Förvaltnings- och verksamhetsberättelse. IBK Hallsta. Säsong 2016/2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förvaltnings- och verksamhetsberättelse. IBK Hallsta. Säsong 2016/2017"

Transkript

1 Förvaltnings- och verksamhetsberättelse IBK Hallsta Säsong 2016/2017

2 Årsredovisning för räkenskapsåret Styrelsen för Idrottsföreningen IBK Hallsta avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Förvaltningsberättelse Verksamhetsberättelse Resultaträkning (Bilaga 1) Balansräkning (Bilaga 2) 2 (20)

3 Förvaltningsberättelse Verksamhetens art och inriktning IBK Hallsta är en innebandyförening som tillhör Västmanlands Innebandyförbund. Syftet med föreningsverksamheten är att erbjuda en bred föreningsverksamhet genom innebandy. Här ryms hela den breda tävlingsidrotten på distriktsnivå tillsammans med motionsidrotten utan tävlingsinslag. Hälsa och gemenskap är de dominerande motiven för verksamheten, även om prestation och tävlingsresultat ska ingå som sporre. Det är vår ambition att medverka till att utveckla ett bra samhälle där respekt till andra individer främjas oavsett ålder, kön eller etnisk bakgrund. Genom vår verksamhet vill vi bidra till Hallstahammars utveckling och skapa en värdefull identifikation med närområdet. För att säkerställa en meningsfull fritid med både spänning och upplevelser för kommunens innevånare och näringsliv ska vi inom IBK Hallsta tidigt fånga upp intresserade ungdomar i skolan för spel och träning, satsa nationellt på serielag både för damer och herrar samt arrangera poolspel, seriespel och utbildningar. Verksamheten ska bedrivas för alla i åldrar med träning och spel, för tränare och ledare inom idrott och näringsliv, för publik bestående av företag och organisationer som vill förknippas med en modern, ungdomlig verksamhet samt givetvis syskon, föräldrar samt mor och farföräldrar. Vår framgång skapas genom att med ett starkt personligt engagemang låta alla spelare, ledare och funktionärer delta och utvecklas utifrån sina personliga förutsättningar som ger publiken en möjlighet till egna igenkännanden med kopplingar till både hopp och förtvivlan. IBK Hallsta ambition i denna verksamhet är att ge organisationer och företag möjlighet att synas och påverka nuvarande och kommande generationers kulturuppbyggnad i form av rätt & fel, hjältar och antihjältar. Detta gör IBK Hallsta till Hallstahammars största ungdomsförening i vår tid vilket bevisas av det höga medlemsantalet, de sportsliga framgångarna och det stora publikintresset! Föreningens säte är i Hallstahammars kommun. 3 (20)

4 Viktiga externa faktorer som påverkar föreningen Några viktiga faktorer som påverkar vår föreningsverksamhet är framförallt samarbetet med Hallstahammars kommun avseende hyra av lokaler/hallar och vårt stora behov utav ytterligare en hall för inomhusidrotten vintertid. Här finns en stor brist som måste rättas till om ungdomsidrotten under vintertid ska kunna fortsätta att fungera och växa. Under året har Hallstahammars kommun upplåtit mer tid för innebandyn i Sporthallen vilket är mycket glädjande. Väsentliga händelser under räkenskapsåret och efter dess slut Representationslaget höll sig kvar i div 1 vilket är mycket positivt. Lagets hemmamatcher har varit välbesökta och antalet åskådare över det förväntade. Även sponsorintresset har varit över det som budgeterades. Medlemsantalet för ungdomarna har ökat från föregående år med 12% och vi har startat 2 nya ungdomslag under säsongen. Medlemmar Föreningen har idag 297 st medlemmar varav 218 st av dessa är ungdomar under 18 år. Antalet nya medlemmar detta verksamhetsår har minskat lite med förklaringen att vårat veteranlag för damer pausat sin verksamhet. Under säsongen har vi utbildat tolv ungdomsledare och genomfört en domarutbildning åt föreningsdomare. Resultat och ställning Rörelseintäkterna gav ett positivt resultat i förhållande till budget med : - Ett stort skäl till att föreningens inkomster ökat denna säsong ska även detta år tillföras att redovisningen och bokföringen av närvaron väsentligt förbättrats genom att samtliga lag nu använder laget.se som redovisningsverktyg. Sponsorintäkterna, entréavgifterna, kiosken samt bonusen från Stadium blev väsentligt bättre än beräknad kalkyl. 4 (20)

5 Rörelsekostnaderna har dock visat på ett negativt resultat i förhållande till budget. Utfallet blev : - Detta beror till största del på att föreningen fick bära en tryckkostnad för reklamtryck på matchställen som inte var beräknad. Även personalkostnaderna blev väsentligt mycket större. Idrottsföreningens ekonomiska utveckling i sammandrag: Nettoomsättning Under säsongen så har förening haft intäkter på totalt : - och kostnaderna har uppgått till : - vilket medfört att föreningen gjort en vinst efter beskattning av 2014/2015 på 9 454: - Offentligrättsliga bidrag Av inkomsterna så har det kommunala bidraget varit : -, det statliga bidraget : - samt medlemsavgifterna : -. Årets resultat Föreningens resultat för säsongen före skatt är : - Föreningens resultat och ställning i övrigt framgår av efterföljande resultat- och balansräkning. Alla belopp uttrycks i svenska kronor där annat ej anges. 5 (20)

