Resan till USA Söndag den 19 juni

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Resan till USA 2005. Söndag den 19 juni"

Transkript

1 Resan till USA Söndag den 19 juni Vi började vår resa vid Angöringen, med Tisells Buss, anlitad av Hasses Busstjänst, som skulle köra oss till Kastrup. Vi gjorde ett uppehåll vid Ekeröds rasten där vi fikade. Sedan gick färden vidare till Kastrup över Öresundsbron. Vid den automatiska inbokningen på Kastrup blev det strul med Bengts biljetter, så vi fick ta oss till manuell inbokning. Då kom det fram att Bengt Pettersson redan var inbokad. Vi fick förklara, att det fanns två stycken med det namnet från Lyckeby, som skulle åka till Boston via Island. Hon förklarade att datorn inte klarade ut detta. Efter 3 timmars flygtid landade vi på Kettlaviks flygplats. Vi fick se ett mycket kargt landskap. Vi såg bara blå lupiner som växte vid kanterna. Efter ca 4 mil med buss, kom vi fram till Gästhous Duna. Där bokade vi in och fick mycket stora och fina rum. Sedan var det dags att ta oss in till stan för att hitta ett matställe. Det blev en promenad för att hitta en busshållsplats. Vi fick fel beskrivning av en på hotellet, så det blev en extra lång promenad i regnvädret, innan vi hittade till en buss, som gick in till stan.vi var på väg åt fel håll, men vi hoppade på och fick betala 4400 isländska kr för hela gänget, men samtidigt fick vi en rundtur på ca 20 min. Maten var inte billig Det var inte lätt att få mat för 20 personer men det gick att ordna en mix av pizza och pasta.efter maten tog vi taxi hem till hotellet.

2 Måndagen den 20 juni Vi började dagen med en vandring på ca en halv timme, vid sjökanten nedanför hotellet före frukost. Efter en pratstund med ägarna för gästhouset kom det fram, att de själva var dansare och ledare för en dansgrupp, så vi överlämnade en Hamboringens jubileumsbok och vårt senaste nummer av Hamborings - tidningen. Därefter var det dags att packa in våra väskor i bussen, för att ta oss ut till Blå lagunen, där vi skulle bada i de varma källorna. Det går inte att beskriva detta bad med ord, det måste upplevas. Det 38 grader varma blå vattnet mitt i det karga svarta lavalandskapet. Efter två timmar var det dags att resa vidare till flygplatsen. Efter 6 timmars flygresa landade vi i Boston, där Marianne Djusberg mötte upp. Vi tog en buss till Braintree, där våra värdfamiljer mötte upp. Vi spreds ut på följande orter Weymouth, Quincy, Schrewsbury, Westwood, Norwell, Plymouth, Avenue Holbrook och Abington. Det blev inga gångavstånd mellan oss, utan mellan en halv timme till en timmes bilfärd. Britt-Mari o Ingvar och vi hamnade hos Marianne i Abington. När vi kom hem till henne och blivit visade runt till våra rum bjöd hon på kaffe och smörgås och vi satt och pratade en stund

3 Tisdagen den 21 juni Vi började med frukost, som innehöll risgrynspudding och amerikanska muffins och kaffe. Därefter tog vi en promenad i samhället.sedan åkte vi till det stora varuhuset i Braintree. Där mötte Birgitta o Lennart upp, för de bodde hos Mariannes son Karl-Anders. Vi gick och strosade där några timmar. Sedan var vi inbjudna till Karl-Anders för att grilla och bada i poolen. Där fick vi också träffa Marianns andra sons familj. Det var en varm och solig dag. På kvällen, när vi kom hem, fick vi kontakt med Håkan o Lena, och berättade för dom vad som skulle hända nästa dag. Els-Marie och jag informerade övriga i gruppen om vad som skulle hända nästa kväll. Onsdag den 22 juni Efter frukosten åkte vi bil till Braintree, Därifrån tog vi tåget till Boston. Birgitta o Lennart mötte upp på stationen. Marianne visade oss runt i Boston. Vi var i saluhallen och i Public Park Vi tittade på monumentet, som var uppbyggt som påminnelse om judarnas lidande under andra världskriget. Vi träffade Agneta, som tagit sig dit på egen hand, medan Birger var på golfbanan. Vi skrev lite vykort och sedan åkte vi tåget tillbaka till Braintree, Väl hemma hos Marianne skrev vi ytterligare några vykort. Sedan åkte vi till Vikingaklubben. Där mötte Håkan o Lena samt de övriga dansarna i gillelaget upp. Där blev vi bjudna på Boston beens, kall skinka,korv med bröd, kaffe och en Boston paj (sockerkaka med choklad och någon god fyllning). Torsdag den 23 juni Vi började dagen med frukost. Sedan tog vi oss ner till hotell Sheraton i Braintree, där vi träffade övriga dansare och deltagare i Vikingaklubben, för att åka buss till Boston. Vi åkte med en skolbuss hela vägen. När vi kom in tog vi oss fram till den plats där Dacktour ( ankturen ) började. Sedan började den guidade färden runt Bosten med Ducktour, som gick både på land och i vatten. Efter turen var det dags för fika. Därefter var det dags att ta båten från Boston ner till Qunney båtvarv. Detta var en jättefin upplevelse med vackert väder och fina vyer. Väl framme väntade bussen, för att ta oss tillbaka till Sheraton hotell. Sedan tog vi oss hem till våra värdfamiljer.

