Synpunkter från Trygghetsvandring 17 februari 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Synpunkter från Trygghetsvandring 17 februari 2015"

Transkript

1 Synpunkter från Trygghetsvandring 17 februari 2015 Deltagare: ca 15 personer som representerade pensionärs- och handikapprörelsen i Uddevalla, medborgarförslagsställaren Ann-Britt Pettersson och tjänstemän från tekniska kontorets stab och gata och park. OBS: Synpunkter, förslag till åtgärd och graderingen av allvaret i synpunkten är deltagarnas egna. Förvaltningens svar är kommunens svar på föreslagna åtgärder. Förslagen rör både tekniska kontorets gata och park som ansvarar för själva infrastrukturen, medan omkringliggande service oftast är kultur och fritids ansvar. Synpunkterna som rör kultur och fritid kommer att framföras till förvaltningen. De grönmarkerade svaren kommer gata och park att titta på inom ordinarie underhållsbudget under Skyddsräcke saknas mellan damernas och herrarnas badstränder. Längs trädäckets början (på vänster hand) saknas också en mindre sträcka skydd Förslag till åtgärd: Något enkelt, t ex en tross som avgränsar promenaden från klippor och vatten. Komplettera med skydd vid trädäckets början. Förvaltningens svar: Åtgärden kan genomföras efter att idén vägts in i gata och parks framtida investeringsåtgärder. Utseendet på skyddet ska harmonisera med övriga delar av Strandpromenaden. Sträckan på själva trädäcket kan förefalla mest nödvändigt. Här bör nuvarande räcke kunna förlängas de meter det handlar om. 2. Skyltningen är förfärlig. Namnskylten med bidragsgivare och andra informationsskyltar är solblekta, sönderslagna och anskrämliga. Förslag till åtgärd: Byt ut eller ta bort

2 Förvaltningens svar: Nya namnskyltar är inköpta och ska monteras under 2015/2016. För övrig skyltning behöver kultur och fritid och tekniska kontoret samt övriga intressenter se över samtliga tavlor. Vi delar uppfattningen om att många är mycket slitna och behöver ersättas, kompletteras eller helt tas bort. Frågan lyfts in den pågående områdesplaneringen för hela Bodeleområdet och synpunkterna framförs till kultur- och fritid. 3. Gruset kan vara svårt att ta sig fram i med vanlig rullstol. Fel sten. Förslag till åtgärd: byt ut underlaget eller skapa en korridor med annat underlag för rullstolar och kanske barnvagnar. Förvaltningens svar: Vi avser inte i dagsläget att byta grusunderlag på Strandpromenaden. Frågan om en korridor för rullstolar får vägas in i gata och parks framtida investeringsåtgärder. 4. För få toaletter längs Strandpromenaden. Det finns dessutom ingen handikapptoalett. Förslag till åtgärd: Ställ upp ytterligare en bajamaja i Skeppsviken, komplettera med en handikapptoalett vid t ex den pir som finns vid slutet av trädäcket på väg mot Snäckan., på gränsen till akut

3 Förvaltningens svar: Vi har nyligen anlagt en ny handikappanpassad toalett i anslutning till Mobil Oil i Skeppsviken. Det finns en handikappanpassad toalett vid Snäckan. Ej hanidkappanpassade toaletter (bajamajor) finns sommartid att använda vid Rödön (1 st), vid badplatsen på Lindesnäs (2 st), Gustafsberg vandrarhem (flera stycken), Sörkullen (1 st), Bodele (2 st), Skeppsviken (1 st) och vid caféet på Svenskholmen. Det får anses vara tillräckligt (möjligen kan antalet bajamajor vid Skeppsvikens populära badplats kompletteras med ytterligare en). Åsikten förs vidare till kultur och fritid som har ansvaret för sommartoaletterna. 5. Rusta handikappbadet vid herrarnas badstrand. Det finns en utmärkt badstrand vid Mollön, men glöm inte de handikappades möjligheter till bad längs Strandpromenaden Förslag till åtgärd: utveckla rampen och omkringliggande område för möjligheter till ett mer handikappvänligt bad på herrarnas strand. Lägg gärna någon form av halkskydd på rampen. Förvaltningens svar: Ansvaret ligger på kultur och fritid. Förslaget bedöms av tekniska kontoret som vällovligt även om ansvaret inte är vårt. Alla badplatser är KULF ansvariga för. 6. Infarten till parkeringen uppe vid gamla stadscampingen är undermålig, gropig och blöt. Förslag till åtgärd: fyll upp och snygga till infarten Förvaltningens svar: Gata och Park ser genast över synpunkten och bedömer därefter behoven av insatser. Ligger inom ordinarie underhållansvar. 7. Ett slukhål finns till höger om trädäckets början. Här kan man trampa snett och skada fot och ben. Förslag till åtgärd: Åtgärda slukhålet Förvaltningens svar: Åtgärder bör ses över snarast inom ramen för ordinarie underhåll.

4 8. Trädäckets kanter är mossbevuxna och blir hala, lutningen i brodelen är ganska brant. Förslag till åtgärd: Lägg ett cm halkskydd i form av t ex ett nät längs ena kanten så gamla känner trygghet att gå utan att halka. Förvaltningens svar: I dagsläget planeras inget halkskydd längs strandpromenaden. Vi har inte upplevt att problemet är så stort att det betraktas som nödvändigt. 9. Bänkarna som sitter placerade en bit upp längs bergväggen är jättetrevliga även om inte alla kommer upp. Förslag till åtgärd: Fler liknande sittplatser. Allvar: Önskvärd Förvaltningens svar: gata och park föreslås se över möjligheten att skapa ytterligare sittplatser fästa i bergväggen.

