Presenteras kortfattat i kronologisk ordning. Frågor eller synpunkter på innehåll: Kontakta oss på info@lb-elkonsult.se

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Presenteras kortfattat i kronologisk ordning. Frågor eller synpunkter på innehåll: Kontakta oss på info@lb-elkonsult.se"

Transkript

1 1 (7) Frölundaborg förbereds för elitseriehockey På uppdrag av GotEvent projekterar LB kompletterande installationer för kommande elitseriespel till våren. LB medverkar vid Gothia Tripple Tower På uppdrag av Oveko Elkonsult kommer LB att medverka vid projektering av Hotel Gothias stora projekt som består av m2 om- och tillbyggnad. Bland annat byggs ett tredje torn och nya gångbroar mellan tornen. Hotellet stärker därmed sin ställning som landets största hotell. Pressläktaren på Gamla Ullevi utvecklas På uppdrag av GotEvent medverkar LB i ombyggnad av Gamla Ullevis press- och hedersläktare. Pusterviksteatern byggs om till ny nöjeslokal i Göteborg På uppdrag av J&L Elmontage utför LB projektering av ny publik anläggning som kommer att presenteras i media inom kort. Invigning våren Kavallerikasern (K1) i Stockholm bygger nytt ridhus I en urvalsupphandling med kvalifikationsrunda har LB i samarbete med Lund & Valentin Arkitekter erhållit uppdraget att projektera en ny ridbyggnad i Stockholm. Uppdragsgivare är Fortifikationsverket och brukare är Livgardet (Beridna högvakten) och Beridna polisen i Sthlm. Detta projektet blir en spännande fortsättning för LB som även projekterade det omfattande projektet med ombyggnad av samtliga stall för över 100 hästar inom samma område. Området är antikvariskt skyddat. Träslövs Församling expanderar I takt med att befolkningen ökar i Träslöv och Träslövsläge ökar kraven på Svenska Kyrkans åtagande. Träslövs Församling har därför fattat beslut att genomföra en större satsning i två etapper med nya byggnader och även en ny kyrkogård. LB utför projektering för församlingen. Byggnation av etapp 1 startar under våren 2012.

2 2 (7) LB projekterar Rejlers nya lokaler! LB har fått i uppdrag att projektera Rejlers utökade kontorslokaler på Folkkungagatan i Göteborg. Byggnation startar inom kort. LB etablerar sig i Rumänien! På uppdrag av Interprime Properties medverkar LB i etablering av ett helt nytt kvarter i Rumäniens huvudstad Bukarest. Projektet omfattar ca m2 verksamhetsyta bestående av kontor, bostäder och hotell. Programarbete pågår. Academic Work etablerar sig i Pagoden På uppdrag av Bygg-Göta utför LB projektering av ännu ett projekt i Pagoden vid Gullbergsvass. Tillsammans med Solar, IFS och Hav- & Vattenmyndigheten fyller de upp den gamla anrika bygganden som förvandlats från tobakslokaler till toppmoderna kontor under de senaste två åren. Alumni På uppdrag av Wallenstam utför LB projektering av lokaler för Alumni. Fortsatta uppdrag med programmering av bus-system På uppdrag av Högsbo El utför LB programmering av intelligenta bus-system. Projektet IFS i fastigheten Pagoden omfattar framförallt belysningsstyrning. Installerat system är Smart House från Carlo Gavazzi. Projekt Marupe i Riga fortsätter På uppdrag av Pinus Propirus i Riga fortsätter LB nu med projektering av det stora projektet i Riga som legat i träda under de ekonomiskt turbulenta åren i Baltikum. Projektet omfattar 5 st större kontorsbyggnader samt ca 15 st flerbostadshus. Området som ligger i närheten av Rigas flygplats består idag av en helt obebyggd yta och helt ny infrastruktur måste därför etableras.

3 3 (7) Borås Högskola binder ihop två kvarter med ny gångbro På uppdrag av Akademiska Hus Väst utför LB projektering av ny inglasad gångbro mellan kvarteren Sandgärdet och Balder. Bron blir en viktig länk mellan de olika verksamheterna. Förutom själva bron omfattar projektet konferens- och grupprum samt en mindre restaurang. Swedish Match bygger nytt lab vid Göteborgsfabriken har av Swedish Match fått i uppdrag att projektera el- och telesystem i samband med att ny lab-avdelning R&D-center uppförs i Göteborgsfabriken. Åbogården byggs om för dagverksamhet På uppdrag av Göteborgs Stad utför LB projektering av projekt Åbogården. Åbogården inrymmer dagverksamhet i kommunens regi. Projektering skall vara klar under hösten Higab bygger om Rådhuset för politikernas kommande flytt I hård konkurrens har fått uppdraget att utföra projekteringsarbeten i samband med att Rådhuset i Göteborg skall byggas om. Tack vare goda kunskaper om projektering av installationer i byggnader med bevarandekrav vann LB den LOU-upphandling som avgjordes i början på sommaren. Rådhuset är ett mycket speciellt projekt och byggnaden är känd långt utanför Sveriges gränser. Göteborgs ledande politiker kommer att flytta permanent till Rådhuset i samband med att Börshuset skall grundförstärkas. LB har även medverkat vid förstudien gällande kommande ombyggnad av Börshuset. LB förstärker organisationen igen LB förstärker med ytterligare två nya medarbetare. I augusti börjar Tommy Bylund sin anställning. Tommy arbetar idag med installation på en installationsfirma i Sundsvall. Under maj har Rickard Främgård börjat sin anställning på företaget. Rickard har tidigare arbetat på installationsföretaget El-Finess och har under ett par års tid vidareutbildat sig på Högskolan i Trollhättan. Vi välkomnar båda till LB!

4 4 (7) Hotel Rubinen utökar med flera nya våningsplan Hotel Rubinen på Avenyn utökar både antalet rum och våningar kraftigt för att möta upp behovet av fler hotellrum i centrala Göteborg. LB projekterar el- och telesystem för Diligentia Fastigheter. Femmanhuset i Nordstan moderniserar sitt köpcentrum Hufvudstaden fortsätter sin modernisering av Femmanhuset. Sedan ett par år tidigare arbetar vi med de nya våningsplanen som blir nya kontor för bla Vinge Advokatkontor och Allektum. Nu påbörjas även arbetet med att modernisera butiksytorna längre ner i byggnaden. LB projekterar el- och telesystem för Hufvudstaden. LB utökar med fler utlandsprojekt Under våren utökar vi uppdragen i andra länder med nya uppdragsgivare i både Polen och Littauen. I Polen sker kontroll- och besiktning av en större SPA/Hotell-etablering och i Villnius utför vi systemprojektering av ett större kontorskomplex. Sedan tidigare utför vi även förstudie av kontor och bostäder i Riga och programarbete för industrietablering i Saudiarabien. Läs mer under referensprojekt. Gillbladshuset vid Domkyrkan Under hösten fortsätter Wallenstam att projektera kommande ombyggnad av Gillbladshuset vid Domkyrkan. Stora planer finns för byggnaden LB projekterar el- och telesystem för Wallenstam. LB projekterar ombyggnad av Palacehuset Stora planer finns för gamla anrika Palace-huset vid Brunnsparken i Göteborg. LB har på uppdrag av Balder precis påbörjat förberedelser för kommande ombyggnadsetapper som knappast kommer att undgå någon i Göteborgs nöjesliv Stora planer finns!

