Smarta Tak. Undvik snö och istappar med Smarta Tak en komplett värmelösning för stuprör och hängrännor.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Smarta Tak. Undvik snö och istappar med Smarta Tak en komplett värmelösning för stuprör och hängrännor."

Transkript

1 Smarta Tak Undvik snö och istappar med Smarta Tak en komplett värmelösning för stuprör och hängrännor. Självreglerande kabel T-18 med folieskärm. Skala på nolltid! Fäst kabeln snabbt och smidigt med kabelklämman Smartclip. Ingen igloo, ingen beläggning med kapacitiv Takgivare. Koppla rekordsnabbt med skarvdosan Smartlock! EB-Therm 800 ger enkel och pålitlig styrning. INOMHUS UTOMHUS BYGGNATION INDUSTRI

2 Isfria tak En snösmältningsanläggning är ett system av värmekablar och styrning som förhindrar isbildning och gör att snö smälter. Syftet är att hålla en öppen kanal för dränering av vattnet, så att det inte fryser under sin väg ner till frostfri zon. Snösmältningsanläggningar behövs på de flesta tak men beroende på takets egenskaper såsom isolering och struktur, ventilation och rådande klimat ser anläggningarna ut på olika sätt. Vi skiljer på kalla tak och varma tak. Kalla tak är den vanligaste typen av tak och avser bra isolerade och ventilerade tak, där man inte har något värmeläckage ut genom taket. Värmekabel läggs i hängrännor, stuprör, gesimsrännor, invändiga stuprör och takbrunnar. Varma tak är inte lika vanligt och avser dåligt isolerade och ventilerade tak med värmeläckage. På dessa tak smälter snön och rinner ner mot hängrännan. När smältvattnet kommer utanför vägglivet är taket kallt och vattnet fryser till is. Detta förekommer ofta vid gamla byggnader tex där man inrett vindarna. Även glastak är oftast varma tak. Värmekabel läggs i hängrännor, stuprör, gesimsrännor, invändiga stuprör och takbrunnar och på taket. Styrning Styrningen anpassas helt efter anläggningens behov. Det kan vara allt ifrån en mycket enkel styrning till ett energieffektivt, avancerat styrsystem som tar hänsyn till både temperatur och fukt efter anläggningens speciella förutsättningar. Vi har kompletta apparatskåp innehållande styrning, säkringar, jordfelsbrytare och en huvudbrytare allt som behövs för ett smart, ekonomiskt och säkert snösmältningssystem. Kontakta Ebeco för att få hjälp med bästa lösningen. Max-/mintermostat Vid mindre snösmältningsanläggningar sker normalt styrningen via max-/mintermostat. En max-/mintermostat innebär att anläggningen endast är inkopplad när det finns risk för isbildning. Maxvärdet kopplar in anläggningen då temperaturen närmar sig fryspunkten. Minvärdet kopplar ifrån anläggningen då det blir så kallt att det inte längre finns någon risk för nederbörd och isbildning. Den placeras där solen ej kommer åt, t.ex. mot norr eller på en skuggsida. Den får ej påverkas av värmeutsläpp från fastigheten eller värmekabeln. Temp-/fuktstyrning Vid större anläggningar styr man via en kontrollenhet som tar hänsyn till både temperatur och fukt. Detta är den mest ekonomiska styrningen. Den ger en energibesparing på upp till 50 % jämfört med max-/mintermostatstyrning. Givarnas placering är mycket viktig. Temperaturgivaren placeras där solen ej kommer åt, tex mot norr eller på en skuggsida. Den får ej påverkas av värmeutsläpp från fastigheter eller värmekabeln. Fuktgivaren placeras på kabeln, i hängrännans lägsta punkt, där det är störst risk att snö och vatten samlas.

3 Komponenter i Smarta Tak T-18 Värmekabel T-18 med folieskärm. Skala på nolltid! De självreglerande egenskaperna för värmekabeln T-18 gör den enkel att förlägga och installera. Kabeln förläggs enkel väg och fästs med Smartclip eller limmas i rännan. Den läggs ut i hängrännan tills den når första stupröret. Där görs en förgrening där en av kablarna går ner i stupröret och den andra fortsätter till nästa stuprör, förgrenas osv. T-18 levereras på löpmeter och är metermärkt för att underlätta framräkningen av dellängder. Vid papp- och asfalttak skall T-18 CT användas. T-18 och T-18 CT är PVC-fria och godkända enligt RoHS, vilket betyder att de inte innehåller miljöfarliga ämnen. Det inbyggda UV-skyddet gör dem tålig mot sol. Max drifttemperatur +65 C Driftspänning 230 V Lägsta installationstemp -50 C Minsta böjningsradie 25 mm Dimension 10,3x5,5 mm Effekt vid +10 C i luft Effekt i is och snö Max anslutningslängd vid 13 A Max anslutningslängd vid 16 A Max fribärande längd ca 18 W/m ca 36 W/m 65 m 80 m 30 m Isolering Skyddsaluminiumfolie T-18 Fäst kabeln snabbt och smidigt med kabelklämman Smartclip. Ledare Smartclip Självreglerande halvledarmaterial Skyddsledare av tennpläterad koppar Smartclip gör monteringen av värmekabeln snabb och smidig. Du slipper att limma och kan få jobbet gjort oavsett väderlek. Kabeln kan lätt flyttas vid rengöring av rännan och snabbt demonteras vid behov. Finns för ränna (Smartclip R) och takfot (Smartclip F). Ytterhölje av termoplast, TPE-O Koppla rekordsnabbt med skarvdosan Smartlock! Smartlock Smartlock gör installationen både enkel och snabb. Den skarvar och förgrenar värmekabeln T-18, både värmekabel till värmekabel (Smartlock S) och värme- till anslutningskabel (Smartlock P). EB-Therm 800 EB-Therm 800 ger enkel och pålitlig styrning. EB-Therm 800 är en unik DIN-monterad termostat som låter dig välja mellan fyra olika driftslägen; Max/Min; Värme; Kyla och Industri. Vi har tagit fram termostaten med fullt fokus på dig som användare, något du kommer märka på enkelheten i allt från installation till menynavigering och inställningar, som givetvis finns på svenska. Driftläget Max/Min används för att hålla ytor på tak och mark snö- och isfria. Temperaturintervallet är ställbart mellan -20 C och +10 C. För att hålla anläggningen snö- och isfri till lägsta driftskostnad rekommenderar vi att styra uppvärmningen med en kombinerad temperatur- och fuktstyrning. Då behöver du komplettera med en IP54 utomhuskapsling och vid behov en Takgivare. EB-Therm 800 har även en timerfunktion. Ingen igloo, ingen beläggning med kapacitiv Takgivare. Takgivare En kapacitiv fuktgivare som används för att styra takanläggningen mer energieffektivt. Den aktiveras endast när det behövs och med det minimeras driftstiden och du sparar energi. Fuktgivaren används som ett tillbehör till termostaten EB-Therm 800.