5 10. Det hade varit trevligt med någon form av konst längs vägen Förslag till åtgärd: låt någon duktig ung smycka delar av bergvällen eller ta in någon duktig stenhuggare som kan få göra något trevligt. Förvaltningens svar: Förslaget får vägas in i gata och parks framtida investeringsåtgärder med idéer om vidareutveckling av belysning (effekt- och trygghetsbelysning). Konstnärlig utsmyckning är i grunden kultur och fritids ansvar. Gata och park menar att det första som bör åtgärdas ur försköningssynpunkt är att ersätta de mycket slitna och tråkiga informationsskyltarna längs promenaden. Synpunkten förmedlas till kultur och fritid. 11. Folk grillar på trädäcket och förstör, dessutom föreligger brandrisk. Förslag till åtgärd: sätt upp en eller flera skyltar längs trädäcket som förbjuder grillning och hänvisa till de fina grillborden. Förvaltningens svar: Gata och park får i uppdrag att ordna detta inför nästa säsong i samband med översyn av samtliga skyltar längs strandpromenaden tillsammans med kultur och fritid. 12. Saknas en skylt för hundbadplatsen Förslag till åtgärd: Sätt upp en eller två skyltar vid hundbadplatsen Förvaltningens svar: Kultur och fritid äger ansvaret för kommunens badplatser, för såväl hundar som människor. I samband med översyn av samtliga skyltar längs strandpromenaden så föreslås att kultur och fritid avväger åtgärder för detta. 13. Gångvägen vid Bodele (svängen vid nedfarten) lutar för mycket. Förslag till åtgärd: Fyll upp för ett jämnare underlag Förvaltningens svar: Doseringen av kurvan kan ses över inom ramen för ordinarie underhåll och bedömningen av priset samt de kringliggande markförändringarnas betydelse (höjer man i ena änden får man ändra i den andra eftersom hela området lutar) får avgöra om och när insatsen görs.

6 14. Vid den gula sommarstugan strax innan Sörkullen och vid fattigbadhuset på Gustafsberg saknas skyltar som ber om visad hänsyn när man använder cykel. Förslag till åtgärd: Sätt upp en skylt i varsin ände om Sörkullen med uppminingen om att leda cykeln. Allvar: Nödvändig, på gränsen till akut Förvaltningens svar: Gata och park får i uppdrag att ordna med detta inför nästa säsong i samband med översyn av samtliga skyltar längs strandpromenaden tillsammans med kultur och fritid. 15. I slingan runt Sörkullen är underlaget mycket dåligt, stora hål och sprickor är farliga. Det är en omtyckt badplats även om det inte tillhör själva Strandpromenaden. Förslag till åtgärd: Laga de farliga hålen för allas säkerhet Allvar: Nödvändig Förvaltningens svar: Kultur och fritid ansvarar för badplatsen, frågan vidarebefordras, men vi ställer oss positiva till att genomföra insatsen på uppdrag av kultur och fritid.

7 16. Träbron över Bodelebäcken behöver åtgärdas, den sviktar och blir en tvättbräda för de i rullstol. Förslag till åtgärd: Sätt en underlöpare under bromiten för ökad stabilitet Allvar: Önskvärd Förvaltningens svar: Förslaget får hanteras inom prioriteringen av ordinarie ram för underhållsinsatser för Strandpromenaden. Möjligen kan arbetet ses över i samband med att ett nytt gångstråk mellan Strandpromenaden och Gustafsbergsvägen, längs Bodelebäcken, genomförs. 17. Vägen från badplatsen på Sörkullen är under all kritik, den är för smal, den är ojämn, den är dåligt belyst och farlig utan räcke. Dessutom sticker bänkarna ut på ett otäckt sätt som riskerar att få skadeföljder. Förslag till åtgärd: Vägen behöver breddas, ett skyddsräcke av något slag behöver sättas upp längs vägkanten, underlaget förbättras och bänkarna flyttas så de inte utgör en fara. Allvar: Akut Förvaltningens svar: Denna del av Strandpromenaden har aldrig varit ämnad som väg, vilket förklarar områdets bristfälliga säkerhet och estetiska kvalité. Vi delar dock deltagarnas syn på området och precis som medborgarna ser vi att det är den mest nödvändiga insatsen av samtliga som framkommit under trygghetsvandringen. Det är samtidigt en stor insats med omfattande kostnader som idag inte bedöms kunna inrymmas inom gata och parks budget. Det krävs omfattande utfyllnad och ett helt nytt underlag. Området är dessutom en populär badplats och ska dessa insatser genomföras bör man ta ett helhetsgrepp runt dess estetik och funktion. Vi föreslår därför att gata och park får i uppdrag att titta närmare på området i sin helhet, tillsammans med kultur och fritid och den pågående områdesplaneringen för Bodeleområdet. I uppdraget ska förutom skisser på tekniska möjligheter också en tydlig kalkyl för insatsernas ekonomiska följder levereras inför budgetprocessen På detta sätt kan vi också bedöma genomförbarheten för insatserna och vid behov lyfta behov av nya investeringsmedel för genomförandet. Vi tror dock att det skulle vara en både säkerhetsmässigt och estetiskt tilltalande insats som gynnar området i sin helhet.

8 Fram till genomförandet bör dock bänkarna som sticker ut igångvägen åtgärdas för at ndvika olyckor och skador

9

Fittja äng och Alby ängspark

Fittja äng och Alby ängspark Naturen på lika villkor Fittja äng och Alby ängspark Botkyrka kommun Fittja äng Alby ängspark INVENTERINGSRAPPORT Datum: 31/8 2016 Detta är ett gemensamt projekt mellan Botkyrka kommun, Stockholms läns

Läs mer

Årike Fyris naturreservat

Årike Fyris naturreservat Årike Fyris naturreservat Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad 2019-10-01. i + 1 Övre Föret 2 Fågelplattformen 3 Utsikt på Ultunaåsen 1 0 Karta med

Läs mer

Tillgänglighet. http://www.hembygd.se/tillganglighet. Fysiska hinder

Tillgänglighet. http://www.hembygd.se/tillganglighet. Fysiska hinder Fysiska hinder Att hitta inom området För att besökare med funktionsnedsättning ska hitta inom området krävs tydlig information. För att synskadade och blinda ska kunna ta till sig information kan man

Läs mer

Trygghetsvandring i Piteå 2011-09-26 Rosvik Kring skolan och sporthallen

Trygghetsvandring i Piteå 2011-09-26 Rosvik Kring skolan och sporthallen Trygghetsvandring i Piteå 2011-09-26 Rosvik Kring skolan och sporthallen Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vid trygghetsvandringar upptäcker man många saker