5 5 (7) LB samordnar installationerna i Angereds nya Bad- & Ishall har på uppdrag av Higab fått ansvar att medverka vid installationssamordning i samband med att den nya anläggningen i Angered uppförs. Den nya anläggningen blir cirka m² och kommer bland annat att innehålla motions- och rekreationsbad och en rink för ishockey och konståkning. LB är upphandlade enligt LOU gällande samordning av både el- och VVS-installationer. Till sin hjälp har LB egen kvalificerad samarbetspartner gällande VVS-installationerna. Higab uppför byggnaden i en samverkansentreprenad med Peab och invigning sker våren Läs mer på Higabs hemsida: LB förstärker organisationen Två nya medarbetare har rekryterats som förstärkning till företaget. Inte mindre än två styck Johan börjar på LB: Johan Elmqvist har i april börjat arbeta med konstruktionsarbeten efter en tid av praktik på företaget. Som tidigare grund ligger bla El- och dataprogrammet. Från Elektro-Emanuel kommer inom kort Johan Ågersten. Johan har förflutet som projektledare inom installation och har nyligen genomgått en högskoleutbildning i Helsingborg. Vi välkomnar båda välkomnatill LB! LB projekterar Växjö nya Fotbollsarena Växjö får en ny fotbollsarena. Superettanlaget Öster, med över 30 säsonger i allsvenskan skall få en nya arena för att spela sina hemmamatcher på. Beställningen till totalentreprenören NCC är värd cirka 170 miljoner kronor. Bygget beräknas stå färdigt juli LB projekterar bygghandlingar på uppdrag av Elajo Elteknik i Växjö. Arenan blir LB:s tredje nybyggda arena under det senaste fem åren. Tidigare nybyggda arenor har varit Gamla Ullevi, Göteborg och Kalmar Arena. Utöver dessa arbetar LB även med arenorna Globen, Johanneshov, Annexet och Friidrottens Hus. Ullevi skall publikförstärkas Ullevi För att öka publikkapaciteten i samband med konserter skall Ullevi byggas om. LB har vid LOU-upphandling tilldelats uppdraget att för Higab projektera el- och teleanläggningar. Higab bygger om Göteborgs Stadsbibliotek I hård konkurrens har fått uppdraget att utföra projekteringsarbeten i samband med att Stadsbiblioteket i Göteborg skall byggas om. Biblioteket kommer att stängas under den planerade ombyggnaden som är tänkt att påbörjas under hösten 2011.

6 6 (7) Göteborg Vatten och LB tecknar ramavtal har kontrakterats på ramavtal gällande fem olika discipliner: A. Högspänning B. El för styr- och regler C. Revisionsbesiktning D. Byggledning & Kontroll E. Projektering av allmänel. Avtalet löper på två år. Gryaab tecknar ramavtal med har kontrakterats på ramavtal under två år. Arbeten omfattar Högspänning, Revisionsbesiktning, Byggledning samt projektering av allmänel och styr/regler. Jernhusen bygger ny underhållsverkstad för tåg i Fjällbo har av Jerhusen fått i uppdrag att projektera el- och telesystem i samband med att ny Tågverkstad uppförs i Fjällbo. Swedish Match bygger ny Kvarnbyggnad vid Kungälvsfabriken har av Swedish Match fått i uppdrag att projektera el- och telesystem i samband med att ny Kvarnbyggnad planeras att uppföras i Kungälv. Kvarnen skall försörja Kungälvsfabriken med tobaksmjöl. Ericson Globe Arena byter arenabelysning projekterar ny arenabelysning för SGA Fastigheter. Det är nu 20 år sedan Globen uppfördes och arenan kompletteras löpande för att ligga i framkanten gällande teknik.

7 7 (7) Harry Sjögren förlänger sitt ramavtal med LB och Harry Sjögren förlänger sitt ramavtal gällande projektering.

s. 1 BIL AGA 4 projektorganisation och referenser sveafastigheter BostAd

s. 1 BIL AGA 4 projektorganisation och referenser sveafastigheter BostAd s. 1 BILAGA 4 projektorganisation och referenser Sveafastigheter Bostad Bakgrund s. 2 Sveafastigheter är verksamma inom utveckling och förvaltning av bostads och handels fastigheter sedan 2003. I Sveafastigheter

Läs mer

Bravida Arena - en arena som förenar

Bravida Arena - en arena som förenar Pressmeddelande Göteborg 2015-06-23 Att: Nyhetschefen/sportred Bravida Arena - en arena som förenar Idag, den 23 juni, lämnar byggherren Higab över nycklarna till Hisingens nya arena, Bravida Arena. Evenemangs-

Läs mer

HUSEN SOM GÖR GÖTEBORG TILL GÖTEBORG

HUSEN SOM GÖR GÖTEBORG TILL GÖTEBORG HUSEN SOM GÖR GÖTEBORG TILL GÖTEBORG FRÅN SALUHALLAR TILL ARENOR Higab är ett fastighetsbolag inom Göteborgs Stad. Vi har fått förtroendet att långsiktigt äga, vårda och utveckla många av de hus som är

Läs mer

Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena

Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena April Juni 2012 Arenastaden med Friends Arena i Solna är ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt. De tre bolag som utvecklar stadsdelen Arenabolaget

Läs mer

Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena

Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena Juli December 2012 Arenastaden med Friends Arena i Solna är ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt. De tre bolag som utvecklar stadsdelen Arenabolaget

Läs mer

PÅGÅENDE STADSUTVECKLING SICKLA

PÅGÅENDE STADSUTVECKLING SICKLA PÅGÅENDE STADSUTVECKLING SICKLA VI ÄLSKAR SICKLA Atrium Ljungberg förvärvade Sickla 1997. Sedan dess har platsen utvecklats till en livlig stadsdel med en unik mix av lokalt kvartersliv och urban stadspuls.