4 Förläggningsprinciper Smarta Tak Hängrännor och stuprör T-18 läggs enkel väg i hängrännor och stuprör. Rita upp en skiss över huset som skall is- och snösäkras. Räkna ihop den totala längden hängrännor och stuprör för att få fram kabelåtgången. Vid avstick till stuprör förgrenas kabeln med Smartlock. Vid avstick kortare än 3 m ersätts förgreningen med en ögla på kabeln. Maximal hängande kabellängd är 30 m. Vid längre längder måste kabeln avlastas med en avlastningsvajer eller liknande. Lägg till 0,5 1 m kabel per skarv. Skarven placeras vid sidan av stupröret. Kabeln läggs så att hela rännan värms, se figuren. För att minska risken för vatteninträngning i skarven ska den placeras på ett skyddat ställe t.ex. under takutsprånget eller om möjligt indragen på vinden, vilket dessutom gör den mer lättåtkomlig. För att avlasta och skydda kabeln mot mekanisk påfrestning används fästkonsoler (E ). Om stupröret är anslutet till dagvattenledning dras kabeln så långt ner under mark att det inte finns frostrisk. Lägg därför till 1 1,5 m per stuprör. Om stupröret har utkastare, lägg till 0,5 m per utkastare.

5 Invändiga stuprör och takbrunnar I invändiga stuprör eller takbrunnar ned i uppvärmt utrymme läggs kabeln i en ögla som dras ner så långt så att kabeln når ner minst 30 cm i det uppvärmda utrymmet. Beräkna hur lång kabel som behövs för att nå ner minst 30 cm i det uppvärmda utrymmet. Multiplicera med 2 eftersom kabeln skall gå ned och upp. Om kabeln ska gå längre ner än 3 meter förgrenas kabeln med Smartlock istället för ögla. Kom ihåg att det behövs 2 fästkonsoler per stuprör/takbrunn. Gesimsrännor och breda hängrännor I hängrännor som är bredare än 15 cm eller gesimsrännor räcker det oftast inte med att kabeln förläggs enkel väg. Eftersom kabeln skall läggas i flera slag går det åt mer kabel för att anläggningen skall ge tillräckligt med värme. Max c/c-avstånd mellan kablarna är 12 cm. Räkna ut hur många slag som krävs i en ränna genom att dividera rännans bredd med 12 cm (max c/c-avstånd). Multiplicera antalet slag med rännans totala längd. Vid mycket breda rännor behövs inte hela rännan värmas upp. Uppvärmt utrymme bör vara så brett så att vattnet kan passera utan problem. Sällan behövs mer än 4 slag. På varma tak c/c 60 cm Kabeln läggs så långt upp på taket att risken för isvallar elimineras. Detta sätt att installera är mindre vanligt och ibland kan speciallösning krävas. Kontakta Ebeco för mer support. 60 cm c/c 60 cm Tänk på detta Till varje värmekabellängd T-18 behövs en Smartlock och en avslutningssats. För att säkerställa en lång livslängd på anläggningen bör skarvar och ändavslutningar placeras så att de inte utsätts för vattenintrång. Skarvar bör placeras på ett skyddat ställe, till exempel under takutsprång eller om möjligt indragna på vinden. Ändavslutningar ska dras upp mot kanten av rännorna. Värmekabeln sätts fast med Smartclip, 1 2 st per meter. Kabeln kan även limmas. Använd Limpatron Tak och punktlimma tre gånger per meter. En limpatron räcker till cirka 50 m kabel. Det är viktigt att rännan är rengjord före limning så att limmet får bra vidhäftning. För att informera om anläggningen skall värmekabelskyltar monteras vid dosor och stuprör.

6 Drift och skötsel För att systemet skall fungera på bästa sätt skall givarna rengöras vid installation och före varje säsong. I samband med detta bör även kablarna testas och jämföras med testprotokollet från installationstillfället. Kom ihåg att kablarna är självbegränsande och att strömstyrkan därför varierar med utomhustemperaturen. Värmekabel T-18 med folieskärm. Skala på nolltid! Fäst kabeln snabbt och smidigt med kabelklämman Smartclip. Koppla rekordsnabbt med skarvdosan Smartlock! EB-Therm 800 ger enkel och pålitlig styrning. Ingen igloo, ingen beläggning med kapacitiv Takgivare. Sortiment Värmekabel Apparatskåp för temperaturstyrning E E Ebeco T-18 (löpmeter) Ebeco T-18 CT (för bl.a. papp- och asfaltstak) E Apparatskåp Mini < 5 kw, IP55 1x13 A E Apparatskåp Mini < 5 kw, IP55 1x16 A Tillbehör E Takgivare E Smartlock S E Smartlock P E EB-Therm 800 E Kapslad givare IP20/54 E Avslutningssats T-18 CT E Avslutningssats T-18 E Smartclip R vit, 10 st E Smartclip R svart, 10 st E Smartclip F svart, 10 st E Fästkonsol T-18 (för avlastning kabel) E Limpatron Tak E Värmekabelskylt (ingår i ) Apparatskåp för kombinerad temperatur- och fuktstyrning* E Apparatskåp > 5 kw, IP65 1x13 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 1x16 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 1x20 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 3x13 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 3x16 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 3x20 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 3x25 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 6x13 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 6x16 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 6x20 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 6x25 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 9x13 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 9x16 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 9x20 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 9x25 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 12x13 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 12x16 A E Apparatskåp > 5 kw, IP65 12x20 A E Apparatskåp > 5 kw, IP55 12x25 A E Apparatskåp > 5 kw, IP55 15x13 A E Apparatskåp > 5 kw, IP55 15x16 A E Apparatskåp > 5 kw, IP55 15x20 A E Apparatskåp > 5 kw, IP55 15x25 A E Apparatskåp > 5 kw, IP55 18x13 A E Apparatskåp > 5 kw, IP55 18x16 A E Apparatskåp > 5 kw, IP55 18x20 A E Apparatskåp > 5 kw, IP55 18x25 A * Levereras förinställt i Max/Min-läge men kan enkelt programmeras om för att passa till det aktuella objektet.

7 Vi gillar att sprida värme Vi är experter på värmelösningar. Sedan 1978 har vi arbetat med olika applikationer där värmekabel varit den röda tråden. För oss finns det inget projekt som är för stort eller för litet. Från små stugor till stora industrier vi hittar alltid en värmelösning som passar, oavsett vad ditt behov är. Värme är den röda tråden Ebeco är ett kunskapsföretag med 40 års branscherfarenhet. Vi startade med golvvärme och insåg snart att det finns en hel del fördelar med rätt värme på rätt plats. Vi har därför utvecklat såväl våra produkter som vilka applikationer de kan användas till. Idag kan vi presentera ett komplett sortiment värmelösningar inom fyra affärsområden: inomhus, utomhus, byggnation och industri. Vi gör det enkelt Det som driver oss är att förenkla våra kunders vardag. Det handlar om allt från smarta produktinnovationer till snabba leveranser och pricksäker support. Oavsett hur dina värmebehov ser ut så kan du vara säker på att det är enkelt och tryggt att jobba med Ebeco. Värme nära dig Vi har huvudkontor och centrallager i Göteborg, nära vår marknad. Det gör att vi snabbt kan leverera både produkter och support. Internationellt finns vi representerade med egna dotterbolag i Norge, Finland och Ryssland och ett antal distributörer i flera europeiska länder. Upptäck fler värmelösningar Värme kan vara lösningen på många olika problem. Oavsett hur ditt behov ser ut kan Ebeco erbjuda den bästa värmelösningen för just dig. Vi har ett komplett sortiment inom fyra olika områden, inomhus, utomhus, byggnation och industri. Värme är den röda tråden. Läs mer på ebeco.se. INOMHUS UTOMHUS BYGGNATION INDUSTRI