6 Verksamhetsberättelse Lag: Seniorerna H 1 + H 4 + D2 Statistik H1: Herrar div 1 har haft 124 st sammankomster under perioden , i form av träningar och matcher under säsongen. Antalet spelare har varit ca 25 st. Summan deltagare vid dessa tillfällen var st. Antalet deltagartillfällen för ledarna var 392 st. Ledare för herr div 1 under säsongen 2016/2017 har varit Patrik Hellis Hellström Martin Nilsson och Niklas Lind. Materialförvaltare har varit Sten Åke Sahlberg och Mathias Wenna och Greger Lilja. Säsongen startades starkt med en vinst mot GS86 AIK och följdes sedan av ytterligare 11 vinster och även 10 förluster. Avslutningen av säsongen var riktigt stark, vinst till Hallsta i de fem sista omgångarna. Ett riktigt kämparlag. Laget har ett starkt publikstöd på alla hemmamatcher men även på många av bortamatcher har det varit många Hallstasupporters och hejat fram sitt lag. Som ett exempel kan nämnas bortamatchen mot Köping i Karlbergshallen, Hallstasupportrarna överröstade Köping i alla lägen. Tack publiken, vi hoppas att vi har ett lika starkt stöd från er även kommande säsong. Laget har drabbats av lite skador under säsongen men lyckats reda ut även detta, skadorna har gjort att andra lagmedlemmar har fått kliva fram och ta plats. Det har varit bra och nyttigt för lagets utveckling. Seriespelet resulterade i 9 vinster, 3 oavgjorda och 10 förluster. Detta placerade IBK Hallsta på sjätte plats i serien. Poängkung blev Joakim Turunen med 22 spelade matcher, 28 mål, 14 assist och 42 poäng vilket gab en 6:e plats i poängligan. Statistik H4: Herrar div4 har haft 59 st sammankomster under perioden , i form av träningar och matcher under säsongen. Antalet spelare har varit ca 24 st. Ledare för herr div4 under säsongen har varit Ilja Seborn. Seriespelet resulterade i 12 vinster, 3 oavgjorda och 3 förluster. Med dessa resultat vann laget serien. Poängkung blev Mathias Westholm med 14 spelade matcher, 28 mål, 3 assist och 31 poäng. 6 (20)

7 Statistik D2: Damer division 2 har haft 94 st sammankomster under perioden , i form av träningar och matcher under säsongen. Antalet spelare har varit ca 23 st. Ledare för dam div 1 under säsongen har varit Tenho Tuhkanen. Seriespelet resulterade i 7 vinster, 4 oavgjorda och 5 förluster. Detta placerade IBK Hallsta på fjärde plats i serien. Mest poäng tog Malin Högberg med 15 spelade matcher, 9 mål, 10 assist och 19 poäng. 7 (20)

8 Lag: Flickor 00/01 Antal spelare som totalt har deltagit i lagets verksamhet under säsongen 16 st + 4 ledare Antal träningar 76 Antal matcher/poolspel 21st Antal övriga aktiviteter 23st Totalt antal sammankomster 120st Cuper 2st Lagets övergripande målsättning och måluppfyllelse: Tjejerna ska utvecklas, i gruppen och individuellt, både inom sporten och mentalt. Vi ska ha kul tillsammans. Stämningen i laget har varit mycket bra, det är ett härligt gäng individer. Vi tycker att utvecklingen har varit positiv på alla plan. Försäsong: Vi startade upp träningen i mitten av augusti. Kul att vara igång igen. I mitten av september hade vi träningsläger, fre-sön, med många träningspass i Nibblehallen. Övernattning tillsammans är en tradition under dessa träningsläger. Det är bra att få mycket sammanhängande tid tillsammans, det svetsar samman gruppen. Matchsäsong: Vår säsong har varit bra, inställningen hos lagmedlemmarna har varit positiv och de har kämpat riktigt bra. Periodvis har vi haft väldigt många skadade, men det har gått bra trots att det bara har funnits två-tre avbytare vissa matcher. Tjejerna har kämpat mycket bra. När serien var färdigspelad så var vi på femte plats. Cupspel: I slutet av december var vi med på Storvretacupen i Uppsala, vi bodde på Fyrisskolan. Laginsatsen var bra, som vanligt, positiva och glada tjejer. Förlorade finalen på straffar mot ett Lag från Schweiz. I början av april var vi med på en cup Linköping. Även då var laginsatsen bra, alla glada och positiva. Där gick det också bra dör förlorade vi finalen med 1-0 mot Onyx som ej var bättre än vi. Dom hade bra ett skott på mål o det gjorde dom mål på. Övrigt: Sammanhållningen i laget är bra, men det finns inget som inte kan bli bättre ändå. Vi jobbar på det. Samarbete och respekt är viktigt. En del av träningarna under säsongen har vi haft tillsammans med damlaget. Några tjejer har även spelat hela säsongen med damerna i div 2. Vi har haft sommarträning tillsammans med damlaget. En träning varje vecka i Nibblehallen, samt två träningar utomhus, de har kört riktigt hårt. Ledare Pelle Sundqvist Miko Salomaa Stina Sundqvist 8 (20)

