Svenska Specimentävlingen Slutrapport

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svenska Specimentävlingen Slutrapport"

Transkript

1 Svenska Specimentävlingen 218 Slutrapport

2 Topp 3 Individuellt 1. Alexander Holmer 291p 2. Lejf Krause 233,p 3. Sten-Sture Jönsson 226p Topp 3 Lag 1. Oldschool Specimen 169p 2. Swedish Specimen Hunters 19,p 3. C4 Specimen 82p

3 Aktuellt inför 219 Jag ber alla lagledare att anmäla sina lag och att betala in lagavgiften för 218 under Januari månaden. Lagavgiften på 4kr betalas som vanligt till följande konto: Max Lösche Swedbank Clearingnr: Kontonummer: Skriv lagnamnet som meddelande! Det går nu också bra att Swisha: (samma här, skriv lagnamn som avsändare) Samtidigt kan ni skicka in er laganmälan, där ni mejla en lista med alla lagmedlemmar, inkl. lagledarens kontaktuppgifter till: Det har redan kommit in en del laganmälan, vilket är positivt. Vi är redan rätt så många lag och jag kommer skicka ut slutrapporten och lite reklam om tävlingen till olika fisketidningar och hemsidor. Detta kommer förhoppningsvis leda till några nya lag också. Just nu håller Svenskan en stabil balans när det gäller deltagande lag. Årets tre vinnande lag kommer återigen få priser i form av medaljer. Vinnande laget kommer även få ett specialpris i form av mäsk i hinkar, sponsrat av Swedbait! Årets individuella platser 1,2 och 3 får dessutom presentkort från Fiskekompaniet (2kr), Karpfiskebutiken (8kr) och Pop-up Tackle (kr). Jag tackar sponsorerna extremt mycket för deras stöd och medverkan!

4 Årets Fisk 218 Jerker Löfs sik på enorma 449g blir årets fisk. Siken togs i Västra Silen i, en regnig dag i augusti. Fångsten belönas med en fin glasplakett.

5 Årskrönika 218 Jaha var ska man börja? Först, det positiva; sedan några år tillbaka ser Svenskan en ökning vad gäller antal lag. 216 hade vi endast 11 lag, 217 var det 12, i år hade vi 14. Redan nu verkar 219 kunna leverera ännu fler, detta är extremt glädjande! 218 har vi totalt varit 116 aktiva deltagare i Svenskan! Också mycket bra! Vi kan se denna trend trots, och nu till det negativa, en utbredd fuskkultur inom tävlingen! Året skakades av ett mycket tråkigt och jobbigt fall. Jag vill inte ta upp alla detaljer igen, inga namn heller för den delen, men jag kan uppriktigt säga att detta gjorde att jag var sååå nära att lägga ner tävlingen! Att det under året sedan kommit in fler fuskärenden och att antalet fördomar, spekulationer, rykten, anklagelser, mm, har ökat dramatiskt är inte heller roligt eller positivt någonstans! Helt klart var det också mitt ansvar att vara strikt och konsekvent, vilket jag inte alltid var till 1%. Detta har tvingat mig att ändra och implementera en rad regler! Jag hoppas verkligen att klimatet åter blir mer harmoniskt inom tävlingen, men en sak är säker; det yttersta ansvaret har ni. Ni väljer att fuska eller att inte fuska. Det enda ni behöver göra är att följa reglerna, även om ni inte tycker att någon eller några regler är bra, vettiga, rättvisa vad vet jag. Följ dem, eller hoppa över att anmäla en fångst, om det nu är tveksamt någonstans, det är absolut inte hela världen! Både tävlingen och jag skulle må så mycket bättre av detta! På tal om klimat så har vi under 218 även upplevt en extremt varm fiskesäsong. Vattenbrist, torka, bränder är detta det nya svenska klimatet? Hur blir vårt fiske och framförallt våra liv om vattenbristen fortsätter i 1,2 eller år till? Jag personligen hoppas faktiskt på en snörik vinter och en kall vår så att vattenresurserna sparas och kan förse vattendragen kontinuerligt och balanserat Men det återstår att se, i skrivande stund är det 2 plusgrader och dammet virvlar runt på gatorna i Kalmar inget vatten med andra ord. Och med denna positiva resumé och syn på framtiden så vill jag bara be er att läsa igenom regeländringarna på nästa sida! Sedan får ni njuta av årsrapporten och alla dem fina fångsterna som har kommit in under året! Jag gratulerar återigen alla vinnare och önskar er skitfiske och ett gott nytt år!

6 Regeländringar 219 Maximalt antal spön från land är 4, 6 spön vid ismete och 8 spön vid trolling Ålen försvinner alltså som art fr o m 219 Vid varje fångstanmälan ska en fångstbild och en markbild bifogas! Då det enbart kom in ett fåtal röster om en eventuell ny art och då en majoritet har röstat på alternativ 3) ingen ny art alls, så blir det alltså ingen ny art 219 Björknan granskas extra hårt fr o m 219 och varje anmäld fisk kommer granskas noga Fisk fångad efter den 16/12 måste anmälas senaste den 31/12 Fr o m 219 finns det en jury som hjälper och backar upp mig när det gäller att ta olika beslut kring fusk och fångster som måste strykas. Denna består av anonyma, icketävlande sportfiskare runt om i landet. Beslut kan inte överklagas! :)

7 Artresumé 218 Abborre Ett helt ok abborrår i år med totalt 16 fiskar över 16g. Enbart två fiskar vägde över 2 kilo och bege dessa fångades i Rögle. Alexander Björk tog toppfisken på 262g. Björkna Grymt bra björknalista i år med alla fiskar över reggvikt. Dalälven dominerar nästan totalt, jag lyckades peta in den enda fisken från ett annat fångstvatten. stycken över kilot har det blivit och årets fisk på 1223g togs av Samuel Pettersson. Braxen Braxenlistan är bra som vanligt och som vanligt så är det Rögle som har producerat flest storfiskar. Totalt 12 stycken över 7 kilo och den största på 79g togs av Andreas Åkerlund. Färna En mycket bra färnasäsong har det blivit med många fina fångster. Totalt blev det i år 7 fiskar över 3 kilo, vilket är riktigt bra fiskat! Svartån och Emån har levererat flest fiskar och toppfisken fångades i just Svartån, av Jerker Löf. Denna stora fisk vägde hela 318g. Gädda En rätt så bra lista med många fiskar över 1kilo, men inga riktiga monster tyvärr. Många Vätterngäddor har anmälts i år, men den största gäddan, på 1447g, togs i Klarälven av Krister Lindström. Gös Samma med göslistan; helt ok, men inte i toppform. Enbart 7 fiskar vägde över 8 kilo, men det finns en mycket grov toppfisk på 16g. Denna fångades i småländska Krön av Tommy Blomander, som för övrigt står för årets tre största fiskar. Harr Ingen jättebra harrlista i år men däremot fina toppar. Totalt fiskar över 14g och till och med 3 stycken över 1g! Maria Johansson tog toppfisken på fina 1g i Västra Abborrvikarna.

8 Id Alla idar väger över 2,kg vilket är mycket bra. Det är också riktigt roligt att ni har anmält fisk från så pass många olika fångstvatten! Hela 7 fiskar väger över 3 kilo och årets största id togs av Sonny Pettersson. Fisken vägde 32g och fångades i Östra Dalälven. Karp Som vanligt har det anmälts små och stora karpar, vi har fisk mellan 6 och 2 kilo. Årets största togs av Jimmie Isaacson i Mörtsjön och vägde 2,7kg. Lake Inget jättebra år för lakefisket men däremot väldigt fina toppfiskar över 4 kilo. Nästan samtliga togs nu i december, precis innan året tog slut. Av årets 17 lakar väger hela 9 över 4 kilo och toppfisken är en enorm fisk på otroliga 692g! Denna fisk togs i Lidan av Alexander Björk. Lax Laxen har haft ett mycket bra år i år och det blev nästan en full lista, vilket inte alltid är så vanligt! Många 1plussare och en riktigt stor topplax på fina 18,7kg. Denna togs i Östersjön av Jimmy Nordling. Mört Denna lista är riktigt bra i år och alla mörtar väger över 7g. Totalt hittar vi 4 fiskar över kilot och den största togs i år av Percy Karlsson i Ljusvasstjärn. Mörten vägde 1141g. Ruda Rudalistan är helt klart godkänt och mer än hälften av fiskarna väger över 18g. Ursjön dominerar här och har levererat 4 stycken över 2 kilo. Årets ruda, tagen av Mikael Gustafsson, togs i just Ursjön och vägde hela 233g. Röding Ett mycket bra rödingår med totalt 16 fiskar över 3 kilo och tre fina toppfiskar över kilo, det är stort! Årets största röding pimplades av Gustav Berg i Sommen. Även årets näststörsta rödings togs i denna sjö, men nästan alla andra fångades i Vättern. Sarv Motala Ström står för majoriteten av sarvarna och totalt har det anmälts 9 fiskar över 14g. Årets fisk, tagen i Motala Ström, vägde 12g och togs av Alexander Holmer.

9 Sik Nog ett av de sämsta sikåren vi har sett i Svenskan. Den frånvarande klassiske sikån Skräbeån saknas och vi hoppas att detta vatten kan komma tillbaka en vacker dag! Enbart tre fiskar kunde kliva över 3 kilosgränsen i år. Men toppfisken sticker helt klar tut, med en grym vikt på hela 449gram. Denna fisk, som också blev årets fisk, fångades av Jerker Löf i Västra Silen. Sutare Sutarlistan är i år inte världsbäst men ändå helt ok, med många fiskar mellan 3 och 4 kilo. Rögle dammar står för årets största sutare, som vägde 424g och togs av Jon Andersson. Vimma Samtliga fiskar fångades i Dalälven och samtliga vägde över kilot, det är grymt! En enda fisk vägde över 12g och denna vimma, på 121g, togs av Samuel Pettersson. Ål Det var alltså, sista året ålen var med i Svenskan (just nu i alla fall). Årets ålfiske var inte alls bra, kanske pga den extrema värmen. Ändå har det fångats fina fiskar i både Landsjön och Mörrumsån. 2 stycken över 2 kilo har det blivit och årets största fisk fångades av Håkan Nordling i Landsjön. Öring Last but not least, som vanligt, öringen! Det var inte det bästa året i år men däremot har det kommit in många stora toppfiskar. Majoriteten vägde över 4 kilo, vi har 4 fiskar över 6 kilo och en granat till toppfisk på hela 838gram. Denna fångades av Vicktor Hallensjö i Hotingsjön, på jigg dessutom! :)

10 Årets vinnare Den individuella tävlingen vinner alltså Alexander Holmer, som totalt samlade ihop 291poäng. Alexander har satsat extremt mycket detta år och har haft en grym utdelning under året. Bland annat har han plockat stora idar, mörtar och årets största sarv. På plats 2 står i år Leif Krause med totalt 233,poäng. Leif har under hösten avancerat rejält och landade till slut på en andra plats, efter en avslutande satsning i mellandagarna, som gav honom två riktigt stora öringar och en lake. På plats 3 hittar vi Sten-Sture Jönsson med 226poäng. Sten-Sture har länge varit på andra platsen, men tappade i slutet några poäng. Bland annat har han fått riktigt fina rudor, vimmor och ålar. Lagtävlingen 218 går till Oldschool Specimen. Det var extremt spännande fram till den 31/12 och till slut räkte det för Oldschool, men enbart med 9,poäng! Totalt blev det 169poäng för laget. På plats 2 står i år återigen Swedish Specimen Hunters som alltså förlorade sin första plats under de sista dagarna i december. Laget samplade ihop 19,poäng. Plats 3 går igen till C4-Specimen. Laget kunde inte riktigt nå upp till topplatserna, men kunde stå stadigt och säkert runt brons platsen under större delen av året. Laget har samlat ihop 82poäng.