Läs mer

Tungelsta trädgårdspark

Tungelsta trädgårdspark Naturen på lika villkor Tungelsta trädgårdspark Haninge kommun INVENTERINGSRAPPORT Datum: 31/8 2016 Inventerare Katrin Jones Hammarlund Med från föreningen Folk och Trädgård i Tungelsta: Jan Sandh Projekt

Läs mer

Flyinge. Inventering och åtgärdsförslag enligt Enkelt avhjälpta hinder

Flyinge. Inventering och åtgärdsförslag enligt Enkelt avhjälpta hinder Flyinge Inventering och åtgärdsförslag enligt Enkelt avhjälpta hinder Juni-juli 2006 Inventering av viktiga stråk Stråk Drabbade Problem 1 Västergård Ljungbjersvägen. Foto 1:1-1:6 Visuell sidoavgränsning

Läs mer

Tillgänglighetsplan för allmänna platser i tätorterna Edsbyn och Alfta

Tillgänglighetsplan för allmänna platser i tätorterna Edsbyn och Alfta Tillgänglighetsplan för allmänna platser i tätorterna Edsbyn och Alfta Förord Alla människor är rörelsehindrade under någon del av livet. Under det första året sker transporten i en rullstol som kallas

Läs mer

Trygghetsvandring i Surte den 9 november 2010

Trygghetsvandring i Surte den 9 november 2010 Trygghetsvandring i Surte den 9 november 2010 Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandring är en metod som ger människor möjlighet att påverka sin närmiljö. Olika grupper kan ta initiativet till att

Läs mer

Att ta bort enkelt avhjälpta hinder!

Att ta bort enkelt avhjälpta hinder! Att ta bort enkelt avhjälpta hinder! Förslag till åtgärder för att förbättra tillgängligheten i Söderköpings kommun Bakgrund I vårt land ska gator, parker, torg, handels- och kulturnäringar samt andra

Läs mer

138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande

138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande Blanketter för publikundersökning fanns att hämta på Bella Gästis och att ladda ned från hemsidan. 138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande (under perioden 9 juli 30 september hämtades ca. 4600

Läs mer

Vi anpassar gatumiljön för alla

Vi anpassar gatumiljön för alla Vi anpassar gatumiljön för alla Kollektivtrafik för alla Göteborgs Stad Trafikkontoret, Färdtjänsten och Västtrafik genomför tillsammans ett projekt för att förbättra kollektivtrafiken. Inom ramen för

Läs mer

Dalkarlskärret i Hammarskog

Dalkarlskärret i Hammarskog Dalkarlskärret i Hammarskog Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad 2019-08-07 2. Fågeltornet väster om grillplatsen. 3. Fågeltornet norr om grillplatsen.

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-06-10

Sammanträdesdatum 2015-06-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Sammanträdesrum Moberg i Kommunhuset, Avslutade med att titta på utställning på Centrumtorget kl.08:30 12:00. Per Sigvardsson, (S)

Läs mer

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder)

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ej beslutade åtgärder, prioriteringar från höstmötet 2017. Övriga idéer är inte rangordnade. Förskola och skola Större skola, större matsal och bättre underhåll

Läs mer

Hågadalen Nåsten. Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad Ravinen vid Kvarnbofallet

Hågadalen Nåsten. Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad Ravinen vid Kvarnbofallet Hågadalen Nåsten Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad 2019-06-27 1. Ravinen vid Kvarnbofallet 2. Kung Björns hög 3. Fjärilsstigen i + X 1. Ravinen vid

Läs mer

Sammanställning av genomförda eller pågående åtgärder

Sammanställning av genomförda eller pågående åtgärder 1 (7) Sammanställning av genomförda eller pågående åtgärder Plats Problem 1. Generellt Fastighetsägare sköter inte sina uppgifter tillexempel klipper ner sina häckar till rätt längd, blir svårt att se

Läs mer

PitePanelen. Rapport 3. - Vad tycker panelen om gångfartsområden efter Storgatan

PitePanelen. Rapport 3. - Vad tycker panelen om gångfartsområden efter Storgatan PitePanelen Rapport 3 - Vad tycker panelen om gångfartsområden efter Storgatan April 2009 Anna Lena Pogulis Ekonomikontoret 1.0 Inledning I Storgatans ombyggnad har två etapper genomförts vilket innebär

Läs mer

Uppföljning

Uppföljning Trygghetsvandring runt Grisbergets motionsspår 2013-10-30 Uppföljning 2014-11-06 Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vid trygghetsvandringar upptäcker man många

Läs mer

Tillgänglighetspromenaden genomfördes en solig eftermiddag med företrädare från funktionshinderföreningar, Politiken, näringsidkare och tjänstemän.

Tillgänglighetspromenaden genomfördes en solig eftermiddag med företrädare från funktionshinderföreningar, Politiken, näringsidkare och tjänstemän. Tillgänglighetspromenad Plats: Vita Sandar Datum: 3 maj 2017 Tillgänglighetspromenaden genomfördes en solig eftermiddag med företrädare från funktionshinderföreningar, Politiken, näringsidkare och tjänstemän.

Läs mer

3. Checklista för allmänna platser

3. Checklista för allmänna platser 3. Checklista för allmänna platser Nr. KONTROLLPUNKTER 11 MARKBELÄGGNINGAR (12 ) 11.1 Förekommer ojämna markbeläggningar som utgör hinder för personer i rullstol eller med rollator? (T.ex. löst grus eller

Läs mer

Anders Siljelöf 08-523 028 62 Anders.siljelof@sodertalje.se

Anders Siljelöf 08-523 028 62 Anders.siljelof@sodertalje.se 1 (3) 2011-05-31 Tjänsteskrivelse Kontor Kultur- och fritidskontoret Handläggare Anders Siljelöf 08-523 028 62 Anders.siljelof@sodertalje.se Kultur- och fritidsnämnden Fortsatt satsning på spontanidrotten

Läs mer

Trygghetsvandring i Bohus den 29 november 2007

Trygghetsvandring i Bohus den 29 november 2007 Trygghetsvandring i Bohus den 29 november 2007 Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandring är en metod som ger människor möjlighet att påverka sin närmiljö. Olika grupper kan ta initiativet till att

Läs mer

Trygghetsvandring området kring busstationen En vandring i området kring bowlrampen, OK macken, Big Boy och busstationen.