9 Lag: Pojkar 01 Antal spelare som totalt har deltagit i lagets verksamhet under säsongen: 21 st Antal träningar: 45 st Antal matcher: 12 st seriematcher 1 st träningsmatch Antal övriga aktiviteter: 11 st Totalt antal sammankomster: 68 st Totalt antal deltagartillfällen, dvs totalt antal kryss i närvarorapporterna: 996 st Målsättning inför säsongen: Få grabbarna att agera som ett lag och få upp närvaron på träningarna. Försäsong: Lite löpning, låg närvaro typ 30%. Matchsäsong: Vi ville bjuda publiken på trevlig innebandy, släppa in färre mål än säsongen innan. Vi ville få bort onödiga utvisningar som laget tidigare varit lite kända för, vilket bitvis fungerade bra! Ett stort plus för året var att alla licensierade utespelare gjorde minst ett mål var. Cupspel: Målsättningen var att ta sig till A-slutspel i både Storvretacupen och Örebrocupen, eller vinna en B-slutspelsmatch. Storvretacupen blev en katastrof, grabbarna var kvar i Hallstahammar hela cupen. Efter den cupen hade vi en samling där vi kom överens om att träna hårt inför Örebrocupen. Lyckas med ett bra resultat. Dock hamnade vi i en av dom svårare grupperna, där fler av lagen var seriesegrare i PK1 i sina län, så segrarna uteblev men vi gav många mycket mer tekniska lag nåt att bita i. Övrigt: Nya ledare har tillkommit och försäsongen är i fullfart, vi siktar på att bygga ett lag och en spelidé att spela juniorserie 18/19 med. Vi har även ett önskemål att få ett tätare samarbete med seniorlagen.vi kommer samarbeta med dom yngre lagen för att driva upp deras tempo på träning och för att bygga gemenskap i föreningen! Ledare: Sami Salomaa Dan Sundström Beppe Nordgren 9 (20)

10 Lag: Pojkar 03/04 Statistik Antal spelare som totalt har deltagit i lagets verksamhet under säsongen: 23 st Antal träningar: 67 st Antal matcher: 20 st Antal övriga aktiviteter: 27 st Totalt antal sammankomster: 114 st Totalt antal deltagartillfällen, dvs totalt antal kryss i närvarorapporterna: 947 st Ledare Stefan Lindberg Gunnar Zeeck Dan Sundström Tobias Cederborg 10 (20)

11 Lag: Flickor 04 Antal spelare som totalt har deltagit i lagets verksamhet under säsongen: 24 st Antal träningar: 69 st Antal matcher: 34 st Antal övriga aktiviteter: 10 övriga aktiviteter samt 2 cuper, Örebro-cup och Storvreta. Totalt antal sammankomster: 129 st Totalt antal deltagartillfällen, dvs totalt antal kryss i närvarorapporterna: st Lagets övergripande målsättning och måluppfyllelse: Lagets målsättning är att alla som vill vara med och träna/spela ska beredas den möjligheten och att alla som deltar tycker det är roligt. Träningarna har sedan anpassats till spelarnas individuella utveckling och byggts på från den utgångspunkten. Målsättningen är på lång sikt att försöka få behålla så många som möjligt så länge som möjligt. Glädje och kamratskap är viktiga ledord för laget. Försäsong: Många av tjejerna spelar fotboll varvid försäsongen startade i smyg för de som inte spelar fotboll den 29 augusti I slutet på september anslöt sedan resten av tjejerna. Tre tjejer lämnade truppen från förra säsongen men istället så tillkom två nya, Emma och Elvira och Wilma anslöt från voltigen vilket gjorde att truppen behöll sin numerär på 24 spelare. Av dessa så är tre spelare fasta målvakter. Matchsäsong: Flickor 04 har spelat seriespel i flickor klass 03 mot lag från både Västmanland och Örebro. På hösten möttes 11 lag i en enkelserie och där slutade laget trea efter en rafflande avslutning där lillasyster F 05 slog oss i sista matchen vilket snuvade oss på silvret. De sex främsta lagen gick sedan till vårsäsongens svarta serie och möttes där i dubbelmöten. De andra fem spelade gul serie under våren med samma upplägg. Seriespelet i svart serie blev lika tuff som en svart nerfart i skidåkning. Lagen slog varandra på löpande band och ingen match var given på förhand. Mot slutet av serien så var fyra lag inblandade i seriesegern men med en förlust igen i sista matchen så kom vi två i serien med en poängs skillnad. Dock så är vi jättenöjda med tjejerna i seriespelet där strävan hela tiden varit att låta alla spela så lika mycket som möjligt och gå runt på tre målvakter. Vi spelade 20 matcher totalt i serien, gjorde 61 mål och spelade ihop 36 poäng vilket säger mycket om laget. Cupspel: Denna säsong deltog vi för första gången i Storvretacupen med framgång. Efter en lite knackig inledning i seriespelet så gick vi till B-slutspel men där satte vi fart. Det bar hela vägen fram till final i stora arenan men där orkade vi inte hela vägen fram mot ett toppat Stockholmslag. De ställde upp med tio spelare medans vi mönstrade 20 spelare och alla fick spela i finalen. En hedrade silverplats var ändå en stor framgång och tjejerna lärde sig otroligt mycket på den resan. 11 (20)

12 Sedan på påsken var det dags igen för Örebrocupen och den var nästan en spegel från Storvreta. Vid startade småknackigt i seriespelet, gick till B-slutspel och där hände det igen. Hela vägen till finalen med ett fantastiskt stöd från föräldrar och en hejarklack från P 01 så bar det hela vägen till finalen igen. Men, precis som i Storvreta, så orkade inte laget hela matchen utan föll i finalen med 3-1 efter mål i öppen kasse. Övrigt: Flickor 04 har jobbat med frontningen på ICA hela året på ett förtjänstfullt sätt och några föräldrar har fått företag att sponsra oss. Detta har gjort att vi har en stabil lagkassa. Flickor 04 har jobbat med lite olika arrangemang för att få in pengar till lagkassan. Vi har sålt kakor, börjat fronta/jobbat på ICA och några föräldrar har fått företag att sponsra oss. Ledare: Mikael Eriksson Robert Flöijer Mika Alamaa Dan Sundström Sami Salomaa. 12 (20)

