 17 mars 2015 kl. 13.30-15.30 Lars-Åke Långh ordförande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte 1 (5) Kommunala pensionärsrådets möte 2018-11-26 Kommunhuset: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, 1:e vice ordförande i socialnämnden Inger Wiman, PRO Jan Forsberg, PRO Bert Gren, PRO Lennart Tildemyr,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-25 Sida 1 Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Förvaltningshuset, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö, lokal: Garvaren, kl. 09.30-12.00 ande Kerstin Robertson (M), ordförande Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Kristin Magnusdottir (s) Ljiljana Bublik. Arne Johansson (c) Kristin Magnusdottir (s) Beslutande. Övriga närvarande. Justerare

Kristin Magnusdottir (s) Ljiljana Bublik. Arne Johansson (c) Kristin Magnusdottir (s) Beslutande. Övriga närvarande. Justerare LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 19 november 2008, kl. 8.00-12.00 ande Arne Johansson (c) ordförande Gun Lindell

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 11 november 2010 kl. 13.30-16.00 Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M) ordförande

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 14 november 2016, klockan

Mus-olle, måndagen den 14 november 2016, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.00 Beslutande Ledamöter Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Gunnel Vejdeland, PRO, tjg ers för Eivor Eriksson, PRO Örjan Persson, PRO Viola Ekavall,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den klockan 9.00-11.30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO, ersättare Gunnel

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

mars 2017 kl Ajournering kl

mars 2017 kl Ajournering kl 1(13) Tid och plats Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 22 mars 2017 kl. 8.00 17.15. Ajournering kl. 13.40-13.45. ande Övriga deltagande Bo Ederström (M) ordförande Thomas

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl. 10.00-12.10 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och KPR

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Socialnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Socialnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 19 juni 2013 kl. 8.00-15.00 ande Arne Johansson (C) ordförande Karin Bondeson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (16) Socialnämnden. december 2015 kl

Sammanträdesprotokoll (16) Socialnämnden. december 2015 kl 1(16) Tid och plats Äldreboendet Åsikten, Ael Ångbagares gata i Ljungby, onsdagen den 16 december 2015 kl. 8.00-17.00 ande Övriga deltagande Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M) Anneli Ahlqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - Kommunala pensionärsrådet 2015-02-19 Blad 1 (12) Plats och tid Folkets hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 13-15 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Verner Hammar (S) Christine Nilsson Lif (PRO)

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 23 oktober 2017 Tid: 13.00 14.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 oktober, klockan 8.00 Paragrafer: 23-28 Utses att justera: Dick Bergström

Läs mer

1 (8) Kommunala pensionärsrådet

1 (8) Kommunala pensionärsrådet 2017-11-22 Sida 1 (8) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Apotekaren kl. 09.30 12.00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Jan Ekwall, SPF Seniorerna Eksjö Gunnel Svensson,

Läs mer

Socialnämnden (16)

Socialnämnden (16) Socialnämnden 2017-02-16 1(16) Plats och tid Nämndrummet, kl. 13.00-16.00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C) Lillemor Larsson (V) ersätter Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 11:00-12:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 11:00-12:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Torup 2016-09-19, kl 11:00-12:30 Paragrafer 25-26 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Christer

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare Andreas Karlsson, C, socialnämndens ordförande I övrigt se respektive paragraf

Sofie Eén, sekreterare Andreas Karlsson, C, socialnämndens ordförande I övrigt se respektive paragraf 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Viljan, måndagen den, klockan 9.00-12.00 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten Åke Jonsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

Avgifter Vård och omsorg i Malmö stad 2015.

Avgifter Vård och omsorg i Malmö stad 2015. Avgifter Vård och omsorg i Malmö stad 2015. MS_nya_avgifter_fördjupning_16-sid.indd 1 2015-01-08 17:17:42 MS_nya_avgifter_fördjupning_16-sid.indd 2 2015-01-08 17:17:43 Illustration: Helena Halvarsson I

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Dagordning... 2 2 Information från föregående sammanträde... 3 3 Besök av anhörigkonsulenten... 4 4 Information om Dagcentralen Träffpunkt Habo... 5 5 Brukarundersökning 2015...

Läs mer

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl :00

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl :00 Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-11-21 Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 10.00-12:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016 1 (7) Plats och tid Bällstarummet, Vallentuna. Kl 14.00-17.15 ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Sven-Olof Ekström MSN (S), Margareta Svanström FN (M) 12-30, Eleanor Rydén ÖN (KD), Margareta

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 08:30-12:00 Beslutande Björn Fagerlund (M) Ordförande Janne Jansson (S) Vice ordförande Jan Hallström (FP) Ledamot

Läs mer

Ingvar Öhrn, SPF/KOM Margareta Bergström, PRO Marianne Tomaszewski, Kårsta PRO Bengt-Olof Andersson, SPF/Attunda Leif Nilsson, RPG

Ingvar Öhrn, SPF/KOM Margareta Bergström, PRO Marianne Tomaszewski, Kårsta PRO Bengt-Olof Andersson, SPF/Attunda Leif Nilsson, RPG Pensionärsrådet 13 september 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna torsdagen den 13 september kl. 13.00 15.00. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1, onsdagen den 25 mars 2015 kl , ajoumering kl samt kl

Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1, onsdagen den 25 mars 2015 kl , ajoumering kl samt kl Sammanträdesprotokoll 1(12) Plats och tid Beslutande Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1, onsdagen den 25 mars 2015 kl. 8.00-16.10, ajoumering kl. 8.30-8.35 samt kl. 9.20-9.30 Bo Ederström (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2018-03-02 1(8) Tid och plats: D-salen i Folkets hus, kl. 10.00 12.00 BESLUTANDE Ledamöter: Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bernt Fägerås, PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björkbacken, Gusum,, 08:00-11:00 Beslutande Helen Johansson Kokkonen (S), ordf Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB), vice ordf Per Hollertz (M) Närvarande

