Då eventuella meddelanden företrädesvis sänds per mobil och e-post är det synnerligen viktigt att dessa uppgifter också uppdateras om nödvändigt.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Då eventuella meddelanden företrädesvis sänds per mobil och e-post är det synnerligen viktigt att dessa uppgifter också uppdateras om nödvändigt."

Transkript

1 Paketresor 1. AVTALET 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som ska fullgöras av någon annan än arrangören. Om återförsäljaren är part i avtalet, ansvarar han mot resenären på samma sätt som arrangören Huvudresenär är den person i vars namn avtalet har träffats. Huvudresenären anges först i färdhandlingarna eller på annat tydligt sätt. Huvudresenären är betalningsansvarig enligt avtalet. Alla ändringar och eventuell avbeställning måste ske av huvudresenären. Undantag kan göras om huvudresenären blir allvarligt sjuk och inte kan genomföra ändringen eller avbokningen. Huvudresenären ansvarar för att förse arrangören med korrekta bokningsuppgifter för övriga resenärer som omfattas av avtalet. Då eventuella meddelanden företrädesvis sänds per mobil och e-post är det synnerligen viktigt att dessa uppgifter också uppdateras om nödvändigt Om resenären är under 18 år och reser utan målsman måste detta uppges vid bokningstillfället. Intyg som visar godkännande från samtliga målsmän ska insändas till arrangören innan betalning av resan görs I avtalet ingår information om det aktuella researrangemanget se även Inför resan som finns att hämta på våra försäljningsställen samt på Här finns även särskild information och formulär för underårig på resa på egen hand, under Arrangören ska hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet. 1.3 Anslutningsresa eller specialarrangemang ingår i avtalet endast om den/det sålts eller marknadsförts tillsammans med huvudarrangemanget för ett gemensamt pris eller för skilda priser som är knutna till varandra I de fall där anslutningsresa eller specialarrangemang presenteras på ett och samma resebevis som paketresan är detta att betrakta som en del av aktuell paketresa. 1.4 Avtalet är bindande för parterna när arrangören skriftligen har bekräftat resenärens beställning och resenären inom avtalad tid betalat överenskommen anmälningsavgift enligt arrangörens anvisningar. 1.5 Arrangören ska bekräfta resenärens beställning utan dröjsmål En genomförd bokning bekräftas per mail med en bokningsbekräftelse. Biljettavgift tillkommer per bokning för utskick av postal bokningsbekräftelse och biljett. I det fall det överenskommits om att resenären själv ansvarar för att skriva ut bokningsbekräftelse (omgående efter bokningstillfället) och biljett (tidigast 40 dagar före avresa) för resan på utgår ingen avgift. Biljetten skrivs ut under fliken "Min Resa" med

2 bokningsnummer samt telefon eller e-postadress. Biljetten är personlig och är att betrakta som värdehandling. 1.6 Önskemål garanteras inte. 1.7 Resenären är skyldig att kontrollera bokningsbekräftelsen så snart den erhållits. Eventuella felaktigheter måste påtalas snarast. En avgift kan komma att tas ut vid korrigering av uppgifter. Bokningsuppgifter skall alltid överensstämma med passets uppgifter. 1.8 Respektive flygbolags allmänna regler och villkor ingår och är en del av avtalet och finns i under flyginformation. 1.9 En ombokning är att betrakta som en avbokning av ett tidigare ingånget avtal. 2. BETALNING AV PRISET FÖR RESAN 2.1 Resenären ska betala resans pris senast vid den tidpunkt som framgår av avtalet Betalningsvillkoren kan skilja sig åt mellan resor med charter- och reguljärflyg och/eller biljettyp. Se särskilda Resevillkor. 2.2 Arrangören får inte kräva slutbetalning av resans pris tidigare än 40 dagar före avresan, om inte annat överenskommits Betalningen skall kunna styrkas före avresan. Vid beställning av resa mindre än 40 dagar före avresan skall det totala priset för resan betalas omedelbart Vid bokning av "Semesterklippet" betalas hela resans pris i direkt samband med bokning av resan. Se särskilda resevillkor för Semesterklippet 2.3 Arrangören får i samband med bokningsbekräftelsen ta ut en första delbetalning (anmälningsavgift). Anmälningsavgiften ska vara skälig i förhållande till resans pris och omständigheterna i övrigt Beställning bekräftas till Fritidsresor med en delbetalning (anmälningsavgift) inom 5 dagar från bokningstillfället. Denna är, om inte annat anges vid bokning, SEK per person till resmål inom Europa/Medelhavsländerna samt SEK per person till övriga resmål. Observera att om delbetalningen inte är oss tillhanda inom 5 dagar avbokas resan per automatik Resterande belopp skall vara arrangören tillhanda senast 40 dagar före avresa. 2.4 Om resenären inte betalar resans pris i enlighet med avtalet har arrangören rätt att häva avtalet och behålla anmälningsavgiften som skadestånd om inte detta är oskäligt.

3 2.4.1 Önskas Av- och Ombokningsskydd skall detta anmälas vid beställning av resan. Kostnaden varierar, 199: - till 399: -, beroende på resans pris och erläggs samtidigt som anmälningsavgiften. Av- och Ombokningsskyddet börjar gälla i samma stund och är ej avboknings- eller återbetalningsbart. Mer information och villkor om Bo Kvar Garanti och Prisgaranti Plus på 3. RESENÄRENS RÄTT TILL AVBESTÄLLNING 3.1 Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande: Vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresan ska resenären betala anmälningsavgiften som avbokningskostnad. Avbeställningskostnaden per person är alltid lägst anmälningsavgiften Vid avbeställning därefter, men tidigare än 14 dagar före avresan, ska resenären erlägga 25 % av resans pris, dock lägst anmälningsavgiften Sker avbeställning därefter, men tidigare än 8 dagar före avresan, ska resenären erlägga 50 % av resans pris, dock lägst anmälningsavgiften Sker avbeställningen inom 8 dagar före avresan, ska resenären betala hela resans pris Paketresor med reguljärt flyg är till viss del inte återbetalningsbara. Skatter och avgifter återbetalas aldrig. 3.2 Resenär som har träffat avtal om Fritidsresors Av -och Ombokningsskydd har rätt att avbeställa resan, enligt utan annan kostnad än expeditionsavgiften som får uppgå till högst 5 % av resans pris dock högst 200:- per person Vid avbokning av enstaka resenärer i rum/lägenhet är det en förutsättning att samtliga i rummet/lägenheten har Fritidsresors Av- och Ombokningsskydd för att kvarvarande resenärer skall undvika rumstillägg. Om inte, krävs vid avbokning av enstaka resenär/resenärer i rummet/lägenheten ett rumstillägg av kvavarande resenär/resenärer. Tillägget varierar från hotell till hotell Avbeställning får ske om resenären eller dennes make/maka/sambo, resenärens eller dennes makes/makas eller sambos släkting i rakt upp- eller nedstigande led eller syskon eller person med vilken resenären gemensamt beställt resan före avresan men efter det att avtalet blivit bindande för resenären enligt punkt 1.4 drabbas av allvarlig sjukdom, försämrat sjukdomstillstånd eller olycksfall och denna händelse är av sådan art, att resenären inte rimligen kan genomföra resan Avbeställning får ske om annan händelse drabbar resenären efter det att avtalet blivit bindande enligt punkt 1.4 och om händelsen är av så ingripande karaktär för resenären att det inte är rimligt att kräva att resenären skall genomföra resan. Resenären skall inte ha kunnat råda över händelsen och vare sig känt till eller bort känna till denna då resan beställdes. Sådan ingripande händelse är t.ex. brand i den egna bostaden.

