Att: se bilagd sändlista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2011-03-22. Att: se bilagd sändlista"

Transkript

1 Att: se bilagd sändlista Återkoppling av tidig dialog om sambandet Högdalen-Farsta Tisdagen den 11 januari 2011 medverkade du, i egenskap av representant för en lokal intresseförening, på ett tidigt dialogmöte om programarbete för sambandet Högdalen-Farsta. Stadsbyggnadskontoret och exploateringskontoret som arrangerade mötet vill tacka dig för ditt engagemang och deltagande på mötet! De synpunkter som kom fram på mötet ger staden ytterligare kunskap om området och hur det används, kan bevaras och utvecklas. Tillsammans med andra planeringsunderlag görs sedan avvägningar i planeringen. Som utlovat kommer här en sammanställning av det som framfördes på mötet och information om hur programarbetet fortlöper. Mötets upplägg Stadsbyggnadskontorets projektledare hälsade välkomna och inledde mötet med en kort presentation av projektet och förvaltningarnas uppdrag. Därefter delades deltagarna in i tre grupper för att diskutera en specifik frågeställning; Hur kan stadsdelarna i programområdet (Högdalen, Rågsved, Fagersjö, Hökarängen, Farsta strand, Farsta) utvecklas genom samband till omgivningen? Efter gruppsamtalen återsamlades mötesdeltagarna för att delge hela gruppen sina tankar. Dialogen avslutades med diskussion under ledning av en samtalsledare. Nedan finns en sammanställning av de informella synpunkter som framfördes under mötet: Grupp 1 Tunnelbanan borde förlängas från Hagsätra-Älvsjö alternativt annan spårförbindelse. Kraftledningen som går över bland annat Rågsved-Snösätra-Fagersjö borde grävas ner. Gränsvärdena för magnetfältet är sju gånger det tillåtna värdet. Barriärer som Magelungsvägen och järnvägen kan byggas över/under med ekodukter eller gångvägar för att skapa samband för både människor och djur. Bostäder ska inte byggas utan att grönstrukturen förbättras. Rågsved har inget att vinna på att byggas ihop med Fagersjö. Högdalen kan sammankopplas sydost. Området vid Magelungsvägen/Rågsvedsvägen skulle kunna bli en knutpunkt med pendeltågsstation och bebyggelse. Det är ett bättre läge för en pendeltågsstation än Fagersjö. Bygg bort fula områden och spara det vackra. Utveckla idrottsprofilen/friluftslivet/rekreationsområden.

2 2 (6) Restaurera Magelungen och muddra Fagersjöviken! Muddermassorna kan användas för att sanera marken på Snösätra industriområde. Magelungens vänner har tidigare framfört ett förslag att anlägga en forskningsstation på platsen där industriområdet är idag. Det finns tre upplagsområden längs Magelungsvägen vid Snösätra- Fagersjö som förfular miljön som borde kunna användas för annat. Huddinge förefaller närmare än Stockholm ibland. Hur fungerar samarbetet mellan de två kommunerna? Kan kommunikationerna mellan Huddinge och Stockholm göras bättre? Rågsved kan förtätas istället för att det byggs i Snösätra industriområde. Ett område som kan bebyggas är fotbollsplanen mittemot Lidl vid Huddingevägen/Rågsvedsvägen. Bygg också vid Lidl i Fagersjö. Bygg bort och överdäcka stora centrumparkeringar som den i Högdalen. Innan det är dags för det formella samrådsmötet önskas ett uppsamlingsmöte. Detta för att redovisa vad respektive förening haft för synpunkter på frågeställningen från kvällens möte. Grupp 2 Våtmarken/sumpmarken Fagersjö Rågsved har promenadstigar och spångar som behöver renoveras/rustas för att det ska vara lättare att röra sig mellan områdena. En förbättring av Magelungens norra del kan binda samman Rågsved och Fagersjö det går att använda grönstrukturen för att koppla ihop stadsdelarna. En koppling mellan stadsdelarna förutsätter att industriområdet försvinner. Ekopark Syd bör förverkligas. Ån för dagvattenhantering behöver förbättras (likt Alhagen i Nynäshamn). Mycket metaller och närsalter från Huddingevägen rinner ner i Magelungen. Magelungen är inklämd mellan många emissionskällor. Rågsved kan utvecklas genom utvecklingen av grönområdet/friområdet. Småhus i friområdet bidrar till ökad privatisering och hög belastning på den känsliga naturen. Viktigt att bevara grönområdet och att istället förtäta i Rågsved på t ex parkeringsplatser. Viktigt att grönområdet är lätt att nå. Utveckla cykelstaden för att koppla samman söderorts stadsdelar och centrumområden, istället för att tillämpa promenadstaden med cykel blir omlandet större/man når längre mätt i tid. Satsa på att småföretagen kan utvecklas i de många lediga och billiga lokaler som finns i hela söderort.

