Presenteras kortfattat i kronologisk ordning. Frågor eller synpunkter på innehåll: Kontakta oss på

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Presenteras kortfattat i kronologisk ordning. Frågor eller synpunkter på innehåll: Kontakta oss på info@lb-elkonsult.se"

Transkript

1 1 (7) Frölundaborg förbereds för elitseriehockey På uppdrag av GotEvent projekterar LB kompletterande installationer för kommande elitseriespel till våren. LB medverkar vid Gothia Tripple Tower På uppdrag av Oveko Elkonsult kommer LB att medverka vid projektering av Hotel Gothias stora projekt som består av m2 om- och tillbyggnad. Bland annat byggs ett tredje torn och nya gångbroar mellan tornen. Hotellet stärker därmed sin ställning som landets största hotell. Pressläktaren på Gamla Ullevi utvecklas På uppdrag av GotEvent medverkar LB i ombyggnad av Gamla Ullevis press- och hedersläktare. Pusterviksteatern byggs om till ny nöjeslokal i Göteborg På uppdrag av J&L Elmontage utför LB projektering av ny publik anläggning som kommer att presenteras i media inom kort. Invigning våren Kavallerikasern (K1) i Stockholm bygger nytt ridhus I en urvalsupphandling med kvalifikationsrunda har LB i samarbete med Lund & Valentin Arkitekter erhållit uppdraget att projektera en ny ridbyggnad i Stockholm. Uppdragsgivare är Fortifikationsverket och brukare är Livgardet (Beridna högvakten) och Beridna polisen i Sthlm. Detta projektet blir en spännande fortsättning för LB som även projekterade det omfattande projektet med ombyggnad av samtliga stall för över 100 hästar inom samma område. Området är antikvariskt skyddat. Träslövs Församling expanderar I takt med att befolkningen ökar i Träslöv och Träslövsläge ökar kraven på Svenska Kyrkans åtagande. Träslövs Församling har därför fattat beslut att genomföra en större satsning i två etapper med nya byggnader och även en ny kyrkogård. LB utför projektering för församlingen. Byggnation av etapp 1 startar under våren 2012.

2 2 (7) LB projekterar Rejlers nya lokaler! LB har fått i uppdrag att projektera Rejlers utökade kontorslokaler på Folkkungagatan i Göteborg. Byggnation startar inom kort. LB etablerar sig i Rumänien! På uppdrag av Interprime Properties medverkar LB i etablering av ett helt nytt kvarter i Rumäniens huvudstad Bukarest. Projektet omfattar ca m2 verksamhetsyta bestående av kontor, bostäder och hotell. Programarbete pågår. Academic Work etablerar sig i Pagoden På uppdrag av Bygg-Göta utför LB projektering av ännu ett projekt i Pagoden vid Gullbergsvass. Tillsammans med Solar, IFS och Hav- & Vattenmyndigheten fyller de upp den gamla anrika bygganden som förvandlats från tobakslokaler till toppmoderna kontor under de senaste två åren. Alumni På uppdrag av Wallenstam utför LB projektering av lokaler för Alumni. Fortsatta uppdrag med programmering av bus-system På uppdrag av Högsbo El utför LB programmering av intelligenta bus-system. Projektet IFS i fastigheten Pagoden omfattar framförallt belysningsstyrning. Installerat system är Smart House från Carlo Gavazzi. Projekt Marupe i Riga fortsätter På uppdrag av Pinus Propirus i Riga fortsätter LB nu med projektering av det stora projektet i Riga som legat i träda under de ekonomiskt turbulenta åren i Baltikum. Projektet omfattar 5 st större kontorsbyggnader samt ca 15 st flerbostadshus. Området som ligger i närheten av Rigas flygplats består idag av en helt obebyggd yta och helt ny infrastruktur måste därför etableras.