4 Avbeställning får ske om person med vilken resenären gemensamt beställt resan avbeställer sin resa med stöd av punkterna eller och det är oskäligt att resenären skall genomföra resan utan den andra personens sällskap Resenären skall avbeställa omgående efter det att anledningen till avbeställning uppkommit. Grunden för avbeställningen skall på tillförlitligt sätt styrkas med intyg från tredje part och uppfylla samtliga krav under punkterna eller Resenär som avtalat om gemensam inkvartering med annan resenär/andra resenärer som avbeställt resan med stöd av punkterna skall erhålla inkvartering av samma standard som enligt avtalet på avtalat eller likvärdigt hotell/anläggning, i rum/lägenhet som är storleksmässigt anpassad till kvarstående antalet resenärer utan extra kostnad. Kan någon sådan inkvartering inte tillhandahållas skall inkvarteringen ske enligt avtalet utan ytterligare kostnad för resenären. En förutsättning för att kostnadsfri "Bo kvar garanti" skall gälla är att samtliga på bokningen valt att köpa Fritidsresors Av- och Ombokningsskydd. 3.3 AVBESTÄLLNING AV RESA Avbeställning skall ske på det sätt som anges i färdhandling/biljett eller på Avbeställning skall ske omgående till arrangören på telefonnummer: eller till den resebyrå som bokat resan om inte annat meddelats. Efter kontorstid ring (telefonsvarare). Uppgifter som krävs för att avbokningen skall genomföras är resenärens: namn, bokningsnummer, flygnummer, avresedatum. Avbokningsinstruktion finns även på på färdhandling/biljett Senast 7 dagar efter avbeställningen skall läkarintyg beträffande akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall och i förekommande fall släktskapsintyg vara Fritidsresor tillhanda. Intygen skall innehålla alla för avbokningen relevanta uppgifter såsom: a) Läkarens uttryckliga avrådan att delta i avtalat researrangemang, b) diagnos, c) dag för första behandling/undersökning, d) datum för eventuellbehandling/undersökning som ligger till grund för läkarensavrådande att resa eller motsvarande enligt Läkarintyget/Intyget skall skickas per post till: Fritidsresor, Sales Support, Fritidsresor eller mailas till: Avbeställningsskyddet gäller enbart resans pris, inte eventuellt uppkomna kostnader i samband med kreditköp och liknande. Expeditionsavgift 200: samt Om- och Avbeställningsskydd återbetalas ej vid avbokning Efter avbeställning skall belopp som resenär har tillgodo enligt ovan återbetalas utan dröjsmål, dock senast 14 dagar efter avbeställning och visat godkänt skäl till detta. Har resenären tecknat Av- och Ombokningsskydd skall godkända intyg kommit arrangören tillhanda innan återbetalning kan ske I de fall inbetalningen av resan är gjord med kort återbetalas till samma kort som användes vid betalning, i annat fall sker återbetalning till huvudresenären. 4. RESENÄRENS ÄNDRINGAR AV RESAN

5 4.1 Resenären har rätt att ändra avtalet om arrangören medger detta. Ändringar i avtalet kan medföra tillkommande kostnader för resenären från arrangören eller annan Om avtalet ändras av resenären t.ex. genom ändrad avreseort, ändrad avresedag eller ändrad reslängd räknas detta som en avbokning och en nybokning enligt, vid ombokningstillfället, gällande pris. Ombokningsavgift tas ut i enlighet med gällande villkor för avbeställning. För resenärer som tecknat Fritidsresors Av- och Ombokningsskydd gäller villkoren för dessa Vid ändring av felstavat namn på resan utgår en administrativ kostnad på 200: - per person. För reguljära flyg är administrativa kostnaden densamma samt kostnad från flygbolaget som varierar mellan de olika flygbolagen. 5. RESENÄRENS RÄTT ATT ÖVERLATA AVTALET 5.1 Resenären får överlåta avtalet till någon som uppfyller alla villkor för att få delta i resan. Resenären måste i skälig tid före avresan underrätta arrangören eller återförsäljaren om överlåtelsen. 5.2 Överlåtaren och förvärvaren är solidariskt ansvariga gentemot arrangören eller återförsäljaren för allt vad som återstår att betala för resan och för extra kostnader, högst 200 kronor. Beloppsbegränsningen gäller inte om arrangören kan visa att den faktiska kostnaden för överlåtelsen uppgår till ett högre belopp som i sådant fall får uttas Avgiften vid överlåtelse är normalt 200: - per person. Reguljära flygbiljetter är vanligtvis inte möjliga att överlåta, för det fall ett reguljärt flygbolag väljer att ge möjligheten till en överlåtelse förbehåller vi oss rätten att debitera den faktiska kostnaden för överlåtelsen enligt respektive reguljärflygbolags villkor. 6. ARRANGÖRENS ÄNDRINGAR FÖRE AVRESAN 6.1 Arrangörens rätt att ändra avtasvillkoren Arrangören får ändra avtalsvillkoren till resenärens nackdel endast om det framgår tydligt av avtalet att det får ske Om arrangören avser att bryta avtalet, eller ändra avtalsvillkoren, ska arrangören underrätta resenären snarast och därvid lämna besked om dennes rätt att frånträda avtalet enligt punkt Eventuella ändringar (t ex tidtabellsändring) meddelas per telefon, e-post, brev eller SMS till huvudresenären som genom avtalet förbinder sig att underrätta övriga resenärer på bokningen om aktuell förändring. Det är därför särskilt viktigt att de uppgifter som lämnas är korrekta och uppdateras för det fall detta är aktuellt innan tiden för avresan Arrangören förbehåller sig rätten innan avtal träffas med resenären vidta ändringar av uppgifter i katalog/broschyr. Arrangören förbehåller sig också rätten att sedan avtal ingåtts företa ändringar av avtalsvillkoren för viss resa. Vid sådana ändringar gäller bestämmelser i Lag om paketresor.

6 6.2. Ändring av priset Inträffar kostnadsökningar för arrangören efter det att avtalet blivit bindande för parterna, får arrangören höja priset för resan med ett belopp som motsvarar kostnadsökningarna om dessa beror på: (a) ändringar i transportkostnader (b) ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan, eller (c) ändringar i växelkurser som påverkar arrangörens kostnader för resan Priset får höjas med ett belopp som motsvarar resenärens andel av den kostnadsökning som arrangören drabbas av för genomförandet av avtalet, förutsatt att denna kostnadsökning är av sådant slag som anges i (a) - (c) ovan i denna punkt. Om till exempel en avgift enligt punkt (a) ovan ökar med 100 kronor för varje resenär, får priset för resan höjas med samma belopp. Researrangören är skyldig att på resenärens begäran redovisa hur prishöjningen beräknats. Rätt till prishöjning enligt (a) - (c) i denna punkt föreligger endast om kostnadsökningen sammanlagt överstiger 100 kronor Resans pris ska sänkas om arrangörens kostnader, av skäl som angivit ovan, minskar med sammanlagt minst 100 kronor Arrangören ska så snart som möjligt underrätta resenären om prisförändringarna. Priset får inte höjas och behöver inte heller sänkas under de sista 20 dagarna före den avta lade avresedagen Prisgaranti gäller för alla resor. När anmälningsavgiften är betald är det pris som angivits på bokningsbekräftelsen garanterat. Det enda Prisgaranti inte gäller för är nya eller höjda skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan. Denna garanti är ömsesidig. Skulle kostnaden för resans genomförande minska innan avresan, kan resenären inte påräkna prissänkning Tidtabellsändringar Tiderna för avresa och hemresa i bokningsbekräftelsen är endast preliminära. Arrangören ska snarast och senast 20 dagar före avresan precisera de avgångstider som ska gälla för resan. 6.4 Resenärens rätt att frånträda avtalet Resenären får frånträda avtalet om arrangören inte kommer att fullgöra vad han åtagit sig och avtalsbrottet är av väsentlig betydelse för resenären Resenären ska inom skälig tid meddela arrangören eller återförsäljaren om han vill frånträda avtalet enligt föregående punkt. Gör resenären inte det, förlorar han sin rätt att frånträda avtalet.

