Skönheten bör finnas både utanpå och inuti oss människor.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skönheten bör finnas både utanpå och inuti oss människor."

Transkript

1 Hudvårdskultur 2017

2

3 Skönheten bör finnas både utanpå och inuti oss människor. Det sade hudterapeuten Elisabeth Sigmund ( ). Hon föddes i Wien och bidrog på ett betydande sätt till utvecklingen av Dr. Hauschkas hudvårdsprodukter. På sin motorcykel åkte denna okonventionella och driftiga personlighet till olika klosterbibliotek utanför Wien där hon skaffade sig omfattande kunskaper om läkeväxter (omslagsbilden, cirka 1935). Denna kunskapsskatt var hjärtat i den hudvård som sedermera utvecklades: Alla mina hudvårdsförsök motiverades av ett medicinskt intresse för vilka läkeväxtersom är bra för huden och kan läka den. Hennes idéer vidareutvecklades och lever än idag kvar i våra produkter och i Dr. Hauschkas hudvårdsbehandlingar.

4 4 I fokus: Jubileum 9-13 och Vårt sätt att vårda det värdefulla Vi firar hudvårdskultur Från Eckwälden och ut i världen Globalt förenade genom värden I fokus: Dr. Hauschka makeup Min nyfikenhet visste inga gränser När färg och omvårdnad förenas Visa hela din skönhet Röd är inte detsamma som röd Dr. Hauschkas speciella hudvård 6 Hållbar utveckling 14 Ansiktsvård 16 Hudvårdskoncept 18 Vårdplan enligt hudtyp 20 Rengöra 24 Stärka 26 Dagvård 28 Ögonvård 34 Läppvård 37 Tonande och täckande 39 Nattvård och kurer 42 Intensivvård och ansiktsmasker 46 Regenerationsvård 50 Prova på eller på resande fot 56 Kroppsvård 60 Upptäck. Prova. Välj. 62 Dusch 65 Bad 68 Hårvård 74 Deodorant 76 Lotion och puder 78 Kroppsolja 83 Handvård 87 Fotvård 89 Graviditet och amning 92 Dr.Hauschka Med 96 Dr.Hauschka Med Skin 98 Dr.Hauschka Med Lips 102 Dr.Hauschka Med Teeth 104 Dr. Hauschka Make-up 115 Dr. Hauschka Make-up 116 Hudton 117 Ögon 122 Läppar 130 Dr. Hauschkas behandlingar 136 WALA Heilmittel GmbH 142 Produktregister 144 Information 146

5 5

6 6 Dr. Hauschkas speciella hudvård Getväppling (Anthyllis vulneraria) är på grund av sin reglerande kraft en av de viktigaste läkeväxterna i Dr. Hauschkas hudvård

7 Dr. Hauschkas speciella hudvård 7 Dyrbara råvaror. Värdefulla kunskaper. Tilltro till den inre kraften. Skönhet handlar om rytm och balans. Respekt för hudens egen förmåga Dr. Hauschkas hudvård handlar framför allt om två saker: Huden har sin egen förmåga att förnya och skydda sig själv. Våra produkter främjar hudens egen förmåga och hjälper den att återfå balansen. Alla produkter från Dr. Hauschka är en sammansättning av noggrant utvalda extrakt från läkeväxter. Vi använder nästan uteslutande naturliga ingredienser från kontrollerade biodynamiska odlingar eller odlingar som följer Demeterreglerna och uppfyller kraven på rättvis handel. Det handlar om helheten Alla ingredienser fyller en viktig funktion var för sig, men det är först när de blandas som vår fantastiska produktkvalitet skapas. Vi har samma holistiska synsätt när det gäller din hud. Våra produkter har en stärkande och balanserande effekt på hela din kropp. För att skapa denna effekt studerar vi cellernas förnyelsecykler och tar hänsyn till det naturliga kretsloppet när vi odlar, driver upp och skördar våra råvaror. Dessutom låter vi växterna mogna i sin egen rytm vid tillverkningen av våra extrakt och essenser. Stor kunskap om läkeväxter På 1920-talet försökte dr Rudolf Hauschka hitta ett sätt att tillverka läkemedel med naturliga ingredienser utan alkohol, och under årens lopp har man samlat på sig mycket stora kunskaper om läkeväxter inom WALA. Denna kunskapskälla använder vi dagligen och vi arbetar ständigt med att vidareutveckla våra kunskaper. Arbetet på de tre WALA- avdelningarna WALA läkemedel, Dr. Hauschka hudvård och Dr.Hauschka Med genomsyras huvudsakligen av det hantverks mässiga arbetet med läkeväxter och dels av tillverkningsprocessen där man tar hänsyn till växternas egen rytm. Till och med våra ögonskuggor och läppstift innehåller extrakt av getväppling eller trollhassel. För oss handlar det alltid om att skapa balans mellan inre och yttre skönhet.

8 8 Dr. Hauschkas speciella hudvård I WALA:s parfymlaboratorium Blandningen av rosenbladsoljeextrakt Dr. Hauschkas kropps- och badoljor Föregångare inom naturkosmetik I Dr. Hauschkas hudvårdsprodukter används förutom läkeväxter även oljor och vaxer av hög kvalitet samt andra naturliga ingredienser som exempelvis termalvatten, mandelmjöl, silke och mineralpigment. Alla våra hudvårdsprodukter är märkta med den internationella kvalitetsmärkningen för naturlig och ekologisk kosmetika NATRUE. Vi använder inte syntetiska doft-, färg- eller konserveringsämnen och inte heller några mineraloljor, parabener, silikoner eller PEG. Upptäck den holistiska hudvården. Känn livets rytm.

9 I fokus: Jubileum 9 Vårt sätt att vårda det värdefulla 50 år som har gjort skillnad Ett naturligt hudvårdskoncept för frisk hy. Det var något helt nytt när de första Dr. Hauschka-produkterna lanserades år Elisabeth Sigmund och Rudolf Hauschka kände sig som rebeller när de utvecklade sina vägvisande recepturer. Deras mål var att genom kunskap och egna processer utnyttja naturens egna krafter för att utveckla hudvårdsprodukter. De fastställde principer för tillverkningen och lade grunderna för Dr. Hauschkas unika produkter, hudvårdsritualer och behandlingar.

10 10 I fokus: Jubileum Vi firar hudvårdskultur Den som använder våra produkter både känner och ser det varje dag: Dr. Hauschkas vårdkoncept berör mer än bara huden. De många aspekter som möjliggör denna unika kvalitet utgör tillsammans Dr. Hauschkas hudvårdskultur. En kultur som återspeglar de värderingar som de människor som använder och står bakom vår hudvård varje dag lever och upplever. Natur Naturliga råvaror av i möjligaste mån biodynamisk kvalitet och från kontrollerade vilda ursprung utgör grunden för Dr. Hauschka Hudvård. Råvarorna kommer huvudsakligen från WALA:s örtagård med läkeväxter, vår Demetergård Sonnenhof, globala socialt grundade odlingsprojekt och rättvis handel. Våra produkter är certifierade av NATRUE som naturlig och ekologisk hudvård. Tack vare egna strikta kriterier överträffar vi också ofta kraven för denna internationella kvalitetsmärkning.

11 I fokus: Jubileum 11 Processer Vi utvecklar våra recepturer med hjälp av en omfattande farmaceutisk och kosmetisk förståelse, yttersta noggrannhet och många års erfarenhet. Vi skapar sammansättningar av värdefulla extrakt från läkeväxter, som till största del framställs manuellt genom våra egna metoder. Rudolf Hauschka experimenterade genom att utsätta växtextrakt för rytmiska växlingar som värme och kyla, ljus och mörker, rörelse och vila. Kunskap På WALA Heilmittel GmbH i Bad Boll tillverkar vi våra produkter enligt samma standarder som för läkemedel. Därvid förenar vi vår unika kunskap om läkeväxter en kunskap som har utökats löpande sedan år 1935 med den senaste forskningen på området. Varje preparat har en specifik sammansättning där alla ingredienser bidrar till effekten.

12 12 I fokus: Jubileum Stanna upp i vardagen. Känn samhörigheten med naturen. Dr. Hauschkas produkter skapar välgörande vårdritualer och låter människan på ett varsamt sätt bli medveten om sina egna behov. Ett unikt hudvårdskoncept med tre steg morgon och kväll gör att varje dag både börjar och slutar harmoniskt. Med produkter perfekt anpassade till varandra följer vårt kompletta hudvårdskoncept Dr. Hauschkas användare genom alla faser i livet. Produkter Våra hudvårdsprodukter övertar inte hudens egna uppgifter, utan hjälper den att återfå sin balans med hjälp av stärkande och balanserande impulser. De produkter som passar för den aktuella hudtypen sammanställs till ett individuellt hudvårdskoncept. Ett koncept som även kännetecknas av vår fettfria nattvård som låter huden andas och regenereras. Vårt omfattande sortiment innehåller både basoch intensivvård från topp till tå och följer vårt varumärkes helhetskoncept.

13 I fokus: Jubileum 13 Behandling Låt dig beröras och glöm världen runt dig för en stund. Även våra avkopplande hudvårdsbehandlingar är tätt förenade med varumärkets ursprung. Elisabeth Sigmund, medgrundare av Dr. Hauschka Hudvård,insåg tidigt betydelsen av lymfstimulering. Mjuka strykningar med händer och penslar stimulerar cellerna och aktiverar kroppens egna renande krafter. Ännu idag ingår de i alla behandlingar, precis som en analys av hudbilden. Vi firar hudvårdskultur Under vårt jubileumsår vill vi öppna porten till vår omfattande och mångsidiga hudvårdskultur för er. Vi berättar mer om vår bakgrund, våra projekt och de personer som arbetar för Dr. Hauschka. Både här i vår broschyr Hudvårdskultur, hos våra återförsäljare och på

14 14 Hållbar utveckling Så och skörda. Vårda och skydda. Idag och imorgon. Ansvar genom hela processen. Vårt företag är som en praktfull trädgård Långt innan begreppet hållbar utveckling blev allmänt känt funderade vi kring ordens betydelse. Det naturliga kretsloppet och råvaror som inte är skadliga för miljön är grunden för alla Dr. Hauschkas produkter. Vårt företag är som en praktfull trädgård, där vi arbetar varsamt och respektfullt och tar hänsyn till naturens egen rytm. Vi lägger vikt vid hantverket och värdesätter en bra kompost lika mycket som en rik skörd. Hållbar utveckling i praktiken För oss är hållbar utveckling inte bara tomma ord utan en viktig del av vår produktkvalitet och något vi arbetar med varje dag. Våra råvaror kommer nästan uteslutande från biodynamiska odlingar och följer Demeterreglerna samt uppfyller kraven på rättvis handel där så är möjligt. Vi tar hänsyn till och utgår ifrån materialens livslängd, exempelvis när det gäller återvinning av förpackningsmaterial och kompostering av produktionsavfall. Vi arbetar hårt för att spara resurser. Sedan många år tillbaka använder vi bara certifierad grön el och utnyttjar värmeåtervinning och jordvärme för uppvärmning och kylning. Vi lånar ut cyklar till våra anställda och uppmuntrar alla att åka kommunalt till och från arbetet. Trädgården finns faktiskt på riktigt Hjärtat i vårt företag är i själva verket en trädgård som ligger bakom vår huvudbyggnad i Eckwälden, Tyskland. Trädgården är ungefär 4,5 hektar stor och där odlar vi cirka 150 olika läkeväxter, helt biodynamiskt. Vi bryr oss lika mycket om ädelrosorna som om tusenskönorna. Tusenskönan är för många en enkel ängsblomma, men för oss är den en viktig ingrediens som aktiverar hudens metaboliska aktiviteter. Vi odlar vårt eget utsäde och driver med hjälp av det upp våra sticklingar själva. Under skördetiden, när det är mycket att göra, deltar medarbetarna från de olika avdelningarna inom WALA i arbetet i trädgården.

15 Hållbar utveckling 15 Kompost i WALA:s vintriga örtagård Grunden för vår verksamhet: WALA:s trädgård I WALA:s trädgård finns växter från hela världen exempelvis silverax från Nordamerika Hållbara samarbeten över hela världen Vi bidrar även till en hållbar utveckling genom att samarbeta med biodynamiska och socialt hållbara jordbruk. Vi får exempelvis sheasmör från en biodynamiskt certifierad odling i Burkina Faso och den dyrbara oljan från damascenerrosen kommer bl a från Afghanistan, där vi i samarbete med den tyska biståndsorganisationen Welthungerhilfe hjälper omkring 400 bönder som odlar biodynamiskt att hitta alternativ till opiumodling. Tillsammans bidrar vi till att göra jorden till en bättre plats för kommande generationer och skapa förutsättningar för jorden att läka i enlighet med tanken bakom Demeter.

16 16 Ansiktsvård

17 Ansiktsvård 17 Individuellt och unikt. Naturligt och uttrycksfullt. Livsglädjen syns i ditt ansikte. Naturligt vacker. Effektiv vård. När du ser dig själv i spegeln ser du något mer än bara ett bekant ansikte. Du ser de signaler som din hud, dina läppar och dina ögon sänder ut. Du ser vad du behöver just idag för att känna dig redo att möta omvärlden. Vår utgångspunkt är att ditt ansikte och resten av kroppen är en enhet, att din kropp påverkas av ditt humör och att ditt inre påverkas av yttre omständigheter. Vår ansiktsvård handlar om mer än bara huden. Din hud är fantastisk Huden är ett flexibelt, starkt och samtidigt känsligt organ! Din hud är inte statisk den förändras under hela din livstid. Den behöver olika typer av vård beroende på dagsform och var du befinner dig. Det har även betydelse vilken årstid det är och i vilket skede i livet du är. Dr. Hauschka utgår därför från tillfälliga hudbilder istället för att dela in huden i statiska hudtyper. Du har alltså inte torr hy eller blandhy genom hela livet. Din hudbild förändras. Använd exempelvis Kvittencreme under större delen av året och byt till Rosencreme när din hud behöver lite extra omsorg. Dr. Hauschkas ansiktsvård är lika varierande som du själv. Oberoende av hur din hudbild ser ut i livets olika faser de värdefulla kombinationerna ger din hud impulser att regenerera av egen kraft. Så skapas din personliga balans.

18 18 Hudvårdskoncept Ett hudvårdskoncept lika rytmiskt som livet Din hud på dagen din hud på natten På dagen har din hud andra uppgifter än vad den har på natten. På dagen riktar den sin aktivitet utåt: Den låter oss uppleva världen samtidigt som den sätter upp skyddande gränser. På natten behöver den inte skydda vår kropp från yttre påverkan. Nu vänder den istället sin energi inåt för att regenerera sig. Dr. Hauschka respekterar och stödjer denna rytm med ett unikt hudvårdskoncept.

19 Hudvårdskoncept 19 Vår basvård för dagen och för natten Dr. Hauschkas ansiktsvård är med dig dygnet runt. Den består av tre steg på morgonen och på kvällen: På morgonen efter att ha rengjorts och stärkts behöver huden en dagvård som passar hudens individuella behov och som skyddar den mot miljöpåverkan samt väder och vind. På natten däremot njuter den av en fettfri vård genom vilken den kan andas fritt, regenereras och vitaliseras. Därför ger alla nattvårdsprodukter från Dr. Hauschka impulser till din hud som främjar hudens naturliga förnyelse processer så att du vaknar upp på morgonen med en fräsch hy. Dags för en kur Ampull- och intensivkurerna främjar din huds 28-dagarsrytm alltså en hel regenerationscykel. De ger impulser som påminner huden om dess förnyelseprocesser, normaliserar hudens funktioner och återställer huden till sin naturliga balans. Lite extra vård Du kan komplettera med intensivt vårdande produkter en till två gånger per vecka: en djuprengöring med vårt Ansiktsångbad och Rengöringsmask Lera förbereder huden inför en vårdande ansiktsmask som ger lite extra omsorg.

20 20 Vårdplan enligt hudtyp En personlig hudvårdskonsultation får du hos din Dr. Hauschka-återförsäljare eller din Dr. Hauschka-naturkosmetolog. Ta reda på din hudtyp här: Normal hy Rosig, fast, finporig och okänslig hy, något fet t-zon DAG Rengöringscreme Ansiktsvatten Normal Kvittencreme BAS NATT Rengöringsmjölk (makeup-borttagning) Rengöringscreme Ansiktsvatten Normal Nattserum DAG Rengöringscreme Ansiktsvatten Normal Kvittencreme NATT KUR Rengöringsmjölk (makeup-borttagning) Rengöringscreme Hudkur Normal INTENSIV Ansiktsångbad Rengöringsmask Lera Uppstramande mask eller Vitaliserande mask Torr hy Tunn hy med rodnader och fläckar, ibland rodnader som inte försvinner, ytliga blodkärl på kinder och runt näsan, kan även klia och fjälla DAG Rengöringscreme Ansiktsvatten Normal Flytande dagcreme och/eller Rosencreme BAS NATT Rengöringsmjölk (makeup-borttagning) Rengöringscreme Ansiktsvatten Normal Nattserum DAG Rengöringscreme Ansiktsvatten Normal Flytande dagcreme och/eller Rosencreme KUR NATT Rengöringsmjölk (makeup-borttagning) Rengöringscreme Hudkur Normal INTENSIV Ansiktsångbad Rengöringsmask Lera Vitaliserande mask, Uppstramande mask eller Fuktighetsgivande mask

21 Vårdplan enligt hudtyp 21 Känslig hy Tunn hy med rodnader, ibland permanenta rodnader på kinder och runt näsan, ytliga blodkärl BAS KUR INTENSIV BAS KUR NATT DAG NATT DAG NATT DAG NATT DAG Rengöringsmjölk Rengöringsmjölk (även som makeup-borttagning) Rengöringsmjölk Rengöringsmjölk (även som makeup-borttagning) Ansiktsångbad Känslig blandhy Hy med rodnader och fet t-zon, storporig, eventuellt med orenheter, torra kinder Rengöringscreme Ansiktsvatten Special Melissa dagcreme Rengöringsmjölk (makeup-borttagning) Rengöringscreme Rengöringscreme Rengöringsmjölk (makeup-borttagning) Rengöringscreme Ansiktsvatten Normal Ansiktsvatten Normal Hudkur Sensitive eller Intensivkur för mycket känslig hy Rengöringsmask Lera Ansiktsvatten Special Hudkur Sensitive eller Intensivkur för mycket känslig hy Rosencreme Light eller Rosencreme Nattserum Rosencreme Light eller Rosencreme Hudkur Sensitive eller Intensivkur för mycket känslig hy Lugnande mask, Vitaliserande mask eller Fuktighetsgivande mask Nattserum Melissa dagcreme Hudkur Sensitive eller Intensivkur för mycket känslig hy INTENSIV Ansiktsångbad Rengöringsmask Lera Lugnande mask eller Vitaliserande mask

22 22 Vårdplan enligt hudtyp Blandhy Oren t-zon, storporig hy som fort blir blank, torra kinder DAG Rengöringscreme Ansiktsvatten Special Kombinera Ansiktsolja och Flytande dagcreme BAS NATT Rengöringsmjölk (makeup-borttagning) Rengöringscreme Ansiktsvatten Special Nattserum DAG Rengöringscreme Ansiktsvatten Special* Kombinera Ansiktsolja och Flytande dagcreme KUR NATT Rengöringsmjölk (makeup-borttagning) Rengöringscreme Hudkur Normal, Intensivkur för oren hy (<25 år) eller Intensivkur för oren hy (+25 år) INTENSIV Ansiktsångbad Rengöringsmask Lera Vitaliserande mask * Under intensivkuren, ersätt Ansiktsvatten Special på morgonen med Intensivkur för oren hy (<25 år) eller Intensivkur för oren hy (+25 år). Oren, fet hy Storporig, oren hy som fort blir blank DAG Rengöringscreme Ansiktsvatten Special Ansiktsolja BAS NATT Rengöringsmjölk (makeup-borttagning) Rengöringscreme Ansiktsvatten Special Nattserum DAG Rengöringscreme Ansiktsvatten Special* Ansiktsolja KUR NATT Rengöringsmjölk (makeup-borttagning) Rengöringscreme Hudkur Normal, Intensivkur för oren hy (<25 år) eller Intensivkur för oren hy (+25 år) INTENSIV Ansiktsångbad Rengöringsmask Lera Vitaliserande mask * Under intensivkuren, ersätt Ansiktsvatten Special på morgonen med Intensivkur för oren hy (<25 år) eller Intensivkur för oren hy (+25 år).

23 Vårdplan enligt hudtyp 23 Mogen hy Hud som mister sin elasticitet och blir rynkigare och torrare, tunn hy, ibland permanenta rodnader på kinder och runt näsan (ytliga blodkärl), pigmentfläckar beroende på årstid DAG Rengöringscreme Ansiktsvatten Normal Regenererande dag- och nattserum Regenererande dagcreme BAS NATT Rengöringsmjölk (makeup-borttagning) Rengöringscreme Ansiktsvatten Normal Regenererande dag- och nattserum DAG Rengöringscreme Ansiktsvatten Normal* Regenererande dag- och nattserum* Regenererande dagcreme KUR NATT Rengöringsmjölk (makeup-borttagning) Rengöringscreme Hudkur Normal, Intensivkur för mycket känslig hy eller Hudkur Sensitive INTENSIV Ansiktsångbad Rengöringsmask Lera Uppstramande mask, Vitaliserande mask, Lugnande mask eller Fuktighetsgivande mask * Under en intensivkur ersätter du Ansiktsvatten Normal och Regenererande dag- och nattserum med Intensivkur för mogen hy eller Intensivkur för hy under menopausen på morgonen

24 24 Rengöra Rengöringen är grunden till vacker hy Rengöringen är första steget till en frisk och balanserad hud. Rengöringen rengör och befriar huden och utgör grunden i Dr. Hauschkas holistiska hudvårdskoncept. Huden rengörs på djupet och får ny lyster. Dr. Hauschkas produkter för ansiktsrengöring är fria från tensider och stimulerar hudens egen aktivitet. Använd Rengöringsmjölk och/eller Rengöringscreme varje morgon och kväll som rengörande basvård. Den förbereder huden varsamt inför de stärkande och vårdande produkterna. Tips Ansiktsångbad och Rengöringsmask Lera är som djuprengöring ett komplement till ansiktsvården och passar alla hudtyper (se s. 47). Mandelmjöl Prunus dulcis

25 Rengöra 25 Cleansing Cream Rengöringscreme mild, djupverkande ansiktsrengöring för alla hudtyper Soothing Cleansing Milk Rengöringsmjölk mild rengöring, avlägsnar makeup, bevarar hudens naturliga skydd Rengöringsmjölk är en skonsam rengöring för alla hudtyper och avlägsnar smuts och makeup. Vid känslig hy kan den användas morgon och kväll som rengörande basvård. Den förbereder huden inför ytterligare vård. Sammansättningen av getväppling, jojoba- och mandelolja bibehåller hudens fett- och fuktbalans. Hudtyp För torr, känslig och normal hy. Som makeup-borttagning för alla hudtyper. Fördela rengöringsmjölken på fuktat ansikte och skölj med vatten, använd gärna en kosmetiksvamp eller varm, fuktad kompressduk. För borttagning av ögonmakeup tar du lite rengöringsmjölk på en fuktad bomullspad. Tips För att ytterligare fördjupa den rengörande effekten rekommenderar vi Rengöringscreme när makeupen avlägsnats. Aqua, Alcohol, Anthyllis Vulneraria Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Glycerin, Lactobacillus/Oat/Rye/ Wheat Seed Extract Ferment, Cetearyl Alcohol, Bentonite, Lecithin, Xanthan Gum, Hydrolyzed Wheat Gluten, Parfum*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*. Rengöringscreme är en skonsam rengöring som passar alla hudtyper och kan användas morgon och kväll. Den bibehåller hudens naturliga fett- och fuktbalans och förbereder den för ytterligare vård. Den återfettande kompositionen av ringblomma, kamomill, johannesört, getväppling och mandel friskar upp och rengör huden skonsamt. Rengöringscremen förminskar grova porer. De högkvalitativa läkeväxtextrakten och en bas av behagligt, krämigt mandelmjöl verkar djuprengörande och vårdande. Hudtyp För alla hudtyper. Fukta ansiktet väl med varmt vatten morgon och kväll. Mjukgör 1 2 cm rengöringscreme med vatten i handen, fördela i båda händerna och applicera inifrån och ut med början i pannan (press and roll). Undvik området runt ögonen. Fukta händerna på nytt och applicera rengöringscremen försiktigt. Upprepa flera gånger. Skrubba inte eftersom det inte handlar om peeling. Avlägsna slutligen rengöringscremen med rikligt med varmt vatten och avsluta med kallt vatten. Använd endast varmt vatten vid känslig hud. Tips Med sina återfettande egenskaper är Rengöringscreme en idealisk förberedelse för den fettfria nattvården från Dr. Hauschka. Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Meal, Calendula Officinalis Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Alcohol, Arachis Hypogaea Oil, Chamomilla Recutita Flower Extract, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Extract, Triticum Vulgare Germ Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Parfum*, Citronellol*, Geraniol*, Malpighia Punicifolia Fruit Extract, Xanthan Gum, Lecithin, Algin.

26 26 Stärka Stärker hudens förmåga till förnyelse Huden skyddar mot yttre påverkan och gör att vi kan känna beröring, värme och kyla från omgivningen. Detta är bara några av hudens grundläggande funktioner och ibland kan den behöva lite extra hjälp. Dr. Hauschkas stärkande Ansiktsvatten Normal stimulerar hudens egen kraft och används både morgon och kväll efter att du har rengjort huden. Den vårdande sammansättningen med läkeväxter som trollhassel och getväppling stimulerar hudens förmåga till förnyelse. Ansiktsvattnet låter huden andas och ger en klar och rosig lyster. Lita på dina egna styrkor, förbered dig och din hud varsamt och effektivt för den kommande dag- och nattvården. Tips Dr. Hauschkas Ansiktsvatten Normal lämpar sig väl för att pigga upp huden då och då och svalkar även under varma dagar.

27 Stärka 27 Facial Toner Ansiktsvatten Normal aktiverande ansiktsvatten, stärker huden Ansiktsvatten Normal har en stärkande inverkan på hudens egen regenerationsförmåga och ger en livfull lyster. För normal, torr och känslig hy är Ansiktsvatten Normal en idealisk, stärkande basvård. Kompositionen av läkeväxterna trollhassel och getväppling stärker huden. Fuktbalansen regleras och de uppbyggande förmågorna stimuleras. Hudtyp För normal, torr och känslig hy. Ansiktsvattnet sprayas på morgon och kväll efter rengöring och klappas försiktigt in med händerna. Tips För män rekommenderar vi uppfriskande Ansiktsvatten Normal efter rakning. Aqua, Anthyllis Vulneraria Extract, Alcohol, Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Extract, Parfum*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Limonene*, Citral*. Clarifying Toner Ansiktsvatten Special reglerande ansiktsvatten, stärker huden Ansiktsvatten Special har en stärkande inverkan på hudens egen regenerationsförmåga och ger en livfull lyster. För oren, storporig och fet hy är Ansiktsvatten Special en idealisk, stärkande basvård. Kompositionen av getväppling, ringblomma och krasse utjämnar överdriven talgproduktion och verkar reglerande på irriterade hudpartier. Den högkvalitativa sammansättningen av läkeväxter verkar balanserande och reglerande. Hudtyp För fet, oren, storporig hy och blandhy. Ansiktsvattnet sprayas på morgon och kväll efter rengöring och klappas försiktigt in med händerna. Tips För män med irriterad hud rekommenderar vi Ansiktsvatten Special efter rakning. Aqua, Alcohol, Anthyllis Vulneraria Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Tropaeolum Majus Flower/Leaf/Stem Extract, Aesculus Hippocastanum Bark Extract, Echinacea Pallida Extract, Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Extract, Bellis Perennis Flower Extract, Parfum*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Lactic Acid.

28 28 Dagvård Skyddar under dagen Kyla, värme, regn, snö, stress och andra miljöpåfrestningar din hud utsätts för stora påfrestningar under en dag. Därför behöver den extra skydd och omsorgsfull vård som kompletterar den rengörande och stärkande behandlingen på morgonen. Dr. Hauschkas produkter skyddar din hud mot de dagliga påfrestningarna. Växtextrakt av hög kvalitet aktiverar hudens naturliga återfuktning och utvalda oljor och vaxer ger en skyddande effekt samtidigt som de låter huden andas. Den effektiva sammansättningen ger din hud impulser att förnya sig med egen kraft oavsett i vilket skede i livet du befinner dig och oavsett hur din hy ser ut just nu. För en jämn och lätt tonad hy rekommenderar vi Tonad dagcreme eller Transparent Bronze. Lättare orenheter täcker du över med Coverstick. Ge din hy den omsorg den förtjänar. Börja dagen med att skydda din hud. Tips En översikt över de olika vårdplanerna och hur du bäst tar hand om din hud hittar du från s. 20. Dagvårdsprodukter för mogen hy hittar du i översikten från s. 50.

29 Dagvård 29

30 30 Dagvård

31 Dagvård 31 Clarifying Day Oil Ansiktsolja balanserar fet och oren hy Ansiktsoljan förmår huden att producera mindre fett vid regelbunden användning. En kombination av morot, mandelolja, ringblomma och neem ger näring åt huden och minskar irritation. Genom utvalda växtoljor och växtextrakt balanseras hudens talgproduktion och porerna förfinas. Hudtyp För fet, oren och storporig hy. Applicera jämnt på ansikte, hals och dekolletage på morgonen efter att huden rengjorts och stärkts. För blandhy är Flytande dagcreme blandat med några droppar Ansiktsolja den idealiska dagvården. Blanda båda produkter i handen innan den appliceras (undvik ögonpartiet). Som fettfri nattvård rekommenderar vi ett Dr. Hauschka serum efter rengöring och stärkande ansiktsvatten. Som extra impuls under 28 dagar rekommenderar vi Dr. Hauschka ampull- eller intensivkurer. Tips För ökat skydd vid kyla kan Ansiktsolja appliceras över ordinarie dagcreme. Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Arachis Hypogaea Oil, Daucus Carota Sativa Root Extract, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Triticum Vulgare Germ Oil, Melia Azadirachta Leaf Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Triticum Vulgare Bran Extract, Parfum*, Linalool*, Citronellol*, Citral*, Geraniol*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Limonene*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Lecithin, Theobroma Cacao Seed Butter. Revitalising Day Cream Flytande dagcreme aktiverande och återfuktande dagcreme Flytande dagcreme ger en strålande lyster. Den lätta emulsionen som bygger på värdefulla växtextrakt och växtoljor aktiverar hudens naturliga produktion av fett och fukt och ger den färg och spänst. Den är en idealisk dagvård för torr hy. Även matt och livlös hy väcks till liv. Kompositionen av läkeväxterna getväppling, trollhassel och morot vitaliserar och friskar upp huden och gör den särskilt lämpad för fuktfattig hy. Växtextrakt och växtoljor balanserar hudens naturliga lipidproduktion. Hudtyp För fuktfattig, torr hy. Applicera jämnt på ansikte, hals och ev. dekolletage på morgonen efter rengöring och stärkande ansiktsvatten. För blandhy är Flytande dagcreme tillsammans med några droppar Ansiktsolja den idealiska dagvården. Blanda båda produkter i handen innan den appliceras (utelämna ögonpartiet). Flytande dagcreme passar som underlag för makeup. Som fettfri basnattvård rekommenderar vi ett Dr. Hauschka serum. Aqua, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Alcohol, Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Daucus Carota Sativa Root Extract, Arachis Hypogaea Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Glycerin, Calendula Officinalis Flower Extract, Lecithin, Triticum Vulgare Bran Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Parfum*, Limonene*, Linalool*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Geraniol*, Citronellol*, Citral*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Algin, Xanthan Gum.