3 3 (7) Borås Högskola binder ihop två kvarter med ny gångbro På uppdrag av Akademiska Hus Väst utför LB projektering av ny inglasad gångbro mellan kvarteren Sandgärdet och Balder. Bron blir en viktig länk mellan de olika verksamheterna. Förutom själva bron omfattar projektet konferens- och grupprum samt en mindre restaurang. Swedish Match bygger nytt lab vid Göteborgsfabriken har av Swedish Match fått i uppdrag att projektera el- och telesystem i samband med att ny lab-avdelning R&D-center uppförs i Göteborgsfabriken. Åbogården byggs om för dagverksamhet På uppdrag av Göteborgs Stad utför LB projektering av projekt Åbogården. Åbogården inrymmer dagverksamhet i kommunens regi. Projektering skall vara klar under hösten Higab bygger om Rådhuset för politikernas kommande flytt I hård konkurrens har fått uppdraget att utföra projekteringsarbeten i samband med att Rådhuset i Göteborg skall byggas om. Tack vare goda kunskaper om projektering av installationer i byggnader med bevarandekrav vann LB den LOU-upphandling som avgjordes i början på sommaren. Rådhuset är ett mycket speciellt projekt och byggnaden är känd långt utanför Sveriges gränser. Göteborgs ledande politiker kommer att flytta permanent till Rådhuset i samband med att Börshuset skall grundförstärkas. LB har även medverkat vid förstudien gällande kommande ombyggnad av Börshuset. LB förstärker organisationen igen LB förstärker med ytterligare två nya medarbetare. I augusti börjar Tommy Bylund sin anställning. Tommy arbetar idag med installation på en installationsfirma i Sundsvall. Under maj har Rickard Främgård börjat sin anställning på företaget. Rickard har tidigare arbetat på installationsföretaget El-Finess och har under ett par års tid vidareutbildat sig på Högskolan i Trollhättan. Vi välkomnar båda till LB!

4 4 (7) Hotel Rubinen utökar med flera nya våningsplan Hotel Rubinen på Avenyn utökar både antalet rum och våningar kraftigt för att möta upp behovet av fler hotellrum i centrala Göteborg. LB projekterar el- och telesystem för Diligentia Fastigheter. Femmanhuset i Nordstan moderniserar sitt köpcentrum Hufvudstaden fortsätter sin modernisering av Femmanhuset. Sedan ett par år tidigare arbetar vi med de nya våningsplanen som blir nya kontor för bla Vinge Advokatkontor och Allektum. Nu påbörjas även arbetet med att modernisera butiksytorna längre ner i byggnaden. LB projekterar el- och telesystem för Hufvudstaden. LB utökar med fler utlandsprojekt Under våren utökar vi uppdragen i andra länder med nya uppdragsgivare i både Polen och Littauen. I Polen sker kontroll- och besiktning av en större SPA/Hotell-etablering och i Villnius utför vi systemprojektering av ett större kontorskomplex. Sedan tidigare utför vi även förstudie av kontor och bostäder i Riga och programarbete för industrietablering i Saudiarabien. Läs mer under referensprojekt. Gillbladshuset vid Domkyrkan Under hösten fortsätter Wallenstam att projektera kommande ombyggnad av Gillbladshuset vid Domkyrkan. Stora planer finns för byggnaden LB projekterar el- och telesystem för Wallenstam. LB projekterar ombyggnad av Palacehuset Stora planer finns för gamla anrika Palace-huset vid Brunnsparken i Göteborg. LB har på uppdrag av Balder precis påbörjat förberedelser för kommande ombyggnadsetapper som knappast kommer att undgå någon i Göteborgs nöjesliv Stora planer finns!

