Kommunbladet oktober Nu är det dags att läsa av din vattenmätare. Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunbladet oktober Nu är det dags att läsa av din vattenmätare. Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun."

Transkript

1 Kommunbladet oktober 2017 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Nu är det dags att läsa av din vattenmätare Om du är kund hos kommunen ska du läsa av din vattenmätare och skicka avläsningskortet till oss senast den 31 oktober. Vatten-avläsning är viktigt för att du ska få rätt belopp på räkningen. Meddela ägarbyte Det är viktigt att du meddelar att du sålt din fastighet. På försäljningsdagen läser du av vattenmätaren tillsammans med nya ägaren och anger aktuell mätarställning när du meddelar ägarbytet. Du kan meddela ägarbyte genom att ringa kommunen på telefon eller via webb-formulär på norsjo.se Om du inte meddelar ägarbyte fortsätter vi skicka räkningar till dig.

2 Nya avgifter i förskola, fritids och pedagogisk omsorg Från den 1 januari år 2018 är det vårdnadshavarens inkomst som avgör vad de får betala i avgift för att ha sina barn i förskola, på fritids eller i pedagogisk omsorg. Vill du veta vad som gäller för just dig? Kontakta Norsjö kommun på telefonnummer Stoor-festen Tack till alla som var med och gjorde Stoor-festen möjlig. Walters kök, Norsjö Folkets Hus, Företagarna Norsjö, Norran, Swedlist, Rotarium, DUO i Norsjö, Jump-in Träning och Hälsa, Handelsbanken, Novicom Digital, Blommor och Ting, Norsjöbygdens företag och Möjligheternas Region. Café Nyfiket Nyfiket är en mötesplats för dig som är nyfiken och vill träffa nya människor eller bara vill dricka en kopp kaffe. Norsjö kommun bjuder på fikat. Mötesplatsen, Bastuträsk järnvägsstation:

3 Onsdag 22 november klockan 13:00 till 15:00. Onsdag 13 december klockan 13:00 till 15:00. ABF:s lokaler, Storgatan 49 i Norsjö: Tisdag 21 november klockan 18:30. Tisdag 12 december klockan 18:30 Vad är fullmakt? Fullmakt är en rätt för en person att vara ombud för en annan person. Rätten kan vara begränsad på olika sätt, till exempel till ett visst område, till ett visst ärende eller till en viss tid. Personer som låter en annan person vara ombud kallas fullmakts-givare. Personer som får fullmakt kallas fullmakts-tagare eller fullmäktig. Vad fullmakts-tagaren har rätt att göra står i fullmakten. Det kan vara att företräda fullmakts-givaren i rätten som advokat, att utföra ett specifikt uppdrag eller ett inköp. Det kan också vara en fullmakt som låter fullmakts-tagaren vara ombud oavsett fråga och ärende. En fullmakt ska skrivas då personen är vid sina sinnens fulla bruk och ska gälla efter dödsfall. Som fullmakts-tagare ska du alltid kunna visa fullmakt annars kan du bli skadestånds-skyldig.

4 Psykeveckan i Norsjö Från den 6 till den 11 november 2017 pågår arrangemanget Psykeveckan runt om i Västerbotten. Målet med Psykeveckan är att o ka fo rståelsen och kunskapen om psykisk ohälsa. Psykeveckan i Norsjö är ett samarbete mellan Norsjö kommun, Socialpsykiatriskt kunskapscentrum i Västerbotten och ABF. Vill du veta mer om Psykeveckan i Norsjö? Kontakta Marjet Gustavsson via e-post: marjet.gustavsson@regionvasterbotten.se Tisdag 7 november klockan 18:15 till 19:45 är det en webbsänd föreläsning på Medan. Temat är Utmattningssyndrom tillbaka till ett bättre mående och arbete. Föreläsningen handlar bland annat om signaler, symtom och vikten av återhämtning. Onsdag 8 november klockan 16:00 till 17:30 är det en webbsänd föreläsning på Medan med temat Medberoende, skam och dess djävulsdans. Föreläsare är Sanna Lundell. Hon har gjort ett flertal tv-produktioner, bland annat dokumentär-serien Djävulsdansen som handlar om anhöriga till beroende-sjuka.

5 Torsdag 9 november klockan 9:00 är det samtal i Församlingshemmet med temat Öka öppenheten om psykisk ohälsa. I samtalet deltar Marjet Gustavsson, länsdelssamordnare Region 8, Mia Gunnerhell, ambassadör Hjärnkoll och Gunne Gerd Johansson, ambassadör Hjärnkoll. Församlingen bjuder på kaffe och smörgås. Från den 7 till 11 november har biblioteket i Norsjö litteratur-utställning om psykisk ohälsa. Riks-färdtjänst Om du har rätt till färdtjänst och behöver resa utanför kommunen måste du alltid ha beslut om rätt till riks-färdtjänst innan du påbörjar resan. Rätten till färdtjänst inom kommunen gäller inte för resor utanför kommunens gräns. Ansöknings-blanketter finns på hemsidan eller att hämta i kommunens växel. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 14 dagar före dagen du skall resa. Det är alltid du som söker riks-färdtjänst som skaffar ledsagare om du har rätt till det. Från och med 1 januari 2018 kommer Norsjö Kommun att förtydliga bestämmelserna inom riks-färdtjänst.