13 Lag: Flickor 05 Antal spelare som totalt har deltagit i lagets verksamhet under säsongen: 19 st Antal träningar: 59 st Antal matcher: 33 st matcher (träning-serie-cup-matcher) Antal övriga aktiviteter: 7 st Totalt antal sammankomster: 85 st Totalt antal deltagartillfällen, dvs totalt antal kryss i närvarorapporterna: st Lagets övergripande målsättning och måluppfyllelse: Utveckla varje individ. Alla ska känna sig delaktiga och därmed vara en del av F05 som lag och spel. Försäsong: Ingen sommarträning. Laget deltog i Samarbetscupen i Kumla 28 sept. Matchsäsong: Seriespel FK3. Utifrån att vara ett år yngre än de flesta lag i serien har F05 som oftast spelat jämna matcher även om resultatet inte gått vägen, bortsett från i ett par matcher. Cupspel: F05 deltog i Örebrocupen och Katrineholm InnebandyCup. Totalt 10 matcher varav 9 segrar. Bara IBF Falun blev för svåra. Övrigt: Vi kör på! Ledare: Tobias Pettersson Janne Erola Malin Fransson 13 (20)

14 Lag: Pojkar 05/06 Antalet inskrivna spelare vid säsongens slut: 15 st Antal träningar: 53 st Antal träningsmatcher: 4 st Antal seriematcher: 21 st Antal cuper: 3st Säsongen: Säsongen har varit extremt bra. Vi lyckades under första halvan av säsongen hålla oss i den övre delen av serien vilket innebar att vi under den andra delen fick möta topplagen igen. Det gjorde vi bra och lyckades hamna på en första plats i serien med ett genomsnitt på 7,6 gjorda mål per match. Vi har haft en rätt tunn träningsnärvaro med ungefär killar i genomsnitt per träning men det blev bättre i slutet av säsongen. Vi har haft några enstaka avhopp och även några nya spelare som tillkommit. Trots att vi nu är 15 spelare från 7 olika skolor runt om Hallstahammar, Köping, Kolbäck, Strömsholm så är laget sammansvetsat och grabbarna har väldigt kul tillsammans. Oavsett om vi spelar bra eller dåligt så är det aldrig några sura miner eller gnäll. Vi har även haft en härlig föräldraklack som stöttar, hjälper och hejar på alla grabbar oavsett vinst eller förlust. Under säsongen har vi hunnit med tre cuper; Alunda cup, Storvreta cup och Örebrocupen. Mål för nästa säsong: Nästa säsong kommer vi förmodligen spela i en serie högre vilket kommer kräva ännu bättre spel. Vårt mål är att få till bättre träningsnärvaro för att lyckas få ihop spelet ännu mer. Vi hoppas killarna övar lite teknik under sommaren så vi inte startar om helt i höst igen och vi har fem killar som är anmälda till Selected Player Future Camp i juli. Vår plan för nästa år är att åka på en eller flera cuper samt hinna med några träningsmatcher innan säsongen drar igång. Vi kommer fortsätta med att sträva efter roliga träningar samt en bra gemenskap mellan grabbarna. Ledare: Carola Ojala Thomas Jansson Daniel Klingstam 14 (20)

15 Lag: Flickor 06/07 Antal spelare som totalt har deltagit i lagets verksamhet under säsongen: 24 st Antal träningar: 52 st Antal matcher: 13 st seriematcher och 3 st träningsmatcher Antal övriga aktiviteter: 4 st Totalt antal sammankomster: 72 st Totalt antal deltagartillfällen, dvs totalt antal kryss i närvarorapporterna: 847 st Lagets övergripande målsättning och måluppfyllelse: Vår målsättning denna säsong var att tjejerna skulle utvecklas som innebandyspelare och känna sig mer trygga med klubba och boll. Vi ville även att de skulle utveckla sitt lagspel. Vårt största mål var att bibehålla vår härliga laganda och fortsätta ha roligt ihop. Vi har lyckats bra med våra mål och laget har gjort framsteg i varje match de spelat. Vi har mycket hög närvaro på träningarna och tjejerna har jätteroligt tillsammans och umgås gärna utanför planen. Försäsong: Vi hade ingen försäsongsträning då de flesta tjejerna spelade fotboll under sommaren. Matchsäsong: Denna säsong började vi spela seriespel, där vi spelade 13 st matcher. Vi har även spelat tre st träningsmatcher. Flickorna har utvecklats otroligt mycket både som individer och lag. Cupspel: Vi avslutade denna säsong med att delta i Mälarenergi Cup i Västerås. Övrigt: För att bygga upp en lagkassa till framtida cuper, avslutningar mm har vi sålt paket med julpapper, snören och etiketter. Ledare: Emma West Dan Sundström Jimmy Edlund 15 (20)

16 Lag: Pojkar 07 Antal spelare som totalt har deltagit i lagets verksamhet under säsongen: 15 st Antal träningar: 78 st Antal matcher: 20 st Antal övriga aktiviteter: 3 st Totalt antal sammankomster: 101 st Totalt antal deltagartillfällen, dvs totalt antal kryss i närvarorapporterna: 993 st Ledare: Niklas Helmin Pertti Kaski Sami Jämsä 16 (20)

17 Lag: Pojkar 08 Antal spelare som totalt har deltagit i lagets verksamhet under säsongen: 23 st Antal träningar: 37 st Antal matcher: 4 st poolspel Antal övriga aktiviteter: 3 st Totalt antal sammankomster: 44 st Totalt antal deltagartillfällen, dvs totalt antal kryss i närvarorapporterna: 535 st Lagets övergripande målsättning och måluppfyllelse: Inför denna säsong delades vårat tidigare lag upp på två lag P 08 och P 09. Vår, P 08:s, målsättning har varit att få en bra lagsammanhållning och börja spela som ett lag på planen. Vi ville även att grabbarna skulle utvecklas och känna sig mer trygga med klubba och boll, att de skulle få leka och röra på sig och framförallt ha roligt tillsammans. Detta har vi har lyckats mycket bra med och vi har spelat jättefint på de poolspel vi medverkat i. Försäsong: Vi hade ingen försäsongsträning då barnen är så unga och många spelade fotboll under sommaren. Matchsäsong: Vi har under den här säsongen spelat fyra stycken poolspel i olika delar av länet. Cupspel: Vi har inte deltagit i någon cup denna säsong. Övrigt: För att bygga upp en lagkassa till framtida cuper, avslutningar mm har vi sålt salami. Ledare: Robert West Niklas Svenberg 17 (20)

