SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min"

Transkript

1 Kapitel 1 SMÅLAND Vi är hemma i Malmö hos min kompis Stephanie och vi satt och tittade på tv och så tittade vi på ett program om Sveriges landskap. Sen kom Stephanie på en ide, hon sa - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till många landskap. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min häst då? Sa jag - Vi kan väl ta med henne? Sa Stephanie - Ja det kan vi men, du har ju ingen häst så du kan få låna en häst av mig? - Tack! Sa Stephanie - När ska vi åka då? Sa jag. - Vi kan väll åka imorgon så vi hinner packa också? Sa Stephanie.

2 - Ja vi kan åka imorgon det går jätte bra Sa jag. Vi packade så att vi hade grejer när vi skulle resa genom Sveriges landskap. Vi hade packat ficklampa, sovsäckar, tält, kläder, pengar, mat och massa andra saker. Vi skulle precis gå och lägga oss när vi hörde ett ljud, det kom uti ifrån på gården. Vi gick och tittade i fönstret, det var någon person med vita kläder, sen bara helt plötsligt är personen borta. Vi var inte så rädda för vi kanske tittade i syne. Vi la oss i sängarna och somnade ZzZzZzZzZzZz. På morgonen var vi jättetrötta när vi gick upp och fixade oss. Sen la vi upp våra saker på ett släp. Sen red vi iväg. Vi skulle rida till Småland, Vi red på stigar i skogen och på grusvägar. Vi red på morgonen. Vi var lite hungriga för vi inte hade ätit frukost så vi stannade i skogen på ett mysigt ställe och åt där. Sen packade vi ner frukosten igen. När vi skulle sätta oss på hästen såg vi den vita personen igen det var jätteläskigt att vi såg personen igen så vi galopperade iväg. Vi red till mina mamma och pappas stuga som låg utanför Värnamo i Småland. Vi gick in i en affär som låg en bit från deras stuga och ställde hästarna i ett stall som dom hade där uppe. Vi skulle gå in till mataffären och skulle handla lite saker för vi skulle kunna duscha så vi köpte schampo, balsam och tvål. När vi skulle gå och betala så såg vi den vita personen igen så vi betalade snabbt. När vi stod vid kassan såg vi en landskapsbok så vi tog den också. Jag tittade i den då såg jag att Smålands landskaps djur är utter och att Smålands landskaps blomma är Linnea. Vi gick hem och vi

3 duschade för vi kände oss smutsiga. När vi hade duschat så åt vi mat sen så gick vi och la oss. Vi hade vaknat och vi gick upp och åt frukost. sen efter det så skulle vi hitta på något så jag sa - Jag vet ett ställe som vi kanske kan gå till idag? - Vad för ställe? Frågade Stephanie. - High Chaparral sa jag. - Vad är High Chaparral? Frågade Stephanie. - High Chaparral är ett cowboy och indian ställe det är jätte roligt där, jag var där när jag var liten sa jag. - Ja vi kan väll gå dit det värkar jätte roligt sa Stephanie. Vi åkte buss till High Chaparral. När vi kom in tittade vi på en tidning där det stod att High Chaparral showen börjar om tio minuter så vi sprang dit så vi skulle hinna se den. Vi satte oss på läktaren. När vi hade sett klart på showen gick vi för att äta något. När vi skulle gå in på restaurangen hörde jag någon som viskade i mitt öra jag vände mig. Det var ju vår kompis Isabella. - Hej! Vad gör du här? sa vi. - Hej! Jag är här med min familj, vad gör ni här då sa Isabella. - Vi ville hitta på nåt så vi gick hit sa vi. - Okej men jag måste gå nu men vi ses kanske sen sa Isabella. - Okej Hejdå! sa vi. Hejdå! sa Isabella. Vi gick vidare och vi fick prova yxkastning det var jätte roligt, sen fick vi också prova pilbåge det var också jättekul. Vi åkte buss hem till stugan.

