Huvudmannens genomfo rda a tga rder samt dess effekter ga llande den garanterade undervisningstiden vid Ja rfa lla gymnasium, Ja rfa lla kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Huvudmannens genomfo rda a tga rder samt dess effekter ga llande den garanterade undervisningstiden vid Ja rfa lla gymnasium, Ja rfa lla kommun"

Transkript

1 Huvudmannens genomfo rda a tga rder samt dess effekter ga llande den garanterade undervisningstiden vid Ja rfa lla gymnasium, Ja rfa lla kommun Nedan redovisar huvudman åtgärder som vidtagits samt dess effekter gällande att kvalitetsäkra den garanterade undervisningstiden vid Järfälla gymnasium, Järfälla kommun, som en uppföljning på Huvudmannens plan för åtgärder gällande den garanterade undervisningstiden vid Järfälla gymnasium, Järfälla kommun, inskickat till Skolinspektionen (bilaga 1). Utvecklingsområde 1: Huvudmannen och rektorn behöver säkerställa att beslut om elevernas undervisningstid (i form av timplaner) innebär att eleverna får den minst garanterade undervisningstiden. Åtgärder som vidtagits: Samt dess effekter: En översyn av timplaner på skolans samtliga program Arbetet klart i enlighet med tidsplan. Skolans samtliga har genomförts så att varje timplan uppfyller den timplaner uppfyller den minst garanterade minst garanterade undervisningstiden och att undervisningstiden och mentorstid ej ingår i detta. mentorstid ej ingår i detta (bilaga 2). Rektor och schemaläggare ledde denna översyn tillsammans med närmsta biträdande rektor och respektive programlag. Skolledning har utifrån diskussionerna i programlagen tillsammans med programlagen och facklig samverkan fattat beslut om fem pedagogiska ställningstaganden utifrån inringade utvecklingsområden. Samsynen har ökat mellan skolledning och programlag gällande varje programs struktur i sin helhet samt de olika programmens olika förutsättningar och behov. 1) Uppräkning av tid i 50-poängskurser: 42,5 tim 45 tim 2) Förstärkning i Matematik 1-3: 100 tim läggs ut, samtliga program Villkor: Ämneskonferensen för matematik lämnar in en plan för hur man avser att använda tiden för högre måluppfyllnad. 3) Förstärkning i Svenska/Svenska som andra språk 1-3: 100 tim läggs ut, samtliga program Villkor: Ämneskonferensen för SvE/SvA lämnar in en plan för hur man avser att använda tiden för högre måluppfyllnad med särskilt fokus på hur ämnet svenska stöttar elevens övriga ämnen under de tre åren. 4) Förstärkning i Samhällskunskap 1b, 100 poäng 100 tim läggs ut, samtliga studieförberedande program. Villkor: Ämneskonferensen för samhällskunskap lämnar in en plan för hur man avser att använda tiden för högre måluppfyllnad kopplat till skolans demokratiuppdrag. 5) Förstärkning i samtliga gymnasiegemensamma ämnen på yrkesprogrammen (exkl IDH1) 1 poäng ger 1 undervisningstimme på samtliga yrkesprogram.

2 Utvecklingsområde 2: Huvudmannen och rektor behöver säkerställa att planering och schemaläggning av elevernas undervisningstid sker med tillräckliga marginaler för att eleverna ska ha möjlighet att få den garanterade undervisningstiden. Åtgärder som vidtagits: Samt dess effekter: Rektor och schemaläggare har genomfört en översyn Arbetet klart i enlighet med tidsplan. av läsårsdata och utifrån dessa säkerställa antal dagar som är schemalagda så att inte schemabrytande aktiviteter inkräktar på den garanterade undervisningstiden, ex avslutningsdagar (bilaga 3). Rektor och schemaläggare har genomfört en översyn Arbetet klart i enlighet med tidsplan. av läsårsdata och utifrån detta säkerställa att eleverna får sina 15 veckors APL utan påverkan av helgdagar. Rektor och schemaläggare har genomfört en översyn Arbetet klart i enlighet med tidsplan. av läsårsdata och utifrån detta säkerställa så att nationella prov genomförs utanför elevernas garanterade undervisningstid. Rektor och schemaläggare har genomfört en översyn Arbetet klart i enlighet med tidsplan. av läsårsdata och utifrån detta säkerställa att marginaler finns när schemat läggs ut (bilaga 4). Rektor säkerställer att schemaläggaren utgår från den planerade undervisningstiden när schemat läggs, så att utlägg i tid stämmer överens med beslutad timplan. Rektor och schemaläggare säkerställer schemats struktur och ramar och utifrån detta säkerställer att den lektionstid som schemalagts går att genomföra utan avbrott, exempelvis att raster inte genomförs under lektionstid, lektionen inte avslutas tidigare mm Arbetet klart i enlighet med tidsplan. Uppföljning sker. Arbetet klart i enlighet med tidsplan. Uppföljning sker. En policy gällande rast utifrån garanterade undervisning och Skolinspektionens tillsynsrapporthar arbetats fram: Alla lektioner längre än 80 min bryts med en rast på 10 min. En lektion som är kortare än 80 ska inte brytas av en rast, men kan däremot brytas med annan lektionsaktivitet. Om enskild lärare önskar att rast läggs in på ett kortare lektionspass än 80 min, meddelas Madeleine så att detta läggs in i schemat. Huvudman har bokade uppföljningar gentemot rektor kommer ske tre tillfällen per läsår, med särskilt fokus på att försäkra sig att det som beslutats och planerats för eleverna också blir den genomförda undervisningstiden. Vidtagen åtgärd genom tre avstämningar: - Inför skolstart på hösten följer huvudman upp timplaner i rapport till nämnden. - I samband med huvudmans dialogmöte med enheten under våren görs en ytterligare uppföljning av timplaner och genomförd undervisningstid. - I juni i samband med kvalitetsrapport till nämnden genomförs uppföljning från huvudman gällande vilken undervisningstid som faktiskt genomförts. Uppföljning i samband med dialogmötet skedde vecka 16, då enhetens arbete med timplaner följdes upp. Rapporten till nämnden angående timplaner inför hösten-18 sker i maj.