4 På kvällen åkte vi till Vikingakubbens lokal i där vi skulle ha vår första uppvisning. Kvällen började med smörgåsbord som innehöll sill, köttbullar, skinka, rödbetor, gurka, potatis, bruna bönor, isterband, mörkt bröd och knäckebröd. Efter maten var det dags för uppvisningen. Marianne informerade om Hamboringens tillkomst. Håkan Flenhagen presenterade danserna och skötte musiken. Han presenterade även oss dansare. Uppvisningen var mycket uppskattad och alla levde med i musiken. Efter uppvisningen blev vi uppvaktade med blommor och present till var och en som var med. När vi fått presenterna, dansade vi festvalsen, och tackade för oss med att överlämna ett standar och Hamboringens jubileumsbok samt senaste nummer av vår tidning med hjälp av Håkan som framförde detta på engelska. Därefter blev det kaffe med frukt och dans. Många kom fram och tackade oss för en bra uppvisning, och frågade hur mycket vi tränade i veckan och om vi var proffs. Fredag den 24 juni Hela gänget samlades vid hotell Sheraton i Braintree för att åka buss till Fenway stadion, som är basebollsklubben Red Sox hemmaarena. Där fick vi en guidad rundvandring till alla sevärdheter. Guiden förklarade mannen med hatten och den röda stolen. Den röda stolen visar den plats som är det längsta slaget hittills. Här fick man se hur idrotten kan byggas upp, som en stor industri, med sin verksamhet och reklam, i en stad som Boston.

5 Därefter åkte vi hem till våra värdfamiljer för att förbereda oss inför kvällens festlighet, hummerafton med dans på Vikingaklubben. Dansen på kvällen var mycket blandad med musik som gammaljazz, gammeldans, linedance, modernt och bugg. Lördag den 25 juni Efter frukosten kom Rolf o Barbro till Mariann, för de skulle åka med oss till Worcester, där vi skulle fira mid-sommar. Först körde vi till hotell Sheraton i Braintree för att möta upp Håkan o Lena och Birger o Agneta. Sen tog vi sällskap till festen i Worcester. Det tog ca två timmar att komma dit. När vi kom dit var det dags för fika. Vi gick runt och såg på försäljningen och köpte lotter Lisbeth vann en liten docka med Sverigedräkt. Inger köpte en liten amerikansk flagga. Där fick vi en svensk lunch med potatismos, köttbullar och lingon. Nils Lundin spelade på sitt dragspel. Efter maten var det dags för en uppvisning på ca 15 min. Det blev uppskattat av publiken som var där. Vi fick kaffe, glass och pepparkaka. Sedan var det dags för dans runt midsommarstången med dragspelsmusik av Nils Lundin. Vi dansade Små grodorna,små fåglarna i skogen och Karusellen. Trots värmen, 34 grader, var hela gillelaget med och lekte. Därefter var det dags för underhållning av tre flickor som sjöng. Efter detta åkte vi den långa vägen hem till Marianne. På kvällen körde Marianne oss till en Kinesisk restaurang, där vi åt en buffé, Rolf o Barbro var också med. Det var jättegott och trevligt. Som avslutning fick vi ananas och en liten kaka. I kakan fanns ett papper med en spårdom. Plötsligt ropade Britt-Marie Oh jag åt upp alltihop. Hon svalde papperslappen också. Oj vad vi skrattade åt detta. Efter maten kom Rolf o Barbros värdinna, Lillie, och hämtade dem vid restaurangen och vi åkte hem. När vi kom hem försökte vi att titta på Folkdanslages DVD, men den funkade inte. Vi var ganska trötta så vi gick och la oss tidigt.