Trygghetsvandring området kring busstationen En vandring i området kring bowlrampen, OK macken, Big Boy och busstationen. Trygghetsvandring området kring busstationen 2012-05-31 En vandring i området kring bowlrampen, OK macken, Big Boy och busstationen. Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare

Läs mer

Trygghetsvandring runt Grisbergets motionsspår

Trygghetsvandring runt Grisbergets motionsspår Trygghetsvandring runt Grisbergets motionsspår 2013-10-30 Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vid trygghetsvandringar upptäcker man många saker som man annars

Läs mer

Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut.

Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut. Elenore Bjelke Trafikplanering 08-508 260 35 elenore.bjelke@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2012-03-15 Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut.

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING

SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING och synpunkter från samtal och vandringar med boende, besökare i olika åldrar VISION Trygg omgivning, levande torg och välkomnande entréer För att uppnå märkbara förändringar

Läs mer

Slätmossens naturpark

Slätmossens naturpark Naturen på lika villkor Slätmossens naturpark Haninge kommun INVENTERINGSRAPPORT Datum: 26/9 2016 Inventerare Katrin Jones Hammarlund Med från kommunen: Petra Lindvall Projekt Naturen på lika villkor Utförare

Läs mer

Analys - problem. Ytan mellan cirkulationen och torget upplevs som rörig med dess mångfald av olika markmaterial och utrustningsdetaljer.

Analys - problem. Ytan mellan cirkulationen och torget upplevs som rörig med dess mångfald av olika markmaterial och utrustningsdetaljer. Analys - aktivitet Lite bakgrund till hur vi har tänkt. Stora delar av Kanaltorget ligger i skugga framåt eftermiddagen. Något som gör att man vill dra sittplatser österut, mot Byälven. (Solgränsen är

Läs mer

Norr Mälarstrands kajpromenad, Genomförandebeslut. 1. Trafiknämnden ger kontoret i uppdrag att bygga om kajpromenaden enligt redovisat förslag.

Norr Mälarstrands kajpromenad, Genomförandebeslut. 1. Trafiknämnden ger kontoret i uppdrag att bygga om kajpromenaden enligt redovisat förslag. Kontaktperson Erika Björnsson Gatuavdelningen Centrala distriktet Telefon: 08-508 265 41 erika.bjornsson@tk.stockholm.se Till Trafiknämnden 2006-05-16 Norr Mälarstrands kajpromenad, Genomförandebeslut

Läs mer

Funderar du på en uteservering i år? Här finns information och kontaktuppgifter

Funderar du på en uteservering i år? Här finns information och kontaktuppgifter Funderar du på en uteservering i år? Här finns information och kontaktuppgifter Uteserveringar Sommartid blomstrar folklivet och man sitter gärna ute och äter eller dricker en kaffe. Uteserveringar lockar

Läs mer

i + Kalmarnäs naturreservat Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i naturreservatet. Uppdaterad

i + Kalmarnäs naturreservat Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i naturreservatet. Uppdaterad Kalmarnäs naturreservat Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i naturreservatet. Uppdaterad 2019-09-05 i + 1. Utsiktsplatsen på Vattunödsberget 2. Äventyrsbanan 3. Grillplatsen

Läs mer

Åtgärder för att tillgänglighetsanpassa Brunnbybadet och Särstabadet FKN-2013/108

Åtgärder för att tillgänglighetsanpassa Brunnbybadet och Särstabadet FKN-2013/108 Britta Lästh Ordförandens förslag Diarienummer Fritid- och kulturnämndens Datum FKN-2013/108 ordförande 2014-05-28 Fritid- och kulturnämnden tillika demokratinämnden Åtgärder för att tillgänglighetsanpassa

Läs mer

Sammanställning av synpunkter inkomna vid vandring i Lenhovda 2013 04 02

Sammanställning av synpunkter inkomna vid vandring i Lenhovda 2013 04 02 2013-04-03 Synpunkter Lenhovda Sammanställning av synpunkter inkomna vid vandring i Lenhovda 2013 04 02 TILLGÄNGLIGHET Trottoarerna i centrum är inte tillgänglighetsanpassade vilket gör det svårt för äldre

Läs mer

DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN

DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN Arbete pågår med att ta fram en utvecklingsplan för Hertsön/ Lerbäcken. För att ta reda på vad de som bor i området tycker är viktigast har Luleå kommun bjudit in till ett

Läs mer

Onsdagen den 1 oktober 2014 Upprättat Reviderat

Onsdagen den 1 oktober 2014 Upprättat Reviderat Trygghetsvandring på Hertsön Onsdagen den 1 oktober 2014 Upprättat 2014-10-22 Reviderat 2014-12-05 Vad är det här för dokument? En trygghetsvandring är när en grupp människor promenerar en förbestämd slinga,

Läs mer

Tillgänglighet i Ålsjöns naturreservat, Söderhamn

Tillgänglighet i Ålsjöns naturreservat, Söderhamn Tillgänglighet i Ålsjöns naturreservat, Söderhamn Parkerings- och angöringsplats Det finns 2-3 handikapparkeringar, ytorna täcker >5% av parkeringarna. Handikapparkering finns nära entré/informationsplatsen.

Läs mer

A B C D E. Stadsmiljö- och planeringsavdelningen N ORRMALMS. Vasaparken, fördjupat program västra delen - svar på remiss från trafikkontoret

A B C D E. Stadsmiljö- och planeringsavdelningen N ORRMALMS. Vasaparken, fördjupat program västra delen - svar på remiss från trafikkontoret A B C D E Stadsmiljö- och planeringsavdelningen N ORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING Handläggare: Victoria Zimmermann Grönros Tfn: 08-508 09 021 TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2005-10-05 DNR: 305-640/2005 Till

Läs mer

Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2015

Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2015 Bilaga till Verksamhetsplan 2015 Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2015 UNDERHÅLLETS PRIORITERINGAR För 2015 avser vi att sätta upp nya farthinder på Nedre Dalhuggevägen. Vita Pollare är inköpta.