11 Slutställning 218 Lag 1 Oldschool Specimen Swedish Specimen Hunters C4 Specimen 82 4 Team Mött 82 Småland United 72 6 Tre MMM Team Wollmars Mörtley Crüe 31 9 Team FK Alcedo 21 1 SG Tusenbröderna De gamla och havet Torstenssons SS Team Talahaukivarman 3 14 SK Fiskgjusen 32. Deltagare 1 Alexander Holmer Leif Krause Sten-Sture Jönsson Vicktor Hallensjö 21. Grzegorz Kubicki Percy Karlsson Mikael Gustafsson Samuel pettersson Peter Johnsson 11. Alexander björk, Swedish Specimen Hunters Andreas Åkerlund Lars Andersson Ola Hansson Maria Johansson Thomas Lysell Jerker Löf Tobias Ekvall Anton Eriksson, Oldschool Specimen Peter Larsson 13 2 Max Lösche Mattias Epperlein Erik Petersson Fredrik Larsson Håkan Nordling 86 2 Martin Bengtsson Fredrik Samuelsson 8. Peter Nilsson Jimmy Nordling Simon Bergsten 74 Gustav Berg Tommy blomander Daniel Ludviksen, Oldschool Specimen Sonny Pettersson 7

12 34 Jimmie Isaacson Gustav Månsson Michael Zentio Cecilia Grönberg 6 Fredrik Jadeland 6 39 Glenn Leppänen 9 4 Palle Sköldblom 8 41 David Victorin 7. Richard Rosén 7. Ken Wilkes Daniel Nilsson 4 alexander björk Daniel Ryström 4 47 Marcus Brännström 1 48 Max Roth 49 Jon Andersson 48 Daniel Möller 4 1 Robert Andersson Birk Andersson 44 Morgan Lewin 44 4 Henrik Stale Eliasen 42. Claes Törborn Tommie Magnusson Edvin Johansson 41 8 Emil Albertsson 4 9 Per Wegelius 39 6 Fredrik Stenström Svante Otter Niklas Graberg Boine Andersson 3 64 Niclas Jansson 33 Algot Axelsson Viktor Haglund Christian Ottosson Daniel Lundgren 3 69 Christian Nilsson 29 Esbjörn Möllerström christer sjaunja Christer Lindström 2 Kristian Nilsson 2 74 Micke Andersson 24 7 Robin Pettersson Michael Magnusson 2 Ronnie Petersson 2 Mattis Svensson, Småland United 2 79 Peder Holst 19 Markus Laxholm Sebastian lundberg 18 Robert Fuhr Karl Linden Daniel Klingerot 1. 8 Patric Nilsson 1 Johan Hedman 1 87 Johan Eriksson, Mörtley Crüe 14 Linus Lindkvist 14

13 Hendrik Hjelm 14 9 Robin Velasquez Jarkko Riikonen Jens Olsson Tommi Meriläinen, Mörtley Crüe David Filipsson 11 9 Jacob Enander 7 96 börje axelsson 97 Jonas Nylen Pelle Andersson 4 Patrik Andersson 4 1 Tommy Ström 3 Mathias Nemback 3 12 Dennis Ahlwin 2 Abborre Bottenmete Maggot Rögle dammar Lund Alexander björk Swedish Specimen Hunters 6/ Bottenmete Mask/maggot Rögle dammar Lund Niklas Graberg C4 Specimen 11/ Oskarshamn 196 Jiggfiske Renz shad skärgård Oskarshamn Erik Petersson Team Mött 13/ Jiggfiske Shadteez Ivägsjön Bengtsforskommun Tommie Magnusson Oldschool Specimen 4/ Carolina Jigg Hossmoån Kalmar Edvin Johansson Team Mött 8/ Jiggfiske Renz shad Oskarshamn skärgård Oskarshamn Erik Petersson Team Mött 13/ Jiggfiske Shadteez Ivägsjön Bengtsforskommun Tommie Magnusson Oldschool Specimen 4/ Pimpel Lassebalans Stora Jättsjön Härjedalen Lars Andersson Tre MMM 12/ Spinnfiske Crankbait Kalmarsund Kalmar Daniel Nilsson Oldschool Specimen 6/ Bottombounc e mört V. Nedsjön Hindås Claes Törborn Team Wollmars 1/ Flötmete Löja Kalmarsund Oskarshamn Johan Hedman Småland United 8/ Bottenmete Maggot Rögle dammar Lund Alexander björk Swedish Specimen Hunters 7/ Flötestrolling Mört Västra nedsjön Hindås Claes Törborn Team Wollmars 13/ Pimpel Lasseballans Långsjön Borlänge Lars Andersson Tre MMM 29/ Spinn Jigg Kalmarsund Oskarshamn Simon Bergsten Småland United 7/ Spinn Vobbler Kalmarsund Kalmar Gustav Månsson Småland United 13/ Bottenmete Maggot Rögle dammar Lund Peter Johnsson C4 Specimen 24/ Bottenmete Maggot Rögle dammar Lund Peter Johnsson C4 Specimen 24/ BB Mört Östra nedsjön Hindås Jacob Enander Team Wollmars 9/ Vertikal Jigg Stora Jättsjön Härjedalen Lars Andersson Tre MMM 28/ bm räka säveån göteborg Jonas Nylen SK Fiskgjusen 1/ Botten mete Löja Kalmarsund Mönsterås David Victorin Swedish Specimen Hunters 3/ Spinnfiske Mörrumspinnar Muskan e Nynäshamn Thomas Lysell Team FK Alcedo 1/ Spinnfiske Shadteez Muskan Nynäshamn Thomas Lysell Team FK Alcedo 24/ Pimpel Balanspirk Mälaren Stockholm Richard Rosén SG Tusenbröderna 11/3-18 Björkna Feeder Räka Dalälven Älvkarleby Samuel pettersson Mörtley Crüe 22/ Quiver Mask Dalälven Uppsala Andreas Åkerlund Swedish Specimen Hunters 2/ bottenmete majs kalmarsund mönsterås Max Lösche De gamla och havet 21/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Alexander Holmer C4 Specimen 24/ Flötmete Majs Dalälven Älvkarleby Grzegorz Kubicki Tre MMM 1/ Quiver Mask Dalälven Uppsala Andreas Åkerlund Swedish Specimen Hunters 1/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Thomas Lysell Team FK Alcedo 4/ Flötmete Bröd Dalälven Älvkarleby Grzegorz Kubicki Tre MMM 1/7-18

14 Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Thomas Lysell Team FK Alcedo 4/ Flötmete Bröd Dalälven Älvkarleby Ken Wilkes C4 Specimen 14/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Jon Andersson Team Mött 14/ Flötmete Bröd Dalälven Älvkarleby Grzegorz Kubicki Tre MMM 1/ Flötmete Mask Dalälven Uppsala/Älvkarleby Svante Otter C4 Specimen 18/ bottenmete majs Dalälven älvkarleby Tommi Meriläinen Mörtley Crüe 8/ b-mete majs Dalälven Älvkarleby Leif Krause Oldschool Specimen 19/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Daniel Ryström Team Wollmars 29/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Thomas Lysell Team FK Alcedo 4/ flötmete mask dalälven uppsala Fredrik Samuelsson Småland United 19/ Flötmete Majs Dalälven Älvkarleby Andreas Åkerlund Swedish Specimen Hunters 24/ Flötmete Majs Dalälven Älvkarleby Boine Andersson Team Mött 16/ Bottenmete Mask Dalälven Älvkarleby Mikael Gustafsson Team Mött 13/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Daniel Ryström Team Wollmars 29/ Bottenmete Mask Dalälven Älvkarleby Robert Andersson De gamla och havet 11/ b-mete majs Dalälven Älvkarleby Leif Krause Oldschool Specimen 2/ flötmete mask dalälven uppsala Fredrik Samuelsson Småland United 19/ flötmete mask dalälven uppsala Fredrik Samuelsson Småland United 19/8-18 Braxen 2 79 Frilina Maggot Rögle dammar Lund Andreas Åkerlund Swedish Specimen Hunters 1/ Boltmete Gummimaggot Rögle dammar Lund Fredrik Larsson Team Wollmars 7/ Bottenmete Majs Rögle dammar Lund Peter Johnsson C4 Specimen 2/ bolt plastmajs rögledammar lund alexander björk Team Mött 1/ Bottenmete Majs Rögle dammar Lund Peter Johnsson C4 Specimen 4/ bolt plast majs rögledammar lund alexander björk Team Mött 21/ Bolt Plastmajs Rögle Dammar Lund Tobias Ekvall Team Mött 8/ Bottenmete Majs Rögle dammar Lund Peter Johnsson C4 Specimen / Bottenmete Plast majs Rögle dammar Skåne Alexander björk Swedish Specimen Hunters 28/ Bolt Plast majs Rögle dammar Lund Andreas Åkerlund Swedish Specimen Hunters 13/ Bottenmete Boilie och plastmajs Rögle dammar Lund christer sjaunja SK Fiskgjusen 13/ Bolt Platsmajs Rögle dammar Sölvesborg Fredrik Jadeland Oldschool Specimen 14/ Bottenmete Boilie och plastmajs Rögle dammar Lund christer sjaunja SK Fiskgjusen 12/ Bottenmete Plastmajs Rögle Dammar Lund Martin Bengtsson Småland United 19/ Bottenmete Plastmajs Rögle dammar Lund Palle Sköldblom Småland United 3/ bottenmete plastmajs Rögle dammar Södra Sandby Daniel Lundgren Oldschool Specimen 1/ Bottenmete Plast Rögle Dammar Södra Sandby Jerker Löf Oldschool Specimen 9/ Bottenmete Plastmajs Rögle dammar Lund Palle Sköldblom Småland United 31/ Bottenmete Boilie Rögle dammar Lund Robert Andersson De gamla och havet 1/ Bolt plastmajs hossmoån kalmar Max Lösche De gamla och havet 18/ Bottenmete Majs Rögle Dammar Lund Richard Rosén SG Tusenbröderna 2/ Bottenmete Boilie Rögle dammar Lund Robert Andersson De gamla och havet 1/ Bottenmete Majs Hossmoån Kalmar Mathias Nemback Torstenssons SS 9/ Methodfeeder Plastmajs Hossmoån Kalmar Fredrik Larsson Team Wollmars 16/ Methodfeeder Plastmajs Hossmoån Ljungbyholm Fredrik Larsson Team Wollmars 16/9-18 Färna Bottenmete Korv Svartån Linköping Jerker Löf Oldschool Specimen 11/ Bottenmete Räka Flian Skara Daniel Ludviksen Oldschool Specimen 2/ Bottenmete Mask Flian Skara Daniel Ludviksen Oldschool Specimen 2/ bottenmete Ost svartån Linköping Michael Zentio Swedish Specimen Hunters 1/ bottenmete ost svartån linköping Michael Zentio Swedish Specimen Hunters 18/ Bottenmete ost svartån Linköping Michael Zentio Swedish Specimen Hunters 18/ Bottenmete Korv Emån Vetlanda Peder Holst C4 Specimen 11/-18