4 Klockan var ungefär 19:23 när vi kom hem. Vi skulle titta om det var mörkt så vi gick ut till köket och tittade ut från det fönstret. Vi tittade ut och det var inte mörkt. När vi vände oss om och skulle sätta oss ner hörde vi ett skrik från vår brygga. Det var den vita personen igen så vi var ganska rädda så vi gick in i sovrummet och la oss i sängarna och vi somnade snabbt. Vi hade vaknat och vi satte oss vid bordet och jag tittade i en bok om småland. Jag tittade på en sida som det stod vilket som är största staden i Småland, och största staden i Småland var Jönköping. Det finns också många sjöar och skogar. Vi skulle åka till Gränna idag och vi skulle åka snart. - Ska vi åka till Gränna idag? sa Stephanie. - Ja det kan vi sa jag. - Vi kan väl åka efter vi har ätit sa Stephanie. Ja! det gör vi sa jag. Vi åkte till Gränna nu, vi åkte buss dit. När vi kom fram så gick vi in i polkagris affären. Vi tittade när dom gjorde polkagrisar. Det var väldigt många som stod och tittade på så man fick tränga sig fram. Sen handlade vi polkagrisar. Den dagen var inte så lång. När vi åkte hem så tog det 1 tim och 5 min. Vi somnade nästan på bussen för vi var så trötta. Klockan var ungefär 18:10 på kvällen. Vi hade vaknat och vi skulle äta frukost.

5 Sen när vi hade ätit så skulle vi gå ut i skogen och plocka svamp. Vi hade klätt på oss och nu skulle vi gå ut i skogen Vi kom ut i skogen och vi hade hittat lite kantareller. Vi gick ganska långt och vi såg älgar och rådjur. Vi gick hem, För vi var trötta. Vi gick och la oss i sängen och vi somnade snabbt. Vi skulle åka vidare till Östergötland. Men först skulle vi packa. Vi packade hela kvällen och så gick vi ut och gav hästarna mat när vi skulle gå in igen så var dörren öppen. Vi skulle gå in när vi såg den vita skuggan som precis stod vid ingången vi sprang upp på balkongen och våra väskor stod där så vi tog dom. Sen låste vi dörrarna och sprang upp till hästarna. Vi sadlade och tränsade snabbt och sen red vi iväg jättesnabbt. Då var vi på väg till ÖSTERGÖTLAND!

6

7 Kapitel 2 Östergötland Vi var påväg till Östergötland och vi såg väldigt mycket skog och åkrar. I Östergötland är det många skogar och åkrar. Östergötlands landskaps blomma är blåklint och landskapsdjuret är knölsvan. Vi skulle rida till ett hotell som heter Djur Hotellet. Där kunde man ha sina djur med sig. När vi kom fram fick man ställa hästarna i ett stall. Vi ställde hästarna i vars en box och gav dom mat som man fick gratis där. - Ska vi gå och äta på någon resturang? frågade Stephanie. -Ja det kan vi väl sa jag. Vi hade vilat i en stund nu. Så vi skulle gå till restaurangen nu. Den låg bara på andra sidan av vägen. Vi skulle äta på Millenium. Vi satt på restaurangen och Stephanie gick på toa. Sen när hon kom ut sa hon att hon såg den vita personen/skuggan igen. - Nikki jag såg den skuggan igen sa hon med darrande röst. - Ta det lugnt! Sa jag. -Jag kan inte ta det lugnt! Sa Stephanie.

8 Vi hade ätit upp maten som vi fick och vi skulle gå till vårt hotellrum. Vi stod i hissen på väg upp till vårt rum. Vårt rum ligger på 5 våningen och det är nummer 345. Men när vi var i hissen stannade den och vi blev jätterädda. Vi ringde till hotellets receptions och sa att vi satt fast i hissen. Då kom någon och öppnade hissen åt oss som tur var. Vi fick gå i trapporna istället till vårt rum. När vi hade kommit in i rummet la vi oss i sängarna och satte på tvn och bara tog det lugnt. Nästa dag! Idag ska vi ut och spela minigolf. Vi åkte innan lunch.vi åkte buss ditt. När vi kom fram beställde vi mat från en restaurang. Efter vi hade ätit spelade vi minigolf. Vi tyckte att det var kul. Det var ganska sent så vi köpte vars en glass och åkte buss hem igen. Vi kom precis till hotellet och vi la oss i sängen som vanligt och satte på tv. Vi somnade framför tv och vi vaknade sen när klockan var ungefär 02:07. Vi gick och borstade tänderna sen la vi oss igen. När vi vaknade så gick vi ut till hästarna och gav dom mat. Sen åt vi hotell frukost. När vi hade gjort det så gick vi ut på stan och shoppade. Vi shoppade ungefär i 6 tim, vi shoppade ganska länge.