8 EBECO AB Lärjeågatan 11 SE Göteborg, Sweden Tel +46 (0) Fax +46 (0) ebeco.se Art.nr Smarta Tak Ebeco reserverar sig för eventuella tryckfel och förbehåller sig rätten till eventuella ändringar. 108.SE (webb)

Smarta Tak värmelösning för hängrännor och stuprör

Smarta Tak värmelösning för hängrännor och stuprör Smarta Tak värmelösning för hängrännor och stuprör Ett helt nytt och riktigt smart system där varje detalj gör det enklare för dig som jobbar med att sprida värme. Testa själv! Värmekabel T-18 med folieskärm.

Läs mer

Smarta Tak värmelösning för hängrännor och stuprör

Smarta Tak värmelösning för hängrännor och stuprör Smarta Tak värmelösning för hängrännor och stuprör Ett komplett och riktigt smart system där varje detalj gör det enklare för dig som jobbar med att sprida värme. Testa själv! Självreglerande kabel T-18

Läs mer

Snösmältning tak PROJEKTERING AV TAKANLÄGGNING

Snösmältning tak PROJEKTERING AV TAKANLÄGGNING Snösmältning tak PROJEKTERING AV TAKANLÄGGNING Allmänt om snösmältningsanläggning tak En snösmältningsanläggning är ett system, bestående av värmekablar och styrning, som förhindrar isbildning och gör

Läs mer

Frostskydd av hängrännor och stuprör

Frostskydd av hängrännor och stuprör EMD-10 elais: 10(4)A, A 230V Alarm: 2(1)A, A 230V 1 0 1 2 3 4 2 56 2 3 1 15 10 15 20 10 5 20 TEST 5 0 25 min och Frostskyddssystem för hängrännor Självbegränsande värmekabel Värmekabel i löpmeter kan längdanpassas

Läs mer

REK UTPRIS Art nr Benämning Enhet Rek utpris (SEK inkl moms) Golvvärmesystem

REK UTPRIS Art nr Benämning Enhet Rek utpris (SEK inkl moms) Golvvärmesystem Golvvärmesystem Ebeco Cable Kit E8960870 Cable Kit 300 150 W 13,5 m st 2 654 E8960871 Cable Kit 300 200 W 18,5 m st 2 813 E8960872 Cable Kit 300 260 W 23 m st 3 020 E8960873 Cable Kit 300 330 W 31 m st

Läs mer

MARKVÄRME. 2 Takvärme. VärmeKabelTeknik. Is- och snösmältning på tak

MARKVÄRME. 2 Takvärme. VärmeKabelTeknik. Is- och snösmältning på tak MARKVÄRME VärmeKabelTeknik Is- och snösmältning på tak Is och snö i hängrännor, stuprör, ränndalar och andra takkonstruktioner orsakar ofta skador på byggnader. Risken för skador av denna orsak gäller

Läs mer

T2REFLECTA ENKLARE INSTALLATION EFFEKTIVARE GOLVVÄRME MED ISOLERSKIVA

T2REFLECTA ENKLARE INSTALLATION EFFEKTIVARE GOLVVÄRME MED ISOLERSKIVA T2REFLECTA ENKLARE INSTALLATION EFFEKTIVARE GOLVVÄRME MED ISOLERSKIVA T2 RÖD ÄR SJÄLVREGLERANDE T2 Röd är en golvvärmekabel som anpassar sin effekt efter värmebehovet i varje millimeter kabel. Du slipper

Läs mer

ETL FROSTGUARD ETT ENKELT SÄTT ATT FROSTSKYDDA VATTENLEDNINGEN

ETL FROSTGUARD ETT ENKELT SÄTT ATT FROSTSKYDDA VATTENLEDNINGEN ETL FROSTGUARD ETT ENKELT SÄTT ATT FROSTSKYDDA VATTENLEDNINGEN Enkel och säker installation Självbegränsande värmekabel i komplett paket Utanpåliggande eller invändigt montage EN VÄRMEKABEL KLARAR FROSTSKYDDET

Läs mer

RAvancerat frostskyddssystem för hängrännor/stuprör/dagvattensystem

RAvancerat frostskyddssystem för hängrännor/stuprör/dagvattensystem AC 230V 50/60Hz Relais: 10(4)A, AC 230V 1 0 1 2 3 4 2 56 2 3 1 15 10 15 20 10 5 20 TEST 5 0 25 min RAvancerat frostskyddssystem för hängrännor/stuprör/dagvattensystem Kopplingsdosor Anslutning* (RayClic-CE-02)

Läs mer

T2RÖD DEN INTELLIGENTA VÄRMEKABELN

T2RÖD DEN INTELLIGENTA VÄRMEKABELN T2RÖD DEN INTELLIGENTA VÄRMEKABELN ÄR SJÄLVREGLERANDE T2 Röd är en golvvärmekabel som anpassar sin effekt efter värmebehovet i varje millimeter kabel. Du slipper kalla stråk nedanför fönster och vid dörrar.

Läs mer

Industriell värme. - värmelösningar med kabel. Fabriksgatan 11 280 10 Sösdala tel: 0451-661 00 fax 0451-614 37 info@backer. se www.backer.

Industriell värme. - värmelösningar med kabel. Fabriksgatan 11 280 10 Sösdala tel: 0451-661 00 fax 0451-614 37 info@backer. se www.backer. Industriell värme - värmelösningar med kabel Fabriksgatan 11 280 10 Sösdala tel: 0451-661 00 fax 0451-614 37 info@backer. se www.backer.se Självbegränsande Självbegränsande värmekablar FSM Temperatur:

Läs mer

GOLVVÄRME FROSTSKYDD ISFRITT INDUSTRI BETONG

GOLVVÄRME FROSTSKYDD ISFRITT INDUSTRI BETONG GOLVVÄRME FROSTSKYDD ISFRITT INDUSTRI BETONG V Ä RV ÄM RE ML E DL AE DR AE NR E N Kima ett svenskt företag med mer än 40 års erfarenhet av värmekablar. Kima är idag en av de ledande producenterna av värmekablar

Läs mer

ETL FrostGuard. Ett enkelt sätt att frostskydda vattenledningen

ETL FrostGuard. Ett enkelt sätt att frostskydda vattenledningen ETL FrostGuard Ett enkelt sätt att frostskydda vattenledningen Enkel och säker installation Självbegränsande värmekabel i komplett paket Utanpåliggande eller invändigt montage En värmekabel klarar frostskyddet

Läs mer

VELOX SILIKONELEMENT. 2 Silikonelement. VärmeKabelTeknik. Silikonelement i standardmått