7 6.5 Resenärens rätt till ersättningsresa Frånträder resenären avtalet enligt punkt 6.4 har han rätt till annan paketresa som är av likvärdig eller högre kvalitet, om arrangören kan erbjuda detta. Om resenären godtar en sämre ersättningsresa har han rätt till ersättning för prisskillnaden Avstår resenären från sin rätt till ersättningsresa, eller kan en sådan resa inte erbjudas, ska resenären snarast men senast inom 14 dagar från avståendet få tillbaka vad han betalat enligt avtalet Bestämmelserna i punkterna och gäller också om arrangören ställer in resan utan att resenären är skuld till det. 6.6 Resenärens rätt till skadestånd, arrangörens inställande av resa Ifall som avses i punkt 6.5 har resenären rätt till skadestånd från arrangören, om det är skäligt. 6,6.2 Rätt till skadestånd på grund av att arrangören ställt in resan föreligger inte, om arrangören visar: (a) att färre personer än ett i avtalet angivet minimiantal anmält sig till resan och resenären inom en i avtalet angiven tid skriftligen underrättas om att resan ställts in, eller (b) att resan inte kunnat genomföras på grund av hinder utanför arrangörens kontroll som denne inte skäligen kunde förväntas ha räknat med när avtalet ingicks och vars följder denne inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit Beror det på någon som arrangören har anlitat att resan har ställts in, är arrangören fri från skadeståndskrav enligt punkterna och endast om också den som han har anlitat skulle vara fri enligt den bestämmelsen. Detsamma gäller om orsaken är hänförlig till någon annan i ett tidigare led Om en resa som arrangören har rätt att ställa in enligt föregående punkt ingår i en serie av resor, har arrangören rätt att häva även andra resor som ingår i samma serie under förutsättning att meddelande därom sker så snart som möjligt och i varje fall inte senare än som anges ovan under punkt 5.4.1, dvs 14 dagar före avresan (alternativt 10 dagar före avresan). Enligt ovan punkt äger arrangören rätt att utan utgivande av skadestånd ställa in resan om färre personer än ett visst angivet minimiantal resenärer anmält sig till resan och resenären skriftligen informeras därom viss tid före avresan. De minimiantal som gäller för resor i denna katalog och sålunda omfattas av resenärens reseavtal är följande: Vid resa med flyg Researrangören äger rätt att ställa in resan om inte samtliga i a) d) nedan angivna minimiantal är uppfyllda senast 30 dagar före avresan.

8 a) Flygplanstyp med minimiantal: B : 133, B : 117, B : 133, B : 173, B747: 405, B757: 210, B : 254, MD-83: 152, A320: 159, A321: 189, A330: 324. Vid resa med andra flygplanstyper än ovan nämnda, används flygplanstyp av liknande storlek för beräkning av minimiantal. b) 50 resenärer till det resmål som finns angivet på resenärens bokningsbekräftelse. c) 50 resenärer till varje inkvarteringsalternativ på den flygdestination som finns angiven på resenärens bokningsbekräftelse. d) 15 resenärer till resa bestående av fasta utflyktskombinationer (ej TEMA-resa). Vid resa med buss: 30 resenärer. Vid resa med båt: 50 resenärer. Vid resa med tåg: 15 personer. A resenärer A resenärer 6.7 Arrangörens och resenärens rätt att frånträda avtalet vid ingripande händelser m.m Såväl arrangören som resenären har rätt att frånträda avtalet, om det efter det att avtalet blivit bindande för parterna på eller i närheten av resmålet eller utefter den planerade färdvägen inträffar katastrof, krigshandling, generalstrejk eller annan ingripande händelse, som väsentligt påverkar resans genomförande eller förhållandena på resmålet vid den tidpunkt då resan ska genomföras För att utreda om händelsen är av sådan allvarlig karaktär som ovan angivits ska sakkunniga svenska eller internationella myndigheter rådfrågas Avtalad resa börjar alltid med utresan, det är inte möjligt att endast utnyttja returresa. Resenärer som inte utnyttjar delar av bokad resa eller som av någon anledning infinner sig för sent på flygplatsen eller på avtalad upphämtnings-/avreseplats förlorar rätten till resans och/eller paketresans alla delar. Någon återbetalning av resans pris sker ej. 7. ARRANGÖRENS ÄNDRINGAR EFTER AVRESAN 7.1 Uteblivna prestationer Om efter avresan en väsentlig del av de avtalade tjänsterna inte kan tillhandahållas, ska arrangören ordna lämpliga ersättningsarrangemang utan extra kostnad för resenären Kan ersättningsarrangemang inte ordnas eller avvisar resenären på godtagbara grunder sådana arrangemang, ska arrangören, om det är skäligt och utan extra kostnad för resenären, tillhandahålla likvärdig transport tillbaka till platsen för avresan eller till någon annan ort som resenären godkänner Innebär en förändring i avtalet enligt första eller andra stycket en försämring förresenären, är han, om det är skäligt, berättigad till prisavdrag och skadestånd. 7.2 Andra fel och brister Vid andra fel i de avtalade tjänsterna än sådana som anges i punkt 7.1 har

9 resenären rätt till prisavdrag och skadestånd, om inte felet beror på honom Resenären har inte rätt till skadestånd, om arrangören visar att felet beror på ett hinder utanför arrangörens kontroll som denne inte skäligen kunde förväntas ha räknat med när avtalet ingicks och vars följder denne inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit Om felet beror på någon som arrangören har anlitat, är arrangören fri frånskadeståndsansvar enligt dessa resevillkor endast om också den som han haranlitat skulle vara fri enligt den bestämmelsen. Detsamma gäller om felet beror på någon annan i ett tidigare led Vid fel som har sin grund i omständigheter som beskrivs i punkterna och ska arrangören genast ge resenären den hjälp som behövs. 7.3 Skadeståndets omfattning Skadestånd enligt dessa villkor omfattar ersättning för ren förmögenhetsskada, ersättning för personskada och sakskada. Det åligger resenären att i möjligaste mån begränsa skadan. 8. REKLAMATION OCH AVHJÄLPANDE 8.1 Resenären får inte åberopa fel i de avtalade tjänsterna om han inte inom skälig tid efter det att han märkt eller bort märka felet underrättar arrangören eller återförsäljaren om felet. Detta bör om möjligt ske på resmålet Eventuellt klagomål under resan måste omgående framföras under vistelsen till Fritidsresors personal på resmålet för möjlighet till åtgärd. Reklamation skall ske skriftligen senast två månader efter hemkomst från resan. Adress: Fritidsresor, Kvalitet & Reklamation, Stockholm eller på under Kontakta oss. 8.2 Utan hinder av punkt 8.1 får resenären åberopa fel om arrangören eller återförsäljaren har handlat grovt vårdslöst eller i strid mot tro och heder. 8.3 Om resenären under resan framför klagomål som inte är obefogade, ska arrangören eller dennes lokala representant genast vidta åtgärder för att finna en lämplig lösning. 9. RESENÄRENS ANSVAR UNDER RESAN 9.1 Arrangörens anvisningar Resenären är skyldig att följa de anvisningar för resans genomförande som lämnas av reseledaren eller av annan person som arrangören anlitar. Resenären är skyldig att respektera de ordningsregler som gäller för resan och på resmålet och uppträda så att medresenärer eller andra inte störs. Om resenären på ett väsentligt sätt bryter mot detta, kan arrangören häva avtalet. 9.2 Resenärens ansvar för skada

10 9.2.1 Resenären är ansvarig för eventuellt skadestånd i anledning av skada som resenären genom vårdslöshet vållar arrangören. 9.3 Resenären ansvarar för formaliteter Resenären är själv ansvarig för att iaktta nödvändiga formaliteter för resans genomförande, som till exempel innehav av giltigt pass, visum, vaccinationer, försäkring Resenären är själv ansvarig för alla kostnader som uppkommer på grund av brister i nämnda formaliteter, till exempel hemtransport i följd av avsaknad av pass, om inte bristerna orsakats av felaktig information från arrangören eller återförsäljaren Resenären ansvarar för att ta del av information som tillhandahållits avarrangören 9.4 Avvikande från arrangemanget Resenär som efter det att resan påbörjats avviker från arrangemanget är skyldig att meddela detta till arrangören eller dennes representant Vid avvikelse enl. 9.4 sker ingen återbetalning av de delar av resan som inte utnyttjats Resenärer som avviker från sitt bokade researrangemang, reser på egen hand eller på Endast Flyg är skyldiga att kontakta researrangören vid ankomsten till resmålet för kontaktuppgifter. Enligt Fritidsresors instruktioner skall arrangören kontaktas senast 24 timmar innan angiven återresetid för kontroll av uppgifter om hemresan. 10. TVISTLÖSNING 10.1 Parterna bör försöka lösa tvist som gäller tolkningen eller tillämpningen av avtalet genom förhandlingar. Om parterna inte kan enas, kan tvisten prövas av Allmänna reklamationsnämnden eller av allmän domstol. 11. INKVARTERING För inkvartering gäller att endast den resenär som beställt inkvarteringen får bo där. Oavsett det finns en tom säng i rummet får resenären ändå inte inkvartera annan person i rummet. 12. TILLÄGGSARRANGEMANG När så anges i web eller broschyr, eller med speciell beställning, kan extra prestationer i form av särskild inkvartering, utflykter, måltider, kvällsevenemang, barnklubbar, golf etc, erhållas mot tillägg. Vid avbeställning av tilläggsarrangemang gäller, om inte annat anges, villkoren under punkt 3 i de allmänna resevillkoren. Om dessa extra prestationer ej kan erhållas återbetalas erlagt tillägg Utflykter Betalning av utflykt sker med bank- eller kreditkort i utländsk valuta. Avbokning av en utflykt måste ske senast 96 timmar (4 dygn) före utflyktens avgång för full återbetalning.