9 Vi tog tåget dit och tillbaka hem. Vi var redan hemma från shoppingen så vi gick ut och åt på en hotellets resturang, där fick man buffé, och det var gott tyckte vi. Detta var sista natten vi skulle sova här så vi tillbringade kvällen med att titta på bio vi hade redan bokat biljetter till bion. Vi skulle se FÖR ELLER SENARE EXPLODERAR JAG. Vi ska gå in på bion nu. - Jag tror att denna filmen kommer vara jättebra! sa Stephanie. -Det tror jag med sa jag. När filmen skulle börja så sa dom att man måste stänga av mobilerna så att det inte låter när filmen är igång. Vi hade tittat färdigt på filmen och vi gick hem och packade. Vi hade packat hela natten och nu skulle vi sova. Vi gick upp tidigt på morgonen och checkade ut. Vi gick ut till hästarna och sadlade och tränsade. Och sen red vi iväg till Södermanland!

10 Kapitel 3 Södermanland Vi var påväg till Södermanland. I Södermanland finns det många skogar och sjöar. Södermanlands landskapsblomma är näckros och landskapsdjur är fiskgjuse. Vi skulle på ett hotell som heter special hotellet för hästar. Vi hade kommit fram och vi ska checka in nu. Nu har vi checkat in och vi fick rum Du Stephanie jag har en bok som heter rum 213 sa jag. - Okej är den läskig? Frågade Stephanie. - Ja den är jätte läskig! sa jag. - Okej men tänk om det händer samma saker i rummet som i boken! Sa Stephanie. - Jag tror inte! det sa jag. -Ok vad bra sa Stephanie. Vi hade kommit upp till rummet och det var jättefint där. Vi skulle äta lunch och vi åt på restaurangen horseland. Det var jätte god mat. Vi åkte till Stocholm och shoppade igen.

11 Vi var i gammal stan och shoppade. Stockholm är Sveriges huvudstad. Vi skulle gå och ha picknick i skogen. Vi gick till ett perfekt ställe i skogen. Det var jätte mysigt där, För det var en koja där och väldigt mysigt. Vi hade ätit upp och vi satt och pratade en stund. Vi åkte sen tillbaka till hotellet och sen imorgon så skulle vi åka till Lappland. Kapitel 4 Lappland! Vi var i Lappland och vi skulle åka till ett ishotell. Det verkar vara kul. Lapplands landskapsblomma är fjällsippa och landskapsdjuret är fjällräv. Det är mycket skog i Lappland och och fjällar. Jag tycker att Lappland är jättefint.

12 Vi hade redan kommit fram till hotellet. Och vi hade fått ett rum och vårt nummer är 245. Det var jättefint i rummet. Vi skulle gå och vandra i fjällen. Vi gick typ i 3 tim vi gick i en och halv timme i fjällen och sen gick vi tillbaka en och halv timme. Vi fick sova is och på isen var det varma fjällar. Det var jätte mysigt att sova på fjällarna. Vi åt frukost på hotellet. Vi hade varma vinter jackor på oss och termobyxor. När vi hade ätit upp så fick vi låna nån gubbes fiskespö och vi skulle fiska i hornavan. Vi fick massa fisk och vi skulle gå hem och sova för vi var trötta och nästa dag skulle vi åka till Norrbotten. Vi hade kommit fram till vårt rum på hotellet och vi la oss i sägen. Vi hade köpt chips så vi kunde mysa på kvällen. Det var morgon och vi skulle åka till Norrbotten. Kapitel 5 Norrbotten Vi var framme i Norrbotten och vi ska checka in på ett hotell som heter Norrhotellet. Norrbottens landskapsblomma är åkerbär och landskapsdjuret är lavskrika. I Norrbotten är det mycket skog och det är fint. Vi hade lagt oss i sängen och satt på tv. Vi chillade bara heltiden.