32 32 Dagvård Melissa Day Cream Melissa dagcreme dagcreme som balanserar blandhy, mattande effekt Melissa dagcreme lugnar huden och ger en balanserad och matt hy. Citronmeliss är en harmoniserande växt som ger huden en impuls att återfinna sin naturliga balans. Feta hudpartier blir matta och klara medan torra partier får vård och fukt. För känslig blandhy som har en tendens att bli torr, glansig och röd är Melissa dagcreme särskilt lämpad. Tapiokastärkelse ger en jämn och matt hy. Sammansättningen av läkeväxterna citronmeliss, tusensköna, getväppling, trollhassel och morot verkar lugnande och balanserande på stressad hy. Hudtyp För känslig blandhy. Applicera jämnt på ansikte, hals och ev. dekolletage på morgonen efter rengöring och stärkande ansiktsvatten. Melissa dagcreme passar som underlag för makeup. Som fettfri nattvård rekommenderar vi ett Dr. Hauschka serum efter rengöring och stärkande ansiktsvatten. Som extra impuls under 28 dagar rekommenderar vi Dr. Hauschka ampull- eller intensivkurer. Tips Melissa Dagcreme lugnar och mattar känslig blandhy. Tack vare den mattande effekten lämpar den sig väl som makeupunderlag. Aqua, Helianthus Annuus Seed Oil, Alcohol, Glycerin, Manihot Utilissima Starch, Cocos Nucifera Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Extract, Arachis Hypogaea Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Bellis Perennis Flower Extract, Tropaeolum Majus Flower/Leaf/Stem Extract, Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Extract, Cetearyl Alcohol, Triticum Vulgare Bran Extract, Daucus Carota Sativa Root Extract, Parfum*, Citral*, Limonene*, Geraniol*, Citronellol*, Linalool*, Hectorite, Lysolecithin, Xanthan Gum, Coco-Glucoside, CI Quince Day Cream Kvittencreme skyddande och uppfriskande dagcreme Kvittencreme har uppfriskande och skyddande egenskaper. Den skyddar huden mot yttre miljöpåverkan och reglerar hudens fuktbalans. För normal hy utan problemområden är Kvittencreme en idealisk varje-dag-produkt. Kvittenvax ger ett mjukt skyddande lager och bevarar hudens fukt utan att täppa till porerna. Kompositionen av kvitten, jojoba, aprikos och avokado stärker huden. Utsökta oljor, välgörande vaxer och läkeväxter skapar Kvittencremens naturligt balanserande formula. Hudtyp För normal hy. Applicera jämnt på ansikte, hals och ev. dekolletage på morgonen efter rengöring och stärkande ansiktsvatten. Kvittencreme passar som underlag för makeup. Som fettfri nattvård rekommenderar vi ett Dr. Hauschka serum efter att huden rengjorts och stärkts. Som extra impuls under 28 dagar rekommenderar vi Dr. Hauschka ampull- eller intensivkurer. Tips När huden behöver extra mycket fukt, t ex på vintern kan Flytande dagcreme appliceras under Kvittencreme. Aqua, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Pyrus Cydonia Seed Extract, Alcohol, Daucus Carota Sativa Root Extract, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Cetearyl Alcohol, Persea Gratissima Oil, Althaea Officinalis Leaf Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Cera Alba, Pyrus Cydonia Peel/Fruit Cera, Lysolecithin, Bentonite, Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Extract, Parfum*, Citral*, Citronellol*, Geraniol*, Limonene*, Linalool*, Eugenol*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Xanthan Gum.

33 Dagvård 33 Rose Day Cream Rosencreme dagcreme som vårdar och skyddar Rose Day Cream Light Rosencreme Light dagcreme som lugnar, harmoniserar och återfuktar Rosencreme Light skyddar mot yttre påverkan och ger en frisk och balanserad hy. Passar såväl känslig som normal och torr hy. Sammansättningen av läkeväxterna ros, läkemalva och getväppling verkar stärkande på huden och främjar dess vitalitet. Välgörande rosenvatten, rosenvax och rosenextrakt harmoniserar och vitaliserar huden. Avokado, läkemalva, sesamoch mandelolja hjälper huden att bevara sin fuktighet. Rosens stimulerande förmåga känns behaglig på huden. Hudtyp För känslig hy. Applicera jämnt på ansikte, hals och ev. dekolletage på morgonen efter rengöring och stärkande ansiktsvatten. Rosencreme Light passar som underlag för makeup. Som fettfri nattvård rekommenderar vi ett Dr. Hauschka serum efter att huden rengjorts och stärkts. Som extra impuls under 28 dagar rekommenderar vi Dr. Hauschka ampull- eller intensivkurer. Tips På vintern rekommenderar vi den något fetare Rosencreme. Aqua, Sesamum Indicum Seed Oil, Alcohol, Althaea Officinalis Root Extract, Rosa Damascena Flower Water, Rosa Damascena Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Cetearyl Alcohol, Bentonite, Cera Alba, Helianthus Annuus Seed Oil, Persea Gratissima Oil, Lysolecithin, Rosa Canina Fruit Extract, Triticum Vulgare Bran Extract, Butyrospermum Parkii Butter, Parfum*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Limonene*, Citral*, Farnesol*, Eugenol*, Xanthan Gum, Rosa Damascena Flower Cera. Rosencreme är en klassiker hos Dr. Hauschka och innehåller rosens hela mångfald. Den vårdar och skyddar torr, känslig hy med tendens till rodnad och utvidgade blodkärl. Värdefulla extrakt från ädelrosblad och vildrosblad harmoniserar och stärker huden. Sheasmör, rosenbladsvax och avokadoolja förhindrar uttorkning. Sammansättningen av läkeväxterna ros, läkemalva och johannesört stärker och stimulerar hudens egna krafter. Rosencreme har en harmoniserande effekt på hudens fett- och fuktbalans. Med Rosencreme får huden vård som förenar rosens styrka och mildhet. Hudtyp För normal, torr och känslig hy. Applicera jämnt på ansikte, hals och ev. dekolletage på morgonen efter rengöring och stärkande ansiktsvatten. Rosencreme passar som underlag för makeup. Som fettfri nattvård rekommenderar vi ett Dr. Hauschka serum efter att huden rengjorts och stärkts. Som extra impuls under 28 dagar rekommenderar vi Dr. Hauschka ampull- eller intensivkurer. För mogen hy rekommenderar vi dessutom Dr. Hauschka Regenerationssprodukter. Tips Vid hud som har tendens att bli torr rekommenderar vi Fuktighetsgivande Mask. Med värdefulla oljor och vaxer från växtriket vårdar den huden märkbart och din hy känns avslappnad och mjuk. Aqua, Arachis Hypogaea Oil, Cera Alba, Althaea Officinalis Root Extract, Rosa Damascena Flower Water, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Butyrospermum Parkii Butter, Sorbitan Olivate, Persea Gratissima Oil, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Parfum*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Limonene*, Citral*, Farnesol*, Benzyl Alcohol*, Eugenol*, Rosa Damascena Flower Extract, Rosa Canina Fruit Extract, Copernicia Cerifera Cera, Zinc Sulfate, Lecithin, Rosa Damascena Flower Cera.

34 34 Ögonvård För alla ögonblick Närmare 90 procent av våra sinnesintryck är synintryck. Våra ögon är riktiga underverk som blixtsnabbt kan bearbeta och skicka vidare information. Men den emotionella uttryckskraften är också imponerande. Ögonen brukar kallas själens spegel. Våra ögon kan uttrycka glädje, tvivel och förvåning. De kan gråta men de kan också bli trötta. Det känsliga ögonpartiet reagerar snabbt på inre och yttre påfrestningar som smutspartiklar, torr luft, sömnbrist eller långa arbetspass framför datorn. Ögonen blir trötta, irriterade och behöver särskilt skydd. Ögonvården från Dr. Hauschka vårdar det känsliga ögonpartiet och har en mycket välgörande effekt. Produkterna innehåller oljor som absorberas snabbt av huden och riskerar därför inte att komma in i ögonen. Sammansättningen med läkeväxtextrakt av hög kvalitet, hudvårdade växtoljor och effektiva vaxer stärker och fräschar upp huden runt ögonen och ger den nytt liv. Ögontröst verkar lugnande. Getväppling har en balanserande effekt och bivaxet skyddar den ömtåliga huden runt ögonen och gör den mjuk och smidig. Den som arbetar mycket framför dator eller bär kontaktlinser har stor nytta av Dr. Hauschkas vattenbaserade, svalkande Ögontröst som piggar upp trötta ögon och låter dig njuta av varje ögonblick. Tips Ögonvården från Dr. Hauschka appliceras innan dagvården för att kunna verka mest effektivt.

35 Ögonvård 35 Eye Revive Ögontröst stärkande, ger nytt liv åt trötta ögon Ögontröst passar alla hudtyper. Den är optimalt anpassad till de behov som den känsliga huden i området runt ögat har. Kompositionen av ögontröst, fänkål, kamomill och svart te stärker och vitaliserar ögonpartiet och ger en frisk känsla. Ögontröst har en välgörande inverkan vid överansträngda och trötta ögon. Dess lugnande effekt har också visat sig vara bra vid tendenser till påsar under ögonen och kliande ögon. Hudtyp För alla hudtyper. Öppna en behållare genom att vrida av toppen. Häll innehållet på en bomullspad. Dela bomullspaden (dra isär ovan- och undersidan), lägg på slutna ögon och låt verka i cirka tio minuter. Ögontröst har testats av ögonläkare och passar även dem som bär kontaktlinser. Tips Lämplig för dem som bär glasögon eller kontaktlinser och vid torra, trötta ögon, liksom personer som påverkas av torra inomhusmiljöer eller annan yttre miljöpåverkan. Aqua, Euphrasia Officinalis Extract, Foeniculum Vulgare Seed Extract, Alcohol, Anthyllis Vulneraria Extract, Chamomilla Recutita Flower Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Rosa Damascena Flower Oil, Parfum*, Geraniol*, Citronellol*. Daily Hydrating Eye Cream Ögoncreme fuktgivande, minskar fina linjer Ögoncremen ger ögonpartiet en särskilt smidig känsla. Den är snabbabsorberande och passar alla hudtyper. Den ömtåliga huden kring ögonen är särskilt känslig och bildar ofta fina torrhetslinjer. Kompositionen av rosenvatten, ananas, läkemalva och ringblomma verkar uppfriskande, fuktbevarande och lugnande. Mjukt vårdande växtoljor av avokado, macadamianöt och havtorn skyddar ögonpartiet och ger en slät känsla. Hudtyp För alla hudtyper. Applicera på morgonen efter rengöring och stärkande ansiktsvatten. Ta en liten mängd på ringfingertoppen och applicera försiktigt på huden kring ögonen inifrån och utåt. Vi rekommenderar även ögoncremen som underlag för ögonmakeup. Den har testats av ögonläkare och passar även dem som bär kontaktlinser. Aqua, Persea Gratissima Oil, Rosa Damascena Flower Water, Glycerin, Alcohol, Ananas Sativus Fruit Extract, Althaea Officinalis Leaf Extract, Cera Alba, Calendula Officinalis Flower Extract, Arachis Hypogaea Oil, Hectorite, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Rosa Damascena Flower Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Lysolecithin, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Mangifera Indica Seed Butter, Butyrospermum Parkii Butter, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Chondrus Crispus Extract, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Lactylate, Parfum*, Geraniol*.

36 36 Ögonvård Eye Balm Ögonbalsam näringsrik, skyddar och stärker den känsliga huden runt ögonen Ögonbalsam är ett skonsamt skydd för ögonpartiet. Den ger skyddande vård med intensiv verkan för alla hudtyper. Den mjuka och mycket tunna huden runt ögonen är särskilt känslig och tenderar att få torra linjer. Kompositionen av morot, getväppling, neem, bivax, kakaosmör, silke och aprikoskärnolja stärker det känsliga ögonpartiet. Ögonbalsam slätar ut och skyddar mot yttre påverkan. Hudtyp För alla hudtyper. Applicera på morgonen efter rengöring och stärkande ansiktsvatten. Mjukgör en mängd av ett riskorns storlek mellan ringfingertopparna och applicera försiktigt på området runt ögonen inifrån och ut. Ögonbalsam har testats av ögonläkare och passar även dem som bär kontaktlinser. Tips Vi rekommenderar Ögonbalsam speciellt under den kalla årstiden som skydd mot väder och vind. Ricinus Communis Seed Oil, Arachis Hypogaea Oil, Cera Alba, Daucus Carota Sativa Root Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Theobroma Cacao Seed Butter, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Serica Powder, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Melia Azadirachta Leaf Extract, Parfum*, Citronellol*, Geraniol*, Limonene*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Farnesol*, Lecithin.

37 Läppvård 37 Förtrollande läppar Candelillavax utvunnen ur törelväxterna Euphorbia antisyphillitica, Euphorbia cerifera och Pedilanthus pavonis Läpparna förmedlar våra känslor. Ett strålande leende utan känsla har inte samma kraft. Vid en kärleksfull kyss märker vi hur känsliga våra läppar är. Läpparna förmedlar våra sinnesintryck oerhört intensivt. Huden på läpparna har mellan tre och fem cellager jämfört med den övriga huden i ansiktet som består av upp till sexton cellager. Det gör att huden på läpparna är extra känslig för yttre påverkan, som exempelvis intensivt solljus eller kyla. Läpparna blir snabbt torra och nariga. Dr. Hauschkas läppvårdsprodukter ger dina läppar den omsorg de behöver. Produkterna innehåller högkvalitativa vaxer, rika oljor och utvalda läkeväxtextrakt. Den naturliga sammansättningen av getväppling, ringblomma och johannesört ger nytt liv åt nariga och torra läppar och skyddar dem hela dagen. Förtrolla din omgivning med ett strålande leende med välgörande läppvård från Dr. Hauschka.

38 38 Läppvård Lip Care Stick Läppvårdsstift vårdande, ger silkesmjuka läppar Läppvårdsstiftet är ett idealiskt skydd för torra och känsliga läppar. En komposition av sheasmör, bivax, mandelolja och getväppling vårdar och skyddar läpparna mot väder och vind. Läppvårdsstiftet är praktiskt att ha med sig och gör läpparna mjuka och smidiga. Appliceras dagligen, allt efter behov. Ricinus Communis Seed Oil, Rosa Canina Fruit Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Lanolin, Cera Alba, Daucus Carota Sativa Root Extract, Butyrospermum Parkii Butter, Euphorbia Cerifera Cera, Copernicia Cerifera Cera, Rosa Damascena Flower Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Cetyl Alcohol, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Parfum*, Limonene*, Citronellol*, Geraniol*, Citral*, Linalool*, Farnesol*, Eugenol*, Rosa Damascena Flower Cera, Lecithin. Lip Balm Läppbalsam återuppbyggande, skyddar torra läppar Läppbalsamet vårdar mjukt de känsliga läpparna och skyddar dem mot väder och vind. Växtvaxer och värdefulla vegetabiliska oljor ger läpparna allt de behöver. Kompositionen av getväppling, ringblomma och johannesört vårdar och silke får läpparna att kännas sammetslena. Balsamets blommiga varma doft dröjer sig kvar länge. Torra, spruckna läppar får hjälp att återhämta sig. Appliceras dagligen, allt efter behov. Ricinus Communis Seed Oil, Cera Alba, Arachis Hypogaea Oil, Daucus Carota Sativa Root Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Serica Powder, Triticum Vulgare Germ Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Triticum Vulgare Bran Extract, Lecithin, Parfum*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Citral*, Eugenol*, Benzyl Alcohol*, Benzyl Salicylate*, Limonene*.

39 Tonande och täckande 39 Din helt personliga nyans Om sommaren bara kunde vara lite längre! Den fräscha solbruna lystern känns ju så bra. De tonande och täckande produkterna från Dr. Hauschka ger din hy en solbrun lyster samtidigt som de vårdar. Naturligt tonande med en vårdande bas Tonad dagcreme är rikt vårdande samtidigt som den ger en lätt tonande nyans. Extrakt från läkeväxter, värdefulla växtoljor samt ros- och bivax vårdar och harmoniserar huden. På så sätt jämnas inte bara huden ut, den återfår även sin naturliga balans. Hur mycket sommar vill du ha? Du bestämmer själv vilken nyans din hy ska ha. Du kan blanda Transparent Bronze med alla dagvårdsprodukter helt efter dina egna önskemål. Den gör din individuella hudton mer intensiv för ett naturligt resultat.

40 40 Tonande och täckande Tinted Day Cream Tonad dagcreme Translucent Bronzing Tint Transparent Bronze blandas med dagcreme, för en naturligt solbrun färg Transparent Bronze passar alla hudtyper och är ett idealiskt komplement till dagcreme. Kompositionen av trollhassel, olivolja, bivax och tonande pigment vårdar och ojämn pigmentering jämnas ut. Den ger en solbrun nyans och framhäver hudens naturliga lyster. Hudtyp För alla hudtyper. Transparent Bronze kan användas tillsammans med dagcreme. Blanda båda produkterna i handflatan och applicera på ansikte och hals. Färgintensiteten kan väljas individuellt utifrån blandförhållande. Om man applicerar flera gånger förstärks toningen. Tips För att trolla fram en solbrun lyster i ansiktet kan Transparent Bronze appliceras som diskret rouge på kinderna. Aqua, Olea Europaea Fruit Oil, Alcohol, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Extract, Lysolecithin, Cera Alba, Parfum*, Citral*, Linalool*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Limonene*, Citronellol*, Geraniol*, Benzyl Salicylate*, Coumarin*, Eugenol*, Cetearyl Alcohol, Algin, Silica, Arachis Hypogaea Oil, CI 75810, CI 77491, CI 77492, CI vårdande, lätt tonande dagcreme Tonad dagcreme vårdar huden och ger den en naturlig, lätt tonande nyans. Värdefulla vegetabiliska oljor från avokado och mandel, skyddande rosen- och bivax samt kvittenfrö bevarar hudens fuktighet. Dessutom balanserar den hudens fett- och fuktbalans och aktiverar de fuktighetsbevarande egenskaperna. Den tonade dagcremen vårdar torr, känslig, lätt rodnande och mogen hy. Dessutom smälter den harmoniskt samman med den egna hudtonen och ger en jämn och fin lyster. Kompositionen med läkeväxterna ros, kvitten och johannesört stärker huden och dess egna krafter. Rosenvatten och extrakt av getväppling verkar harmoniserande. Hudtyp För normal, torr, känslig, lätt rodnande och mogen hy. Appliceras jämnt på ansikte och hals på morgonen efter rengöring och stärkande ansiktsvatten. Tips För en naturlig mattande effekt rekommenderar vi utöver Tonad dagcreme vårt puder från Dr. Hauschka Makeup. Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Arachis Hypogaea Oil, Persea Gratissima Oil, Pyrus Cydonia Seed Extract, Rosa Damascena Flower Water, Glycerin, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Sorbitol, Cera Alba, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Hypericum Perforatum Flower/Leaf Extract, Olus Oil, Rosa Damascena Flower Cera, Triticum Vulgare Bran Extract, Parfum*, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Coumarin*, Citral*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Sodium Chloride, Zinc Stearate, Lanolin, Sucrose Polystearate, Glyceryl Caprate, Zinc Sulfate, Silica, Lecithin, Lactose, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI

41 Tonande och täckande natural 02 beige 03 sand Coverstick täcker och vårdar Coverstick i tre färgnyanser täcker och minskar orenheter i huden. Kompositionen av tea tree- och manukaolja verkar reglerande och tapiokastärkelse gör hyn mattare. Coverstick förenar de renande krafterna hos läxeväxtextrakt som getväppling och ringblomma med de fuktighetsbevarande egenskaperna hos värdefulla oljor och vaxer. Det minskar orenheter utan att torka ut huden. Hudtyp För alla hudtyper vid orenheter. Applicera punktvis flera gånger dagligen vid de första tecknen på orenheter. Stryk försiktigt ut ränderna. Därefter kan eventuellt foundation och puder appliceras. Tips Orenheter kan dämpas genom att baddas med lite Ansiktsångbad. Coverstick 01, 02, 03: Simmondsia Chinensis Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Manihot Utilissima Starch, Ricinus Communis Seed Oil, Cera Alba, Lanolin, Elaeis Guineensis Oil, Euphorbia Cerifera Cera, Copernicia Cerifera Cera, Rosa Damascena Flower Extract, Daucus Carota Sativa Root Extract, Parfum*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*, Anthyllis Vulneraria Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Tocopherol, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Leptospermum Scoparium Branch/Leaf Oil, Ascorbyl Dipalmitate, Silica, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891, CI 77007, CI

42 42 Nattvård och kurer Nattens kraft När dagen lider mot sitt slut och medvetandet faller till ro aktiveras de nattliga processerna i din kropp: de bearbetar nu dagens alla intryck. När du sover passar din hud på att förnya sig. Men den är inte ensam: Dr. Hauschkas nattvård är också vaken och påbörjar sitt välgörande arbete. Den stödjer din hud och gör den fräsch inför nästa dag. Typiskt för Dr. Hauschka: den fettfria nattvården På natten behöver din hud inte skyddas mot yttre påfrestningar, den behöver istället de bästa förutsättningarna för att regenereras av egen kraft. För att din hud ska kunna andas på natten, öppna upp sig och använda tiden för återuppbyggnad har Dr. Hauschka tagit fram en fettfri nattvård som ger huden impulser och stödjer hudens naturliga aktivitet. Efter att ha rengjort och stärkt huden på kvällen fortsätter du att vårda den med ett serum. Om din hud behöver extra omsorg och behöver hitta sin naturliga balans igen är det dags för en kur. Under kuren görs endast två steg på kvällen: rengöra och applicera kuren. Alla nattvårdsprodukter innehåller extrakt från läkeväxter och anpassas till din hud enligt ett koncept som stödjer huden. Nattvården är fettfri men rik på impulser och lika levande som dess bärande element: vatten. Den härliga känslan på morgonen Att din hud har återhämtat sig över natten känner du av nästa morgon. En titt i spegeln visar att din hud är minst lika vital som du. Den strålar inifrån och är redo för en ny dag.

43 Nattvård och kurer 43 Renewing Night Conditioner Hudkur Normal Night Serum Nattserum vitaliserande ansiktsvård stödjer hudens nattliga rytm Den fettfria nattvården från Dr. Hauschka låter huden andas och främjar hudens naturliga förnyelseprocesser. Nattserum är en basprodukt för nattvård som hjälper huden att regenerera och att återfå sin naturliga balans. Den härligt doftande sammansättningen av äppelblom och äppelfrukt stödjer hudens rytm under natten. Den har kompletterats med extrakt från trollhassel som stärker huden oavsett tillstånd och gör att du får en strålande fräsch hy på morgonen. Hudtyp För alla hudtyper. Applicera en liten mängd tunt på ansikte, hals och ev. dekolletage efter rengöring och stärkande ansiktsvatten på kvällen. På morgonen rekommenderar vi Dr. Hauschka dagvårdsprodukter. Som extra impuls under 28 dagar rekommenderar vi Dr. Hauschka ampull- eller intensivkurer. Tips Hudkur Normal rekommenderas som introduktion till Dr. Hauschkas vårdkoncept. Aqua, Alcohol, Glycerin, Pyrus Malus Fruit Water, Chondrus Crispus Extract, Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Extract, Hectorite, Pyrus Malus Flower Extract, Parfum*, Citronellol*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*, Sodium Chloride, Xanthan Gum. vitaliserande kur, stödjer hudens naturliga 28- dagarsrytm Den fettfria nattvården från Dr. Hauschka låter huden andas fritt och påminner om dess naturliga förnyelseprocesser. Hudkur Normal normaliserar hudens funktioner och stimulerar hudens egen aktivitet. En torr hy lär sig att bilda och bevara fett och fukt. En känslig hy blir starkare. Hos fet och oren hy reduceras fettproduktionen. Kompositionen med rytmiserade extrakt av trollhassel, madonnalilja och silver stimulerar hudens naturliga förnyelseprocesser och reglerar hudens metabolism. Hudtyp För alla hudtyper. Våra hudceller förnyar sig under en period på 28 dagar. Hudkuren är anpassad till hudens naturliga rytm och används som 28-dagarskur istället för ansiktsvatten. Vi rekommenderar att du anpassar antalet kurer per år efter din ålder med en kur per tio år (d v s tre gånger per år om du är 30 år). På kvällen efter rengöring appliceras innehållet från 2 ampuller i ansiktet (inkl. läppar och ögonparti), på hals, örsnibbar och ev. dekolletage och klappas försiktigt in med händerna. Från den fjärde veckan ska bara 1 ampull appliceras. Som fettfri basnattvård när kuren är klar rekommenderar vi ett Dr. Hauschka serum. På morgonen rekommenderar vi Dr. Hauschka dagvårdsprodukter. Aqua, Rosa Damascena Flower Oil, Parfum*, Citronellol*, Geraniol*, Althaea Officinalis Leaf Extract1, Aloe Barbadensis Leaf Extract1, Kalanchoe Daigremontiana Leaf Extract1, Anthyllis Vulneraria Extract1, Helianthus Annuus Extract1, Lilium Candidum Bulb Extract1, Rosa Damascena Flower Extract1, Hamamelis Virginiana Leaf Extract1, Mica1, Royal Jelly1, Mel1, Silver1, Sodium Chloride, Lactose. 1 i utspädd rytmiserad form

44 44 Nattvård och kurer Sensitive Care Conditioner Hudkur Sensitive lugnande kur, för känslig hy, stödjer hudens naturliga 28- dagars rytm Den fettfria Hudkur Sensitive från Dr. Hauschka låter huden andas fritt och påminner om dess naturliga förnyelseprocesser. Den normaliserar hudens funktioner och stimulerar hudens egen aktivitet. Kompositionen med rytmiserade extrakt av bovete, pärla, malakit och ekbark stärker rodnande, känslig hy med tendens till brustna blodkärl och stödjer hudens naturliga förnyelseprocess. Läkeväxter och mineraler förhindrar att blodkärlen utvidgar sig ytterligare. Hudtyp För känslig hy. Våra hudceller förnyar sig under en period på 28 dagar. Hudkur Sensitive är anpassad till hudens naturliga rytm och används som 28-dagarskur. Vi rekommenderar att du anpassar antalet kurer per år efter din ålder med en kur per tio år (d v s tre gånger per år om du är 30 år). Efter rengöring morgon och kväll fördelas innehållet från 1 ampull i ansiktet, (inkl. läppar och ögonparti), på halsen, örsnibbar och ev. dekolletage och klappas försiktigt in med med händerna. Från den fjärde veckan appliceras endast 1 ampull på kvällen. Tips Vid rodnader och svullnader, t ex efter att man plockat ögonbrynen, om man inte tål sol eller om huden har fått för mycket sol kan Hudkur Sensitive verka lugnande. Aqua, Parfum*, Borago Officinalis Extract1, Chamomilla Recutita Extract1, Rosa Canina Fruit Extract1, Artemisia Abrotanum Flower/Leaf/Stem Extract1, Hamamelis Virginiana Leaf Extract1, Veronica Officinalis Flower/Leaf/Stem Extract1, Quercus Robur Bark Extract1, Pearl Powder1, Malachite1, Sodium Chloride, Alcohol, Lactose. 1 i utspädd rytmiserad form Clarifying Intensive Treatment (up to age 25) Intensivkur för oren hy (<25 år) reglerande hudkur för fet, oren, ung hy (upp till 25 år) Dr. Hauschkas intensivkurer i rytmiserad form med utvalda skatter från naturen är ett komplement till basvården. De stödjer huden när den har kommit i obalans och behöver en normaliserande impuls. Under puberteten för hy med tendens till akne och inflammationer är Intensivkur för oren hy (<25 år) en effektiv kur. Kompositionen av rhodokrosit, silver, tusensköna, krasse, naturligt termalvatten och trollhasselvatten minskar orenheter och harmoniserar huden. Hudtyp För ung, oren hy. Våra hudceller förnyar sig under en period på 28 dagar. Hudkuren är anpassad till hudens naturliga rytm och används som en 28- dagarskur. Intensivkuren är mest effektiv om den används fyra gånger per år. Används morgon och kväll efter rengöring. Spraya 4 5 gånger över ansiktet och klappa försiktigt in med händerna. Flaskan räcker till en kur. Tips Vi rekommenderar även Ansiktsångbad, Rengöringsmask Lera och Vitaliserande Mask en till två gånger per vecka. Aqua, Hamamelis Virgiana Leaf Water, Maris Sal, Parfum*, Linalool*, Bellis Perennis Flower Extract1, Tropaeolum Majus Flower/Leaf/Stem Extract1, Rhodochrosite1, Silver1, Alcohol, Lactose. 1 i utspädd rytmiserad form

45 Nattvård och kurer 45 Clarifying Intensive Treatment (age 25+) Intensivkur för oren hy (+25 år) reglerande hudkur för oren, vuxen hy (från 25 år) Dr. Hauschkas intensivkurer i rytmiserad form med utvalda skatter från naturen är ett komplement till basvården. De stödjer huden när den har kommit i obalans och behöver en normaliserande impuls. För oren, vuxen hy med tendens till inflammationer är Intensivkur för oren hy (+25 år) en effektiv kur. Kompositionen av ädel stenen peridot, cikoria, grenbingel, naturligt termalvatten och trollhasselvatten harmoniserar huden. Intensivkur för oren hy (+25 år) ger den vuxna hyn kraft att hitta tillbaka till en finporig och klar lyster. Hudtyp För oren, vuxen hy. Våra hudceller förnyar sig under en period på 28 dagar. Hudkuren är anpassad till hudens naturliga rytm och används som en 28- dagarskur. Intensivkuren är mest effektiv om den används fyra gånger per år. Används morgon och kväll efter rengöring. Spraya 4 5 gånger över ansiktet och klappa försiktigt in med händerna. Flaskan räcker till en kur. Tips Vi rekommenderar även Ansiktsångbad, Rengöringsmask Lera och Vitaliserande Mask en till två gånger per vecka. Aqua, Maris Sal, Hamamelis Virginiana Leaf Water, Parfum*, Salvia Officinalis Leaf Extract1, Cichorium Intybus Extract1, Mercurialis Perennis Extract1, Olivine1, Alcohol, Lactose. 1 i utspädd rytmiserad form Soothing Intensive Treatment Intensivkur för mycket känslig hy lugnande hudkur för mycket känslig hy Dr. Hauschkas intensivkurer i rytmiserad form med utvalda skatter från naturen är ett komplement till basvården. De stödjer huden när den har kommit i obalans och behöver en normaliserande impuls. För mycket känslig, stressad, irriterad och rodnande hy är Intensivkur för mycket känslig hy en effektiv och stärkande kur. Kompositionen av den sällsynta ädelstenen svart turmalin, middagsblomma, daggkåpa, naturligt termalvatten och rosenvatten harmoniserar huden. Intensivkuren stärker huden och hjälper den att skydda sig. Hudtyp För mycket känslig, stressad och rodnande hy. Våra hudceller förnyar sig under en period på 28 dagar. Hudkuren är anpassad till hudens naturliga rytm och används som 28 -dagarskur istället för ansiktsvatten. Intensivkur för mycket känslig hy är mest effektiv om den används fyra gånger per år. Används morgon och kväll efter rengöring. Spraya 4 5 gånger över ansiktet och klappa försiktigt in med händerna. Flaskan räcker till en kur. Tips Vi rekommenderar även Ansiktsångbad, Rengöringsmask Lera och Lugnande Mask eller Vitaliserande Mask en till två gånger per vecka. Aqua, Rosa Damascena Flower Water, Maris Sal, Hamamelis Virginiana Leaf Water, Parfum*, Citronellol*, Hamamelis Virginiana Leaf Extract1, Anthyllis Vulneraria Extract1, Kalanchoe Daigremontiana Leaf Extract1, Mesembryanthemum Crystallinum Extract1, Cichorium Intybus Extract1, Anagallis Arvensis Extract1, Urtica Dioica Extract1, Althaea Officinalis Leaf Extract1, Tourmaline1, Alcohol. 1 i utspädd rytmiserad form

46 46 Intensivvård och ansiktsmasker Tid för lite extra omsorg I vardagen är det de små vårdande stunderna som ger oss känslan av att huden mår bra. Ge dig den omsorg du behöver med en skön djuprengöring eller lite extra vård. Dr. Hauschkas intensivvårdsprodukter kompletterar din dagliga ansiktsvård. De ger huden ytterligare en normaliserande impuls. Börja med ett Ansiktsångbad, som öppnar upp porerna och avlägsnar orenheter. Huden är nu optimalt förberedd för Dr. Hauschkas Rengöringsmask Lera: en komposition av medicinsk lera, krasse och trollhassel. Nu kan den rengjorda huden bäst ta upp de värdefulla ingredienserna i Dr. Hauschkas vårdande ansiktsmasker (se s. 48) som du själv väljer ut och som motsvarar behoven hos just din hud. Unna dig den välgörande effekten som en intensivbehandling har en till två gånger i veckan. Din hud kommer att tacka dig med en rosig och fräsch lyster.