6 Ansökan skickas till: Norsjö kommun Helén Ask Storgatan Norsjö Kom ihåg att plocka upp hundbajs När du rastar hundar i Norsjö samhälle ska du alltid plocka upp hund-bajset. På Norsjö kommuns webbplats finns en karta som visar var hund-latrinerna finns. Om du har frågor ta kontakt med tekniska avdelningen via växeln på telefon Kulturkalendern november och december månad Öppettider Norsjö bibliotek Måndag, klockan 08:00 till 15:00 och 17:00 till 19:00. Tisdag, klockan 10:00 till 15:00. Onsdag, klockan 08:00 till 15:00 och 17:00 till 19:00. Torsdag, klockan 08:00 till 17:00.

7 Fredag, klockan 08:00 till 15:00. Öppettider Bastuträsk bibliotek Tisdag, klockan 08:30 till 11:30 och 16:00 till 19:00. Onsdag 1 november klockan 18:00 är det brädspelskväll på biblioteket i Norsjö. Onsdag 8 november klockan 18:00 på Norsjö bibliotek håller Anna-Maria Rautio föreläsningen Skogens glömda hjältinnor, kockorna i skogsbruket. Priser för största tall, gran och björk i Norsjö kommun delas ut. Torsdag 9 november klockan 19:00 ger Riksteatern föreställningen Dimensioner på Medan i Norsjö. Den 13 till 17 november pågår Nordiska biblioteksveckan. Årets tema är Öar i Norden. Det blir bokutställning, högläsning och Kura gryning för barngrupper. Söndag 3 december klockan 14:00 till 17:00 firar vi att Norsjö bibliotek fyller 30 år. Det blir bland annat underhållning av kulturskolans elever, tecknings-tävling, tipsrunda på tema 80-tal, godisregn och försäljning av böcker. Har du ett evenemang som passar i

8 kulturkalendern? Kontakta Berith Enkvist på telefon: eller E-post: Knut n Secondhand Just nu har vi stor efterfrågan på möbler, så kom gärna hit med det ni har över. Vi tar även emot skrotmöbler för demontering. Öppet-tider på Knut n Från den 4 september är Knut n öppen, måndagar från klockan 10:00 till 19:00. Tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar från klockan 10:00 till 16:00. Sista lördagen varje månad är det öppet från klockan 10:00 till 13:00 Knut n finns Facebook: och vi bloggar här: knutensecondhand.blogg.se/ Adress: Industrivägen 1 Bredbands-utbyggnaden Norsjö kommuns hemsida uppdateras varje fredag med information om bredbands-utbyggnaden. Du kan läsa om vad som hänt i veckan och vad som är planerat för nästa vecka.

9 Du hittar informationen under nyheter på första sidan på eller under Kommun-appen Mitt Norsjö Kommun-appen Mitt Norsjö hittar du i App Store och i Playbutiken. Sök på Norsjö så hittar du den. Nu finns Norsjö kommun också på Snapchat, lägg Trygghets-enkät På kommunens webbplats finns en enkät där du kan svara på frågor om tryggheten i kommunen och vad du tycker kunde fungera bättre. Du kan svara på enkäten fram till den 12 november. Du är anonym och svaren kommer att analyseras av kommunen och polisen. Resultatet av enkäten kommer att redovisas på kommunens webbplats. Öppettider simhallen från den 30 oktober till 5 november Måndag 10:00-15:30 Allmänbad

10 15:30-19:00 Motionssim, barnbassäng, bubbelpool 19:00-20:00 Vattengympa Tisdag 07:00-08:00 Morgonsim 10:00-20:00 Allmänbad Onsdag 07:00-8:15 Morgonsim 09:30-10:30 Babybad 10:30-11:20 Vattengympa 11:20-12:20 Motionssim 12:20-13:20 Rehab/Handikappbad Torsdag 14:30-18:30 Spökbad för familjer. Inträde 60 kronor, årskort, klippkort gäller inte. 18:30-22:00 Spökbad för allmänheten. Inträde 60 kronor, årskort, klippkort gäller inte. Fredag 07:00-08:00 Morgonsim 10:00-15:00 Allmänbad Lördag är simhallen stängd. Har du ett ledigt hus? Personer som funderar på att flytta till Norsjö hör av sig till inflyttarservice med frågor om bland annat möjligheter att köpa eller hyra hus eller lägenhet.

11 Om du har ett boende som du vill hyra ut eller sälja kan du anmäla det genom att fylla i vårt formulär på Vi har länkar till bostadsbolag och mäklare på vår hemsida, men vi vill gärna få fler tips på lediga boenden. Har du frågor eller vill veta mer, kontakta Ina Klingstedt på telefon Energi- och klimatrådgivning Kommunerna Norsjö, Malå, Lycksele, Åsele och Storuman har ett samarbete kring energi- och klimatrådgivning. Lycksele, Malå och Norsjö har egna energi- och klimatrådgivare som ger gratis energi-rådgivning till privatpersoner, småföretag, organisationer och föreningar. För mer information, ring telefon vardagar klockan 09:00 till 11:30. Du kan också maila din fråga till myndighetsenheten@lycksele.se Tänk på vad du spolar ner!