3 Kvalitetsrapporten följs upp under sommaren och behandlas i första nämnden efter sommaruppehållet vilket är i slutet av september. Utvecklingsområde 3: Huvudmannen och rektor behöver följa upp vilken undervisningstid som faktiskt har genomförts. Detta för att kunna vidta åtgärder i tid om undervisningstiden behöver utökas och för att kunna redovisa att varje elev får den undervisning som hen har rätt till. I detta ingår att huvudmannen och rektor behöver säkerställa att all genomförd undervisningstid registreras. Åtgärder som vidtagits: Samt dess effekter: Rektor arbetar fram rutiner med ett administrativt system som bokför genomförd undervisning, för att med systematik kunna redovisa hur varje elev fått sin garanterade undervisningstid efter avslutad gymnasieutbildning. Bokföring av genomförd undervisning sker initialt analogt, då enheten ännu inte hittat digitala system där denna typ av uppföljning fungerar. Enheten är i kontakt med Vklass, som är skolans lärportal och där lärarna för frånvaro. Dels har enheten identifierat brister i Vklass rapporter som gör att statistik i vissa rapporter inte är tillförlitlig och dels för att driva på ett förändringsarbete med hjälp av Vklass där en funktion i Vklass borde kunna utvecklas som stöd för denna typ av uppföljning och som även kommer andra skolor tillgagn.

4 Bilaga 1 Huvudmannens plan fo r a tga rder ga llande den garanterade undervisningstiden vid Ja rfa lla gymnasium, Ja rfa lla kommun Nedan redovisar huvudman sin plan för åtgärder gällande att kvalitetsäkra den garanterade undervisningstiden vid Järfälla gymnasium, Järfälla kommun, i enlighet med instruktion. Utvecklingsområde 1: Huvudmannen och rektorn behöver säkerställa att beslut om elevernas undervisningstid (i form av timplaner) innebär att eleverna får den minst garanterade undervisningstiden. Åtgärder som planeras att genomföras: När i tid åtgärderna planeras att vara genomförd: Översyn av timplaner på skolans samtliga program så Påbörjat arbete. Beräknas klart senast att varje timplan uppfyller den minst garanterade undervisningstiden och att mentorstid ej ingår i detta. Utvecklingsområde 2: Huvudmannen och rektor behöver säkerställa att planering och schemaläggning av elevernas undervisningstid sker med tillräckliga marginaler för att eleverna ska ha möjlighet att få den garanterade undervisningstiden. Åtgärder som planeras att genomföras: När i tid åtgärderna planeras att vara genomförd: Översyn av läsårsdata och utifrån dessa säkerställa Påbörjat arbete. Beräknas klart senast antal dagar som är schemalagda så att inte schemabrytande aktiviteter inkräktar på den garanterade undervisningstiden, ex avslutningsdagar. Översyn av läsårsdata och utifrån detta säkerställa att Påbörjat arbete. Beräknas klart senast eleverna får sina 15 veckors APL utan påverkan av helgdagar. Översyn av läsårsdata och utifrån detta säkerställa så Påbörjat arbete. Beräknas klart senast att nationella prov genomförs utanför elevernas garanterade undervisningstid. Översyn av läsårsdata och utifrån detta säkerställa att Påbörjat arbete. Beräknas klart senast marginaler finns när schemat läggs ut. Rektor säkerställer att schemaläggaren utgår från den Påbörjat arbete. Beräknas klart senast planerade undervisningstiden när schemat läggs, så att utlägg i tid stämmer överens med beslutad timplan. Rektor och schemaläggare säkerställer schemats Påbörjat arbete. Beräknas klart senast struktur och ramar och utifrån detta säkerställer att den lektionstid som schemalagts går att genomföra utan avbrott, exempelvis att raster inte genomförs under lektionstid, lektionen inte avslutas tidigare mm Bokade uppföljningar från huvudman gentemot rektor kommer ske tre tillfällen per läsår, med särskilt fokus på att försäkra sig att det som beslutats och planerats för eleverna också blir den genomförda undervisningstiden. Vidtagen åtgärd genom tre avstämningar: - Inför skolstart på hösten följer huvudman upp timplaner i rapport till nämnden. - I samband med huvudmans dialogmöte med enheten under våren görs en ytterligare uppföljning av timplaner och genomförd undervisningstid. - I juni i samband med kvalitetsrapport till nämnden genomförs uppföljning från huvudman gällande vilken undervisningstid som faktiskt genomförts.