5 5 (7) LB samordnar installationerna i Angereds nya Bad- & Ishall har på uppdrag av Higab fått ansvar att medverka vid installationssamordning i samband med att den nya anläggningen i Angered uppförs. Den nya anläggningen blir cirka m² och kommer bland annat att innehålla motions- och rekreationsbad och en rink för ishockey och konståkning. LB är upphandlade enligt LOU gällande samordning av både el- och VVS-installationer. Till sin hjälp har LB egen kvalificerad samarbetspartner gällande VVS-installationerna. Higab uppför byggnaden i en samverkansentreprenad med Peab och invigning sker våren Läs mer på Higabs hemsida: LB förstärker organisationen Två nya medarbetare har rekryterats som förstärkning till företaget. Inte mindre än två styck Johan börjar på LB: Johan Elmqvist har i april börjat arbeta med konstruktionsarbeten efter en tid av praktik på företaget. Som tidigare grund ligger bla El- och dataprogrammet. Från Elektro-Emanuel kommer inom kort Johan Ågersten. Johan har förflutet som projektledare inom installation och har nyligen genomgått en högskoleutbildning i Helsingborg. Vi välkomnar båda välkomnatill LB! LB projekterar Växjö nya Fotbollsarena Växjö får en ny fotbollsarena. Superettanlaget Öster, med över 30 säsonger i allsvenskan skall få en nya arena för att spela sina hemmamatcher på. Beställningen till totalentreprenören NCC är värd cirka 170 miljoner kronor. Bygget beräknas stå färdigt juli LB projekterar bygghandlingar på uppdrag av Elajo Elteknik i Växjö. Arenan blir LB:s tredje nybyggda arena under det senaste fem åren. Tidigare nybyggda arenor har varit Gamla Ullevi, Göteborg och Kalmar Arena. Utöver dessa arbetar LB även med arenorna Globen, Johanneshov, Annexet och Friidrottens Hus. Ullevi skall publikförstärkas Ullevi För att öka publikkapaciteten i samband med konserter skall Ullevi byggas om. LB har vid LOU-upphandling tilldelats uppdraget att för Higab projektera el- och teleanläggningar. Higab bygger om Göteborgs Stadsbibliotek I hård konkurrens har fått uppdraget att utföra projekteringsarbeten i samband med att Stadsbiblioteket i Göteborg skall byggas om. Biblioteket kommer att stängas under den planerade ombyggnaden som är tänkt att påbörjas under hösten 2011.

6 6 (7) Göteborg Vatten och LB tecknar ramavtal har kontrakterats på ramavtal gällande fem olika discipliner: A. Högspänning B. El för styr- och regler C. Revisionsbesiktning D. Byggledning & Kontroll E. Projektering av allmänel. Avtalet löper på två år. Gryaab tecknar ramavtal med har kontrakterats på ramavtal under två år. Arbeten omfattar Högspänning, Revisionsbesiktning, Byggledning samt projektering av allmänel och styr/regler. Jernhusen bygger ny underhållsverkstad för tåg i Fjällbo har av Jerhusen fått i uppdrag att projektera el- och telesystem i samband med att ny Tågverkstad uppförs i Fjällbo. Swedish Match bygger ny Kvarnbyggnad vid Kungälvsfabriken har av Swedish Match fått i uppdrag att projektera el- och telesystem i samband med att ny Kvarnbyggnad planeras att uppföras i Kungälv. Kvarnen skall försörja Kungälvsfabriken med tobaksmjöl. Ericson Globe Arena byter arenabelysning projekterar ny arenabelysning för SGA Fastigheter. Det är nu 20 år sedan Globen uppfördes och arenan kompletteras löpande för att ligga i framkanten gällande teknik.

7 7 (7) Harry Sjögren förlänger sitt ramavtal med LB och Harry Sjögren förlänger sitt ramavtal gällande projektering.

Årsredovisning 2008 08

Årsredovisning 2008 08 Årsredovisning 2008 08 Innehållsförteckning Året i sammandrag 1 VD har ordet 2 Higabgruppens uppdrag 4 Mål och uppföljning 6 Fastigheter med en stark identitet 8 Fastighetsmarknaden i Göteborg 10 Med fokus

Läs mer

Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen.

Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen. Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen. Årsredovisning 2009 Rejlers Historia Rejlers Ingenjörer grundades 1942 av Gunnar Rejler för att erbjuda tekniska konsulttjänster

Läs mer

Hjärtat i byggprocessen

Hjärtat i byggprocessen Hjärtat i byggprocessen Förord Tillsammans med några kollegor var jag med och grundade Projektel 1987. Vårt mål var att bygga upp ett starkt och nytänkande företag inom elteknisk konsultverksamhet. Idag

Läs mer

Gathenhielmska Huset Hälsovetarbacken Lagerhuset

Gathenhielmska Huset Hälsovetarbacken Lagerhuset Årsredovisning2013 Innehållsförteckning Vision, affärsidé, värderingar 2 Året i sammandrag 3 Kort om Higab 4 Higabs uppdrag 5 VD har ordet 6 Mål och uppföljning 8 Marknad 10 Lokalmässiga förutsättningar

Läs mer

Göteborgs häftigaste kontorslokaler tar form. Blickar österut 4. Arena med många ansikten 7. Stort värde på bevarande 11

Göteborgs häftigaste kontorslokaler tar form. Blickar österut 4. Arena med många ansikten 7. Stort värde på bevarande 11 Blickar österut 4 Arena med många ansikten 7 Stort värde på bevarande 11 Göteborgs häftigaste kontorslokaler tar form En informationstidning från Wikström VVS-Kontroll Samarbete för hållbar utveckling

Läs mer

Välkommen till det kompletta VVS-företaget med kylkompetens

Välkommen till det kompletta VVS-företaget med kylkompetens Välkommen till det kompletta VVS-företaget med kylkompetens Oscar Hanson VVS 1 INLEDNING Vi har gått från att vara en ren installatör till ett teknikföretag med installationskompetens vårt ledord är att

Läs mer

FORSEN ÅRSREDOVISNING 2013

FORSEN ÅRSREDOVISNING 2013 FORSEN ÅRSREDOVISNING 2013 Innehåll Vi tog flera kliv framåt 2 Varje medarbetare är en viktig resurs 3 Forsen är allt oftare med från början 4 Historiskt ansiktslyft för Naturhistoriska riksmuseet 6 Konsten

Läs mer

2/10. Projekt. Affärer NATURVÄRDEN ÅTERSTÄLLS UNITED BY OUR DIFFERENCE. Foto: Pär Lodin

2/10. Projekt. Affärer NATURVÄRDEN ÅTERSTÄLLS UNITED BY OUR DIFFERENCE. Foto: Pär Lodin Projekt & Affärer 2/10 NATURVÄRDEN ÅTERSTÄLLS UNITED BY OUR DIFFERENCE Foto: Pär Lodin RAPPORT FRÅN EN CYKELSADEL I förra numret av Projekt & Affärer berättade jag om WSPs energikampanj som bland annat

Läs mer

Växa och utvecklas. Kommunalpolitiskt handlingsprogram 2007-2010. Socialdemokraterna Karlskrona

Växa och utvecklas. Kommunalpolitiskt handlingsprogram 2007-2010. Socialdemokraterna Karlskrona Växa och utvecklas Kommunalpolitiskt handlingsprogram 2007-2010 Mer info: http://www.karlskrona.socialdemokraterna.se Växa och utvecklas i Karlskrona Varje gång fontänen på Klaipedaplatsen skickar sina

Läs mer

Förstudie: Västerås framtida ishockeyarena

Förstudie: Västerås framtida ishockeyarena Förstudie: Västerås framtida ishockeyarena F Ö R S T U D I E V Ä S T E R Å S F R A M T I D A I S H O C K E Y A R E N A 3P arkitektur AB 12 december 2014 Förstudien är utförd av Andreas Puskas och Claes

Läs mer

Var ska Djurgårdens IF bygga sin nya fotbollsarena? Thomas Erlandsson

Var ska Djurgårdens IF bygga sin nya fotbollsarena? Thomas Erlandsson Var ska Djurgårdens IF bygga sin nya fotbollsarena? Thomas Erlandsson Kandidatarbeten vid institutionen för stad och land / EX0285-15 hp / 20080516 BACHELOR THESIS AT THE DEPARTMENT OF URBAN AND RURAL