Läs mer

Nockebyhov. Nockebyhov - Landskaps-PM. Landskaps-PM FÖRHANDSKOPIA Sofia Sandqvist I Therese Sundqvist I tengbom.se

Nockebyhov. Nockebyhov - Landskaps-PM. Landskaps-PM FÖRHANDSKOPIA Sofia Sandqvist I Therese Sundqvist I tengbom.se Nockebyhov Landskaps-PM 1 Sofia Sandqvist I Therese Sundqvist I Entré Judarskogen Innehåll C.4 Ny parkväg förbi Nockebyhovsskolan...3 B.3 E.1. Ny parkväg från Nockebyhovsskolan mot Gubbkärrsskogen...4 A.4

Läs mer

Skutans fågeltorn INVENTERINGSRAPPORT. Haninge kommun. Naturen på lika villkor. Datum: 27/9 2016

Skutans fågeltorn INVENTERINGSRAPPORT. Haninge kommun. Naturen på lika villkor. Datum: 27/9 2016 Naturen på lika villkor Skutans fågeltorn Haninge kommun INVENTERINGSRAPPORT Datum: 27/9 2016 Inventerare Katrin Jones Hammarlund Med från kommunen: Joakim Sjöqvist Projekt Naturen på lika villkor Utförare

Läs mer

Tillgängliga verksamheter i en stad för alla

Tillgängliga verksamheter i en stad för alla Tillgängliga verksamheter i en stad för alla Tips på hur du kan göra din verksamhet framkomlig och välkomnande för personer med funktionsnedsättning Stockholm en stad för alla Stockholms stad arbetar

Läs mer

Anteckningar från trygghetsvandring den 2 mars kl 18:30-20:30 på området Altona

Anteckningar från trygghetsvandring den 2 mars kl 18:30-20:30 på området Altona Anteckningar från trygghetsvandring den 2 mars kl 18:30-20:30 på området Altona Deltagare: Yvonne Lubera, kontaktombud grannsamverkan Altona by. Paavo Vepsä, kontaktombud grannsamverkan Altona by. Carina

Läs mer

UTREDNING Certifikatet Tillgängligt i Esbo för företag och tjänster

UTREDNING Certifikatet Tillgängligt i Esbo för företag och tjänster UTREDNING Certifikatet Tillgängligt i Esbo för företag och tjänster 1 (5) ANVISNINGAR Vänligen skicka den ifyllda blanketten per e-post till adressen esteeton.espoo@espoo.fi Syftet med blanketten är att

Läs mer

Bra platser Park/gräsytan mitt emot Rohman Haas är en bra mötesplats för mammor och barn.

Bra platser Park/gräsytan mitt emot Rohman Haas är en bra mötesplats för mammor och barn. 1(6) Teknik- och serviceförvaltningen Datum 2013-11-14 Handläggare Emilia Löfgren Er Referens Vår Referens Sammanfattning av inkomna synpunkter vid dialogmötet om Öster den 22 oktober 2013 Bra platser

Läs mer

Tillgänglighetspromenaden vänder sig till ledamöter i Kommunala funktionshinderrådet, ritningsgranskarrådet och särskilt inbjudna.

Tillgänglighetspromenaden vänder sig till ledamöter i Kommunala funktionshinderrådet, ritningsgranskarrådet och särskilt inbjudna. 1 Tillgänglighetspromenad 5 september 2016 Plats: Dalslands konstmuseum och Dalslands center. Tillgänglighetspromenaden vänder sig till ledamöter i Kommunala funktionshinderrådet, ritningsgranskarrådet

Läs mer

Strömparterren, kompletterande åtgärder för parkens utveckling och framtida funktion. Genomförandebeslut.

Strömparterren, kompletterande åtgärder för parkens utveckling och framtida funktion. Genomförandebeslut. Bodil Hammarberg Stadsmiljö 08-508 265 24 bodil.hammarberg@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2013-02-07 Strömparterren, kompletterande åtgärder för parkens utveckling och framtida funktion.

Läs mer

Nu är det dags! Tillsammans gör vi Kungsbacka tillgängligt

Nu är det dags! Tillsammans gör vi Kungsbacka tillgängligt Nu är det dags! Tillsammans gör vi Kungsbacka tillgängligt Nu är det dags! Har du som fastighetsägare satt dig in i frågan om enkelt avhjälpta hinder? Om inte så är det hög tid nu! Varför denna broschyr?

Läs mer

Trygghetsvandring Malmköping Maj 2011

Trygghetsvandring Malmköping Maj 2011 Trygghetsvandring Malmköping Maj 2011 Gunilla Malmqvist Brottsförebyggare Flens kommun 0 Bakgrund Att minska brottsligheten samt öka tryggheten i Flens kommun är ett prioriterat område för både polisen

Läs mer

Sammanfattning av samhällsbyggnadsförvaltningens kundenkät 2012

Sammanfattning av samhällsbyggnadsförvaltningens kundenkät 2012 Sammanfattning av samhällsbyggnadsförvaltningens kundenkät 2012 Svarsfrekvens Ålder: Kön Område Totalt 48 svar varav 23 fullständiga Cirka 48% har besvarat hela enkäten 0-18 0% 19-29 4,35% 30-39 13,04%

Läs mer

Strategi för en äldrevänlig stad. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Strategi för en äldrevänlig stad. Svar på remiss från kommunstyrelsen Trafikplanering miljö Tjänsteutlåtande Tjänsteutlåtande Dnr T2018-00227 Dnr T2018-00227 2018-01-08 2018-01-08 Handläggare Fariba Daryani Trafikplanering 08-508 400 34 Till Trafiknämnden 2018-03-08 Katharina

Läs mer

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor Plats och tid Ryttaren Söderrummet kl. 13:00-16:20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kenneth Engelbrektsson

Läs mer

Protokoll från sammanträde handikapprådet

Protokoll från sammanträde handikapprådet Handikapprådet PROTOKOLL Protokoll från sammanträde handikapprådet Tid och plats Torsdagen den 21 februari 2013, kl. 15.00 16.45 Samlingssalen Frustunagården, Gnesta Ledamöter Kristina Dellrud, Mats Dellrud