15 18 29 Bottenmete Korv Emån Vetlanda Birk Andersson Team Mött 4/ Frilina Bröd Almaån Hässleholm Christian Ottosson Mörtley Crüe 1/ Bottenmete Räka Hedströmmen Köping Karl Linden Mörtley Crüe 1/ Bottenmete Sill Helge Å KRISTIANSTAD Alexander Holmer C4 Specimen 22/ Frilina Bröd Emån Vetlanda Henrik Stale Eliasen Småland United / Frilina Bröd Emån Vetlanda Henrik Stale Eliasen Småland United 8/ bottenmete korv emån vetlanda Fredrik Samuelsson Småland United 2/ Frilina Bröd Hedströmmen Köping Jarkko Riikonen Mörtley Crüe 21/ Bottenmete Korv Emån Vetlanda Peter Larsson Team Wollmars 26/ Bottenmete Korv Emån Vetlanda Peter Larsson Team Wollmars 26/ Bottenmete Korv Emån Vetlanda Peter Larsson Team Wollmars 21/ Frilina Bröd Emån Vetlanda Niklas Graberg C4 Specimen 1/ Bottenmete Korv Emån Vetlanda Boine Andersson Team Mött 27/ Bottenmete Räka Emån Vetlanda Birk Andersson Team Mött 28/ Bottenmete Räka Viskan Kinna Pelle Andersson SG Tusenbröderna 21/ Bottenmete Bröd Svartån Mjölby Richard Rosén SG Tusenbröderna 1/8-18 Gädda Flötmete Mört Klarälven Forshaga Christer Lindström Oldschool Specimen 29/ Bottenmete Mört Kävlingeå Kävlinge Kommun Christian Nilsson C4 Specimen / Ismete Mört Östra Örten Karlstad Mattias Epperlein C4 Specimen 27/ Bottenmete Mört Kävlingeån Kävlinge Gustav Månsson Småland United 23/ Spinnfiske Wolfcreek Tail Vättern Askersund Morgan Lewin SG Tusenbröderna 17/ Ismete Mört Viskan övre Ulricehamn Michael Magnusson Team Wollmars 4/ Trolling Westin Platypus Vänern Mariestad Markus Laxholm Team Wollmars 16/ Trolling Vobbler Vättern Askersund Robert Fuhr SG Tusenbröderna 29/ Bagge betet Spinnfiske Vänern Karlstad Mattias Epperlein C4 Specimen /-18 motoroil Ismete Mört Tenhultssjön Jönköping Sten-Sture Jönsson Oldschool Specimen 11/ mete mört kävlingeåns vattensystem furulund Henrik Stale Eliasen Småland United / Flötestrolling Mört Vättern Askersund Percy Karlsson Småland United 16/ Trolling Wobbler Ivösjön Bromölla Fredrik Jadeland Oldschool Specimen 6/ Ismete Mört Dalslands kanal Årjäng Jens Olsson SG Tusenbröderna 13/ Ismete Mört Vättern Askersund Vicktor Hallensjö Swedish Specimen Hunters 3/ Ismete Mört Furusund Jimmie Isaacson Swedish Specimen Hunters 19/ Stockholm skärgård 174 Ismete Mört Vättern Askersund Mikael Gustafsson Team Mött 2/ Westin Trolling Platypus Vänern Mariestad Claes Törborn Team Wollmars 2/ Ismete Mört Vättern Askersund Vicktor Hallensjö Swedish Specimen Hunters / Jerk Buster Östersjön Kristianstad Ola Hansson Torstenssons SS 2/ Trolling Wobbler Norra Vättern Köping Robin Pettersson Mörtley Crüe 19/ Trolling Wobbler Hyen Säter Patrik Andersson Tre MMM 8/ Ismete Mört Fjättern Nynäshamn Peter Nilsson Team FK Alcedo 17/ Ismete Mört Muskan Nynäshamn Thomas Lysell Team FK Alcedo 27/ Ismete Mört Kvarnarpssjön Eksjö Tobias Ekvall Team Mött 27/1-18

16 Gös 2 16 jigg storm vertikal joker vert krön vimmerby Tommy blomander Småland United 12/ Vertikal Storm jokervert Solgen Eksjö Tommy blomander Småland United / Vertikalfiske Jigg storm joker vert9 Solgen Eksjö Tommy blomander Småland United 14/ Flötmete Mört Krön Vimmerby Sten-Sture Jönsson Oldschool Specimen 1/ Vertikal Vertical shiver Mälaren Enkoping Cecilia Grönberg Team Mött 1/ Vertikal Vertical shiver Mälaren Bålsta Cecilia Grönberg Team Mött 27/ Vertikal Vertical shiver Sibbofjärden Nyköping Cecilia Grönberg Team Mött 28/ Vertikalfiske Jigg Åsunden Ulricehamn Niclas Jansson Team Wollmars 2/ Flötmete Mört Ralången Aneby Algot Axelsson Swedish Specimen Hunters 23/ Flötmete Mört Ralången Aneby Algot Axelsson Swedish Specimen Hunters 23/ Jigg Jigg Sibbo Nyköping Patric Nilsson Mörtley Crüe 2/ Ismete Mört Amungen Hedemora Hendrik Hjelm Tre MMM 12/ Flötmete Mörtt Ralången Jönköping Daniel Möller Swedish Specimen Hunters 24/ Mete Mört Ralången Aneby Sten-Sture Jönsson Oldschool Specimen 16/ Jigg Lunker shaker Näshultasjön Eskilstuna Ronnie Petersson Mörtley Crüe 29/ Flötmete Sarv Ralången Aneby Sten-Sture Jönsson Oldschool Specimen 23/ Jigg Lunker Shaker Näshultasjön Eskilstuna Ronnie Petersson Mörtley Crüe 29/ Trollinh Nils master 1 Såkern Länghem Linus Lindkvist Team Wollmars / Vertikal Jigg Råbbelövssjön Kristianstad Esbjörn Möllerström C4 Specimen 12/ Ismete Mört Såken Svenljunga kommun Linus Lindkvist Team Wollmars 24/ Mete Mört Lagan Ängelholm Christian Nilsson C4 Specimen / Trolling Halco vobbler Muskan Nynäshamn Peter Nilsson Team FK Alcedo 2/ Spinnfiske Westin Shadteezer Muskan Nynäshamn Thomas Lysell Team FK Alcedo 17/7-18 Harr 2 1 Bottenmete Mask Västra Tännäs Abborrvikarna Maria Johansson Team Mött 3/ Spinnfiske Spinnare Harrokjauratj Jokkmokk Vicktor Hallensjö Swedish Specimen Hunters 21/ Bottenmete Mask Västra Tännäs Abborrvikarna Maria Johansson Team Mött 4/ Spinnfiske Spinnare Harrokjauratj Jokkmokk Vicktor Hallensjö Swedish Specimen Hunters 21/ spinn spinnare Harrokjauratj Jokkmokk Percy Karlsson Småland United 8/ Bottenmete Mask Västra Tännäs Abborrvikarna Maria Johansson Team Mött 4/ Spinnfiske Spinnare Harrokjauratj Jokkmokk Vicktor Hallensjö Swedish Specimen Hunters 22/ Spinnfiske Skeddrag Västra Tännäs abborrvikarna Sebastian lundberg Oldschool Specimen 1/ spinn spinnare Harrokjauratj Jokkmokk Percy Karlsson Småland United 8/ Flugfiske Lassenymf Västra Tännäs Abborrvikarna Lars Andersson Tre MMM 21/ Flugfiske Torrfluga Vängarna Tännäs Samuel pettersson Mörtley Crüe 23/ Spinnfiske Spinnare Abborvickarna Tännäs Marcus Brännström Oldschool Specimen 1/ Spinnfiske Skeddrag Krattlesjön Tännäs Marcus Brännström Oldschool Specimen 12/ spinn spinnare Harrokjauratj Jokkmokk Percy Karlsson Småland United 2/ Flugfiske Lassenymf Ljusnan Härjedalen Lars Andersson Tre MMM 24/ Flugfiske Lassenymf Mittån Härjedalen Lars Andersson Tre MMM 6/ Flötmete Mask Skifsforsen Vansbro Alexander Holmer C4 Specimen 28/ Flötmete Mask Skifsforsen Vansbro Alexander Holmer C4 Specimen 28/ Flugfiske Haröra Skifsforsen Vansbro Alexander Holmer C4 Specimen 28/7-18 Id 2 32 Bottenmete Räka/majs Österdalälven Leksand Sonny Pettersson Tre MMM 1/ Bottenmete Räka Flian Skara Daniel Ludviksen Oldschool Specimen 26/ Flötmete Majs Silletorp Karlskrona Alexander Holmer C4 Specimen 14/ Flötmete Majs Vierydsån Karlskrona Alexander Holmer C4 Specimen 9/4-18

17 21 32 Bottenmete Bröd Torrvarpen Hällefors Per Wegelius SG Tusenbröderna 3/ Frilina Majs Östersjön Ystad Andreas Åkerlund Swedish Specimen Hunters 28/ Flötmete Maggot Hossmoån Kalmar Tobias Ekvall Team Mött 14/ Flötmete Majs Silletorp Karlskrona Alexander Holmer C4 Specimen 14/ Bottenmete Räka Flian Skara Anton Eriksson Oldschool Specimen 19/ Bottenmete Räka Flian Skara Anton Eriksson Oldschool Specimen / Bottenmete Bröd Österdalälven Leksand Mikael Gustafsson Team Mött 8/ Frilina Bröd Dalälven Älvkarleby Samuel pettersson Mörtley Crüe 3/ Bottenmete Majs Österdalälven Leksand Glenn Leppänen Tre MMM 1/ bottenmete majs/bröd kusten ystad alexander björk Team Mött 16/ flötmete maggots läckebyån åby Max Lösche De gamla och havet 13/ Frilina Bröd Dalälven Älvkarleby Samuel pettersson Mörtley Crüe 3/ Bottenmete Majs Östersjön Ystad Daniel Möller Swedish Specimen Hunters 28/ Bottenmete Räka/majs Österdalälven Leksand Sonny Pettersson Tre MMM 1/ bottenmete plast majs hossmoån kalmar David Victorin Swedish Specimen Hunters 9/ Bm Bröd Östersjön Simrishamn Ola Hansson Torstenssons SS 2/ Bottenmete Mask Nynäshamns skärgård Nynäshamn Thomas Lysell Team FK Alcedo 18/ flötmete plastmaggots läckebyån åby Max Lösche De gamla och havet 7/ Bm Bröd Östersjön Tomelilla Ola Hansson Torstenssons SS 2/ Bm Bröd Östersjön Simrishamn Ola Hansson Torstenssons SS 2/ Flötmete Bröd Älvkarleby Älvkarleby Jarkko Riikonen Mörtley Crüe 26/9-18 Karp 2 27 Bottenmete Popup Mörtsjön Stockholm Jimmie Isaacson Swedish Specimen Hunters 7/ Bolt Northen baits bnb strawberry Färgsjön Hultsfred Viktor Haglund Team Talahaukivarman 3/ Bolt SL2 Kroppkärr Karlstad Erik Petersson Team Mött 9/ Mete Hundfoder Stubbetorp Ronneby Ola Hansson Torstenssons SS 24/ b-mete boilie / snowman Stubbetorp Ronneby Leif Krause Oldschool Specimen 22/ botten boilli Färgsjön Hultsfred Percy Karlsson Småland United 11/ mete hundfoder Stubbetorpssjö n Ronneby Leif Krause Oldschool Specimen 1/ Bottenmete Boilie Hällersmyr Lysekil Per Wegelius SG Tusenbröderna 9/ Bottenmete Boilies Ballasjön Bollebygd Anton Eriksson Oldschool Specimen 13/ Bolt SL2 Kroppkärr Karlstad Erik Petersson Team Mött 1/ Bottenmete Popup Mörtsjön Stockholm Jimmie Isaacson Swedish Specimen Hunters 2/ zig hundfoder Stubbetorp Ronneby Ola Hansson Torstenssons SS 1/ Frilina Bröd Privat damm Lidköping Alexander björk Swedish Specimen Hunters 19/ bm liverboil Stubbetorp ronneby Ola Hansson Torstenssons SS 28/ Bottenmete Boilli Färgsjön Hultsfred Percy Karlsson Småland United 2/ Bottenmete Mainline Skantzsjön Hallstahammar Johan Eriksson Mörtley Crüe 19/ Damm Bottenmete Boilie Bromölla Bromölla Martin Bengtsson Småland United 12/ Northen baits Bolt Färgsjön krillers Hultsfred Viktor Haglund Team Talahaukivarman 8/ Bolt SL2 Kroppkärr Karlstad Erik Petersson Team Mött 8/ Bottenmete Plastmaggot Rögle dammar Lund Niklas Graberg C4 Specimen 12/ Bottenmete Boilie Runnevattnet Uddevalla Robert Andersson De gamla och havet 9/ Bottenmete Manilla Damm Bromölla Johan Eriksson Mörtley Crüe 7/ Bolt Northen baits bnb strawberry grotten Surahammar Tommy Ström Team Talahaukivarman 17/8-18