12 Du får bara spola ned kiss, bajs och toapapper i avloppet. Tops, tandtråd, kattsand, bindor, tamponger, våtservetter, kondomer, strumpbyxor och annat skräp ska slängas bland de vanliga soporna. Skräp i avloppet orsakar bland annat dyra, besvärliga stopp i pumpstationer och ledningar. Dessutom måste ju någon ta bort det som orsakar stoppet, det finns ingen maskin som sköter det. Du får inte heller spola ned läkemedel eller kemikalier eftersom reningsverken inte kan ta hand om det. Lämna ditt farliga avfall till en miljöstation eller återvinningscentral. Överblivna läkemedel lämnar du till apoteket i en genomskinlig plastpåse. Politiska beslut i korthet Musikskolan blir kulturskola Norsjö musikskola vill heta kulturskola. För att kunna utveckla verksamheten inleds samverkan med bland annat ABF och Vuxenskolan. Den föreslagna samverkansformen ska heta Ung kultur. Ett råd för Ung kultur kommer att bildas. I rådet kommer ABF, Vuxenskolan, ungdomsrepresentant samt personal från den kommunala kulturskolan att ingå.

13 Sammankallande och samordnare för rådet är chefen för musikskolan. Kommunstyrelsen beslutar att: Musikskolan ändrar namn till Kulturskolan. Den utökade verksamheten som ska heta Ung kultur godkänns. Jul-dekoration på vattentornet i Bastuträsk Det har kommit ett medborgarförslag om att vattentornet i Bastuträsk borde dekoreras i samband med jul. Kommunfullmäktige beslutar att medborgarförslaget godkänns. Villkoret är att det går att hitta en lösning som inte blir för dyr. Container till återvinnings-central På Norsjös återvinnings-central behövs en varmbonad container för sådant kemavfall som förvaras i kartong. Kommunfullmäktige beslutar att köpa en varmbonad container. Riktlinjer för trygghetsboende Regeringen har beslutat om ett statligt stöd för att

14 stimulera byggande av äldre- och trygghetsboenden. Riktlinjer för trygghetsboende i Norsjö kommun har tagits fram. Dessa riktlinjer anger bland annat kommunens krav på trygghetsboende. Kommunfullmäktige beslutar att riktlinjerna godkänns. Utdelning av förtjänstgåvor De som jobbat 25 år åt Norsjö kommun fick ta emot 25-års gåvor under kommunfullmäktiges sammanträde. Arbetsgruppen för Världens Barn tackades med blommor för sitt goda arbete. Alla protokoll finns att läsa på Sensornät i Norsjö kommun Kommunstyrelsen arbetar med ett projekt som handlar om att utveckla samhälls-tjänster med hjälp av sensorer. Sensorerna känner av bland annat rörelse och temperatur. Den 27 september installerades två bas-stationer och ett fåtal testsensorer. Exempel på hur sensornätet i framtiden skulle kunna användas i Norsjö samhälle:

15 Belysning Sensorerna kan tända och släcka belysning beroende på om någon person är i ett visst område eller inte. Mer belysning kan då styras till platser och områden och på tider när människor faktiskt är. Ventilation Sensorerna känner av ökad rörelse eller ljus i ett rum och styr anpassning av ventilationen och belysningen därefter. Det skulle till exempel kunna användas i skolor, förskolor och konferenslokaler. Har du ett förslag på hur vi ska använda sensornätet? Kontakta Inger Johansson, kommunstrateg på Norsjö kommun. Vegetarisk mat i skolan Norsjö kommun har börjat servera två lunch-alternativ på Norsjöskolan, ett vegetariskt och ett icke-vegetariskt. Du hittar skolans matsedel i appen Mitt Norsjö. Kronprinsessan besökte Norsjö Den 6 oktober invigde kronprinsessan Victoria Arenaparken i Norsjö. Under invigningen talade kommunfullmäktiges

16 ordförande Sam Venngren och Billy Lidén, tidigare ordförande i elevrådet. Invigningen avslutades med att kronprinsessan invigde Arenaparken genom att kasta ut bollar till barnen och sedan spela lite fotboll med dem. Norsjö kommun vill tacka alla funktionärer, skolelever, förskolebarn, lärare och besökare som medverkade i invigningen. Vi vill också rikta ett stort tack Sam och Billy samt kulturskolans elever som bjöd på både dans och musik. Stort tack också till alla Norsjöbor som varit engagerade i processen med Arenaparken och till alla entreprenörer som jobbat hårt med att göra klart inför invigningen. Mer om Arenaparken finns att läsa på Nästa nummer av kommunbladet kommer i postlådorna den 11 december Material till ina.klingstedt@norsjo.se eller på telefon senast klockan 12:00 den 23 november.

Kommunbladet augusti Bibliotekens öppettider. Kulturkalender september och oktober månad

Kommunbladet augusti Bibliotekens öppettider. Kulturkalender september och oktober månad Kommunbladet augusti 2018 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Bibliotekens öppettider Norsjö bibliotek Måndag, klockan 8:00 till 15:00 och 17:00 till 19:00. Tisdag,

Läs mer

Kommunbladet september Stoor-festen. Har du ett ledigt hus? Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun.