13 Nästa dag Vi hade vaknat och vi skulle äta frukost på hotellet och sen skulle vi gå ut i skogen och vandra. Vi hade ätit frukost och nu ska vi ut i skogen och vandra. Vi var i skogen och vi skulle se om vi hittade en lavskrika. Vi hade gått i en timme men vi hittade ingen fågel. Men så plötsligt hittade vi den. Den satt uppe i ett träd. Vi fotade jättemycket på lavskrikan. Vi var jätte trötta för vi hade gått i fyra tim. Vi gick hem och la oss i sängen och bara chilla, Som vi gör på alla kvällar. Imorgon ska vi åka hem så vi packade allt på kvällen. Vi var trötta så vi gav hästarna mat och sen gick vi och la oss. Idag skulle vi åka hem. Kapitel 6 hemma i Skåne! Nu var vi hemma i Skåne så vi var glada att vi var hemma igen. Vi ska bara ta det lugnt, vi ska titta på vampire diaries och äta chips. Allt känns bäst nu. #bortabramenhemmabäst

14 Slut!

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

Resan till Topolcianky. Foto: Victoria och Per Solås, Kjell Jormfeldt

Resan till Topolcianky. Foto: Victoria och Per Solås, Kjell Jormfeldt Resan till Topolcianky Text: Victoria Solås Foto: Victoria och Per Solås, Kjell Jormfeldt I juni 2008 reste Per Solås, Åse Skjäret och deras dotter Victoria tillsammans med Kjell Jormfeldt till ISG:s årsmöte

Läs mer

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför?

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför? Kapitel1 Hej! Hej!JagheterOlivia.Jagär10år,harblontochlångthår ochgårpåenskolasomheterhighschool.härgörsmånganya filmerochviharmycketidrott!jagtyckermycketom bibliotekarienstellaochärliteräddföridrottsläraren

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

Skidresan till Hestra

Skidresan till Hestra Skidresan till Hestra Klass sex har sedan i början av höstterminen planerat en skidresa. En del pengar fanns i klasskassan sedan tidigare då de samlat in pengar genom att sjunga och spela med Niko Karjus.

Läs mer

-Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis.

-Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis. Blodig hämnd Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, sa hon. -Vad bra att du ringde, sa Dennis. -Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis. -Det är okej och förresten tack

Läs mer

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4 Varför just jag? Klara Österling 1 Kap 1: Mitt liv Jag vaknar av att Jessy hoppar upp i min säng och börjar slicka mig i ansiktet. Jag ser på klockan. Hon är fem. Jessy hoppar av min säng och skuttar menande

Läs mer

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu Rissa von Hult Det var en dag i april år 2000 jag var ute på min postrunda och stannade som vanligt till på fårfarmen i Hult för att lämna post. Den här dagen kom vi in på att jag gärna skulle vilja ha

Läs mer

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. TJUVEN Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. 1 Pengarna är borta, sa vår lärare Jenny. Två tusen kronor! Hon höll ett brunt kuvert i handen. Det var tomt. Jag såg på Jenny. Sedan såg jag på Diana

Läs mer

Innehållsförteckning:

Innehållsförteckning: Innehållsförteckning: Kapitel 1, Pelle Parmesan s. 1 Kapitel 2, Korvkiosken s. 2 Kapitel 3, Vittnet s. 3 Kapitel 4, Spaning s. 5 Kapitel 5, Skräddaren s. 7 Kapitel 6, Lösningen s. 8 Kapitel 1 Pelle Parmesan

Läs mer

Hörmanus till elevboken (sfi D)

Hörmanus till elevboken (sfi D) 1 Nyheter Lyssna på nyheterna. Vilka påståenden stämmer med nyheterna. Det blir fyra bokstäver över. 1 Elever som byter gymnasieskola eller program får räkna med att de ibland måste studera fyra till fem

Läs mer

SPINT2:s resa till Island 2011

SPINT2:s resa till Island 2011 SPINT2:s resa till Island 2011 Citat ur elevernas loggböcker 28/11 Dagens arbete har varit att kryssa för checklistan och kolla så att alla tar med sig det dem ska. Jag delade upp uppgifterna till alla

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor.

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor. Dennis svarade. Det var Marias bror. Han ville säga tack. Sen efter en liten stund ringde hans kompisar och ville att han skulle komma till parken. - Ja jag kommer, svarade Dennis. Sen ångrade han sig

Läs mer

- Ja det gjorde jag vill du bli så svara ja då får du gå ut ur fängelse.