VELOX SILIKONELEMENT. 2 Silikonelement. VärmeKabelTeknik. Silikonelement i standardmått VELOX SILIKONELEMENT VärmeKabelTeknik Silikonelement i standardmått Art.nr Bredd Längd Effekt Spänning Art.nr Bredd Längd Effekt Spänning 40.0180.0 25 900 50 12 40.0065.0 100 100 100 240 40.0140.0 25 95

Läs mer

Prislista 2013 GOLVVÄRME FÖR ALLA RUM

Prislista 2013 GOLVVÄRME FÖR ALLA RUM Prislista 2013 GOLVVÄRME FÖR ALLA RUM Ebeco har marknadens bredaste golvvärmesortiment med lösningar för alla rum och önskemål. Olika behov, samma lösning. Det är värme som är den röda tråden. Ebecos golvvärmelösningar

Läs mer

Golvvärme under klinker och natursten

Golvvärme under klinker och natursten Golvvärme under klinker och natursten T2Blå värmekabel T2QuickNet värmematta T2Isolecta energismart isolerskiva + T2Isolecta isolerskiva Energibesparing 65 % 20 % vid uppvärmning minskad nedåtgående värmeförlust

Läs mer

T2BLÅ DEN TUNNA, SMIDIGA VÄRMEKABELN NYHET! T2 Blå finns nu även för traditionell förläggning i betong!

T2BLÅ DEN TUNNA, SMIDIGA VÄRMEKABELN NYHET! T2 Blå finns nu även för traditionell förläggning i betong! T2BLÅ DEN TUNNA, SMIDIGA VÄRMEKABELN NYHET! T2 Blå finns nu även för traditionell förläggning i betong! NU FINNS DET TVÅ VARIANTER AV T2 BLÅ T2 Blå värmekabel finns nu i två varianter T2 Blå-10 och T2

Läs mer

Vintergjutning. HÄRDNINGSKABLAR PELARVÄRME TJÄLTININGSMATTA SNÖSEGEL BETONGTÄCKMATTA

Vintergjutning.   HÄRDNINGSKABLAR PELARVÄRME TJÄLTININGSMATTA SNÖSEGEL BETONGTÄCKMATTA Vintergjutning Brrr. Vinterhalvåret är en speciell utmaning när det kommer till betonggjutning. Här hittar du produkterna som underlättar betongarbete i kyla och snö. HÄRDNINGSKABLAR PELARVÄRME TJÄLTININGSMATTA

Läs mer

Golvvärme. Med värmen i golvet håller du fötterna varma.

Golvvärme. Med värmen i golvet håller du fötterna varma. Golvvärme Med värmen i golvet håller du fötterna varma. Värmekabel Tunn värmekabel, ca 4 mm, för flexibel läggning i oregelbundna utrymmen t.ex. badrum. Värmefoliematta Specialutvecklad för parkettoch

Läs mer

Vintersäkerhet för tak, hängrännor och stuprör

Vintersäkerhet för tak, hängrännor och stuprör Vintersäkerhet för tak, hängrännor och stuprör Energieffektiv värmekabel skyddar fastigheten Hindra snö och is från att samlas i hängrännor och stuprör samt undvik fallande istappar och läckage på fastigheten.

Läs mer

UPONOR VVS KULVERT ECOFLEX SUPRA. Ecoflex Supra kulvertrör för elvärmda husanslutningar

UPONOR VVS KULVERT ECOFLEX SUPRA. Ecoflex Supra kulvertrör för elvärmda husanslutningar UPONOR VVS KULVERT ECOFLEX SUPRA Ecoflex Supra kulvertrör för elvärmda husanslutningar Feb 2006 Ecoflex Supra röret som aldrig fryser Förse ditt hem eller din stuga med ett rör som aldrig fryser. Gör ett

Läs mer

Monteringsanvisning för IntelliOhm Floor Heating FH 230

Monteringsanvisning för IntelliOhm Floor Heating FH 230 Monteringsanvisning för IntelliOhm Floor Heating FH 230 IntelliOhms golvvärmesystem är avsett för att läggning under trä-, parkett- och laminatgolv. Golvvärmemattan är försedd med ett isolerande cellplastskikt

Läs mer

Vintergjutning. HÄRDNINGSKABLAR PELARVÄRME VÄRMEMATTA SNÖSEGEL BETONGTÄCKMATTA

Vintergjutning.  HÄRDNINGSKABLAR PELARVÄRME VÄRMEMATTA SNÖSEGEL BETONGTÄCKMATTA Vintergjutning Brrr. Vinterhalvåret är en speciell utmaning när det kommer till betongjutning. Här hittar du produkterna som underlättar betongarbete i kyla och snö. HÄRDNINGSKABLAR PELARVÄRME VÄRMEMATTA

Läs mer

SelfTec självreglerande kabel för takvärme...10 SnowTec värmekabelmatta för markvärme...11

SelfTec självreglerande kabel för takvärme...10 SnowTec värmekabelmatta för markvärme...11 Elprodukter Stork Automation grundades 1936 av Dirk Josef Stork. Idag ingår DJ Stork Automation AB i den nordiska Stork Automation koncernen med bolag i Sverige, Norge och Finland. Vi har ett långt och

Läs mer

värmelösningar för industrin

värmelösningar för industrin värmelösningar för industrin Vi kan värmelösningar. Vi tillhandahåller all kunskap och projekteringsrådgivning du behöver för att möta dina värmebehov. ebeco.se Värme kan vara lösningen på många olika

Läs mer

Monteringsanvisning JANUARI 01. Icopal Takavvattning

Monteringsanvisning JANUARI 01. Icopal Takavvattning Monteringsanvisning JANUARI 01 Icopal Takavvattning Icopal Takavvattning komponenter C 0-punkt = första bockmärket Vertikallinje 8 30 mm 3 1 22 5 4 10 Rännkrokens spets 16 12 6 9 2 17 13 7 14 11 C Överför

Läs mer

GOLVVÄRME. Elvärmeprodukter AB. Telefon: Fax: E-post:

GOLVVÄRME. Elvärmeprodukter AB. Telefon: Fax: E-post: GOLVVÄRME Elvärmeprodukter AB Nålvägen 5 931 57 Skellefteå Telefon: 0910-70 21 88 Fax: 0910-71 08 10 E-post: info@evpab.se www.evpab.se GOLVVÄRME Det finns många fördelar med att värma upp sin bostad med

Läs mer

Stork Elgolvvärme - KabelKit Installationspaket för el-golvvärme för våtutrymmen och klinker mm.

Stork Elgolvvärme - KabelKit Installationspaket för el-golvvärme för våtutrymmen och klinker mm. Stork Elgolvvärme - KabelKit Installationspaket för el-golvvärme för våtutrymmen och klinker mm. Tillämpning Stork KabelKit passar både renoveringsobjekt och för nybyggnation för alla typer av golv, exempelvis

Läs mer

Flexit fläktar med tillbehör - tar effektivt bort fukt och lukt

Flexit fläktar med tillbehör - tar effektivt bort fukt och lukt Flexit fläktar med tillbehör - tar effektivt bort fukt och lukt Badrumsfläktar Kanalfläktar Värmeflyttare FOR EN SUND INNEMILJÖ Moderna och effektiva badrumsfläktar Flexit badrumsfläktar avlägsnar fukt

Läs mer

Värmetrygghet från tå till topp

Värmetrygghet från tå till topp Golvvärme Värmetrygghet från tå till topp Med golvvärme från gjuter du in både njutning och trygghet i golvet Golvvärmens tilltalande egenskaper gör den intressant som uppvärmningsform i alltfler miljöer.