11 -Vid avbokning på grund av sjukdom krävs, för full återbetalning, ett läkarintyg och att utflykten har bokats av före utflyktens avgång. Avbokning ska ske så snart sjukdomen är känd och ska göras till en av våra försäljare (före avresa) eller till en guide på resmålet. -Vid utflykter som sträcker sig över flera dagar och/eller innefattar till exempel flygbiljetter och hotellövernattningar sker inte full återbetalning vid sjukdom med läkarintyg. I dessa fall rekommenderar vi våra resenärer att se över sitt försäkringsskydd. -Återbetalning av avbokad utflykt sker till det betal- eller kreditkort som köparen använt vid köp av utflykt. Din förbokade och avbokade utflykt via hemsidan återbetalas inom 10 bankdagar. Köper du en utflykt på något av våra resmål som sedan avbokas(antingen av dig själv eller om utflykten ställs in) kan återbetalning dröja upp till 30 dagar från avbokningstillfället. -Eftersom samtliga av våra förbokade utflykter betalas i Euro eller US Dollar står du som resenär för den eventuella valutakursavvikelsen vid avbokning. -Innehållet i en viss utflykt kan på grund av olika omständigheter komma att ändras under pågående säsong, i vissa fall kan utflykter även utgå helt. Likaså kan priset justeras under säsongen. -Ändras flyg eller hotell så att inbokad utflykt ej kan genomföras återbetalas utflyktens pris om inte en annan likvärdig utflykt kan erbjudas. -Minimiantal för att en utflykt ska genomföras är 15 personer. Vi förbehåller oss rätten att ställa in en utflykt om minimiantalet inte uppfylls senast 12 timmar före utflyktens avgång. -Utflykter kan komma att ställas in med kort varsel på grund av dåligt väder, strejk eller andra yttre omständigheter som vi inte kan råda över. -Vi påtar oss ej kostnader som uppstår i samband med att vi tvingas ställa in en utflykt. 13. OSPECIFICERAD RESA Arrangemanget sammanställs på resmålet av de disponibla bäddar som finns att tillgå, vilket innebär att inkvartering kan ske på hotell som inte finns presenterade i vårt ordinarie program. Inkvarteringen är ofta av mycket enkel standard och kan anvisas först vid ankomsten till resmålet. Placering kan ske på resmål varsomhelst inom flygdestinationen eller på plats inom utannonserad kuststräcka. För annons/grundpris gäller: Kategori 1: som innebär att ressällskap om max 2 personer inkvarteras i hotell/pensionatsrum eller rum i lägenhet. Om du reser själv kan du inkvarteras med en annan resenär av samma kön i samma rum. Placeras du i lägenhet med flera rum kan du få dela lägenheten även med flera andra personer. Delat boende kan innebära att du får dela en dubbelsäng eller en grandlit med den person du delar rum med. Vid placering i rum i delad lägenhet kan ej garanti lämnas att rummet är låsbart. Ej garanti för privat dusch/wc. Kategori 2: Mot tillägg som ofta kan beställas i samband med bokning. Ressällskap om minst 2 personer och max 3 personer inkvarteras i hotell/pensionatsrum eller i rum i lägenhet för

12 sällskapets eget bruk (lägenhet kan delas av flera andra personer). Vid placering i rum i delad lägenhet kan ej garanti lämnas att rummet är låsbart. Garanti för privat dusch/wc, dock kan ej garanteras att dusch/wc ligger i direkt anslutning till rum/lägenhet. Kategori 3: Ressällskap om minst 2 personer och max 4 personer inkvarteras i lägenhet av obestämd typ för sällskapets eget bruk. Garanti för privat dusch/wc, dock kan ej garanteras att dusch/wc ligger i direkt anslutning till lägenheten. Kategori 4: En person inkvarteras i rum/lägenhet för eget bruk med privat dusch och wc, dock kan ej garanteras att dusch/wc ligger i direkt anslutning till rum/lägenhet. Kategori 5: Ressällskap om minst 2 personer och max 3 personer inkvarteras i hotell/pensionatsrum eller i rum i lägenhet för sällskapets eget bruk(lägenhet kan delas av flera andra personer). Vid placering i rum i delad lägenhet kan ej garanti lämnas att rummet är låsbart. Garanti för privat dusch/wc, dock kan ej garanteras att dusch/wc ligger i direkt anslutning till rum/lägenhet. I priset ingår All Inclusive (frukost, lunch och middag samt lokala drycker till måltiderna under hotellets angivna tider). Hotellen har olika regler vad som ingår utöver det. För samtliga alternativ gäller: Av deltagarbeviset skall framgå vilken kategori som valts och vad eventuella tillägg står för. Mot tillägg kan man i vissa fall köpa garanti för samma anläggning/samma ort. Vid ressällskap om fler än 2 personer kan inkvartering i extrabädd förekomma i alla kategorier. Mat ombord på flyget ingår inte men kan beställas mot ett tillägg. Flyttning från en inkvartering till en annan kan förekomma flera gånger under vistelsen. Dusch/WC kan även innebära bad/wc. Grand lit kan förekomma. För ospecificerad resa ingår endast handbagage, extra kostnad för incheckat bagage tas ut vid bokning av resa. Måltider ingår ej, med undantag för Kategori 5 (All Inclusive). Städning, inklusive byte av lakan och handdukar samt förbrukningsartiklar som rengöringsmedel, disktrasa och toalettpapper ingår ej. Reseledarservicen är begränsad, ibland även möjligheten att delta i våra utflykter beroende på placering inom flygdestinationen. Önskemål om läge eller andra önskemål kan ej lämnas. Anmärkningar måste framföras omedelbart vid erhållandet av deltagarbeviset för att eventuella justeringar ska kunna göras före utresan. En ospecificerad resa är inte en realisation av en ordinarie resa. Resenärer med kvalitetskrav rekommenderas att alltid köpa specificerad resa. Det är ej lämpligt att köpa en ospecificerad resa om man reser med barn, då inga speciella arrangemang för barn utlovas. Busstransfer till och från hotellet vid ankomst och avresa ingår inte i resans pris, men kan beställas vid bokningstillfället. 14. DEL I DUBBELRUM Vid bokningen av rundresa i kombination med ordinarie charterresa, kan oftast del i dubbelrum under rundresan erbjudas. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas. Enkelrumstillägget finns angivet på Besked huruvida enkelrumstillägget behöver erläggas eller ej erhålls före avresan. 15. BAGAGE