Läs mer

Trygghetsvandring. Summering förslag

Trygghetsvandring. Summering förslag Trygghetsvandring En sammanställning av trygghetsvandringen den23 oktober 2013 kl 18.00 Inbjudan riktade sig till pensionärer och det kom ca 20 st. Från kommunen deltog Bjarne Hurtig från tekniska, Mona

Läs mer

Motion av Mohamad Hassan (L) om hur kommunen ska hantera avstängningar av gator vid ombyggnation

Motion av Mohamad Hassan (L) om hur kommunen ska hantera avstängningar av gator vid ombyggnation KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per (KLK) Ådegren Ann-Britt (SBF) Datum 2016-08-11 Diarienummer KSN-2015-2370 Kommunstyrelsen Motion av Mohamad Hassan (L) om hur kommunen ska hantera avstängningar

Läs mer

Masterplan G O LFKLU B B. Hudiksvalls Golfklubb

Masterplan G O LFKLU B B. Hudiksvalls Golfklubb Masterplan Hudiksvalls Golfklubb HUDIKSVALLS G O LFKLU B B Masterplanen är framtagen av Carl Heed, Peter Barås, Sven-Olof Lindgren, Daniel Westling och Filip Modig. Med synpunkter från Bankonsulent Kim

Läs mer

Anteckningar från trygghetsvandring den 8 mars kl 18:30-21 i Stadsparken samt Tvättebäcksparken, bussterminalen och LP Hanssons väg

Anteckningar från trygghetsvandring den 8 mars kl 18:30-21 i Stadsparken samt Tvättebäcksparken, bussterminalen och LP Hanssons väg Anteckningar från trygghetsvandring den 8 mars kl 18:30-21 i Stadsparken samt Tvättebäcksparken, bussterminalen och LP Hanssons väg Deltagare: Jerker Alfredsson, grannsamverkan Blomstervägen. Pär Hylander,

Läs mer

Information och bestämmelser om badplatsen vid: Mörudden

Information och bestämmelser om badplatsen vid: Mörudden Mörudden - Dykning från pir med dolda stenblock under ytan. - Dykning från bryggor med lågt vatten. - Bad i hamninloppet och från ångbåtsbryggan = Kollisionsrisk. - Skiftande vattendjup. - Mycket folk

Läs mer

Cykel nöjdhetsmätning

Cykel nöjdhetsmätning SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE Cykel nöjdhetsmätning November 2015 Cykel nöjdhetsmätning November 2015 Madelene Håkansson Citera gärna ur skriften men ange källa Författaren och Gävle kommun [årtal XXXX] Grafisk

Läs mer

Trygghetsvandring i Piteå 2011-05-30 Furunäset - Lusthusbacken

Trygghetsvandring i Piteå 2011-05-30 Furunäset - Lusthusbacken Trygghetsvandring i Piteå 2011-05-30 Furunäset - Lusthusbacken Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vid trygghetsvandringar upptäcker man många saker som man annars

Läs mer

Lyft vagnen upp på stolen utan att använda någon ramp. Mät hur mycket kraft som används vid lyftet.

Lyft vagnen upp på stolen utan att använda någon ramp. Mät hur mycket kraft som används vid lyftet. Enkla maskiner 1 Enkla maskiner...2 Lutande plan...2 Kil...2 Skruv...3 Hävstång...4 Hjul...6 Block...7 Pröva dragkampen...7 Fjäder...8 Enkla maskiner Redan på stenåldern började mänskorna uppfinna maskiner

Läs mer

Mariehamn för alla. Resultat från tillgänglighetsinventering 2015

Mariehamn för alla. Resultat från tillgänglighetsinventering 2015 Mariehamn för alla Resultat från tillgänglighetsinventering 2015 Innehåll Om inventeringen Stadsbiblioteket Mariebad Färjeterminalen Västerhamn Sjökvarteret Strandpromenaden Mariehamns stad: - Gator och

Läs mer

Trygghetsvandring runt Strömbackaskolan 2014-09-10

Trygghetsvandring runt Strömbackaskolan 2014-09-10 Trygghetsvandring runt Strömbackaskolan 2014-09-10 Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vid trygghetsvandringar upptäcker man många saker som man annars inte tänker

Läs mer

TILLGÄNGLIGHET I ABISKO NATIONALPARK

TILLGÄNGLIGHET I ABISKO NATIONALPARK TILLGÄNGLIGHET I ABISKO NATIONALPARK I Abisko är naturen nära. I den här foldern beskriver vi två turer i nationalparken där tillgängligheten är anpassad på olika sätt. Välkommen! Till Sveriges nationalparker

Läs mer

Trygghetsvandring tankar på vägen

Trygghetsvandring tankar på vägen Trygghetsvandring tankar på vägen 1 LÄTT SVENSKA Innehåll Sätt ner foten för ett tryggt, jämställt och mer demokratiskt samhälle... 3 Din kunskap behövs!... 4 Förmöte... 5 Andra mötet vandringen... 5 Avslutande

Läs mer

KALLELSE 2012-04-02. Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum Röd, 2012-04-02, kl 16:00. Sekreterare. Beslutsärenden Sid

KALLELSE 2012-04-02. Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum Röd, 2012-04-02, kl 16:00. Sekreterare. Beslutsärenden Sid KALLELSE 2012-04-02 1 (1) Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum Röd, 2012-04-02, kl 16:00 Ärenden: Enligt föredragningslistan nedan Christer Örning Ordförande Nermina

Läs mer

Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel

Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel Tekniska nämnden 2008 12 11 147 376 Tekniska nämndens arbetsutskott 2008 11 27 218 495 Dnr 2008/457.30 Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel Bilagor: Yttrande, Polismyndigheten Yttrande,

Läs mer

Policy för papperskorgar & askkoppar

Policy för papperskorgar & askkoppar Policy för papperskorgar & askkoppar Rapport 03-3 m. tillägg 05-7 Förord Materialet till denna rapport har tagits fram av Charlotte Horgby och bearbetats och slutförts av Anna Olsson, Parkoch naturförvaltningen.