Läs mer

Industriinfra IR För stora lokaler med hög takhöjd

Industriinfra IR För stora lokaler med hög takhöjd 3 3000 6000 W Elvärme 3 modeller Industriinfra För stora lokaler med hög takhöjd Användningsområden är lämplig för totaluppvärmning eller tillskottsvärme i stora lokaler med hög takhöjd. Den kan också

Läs mer

Installations- och användarhandbok Givare Devireg 850

Installations- och användarhandbok Givare Devireg 850 SE Installations- och användarhandbok Givare Devireg 850 1 Innehållsförteckning 1 Givare och reglerzoner............................................ 3 1.1 Givartyper och -funktion.........................................

Läs mer

RSS fallskydd för sluttande tak är ett patenterat system som uppfyller säkerhetskraven enligt den europeiska normen EN 13374 klass C.

RSS fallskydd för sluttande tak är ett patenterat system som uppfyller säkerhetskraven enligt den europeiska normen EN 13374 klass C. Roof Safety Systems Det smartaste fallskyddssystemet för sluttande tak Kan användas i många situationer sluttande tak kan även användas för platta tak breda och smala takkanter, takrännor vändbart staket

Läs mer

Värmeväxlarpaket TMix E

Värmeväxlarpaket TMix E THERMOSYSTEM TM GOLVVÄRME Värmeväxlarpaket TMix E TMIX E-20 TMIX E-30 FÖRDELAR Färdigbyggd vid leverans. Kan kopplas direkt mot golvvärme eller industrifördelare. Möjliggör frostskydd av markvärmeanläggningaroch

Läs mer

GOLVVÄRME. Elvärmeprodukter AB. Telefon: Fax: E-post:

GOLVVÄRME. Elvärmeprodukter AB. Telefon: Fax: E-post: GOLVVÄRME Elvärmeprodukter AB Nålvägen 5 931 57 Skellefteå Telefon: 0910-70 21 88 Fax: 0910-71 08 10 E-post: info@evpab.se www.evpab.se GOLVVÄRME Det finns många fördelar med att värma upp sin bostad med

Läs mer

KLINKER TRÄGOLV UTERUM VÄXTHUS

KLINKER TRÄGOLV UTERUM VÄXTHUS Golvvärme KLINKER TRÄGOLV UTERUM VÄXTHUS V Ä R M E L E D A R E N V Ä R M E L E D A R E N Golvvärme energibesparande värmekablar med 10 års garanti Golvvärme är en av de mest effektiva och ekonomiska uppvärmningsmetoderna

Läs mer

Installationsmanual. Thermopads Golvvärme Värmekabelkit 10W/m för tunna golv Värmekabel 17W/m för betong golv Värmekabelmatta 10W/m för tunnagolv

Installationsmanual. Thermopads Golvvärme Värmekabelkit 10W/m för tunna golv Värmekabel 17W/m för betong golv Värmekabelmatta 10W/m för tunnagolv GOLVVÄRMESYSTEM Installationsmanual Thermopads Golvvärme Värmekabelkit 10W/m för tunna golv Värmekabel 17W/m för betong golv Värmekabelmatta 10W/m för tunnagolv Thermopads Pvt Ltd. #28, Nagarjuna Hills

Läs mer

Industriinfra IR INFRAVÄRMARE FÖR LOKALER MED TAKHÖJD ÖVER 4,5 METER

Industriinfra IR INFRAVÄRMARE FÖR LOKALER MED TAKHÖJD ÖVER 4,5 METER Elvärme 3000 6000 W Industriinfra IR INFRAVÄRMARE FÖR LOKALER MED TAKHÖJD ÖVER 4,5 METER 3 modeller Industriinfra IR används för punkt- eller totaluppvärmning i lokaler med takhöjder mellan 4,5 och 20

Läs mer

Comfortinfra CIR INFRAVÄRMARE MED 5 ÅRS ROSTSKYDDSGARANTI

Comfortinfra CIR INFRAVÄRMARE MED 5 ÅRS ROSTSKYDDSGARANTI VÄRMESTRÅLARE COMFORTIFRA Elvärme 500 2000 W Comfortinfra CIR IFRAVÄRMARE MED 5 ÅRS ROSTSKYDDSGARATI 12 modeller Comfortinfra används främst för att ge värmekomfort året om ute på t.ex. altaner, balkonger

Läs mer

Värmelösningar för allt från små stugor till stora industrier.

Värmelösningar för allt från små stugor till stora industrier. Värmelösningar för allt från små stugor till stora industrier. INOMHUS UTOMHUS BYGGNATION INDUSTRI Använder du IN Dokumentmallar Plus? Nu kan du även utföra kontroll av elinstallationsarbete i Garantera!

Läs mer

easy&cosy NYHET! högkvalitativa värmelösningar för hemmet kostnads-och energieffektiva, miljövänliga enkla att installera och underhålla

easy&cosy NYHET! högkvalitativa värmelösningar för hemmet kostnads-och energieffektiva, miljövänliga enkla att installera och underhålla VBKZB107 189F9911 NYHET! högkvalitativa värmelösningar för hemmet kostnads-och energieffektiva, miljövänliga enkla att installera och underhålla Home Heating Ulvehavevej 61 7100 Vejle Danmark E-post: contact@hh-homeheating.se

Läs mer

Installationsanvisning. deviheat 550 08095218 01.02

Installationsanvisning. deviheat 550 08095218 01.02 GB SE Installationsanvisning Instruction deviheat 550 08095218 01.02 Ž Innehållsförteckning Installation av deviheat 550 4 Aktivering av deviheat 550 13 Ändring av grundinställning 15 Fabriksinställningar

Läs mer

USL - Ytterväggsgaller eluppvärmt USL. Eluppvärmt ytterväggsgaller för snöavskiljning

USL - Ytterväggsgaller eluppvärmt USL. Eluppvärmt ytterväggsgaller för snöavskiljning USL Eluppvärmt ytterväggsgaller för snöavskiljning Ytterväggsgaller för intag och utblåsning av luft. Gallret hindrar regn, snö, löv och djur från att tränga in Mycket effektivt stopp för inträngning av

Läs mer

FROSTSKYDD. Elvärmeprodukter AB. Telefon: Fax: E-post:

FROSTSKYDD. Elvärmeprodukter AB. Telefon: Fax: E-post: FROSTSKYDD Elvärmeprodukter AB Nålvägen 5 931 57 Skellefteå Telefon: 0910-70 21 88 Fax: 0910-71 08 10 E-post: info@evpab.se www.evpab.se FROSTSKYDD Frusna rör är ett problem när kylan kryper ner i vårt

Läs mer

Värmeväxlarpaket TMix E

Värmeväxlarpaket TMix E Fördelar Färdigbyggd vid leverans. Kan kopplas direkt mot golvvärmeeller industrifördelare. Möjliggör frostskydd av markvärmeanläggningar och golvvärmeutrymmen utomhus, t.ex. uterum Värmeväxlarpaketet

Läs mer

VELOX FROSTSKYDD AV TAK

VELOX FROSTSKYDD AV TAK VELOX FROSTSKYDD AV TAK VärmeKabelTeknik Innehållsförteckning Historik... 3 Allmänt om takanläggningar... 3 Tumregler för kraftmatning... 3 Materialval... 3 Problemställning/istappar... 4 Problemets lösning...