18 Lag: Flickor 08 Antal spelare som totalt har deltagit i lagets verksamhet under säsongen: 14 st Antal träningar: 20 st Antal matcher: 16 st Antal övriga aktiviteter: 5 poolspel Totalt antal sammankomster: 28 st Totalt antal deltagartillfällen, dvs totalt antal kryss i närvarorapporterna: 303 st Lagets övergripande målsättning och måluppfyllelse: Lagets målsättning är att alla som vill vara med och träna/spela ska beredas den möjligheten och att alla som deltar ska tycka att det är roligt. Träningarna har sedan anpassats till spelarnas individuella utveckling och byggts på från den utgångspunkten. Målsättningen är på lång sikt att försöka få behålla så många som möjligt så länge som möjligt. Glädje och kamratskap är viktiga ledord för laget. Poolspel: Flickor 08 har spelat fem poolspel mot lag från hela Västmanland denna säsong. På hösten arrangerade vi ett eget poolspel och på våren avslutade vi säsongen med ett eget poolspel. Tjejerna har haft en fantastisk utveckling och det syns inte minst när vi möter lag i vår egen åldersklass där motståndarna oftast inte har en chans mot F 08. Även lag med äldre tjejer har fått känna på Hallsta-dynamit emellanåt. Vi ledare är jättenöjda med tjejerna i både poolspelet och på träningarna och strävan är hela tiden varit att låta alla spela så lika mycket som möjligt och gå runt på alla som vill vara målvakter. Vi tror dock att till nästa säsong så ska vi öka på med en träning i veckan och kanske spela seriespel, vi får se. Laget består av 14 spelare och vi skulle behöva vara några till för att det inte ska bli för jobbigt. Övrigt: Flickor 08 har arrangerat två poolspel vilket medfört att en del pengar ramlat in till lagkassan och vi har även genomfört lite småjobb. Detta har gjort att vi har en liten men stabil lagkassa. Ledare: Mikael Eriksson Marie Eriksson Beate Råkil-Pettersson Mikael Johansson Maja Sundqvist 18 (20)

19 Lag: Pojkar 09 Antalspelare som fanns i laget när säsongen tog slut: 28st Antal träningar: 21st Antal matcher/poolspel : 5st Övriga aktiviteter: 1 st Totalt sammankomster 27 st Lagets målsättning: Vi delade laget p08 /p09 inför den här säsongen för att vi var så många barn. Målet var att lära känna alla barn å få dom bli kompis med klubba å boll å kunna slå en bra pass till sin kompis. Försäsongen: hade vi ingen dom flesta barna spelar fotboll. Matchsäsong: Vi åkte på 4 poolspel å hade 1 poolspel hemma. Cuper: nej Övrigt: hoppas alla barn kommer tillbaka nästa säsong. Tränare: Jimmy Robertsson Tobbe Bertilsson 19 (20)

20 Lag: Flickor 09/10 Antal spelare som totalt har deltagit i lagets verksamhet under säsongen: 20 st Antal träningar: 26 st Antal matcher: 2 st poolspel Antal övriga aktiviteter: 1 st Totalt antal sammankomster: 29 st Totalt antal deltagartillfällen, dvs totalt antal kryss i närvarorapporterna: 258 st Ledare: Andreas Frejd Per Bruhn Stefan Kantefors Lag: Pojkar 10 Antal spelare som totalt har deltagit i lagets verksamhet under säsongen: 14 st Antal träningar: 24 st Antal övriga aktiviteter: 1 st Totalt antal sammankomster: 25 st Totalt antal deltagartillfällen, dvs totalt antal kryss i närvarorapporterna: 120 st Ledare: Johan Engren Mikael Johansson Tim Lindborg 20 (20)

Förvaltnings- och verksamhetsberättelse. IBK Hallsta. Säsong 2015/2016

Förvaltnings- och verksamhetsberättelse. IBK Hallsta. Säsong 2015/2016 Förvaltnings- och verksamhetsberättelse IBK Hallsta Säsong 2015/2016 Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-07-01 2016-06-31 Styrelsen för Idrottsföreningen IBK Hallsta avger härmed följande årsredovisning.

Läs mer

Halvårs bokslut Vetlanda BK U07

Halvårs bokslut Vetlanda BK U07 Projektets namn: Sökande: Avtal 230 Stiftelsen Werner von Seydlitz Vetlanda BK U07 Kontaktpersoner: Daniel Gustavsson, daniel@vetlandabk.se, 070-514 55 22 Halvårs bokslut Vetlanda BK U07 Per Månson, per.manson@vetlandabk.se,

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

Pojkinnebandy Flickinnebandy P02 P03 HJ Herr Dam

Pojkinnebandy Flickinnebandy P02 P03 HJ Herr Dam Verksamhetsberättelse för lagen i Skälby IBK säsongen 2015 / 2016 Pojkinnebandy Flickinnebandy P02 P03 HJ Herr Dam Verksamhetsberättelse för Pojkinnebandy säsongen 15 / 16 Ledare: Mika Kaipainen, Kai Ojala,

Läs mer

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelse 2014, Sektionen Vi har idag 9 lag; HerrVeteran, Damer, Herrar A-lag, P00/01, P02/03, P04/05, P06/07, F06/08 samt Innebandyskola.