13 Det är inte tillåtet att checka in värdesaker eller stöldbegärligt gods som till exempel elektronisk utrustning, kameror, datorer, smycken, kontanter etc. Av säkerhetsskäl är farligt gods förbjudet att medföra ombord eller i incheckat bagage. Det som klassas som farligt gods är tex vapen av olika slag, komprimerade gaser, frätande och brännbara ämnen, målarfärg, fyrverkerier samt gifter och substanser som innehåller bakterier eller virus. Läs mer om övriga bagageregler under flyginformation på respektive flygbolags hemsida. För dig som bokat Ospecificerad resa eller Endast Flyg ingår endast handbagaget i resans pris, eventuell bokning av incheckat bagage görs vid beställning av resan. 16. REGULJÄRFLYG Vid avbeställning måste reguljärbiljetten omgående återsändas till Fritidsresor för att återbetalning, i enlighet med gällande villkor för avbeställning av resa, skall erhållas. 17. ENDAST FLYGRESA, CHARTER De allmänna och särskilda resevillkoren gäller också i tillämpliga delar vid köp av endast flygresa Avtalad resa börjar alltid med utresan, det är inte möjligt att endast utnyttja returresa. Resenärer som inte utnyttjar delar av bokad resa eller som av någon anledning infinner sig för sent på flygplatsen eller på avtalad upphämtnings-/avreseplats förlorar rätten till resans och/eller paketresans alla delar. Någon återbetalning av resans pris sker ej Resenärer som köpt Endast Flyg eller reser på egen hand är skyldiga att kontakta researrangören vid ankomsten till resmålet för kontaktuppgifter. Enligt Fritidsresors instruktioner skall arrangören kontaktas senast 24 timmar innan angiven återresetid för kontroll av uppgifter om hemresan I biljettpriset för Endast Flyg ingår transportkostnad för handbagage. För incheckat bagage, som är ett valfritt tillval, tillkommer en extra avgift och bokas i samband med beställning av resan. 18. Långtidsresor Vi reserverar oss för att ut- respektive hemresan kan komma att ändras beroende på övriga resors genomförande. Slutliga avresetider meddelas ca 30 dagar före utresa och ca 14 dagar före hemresa. Samtliga avgångar och hemresor kan variera från en dag till plus/minus en vecka. De som bor privat och ej med Fritidsresor, skall kontakta Fritidsresors kontor på resmålet 10 dagar före preliminärt hemresedatum och dessutom ytterligare en gång när 2 3 dagar återstår för att få hemresetiden bekräftad. Priserna är beräknade på kortast tänkbara reslängd. Tillägg tas ej ut vid eventuell förlängning av resan. I undantagsfall kan mellanlandning ske under flygresan och andra transportmedel (t ex buss) användas från en skandinavisk flygplats till en annan. Ibland sker även retur till annan flygplats än utreseflygplatsen. 19. PERSONUPPGIFTER

14 Behandling av personuppgifter, exempelvis namn, födelsedatum, kön, adress, e-postadress och telefonnummer, som du lämnar i samband av beställning av resa eller andra tjänster på webben, per telefon eller vid besök i någon av våra butiker eller personuppgifter som i övrigt registreras i samband med beställning, t ex resmål, önskemål om specialkost eller särskild information från dig om ditt hälsotillstånd inför resan, eller i övrigt inom ramen för kundförhållandet, kommer att behandlas av Fritidsresor AB ( Fritidsresor ) och i förekommande fall av andra bolag inom TUI Travel PLC-koncernen ( TUI ). Dina personuppgifter kan även komma att behandlas av TUI:s samarbetspartners inom resebranschen, t ex flygbolag, hotell, lokala samarbetspartners på resmålet samt av Fritidsresor/TUI anlitande leverantörer av administrativa tjänster samt systemtjänster. Beroende på var ditt resmål är beläget kan dina personuppgifter komma att behandlas utanför EU och Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Dina personuppgifter kommer att behandlas för att Fritidsresor skall kunna fullgöra det aktuella uppdraget, t ex leverera den resa eller de tilläggstjänster som du beställt. Behandling av dina personuppgifter kan även komma att ske för att Fritidsresor skall kunna uppfylla förpliktelser enligt lagar och förordningar, t ex gällande säkerhet. Behandlingen kan även innefatta uppgifter om kontakter mellan dig och Fritidsresor, t ex noteringar om frågor och klagomål. Dina personuppgifter kan även komma att utgöra underlag för Fritidsresors marknads- och kundanalyser, samt riskhantering och statistik. Fritidsresor kan även, om du inte skriftligen har motsatt dig direkt marknadsföring, komma att använda dina personuppgifter för att ge dig olika erbjudanden om produkter och tjänster från Fritidsresor. Genom din beställning av resa medger du att dina personuppgifter kommer att lagras av Fritidsresor/TUI i tre år. Om du inom tre år från hemkomsten av denna resa gör en ny resebeställning kommer uppgifter om tidigare resa/resor att sparas ytterligare tre år. Personuppgifterna lagras som underlag för marknads- och kundanalyser, för statistikändamål samt för att kunna ge dig ett bättre reseerbjudande och bättre service. Vid reklamationer kan vissa uppgifter komma att sparas i sju år för att uppfylla krav enligt bokföringslagen och Fritidsresors ansvarsförsäkringar. För att kunna hålla dina personuppgifter uppdaterade och korrekta kan vi komma att komplettera och uppdatera dina personuppgifter genom inhämtning från privata och offentliga register. Genom att du lämnar dina personuppgifter enligt ovan godkänner du att Fritidsresor/TUI behandlar dina personuppgifter för de angivna ändamålen. Fritidsresor, org. nr , +46-(0) , Söder Mälarstrand 27, Stockholm, info@fritidsresor.se är personuppgiftsansvarig i enlighet med personuppgiftslagen. Enligt 26 personuppgiftslagen är Fritidsresor skyldiga att gratis efter din skriftliga begäran - egenhändigt undertecknad - en gång per kalenderår lämna besked om personuppgifter som rör dig behandlas eller inte. Behandlas sådana uppgifter skall skriftlig information lämnas också om vilka personuppgifter som behandlas om dig, varifrån dessa uppgifter har inhämtats, ändamålen med behandlingen och till vilka mottagare eller kategorier av mottagare som uppgifterna har lämnats. Fritidsresor är även skyldiga att på din begäran rätta, blockera eller utplåna sådana personuppgifter som inte har behandlats i enlighet med personuppgiftslagen. 20. FÖRBEHÅLL OM ÄNDRINGAR Fritidsresor reserverar sig för korrekturfel i denna publikation

15

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige

Läs mer

1.2 Arrangören ska hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet.

1.2 Arrangören ska hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet. Allmänna- och särskilda resevillkor för paketresor Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen

Läs mer

De särskilda resevillkoren för RAABs resor anges specifikt för varje resa tillsammans med beskrivning för den resa avtalet gäller.

De särskilda resevillkoren för RAABs resor anges specifikt för varje resa tillsammans med beskrivning för den resa avtalet gäller. ALLMÄNNA RESEVILLKOR Ronnegard Adventure AB mctouring.se Tallbacksvägen 19 785 30 Gagnef Org.nr: 556998-3421 Hemsida: www.ronnegardadventure.se Epost: info@mctouring.se Mobil: 072-2046200 Dessa allmänna

Läs mer

Allmänna villkor för paketresor

Allmänna villkor för paketresor Allmänna villkor för paketresor 1. Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som skall fullgöras

Läs mer

RESEVILLKOR - REDERI AB GÖTA KANAL

RESEVILLKOR - REDERI AB GÖTA KANAL 2017 09 15 RESEVILLKOR - REDERI AB GÖTA KANAL Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet mellan resenären och Rederi AB Göta Kanal ( Arrangören ). Särskilda resevillkor

Läs mer

Allmänna villkor och Top Tourings särskilda resevillkor för paketresor.

Allmänna villkor och Top Tourings särskilda resevillkor för paketresor. Resevillkor Allmänna villkor och Top Tourings särskilda resevillkor för paketresor. Konsumentverket/KOoch Svenska Bussbranschens Riksförbund/BR har träffat följande överenskommelse om Allmänna villkor

Läs mer

Allmänna och särskilda villkor för paketresor

Allmänna och särskilda villkor för paketresor Allmänna och särskilda villkor för paketresor Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen

Läs mer

Kenzan Tours AB s resevillkor

Kenzan Tours AB s resevillkor Kenzan Tours AB s resevillkor 1. Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som skall fullgöras

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PAKETRESOR Konsumentverket, å ena sidan, och Svenska Rese- och Turistindustrins Samarbetsorganisation, å andra sidan, har träffat följande överenskommelse att gälla fr.o.m. 1993-02-02. Punkten 5.5 har ändrats och

Läs mer

Allmänna och särskilda villkor för paketresor 1. Avtalet Betalning av priset för resan

Allmänna och särskilda villkor för paketresor 1. Avtalet Betalning av priset för resan Allmänna och särskilda villkor för paketresor Konsumentverket/KO och Svenska Bussbranschens Riksförbund/BR har träffat följande överenskommelse om Allmänna villkor för paketresor att gälla fr.o.m. 2002-10-01.