Läs mer

Några frågor om dig själv

Några frågor om dig själv Några frågor om dig själv B Vi ber dig besvara frågorna om din hemkommun, KOMMUN. Har du flyttat till en annan kommun efter den DATUM vill vi att du besvarar frågorna rörande din tidigare hemkommun. Fråga

Läs mer

Tvättstugor och källargångar

Tvättstugor och källargångar 1 Tvättstugor och källargångar Tvättstugorna är viktiga, men känns eftersatta och otrygga. De upplevs ofta som trånga, smutsiga och osäkra. Öppna upp ytorna i tvättstugorna, ta bort onödiga väggar och

Läs mer

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Arbetar i Fagersjö Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Otrygga sluttningar Brist på besöksparkering Ungdomar tycker om Lidl Positiva och negativa platser Positivt

Läs mer

Det rätta skyddet för körbara gräsmattor & gru.

Det rätta skyddet för körbara gräsmattor & gru. Det rätta skyddet för körbara gräsmattor & gru www.cellbetong.se SALVAVERDE - UTFÖRANDE AV KÖRBARA GRÄSYTOR Utförande av en förstärkt gräsmatta med SALVAVERDE nätverk i PE HD: A) Lägg ut ett bärlager 10-15cm

Läs mer

Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010

Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010 Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010 Antagen av invånarna i Rydsnäs 2010-11-03. Ansvarig förtroendevald politiker: Anders Andersson Handläggare: Lennart Jonsson Arbetsmetod Planen har tagits

Läs mer

UTVECKLINGSPLAN KRISTDALABYGDEN

UTVECKLINGSPLAN KRISTDALABYGDEN UTVECKLINGSPLAN KRISTDALABYGDEN 2014-2020 ARBETSGRUPP INFRASTRUKTUR AKTIVITETER I UTVECKLINGSPLANEN VÄGAR VÄGSTANDARD CYKELSTIG TILL RÅSVIK 2015-05-30 1 Vägar & trafikmiljö Denna rapport innehåller ett

Läs mer

Bilaga 1. Nya färjeleder i Stockholm, Bergs oljehamn Frihamnen Utredning 100316

Bilaga 1. Nya färjeleder i Stockholm, Bergs oljehamn Frihamnen Utredning 100316 Bilaga 1. Nya färjeleder i Stockholm, Bergs oljehamn Frihamnen Utredning 100316 Sammanfattning Vägverket planerar en färjeled mellan Bergs oljehamn, Nacka, och Frihamnen, Stockholm. Syftet med färjeleden

Läs mer

Fisketips för dej som har funktionshinder 2011-02-08

Fisketips för dej som har funktionshinder 2011-02-08 Plats Bjevrödsdammarna Fulltofta Rt 90 Wgs 84 Anpassning Put and take-fiske med en tillgänglighetsanpassad strövslinga på 2 km i området. Den lämpligaste platsen att fiska är på en tillgänglighetsanpassad

Läs mer

Ulricehamns Golfklubb - förslag till banförbättringar. Bankommittén

Ulricehamns Golfklubb - förslag till banförbättringar. Bankommittén - förslag till banförbättringar Bankommittén Generellt: Vi skall alltid ta hänsyn till att vår bana är gammal, kort och med små greener. Detta skall vi bevara och låta vara vårt signum Bunkrar och bunkervallar

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

Protokoll Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor (KS)

Protokoll Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor (KS) Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor (KS) Plats och tid Sommarhemsskolan konferensrum kl. 13:00-16:10 Ledamöter Monica Bang Lindberg (L) Ronny

Läs mer

tillgänglighetsstandard

tillgänglighetsstandard Scandics tillgänglighetsstandard Här kan du ta del av vår tillgänglighetsstandard på 110 punkter. Den har tagits fram genom att vi noga följt gästens väg ända från parkeringen och vidare genom hela hotellet.

Läs mer

Tillgängligare i Visby Stift

Tillgängligare i Visby Stift Tillgängligare i Visby Stift INNEHÅLL SIDA Välkommen in! 3 Vad menas med tillgänglighet! 4 Vilka är vi? 5 Vad kan och skall församlingen göra? 6 Vilken ekonomisk hjälp kan församlingen få? 8 Förslag på

Läs mer

ENKÄT FÖR PLATSRUNDVANDRING

ENKÄT FÖR PLATSRUNDVANDRING SVENSKA STADSKÄRNORS BID-MODELL samverkan på frivilliga grunder ENKÄT FÖR PLATSRUNDVANDRING AV BID-OMRÅDET UTIFRÅN 5 FOKUSOMRÅDEN PLATSVARUMÄRKE FOKUSOMRÅDE 2 UTBUD AKTIVITETER, UPPLEVELSER & SERVICE UTBUD

Läs mer

Gestaltningsprogram till detaljplan för Frösjöstrand

Gestaltningsprogram till detaljplan för Frösjöstrand GESTALTNINGSPROGRAM Gestaltningsprogram till detaljplan för Frösjöstrand Översikt av planerad bebyggelse i Frösjöstrand. GESTALTNINGSPROGRAM Sid 1(5) Syfte Syftet med detaljplanen är att omvandla det befintliga

Läs mer

Synpunkter - Lanna badgruva - Samråd 2015-10-19

Synpunkter - Lanna badgruva - Samråd 2015-10-19 Synpunkter - Lanna badgruva - Samråd 2015-10-19 Alla gruppers samtliga synpunkter återges ordagrant i denna sammanställning. De är kategoriserade utifrån rubriker satta av kommunens tjänstemän. Syftet

Läs mer

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare kommun men också för att se hur invånarna

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-10-14 15 Plats och tid Hagby Ängar, 2014-10-14 kl. 15.00-16.35 Beslutande Kent Nilsson (S), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Gunbritt Lindén

Läs mer

Minimikrav på tillgänglighet till olika publika lokaler. Text med kursiv stil = ökat krav på lokaler som ägs eller hyrs av Region Skåne.