3 3 (6) Grupp 3 Fler kopplingar i kollektivtrafiken. Rågsved har bra kopplingar. Fagersjö sämre. Pendeltågsstation i Fagersjö diskuterades. Tidigare föreslaget läge för station ligger så att det ändå är ganska långt till stationen för dem som bor i Fagersjö. Bättre bussutbud kanske bättre. Önskvärd med T-bana Hagsätra- Älvsjö. Fler tåg som går hela vägen till Hagsätra inte stannar i Högdalen önskvärt. Bättre koppling Farsta-Älvsjö genom fler bussar. Mer bebyggelse längs Magelungsvägen vore inte fel. Mageungsvägen bör breddas för att man ska vilja gå och cykla där. Träffpunkter kopplar ihop. T ex lockade den nu nedbrunna föreningslokalen Cyklopen ungdomar från alla stadsdelarna. Älvsjöbadet är ett annat exempel. Bättre koppling Rågsved-Högdalen skulle uppnås genom att Rågsvedsvägen där emellan gjordes trivsammare. Vi diskuterade hur kopplingar mot Huddinge kan utvecklas. Det kan leda till bättre samband, men också till mer trafik genom grönområdet, vilket några tyckte var dåligt. Vi pratade om Snösätragränd. Det framfördes att man bör riva husen och låta naturen ta över. Kan man ha häststall där? 4H-gård? Grustag och soptippar i området måste bort. Magelungsviken bör få större vattenyta. Och utnyttjas mer. Kanotaktiviteter mm. Koloniområdena är populära. Alla lotter är uthyrda och det finns kö. Synpunkter på att Rågsveds centrum måste göras om. Det är mörkt och ligger långt ner. Vi pratade om Högdalstoppsområdet. Det var bättre då Rodelbanan fanns och liften till skidbacken. Gemensam diskussion Om en pendeltågsstation kan komma till stånd, kanske läget mellan Rågsved och Högdalen är en bättre lokalisering än vid Fagersjö. Tillflöden (av vatten) till sjön Magelungen behöver bli renare. Utnyttja förtätningsmöjligheterna i Rågsved. Inte lämpligt att bygga längs med Magelungsvägen. Kommunikationer med kollektivtrafik mellan stadsdelarna är viktig. Bygg bort fulheten, bevara skönheten. Varför existerar inte bättre samordning inom staden? Segmenterad blockpolitik i Stockholm. Damma av gamla idéer (programmet för Rågsved från 2004). Tänk bort från konsumismen tänk kultur och företagande. Vilket samhälle vill vi bo i? Katastrof att bygga igen grönkilen! Naturmässigt och upplevelsemässigt.

4 4 (6) Summering av diskussionen Samtalsledare, Göran Cars, summerade vad som kommit fram i de olika grupperna under den gemensamma diskussionen: Programområdet har unika kvaliteter i sin natur. Hur ska det gröna användas? Tillgängligt? Museum? Utveckla möjligheterna att cykla, promenadstråk, grön miljö kan koppla samman. Olika typer av stråk.. Vad skapar barriärer? o Järnvägen (fler passager behövs) o Högspänningsledningen (nedgrävning gärna) o Samordning med Huddinge viktig Hur binder vi ihop och länkar områden? o Rågsved-Fagersjö (grön koppling) o Högdalen-Rågsved (bygga samman) o Hökarängen (cykelstad) Förtätning är angeläget. Förtäta Rågsved/Högdalen. Parkering i Högdalen kan utvecklas. Vilka kvaliteter hotas? Omsorgsfull analys behövs. Lokaler för småföretagare är en trend (att bygga vidare på). Smarta lokaler, gratis bredband, lägre hyra. Fagersjö hur kopplas det till sin omgivning? Konflikt mellan ökad befolkningsmängd och bevarandet av natur och naturintressen. Synpunkter på formen för dialogmötet Bra om frågeställningen som deltagarna arbetade med under gruppövningen hade skickats ut för kännedom i förväg så att representanterna för respektive förening hade haft möjlighet att kommunicera den i sin förening. Ett återkopplande möte för mötets deltagare efterfrågades. Ett sådant möte utlovades av staden under samrådet för programarbetet. Då kommer det att finnas ett förslag att ta ställning till och att diskutera utifrån. Stadens representanter lovade också att återkoppla med anteckningar från kvällens möte vilket görs genom detta brev. Det påpekades att det var svårt att höra vad som sades i rummet pga. dålig akustik, vilket var en olycklig omständighet. Vänligen meddela om lokal med hörselslinga behövs till det uppföljande mötet. Efter mötet mottog projektledaren e-post meddelanden från mötesdeltagare som uttryckte det positiva i att staden arrangerade ett dialogmöte tidigt i processen. Fortsatt arbete med programarbetet Stadens arbete med att ta fram ett program för sambandet Högdalen-Farsta fortskrider under våren. Samråd för programmet planeras att äga rum under hösten 2011.

5 5 (6) Kontaktpersoner Frågor och synpunkter på programarbetet respektive utredningen av förutsättningarna för bostadsbebyggelse (småhus) i Snösätraområdet besvaras av: Maria Severin, stadsbyggnadskontoret, maria.severin@stockholm.se Katarina Johansson, exploateringskontoret, katarina.i.johansson@stockholm.se (Katarina Johansson efterträder Britta Eliasson på exploateringskontoret) Nils Tunving, exploateringskontoret, nils.tunving@stockholm.se Återkopplande möte under samrådet Som utlovat på mötet kommer stadsbyggnadskontoret och exploateringskontoret att bjuda in till en ny träff för de föreningar som deltog på mötet. Mötet kommer att äga rum under samrådstiden (hösten 2011). Vi återkommer med datum för det återkopplande mötet. Syftet med ett återkopplande möte är att träffas igen och fortsätta diskussionerna om programområdet men då utifrån den samrådshandling som kommer att finnas klar. Med vänliga hälsningar Maria Severin, projektledare för programarbetet stadsbyggnadskontoret Stockholms stad

6 6 (6) Sändlista Detta brev har distribuerats till de intresseföreningar som deltog på mötet via deltagande representant, enligt lista nedan: Kräpplagruppen NAV Rågsveds samhällsförening Snösätra Norra fritidsträdgårdsförening Bandhagen Scoutkår Föreningen Fagersjö Trädgårdsstad Magelungens Vänner PRO Rågsved-Hagsätra Hökarängens Stadsdelsråd Farsta Strands Naturvärn Kulturkampanjen Samfällighetsföreningen Cirkelbågen Socialdemokraterna i Rågsved HSB-föreningen Dammen Hyresgästföreningen Stockholm Övriga deltagare

Nybyggnation i Snösätra En intervjuundersökning bland de boende i närområdet

Nybyggnation i Snösätra En intervjuundersökning bland de boende i närområdet Nybyggnation i Snösätra En intervjuundersökning bland de boende i närområdet Hannes Jacobsson hannes.jacobsson@sweco.se Jennie Westman jennie.westman@sweco.se 1 Bakgrund I Rågsved och delar av Rågsveds