6 Söndag den 26 juni Efter frukosten åkte vi till Plymout Rock. Där träffade vi Barbro och Rolf. Det var en jättevarm dag, ca 40 grader. Vi såg Monumentet av pilgrimernas ankomst och Indianstatyn som stod på höjden framför museet, som tyvärr var stängt. Vi gick och åt en god krabbrulle. Därefter åkte vi en båttur med hjulångaren Pilgrim Belle runt i hamnen. Det tog ca. 75 min. Det svalkade lite när vi var ute på vattnet, Marianne kom vid tretiden och hämtade oss för att sedan åka ut till Cap Cod. Vi stannade vid världens bredaste handgjorda kanal ca. 2 mil lång. Där gjorde vi en liten promenad. Färden gick vidare över bron ner till Mariannes sommarstuga. Vi tog ett bad i Atlanten. Sedan åkte vi till en restaurang på Cap Cod där vi åt en god fiskrätt. På hemvägen körde vi och tittade på John F Kennedy monumentet och ett monument av Cap-Codbor som deltagit i Koreakriget. Måndag den 27 juni Idag tog vi det lugnt. Marianne var en runda på jobbet, så vi åt frukost på egen hand. När hon kom hem, åkte vi till affären och handlade. Vi åkte till hennes firma där vi tittade lite på DVD filmen om Folkdansarnas uppvisning på Marinmuseet 2004.Sedan tog vi oss en tur till Rockland där vi såg mobila hus ( husvagnshus ).Det är ett område där man får köpa hus om man är över 55 år. Man köper sitt hus för ca dollar och hyr marken för ca dollar /mån. Vi var inne och tittade i ett av husen, eftersom Marianne hade det till försäljning.

7 När vi kom hem packade vi och städade efter oss. Britt-Marie o Ingvar och vi tog en promenad. När vi gått en stund, kom Marianne och körde oss till Statpark, där vi gick en runda. Vi såg solnedgången, hörde grodorna kväka samt fick vi se eldflugor. Efter promenaden åkte vi hem, och överlämnade presenten, till Marianne, och tackade för en underbar vecka och allt hon ställt upp med, då hon visat oss runt i Bostonregionen, Tisdagen den 28 juni Medan Bengt lagade frukost, åkte Ingvar och Marianne och hämtade sonhustruns bil, för att vi skulle kunna få all vår packning med oss till stationen. Efter frukosten packade vi färdigt och lastade bilen. Marianne skickade med lite frukt på resan. Sedan åkte vi till stationen Route 128 där alla samlades för att åkta med tåget till New York kl Marianne var med ute på perrongen och vinkade av oss. På färden ner till New York fick man se en hel del nerslitna och dåligt underhållna byggnader, samt en skiftande natur.

8 Vi var framme på New York station kl Sedan tog vi oss till fots fram till hotellet. Det tog ca 10 min. Vi inkvarterade oss på hotellet, och bestämde att gå ut och äta på kvällen. Vi tog oss till Marinas, som var ett ställe, där man åt en buffé. Här betalade man efter vikt, på vad man tog till sig. Efter maten tog vi en kvällspromenad på 5:e avenyn ner till Wasshingtonmonumetet vid Wassington park. Sedan tog vi 6:e avenyn hem till hotellet. Onsdagen den 29 juni Alla samlades på hotellet kl för att ta sig till Brodway cafe, för att äta en amerikansk frukost. Därefter tog vi en rundtur med båt runt hela Manhattan. Vi blev fotograferade när vi gick ombord på båten Cirkle Lenine. Där pratade en guide hela tiden under den 3 timmar långa båtresan. Vi orkade inte lyssna eftersom han pratade så fort. Vi körde förbi den äldsta piren i New York i Battey Park. Sedan kom vi till frihetsgudinnan. Aldrig hade jag kunnat föreställa mig henne så stor. Vi såg Ellis Island där 16 miljoner emigranter kom i land Vi körde under Brocklyn Bridge,Manhattan Bridge. Tribowougen Brige, Ward s Island Bridge.och Halfen River Bridge. Vi såg Yankee stadium och ett stort C som stod för Columbia Universitet. Det tog studenterna 10 år att måla bokstaven, eftersom polisen schasade bort dem hela tiden. Vi körde under ytterligare broar tex. Georg Washington Bridge. Vi såg Riverside church och ett monument över soldater och sjömän som omkommit i det civila kriget.