Läs mer

1.7 Resenärer som inte utnyttjar bokad charter eller infinner sig för sent vid avtalad tid, förlorar rätten till paketresans alla delar.

1.7 Resenärer som inte utnyttjar bokad charter eller infinner sig för sent vid avtalad tid, förlorar rätten till paketresans alla delar. 1. Charterkontrakt Huvudresenär är den person som bokar charterevenemanget och därmed ingår avtal med TeamSailing Nyström AB. Alla ändringar samt ev. avbeställning måste ske av huvudresenären. Medresenärer

Läs mer

Resevillkor Austria Travel

Resevillkor Austria Travel Resevillkor Austria Travel Dessa villkor reglerar avtalet mellan resenären och researrangören. I avtalet ingår också information om det aktuella researrangemanget som finns på arrangörens hemsida. För

Läs mer

Norge Äventyrs särskilda resevillkor

Norge Äventyrs särskilda resevillkor Norge Äventyrs särskilda resevillkor För Norska Turistföreningen gäller speciella resevillkor. Norge Äventyr förbehåller sig rätten att företa eventuella ändringar. 1 Anmälan och betalning. Efter anmälan

Läs mer

1.3 Arrangören skall hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet.

1.3 Arrangören skall hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet. 1. Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som skall fullgöras av någon annan än arrangören.

Läs mer

Allmänna resevillkor för paketresor

Allmänna resevillkor för paketresor 2011-12-15 Allmänna resevillkor för paketresor (med vissa tillägg i kursiv stil för Maria Rehn Fore Golf som kompletterar de Allmänna resevillkoren.) 1. Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären

Läs mer

Då eventuella meddelanden företrädesvis sänds per SMS och e-post är det synnerligen viktigt att dessa uppgifter också uppdateras om nödvändigt.

Då eventuella meddelanden företrädesvis sänds per SMS och e-post är det synnerligen viktigt att dessa uppgifter också uppdateras om nödvändigt. Paketresor 1 AVTALET 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som ska fullgöras av någon annan än

Läs mer

Särskilda och allmänna resevillkor

Särskilda och allmänna resevillkor Särskilda och allmänna resevillkor För dig som reser med Travel By Excellence Teknisk arrangör RESOR MED ASIATISK OMSORG Index Sid. 0. Allmänna resevillkor....2 1. Avtalet...2 2. Betalning av priset för

Läs mer

Resevillkor för paketresor

Resevillkor för paketresor Innehållsförteckning 1. AVTALET 2 2. BETALNING AV PRISET FÖR RESAN 3 3. RESENÄRENS RÄTT TILL AVBESTÄLLNING 3 4. RESENÄRENS ÄNDRINGAR AV RESAN 5 5. RESENÄRENS RÄTT ATT ÖVERLÅTA AVTALET 5 6. ARRANGÖRENS

Läs mer

Särskilda & allmänna villkor för paketresor.

Särskilda & allmänna villkor för paketresor. Sida 1 av 9 Särskilda & allmänna villkor för paketresor. SÄRSKILDA RESEVILLKOR. Särskilda resevillkor gäller före Allmänna resevillkor. Arrangör/Resegaranti. Arrangör enligt resegarantilagen är S&S-resor,

Läs mer

Särskilda villkor. Vid resor bokade hos JA Travel, men genomförda av en annan arrangör gäller respektive arrangörs villkor.

Särskilda villkor. Vid resor bokade hos JA Travel, men genomförda av en annan arrangör gäller respektive arrangörs villkor. så att stavningen stämmer överens med passet. Önskemål som görs av resenären för tex. starttider, särskild utsikt eller läge tas emot men kan ej garanteras av JA Travel och medför aldrig rätt till ersättning.

Läs mer

Allmänna och Särskilda resevillkor De särskilda resevillkoren reglerar tillsammans med de allmänna resevillkoren för paketresor, och informationen på

Allmänna och Särskilda resevillkor De särskilda resevillkoren reglerar tillsammans med de allmänna resevillkoren för paketresor, och informationen på Allmänna och Särskilda resevillkor De särskilda resevillkoren reglerar tillsammans med de allmänna resevillkoren för paketresor, och informationen på Sweden by Natures hemsida, avtalet mellan resenären

Läs mer

1.1.2 För resenärer under 18 år krävs ett speciellt intyg att målsman godkänner reseavtalet.

1.1.2 För resenärer under 18 år krävs ett speciellt intyg att målsman godkänner reseavtalet. Resevillkor De villkor som presenteras här är villkor som reglerar avtalet mellan resenären och researrangören. I avtalet ingår också information om det aktuella researrangemanget som finns på vår webbsida

Läs mer

Resevillkor. Allmänna villkor för paketresor

Resevillkor. Allmänna villkor för paketresor Resevillkor Avtalet De villkor som presenteras här är villkor som reglerar avtalet mellan resenären och Detur. För resan gäller de även all information som står i Viktig information/reseinformation vilka

Läs mer

Explore Tours AB's Särskilda Resevillkor

Explore Tours AB's Särskilda Resevillkor Explore Tours AB's Särskilda Resevillkor Reservation för ändringar Explore Tours resor och program är unika. Det innebär också att vi inte till hundra procent kan garantera att den ursprungliga resplanen

Läs mer

utsikt eller läge tas emot men kan ej garanteras av JA Travel och medför aldrig rätt till ersättning.

utsikt eller läge tas emot men kan ej garanteras av JA Travel och medför aldrig rätt till ersättning. utsikt eller läge tas emot men kan ej garanteras av JA Travel och medför aldrig rätt till ersättning. Resegaranti är enligt gällande bestämmelser ställd till Kammarkollegiet. Telefon 08-700 08 00. JA Travel

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Dessa allmänna resevillkor samt Deturs särskilda resevillkor är del av avtalet och resan. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och

Läs mer

Resevillkor Birka Cruises AB

Resevillkor Birka Cruises AB Resevillkor Birka Cruises AB Avtalet De resevillkor som presenteras här reglerar avtalet mellan dig som resenär och Birka Cruises som arrangör. Genom att göra en bokning hos oss godkänner du dessa villkor.

Läs mer

Resevillkor Birka Cruises AB

Resevillkor Birka Cruises AB Resevillkor Birka Cruises AB Avtalet De resevillkor som presenteras här reglerar avtalet mellan dig som resenär och Birka Cruises som arrangör. Genom att göra en bokning hos oss godkänner du dessa villkor.

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR 1. AVTALET

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR 1. AVTALET ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa.

Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa. Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa. Med paketresa menas ett arrangemang som utformats innan avtal ingår och som består av inkvartering och transport

Läs mer

Resevillkor Birka Cruises AB

Resevillkor Birka Cruises AB Resevillkor Birka Cruises AB Avtalet De resevillkor som presenteras här reglerar avtalet mellan dig som resenär och Birka Cruises som arrangör. Genom att göra en bokning hos oss godkänner du dessa villkor.

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

ALLMÄNNA & SÄRSKILDA VILLKOR HIMALAYA SPECIALISTEN 8848 För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda

Läs mer

Innehållsförteckning HANTERING AV PERSONUPPGIFTER 10 VIKTIGT ATT VETA OM RESEGARANTIN 11

Innehållsförteckning HANTERING AV PERSONUPPGIFTER 10 VIKTIGT ATT VETA OM RESEGARANTIN 11 Innehållsförteckning 1. AVTALET 2 2. BETALNING AV PRISET FÖR RESAN 3 3. RESENÄRENS RÄTT TILL AVBESTÄLLNING 3 4. RESENÄRENS ÄNDRINGAR AV RESAN 4 5. RESENÄRENS RÄTT ATT ÖVERLÅTA AVTALET 4 6. ARRANGÖRENS

Läs mer

Resevillkor Birka Cruises AB

Resevillkor Birka Cruises AB Resevillkor Birka Cruises AB Avtalet De resevillkor som presenteras här reglerar avtalet mellan dig som resenär och Birka Cruises som arrangör. Genom att göra en bokning hos oss godkänner du dessa villkor.