Läs mer

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt!

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt! LB07 P04 (2018) LB07 som klubb LB07 är idag en av Skånes största fotbollsförening med drygt 1 300 aktiva. Målet är att vi skall vara bland Sveriges bästa utbildnings- och utvecklingsmiljöer för unga spelare.

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 1(8) Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som

Läs mer

Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy. Bli en del av ett vinnande koncept

Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy. Bli en del av ett vinnande koncept Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy Bli en del av ett vinnande koncept Vi är Skoghalls Innebandy Skoghalls Innebandyklubb bildades 1985 och har genom sin drygt 30 år långa historia gått från

Läs mer

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9)

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) Målsättningen är att öka intresset för sporten bland spelarna och deras familjer. I Lund Giants D 2 spelar vi knattehockey med fokus på glädje och gemenskap. Verksamheten

Läs mer

Tungelsta IF P-01 IB. Säsong 2015/16

Tungelsta IF P-01 IB. Säsong 2015/16 Tungelsta IF P-01 IB Säsong 2015/16 Agenda Uppstartsläger genomfördes 29-30 Augusti. Ordinarie träningar startade 4 September och avslutades 22 April. Uppsala cupen genomfördes 6 September. Seriespel i

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte 2015-03-03 1 LAGET 23 tjejer 6 Tränare, en lagledare, en kassör/materialare 2st 9-mannalag 2015 (Svår och Lätt serie) MÅLSÄTTNING Vi ska ha kul tillsammans

Läs mer

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Föräldramöte ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Träningar säsongen 2017/18 Hur många träningar tror ni vi har haft? 90 st inkl målvaktsträningar Hur tror ni träningsnärvaron varit i snitt? Målet var 2

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

AGENDA. Övrigt: Golf Tour 2017 Skills competition National Cup 2017 Matchens Viking!

AGENDA. Övrigt: Golf Tour 2017 Skills competition National Cup 2017 Matchens Viking! AWS KICK OFF 2017 AGENDA Ledord AWS (Respekt Glädje Gemenskap) Serie, Spelschema, positioner, inhemska cupen. Uttagningar Tröjor Gala/avslutning, Priser & statistik. Träningar & Träningsansvariga. Övrigt:

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Medlemsinfo Tenhults IF

Medlemsinfo Tenhults IF Medlemsinfo Tenhults IF Tenhults IF Bildades 1912 Andra sporter som bandy och ishockey Nu fotboll och innebandy Fotbollen håller till på Kabevallen (f.d. Mjälarydsvallen) 2 st 11-mannaplaner 1 st 5-mannaplan

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal DAGORDNING

Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal DAGORDNING Org.nr: 812800-2501 Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal 1. Mötets öppnas DAGORDNING 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 INNEHÅLL: - INLEDNING - PRESENTATION LEDARSTAB - HUVUDTRÄNAREN HAR ORDET - SPELARTRUPP - JUNIOR- & SENIORFOTBOLL - TRÄNINGAR FRAM TILL

Läs mer

HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE

HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2013-2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE HK erping får avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013-2014 Styrelsen Ordförande Sekreterare Kassör Jan Carmesten Jenny

Läs mer

Öjersjö IF P05-P06. Föräldramöte. Vårsäsongen

Öjersjö IF P05-P06. Föräldramöte. Vårsäsongen Öjersjö IF P05-P06 Föräldramöte Vårsäsongen - 2019-02-21 Agenda Mer än bara fotboll Vision 2022 Förändringar 2019 Fotbollsgruppen Föräldraengagemang Föräldragrupp Trivsel Säsongsplanering Träningar Seriespel

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2015 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Verksamhetsberättelse Sigtuna IF Fotboll 2018

Verksamhetsberättelse Sigtuna IF Fotboll 2018 Verksamhetsberättelse Sigtuna IF Fotboll 2018 Fotbollsklubben Fotbollsklubben har under 2017-2018 haft följande styrelse: Therese Gisslund, Ordförande Tobias Andersson, vice Ordförande Susanna Pärlfjärd,

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

Hej alla Innebandyledare!

Hej alla Innebandyledare! Hej alla Innebandyledare! Välkomna till ett nytt år med förhoppningsvis mycket rolig och spännande innebandy. NYHETBREV Tanken är att vi från och med nu kommer att skicka ut nyhetsbrev med information

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Verksamhetsberättelse for Bålsta FBC pojkar 07 säsongen

Verksamhetsberättelse for Bålsta FBC pojkar 07 säsongen Verksamhetsberättelse for Bålsta FBC pojkar 07 säsongen 2015-2016 I Allmänt om laget och truppen Under sommaren och infor säsongen var det några av de killar som tidigare åvarit med i truppen som av olika

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Forshaga Hockey 2014 / 2015

Verksamhetsberättelse. Forshaga Hockey 2014 / 2015 Verksamhetsberättelse Forshaga Hockey 2014 / 2015 SÄSONGSAVSLUTNING Forshaga Hockey 14/15 TKS + TKS Tjej Tre Kronors Skridskola Lek på is är en lekbaserad verksamhet som i första hand riktar sig till barn

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2014-2015 Säsongen Föreningens 29:e säsong var den tredje i Hammarö Arena. Det innebär att rutinerna för verksamheten i arenan börjar sitt och vi har en fungerande

Läs mer

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Årsmöte hölls den 23 maj 2007 Styrelse under året har varit: Ordförande: Per Carlsson Sekreterare: Louise Grapne (tillträdde Maj 2007) Kassör: Marie