Kommunbladet september Stoor-festen. Har du ett ledigt hus? Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Kommunbladet september 2017 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Stoor-festen Lördag den 7 oktober är det Stoor-festen på Medan i Norsjö. Carolina Miskovsky är programvärd

Läs mer

Kommunbladet. oktober 2017

Kommunbladet. oktober 2017 Kommunbladet Information från Norsjö kommun Nr 5 september 2016 oktober 2017 Nu är det dags att läsa av din vattenmätare! Vattenavläsning viktigt för att få rätt belopp på räkningen. En gång per år skickar

Läs mer

Kommunbladet december Kommunväxeln har ändrade öppet-tider under jul och nyår. Ändrade tider för sophämtning

Kommunbladet december Kommunväxeln har ändrade öppet-tider under jul och nyår. Ändrade tider för sophämtning Kommunbladet december 2017 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Kommunväxeln har ändrade öppet-tider under jul och nyår Fredag 22 december, fredag 29 december och fredag

Läs mer

Kommunbladet december Kommunväxeln har ändrade öppet-tider under julhelgerna. Ansök om bygdemedel

Kommunbladet december Kommunväxeln har ändrade öppet-tider under julhelgerna. Ansök om bygdemedel Kommunbladet december 2016 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Kommunväxeln har ändrade öppet-tider under julhelgerna Fredag 23 december, fredag 30 december och torsdag

Läs mer

Kommunbladet november 2015

Kommunbladet november 2015 Kommunbladet november 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 8 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under november månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

Kommunbladet maj 2014

Kommunbladet maj 2014 Kommunbladet maj 2014 Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Val till EU-parlamentet Den 25 maj 2014 är det val till EU-parlamentet (Europa-parlamentet). Då väljer du vilka 20 svenska politiker

Läs mer

Kommunbladet december 2015

Kommunbladet december 2015 Kommunbladet december 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 9 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under december månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Kommunbladet sommaren 2014

Kommunbladet sommaren 2014 Kommunbladet sommaren 2014 Ett urval av information från Norsjö kommun på lättläst svenska. National-dagen i Norsjö Den 6 juni är det Sveriges national-dag och det firar vi med olika aktiviteter i Norsjö.

Läs mer

Kommunbladet april 2018

Kommunbladet april 2018 Kommunbladet april 2018 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Kulturkalender april och maj månad Bibliotekens öppettider: Norsjö bibliotek Måndag: klockan 8:00 till 15:00

Läs mer

Kommunbladet april 2015

Kommunbladet april 2015 Kommunbladet april 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 3 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under april månad? Ring växeln, telefon 0918-140 00 eller

Läs mer

Studera på distans. boka en tid innan ditt besök. Du bokar tid på telefon: 090-785 91 16. Personer som blir akut sjuka får alltid hjälp först.

Studera på distans. boka en tid innan ditt besök. Du bokar tid på telefon: 090-785 91 16. Personer som blir akut sjuka får alltid hjälp först. Kommunbladet april år 2014, information från Norsjö kommun. Kommunens överförmyndar-nämnd har anställt en ny handläggare som heter Helén Ask. De som arbetar på överförmyndar-nämnden ska se till att de

Läs mer

Kommunbladet oktober 2014

Kommunbladet oktober 2014 Kommunbladet oktober 2014 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nr 7. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under oktober månad? Ring växeln, telefon 0918-140 00 eller Sofie

Läs mer

Kommunbladet september 2014

Kommunbladet september 2014 Kommunbladet september 2014 Valet 2014 Söndag den 14 september är det val till riksdag, kommun och landsting. När du röstar ska du ta med röstkort och ID-handling, till exempel körkort eller pass. Om du

Läs mer

Kommunbladet nummer 1, januari 2014. Ny internet-tjänst på skolorna. Ny skol-lag. Information från Norsjö kommun på lättläst svenska.

Kommunbladet nummer 1, januari 2014. Ny internet-tjänst på skolorna. Ny skol-lag. Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Kommunbladet nummer 1, januari 2014 Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Ny internet-tjänst på skolorna Skolorna i Norsjö kommun kommer att börja använda en ny internet-tjänst, där föräldrar,

Läs mer

Kommunbladet december 2014

Kommunbladet december 2014 Kommunbladet december 2014 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 9. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under december månad? Ring växeln, telefon 0918-140 00 eller

Läs mer

Kommunbladet februari Kärleksveckan Bli familjehem. Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun.

Kommunbladet februari Kärleksveckan Bli familjehem. Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Kommunbladet februari 2019 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Kärleksveckan 2019 Från 9 februari till och med 17 februari pågår Kärleksveckan i Norsjö. För mer information

Läs mer

Norsjö kommunblad april 2013

Norsjö kommunblad april 2013 Norsjö kommunblad april 2013 Norsjödagen på Berättarfestivalen Onsdag den 24 april är Norsjö med på Berättarfestivalen i Skellefteå. Norsjö har ett eget program hela dagen på Nordanås caféscen. För att

Läs mer

Kärleksveckan Från den 9 februari till och med 17 februari pågår Kärleksveckan i Norsjö. Det här är några av aktiviteterna på programmet:

Kärleksveckan Från den 9 februari till och med 17 februari pågår Kärleksveckan i Norsjö. Det här är några av aktiviteterna på programmet: Kärleksveckan 2019 Från den 9 februari till och med 17 februari pågår Kärleksveckan i Norsjö. Det här är några av aktiviteterna på programmet: Lördag 9 februari Klockan 11:00 till 15:00 pågår Kärleksmässan

Läs mer

Kommunbladet september Information om vattenavläsning. Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun.