Läs mer

Utveckling av kulturbyggnader en utmaning på flera plan

Utveckling av kulturbyggnader en utmaning på flera plan Utveckling av kulturbyggnader en utmaning på flera plan 24 februari 2014 1 Higab i korthet Higab äger, förvaltar och utvecklar fasegheter för kommersiella, offentliga och kulturella ändamål för Göteborgs

Läs mer

niobe Senast uppdaterad: 2013-10-09

niobe Senast uppdaterad: 2013-10-09 niobe Senast uppdaterad: 2013-10-09 Uppdragsområden: Byggherreombud Fastighetsutveckling Projektkoordination Asset Management Förvaltning Arbetsledande befattningar Stefan Dahlgren NIOBE Fastighetsutveckling

Läs mer

Investeringsbeslut Heden 24:12

Investeringsbeslut Heden 24:12 STYRELSEHANDLING nr 12 Investeringsbeslut Heden 24:12 Beslut Denna handling kan innehålla sekretessbelagd information. Den kan lämnas ut på begäran efter sekretessprövning. Begäran om investeringsram om-

Läs mer

EXPERTIS E BY EXENGO

EXPERTIS E BY EXENGO EXPERTISE BY EXENGO EXENGO EXPANDERAR EXENGO STARTADE 2011 OCH HAR SEDAN DESS HAFT EN STADIG TILLVÄXT. IDAG ÄR VI FLER ÄN 50 MEDARBETARE I VÅRA TOPPMODERNA LOKALER I CENTRALA STOCKHOLM. VÅR SPECIALKOMPETENS

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder och förskola vid Sven Brolids väg/ Varholmsgatan i Sandarna

Markanvisning för studentbostäder och förskola vid Sven Brolids väg/ Varholmsgatan i Sandarna Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2014-06-13 diarienummer 5949/13 Avdelningen för strategisk planering Lars Johansson Telefon 031-368 10 55 E-post: lars.johansson@fastighet.goteborg.se Markanvisning

Läs mer

Mot en spännande framtid. Barkarby College i Järfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar

Mot en spännande framtid. Barkarby College i Järfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar Mot en spännande framtid Barkarby College i ärfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar Framåt inom natur och teknik Stockholm Väst är ett av de hetaste tillväxtområdena

Läs mer

Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd. afgruppen.se

Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd. afgruppen.se Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd afgruppen.se Bygger för framtiden AF Gruppen ASA är en ledande entreprenörsoch industrikoncern. Vår verksamhet omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning,

Läs mer

Hantverks- och Industrihus i Göteborg AB (Higab)

Hantverks- och Industrihus i Göteborg AB (Higab) Hantverks- och Industrihus i Göteborg AB (Higab) INTRESSEANMÄLAN Konstnärligt gestaltningsuppdrag Angereds bad- och isanläggning, Göteborg DEL 1 2011-11-07 Intresseanmälan - konstnärligt gestaltningsuppdrag

Läs mer

Svenska Mässan mot nya höjder

Svenska Mässan mot nya höjder Svenska Mässan mot nya höjder Text: Claes Göran Hanberg Bild: Kristian Älegård Tower 3 är med sina 100 meter den högsta byggnaden i Göteborg. Det stilfulla hotellet har 29 våningar och 470 rum. 6 Hotellet

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Karlavägen 58, Östermalm 450 kvm. Fin hörnlokal med högt i tak

STOCKHOLMS INNERSTAD. Karlavägen 58, Östermalm 450 kvm. Fin hörnlokal med högt i tak Fin hörnlokal med högt i tak Yta: 450 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Ynglingen 10 Sidan 1 (5) Om lokalen Härlig lokal med storrumslösning i hörnet av Karlavägen/Sibyllegatan. Högt i tak,

Läs mer

Operahögskolan OMBYGGNAD STOCKHOLM

Operahögskolan OMBYGGNAD STOCKHOLM OMBYGGNAD STOCKHOLM FOTO: ÅKE E: SON LINDMAN Jurymotivering: I en spännade konvertering har KTHs Elkraftcentrum förvandlats till sångstudio åt Operahögskolan. Här har inte minst den akustiska utmaningen

Läs mer

HÄR går det upp ett ljus!

HÄR går det upp ett ljus! HÄR går det upp ett ljus! Du som vill veta hur saker och ting fungerar och som gillar att skruva isär och plocka ihop prylar, du ska söka in på gymnasiets Elprogram, inriktning Elteknik. Det är grunden

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Karlavägen 58, Östermalm 130 kvm. Ljus härlig lokal på andra våningen med högt i tak.

STOCKHOLMS INNERSTAD. Karlavägen 58, Östermalm 130 kvm. Ljus härlig lokal på andra våningen med högt i tak. Ljus härlig lokal på andra våningen med högt i tak. Yta: 130 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Ynglingen 10 Sidan 1 (5) Om lokalen Fantastiskt fin lokal på andra våningen med utsikt över Sibyllegatatan.

Läs mer

UPPHANDLINGSPROTOKOLL 1.1. UPPHANDLINGSPROTOKOLL 2012-06-13

UPPHANDLINGSPROTOKOLL 1.1. UPPHANDLINGSPROTOKOLL 2012-06-13 UPPHANDLINGSPROTOKOLL 2012-06-13 Upphandlingsansvarig Falkenbergs kommun Niklas Axell Upphandling Tekniska konsulttjänster - "El - VVS" KS2011-213 1.1. UPPHANDLINGSPROTOKOLL 1.1.1. Generellt Upphandlingsenheten

Läs mer

Ansökan om borgen för lån till Industriparken i Kalmar AB

Ansökan om borgen för lån till Industriparken i Kalmar AB TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Urban Sparre 2013-04-09 KS 2013/0318 0480-450100 Kommunfullmäktige Ansökan om borgen för lån till Industriparken i Kalmar AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Samarbete mellan Svensk Bowling och ICA MAXI

Samarbete mellan Svensk Bowling och ICA MAXI Samarbete mellan Svensk Bowling och ICA MAXI Lördagar vecka 9, 10 och 11 kommer SBHF och Svenska Bowlingförbundet att ha ett samarbete med ICA Maxi-butiker runtom i Sverige. Samarbetet är ett unikt tillfälle

Läs mer

Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena

Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena Januari - Mars 2012 Arenastaden med Friends Arena i Solna är ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt. De tre bolag som utvecklar stadsdelen Arenabolaget

Läs mer

Kumla växer. Aktuella projekt och planer

Kumla växer. Aktuella projekt och planer Kumla växer Aktuella projekt och planer Kumla växer! Kumla var en gång i tiden centralorten för Sveriges skotillverkning. Ett talesätt från förr lyder Skomakare, bliv vid din läst. I Kumla har vi fortfarande

Läs mer

kontor- och butiksytor mitt emellan hav och stad, på bästa läge i torslanda

kontor- och butiksytor mitt emellan hav och stad, på bästa läge i torslanda kontor- och butiksytor mitt emellan hav och stad, på bästa läge i torslanda innovativ fastighetsutveckling med människan i centrum Modern arkitektur med bästa läge i torslanda Terminal 3 ligger alldeles

Läs mer

Brand & Risk. Hur kan vi hjälpa dig?