9 Vi gick sedan hem och duschade och klädde om oss inför middagen på kvällen. Vi samlades kl för att ta oss till restaurangen. På vägen dit stannade vi till i Madison square park där vi lyssnade på jazzmusik. Kl bokade in oss på restaurangen, där vi åt en god middag tillsammans. Efter båtturen promenerade vi till Empire State buildning. På vägen dit stannade vi då och då, och handlade datagrejer och vykort bla. Vi följde med strömmen upp till biljettkön. Det var många kringelkrokar och stopp innan vi var framme vid hissarna. Till 60:e våningen gick det snabbt och lätt. Till nästa 8 våningar blev det lite problem, då folk som redan var uppe och ute på utsiktsplatsen, måste gå in igen p.g.a. regnväder. När vi äntligen kom upp på 68:e våningen var uteplatsen stängd, så vi fick gå innanför väggarna och titta ut genom fönstren. Där uppe var som ett köpcentrum med försäljning av alla slags souvenirer.

10 Torsdagen den 30 juni Vi började även denna dag med frukost på Brodway cafe. Efter frukosten samlades vi kl.10.00,för då skulle Caroll, Nisses kusin, komma. Hon hade inte kommit till kl Då förslog vi att vi skulle ta tunnelbana upp till Columbus Circle vid Central Park South, Där åkte vi, Stig, Inger, Rolf och Barbro cykelvagn runt i 40 min och blev guidade Vi fick se bl.a John Lennons minneslund, där hans fru hade planterat växter från hela världen. Vi gick sedan en runda i parken. Kl var det dags för samling igen, för att ta oss ner till Rockefeller center. Där gick vi runt och tittade på många sevärdheter. Vi gick in i Manhattans näst största kyrka som är katolsk och mycket fin. Därefter tog vi oss till fots ner till 26:e gatan, för att äta en bit mat och sedan fortsätta hem till hotellet. Kl samlades vi igen för att ta oss upp till teaterkvarteren för att se Mamma Mia. Vi tog Taxi upp Cadillac Winter garden theater på Broadway på 50:e gatan.teaterlokalen var mycket utsmyckad och säkerligen mycket gammal. Föreställningen gick i två akter och var otroligt fin med många duktiga skådespelare, sångare och dansare. Vilken härlig ABBA musik Alla stod och klappade händer när showen var slut. En fantastisk upplevelse. Som avslutning sjöng de Waterloo. till Efter föreställningen gick vi hem genom Manhattans gator.

11 Fredagen den 1 juli Nu var det dags att börja hemresan, efter vår vistelse i USA, så efter frukosten gick vi upp på rummen och packade färdigt. Alla bar ner väskorna till Bengt o Karins rum, som vi hade tillgängligt hela dagen, fram till avresan från hotellet. Karin o Bengt, Anita, Maj, Malte o May och vi gick ut för att shoppa. Vi vandrade mellan 4:e och 6:e avenyn, där vi var inne i en del varuhus. Vi var inne på ett Postkontor för att köpa frimärken. Det var lång kö till alla kassorna. Sedan gick vi vidare upp mot hotellet. Uppe på 20:e gatan var det underhållning och dansuppvisning av en ungdomsgrupp. Kl avgick bussen från hotellet till Kennedy flygplatsen, där vi bokade in oss. Planet blev 1 tim 30 min försenat från Kennedy flygplatsen till Kettlavik på Island. Vi fick en trevlig kille bredvid oss i planet. Han var född i Brasilien och jobbade i New York och hade flickvän i Norge. Han skulle ha semester 9 dagar på Island. När vi landade på Island såg det ut som det hade regnat en hel del. Här bytte vi plan till Köpenhamn där vi landade kl Där stod chauffören med bussen och väntade på oss, så det vara bara att plocka in väskorna, och börja hemfärden till Karlskrona. Vi stannade till och handlade lite i shoppen utanför Köpenhamn. Sedan stannade vi och åt på Ekerödsrasten Väl framme i Karlskrona tackade vi chauffören för den fina service vi fått. Alla var trötta men otroligt nöjda med denna resa, som gett oss så många härliga upplevelser och minnen. Text o foto Bengt o Lisbeth