Kommunbladet september Information om vattenavläsning. Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Kommunbladet september 2016 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Information om vattenavläsning Snart kommer kommunens kunder att få ett vattenavläsnings-kort i brevlådan.

Läs mer

Kommunbladet juni Ändrade öppet-tider i kommunhuset. Ändrade öppet-tider simhall och styrkehall

Kommunbladet juni Ändrade öppet-tider i kommunhuset. Ändrade öppet-tider simhall och styrkehall Kommunbladet juni 2017 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Ändrade öppet-tider i kommunhuset Från den 1 juni till och med 31 augusti har kommunhuset, växeln och receptionen

Läs mer

Kommunbladet oktober 2015

Kommunbladet oktober 2015 Kommunbladet oktober 2015 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Flykting-katastrofen En stor flykting-katastrof pågår just nu och därför är det många människor som söker

Läs mer

Norsjö kommunblad maj 2013

Norsjö kommunblad maj 2013 Norsjö kommunblad maj 2013 Turista i din egen kommun Den 9 juni klockan 10 till 16 kan du turista i Norsjö kommun. Då kommer det att vara Öppet hus på många besöks-mål som finns i kommunen. Det är gratis

Läs mer

Kommunbladet februari 2018

Kommunbladet februari 2018 Kommunbladet februari 2018 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Kulturkalender februari Kärleksveckan 10-18 februari Se särskilt program Måndag 12 februari klockan 14:00

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Kommunbladet maj månad 2015

Kommunbladet maj månad 2015 Kommunbladet maj månad 2015 Nu har Norsjö kommun en digital skärm som besökare kan använda vid besök i kommunens verksamheter. På ska rmen finns en fra ga som du kan tycka till om. Det kan till exempel

Läs mer

BIBLIOTEKET BJUDER NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON. och mycket annat

BIBLIOTEKET BJUDER NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON. och mycket annat BIBLIOTEKET BJUDER TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING och mycket annat 24 SEPT (lör) kl. 18:30-20:00 Poesicafé (Laholms kulturnatt) Stadsbiblioteket.Ta tillfället i akt och läs upp dina

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Aktiviteter i Eslövs kommun

Aktiviteter i Eslövs kommun Aktiviteter i Eslövs kommun höst och vinter 2013 Öppet för alla! AKTIVITETER I ESLÖV Aktivitetshuset Karidal Karidal är en mötesplats för kommunens invånare där alla är lika välkomna. Här finns möjlighet

Läs mer

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se Program Programmet finns också på www.kungsor.se Måndag 28/9 Föredrag om Kalklinbanan av Knut Barr kl. 19.00. Kalklinbanans historia och framtid med skapandet av ett eventuellt industrihistoriskt centrum.

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER-16 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Tvåänds-stickning 09.00-12.00 Internationella danser (Avslutning

Läs mer

Kommunbladet april Världsbokdagen på Norsjö Bibliotek. Skaparverkstad för barn. Möte om Norsjövallen-skolan

Kommunbladet april Världsbokdagen på Norsjö Bibliotek. Skaparverkstad för barn. Möte om Norsjövallen-skolan Kommunbladet april 2017 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Världsbokdagen på Norsjö Bibliotek Måndag 24 april Arrangemang för inbjudna grupper Alla som lånar får vara

Läs mer

#sumpanlov. Sagoläsning. Dans och pyssel. I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! PSST!

#sumpanlov. Sagoläsning. Dans och pyssel. I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! PSST! Dans och pyssel Sagoläsning Höstlovsdisco #sumpanlov PSST! I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV Här hittar du allt kul som händer i Sundbyberg

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM November 2018 Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2018 November ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Torsdag 1 november Kl. 10.30 Balansgrupp Kl. 10:30

Läs mer

Kultur i Hörby Oktober 2016

Kultur i Hörby Oktober 2016 Kultur i Hörby Oktober 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Guidning i Östra Sallerups 1600-talspark Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson,

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30. Din Fritid Hösten 2017

Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30. Din Fritid Hösten 2017 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30 Din Fritid Hösten 2017 Innehåll Information om Fritidsverksamheten....... 3 Hemsidan och

Läs mer

Höstlovsprogram 2017

Höstlovsprogram 2017 Höstlovsprogram 2017 Fagersta bibliotek 30 Måndag den 30 oktober Har du läst den här? Birgitta och Mari berättar om böcker. Massor av boktips för barn 7-13 år. Alla som kommer får vara med i bibliotekets

Läs mer

Start V.34 Mötesplats Råby

Start V.34 Mötesplats Råby Augusti 2018 Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Start V.34 Mötesplats Råby Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? December

Vad händer i Färgelanda? December Vad händer i Färgelanda? December Fr.o.m. 28/11 kommer vad händer i Färgelanda att medfölja Dalslänningens totalutdelningar till ALLA hushåll i Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner samt Hedekas

Läs mer

Välkommen till Hjo. En guide för dig som är nyanländ i Hjo kommun

Välkommen till Hjo. En guide för dig som är nyanländ i Hjo kommun Välkommen till Hjo En guide för dig som är nyanländ i Hjo kommun Att börja med Som ny i Sverige finns det några saker som är viktiga att börja med, dessa är: Folkbokföring Fullständigt personnummer ID-kort

Läs mer

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!!