Minimikrav på tillgänglighet till olika publika lokaler. Text med kursiv stil = ökat krav på lokaler som ägs eller hyrs av Region Skåne. Minimikrav på tillgänglighet till olika publika lokaler. Text med kursiv stil = ökat krav på lokaler som ägs eller hyrs av Region Skåne. Parkeringsplats Finns parkering inom 25 m gångavstånd till publik

Läs mer

Trygghetsvandring på södra Hertsön

Trygghetsvandring på södra Hertsön Trygghetsvandring på södra Hertsön Onsdagen den 18 mars 2009 Upprättat 2009-03-30 Siffrorna på kartan anger plats för åtgärd, se i listan för vad problemet är och vem som är ansvarig. 20 19 21 18 17 16

Läs mer

En åtta genom byn. Bild 2. Swedbank. Bild 1. Fjäråsvägen. Bild 3. Tvärdalsvägen Bild 4. OK Rävenstugan Bild 5. En av våra Fänagator

En åtta genom byn. Bild 2. Swedbank. Bild 1. Fjäråsvägen. Bild 3. Tvärdalsvägen Bild 4. OK Rävenstugan Bild 5. En av våra Fänagator En åtta genom byn Sätilas centrum, i den meningen att det är mitt i byn, är vägskälet där Fjäråsvägen kommer upp från Storåns dalgång, och ansluter till vägen som antingen bär till Björlanda och Göteborg,

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret Tillgänglighet i gatumiljö 2007-2015. Bilaga 2 Riktlinjer för utformning

Samhällsbyggnadskontoret Tillgänglighet i gatumiljö 2007-2015. Bilaga 2 Riktlinjer för utformning Samhällsbyggnadskontoret Tillgänglighet i gatumiljö 2007-2015 Bilaga 2 Riktlinjer för utformning Allmänt Denna bilaga skall vara till hjälp vid val av åtgärder för att förbättra tillgängligheten i den

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I BJÖRKFORS DEN 6 OKTOBER 2008.

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I BJÖRKFORS DEN 6 OKTOBER 2008. MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I BJÖRKFORS DEN 6 OKTOBER 2008. Datum: 2008-10-06 Tid: 19.00 21.00 Plats: Allhuset Deltagare: 44 personer. Kommunalrådet Anders Ljung hälsar välkommen till kvällens

Läs mer

Diskriminering p.g.a. funktionshinder den 16 mars 2016, kl 10:00, vid AF Spånga Kista, Fagerstagatan 7, Lunda

Diskriminering p.g.a. funktionshinder den 16 mars 2016, kl 10:00, vid AF Spånga Kista, Fagerstagatan 7, Lunda Diskriminering p.g.a. funktionshinder den 16 mars 2016, kl 10:00, vid AF Spånga Kista, Fagerstagatan 7, Lunda Bristande tillgänglighet: Nedanstående brister i tillgängligheten beträffande den fysiska miljön

Läs mer

Grytåsa rullande kullar och betade backar

Grytåsa rullande kullar och betade backar VANDRINGSLEDER 1(11) Örkelljunga kommun turism@orkelljunga.se Hitta till Grytåsa parkeringar med gps: Grytåsa centrum: N 56 15.335 E 013 13.648 X: 1340249 Y: 6239380 Flinka sjö: N 56 15.320 E 013 15.283

Läs mer

PiteåPanelen. Rapport 8. Vinterväghållning. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret

PiteåPanelen. Rapport 8. Vinterväghållning. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret PiteåPanelen Rapport 8 Vinterväghållning April 2010 Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret 1.0 Svarsfrekvens Det är 89 personer 60 % av panelen som svarat deltagit i frågor kring vinterväghållning. Av

Läs mer

Ny årlig planeringsprocess för genomförande av länsplanen i Värmland. Bilaga 4. Sidor 2(5)

Ny årlig planeringsprocess för genomförande av länsplanen i Värmland. Bilaga 4. Sidor 2(5) 1(5) Ansökningsblankett om statlig medfinansiering - Värmland Ansökan om statlig medfinansiering enligt förordning (2009:237) om statlig medfinansiering till vissa regionala kollektivtrafikanläggningar

Läs mer

TRYGGHETSVANDRING I DALSJÖFORS

TRYGGHETSVANDRING I DALSJÖFORS SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING I DALSJÖFORS HÖSTEN 2013 BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET (BRÅ) STADSDEL ÖSTER TRYGGHETSVANDRINGAR - SDF ÖSTER För att klara s prioritering gällande säkerhet och trygghet för

Läs mer

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE 28 september 2015 Föredragningslista l (l) Sammanträde Plats och lid Bohusläns museum, kl. 12:30 måndagen den 28 september 2015 Ordförande sekreterare Föredragningslista Föredragande

Läs mer

DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött.

DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött. TRAFIKSITUATIONER I FIGEHOLM Arbetsgrupp: Disa Carlsson, Inger Nicklagård, Claes Zachrison DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött. 1. Trafiksituationen vid in/utfarten till

Läs mer

Kriterier för trygghetsboende. Antagna av kommunfullmäktige 24 februari 2014, 19

Kriterier för trygghetsboende. Antagna av kommunfullmäktige 24 februari 2014, 19 Kriterier för trygghetsboende Antagna av kommunfullmäktige 24 februari 2014, 19 Övergripande kriterier Trygghetsboende ska bestå av hyreslägenheter. Trygghetsboende innefattar ett socialt innehåll med

Läs mer

Sjöfartsverkets författningssamling

Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd om anpassning av passagerarfartyg med hänsyn till personer med funktionshinder; beslutade den 12 november 2004. SJÖFS 2004:25

Läs mer

Uppdragsledare: Sophie Cronquist Sida: 1 av 12 2015-02-10 2015-02-23. Datum: Rev: Upprättad av: Sophie Cronquist Granskad av: Fredrik Johnson

Uppdragsledare: Sophie Cronquist Sida: 1 av 12 2015-02-10 2015-02-23. Datum: Rev: Upprättad av: Sophie Cronquist Granskad av: Fredrik Johnson PM angående utbyggnad av befintlig parkering för detaljplan Ändring av detaljplan för fastigheten Uddared 1:63 m fl, Oscarshöjd, Lerums kommun, Västra Götalands län. Uppdragsledare: Sophie Cronquist Sida:

Läs mer