Europaresa till Prag Hp2 Staffangymnasiet 2-8 maj 2009

Europaresa till Prag Hp2 Staffangymnasiet 2-8 maj 2009 Europaresa till Prag Hp2 Staffangymnasiet 2-8 maj 2009 Medverkande elever: Josefiné Wahlström, Louise Pettersson, Sofie Sundvall, Johanna Jonsson, Sandra Turesson, Nadia Persson, Sanna Rosenqvist, Mikaela

Läs mer

Gruppbild från släktpicknik i Platte. Rapport från Spinnel-Annas USA-resa 2000. Lennart Stensson

Gruppbild från släktpicknik i Platte. Rapport från Spinnel-Annas USA-resa 2000. Lennart Stensson Gruppbild från släktpicknik i Platte Rapport från Spinnel-Annas USA-resa 2000 Lennart Stensson Rapport från Spinnel-Annas USA-resa 2000. Min högst personliga dagbok från släktresan Lennart Efter en kväll

Läs mer

Resa till Island 2002

Resa till Island 2002 Berit hade bestämt att hon ville fira sin 60 års dag på Island. Hon känner att hennes rötter måste vara där. Hon har ingen släkt där och ingen av hennes förfäder kommer från Island så det måste vara ett

Läs mer

Facit till Svenska för utländska studenter GUNILLA REHNQVIST

Facit till Svenska för utländska studenter GUNILLA REHNQVIST Facit till Svenska för utländska studenter GUNILLA REHNQVIST ÖVNING 002 a) svar eller svara b) plural c) hon 003 a) 12 (tolv) b) 21 (tjugoett) c) 18 (arton) d) 11 (elva) e) 20 (tjugo) f) 22 (tjugotvå)

Läs mer

NICARAGUARESAN 2014 En reseberättelse om Vision For All resan till Nicaragua 23 augusti 3 september 2014. -mina personliga intryck

NICARAGUARESAN 2014 En reseberättelse om Vision For All resan till Nicaragua 23 augusti 3 september 2014. -mina personliga intryck NICARAGUARESAN 2014 En reseberättelse om Vision For All resan till Nicaragua 23 augusti 3 september 2014. -mina personliga intryck Text: Per Söderberg Foto: Per Söderberg och Birgitta Wejlin Syftet med

Läs mer

Vfu-resa i Italien 2009-03-24

Vfu-resa i Italien 2009-03-24 2009-03-24 Vfu-resa i Italien Jag har fått förmånen att följa med en kollega från Eslövs gymnasium på en resa till norra Italien i ett internationaliseringsprojekt. Vi skulle placera ut 7 elever på APU-platser.

Läs mer

Resa till Brasilien med Östras gäng 12-26 september 2008

Resa till Brasilien med Östras gäng 12-26 september 2008 Resa till Brasilien med Östras gäng 12-26 september 2008 I detta dokument har olika minnen och händelser blivit nedtecknade. Flera av Brasilienresenärerna har bidragit med texter, visor, fotografier, teckningar

Läs mer

21 Åsa och Morgan för tio år sen uttal

21 Åsa och Morgan för tio år sen uttal 21 Åsa och Morgan för tio år sen uttal Då `bodde vi i `Solna. Min bror Ulf `jobbade ett år i Norge och vi fick `hyra hans `lägenhet. Morgan arbetade som konstruktör på ett `företag i `Bromma och jag gick

Läs mer

Resedagbok. Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014. Machame Route, Whiskey rutten

Resedagbok. Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014. Machame Route, Whiskey rutten Resedagbok Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014 Machame Route, Whiskey rutten Nu är 6 månaders fysisk och mental förberedelse till ända och det är dags för en ny utmaning. Jag ska ta mig

Läs mer

1 Åsa och Morgan uttal

1 Åsa och Morgan uttal 1 Åsa och Morgan uttal `Åsa är `trettifyra år och psykolog. Hon bor i ett rött `radhus på `Backenvägen `hundrasextisex i Umeå. `Åsa är gift med Morgan `Isaksson och har `fyra barn, en `pojke och tre `flickor.