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! MEDLEMSINFORMATION 2019 SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! Till samtliga medlemmar i SKPF avdelning 45 Umeå I Din hand håller Du en informationsfolder från SKPF avdelning 45 Umeå. Foldern innehåller

Läs mer

Lägenhet i Kattby uthyres

Lägenhet i Kattby uthyres Samhällsinformation till alla hushåll i Hammarland FRITIDSINFO-DECEMBER 2015 Är du intresserad av JAKTKORT nu arrangeras en kurs för ungdomar i samarbete med Finström med början i januari. Anmäl dig så

Läs mer

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på:

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på: Höstlov i Motala 1-5 november Se programmet och läs om att som sker under året på: motala.se/ung Bowling Motala Bowlinghall Öppettider Måndag 31/10 13.00-16.00 Tisdag 1/11 13.00-16.00 Onsdag 2/11 13.00-16.00

Läs mer

FRITIDSPROGRAM Februari 2013

FRITIDSPROGRAM Februari 2013 FRITIDSPROGRAM Februari 2013 Jon Boss och Lars Lerin förbereder utställningen på Sandgrund. Utställningen hänger där från 26/1-3/3. Se sidan 4. 1 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015 Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter VALHALLAVÄGEN 38s 10 SÖRBYVÄGEN ÖPPETTIDER FÖR VÅRA LOKALER VALHALLAVÄGEN

Läs mer

Aktiviteter i Eslövs kommun

Aktiviteter i Eslövs kommun Aktiviteter i Eslövs kommun vår och sommar 2013 Öppet för alla! AKTIVITETER I ESLÖV Aktivitetshuset Karidal Karidal är en mötesplats för kommunens invånare där alla är lika välkomna. Här finns möjlighet

Läs mer

Kommunbladet juni 2013

Kommunbladet juni 2013 Kommunbladet juni 2013 Information från Norsjö kommun Var med och fira nationaldagen Välkommen att fira nationaldagen på Norsjö hembygds-område torsdag den 6 juni. Programmet innehåller bland annat musik,

Läs mer

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014 Mötesplatser för Seniorer Program för hösten 2014 Välkommen! I Lidköpings kommun finns flera trevliga mötesplatser där vi erbjuder olika aktiviteter, matservering och framförallt gemenskap! Du som är äldre

Läs mer

Badet har öppet för personer med funktionsnedsättning. Medföljare får också bada. Badkort för sommaren kostar inget. Badet öppnar lördagen den 3 juni

Badet har öppet för personer med funktionsnedsättning. Medföljare får också bada. Badkort för sommaren kostar inget. Badet öppnar lördagen den 3 juni Badet har öppet för personer med funktionsnedsättning. Medföljare får också bada. Badkort för sommaren kostar inget. Badet öppnar lördagen den 3 juni Stora Sköndalsbadet har en handikappanpassad 25-metersbassäng.

Läs mer

TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER

TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER OM OSS MÖTESPLATS LINDOME - En meningsfull fritid för alla! Du håller just nu höstens program i din hand, allt som kommer att hända finns inte med i

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

Kursprogram Våren 2015

Kursprogram Våren 2015 Kursprogram Våren 2015 VUXENSKOLAN BORÅS OBS! Ny adress Druveforsvägen 8 504 33 Borås växel 0771-50 20 20 Välkommen till Vuxenskolan Sjuhärad Studieförbundet Vuxenskolan verkar för att personer med intellektuella

Läs mer

Vad vill du göra på din fritid?

Vad vill du göra på din fritid? Vad vill du göra på din fritid? Aktiviteter som kan anpassas efter dina behov våren 2019 WWW.SUNDBYBERG.SE/FUNK Sidan 2 av 12 Vad vill du göra när du är ledig? Vad är du intresserad av? Vill du träffa

Läs mer

KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom

KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom UNGA KONSTNÄRER En konstutställning av och med barn och unga från vårens konstkurser

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention 2014-02-06 1 (7) Rapport FRN 2014/56 Fritidsnämnden Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention Bakgrund En enkätundersökning i samarbete med Attention Nackas har genomförts under hösten 2013.

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM november Västerås stad Vård och Omsorg Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM november Västerås stad Vård och Omsorg Västerås MÅNADSPROGRAM november 2016 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM november 2016 Västerås stad Vård och Omsorg 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter november 2016 Varje vecka: Måndag: Tisdag:

Läs mer

Fokus Föräldrar 2015. Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar

Fokus Föräldrar 2015. Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar Fokus Föräldrar 2015 Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar Sundbybergs stad satsar på föräldrar! Nu är det återigen dags för årets föräldravecka.