47 Intensivvård och ansiktsmasker 47 Clarifying Steam Bath Ansiktsångbad för djuprengöring, öppnar porerna Ansiktsångbad verkar välgörande och lösande och aktiverar hudens ämnesomsättning. Dessutom öppnar det upp porerna. För alla hudtillstånd, särskilt för oren hy och blandhy samt för hy som lätt blir inflammerad är Ansiktsångbad en idealisk förberedelse för efterföljande djuprengöring. Sammansättningen med tusensköna, krasse och trollhassel stimulerar blodcirkulationen och löser upp pormaskar och orenheter. Hudtyp För alla hudtyper, särskilt för oren hy med tendens till inflammationer. Fyll en skål med två matskedar Ansiktsångbad och ca 0,5 liter hett vatten en till två gånger i veckan. Välj en lägre temperatur vid känslig hud och ånga ansiktet i 5-10 minuter med en handduk över huvudet. Som komplement efteråt rekommenderar vi Rengöringsmask Lera. Tips Orenheter kan dämpas genom att man baddar dem med lite Ansiktsångbad. Aqua, Bellis Perennis Flower Extract, Alcohol, Tropaeolum Majus Flower/Leaf/Stem Extract, Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Extract. Clarifying Clay Mask Rengöringsmask Lera för djuprengöring av alla hudtillstånd Rengöringsmask Lera rengör på djupet och vitaliserar huden. För alla hudtillstånd, särskilt sträv, storporig, oren och fet hy är Rengöringsmask Lera en idealisk djuprengöring. Kompositionen av krasse och trollhassel löser upp och binder aktivt smutspartiklar. Pormaskar löses upp, och rodnader och irritation minskar. Hudtyp För alla hudtyper, särskilt för oren hy med tendens till inflammationer. Blanda cirka två rågade teskedar Rengöringsmask Lera med ungefär samma mängd vatten cirka en till två gånger i veckan. Blandningen ska vara mjuk och krämig. Applicera på ansikte, hals och ev. dekolletage. Undvik partiet runt ögonen. Vid normal, fet och oren hy, låt verka i ca 10 minuter och tvätta bort med rikligt med varmt vatten eller en fuktad kosmetiksvamp. Vid tendens till torr och känslig hud kan du applicera ett tunnare lager och tvätta bort efter 3-5 minuter. Som en idealisk förberedelse rekommenderar vi Ansiktsångbad. Tips Avsluta din personliga skönhetsritual med en passande ansiktsmask ur vårt sortiment av intensivkurer. Loess, Tropaeolum Majus Flower/Leaf/Stem Extract, Hamamelis Virginiana Bark/ Leaf Extract, Zea Mays Starch.

48 48 Intensivvård och ansiktsmasker Revitalising Mask Vitaliserande Mask stramar upp och förbättrar Vitaliserande mask ger en jämn hudton. Kompositionen av läkeväxterna kvitten, getväppling och kamomill har en klargörande och förfinande effekt även för oren och grovporig hy. Masken lugnar, fräschar upp och svalkar solbränd hud och hud med tendens till ytliga blodkärl. Högkvalitativa växtoljor av jojoba, aprikoskärnor och vetegroddar hjälper huden att bevara sin fukt. Huden känns direkt uppfriskad och spänstig. Hudtyp För alla hudtyper, särskilt för oren, grovporig, solstressad hy samt hy med tendens till brustna blodkärl. Applicera Vitaliserande Mask rikligt på ansikte (även runt ögonen), hals och ev. dekolletage en till två gånger i veckan. Torka bort den med en varm, fuktad duk efter 20 minuter. För djuprengörande intensivvård rekommenderar vi dessutom att du använder Ansiktsångbad och Rengöringsmask Lera. Tips Applicera tunt under din vanliga dagcreme på morgonen för särskild vård av oren hy och hy med tendens till rodnad. Aqua, Pyrus Cydonia Seed Extract, Alcohol, Glycerin, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Borago Officinalis Extract, Cetearyl Alcohol, Arachis Hypogaea Oil, Chamomilla Recutita Flower Extract, Bentonite, Triticum Vulgare Germ Oil, Triticum Vulgare Bran Extract, Daucus Carota Sativa Root Extract, Propolis Cera, Parfum*, Limonene*, Geraniol*, Linalool*, Citronellol*, Citral*, Eugenol*, Farnesol*, Lysolecithin, Xanthan Gum, CI Firming Mask Uppstramande Mask slätar ut och stärker mogen hy Uppstramande mask ger direkt kännbar effekt till mogen, krävande och fuktfattig hy som förlorat sin spänst. Kompositionen av läkeväxterna ros, läkemalva och styvmorsviol främjar hudens regenereringsförmåga. Med rosenvatten, rosenbladsextrakt och rosenvax samt eterisk rosenolja, mangosmör, avokadoolja och mandelolja skämmer du bort och berikar din hud. Huden blir vitalare och dess fuktgivande egenskaper aktiveras. För en märkbart slätare och lugnad hud och en rosig och len hy. Hudtyp För mogen hy. Applicera Uppstramande Mask rikligt på ansikte (även runt ögonen), hals och ev. dekolletage en till två gånger i veckan. Torka bort den med en varm, fuktad duk efter 20 minuter. För djuprengörande intensivvård rekommenderar vi dessutom att du använder Ansiktsångbad och Rengöringsmask Lera. Tips Om din hud behöver extra omsorg kan Rengöringsmask Lera med fördel appliceras tunt under din vanliga dagcreme. Aqua, Persea Gratissima Oil, Rosa Damascena Flower Water, Glycerin, Alcohol, Althaea Officinalis Root Extract, Cera Alba, Rosa Damascena Flower Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Hectorite, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Lysolecithin, Mangifera Indica Seed Butter, Butyrospermum Parkii Butter, Parfum*, Citronellol*, Limonene*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Farnesol*, Eugenol*, Benzyl Alcohol*, Rosa Damascena Flower Cera, Viola Tricolor Extract, Rosa Damascena Flower Oil, Chondrus Crispus Extract, Sodium Stearoyl Lactylate, Lithospermum Officinale Root Extract, Mica, CI

49 Intensivvård och ansiktsmasker 49 Soothing Mask Lugnande Mask lindrar och lugnar Lugnande Mask hjälper huden skonsamt att återfå sin naturliga balans. Lugnar känslig och irriterad hy med stressbetingad tendens till rodnad. Kompositionen av läkeväxterna daggkåpa, gurkört, bovete och kungsljus lugnar huden. Sheasmör och värdefulla växtoljor av makadamiaoch kokosnöt, kvittenfröextrakt och trollhasselvatten hjälper huden att bevara sin fuktighet. En lugnande mask som ger huden tid för återhämtning. Hudtyp För känslig, irriterad och stressad hy. Applicera Lugnande Mask rikligt på ansikte (även runt ögonen), hals och ev. dekolletage en till två gånger i veckan. Torka bort den med en varm, fuktad duk efter 20 minuter. För djuprengörande intensivvård rekommenderar vi dessutom att du använder Ansiktsångbad och Rengöringsmask Lera. Tips Vid särskilt känslig hy med tendens till rodnad kan Lugnande Mask även med fördel appliceras tunt under din vanliga dagcreme. Aqua, Hamamelis Virginiana Leaf Water, Pyrus Cydonia Seed Extract, Cocos Nucifera Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Alcohol, Glycerin, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Cera Alba, Anthyllis Vulneraria Extract, Chamomilla Recutita Flower Extract, Arachis Hypogaea Oil, Cetearyl Alcohol, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Bentonite, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Alchemilla Vulgaris Extract, Borago Officinalis Extract, Polygonum Fagopyrum Leaf Extract, Verbascum Thapsus Extract, Parfum*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Limonene*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*, Citral*, Benzyl Salicylate*, Coumarin*, Xanthan Gum, Lysolecithin. Hydrating Cream Mask Fuktighetsgivande Mask intensiv fuktvård, skyddar torr hud Fuktighetsgivande Mask vårdar och skyddar huden varaktigt mot uttorkning och irriterande yttre påverkan. Kompositionen av läkeväxterna kvitten och ros främjar hudens fuktighetsbevarande egenskaper och reglerar dess fett- och fuktprocesser. Värdefulla växtoljor från mandel, avokado och jojoba berikar huden på ett direkt kännbart sätt. Dr. Hauschka Fuktighetsgivande Mask ger kompletterande intensivvård för torr, känslig och miljöpåverkad hud i behov av förnyelse. Ger huden en mjuk, fräsch och smidig känsla. Hudtyp För torr, känslig och mogen hy. Applicera Fuktighetsgivande Mask rikligt på ansikte (även runt ögonen), hals och ev. dekolletage en till två gånger i veckan. Torka bort den med en varm, fuktad duk efter 20 minuter. För djuprengörande vård rekommenderar vi dessutom att du förebereder med Ansiktsångbad och Rengöringsmask Lera. Tips Om din hud behöver extra skydd kan Fuktighetsgivande Mask även appliceras tunt under din vanliga dagcreme. Aqua, Pyrus Cydonia Seed Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Persea Gratissima Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glycerin, Sorbitol, Cera Alba, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Olus Oil, Parfum*, Citral*, Citronellol*, Linalool*, Geraniol*, Limonene*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Triticum Vulgare Bran Extract, Rosa Damascena Flower Cera, Zinc Stearate, Sodium Chloride, Lanolin, Sucrose Polystearate, Glyceryl Caprate, Propolis Cera, Alcohol.

50 50 Regenerationsvård

51 Regenerationsvård 51 Livserfarenhet. Tidlös skönhet. Ökande vitalitet. Ge din hud ny kraft. Mitt val: Vård för mogen hy Du befinner dig mitt i livet. Du har samlat på dig stor livserfarenhet. Du vet vad du behöver och du har höga krav precis som din hud. Fokusera på din naturliga utstrålning. Visa världen vem du är och din livsglädje. Vi hjälper dig med vår förstklassiga produktserie som stimulerar hudens naturliga förnyelseprocess. Dina celler glömmer inte Kunskapen om förnyelseprocessen och kraften till förnyelse finns lagrad i dina celler. Det tar 28 dagar för hudens celler att förnya sig. Vi studerar, tar hänsyn till och främjar denna naturliga rytm. Våra vårdande produkter består av rika oljor och noggrant kombinerade läkeväxtextrakt som stimulerar hudens förnyelseprocess. Vi kan inte vrida klockan tillbaka, men vi kan främja din huds vitalitet, stimulera fuktbalansen och få din hud att kännas fastare. De bästa skönhetsprodukterna för mogen hy Mogen hy har andra behov än ung hy. Bland annat behöver den tillföras extra fukt. Våra produkter innehåller extrakt av det fuktrika kvittenfröet och vitaliserande kalanchoe. Kiselhaltig åkerfräken stärker bindväven, acerolafrukt verkar antioxidativt och havtornsolja, som är rik på E-vitamin, stimulerar hudens förnyelseprocess. Alla Dr. Hauschkas produkter för mogen hy innehåller särskilt anpassade sammansättningar. Regenererande dagcreme har en stärkande och utslätande effekt, medan Regenererande hals- och dekolletagecreme förebygger rynkbildning. Regenererande kroppslotion absorberas mycket snabbt och gör att huden känns fastare. Lyx i vardagen Välj en produkt från basvården (se s ) för att rengöra och stärka huden. Produkter speciellt anpassade för behoven hos mogen hy är de vitaliserande och vårdande produkterna samt två intensivkurer. Intensivkur för mogen hy och Intensivkur för hy under menopausen (se s. 54) innehåller förutom läkeväxtextrakt och naturliga mineralsalter från kurorten Bad Bentheim även rytmiserade sammansättningar av värdefulla ädelstenar och ädelmetaller: Upptäck den vitaliserande kraften hos blå turmalin och bärnsten och skäm bort dig själv med lite guld!

52 52 Regenerationsvård Regenerating Eye Cream Regenererande ögoncreme reducerar fina torrhetslinjer, för mogen hy Regenererande ögoncreme låter ögonen stråla. Cremen reducerar fina linjer och stimulerar hudens egen återuppbyggande kraft. Kompositionen av kvittenfrö, björklöv, rödklöver, acerolafrukter, havtorn, macadamiaolja och gurkört reglerar hudens fuktbalans. Resultatet blir att torra ögonpartier slätas ut och förfinas och tidiga ålderstecken minskar. Tack vare värdefulla läkeväxtextrakt ger ögoncremen ögonområdet ny vitalitet. Hudtyp För mogen hy som kräver extra vård. Applicera på morgonen efter att huden rengjorts, stärkts och vitaliserats genom att ta en liten mängd på ringfingertoppen och försiktigt applicera runt ögat inifrån och ut. Den lätta, snabbt absorberande cremen passar även innan ögonmakeup. Den har testats av ögonläkare och passar även dem som bär kontaktlinser. Aqua, Pyrus Cydonia Seed Extract, Glycerin, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Betula Alba Leaf Extract, Bellis Perennis Flower Extract, Alcohol, Rosa Damascena Flower Water, Hectorite, Equisetum Arvense Extract, Lysolecithin, Glyceryl Stearate Citrate, Cera Alba, Butyrospermum Parkii Butter, Borago Officinalis Seed Oil, Glyceryl Caprylate, Theobroma Cacao Seed Butter, Parfum*, Limonene*, Citronellol*, Linalool*, Geraniol*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*, Citral*, Benzyl Salicylate*, Cetyl Alcohol, Trifolium Pratense Extract, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Chondrus Crispus Extract, Xanthan Gum, Triticum Vulgare Bran Extract, Oryzanol, Sucrose Stearate, Sucrose Distearate, Malpighia Punicifolia Fruit Extract. Regenerating Serum Regenererande dag- och nattserum uppstramande och vitaliserande, för mogen hy Regenererande dag- och nattserum ger huden ny vitalitet. Den stimulerar hudens egen återuppbyggande kraft. Kompositionen av kvittenfrö, kalanchoe, rödklöver och klöverhonung är särskilt anpassad för mogen hy. Det fettfria serumet mjukar upp torra partier, reducerar fina linjer, stärker huden och reglerar hudens fuktbalans. Huden förfinas och stramas upp på ett märkbart sätt. Lugnar även rodnande och känslig hy. Hudtyp För mogen hy. Applicera 1 2 pumptryck morgon och kväll på ansikte, hals och ev. dekolletage efter rengöring och stärkande ansiktsvatten. Som extra impuls under 28 dagar rekommenderar vi Dr. Hauschka ampull- eller intensivkurer. Aqua, Alcohol, Pyrus Cydonia Seed Extract, Glycerin, Trifolium Pratense Extract, Algin, Kalanchoe Daigremontiana Leaf Extract, Mel, Parfum*, Limonene*, Geraniol*, Citronellol*, Linalool*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*, Citral*, Sucrose Laurate, Cyamopsis Tetragonoloba Gum.

53 Regenerationsvård 53 Regenerating Day Cream Regenererande dagcreme uppstramande och uppbyggande, för mogen hy Regenererande dagcreme ger en fräsch och smidig känsla. Den stimulerar hudens återuppbyggande kraft. Kompositionen av kalanchoe, rödklöver, åkerfräken, acerolafrukter, rosenblad, avokadoolja, hallonfröolja och sheasmör verkar samtidigt skyddande, stabiliserande och uppbyggande. Regenererande dagcreme innehåller utvalda skatter från naturen som tillsammans ger huden dess återuppbyggande kraft. Hudtyp För mogen hy. Applicera på morgonen efter att ansiktet rengjorts, stärkts och vitaliserats. Som fettfri nattvård rekommenderar vi Dr. Hauschka Regenererande Dag- och Nattserum. Som extra impuls under 28 dagar rekommenderar vi Dr. Hauschka ampull- eller intensivkurer. Aqua, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Persea Gratissima Oil, Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glycerin, Sucrose Laurate, Rosa Damascena Flower Extract, Olea Europaea Fruit Oil, Hectorite, Cera Alba, Butyrospermum Parkii Butter, Glyceryl Stearate Citrate, Parfum*, Equisetum Arvense Extract, Althaea Officinalis Root Extract, Trifolium Pratense Extract, Rosa Damascena Flower Water, Mel, Lysolecithin, Limonene*, Citronellol*, Linalool*, Geraniol*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*, Citral*, Benzyl Salicylate*, Rubus Idaeus Seed Oil, Malpighia Punicifolia Fruit Extract, Kalanchoe Daigremontiana Leaf Extract, Chondrus Crispus Extract, Xanthan Gum, Glyceryl Stearate, Sodium Stearoyl Lactylate, Stearic Acid. Regenerating Neck and Décolleté Cream Regenererande hals- och dekolletagecreme uppstramande, reducerar fina torrhetslinjer, för mogen hy Regenererande hals- och dekolletagecreme ger huden ny vitalitet. Den stimulerar hudens återuppbyggande kraft. Kompositionen av läkemalva, björklöv, rödklöver, macadamiaoch arganolja vårdar intensivt och hjälper huden att behålla fukt. Regenererande hals- och dekolletagecreme förenar egenskaperna från värdefulla, naturliga ingredienser, absorberas snabbt och ger en uppstramad känsla. Hudtyp För mogen hy. Applicera på hals och dekolletage på morgonen efter att huden rengjorts, stärkts och vitaliserats. Aqua, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycerin, Alcohol, Hamamelis Virginiana Water, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Equisetum Arvense Extract, Betula Alba Leaf Extract, Rosa Damascena Flower Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Cocos Nucifera Oil, Cera Alba, Althaea Officinalis Leaf Extract, Punica Granatum Fruit Extract, Hectorite, Butyrospermum Parkii Butter, Lysolecithin, Trifolium Pratense Extract, Parfum*, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Coumarin*, Citral*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*, Farnesol*, Benzyl Salicylate*, Argania Spinosa Kernel Oil, Chondrus Crispus Extract, Oryzanol, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Lactylate, Glyceryl Stearate, Lecithin, Stearic Acid, Malpighia Punicifolia Fruit Extract.

54 54 Regenerationsvård Regenerating Intensive Treatment Intensivkur för mogen hy stärkande hudkur för mogen hy Intensivkur för mogen hy är en aktiverande kur för hy med tendens till torrhet och rynkor. Sammansättningen med de vitaliserande ädelstenarna blå turmalin och bärnsten, guld, madonnalilja, läkemalva, ginkgo och olivblad, bidrottninggelé, naturligt termalvatten och hydrolat av sandelträ väcker hudens egen regenereringsförmåga. Hudtyp För mogen hy med tendens till rynkor och försämrad regenereringsförmåga. Våra hudceller förnyar sig under en period på 28 dagar. Hudkuren är anpassad till hudens naturliga rytm och används som en 28- dagarskur. Intensivkuren är mest effektiv om den används fyra gånger per år. Används morgon och kväll efter rengöring. Spraya 4 5 gånger på ansikte, hals och ev. dekolletage och klappa försiktigt in med händerna. Flaskan räcker till en kur. Tips Vi rekommenderar även Ansiktsångbad, Rengöringsmask Lera och Uppstramande Mask en till två gånger per vecka. Aqua, Santalum Album Wood Water, Maris Sal, Parfum*, Lilium Candidum Bulb Extract1, Ginkgo Biloba Leaf Extract1, Olea Europaea Leaf Extract1, Crataegus Monogyna Leaf/Fruit Extract1, Althaea Officinalis Leaf Extract1, Gold1, Amber Powder1, Tourmaline1, Royal Jelly1, Mel1, Alcohol, Lactose. 1 i utspädd rytmiserad form Intensive Treatment for Menopausal Skin Intensivkur för hy under menopausen balanserande hudkur för hy under övergångsåldern Intensivkur för hy under menopausen är en balanserande intensivkur för huden under övergångsåldern. Sammansättningen med rubin, silverhaltig argentit, munkpeppar, silverax, naturligt termalvatten och rosenvatten lugnar och stärker huden. Den hjälper till att tona ned de pigmentförändringar som kan uppstå i klimakteriet. Hudtyp För mogen hy vid rodnader och pigmentförändringar. Våra hudceller förnyar sig under en period på 28 dagar. Hudkuren är anpassad till hudens naturliga rytm och används som en 28- dagarskur. Intensivkuren är mest effektiv om den används fyra gånger per år. Används morgon och kväll efter rengöring. Spraya 4 5 gånger på ansikte, hals och ev. dekolletage och klappa försiktigt in med händerna. Flaskan räcker till en kur. Tips Vi rekommenderar även Ansiktsångbad, Rengöringsmask Lera och Uppstramande Mask en till två gånger per vecka. Aqua, Rosa Damascena Flower Water, Maris Sal, Parfum*, Citronellol*, Bellis Perennis Flower Extract1, Tilia Cordata/Platyphyllos Flower Extract1, Vitex Agnus Castus Extract1, Cimicifuga Racemosa Root Extract1, Ruby Powder1, Argentite1, Alcohol, Lactose. 1 i utspädd rytmiserad form

55 Regenerationsvård 55 Regenerating Hand Cream Regenererande handcreme i handeln från 15 maj uppstramande intensivvård som verkar fuktighetsaktiverande Dr. Hauschka Regenererande handbalsam ger lena och mjuka händer och skyddar effektivt mot miljöpåverkan omedelbart och varaktigt. Kompositionen med näringsrik oliv- och avokadoolja samt smidigt kakaosmör hjälper huden att behålla fukt och elasticitet. Extrakt av läkeväxter som livskraftig rödklöver, kalanchoe och kvittenfrön främjar hudens fuktighetsaktiverande egenskaper. Hudens motståndskraft stärks ända ut i fingertopparna och vid regelbunden användning ökar dess regenererande kraft. Hudtyp För mogen hy. Skäm bort dina händer med detta handbalsam flera gånger om dagen helt utifrån dina behov. Den varma doften omsluter dig och följer dig genom din dag. Tips För vård av naglar och nagelband rekommenderar vi Neem Nagelolja eller Neem Nageloljestick. Aqua, Alcohol, Persea Gratissima Oil, Glycerin, Olea Europaea Fruit Oil, Pyrus Cydonia Seed Extract, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Rosa Damascena Flower Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Sorbitol, Cocos Nucifera Oil, Hectorite, Butyrospermum Parkii Butter, Equisetum Arvense Extract, Trifolium Pratense Extract, Kalanchoe Daigremontiana Leaf Extract, Mel, Parfum*, Citronellol*, Geraniol*, Coumarin*, Linalool*, Citral*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*, Benzyl Alcohol*, Limonene*, Theobroma Cacao Seed Butter, Oryzanol, Chondrus Crispus Extract, Sucrose Laurate, Sucrose Distearate, Xanthan Gum, Lysolecithin, Lecithin. Regenerating Body Cream Regenererande kroppslotion uppstramande och återfuktande, för mogen hy Regenererande kroppslotion stimulerar hudens egen återuppbyggande kraft och ger en slät, uppstramad känsla. Den har en härlig doft av ros och apelsin och en bas av ädla träslag och vanilj som skämmer bort sinnena. Kompositionen av candelillavax, ros, rödklöver, åkerfräken, läkemalva, björklöv, jojoba- och mandelolja ökar hudens elasticitet. De värdefulla växtextrakten bevarar och reglerar hudens fuktbalans. Hudtyp För mogen hy. Smörj in huden efter dusch eller bad. Regenererande kroppslotion absorberas snabbt och vårdar huden intensivt med långtidsverkande effekt. Aqua, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Alcohol, Helianthus Annuus Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Rosa Damascena Flower Extract, Equisetum Arvense Extract, Betula Alba Leaf Extract, Rosa Damascena Flower Water, Glyceryl Stearate Citrate, Glycerin, Hectorite, Parfum*, Althaea Officinalis Leaf Extract, Punica Granatum Fruit Extract, Lysolecithin, Sucrose Laurate, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*, Coumarin*, Citral*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Benzyl Salicylate*, Eugenol*, Trifolium Pratense Extract, Euphorbia Cerifera Cera, Xanthan Gum, Lecithin, Malpighia Punicifolia Fruit Extract.

56 56 Prova på eller på resande fot Det första mötet Minns du ditt första möte med Dr. Hauschka? För dig som gärna tar med dig dina favoritprodukter överallt och för dig som först vill lära känna våra produkter har vi tagit fram fem set med utvalda provstorlekar. Med samma noggrannhet som vi utarbetar våra recept har vi sammanställt seten åt dig: Du hittar det värdefulla, vårdande innehållet omsvept i fint silkespapper och i skydd av en fin plåtask. Till varje set medföljer en broschyr, så att du kan bekanta dig med produkterna och vårt hudvårdskoncept. Utvalt för din necessär Lite Ansiktsvatten Normal i pausen? Handcreme för promenaden? Favoritoljan på affärsresan? Våra provstorlekar får plats i necessären eller till och med i byxfickan. Även om du bara reser med handbagage, kan du packa ner alla dina hudvårdsprodukter utan att behöva lämna semesterläsningen hemma eller överskrida vätskegränsen på flygplatsen. Liten gåva, stor gest Det är de små sakerna som utgör livet. Ett lyssnande öra, en hjälpande hand liksom även ett litet tack. Med seten från Dr. Hauschkas skänker du vård, tid att låta sig skämmas bort och allt annat du vill förmedla med din gåva.

57 Prova på eller på resande fot 57 Prova på- och Reseset Ansiktsvård för normal, fuktfattig och torr hy Rengör, stärka, vårda i det här setet möter du sex klassiker inom ansiktsvården från Dr. Hauschka. 10 ml Rengöringscreme (se sidan 25) 10 ml Rengöringsmjölk (se sidan 25) 10 ml Ansiktsvatten Normal (se sidan 27) 5 ml Flytande dagcreme (se sidan 31) 5 ml Kvittencreme (se sidan 32) 5 ml Rosencreme (se sidan 33) Prova på- och Reseset för fet och oren hy för blandhy och oren, fet hy I det här setet finns speciellt utvalda produkter som din hud kan behöva om du har problem med oren och/eller fet hy njut av en balanserande vård. 10 ml Rengöringscreme (se sidan 25) 10 ml Ansiktsvatten Special (se sidan 27) 5 ml Ansiktsolja (se sidan 31) 5 ml Melissa dagcreme (se sidan 32) 10 ml Ansiktsångbad (se sidan 47) 10 ml Rengöringsmask Lera (se sidan 47) 5 ml Vitaliserande Mask (se sidan 48)

58 58 Prova på eller på resande fot Prova på- och Reseset Freshness Energy vitaliserande kroppsvård I detta friskt doftande kroppsvårdsset finns allt du behöver för en fartfylld start på dagen. 10 ml Citron Citrongräs Duschcreme (se sidan 66) 10 ml Citron Citrongräs Badolja (se sidan 69) 10 ml Citron Citrongräs Kroppsolja (se sidan 84) 10 ml Citron Citrongräs Kroppslotion (se sidan 79) 10 ml Kvitten Kroppslotion (se sidan 79) 10 ml Handcreme (se sidan 88) Prova på- och Reseset Harmony avslappnande kroppsvård I detta kroppsvårdsset väntar produkter som ger lugn och ro och ett sinnligt möte med ädla dofter. 10 ml Lavendel Sandelträ Duschcreme (se sidan 66) 10 ml Moor Lavendel Badolja (se sidan 69) 10 ml Ros Badolja (se sidan 69) 10 ml Ros Kroppsolja (se sidan 85) 10 ml Ros Kroppslotion (se sidan 80) 10 ml Lavendel Sandelträ Kroppslotion (se sidan 80)

59 Prova på eller på resande fot 59 Prova på- och Reseset för mogen hy uppstramande, uppbyggande vård för mogen hy Fem produkter för dag och natt, ansikte och kropp i detta set bekantar du dig med en produktserie som stimulerar den naturliga förnyelseprocessen hos mogen hy. 2,5 ml Regenererande ögoncreme (se sidan 52) 2,5 ml Regenererande dag- och nattserum (se sidan 52) 5 ml Regenererande dagcreme (se sidan 53) 5 ml Regenererande hals- och dekolletagecreme (se sidan 53) 10 ml Regenererande kroppslotion (se sidan 55)

60 60 Kroppsvård

61 Kroppsvård 61 Frisk och stark. Avslappnad och ompysslad. Väldoftande. Din kropp njuter av omsorgsfull vård. Ta hand om dig själv Vårt humör varierar från dag till dag, ibland känner vi oss deppiga, ibland vill vi ta hela världen i vår famn. Men vet vi verkligen alltid hur vi egentligen mår och vad vi verkligen behöver? Ofta verkar det som att vardagens bekymmer gör att vi tappar kontakten med våra verkliga behov. Vid utvecklingen av Dr. Hauschkas kroppsvård tar vi hänsyn till hela människan och alla dess behov. Vi överväger vilka ämnen och vilket användningssätt som bäst kan återställa förbindelsen med våra inre behov. Alla vårdande produkter, det kan handla om oljor, lotioner, dusch- eller badprodukter, har en helt unik karaktär genom sin speciella konsistens. Dr. Hauschkas kroppsvård erbjuder därför många olika möjligheter att ta hand om sig själv. Vad är det du förnimmer När det gäller vårdande oljor utvecklas läkeväxtens verkande ämnen genom en kombination av sammansättning och användningssätt. När du långsamt masserar in en av de vårdande oljorna känner du lugn och omhändertagande, vilket påminner om de förhållanden under vilka de har framställts. Gäller det däremot lotioner är det samspelet mellan vattenbaserade och oljiga ingredienser som låter de ingående läkeväxterna blomma ut i hela sin kraft. Denna känsla av lätthet och livsglädje överförs till kroppen och själen. Upptäckandets glädje Det är du själv som vet bäst vad du behöver för att må bra. Hitta känslan inom dig och lita på den. Njut av glädjen i att upptäcka våra kroppsvårdande produkter. Experimentera dig fram eftersom varje produkt är unik i sig själv. Upptäck och utforska din helt personliga kroppsvård.

62 62 Kroppsvård Upptäck. Prova. Välj. Vilken kroppsvård från Dr. Hauschka passar just dig? Klarhet Harmoni Ros Badolja Ros Duschcreme Ros Kroppsolja Ros Kroppslotion Värmande Badolja Kvitten Kroppslotion Lavendel Sandelträ Kroppslotion Neem Hårvatten Deodorant Ros Fotdeodorant Fyllighet Mandel Badolja Mandel Duschcreme Mandel Johannesört Kroppsolja Mandel Kroppslotion Jojoba Hårbalsam Neem Hårolja

63 Kroppsvård 63 Fräschhet Citron Citrongräs Badolja Citron Citrongräs Duschcreme Silkespuder Citron Citrongräs Kroppsolja Kvitten Kroppslotion Citron Citrongräs Kroppslotion Handcreme Fotcreme Aktivitet Salvia Badolja Björk Arnika Kroppsolja Regenererande kroppslotion Neem Hårvatten Ben- och Armlotion Neem Nagelolja Deodorant Salvia och Mynta Avslappning Moor Lavendel Badolja Lavendel Sandelträ Duschcreme Moor Lavendel Kroppsolja Slånblom Kroppsolja Lavendel Sandelträ Kroppslotion Neem Hårolja Skydd Moor Lavendel Badolja Värmande Badolja Moor Lavendel Kroppsolja Ros Kroppsolja Mandel Kroppslotion Handcreme

64 64 Kroppsvård

65 Dusch 65 En mild och väldoftande dusch Väckarklockan ringer, mot badrummet: först en dusch. Det bubblande vattnet väcker livsandarna, stimulerar och leder oss varsamt mot morgonen. För många av oss är duschen en uppskattad rutin som vi börjar eller avslutar dagen med. För att duschen även ska bli en skön upplevelse för din hud är det viktigt att använda milda och hudvänliga produkter. Dr. Hauschkas duschcreme rengör huden på ett milt och skonsamt sätt. Det innehåller växtbaserade sockertensider som är särskilt skonsamma mot huden. Som vårdande bas verkar kvittenfröextrakt tillsammans med de vegetabiliska tensiderna milt rengörande. Berikad med naturliga eteriska oljor och värdefulla vegetabiliska oljor som avokado- och solrosolja verkar den långvarande på huden. Låt din kroppsvård börja redan i duschen och njut av en krämig och mild duschcreme med just din favoritdoft.