Läs mer

S:t Eriks katolska skola

S:t Eriks katolska skola S:t Eriks katolska skola Skoltidningens första nummer höstterminen 2013 Nu har vi redan avverkat terminens första veckor och här kommer ett smakprov på vad som har hänt på S:t Eriks katolska skola under

Läs mer

Dagbok för Skellefteå Symphonic Bands resa till Tjeckien 15 april 24 april 2005

Dagbok för Skellefteå Symphonic Bands resa till Tjeckien 15 april 24 april 2005 Dagbok för Skellefteå Symphonic Bands resa till Tjeckien 15 april 24 april 2005 Lördag 16 april Efter en oerhört varm (för andra kall) natt på bussen, stannade vi för att äta frukost i Upplands Väsby för

Läs mer

SENEGALPROJEKT I APRIL VÅREN 2012. Gemensamt för gymnasierna i gymnasienätverket Team Nord i samarbete med Kronoby folkhögskola.

SENEGALPROJEKT I APRIL VÅREN 2012. Gemensamt för gymnasierna i gymnasienätverket Team Nord i samarbete med Kronoby folkhögskola. SENEGALPROJEKT I APRIL VÅREN 2012. Gemensamt för gymnasierna i gymnasienätverket Team Nord i samarbete med Kronoby folkhögskola. BLOGG 1 Resan inleds Resan till Senegal inleddes kl 3.00 på söndag morgon

Läs mer

Kerala och Rajasthan oktober 2008

Kerala och Rajasthan oktober 2008 1 Kerala och Rajasthan oktober 2008 Resan gick till Kerala där vi vilade ut en vecka på ett ayurvediskt resort. Vi flög sedan till Delhi och fortsatte till Rajasthan, den färgstarka delstaden i Indien

Läs mer

Till Rajasthan och Kerala

Till Rajasthan och Kerala Till Rajasthan och Kerala Resan gick till Kerala där vi vilade ut en vecka på ett ayurvediskt resort. Vi flög sedan till Delhi och fortsatte till Rajasthan, den färgstarka delstaten vars namn betyder konungarnas

Läs mer

Rapport från min APL i Japan!!

Rapport från min APL i Japan!! Rapport från min APL i Japan!! Inledning När jag började i ettan fick jag reda på att man hade en chans att få åka utomlands på praktik. Vi fick söka utlandspraktik i runt jullovet i tvåan och fick reda

Läs mer

Rapport från Teater Albatross turné till Kongo och Rwanda 5-20 juni 2010

Rapport från Teater Albatross turné till Kongo och Rwanda 5-20 juni 2010 Rapport från Teater Albatross turné till Kongo och Rwanda 5-20 juni 2010 I samband med att Kongo (DRK) i juni 2010 firade 50 år av självständighet, gästspelade Teater Albatross föreställningen KONGO på

Läs mer

Italienresan 2010. Lördag 19 Juni.

Italienresan 2010. Lördag 19 Juni. Italienresan 2010 Då var det dags för en resa till outforskat territorium igen, södra Italien. Vi har hyrt en stuga på en svenskägd turistanläggning 6 mil norr om Neapel kallad La Serra. 14 dagar skall

Läs mer

Lubba Runt Nr 3, 2006

Lubba Runt Nr 3, 2006 Manusstopp till nästa Lubba Runt är måndagen den 20 november 2006. Utgivningsdag är den 27 november. Lubba Runt är medlemsbladet för Spånga Folkdansgille c/o Gunnel Petersson, Elsbyvägen 66, 162 70 Vällingby

Läs mer

ÖLMSTAD PINGST. www.olmstadpingst.com

ÖLMSTAD PINGST. www.olmstadpingst.com ÖLMSTAD PINGST www.olmstadpingst.com P R O G R A M - I N F O R M AT I O N - R E P O R TAG E SEPTEMBER - NOVEMBER 2013 VÄLKOMMEN HEM! Av: Thore Johansson Jag hörde en berättelse om en man i ett amerikanskt

Läs mer

FRAMSTEGSTEST 1. Kapitel 1 3. 1 Vad svarar man? 2 Frågeord. Ringa in rätt alternativ.