Läs mer

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Arbetar i Fagersjö Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Otrygga sluttningar Brist på besöksparkering Ungdomar tycker om Lidl Positiva och negativa platser Positivt

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET. Program för Aspudden och Midsommarkransen Sammanställning från tidigt dialogmöte på Konstfack 2012-04-16

STADSBYGGNADSKONTORET. Program för Aspudden och Midsommarkransen Sammanställning från tidigt dialogmöte på Konstfack 2012-04-16 STADSBYGGNADSKONTORET Program för Aspudden och Midsommarkransen Sammanställning från tidigt dialogmöte på Konstfack 2012-04-16 Bildcollage från kvällen Kvällen, som hade temat Du får snart fler grannar,

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av delar av Älvsjö 1:1 i stadsdelen Rågsved

Startpromemoria för planläggning av delar av Älvsjö 1:1 i stadsdelen Rågsved STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (9) 2013-10-21 Handläggare: Ronnie Kristola Tfn 08-508 27 278 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av delar av Älvsjö

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET. Sammanställning från det tidiga dialogmötet i Bagarmossens Folkets Hus

STADSBYGGNADSKONTORET. Sammanställning från det tidiga dialogmötet i Bagarmossens Folkets Hus STADSBYGGNADSKONTORET Sammanställning från det tidiga dialogmötet i Bagarmossens Folkets Hus 2012-01-30 2 (5) Bildcollage från kvällen Mötet inleds Många deltog på kvällens möte Flera ämnen togs upp Annonsering

Läs mer

Program för sambandet Högdalen-Farsta - remissvar

Program för sambandet Högdalen-Farsta - remissvar ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2011-10-27 Handläggare: Marie Broberg Telefon: 08 508 14 050 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Program för sambandet

Läs mer

Vuxna med barn under 15. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Vuxna med barn under 15. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Vuxna med barn under 15 Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Lidl är bra, men parkeringen är inte för stor Jag har fått nya vänner i och med asylboendet Vitsippor och

Läs mer

Ungdomar. Sammanställning Workshop Bygg ditt Fagersjö

Ungdomar. Sammanställning Workshop Bygg ditt Fagersjö Ungdomar Sammanställning Workshop Bygg ditt Fagersjö Beskriv Fagersjö med 3 ord Naturnära, lugna vyer, krångligt Lugnt, hemma, vänskapligt Gemenskap, hemma, säkerhet Fotboll, roligt, tryggt Känns tryggt

Läs mer

Ungdomarnas Farsta - Högdalen

Ungdomarnas Farsta - Högdalen BARN/UNGDOMARS PERSPEKTIV FARSTA- HÖGDALEN Åsa Lindgren 50826542 asa.lindgren@stockholm.se Ungdomarnas Farsta - Högdalen Ta inte bort skogen för då blir det för tomt och ungdomar har inga ställen att vara

Läs mer

Utställningsförslag till ny översiktsplan för Stockholm

Utställningsförslag till ny översiktsplan för Stockholm Enskede- Årsta- Vantör stadsdelsförvaltning Lokal och stadsmiljö Tjänsteutlåtande Dnr 1.5.3.-437/2017 Sida 1 (5) 2017-08-16 Handläggare Eskil Swerkersson Telefon: 08-50814020 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Strategiska samband Magelungsstråket, Mälaräng och Järvadalen Bakgrund

Strategiska samband Magelungsstråket, Mälaräng och Järvadalen Bakgrund Strategiska samband Magelungsstråket, Mälaräng och Järvadalen Bakgrund Stockholm är en segregerad stad där de sociala skillnaderna mellan stadsdelar och grannskap är stora. En stad för alla måste hålla

Läs mer

Redovisning av programsamråd och inriktning inför fortsatt arbete för sambandet Högdalen- Farsta

Redovisning av programsamråd och inriktning inför fortsatt arbete för sambandet Högdalen- Farsta STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-08 Handläggare: Berit Göransson Tfn 08-50827280 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av programsamråd och inriktning inför fortsatt

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved.

Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved. Katarina Johansson 08-508 264 20 Katarina.i.johansson@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved. Exploateringskontoret bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

PROGRAM FÖR PARALLELLA UPPDRAG FÖR FÖRSTUDIE AV STRÅKET ÄLVSJÖ-FARSTA

PROGRAM FÖR PARALLELLA UPPDRAG FÖR FÖRSTUDIE AV STRÅKET ÄLVSJÖ-FARSTA GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET Bilaga 1 Kontaktperson Anette Scheibe och Nils Tunving Telefon: 08-508 261 49 resp 508 269 29 PROGRAM FÖR PARALLELLA UPPDRAG FÖR FÖRSTUDIE AV STRÅKET ÄLVSJÖ-FARSTA 1.1 Inledning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning inom del av Farsta 2:1 invid Vinkelspegeln 4 i stadsdelen Fagersjö (ca lgh)

Startpromemoria för planläggning inom del av Farsta 2:1 invid Vinkelspegeln 4 i stadsdelen Fagersjö (ca lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2018-17481 Sida 1 (9) 2018-05-21 Handläggare Heli Rosendahl Telefon 08-508 27 437 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning inom del av Farsta

Läs mer

Vuxna - med barn över 15/utan barn. Sammanställning workshop - Bygg ditt Fagersjö

Vuxna - med barn över 15/utan barn. Sammanställning workshop - Bygg ditt Fagersjö Vuxna - med barn över 15/utan barn Sammanställning workshop - Bygg ditt Fagersjö Beskriv Fagersjö med 3 ord Lugn, naturen, hemma Natur, lugn, tryggt Hemma, trygghet, dåliga kommunikationer Hemma, rast,

Läs mer

Bilaga 2: Stockholm Parkerings infartsparkeringar

Bilaga 2: Stockholm Parkerings infartsparkeringar 1 Bilaga 2: Stockholm Parkerings infartsparkeringar Namn Läge Antal Anmärkning Bandhagen Trollesundsvägen 28 Permanent besöks- och infartsparkering i anslutning till Bandhagens centrum och tunnelbanan.