5 Bilaga 1 Utvecklingsområde 3: Huvudmannen och rektor behöver följa upp vilken undervisningstid som faktiskt har genomförts. Detta för att kunna vidta åtgärder i tid om undervisningstiden behöver utökas och för att kunna redovisa att varje elev får den undervisning som hen har rätt till. I detta ingår att huvudmannen och rektor behöver säkerställa att all genomförd undervisningstid registreras. Åtgärder som planeras att genomföras: När i tid åtgärderna planeras att vara genomförd: Rektor arbetar fram rutiner med ett administrativt system som bokför genomförd undervisning, för att med systematik kunna redovisa hur varje elev fått sin garanterade undervisningstid efter avslutad gymnasieutbildning. Påbörjat arbete med kontinuerlig uppföljning under terminen.

6 Bilaga 2 Program: BA Inriktning: BAHUS Järfälla gymnasium Bygg-och anläggningsprogrammet Husbyggnad Timmar Timmar Timmar Timmar Timmar Timmar Ämnen och kurser Kod Poäng åk1 APL åk2 APL åk3 APL Gymnasiegemensamma ämnen, 600 poäng Engelska 5 ENGENG Historia 1a1 HISHIS01a Matematik 1a MATMAT01a Naturkunskap 1a1 NAKNAK01a Religionskunskap 1 RELREL Samhällskunskap 1a1 SAMSAM01a Programgemensamma ämnen, 400 poäng Bygg och anläggning 1 BYGBYG Bygg och anläggning 2 BYGBYG Gymnasiearbete GYARBA ,5 Inriktning Husbyggnad, 700 poäng Husbyggnadsprocessen* HUSHUB Husbyggnad 1 HUSHUS Husbyggnad 2 HUSHUS Husbyggnad 3 ombyggnad HUSHUS Programfördjupning Trä, 500 poäng Specialyrken 1 HUBSPC01S Tätskikt våtrum TÄTTÄT Trä 1 - stommar TRÄTRK Trä 2 - beklädnad TRÄTRK Trä 3 - montage TRÄTRK alternativt Programfördjupning Mur- och putsverk, 500 poäng Specialyrken 1 HUBSPC01S Tätskikt våtrum TÄTTÄT Mur- och putsverk 1 MURMUR Mur- och putsverk 2 MURMUR Mur- och putsverk 3 MURMUR Individuellt val** Totalt: ,5 477, , ,5 * Inkl "Heta arbeten" **Högskolepaketet innebär 200p utökat program. (Åk2: En6 och Sv2. Åk3: Sv3 och möjlighet Ma2)

7 Program: BA Inriktning: BAMAL Järfälla gymnasium Bygg-och anläggningsprogrammet Måleri Timmar Timmar Timmar Timmar Timmar Timmar Ämnen och kurser Kod Poäng åk1 APL åk2 APL åk3 APL Gymnasiegemensamma ämnen, 600 poäng Engelska 5 ENGENG Historia 1a1 HISHIS01a Matematik 1a MATMAT01a Naturkunskap 1a1 NAKNAK01a Religionskunskap 1 RELREL Samhällskunskap 1a1 SAMSAM01a Programgemensamma ämnen, 400 poäng Bygg och anläggning 1 BYGBYG Bygg och anläggning 2 BYGBYG Gymnasiearbete GYARBA ,5 Inriktning Måleri, 400 poäng Måleriprocessen* MARMAL Måleri 1 MARMAL Programfördjupning, 800 poäng Måleri 2 MARMAL Måleri 3 MARMAL Måleri 4 MARMAL Måleri 5 MARMAL Individuellt val** Tätskikt våtrum TÄTTÄT Totalt: ,5 442, , ,5 * Inkl "Heta arbeten" **Högskolepaketet innebär 200p utökat program. (Åk2: En6 och Sv2. Åk3: Sv3 och möjlighet Ma2)