- Ja det gjorde jag vill du bli så svara ja då får du gå ut ur fängelse. Jon fattade ingenting! Ja vill du jobba som polis? Frågade Ragnar. Jon svarade, jag vet inte och så kan jag inte så mycket om det. Ragnar sa till Jon att det inte var något problem för han kommer att lära

Läs mer

Alarmklockan tjöt envist. satte sig sakta upp och tryckte av klockan. Hon tände lampan och drog sig upp. Det var en helt vanlig morgon. Hon åt frukost och klädde på sig. Hon drog sin borste genom hennes

Läs mer

Temanummer om litteratur. Letar du efter en bra bok? Skoltidningen ger DIG tipsen! Läs om Skoltidningens största undersökning någonsin!

Temanummer om litteratur. Letar du efter en bra bok? Skoltidningen ger DIG tipsen! Läs om Skoltidningens största undersökning någonsin! Nummer 9/10 2012 Temanummer om litteratur Letar du efter en bra bok? Skoltidningen ger DIG tipsen! Läs om Skoltidningens största undersökning någonsin! Pelle och den stora Hajen Det var en gång en fisk

Läs mer

JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN

JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE AV JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN Hjälp!!! skrek Jonatan. Han var alldeles kallsvettig. Svetten rann över hela kroppen. Han hade drömt en mardröm. Han låg på

Läs mer

Hon vågade inte lägga till, nu ses vi aldrig mer. Men aldrig någonsin hade det känts så skönt att han stängde dörren och gick.

Hon vågade inte lägga till, nu ses vi aldrig mer. Men aldrig någonsin hade det känts så skönt att han stängde dörren och gick. 6. Jamila kunde inte somna natten innan det var dags. Hon försökte ligga så still som möjligt, så Kamal inte skulle bli orolig och förstå att någonting var i görningen. Han skulle iväg på morgonen och

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika

Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika saker och hon tycker att den där Nina verkar vara lite

Läs mer

KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER

KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER Ref. 20832 Ref. 20832 KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER INNEHÅLL - 30 kort (bilder), storlek 13,5 x 16,5 cm, som visar de 7 berättelsernas handling + 2 kort med frågetecken (4 bildkort till

Läs mer

2. Så råkade jag vara otrogen igen

2. Så råkade jag vara otrogen igen 2. Så råkade jag vara otrogen igen När Anna kom en kväll i februari och sa att vi skulle sätta oss och prata lite trodde jag att hon skulle fria. Jag hade fel. Jag har träffat en annan. Jag blev helt chockad,

Läs mer

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN R A G N I N V Ö H C TIPS O Boken m o g i d för D H D A Den här boken tillhör: Lena Westholm Innehåll 1. TESTA DIG SJÄLV tips för att må bättre Hur är min ADHD? 2 Vanliga känslor när man har ADHD 3 Saker

Läs mer

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5 Innehållsförteckning Kapitel 1Introduktion. sid 1 Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3 Kapitel 3Döskallemasken. sid 5 Kapitel 4 De misstänkta. sid 7 Kapitel 5 Förhöret. sida 9 Kapitel 6 Den splitternya bilen. sida

Läs mer

Rivstart B1+B2. Lärarhandledning. Hörförståelsetexter. Kapitel 1

Rivstart B1+B2. Lärarhandledning. Hörförståelsetexter. Kapitel 1 Rivstart B1+B2 Lärarhandledning Hörförståelsetexter Kapitel 1 5 A 1 Jag brukar träna tre gånger i veckan. Om det regnar eller snöar tänker jag ofta. Usch, jag vill inte Men sedan när jag har tagit på mig

Läs mer

Krokusarna vaknade igår

Krokusarna vaknade igår Krokusarna vaknade igår Idag snöar det igen, fast krokusarna vaknade i går. Det blåser vinter genom alla hus, och runt min lägenhet som är tom och ekande ylar vinden som om den var ensam och ville komma

Läs mer

Tidningsartikeln. kapitel 1

Tidningsartikeln. kapitel 1 kapitel 1 Tidningsartikeln När Amanda öppnar ögonen känner hon sig olustig. Hon vet inte riktigt varför. Efter en stund, när hon har vaknat ordentligt, kommer hon ihåg. De har idrott idag. Amanda hatar

Läs mer

Bibelsamlingar på. Barnläger

Bibelsamlingar på. Barnläger Bibelsamlingar på Barnläger Tema: Gud vill använda oss och vi behöver varandra! Av Sofia Svensson och Ingela Forslund EFS och Salt Västerbotten, 2008 Rev: 2015 för Salt riks Det här bibelstudiematerialet

Läs mer