Brand & Risk. Hur kan vi hjälpa dig? Brand & Risk Hur kan vi hjälpa dig? WSP BRAND & RISK Vårt erbjudande Vi erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom tjänsteområdena hus och industri, transport och infrastruktur samt miljö. Vår totala

Läs mer

GLOBEN. Pastellvägen 2-6, Globen kvm. Ett landmärke i nya söderstaden! Yta: kvm Typ av lokal: Kontor

GLOBEN. Pastellvägen 2-6, Globen kvm. Ett landmärke i nya söderstaden! Yta: kvm Typ av lokal: Kontor Ett landmärke i nya söderstaden! Yta: 1 130 kvm Typ av lokal: Kontor Sidan 1 (5) Om lokalen Ett alldeles nybyggt kontor med inflyttning från Q4 2018. Var med och skapa ert nya kontor i det framväxande

Läs mer

Nytt kontorsläge! Kolonnvägen 14. ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV. ulriksdal.se

Nytt kontorsläge! Kolonnvägen 14. ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV. ulriksdal.se I den nya stadsdelen Ulriksdal i Solna bygger vi framtidens kontor. Allt från bästa skyltläge längs med E4:an till kontor med utmärkt kommunikationsläge intill Ulriksdals pendeltågsstation. I stadsdelen

Läs mer

1480K-II-5178, fastställd Ändamål: centrumverksamhet, bostäder, teknisk anläggning.

1480K-II-5178, fastställd Ändamål: centrumverksamhet, bostäder, teknisk anläggning. Fastighetskontoret Försäljning av mark för hotell vid Gamlestads torg etapp 1 Fastighetsdata Fastighet: Gamlestaden 80:4 (byggrätt B2) Areal: Ca 837 kvm Byggrätt: Hotell 8 10 våningar Detaljplan: 1480K-II-5178,

Läs mer

Förstudie Lillkullegatan 21 Kontor för hemtjänsten

Förstudie Lillkullegatan 21 Kontor för hemtjänsten Förstudie Lillkullegatan 21 Kontor för hemtjänsten SDN Örgryte-Härlanda 2014-12-10 1(6) 1 INLEDNING... 3 2 VERKSAMHETSBESKRIVNING... 3 3 BEHOV... 4 4 UTRYMMESBEHOV... 4 5 TILLGÄNGLIGA HANDLINGSALTERNATIV...

Läs mer

Ansökan om planbesked för bostäder och verksamheter, byggnaden LP17 i Lillhagsparken, inom stadsdelen Skogome

Ansökan om planbesked för bostäder och verksamheter, byggnaden LP17 i Lillhagsparken, inom stadsdelen Skogome Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-02-06 diarienummer 2782/16 Strategiska avdelningen Åsa Hüffmeier telefon 031-368 10 66 e-post: asa.huffmeier@fastighet.goteborg.se Ansökan om planbesked för

Läs mer

Kista Science Tower. Färögatan 33 Hus F Våning kvm

Kista Science Tower. Färögatan 33 Hus F Våning kvm Kista Science Tower Färögatan 33 Hus F Våning 6 513 kvm Nuvarande planlösning är anpassad för cirka 30 personer. Mot Kista Galleria A B C D G E F Kontorsyta 513 kvm Antal arbetsplatser 30-45 Tillträde

Läs mer

Hela byggprocessen. verktyg för att säkerställa att byggprojekten utförs så. effektivt som möjligt och uppfyller samtliga ställda mål.

Hela byggprocessen. verktyg för att säkerställa att byggprojekten utförs så. effektivt som möjligt och uppfyller samtliga ställda mål. Byggprocessen På Higabgruppen värderar vi kundnytta och långsiktighet högt och vi vill bygga och förvalta fastigheter som erbjuder god kvalitet och god funktion för kunden. Hela byggprocessen Kostnader

Läs mer

Exploateringsavtal med Vasakronan Fastigheter AB avseende Nattugglan 14 på Södermalm

Exploateringsavtal med Vasakronan Fastigheter AB avseende Nattugglan 14 på Södermalm Dnr E2018-00449, Dnr T2018-00760 Sida 1 (6) 2018-03-21 Handläggare Exploateringskontoret Maria Jäger 08-508 266 78 Trafikkontoret Tom Ekman 08-508 261 43 Till Exploateringsnämnden 2018-04-19 Trafiknämnden

Läs mer

HAMMARBY SJÖSTAD. Virkesvägen 12, Hammarby Sjöstad 712 kvm. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och bra inlastning från gården.

HAMMARBY SJÖSTAD. Virkesvägen 12, Hammarby Sjöstad 712 kvm. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och bra inlastning från gården. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och bra inlastning från gården. Yta: 712 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trikåfabriken 8 Sidan 1 (5) Om lokalen Mycket fin lokal i bottenplan

Läs mer

DANIEL ELIASSON. UPPDRAGSERFARENHET 2017 BTG Bygg, Villa Bjärred Installationer i villa med hemautomatisering (Compare IT)

DANIEL ELIASSON. UPPDRAGSERFARENHET 2017 BTG Bygg, Villa Bjärred Installationer i villa med hemautomatisering (Compare IT) DANIEL ELIASSON UPPDRAGSERFARENHET 2017 BTG Bygg, Villa Bjärred Installationer i villa med hemautomatisering (Compare IT) 2017 Strand Hotell Borgolm, Strandbo 1 Föfrfrågningsunderlag för renovering på

Läs mer

DALSLANDSRING Idéskiss 2008-12-18

DALSLANDSRING Idéskiss 2008-12-18 DALSLANDSRING Dalslandsring är en nytt centrum för motorsport i Dalsland. Anläggningen skall bli ett epicentrum för akiviteter från hela Dalsland, västra Götaland och Sverige. Vår vision är en anläggning

Läs mer

OBEGRÄNSADE MÖJLIGHETER I BÄSTA LÄGE

OBEGRÄNSADE MÖJLIGHETER I BÄSTA LÄGE ETT PROJEKT AV EN ANRIK SKÖNHET Merkurius 1 byggdes under bankbyggandets stora tid i det tidiga 1900-talets Sverige. Den anrika fastigheten uppfördes 1915-1916 för Borås Enskilda Bank med en monumental

Läs mer

Genomförandebeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Golvläggaren och kv. Syllen, i Årstadal

Genomförandebeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Golvläggaren och kv. Syllen, i Årstadal Utlåtande 2013: RI (Dnr 023-632/2013) Genomförandebeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Golvläggaren och kv. Syllen, i Årstadal Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

HAMMARBY SJÖSTAD. Heliosgatan 3, Hammarby Sjöstad 1 280 kvm. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och bra inlastning från gården.