8 Järfälla gymnasium Program: EE Inriktning: EEDAT El- och energiprogrammet Dator- och kommunikationsteknik Timmar Timmar Timmar Timmar Timmar Timmar Ämnen och kurser Kod Poäng åk1 APL åk2 APL åk3 APL Gymnasiegemensamma ämnen, 600 poäng Engelska 5 ENGENG Historia 1a1 HISHIS01a Matematik 1a MATMAT01a Naturkunskap 1a1 NAKNAK01a Religionskunskap 1 RELREL Samhällskunskap 1a1 SAMSAM01a Programgemensamma ämnen, 400 poäng Datorteknik DAODAT01a Elektromekanik ELRELK Energiteknik 1 ENEENE Mekatronik 1 MEKMEK Gymnasiearbete GYAREE ,5 Inriktning Dator-och kommunikationsteknik, 400 poäng Dator- och nätverksteknik DAODAC Elektronik- och mikrodatorteknik ELEELRO Kommunikationsnät 1 INSKOM Nätverksteknik NÄVNÄR Programfördjupning, 800 poäng Gränssnittsdesign GRÄGRÄ Servicekunskap FÖSSEV Webbutveckling 1 WEBWEU Webbutveckling 2 WEBWEU Nätverksteknologier NÄVNÄK ,5 60 Verktygs- och materialhantering VEKVEK Programmering 1 PRRPRR Entreprenörskap ENTENR Individuellt val* Totalt: ,5 753, *Högskolepaketet innebär 200p utökat program. (Åk2: En6 och Sv2. Åk3: Sv3 och möjlighet Ma2)

9 Järfälla gymnasium Program: EE Inriktning: EEELT El- och energiprogrammet Elteknik Timmar Timmar Timmar Timmar Timmar Timmar Ämnen och kurser Kod Poäng åk1 APL åk2 APL åk3 APL Gymnasiegemensamma ämnen, 600 poäng Engelska 5 ENGENG Historia 1a1 HISHIS01a Matematik 1a MATMAT01a Naturkunskap 1a1 NAKNAK01a Religionskunskap 1 RELREL Samhällskunskap 1a1 SAMSAM01a Programgemensamma ämnen, 400 poäng Datorteknik DAODAT01a Elektromekanik ELRELK Energiteknik 1 ENEENE Mekatronik 1 MEKMEK Gymnasiearbete GYAREE ,5 Inriktning Elteknik, 500 poäng Elkraftteknik* ELRELF Praktisk ellära ELLPRA Elinstallationer INSSELI Kommunikationsnät 1 INSKOM Programfördjupning, 800 poäng Verktygs- och materialhantering VEKVEK Larm-, övervaknings- och säkerhetssystemdaodig CAD 1 CADCAD CAD 2 CADCAD Fastighetsautomation 1 AUTFAS Servicekunskap FÖSSEV Underhåll elteknik DRIUNE Belysningsteknik INSBES Individuellt val** Totalt: ,5 675, , ,5 * Inkl "Heta arbeten" **Högskolepaketet innebär 200p utökat program. (Åk2: En6 och Sv2. Åk3: Sv3 och möjlighet Ma2)

10 Program: VF Inriktning: VFVVS Järfälla gymnasium VVS- och fastighetsprogrammet VVS Timmar Timmar Timmar Timmar Timmar Timmar Ämnen och kurser Kod Poäng åk1 APL åk2 APL åk3 APL Gymnasiegemensamma ämnen, 600 poäng Engelska 5 ENGENG Historia 1a1 HISHIS01a Matematik 1a MATMAT01a Naturkunskap 1a1 NAKNAK01a Religionskunskap 1 RELREL Samhällskunskap 1a1 SAMSAM01a Programgemensamma ämnen, 400 poäng Praktisk ellära ELLPRA Systemuppbyggnad SYSSYTO Värmelära SYSVÄMO Verktygs- och materialhantering* VERVEK Gymnasiearbete GYARVS ,5 Inriktning Elteknik, 400 poäng Entreprenadteknik VVSENT VVS - svets och lödning rör VVSVVS Värmeteknik 1 VVSVÄR Sanitetsteknik 1 VVSSAN Programfördjupning, 800 poäng Entreprenörskap ENTENR Injusteringsteknik SYSINJ Sanitetsteknik 2 VVSSAN ,5 75 VVS-teknik VVSVVT VVS - gassvetsning rör VVSVVG VVS - TIG-svetsning rör FÖSSEV Värmeteknik 2 VVSVÄR Individuellt val** Totalt: ,5 607, * Inkl "Heta arbeten" **Högskolepaketet innebär 200p utökat program. (Åk2: En6 och Sv2. Åk3: Sv3 och möjlighet Ma2)