Läs mer

Kondensvattenrör KVR 10

Kondensvattenrör KVR 10 LEK Kondensvattenrör KVR 10 IHB 1135-2 811143 1 Svenska, Installatörshandbok - KVR 10 Allmänt Tillbehöret KVR 10 används för att på ett säkert sätt leda bort det mesta av kondensvattnet från luft/vatten-värmepumpen

Läs mer

LÄGGNINGSANVISNING. För takläggare eller för dig som lägger taket själv. Strängpressat lertegel (För måttuppgifter se separat produktblad) BENDERS TAK

LÄGGNINGSANVISNING. För takläggare eller för dig som lägger taket själv. Strängpressat lertegel (För måttuppgifter se separat produktblad) BENDERS TAK BENDERS TAK LÄGGNINGSANVISNING Strängpressat lertegel (För måttuppgifter se separat produktblad) För takläggare eller för dig som lägger taket själv benders.se Tillbehör och taksäkerhet till Benders strängpressade

Läs mer

Bruksanvisning. AQUA LINE Typ: AQ V 3000W Art.:

Bruksanvisning. AQUA LINE Typ: AQ V 3000W Art.: Bruksanvisning AQUA LINE Typ: AQ340 230V 3000W Art.: 90 27 791 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg!

Läs mer

Värmeväxlarpaket. Montage, drift och skötsel THE FLOW OF ENERGY

Värmeväxlarpaket. Montage, drift och skötsel THE FLOW OF ENERGY Montage, drift och skötsel THE FLOW OF ENERGY Användningsområde Med Neotherm värmeväxlarpaket är det möjligt att installera vattenburen golvvärme kopplad till husets värmesystem i t. ex. små markvärmeanläggningar

Läs mer

ELSR-LS. Värmekabel Light super självreglerande

ELSR-LS. Värmekabel Light super självreglerande ELSR-LS Värmekabel Light super självreglerande Den mångsidiga självreglerande värmekabeln ELSR-LS är vår light-version för temperaturer upp till 80 C. Den här värmekabeln är också lämplig och godkänd för

Läs mer

Solfångarstyrning SWP140

Solfångarstyrning SWP140 Solfångarstyrning SWP140 Innehåll. Solfångarstyrningen består av ett antal komponenter. 1 st Styrning kapslad i ljusblå/vit låda 1 st Givarkabel för solpanel, längd ca 12 meter. Gul anslutningskontakt.

Läs mer

DTIE-17. Montering & förläggningsinstruktion, Golvvärme i betonggolv Snösmältning i hängrännor och stuprör

DTIE-17. Montering & förläggningsinstruktion, Golvvärme i betonggolv Snösmältning i hängrännor och stuprör SE Montering & förläggningsinstruktion, DTIE-17. Golvvärme i betonggolv Snösmältning i hängrännor och stuprör Förläggning och installation skall utföras av behörig elinstallatör. 1 Innehållsförteckning

Läs mer

Förläggning - Installationsbeskrivning SE. Deviflex TM DTCE Värmekabel och Värmkabelmatta för snösmältning av markytor

Förläggning - Installationsbeskrivning SE. Deviflex TM DTCE Värmekabel och Värmkabelmatta för snösmältning av markytor Förläggning - Installationsbeskrivning SE Deviflex TM DTCE Värmekabel och Värmkabelmatta för snösmältning av markytor Deviflex TM DTCE Deviflex TM DTCE Värmekablar eller mattor används för snösmältning

Läs mer

Marknadens bästa värmekabel blev just ännu bättre.

Marknadens bästa värmekabel blev just ännu bättre. DEVIflex ersätter DTIP hitta dina nya här IEC 60800:2009 godkänd PVC yttermantel Installationstemperatur ner till -5 C Rund konstruktion 360 full screening DTIP = DEVIflex DEVIflex ersätter DTIP Marknadens

Läs mer

Octopus för en hållbar framtid

Octopus för en hållbar framtid EN MILJÖVÄNLIG VÄRMEPUMP FÖR IDAG OCH IMORGON Octopus har utvecklat och tillverkat värmepumpar sedan 1981 och har genom flera års utveckling tagit fram det bästa för miljön och kunden. Den senaste produkten

Läs mer

Utvärdering utvändig isolering på 1½ plans hus

Utvärdering utvändig isolering på 1½ plans hus Utvärdering utvändig isolering på 1½ plans hus Referenstest av utvändig isolering på 1½-plans hus Bakgrund Monier har lång internationell erfarenhet av att arbeta med olika metoder för att isolera tak.

Läs mer

Installationsmaterial Kyla. Installationsmaterial för kylmontörer

Installationsmaterial Kyla. Installationsmaterial för kylmontörer Installationsmaterial Kyla Installationsmaterial för kylmontörer Kanalsystem Kanal Split En helt täckt kanal med snabbfäste på undersidan för att säkerställa att ingen smuts kommer in under installationen.

Läs mer

Comfortinfra CIR W. Comfortinfra CIR. För diskret design och funktion

Comfortinfra CIR W. Comfortinfra CIR. För diskret design och funktion För diskret design och funktion Användningsområden CIR ger behaglig värme året runt på skyddade terrasser, balkonger och uteserveringar. CIR kan också användas för punktuppvärmning i verkstäder och lager.

Läs mer

ARDEX LAMIHEAT DEN OPTIMALA VÄRME- LÖSNINGEN FÖR TRÄGOLV PÅ SÄKRA GRUNDER

ARDEX LAMIHEAT DEN OPTIMALA VÄRME- LÖSNINGEN FÖR TRÄGOLV PÅ SÄKRA GRUNDER ARDEX LAMIHEAT DEN OPTIMALA VÄRME- LÖSNINGEN FÖR TRÄGOLV PÅ SÄKRA GRUNDER Presentation av ARDEX och ARDEX Lamiheat. ARDEX har den tekniska kompetensen ARDEX har med Lamiheatmattan löst problemet med kall

Läs mer

Roth SnowFlex Rörsystem

Roth SnowFlex Rörsystem Projekterings- och Monteringsanvisning... living full of energy! 1 Ett komplett snösmältningssystem för att hålla utomhusytor snö- och isfria Uppvärmning av utomhusytor såsom infarter, ramper, torg, gågator

Läs mer

Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare

Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare intelligent flexibel lättanvänd tyst Intelligent Ställer om sig automatiskt efter din lokal SWH anpassar sig automatiskt till förutsättningarna i din lokal.