66 66 Dusch Lemon Lemongrass Vitalising Body Wash Citron Citrongräs Duschcreme uppfriskande duschcreme, ger ny energi En exotisk doft av fräsch ingefärsrot i en komposition av citron och citrongräs ger en uppfriskande start på dagen. Det lätta och krämiga löddret med kvittenfröextrakt och vegetabiliska tensider rengör mjukt, utan att torka ut huden. Vegetabiliska oljor av mycket fin kvalitet ingår även som en extra vårdande ingrediens. Applicera på fuktig hud, skölj därefter av. Aqua, Helianthus Annuus Seed Oil, Coco-Glucoside, Glycerin, Decyl Glucoside, Alcohol, Persea Gratissima Oil, Pyrus Cydonia Seed Extract, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Xanthan Gum, Citrus Limon Peel Oil, Cymbopogon Flexuosus Oil, Parfum*, Limonene*, Citral*, Geraniol*, Linalool*, Citronellol*, Farnesol*, Citric Acid, Hectorite. Lavender Sandalwood Calming Body Wash Lavendel Sandelträ Duschcreme lugnande duschcreme, skänker ro och avslappning Lugn och ro med en mjuk fräschör den härliga lavendeldoften inbjuder till en promenad längs franska Rivieran, som en diskret följeslagare förnimms även en varm doft av australiensiskt sandelträ. Extrakt av kvittenfrö verkar tillsammans med vegetabiliska tensider milt rengörande. Oljor av hög kvalitet ger huden en underbart skön känsla. Applicera på fuktig hud, skölj därefter av. Aqua, Helianthus Annuus Seed Oil, Coco-Glucoside, Glycerin, Decyl Glucoside, Alcohol, Persea Gratissima Oil, Pyrus Cydonia Seed Extract, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Xanthan Gum, Lavandula Angustifolia Oil, Fusanus Spicatus Wood Oil, Parfum*, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Citronellol*, Citric Acid, Hectorite.

67 Dusch 67 Rose Nurturing Body Wash Ros Duschcreme harmoniserande duschcreme, vårdande och välgörande Dina sinnen uppfylls av en välgörande och hemlighetsfull rosendoft. Den diskreta doften från den sinnliga och skira blomman förenas i en vårdande komposition av dyrbara oljor och ett värdefullt extrakt av kvittenfrö. Det krämiga löddret bildar ett skyddande hölje och duschen känns både välgörande och vårdande. Applicera på fuktig hud, skölj därefter av. Aqua, Helianthus Annuus Seed Oil, Coco-Glucoside, Glycerin, Decyl Glucoside, Alcohol, Persea Gratissima Oil, Pyrus Cydonia Seed Extract, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Xanthan Gum, Rosa Damascena Flower Oil, Parfum*, Citronellol*, Linalool*, Geraniol*, Eugenol*, Citric Acid, Hectorite. Almond Soothing Body Wash Mandel Duschcreme vårdande duschcreme, förför med mild doft I denna duschcreme känns mandeldoftens utveckling från den skira mandelblomman till den mogna frukten. Du känner dig omgiven av ett hav av små, rosafärgade mandelblommor. Det krämiga löddret smeker din kropp och vårdar din hud genom det rika innehållet av vegetabiliska oljor. Extrakt av kvittenfrö verkar tillsammans med vegetabiliska tensider milt rengörande. Applicera på fuktig hud, skölj därefter av. Aqua, Helianthus Annuus Seed Oil, Coco-Glucoside, Glycerin, Decyl Glucoside, Alcohol, Pyrus Cydonia Seed Extract, Persea Gratissima Oil, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Xanthan Gum, Parfum*, Prunus Amygdalus Amara Kernel Oil, Citronellol*, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Citric Acid, Hectorite.

68 68 Bad Ett hav av sinnesintryck Finns det något bättre än ett avkopplande bad? Sjunk ned i det varma, väldoftande badet, slut ögonen och njut. Dyk in i Dr. Hauschkas värld av dofter. Välj mellan Moor Lavendel, Citron Citrongräs, Ros, Salvia, Mandel eller doften av tallbarr. De äkta eteriska oljorna i Dr. Hauschkas badprodukter har utvunnits från nyskördade blad, skal, barr eller blommor. Doften har man utvunnit genom en skonsam destillationsprocess med vattenånga. Välj doft efter sinnesstämning. Salvia Badolja har en balanserande effekt och passar därför bra på morgonen. Moor Lavendel Badolja ger dig en avkopplande avslutning på kvällen. Värmande Badolja ger en befriande känsla när du är förkyld och Citron Citrongräs Badolja har en utslätande effekt på din hud. Tips: Badoljorna går utmärkt att blanda. Låt dig svepas med i ett hav av sinnesintryck.

69 Bad 69 Lemon Lemongrass Vitalising Bath Essence Citron Citrongräs Badolja uppfriskande badolja fräschar upp och stimulerar Den fräscha doften av solmogna citroner och exotiskt citrongräs väcker sinnena till liv. Badoljan vårdar huden mjukt med solrosoljan, medan citron och citrongräs aktiverar med sin uppfräschande effekt. Starta dagen full av ny energi. Häll 1-3 kapsyler Citron Citrongräs Badolja i badvattnet. Tips Kombinera din dusch med massage med Citron Citrongräs Badolja. Häll en liten mängd på en fuktad kosmetiksvamp och applicera på huden. Massage med badoljan stärker bindväven och hjälper till att främja blodflödet till huden. Sulfated Castor Oil, Glycerin, Alcohol, Parfum*, Citrus Limon Peel Oil, Limonene*, Citral*, Helianthus Annuus Seed Oil, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*, Farnesol*, Citrus Limon Peel Extract, Cymbopogon Citratus Extract. Moor Lavender Calming Bath Essence Moor Lavendel Badolja lugnande badolja skyddar och vårdar I centrum för denna fint avstämda komposition, med extrakt av hästkastanj och åkerfräken, finns ett torvextrakt som har genomgått en speciell rytmisk process. Det ger ett omslutande skydd speciellt i kombination med det varma vattnet. Mandel- och avokadoolja vårdar samtidigt huden och gör den mjuk. Häll 1-3 kapsyler Moor Lavendel Badolja i badvattnet. Tips Använd Moor Lavendel Badolja i en varm kompress som hjälp för spända axlar. Aqua, Lavandula Angustifolia Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glycerin, Alcohol, Persea Gratissima Oil, Linalool*, Acacia Senegal Gum, Peat Moss Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Glyceryl Oleate, Lysolecithin, Coco-Glucoside, Equisetum Arvense Extract, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Parfum*, Limonene*, Coumarin*, Geraniol*, Citronellol*, Xanthan Gum, Bentonite, Chondrus Crispus Extract. Rose Nurturing Bath Essence Ros Badolja harmoniserande badolja ger en känsla av välbefinnande Rosenvatten, eterisk rosenolja och extrakt av rosenblad ger produkten dess unika kvalitet och framhäver rosens sanna karaktär: mild, sensuell och samtidigt fullkomligt storslagen. Den harmoniserande badoljan är som balsam för själen och berikar dina sinnen. Kompositionen med mandel- och jojobaolja gör huden mjuk och smidig. Häll 1-3 kapsyler Ros Badolja i badvattnet. Tips I en ansiktskompress lugnar och harmoniserar badoljan din hud. Ros Badolja från Dr. Hauschka passar även spädbarn och små barn. Tillsätt då endast 1 kapsyl i badvattnet. Aqua, Rosa Damascena Flower Water, Rosa Damascena Flower Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glycerin, Alcohol, Persea Gratissima Oil, Parfum*, Rosa Damascena Flower Oil, Citronellol*, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Glyceryl Oleate, Lysolecithin, Limonene*, Geraniol*, Linalool*, Benzyl Alcohol*, Citral*, Eugenol*, Farnesol*, Xanthan Gum, Bentonite, Coco-Glucoside, Lecithin, Chondrus Crispus Extract.

70 70 Bad Almond Soothing Bath Essence Mandel Badolja vårdande och balanserande badolja skämmer bort dina sinnen Varmt doftande av mandel, eller kanske snarare blommigt fruktig som våren vid Medelhavet? Mandel Badolja ger dig båda delarna. Doften i den här badoljan är mycket mångsidig och tycks förändras hela tiden. Varje gång du använder oljan bjuds du alltså med på en kort men spännande upptäcktsfärd. Upplev mandeloljans varma sötma som omsluter din hud eller doftens fräschhet som ger dig härliga associationer till våren. Ge dig själv en skön avkopplande stund. Häll 1-3 kapsyler Mandel Badolja i badvattnet. Tips Skämmer bort den mest känsliga hud vid enbart tvätt av armar och ben. Sulfated Castor Oil, Glycerin, Alcohol, Parfum*, Limonene*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Citronellol*, Linalool*, Geraniol*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Coumarin*, Citral*. Sage Purifying Bath Essence Salvia Badolja reglerande badolja både värmer och piggar upp Med ett urval av eteriska oljor verkar badoljan värmande och förebygger frusenhet mycket välgörande under den kalla årstiden. Salvia Badolja verkar uppfriskande och deodoriserande efter sport och motion. Fotbad med Salvia Badolja ger nytt liv åt trötta fötter. Dessutom stärker Salvia Badolja vården av den orena huden. Häll 1-3 kapsyler Salvia Badolja i badvattnet. För fotbad: 1 2 kapsyler gärna två gånger i veckan 10 till 15 minuter, öka vattnets temperatur till ca 40 C, allt efter behov. Tips Vid regelbunden användning av Salvia Badolja i fotbadet går förhårdnader tillbaka och fötterna blir härligt mjuka. Sulfated Castor Oil, Glycerin, Alcohol, Parfum, Salvia Officinalis Oil, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*, Citral*, Simmondsia Chinensis Seed Oil. Spruce Warming Bath Essence Värmande Badolja värmande badolja uppfriskande och avkopplande Speciellt under den kalla årstiden är denna badolja ovärderlig. Den värmer intensivt och långvarigt på djupet. Doften lugnar och öppnar upp luftvägarna. I kombination med jojobaoljan får badet en mjukt vårdande effekt på huden. En njutning när det är kallt och blåsigt ute. Häll 1-3 kapsyler Värmande Badolja i badvattnet. Tips En liten skål med vatten och några droppar Värmande Badolja får rummet att dofta angenämt, speciellt på vintern. Sulfated Castor Oil, Glycerin, Picea Excelsa Leaf Oil, Alcohol, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Arachis Hypogaea Oil, Parfum, Limonene*, Geraniol*, CI

71 I fokus: Jubileum 71 Från Eckwälden och ut i världen Varumärket Dr. Hauschkas rötter På WALA Heilmittel GmbH i södra Tyskland började vår väg mot en ny typ av hudvård för 50 år sedan. Här finns även WALA:s örtagård med läkeväxter och vårt växtlaboratorium, och här sker produktutveckling och tillverkning av Dr. Hauschka hudvård. Alltifrån noggrann hantering av de nyskördade råvarorna från växtriket till distribution. Mer än 130 produkter förmedlar varumärkets vision från ursprung till användare i fler än 40 länder världen över.

72 72 I fokus: Jubileum Globalt förenade genom värden Nära, förtroget men samtidigt internationellt På alla kontinenter praktiseras och förmedlas Dr. Hauschkas hudvårdskultur av dotterbolag och exklusiva återförsäljare. Vårt kompletta hudvårdskoncept följer människor genom livet i världens alla hörn. I Europa, Asien, Australien, Nya Zeeland, Afrika eller USA vårdar Dr. Hauschkas produkter huden genom alla faser i livet. De passar alla människor på ett naturligt sätt och är därför verkligt universella. Varumärkets höga kvalitetskrav återspeglas internationellt tack vare ett noggrant urval av pålitliga återförsäljare.

73 I fokus: Jubileum produkter Var du än kommer i kontakt med Dr. Hauschkas hudvård på ett apotek i Berlin, ett exklusivt varuhus i Hong Kong, en biodynamisk marknad i Los Angeles, en konceptbutik i Melbourne, en naturkostaffär i Kapstaden eller på Maison Dr. Hauschka i Paris får du kompetent rådgivning och upplever ett varumärke som ser dig som den unika människa du är och inte bara som en kund. 45 länder världen över La Maison Dr. Hauschka

74 74 Hårvård Hemligheten bakom vackert hår Visste du att en människa har ungefär hårstrån på huvudet? Varje hårstrå har en livslängd på mellan två och sju år. Vårt hår påverkas av yttre faktorer som gör att det kan förlora sin glans och vitalitet. För att undvika att håret blir torrt och skadat behöver du skydda det lite extra. Dr. Hauschkas hårvårdsprodukter är speciellt utformade för att ge ett friskt och glänsande hår. Sam mansättningen med rika oljor och växtextrakt med återuppbyggande effekt ger ditt hår ny vitalitet och gör det mjukt och smidigt. Om ditt hår är slitet rekommenderar vi att du använder Neem Hårolja. Vårda ditt hår efter att du tvättat det med Jojoba Hårbalsam, som stärker håret med vete- och mjölkproteiner. Avsluta med fettfria Neem Hårvatten, som stärker hår och hårbotten. Lita på naturens kraft. Upptäck hemligheten bakom vackert hår.

75 Hårvård 75 Nourishing Hair Conditioner Jojoba Hårbalsam gör håret mjukt och smidigt Jojoba- och macadamianötolja ger håret en jämn struktur. Uppbyggande örtextrakt från malva, ek och nässla återfuktar och stärker hår och hårbotten. Vete- och mjölkprotein ger skydd, elasticitet och volym. Resultatet blir ett silkeslent, hanterbart hår med lyster och spänst. Fördela i hela håret efter schamponering, låt verka en kort stund och skölj ur. Massera även in i hårbottnen vid torr hårbotten. Tips För torrt och mycket slitet hår rekommenderar vi Neem Hårolja. Aqua, Betaine, Alcohol, Sorbitol, Cetearyl Alcohol, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Glyceryl Laurate, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Milk Protein, Althaea Officinalis Leaf Extract, Quercus Robur Bark Extract, Urtica Urens Leaf Extract, Arctium Lappa Root Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Parfum, Limonene*, Citral*, Linalool*, Acetum, Tricaprylin, Lecithin, Galactoarabinan, Sodium Cetearyl Sulfate, Citric Acid, Xanthan Gum. Revitalising Hair & Scalp Tonic Neem Hårvatten uppfriskande hårvatten, stärker hår och hårbotten Neem Hårvatten ger håret ny glans och naturlig fyllighet. Kompositionen av neem, brännässla, björk, arnika, hästkastanj och kardborre stärker håret och vårdar hårbotten. Vid mjällbildning och för hög fettproduktion har Neem Hårvatten en normaliserande effekt. Den gör även tunt och fint hår fylligare. Neem Hårvatten kan appliceras i fuktigt eller torrt hår. Dela först håret och fördela sedan jämnt i hårbottnen. Massera in hårvattnet mjukt med fingertopparna. Skölj inte ur. Applicera rikligt i fuktigt hår som fönlotion. Tips För torrt och mycket slitet hår rekommenderar vi Neem Hårolja. Aqua, Alcohol, Melia Azadirachta Leaf Extract, Urtica Urens Extract, Arnica Montana Extract, Betula Alba Bark Extract, Calendula Officinalis Extract, Aesculus Hippocastanum Extract, Borago Officinalis Extract, Arctium Lappa Extract, Rosmarinus Officinalis Oil, Parfum, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Coumarin*, Citronellol*. Strengthening Hair Treatment Neem Hårolja stärkande intensivvård, ger styrka och glans Neem Hårolja ger håret ny glans, vitalitet och smidighet. För torrt, slitet och glanslöst hår med kluvna hårtoppar verkar den intensivt och återuppbyggande. Rekommenderas vid irriterad hårbotten och permanentat eller färgat hår liksom hår som utsatts för intensiv hårstyling eller sol. Kompositionen av neem, kamomill, vetegroddsolja och rosmarin stärker håret och gör det lättkammat. Fukta hår och hårbotten innan schamponering och massera in Neem Hårolja mjukt och jämnt i hårbottnen med fingertopparna. Låt verka under en handduk i ca 20 minuter. Tvätta sedan håret som vanligt med schampo. För torrt och slitet hår kan en liten mängd fördelas i hårtopparna utan att sköljas ur. Tips Som kompletterande hårvård rekommenderar vi Neem Hårvatten och Jojoba Hårbalsam. Arachis Hypogaea Oil, Melia Azadirachta Leaf Extract, Triticum Vulgare Germ Oil, Chamomilla Recutita Extract, Lecithin, Alcohol, Rosmarinus Officinalis Oil, Parfum, Limonene*, Linalool*.

76 76 Deodorant Ett diskret sällskap En dag på jobbet, ärenden att uträtta eller ett träningspass på kvällen vi vill kunna lita på vår deodorant. Som en diskret följeslagare i vår vardag måste den kunna prestera: vi har trots allt två till tre miljoner svettkörtlar som arbetar över hela vår kropp, speciellt i armhålorna, och som kyler ner oss. Själva svetten är doftlös. Den typiska lukten uppstår först när bakterier bryter ned svetten på huden. Det är därför som svettlukten framför allt märks under armarna. Eftersom huden i armhålorna är mycket känslig bör en deodorant inte bara förebygga otrevlig doft utan även vara skonsam mot huden. Deodoranterna från Dr. Hauschka är fria från aluminiumklorid som täpper till porerna och ger ett långvarigt skydd. Användartester bekräftar att de är skonsamma mot huden och har vårdande egenskaper. Välj mellan den milt doftande Deodorant Ros och Deodorant Salvia och Mynta med en fräsch doft av örter. Hitta din idealiska följeslagare. Salvia Salvia officinalis

77 Deodorant 77 Rose Deodorant Deodorant Ros effektiv och skonsam Att veta att vi är redo att möta dagens utmaningar med ett leende ger en känsla av lugn och harmoni. I Deodorant Ros använder vi omsorgsfullt kombinerade ingredienser med en milt svetthämmande och vårdande effekt. Rosenvatten ger till exempel en elegant och skir doft samtidigt som en essens av daggkåpa hjälper till att reglera perspirationen. Eterisk rosenolja och jojobaolja av hög kvalitet gör att huden kan se fram emot en alldeles speciell vård. Vår alkoholfattiga roll-on är skonsam mot huden och passar bra till normal och känslig hud. Den verkar harmoniserande och innehåller inte porsammandragande aluminiumklorid. Ger inte fläckar på kläderna. Applicera Deodorant Ros under armarna. Upprepa vid behov. Tips Deodorant Ros passar perfekt till Ros Kroppslotion som utstrålar värme och trygghet. Om man står och går mycket i vardagen rekommenderar vi fotmassage med Dr. Hauschkas uppfriskande Fotcreme och den stärkande energin från Dr. Hauschkas Ben- och Armlotion. Aqua, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Alcohol, Manihot Utilissima Starch, Glycerin, Zinc Ricinoleate, Ricinus Communis Seed Oil, Glyceryl Caprylate, Rosa Damascena Flower Water, Rosa Damascena Flower Oil, Parfum*, Citronellol*, Linalool*, Geraniol*, Eugenol*, Limonene*, Farnesol*, Citral*, Benzyl Alcohol*, Alchemilla Vulgaris Extract, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Hectorite, Xanthan Gum. Sage Mint Deodorant Deodorant Salvia och Mynta långtidsverkande och fräsch Oavsett om vi anstränger oss fysiskt eller mentalt är det livsviktigt att svettas. För det första reglerar svetten vår kroppstemperatur, för det andra transporterar den bort orenheter från ämnesomsättningen på huden. Deodorant Salvia och Mynta innehåller essenser från salvia och trollhassel, två naturligt verksamma ingredienser som har en antibakteriell och sammandragande verkan. Det svetthämmande samspelet mellan doften av mynta och salvians naturliga örtdoft gör att du kan känna dig fräsch länge. Vår alkoholfattiga roll-on innehåller inte porsammandragande aluminiumklorid. Den är mycket skonsam mot huden och ger inte fläckar på kläderna. Applicera Deodorant Salvia och Mynta under armarna. Upprepa vid behov. Tips Den fräscha doften av örter passar perfekt till Dr. Hauschkas Kvitten Kroppslotion samt Dr. Hauschkas uppfriskande Citron Citrongräs Duschcreme. Aqua, Alcohol, Manihot Utilissima Starch, Triethyl Citrate, Glycerin, Salvia Officinalis Leaf Extract, Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Extract, Salvia Officinalis Oil, Mentha Viridis Leaf Oil, Parfum*, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Citral*, Citronellol*, Coumarin*, Sodium Silicate, Sucrose Laurate, Algin, Citric Acid, Xanthan Gum.

78 78 Lotion och puder Magisk beröring Dr. Hauschkas kroppsvårdsprodukter har en balanserande eller lugnande effekt som omsluter dig och din hud. En mjuk beröring, en kärleksfull smekning eller en puss på kinden vår kontakt med andra människor sker genom huden. Vi rör vid oss själva flera gånger per dag ibland medvetet, ofta omedvetet. Om du är medveten om hur beröringen känns blir upplevelsen rikare. Hur känns kontakten med den egna huden, till exempel när du smörjer in dig? Dr. Hauschkas kroppslotioner absorberas snabbt och aktiverar hudens skyddsfunktioner och bevarar den naturliga balansen. Huden doftar sedan av citron, kvitten, lavendel, ros eller mandel. Ingen kropps lotion från Dr. Hauschka är den andra lik. Alla våra lotioner bygger på en helt individuell sammansättning av högkvalitativa oljor och läkeväxter. Silkespuder ger en underbart silkeslen känsla. Dr. Hauschkas kroppsvårdsprodukter har en balanserande eller lugnande effekt som omsluter dig och din hud.

79 Lotion och puder 79 Lemon Lemongrass Vitalising Body Milk Citron Citrongräs Kroppslotion uppfriskande kroppslotion, ger ny vitalitet Den rena, fräscha doften i Citron Citrongräs Kroppslotion väcker sinnena och ger ny vitalitet. Den uppfriskande kroppslotionen absorberas snabbt och är ett idealiskt komplement till en hälsosam livsstil. Den innehåller citrongräs och eterisk citronolja som stramar upp kombinerat med extrakt av strukturerande åkerfräken och stärkande salvia. Kvittenextrakt bevarar hudens fuktighet och jojoba- och olivolja vårdar. Applicera Citron Citrongräs Kroppslotion på huden efter dusch och bad. Absorberas snabbt. Tips Som kompletterande hudvård rekommenderar vi Citron Citrongräs Duschcreme, Citron Citrongräs Badolja och Citron Citrongräs Kroppsolja. Aqua, Alcohol, Salvia Officinalis Leaf Extract, Prunus Spinosa Fruit Extract, Pyrus Cydonia Seed Extract, Glycerin, Cymbopogon Citratus Extract, Prunus Spinosa Flower Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Arachis Hypogaea Oil, Equisetum Arvense Extract, Olea Europaea Fruit Oil, Citrus Limon Peel Oil, Parfum*, Citral*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Farnesol*, Coumarin*, Citronellol*, Eugenol*, Daucus Carota Sativa Root Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Algin, Xanthan Gum, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Hydrated Silica. Quince Hydrating Body Milk Kvitten Kroppslotion fuktgivande kroppslotion, verkar uppfräschande Den lätta doften av kvitten i Kvitten Kroppslotion är en diskret doft som verkar uppfräschande hela dagen. Den fuktgivande kroppslotionen har också en stabiliserande och strukturerande effekt på huden. Kvitten som finns i Kvitten Kroppslotion i form av extrakt från kvittenkärnor har en naturlig förmåga att reglera fuktbalansen. Kroppslotionen med värdefulla oljor tillför fukt och främjar hudens fuktbalans. Extrakt av slånblom och stärkande salvia hjälper huden att återfå sin naturliga balans. Applicera Kvitten Kroppslotion på huden efter dusch och bad. Absorberas snabbt. Tips Som kompletterande hudvård rekommenderar vi Deodorant Salvia och Mynta och Citron Citrongräs Duschcreme. Aqua, Pyrus Cydonia Seed Extract, Alcohol, Prunus Spinosa Fruit Extract, Prunus Spinosa Flower Extract, Arachis Hypogaea Oil, Salvia Officinalis Leaf Extract, Glycerin, Olea Europaea Fruit Oil, Daucus Carota Sativa Root Extract, Lysolecithin, Parfum, Citral*, Citronellol*, Limonene*, Geraniol*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Algin, Xanthan Gum, Lecithin, Silica.

80 80 Lotion och puder Lavender Sandalwood Calming Body Cream Lavendel Sandelträ Kroppslotion lugnande kroppslotion, skänker ro och avkoppling Lavendel Sandelträ Kroppslotion är en kroppslotion med en väl avvägd komposition där elegant lavendel och en sammetslen varm not av sandelträ skänker ro och avkoppling. Kroppslotionens lugnande verkan hjälper huden att återfå sin naturliga balans. Balanserande extrakt av citronmeliss och harsyra verkar harmoniserande, fina oljor av macadamianöt, aprikoskärnor och avokado stärker huden. Huden känns silkeslen, mjuk och smidig. Applicera Lavendel Sandelträ Kroppslotion på huden efter dusch och bad. Absorberas snabbt. Tips Som kompletterande hudvård rekommenderar vi Moor Lavendel Badolja och Moor Lavendel Kroppsolja. Aqua, Olea Europaea Fruit Oil, Alcohol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Glycerin, Pyrus Cydonia Seed Extract, Lavandula Angustifolia Flower Water, Persea Gratissima Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Equisetum Arvense Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Oxalis Acetosella Extract, Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Extract, Glyceryl Stearate Citrate, Parfum, Lavandula Angustifolia Oil, Santalum Album Oil, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Limonene*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Coumarin*, Citral*, Butyrospermum Parkii Butter, Theobroma Cacao Seed Butter, Hectorite, Cetyl Alcohol, Sucrose Stearate, Sucrose Distearate, Chondrus Crispus Extract, Xanthan Gum. Rose Nurturing Body Cream Ros Kroppslotion vårdande och harmoniserande kroppslotion, ger en känsla av välbefinnande Ros Kroppslotion ger värme och välbefinnande med sin härliga doft av ros och en basnot av sammetslent ädelträ. Den rika och krämiga kroppslotionen stimulerar och stärker huden. Rosenvax, eterisk rosolja och dyrbara extrakt av nyponros och rosenblad återställer hudens balans. Sheasmör från Dr. Hauschkas ekologiska odlingsprojekt i Burkina Faso kombinerat med mandel- och jojobaolja vårdar intensivt. Huden blir silkeslen och mjuk. Applicera Ros Kroppslotion på huden efter dusch och bad. Absorberas snabbt. Tips Som kompletterande hudvård rekommenderar vi Ros Kroppsolja. Aqua, Rosa Damascena Flower Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Alcohol, Glycerin, Pyrus Cydonia Seed Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Lysolecithin, Cetearyl Alcohol, Hectorite, Cera Alba, Rosa Canina Fruit Extract, Rosa Damascena Flower Cera, Rosa Damascena Flower Oil, Parfum*, Citronellol*, Geraniol*, Limonene*, Linalool*, Citral*, Coumarin*, Eugenol*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Benzyl Salicylate*, Euphorbia Cerifera Cera, Theobroma Cacao Seed Butter, Lecithin, Propolis Cera, Xanthan Gum.

81 Lotion och puder 81 Almond Soothing Body Cream Mandel Kroppslotion rik kroppslotion, lugnar och balanserar Mandel Kroppslotion med den mjuka, blommiga doften av mandelblom och den varma, sinnliga tonen från mandelfrukt ger intensiv vård hela dagen. Olja som pressats av mandelkärnor tillsammans med extrakt från lugnande johannesört och balanserande getväppling ger liv till torr och känslig hud. Extrakt av kvitten och läkemalva reglerar hudens fuktbalans och får den att kännas smidig igen. Applicera Mandel Kroppslotion på huden efter dusch och bad. Absorberas snabbt. Tips Som kompletterande hudvård rekommenderar vi Mandel Johannesört Kroppsolja. Aqua, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Persea Gratissima Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Pyrus Cydonia Seed Exrtract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Sucrose Laurate, Citrus Aurantium Amara Flower Water, Glyceryl Stearate Citrate, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Hypericum Perforatum Flower/Leaf Extract, Hectorite, Parfum, Citronellol*, Limonene*, Geraniol*, Coumarin*, Citral*, Linalool*, Farnesol*, Lysolecithin, Althaea Officinalis Leaf Extract, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Euphorbia Cerifera Cera, Xanthan Gum. After Sun vårdande kroppslotion, bevarar solbrännan längre Huden kan kännas uttorkad och ansträngd efter en dag i solen. After Sun är en rik, svalkande kroppslotion som hjälper huden att återhämta sig och bevara solbrännan. Den är berikad med extrakt av isört som har en lugnande effekt på huden. er även morot och nypon, ringblomma och getväppling samt fuktighetsrika extrakt av kvittenkärnor. Mandelolja, sheasmör och rosenvax är intensivt vårdande och fuktbevarande. Applicera After Sun på huden efter sol och bad. Absorberas snabbt. Tips Som kompletterande vård för ansiktet, om man utsatts för mycket sol, rekommenderar vi Vitaliserande Mask och Hudkur Sensitive. Aqua, Rosa Canina Fruit Extract, Pyrus Cydonia Seed Extract, Alcohol, Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Daucus Carota Sativa Root Extract, Mesembryanthemum Crystallinum Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Cetearyl Alcohol, Hectorite, Cera Alba, Rosa Damascena Flower Wax, Lysolecithin, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Xanthan Gum, Parfum, Linalool*, Citral*, Citronellol*, Limonene*, Geraniol*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Propolis Cera.

82 82 Lotion och puder Silk Body Powder Silkespuder vårdande, lyxigt allroundpuder för ansikte, hår och kropp Silkespudret vårdar huden och gör den mjuk och len. Kompositionen av äkta pulveriserat silke, berikat med extrakt av läkeörterna salvia, gentiana och ekbark, har en lätt svetthämmande verkan på huden. Den naturliga hudfloran stabiliseras. Huden får en sammetslen finish och särskilt känslig hud skyddas även på ett milt och skonsamt sätt. Applicera på ren och torr hud. Används i håret som torrschampo. Tips Det talkfria silkespudret kan användas inom en mängd områden, som t ex kropps - eller fotpuder, lätt deodorant, torrshampo och babyvård. Oryza Sativa Starch, Serica Powder, Silica, Parfum, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Coumarin*, Citronellol*, Citral*, Gentiana Lutea Extract, Quercus Robur Extract, Salvia Officinalis Extract, Solum Diatomeae.

83 Kroppsolja 83 Kroppsolja som främjar hudens egen rytm Dag och natt, ljus och mörker, värme och kyla, vila och aktivitet. Naturens rytm växlar ständigt och påverkar våra liv. Dr Rudolf Hauschka var mycket fascinerad av naturens växlande rytm och utgick från den när han tog fram sina unika växtextrakt. Naturens rytm spelar även en avgörande roll när vi tillverkar vår kroppsolja. Grunden i till exempel Ros Kroppsolja är torkade knoppar från damascenerrosen. Vi lägger dem i en behållare med solrosolja och värmer försiktigt blandningen till 37 C människans kroppstemperatur. Och vi låter det ta tid. I sju dagar får knopparna växla mellan vila och aktivitet. Resultatet är ett rikt rosextrakt, som vi använder i vår Ros Kroppsolja. Denna process utgör även grunden i de fem andra kroppsoljorna från Dr. Hauschka, som har en uppstramande, aktiverande, utjämnande, omslutande eller harmoniserande effekt på din hud. Hitta den kroppsolja som passar dig bäst och hitta din egen rytm.