11 Program: TE Inriktning: TEDES Profil: ROB Järfälla gymnasium Teknikprogrammet Design och produktutveckling Robot Timmar Timmar Timmar Ämnen och kurser Kod Poäng åk1 åk2 åk Gymnasiegemensamma ämnen, 1100 poäng Engelska 5 ENGENG Engelska 6 ENGENG Historia 1a1 HISHIS01a Matematik 1c MATMAT01c Matematik 2c MATMAT02c Matematik 3c MATMAT03c Religionskunskap 1 RELREL Samhällskunskap 1b SAMSAM01b Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 SVESVE02/SVASVA Svenska 3/Svenska som andraspråk 3 SVESVE03/SVASVA Programgemensamma ämnen, 400 poäng Fysik 1a FYSFYS01a Kemi 1 KEMKEM Teknik 1 TEKTEK ,5 Gymnasiearbete GYAREK ,5 Inriktning design & produktutveckling, 300 poäng Bild och form 1a1 BILBIL01a Cad 1 CADCAD Design 1 DESDES Konstruktion 1 KOTKOS Programfördjupning, 400 poäng Programmering 1 PRRPRR Elektronik och mikrodatorteknik ELEELR Mekatronik 1 MEKMEK Teknik - specialisering TEKTEK00s Individuellt val Totalt: ,5 652,5 2220

12 Program: TE Inriktning: TEDES Profil: ARKDES Järfälla gymnasium Teknikprogrammetprogrammet Design och produktutveckling Arkitektur och Design Timmar Timmar Timmar Ämnen och kurser Kod Poäng åk1 åk2 åk Gymnasiegemensamma ämnen, 1100 poäng Engelska 5 ENGENG Engelska 6 ENGENG Historia 1a1 HISHIS01a Matematik 1c MATMAT01c Matematik 2c MATMAT02c Matematik 3c MATMAT03c Religionskunskap 1 RELREL Samhällskunskap 1b SAMSAM01b Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 SVESVE02/SVASVA Svenska 3/Svenska som andraspråk 3 SVESVE03/SVASVA Programgemensamma ämnen, 400 poäng Fysik 1a FYSFYS01a Kemi 1 KEMKEM Teknik 1 TEKTEK ,5 Gymnasiearbete GYARTE ,5 Inriktning design och produktutveckling, 300 poäng Bild & form 1a1 BILBIL01a Cad 1 CADCAD Design 1 DESDES Konstruktion 1 KOTKOS Programfördjupning, 400 poäng Arkitektur - hus ARKARK Byggnadsverk SAHBYC Grafisk kommunikation 1 GRAGRA Hållbart samhällsbyggande HÅLHÅB Individuellt val Totalt: ,5 652,5 2220

13 Program: TE Inriktning: TEINF Profil: INDES Järfälla gymnasium Teknikprogrammet Informations- och medieteknik Interaktiv design Timmar Timmar Timmar Ämnen och kurser Kod Poäng åk1 åk2 åk Gymnasiegemensamma ämnen, 1100 poäng Engelska 5 ENGENG Engelska 6 ENGENG Historia 1a1 HISHIS01a Matematik 1c MATMAT01c Matematik 2c MATMAT02c Matematik 3c MATMAT03c Religionskunskap 1 RELREL Samhällskunskap 1b SAMSAM01b Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 SVESVE02/SVASVA Svenska 3/Svenska som andraspråk 3 SVESVE03/SVASVA Programgemensamma ämnen, 400 poäng Fysik 1a FYSFYS01a Kemi 1 KEMKEM Teknik 1 MODXXXX ,5 Gymnasiearbete GYARTE ,5 Inriktning information & medieteknik, 300 poäng Dator- och nätverksteknik DAODAT01a Programmering 1 PRRPRR Webbutveckling 1 WEBWEU Programfördjupning, 400 poäng Bild och form 1a1 BILBIL01a Cad 1 CADCAD Digitalt skapande 1 MATMAT Gränssnittsdesign GRÄGRÄ Webbutveckling 2 WEBWEU Individuellt val Totalt: ,5 652,5 2220