Läs mer

ALLECO G O L V V Ä R M E

ALLECO G O L V V Ä R M E Din kompletta värmeleverantör! GOLVVÄRME SNÖSMÄLTNING TAK MARKVÄRME FROSTSKYDD RÖR Värmefolie Värmefolie Alleco värmefolie för 230V används i torra utrymmen som är lite större och då golvet som ska läggas

Läs mer

T75-T300-T600 GENERELL INSTRUKTION FÖR ANLÄGGNINGEN. Förpackningstyper. Isotermanläggningen

T75-T300-T600 GENERELL INSTRUKTION FÖR ANLÄGGNINGEN. Förpackningstyper. Isotermanläggningen GENERELL INSTRUKTION FÖR ANLÄGGNINGEN T75-T300-T600 Godkännanden - INSTA CERT för tryckrör - SINTEF Byggforsk produktcertifikat (sanitet) - CE-märkt/NEMKO godkännande (EL) 1. Ohmsk Värmekabel (VK) T75

Läs mer

Flexit bostadsventilation

Flexit bostadsventilation Flexit bostadsventilation A FÖR EN SUND INOMHUSMILJÖ Varför ventilera? Du är säkert noga med vad barnen äter, men hur ställer du dig till luften de andas? Vi tillbringar ca 90% av tiden inomhus och uppfattar

Läs mer

Stork Elgolvvärme - MattKit Installationspaket för el-golvvärme för våtutrymmen och klinker mm.

Stork Elgolvvärme - MattKit Installationspaket för el-golvvärme för våtutrymmen och klinker mm. 1 Stork Elgolvvärme - MattKit Installationspaket för el-golvvärme för våtutrymmen och klinker mm. Tillämpning Stork MattKit passar både renoveringsobjekt och för nybyggnation för alla typer av golv, exempelvis

Läs mer

Max / min temp SET TEMP1: OFF TEMP1:

Max / min temp SET TEMP1: OFF TEMP1: Max / min temp SET TEMP1: Denna bestämmer vilken temperatur marken max ska uppnå vid snösmältning. Värmer man för mycket och temperaturen i marken överstiger tex 3 grader är det slöseri med energi. Samtidigt

Läs mer

Octopus för en hållbar framtid

Octopus för en hållbar framtid EN MILJÖVÄNLIG VÄRMEPUMP FÖR IDAG OCH IMORGON Octopus har utvecklat och tillverkat värmepumpar sedan 1981 och har genom flera års utveckling tagit fram det bästa för miljön och kunden. Den senaste produkten

Läs mer

50 mm UV beständig polykarbonat med plastprofilsystem X 2

50 mm UV beständig polykarbonat med plastprofilsystem X 2 7985 Isolertak 50 mm UV beständig polykarbonat med plastprofilsystem Willab Garden 2017-05 VIKTIGT! Läs hela monteringsanvisningen innan du påbörjar monteringen! Följs inte anvisningarna kommer kanske

Läs mer

Tak Ventilerat, dvs med vind

Tak Ventilerat, dvs med vind Ventilerat, dvs med vind Missfärgning, mögel, på yttertakspanelen 1 (av 2!) Igensatt vindsventilation, ofta i kombination med otillräcklig bostadsventilation Skadan syns relativt jämnt spridd över utrymmet.

Läs mer

Monteringsanvisning för golvvärme. Värmekabel Värmematta Värmefoliematta Trä & Laminat

Monteringsanvisning för golvvärme. Värmekabel Värmematta Värmefoliematta Trä & Laminat Monteringsanvisning för golvvärme Värmekabel Värmematta Värmefoliematta Trä & Laminat Tack för att du valt våra golvvärmeprodukter. Du kommer att ha ett varmt och skönt golv i många år. Läs igenom denna

Läs mer

Golvvärme för alla typer av golv

Golvvärme för alla typer av golv Golvvärme för alla typer av golv T2Röd självbegränsande värmekabel T2Reflecta energismart isolerskiva + T2Reflecta isolerskiva Energibesparing 65 % 20 % vid uppvärmning minskad nedåtgående värmeförlust

Läs mer

ALLECO. Golvvärme för (k)alla golv. Installationsanvisning värmefolie 230V G O L V V Ä R M E

ALLECO. Golvvärme för (k)alla golv. Installationsanvisning värmefolie 230V G O L V V Ä R M E Golvvärme för (k)alla golv Installationsanvisning värmefolie 230V ALLECO G O L V V Ä R M E tfn: 0522-124 00 fax: 0522-124 50 info@alleco.se www.alleco.se Version 1.0 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1

Läs mer

Se till att underlaget till poolen är stadigt och plant, med grus, marksten eller gjuten platta undertill.

Se till att underlaget till poolen är stadigt och plant, med grus, marksten eller gjuten platta undertill. Terasspool skapa en egen oas Vill du ha en badpool hemlevererad, redo att byggas in på din uteplats eller terass? Då är en terasspool att rekommendera. Här får hela familjen och vännerna plats, för att

Läs mer

Upplev verklig komfort

Upplev verklig komfort Upplev verklig komfort Finns nu hos 088L0811 Brochure Danfoss (for Bauhaus) SE Danfoss A/S Heating Segment Ulvehavevej 61 DK-7100 Vejle, Denmark Tel. 013-100 801 E-mail: kundsupport@danfoss.se electricheating.danfoss.com

Läs mer

Fjärrvärme- och fjärrkylcentraler från Alfa Laval

Fjärrvärme- och fjärrkylcentraler från Alfa Laval Fjärrvärme- och fjärrkylcentraler från Alfa Laval Bättre energiutbyte ger fördelar på bred front. Det blir allt viktigare att hushålla med energin i fastigheter. Vi utvecklar system för värme och varmvatten

Läs mer

SES Fatvärmare. Postadress Box 102 40 434 23 Kungsbacka. Besöksadress Magasinsgatan 8C 434 37 Kungsbacka

SES Fatvärmare. Postadress Box 102 40 434 23 Kungsbacka. Besöksadress Magasinsgatan 8C 434 37 Kungsbacka SES Fatvärmare Till standard 200 l fat. Mobil, svep värmaren runt fatet Inga uppvärmda utrymmen. Lätt att hantera. Inga värmeytor, säker även vid känsliga material. Exakt temperaturreglering. SES MANTEL/200

Läs mer

Halogeninfra ELIR. Halogeninfra ELIR. För utomhusmiljöer där stor flexibilitet önskas

Halogeninfra ELIR. Halogeninfra ELIR. För utomhusmiljöer där stor flexibilitet önskas Halogeninfra ELIR För utomhusmiljöer där stor flexibilitet önskas 3 1 modell 1200 W Elvärme Användningsområden ELIR:s intensiva värmeavgivning gör den lämplig för alla utomhusmiljöer och för tuff industrimiljö.

Läs mer

Flaggor Januari 2016

Flaggor Januari 2016 Flaggor Januari 2016 Innehåll Beachflaggor 3 Beach Original 3 Beach Sign 3 Beach Event 4 Tillbehör för Beachflaggor 5 Beachflagga Standardmotiv 5 Mini Beach Sign Bordsflagga 5 Ryggsäcksflagga Sign Flaggor

Läs mer

!!! Solcellsanläggning! Miljövänligt, självförsörjande och kostnadsbesparande!