Läs mer

En sammanställning av dialogmötet 9 januari 2018

En sammanställning av dialogmötet 9 januari 2018 Hur vill du resa i Sigtuna kommun? En sammanställning av dialogmötet 9 januari 2018 www.sigtuna.se Dialogmöte 9 januari 2018 Den 9 januari 2018 bjöd Sigtuna kommun in till ett dialogmöte för att diskutera

Läs mer

Dialogmöte Exercisheden

Dialogmöte Exercisheden Dialogmöte Exercisheden Anteckningar från möte #1 med allmänheten (21 januari 2017) Varför är vi här? Stadsbyggnadskontoret har bjudit in till ett antal dialoger kring utvecklingen av Heden på temat Vad

Läs mer

STOCKHOLMS ÖVERSIKTSPLAN UTSTÄLLNING

STOCKHOLMS ÖVERSIKTSPLAN UTSTÄLLNING STOCKHOLS ÖVERSIKTSPLAN UTSTÄLLNING Kortversion, maj 2009 Framtida Stockholm formas idag! Stockholm har vuxit kraftigt de senaste åren och mycket pekar på en fortsatt tillväxt. Denna utveckling ställer

Läs mer

Startpromemoria för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

Startpromemoria för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-11-26 Handläggare: Katarina Borg Tfn 08-508 275 39 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

Läs mer

Program för centrala Bromma. Svar på remiss av programförslag

Program för centrala Bromma. Svar på remiss av programförslag Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) E2015-02231 2016-03-29 Handläggare Hanna Flygt / Niklas Karlsson 08-508 264 65 / 508 260 86 Till Exploateringsnämnden 2016-04-14 Program

Läs mer

Sammanställning från workshop 2013-10-05

Sammanställning från workshop 2013-10-05 2013-11-08 1 (5) Sammanställning från workshop 2013-10-05 Sammanfattning Inom ramen för arbetet med att ta fram ett planprogram för området kring Älta centrum genomfördes en tretimmars workshop den 5 oktober

Läs mer

Älvsjö. Presentation av studieområdet / områdets förutsättningar. Tillgänglighet. Negativa omlandseffekter. Stadsbild. Positiva omlandseffekter

Älvsjö. Presentation av studieområdet / områdets förutsättningar. Tillgänglighet. Negativa omlandseffekter. Stadsbild. Positiva omlandseffekter 57 Älvsjö Presentation av studieområdet / områdets förutsättningar Det sista studieområdet är beläget relativt perifert i sydvästra Stockholm, strax söder om Stockholmsmässan. I norr gränsar området till

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Älvsjö 1:1 i Snösätra i Rågsved till BoKlok Housing AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Älvsjö 1:1 i Snösätra i Rågsved till BoKlok Housing AB. Dnr Sida 1 (10) 2014-02-11 Handläggare Katarina Johansson 08-508 264 20 Till Exploateringsnämnden 2014-03-13 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Älvsjö 1:1 i Snösätra i Rågsved till BoKlok Housing

Läs mer

Västra Ingelstad Dialogworkshop. Sammanställning

Västra Ingelstad Dialogworkshop. Sammanställning Västra Ingelstad Dialogworkshop Sammanställning 19060 Bakgrund Bymiljöprogram Vellinge kommun har tagit fram stadsmiljöprogram och bymiljöprogram för flera orter i Vellinge. Syftet är att fånga upp karaktären

Läs mer

Sammanställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

Sammanställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen Sammanställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen Datum: 2013-05-14 Plats: Markuskyrkan, Björkhagen Metod: Open Space Sammarnställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden-Björkhagen

Läs mer

Detaljplan för område vid Västerled

Detaljplan för område vid Västerled SIDAN 1 Detaljplan för område vid Västerled Samrådsmöte 17 maj 2011 Kvällens upplägg Presentation av stadens och byggherrarnas representanter Information om planprocessen Bromma i Stockholms nya översiktsplan

Läs mer

Förändringar i SL-trafiken 2015/2016

Förändringar i SL-trafiken 2015/2016 Älvsjö stadsdelsförvaltning Kansli- och serviceavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-03-05 Handläggare Kajsa Pärke Telefon: 08-508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 26 mars 2015 Förändringar i SL-trafiken

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand (etapp 1) till Familjebostäder AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand (etapp 1) till Familjebostäder AB. Sida 1 (6) DNR E2014-00457 2014-03-03 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2014-04-03 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand

Läs mer

Skrivet om Rågsveds friområde:

Skrivet om Rågsveds friområde: Skrivet om Rågsveds friområde: Att Rågsveds friområde är värdefullt finns beskrivet i flera olika källor. I rapporter, inventeringar, detaljplaner, planeringsdokument och olika program tas området upp

Läs mer

Samråd om förslag till Hagsätraskogens naturreservat

Samråd om förslag till Hagsätraskogens naturreservat Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för utveckling, lokaler och stadsmiljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-05-04 Handläggare Fredrik Holmgren Telefon: 08-50814050 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för utveckling, lokaler och stadsmiljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-04-24 Handläggare Fredrik Holmgren Telefon: 08-50814050 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Startpromemoria för programarbete i Högdalens centrum

Startpromemoria för programarbete i Högdalens centrum STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (9) 2011-05-19 Handläggare: Maria Sahlstrand Tfn 08-508 274 82 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för programarbete i Högdalens centrum Förslag till beslut

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand till Maxera Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand till Maxera Bostad AB. Sida 1 (7) DNR 2014-513-00457 2014-05-19 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens

Läs mer

Inbjudan till samråd för Program för Stora Sköndal

Inbjudan till samråd för Program för Stora Sköndal Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Veronika Borg Tfn 08-50827264 2017-09-19 Inbjudan till samråd för Program för Stora Sköndal Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box 8314 104 20 Stockholm Telefon