14 Program: SA Inriktning: SASAM Järfälla gymnasium Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskap Poäng Timmar Poäng Timmar Poäng Timmar Ämnen och kurser Kod Poäng åk1 praktik åk2 praktik åk3 praktik Gymnasiegemensamma ämnen, 1150 poäng Engelska 5 ENGENG Engelska 6 ENGENG Historia 1b HISHIS01b Matematik 1b MATMAT01b Matematik 2b MATMAT02b Naturkunskap 1b NAKNAK01b Religionskunskap 1 RELREL Samhällskunskap 1b SAMSAM01b Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 SVESVE02/SVASVA Svenska 3/Svenska som andraspråk 3 SVESVE03/SVASVA Programgemensamma ämnen, 300 poäng Filosofi 1 FIOFIO Moderna språk MODXXXxx Psykologi 1 PSKPSY Gymnasiearbete GYARSA ,5 Inriktning Samhällsvetenskap, 450 poäng Geografi 1 GEOGEO Historia 2a HISHIS02a Religionskunskap 2 RELREL Samhällskunskap 2 SAMSAM Samhällskunskap 3 SAMSAM Programfördjupning, 300 poäng Engelska 7 alt Entreprenörskap ENGENG07/ENTENR Politik och hållbar utveckling HÅLPOL Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering (Mänskliga rättigheter) HUMHUM00S Individuellt val Totalt: ,5 627,5 741, ,5

15 Program: SA Inriktning: SABET Järfälla gymnasium Samhällsvetenskapsprogrammet Beteendevetenskap Poäng Timmar Poäng Timmar Poäng Timmar Ämnen och kurser Kod Poäng åk1 praktik åk2 praktik åk3 praktik Gymnasiegemensamma ämnen, 1150 poäng Engelska 5 ENGENG Engelska 6 ENGENG Historia 1b HISHIS01b Matematik 1b MATMAT01b Matematik 2b MATMAT02b Naturkunskap 1b NAKNAK01b Religionskunskap 1 RELREL Samhällskunskap 1b SAMSAM01b Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 SVESVE02/SVASVA Svenska 3/Svenska som andraspråk 3 SVESVE03/SVASVA Programgemensamma ämnen, 300 poäng Filosofi 1 FIOFIO Moderna språk MODXXXxx Psykologi 1 PSKPSY Gymnasiearbete GYARSA ,5 Inriktning Beteendevetenskap, 450 poäng Ledarskap och organisation LEDLED Kommunikation PEDKOU Psykologi 2a PSKPSY02a Samhällskunskap 2 SAMSAM Sociologi SOISOO Programfördjupning, 300 poäng Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering (Socialt arbete) HUMHUM00S Engelska 7 alt Entreprenörskap ENGENG07/ENTENR Psykologi 2b PSKPSY02b Religionskunskap 2 RELREL Individuellt val Totalt: ,5 627,5 746, ,5

16 Program: EK Inriktning: EKEKO Järfälla gymnasium Ekonomiprogrammet Ekonomi Timmar Timmar Timmar Timmar Timmar Timmar Ämnen och kurser Kod Poäng åk1 praktik åk2 praktik åk3 praktik Gymnasiegemensamma ämnen, 1250 poäng Engelska 5 ENGENG Engelska 6 ENGENG Historia 1b HISHIS01b Matematik 1b MATMAT01b Matematik 2b MATMAT02b Naturkunskap 1b NAKNAK01b Religionskunskap 1 RELREL Samhällskunskap 1b SAMSAM01b Samhällskunskap 2 SAMSAM Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 SVESVE02/SVASVA Svenska 3/Svenska som andraspråk 3 SVESVE03/SVASVA Programgemensamma ämnen, 350 poäng Företagsekonomi 1 FÖRFÖR Moderna språk MODXXXxx Privatjuridik JURPRI Psykologi 1 PSKPSY Gymnasiearbete GYAREK ,5 Inriktning Ekonomi, 300 poäng Entreprenörskap och företagande (Ung företagförent Företagsekonomi 2 FÖRFÖR Matematik 3b MATMAT03b Programfördjupning, 300 pg Marknadsföring FÖRMAD Redovisning 2 FÖRRED Företagsekonomi specialisering (Internationell handel) FÖRFÖR00S 100 Individuellt val Totalt: ,5 712,5 666, ,5

17 Järfälla gymnasium Program: ES Inriktning: ESBIL Spets: Estetiska programmet Bild och formgivning Illustration & grafisk formgivning Timmar Timmar Timmar Timmar Timmar Timmar Ämnen och kurser Kod Poäng åk1 fördjv * åk2 fördjv* åk3 fördjv Gymnasiegemensamma ämnen, 1150 poäng Engelska 5 ENGENG Engelska 6 ENGENG Historia 1b HISHIS01b Historia 2b kultur HISHIS02b Matematik 1b MATMAT01b Naturkunskap 1b NAKNAK01b Religionskunskap 1 RELREL Samhällskunskap 1b SAMSAM01b Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 SVESVE02/SVASVA Svenska 3/Svenska som andraspråk 3 SVESVE03/SVASVA Programgemensamma ämnen, 150 poäng Estetisk kommunikation 1 ESTEST Konstarterna och samhället KOSKOS Gymnasiearbete GYARES ,5 16 Inriktning Bild och formgivning, 400 poäng Bild och form 1b BILBIL01b Bild BILBIL Form BILFOM Bildteori BIDBIT Programfördjupning, 500 poäng Bild och form - specialisering, A BILBIL00S Fotografisk bild 1 FOTFOT , ,5 10 Grafisk kommunikation GRAGRA Grafisk illustration GRAGRI Grafisk illustration i pixelgrafik GRAGRP Individuellt val Totalt: , ,5 * Eleverna deltar på modernt språk och ivalskurser under fördjupningsveckorna i åk 1 och 2.