HAMMARBY SJÖSTAD. Heliosgatan 3, Hammarby Sjöstad 1 280 kvm. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och bra inlastning från gården. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och bra inlastning från gården. Yta: 1 280 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trikåfabriken 8 Sidan 1 (5) Om lokalen Mycket fin lokal på plan

Läs mer

Tuvestad & Thorn Exark Arkitekter Semrén & Månsson Liljewall Arkitekter SGS Studentbostäder Göteborgs Stads Parkeringsaktiebolag Home Properties

Tuvestad & Thorn Exark Arkitekter Semrén & Månsson Liljewall Arkitekter SGS Studentbostäder Göteborgs Stads Parkeringsaktiebolag Home Properties RegionCity SydOst Hjärtat i västra Sverige och mitt i centrala älvstaden #2 VG Regionens planerade regionens hus Bussterminal Station och mötesplats Centralstationen En länkande stadsdel för Göteborg Ett

Läs mer

Placering av nytt församlingshem i Gustavsberg

Placering av nytt församlingshem i Gustavsberg Tjänsteskrivelse 2018-05-17 Handläggare Alva Herdevall Plan- och exploateringsavdelningen Kommunstyrelsens planutskott Placering av nytt församlingshem i Gustavsberg Förslag till beslut I detaljplanearbetet

Läs mer

3 750 anställda i ett 20-tal länder. Engineering 1 050 employees

3 750 anställda i ett 20-tal länder. Engineering 1 050 employees ÅF 3 750 anställda i ett 20-tal länder ÅF Infrastruktur 1 100 employees Process 850 employees Engineering 1 050 employees System 400 employees Kontroll 275 employees 1 ÅF i korthet Division Expertis Konsulttjänster

Läs mer

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Fabriksväg 29-31, Hammarby Sjöstad 670 kvm

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Fabriksväg 29-31, Hammarby Sjöstad 670 kvm Möjlighet att hyra en unik kontorslokal med bra takhöjd och bra inlastning från gården. Yta: 670 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trikåfabriken 8 Sidan 1 (5) Om lokalen Mycket fin lokal högt

Läs mer

Ombyggnad av häststall och ridhus samt installation av biobränslepanna på Ågesta gård. Genomförandebeslut

Ombyggnad av häststall och ridhus samt installation av biobränslepanna på Ågesta gård. Genomförandebeslut FASTIGHETSKONTORET 2009-01-08 Kontaktperson Fastighetskontoret Henrik Schmiterlöw Fastighetstavdelningen Telefon: 08-508 270 44 henrik.schmiterlow@fsk.stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2009-02-03 Ombyggnad

Läs mer

Slutrapport. Slutrapport Bostäder vid Bollmora allé, Järnet

Slutrapport. Slutrapport Bostäder vid Bollmora allé, Järnet Slutrapport Slutrapport Bostäder vid Bollmora allé, Järnet 11 2018-09-07 SLUTRAPPORT 2 (5) Innehåll 1 Sammanfattning...3 2 Inledning...3 3 Projektets resultat...3 4 Utvärdering av arbetet i projektet...4

Läs mer

Nuvarande befattning Produktionsledare, Arcona Ab Besiktningsman i externa uppdrag i egen regi

Nuvarande befattning Produktionsledare, Arcona Ab Besiktningsman i externa uppdrag i egen regi Curriculum Vitae Platus Kent, född 1955 Nuvarande befattning Produktionsledare, Arcona Ab Besiktningsman i externa uppdrag i egen regi Utbildning Amerikanska skolan i Las Palmas de Gran Canaria, Spanien

Läs mer

Portfolio. Frösundavik Fredrik var projektledare för uppförandet av Frösundavik samt Platsansvarig

Portfolio. Frösundavik Fredrik var projektledare för uppförandet av Frösundavik samt Platsansvarig Portfolio Bakgrund SES09 Under andra halvåret 2009 har Sverige varit ordförandeland i EU:s ministerråd. Det innebär att Sverige har lett arbetet i EU:s ministerråd och också representerat EU utåt. Under

Läs mer

ENERGIEFFEKTIVA STORKÖK VÄGLEDNING FÖR ELKONSULT MED KRAVSPECIFIKATION PRELIMINÄR VERSION

ENERGIEFFEKTIVA STORKÖK VÄGLEDNING FÖR ELKONSULT MED KRAVSPECIFIKATION PRELIMINÄR VERSION ENERGIEFFEKTIVA STORKÖK VÄGLEDNING FÖR ELKONSULT MED KRAVSPECIFIKATION PRELIMINÄR VERSION September 2015 1 BAKGRUND Beställargruppen lokaler, BELOK, är en av Energimyndigheten initierad samverkan mellan16

Läs mer

Midroc Property Development AB

Midroc Property Development AB Att tänka annorlunda för ett hållbart samhälle! Prisvinnande kunskap och metodik Plats för både privatliv och näringsliv Social hållbarhet plats för hela livet Att tänka annorlunda för ett levande samhälle!

Läs mer

1. Närheten till service och kommunikationer. 2. Nyrenoverade kontorslokaler. 3. Centralt läge på Södermalm. Sveavägen 3820. En plats i solen.

1. Närheten till service och kommunikationer. 2. Nyrenoverade kontorslokaler. 3. Centralt läge på Södermalm. Sveavägen 3820. En plats i solen. Tre starka punkter som talar för Ringvägen 100 i Stockholm 3 Sveavägen 3820. En plats i solen. 1. Närheten till service och kommunikationer. 2. Nyrenoverade kontorslokaler. 3. Centralt läge på Södermalm.

Läs mer

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Fabriksväg 29-31, Hammarby Sjöstad 710 kvm

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Fabriksväg 29-31, Hammarby Sjöstad 710 kvm Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd om ca 4 meter och bra inlastning från gården. Yta: 710 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trikåfabriken 8 Sidan 1 (5) Om lokalen Fd industrilokal

Läs mer

Nybyggnation av modern och flexibel kontorsfastighet på kajkanten i attraktiva Lindholmen.