Läs mer

Allmänna och särskilda resevillkor För resor köpta innan se nedan. Avtalet. Paketresor 1 AVTALET

Allmänna och särskilda resevillkor För resor köpta innan se nedan. Avtalet. Paketresor 1 AVTALET Allmänna och särskilda resevillkor För resor köpta innan 1.8.2018 - se nedan. Avtalet De villkor som presenteras här är villkor som reglerar avtalet mellan resenären och researrangören. I avtalet ingår

Läs mer

Lag (1992:1672) om paketresor

Lag (1992:1672) om paketresor Bestämmelser gällande paketresa med SEM, Svenska Energimedicinska AB. Bokning 1. Bokningen är bindande när anmälningsavgiften är inbetalad. Betalas inte anmälningsavgiften in i tid, avbokas resenären.

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

Allmänna villkor för paketresor samt Divine Travel särskilda villkor

Allmänna villkor för paketresor samt Divine Travel särskilda villkor Allmänna villkor för paketresor samt Divine Travel särskilda villkor Allmänt Det är varje resesällskaps skyldighet att ta del av våra uppgifter samt resevillkor. Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel.

Läs mer

Resevillkor Austria Travel

Resevillkor Austria Travel Resevillkor Austria Travel ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens

Läs mer

goto Nordics allmänna köp- och resevillkor

goto Nordics allmänna köp- och resevillkor goto Nordics allmänna köp- och resevillkor 1. Generellt 1.1 goto Nordics är en arrangör av paketresor sammansatta av produkter från flygbolag och andra leverantörer. Andra leverantörer är till exempel

Läs mer

Resevillkor Birka Cruises AB

Resevillkor Birka Cruises AB Resevillkor Birka Cruises AB Avtalet De resevillkor som presenteras här reglerar avtalet mellan dig som resenär och Birka Cruises som arrangör. Genom att göra en bokning hos oss godkänner du dessa villkor.

Läs mer

Resevillkor. 1.5 Langley ska bekräfta resenärens beställning utan dröjsmål.

Resevillkor. 1.5 Langley ska bekräfta resenärens beställning utan dröjsmål. Resevillkor Dessa allmänna resevillkor samt Langleys särskilda resevillkor är del av De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och Konsumentverket den 1 september

Läs mer

Resevillkor för EverTrek

Resevillkor för EverTrek Resevillkor för EverTrek EverTrek Resor AB, tel. 031-301 18 18, info@evertrek.se, www.evertrek.se De allmänna resevillkoren kompletteras av EverTreks särskilda resevillkor angivna i kursiv text 1. Avtalet

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

Resevillkor. Allmänna villkor för paketresor. olycksfall, samt mot förlust och skada på personliga tillhörigheter.

Resevillkor. Allmänna villkor för paketresor. olycksfall, samt mot förlust och skada på personliga tillhörigheter. Resevillkor Kammarkollegiet ReTravel har till Kammarkollegiet ställt erforderliga garantier enligt resegarantilagen, det betyder att resenärerna är garanterade hemresa oavsett vad som inträffar. www.kammarkollegiet.se

Läs mer

Resevillkor. 1.5.2 Deltagarbevisets uppgift.

Resevillkor. 1.5.2 Deltagarbevisets uppgift. Resevillkor De allmänna resevillkoren kompletteras av Langleys särskilda resevillkor angivna i kursiv text. I och med att anmälningsavgiften betalas godtar resenären Langleys gällande resevillkor och anmälan

Läs mer

Betalning för hemtransport av hittegods från Arlanda Flygplats

Betalning för hemtransport av hittegods från Arlanda Flygplats Betalning för hemtransport av hittegods från Arlanda Flygplats Betalning skall ha kommit Bagport tillhanda innan hittegodset skickas till kunden. Om inget annat avtalats skickas godset normalt inom två

Läs mer

HEMRESEDAG & TID AVRESEORT FLYG ANKOMST ANKOMSTDAG & TID

HEMRESEDAG & TID AVRESEORT FLYG ANKOMST ANKOMSTDAG & TID BILJETT Detta är din biljett. Ta med på resan som bekräftelse på dina bokningar. Gäller också som försäkringsbevis om försäkring är tecknad. Visas upp vid incheckning BOKNINGSNUMMER (Anges vid brev- eller

Läs mer

1.6 Arrangören ska lämna allmän information om hälsobestämmelser för resmålet.

1.6 Arrangören ska lämna allmän information om hälsobestämmelser för resmålet. ALLMÄNNA OCH VULKANRESORS SÄRSKILDA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens

Läs mer

Resevillkor Skidresor

Resevillkor Skidresor Resevillkor Skidresor De allmänna resevillkoren kompletteras av JOS Events särskilda resevillkor angivna i kursiv text. I och med att anmälningsavgiften betalas godtar resenären JOS Events gällande resevillkor

Läs mer

Resevillkor. 1.5 Langley ska bekräfta resenärens beställning utan dröjsmål.

Resevillkor. 1.5 Langley ska bekräfta resenärens beställning utan dröjsmål. Resevillkor Dessa allmänna resevillkor samt Langleys särskilda resevillkor är del av avtalet. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och Konsumentverket den

Läs mer

Allmänna och särskilda resevillkor för Golf Joy Travel of Europe AB

Allmänna och särskilda resevillkor för Golf Joy Travel of Europe AB Allmänna och särskilda resevillkor för of Europe AB För resan gäller de Allmänna och Särskilda Resevillkor för paketresor som anges nedan. De Allmänna Villkoren antogs att gälla från 1993-02-02 av Svenska

Läs mer

Samtliga särskilda resevillkor för Scuba Travel anges med kursiv stil och de kompletterar motsvarande bestämmelse i de allmänna resevillkoren.

Samtliga särskilda resevillkor för Scuba Travel anges med kursiv stil och de kompletterar motsvarande bestämmelse i de allmänna resevillkoren. Villkoren gäller för resor som faller under definitionen i allmänna resevillkor att resan innehåller minst två av följande element: Transport, inkvartering och/ eller annan turisttjänst som anses som en

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Göteborg, 2018-08-01 För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens

Läs mer

Resevillkor för resor bokade från 1 augusti 2018

Resevillkor för resor bokade från 1 augusti 2018 Resevillkor för resor bokade från 1 augusti 2018 Avtalets innebörd De villkor som presenteras här är villkor som reglerar avtalet mellan resenären och researrangören Nazar Sverige AB. I avtalet ingår också

Läs mer

goto Nordics allmänna köp- och resevillkor

goto Nordics allmänna köp- och resevillkor goto Nordics allmänna köp- och resevillkor 1. Generellt 1.1 (goto Nordics) marknadsför och säljer resor på www.gotonordics.com, per telefon eller via agent. De kombinerade resetjänster resenären erbjuds,

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

Resevillkor för kryss

Resevillkor för kryss Resevillkor för kryss Avtalet för resan Här är de villkor som reglerar avtalet mellan resenären och researrangören. I avtalet ingår även information om det aktuella researrangemanget som finns på www.wondercruises.com

Läs mer

Resevillkor. 1.5.2 Deltagarbevisets uppgift.

Resevillkor. 1.5.2 Deltagarbevisets uppgift. Resevillkor De allmänna resevillkoren kompletteras av Langleys särskilda resevillkor angivna i kursiv text. I och med att anmälningsavgiften betalas godtar resenären Langleys gällande resevillkor och anmälan

Läs mer

Villkor för paketresor med Fågelguidning AB

Villkor för paketresor med Fågelguidning AB Villkor för paketresor med Fågelguidning AB 559158-1573 1. Anmälan Anmälan blir bindande då anmälningsavgiften betalats eller i de fall hela resans avgift ska betalas i sin helhet nått Fågelguidning AB

Läs mer

VILLKOR FÖR PAKETRESOR

VILLKOR FÖR PAKETRESOR VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär vid köp av paketresa. Villkoren

Läs mer

VAD GÄLLER NÄR DU BOKAR HOS GUNNARSGÅRDEN I SÄLEN?