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-09-08 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Marianne

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Viljan, måndagen den 9 september 2019 kl 09:00-12:00 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Tage Jonsson, PRO Örjan Persson, PRO Nils-Erik Eriksson, PRO Viola

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-11-19

Sammanträdesdatum 2014-11-19 2014-11-19 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-12.00 ande Övriga deltagande Marianne Löwgren (C), ordförande Diana Laitinen-Carlsson,

Läs mer

1 (9) Pensionärsrådet

1 (9) Pensionärsrådet 2016-11-23 Sida 1 (9) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Garvaren kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Marie-Louise Gunnarsson (M) ordförande Berit Ekedahl, Ingatorp PRO Gunnel

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Tillgänglighetsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Tillgänglighetsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Samlingssalen Ljungsätra, Harabergsgatan 1 i Ljungby, torsdagen den 6 november 2014 kl. 13.30-15.45 Beslutande Anne Karlsson (S) ordförande Karin

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2016-09-27 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16.15 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO - Iron Henriksson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-11 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Ovalen, Stadshuset, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-11-28 Nätet: kl. 09.00 12.00 Ledamöter: Ingela Svensson, 1:e vice ordförande i socialnämnden

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer Gitana Grikainiene

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer Gitana Grikainiene 1(11) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.25 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Bojan Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

Siw Magnusson, SPF, ej tjg ers Sofie Eén, sekreterare. Britt Larsson Kommunhuset i Krokom den 15 september

Siw Magnusson, SPF, ej tjg ers Sofie Eén, sekreterare. Britt Larsson Kommunhuset i Krokom den 15 september 1(10) Plats och tid Mus-Olle, måndagen den, klockan 9.00 11.35 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Eivor Eriksson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO, tjg

Läs mer

T Bohman (S), ordf.; E Johansson (L); N-E Olofsson (S)

T Bohman (S), ordf.; E Johansson (L); N-E Olofsson (S) 2018-05-08 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Biblioteket kl. 13-16.30 Workshop kl. 9-12 Beslutande T Bohman (S), ordf.; E Johansson (L); N-E Olofsson (S) SPF L Carlsson (endast em), B Sigfridsson, E Wahlgren

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Byavångens Dagcentral, den, kl. 08.30-09.40 Beslutande Övriga närvarande Gunnel Andersson (M) ordförande Elizabet Nilsson (M) ersättare för Carola Lindgren (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-10-14 1(8) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, C-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bengt Carlsson, SPF

Läs mer

Taxor och avgifter inom socialnämnden 2017 samt förslag att höja avgiftstaket för hemtjänst och särskilt boende

Taxor och avgifter inom socialnämnden 2017 samt förslag att höja avgiftstaket för hemtjänst och särskilt boende SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2016-12-15 9 (xx) Dnr SN 2016/245 Taxor och avgifter inom socialnämnden 2017 samt förslag att höja avgiftstaket för hemtjänst och särskilt boende Sammanfattning

Läs mer

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund. Ulla Henriksson, Socialchef, sekreterare Diana Laitinen-Carlsson, Luu Carina Lindström, Luu

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund. Ulla Henriksson, Socialchef, sekreterare Diana Laitinen-Carlsson, Luu Carina Lindström, Luu 2017-05-24 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Gunnel Lycksell, Mariannelund PRO Jan Ekwall,

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig

Läs mer

Socialnämnden 2015-11-10 1 (13)

Socialnämnden 2015-11-10 1 (13) Socialnämnden 2015-11-10 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-11-10 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 9:50-10:30 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.02.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-15.51 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 1 (12) Paragrafer 25-31 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Svensson (S) (ordförande) Mats Waldemarsson (S) Ingegerd

Läs mer

2014-08-19. Dnr Son 2014/572 Egenavgifter, priser och tillämpningsanvisningar för den enskilde 2015 (beslutas av socialnämnden)

2014-08-19. Dnr Son 2014/572 Egenavgifter, priser och tillämpningsanvisningar för den enskilde 2015 (beslutas av socialnämnden) TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2014-08-19 Dnr Son 2014/572 Egenavgifter, priser och tillämpningsanvisningar för den enskilde 2015 (beslutas av socialnämnden) Förslag till beslut 1. Socialnämnden antar socialförvaltningens

Läs mer

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor Datum och tid Plats 2017-02-13 09:30-11:00 Rådsalen ande ledamöter Siv Ahlstrand (S) (ordförande) (SN) Birgitta Fredriksson (C) (SN) Rune Karlsson (V) (KS) Lennart Andersson (Medicinska gruppen) Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum 2007-01-29 Pensionärsrådet Plats och tid Rådhuset 2007-01-29 kl 08.30 10.45 Beslutande Ersättare Utses att justera Stefan Möller, m ordförande Björn Stigborg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(7) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.35 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

Ljiljana Bublik. Arne Johansson (C) Gun Lindell (S) Beslutande. Övriga närvarande. Justerare

Ljiljana Bublik. Arne Johansson (C) Gun Lindell (S) Beslutande. Övriga närvarande. Justerare LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 17 juni 2009, kl. 8.00-16.00 Beslutande Arne Johansson (C) ordförande Gun Lindell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-11.55 Beslutande Kommunstyrelsen Tomas Johansson, klockan 10.00-11.40 Kommunstyrelsen Peter Landgren Äldreomsorgsnämnden

Läs mer