18 2 727 Bottenmete Boilie Pickesjön Borås Claes Törborn Team Wollmars 7/ Bottenmete Boilie Pickesjön Borås Claes Törborn Team Wollmars 8/8-18 Lake Bottenmete Mört Lidan Lidköping Alexander björk Swedish Specimen Hunters 1/ Vertikalfiske nors Vänern Karlstad Leif Krause Oldschool Specimen 21/ b-mete mört Lidan Lidköping Leif Krause Oldschool Specimen 29/ Pimpel Nors Vänern Mariestad Mikael Gustafsson Team Mött 2/ Bottenmete Mört Lidan Lidköping Alexander björk Swedish Specimen Hunters 18/ Bottenmete Mört Lidan Lidköping Alexander björk Swedish Specimen Hunters 11/ Bottenmete Mört Lidan Lidköping Fredrik Larsson Team Wollmars 18/ Pimpel Nors Vänern Mariestad Maria Johansson Team Mött 2/ Bottenmete Makrill Torvarpen Hällefors Emil Albertsson Oldschool Specimen 28/ Pimpel Mört Venjansjön Mora Sonny Pettersson Tre MMM 1/ Pimpel Nors Vänern Mariestad Maria Johansson Team Mött 2/ Pimpel Mört Venjansjön Mora Lars Andersson Tre MMM 13/ Pimpel Mört Venjansjön Mora Lars Andersson Tre MMM 13/ pipmpel mört Lidan Lidköping Daniel Ryström Team Wollmars 19/ Pimpel Räka/strömmi ng Sommen Ydre Simon Bergsten Småland United 1/ Pimpel Räka/strömmi ng Sommen Ydre Simon Bergsten Småland United 1/ Bottenmete Mört Klarälven Karlstad Mattias Epperlein C4 Specimen 8/ Pimpel Räka/strömmi ng Sommen Ydre Simon Bergsten Småland United 1/ Bottenmete Mört Klarälven Forshaga Alexander Holmer C4 Specimen 8/12-18 Lax trolling ismo mag östersjön herräng Jimmy Nordling Swedish Specimen Hunters 8/ trolling ismo mag östersjön herräng Håkan Nordling Swedish Specimen Hunters 8/ Trolling Skeddrag Östersjön, Understen Uppsala Morgan Lewin SG Tusenbröderna 2/ Trolling Apex Östersjön Simrishamn Glenn Leppänen Tre MMM 2/ trolling ismo mag östersjön ystad Jimmy Nordling Swedish Specimen Hunters 29/ Trolling Ismo mag Östersjön Hasslö Mattis Svensson Småland United 19/ Trolling Ismo mag Ronneby Ronneby Kristian Nilsson C4 Specimen 9/ Trolling Ismo Östersjön Hasslö Mikael Gustafsson Team Mött 1/ Trolling Skeddrag Ystad Ystad Fredrik Jadeland Oldschool Specimen 28/ Trolling Skeddrag Ystad Ystad Fredrik Jadeland Oldschool Specimen 29/ Spinnfiske Spinnfluga Lagan Laholm Niclas Jansson Team Wollmars 19/ Trolling Löja Vänern Mellerud Sten-Sture Jönsson Oldschool Specimen 27/ Trolling Ismo magnum Östersjön Karlskrona/Hasslö Peter Larsson Team Wollmars 29/ Spinnfluga Fluga Dalälven Uppsala/Älvkarleby Svante Otter C4 Specimen 26/ Trolling Krippeld minnow Vänern Karlstad David Filipsson Team Mött 1/ Trolling Ismo magnum Östersjön Karlskrona/Hasslö Peter Larsson Team Wollmars 29/ Spinn Sked Dalälven Älvkarleby Samuel pettersson Mörtley Crüe 2/ Trolling sked Östersjön Ystad Ola Hansson Torstenssons SS 8/ Flugfiske Fluga Berget Eksjö/berget Svante Otter C4 Specimen 19/ trolling vobbler vänern Lidköping Fredrik Samuelsson Småland United 29/ Trolling sked Östersjön ystad Ola Hansson Torstenssons SS 14/ Trolling Sked Östersjön Ystad Ola Hansson Torstenssons SS 1/ trolling löja vänern Lidköping Fredrik Samuelsson Småland United 29/ Trolling Ismo sked Vättern Karlsborg Dennis Ahlwin Team Mött 8/12-18

19 Mört botten majs Ljusvasstjärn Glommersträsk Percy Karlsson Småland United 23/ Bottenmete Boilie Lilla Tjärby Laholm Anton Eriksson Oldschool Specimen 29/ Bottenmete Plast Rögle Dammar Södra Sandby Jerker Löf Oldschool Specimen 11/ Bottenmete Pellets Rögle dammar Lund Vicktor Hallensjö Swedish Specimen Hunters 2/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Gustav Berg Swedish Specimen Hunters 6/ Flötmete Mask/maggot Dalälven Älvkarleby Fredrik Stenström Swedish Specimen Hunters 1/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Alexander Holmer C4 Specimen 2/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Alexander Holmer C4 Specimen 24/ Bottenmete Räka Dalälven Älvkarleby Grzegorz Kubicki Tre MMM 13/ flötmete majs/maggot lillån mönsterås Max Lösche De gamla och havet 2/ bottenmete Plast Rögle Dammar Lund Jerker Löf Oldschool Specimen 2/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Thomas Lysell Team FK Alcedo 4/ Flötmete Majs Dalälven Älvkarleby Grzegorz Kubicki Tre MMM 1/ Feeder Mask Dalälven Älvkarleby Samuel pettersson Mörtley Crüe 6/ Bottenmete Majs Västersjön Jönköping Palle Sköldblom Småland United 16/ Frilina Bröd Dalälven Älvkarleby Samuel pettersson Mörtley Crüe 4/ Feeder Mask Dalälven Älvkarleby Samuel pettersson Mörtley Crüe 6/ Bottenmete Plastmajs Rögle dammar Södra Sandby Jon Andersson Team Mött 3/ Flötmet Mask Dalälven Älvkarleby Fredrik Larsson Team Wollmars 28/ Bottenmete Majs Dalälven Älvkarleby Grzegorz Kubicki Tre MMM 22/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Alexander Holmer C4 Specimen 2/ Bottenmete Majs Västersjön Jönköping Palle Sköldblom Småland United 14/ Bottenmete Majs + Maggot Västersjön Jönköping Tobias Ekvall Team Mött 1/ Feedermete Majs Västersjön Jönköping Fredrik Larsson Team Wollmars 1/ Feedermete Majs Västersjön Jönköping Fredrik Larsson Team Wollmars 9/8-18 Ruda Flötmete Pellet Ursjön Surahammar Mikael Gustafsson Team Mött 17/ Flötmete Maggot Ursjön Surahammar Palle Sköldblom Småland United 9/ Bottenmete Plastmajs Ursjön Surahammar Sten-Sture Jönsson Oldschool Specimen 8/ Bottenmete Plastmajs Ursjön Surahammar Sten-Sture Jönsson Oldschool Specimen 8/ flötmete majs Stockholms södra skgd Haninge Ken Wilkes C4 Specimen 22/ flötmete majs Nynäshamns skgd Nynäshamn Ken Wilkes C4 Specimen 26/ Bottenmete Plastmajs+ma Rögle dammar Lund ggot Leif Krause Oldschool Specimen 1/ flötmete majs Ursjön Köping Robin Pettersson Mörtley Crüe 7/ Flötmete Räka Ursjön Surahammar Maria Johansson Team Mött 16/ Flötmete Pellet Ursjön Surahammar Mikael Gustafsson Team Mött 17/ Flötmete Softpellet Ursjön Surahammar Christian Ottosson Mörtley Crüe 6/ Flötmete Mask Igeltjärn Deje Mattias Epperlein C4 Specimen 19/ frilina Majs Rögledammar lund Andreas Åkerlund Swedish Specimen Hunters 19/ Bottenmete Majs Ursjön Surahammar Martin Bengtsson Småland United 9/ Flötmete Majs Nynäshamns skärgård Nynäshamn Vicktor Hallensjö Swedish Specimen Hunters 3/ Bottenmete Majs Ursjön Surahammar Martin Bengtsson Småland United 8/ Flötmete Pellets Ursjön Surahammar Andreas Åkerlund Swedish Specimen Hunters 8/ bm majs Tunbyholmssjö Tomelilla n Ola Hansson Torstenssons SS 8/8-18 Södra 7 14 Flötmete Räka Nynäshamns skärgård Nynäshamn Thomas Lysell Team FK Alcedo 1/ Bottenmete Plastmajs Rögle Dammar Lund Richard Rosén SG Tusenbröderna 3/ Flötmete Majs Sjöbodasjön Örebro Richard Rosén SG Tusenbröderna 16/8-18

20 4 114 Flötmete Räka Södra Nynäshamns Nynäshamn Thomas Lysell Team FK Alcedo 1/-18 skärgård 3 11 flötmete majs l. grytsjön oskarshamn Max Lösche De gamla och havet 3/ flötmete softpellet l. grytsjön oskarshamn Max Lösche De gamla och havet 3/ flötmete majs l. grytsjön oskarshamn Max Lösche De gamla och havet 3/7-18 Röding 2 34 Pimpel gits Sommen Ydre Gustav Berg Swedish Specimen Hunters 22/ Pimpel GITS sommen Ydre David Victorin Swedish Specimen Hunters 23/ Vertikal Vargö Vättern Askersunds kommun Emil Albertsson Oldschool Specimen 24/ Pimpel GITS sommen Ydre David Victorin Swedish Specimen Hunters 1/ Vertikalfiske pirk Vättern Motala Daniel Nilsson Oldschool Specimen 8/ Vertikalfiske Pirk Vättern Vadstena Edvin Johansson Team Mött 2/ Vertikal Pirk Vättern Askersund Peter Nilsson Team FK Alcedo 19/ Trolling Ismo mini Vättern Ödeshög Peter Larsson Team Wollmars 7/ Vertikalfiske Shadteez Vättern Motala Daniel Nilsson Oldschool Specimen 9/ Trolling Apex Vättern Askersund Richard Rosén SG Tusenbröderna 9/ Trolling Löja Vättern Motala Richard Rosén SG Tusenbröderna 7/ Vertikal Pirk Vättern Askersund Peter Nilsson Team FK Alcedo 19/ vertikalfiske pirk vättern karlsborg Esbjörn Möllerström C4 Specimen 27/ Vertikalfiske Pirk Vättern Vadstena Tobias Ekvall Team Mött 31/ Vertikalfiske Pirk Vättern Vadstena Tobias Ekvall Team Mött 31/ Pimpel Blinkpirk/mag got Malgomaj Vilhelmina Sonny Pettersson Tre MMM 3/ vertikalfiske pirk vättern karlsborg Esbjörn Möllerström C4 Specimen 26/ Pimpel Blinkpirk/mag got Malgomaj Vilhelmina Sonny Pettersson Tre MMM 3/ Trolling Löja Vättern Askersund Richard Rosén SG Tusenbröderna 31/ vertikalfiske pirk vättern karlsborg Kristian Nilsson C4 Specimen 28/ Vertikal Pirk Vättern Askersund Thomas Lysell Team FK Alcedo 19/ Trolling Löja Vättern Ödeshög Peter Larsson Team Wollmars 1/ Pimpel Mormyska/ma Malgomaj ggot Vilhelmina Sonny Pettersson Tre MMM 27/ Trolling Sked Vättern Hästholmen Claes Törborn Team Wollmars 13/1-18 Sarv 2 12 Flötmete Bröd Motalaström Linköping Alexander Holmer C4 Specimen 11/ b-mete bröd Motala Ström Östergötland Leif Krause Oldschool Specimen 27/ Flötmete Bröd Motala ström Linköping Peter Johnsson C4 Specimen 13/ b-mete bröd Motala Ström Östergötland Leif Krause Oldschool Specimen 27/ Flötmete Bröd Motala ström Linköping Peter Johnsson C4 Specimen 14/ majs + 14 f-mete maggot Motala Ström Östergötland Leif Krause Oldschool Specimen 29/ Östhammars 14 Bottenmete Räka skärgård Östhammar Grzegorz Kubicki Tre MMM 17/ Flötmete Majs Motala ström Linköping Percy Karlsson Småland United / Bottenmete Bröd Motala ström Ljung Alexander björk Swedish Specimen Hunters 17/ Bottenmete Räka Östhammars skärgård Östhammar Grzegorz Kubicki Tre MMM 17/ Bottenmete Bröd Motala ström Ljung Vicktor Hallensjö Swedish Specimen Hunters 16/ Flötmete Majs Motala ström Ljung Micke Andersson Småland United / mete Bröd Motala Ström Motala Ola Hansson Torstenssons SS 17/ botten mete boilie motalaström ljung Jimmy Nordling Swedish Specimen Hunters 19/ Flötmete Majs Motala ström Ljung Micke Andersson Småland United / Flötmete Majs Motala Ström Östergötland Mikael Gustafsson Team Mött 19/ Bottenmete Räka Utnora Gävle Grzegorz Kubicki Tre MMM 22/ Flötmete Majs Motala Ström Linköping Boine Andersson Team Mött 1/ Bolt Boilie Motala Ström Linköping Birk Andersson Team Mött 3/6-18