Läs mer

Detaljplan för område vid Högmoravägen, delområde II Remiss från Huddinge kommun Remisstid 16 oktober 2011

Detaljplan för område vid Högmoravägen, delområde II Remiss från Huddinge kommun Remisstid 16 oktober 2011 PM 2011:126 RIII (Dnr 311-1397/2011) Detaljplan för område vid Högmoravägen, delområde II Remiss från Huddinge kommun Remisstid 16 oktober 2011 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop Dialog Tullinge, bildprotokoll Idévecka 1

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop Dialog Tullinge, bildprotokoll Idévecka 1 Grupp 1 ENSKILD ÖVNING - post it GRUPPDISKUSSION Gemensam framtidsspaning - så här vill vi utveckla centrala Tullinge! Rätt så lugnt centrum Mataffär Bra utbud av basvaror Pendeln Ny bebyggelse Offentliga

Läs mer

Programarbete för Älvsjö Örby i stadsdelarna Älvsjö, Örby, Örby Slott och Hagsätra. Utredningsbeslut

Programarbete för Älvsjö Örby i stadsdelarna Älvsjö, Örby, Örby Slott och Hagsätra. Utredningsbeslut Dnr Sida 1 (7) 2013-11-18 Handläggare Maria Holmström 08-508 265 74 Till Exploateringsnämnden 2013-12-12 Programarbete för Älvsjö Örby i stadsdelarna Älvsjö, Örby, Örby Slott och Hagsätra. Utredningsbeslut

Läs mer

Stockholm Till Sambandet Högdalen-Farsta Stadsbyggnadskontoret Box Stockholm

Stockholm Till Sambandet Högdalen-Farsta Stadsbyggnadskontoret Box Stockholm Naturskyddsföreningen i Stockholms län www.naturskyddsforeningen.se/stockholm Stockholm 2011-11-24 Till Sambandet Högdalen-Farsta Stadsbyggnadskontoret Box 8314 104 20 Stockholm Yttrande från Naturskyddsföreningen

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Nils Tunving Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Nils Tunving Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2017-01-10 Handläggare Nils Tunving 08-508 269 29 Till Exploateringsnämnden 2017-02-02 Markanvisning för parkeringshus till Stockholm Parkering AB och förråd till 24 Storage AB inom fastigheten

Läs mer

Hallunda-Norsborg Dialogforum Botkyrkas nya översiktsplan (ÖP)

Hallunda-Norsborg Dialogforum Botkyrkas nya översiktsplan (ÖP) MINNESANTECKNINGAR 1 [2] Referens: Alexander Szögi Hallunda-Norsborg Dialogforum Botkyrkas nya översiktsplan (ÖP) Dag och tid 11 April, kl. 18.30-20.30 Plats Hallunda Folkets hus Närvarande Ledamöter i

Läs mer

Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG. Presentation på Visioner för ett hållbart växande Västsverige , Ylva Löf

Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG. Presentation på Visioner för ett hållbart växande Västsverige , Ylva Löf Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG Process till antagande BN-beslut Samråd BN-beslut Utställning BN-beslut Godkänd Antagande KF STRATEGIER FÖR STADENS UTBYGGNAD Bygg och utveckla centralt! Komplettera

Läs mer

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad, sträckan Duvbo Spånga

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad, sträckan Duvbo Spånga Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad, sträckan Duvbo Spånga Samråd för järnvägsplan Samråd till med 15 juni 2015 Öppet hus: 26 maj 2015 kl. 17 20 Plats: Trafikverket, Stormbyvägen 2-4, Spånga

Läs mer

VARFÖR SKA MAN BYGGA I RAUS-OMRÅDET?

VARFÖR SKA MAN BYGGA I RAUS-OMRÅDET? VARFÖR SKA MAN BYGGA I RAUS-OMRÅDET? Det finns fyra faktorer som bidrar till ökat bebyggelsetryck i Raus-området på regional och lokal nivå. För det första så ligger Raus-området i den expansiva Öresundsregionen

Läs mer

Dialog Tullinge - sammanfattning av Idévecka 1

Dialog Tullinge - sammanfattning av Idévecka 1 Det här dokumentet ger en samlad bild av alla synpunkter och idéer som framförts under den första delen av dialogen, Idévecka 1 och Öppet hus. Sammanställningen är gjord utifrån enkätsvar, bildprotokoll

Läs mer

TRYGGHETSVANDRINGAR 1

TRYGGHETSVANDRINGAR 1 TRYGGHETSVANDRINGAR 1 VAD INNEBÄR TRYGGHETSVANDRING? Trygghetsvandringen har som mål att skapa en bättre boendemiljö för de boende. Det är viktigt att se till att alla berörda i ett område involveras i

Läs mer

E45/70 Genom Mora. Kråkberg Bonäs, Gång- och cykelväg Mora kommun, Dalarnas Län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

E45/70 Genom Mora. Kråkberg Bonäs, Gång- och cykelväg Mora kommun, Dalarnas Län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE E45/70 Genom Mora Kråkberg Bonäs, Gång- och cykelväg Mora kommun, Dalarnas Län Granskningshandling: 2015-12-01 Projektnummer: 144779 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 2.0 Trafikverket

Läs mer

1 141 förslag för ett ännu bättre Tensta

1 141 förslag för ett ännu bättre Tensta & nu då? Tensta centrum saknar ett bra café och en bra restaurang... Tensta är absolut inte det ghetto som media och omvärlden vill framställa... Gör parkeringen utanför Tensta konsthall till en levande

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i Magelungen Strand, Farsta

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i Magelungen Strand, Farsta Handläggare Pia Ninche 08 737 22 09 Styrelseärende 2014-05-27 Ärende nr 17 Dnr 2014/1043-3.2.3 DATUM 2014-05-07 Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i Magelungen Strand,

Läs mer

Medborgardialog ang. placering av Marnässkolan

Medborgardialog ang. placering av Marnässkolan 2015-04-30 MEDBORGARDIALOG - SAMRÅDSHANDLING Medborgardialog ang. placering av Marnässkolan Samrådshandlingen upprättad i april 2015 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA

Läs mer

Det gjordes 53 st anmälningar om inbrott och försök till inbrott i bostad under december månad (26 st 2012).