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Huvudsyftet med spelarutvecklingssamtalet är att - stärka spelaren - ge spelaren insikt om den egna utvecklingen. - laget får en lärorik, utvecklande, rolig

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS ÅRSBERÄTTELSE 2009 Fredrik Åström, Ordförande Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under verksamhetsåret genomfört tre stycken protokollförda möten. Styrelsen har bestått av följande individer:

Läs mer

DETTA ÄR TÄBY BASKET

DETTA ÄR TÄBY BASKET DETTA ÄR TÄBY BASKET VÄLKOMMEN TILL TÄBY BASKET! Vår verksamhet handlar om att lära barn och ungdomar att spela basket. Med träningar, matcher, cuper och läger pågår verksamheten i stort sett alla dagar

Läs mer

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Ungdomssektionen

Verksamhetsberättelse 2015 Ungdomssektionen Verksamhetsberättelse 2015 Ungdomssektionen Sittande i styrelsen Lena Jerkhage Henrik Svensson Susanne Nilsson Helen Söderholm Rikard Larking Lag i ungdomssektionen vid årets slut F08 F00 samt F96-F99

Läs mer

Föräldramöte NYA IF Brommapojkarna F03-2

Föräldramöte NYA IF Brommapojkarna F03-2 Föräldramöte 180115 NYA IF Brommapojkarna F03-2 Dagordning Nya IF Brommapojkarna F03-2 HT 2017 - vad gjorde vi? Spelarstatistik 2017 Seriespel, cuper & lagaktiviteter 2018 Utbildningsplan Modell för uttagning

Läs mer

VÄLKOMMEN! Lunds stolthet

VÄLKOMMEN! Lunds stolthet VÄLKOMMEN! FÖRSLAG TILL AGENDA Välkomna! Minnesanteckningar Presentation ledare Presentation föräldrar Träning Match och Cuper Organisation föräldrar lagkassa, hemsida, laglista, körning, funktionär, domarvärd,

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap Onsala BK Föräldramöte F05 Kaparehallen 2017.03.22 Fotboll, Glädje och Gemenskap Mål med Föräldramötet Målsättning med tjejerna? Hur driver vi laget? Vad händer under säsongen? Reflektioner från 2016 Bra

Läs mer

Välkommen till Föräldramöte P99!

Välkommen till Föräldramöte P99! Välkommen till Föräldramöte P99! Välkommen till Föräldramöte P98/99! Ledare P99 Jonka: Lagledare/Tränare Manne: Tränare Fille: Tränare Öje: Tränare mm Lagledare Jonka Jag ska anmäla vårat lag till matcher

Läs mer

Gränna AIS IB 0405 Gränna AIS IB 0405

Gränna AIS IB 0405 Gränna AIS IB 0405 Som synes mycket god träningsvilja med i stort sett alla med närvaro över 80%. Truppen har matchats jämnt. Frånvaro har oftast berott på sjukdom eller att man varit bortrest. Serien slutar med en fin fjärdeplats

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 2015 Laget Adam Jansson Alvin Hagstedt Alwin Lager Anton Davidsson Daniel Tomov Destin Mamyanga Elias Seppälä Erik Roos Fabian Negga Filip Holm Kasper Björklund

Läs mer

Värmdö IF P02/03 Innebandy SPELARMÖTE

Värmdö IF P02/03 Innebandy SPELARMÖTE Värmdö IF P02/03 Innebandy SPELARMÖTE 2016-10-17 Vad tror JAG är viktigt för att vi i LAGET ska få en ROLIG säsong tillsammans! Åka på cuper eller utföra några aktiviteter tillsammans Koncentration Att

Läs mer

Föräldramöte. IFK Fjärås F

Föräldramöte. IFK Fjärås F Föräldramöte IFK Fjärås F06 2014-04-08 www.laget.se/ifkfjarasf06 1 Vårt goa gäng www.laget.se/ifkfjarasf06 2 Agenda Presentation av ledare och faddrar Ledarnas målsättning IFK Fjärås riktlinjer - Social

Läs mer

Föräldramöte. Umedalens IF F-04

Föräldramöte. Umedalens IF F-04 Föräldramöte Umedalens IF F-04 Säsongen 2018 Träningen, se nedan Seriespel, två serier Div 1 och div 3 en 11-manna och en 9-manna (lite oklart) Erik och Åsa är huvudtränare Pontus och Pelle hjälper till

Läs mer

Föräldramöte IFK Kungälv P12

Föräldramöte IFK Kungälv P12 Föräldramöte IFK Kungälv P12 Agenda 1. Presentation av trupp och ledare 2. Träningar försäsong 3. P12 och P14 - samarbete 4. Seriespel 5. Cuper 6. Våra åtaganden mot klubben 7. Ekonomi 8. laget.se 9. Föräldrar

Läs mer

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte.

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte. !" #$%!!&'() " *+!,'-.'/ #$% %&# BBC Visby herrar deltog i div II och slutade 6:a i serien. Team Gotland damer deltog i div II och slutade 6:a i serien. Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

IFK Eskilstuna P04. Föräldramöte

IFK Eskilstuna P04. Föräldramöte IFK Eskilstuna P04 Föräldramöte 2016-02-07 Innehåll föräldramöte 1. Truppen 2. Träningar 3. Träningsmatcher/cuper/turneringar 4. Seriespel 5. Agerande på matcher 6. Information från föräldragruppen 7.