21 6 11 Flötmete Bröd Motala ström Ljungsbro Fredrik Larsson Team Wollmars 22/ mete Bröd Motala Ström Motala Ola Hansson Torstenssons SS 17/ Flötmete Bröd Motala ström Ljungsbro Daniel Ryström Team Wollmars 22/ Flötmete Bröd Motala ström Ljungsbro Fredrik Larsson Team Wollmars 22/ mete Bröd Motala Ström Motala Ola Hansson Torstenssons SS 17/ Flötmete Räka Södra Nynäshamns skärgård Nynäshamn Thomas Lysell Team FK Alcedo 7/-18 Sik Mete Pellets Västra Silen Bengtsfors Jerker Löf Oldschool Specimen 11/ Mete Pellets Västra silen Bengtsfors Marcus Brännström Oldschool Specimen 11/ Pimpel Pellet Västra Silen Bengtsfors Mikael Gustafsson Team Mött 4/ Bottenmete Mask Östersjön Sölvesborg Max Roth C4 Specimen 2/ Flugfiske Lassenymf Ljusnan Härjedalen Lars Andersson Tre MMM 4/ Bottenmete Mask Kalmarsund Oskarshamn Fredrik Samuelsson Småland United 8/ Bottenmete Mask/Maggot Östersjön Sölvesborg Peter Johnsson C4 Specimen 24/ Pimpel mormyska + maggot Västra Silen Bengtsfors Sten-Sture Jönsson Oldschool Specimen 2/ Bottenmete Mask Östersjön Sölvesborg Max Roth C4 Specimen 8/ Pimpel Pellet Västra Silen Bengtsfors Mikael Gustafsson Team Mött 4/ Pimpel Pellets Västra silen Bengtsfors Gustav Berg Swedish Specimen Hunters 4/ bottenmete mask Kalmarsund Oskarshamn Fredrik Samuelsson Småland United 12/ Pimpel Pellet Västra Silen Bengtsfors Mikael Gustafsson Team Mött 4/ Flugfiske Lassenymf Ljusnan Härjedalen Lars Andersson Tre MMM 7/ Bottenmete Mask Kalmarsund Oskarshamn Simon Bergsten Småland United 1/ bottenmete mask kalmarsund Oskarshamn Max Lösche De gamla och havet 2/ Bottenmete Mask Muskö Haninge Thomas Lysell Team FK Alcedo 3/ Bottenmete Mask Muskö Haninge Thomas Lysell Team FK Alcedo 3/ bm maggot motala ström motala Gustav Berg Swedish Specimen Hunters 19/ bm maggot motala ström motala Gustav Berg Swedish Specimen Hunters 18/11-18 Sutare Bottenmete Plastmajs Rögle dammar Södra Sandby Jon Andersson Team Mött 3/ Bottenmete Boilli Antorpa Laholm Percy Karlsson Småland United 1/ Bottenmete Boilie Antorpasjön Laholm Daniel Möller Swedish Specimen Hunters 27/ Flötmete Mask Antorpa sjö Laholm Vicktor Hallensjö Swedish Specimen Hunters 26/ Bottenmete Majs Hossmo Kalmar Alexander Holmer C4 Specimen 4/ Bottenmete Majs Lilla Tjärby Laholm Daniel Lundgren Oldschool Specimen 9/ Flötmete Räka Öxneredssjön Vänersborg Anton Eriksson Oldschool Specimen 24/ Bottenmete Boilie Antorpa Laholm Gustav Månsson Småland United 21/ Bottenmete Plastmajs Antorpa Laholm Gustav Månsson Småland United 22/ Bottenmete Plastmajs Rögle dammar Södra Sandby Boine Andersson Team Mött 4/ Bottenmete Majs Lilla Tjärby Laholm Jerker Löf Oldschool Specimen 9/ Flötmete Maggot Antorpa sjö Laholm Vicktor Hallensjö Swedish Specimen Hunters 27/ Bolt Boilie Motala Ström Linköping Birk Andersson Team Mött 2/ Bottenmete Majs Hossmo Kalmar Alexander Holmer C4 Specimen / Bolt Plastmajs Antorpa Laholm Max Roth C4 Specimen 11/ bottenmete majs hossmoån kalmar Max Lösche De gamla och havet 26/ Bolt plastmajs hossmoån kalmar Max Lösche De gamla och havet 26/ Bolt plastmajs hossmoån kalmar Max Lösche De gamla och havet 22/ Bm boil Svartesjö Kristianstad Ola Hansson Torstenssons SS 7/ Methodfeeder Plastmajs Hossmoån Ljungbyholm Fredrik Larsson Team Wollmars 16/ Methodfeeder Plastmajs Hossmoån Kalmar Fredrik Larsson Team Wollmars 16/ Methodfeeder Plastmajs Öxneredssjön Vänersborg Daniel Ryström Team Wollmars 1/ Bm boilie Svartesjö Kristianstad Ola Hansson Torstenssons SS 6/ Bm boilie Svartesjö Kristianstad Ola Hansson Torstenssons SS 7/ Flötmete Majs Södra Nynäshamns skärgård Nynäshamn Thomas Lysell Team FK Alcedo 27/-18

22 Vimma Feeder Ostmask Dalälven Älvkarleby Samuel pettersson Mörtley Crüe 24/ Bottenmete Maggot Dalälven Älvkarleby Grzegorz Kubicki Tre MMM 11/ Bottenmete Maggot Dalälven Älvkarleby Grzegorz Kubicki Tre MMM 12/ Feeder Mask Dalälven Älvkarleby Samuel pettersson Mörtley Crüe 6/ Flötmete Räka Dalälven Älvkarleby Sten-Sture Jönsson Oldschool Specimen 29/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Daniel Ryström Team Wollmars 14/ Bottenmete Räka Dalälven Älvkarleby Jimmie Isaacson Swedish Specimen Hunters 4/ Flötmete Mask/maggot Dalälven Älvkarleby Fredrik Stenström Swedish Specimen Hunters 1/ Bottenmete Räka Dalälven Älvkarleby Daniel Klingerot Swedish Specimen Hunters 1/ Flötmete Maggot Dalälven Älvkarleby Tobias Ekvall Team Mött 9/ Feeder Mask Dalälven Älvkarleby Samuel pettersson Mörtley Crüe 7/ Bottenmete Räka Dalälven Älvkarleby Grzegorz Kubicki Tre MMM 1/ Bottenmete Räka Dalälven Älvkarleby Robert Andersson De gamla och havet 9/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Thomas Lysell Team FK Alcedo 4/ Bottenmete Mask Dalälven Älvkarleby Robert Andersson De gamla och havet 11/ Flötmete Räka Dalälven Älvkarleby Sten-Sture Jönsson Oldschool Specimen 29/ b-mete majs + maggot Dalälven Älvkarleby Leif Krause Oldschool Specimen 19/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Fredrik Larsson Team Wollmars 14/ Flötmete Maggot Dalälven Älvkarleby Tobias Ekvall Team Mött 9/ Flötmete Mask/maggot Dalälven Uppsala/älvkarleby Svante Otter C4 Specimen 29/ Bottenmete Mask Dalälven Älvkarleby börje axelsson Småland United 4/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Fredrik Larsson Team Wollmars 29/ Bottenmete Mask Dalälven Älvkarleby Maria Johansson Team Mött 1/ Bottenmete Mask Dalälven Älvkarleby Robert Andersson De gamla och havet 11/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Alexander Holmer C4 Specimen 24/ Flötmete Mask Dalälven Älvkarleby Peter Johnsson C4 Specimen 24/8-18 Ål 2 27 botten mete mask+räka landsjön jönköpng Håkan Nordling Swedish Specimen Hunters 22/ Bottenmete Mask Landsjön Huskvarna Vicktor Hallensjö Swedish Specimen Hunters 17/ Bottenmete Räka Landsjön Jönköping Sten-Sture Jönsson Oldschool Specimen / Bottenmete Mask Landsjön Huskvarna Martin Bengtsson Småland United 13/ BM Mört Mörrumsån Ryd Alexander Holmer C4 Specimen 21/ BM Mört Mörrumsån Ryd Alexander Holmer C4 Specimen 2/ BM Mört Mörrumsån Ryd Alexander Holmer C4 Specimen 2/ Bottenmete Mask Landsjön Huskvarna Martin Bengtsson Småland United 14/ Bottenmete Mask Landsjön Jönköping Percy Karlsson Småland United 1/ botten mete mask+räka landsjön jönköpng Håkan Nordling Swedish Specimen Hunters 22/ Flötmete Räka Granarpssjön Jönköping Sten-Sture Jönsson Oldschool Specimen 27/ Bottenmete Mört Frändeforsån Frändefors Anton Eriksson Oldschool Specimen 1/ Bottenmete Mask Nissan Nissafors Robin Velasquez Team Mött 19/ Bottenmete Mask Nissan Nissafors Tobias Ekvall Team Mött 2/ Bottenmete Mask Nissan Nissafors Tobias Ekvall Team Mött 26/8-18 Öring Spinnfiske Jigg Hotingsjön Hoting Vicktor Hallensjö Swedish Specimen Hunters 1/ Trolling Sked Östersjön Simrishamn Glenn Leppänen Tre MMM 18/ Trolling Wobbler Vättern Ödeshög Peter Larsson Team Wollmars 16/ Spinnfiske Skeddrag Kalmarsund Mönsterås kommun Leif Krause Oldschool Specimen 28/ trolling löja vättern hjo Håkan Nordling Swedish Specimen Hunters 14/7-18

23 2 3 Trolling Löja Vänern Åmål Sten-Sture Jönsson Oldschool Specimen 6/ Spinnfiske Skeddrag Kalmarsund Mönsterås kommun Leif Krause Oldschool Specimen 28/ Spinnfiske Vibrax.a Klarälven Karlstad Mattias Epperlein C4 Specimen 1/ trolling ismo mag östersjön ystad Jimmy Nordling Swedish Specimen Hunters 23/ trolling vobbler vänern Lidköping Fredrik Samuelsson Småland United 29/ Spinnfiske Kustvobbler Åminne Gotland Peter Nilsson Team FK Alcedo 21/ Spinnfiske Kustvobbler Sigsarve Gotland Peter Nilsson Team FK Alcedo 2/ Ismete Räka Kalmarsund Oskarshamn Simon Bergsten Småland United 2/ Spinnfiske Reflex spinnare Privat tjärn Filipstad Mattias Epperlein C4 Specimen 19/ Spinnfiske Kustvobbler Åminne Gotland Peter Nilsson Team FK Alcedo 21/ Ismete Räka Kalmarsund Oskarshamn Simon Bergsten Småland United 2/ Flötmete Mask/Maggot Silletorpsån Karlskrona Peter Johnsson C4 Specimen 14/ Trolling Ismo mini Vätter Ödeshög Peter Larsson Team Wollmars 7/8-18

26 Niklas Graberg Jimmy Nordling Peter Larsson Max Roth 47 David Victorin Erik Petersson Fredrik Jadeland 43 33

26 Niklas Graberg Jimmy Nordling Peter Larsson Max Roth 47 David Victorin Erik Petersson Fredrik Jadeland 43 33 Lag 1 Oldschool Specimen 615.5 2 Swedish Specimen Hunters 590.5 3 Småland United 578.5 4 C4 Specimen 472.5 5 Team Mött 376.5 6 Tre MMM 234 7 De gamla och havet 161 8 Team Wollmars 150 9 Team FK Alcedo

Läs mer

Ny rapport. 29. November Lag

Ny rapport. 29. November Lag Ny rapport 29. November 2017 Lag 1 SG Tusenbröderna 956.5 2 Swedish Specimen Hunters 867 3 C4 Specimen 787.5 4 FK Rutilus 778.5 5 Tre MMM 608.5 6 Retardoz 511 7 Hardcore Sluggers 446.5 8 Swen-Toggez 441.5

Läs mer

Svenska Specimentävlingenävling Slutrapport

Svenska Specimentävlingenävling Slutrapport Svenska Specimentävlingenävling 2017 Slutrapport Topp 3 Individuellt 1. Pelle Andersson 317p 2. Pär Olsson 257p 3. Johan Jansson 245p Topp 3 Lag 1. SG Tusenbröderna 965p 2. Swedish Specimen Hunters 877,5p

Läs mer

SPECIMEN SMÅLÄNDSKAN 2014 SLUTRAPPORT

SPECIMEN SMÅLÄNDSKAN 2014 SLUTRAPPORT SPECIMEN SMÅLÄNDSKAN 2014 SLUTRAPPORT Topp 3 Individuellt 1. Bo Johannson 2. Johan Almqvist 3. Max Lösche Topp 3 Lag 1. SK Fiskpinnen 2. Team Gipro 3. Latmaskarna Regeländringar På grund av färre antal