Nybyggnation av modern och flexibel kontorsfastighet på kajkanten i attraktiva Lindholmen. Nybyggnation av modern och flexibel kontorsfastighet på kajkanten i attraktiva Lindholmen. Lindholmspiren 7, Göteborg, Kontor, 418 kvm Lokalbeskrivning Nybyggnation av modern och flexibel kontorsfastighet

Läs mer

Bo med Fastighets AB Balder i Nynäshamn

Bo med Fastighets AB Balder i Nynäshamn Bo med Fastighets AB Balder i Nynäshamn Arkitektritade hus på bästa adress I kvarteret Loket i Nynäshamn växer ett attraktivt bostadsområde fram. Nära natur, havsbad och bara ett stenkast från pendeltågssstationen

Läs mer

UNITED BY OUR DIFFERENCE. Torp Segelhotellet 2013-06-26

UNITED BY OUR DIFFERENCE. Torp Segelhotellet 2013-06-26 UNITED BY OUR DIFFERENCE trafik pm Torp Segelhotellet 2013-06-26 Medverkande Beställare: Norden Etablering AB Konsult: WSP Samhällsbyggnad, Göteborg Kontakt: Bo Lindelöf, 010-722 72 49, bo.lindelof@wspgroup.se

Läs mer

2. Wallenstam får under två år en avgiftsfri markanvisning för ca 50 hyresrätter utmed Ulfsparregatan

2. Wallenstam får under två år en avgiftsfri markanvisning för ca 50 hyresrätter utmed Ulfsparregatan Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2013-10-28 diarienummer 0286/11 Avdelningen Strategisk planering Sofie Bårdén telefon 368 11 92 e-post: sofie.barden@fastighet.goteborg.se Markanvisning för Ulfsparregatan

Läs mer

Idrottens finansiering 2006

Idrottens finansiering 2006 Idrotts-Sverige 22.000 idrottsföreningar Halva befolkningen mellan 7-70 år är medlem i en idrottsförening. (3,5 miljoner) Två miljoner aktiva varav 7000 elitidrottare. 500.000 ideella ledare I lagen skolas

Läs mer

Eltel gillar bredband på landsbygden. Vi bygger det också.

Eltel gillar bredband på landsbygden. Vi bygger det också. Eltel gillar bredband på landsbygden. Vi bygger det också. Innehåll Parlör Bättre bredband åt folket Varför skaffa bredband Din checklista Eltel + byanät = sant Kontakta din lokala samarbetspartner 2 3

Läs mer

RENOvERiNg med fokus På ENERgi Och innemiljö

RENOvERiNg med fokus På ENERgi Och innemiljö Renovering med fokus på energi och innemiljö Fastigheten på Katjas Gata 119 efter ombyggnad. Kan man göra lågenergihus av ett befintligt bostadshus från miljonprogrammet? Vi tänker göra ett allvarligt

Läs mer

Nytt område för hotell, kontor, handel och bostäder vid Lunds nya entré!

Nytt område för hotell, kontor, handel och bostäder vid Lunds nya entré! driving range bv 1500 bv 10000 3500 lastzoner 10000 2000 gröna skärmar 8000 5000 2000 parkeringar lastzoner 4500 3000 3000 Nytt område för hotell, kontor, handel och bostäder vid Lunds nya entré! Den spännande

Läs mer

VÄ L KO M M E N T I L L L I L L A B O M M E N

VÄ L KO M M E N T I L L L I L L A B O M M E N VÄ L KO M M E N T I L L PLATINAN L I L L A B O M M E N Annorlunda sen alltid Till Lilla Bommen har människor kommit i alla tider, för att umgås, köpslå och arbeta. För att känna doften av hav och salt

Läs mer

KOM UPP I LJUSETS HASTIGHET

KOM UPP I LJUSETS HASTIGHET KOM UPP I LJUSETS HASTIGHET TA HJÄLP AV SVERIGES LEDANDE FIBERSPECIALIST Xtranet är en av Sveriges få totalleverantörer inom det fasta bredbandsnätet. Vår affärsidé är att bistå dig med ett helt koncept

Läs mer

Sturebyskolan. Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad.

Sturebyskolan. Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad. Sturebyskolan Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad. Ersätta befintlig tillfällig Paviljong Vitan med permanent byggnad. Att bygga nytt kostar pengar och tar tid det kan vi alla vara

Läs mer

Del av Kv Granen DETALJPLAN- SAMRÅDSHANDLING. Planområdet

Del av Kv Granen DETALJPLAN- SAMRÅDSHANDLING. Planområdet Planområdet HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Bilagor Fastighetsförteckning dat 07-02-22 Planen antagen Laga kraft Genomförandetiden utgår DETALJPLAN- SAMRÅDSHANDLING

Läs mer

Om detta blir en lyckad dag

Om detta blir en lyckad dag Om detta blir en lyckad dag så känner ni er inspirerade av det spännande, ambitiösa H+projektet så har ni med er hem en tydlig bild av förutsättningarna så återkommer ni med en tankegång på hur ert företag

Läs mer

LINNÉUNIVERSITET I KALMAR - KALMAR NYCKEL

LINNÉUNIVERSITET I KALMAR - KALMAR NYCKEL LINNÉUNIVERSITET I KALMAR - KALMAR NYCKEL ARALLELLT UDRAG 2009-09-30 ARALLELLT UDRAG 2009-09-30 1/4 UNIVERSITETSGATAN Området vid Kalmar Nyckel har en mycket intressant potential. De positiva effekterna

Läs mer

Presentation hustillverkare: Smarta hem enligt Svenska Husgruppen

Presentation hustillverkare: Smarta hem enligt Svenska Husgruppen View online version Nyhetsbrev Maj 2019 Presentation hustillverkare: Smarta hem enligt Svenska Husgruppen Bild: Svenska Husgruppen Svenska Husgruppen Svenska Husgruppen, med varumärkena Faluhus och Forsgrens

Läs mer

Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2

Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2 Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2 Område och bakgrund Gamlestaden är ett av de viktigaste stadsutvecklingsområdena i Göteborg just nu. Den nya kollektivtrafikknutpunkten

Läs mer

Parkeringsutredning Detaljplan för Strandbaden 3 m fl

Parkeringsutredning Detaljplan för Strandbaden 3 m fl Beställare: Falkenbergs kommun Box 293 31123 Falkenberg Beställarens representant: Johan Risholm Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Gunnar Håkansson Uppdragsnr: 101 02 38 Filnamn

Läs mer

KUNDENKÄT INOM VALLGRAVEN

KUNDENKÄT INOM VALLGRAVEN KUNDENKÄT INOM VALLGRAVEN Inom Vallgraven AB Centrumutvecklare: Marianne Sörling INTERVJUTILLFÄLLEN/-PLATS 18/5, Fredsgatan, Kompassen, Mulet/Regn 19/5, Kungsgatan,Domkyrkan, Molnigt 30/5, Kungsgatan,

Läs mer

Exploateringsavtal med Bonava Södermalm AB avseende Tobaksmonopolet 3 på Södermalm.