84 84 Kroppsolja Lemon Lemongrass Vitalising Body Oil Citron Citrongräs Kroppsolja uppfriskande kroppsolja, stramar upp huden Ibland saknar huden styrka och spänst. Citron Citrongräs Kroppsolja berikar och stramar upp. Här förenas den aktiverande doften av naturliga eteriska oljor med vårdande och stärkande oljor och växtextrakt. Kroppsoljans olika hudstärkande komponenter som citrongräsblad, mistel, åkerfräken och citronskal får mogna i sin egen rytm tillsammans med ekologisk solrosolja i en vecka. Under denna process värms blandningen upp till kroppstemperatur, 37 C. Morgon och kväll blandar WALA-medarbetare komponenterna försiktigt, så att läkeväxternas kraft överförs till oljan. Applicera kroppsoljan jämnt på fuktig hud efter dusch eller bad. Emulsionen som bildas när oljan kommer i kontakt med vatten absorberas lätt och bevarar hudens fuktighet. Tips Den uppstramande effekten på celluliter blir bäst om kroppsoljan masseras in med lite kraft samt kombineras med en hälsosam kost, motion och dusch i växelvis varmt och kallt vatten. Som kompletterande hudvård rekommenderar vi Citron Citrongräs Duschcreme, Citron Citrongräs Badolja och Citron Citrongräs Kroppslotion. Helianthus Annuus Seed Oil, Citrus Medica Limonum Peel Extract, Cymbopogon Citratus Extract, Equisetum Arvense Extract, Viscum Album Leaf Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Citrus Medica Limonum Peel Oil, Parfum, Limonene*, Citral*, Linalool*, Geraniol*, Farnesol*, Citronellol*, Eugenol*, Coumarin*. Blackthorn Toning Body Oil Slånblom Kroppsolja stärkande kroppsolja, gör huden smidig En elastisk och smidig hud vill väl alla ha. Slånblom Kroppsolja är en stärkande och värmande produkt för hela familjen. Kroppsoljan har visat sig mycket användbar även under graviditet när det är extra viktigt att hålla huden elastisk för att slippa hudbristningar. Kompositionen av läkeväxtextrakt från slånblom och stärkande björklöv, johannesörtsolja och jojobaolja främjar hudens elasticitet och spänst. Kroppsoljans olika växtkomponenter får mogna tillsammans med ekologisk solrosolja i en vecka genom en speciell process. Under denna process värms blandningen upp till kroppstemperatur, 37 C. Morgon och kväll blandar WALA- medarbetare komponenterna försiktigt, så att läkeväxternas kraft överförs till oljan. Applicera kroppsoljan jämnt på fuktig hud efter dusch eller bad. Emulsionen som bildas när oljan kommer i kontakt med vatten absorberas lätt och bevarar hudens fuktighet. Tips För nypmassage tar du den inoljade huden mellan tummen och pekfingret, lyfter lätt uppåt och släpper igen. Upprepa fem gånger för varje hudparti. Som kompletterande hudvård rekommenderar vi våra duschcremer, bad och kroppslotioner. Helianthus Annuus Seed Oil, Prunus Spinosa Flower Extract, Betula Alba Leaf Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Hypericum Perforatum Flower/Leaf Extract, Parfum, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Citronellol*, Citral*, Coumarin*, Farnesol*, Eugenol*.

85 Kroppsolja 85 Moor Lavender Calming Body Oil Moor Lavendel Kroppsolja lugnande kroppsolja, skyddar och omsluter huden Låt dig och din hud omslutas av skyddande Moor Lavendel Kroppsolja och känn hur kraften kommer åter. Kompositionen är baserad på torvextrakt som framställs med Dr. Hauschkas rytm i ljus och mörker, vila och rörelse. I kombination med åkerfräken och hästkastanj får det värdefulla extraktet mogna ostört under flera veckor. Stillastående processer i torven väcks till nytt liv, värme och rörelse uppstår. Detta torvextrakt stimulerar inre rörlighet och värme och ger dig styrkan att gå ut i världen och upptäcka de egna gränserna på nytt. Moor Lavendel Kroppsolja skänker styrka kyliga och mödofyllda dagar, omsluter huden varsamt och aktiverar din inre vitalitet. Berikad med naturlig, eterisk lavendelolja aktiverar och renar kompositionen dina sinnen. Applicera Moor Lavendel Kroppsolja efter dusch eller bad för en sammetslen, smidig och välvårdad hud. Skaka flaskan före användning tills kroppsoljan får en krämig konsistens. Tips Som kompletterande hudvård rekommenderar vi Lavendel Sandelträ Duschcreme, Moor Lavendel Badolja och Lavendel Sandelträ Kroppslotion. Olea Europaea Fruit Oil, Aqua, Butyrospermum Parkii Butter, Lavandula Angustifolia Oil, Peat Moss Extract, Sucrose Distearate, Linalool*, Hydrogenated Jojoba Oil, Parfum, Citronellol*, Limonene*, Geraniol*, Coumarin*, Citral*, Farnesol*, Eugenol*, Equisetum Arvense Extract, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Alcohol. Rose Nurturing Body Oil Ros Kroppsolja harmoniserande och vårdande kroppsolja, ger välbefinnande Det finns stunder då vi behöver tillskott av harmoni och styrka. Då kommer Ros Kroppsolja väl till pass. Kompositionen av eterisk rosolja och fuktighetsbevarande jojobaolja skapar en balanserande och harmoniserande kroppsolja, som gör huden smidig. Torkade blomknoppar från den värdefulla damascenerrosen får mogna i sin egen rytm under en vecka tillsammans med ekologisk solrosolja. Under denna process värms blandningen upp till kroppstemperatur, 37 C. Morgon och kväll blandar Wala -medarbetare komponenterna försiktigt, så att läkeväxternas kraft överförs till oljan. Applicera kroppsoljan jämnt på fuktig hud efter dusch eller bad. Emulsionen som bildas när oljan kommer i kontakt med vatten absorberas lätt och bevarar hudens fuktighet. Tips Som kompletterande hudvård rekommenderar vi duschcremer, badoljor, Ros Kroppslotion och Deodorant Ros. Helianthus Annuus Seed Oil, Rosa Damascena Flower Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Rosa Damascena Flower Oil, Parfum, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Farnesol*.

86 86 Kroppsolja Almond St. John s Wort Soothing Body Oil Mandel Johannesört Kroppsolja stärkande kroppsolja, välgörande och lugnande Det finns dagar när huden är extra torr. Det är då som vår Mandel Johannesört Kroppsolja hjälper. Dess varma doft lägger sig välgörande på huden. Kompositionen av kallpressad mandelolja slätar ut och gör huden mjuk och smidig. Den främjar hudens fuktbalans och skyddar mot uttorkning. Den mjukgörande kraften från johannesörtolja verkar balanserande och stärkande. Den färska johannesörten som används i vår kroppsolja kommer från biodynamiska odlingar och får mogna i dagsljus i solrosolja under flera veckor. Då överförs läkeväxternas fulla kraft till oljan. Applicera kroppsoljan jämnt på fuktig hud efter dusch eller bad. Emulsionen som bildas när oljan kommer i kontakt med vatten absorberas lätt och bevarar hudens fuktighet. Tips Även lämplig för lugnande massage. Som kompletterande hudvård rekommenderar vi duschcremer och badoljor samt Mandel Kroppslotion. Helianthus Annuus Seed Oil, Hypericum Perforatum Flower/Leaf Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Humulus Lupulus Cone Extract, Parfum, Limonene*, Citronellol*, Linalool*, Geraniol*. Birch Arnica Energising Body Oil Björk Arnika Kroppsolja stimulerande kroppsolja efter träning Efter träning vill huden tas om hand. Björk Arnika Kroppsolja verkar uppfriskande med sin mintaktiga citrusdoft. Jojobaolja hjälper till att bevara hudens naturliga fuktbalans. Huden blir mjuk och smidig. Sammansättningen av läkeväxtextrakt aktiverar hudens ämnesomsättning och värmer spända muskler och trötta leder. Kroppsoljans olika hudstärkande komponenter som björklöv och arnika, kardborre och brännässla får mogna i sin egen rytm tillsammans med ekologisk solrosolja i en vecka. Under denna process värms blandningen upp till kroppstemperatur, 37 C. Morgon och kväll blandar WALAmedarbetare komponenterna försiktigt, så att läkeväx ternas kraft överförs till oljan. Applicera kroppsoljan jämnt på fuktig hud efter dusch eller bad. Emulsionen som bildas när oljan kommer i kontakt med vatten absorberas lätt och bevarar hudens fuktighet. Tips Som kompletterande hudvård rekommenderar vi Citron Citrongräs Duschcreme, Citron Citrongräs Badolja samt Citron Citrongräs Kroppslotion och Deodorant Salvia och Mynta. Helianthus Annuus Seed Oil, Arnica Montana Flower Extract, Betula Alba Leaf Extract, Urtica Dioica Extract, Arctium Lappa Root Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Parfum, Linalool*, Citral*, Limonene*, Coumarin*, Citronellol*, Geraniol*, Farnesol*, Eugenol*, Brassica Nigra Seed Extract.

87 Handvård 87 Våra händer säger allt Händerna talar sitt eget språk. Ibland kan ett par enkla gester säga mer än tusen ord. Vi utsätter våra händer för påfrestningar hela tiden. På jobbet, hemma och i trädgården. Dessutom påverkas de av yttre faktorer som torr luft, vatten, kyla och sol. Händerna kan snabbt bli torra och nariga. Därför behöver våra händer lite extra vård. Handcreme absorberas snabbt och vårdar dina händer med värdefulla växtbaserade oljor och utvalda läkeväxtextrakt. Neem Nagelolja skyddar naglar och nagelband. Det praktiska Neem Nageloljesticket är perfekt att ha med sig under dagen. Vårda din hud ända ut i fingerspetsarna. Låt dina vackra händer tala för sig själva.

88 88 Handvård Hydrating Hand Cream Handcreme skyddande och vårdande, absorberas snabbt Handcremen skämmer bort och skyddar händerna varje dag. Kompositionen av den vitaliserande kraften från kalanchoe, värdefulla vegetabiliska oljor och läkemalva reglerar hudens fuktbalans och absorberas snabbt. Torra och nariga händer blir mjuka och smidiga igen. Smörj in händerna flera gånger dagligen vid behov. Absorberas snabbt och kladdar inte. Tips För vård av naglar och nagelband rekommenderar vi Neem Nagelolja eller Neem Nageloljestick. Gör även nariga armbågar mjuka och smidiga. Aqua, Alcohol, Glycerin, Althaea Officinalis Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Daucus Carota Extract, Cetearyl Alcohol, Cera Flava, Prunus Spinosa Flower Extract, Arachis Hypogaea Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Bentonite, Lactose, Kalanchoe Daigremontiana Extract, Parfum, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Citral*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Lysolecithin, Xanthan Gum. Neem Nail & Cuticle Oil Neem Nagelolja stärkande för naglar och nagelband Neem Nagelolja ger friska och välvårdade naglar. Den intensivverkande formulan ger naglarna styrka och elasticitet. Kompositionen av neem, getväppling och kamomill bygger upp den naturliga nagelstrukturen och skyddar känsliga, spruckna nagelband. De stärkta naglarna växer sedan bättre. Verkar välgörande vid nagelsvamp. Massera in Neem Nagelolja på rena naglar och nagelband. Upprepa två gånger dagligen vid mycket skadade naglar. Kan användas på både händer och fötter. Tips Vi rekommenderar även Neem Nageloljestick som är praktisk och lätt att ha med sig under dagen. För händerna rekommenderas Handcreme som absorberas snabbt och ger välvårdade händer. Arachis Hypogaea Oil, Melia Azadirachta Leaf Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Chamomilla Recutita Flower Extract, Parfum*, Linalool*, Limonene*, Geraniol*. Neem Nail & Cuticle Pen Neem Nageloljestick stärkande för naglar och nagelband Neem Nageloljestick är perfekt att ha med sig under dagen. Ekonomiskt, inget spill du kan vårda naglarna var du än är. Stärkande och vårdande. Tre ersättningsspetsar medföljer. Tryck lätt med spetsen mot nageln och stiftet ger automatiskt ifrån sig rätt mängd. Massera försiktigt in på naglar och nagelband. Tips Kan användas på både händer och fötter. Arachis Hypogaea Oil, Melia Azadirachta Leaf Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Chamomilla Recutita Flower Extract, Parfum*, Linalool*, Limonene*, Geraniol*.

89 Fotvård 89 Få dina fötter på fötter Fötterna är kanske den del av vår kropp som får minst uppmärksamhet. Under större delen av året gömmer vi dem i strumpor och skor. Men våra fötter uträttar storverk! Fötterna bär upp hela vår kroppsvikt och tårna hjälper oss att hålla balansen. Så det är knappast konstigt att fötterna ibland gör sig påminda. Om vi står mycket blir fötterna och benen lätt trötta och kan svullna upp. Om vi dessutom använder trånga skor bildas lätt blåsor och förhårdnader. Under sommaren när det är varmt utsätts fötterna och benen för stora påfrestningar. Därför är det viktigt att vi ger våra fötter och ben lite extra omsorg. Fotcreme och Ben- och Armlotion vårdar trötta fötter och ben och förebygger svullnader. Fötterna får välbehövlig svalka med Fotdeodorant och Silkespuder som båda innehåller silke. Båda produkterna har en lätt deodoriserande effekt och förebygger därmed dålig lukt. Ta hand om dina fötter. Det har de förtjänat.

90 90 Fotvård Deodorising Foot Cream Fotdeodorant Hydrating Foot Cream Fotcreme uppfräschande, för torra fötter Fotcreme passar för daglig vård för trötta och torra fötter. Även för stimulerande fotmassage. Fotcremen är fyllig och tas snabbt upp av huden, ger aktiv vård och återfuktar torra fötter. Applicera Fotcreme sparsamt och massera in. Använd dagligen vid torra fötter. Tips Fotcreme passar även för stimulerande fotmassage. Trötta ben får ny energi av Dr. Hauschkas uppfriskande Ben- och Armlotion. Aqua, Glycerin, Alcohol, Parfum, Hypericum Perforatum Extract, Arachis Hypogaea Oil, Lanolin, Olea Europaea Oil, Prunus Spinosa Fruit Extract, Cetearyl Alcohol, Zinc Oxide, Aesculus Hippocastanum Extract, Simmondsia Chinensis Oil, Bentonite, Lactose, Limonene*, Citral*, Linalool*, Geraniol*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Citronellol*, Coumarin*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Xanthan Gum, Lysolecithin, Propolis. håller fuktiga fötter torra Fotdeodorant är en deodoriserande fotcreme som håller fötterna torra och fräscha hela dagen. Silke och risstärkelse omsluter fötterna som ett fint puderlager och binder fukt. Det motverkar överdriven svettning och otrevlig lukt. Kompositionen av eterisk rosmarinolja, silke och salvia verkar reglerande och uppfriskande för fötterna. De blir mjuka, behagligt torra och skyddade. Applicera Fotdeodorant på fötterna morgon och kväll utan att massera in. Tips Som komplement rekommenderar vi att avsluta genom att pudra lätt med Silkespuder. Vid torra fötter rekommenderar vi Fotcreme, som även kan användas vid massage. Trötta ben får ny energi med Dr. Hauschkas uppfriskande Ben- och Armlotion. Aqua, Glycerin, Oryza Sativa Starch, Solidago Virgaurea Extract, Bentonite, Salvia Officinalis Extract, Parfum, Alcohol, Serica Powder, Rosmarinus Officinalis Oil, Limonene*, Linalool*, Citral*, Geraniol*, Citronellol*, Coumarin*, Propolis.

91 Fotvård 91 Revitalising Leg & Arm Tonic Ben- och Armlotion uppfriskande och lindrande för trötta ben Ben- och Armlotion är en stärkande produkt för daglig användning. Den verkar både förebyggande och välgörande vid svullna och trötta ben. Kompositionen av gurkört, rosmarin och ricinolja aktiverar och livar upp huden och skyddar den mot uttorkning. Den som sitter eller står mycket i vardagen upplever att benen får ny energi, liksom orkeslösa armar får kraften till baka med hjälp av Ben- och Armlotion. Perfekt även före och efter träning. Applicera Ben- och Armlotion på ben, fötter och ev. armar nedifrån och uppåt i rikt ning mot hjärtat. Använd flera gånger dagligen vid behov. Applicera direkt på huden och undvik att få på kläderna. Vänta 30 minuter efter användning med att ta på stödstrumpor. Är huden mycket torr kan Ben- och Armlotion blandas med någon av våra kroppsoljor. Tips Som komplement till Ben- och Armlotion: Trötta, svullna fötter behandlas effektivt med Fotcreme och vid kalla och fuktiga fötter rekommenderas Fotdeodorant. Alcohol, Ricinus Communis Seed Oil, Borago Officinalis Extract, Aqua, Parfum, Linalool*, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Limonene*, Citral*, Geraniol*, Citronellol*, Coumarin*.

92 92 Graviditet och amning En innerlig relation

93 Graviditet och amning 93 Under graviditeten utvecklas en relation mellan mamma och barn som inte kan jämföras med något annat. Det är en fantastisk upplevelse både känslomässigt och fysiskt. Under graviditetens nio månader ställer den kvinnliga kroppen in sig på att ta hand om det växande barnet på allra bästa sätt. Huden, ämnesomsättningen och kroppen i stort förändras och behöver därför extra uppmärksamhet och omsorg. Annette Kiefer har följt många kvinnor under denna tid i livet. Hon har varit barnmorska under många år och som rådgivare hos WALA delar hon nu med sig av sina kunskaper till andra barnmorskor. I början av graviditeten. Just i början av graviditeten upplever många kvinnor en stark trötthet på grund av kroppens omställning. Om yttre faktorer gör att det egna behovet av vila och sömn inte kan tillgodoses, rekommenderar Annette Kiefer att massera in armar och ben med Ben- och Armlotion från Dr. Hauschka. Ben- och Armlotion (se s. 91) verkar både förebyggande och lindrande vid svullnad samt även vid tendens till kramp i vaderna. Slånblom Kroppsolja (se s. 84) främjar hudens elasticitet och spänst och förebygger därmed graviditetsbristningar. Anette Kiefer tipsar om Moor Lavendel Kroppsolja (se s. 85) som verkar lugnande. Den vårdande oljan skyddar och omsluter huden. Applicera oljan kring brösten och i området kring hjärtat, på handledens insida och även vid behov på magen när den känns spänd.

94 94 Graviditet och amning Ett bad för kropp och själ Just blivande mödrar brukar njuta av ett skönt bad. Många av Dr. Hauschkas badprodukter förhöjer denna känsla ytterligare. Moor Lavendel Badolja (se s. 69) är t ex lugnande och förbättrar sömnen. Den första tiden efter förlossningen Under sex till åtta veckor efter barnets födelse återhämtar sig kroppen från graviditet och förlossning. Slånblom Kroppsolja (se s. 84), Citron Citrongräs Kroppsolja (se s. 84) och Citron Citrongräs Badolja (se s. 69) hjälper huden att återfå sin elasticitet. Våra känsliga små Barnets övre hudlager är mycket tunt och ömtåligt och behöver skydd och omsorg. Annette Kiefer förklarar varför hon i princip inte rekommenderar några vårdande produkter för babyns hud: Nästan ingenting är så skört som babyhud. Jag rekommenderar att rengöra babyn endast med vatten och ett bad en gång i veckan, efter att navelsträngen lossnat. När babyn är cirka en månad gammal och har mer kontakt med omgivningen, kan vårdande produkter som t ex Dr. Hauschkas välgörande Rosencreme (se s. 33) skydda babyn från exempelvis kalla vindar. För spädbarn och små barn passar även Dr. Hauschkas harmoniserande Ros Badolja (se s. 69). Annette Kiefer tipsar om Ros Kroppsolja (se s. 85) som passar bra vid babymassage: Genom de utvalda ingredienserna av hög kvalitet och den naturliga diskreta rosendoften passar denna vårdande olja perfekt. Skäm bort dig själv och ditt barn med värdefull egen tid och njut av kärleksfulla ögonblick.

95 Graviditet och amning 95 Slånblom Kroppsolja främjar hudens elasticitet och spänst och förebygger därmed graviditetsbristningar. Annette Kiefer, rådgivande barnmorska

96 96 Dr.Hauschka Med

97 Dr.Hauschka Med 97 Vårdande och skyddande. Lugnande och balanserande. Vägen mot naturlig balans. Hudvård för särskilda behov Du har säkert upplevt något av följande: mycket torr hud, nariga läppar eller inflammerat tandkött. Ibland kan man behöva ta till en specialprodukt för att komma till rätta med problemen. En produkt som skyddar och vårdar. Produkterna från Dr.Hauschka Med passar extra bra när du behöver ge din hud, dina tänder och dina läppar lite extra omsorg. Kunskap om läkeväxter och vetenskaplig kompetens I många år har WALA Heilmittel GmbH utvecklat läkemedel som bygger på läkeväxter. Vi har tagit tillvara den här kompetensen inom utveckling av medicinsk vård och utvecklat produktserien Dr.Hauschka Med. Alla produkter är framtagna i samarbete med erfarna hudvårdsterapeuter, medicinska experter samt test- och forskningsinstitut. Vi har ett holistiskt synsätt på all utveckling och vi betraktar den mänskliga kroppen och effekterna av våra hudvårdsprodukter på samma sätt. Noggrant utvalda ingredienser Många växtbaserade ingredienser har visat sig fungera bra i medicinska produkter. Vi använder till exempel extrakt från hästkastanj i våra produkter som stärker tandköttet. Saften från isört har visat sig ha god effekt på extremt torr hud. Den återaktiverar den naturliga skyddsbarriären. Safterna i våra produkter är outspädda och hela växten har tagits till vara, vilket ger en extra stark effekt.

98 98 Dr.Hauschka Med Skin För en befriande hudkänsla Systematisk hudvård för märkbart bättre livskvalitet vid mycket torr hud Systematisk hudvård Personer som lider av mycket torr hud med tendens att flagna behöver speciell hudvård. Hudvården måste ta hänsyn till hudens individuella behov. Dr.Hauschka Med hudvårdsprodukter stärker huden i varje fas för mer livskvalitet redan efter första appliceringen. Vårt uppdrag Dr.Hauschka Med hudvårdsprodukter innehåller läkeväxter och naturliga oljor och är speciellt anpassade för mycket torr hud med speciella behov. Alla produkter är oparfymerade och även lämpliga för barn.

99 Dr.Hauschka Med Skin 99 Akutvård Intensivvård * Röd, irriterad, kliande hud Mycket torr, kliande hud Acute Care Potentilla Intensive Ice Plant Cream Basvård Mycket torr, fjällande hud Kroppslotion Ice Plant Ice Plant Face Cream Mycket torr hud och dess perioder Perioder när huden känns frisk kan snabbt övergå i perioder när huden blir allt mer ur balans. Med tiden kan rodnad och kraftig klåda uppstå. * Vid en akut neurodermitfas eller om du är osäker på din hudstatus ska du konsultera en läkare.

100 100 Dr.Hauschka Med Skin Ice Plant Face Cream Med Ice Plant Face Cream applicerar du inte bara en innehållsrik komposition som stödjer din hud på ett specifikt sätt. Du känner också att cremen ger grundläggande vård och effekten känns direkt. minskar känslan av stramhet stärker hudens naturliga barriärfunktion absorberas snabbt och lämnar ingen fet hinna med olja från vit vallmo för den känsliga ansiktshuden lämplig att använda som underlag för makeup Applicera dagligen 1 2 lager av cremen i ansiktet. Även lämplig att använda som underlag för makeup. Tips Som kompletterande hudvård rekommenderar vi aven Kroppslotion Ice Plant och Intensive Ice Plant Cream. Aqua, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Mesembryanthemum Crystallinum Extract, Persea Gratissima Oil, Alcohol, Glycerin, Arachis Hypogaea Oil, Cetearyl Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Papaver Somniferum Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Lanolin, Lysolecithin, Hectorite, Manihot Utilissima Starch, Mangifera Indica Seed Butter, Theobroma Cacao Seed Butter, Chondrus Crispus Extract, Cetearyl Glucoside, Xanthan Gum, Amyris Balsamifera Bark Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract. Kroppslotion Ice Plant Kroppslotionen Ice Plant är utvecklad för daglig vård av torr hud som stramar och har en tendens till att flagna. Stärker hudens naturliga barriärfunktion och ger en skön, vårdade hudkänsla. minskar känslan av stramhet stärker hudens naturliga barriärfunktion absorberas snabbt och lämnar ingen fet hinna Applicera dagligen rikligt över hela kroppen. Tips Som kompletterande hudvård rekommenderar vi Intensive Ice Plant Cream och för ansiktet Ice Plant Face Cream. Aqua, Mesembryanthemum Crystallinum Extract, Glycerin, Alcohol, Simmondsia Chinensis Oil, Persea Gratissima Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Manihot Utilissima Starch, Cera Alba, Lanolin, Lysolecithin, Mangifera Indica Seed Butter, Butyrospermum Parkii Butter, Daucus Carota Extract, Sucrose Stearate, Sucrose Distearate, Chondrus Crispus Extract, Glyceryl Stearate, Hectorite, Xanthan Gum, Stearic Acid, Amyris Balsamifera Oil, Rosmarinus Officinalis Extract, Sodium Stearoyl Lactylate.

101 Dr.Hauschka Med Skin 101 Intensive Ice Plant Cream Många upplever perioder när huden blir extra torr, särskilt på ställen som ansiktet, armvecken eller knävecken. Intensive Ice Plant Cream vårdar huden intensivt under extra torra perioder. Huden får hjälp att återfå sin naturliga balans. minskar känslan av stramhet hjälper till att reglera särskilt torr hud stabiliserar hudens naturliga barriärfunktion Applicera vid behov flera gånger om dagen på utsatta hudområden. Tips Ett fuktigt och kallt omslag med Intensive Ice Plant Cream kan vid behov kännas extra skönt. Aqua, Mesembryanthemum Crystallinum Extract, Persea Gratissima Oil, Glycerin, Mangifera Indica Seed Butter, Alcohol, Tricaprylin, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Lanolin, Cetearyl Alcohol, Bentonite, Butyrospermum Parkii Butter, Daucus Carota Sativa Root Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Amyris Balsamifera Bark Oil, Lysolecithin, Glyceryl Oleate, Xanthan Gum. Acute Care Potentilla Det kan börja som en lätt rodnad som kliar lite, men utvecklas med tiden till en nästan outhärdlig klåda. Mycket torra hudpartier som inte läker av sig själva behöver särskild vård. Acute Care Potentilla hjälper huden att återfå sin naturliga balans. Känns extra skön vid problem av mer akut karaktär Hjälper huden att återfå sin naturliga balans Applicera ett tunt lager vid behov flera gånger om dagen på utsatta hudområden. Låt cremen absorberas helt för att undvika missfärgning på kläderna. Tips När hudtillståndet har förbättrats kan Intensive Ice Plant Cream hjälpa till med stabiliseringen. Aqua, Sesamum Indicum Seed Oil, Alcohol, Glycerin, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Potentilla Erecta Root Extract, Ricinus Communis Seed Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Butyrospermum Parkii Butter, Theobroma Cacao Seed Butter, Cetearyl Alcohol, Sucrose Stearate, Sucrose Distearate, Xanthan Gum, Amyris Balsamifera Bark Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract.

102 102 Dr.Hauschka Med Lips Med naturens kraft När den ömtåliga huden på läpparna utsätts för väder och vind eller vid förkylning och stressiga perioder kan Läppvårdscreme akut Labimint vara till hjälp. Dr.Hauschka Med Läppvårdscreme akut Labimint är framtagen för extra behov. Den innehåller helt naturliga ingredienser, vars välgörande egenskaper genast märks av. Regelbunden användning av Läppvårdscreme akut Labimint gör att läpparna håller sig smidiga och stödjer dem så att de kan hålla sig friska.

103 Dr.Hauschka Med Lips 103 Läppvårdscreme akut Labimint Läppvårdscreme akut Labimint utgörs av den värdefulla, nypressade saften från ringblomma (calendula) och röd solhatt (echinacea). De båda läkeväxterna är kända för sina antiinflammatoriska och återuppbyggande egenskaper. De kompletteras med vårdande jojobaolja, salviaextrakt och kylande pepparmynta. Svalkar spända och stickande läppar Ger sammetslena läppar Använd dagligen efter behov, så snart läpparna börjar kännas strama och torra. På grund av sitt innehåll av eteriska oljor är den inte lämplig för små barn. Tips För den dagliga läppvården rekommenderar vi Läppvårdsstift eller Läppbalsam. Aqua, Calendula Officinalis Extract, Alcohol, Echinacea Pallida Extract, Glycerin, Salvia Officinalis Extract, Arachis Hypogaea Oil, Lanolin, Cetearyl Alcohol, Mentha Piperita Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Hectorite, Parfum, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*, Xanthan Gum, Lysolecithin.

104 104 Dr.Hauschka Med Teeth Friskt skydd i munnen Tändernas emalj är den hårdaste vävnaden i kroppen och består av mineraler som kalcium-, fosfat-, magnesium- och natriumföreningar. Den är så motståndskraftig att man till och med skulle kunna göra rispor i stål med den. Emaljen utsätts dock för ständiga påfrestningar och slitage. Vi använder till exempel tuggytan tusentals gånger per dag. Tandroten sitter fast i käkbenet och bindväven runt tänderna, och kan ge vika något vid extremt hög belastning. Runt tänderna sitter tandkött som skyddar de känsliga tandhalsarna. Något som kanske verkar starkt och tåligt är i själva verket ganska sårbart. När matrester fastnar mellan tänderna bildas en grogrund för bakterier. Denna bakteriebeläggning kallas plack och kan ge upphov till parodontit, som orsakas av inflammationer i tandköttet, och till karies som uppstår genom syraangrepp på tänderna. Grunden för friska tänder och starkt tandkött är den dagliga munhygienen. Då undviker du att det bildas plack och emaljen får möjlighet att remineraliseras och återfå sin motståndskraft. Dr. Hauschkas Med Teeth-produkter med läkeväxter som stärker tandköttet är det rätta valet för god munhygien. De stimulerar den naturliga salivutsöndringen och främjar en hälsosam bakterieflora i munnen.

105 Dr.Hauschka Med Teeth 105 Tandcreme Sensitive Salt Tandcreme Stärkande Mint Friskt tandkött och bra munhygien är a och o för friska tänder. Därför är det viktigt att stabilisera bakteriefloran i munnen för att förhindra att skadliga bakterier får en grogrund och kan växa till sig. Regelbunden tandborstning hjälper till att förhindra uppkomsten av plack. Tandcremen är utvecklad i samarbete med tandläkare och innehåller inga tillsatta fluorider eller tensider. avlägsnar plack vid regelbunden användning extrakt från hästkastanj stärker tandköttet främjar en hälsosam bakterieflora i munnen naturliga eteriska oljor med rengörande egenskaper hjälper till att bibehålla en fräsch andedräkt Inga tillsatta fluorider eller tensider Aqua, Sorbitol, Sodium Silicate, Glycerin, Chondrus Crispus Extract, Kaolin, Citric Acid, Solum Diatomeae/Silica, Parfum, Mentha Piperita Oil, Limonene*, Cinnamal*, Linalool*, Eugenol*, Melia Azadirachta Leaf Extract, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Pistacia Lentiscus Gum, Propolis Cera, Alcohol, CI 75810, CI Känsliga tänder med blottade tandhalsar kräver speciell omvårdnad. De måste rengöras varsamt för att undvika ytterligare slitage, men samtidigt tillräckligt effektivt för att hålla dem friska. Detta för att rena tänder, friskt tandkött och stärkta slemhinnor är det bästa skyddet mot plack och problem med tandköttet. Tandcremen är utvecklad i samarbete med tandläkare och innehåller inga tillsatta fluorider eller tensider. rengör känsliga tänder med blottade tandhalsar skonsamt men effektivt avlägsnar plack vid regelbunden användning naturliga eteriska oljor med rengörande egenskaper hjälper till att bibehålla en fräsch andedräkt trollhassel stärker slemhinnorna i munnen inga tillsatta fluorider eller tensider Maris Aqua, Calcium Carbonate, Aqua, Sorbitol, Glycerin, Maris Sal, Hydrated Silica, Xanthan Gum, Chondrus Crispus Extract, Hamamelis Virginiana Distillate, Parfum, Citrus Medica Limonum Oil, Citrus Grandis Oil, Limonene*, Citral*, Geraniol*, Linalool*, Solum Diatomeae, Kaolin, Pistacia Lentiscus Gum, Peat Moss Extract, Xanthophyll.