FRAMSTEGSTEST 1. Kapitel 1 3. 1 Vad svarar man? 2 Frågeord. Ringa in rätt alternativ. FRAMSTEGSTEST 1 Kapitel 1 3 1 Vad svarar man? Ringa in rätt alternativ. Namn: 1 Arbetar du? a Ja, tack. b Nej, jag studerar. c Svenska och engelska. 2 Har du barn? a Ja, en dotter och en son. b Ja, jag

Läs mer

SPANIENRESAN 2008-2009 DEL 2

SPANIENRESAN 2008-2009 DEL 2 SPANIENRESAN 2008-2009 DEL 2 Här följer nu resten av våran övervintring i Spanien. Den föregående berättelsen avslutades med Nyårsafton. TORSDAG 1 Jan Nyårsdan Några större fyrverkerier syntes inte kl

Läs mer

R e s e b e r ä t t e l s e f r å n B S O K : s r e s a t i l l T j e c k i s k a 5 - d a g a r s 3 1 j u l i t i l l 9 a u g u s t i 2 0 0 5

R e s e b e r ä t t e l s e f r å n B S O K : s r e s a t i l l T j e c k i s k a 5 - d a g a r s 3 1 j u l i t i l l 9 a u g u s t i 2 0 0 5 R e s e b e r ä t t e l s e f r å n B S O K : s r e s a t i l l T j e c k i s k a 5 - d a g a r s 3 1 j u l i t i l l 9 a u g u s t i 2 0 0 5 Avresa söndag den 31 juli På eftermiddagen söndagen den 31/7

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Hörmanus till elevboken (sfi D)

Hörmanus till elevboken (sfi D) 1 Nyheter Lyssna på nyheterna. Vilka påståenden stämmer med nyheterna. Det blir fyra bokstäver över. 1 Elever som byter gymnasieskola eller program får räkna med att de ibland måste studera fyra till fem

Läs mer

Olas reseberättelse från SPA-resan till Pärnu 3-11 juni 2012

Olas reseberättelse från SPA-resan till Pärnu 3-11 juni 2012 Dag 1 Söndag 3 juni Resan började kl 13.05 på Gävle busstation i hällande regn, vi skulle åka med Tallinks anslutningsbuss till Värtahamnen. På busstationen stod det en buss från Traveller i Stockholm

Läs mer

Vår och Sommar 2012 SWEA BLADET MICHIGAN

Vår och Sommar 2012 SWEA BLADET MICHIGAN Vår och Sommar 2012 SWEA BLADET MICHIGAN www.sweamichigan.org VÅR & SOMMAR 2012 STYRELSEN 2012: Lena Fransén-Dean Lotta Olvegård Marie-Ann Halladay Ingela Oginsky Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Elever vid Kista folkhögskola berättar om. Min första tid i. Sverige

Elever vid Kista folkhögskola berättar om. Min första tid i. Sverige Elever vid Kista folkhögskola berättar om Min första tid i Sverige Baarlin berättar om första tiden i Sverige Jag heter Baarlin. Jag kom till Sverige i juli 2005. Jag åkte till Finland. Jag satt i arrest

Läs mer

FRAMSTEGSTEST 1. Kapitel 1 3. Namn: 1 Vad svarar man? 2 Frågeord. Ringa in rätt alternativ. 6 När är du född? a 1990. b I Malmö. c 25 år.

FRAMSTEGSTEST 1. Kapitel 1 3. Namn: 1 Vad svarar man? 2 Frågeord. Ringa in rätt alternativ. 6 När är du född? a 1990. b I Malmö. c 25 år. FRAMSTEGSTEST 1 Kapitel 1 3 Namn: 1 Vad svarar man? Ringa in rätt alternativ. 1 Jag söker jobb på restaurang. a Jaha. Lycka till! b Det var så lite. c Tack så mycket. 2 Vad har du för yrke? a På förskola.

Läs mer

Vietnam Studieresa, avresedagen

Vietnam Studieresa, avresedagen Vietnam Studieresa, avresedagen Vi är ett glatt gäng som möte upp på Stockholms Centralstation. Där det är perfekt ordnat och vi får en bra genomgång av Magnus som representerar Arlanda Express och deras

Läs mer