Läs mer

Öppet Hus på KRITA! Öppet hus 22/1 kl /1 kl i sal 216

Öppet Hus på KRITA! Öppet hus 22/1 kl /1 kl i sal 216 Öppet hus 22/1 kl. 17-20 31/1 kl. 11-15 i sal 216 Öppet Hus på KRITA! Kom och se vår ateljé, prata med våra lärare, ta en fika eller delta i en kreativ drop-in workshop. Du får prova på olika material,

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2017

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2017 AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 0 Fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning Kontakt: Yvonne Wallin tfn. 00 0 yvonne.wallin@ludvika.se START dagar för några aktiviteter BAD måndag september SKYTTE

Läs mer

Anhörigstödet finns för både ung och äldre

Anhörigstödet finns för både ung och äldre Anhörigstöd Höstprogram 2016 Att hjälpa en anhörig i vardagen ger mycket, men kräver också mycket. Du som hjälper kanske själv behöver stöd ibland för att må bra och kunna fortsätta ge kraft, inspiration

Läs mer

Kulturhuset, Åsele Onsdagen den 20 mars klockan 18.30

Kulturhuset, Åsele Onsdagen den 20 mars klockan 18.30 Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 60 2019-03-13 Nr 11 Kulturhuset, Åsele Onsdagen den 20 mars klockan 18.30 Vi vill bjuda in dig som företag och företagare till ett seminarium

Läs mer

MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI Malmabergs Mötesplats. Släggargatan Västerås Telefon:

MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI Malmabergs Mötesplats. Släggargatan Västerås Telefon: MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI 2016 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 Västerås Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Ipad, dator, mobil 13.30-15.30 Tisdagar Balansgrupp

Läs mer

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Sommaren 2015 Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Studieförbundet

Läs mer

Fritidsnytt April 2019

Fritidsnytt April 2019 April 2019 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Kvällens orkester: Fredag 12 april ABB Magneten Västerås 19.30-23.00 18.45 vid Q8-macken 100 kr inträde och 100 kronor resa Senast tisdag 9 april

Läs mer

Vad vill du göra på din fritid?

Vad vill du göra på din fritid? Vad vill du göra på din fritid? Aktiviteter som kan anpassas efter dina behov hösten 2019 WWW.SUNDBYBERG.SE/FUNK Sidan 2 av 17 Vad vill du göra när du är ledig? Vad är du intresserad av? Vill du träffa

Läs mer

Trivselpunkten. En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun. Foto: Couleur

Trivselpunkten. En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun. Foto: Couleur Trivselpunkten En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun Foto: Couleur Aktivitetsprogram för Oktober 2019 Information Trivselpunkten är en öppen social mötesplats.

Läs mer

Hej och välkomna till årets första föräldraföreningsmöte torsdagen den 14 februari kl 18.30 på Strandskolan.

Hej och välkomna till årets första föräldraföreningsmöte torsdagen den 14 februari kl 18.30 på Strandskolan. VECKOBLAD v. 7 2013 Till elever Veckans ordspråk: Det är när man upptäcker musiken som många unga hjärtan också lär sig älska. Richard Strauss Hej! En vecka med massor av nationella prov har tagit sitt

Läs mer

#sumpanlov. I Sundbyberg finns det gratis sportlovsaktiviteter för barn och unga! LÄS MER PÅ SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV

#sumpanlov. I Sundbyberg finns det gratis sportlovsaktiviteter för barn och unga! LÄS MER PÅ SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV #sumpanlov I Sundbyberg finns det gratis sportlovsaktiviteter för barn och unga! LÄS MER PÅ SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV Sportlovsaktiviteter Här hittar du allt kul som händer i Sundbyberg på sportlovet. Alla

Läs mer

Kvartalsbrev Hej!

Kvartalsbrev Hej! ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2016-11-18 1 (5) Kvartalsbrev 2016 Hej! Vi närmar oss 1:a advent, och en mörk årstid då vi gärna tänder levande ljus. I våra personalgrupper har vi brandombud och de kommer att gå en

Läs mer

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5.

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5. ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN EVA THORS RUDVALL Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5 Till kommer människor för att låna. Här jobbar Lisa som är. Hon kan hjälpa dig att hitta

Läs mer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram Eksjö bibliotek med filialer Vå r p r o g r a m med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram 2015 www.eksjo.se/biblioteket stadsbiblioteket@eksjo.se 0381-361 00 Biblioteket

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 21-25 september 2015 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad 1 Samlat program för äldrekulturveckan 2015 invigs äldrekulturveckan på Yngaregården klockan 11.00, invigningstalare

Läs mer

Träffpunkt Årsta. Månadsblad oktober En mötesplats för dig som är senior 65+

Träffpunkt Årsta. Månadsblad oktober En mötesplats för dig som är senior 65+ Månadsblad oktober 2019 Träffpunkt Årsta En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds.