Läs mer

Mona Widén. Henrik Svenningsson. Pär Olsson

Mona Widén. Henrik Svenningsson. Pär Olsson Mona Widén Henrik Svenningsson Pär Olsson The Art of Fishing SG Tusenbröderna Hardcore Sluggers Regeländringarna som genomfördes förra året har gett bra effekt och både listor och fångstvikter ser mycket

Läs mer

1. Mona Widén. 2. Vicktor Hallensjö. 3. Bo Johansson

1. Mona Widén. 2. Vicktor Hallensjö. 3. Bo Johansson 1. Mona Widén 2. Vicktor Hallensjö 3. Bo Johansson 1. Kurres 2. Hardcore Sluggers 3. The art of fishing En ny feature komma införas i år, nämligen att lagnamnet ska stå bredvid fångstmannen på nyanmäld

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN Rapport 2010-04-02 Gös 5700 Kent Sandkvist Flåren Värnamo Isen är nu borta på de flesta ställen och vårfisket börjar komma igång. Öringfisket i kuståarna har börjat och snart

Läs mer

Svenska Specimen Tävling Slutrapport

Svenska Specimen Tävling Slutrapport Svenska Specimen Tävling 2016 Slutrapport Topp 3 Individuellt 1) Pär Olsson 2) Mona Widén 3) Lars Andersson Topp 3 Lag 1) Hardcore Sluggers 2) Swedish Specimen Hunters 3) The Art of Fishing Aktuellt inför

Läs mer

Svenska Specimen Tävling Topp 3 Individuellt. 1) Mona Widén. 2) Tobias Andersson. 3) Pär Olsson

Svenska Specimen Tävling Topp 3 Individuellt. 1) Mona Widén. 2) Tobias Andersson. 3) Pär Olsson Svenska Specimen Tävling 20 Topp 3 Individuellt 1) Mona Widén 2) Tobias Andersson 3) Pär Olsson Topp 3 Lag (För allra första gången i Svenskans historia!) 1) OCH The Art of Fishing 3) Hardcore Sluggers

Läs mer

Henrik Svenningsson. Pär Olsson. Mona Widén

Henrik Svenningsson. Pär Olsson. Mona Widén 1. Henrik Svenningsson 2. Pär Olsson 3. Mona Widén 1. Hardcore Sluggers 2. SG Tusenbröderna 3. The art of fishing En del lag har hört av sig till mig angående de låga vikter som är med i vissa listorna.

Läs mer

Individuellt. 1) Peter Almqvist. 2) Bobbo Johansson. 3) Max Lösche

Individuellt. 1) Peter Almqvist. 2) Bobbo Johansson. 3) Max Lösche Slutrapport Individuellt 1) Peter Almqvist 2) Bobbo Johansson 3) Max Lösche Lag 1) Elektriska Ålarna 2) De gamla och havet 3) PFC Aktuellt Ja min goda vänner, nu har vi då kommit till vägens slut. Småländskan

Läs mer

Kronobergsdistriktets Specimencup Slutrapport 2009

Kronobergsdistriktets Specimencup Slutrapport 2009 Kronobergsdistriktets Specimencup Slutrapport 2009 Individuellt Mona Widén Peter Nilsson Morgan Svensson Lagtävlingen SFK Firren Fenan Markaryds SFK Superfisken 2009 Gös 7400 gr 123 % fångad av Linus Johansson

Läs mer

Ny rapport Lag

Ny rapport Lag Ny rapport 12.05.2015 Lag 1 593.5 2 Hardcore Sluggers 534.5 3 The art of fishing 422 4 Umeåspecimen 386.5 5 Tre MMM 319.5 6 SK Fiskgjusen 305 7 Retardoz 255 8 SG Pesca 201.5 9 C4 Specimen 199 10 Swen-Toggez

Läs mer

Bo Johansson. Oscar Nordahl. Max Lösche

Bo Johansson. Oscar Nordahl. Max Lösche 1. Bo Johansson 2. Oscar Nordahl 3. Max Lösche 1. Mönsterås SK 2. SK Fiskpinnen 3. Kurres Fiskeshop År 2013 har gått bra,men det fanns även en del konflikter och oklarheter kring reglerna inom tävlingen.

Läs mer

Plats 2 går till Mikael Rylander som också fick 9 av 9 karpar in på listan: 9 karpar 91500g

Plats 2 går till Mikael Rylander som också fick 9 av 9 karpar in på listan: 9 karpar 91500g Då har första året redan gått och Svenska Karp Cupen har fått sig en vinnare! Det har varit riktigt roligt att hålla i denna lilla tävling och jag hoppas att ni upplevde det likadant! Under året har jag

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Marsrapporten

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Marsrapporten SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Marsrapporten Lake 5300gr fångad av Benny Hilmersson vid Oskarshamn 05-02-07 Var ute på det första lakpimpelfisket för året. Efter 1,5 timmes fiske utan hugg blev det lite varm

Läs mer

Ny rapport. Lag. Deltagare

Ny rapport. Lag. Deltagare Ny rapport 29. Juni 2016 Lag 1 Elektriska Ålarna 279 2 De gamla och havet 257.5 3 Oaklake Specimen 197.5 4 SK Fiskpinnen 2 163 5 SK Fiskpinnen 1 160 6 Team Carassius 150 7 KSL Predators 123.5 8 Team Predator

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2003

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2003 SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2003 Marsrapporten Månadens fisk februari 2003 Lake 5310 gr Johan Wajkert, Ismete mört, Östersjön Västervik Någon fångstberättelse har tyvärr inte inkommit men nämnas kan att

Läs mer

Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport Årets fisk Ål 2000 gr Fångad av Mona Widén

Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport Årets fisk Ål 2000 gr Fångad av Mona Widén Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2007 Individuellt Mona Widén Max Lösche Jörgen Karlsson Lagtävlingen AFK Borren Växjö SK SFK Firren Årets fisk Ål 2000 gr Fångad av Mona Widén Kronobergsdistriktets

Läs mer

Vicktor Hallensjö. Mona Widén. André Sandström

Vicktor Hallensjö. Mona Widén. André Sandström Vicktor Hallensjö Mona Widén André Sandström Kinetic Tre MMM Hardcore Sluggers Nya omröstningar Som många av er har sett så fanns det 2 nya omröstningar som gällde eventuella regeländringar för den kommande

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Majrapporten

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Majrapporten SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Majrapporten Id 3450 gr fångad av Jim Carlsson i Ryssbyån 200-04-1 Tyvärr har det inte kommit in någon fångstberättelse. Månadens fisk maj Månadens fisk i maj blir inte helt

Läs mer

Kronobergsdistriktets Specimencup Slutrapport 2012

Kronobergsdistriktets Specimencup Slutrapport 2012 Kronobergsdistriktets Specimencup Slutrapport 2012 Individuellt Mona Widén Tina Widén Jörgen Karlsson Lagtävlingen Fenan SFK Firren AFK Borren Superfisken 2012 Ål 2168gr 120,4 % fångad av Mona Widén Mörrumsån

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN Slutrapporten 2008

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN Slutrapporten 2008 SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Slutrapporten 08 Lagtävlingen SK Fiskpinnen 2 FK speci Fenan SG Zander Individuellt Gusten Johansson 2 Kent Svensson Bo Johansson Årets fisk 08 Abborre 200gr är Olsson Hossmoån

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2003

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2003 SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2003 Junirapporten Månadens fisk Maj Braxen 5780 Sven Haglund Hossmoån 2003-05-28 Fångstberättelse Jag kom ner till Hossmoån lite senare än beräknat, för jobbet ville inte

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Augustirapporten

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Augustirapporten SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Augustirapporten Tyvärr har inte bilderna på månadsfiskarna inte kommit in på grund av att det inte går att bifoga bilder via vår mailserver. Om problemen fortsätter får vi

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN Rapport 2009-06-10 Nya årekordet från Hossmo, 6540 gr fångad av Mathias Svensson Nytt rapporteringssystem. Från och med nu blir rapporterna lite annorlunda då vi har automatiserat

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Majrapporten

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Majrapporten SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Majrapporten Gädda 90 gr fångad av Joakim Gustafsson i Landsjön Någon fångstberättelse på månadens fisk har inte inkommit men om ni vill läsa om fisket i Landsjön under våren

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2003

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2003 SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2003 Augustirapporten Månadens fisk Tyvärr har det inte kommit in någon bild eller fångstberättelse på månadens fisk för juli. Jag tar istället med några bilder på andra fiskar

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Aprilrapporten

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Aprilrapporten SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Aprilrapporten Abborre 2365 gr fångad av Erik Wennerhag i Kalmarsund Jag, Mats Kalenius och Andreas Ekfeldt åkte ner till Kalmarsund för att göra en sista satsning på abborre

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Augustirapporten

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Augustirapporten SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Augustirapporten Bo Johansson ruda 0 gr (Tyvärr har jag inget foto på månadsfisken för juli så jag tar med en bild på en annan fisk anmäld till tävlingen) Månadens fisk augusti

Läs mer

Oktoberrapporten. Månadens fisk September. Braxen 5250gr Johan Fager, bottenmete Majs/magg, Hossmoån

Oktoberrapporten. Månadens fisk September. Braxen 5250gr Johan Fager, bottenmete Majs/magg, Hossmoån Oktoberrapporten Månadens fisk September Braxen 5250gr 2000-09-03 Johan Fager, bottenmete Majs/magg, Hossmoån Tyvärr har det inte kommit in någon fångstberättelse. Månadens fisk oktober Av de fiskar som

Läs mer

Juni 1999. Månadens fisk, Maj. Färna, 2680 gram Mika Malm, Fiskpinnen Bottenmete med picnicbog, Emån den 12/5 kl. 9.15

Juni 1999. Månadens fisk, Maj. Färna, 2680 gram Mika Malm, Fiskpinnen Bottenmete med picnicbog, Emån den 12/5 kl. 9.15 Juni 1999 Månadens fisk, Maj Färna, 2680 gram Mika Malm, Fiskpinnen Bottenmete med picnicbog, Emån den 12/5 kl. 9.15 Fiskade färna på ett av de gamla beprövade platserna. Senaste åren har inte stället

Läs mer

Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003

Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003 Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003 Individuellt Morgan Svensson Ulf Sennvall Dan Dellerfjord Lagtävlingen SFK Bottennappet AFK Borren SFK Flugan Årets fisk 2003. mört 1068 gr 133,5 %, Morgan

Läs mer

Novemberrapporten. Månadens fisk oktober. Abborre 1725 gr Ronnie Johansson, spinnfiske löja, Misterhult

Novemberrapporten. Månadens fisk oktober. Abborre 1725 gr Ronnie Johansson, spinnfiske löja, Misterhult Novemberrapporten Månadens fisk oktober Abborre 1725 gr 2000-10-22 Ronnie Johansson, spinnfiske löja, Misterhult Denna fisk fångade jag på spinnfiske med löja som bete i Misterhults skärgård, platsen var

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN Rapport 2009-07-03 Nya årekordet från Hossmo, 6540 gr fångad av Mathias Svensson Nytt rapporteringssystem. Från och med nu blir rapporterna lite annorlunda då vi har automatiserat

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2004

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2004 SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2004 Novemberrapporten Abborre 2050 gr fångad av Henrik Olsson i Kalmarsund 2004-10-30 Någonstans i Kalmarsund befann sig jag och Jim denna mulna söndag. Självklart kan jag

Läs mer

1 Ronnie Johansson. 1 SK Fiskpinnen. 2 Team 200. 2 Mats Kalenius. 3 Hälls Anglers. 3 Patrik Sköldblom. Braxen 5975 Sebastian Martinsson

1 Ronnie Johansson. 1 SK Fiskpinnen. 2 Team 200. 2 Mats Kalenius. 3 Hälls Anglers. 3 Patrik Sköldblom. Braxen 5975 Sebastian Martinsson 1 SK Fiskpinnen 2 Team 200 3 Hälls Anglers 1 Ronnie Johansson 2 Mats Kalenius 3 Patrik Sköldblom Braxen 5975 Sebastian Martinsson Månadens fisk november Gös 6850 Theodor Samuelsson Bergundasjön 2003-11-04

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2003

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2003 SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2003 Julirapporten Månadens fisk juni Ål 2520 Joakim Thuresson Emån 2003-06-26 Fångstberättelse Ålfisket hade som vanligt varit trögt och jag hade några blankpass i ryggen.