Det gjordes 53 st anmälningar om inbrott och försök till inbrott i bostad under december månad (26 st 2012). Polismyndigheten i Stockholms län Söderorts polismästardistrikt Farsta närpolisområde Grannsamverkan i Farsta Månadsbrev december Aktuell info i Farsta närpolisområde för perioden: december 2013 Inbrott

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN. Centrala Danderyd. Dialog om centrala Danderyd Bilaga 7: Sammanställning av referensgruppsträff 1 + 2

DANDERYDS KOMMUN. Centrala Danderyd. Dialog om centrala Danderyd Bilaga 7: Sammanställning av referensgruppsträff 1 + 2 DANDERYDS KOMMUN Centrala Danderyd Dialog om centrala Danderyd Bilaga 7: Sammanställning av referensgruppsträff 1 + 2 Tisdag 8 oktober träffades 32 engagerade Danderydsbor i Kevingeskolans matsal för att

Läs mer

Planprogram för Kv Rönnen i Piteå kommun.

Planprogram för Kv Rönnen i Piteå kommun. Plats: Ovalen, Stadshuset : 2017-06-15 Klockan: 18:00 Närvarande: Se bifogad närvarolista Planprogram för Kv Rönnen i Piteå kommun. 1. Samrådsförfarande och planprocess 1.1 Hur samråd och planprocess bedrivs

Läs mer

Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018

Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018 Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018 Dialogmöte 1, 10 oktober 2018 www.sigtuna.se Tidslinjen Steg 1 pågick mellan den 9 maj och 7 september. Under den tiden intervjuades 158 personer. Det var

Läs mer

BOSTADSBYGGRÄTTER HUDDINGE HÖGMORA 2:24

BOSTADSBYGGRÄTTER HUDDINGE HÖGMORA 2:24 BOSTADSBYGGRÄTTER HUDDINGE HÖGMORA 2:24 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 3 Läge 4 Infrastruktur och Kommunikationer 5 Fastigheten 6 Flygfoto 7 Byggrätter 8-9 Fakta Huddinge Kommun 10-11 Kontakt 12 BILAGOR

Läs mer

Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 1. Grupparbete BILDPROTOKOLL. Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2015-02-12

Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 1. Grupparbete BILDPROTOKOLL. Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2015-02-12 BILDPROTOKOLL Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 1 Syftet med grupparbetet var att göra en nuläges- och framtidsspaning i stadsdelarna utifrån stadens uppdrag och ett antal frågeställningar.

Läs mer

Start Planering/utredning Genomförande Avslut/beslut. Aug. Mar. Feb. Jun Jul. Jan. Apr. Maj. Aug. Mar. Feb. Jun Jul. Jan. Apr. Maj. Aug. Mar.

Start Planering/utredning Genomförande Avslut/beslut. Aug. Mar. Feb. Jun Jul. Jan. Apr. Maj. Aug. Mar. Feb. Jun Jul. Jan. Apr. Maj. Aug. Mar. Bilaga 1 Projektplanering svisionen -- Beslutad den -09-26, förankrad i operativ styrgrupp 24 augusti och i politisk styrgrupp 23 september. Start Planering/utredning Genomförande Avslut/beslut Projekt

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG. Sammanfattning

SAMRÅDSFÖRSLAG. Sammanfattning SAMRÅDSFÖRSLAG Sammanfattning Övergripande strukturer Planförslaget Stråk och barriärer Stadsplan 2017 är ett sätt att testa om ÖP 2010:s strategier kring förtätning håller och om vi klarar av befolkningsökningen

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken

Trafikförändringar i SL-trafiken Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (5) 2018-03-19 Handläggare: Cecilia Rivard 08 508 18 048 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-04-12 Trafikförändringar i SL-trafiken 2018 2019 Svar på remiss från kommunstyrelsen

Läs mer

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Bjurö etapp 1, Farsta Strand

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Bjurö etapp 1, Farsta Strand Styrelseärende ÄRENDE NR 8 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2018-10-09 DNR FB 2018/1175 KONTAKT Björn Sjölander Projektutvecklingsavdelningen Tfn 08-737 24 58 Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion

Läs mer

Sammanställning från medborgardialog 3 december Kulturpunkten, Gottsunda Centrum

Sammanställning från medborgardialog 3 december Kulturpunkten, Gottsunda Centrum Sammanställning från medborgardialog 3 december 2016. Kulturpunkten, Gottsunda Centrum Planprogram för Gottsundaområdet med fokus på social hållbarhet Fyra stationer Ansvariga politiker, polis, fastighetsägare

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Malin Sandström Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Malin Sandström Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (6) 2018-05-15 Handläggare Malin Sandström 08-508 265 83 Till Exploateringsnämnden 2018-06-14 Programarbete för Centrala Skärholmen, del av Fokus Skärholmen, samt tidig markreservation för utredning

Läs mer

STORA BESÖKSDAGEN. Suzan Östman Bäckman Vingåkers Kommun 2012-06-08

STORA BESÖKSDAGEN. Suzan Östman Bäckman Vingåkers Kommun 2012-06-08 2012 STORA BESÖKSDAGEN Suzan Östman Bäckman Vingåkers Kommun 2012-06-08 Stora besöksdagen 2012 Syfte Syftet med besöken är att förbättra näringslivsklimatet, vårda befintligt näringsliv, ta del av företagarnas

Läs mer

SL:s förslag på trafikändringar 2010 remissvar

SL:s förslag på trafikändringar 2010 remissvar ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA OCH FRITID TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (9) DATUM 2009-08-04 Handläggare: Sophie Dahlberg Telefon: 508 14 037 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd SL:s