106 106 Dr.Hauschka Med Teeth Munvatten Salvia Dr. Hauschkas Munvatten Salvia stöder effektivt tandrengöringen och ger den säkra känslan av frisk andedräkt. Munvattnet säkerställer också hygienen där tandborsten och tandtråden inte når. extrakt från rataniarot, myrra och blodrot stärker tandköttet extrakt från salvia, ringblomma och läkemalva stabiliserar och lugnar de rengörande naturliga eteriska oljorna hjälper till att bibehålla en fräsch andedräkt inga tillsatta fluorider eller tensider Skaka flaskan före användning. Tryck till den barnskyddade korken på de markerade ställena och skruva upp. Fyll korken med munvattnet och gurgla sedan i 30 sekunder. er ca 9 viktprocent alkohol, bör därför inte sväljas, ej lämpligt för barn. Aqua, Alcohol, Sorbitol, Althaea Officinalis Leaf Extract, Salvia Officinalis Leaf Extract, Krameria Triandra Root Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Potentilla Erecta Root Extract, Aesculus Hippocastanum Bark Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Commiphora Myrrha Resin Extract, Parfum, Limonene*, Eugenol*, Linalool*, Chondrus Crispus Extract, Sodium Silicate, Glycerin, Propolis Cera.

107 Dr.Hauschka Med Teeth 107 Saltlake

108 Ansiktet är det första man ser. Elisabeth Sigmund

109 I fokus: Dr. Hauschka makeup 109

110 110 I fokus: Dr. Hauschka makeup Min nyfikenhet visste inga gränser. Den nya makeupen från Dr. Hauschka är nära knuten till pionjärssjälen Elisabeth Sigmund som föddes i Wien 1914, medgrundare till Dr. Hauschka kosmetika. Redan som liten flicka intresserade sig Elisabeth Sigmund för kosmetika och läkeväxter. Hon gick på medicinföreläsningar på universitetet och började experimentera med krämer och vegetabiliska ingredienser. Hon körde motorcykel till klosterbibliotek för att där kunna forska i gamla medicinböcker efter effektiva läkeväxter för huden. Ett rött läppstift var redan då en självklar del av Elisabeth Sigmunds personlighet. När hon på 1960-talet utvecklade den första hudvårdsprodukten tillsammans med Rudolf Hauschka och hans medarbetare var de eniga om att linjen skulle omfatta hållbar och vårdande dekorativ kosmetika började man med mjuka färgnyanser för ögonlock och läppar kom de första läppstiften, ögonskuggorna och puder ut på marknaden. Sedan dess har utbudet stadigt ökat. Respekten för individualiteten hos varje enskild användare, och omsorgsfullt sammanställda kompositioner av läkeväxter, gör Dr. Hauschkas makeupprodukter unika. Användarens personlighet täcks inte över utan ges möjlighet att stråla. Visa din inre skönhet på utsidan, prova ut nyanser, betona olika fasetter beroende på humör dessa möjligheter vill vi ge dig med den nya makeupen från Dr. Hauschka. Vi har tagit oss tid för skapandet. Ett team bestående av forsknings-, utvecklings- och marknadsföringsmedarbetare har tillsammans med makeup-artister och kosmetologer utvecklat en mängd nya färger, produkter och texturer. Harmoniska, inspirerande och samordnade med varandra bildar de ett unikt sortiment inom området för certifierad naturkosmetika med över 80 produkter för hyn, ögonen och läpparna. En inbjudan till dig att alltid upptäcka nya individuella fasetter hos dig själv.

111 I fokus: Dr. Hauschka makeup 111 När färg och omvårdnad förenas Samtal med Marie Calas, utvecklingsledare för kosmetik hos Dr. Hauschka: Marie Calas, du och dina kollegor arbetar under utvecklingen fram recept för alla av Dr. Hauschkas nya produkter. Skiljer du på ren omvårdnad och makeup? Principiellt, nej. Oavsett vilken av Dr. Hauschkas produkter det handlar om har läkeväxter en central roll i alla recept, de anger så att säga tonen i kompositionen. Alla andra ingredienser som vax, oljor eller pigment tillkommer. Ett läppstift från Dr. Hauschka inte bara pryder det skyddar och vårdar också. Extrakt av läkeväxter i puder, eyeliner och läppglans det är något nytt Ja, det är faktiskt något som gör vår makeup speciell. Vi har tilldelat utvalda växter till olika områden. Getväppling står exempelvis för foundation och concealers, en oansenlig växt med underbara styrkor vilket Elisabeth Sigmund redan visste att uppskatta. Extrakt av ögontröst står i centrum i recepten för ögonmakeupen, även känd under det latinska namnet Euphrasia, en växt med förtydligande och ordnande egenskaper. Och slutligen rosen, som med sin kraft och ömtålighet finns i alla produkter för läpparna. Vari låg den speciella utmaningen när ni skulle utöka makeupsortimentet? Vi ville ha ett bredare spektrum av komplexa färger och klart differentierade nyanser. Det var inte lätt att genomföra denna mångfald med helt naturliga ingredienser. Bara för ögonskuggorna har vi skapat tolv helt nya färger, var och en för sig består av en blandning av tre till fem olika mineralpigment. Hur tog ni er då från de nya färgkreationerna till de produkter vi ser i dag? Det fanns alltid stora ögonblick då alla inblandade förenades för att presentera det utvecklade mönstret för en grupp av färgentusiastiska kollegor och prova ut det gemensamt. Ibland såg finishen annorlunda ut än förväntat, eller så stämde pigmenteringen inte helt, eller, eller, eller man kan säga att vi har samlat många erfarenheter och haft jättekul på jobbet. Vi ville gemensamt skapa något nytt och unikt. Jag tycker att vi har lyckats med det. Är du en makeup-entusiast även privat? Som många fransyskor bär jag endast läppstift på vardagarna. Den nya gelen för ögonbryn och ögonfransar är ett bra komplement för mig. Helt utan färg iscensätts ögonbrynen och ögonfransarna effektfullt. Den vårdar, ger form och är en perfekt foundation under mascaran. Dessutom är den helt underbar. Vår parfymutvecklare Jörg Zimmermann skapade en särskilt fin doft för den då blev jag lyrisk.

112 112 I fokus: Dr. Hauschka makeup Visa hela din skönhet Med nya färger, texturer och produkter kan alla kvinnor betona sin individualitet perfekt. Med strålande ögon och gestikulerande händer greppar Dr. Hauschkas internationella makeupartist Karim Sattar en vackert utformad produkt och förklarar dess användning. Det är de nya möjligheterna som gör honom så begeistrad över Dr. Hauschkas makeup. Teamet hos Dr. Hauschka har inte bara utvecklat nya produkter och färger, även designen har omarbetats helt. Karim visar som exempel den nya ögonskuggan Trio. Ögonskuggsfärger som harmoniserar med varandra har hittills endast funnits i begränsade upplagor, nu har redan fyra Trios tagits med i sortimentet, därtill enkel ögonskugga och en speciell ögonskuggs- och ögonbrynspalett. Alla dessa nya kombinationer inbjuder till att prova ut olika looks. Perfekt även för nybörjare eftersom färgkombinationerna har en hudsmickrande egenskap, den blandas med den egna hudfärgen och ser därför aldrig påklistrad ut. Ett tecken på att denna makeup just är något speciellt och respekterar individualiteten hos alla användare, förklarar makeupartisten.

113 I fokus: Dr. Hauschka makeup 113 De nya Highlight-produkterna har helt speciella egenskaper. Utan att synas får de makeupen och färgerna eller till och med osminkade konturer i ansiktet att se ännu bättre ut. Framför allt Ljusreflekterande concealer 00. Den är transparent och lysande och appliceras direkt på huden eller över foundation. Karim Sattar visar oss den briljanta och mjukt avtecknade effekten. Hans tips: använd inte bara concealern för att minimera skuggorna under ögonen, utan även för att dölja mindre uttryckslinjer. Du kan även applicera som highlighter på ögonpartiet, över läppkonturen och på panna, näsa och kinder. Jag älskar produkter som man kan använda intuitivt. En annan skönhetshemlighet från Karim är nya transparenta Lipliner. Den appliceras på den yttre läpplinjen och bildar en skyddande barriär så att läppstift eller läppglans inte suddas eller smetas ut. Vid det första ögonkastet ett mycket oansenligt stift, men en äkta sensation för perfekt formade läppar. Den kommer jag aldrig mer att hoppa över på mina makeuper, säger han.

114 114 I fokus: Dr. Hauschka makeup Röd är inte detsamma som röd De nya läppstiften, Transparent läppstifts och läppglanser från Dr. Hauschka visar mer av dig än bara vackra läppar. Låt dig inspireras. Vi har utvecklat sex färgteman för de vackraste läppfärgerna: rosa, pink, berry, apricot, röd och brun. Till vart och ett av dessa teman finns det en ljus, mellan och en mörk läppstiftsvariant. För lätt färgskimmer sörjer sex Sheer läppstift och sex starkt glänsande läppglanser som passar till färgtemat. Passande nyanser för varje fas i ditt liv.

115 Dr. Hauschka Makeup 115 Modellen Ailar är sminkad med: Foundation, Concealer, Löspuder, Ögonskugga Trio 03, Kajal 06, Läppstift 04, Rouge Duo 02, Volymmascara 03

116 116 Dr. Hauschka Makeup Det är unikt. Ditt väsen, ditt skratt, ditt liv. Lev ut din individualitet och skönhet: med Dr. Hauschkas makeup. Få din skönhet att stråla Vad som gör dig så speciell visas genom din utstrålning. Dr. Hauschkas kosmetika respekterar och stöder din individualitet. Din egen naturlighet täcks inte över av våra makeup-produkter utan betonas. Med Dr. Hauschkas makeup får du din inre och yttre skönhet att stråla. Oavsett om du i dag vill ha diskret sandalwood eller uttrycksfull fire lily : vården kommer aldrig till korta. Dr. Hauschkas makeup förenar uttrycksfulla mineraliska färger med naturligt skydd och omvårdnad. Varje produkt har en egen sammansättning med dyrbara växtvaxer eller oljor och extrakt av impulsgivande läkeväxter. Genom den unika kvaliteten på ingredienserna kan de fina texturerna appliceras på ett lätt och jämnt sätt. Mjuk nyans eller storslagen entré Färgerna från Dr. Hauschka följer med dig i varje ögonblick. Dess mångfald baseras på mineralpigment av naturligt ursprung som optiskt smälter samman med den egna hudtonen. Därigenom verkar till och med kraftfulla toner alltmer levande och aldrig påklistrade. Kombinera, upptäck, prova ut och förbli dig själv. Färgerna har utvecklats av professionella makeup-artister Det totala sortimentet av Dr. Hauschkas makeup omfattar produkter för hy, ögon och läppar: foundation, concealers och puder; ögonskuggor, kajaler, eyeliners och mascara samt läppstift, läppglans och lipliners. Dyk ner i Dr. Hauschkas färger. Här träffar kindens svaga doft av sun-kissed nectarine på ögonlocken i jade och läppar i rosebay. Vår makeup-linje utvecklades tillsammans med professionella makeup-artister. För livliga färgtoner som ger en individuell nyans till varje hud. Designen på våra förpackningar speglar det kvalitativa innehållet och bjuder in till den första beröringen som kommer att följas av många fler. Låt din skönhet stråla!

117 Hudton 117 Strålande hy Det är som i konsten. Innan konstnären börjar doppa penseln i färgen förbereds duken med en grundmålning. Precis så grundligt ägnar vi oss åt hyn, som vi först och främst jämnar ut. Utjämnande produkter för hyn är basen i en makeup. Dr. Hauschkas foundation, concealers och puder ger alla hudtyper en harmonisk balans utan att dölja ens egen personlighet. Omsorgsfullt tillverkade sammansättningar av läkeväxter t.ex. med trollhassel, salvia och getväppling förmedlar utjämnande och uppfriskande impulser. Högkvalitativa ingredienser som granatäppelessens och makadamianötolja skyddar och vårdar huden och ger en lätt textur och ett jämnare lager. Ömtåliga accenter med vår Rouge Duo trollar sedan fram friskhet på kinderna och en harmonisk ansiktsform. Modellen Verena är sminkad med: Foundation, Concealer, Kompaktpuder, Bronzepuder, Ögonskugga Trio 04, Ögonskuggs- och ögonbrynspalett, Rouge Duo 01, Definierande mascara 01, Läppglans 05

118 118 Hudton 01 macadamia 02 almond 03 chestnut 04 hazelnut 05 nutmeg 06 walnut* 07 pecan* 01 macadamia Water (Aqua), Alcohol, Mica, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Punica Granatum Fruit Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Farnesol*, Coumarin*, Citral*, Eugenol*, Benzyl Alcohol*, Bentonite, Xanthan Gum, Sodium Cetearyl Sulfate, Silica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). 02 almond Water (Aqua), Alcohol, Mica, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Punica Granatum Fruit Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Farnesol*, Coumarin*, Citral*, Eugenol*, Benzyl Alcohol*, Bentonite, Xanthan Gum, Sodium Cetearyl Sulfate, Silica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). 03 chestnut Water (Aqua), Alcohol, Mica, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Punica Granatum Fruit Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Farnesol*, Coumarin*, Citral*, Eugenol*, Benzyl Alcohol*, Bentonite, Xanthan Gum, Sodium Cetearyl Sulfate, Silica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007). 04 hazelnut Water (Aqua), Alcohol, Mica, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Punica Granatum Fruit Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Farnesol*, Coumarin*, Citral*, Eugenol*, Benzyl Alcohol*, Bentonite, Xanthan Gum, Sodium Cetearyl Sulfate, Silica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). 05 nutmeg Water (Aqua), Alcohol, Mica, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Punica Granatum Fruit Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Farnesol*, Coumarin*, Citral*, Eugenol*, Benzyl Alcohol*, Bentonite, Xanthan Gum, Sodium Cetearyl Sulfate, Silica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007). Foundation Vårdande grund och naturlig lyster för varje hud: Livligt lätt till genomsnittlig täckkraft ger hyn ett jämnt utseende. Receptet med mineralpigment och extrakt från läkeväxter, särskilt från granatäpple samt makadamia- och kokosnötolja bevarar hudens fuktighetshalt och skyddar från miljöpåverkan. Anpassa täckkraften genom följande applikationstekniker: naturligt med fingrarna, lätt med en svamp eller målinriktat med penseln. 06 walnut* Water (Aqua), Alcohol, Mica, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Punica Granatum Fruit Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Farnesol*, Coumarin*, Citral*, Eugenol*, Benzyl Alcohol*, Bentonite, Xanthan Gum, Sodium Cetearyl Sulfate, Silica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). 07 pecan* Water (Aqua), Alcohol, Mica, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Punica Granatum Fruit Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Farnesol*, Coumarin*, Citral*, Eugenol*, Benzyl Alcohol*, Bentonite, Xanthan Gum, Sodium Cetearyl Sulfate, Silica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). * Färgerna 06 och 07distribueras inte i alla länder

119 Hudton macadamia 00 translucent 02 chestnut 03 nutmeg Concealer Mjukare utjämning: Med ökad täckkraft döljs ojämnheter på ett tillförlitligt sätt. Receptet förenar mineralpigment med extrakt från läkeväxter, särskilt från ringblommor och sheasmör, som lämnar en behaglig känsla på huden. Applicera direkt på huden eller över foundation. 01 macadamia, 02 chestnut, 03 nutmeg Water (Aqua), Alcohol, Mica, Glycerin, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cetearyl Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Calendula Officinalis Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Geraniol*, Linalool*, Citronellol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Farnesol*, Coumarin*, Citral*, Eugenol*, Bentonite, Sodium Cetearyl Sulfate, Citric Acid, Xanthan Gum, Silica. [May contain (+/-) Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007), Zinc Oxide (CI 77947)]. Ljusreflekterende concealer Upplysande: Trötta skuggor mildras med naturliga ljusreflexer. Receptet med mineralpigment och extrakt från läkeväxter, särskilt från getväppling och mandelolja lämpar sig för känsliga hudpartier. Badda in direkt på huden eller över foundation i ögonpartiet, läppkonturen och det nasolabiala området. 00 translucent Water (Aqua), Alcohol, Sodium Potassium Aluminum Silicate, Glycerin, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cetearyl Alcohol, Mica, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Silica, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Calendula Officinalis Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Geraniol*, Linalool*, Citronellol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Farnesol*, Coumarin*, Citral*, Eugenol*, Bentonite, Sodium Cetearyl Sulfate, Citric Acid, Xanthan Gum, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Zinc Oxide (CI 77947).

120 120 Hudton 00 translucent 01 macadamia 02 chestnut 03 nutmeg 00 translucent Löspuder Luftigare fenomen: Det finaste pudret fixerar skirt makeupen och mattar hyn långvarigt. Det luftigt mjuka receptet med mineralpigment och extrakt av läkeväxter, särskilt trollhassel och siden, skyddar och ger en sammetslen hudkänsla utan att torka ut. Arbeta mjukt in den i huden med pudervippan. 00 translucent Manihot Utilissima (Tapioca) Starch, Silk (Serica) Powder, Mica, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Anthyllis Vulneraria Extract, Hydrated Silica, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Coumarin*, Citral*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Silica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499). Kompaktpuder Sammetslen följeslagare: Det kompakta pudret mattar huden naturligt och gör så att hyn ser jämnare ut. Receptet med mineralpigment och extrakt av läkeväxter, särskilt av trollhassel samt sidenpulver ger huden en silkeslen sammetsliknande känsla. Arbeta in i huden med pudervippan. Perfekt för uppfräschning när man är ute och reser. 01 macadamia, 02 chestnut, 03 nutmeg Talc, Mica, Silk (Serica) Powder, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Magnesium Stearate, Caprylic/ Capric Triglyceride, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Silica, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Citronellol*, Linalool*, Geraniol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Farnesol*, Citral*, Coumarin*, Eugenol*. [May contain (+/-) Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007)]. Färgkorrigerande puder Jämn hudfräschör: Med en sammansättning av utvalda färgnyanser mildrar det färgkorrigerande pudret rodnader, ljusar upp skuggor och ger en fräsch hy. Den vårdande kombinationen med mineralpigment och extrakt från läkeväxter, särskilt getväppling och trollhassel ger en jämn hy. Kan appliceras ren, utan foundation, eller efter foundation. 00 translucent 01, 02: Talc, Silk (Serica) Powder, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Sodium Potassium Aluminum Silicate, Magnesium Stearate, Caprylic/ Capric Triglyceride, Anthyllis Vulneraria Extract, Mica, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Silica, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Tin Oxide. [May contain (+/-) Iron Oxides (CI 77491, CI 77492), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007)]. 03, 04: Talc, Silk (Serica) Powder, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Sodium Potassium Aluminum Silicate, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Mica, Silica, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*. [May contain (+/-) Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007)].

121 Hudton soft-apricot 02 dewy peach 03 sun-kissed nectarine 01 bronze Rouge Duo Stråla förtrollande: Detta tvåfärgade rougepuder formar ansiktet och betonar kinderna. Sammansättningen med mineralpigment och extrakt från läkeväxter, särskilt salvia och trollhassel, sätter vårdande accenter på kinderna. Bronzepuder Som kysst av solen: Det finaste pudret ger hyn transparent brun färg för en naturligt återvunnen utstrålning. Det soliga receptet med mineralpigment och extrakt av läkeväxter, särskilt trollhassel och salvia, skyddar och vårdar huden. Stryk mjukt över panna, näsa, haka och kinder och sedan mjukt utåt med cirkulerande rörelser. 01 bronze Talc, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Silk (Serica) Powder, Kaolin, Anthyllis Vulneraria Extract, Magnesium Stearate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Mica, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Silica, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Coumarin*, Citral*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Tocopherol, Ascorbyl Dipalmitate, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). Teckna konturerna med den mörka, matta tonen och framhäv partier med den ljusa, glänsande tonen. 01 soft apricot, 02 dewy peach 01: Talc, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Kaolin, Magnesium Stearate, Anthyllis Vulneraria Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Silk (Serica) Powder, Silica, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*. [May contain (+/-) Mica, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007)]. 02: Talc, Kaolin, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Anthyllis Vulneraria Extract, Silk (Serica) Powder, Hamamelis Virginiana (Whitch Hazel) Bark/leaf Extract, Silica, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*. [May contain (+/-) Mica, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891)]. 03 sun-kissed nectarine 01: Talc, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Kaolin, Magnesium Stearate, Anthyllis Vulneraria Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Mica, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Silk (Serica) Powder, Silica, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). 02: Talc, Kaolin, Mica, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Calcium Aluminum Borosilicate, Anthyllis Vulneraria Extract, Silk (Serica) Powder, Silica, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Tin Oxide, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491), Titanium Dioxide (CI 77891).

122 122 Ögon Lysande ögon Sätt proffsiga färgaccenter för att iscensätta dina ögons inre glöd. Ljus och mörk, varm och kall, skimrande och matt. Kontraster får ögonen att stråla på ett särskilt sätt. Du drar blickarna till dig och förstärker uttrycket av din identitet. Färgintensiva ögonskuggor, kajaler, eyeliners och mascara ger nya inspirerande möjligheter. Deras speciella recept innehåller dyrbara vegetabiliska vaxer eller oljor, som skyddar och vårdar den ömtåliga huden runt ögonen. Omsorgsfullt utvalda sammansättningar av läkeväxter med ögontröst, trollhassel och svart te förmedlar lugnande impulser och understryker ögonens livlighet. Modellen Anne är sminkad med: Foundation, Löspuder, Ljusreflekterande concealer, Ögonskugga Trio 02, Transparent läppstift 06, Rouge Duo 01, Kajal 02, Volymmascara 02

123 Ögon black 02 brown 03 blue 04 green 05 taupe 06 plum 00 nude Kajal Unika uttrycksformer: Det mjuka stiftets yta framhäver smidigt ögonens individuella skönhet. Det mjuka receptet med mineralpigment och extrakt av läkeväxter, särskilt getväppling, samt kvittenvax och sheasmör, vårdar ögonpartiet mjukt. Applicera på det övre och/eller undre ögonlocket och sudda ut med applikatorn. Kan även appliceras på det inre ögonlocket. 01 black, 04 green, 05 taupe Hydrogenated Jojoba Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Vegetable Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Canola Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Pyrus Cydonia Peel/Fruit Wax, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Glyceryl Caprylate, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/ Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate. [May contain (+/-) Mica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007)]. 02 brown Hydrogenated Jojoba Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Vegetable Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Canola Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Mica, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Pyrus Cydonia Peel/Fruit Wax, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Glyceryl Caprylate, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/ Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). 03 blue, 06 plum Hydrogenated Jojoba Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Vegetable Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Canola Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Pyrus Cydonia Peel/Fruit Wax, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Glyceryl Caprylate, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/ Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Maltodextrin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate. [May contain (+/-) Mica, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007)]. Kajal nude Som stjärnor: Den ljusa, hudfärgade tonen får ögonen att stråla och verka större. Det mjuka receptet med mineralpigment och extrakt av läkeväxter, särskilt getväppling samt kvittenvax och sheasmör, vårdar mjukt ögonpartiet. Applicera på den inre, nedre fransraden. 00 nude Hydrogenated Jojoba Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Vegetable Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Canola Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Pyrus Cydonia Peel/Fruit Wax, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Glyceryl Caprylate, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/ Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate. [May contain (+/-) Mica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007)].

124 124 Ögon 01 sapphire 03 ametrine 02 jade 04 sunstone Ögonskugga Trio Harmoniska färgnyanser, lysande ljusreflexer och naturliga konturer för gnistrande ögon. Sammansättning med mineralpigment och extrakt från läkeväxter, särskilt svart te och siden. Vårdar den ömtåliga huden runt ögonen. Applicera den ljusaste färgtonen på ögonlocket ända fram till under ögonbrynen. Applicera mörk färgton från den yttre ögonvrån till globlinjen samt under den nedre fransraden. Sätt den mellersta färgtonen mitt på ögonlocket.. 01 sapphire 01, 03: Talc, Mica, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silk (Serica) Powder, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Silica, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007). 02: Talc, Mica, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silk (Serica) Powder, Silica, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Iron Oxides (CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007). 02 jade 01: Talc, Mica, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silk (Serica) Powder, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Silica, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Iron Oxides (CI 77491, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). 02: Talc, Mica, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silica, Silk (Serica) Powder, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Tin Oxide, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007). 03: Talc, Mica, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silk (Serica) Powder, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Silica, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Maltodextrin, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). 03 ametrine 01: Talc, Mica, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silk (Serica) Powder, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Silica, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Maltodextrin, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007). 02: Talc, Mica, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silk (Serica) Powder, Silica, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Maltodextrin, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007). 03: Talc, Mica, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silk (Serica) Powder, Maltodextrin, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Silica, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007). 04 sunstone 01,02,03: Talc, Mica, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silk (Serica) Powder, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Silica, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Tin Oxide. [May contain (+/-) Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891)].

125 Ögon alabaster 02 lapis lazuli 03 rubellite 04 verdelite 05 amber 01 alabaster Talc, Sodium Potassium Aluminum Silicate, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silk (Serica) Powder, Calcium Aluminum Borosilicate, Mica, Silica, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Tin Oxide, Alumina, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). 02 lapis lazuli Talc, Mica, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silk (Serica) Powder, Silica, Calcium Aluminum Borosilicate, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Tin Oxide, Iron Oxides (CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007). Ögonskugga Skinande ögon: intensivare färg, glänsande ögonskuggor all ögonmakeup strålar. Sammansättning med mineralpigment och extrakt från läkeväxter, särskilt svart te och siden, vårdar den ömtåliga huden runt ögonen. Uttrycksfulla accenter: ren eller som komplettering till ögonskuggorna Trio. 03 rubellite Talc, Mica, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Calcium Aluminum Borosilicate, Silk (Serica) Powder, Silica, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Maltodextrin, Tin Oxide, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007). 04 verdelite Talc, Mica, Calcium Aluminum Borosilicate, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silk (Serica) Powder, Silica, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Tin Oxide, Iron Oxides (CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007). 05 amber Talc, Mica, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silk (Serica) Powder, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Silica, Alumina, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499).

126 126 Ögon Ögonskuggs- och ögonbrynspalett Vackra ögon: Den sammetslena, matta färgen ger ögonen djup och ögonbrynen uttryck och skönhet. Sammansättningen med mineralpigment och extrakt från läkeväxter, särskilt svart te samt sidenpulver, vårdar den ömtåliga huden runt ögonen. 01 stone Applicera önskad färgkombination med penselns rundade sida på ögonlocket. Fyll i ögonbrynen med den avfasade sidan i passande färg med små, fina linjer i ögonbrynens växtriktning. : 01 stone 01, 03, 04: Talc, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silk (Serica) Powder, Silica, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*. [May contain (+/-) Mica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007)]. 02: Talc, Mica, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silk (Serica) Powder, Silica, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Maltodextrin, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI ), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007).

127 Ögon black 02 brown Flytande eyeliner Trolla fram exakta linjer. Sammansättning med mineralpigment och extrakt från läkeväxter, för det känsliga området kring ögonen. Applicera linjen från mitten och inåt och sedan från mitten och utåt, så att den blir bredare. Låt linjen övergå till en välvning. 01 black Water (Aqua), Alcohol, Sorbitol, Cetearyl Alcohol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Bentonite, Camellia Sinensis Leaf Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Euphrasia Officinalis Extract, Hydrogenated Jojoba Oil, Xanthan Gum, Beeswax (Cera Alba), Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Silica, Lysolecithin, Potassium Hydroxide, Iron Oxides (CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007). 02 brown Water (Aqua), Alcohol, Sorbitol, Cetearyl Alcohol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Camellia Sinensis Leaf Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Bentonite, Euphrasia Officinalis Extract, Hydrogenated Jojoba Oil, Xanthan Gum, Beeswax (Cera Alba), Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Maltodextrin, Silica, Lysolecithin, Potassium Hydroxide, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499).

128 128 Ögon 01 black Definierande mascara Uttrycksstyrka: Denna mascara täcker och definierar varje enskild frans för en naturligt uttrycksfull blick. Receptet med mineralpigment och extrakt från läkeväxter, särskilt ögontröst och bivax, skyddar de finaste ögonfransarna. 02 brown 03 blue Måla ögonfransarna jämt från roten till toppen. 01 black Water (Aqua), Alcohol, Sorbitol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Camellia Sinensis Leaf Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Euphrasia Officinalis Extract, Hectorite, Hydrogenated Jojoba Oil, Beeswax (Cera Alba), Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Xanthan Gum, Lysolecithin, Potassium Hydroxide, Silica, Iron Oxides (CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007). 02 brown Water (Aqua), Alcohol, Sorbitol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Camellia Sinensis Leaf Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Euphrasia Officinalis Extract, Hectorite, Hydrogenated Jojoba Oil, Beeswax (Cera Alba), Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Xanthan Gum, Lysolecithin, Maltodextrin, Potassium Hydroxide, Silica, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499). 03 blue Water (Aqua), Alcohol, Sorbitol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Camellia Sinensis Leaf Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Hectorite, Euphrasia Officinalis Extract, Hydrogenated Jojoba Oil, Beeswax (Cera Alba), Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Xanthan Gum, Lysolecithin, Potassium Hydroxide, Silica, Iron Oxides (CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007).

129 Ögon black 02 brown 03 plum 00 translucent Volymmascara Större ögon: Denna mascara gör ögonfransarna energiskt tätare och ger voluminösa ögon. Receptet med mineralpigment och extrakt från läkeväxter, särskilt av kvittenfrön samt siden- och kandelillavax, omsluter varje enskild frans. Applicera mascaran i zickzack-teknik: Borsta diagonalt i ögonfransarnas växtriktning och flytta borsten fram och tillbaka. Dra sedan bort borsten från sidan. 01 black Water (Aqua), Pyrus Cydonia Seed Extract, Alcohol, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Sorbitol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Acacia Senegal Gum, Cetearyl Alcohol, Beeswax (Cera Alba), Melia Azadirachta Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Lysolecithin, Euphrasia Officinalis Extract, Silk (Serica) Powder, Hydrogenated Jojoba Oil, Hectorite, Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Silica, Potassium Hydroxide, Iron Oxides (CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007). 02 brown, 03 plum Water (Aqua), Pyrus Cydonia Seed Extract, Alcohol, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Sorbitol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Acacia Senegal Gum, Cetearyl Alcohol, Beeswax (Cera Alba), Melia Azadirachta Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Lysolecithin, Euphrasia Officinalis Extract, Silk (Serica) Powder, Hydrogenated Jojoba Oil, Hectorite, Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Silica, Maltodextrin, Potassium Hydroxide. [May contain (*/-) Mica, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007)]. Gel för ögonbryn och ögonfransar Välformade: Den naturligt transparenta gelen formar och fixerar ögonfransar och ögonbryn för en intensivare mascara-effekt. Receptet med extrakt av läkeväxter, särskilt av neemblad och ögontröst, vårdar dina ögonfransar och ögonbryn. Ren, som mascarabas, eller applicera sparsamt på ögonfransar och/eller ögonbrynen och definiera dessa efter önskemål. 00 translucent Water (Aqua), Alcohol, Sorbitol, Glycerin, Chondrus Crispus Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Hectorite, Euphrasia Officinalis Extract, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Citronellol*, Coumarin*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Silk (Serica) Powder, Xanthan Gum.