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2004

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2004 SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2004 Marsrapporten Gös 6340 gr fångad av Andreas Ekfeldt i Ryssbysjön 2004-02-26 Jag och Filip Rubin(SG Pesca) hade bestämt oss för att köra ett par pass på Ryssbysjön med

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Oktoberrapporten

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Oktoberrapporten SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Oktoberrapporten Tyvärr har det inte inkommit något foto eller berättelse för månadens fisk september så jag tar med en bild på en annan av de fiskar som anmälts under året.

Läs mer

Team 200lbs plus 2 SK Fiskpinnen 3 Vimmerby Specimenklubb. Ronnie Johansson 2 Dan Dellerfjord 3 Luis Rasmussen

Team 200lbs plus 2 SK Fiskpinnen 3 Vimmerby Specimenklubb. Ronnie Johansson 2 Dan Dellerfjord 3 Luis Rasmussen SLUTRAPPORTEN 1999 1 Team 200lbs plus 2 SK Fiskpinnen 3 Vimmerby Specimenklubb 1 Ronnie Johansson 2 Dan Dellerfjord 3 Luis Rasmussen Månadens fisk, November: Karp, 8000 gram Luis Rasmussen, Team 200lbs

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN Slutrapporten 2009

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN Slutrapporten 2009 SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN Slutrapporten 2009 Lagtävlingen 1 SK Fiskpinnen 2 FK speci Fenan 3 Bergkvarafiskarna Individuellt 1 Jimmy Nordling 2 Bo Johansson 3 Håkan Nordling Årets fisk 2009 09 Gös 9580

Läs mer

Augustirapporten. Månadens fisk juli. Ål Erik Kapanen bottenmete daggmask Lagan Tyvärr har varken foto eller berättelse kommit in

Augustirapporten. Månadens fisk juli. Ål Erik Kapanen bottenmete daggmask Lagan Tyvärr har varken foto eller berättelse kommit in Augustirapporten Månadens fisk juli Ål 2258 2000-07-02 Erik Kapanen bottenmete daggmask Lagan Tyvärr har varken foto eller berättelse kommit in Smedbälgen Månadens fisk augusti Det fanns den här månaden

Läs mer

FORSERUMS SPORTFISKEKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE

FORSERUMS SPORTFISKEKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FORSERUMS SPORTFISKEKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Verksamhetsberättelse Forserums sportfiskeklubb 2016 Styrelsen och de olika kommittéernas sammansättning Huvudstyrelsen Ordförande Sven-Åke Hagenklint

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2004

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2004 SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2004 Septemberrapporten Braxen 5800 gr fångad av Sebastian Martinsson i Hossmoån 2004-08-28 Braxennatten Jag och Pär åkte ner till Hossmo för ett premiärpass. Vi viste inte

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Aprilrapporten

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Aprilrapporten SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Aprilrapporten Gädda 11380 Carl-Johan Månsson Ryssbysjön 2005-01-29 Tyvärr har det inte kommit in vare sig bild eller berättelse på månadens fisk så jag tar med en bild på en

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Oktoberrapporten

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Oktoberrapporten SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Oktoberrapporten Dennis Gustavsson Mört 00 gr Vrangsjön 0-0- Här följer en kort fångstberättelse om första kilos mörten från Vrangsjön. Jag kom ner till sjön på måndagen den

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Septemberrapporten

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Septemberrapporten SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Septemberrapporten Leif Krause röding 30 gr tagen på trolling i Vättern Efter att under fredagen haft ett fint fiske med tre fina rödingar på Vättern är jag taggad lördag morgon

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN Slutrapporten 2011

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN Slutrapporten 2011 SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN Slutrapporten 2011 Lagtävlingen 1 Team Burbot 2 SK Screamers 3 SG Ålmightys Individuellt 1 Mona Widén 2 Kim Preducic 3 Mikael Gustavsson Årets fisk 2011 Abborre 2340 Sebastian

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN Rapport 2010-09-20 Hossmofisket För er som tänkt fiska i Hossmo nu i slutet av september så vill jag meddela att dom inte säljer några dagskort efter den 15/9 som man gjort

Läs mer

Junirapporten. Månadens fisk maj

Junirapporten. Månadens fisk maj Junirapporten Månadens fisk maj Gös 6725 2000-05-06 Johan Bengtsson bottenmete mört Stångån Jag och brorsan fick för oss att offra en helg på gösfiske. Jag ringde till Ronnie Johansson som var mycket generös

Läs mer

1. Oscar Nordahl. 2. Mikael Gustafsson. 3. Bo Johansson

1. Oscar Nordahl. 2. Mikael Gustafsson. 3. Bo Johansson 1. Oscar Nordahl 2. Mikael Gustafsson 3. Bo Johansson 1. Kurres Fiskeshop 2. 3. Team Gipro Nya och gamla regler Genom året har vi genomfört en del omröstningar om eventuella nya arter, som ni redan vet

Läs mer

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Blekinge län * 18 16880 20 20980 25 24980 36 44680 39 50680 51 72724 52 74924 Karlshamn 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 Karlskrona 6 8100 8 12200 9 13000 20 32700 20 32700 20 32700 20

Läs mer

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län Blekinge län 20980 20 24980 25 44680 36 50680 39 72723,5 51 74923,5 52 78923,5 54 Karlshamn 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 Karlskrona 12200 8 13000 9 32700 20 32700 20 32700 20 32700

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2002

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2002 SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2002 Novemberrapporten Månadens fisk oktober Färna 3255 gr Mathias Nemback Helige å 2002-10-19 (Fångstberättelse på nästa sida) Månadens fisk November Det har inte kommit in

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2001

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2001 SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2001 Oktoberrapporten Månadens fisk september Braxen 5400 Per Koch-Schmidt Hossmoån 2001-09-09 Månadens fisk september av Per Koch-Schmidt Jaså det är dags att vakna nu! Hojtar

Läs mer

Adresslista NVS-kontor

Adresslista NVS-kontor oktober 2007 1(9) Adresslista NVS-kontor Alstermo Alstermo Värme & Sanitet Aspvägen 13, Box 4, 360 75 ALSTERMO Tel 0481-61485, fax 0481-61487 Bo Andersson bo.andersson@nvs.se mobil 070-682 28 75 oktober

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2001 Aprilrapporten Månadens fisk Mars Gädda 10750 gr Martin Bengtsson 31/3, Sink & draw Kalmarsund På kvällen den 30/3 ringde det i telefonen. - Tjena! Kalenius här! hörde

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2002

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2002 SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2002 Junirapporten Månadens fisk maj Braxen 5700 Mathias Nemback Hossmoån 02-05-27 Hade fiskat några pass i Hossmo i tron att det kanske kunde gå att fånga en hygglig braxen.

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Marsrapporten

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Marsrapporten SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Marsrapporten Lax 108 gr fångad av Börje Axelsson å Vättern 06-02-24 Efter att ha jagat efter min storfisk-lax hela hösten med stor iver lossnade det äntligen. å torsdagen fick

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Junirapporten

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Junirapporten SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Junirapporten Braxen 0 gr fångad av Bo Johansson i Hossmoån 06-0-2 Åkte ner till Hossmo för att fiska brax några dagar. Målet var att ta nytt personbästa på brax som innan var,400.

Läs mer

Kompletterande uppgifter / rättelser? Kontakta Magnus Lindell 08-379152 eller limag@bredband.net

Kompletterande uppgifter / rättelser? Kontakta Magnus Lindell 08-379152 eller limag@bredband.net Alingsås Arboga Arvika 14 BG Vikben 23 Au Vikben 22 BG Vikben 24 BG Vikben 24 Au Sporrong 24 Ag Vikben 24 Ag Vikben+krona 24 Au Sporrong Askersund (väldigt lik Säter??) Avesta Boden 13 Au Vikben 22 Au

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2002

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2002 SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2002 Julirapporten Månadens fisk juni Ål 2725 gr Joakim Thuresson Emån Vetlanda 2002-06-15 Studierna i Lund hade avslutats och efter en trög karptur var det dags att åka upp

Läs mer

Kommuner med högst resultat i länet, sammanvägt resultat på elevenkäter, åk 5 (placering totalt av 185 kommuner)

Kommuner med högst resultat i länet, sammanvägt resultat på elevenkäter, åk 5 (placering totalt av 185 kommuner) Länstabeller Stockholms län elevenkäter, åk 5 elevenkäter, åk 8 1. Danderyd (1) 1. Södertälje (70) 1. Norrtälje (91) 2. Täby (2) 2. Danderyd (71) 2. Danderyd (101) 3. Lidingö (4) 3. Nacka (117) 3. Södertälje

Läs mer

1 Mats Kalenius. 1 Team Ronnie Johansson. 2 SK Fiskpinnen. 3 Sven Wende. 3 Hälls Anglers. Färna 3255 Mathias Nemback

1 Mats Kalenius. 1 Team Ronnie Johansson. 2 SK Fiskpinnen. 3 Sven Wende. 3 Hälls Anglers. Färna 3255 Mathias Nemback 1 Team 200 2 SK Fiskpinnen 3 Hälls Anglers 1 Mats Kalenius 2 Ronnie Johansson 3 Sven Wende Färna 3255 Mathias Nemback Småländska Specimentävlingen Månadens fisk november Abborre 1925 Bo Johansson Kalmarsund

Läs mer

Sida 1 av 8. Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 2013 Källa: Kronofogden

Sida 1 av 8. Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 2013 Källa: Kronofogden Sida av 8 Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 0 Källa: Kronofogden Blekinge Sölvesborg 0 0 Blekinge Totalt 0 0 Gotland Gotland 0 0 Gävleborg Gävle 0 0 Gävleborg Totalt 0 0 Halland Laholm 0 0

Läs mer

Herr Grand Master -75 Höger. Mats Ottosson - Skåne Armsport. Totte Lundgren - Vätternbrytarna Motala. Herr Grand Master -75 Vänster

Herr Grand Master -75 Höger. Mats Ottosson - Skåne Armsport. Totte Lundgren - Vätternbrytarna Motala. Herr Grand Master -75 Vänster Herr Grand Master -75 Höger Mats Ottosson - Skåne Armsport Totte Lundgren - Vätternbrytarna Motala Herr Grand Master -75 Vänster Mats Ottosson - Skåne Armsport Totte Lundgren - Vätternbrytarna Motala Herr

Läs mer

Andel behöriga lärare

Andel behöriga lärare Andel behöriga lärare Svenska Matematik Engelska Kommun Totalt antal Andel behöriga % Kommun Totalt antal Andel behöriga % Kommun Totalt antal Andel behöriga % Åtvidaberg 13 100,0 Mariestad 16 100,0 Skellefteå

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Februarirapporten

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Februarirapporten SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Februarirapporten Lake 4500 gr fångad av Henrik Andersson vid Västervik 2005-01-20 Klockan är 16:30 det är mörkt, snöblandat regn faller ner vi har kastat ut våra beten nu väntar

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2004

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2004 SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2004 Oktoberrapporten Braxen 6260 gr fångad av Per Koch-Schmidt i Hossmoån 2004-09-06 (Fångstberättelse på nästa sida) Månadens fisk oktober Månadens fisk för oktober går till

Läs mer

ANDSJÖN, Knäred Datum Vikt/Längd Metod Variation Fångstman. BALLASJÖN, Bollebygd Datum Vikt/Längd Metod Variation Fångstman

ANDSJÖN, Knäred Datum Vikt/Längd Metod Variation Fångstman. BALLASJÖN, Bollebygd Datum Vikt/Längd Metod Variation Fångstman ANDSJÖN, Knäred 2005-07-02 11200g Birger Holmqvist BALLASJÖN, Bollebygd 8600g/70cm 8100g/73cm 4100g BOSARPSJÖN, Äsphult 2005-07-13 11000g 8900g 6600g B/M Boile BYSJÖN, Lund 2005-05-22 2005-09-05 2005-08-19

Läs mer

DM Klass R2/R3 A förare Namn Klubb Bilmärke Totalt 1 Simon Karlsson Gullabo RC Volvo Mattis Olsson Gullabo RC