Exploateringsavtal med Bonava Södermalm AB avseende Tobaksmonopolet 3 på Södermalm. Dnr Sida 1 (5) 2016-10-14 Handläggare Maria Öberg 08-508 266 78 Till Exploateringsnämnden 2016-11-10 Exploateringsavtal med Bonava Södermalm AB avseende Tobaksmonopolet 3 på Södermalm. Förslag till beslut

Läs mer

Skräddarsydda lösningar. För oss är kunden i fokus. Och att kunna leverera produkter snabbt, ser vi som en självklarhet.

Skräddarsydda lösningar. För oss är kunden i fokus. Och att kunna leverera produkter snabbt, ser vi som en självklarhet. För oss är kunden i fokus. Och att kunna leverera produkter snabbt, ser vi som en självklarhet. Skräddarsydda lösningar EuroLine Int. är ett företag som marknadsför fönsterbänkskanaler och uttagsstavar

Läs mer

Projekt och byggrätter

Projekt och byggrätter Projekt och byggrätter Castellum strävar efter att ständigt förädla och utveckla sitt fastighetsbestånd genom investeringar i såväl om- och tillbyggnad av befintliga fastigheter som genom nyproduktion.

Läs mer

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Fabriksväg 29-31, Hammarby Sjöstad 602 kvm. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och industrikaraktär.

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Fabriksväg 29-31, Hammarby Sjöstad 602 kvm. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och industrikaraktär. Möjlighet att hyra en unik lokal med bra takhöjd och industrikaraktär. Yta: 602 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trikåfabriken 8 Sidan 1 (5) Om lokalen Fd industrilokal högst upp i huset

Läs mer

PM angående avfallsutredning för fastigheten Trollhättan 30 m.fl. Stockholm, underlag för detaljplan

PM angående avfallsutredning för fastigheten Trollhättan 30 m.fl. Stockholm, underlag för detaljplan PM angående avfallsutredning för fastigheten Trollhättan 30 m.fl. Stockholm, underlag för detaljplan AMF Pensionsförsäkring AB, 2015-09-14 Upprättad av: Mirja Nordin & Isabelle Tolgén Projekt 11440 INNEHÅLL

Läs mer

Astoriahuset. Att bevara och utveckla. Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt.

Astoriahuset. Att bevara och utveckla. Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt. Astoriahuset Att bevara och utveckla Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt. En ny mötesplats mitt på Nybrogatan Astoriahuset på Nybrogatan ett känt och omtyckt inslag i stadsbilden.

Läs mer

Angående upphävande av byggnadsminnesförklaring för f d Generalstabens stalletablissement, kv Norra Djurgården 1:1, 18, Stockholms kommun och län

Angående upphävande av byggnadsminnesförklaring för f d Generalstabens stalletablissement, kv Norra Djurgården 1:1, 18, Stockholms kommun och län YTTRANDE 1 (5) Ert datum 2006-12-22 Er ref: 432-06-98821 Länsstyrelsen i Stockholms län Kulturmiljöenheten Box 22067 104 22 Stockholm Angående upphävande av byggnadsminnesförklaring för f d Generalstabens

Läs mer

Snabbaste sättet att få kontoret att växa. Lös tillfälliga lokalbehov med flexibla kontorsmoduler från Indus

Snabbaste sättet att få kontoret att växa. Lös tillfälliga lokalbehov med flexibla kontorsmoduler från Indus K O N T O R Snabbaste sättet att få kontoret att växa Lös tillfälliga lokalbehov med flexibla kontorsmoduler från Indus Enkelt och bekymmersfritt Att hyra moduler är den idealiska lösningen på tillfälliga

Läs mer

Utöka. Sverigebygget. 20 000 nya studentbostäder

Utöka. Sverigebygget. 20 000 nya studentbostäder Utöka Sverigebygget 20 000 nya studentbostäder Utöka Sverigebygget: 20 000 nya studentbostäder Sedan 2006 har över en kvarts miljon fler människor fått ett jobb att gå till. Det här är bara början. Vi

Läs mer

FÄLTET 4, KARLSKRONA KOMMUN

FÄLTET 4, KARLSKRONA KOMMUN KARLSKRONA KOMMUN FÄLTET 4, KARLSKRONA KOMMUN Planändring för nybyggnation av flerbostadshus ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UTREDNING 2018-02-22 FÄLTET 4, KARLSKRONA KOMMUN Planändring för nybyggnation av flerbostadshus

Läs mer

Möten som utvecklar staden.

Möten som utvecklar staden. Möten som utvecklar staden. Redan på 40-talet insåg boråsarna att det behövdes ett speciellt hus för möten. Därför byggdes ett stort möteshus av framsynta invånare. Byggnaden har sedan använts flitigt,

Läs mer

Behov av platser i vård- och omsorgsboende Dnr SN18/

Behov av platser i vård- och omsorgsboende Dnr SN18/ 2018-08-24 Karolina Nygren Utvecklingsledare 08 124 57 236 Karolina.Nygren@ekero.se Behov av platser i vård- och omsorgsboende 2019 2022 Dnr SN18/101-515 Antalet äldre personer ökar och med det behovet

Läs mer

Genomförandebeslut avseende o m- och tillbyggnad av Tensta sim- och idrottshall

Genomförandebeslut avseende o m- och tillbyggnad av Tensta sim- och idrottshall IDROTTSFÖRVALTNINGEN FASTIGHETSAVDELNINGE N Handläggare: Roger Svenson Telefon: 08-508 27 922 Stefan Båmstedt, tel 08 508 27 908 Till Idrottsnämnden 2009-06-09 Nr 12 TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2009-05-27

Läs mer

Framtidsplan för Skrylle

Framtidsplan för Skrylle Kommunkontoret Tjänsteskrivelse 1 (7) Ekonomiavdelningen Gunilla Welander Kommunstyrelsen gunilla.welander@lund.se Framtidsplan för Skrylle Sammanfattning Skrylleområdet är Lunds största natur- och fritidsområde.