130 130 Läppar Sammetslena läppar Betona läpparna som uttryck för din personlighet Röd är inte detsamma som röd. Dr. Hauschkas läppstift och läppglans betonar läpparnas naturliga skönhet med färger för alla typer och för alla tillfällen. Från mjukt till kraftfullt och diskret till glamoröst. De rika texturerna förenas därmed med din egen läppfärg till individuella nyanser. Sammansättningen med mineralpigment och värdefulla naturliga ingredienser som jojoba- och mandelolja vårdar och skyddar läpparna. Omsorgsfullt tillverkade sammansättningar med läkeväxter som rosenblad, nypon och getväppling förmedlar därmed vitaliserande och harmoniserande impulser. Modellen Fernanda är sminkad med: Ögonskuggs- och ögonbrynspalett, Flytande eyeliner 01, Lipliner 02, Läppstift 12, Foundation, Concealer, Färgkorrigerande puder, Rouge Duo 03

131 Läppar translucent 01 tulipwood 02 red heart 03 mahogany 04 cumaru 05 sandalwood Lipliner Konturkännare: Tack vare det särskilda receptet glider den mjukt över läpparna och drar exakta och jämna konturer. Receptet med mineralpigment och extrakt av läkeväxter, särskilt trollhassel samt jojobaolja och rosenvax vårdar läppområdet. Applicera läppkonturen utifrån och in och tona ut övergångarna med den integrerade penseln. 01 tulipwood, 02 red heart, 03 mahogany, 04 cumaru, 05 sandalwood Hydrogenated Jojoba Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Vegetable Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Canola Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Maltodextrin, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Glyceryl Caprylate, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Rosa Damascena Flower Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Beeswax (Cera Alba), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Eugenol*, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate. [May contain (+/-) Mica, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499) Titanium Dioxide (CI 77891)]. Lipliner Effektfullt inramade: Den bildar en osynlig, vårdande barriär så att läppstift och läppglans inte kladdar eller smetas ut. Receptet med extrakt av läkeväxter, särskilt trollhassel samt sheasmör och rosenvax, vårdar läppområdet. Applicera tätt utanför den mjuka, rödaktiga läppkonturen på huden. 00 translucent Silica, Hydrogenated Jojoba Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Vegetable Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Canola Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Glyceryl Caprylate, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Rosa Damascena Flower Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Beeswax (Cera Alba), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Eugenol*, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate.

132 132 Läppar Läppstift Läpphemlighet: intensiv färg, mjukare glans. Vårdande med mineralpigment och extrakt av läkeväxter, särskilt av rosenblad; med mandelolja och karnaubavax. Exakt resultat: Applicera läppstift med pensel. Mjukare: Forma och badda på plutmun. 01 rosebay 02 mandevilla 03 camellia 04 busylizzy 05 fuchsia 06 azalea 07 orpine 08 hollyhock 09 chessflower 10 dahlia 11 amaryllis 12 paeony 13 bromelia 14 caralluma 15 bee orchid 16 pimpernel 17 geum 18 fire lily 01 rosebay, 04 busylizzy, 05 fuchsia, 15 bee orchid Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lanolin, Beeswax (Cera Alba), Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rosa Damascena Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Rosa Canina Fruit Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Lecithin. [May contain (+/-) Mica, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891)]. 02 mandevilla, 03 camellia, 10 dahlia, 14 caralluma, 16 pimpernel, 17 geum, 18 fire lily Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lanolin, Beeswax (Cera Alba), Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rosa Damascena Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Rosa Canina Fruit Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Silica, Lecithin. [May contain (+/-) Mica, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891)]. 06 azalea Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lanolin, Beeswax (Cera Alba), Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rosa Damascena Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Mica, Hydrogenated Jojoba Oil, Rosa Canina Fruit Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Lecithin, Silica, Alumina, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491), Titanium Dioxide (CI 77891). 07 orpine, 08 hollyhock, 13 bromelia Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lanolin, Beeswax (Cera Alba), Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rosa Damascena Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Rosa Canina Fruit Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Maltodextrin, Lecithin, Silica. [May contain (+/-) Mica, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891)]. 09 chessflower, 12 paeony Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lanolin, Beeswax (Cera Alba), Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rosa Damascena Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Rosa Canina Fruit Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Maltodextrin, Lecithin. [May contain (+/- ) Mica, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891)]. 11 amaryllis Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lanolin, Beeswax (Cera Alba), Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rosa Damascena Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Rosa Canina Fruit Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Mica, Silica, Lecithin, Tin Oxide, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492), Titanium Dioxide (CI 77891).

133 Läppar majalis 02 rosanna 03 muskrose 04 florentina 05 zambra 06 aprikola Sheer läppstift Lätt läpplycka: krämig textur, lätt skimmer. Med mineralpigment och extrakt av läkeväxter som nypon samt arganolja och bivax för mjuka, smidiga läppar. Applicera enkelt utan spegel. 01 majalis Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lanolin, Beeswax (Cera Alba), Argania Spinosa Kernel Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rosa Damascena Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Rosa Canina Fruit Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Mica, Lecithin, Calcium Aluminum Borosilicate, Silica, Tin Oxide, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI77491), Titanium Dioxide (CI 77891). 02 rosanna Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lanolin, Beeswax (Cera Alba), Argania Spinosa Kernel Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rosa Damascena Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Mica, Rosa Canina Fruit Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Lecithin, Calcium Aluminum Borosilicate, Maltodextrin, Silica, Tin Oxide, Carmine (CI 75470), Titanium Dioxide (CI 77891). 03 muskrose Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lanolin, Beeswax (Cera Alba), Argania Spinosa Kernel Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rosa Damascena Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Mica, Hydrogenated Jojoba Oil, Rosa Canina Fruit Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Lecithin, Maltodextrin, Silica, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). 04 florentina Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lanolin, Beeswax (Cera Alba), Argania Spinosa Kernel Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rosa Damascena Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Rosa Canina Fruit Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Mica, Lecithin, Silica, Tin Oxide, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491), Titanium Dioxide (CI 77891). 05 zambra Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lanolin, Beeswax (Cera Alba), Argania Spinosa Kernel Oil, Mica, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rosa Damascena Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Rosa Canina Fruit Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Lecithin, Silica, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). 06 aprikola Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lanolin, Beeswax (Cera Alba), Argania Spinosa Kernel Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rosa Damascena Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Mica, Rosa Canina Fruit Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Lecithin, Calcium Aluminum Borosilicate, Silica, Tin Oxide, Alumina, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891).

134 134 Läppar 01 bush plum 02 raspberry Läppglans 03 blackberry 04 goji 05 cornelian 06 tamarillo Strålande läppar: Läppglanset ger en smidig läppkänsla och briljant färgglans. Med mineralpigment och extrakt av läkeväxter, särskilt getväppling samt mangosmör och havtornsolja. Bevarar fuktigheten och sörjer för smidiga läppar. Applicera rent eller som intensiv finish över läppstiftet. 01 bush plum Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Lanolin, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Cetyl Alcohol, Hydrogenated Castor Oil, Mica, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Beeswax (Cera Alba), Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Silica, Tin Oxide, Lecithin, Carmine (CI 75470), Titanium Dioxide (CI 77891). 02 raspberry Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Lanolin, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Cetyl Alcohol, Hydrogenated Castor Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Beeswax (Cera Alba), Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Mica, Silica, Lecithin, Carmine (CI 75470), Titanium Dioxide (CI 77891). 03 blackberry Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Lanolin, Hydrogenated Castor Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Cetyl Alcohol, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Beeswax (Cera Alba), Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Mica, Maltodextrin, Silica, Lecithin, Carmine (CI 75470), Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77499). 04 goji Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Lanolin, Hydrogenated Castor Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Cetyl Alcohol, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Beeswax (Cera Alba), Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Mica, Lecithin, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491). 05 cornelian Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Lanolin, Mica, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Cetyl Alcohol, Hydrogenated Castor Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Beeswax (Cera Alba), Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Silica, Lecithin, Maltodextrin, Alumina, Tin Oxide, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). 06 tamarillo Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Lanolin, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Cetyl Alcohol, Hydrogenated Castor Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Beeswax (Cera Alba), Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Mica, Calcium Aluminum Borosilicate, Silica, Lecithin, Tin Oxide, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491), Titanium Dioxide (CI 77891).

135 Läppar 135 Aktuella sminktips från Dr. Hauschkas internationella makeup-artist Karim Sattar hittar du på internet: 00 radiance Läppglans radiance Briljant kyss: Det smidiga, lätta läppglanset ger läpparna transparent, skimrande glans. Receptet med mineralpigment och extrakt från läkeväxter, särskilt getväppling och mangosmör, bevarar fuktigheten och sörjer för smidiga läppar. Applicera rent eller som en extra finish över läppstiftet. 00 radiance Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Lanolin, Hydrogenated Castor Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Cetyl Alcohol, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Limonene*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Beeswax (Cera Alba), Silica, Mica, Calcium Aluminum Borosilicate, Tin Oxide, Titanium Dioxide (CI 77891).

136 136 Dr. Hauschkas behandlingar

137 Dr. Hauschkas behandlingar 137 Varsam beröring. Djup avslappning. Verksamma impulser. Låt ljuset och lättheten strömma genom din kropp. Beröringens konst: Skönhetsvård handlar om hängivenhet Behöver du en stund för sig själv? Det finns alltid en bra anledning att ge sig själv en behandling från Dr. Hauschka. Njut av en avslappnande och samtidigt djupverkande behandling som återskapar balansen i din hud och som sitter kvar länge. Låt dig beröras. Koppla bort världen omkring dig för en stund. Allting börjar med varma fötter En Klassisk Dr. Hauschkabehandling börjar alltid med ett väldoftande fotbad för att lösa upp spänningar. Ordentligt varma fötter ger en genomgående känsla av avkoppling vilket är första steget till ett strålande vackert ansikte. Därefter får du lägga dig på rygg och din kropp täcks av en handduk. Slappna av och njut av en massage med rytmiska flytande rörelser. Total avslappning för dig och din kropp På 1960-talet lade Elisabeth Sigmund grunden för sin hudvård och sedan dess har kärnan i Dr. Hauschkas behandlingar varit lymfstimulering. De mycket tunna lymfkapillärerna spelar en viktig roll för kroppens förmåga att transportera ut nedbrytningsprodukter och vävnadsvätska. När man stryker över kroppen med penslar stimuleras lymfkapillärerna och du slappnar av. Syre och näringsämnen stannar kvar i cellerna och vävnaden befrias från slaggprodukter. Ge dig hän medan din kropps självreningsprocess väcks till liv av behandlingen. Med full uppmärksamhet Hängivenheten är ömsesidig. Dr. Hauschkaterapeuterna är oerhört professionella och ger dig sin fulla uppmärksamhet. De är väl förtrogna med produkterna och dess effekter. I alla behandlingar ingår en hudkonsultation. Du behandlas med de produkter som passar din hudbild just nu en kur, en mask, väldoftande kompresser, kroppsolja och kroppslotion. Ta fram din inre skönhet.

138 138 Dr. Hauschkas behandlingar Klassisk Dr. Hauschkabehandling Skäm bort dig själv på ett alldeles speciellt sätt. Behandlingen inleds med ett avkopplande fotbad och rytmiska strykningar över armar och händer. Väldoftande kompresser gör att du slappnar av. Därefter rengörs ansiktet och vårdas med Dr. Hauschkas hudvårdsprodukter. Här ingår rengörande och vårdande masker och intensivvård med ampuller som fräschar upp och har en förnyande effekt. Den kompletterande lymfstimuleringen med fina penslar stärker immunförsvaret och befriar kroppen från slaggprodukter. Vår klassiska behandling ger dig en känsla av värme, lätthet och en inre balans. Längd 120 minuter* Dr. Hauschkas lyxbehandling Men det kan faktiskt bli ännu lyxigare. Njut av Dr. Hauschkas klassiska behandling samtidigt som du får en extra upplevelse när Dr. Hauschka-terapeuten även tar sig an din rygg. För en känsla av välbefinnande som varar länge. Längd 135 minuter* Uppstramande Dr. Hauschkabehandling Dr. Hauschkas klassiska behandling kan kompletteras på olika sätt, till exempel med en utslätande behandling av ögonområdet och en uppstramande behandling av halspartiet. Längd 135 minuter* *Rekommenderad behandlingslängd

139 Dr. Hauschkas behandlingar 139 Vitaliserande Dr. Hauschkabehandling Den vitaliserande behandlingen är en energikick för trött hud och rekommenderas speciellt i perioder av förändring såsom årstidsväxlingar. Längd 90 minuter* Avkopplande Dr. Hauschkabehandling En ansiktsbehandling utan djuprengöring som får dig att koppla av från topp till tå. Längd 90 minuter* Dr. Hauschkabehandling En timme för mig själv Helt individuell. En ansiktsbehandling som är speciellt anpassad efter dina behov. Varsam skönhetsvård på högsta nivå. Längd 60 minuter*

140 140 Dr. Hauschkas behandlingar Rengörande Dr. Hauschkabehandling En intensiv djuprengöring som rengör huden och förbättrar hudbilden. Får din hy att stråla. Längd 60 minuter* Dr. Hauschkas specialbehandling för oren, inflammerad hud En intensivbehandling speciellt anpassad för att balansera oren och inflammerad hud. Vi rekommenderar att behandlingen utförs med 14-dagars intervaller tills huden har normaliserats. Längd 60 minuter* Dr. Hauschkas renande ryggbehandling Under behandlingen får ryggen precis vad den behöver. Den intensiva, renande och väl avvägda behandlingen livar upp och har en mjukgörande effekt när din rygg känns stel. Längd 45 minuter* *Rekommenderad behandlingslängd

141 Dr. Hauschkas behandlingar 141 Många av våra naturkosmetologer erbjuder även individuell makeuprådgivning med produkterna ur Dr. Hauschkas makeupsortiment. Adresser till Dr. Hauschka-terapeuter finns här: Dr. Hauschka helkroppsbehandling En behandling med mjuk beröring och djupavspänning. De rytmiska och glidande strykningarna låter dig landa i nuet. Skänker inre ro och välbefinnande från topp till tå. Längd 90 minuter* Dr. Hauschka ryggbehandling Ryggen kan ofta kännas stel. En helkroppsbehandling med rytmiska strykningar när ryggen gör sig påmind ökar smidigheten och låter dig slappna av. Längd 30 minuter* Dr. Hauschka handoch fotbehandling En uppiggande behandling för trötta händer och fötter. Den här behandlingen vårdar och ger en välförtjänt avslappning. Längd 2 x 40 minuter*

142 142 WALA Heilmittel GmbH Kärnan i Dr. Hauschkas hudvård WALA läkemedel Sedan år 1935 har WALA Heilmittel GmbH utvecklat naturliga produkter. I början ansågs företaget vara avantgardistiskt och nydanande i en värld som inte hade tillräckligt mycket kunskap om naturliga produkter. De snabba tekniska lösningarna verkade ha avlöst sättet att tänka i större sammanhang. Det finns dock undantag. Det var framför allt de antroposofiska läkarna som med begeistring välkomnade det förfarande som Rudolf Hauschka hade utvecklat för att framställa naturliga läkemedel utan konserverande alkohol. Med hjälp av den rytmiska tillverkningsprocess som utvecklats av Rudolf Hauschka framställer medarbetare hos WALA vattenhaltiga växtextrakt, så kallade modertinkturer. De växter som används är till övervägande del odlade i den egna biodynamiska odlingen för läkeväxter. Vid bearbetning av växterna extraheras tre polära naturkrafter: värme och kyla, ljus och mörker, rörelse och stillhet. De modertinkturer som utvinns är basen i WALA:s läkemedel. Rytm ger liv Den grundläggande avsikten var, och är fortfarande, att med hjälp av produkter från WALA, framställda genom en rytmisk process, återställa livsprocesser som råkat hamna i obalans. Att låta dem återfå sin naturliga rytm antingen med läkemedel från WALA eller med produkter från hudvårdssortimentet. Antroposofisk medicin behandlar inte endast symptomen utan även orsaken till sjukdom. De antroposofiska läkemedlen från WALA motverkar de processer i människan som orsakar obalansen och stödjer de mänskliga organismerna i sin självläkning.

143 WALA Heilmittel GmbH 143 Idag finns ca 900 olika läkemedel från WALA för akuta såväl som kroniska sjukdomar. Bredden på sortimentet och den mångsidiga beredningsformen möjliggör en individuell och helhetsbaserad behandling. Hudvård som ett vårdande komplement Rudolf Hauschka hade länge funderat över att utveckla en egen hudvårdsserie, som skulle komplettera läkemedelssortimentet en utökning av produkterna som skulle hålla huden frisk. Det var inte förrän han kom i kontakt med Elisabeth Sigmund som idéerna tog fart på allvar. Elisabeth Sigmund, kosmetolog från Wien, som vid denna tidpunkt levde i Stockholm reste till Eckwälden där hon tillsammans med läkemedelsexperterna tog fram recept för ansiktsvård. Gemensamt hittade de lösningar för cremebaser, som var stabila utan kemiska eller syntetiska emulgatorer och skapade doftblandningar med naturliga eteriska oljor. År 1967 kom de första produkterna ut på marknaden och år 1971 utbildades den första Dr. Hauschkaterapeuten av Elisabeth Sigmund. Naturligtvis kände vi oss som rebeller när vi utvecklade denna okonventionella kosmetika. Elisabeth Sigmund Den pionjäranda som rådde under etableringsfasen, känner Dr. Hauschka Hudvård fortfarande: år 1999 presenterar företaget en komplett, dekorativ makeupserie med naturliga ingredienser och med ett recept som inte bara förskönar, utan även vårdar. År 2009 utökas hudvården med produkter som ligger i gränslandet mellan läkemedel och hudvård Dr.Hauschka Med. År 2017 lanserar Dr. Hauschka Hudvård ett helt omarbetat makeupsortiment i ny design. Idag har WALA två stöttepelare: WALA läkemedel och Dr. Hauschka Hudvård med produkter för ansikts- och kroppsvård, Dr. Hauschka Makeup samt Dr.Hauschka Med.

144 144 Produktregister A Acute Care Potentilla 101 After Sun 81 Ansiktsångbad 19, 24, 41, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 54 Ansiktsolja 31 Ansiktsvatten Normal 27 Ansiktsvatten Special 27 B Ben- och Armlotion 63, 77, 89, 90, 91, 93 Björk Arnika Kroppsolja 63, 86 Bronzepuder 121 C Citron Citrongräs Badolja 63, 68, 69, 79, 84, 86, 94 Citron Citrongräs Duschcreme 63, 66, 77, 79, 84, 86 Citron Citrongräs Kroppslotion 63, 79, 84, 86 Citron Citrongräs Kroppsolja 63, 79, 84, 94 Concealer 119 Coverstick 41 D Definierande mascara 128 Deodorant Ros 62, 76, 77, 85 Deodorant Salvia och Mynta 63, 76, 77, 79, 86 Dr. Hauschkas behandlingar Avkopplande Dr. Hauschkabehandling 139 Dr. Hauschkabehandling En timme för mig själv 139 Dr. Hauschka hand- och fotbehandling 141 Dr. Hauschka helkroppsbehandling 141 Dr. Hauschka ryggbehandling 141 Dr. Hauschkas lyxbehandling 138 Dr. Hauschkas renande ryggbehandling 140 Dr. Hauschkas specialbehandling för oren, inflammerad hud 140 Klassisk Dr. Hauschkabehandling 138 Rengörande Dr. Hauschkabehandling 140 Uppstramande Dr. Hauschkabehandling 138 Vitaliserande Dr. Hauschkabehandling 139 F Färgkorrigerande puder 120 Flytande dagcreme 31, 32 Flytande eyeliner 127 Fotcreme 63, 77, 89, 90, 91 Fotdeodorant 62, 89, 90, 91 Foundation 118 Fuktighetsgivande Mask 33, 49 G Gel för ögonbryn och ögonfransar 129 H Handcreme 63, 87, 88 Hudkur Normal 43 Hudkur Sensitive 44, 81 I Ice Plant Face Cream 100 Intensive Ice Plant Cream 100, 101 Intensivkur för hy under menopausen 51, 54 Intensivkur för mogen hy 51, 54 Intensivkur för mycket känslig hy 45 Intensivkur för oren hy (+25 år) 45 Intensivkur för oren hy (<25 år) 44 J Jojoba Hårbalsam 62, 74, 75 K Kajal 123 Kajal nude 123 Kompaktpuder 120 Kroppslotion Ice Plant 100 Kvittencreme 17, 32 Kvitten Kroppslotion 62, 63, 77, 79 L Läppbalsam 38, 103 Läppglans 134 Läppglans radiance 135 Läppstift 132 Läppvårdscreme akut Labimint 102, 103 Läppvårdsstift 38 Lavendel Sandelträ Duschcreme 63, 66, 85 Lavendel Sandelträ Kroppslotion 62, 63, 80, 85 Lipliner 131 Ljusreflekterende concealer 119 Löspuder 120 Lugnande Mask 45, 49 M Mandel Badolja 62, 70 Mandel Duschcreme 62, 67 Mandel Johannesört Kroppsolja 62, 81, 86 Mandel Kroppslotion 62, 63, 81, 86 Melissa dagcreme 32 Moor Lavendel Badolja 63, 68, 69, 80, 85 Moor Lavendel Kroppsolja 63, 80, 85, 93 Munvatten Salvia 106 N Nattserum 43 Neem Hårolja 62, 63, 74, 75 Neem Hårvatten 62, 63, 74, 75 Neem Nagelolja 55, 63, 87, 88 Neem Nageloljestick 55, 87, 88 På sidorna som är skrivna med fet stil hittar du utförliga beskrivningar av produkterna.

145 Produktregister 145 O Ögonbalsam 36 Ögoncreme 35 Ögonskugga 125 Ögonskugga Trio 124 Ögonskuggs- och ögonbrynspalett 126 Ögontröst 34, 35 P Prova på- och Reseset Ansiktsvård 57 Prova på- och Reseset för fet och oren hy 57 Prova på- och Reseset för mogen hy 59 Prova på- och Reseset Freshness Energy 58 Prova på- och Reseset Harmony 58 R Regenererande dagcreme 51, 53 Regenererande dag- och nattserum 52 Regenererande Dag- och Nattserum 53 Regenererande hals- och dekolletagecreme 51, 53 Regenererande handcreme 55 Regenererande kroppslotion 51, 55, 63 Regenererande ögoncreme 52 Rengöringscreme 24, 25 Rengöringsmask Lera 19, 24, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 54 Rengöringsmjölk 24, 25 Ros Badolja 62, 69 Ros Duschcreme 62, 67 Rosencreme 17, 33, 94 Rosencreme Light 33 Ros Kroppslotion 62, 77, 80, 85 Ros Kroppsolja 62, 63, 80, 83, 85, 94 Rouge Duo 121 S Salvia Badolja 63, 68, 70 Sheer läppstift 133 Silkespuder 63, 78, 82, 89, 90 Slånblom Kroppsolja 63, 84, 94 T Tandcreme Sensitive Salt 105 Tandcreme Stärkande Mint 105 Tonad dagcreme 39, 40 Transparent Bronze 39, 40 U Uppstramande Mask 48, 54 V Värmande Badolja 62, 63, 68, 70 Vitaliserande Mask 44, 45, 48, 81 Volymmascara 129

146 146 Information Information Art.-nr /6K 2016 WALA Heilmittel GmbH Dr. Hauschka Hudvård tillverkas av WALA Heilmittel GmbH Bad Boll/Eckwälden TYSKLAND Dr. Hauschka i sociala medier: Dr. Hauschka hudvårdsprodukter finns på Åhléns City, Life, Hälsokraft, Life Hälsa för alla, Nature samt utvalda Hälsokostbutiker, webbutiker och Dr. Hauschka hudterapeuter. Sverige Bergamott AB E A Rosengrens gata Västra Frölunda Tfn +46 (0) Fax +46 (0) info@drhauschka.se Adresserna till våra runt 30 internationella försäljningspartner finns på sdeklaration finns på produkterna. WALA, Dr. Hauschka, Dr.Hauschka Med, Dr. Hauschka CulturCosmetic och CulturCosmetic är varumärken som tillhör WALA Heilmittel GmbH.

147 Vi firar 50 år av hudvårdskultur Allt började i Eckwälden med en liten engagerad grupp människor som hade samlats för att utveckla och framställa WALA läkemedel (bild på baksidan uppe till vänster, 1956). Dr. Rudolf Hauschka, grundare av WALA Heilmittel GmbH (uppe på bilden på baksidan längst till vänster, dessutom med ros på bilden i mitten, 1946) bestämde sig i början av 1960-talet för att utveckla en hudvårdsserie där även kunskapen om läkemedelstillverkning skulle ingå. Elisabeth Sigmund (titelsidan) bidrog med sina idéer och sin kunskap om läkeväxter som var gynnsamma för huden, som exempelvis getväppling (bild nere till höger på baksidan) lanserades Läkande hudvård enligt Elisabeth Sigmund på marknaden. I dag 50 år senare har vi vidareutvecklat den ursprungliga kunskapen och använder den som grund för det nya. 147

148 Vi firar hudvårdskultur

Skönheten bör finnas både utanpå och inuti oss människor. Elisabeth Sigmund

Skönheten bör finnas både utanpå och inuti oss människor. Elisabeth Sigmund Skönheten bör finnas både utanpå och inuti oss människor. Elisabeth Sigmund 4 I fokus: Vitaliserande Mask 41 Porträtt Getväppling Nomen est Omen I fokus: Duschcreme 63 Porträtt Kvitten Världen bortom tingen

Läs mer

Skönheten bör finnas både utanpå och inuti oss människor. Elisabeth Sigmund

Skönheten bör finnas både utanpå och inuti oss människor. Elisabeth Sigmund Hudvårdskultur 2015 Skönheten bör finnas både utanpå och inuti oss människor. Elisabeth Sigmund 4 I fokus: Nattserum 39 Porträtt Äpple Alla goda ting är tre Kan blommor sova? När huden finner sin rytm

Läs mer

Naturlig ekologisk hudvård sedan 1967

Naturlig ekologisk hudvård sedan 1967 Ansiktsvård 2013 2 Ansiktsvård Naturlig ekologisk hudvård sedan 1967 Dr.Hauschka är ett av de ledande ekologiska hudvårdsmärkena i världen och finns representerade i ett 40-tal länder. Många internationella

Läs mer

Skönheten bör finnas både utanpå och inuti oss människor. Elisabeth Sigmund

Skönheten bör finnas både utanpå och inuti oss människor. Elisabeth Sigmund Hudvårdskultur 2018 Skönheten bör finnas både utanpå och inuti oss människor. Elisabeth Sigmund 4 5 I fokus: ros 11 15 En harmoniserande allkonstnär: Ros Läkeväxternas drottning En anmärkningsvärd familj

Läs mer

Du är vacker! Framhäv Din naturliga skönhet med Dr.Hauschka kosmetik

Du är vacker! Framhäv Din naturliga skönhet med Dr.Hauschka kosmetik Du är vacker! Framhäv Din naturliga skönhet med Dr.Hauschka kosmetik Dr.Hauschka kosmetik med läkande växter Naturliga ingredienser och en formula baserad på exklusiva växtoljor, växtvaxer och utvalda

Läs mer

Njut av solen. Fuktbevarande vård och omedelbart solskydd

Njut av solen. Fuktbevarande vård och omedelbart solskydd Njut av solen Fuktbevarande vård och omedelbart solskydd Mineraliskt solskydd för hela familjen Det är sommar. Hela Din varelse tinar upp och sträcker sig mot solen och värmen. Vattendropparna efter simturen

Läs mer

Makeup. Vårdande makeup

Makeup. Vårdande makeup Ekologisk makeup 2013 2 Makeup Makeup 3 Silke och sammet. Förstärka eller dölja. Livets färger. Framhäv din naturliga skönhet. Vårdande makeup Skönhet handlar om utstrålning. Framhäv din naturliga utstrålning

Läs mer

SORTIMENT KRONANS EXTRA CARE

SORTIMENT KRONANS EXTRA CARE SORTIMENT KRONANS EXTRA CARE Produkter för kropp och ansikte Kronans Extra Care Kroppstvål, pris: 49 kr för 350 ml En mild och skonsamt rengörande tvål med hudvänligt ph-värde för torr och känslig hud.

Läs mer

Weleda relanserar hela sitt ansiktssortiment

Weleda relanserar hela sitt ansiktssortiment PRESSMEDDELANDE 27 MAJ 2010 Weleda relanserar hela sitt ansiktssortiment Hösten 2010 relanserar Weleda hela sitt befintliga ansiktssortiment och passar samtidigt på att lansera en helt ny serie rengöringsprodukter.

Läs mer

Dr.Hauschka. Ett komplett program för din ansiktsvård

Dr.Hauschka. Ett komplett program för din ansiktsvård Dr.Hauschka Ett komplett program för din ansiktsvård DITT ANSIKTE UTTRYCKER VEM DU ÄR dina känslor och dina tankar. Det speglar ditt inre liv och det reflekterar vad som sker i din värld. Mer än någon

Läs mer

Dr.Hauschka. Tidlös skönhet Regenererande vård för mogen hy. Naturlig hudvård

Dr.Hauschka. Tidlös skönhet Regenererande vård för mogen hy. Naturlig hudvård Dr.Hauschka Tidlös skönhet Regenererande vård för mogen hy Naturlig hudvård Med åren infinner sig en inre säkerhet som kommer till uttryck i en starkare personlig utstrålning. Vägen dit är fylld av erfarenheter

Läs mer

SHEA& exceptional skin food BUTTER COCOA SHEA. www.zoyagoespretty.se. 100% ekologiska ingredienser BUTTER LAVENDER BUTTER ROSEHIP BUTTER

SHEA& exceptional skin food BUTTER COCOA SHEA. www.zoyagoespretty.se. 100% ekologiska ingredienser BUTTER LAVENDER BUTTER ROSEHIP BUTTER exceptional skin food COCOA SHEA& ROSEHIP SHEA& LAVENDER SHEA www.zoyagoespretty.se 100% ekologiska ingredienser exceptional skin food Varje Zoya Goes Pretty produkt innehåller högst två ingredienser Vi

Läs mer

Berättelsen om Mia Höytö Cosmetics tar sin början 2011 i Helsingfors, sprungen ur passionen för livets vackra detaljer.

Berättelsen om Mia Höytö Cosmetics tar sin början 2011 i Helsingfors, sprungen ur passionen för livets vackra detaljer. Berättelsen om Mia Höytö Cosmetics tar sin början 2011 i Helsingfors, sprungen ur passionen för livets vackra detaljer. Med en tanke om att verkligheten ska överträffa sagan presenterar Mia Höytö Cosmetics

Läs mer

Kronans Apoteks egna märkesvaror relansering februari 2018

Kronans Apoteks egna märkesvaror relansering februari 2018 Kronans Apoteks egna märkesvaror relansering februari 2018 Produktöversikten är indelad efter respektive hudtyp/användningsområde. Samma produkt kan passa för fler hudtyper, varför den kan förekomma på

Läs mer

Huden är själens spegel

Huden är själens spegel Huden är själens spegel När du njuter av livet ser du omedelbart mer attraktiv ut. Rengöring är A och O innan du lyfter fram, tonar ned och piggar upp med glamourös makeup. Här kan du läsa om hur du bäst

Läs mer

Dr.Hauschka. Ett komplett program för Din naturliga kroppsvård

Dr.Hauschka. Ett komplett program för Din naturliga kroppsvård Dr.Hauschka Ett komplett program för Din naturliga kroppsvård DR.HAUSCHKA HUDVÅRDSSERIE ÄR ETT KOMPLETT PROGRAM FÖR DIN KROPPSVÅRD. Produkterna är skapade för att stödja hudens naturliga och friska funktioner.

Läs mer

ERBJUDANDE! I Augusti månad har du möjlighet att köpa dessa produkter till 20 % rabatt!

ERBJUDANDE! I Augusti månad har du möjlighet att köpa dessa produkter till 20 % rabatt! ERBJUDANDE! I Augusti månad har du möjlighet att köpa dessa produkter till 20 % rabatt! Art. 103/104 All Purpose Cream normal/torr hud Verkar mjukgörande, binder fuktigheten ihuden och stärker vävnaden.