Läs mer

Lokaler. Reed Business Information/Byggfakta Nordisk ByggAnalys. Sep. 2007. Innehåll:

Lokaler. Reed Business Information/Byggfakta Nordisk ByggAnalys. Sep. 2007. Innehåll: Reed Business Information/Byggfakta Nordisk ByggAnalys Sep. 27 Nordisk ByggAnalys av: Lasse Axling Källa Byggfaktas databas Innehåll: 38 Nordisk konjunktur 39 Byggstarter 4 Kontorslokaler 41 Handelslokaler

Läs mer

NEWSLETTER #2 2014 VD HAR ORDET KRÖNIKA MARKNAD Q1 2014

NEWSLETTER #2 2014 VD HAR ORDET KRÖNIKA MARKNAD Q1 2014 NNORDIA NEWSLETTER #2 2014 VD HAR ORDET KRÖNIKA MARKNAD Q1 2014 Bland vårens slutförda projekt finns rekryteringen av Choice till Malmö och försäljningen av Grythyttans Gästgivaregård. Kontorsfastigheter

Läs mer

Forsen Årsredovisning

Forsen Årsredovisning Forsen Årsredovisning Forsen Projekt AB Kungsgatan 49, Box 208, 101 24 Stockholm. Tel 08-506 004 00. Fax 08-615 07 37. Kungsängsvägen 25, 753 23 Uppsala. Tel 018-430 18 80. Fax 018-430 18 90. Ängelholmsgatan

Läs mer

Kontakt KÄRNKRAFT. Midroc-krysset. Midroc Electros nya avdelning satsar hårt

Kontakt KÄRNKRAFT. Midroc-krysset. Midroc Electros nya avdelning satsar hårt Kontakt Nr 1 2009 Nyheter från Midroc Electro AB CRANE SYSTEMS FRAMGÅNGAR Evighetsmaskinen Keijo Sandviks smarta lagerlösning STÄLLVERKET MÅNGA VILL HA Midroc-krysset Ljusare tider för KÄRNKRAFT Midroc

Läs mer

Oljibe höjer blicken M A GASIN. Byggpanelen. Projekt. Oljibe deltar i flera spännande byggprojekt med olika specialiteter.

Oljibe höjer blicken M A GASIN. Byggpanelen. Projekt. Oljibe deltar i flera spännande byggprojekt med olika specialiteter. M A GASIN Byggpanelen. Branschkollegor får tycka till. Projekt. Oljibe deltar i flera spännande byggprojekt med olika specialiteter. Sista ordet. Möt Lars Lagerbäck. Oljibe höjer blicken Starkt 23 bäddar

Läs mer

Projekt och byggrätter

Projekt och byggrätter FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Projekt och byggrätter Fastighetsbeståndet skall ständigt förädlas och utvecklas i syfte att förbättra kassaflödet och öka fastigheternas värde. Detta sker både genom om- och tillbyggnader

Läs mer

Dagens Lokaler Nr 10 / Oktober 2008

Dagens Lokaler Nr 10 / Oktober 2008 ANNONS Hela denna tematidning är en annons från Provisa Information AB ANNONS Nya lokaler ett lönsamt alternativ Att flytta in i nyrenoverade eller nybyggda lokaler är ett lyft för många företag. Sidan

Läs mer

Kadesjös med på ett hörn när Litauen tar nya tigersprång

Kadesjös med på ett hörn när Litauen tar nya tigersprång Nr. 9 Mars 2006 Aktuell information från Kadesjös Ingenjörsbyrå AB, Västerås Kadesjös med på ett hörn när Litauen tar nya tigersprång De forna sovjetstaterna i Baltikum är Nordeuropas tigerekonomier och

Läs mer

NEWS. Mats Karlsson, Wattguard: sidan 4-5

NEWS. Mats Karlsson, Wattguard: sidan 4-5 NEWS en affärstidning för dig som verkar i sydsverige. # 1 2014 Mats Karlsson, Wattguard: GRÖNT LJUS HELA VÄGEN TILL INDIEN sidan 4-5 Kära läsare! 2013 avslutades storstilat med en prisutdelning den 16

Läs mer

Bravida levererar såväl specialisttjänster som helhetslösningar. För att möta varje kunds behov används väl beprövad teknik och avancerade processer.