Läs mer

Oktober månadsprogram för mötesplats Sommarro. oktober 2015

Oktober månadsprogram för mötesplats Sommarro. oktober 2015 Pris: 10 kr Oktober månadsprogram för mötesplats Sommarro oktober 2015 Bilder från en tisdagspromenad till hälsoträdgården i Tivoliparken Foto: Carina Bengtsson Alla hälsas hjärtligt Välkomna För kontakt:

Läs mer

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter Foto: Sofia Sabel Aktiviteter Äldreomsorgen 1 januari-30 april 2015 Anhörigcenter Anhörigcenter är en informations- och mötesplats som vänder sig till dig som inom familjen, släkten eller vänkretsen stödjer

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN ulricehamn.se

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN ulricehamn.se ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN 2019 ulricehamn.se Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i din närhet som är långvarigt

Läs mer

Mötesplats Byttorp för seniorer

Mötesplats Byttorp för seniorer för seniorer Kvibergsgatan 17 Maj 2019 Datum Tid Aktivitet V.18 Mån 29/4 Tis 30/4 Valborgsmässoafton Ons 1/5 Tors 2/5 10.30 Fre 3/5 13.30-15.30 Teknikkurs för smartphones (Fullbokad)Terminsavslutning Fika

Läs mer

Anhörigstöd. Program hösten ulricehamn.se. Foto: Helena Lundberg

Anhörigstöd. Program hösten ulricehamn.se. Foto: Helena Lundberg Anhörigstöd Program hösten 2018 Foto: Helena Lundberg ulricehamn.se Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i

Läs mer

Träffpunkt Karl-Johan

Träffpunkt Karl-Johan Månadsblad oktober 2019 Träffpunkt Karl-Johan En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds.

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER -2017 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Internationella danser 09.30-11.30 PRO Haga-Malmaberg Trivselträff

Läs mer

Månadsblad april Träffpunkt Årsta

Månadsblad april Träffpunkt Årsta Månadsblad april Träffpunkt Årsta En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds. Deltagande

Läs mer

VATTEN & AVLOPP. På Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) finns bra information för dig som har egen brunn.

VATTEN & AVLOPP. På Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) finns bra information för dig som har egen brunn. VATTEN & AVLOPP Dricksvatten Tillgång till vatten är en förutsättning för att samhället ska fungera. Rent vatten är livsviktigt - som dricksvatten och för att sköta den personliga hygienen och förhindra

Läs mer

Distansundervisning. Komvux sfi. Örebro. Örebro kommun. Komvux sfi.

Distansundervisning. Komvux sfi. Örebro. Örebro kommun. Komvux sfi. Distansundervisning Komvux sfi Örebro Örebro kommun Komvux sfi www.sfidistans.weebly.com Att studera på sfi på distans i Örebro Välkommen till Komvux sfi! Vi som arbetar med distansundervisningen heter

Läs mer

Barn och unga för en hållbar utveckling

Barn och unga för en hållbar utveckling Barn och unga för en hållbar utveckling BARN OCH UNGA FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING Välkommen till Grön Flagg! Håll Sverige Rent har utvecklat ett nytt digitalt verktyg för att göra ert arbete enklare och

Läs mer

Höstens Fritidsprogram

Höstens Fritidsprogram Höstens Fritidsprogram 2011 Hej, Nu är det dags för ett nytt fritidsprogram. I höstens program hoppas jag att du hittar något kul att göra. Glöm inte att titta in på Fritidens hemsida www.fffvarberg.se

Läs mer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer Månadsblad 2018 Mötesplats Rönnby Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Månadsbladet riktar sig till Seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-393635 Ansvarig för seniorverksamheten

Läs mer

K U L T U R H Ö S T E N

K U L T U R H Ö S T E N K U L T U R H Ö S T E N 2018 Kulturhändelser hösten 2018 i Svalövs kommun Decemberupplagan D E C E M B E R 3 november-9 december U T S TÄ L L N I N G - T O M M Y LENNARTSSON Konstnären Tommy Lennartsson

Läs mer

Februari Maj Fritidsaktiviteter. Brohaga. Hagadal. Nitvägen. Jakobsväg. Gränsgatan. Frostagatan. Potatisvägen. Mobila stödet.

Februari Maj Fritidsaktiviteter. Brohaga. Hagadal. Nitvägen. Jakobsväg. Gränsgatan. Frostagatan. Potatisvägen. Mobila stödet. Februari Maj 2019 Fritidsaktiviteter Brohaga Hagadal Nitvägen Jakobsväg Gränsgatan Frostagatan Potatisvägen Mobila stödet Snälltågsvägen Södra kaserngatan Rekonditioneringen Program häftet finns att hämta

Läs mer

Innehåll. De politiska partierna...30 Repetitionsfrågor De politiska partierna...31

Innehåll. De politiska partierna...30 Repetitionsfrågor De politiska partierna...31 Innehåll Riksdagen...5 Var finns riksdagen?...6 Vad gör riksdagen?...7 Hur arbetar riksdagen?...8 Repetitionsfrågor Riksdagen...11 Regeringen...13 Vad gör regeringen?...14 Hur arbetar regeringen?...15

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Gnistan

VERKSAMHETSPLAN Gnistan VERKSAMHETSPLAN Gnistan Hösten -09 Våren -10 Sanna Alvén Anna Stengard Ann-Kristin Lilja Marianne Fredriksson En dag på Gnistan 6:30 Förskolan öppnar, öppningsavdelning Gnistan 8:00 Frukost 8:30 lek ute/inne

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM September 2017 Hej. Ja då var sommaren över för denna gång sägs det, men vi kan ju alltid hoppas på en underbar höst istället.

Läs mer