Läs mer

Att sälja råvinden. Att sälja råvinden. Välkomna till kursen! Var hittar jag mer information? Vindsprocessen

Att sälja råvinden. Att sälja råvinden. Välkomna till kursen! Var hittar jag mer information? Vindsprocessen Välkomna till kursen! Att sälja råvinden Var hittar jag mer information? Gå in på www.bostadsratterna.se och logga in med föreningens namn och lösenord. Under fliken för medlemmar finns mycket information

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1415/16

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1415/16 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-10-25 Diarienummer 1415/16 Kommunikationsavdelningen Maria Norberg Telefon 031-368 02 61 E-post: maria.norberg@stadshuset.goteborg.se Göteborgs Stads medverkan i Almedalen

Läs mer

Boverkets byggregler en hjälp eller en begränsning

Boverkets byggregler en hjälp eller en begränsning ATEX och Brand 2014 P-O Nilsson, Inspecta Boverkets byggregler en hjälp eller en begränsning 1 ATEX och Brand 2014 - Boverkets byggregler Boverkets byggregler Byggprocessen ATEX och Brand 2014 - Boverkets

Läs mer

Projektkatalog 1/2009

Projektkatalog 1/2009 Projektkatalog 1/2009 Stockholms stads Hotellgrupp Stockholm Business Region AB Stockholm Visitors Board AB Exploateringskontoret Stadsbyggnadskontoret Januari 2009 Fastighet: Träslöjden 1 Antal rum: 177

Läs mer

SVEA 1, LSS-BOENDE. Uppdragsgivare: Socialkontoret. Beslutad Fastighetsnämnden Danderyds kommun

SVEA 1, LSS-BOENDE. Uppdragsgivare: Socialkontoret. Beslutad Fastighetsnämnden Danderyds kommun 1(9) PROJEKTPLAN SVEA 1, LSS-BOENDE Fastighet: Svea 1 Uppdragsgivare: Socialkontoret PROGRAMSKEDE (Underlag för projektering) Beslutad 2009-12-16 Fastighetsnämnden Danderyds kommun Upprättad 2017-01-16

Läs mer

Bli hållbarhetscoach på riktigt

Bli hållbarhetscoach på riktigt Bli hållbarhetscoach på riktigt Nu kan Du som student bli hållbarhetscoach för ditt egna hotell! Vi söker 60 coacher som under ett drygt år vill vara med och förbättra hållbarhetsarbetet på Nordic Choice

Läs mer

LCC ur Installatörens perspektiv. Stockholm 2013-11-07

LCC ur Installatörens perspektiv. Stockholm 2013-11-07 LCC ur Installatörens perspektiv Stockholm 2013-11-07 Imtech Nordic Imtech N.V. Imtech Nordic AB Stödfunktioner (Ekonomi, Affärsutveckling, IT, Inköp, HR, Information, Riskhantering) Imtech VS-teknik AB

Läs mer

Eyraporten hemmaborgen även för ditt team

Eyraporten hemmaborgen även för ditt team E Y R A F Ä L T E T Eyraporten hemmaborgen även för ditt team 1 2 Du behöver inte vara sportintresserad för att trivas Eyraporten blir en unik arbetsplats i Örebro. Direkt på Behrn Arenas södra läktare

Läs mer

ANLÄGGNING REGION MELLERSTA

ANLÄGGNING REGION MELLERSTA ANLÄGGNING REGION MELLERSTA TOMMY PATRIKSSON, PROJEKTCHEF PEAB, ANLÄGGNING REGION MELLERSTA VI PÅ PEAB KAN TELECOM. OCKSÅ. Att Peab är ett rikstäckande bygg- och anläggningsföretag har väl knappast undgått

Läs mer

Med Skeppsbron återfår göteborgarna kontakten med vattnet. Staden får en ny spännande mötesplats vid älven mitt i centrala Göteborg.

Med Skeppsbron återfår göteborgarna kontakten med vattnet. Staden får en ny spännande mötesplats vid älven mitt i centrala Göteborg. 2015-08-27 Q&A Skeppsbron Med Skeppsbron återfår göteborgarna kontakten med vattnet. Staden får en ny spännande mötesplats vid älven mitt i centrala Göteborg. Detta händer just nu I augusti i år invigdes

Läs mer

Martin Grane. Personliga fakta

Martin Grane. Personliga fakta Martin Grane Arkitekt MSA / illustratör E-post. martin.grane@linkarkitektur.se Födelseår. 1956 Telefon dir. 010-479 98 09 Mobil. 070-312 26 95 Personliga fakta Martin Grane, 57 år. Gift sen 1990 och tvåbarnspappa.

Läs mer

INRIKTNINGSBESLUT AVSEENDE BYGGNATION AV EN NY RIDANLÄGGNING I SÄTRA

INRIKTNINGSBESLUT AVSEENDE BYGGNATION AV EN NY RIDANLÄGGNING I SÄTRA IDROTTSFÖRVALTNINGEN PLANERINGSAVDELNINGE N TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR: 125/295/09 SID 1 (6) 2009-03-06 Handläggare: Ulf Sankell Telefon: 08-508 27 919 Till Idrottsnämnden 2009-03-17 Nr 8 INRIKTNINGSBESLUT AVSEENDE

Läs mer

HAMMARIN ARKITEKTER. Namn. Johan Hammarin Arkitekt SAR/MSA. Född. 19 december 1959, Göteborg. Utbildning

HAMMARIN ARKITEKTER. Namn. Johan Hammarin Arkitekt SAR/MSA. Född. 19 december 1959, Göteborg. Utbildning CV Namn Född Johan Hammarin Arkitekt SAR/MSA 19 december 1959, Göteborg Utbildning 1993 Arkitektexamen vid Chalmers Tekniska Högskola 180p 1981 Ingenjörsexamen, 4-årig maskintekniskt gymnasium Anställning

Läs mer

Jobba hos oss. Skiss över tillbyggnaden på Ljungfälleskolan, som blir klar våren Illustration Arkitektbolaget.

Jobba hos oss. Skiss över tillbyggnaden på Ljungfälleskolan, som blir klar våren Illustration Arkitektbolaget. Jobba hos oss Skiss över tillbyggnaden på Ljungfälleskolan, som blir klar våren 2017. Illustration Arkitektbolaget. Vöfab... är ett fastighetsbolag i Växjö som ägs av Växjö kommun äger och förvaltar lokaler

Läs mer

Metropol Bofakta. Hyresrätter Metropol, Helsingborg Midrocbostad.se

Metropol Bofakta. Hyresrätter Metropol, Helsingborg Midrocbostad.se etropol Bofakta Hyresrätter etropol, Helsingborg idrocbostad.se etropol I Helsingborgs citys södra kvarter, bara ett stenkast från Öresund, skapas just nu en ny levande stadsdel med många ansikten. Här

Läs mer

1800-talsskola blir moderna kontor i lokalbristens Helsingborg

1800-talsskola blir moderna kontor i lokalbristens Helsingborg 1800-talsskola blir moderna kontor i lokalbristens Helsingborg Ett av de mest spännande byggprojekten i Helsingborg just nu är S:t Nicolai - förvandlingen av gamla Nicolaiskolan till moderna kontor. Projektet

Läs mer