DM Klass R2/R3 A förare Namn Klubb Bilmärke Totalt 1 Simon Karlsson Gullabo RC Volvo Mattis Olsson Gullabo RC DM Klass R2/R3 A förare 1 Simon Karlsson Gullabo RC Volvo 0 12 14 20 17 6 20 89 2 Mattis Olsson Gullabo RC Toyota 0 17 12 14 14 20 0 77 3 Per Eriksson Emådalens MK Volvo 0 4 20 0 3 14 17 58 4 Thomas Grönberg

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Slutrapporten 07 Lagtävlingen 1 SK Fiskpinnen 2 SG Zander 3 SK Silurus Individuellt 1 Leif Krause 2 Gusten Johansson 3 Andreas Ekfeldt Årets fisk 07 Abborre 2365gr Erik Wennerhag

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2002

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2002 SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN 2002 Augustirapporten Månadens fisk juli Karp 13760 gr Mattias Karlsson Hagasjön Aneboda 2002-07-22 Jag och min sparringpartner Crille anlände till den grymt fina Hagasjön

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN Slutrapporten 2004

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN Slutrapporten 2004 SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN Slutrapporten 2004 Lagtävlingen 1 SK-ÅL Individuellt 1 Ronnie Johansson 2 Fiskpinnen 1 2 Patrik Sköldblom 3 Team 200 3 Sebastian Martinsson Årets fisk 2004 Braxen 6260 Per

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Slutrapporten 06 Lagtävlingen 1 SK Silurus 2 SG Zander Individuellt 1 Leif Krause 2 Andreas Ekfeldt 3 SK Fiskpinnen 3 Börje Axelsson Årets fisk 06 Id 340gr Jim Carlsson Månadens

Läs mer

Brand-SM Terränglöpning i samband med Tjur Ruset 2012 Damer Resultat

Brand-SM Terränglöpning i samband med Tjur Ruset 2012 Damer Resultat Damer Resultat 1 Caroline EK Eskilstuna räddningstjänst 01:02:41 2 Vicki Jonsson Räddningstjänsten Ljungby 01:05:57 3 Marika Wagner Södertörns Brandförsvarsförbund 01:07:15 4 Emma Kilenstam Härnösands

Läs mer

ALLSVENSKAN 50m. Division 1 A. Division Elitserien

ALLSVENSKAN 50m. Division 1 A. Division Elitserien ALLSVENSKAN 50m Tavelkontroll omgång 2 (Redovisas tillsammans med omgång 4) Div Veteran Elit I19/A9 1103 1108 Götlunda 1 Götlunda 3 1077 1075 Bromma-Solna 1 Götlunda 2 1098 1095 Div Liggande 1 C Uddevalla

Läs mer

Wäxthuset HVB har Ramavtal med; Hela Kriminalvården och Frivården

Wäxthuset HVB har Ramavtal med; Hela Kriminalvården och Frivården Uppdaterad 2019-09-05 Wäxthuset HVB har Ramavtal med; Hela Kriminalvården och Frivården Alingsås kommun Alvesta kommun Arjeplogs kommun Arvika kommun Avesta kommun Bergs kommun Bjuvs kommun Bodens kommun

Läs mer

Deltävlingar SC Klass R1B A-förare

Deltävlingar SC Klass R1B A-förare SC Klass R1A A -förare 1 Andreas Olsson Kalmar MK VW 2 17 2 2 17 2 2 134 2 Stefan Ottosson Vetlanda RRC VW 2 2 2 6 3 4 5 6 7 SC Klass R1B A-förare 1 Thomas Grönberg Oskarshamns RRC Volvo 2 2 2 2 2 2 12

Läs mer

Topplista 2011, gymnasium. Bilmekaniker

Topplista 2011, gymnasium. Bilmekaniker Bilmekaniker 1. Martin Forsgren 49 35 17 14 115 Gudlav Bilderskolan Sollefteå 2. Magnus Vedin 43 34 23 14 114 Ådalsskolan Kramfors 3. Marcus Bostedt 46 35 17 14 112 Gudlav Bilderskolan Sollefteå 4. Martin

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN Inbjudan till tävlingsåret 2011 Dags för laganmälan!! Så har det gått ett år igen och det är dags att skicka in en laganmälan för de som vill vara med i tävlingen även år 2011. Detta gäller både nya och

Läs mer

Nya mitträcken kan rädda 25 liv per år

Nya mitträcken kan rädda 25 liv per år Pressmeddelande 2012-10-23 Nya mitträcken kan rädda 25 liv per år Snart avgörs vilka farliga vägar som ska byggas säkra. Att bygga om Sveriges mest trafikerade 90-vägar som inte är mötesseparerade beräknas

Läs mer

Sotenäs MCC

Sotenäs MCC Bredd Senior Deltävling 1 1 40 Henrik Jonasson Sotenäs MCC 40 40 80 2 28 Johan Larsson SMK Trollhättan 35 35 70 3 24 Eric Dahl Sotenäs MCC 28 31 59 4 13 Pär Andersson Sotenäs MCC 31 28 59 5 34 Martin Gustawsson

Läs mer

Julirapporten Månadens fisk juni Karp Luis Rasmussen bottenmete boilie Hagasjön

Julirapporten Månadens fisk juni Karp Luis Rasmussen bottenmete boilie Hagasjön Julirapporten Månadens fisk juni Karp 11900 2000-06-11 Luis Rasmussen bottenmete boilie Hagasjön Efter att ha etablerat ett så kallat foodbait (alltså ett bete som innehåller allt en karp behöver och lite

Läs mer

Kommunranking 2011 per län

Kommunranking 2011 per län Kommunranking 2011 per län Stockholms län Södertälje 1 9 27,64 Stockholm 2 18 25,51 Sigtuna 3 27 22,85 Upplands Väsby 4 40 21,32 Botkyrka 5 45 20,99 Sundbyberg 6 49 20,24 Huddinge 7 51 20,21 Nacka 8 60

Läs mer

2002-05-02 Kostnadsutjämning 2003 jämfört med 2002, kronor per invånare Bilaga 3. 2002041bil3/HB 1 (9)

2002-05-02 Kostnadsutjämning 2003 jämfört med 2002, kronor per invånare Bilaga 3. 2002041bil3/HB 1 (9) Kostnadsutjämning 2003 jämfört med 2002, kronor per invånare Bilaga 3 Stockholms län Botkyrka 142 41-123 -158-12 -20 7 6-3 -18-1 -1 0 6 1-1 -134 Danderyd 114 244 73 9 41-20 -2 6-3 -18-1 -1 0 6 1-1 448

Läs mer

Kommun 201412 (Mkr) % Fördelning 201312 (Mkr) % Fördelning Ändr. % Antal företag

Kommun 201412 (Mkr) % Fördelning 201312 (Mkr) % Fördelning Ändr. % Antal företag Urval av aktiebolag: Antal bokslut: minst 3, Omsättning: 0,25 Mkr till 92 Mkr, Antal anställda: 1 till 49. Avser: Aktiebolag som har kalenderår som bokslutsperiod och som redovisat sina årsbokslut den

Läs mer

10 eller fler olika läkemedel på recept olämpliga läkemedel

10 eller fler olika läkemedel på recept olämpliga läkemedel Andel (%) av befolkningen 80+ med Andel (%) av befolkningen 80+ med 10 eller fler olika läkemedel på recept olämpliga läkemedel Kommuner 2010 2011 2010 2011 % % % % Genomsnitt riket 46,9 46,0 31,6 30,4

Läs mer

Kommunalt anställda år 2012 lärare och ledning skola/förskola, år 2012. Stockholms län. Uppsala län. Andel 55 år och äldre.

Kommunalt anställda år 2012 lärare och ledning skola/förskola, år 2012. Stockholms län. Uppsala län. Andel 55 år och äldre. Kommunalt anställda år 2012 lärare och ledning skola/förskola, år 2012 Hela riket Hela riket Kommun / Län Andel 55 år och äldre Antal samtliga Antal 55 år och äldre Riket 29% 182840 52130 Stockholms län

Läs mer

Föräldraalliansen Sverige. Kommunalt grundskoleindex - Förändring 2011-2012 2012. SALSA Residual

Föräldraalliansen Sverige. Kommunalt grundskoleindex - Förändring 2011-2012 2012. SALSA Residual alt grundskoleindex - - SALSA personal Övrigt Fritidshem Index Kungsör 0,47 1,48 0,23 0,18 2,36 32 276 244 Dals-Ed 0,69 1,25 0,26 0,18 2,38 29 254 225 Älvsbyn 0,51 1,26 0,22 0,24 2,23 65 259 194 Askersund

Läs mer

När ska småhusägarna snöröja trottoarerna utmed sina tomtgränser? (Efter avslutat snöfall)

När ska småhusägarna snöröja trottoarerna utmed sina tomtgränser? (Efter avslutat snöfall) småhusägarnas sina Ale 5-10 cm Alingsås Inga snönivåer tillämpas Alvesta Aneby Inga snönivåer tillämpas Arboga 5-10 cm Arjeplog Arvidsjaur Arvika Vid annan snönivå, nämligen: Askersund Inga snönivåer tillämpas

Läs mer

Andel funktionsnedsatta som fått hjälpmedel. Ranking

Andel funktionsnedsatta som fått hjälpmedel. Ranking Statistiken är hämtad från Arbetsförmedlingens siffor över hur många hjälpmedel som har skrivits ut under åren 2009-2011 samt hur många med en funktionsnedsättning som har varit inskrivna hos Arbetsförmedlingen

Läs mer

Levande objekt i Fastighetsregistrets allmänna del

Levande objekt i Fastighetsregistrets allmänna del Bilaga till Helårsstatistik 2009 Fastighetsregistrets allmänna del, innehåll per den 31 december 2009 1(8) Levande objekt i Fastighetsregistrets allmänna del Antal levande objekt i Fastighetsregistrets

Läs mer

Resultat 02 Fordonsgas

Resultat 02 Fordonsgas Resultat Geografiskt Ale Alingsås Alvesta Aneby Arboga Arjeplog Arvidsjaur Arvika Askersund Avesta Bengtsfors Berg Bjurholm Bjuv Boden Bollebygd Bollnäs Borgholm Borlänge Borås Botkyrka E.ON Boxholm Bromölla

Läs mer

Placering Andel E-legitimation Säkerhetskod Telefon SMS SmartPhone Totalt 2/5 Möjliga e-dekl Placering 2010 Andel 2010

Placering Andel E-legitimation Säkerhetskod Telefon SMS SmartPhone Totalt 2/5 Möjliga e-dekl Placering 2010 Andel 2010 * Skatteverket Antal personer som deklarerat elektroniskt per 2 maj 2011 - sista dag för deklaration Bästa kommun i respektive län Stockholm Järfälla 1 70,3% 10 482 11 446 7 878 4 276 938 35 020 49 790

Läs mer

STATOILS MILJÖBILSRANKING FÖRSTA HALVÅRET

STATOILS MILJÖBILSRANKING FÖRSTA HALVÅRET KOMMUN (bokstavsordning) STATOILS MILJÖBILSRANKING FÖRSTA HALVÅRET 2013 Statoils Miljöbilsranking baseras på andelen miljöbilar bland de nya bilarna som registrerats i kommunen eller länet under första

Läs mer

StatistikHusarbete2010-01-01--2010-06-30 Antalköpare. Antal köpare riket Hushållstjänster 192.448 ROT-arbete 456.267 648.715

StatistikHusarbete2010-01-01--2010-06-30 Antalköpare. Antal köpare riket Hushållstjänster 192.448 ROT-arbete 456.267 648.715 Page 1 of 18 * Skatteverket StatistikHusarbete2010-01-01--2010-06-30 Antalköpare Typ Antal köpare riket Hushållstjänster 192.448 ROT-arbete 456.267 648.715 Page 2 of 18 Län Antal köpare Typ Blekinge län

Läs mer

Jaktskytte SM Åmål augusti. Resultatlista - Totalt Älg Rådjur N-Trap Sporting Resultat

Jaktskytte SM Åmål augusti. Resultatlista - Totalt Älg Rådjur N-Trap Sporting Resultat Jaktskytte SM 2018 Åmål 11-12 augusti Resultatlista - Totalt Älg Rådjur N-Trap Sporting Resultat 1 63 Emil Håkansson Stockholm 1 13 90 83 173 99 100 199 96 96 192 96 88 184 748 2 53 Linus Mellgren Jämtland

Läs mer