18 Bilaga 3 Augusti 2018 September 2018 Oktober 2018 November 2018 L 1 M 1 40 T 1 HÖSTLOV 194 personaldagar S 2 T 2 F 2 Alla helgons afton var av 178 dagar med elever M 3 36 O 3 L 3 Alla helgons dag utlägg av undervisning T 4 T 4 S 4 O 5 F 5 M 5 45 M 6 32 T 6 L 6 T 6 T 7 F 7 S 7 O 7 O 8 Personaldag, första arbetsdag L 8 M 8 41 T 8 T 9 Personaldag S 9 T 9 F 9 F 10 Personaldag M O 10 Sista dag studieomdömen L 10 L 11 T 11 T 11 S 11 S 12 O 12 F 12 M M 13 Personaldag 33 T 13 L 13 T 13 T 14 Personaldag F 14 S 14 O 14 O 15 Personaldag L 15 M 15 KT: Klasskonferenser 42 T 15 T 16 Upprop åk 1 S 16 T 16 F 16 F 17 Upprop åk 2+3 M O 17 Studiedag: Klaskonferenser L 17 L 18 T 18 T 18 S 18 S 19 O 19 F 19 M M T 20 L 20 T 20 T 21 F 21 S 21 O 21 O 22 L 22 M T 22 T 23 S 23 T 23 FM Schemabryt Utvsamt F 23 F 24 M O 24 L 24 L 25 T 25 T 25 FM Schemabryt Utvsamt S 25 S 26 O 26 F 26 M M T 27 L 27 T 27 T 28 F 28 S 28 O 28 O 29 L 29 M 29 Studiedag Kvittningsbar 44 T 29 T 30 S 30 T 30 HÖSTLOV F 30 F 31 O 31 HÖSTLOV 18 personaldagar 20 personaldagar 23 personaldagar 20 personaldagar var av 12 med elever var av 20 med elever var av 19 med elever var av 20 med elever

19 December 2018 Januari 2019 Februari 2019 Mars 2019 L 1 T 1 Nyårsdagen F 1 F 1 SPORTLOV S 2 O 2 LOV L 2 L 2 M 3 49 T 3 LOV S 3 S 3 T 4 F 4 LOV M 4 6 M 4 Praktik EK3, ES3, SA3 10 O 5 L 5 Trettondedagsafton T 5 T 5 Praktik EK3, ES3, SA3 T 6 S 6 Trettondedag jul O 6 Sista dag studieomdömen O 6 Praktik EK3, ES3, SA3 F 7 M 7 Studiedag 2 T 7 T 7 Praktik EK3, ES3, SA3 L 8 T 8 F 8 F 8 Praktik EK3, ES3, SA3 S 9 O 9 L 9 L 9 M T 10 S 10 S 10 T 11 F 11 M 11 Studiedag: Klaskonferen 7 M 11 Praktik EK3, ES3, SA3 11 O 12 L 12 T 12 T 12 Praktik EK3, ES3, SA3 T 13 S 13 O 13 KT: Klasskonferenser O 13 Praktik EK3, ES3, SA3 F 14 M 14 Vårterminen börjar 3 T 14 T 14 Praktik EK3, ES3, SA3 L 15 T 15 F 15 F 15 Praktik EK3, ES3, SA3 S 16 O 16 L 16 L 16 M T 17 S 17 S 17 T 18 F 18 M 18 8 M O 19 L 19 T 19 EM Schemabryt 8-12 Utvsamt T 19 T 20 S 20 O 20 O 20 F 21 Julavslutning M 21 4 T 21 EM Schemabryt 8-12 Utvsamt T 21 L 22 T 22 F 22 F 22 S 23 O 23 L 23 L 23 M 24 Julafton 52 T 24 S 24 S 24 T 25 Juldagen F 25 M 25 SPORTLOV 9 M O 26 Annandag jul L 26 T 26 SPORTLOV T 26 T 27 LOV S 27 O 27 SPORTLOV O 27 F 28 LOV M 28 5 T 28 SPORTLOV T 28 L 29 T 29 F 29 S 30 O 30 Veckonr.se L 30 M 31 Nyårsafton 1 T 31 S personaldagar 19 personaldagar 16 personaldagar 20 personaldagar var av 15 med elever var av 18 med elever var av 16 med elever var av 20 med elever