Läs mer

Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Tomteboda-Huvudsta

Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Tomteboda-Huvudsta Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Tomteboda-Huvudsta Trafikverkets järnvägsplan Solna stads detaljplan, Spårområde vid kv Tegen Samrådstid: 8 augusti 19 september 2012 Öppet hus:

Läs mer

WORKSHOP Program för Sahlgrenska och Medicinareberget

WORKSHOP Program för Sahlgrenska och Medicinareberget SAMMANSTÄLLNING AV Version.0 WORKSHOP Program för Sahlgrenska och Medicinareberget 0--06 HUR ANVÄNDS OMRÅDET IDAG? VILKA KVALITÉER KAN TILLFÖRAS? FINNS DET NÅGOT SOM ÄR NEGATIVT? MÅLPUNKTER? TILLVÄGA-

Läs mer

Program för sambandet Högdalen-Farsta. Samrådsförslag

Program för sambandet Högdalen-Farsta. Samrådsförslag Program för sambandet Högdalen-Farsta Samrådsförslag 1 Sammanfattning av programförslaget Om samrådet Välkommen att lämna synpunkter under Sambandet mellan Högdalen-Farsta har potential att utvecklas.

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-10-02 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Hedvig 19 m m i stadsdelen

Läs mer

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr Sammanställning från tidig dialog 2013-05-14 2 (43) Innehåll Sammanställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen 1 Datum: 2013-05-14 Plats: Markuskyrkan, Björkhagen Metod: Open

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

Godstransportstrategi för Västra Götaland

Godstransportstrategi för Västra Götaland Dnr: Godstransportstrategi för Västra Götaland Christian Bergman, VGR, berättar vid sammanträdet om arbetet med att ta fram en regional godstransportstrategi. Den handlar om hur Västra Götaland ska utvecklas

Läs mer

Dialogmöte Exercisheden

Dialogmöte Exercisheden Dialogmöte Exercisheden Anteckningar från möte med Förenings- och näringslivet (18 januari 2017) Varför är vi här? Stadsbyggnadskontoret har bjudit in till ett antal dialoger kring utvecklingen av Heden

Läs mer

F Ö R S L A G 11 V I S I O N O C H Ö V E R G R I P A N D E S T R A T E G I E R Järna 2025 - En kreativ småstad i en ekologisk landsbygd År 2025 är Järna en ort med karaktär av småstad där närheten till

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Bolidenplan, Årstastråket 3 i Enskede-Årsta- Vantör (1500-2000 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Bolidenplan, Årstastråket 3 i Enskede-Årsta- Vantör (1500-2000 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (12) 2014-05-21 Handläggare Helena Hultgren Telefon 08-508 27 545 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Bolidenplan,

Läs mer

Områdesansvariga ENHETSINDELNING

Områdesansvariga ENHETSINDELNING Områdesansvariga ENHETSINDELNING Exploateringskontoret Avdelningen för projektutveckling 2/12 2016 stockholm.se/vaxer Exploateringskontoret, Avdelningen för projektutveckling Yttre Västerort Enhetschef:

Läs mer

Naturreservat för Rågsveds friområde. Beslut om samråd

Naturreservat för Rågsveds friområde. Beslut om samråd Exploateringskontoret Miljöförvaltningen Stadsbyggnadskontoret Gemensamt tjänsteutlåtande Dnr E2017-03377 Dnr 2017-14488 Dnr 2017-14371 Sida 1 (7) 2017-10-25 Kontaktpersoner Exploateringskontoret Christopher

Läs mer

Gottsundaområdet Planprogram

Gottsundaområdet Planprogram Kortversion av förslag till Gottsundaområdet Planprogram 2018 Samrådshandling 23 april 2018 till 4 juni 2018 Visionsbild som visar hur området kring Gottsunda centrum skulle kunna se ut. Kommunstyrelsen,

Läs mer

Anteckningar från möte om Säkerhet och trygghet (8 februari 2017)

Anteckningar från möte om Säkerhet och trygghet (8 februari 2017) Dialogmöte Exercisheden Anteckningar från möte om Säkerhet och trygghet (8 februari 2017) Deltagare: Polis, Räddningstjänst, Social Resursförvaltning, Stadsledningskontoret (säkerhetschef), Stadsdelsförvaltningen

Läs mer

Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön.

Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön. Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön. Nu blir drömmen om ett kulturhus i Bergsjön verklighet. Göteborgs kommunfullmäktige har bestämt att Göteborg ska få ett nytt kulturhus.

Läs mer

Fysisk samhällsplanering för ett hållbart samhälle. Malmö den 24/5 2013. Jon Resmark

Fysisk samhällsplanering för ett hållbart samhälle. Malmö den 24/5 2013. Jon Resmark Fysisk samhällsplanering för ett hållbart samhälle Malmö den 24/5 2013. Jon Resmark Hur ser det hållbara samhället ut år 2025 om vi ska nå de nationella målen till år 2050? Omvärldsanalyser Dialog med

Läs mer

REMISS AVSEENDE PROGRAM FÖR BROMSTENS INDUSTRIOMRÅDE I STADSDELEN BROMSTEN, DNR

REMISS AVSEENDE PROGRAM FÖR BROMSTENS INDUSTRIOMRÅDE I STADSDELEN BROMSTEN, DNR IDROTTSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2008-05-29 Handläggare: Jan Sågström Telefon: 508 26 238 Till Idrottsnämnden 2008-06-17 Nr. 10 REMISS AVSEENDE PROGRAM FÖR BROMSTENS INDUSTRIOMRÅDE I STADSDELEN

Läs mer

Äldredialog i Lysekil

Äldredialog i Lysekil Äldredialog i Lysekil Inledning och bakgrund Som ett led i att förverkliga Lysekils kommuns vision Lysekils kommun ska vara ett levande samhälle året runt och präglas av positiva människor som inspirerar