Läs mer

MATCHPROGRAM 2018/2019

MATCHPROGRAM 2018/2019 MATCHPROGRAM 2018/2019 #VIÄRSKOGHALL HERRAR DIV. 1 VÄSTRA SVEALAND VI HÄLSAR DAGENS MOTSTÅNDARE OCH TILLRESTA SUPPORTRAR VÄLKOMNA TILL HAMMARÖ ARENA! CHEFSTRÄNARE SIMON KLEIN HAR ORDET Årets sista hemmamatch(förhoppningsvis

Läs mer

IFK Eskilstuna P07. Föräldramöte

IFK Eskilstuna P07. Föräldramöte IFK Eskilstuna P07 Föräldramöte 2018-03-27 Innehåll föräldramöte 1. Truppen 2. Träningar 3. Träningsmatcher/cuper 4. Seriespel 5. Agerande på matcher 6. Välkommen som förälder 7. Verktyg 8. Kommande aktiviteter

Läs mer

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Krav på ledare Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Komma väl förberedd till träningar, matcher och andra arrangemang. Skriva kiosk-, sekretariats- och körlista Utveckla våra spelare

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot 5 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BUK 2017 utgåva 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse.

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. LEDARPÄRM 2014 Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. Syfte med ledarpärmen Ge ledare och funktionärer i Kågedalens AIF en ökad trygghet

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare.

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare. Röda Tråden I dokumentet nedan beskrivs kort de övergripande målen för föreningen samt vilket ansvar som åligger både spelare, ledare samt föräldrar i de olika åldersgrupperna. Detta dokument kallar vi

Läs mer

Föräldramöte Lerkils IF P07

Föräldramöte Lerkils IF P07 Föräldramöte Lerkils IF P07 170225 Innan vi börjar Vi använder oss av enbart laget.se för kommunikation med föräldrar (http://www.laget.se/lerkilp07) Får ni information av oss via denna sida? Vi skulle

Läs mer

Solängen P04. Föräldramöte Jan 2017

Solängen P04. Föräldramöte Jan 2017 Solängen P04 Föräldramöte Jan 2017 Agenda: Solängen p04 Allmänt om laget Info från styrelsen Träningar Seriespel Cuper Föräldragrupp Klubbkassa Kommunikation Cuper 2017 Övrigt Solängen P04 2016 Spelare,

Läs mer

SK Lejons verksamhet

SK Lejons verksamhet SK Lejons Vision Kunna erbjuda alla som vill spela hockey möjlighet för detta oavsett kön, talang eller ekonomisk situation. Vara en klubb där utrymme ges både för de som spelar hockey för att det är kul

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 BAKGRUND. är en träningsgrupp inom SFK som har tränat ihop under se år. 2018 blir det sjunde året som grupp och andra året med 9- mannaspel. Träningsgruppen består, i skrivande stund, av 16 spelare samt

Läs mer

P03 FÖRÄLDRAMÖTE

P03 FÖRÄLDRAMÖTE P03 FÖRÄLDRAMÖTE 2015-09-05 Introduktion Ambition för säsongen Kalender Ekonomi alla är delaktiga i laget Kommentarer, återkoppling & frågor AGENDA Ledare Torbjörn Håkansson, Tomi Ahovalli, Magnus Bystedt,

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2016/17

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2016/17 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2016/17 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15 (får uppmärksammas även denna säsong då vi är fortsatt väldigt stolta)... 3 Styrelsen 2016/17... 4 Ekonomi...

Läs mer

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF Älgarna En fotbollsförening för pojkar, flickor, dam och herrar baserad på ungdomsverksamhet samt senior verksamhet. Föreningen bildades 1919 och sysslar bara med fotboll på

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla utg 2 mars 2015 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

Saga innebandy uppsala

Saga innebandy uppsala saga innebandy o uppsala POLICY DW Daniel Werkmäster GN Gunnar Nyborg POLICY FÖR IDROTTSSÄLLSKAPET SAGA Föreningens målsättning och ideologi ldrottssällskapet Saga (IS Saga) bildades 1992 och ungdomsverksamheten

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Föräldramöte IF Brommapojkarna F03-2

Föräldramöte IF Brommapojkarna F03-2 Föräldramöte 170315 IF Brommapojkarna F03-2 Dagordning 2016 - vad gjorde vi? Spelarstatistik 2016 Seriespel, cuper & lagaktiviteter 2017 Utbildningsplan Modell för uttagning till match Utmaningar i verksamheten

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Intervjuer, fakta & statistik, aktuell tabell och mycket mer!

Intervjuer, fakta & statistik, aktuell tabell och mycket mer! Intervjuer, fakta & statistik, aktuell tabell och mycket mer! Så många som möjligt Så länge som möjligt! Häljarps SK som grundades 1998 utav familjen Wiktorin med Kenneth Wiktorin i spetsen är en ideell

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

P03 FÖRÄLDRAMÖTE

P03 FÖRÄLDRAMÖTE P03 FÖRÄLDRAMÖTE 2016-08-25 Introduktion Kommande säsong Kalender Ekonomi alla är en del av laget AGENDA Ledare Torbjörn Håkansson, Tomi Ahovalli, Magnus Bystedt, Martin Enquist, Richard Larsson, Håkan

Läs mer

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Utveckla spelare till representationslaget Innebandyn är den huvudsakliga idrotten Meddela sig vid frånvaro från träning respektive match Hänsyn tas

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

Onsala BK. Föräldramöte F Fotboll, Glädje och Gemenskap

Onsala BK. Föräldramöte F Fotboll, Glädje och Gemenskap Onsala BK Föräldramöte F04 20171129 Fotboll, Glädje och Gemenskap Summering 2017 Truppen Träning Seriespel Cuper Ekonomi Planering 2018 Truppen Rollfördelning Träning Aktiviteter Seriespel Cuper Agenda

Läs mer

IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte

IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte 2018-09-13 18 glada flickor som gillar fotboll Vilka vi Flickor 09 är Flickornas föräldrar som gillar att engagera oss med/ i våra barn Närvarande i kväll.. Agenda

Läs mer