!!! Solcellsanläggning! Miljövänligt, självförsörjande och kostnadsbesparande! Solcellsanläggning Miljövänligt, självförsörjande och kostnadsbesparande Det finns många anledningar att utnyttja energin från solen, men hur går man tillväga? Vad krävs för att skapa sin egen solcellsanläggning?

Läs mer

VärmeKabelTeknik Tillbehör Från

VärmeKabelTeknik Tillbehör Från VärmeKabelTeknik Från 2 VärmeKabelTeknik Fästband Teknisk Specifikation Material:... Se nedan. Längd:...galv. 25 m/rulle... plast 1 m... övriga i löpmeter Bredd... metall 20 mm... plast 10 mm E nummer...

Läs mer

Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016

Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016 Bruksanvisning Art.: 9027791 Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016 Cirkulerande varmvattensystem Aqualine Art.: 9027791 Cirkulerande varmvattensystem för frostskydd av vattenkoppar

Läs mer

Installationsmaterial Kyla. Installationsmaterial för kylmontörer

Installationsmaterial Kyla. Installationsmaterial för kylmontörer Installationsmaterial Kyla Installationsmaterial för kylmontörer Kanalsystem Altech Kanal Split En helt täckt kanal med snabbfäste på undersidan för att säkerställa att ingen smuts kommer in under installationen.

Läs mer

Takvärmefolie MONTERINGSANVISNING

Takvärmefolie MONTERINGSANVISNING Takvärmefolie MONTERINGSANVISNING Välkommen Tack för att du valde Ebeco. Vi hoppas att du kommer att ha glädje av din takvärmeanläggning lång tid framöver. För att garantin ska gälla måste produkten installeras

Läs mer

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten WASTE WATER Solutions Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten Återvinning av termisk energi från kommunalt och industriellt avloppsvatten Uc Ud Ub Ua a kanal b avloppstrumma med sil från HUBER och

Läs mer

Ebeco Foil Kit. Monteringsanvisning Installation instructions Leggeanvisning Asennusohje. Art nr 55216

Ebeco Foil Kit. Monteringsanvisning Installation instructions Leggeanvisning Asennusohje. Art nr 55216 Ebeco Foil Kit Monteringsanvisning Installation instructions Leggeanvisning Asennusohje Art nr 55216 Monteringsanvisning Ebeco Foil Kit Svenska Sid 1/6, 071220 Monteringsanvisning Ebeco Foil Kit Läs noga

Läs mer

Svesol Optima 15. Svesol Optima 15. Monteringsanvisning. Montering Inkoppling

Svesol Optima 15. Svesol Optima 15. Monteringsanvisning. Montering Inkoppling Svesol Optima 15 www.svesol.se Monteringsanvisning Montering Inkoppling Tack För att Ni köpt en Svesol värmeanläggning. Läs denna instruktion noggrant så kan Ni få anläggningen att fungera på bästa sätt

Läs mer

Installatörshandbok Kondensvattenrör KVR 10

Installatörshandbok Kondensvattenrör KVR 10 Installatörshandbok Kondensvattenrör KVR 10 Tillbehör IHB SE 1626-2 331784 Innehållsförteckning 1 Allmänt Innehåll (F2016/F2026/F2030/F2120/F2300) Innehåll (F2040/HBS 05 + AMS 10) KVR 10 finns i tre längder

Läs mer

Icopal takavvattning Säker funktion och vackert utseende

Icopal takavvattning Säker funktion och vackert utseende Icopal takavvattning Icopal takavvattning Säker funktion och vackert utseende Icopal Takavvattning Takavvattning handlar om att skydda ditt hus mot vatten och framförallt att leda bort vattnet från huset

Läs mer

EB-Therm 55 SE EN NO FI RU PL

EB-Therm 55 SE EN NO FI RU PL EB-Therm 55 SE EN NO FI RU PL MANUAL EB-Therm 55 MANUAL FOR EB-Therm 55 BRUKSANVISNING EB-Therm 55 KÄYTTÖOHJE EB-Therm 55 РУКОВОДСТВО ДЛЯ EB-Therm 55 INSTRUKCJA EB-Therm 55 Svenska... 2 SE English...

Läs mer

Vattensäkert kök-vattenskadeförebyggande produkter för kök och dolda ytor

Vattensäkert kök-vattenskadeförebyggande produkter för kök och dolda ytor Vattensäkert kök-vattenskadeförebyggande produkter för kök och dolda ytor Kondensskydd för vitvaror-vattenlarm-vattenfelsbrytare Bänkskåpsinsatser-Slanggenomföring-Tätningar Golvskydd Alla våra produkter

Läs mer

Markbelysning. ACO Drain med belysningsslinga ACO Drain med punktbelysning, D 400 ACO Drain med punktbelysning, B 125

Markbelysning. ACO Drain med belysningsslinga ACO Drain med punktbelysning, D 400 ACO Drain med punktbelysning, B 125 Markbelysning med belysningsslinga med punktbelysning, D 400 med punktbelysning, B 125 133 ACO markrännor med integrerad belysning markrännor med integrerade ljusslingor och belysningspunkter är en enkel

Läs mer

AW Värmefläktar för värmevatten

AW Värmefläktar för värmevatten Värmefläktar för värme Värmefläktar för värme fläktarna används för permanent uppvärmning av lager, industrilokaler, verkstäder, butiker och liknande. Snygg design, med enkla rena former, gör att -serien

Läs mer

Användarmanual - Regulator Mini

Användarmanual - Regulator Mini Användarmanual - Regulator Mini Regulatorn är ämnad för reglering av elektriska handdukstorkar som används till torkning av textilier tvättade i vatten samt till rumsuppvärmning. All annan användning är

Läs mer

Dokumenttitel vattenavrinningssystem Monteringsanvisning

Dokumenttitel vattenavrinningssystem Monteringsanvisning Dokumenttitel Alternativ Aquila underrubrik vattenavrinningssystem Monteringsanvisning Tack för att du valt Aquila vattenavrinningsprodukter, ett bra och hållbart val som du kommer att ha nytta av i många

Läs mer

MODERN FUKTHANTERING. AIRWATERGREEN Air Technology Sweden. Säkra klimatet till lägsta möjliga kostnad med våra produkter för fukthantering

MODERN FUKTHANTERING. AIRWATERGREEN Air Technology Sweden. Säkra klimatet till lägsta möjliga kostnad med våra produkter för fukthantering AIRWATERGREEN Air Technology Sweden MODERN FUKTHANTERING Säkra klimatet till lägsta möjliga kostnad med våra produkter för fukthantering airwatergreen.com LÅT OSS PRESENTERA FLEX-SERIEN FINNS ÄVEN SOM

Läs mer

EA Elektriska värmefläktar

EA Elektriska värmefläktar Elektriska värmefläktar Elektrisk värmefläkt för väggmontage är en serie elektriska värmefläktar i ett brett effektområde avsedda för permanent uppvärmning av lager, industrilokaler, garage, torkrum, m.m.

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning 5070 09 2009 Uponor Control System Radio Dynamic Energy Management (DEM) Uponor Control System

Läs mer