VAD GÄLLER NÄR DU BOKAR HOS GUNNARSGÅRDEN I SÄLEN? VAD GÄLLER NÄR DU BOKAR HOS GUNNARSGÅRDEN I SÄLEN? Gunnarsgården i Sälen s Allmänna bokningsvillkor Dessa allmänna villkor gäller mellan Gunnarsgården i Sälen och den som själv eller genom annan träffar

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Kinaresor Draken AB, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören eller KD),

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR 2014-04-25 SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ),

Läs mer

1. Biljetter VANLIGA FRÅGOR OM MATCHBILJETTER

1. Biljetter VANLIGA FRÅGOR OM MATCHBILJETTER 1. Biljetter Särskilda villkor Är enskild biljett köpt är denna gällande för aktuellt speldatum förutsatt att detta sker inom samma helg fredag-måndag, återbetalning sker ej av outnyttjad biljett. Är biljett

Läs mer

1.2.2. Resenären ska för samtliga i resan ingående flygningar ha avslutat check-in i enlighet med resplanen eller annan anvisning.

1.2.2. Resenären ska för samtliga i resan ingående flygningar ha avslutat check-in i enlighet med resplanen eller annan anvisning. 1 VILLKOR FÖR RESOR BeachTravels Sweden AB 1.1 Parter Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan BeachTravels Sweden AB (nämns som arrangören), och resenär vid köp av resa. Utöver dessa villkor

Läs mer

2010-11-09 1 (6) SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR. och att resenären således kan förlora rätten att utnyttja resterande flygningar.

2010-11-09 1 (6) SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR. och att resenären således kan förlora rätten att utnyttja resterande flygningar. SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, och resenär vid köp av paketresa. Utöver dessa villkor kan arrangören även uppställa

Läs mer

Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangören (Golfresan Travelcaddie AB), och resenär vid köp av paketresa.

Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangören (Golfresan Travelcaddie AB), och resenär vid köp av paketresa. Resevillkor Villkoren antogs att gälla 2013-10- 24 Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangören (Golfresan Travelcaddie AB), och resenär vid köp av paketresa. 1. Inledande bestämmelser

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Arrangören skall hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet.

Arrangören skall hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet. Apollos resevillkor 1 Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som ska fullgöras av någon

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Gäller resor bokade fr om 1 augusti 2018

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Gäller resor bokade fr om 1 augusti 2018 ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Gäller resor bokade fr om 1 augusti 2018 För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SAMT SALTOURS SÄRSKILDA VILLKOR FÖR Los Angeles Exclusive Music Experience Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Innehållsförteckning 1. AVTALET... 2 2. PRIS OCH BETALNING... 4 3. RESENÄRENS RÄTT TILL ÄNDRING OCH AVBESTÄLLNING... 5 4. RESENÄRENS RÄTT ATT ÖVERLÅTA AVTALET... 5 5. ÄNDRINGAR FÖRE AVRESAN... 6 6. ARRANGÖRENS

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Indien på höstlovet. 25 31 oktober 2015. 7 dagar, på höstlovet. En upplevelse av färger, människor och gammal kultur

Indien på höstlovet. 25 31 oktober 2015. 7 dagar, på höstlovet. En upplevelse av färger, människor och gammal kultur Indien på höstlovet 25 31 oktober 2015 7 dagar, på höstlovet En upplevelse av färger, människor och gammal kultur Till Indien reser man för att uppleva; färger, människor och en levande ålderdomlig kultur.

Läs mer

VILLKOR FÖR PAKETRESOR

VILLKOR FÖR PAKETRESOR VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Voyage by me - By me Solutions AB (i det följande arrangören ), som är medlem i Svenska Resebyråföreningen och resenär, vid köp

Läs mer

Kompletterande resevillkor WonderCruises. 1. Allmänt. 2. Avtalsförhållande. 3. Anmälningsavgift

Kompletterande resevillkor WonderCruises. 1. Allmänt. 2. Avtalsförhållande. 3. Anmälningsavgift Resevillkor Kompletterande resevillkor WonderCruises... 1 1. Allmänt... 1 4. Betalningsvillkor... 2 5. Färdhandlingar... 2 6. Reseförsäkring... 2 8. Avbeställningsvillkor... 2 9. Ändringar av resan på

Läs mer

För resor med Apollo gäller de allmänna och särskilda resevillkor för paketresor som anges i detta dokument.

För resor med Apollo gäller de allmänna och särskilda resevillkor för paketresor som anges i detta dokument. Resevillkor För resor med Apollo gäller de allmänna och särskilda resevillkor för paketresor som anges i detta dokument. De allmänna villkoren har antagits i överenskommelser med Researrangörsföreningen

Läs mer

Resevillkor Birka Cruises

Resevillkor Birka Cruises Resevillkor Birka Cruises De resevillkor som presenteras här reglerar avtalet mellan dig som resenär och Birka Cruises som arrangör. Genom att göra en bokning hos oss godkänner du dessa villkor. Som resenär

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Villkor : SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Afro-Caribbean Travel, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och

Läs mer

Resevillkor. Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt

Resevillkor. Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt i ditt handbagage. Visum Visum behövs inte för svenska medborgare på någon av våra resor. Det kan krävas visum i vissa

Läs mer

SFS 2018:1217 Version omfattas av avtalet. Eventuell återbetalning sker till huvudresenären. ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

SFS 2018:1217 Version omfattas av avtalet. Eventuell återbetalning sker till huvudresenären. ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

SRF s villkor följer efter denna text om de särskilda villkoren.

SRF s villkor följer efter denna text om de särskilda villkoren. SÄRSKILDA VILLKOR De särskilda resevillkoren och SRF s villkor för paketresor reglerar tillsammans med de speciella villkor som kan finnas för en viss resa, avtalet mellan resenären och Grönlandsresor.

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Springtime Resor AB (nämns som arrangören), som är medlem i Svenska Resebyråföreningen, och resenär

Läs mer

1. Inledande bestämmelser 1.1 Vad är en paketresa? 1.2 Resenärens allmänna skyldigheter

1. Inledande bestämmelser 1.1 Vad är en paketresa? 1.2 Resenärens allmänna skyldigheter SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Köpevillkor. Definitioner. Generell information. Personuppgifter i bokningen. Avbokning och ombokning av flygbiljetter

Köpevillkor. Definitioner. Generell information. Personuppgifter i bokningen. Avbokning och ombokning av flygbiljetter Köpevillkor Definitioner Den person som i eget eller annans namn genomför bokning av flygbiljetter på webbplatsen benämns beställaren. Den vars namn anges i bokningen som resenär benämns resenär. I de

Läs mer

Med Picok till Kerala! 28 jan -09 feb 2018

Med Picok till Kerala! 28 jan -09 feb 2018 Med Picok till Kerala! 28 jan -09 feb 2018 I vilsamt tempo genom Keralas vackra natur! Backwaters, Kerala Följ med på en spännande resa i lugnt tempo genom Kerala, Indiens sydligaste delstat. Här är det

Läs mer

Flygtider och eventuella tidtabellsändringar för både ut- och hemresan är resenären ansvarig för att kontrollera.

Flygtider och eventuella tidtabellsändringar för både ut- och hemresan är resenären ansvarig för att kontrollera. Resevillkor för Tomas Ericsson s gruppresa: Alaska & Yukon 14 27 augusti 2019, vid resestart från Anchorage den 14 augusti (USA), avslut i Anchorage avslut i Anchorage den 27 augusti (USA). I texten nedan,

Läs mer

1. Biljetter VANLIGA FRÅGOR OM MATCHBILJETTER

1. Biljetter VANLIGA FRÅGOR OM MATCHBILJETTER 1. Biljetter Särskilda villkor Är enskild biljett köpt är denna gällande för aktuellt speldatum förutsatt att detta sker inom samma helg fredag-måndag, återbetalning sker ej av outnyttjad biljett. Är biljett

Läs mer

Innehållsförteckning. forts.

Innehållsförteckning. forts. Innehållsförteckning 1. AVTALET 1 2. PRIS OCH BETALNING 2 3. RESENÄRENS RÄTT TILL ÄNDRING OCH AVBESTÄLLNING 3 3.3 Öppet Köp 4 3.4 Resenär som inte har tecknat av- och ombokningsförsäkring har rätt att

Läs mer

Innehållsförteckning. forts.

Innehållsförteckning. forts. Innehållsförteckning 1. AVTALET 1 2. PRIS OCH BETALNING 2 3. RESENÄRENS RÄTT TILL ÄNDRING OCH AVBESTÄLLNING 3 3.3 Öppet Köp 4 3.4 Resenär som inte har tecknat av- och ombokningsförsäkring har rätt att

Läs mer