Läs mer

Projektbeskrivning Program Björnkulla

Projektbeskrivning Program Björnkulla Projektbeskrivning Program Björnkulla Syfte med planläggning är att utreda möjligheterna till utveckling och förtätning inom Björnkulla. Tidiga volymstudier indikera att området skulle kunna rymma ca 2

Läs mer

Inbjudan till granskning av järnvägsplan för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Spånga Barkarby

Inbjudan till granskning av järnvägsplan för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Spånga Barkarby Inbjudan till granskning av järnvägsplan för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Spånga Barkarby Granskning 26 januari 23 februari 2015 Öppet hus: tisdag den 10 februari 2015 kl. 17 20 Plats: Trafikverket,

Läs mer

Fördjupad översiktsplan för Nynäshamns stad, granskningshandling

Fördjupad översiktsplan för Nynäshamns stad, granskningshandling 1 (6) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-02-16 TRN TRN 2017-0014 Handläggare: Helena Näsström Tillväxt- och regionplanenämnden Fördjupad översiktsplan för Nynäshamns stad, granskningshandling Ärendebeskrivning Stockholms

Läs mer

Parkerings- och Trafikutredning Gällerstagränd, Hagsätra November 2011

Parkerings- och Trafikutredning Gällerstagränd, Hagsätra November 2011 Parkerings- och Trafikutredning Gällerstagränd, Hagsätra November 2011 På uppdrag av Exploateringskontoret Stockholms Stad har genomförts en parkerings- och trafikutredning för Gällerstagränd i Hagsätra.

Läs mer

Stockholms nya tunnelbana. Lättläst

Stockholms nya tunnelbana. Lättläst Stockholms nya tunnelbana Lättläst Stockholms nya tunnelbana Elva nya stationer alla alla Duvbo Duvbo rgs centrum rgs centrum Solna strand Solna strand Axelsberg Axelsberg jden jden Husby Husby Kista centrum

Läs mer

Framtidens kollektivtrafik. Kommunikation och media

Framtidens kollektivtrafik. Kommunikation och media Framtidens kollektivtrafik Kommunikation och media Detta är en delrapport inom det förvaltningsövergripande projektet Framtidens kollektivtrafik i Malmö. Detta pm är sammanställt av: Linda Herrström, Gatukontoret

Läs mer

Del 3. METOD FÖR PLANERING FÖR FÖRTÄTNING MED BOSTÄDER GENOM PÅBYGGNAD

Del 3. METOD FÖR PLANERING FÖR FÖRTÄTNING MED BOSTÄDER GENOM PÅBYGGNAD Del 3. METOD FÖR PLANERING FÖR FÖRTÄTNING MED BOSTÄDER GENOM PÅBYGGNAD 48 METOD FÖR PLANERING FÖR FÖRTÄTNING MED BOSTÄDER GENOM PÅ- BYGGNAD Nedan presensenteras en metod för att identifiera lämpliga byggnader

Läs mer

MED NYA TUNNELBANAN MOT FRAMTIDEN

MED NYA TUNNELBANAN MOT FRAMTIDEN MED NYA TUNNELBANAN MOT FRAMTIDEN För att Stockholmsregionen ska kunna fortsätta växa och utvecklas på ett långsiktigt hållbart sätt behövs mer kapacitet i kollektivtrafiksystemet. STOCKHOLM BLAND DE SNABBAST

Läs mer

Uppföljning av BUS- överenskommelsen 2015

Uppföljning av BUS- överenskommelsen 2015 21-6-3 Uppföljning av BUS- överenskommelsen 21 Bakgrund Överenskommelsen om samverkan kring barn i behov av särskilt stöd, BUSöverenskommelsen är antagen av Stockholms läns landsting och samtliga kommuner

Läs mer

Lokal Utvecklingsplan för Hestra, Ydre kommun 2010

Lokal Utvecklingsplan för Hestra, Ydre kommun 2010 Lokal Utvecklingsplan för Hestra, Ydre kommun 2010 Antagen av invånarna i Hestra 2010-09-28 Ansvarig förtroendevald politiker: Mikael Stenquist Handläggare: Martin Berry Arbetsmetod Detta är den första

Läs mer

Program för stadsdelarna Hammarbyhöjden och Björkhagen. Svar på remiss av programförslag. Reviderat utredningsbeslut.

Program för stadsdelarna Hammarbyhöjden och Björkhagen. Svar på remiss av programförslag. Reviderat utredningsbeslut. Dnr Sida 1 (9) 2014-06-04 Handläggare Per Olof Jägbeck 08-508 275 95 Till Exploateringsnämnden 2014-08-28 Program för stadsdelarna Hammarbyhöjden och Björkhagen. Svar på remiss av programförslag. Reviderat

Läs mer

Föreställ dig Svalövs kommun 2040

Föreställ dig Svalövs kommun 2040 Föreställ dig Svalövs kommun 2040 Summering av workshops med elever Bakgrund I november 2016 fattade kommunfullmäktige beslut om att en vision för Svalövs kommun skulle tas fram. Visionen ska ligga till

Läs mer

Tumba dialogforum Om förslaget till ny översiktsplan för Botkyrka kommun

Tumba dialogforum Om förslaget till ny översiktsplan för Botkyrka kommun MINNESANTECKNINGAR 1 [2] Referens: Alexander Szögi Tumba dialogforum Om förslaget till ny översiktsplan för Botkyrka kommun Dag och tid Plats Närvarande 16 maj kl.18.30 Tumbascenen Ledamöter i dialogforum

Läs mer

Planbeskrivning Upphävande av del av pl 5222 inom Älvsjö 1:1 i stadsdelen Rågsved, S-Dp

Planbeskrivning Upphävande av del av pl 5222 inom Älvsjö 1:1 i stadsdelen Rågsved, S-Dp Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Helena Wessberg 2018-04-19 Telefon 08-508 27 331 Sida 1 (11) Planbeskrivning Upphävande av del av pl 5222 inom Älvsjö 1:1 i stadsdelen Rågsved, S-Dp 2018-04517 Stadsbyggnadskontoret

Läs mer