Läs mer

Weleda Baby - kort fakta om Weledas babysortiment

Weleda Baby - kort fakta om Weledas babysortiment Weleda Baby - kort fakta om Weledas babysortiment Weleda Baby är benämningen på Weledas babysortiment där den läkande ringblomman - calendula står i fokus. Serien innefattar 8 produkter som hjälper till

Läs mer

Produktinnehåll - Konservering

Produktinnehåll - Konservering 2010-09-01 Produktinnehåll - Konservering Självkonserverande system. Glyceryl Caprylate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate. Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerine (förkortat phenoxyglycerine) Sodium Benzoate

Läs mer

en hudvårdsserie för alla hudtyper och -tillstånd

en hudvårdsserie för alla hudtyper och -tillstånd en hudvårdsserie för alla hudtyper och -tillstånd SOLUTION BY VICTUS Solution by Victus är en hudvårdsserie för alla hudtyper och -tillstånd. Fokus har legat på att hudvårdsrutinerna ska kännas enkla och

Läs mer

Dr. Hauschka K osmetika K ultur No. 7 Kosmetika Kultur

Dr. Hauschka K osmetika K ultur No. 7 Kosmetika Kultur Kosmetika Kultur Kosmetika Kosmein: Ordna, smycka. Öga, läpp, kind, hand, fot. Användning och behandling. Rytm. Skönhet. Kultur. Kultur Cultura: Bearbetning, utformning. Natur sådd, vårdad. Blommande.

Läs mer

Rapsodine Hudvård. Naturlig skönhet på naturens villkor! CMY

Rapsodine Hudvård. Naturlig skönhet på naturens villkor! CMY Rapsodine Hudvård Naturlig skönhet på naturens villkor! Rapsodines produkter är baserade på svensk ekologisk rapsolja som effektivt mjukgör, återfuktar och vitaliserar din hud. Det är härligt att få känna

Läs mer

Dr.Hauschka. Strålande hy Intensivbehandlingar när huden behöver extra hjälp. Naturlig hudvård

Dr.Hauschka. Strålande hy Intensivbehandlingar när huden behöver extra hjälp. Naturlig hudvård Dr.Hauschka Strålande hy Intensivbehandlingar när huden behöver extra hjälp Naturlig hudvård Intensive Treatment 01 lugnar och renar ung fet/oren hy, under 25 år Intensive Treatment 02 lugnar och renar

Läs mer

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT - FÖR HENNE. www.gaiasverige.se. Ax & Lin

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT - FÖR HENNE. www.gaiasverige.se. Ax & Lin RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT - FÖR HENNE www.gaiasverige.se Ax & Lin PRODUKTER FÖR ANSIKTE OCH KROPP GAIA har skapat en unik serie fantastiska produkter för kvinnor. En enkel, okomplicerad och effektiv

Läs mer

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på BEHANDLINGAR OCH PRISER 2013/2014 Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på marknaden i dag och för många blir det förvirrande. Valet av produkter styrs ofta av intryck från reklam eller genom

Läs mer

NONIQUE. Naturlig och läkande hudvård från topp till tå

NONIQUE. Naturlig och läkande hudvård från topp till tå NONIQUE Naturlig och läkande hudvård från topp till tå Betydelsen av namnet Står för den vintergröna växten noni som är hjärtat i våra produkter Betyder + eller och Noni från Panama - odlingarnas paradis

Läs mer

SÉRUM VÉGÉTAL. Botanical Resurfacing Night Care ASSIMILATION = EFFEKTIVITET 6 ÅRS FORSKNING 4 PATENT. www.mynewsdesk.

SÉRUM VÉGÉTAL. Botanical Resurfacing Night Care ASSIMILATION = EFFEKTIVITET 6 ÅRS FORSKNING 4 PATENT. www.mynewsdesk. Skönhet Från Växtriket Sedan 1959 SÉRUM VÉGÉTAL ASSIMILATION = EFFEKTIVITET 6 ÅRS FORSKNING 4 PATENT www.mynewsdesk.com/se/yves-rocher Assimilation är nyckeln till effektiv hudvård Växternas kraft upphör

Läs mer

I D U N M iner als lanser ar mer hudvård, makeup och en helt ny hår vårds serie

I D U N M iner als lanser ar mer hudvård, makeup och en helt ny hår vårds serie I D U N M iner als lanser ar mer hudvård, makeup och en helt ny hår vårds serie Hösten 2017 lanserade IDUN Minerals en ny hudvårdsserie som nu utökas med fler problemlösande produkter som peeling och fuktmask.

Läs mer

THE GENTLE BEAUTY SECRET

THE GENTLE BEAUTY SECRET THE GENTLE BEAUTY SECRET O F T H E S TA R S Schhh Cetaphil har länge varit en skönhetshemlighet i Hollywood. Eller ja, så hemlig är den egentligen inte. Cetaphil kommer nämligen ofta först bland stjärnornas

Läs mer

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT www.gaiasverige.se Ax & Lin GAIA:S HISTORIA Hudvårdsserien skapades av mamma Michelle vars son föddes med känslig hud och utvecklade eksem redan vid 8 veckors ålder. De provade

Läs mer

INGA PARABENER - INGA MINERALOLJOR

INGA PARABENER - INGA MINERALOLJOR INGA PARABENER - INGA MINERALOLJOR INTENSIVE SPA - ANSIKTSVÅRD 2 Mineral Cleansing Milk Mineralrik rengöringsmjölk med tillsatser av plantextrakt och naturliga oljor. Rengör effektivt men skonsamt och

Läs mer

Alla Mol&B-produkter är dermatologiskt testade och innehåller varken parabener eller allergiframkallande parfym.

Alla Mol&B-produkter är dermatologiskt testade och innehåller varken parabener eller allergiframkallande parfym. Mol&B Copenhagen är en exklusiv hudvårdsserie som har tagits fram av den legitimerade sjuksköterskan Tina Maria Madsen i nära samarbete med dermatologer och hudvårdsexperter i ett europeiskt laboratorium.

Läs mer

Behandlingar. Återbud skall göras senast ett dygn i förväg, annars debiteras behandlingskostnaden.

Behandlingar. Återbud skall göras senast ett dygn i förväg, annars debiteras behandlingskostnaden. Behandlingar Adress: Rålambsvägen 18. Tel: 545 608 10 Internet: www.oasenskonhet.com Boka online på: www.oasenskonhet.com Öppettider: Mån-Fre 11-18, Lör enligt bokad tid Återbud skall göras senast ett

Läs mer

En hudvårdsserie för torr och känslig hud.

En hudvårdsserie för torr och känslig hud. En hudvårdsserie för torr och känslig hud. Cetaphil - Kliniskt dokumenterad effekt Cetaphil är en milt rengörande och mjukgörande hudvårdsserie för både kroppen och ansiktet. Produkterna är framforskade

Läs mer

d år sv ropp Hud & K

d år sv ropp Hud & K 34-001 34-002 34-003 34-007 34-004 34-006 34-005 34-008 15-600 15-601 15-604 15-606 15-640 15-641 15-642 15-660 15-661 15-662 15-611 15-618 15-615 15-620 15-614 15-610 15-612 >> www.vadeco.se 23 NORMAL

Läs mer

Hälsa alla välkomna. Då startar vi.

Hälsa alla välkomna. Då startar vi. Hudvårdstimme Hudvårdstimme Hälsa alla välkomna Hej och välkomna, presentera dig själv och säg att ni idag bjuder på en örtdryck med koncentrat från kinesiskt grönt te samt örter. Den innehåller mycket

Läs mer

REVALÉSKIN ANTI-AGING SKINCARE

REVALÉSKIN ANTI-AGING SKINCARE REVALÉSKIN ANTI-AGING SKINCARE Antioxidant blandning av frukt och örter En kliniskt bevisad antioxidantblandning som skyddar och reparerar tecken på åldrad hud samt bidrar till ett ungdomligare utseende.

Läs mer

En hudvårdsserie för torr och känslig hud.

En hudvårdsserie för torr och känslig hud. En hudvårdsserie för torr och känslig hud. Cetaphil - Kliniskt dokumenterad effekt Cetaphil är en milt rengörande och mjukgörande hudvårdsserie för både kroppen och ansiktet. Produkterna är framforskade

Läs mer

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT FÖR HENNE. w w w. g a i a s v e r i g e. s e

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT FÖR HENNE. w w w. g a i a s v e r i g e. s e RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT FÖR HENNE w w w. g a i a s v e r i g e. s e PRODUKTER FÖR ANSIKTE OCH KROPP NONIQUE har skapat en helt naturlig serie produkter för kvinnor. Serien består av ekologiska kropps

Läs mer

Användning och innehåll

Användning och innehåll Hand crème med solfilter och c- vitamin. Hand Cream Beautiful med eteriska oljor från Citron, Bergamott, Apelsin och Kardemumma gör din hud mjuk och väldoftande. Hand Cream Beautiful innehåller Raps och

Läs mer

PRESSKLIPP Januari 2010

PRESSKLIPP Januari 2010 PRESSKLIPP Januari 2010 Femina nr2 2010 Iris Intensive Treatment Masque får huden i balans tack vare en vårdande mix av eteriska oljor, extrakt från gurka och björk samt olja från mandel och jojoba. Ca

Läs mer

Alla Mol&B-produkter är dermatologiskt testade och innehåller varken parabener eller allergiframkallande parfym och har inte testats på djur.

Alla Mol&B-produkter är dermatologiskt testade och innehåller varken parabener eller allergiframkallande parfym och har inte testats på djur. Mol&B Copenhagen är en exklusiv hudvårdsserie som har tagits fram av den legitimerade sjuksköterskan Tina Maria Madsen och Robin Madsen i nära samarbete med dermatologer och hudvårdsexperter i ett europeiskt

Läs mer

Herrarnas hudvårdsskola

Herrarnas hudvårdsskola Herrarnas hudvårdsskola Först och främst: hudvård är inte bara för brudarna. Även riktiga män behöver ta hand om sin hud. Du vet hur det är med ett par nya fräscha sneakers. Man vill ju behålla dem fräscha

Läs mer

Aloe Vera Deo En skonsam roll-on deodorant som är både aluminium och doftfri. Innehåll; vatten, aloe vera konc 1:10, farnesol, mandelolja, mjölksyra,

Aloe Vera Deo En skonsam roll-on deodorant som är både aluminium och doftfri. Innehåll; vatten, aloe vera konc 1:10, farnesol, mandelolja, mjölksyra, Jag använder mig av råvaror från kontrollerade odlingar, enkla recept och gör små satser. Det är som att laga mat, både roligt och spännande. Jag förvånas ständigt över hur lätt och enkelt det är att själv

Läs mer

Dr.Hauschka. Hudvård från naturen för speciella behov. Med. För en behaglig känsla

Dr.Hauschka. Hudvård från naturen för speciella behov. Med. För en behaglig känsla Dr.Hauschka Med Hudvård från naturen för speciea behov För en behagig känsa Aa produkter är fria från syntetiska doft-, färg- och konserveringsämnen Med Teeth Med Skin Med Lips Dr.Hauschka Med har tagit

Läs mer

Sommar, färg & glädje!

Sommar, färg & glädje! RUBRIK Sommar, färg & glädje! MY FAVOURITE Regenerating Body Moisturizer! Perfekt hy med Dr.Hauschka Sommar 2012 Sommarfavoriter 5 fakta som kommer förändra din syn på hudvård 1 XXXXX Den blomstertid nu

Läs mer

\\ Hud & Kroppsvård JUL JUL 15-650 15-651 15-652 15-612 15-669 15-640 15-641 15-642 15-660 15-661 15-662. www.vadeco.se

\\ Hud & Kroppsvård JUL JUL 15-650 15-651 15-652 15-612 15-669 15-640 15-641 15-642 15-660 15-661 15-662. www.vadeco.se Hud & Kroppsvård \\ Hud & Kroppsvård JUL 15-650 15-651 15-652 JUL 15-606 15-600 15-601 15-604 15-669 15-640 15-641 15-642 15-660 15-661 15-662 15-611 15-618 15-615 15-620 15-614 15-610 15-612 www.vadeco.se

Läs mer

Behandlingar. Våra övernattande gäster och paketbokningar erhåller 15% rabatt på samtliga behandlingar.

Behandlingar. Våra övernattande gäster och paketbokningar erhåller 15% rabatt på samtliga behandlingar. Behandlingar Unna dig egen tid! Varför inte boka en härlig SPA-behandling. Du kontaktar själv våra duktiga SPAterapeuter på telefon 011-10 00 21 eller info@villafridhemspa.se. Vänligen uppge att din bokning

Läs mer

Användning Används morgon och kväll. Ta lite mjölk i händerna och applicera med en lätt massage i ansiktet och på halsen, skölj av med varmt vatten.

Användning Används morgon och kväll. Ta lite mjölk i händerna och applicera med en lätt massage i ansiktet och på halsen, skölj av med varmt vatten. milk närande mjukgörande rengöringsmjölk En effektiv och mild rengöring av orenheter, makeup och rester från föroreningar. Ger en mjuk och återställd hud. Innehåller antioxidanter och ger ett avancerat

Läs mer

THE GENTLE BEAUTY SECRET

THE GENTLE BEAUTY SECRET THE GENTLE BEAUTY SECRET O F T H E S TA R S En hudvårdsserie för torr och känslig hud. Och för dig som vill undvika det. Cetaphil är en milt rengörande och mjukgörande hudvårdsserie för både kroppen och

Läs mer

Bra hudvård helt enkelt

Bra hudvård helt enkelt N A T U R K O S M E T I K Eilas är svensk hudvård för dig som vill ha det bästa utan att betala fantasipriser. Vi har ett brett sortiment med produkter som är baserade på ekologiska råvaror med vegetabiliskt

Läs mer

En hudvårdsserie för torr och känslig hud.

En hudvårdsserie för torr och känslig hud. En hudvårdsserie för torr och känslig hud. Cetaphil - Kliniskt dokumenterad effekt Cetaphil är en milt rengörande och mjukgörande hudvårdsserie för både kroppen och ansiktet. Produkterna är framforskade

Läs mer

CORPORATE IDENTITY SOLUTIONS

CORPORATE IDENTITY SOLUTIONS CORPORATE IDENTITY SOLUTIONS APOTEKET C W SCHEELE BEFORE WE START Mixed old and new interiors where brand building was more or less non-saying. THE BRIEF OUR GOAL To use our expertise in finding the best

Läs mer

VRID TILLBAKA KLOCKAN

VRID TILLBAKA KLOCKAN VRID TILLBAKA KLOCKAN EUROPE SWE FRISK HUD ÄR VACKER HUD Alla föds med mjuk och elastisk hud. Dina celler är nyckeln till din naturliga hälsa och skönhet. Hudceller hos yngre personer återskapas hela

Läs mer

THE GENTLE BEAUTY SECRET OF THE STARS

THE GENTLE BEAUTY SECRET OF THE STARS THE GENTLE BEAUTY SECRET OF THE STARS Schhh Cetaphil har varit en skönhetshemlighet i Hollywood i 60 år. Eller ja, så hemlig är den egentligen inte. Cetaphil kommer nämligen ofta först bland stjärnornas

Läs mer

THE GENTLE BEAUTY SECRET

THE GENTLE BEAUTY SECRET THE GENTLE BEAUTY SECRET O F T H E S TA R S En hudvårdsserie för torr och känslig hud. Och för dig som vill undvika det. Cetaphil är en milt rengörande och mjukgörande hudvårdsserie för både kroppen och

Läs mer

TEKNOLOGIN. Består av 2 aktiva nyckelingredienser. KOMBU EXTRAKT: boostar hudens energi och syreupptagningsförmåga

TEKNOLOGIN. Består av 2 aktiva nyckelingredienser. KOMBU EXTRAKT: boostar hudens energi och syreupptagningsförmåga JANUARI 2014 INNERGY TM - en exklusiv teknologi för en idealisk hud CARITA har skapat de första serumen som aktiverar hudens energi. Hudens livscykel påverkas dagligen av externa attacker och interna störningar

Läs mer

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter Prislista 2011/2012 PRISLISTA PRISLISTA 2011/2012 2013 Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på marknaden i dag och för många blir det förvirrande. Mitt medvetna val är att de produkter jag använder

Läs mer

Naturligt för kropp & hälsa

Naturligt för kropp & hälsa Naturligt för kropp & hälsa Naturliga produkter för kroppens välbefinnande Våra örter handplockas på det rena och mineralrika Island. Inga maskiner används, för att undvika föroreningar. Endast de växter

Läs mer

Naturligt för kropp & hälsa

Naturligt för kropp & hälsa Naturligt för kropp & hälsa Naturliga produkter för kroppens välbefinnande Våra örter handplockas på det rena och mineralrika Island. Inga maskiner används, för att undvika föroreningar. Endast de växter

Läs mer

Produktfakta Apolosophy

Produktfakta Apolosophy Produktfakta Apolosophy APOLOSOPHY MAKEUP ANSIKTE Apolosophy Foundation Foundation med lätt konsistens som ger ett naturligt, halvmatt resultat. Ger näring åt huden och har fettreglerande egenskaper som

Läs mer

me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 85

me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 85 Marja Entrich me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 85 EN HÄRLIG TJEJTRÄFF ZINK FÖR DEN TORRA HUDEN bäst i test i expressens söndagsbilaga hela 7 gånger. (5 getingar) Nu har vi fått vinter

Läs mer

BEHANDLINGSMENY KLINISKA HUDVÅRDSBEHANDLINGAR MED DERMATOLOGIKA RESULTAT

BEHANDLINGSMENY KLINISKA HUDVÅRDSBEHANDLINGAR MED DERMATOLOGIKA RESULTAT BEHANDLINGSMENY KLINISKA HUDVÅRDSBEHANDLINGAR MED DERMATOLOGIKA RESULTAT Kliniska hudvårdsbehandlingar med dermatologiska resultat Vill du också ha snabba, synliga och bestående resultat? Dr Dennis Gross

Läs mer

HUD/SOL/INSEKTSSKYDDS- PAKETET: Vårolja 1 dl glasflaska: Se utförlig beskrivning i webshopen.

HUD/SOL/INSEKTSSKYDDS- PAKETET: Vårolja 1 dl glasflaska: Se utförlig beskrivning i webshopen. Bästsäljarna Sammanställt av imosherbs LEDVÄRKSPAKETET: Djävulsklo-olja 2 dl: Se utförlig beskrivning i webshopen. Hajkräm 50 ml: Se utförlig beskrivning i webshopen. ÖVRIG VÄRK-PAKETET: Massagemjölk 2

Läs mer

Erbjudande! 20% på alla behandlingar, paket och möten i april om du bokar nu i mars.

Erbjudande! 20% på alla behandlingar, paket och möten i april om du bokar nu i mars. Erbjudande! 20% på alla behandlingar, paket och möten i april om du bokar nu i mars. É M I N E N C E O R G A N I C S O R G A N I S K A A N S I K T S B E H A N D L I N G A R T H E O R I G I N A L S I N

Läs mer

Weleda presenterar den senaste generationen hårvård. Direkt från naturen till dig!

Weleda presenterar den senaste generationen hårvård. Direkt från naturen till dig! Weleda presenterar den senaste generationen hårvård. Direkt från naturen till dig! Efter flera års forskning lanserar Weleda nu en innovativ och ekologisk hårvårdsserie med sex produkter som baseras på

Läs mer

Dr. Hauschka Makeup för strålande inre och yttre skönhet

Dr. Hauschka Makeup för strålande inre och yttre skönhet Make-up Dr. Hauschka Makeup för strålande inre och yttre skönhet En människa behöver två typer av skönhet, inre och yttre. Elisabeth Sigmund, medgrundare av Dr. Hauschka Hudvård 4 Dr. Hauschka Makeup 5

Läs mer

FLYTANDE TVÅL A406 0005 FT

FLYTANDE TVÅL A406 0005 FT FLYTANDE TVÅL A406 0005 FT ENTER FLYTANDE TVÅL är en exklusiv tvål för såväl händerna som för resten av kroppen. Tack vare att den har ett hudnära ph-värde och att den innehåller ett återfettande ämne

Läs mer

munnen Rouge Välj färg i harmoni med läppstift och ögonskuggor. Applicera inte för nära ögonen, eftersom det är lätt att se svullen ut.

munnen Rouge Välj färg i harmoni med läppstift och ögonskuggor. Applicera inte för nära ögonen, eftersom det är lätt att se svullen ut. foundation Grunden Se till att ansiktet är helt rengjort och att fuktkräm är applicerad över hela ansiktet. För att färger och skuggor ska se naturliga ut bör du lägga din makeup i dagsljus. Välj en foundation

Läs mer

PRO- COLLAGEN ROSE CLEANSING BALM

PRO- COLLAGEN ROSE CLEANSING BALM JANUARI 2019 PRO- COLLAGEN ROSE CLEANSING BALM Med ELEMIS Exklusiva English Rose Olea Extract PRO-COLLAGEN ROSE CLEANSING BALM Med ELEMIS Exclusiva English Rose Oleo Extrakt, Från en familjeägd och driven

Läs mer

RENGÖRING OCH PEELING

RENGÖRING OCH PEELING HEMVÅRDSPROGRAM RENGÖRING OCH PEELING Rengöring är det grundläggande steget i all hudvård. Först när huden är riktigt ren kan den ta tillvara verksamma ingredienser och vitaminer i övrig hudvård. Peela

Läs mer

skin check skin check guide

skin check skin check guide skin check skin check guide skin check bliss = avancerad effektiv hudvård Skin check är ett verktyg så att du på ett lätt och snabbt sätt ska få en öppnare dialog med kunden och kunna göra skräddarsydda

Läs mer

www.eilas.se HUDVÅRD FRÅN NATUREN PRODUKTKATALOG

www.eilas.se HUDVÅRD FRÅN NATUREN PRODUKTKATALOG www.eilas.se HUDVÅRD FRÅN NATUREN PRODUKTKATALOG Välkommen till Eilas hudvårdsprodukter! Vi är ett litet familjeföretag som tillverkat hudvårdsprodukter sedan 1987. Det började som en hobby utifrån ett

Läs mer

ETERNALIXIR SKIN-VOLUMIZING OIL SERUM

ETERNALIXIR SKIN-VOLUMIZING OIL SERUM CORRECTIVES ETERNALIXIR SKIN-VOLUMIZING OIL SERUM Eternalixir Skin-Volumizing Oil Serum är ett unikt mineralberikat tvåfas serum. Laddad med kalcium som stärker upp huden och groblad extrakt som har volymgivande

Läs mer

För att torr och känslig hud har olika behov.

För att torr och känslig hud har olika behov. För att torr och känslig hud har olika behov. Curami by CCS allt du behöver. Mer än 30 år. Så länge har vi på CCS ägnat åt att ta hand om torr och känslig hud. Den erfarenheten delar vi nu med oss av genom

Läs mer

MAKE-UP LÖSNING FÖR VARJE TILLFÄLLE OCH HUDTYP

MAKE-UP LÖSNING FÖR VARJE TILLFÄLLE OCH HUDTYP REFERENSNUMMER DETALJHANDEL STORLEK DETALJHANDEL REFERENSNUMMER GROSSIST STORLEK GROSSIST LÖSNING FÖR VARJE TILLFÄLLE OCH HUDTYP PRODUKT JANSSEN COSMETICS marknadsför ett brett spektrum av systematiska

Läs mer

Pürminerals kan! Pürminerals är den hetaste mineralmakeupen från USA och alla produkter är i fast pressad form, go pressed no mess!

Pürminerals kan! Pürminerals är den hetaste mineralmakeupen från USA och alla produkter är i fast pressad form, go pressed no mess! Världens mest hudvårdande mineralmakeup! Kan en makeup förbättra din hud? Pürminerals kan! Pürminerals är den hetaste mineralmakeupen från USA och alla produkter är i fast pressad form, go pressed no mess!

Läs mer

Prislista Dermaceutic

Prislista Dermaceutic Prislista Dermaceutic Tri Vita C30 Extra koncentrerat serum med 30% C-vitaminMotverkar uppkomsten av fina linjer och rynkor, bristande spänst och ojämn hudton. Råd vid använding: Applicera på ansikte och

Läs mer

Schampo för färgade och preparerade hår. Massera in i vått hår, skölj väl. Milt och fuktgivande.

Schampo för färgade och preparerade hår. Massera in i vått hår, skölj väl. Milt och fuktgivande. Caring ml Produkt Beskrivning Aktiva ingredienser Grupp 00 00 00 00 00 50 00 Colour care Skyddande Colour care Skyddande Volume Djuprengörande Protein Reparerande Reparerande Fuktgivande Hair Pack Fuktgivande

Läs mer

Känslig hud (Sensitive Formula)

Känslig hud (Sensitive Formula) Känslig hud (Sensitive Formula) Exuviance förbättrar hudens utseende på följande sätt: i den gamla huden samlas döda hudceller från epidermis i det översta hudlagret (även kallat stratum corneum) och stannar

Läs mer

VRID TILLBAKA KLOCKAN

VRID TILLBAKA KLOCKAN VRID TILLBAKA KLOCKAN Kommer du ihåg när din hud var som bäst? Frisk och vacker hud behöver inte vara ett minne blott. Du kan få tillbaka din bästa hud utan drastiska åtgärder eller komplicerade rutiner.

Läs mer

Upplev skillnaden med kraften från naturen!

Upplev skillnaden med kraften från naturen! Upplev skillnaden med kraften från naturen! www.gaiasverige.se Gaia har skapat en unik serie fantastiska produkter för kvinnor. En enkel, okomplicerad och effektiv serie, skapad av rena ingredienser som

Läs mer

Caviar INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Caviar INNEHÅLLSFÖRTECKNING CAVIAR KFI Spa Management AB Artillerigatan 42, SE-114 45 Stockholm Tel: +46 8-534 88 500 Fax: +46 8-534 88 529 www.kerstinflorian.se info@kerstinflorian.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING Caviar Crème Cleanser...

Läs mer

Produktfakta Apolosophy

Produktfakta Apolosophy Produktfakta Apolosophy Apolosophy makeup Ansikte Apolosophy Foundation Foundation som ger näring åt huden och motverkar blankhet. Anpassar sig efter hudens rörelser vilket motverkar ansamlingar av produkten

Läs mer

DEN MINSTA, INNOVATIVA RENGÖRINGSBORSTEN

DEN MINSTA, INNOVATIVA RENGÖRINGSBORSTEN DEN MINSTA, INNOVATIVA RENGÖRINGSBORSTEN BRUKSANVISNING KOMMA IGÅNG Gratulerar till att du har tagit första steget till att upptäcka hur en rengöringsrutin borde se genom köpet av ansiktsrengöringsborsten

Läs mer

AGING IS A NATURAL PROCESS. NOW SO IS ANTI-AGING.

AGING IS A NATURAL PROCESS. NOW SO IS ANTI-AGING. AGING IS A NATURAL PROCESS. NOW SO IS ANTI-AGING. COFFEEBERRY * NATURECEUTICALS NATURE S MOST POTENT ANTI-AGING BOTANICAL PRIORI - the Anti-Aging Authority UPPTÄCK VETENSKAPEN BAKOM HUDENS FÖRVANDLING

Läs mer

Produkt och prislista, Massage

Produkt och prislista, Massage COCOAFRESH - Naturlig hud och kroppsvård Produkt och prislista, Massage Välkommen att ta del av vår produkt/prislista, våra produkter baseras på Kakaons oljor och fetter har alla dess fördelar för hudvård

Läs mer

Morning Haze Hand Cream EKO

Morning Haze Hand Cream EKO Uppgiftslämnare: Urtekram International A/S Varumärke: URTEKRAM Artikelbenämning: Storlek: 75 ml Produktinformation Ingrediensförteckning: Ingrediensförteckning för icke livsmedel: International list of

Läs mer

Naturlig lyster med bareminerals och rabattkod

Naturlig lyster med bareminerals och rabattkod Naturlig lyster med bareminerals och rabattkod Började märka efter graviditet nummer två att jag började få pigmentfläckar i ansiktet. Nu efter graviditet nummer tre tycker jag att det blivit lite mer.

Läs mer

SPA MENY

SPA MENY SPA MENY 2018 spa@pitehavsbad.se 0911-327 00 www.pitehavsbad.se ENTRÉ TILL SPA-FYREN SPA-fyren är ett av Norrlands största spa med utsikt över havet och den vackra norrlandsskärgården. Här kan ni uppleva

Läs mer

me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 89

me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 89 Marja Entrich me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 89 - ADE VITAMIN - - VIKTIGT - BYGG UPP IMMUNFÖRSVARET! bäst i test i expressens söndagsbilaga hela 7 gånger. (5 getingar) Tro det eller

Läs mer

PRE-SHAVE CREAM SENSITIVE GREEN TEA PRODUKTFAKTA: VOLYM: HÅLLBARHET: INGREDIENSER:

PRE-SHAVE CREAM SENSITIVE GREEN TEA PRODUKTFAKTA: VOLYM: HÅLLBARHET: INGREDIENSER: PRE-SHAVE CREAM SENSITIVE GREEN TEA En pre-shave fungerar som en extra-barriär mellan hud och blad/kniv och appliceras direkt på huden, under rakkrämen. Detta gör att valt rakdon glider lättare, att mindre

Läs mer

SPA MENY

SPA MENY SPA MENY spa@pitehavsbad.se 070-344 38 52 www.pitehavsbad.se ENTRÉ TILL SPA-FYREN SPA-fyren är ett av Norrlands största spa med utsikt över havet och den vackra norrlandsskärgården. Här kan ni uppleva

Läs mer

Skönhet Från Växtriket Sedan

Skönhet Från Växtriket Sedan Skönhet Från Växtriket Sedan 1959 www.mynewsdesk.com/se/yves-rocher SÉRUM VÉGÉTAL Yves Rocher har över 150 forskare som alla är experter på sitt område, från planta till hud. De delar samma passion, växtriket,

Läs mer

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT - FÖR HONOM. www.gaiasverige.se. Ax & Lin

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT - FÖR HONOM. www.gaiasverige.se. Ax & Lin RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT - FÖR HONOM www.gaiasverige.se Ax & Lin NYCKELARGUMENT Skapade med enbart rena naturliga och ekologiska ingredienser. Sammansatt av ingredienser som kan hjälpa i kampen mot

Läs mer

KAHINA GIVING BEAUTY Hudvårdsserien är anpassad till ALLA hudtyper och i serien finner du följande:

KAHINA GIVING BEAUTY Hudvårdsserien är anpassad till ALLA hudtyper och i serien finner du följande: HÅLLBAR SKÖNHET Det är i sydvästra Marocko man hittar Arganskogen och det är här som de Berberiska kvinnorna lever och utvinner Arganoljan. Då de använder sig av en flera hundra år gammal teknik som gått

Läs mer

Aktiva ingredienser: Climbazole Piroctone olamine Skifferolja Salicylsyra Hydrocolor komplex Rosmarin Kitosan

Aktiva ingredienser: Climbazole Piroctone olamine Skifferolja Salicylsyra Hydrocolor komplex Rosmarin Kitosan System 4 Therapeutic Hair Spa är en bred parfymfri serie av effektiva terapeutiska produkter för olika hårbottenbesvär. Noggrant utvalda aktiva ingredienser hjälper till att eliminera mjäll, minska klåda

Läs mer

IT S NOT A DREAM IT S A CREAM GE HUDEN NY KRAFT NÄR DU SOVER MED OILS OF LIFE SLEEPING CREAM NYHET LANSERING 5 APRIL

IT S NOT A DREAM IT S A CREAM GE HUDEN NY KRAFT NÄR DU SOVER MED OILS OF LIFE SLEEPING CREAM NYHET LANSERING 5 APRIL IT S NOT A DREAM IT S A CREAM GE HUDEN NY KRAFT NÄR DU SOVER MED OILS OF LIFE SLEEPING CREAM NYHET LANSERING 5 APRIL OILS OF LIFE INTENSELY REVITALISING SLEEPING CREAM GE HUDEN NY KRAFT NÄR DU SOVER ANSIKTE,

Läs mer

AKNE FÅR ALDRIG STOPPA DIG

AKNE FÅR ALDRIG STOPPA DIG AKNE FÅR ALDRIG STOPPA DIG Har du finnar eller akne? Då är du inte ensam. Oftast börjar det i puberteten vilket kan vara en känslig tid för många. Vid 15 18-års ålder brukar aknen vara som värst för att

Läs mer