Bravida levererar såväl specialisttjänster som helhetslösningar. För att möta varje kunds behov används väl beprövad teknik och avancerade processer. Bravida är Skandinaviens främsta totalleverantör av tekniska installations- och servicetjänster med cirka 8 000 medarbetare i Sverige, Norge och Danmark. Bravida erbjuder allt från design och projektering

Läs mer

Kontakt. Sola i Karlstad lyser starkare. Midroc-krysset. medarbetarna Midroc Electros nyckel. Rolf är Mr Offert

Kontakt. Sola i Karlstad lyser starkare. Midroc-krysset. medarbetarna Midroc Electros nyckel. Rolf är Mr Offert Kontakt Nr 2 2009 Nyheter från Midroc Electro AB TEMA: Energioptimering Midroc hjälper alla att spara Jernkontorets VD om energi Sola i Karlstad lyser starkare Rolf är Mr Offert Midroc-krysset FRAMGÅNG

Läs mer

En tidning om stambyten. Dags för stambyte? www.m3bygg.se

En tidning om stambyten. Dags för stambyte? www.m3bygg.se En tidning om stambyten. 2013 Dags för stambyte? www.m3bygg.se 2 Att vi har lång erfarenhet och stor kompetens att arbeta med kvarboende har gett M3 Bygg ett gott rykte. Vi tar alltid hänsyn till att vi

Läs mer

Pressmeddelande inför kommunstyrelsens sammanträde

Pressmeddelande inför kommunstyrelsens sammanträde 2014-06-17 Kommunstyrelsen Pressmeddelande inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 8 Trygghet och säkerhet blir planeringsutskottets ansvar Kommunstyrelsens planeringsutskott ska arbeta mer med trygghets-

Läs mer

ÄLVSTRANDEN UTVECKLING ÅRSREDOVISNING 2014

ÄLVSTRANDEN UTVECKLING ÅRSREDOVISNING 2014 ÄLVSTRANDEN UTVECKLING ÅRSREDOVISNING 2014 2014 var de stora förändringarnas år för Älvstranden Utveckling. Stora åtgärder har genomförts på mycket kort tid till följd av nytt ägardirektiv och allvarlig

Läs mer

BYGG & FASTIGHET / ARTIKLAR

BYGG & FASTIGHET / ARTIKLAR BYGG & FASTIGHET / ARTIKLAR SÅ VILL GÖTEBORGARNA BO 36 % av göteborgarna går i flyttankar. Det som lockar är närhet till grönområden och ett centralt läge nära butiker. Det visar en ny undersökning som

Läs mer

ARENA-TIDER FÖR PEAB PROFILERNA NU ÄR DET HYRES- RÄTTER SOM GÄLLER

ARENA-TIDER FÖR PEAB PROFILERNA NU ÄR DET HYRES- RÄTTER SOM GÄLLER tidning för peabs aktieägare, anställda och kunder nr 1 mars 2010 ARENA-TIDER FÖR PEAB Två stora arenor ska byggas av Peab i Stockhomsregionen. Dessutom har Peab och Fabege köpt Råsundastadion. Sid 6 PROFILERNA

Läs mer

Ansökan om borgen för lån till Industriparken i Kalmar AB

Ansökan om borgen för lån till Industriparken i Kalmar AB TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Urban Sparre 2013-04-09 KS 2013/0318 0480-450100 Kommunfullmäktige Ansökan om borgen för lån till Industriparken i Kalmar AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Fiber till landsbygden

Fiber till landsbygden Fiber till landsbygden Fibernät för framtiden Optisk fiber är den bästa lösningen för riktigt snabbt bredband, Internet, telefoni och TV. För framtidens TV och tjänster över Internet behöver äldre teknik

Läs mer