20 April 2019 Maj 2019 Juni 2019 M 1 14 O 1 Första maj L 1 T 2 T 2 S 2 O 3 F 3 M 3 23 T 4 L 4 T 4 Avslutning åk 1+2 F 5 S 5 O 5 Student åk 3 L 6 M 6 19 T 6 Sveriges nationaldag S 7 T 7 F 7 LOV M 8 15 O 8 L 8 Pingstafton T 9 T 9 S 9 Pingstdagen O 10 F 10 M 10 Personaldag 24 T 11 L 11 T 11 Personaldag F 12 S 12 O 12 Personaldag L 13 M T 13 Studiedag Kvittningsbar S 14 T 14 F 14 M 15 PÅSKLOV 16 O 15 L 15 T 16 PÅSKLOV T 16 S 16 O 17 PÅSKLOV F 17 M T 18 PÅSKLOV L 18 T 18 F 19 Långfredagen S 19 O 19 L 20 Påskafton M T 20 S 21 Påskdagen T 21 F 21 Midsommarafton M 22 Annandag påsk 17 O 22 L 22 Midsommardagen T 23 T 23 S 23 O 24 F 24 M T 25 L 25 T 25 F 26 S 26 O 26 L 27 M T 27 S 28 T 28 F 28 M O 29 L 29 T 30 Valborgsmässoafton T 30 Kristi himmelsfärdsdag S 30 F 31 LOV 16 personaldagar 20 personaldagar 7 personaldagar var av 16 med elever var av 20 med elever var av 3 med elever

21 Bilaga 4 LATHUND att ta nka pa na r du la gger ut la sa rsdata Läsårsdata för lärare med ferietjänst arbetsdagar ska läggas ut för en lärare var av 178 dagar är tillsammans med elever. 2. Ovanstående genererar 16 personaldagar utan elever, var av högst 5 kan ligga som studiedagar under pågående läsår. Skillnad: Personaldag = arbetstid för personal utanför pågående läsår. Studiedag = arbetstid för personal under pågående läsår. 3. För att säkerställa den garanterade undervisningstiden på Järfälla gymnasium tänker vi: Ett läsår motsvarar 178 skoldagar, som ska fördelas jämnt på två terminer, dvs 89 skoldagar per termin. Då studiedagar och nationella prov ej ska inrymmas i guten samt för att säkerställa en viss marginal beräknar vi en kurs s timtid på 34 veckor, fast den läggs ut på hela terminen (dvs 36 veckor). Undervisningstiden ska fördelas på 34 skolveckor. Höstterminen = 17 skolveckor, och som har lika många måndagar som tisdagar som onsdagar som torsdagar som fredagar. Vårterminen = 17 skolveckor, och som har lika många måndagar som tisdagar som onsdagar som torsdagar som fredagar. 4. Lägg ut utvecklingssamtalsdagar: Schemabrytande. Fördelas på två halvdagar per termin. Ingår i tjänst för lärare inom mentorsuppdraget. 5. Lägg ut klasskonferenserna: Vi beslutar att komprimera under en vecka samtliga klasskonferenser, åk 1-3. En studiedag, måndagskonferenstiden samt onsdagskonferenstiden den veckan viks per termin.

Programfördjupning 300 pg Marknadsföring FÖRMAD ,0 Redovisning 2 FÖRRED ,0 Företagsekonomi specialisering

Programfördjupning 300 pg Marknadsföring FÖRMAD ,0 Redovisning 2 FÖRRED ,0 Företagsekonomi specialisering Program: EK Inriktning: EKEKO Totalt utlagd undervisningstid: 2 192,5 timmar Ekonomiprogrammet Ekonomi Timmar Timmar Timmar Timmar Ämnen och kurser Kod Poäng åk1 åk2 åk3 praktik 19-20 20-21 21-22 21-22

Läs mer

Timplaner - Bergska skolan LÅ 12-13

Timplaner - Bergska skolan LÅ 12-13 Bygg- och anläggningsprogrammet Gymnasiegemensamma ämnen Historia 1a1 HISHIS01a1 50 Matematik 1a MATMAT01a 100 Naturkunskap 1a1 NAKNAK01a1 50 Samhällskunskap 1a1 SAMSAM01a1 50 Totalt Gymnasiegemensamma

Läs mer

Timplaner - Bergska skolan LÅ 14-17

Timplaner - Bergska skolan LÅ 14-17 Bygg- och anläggningsprogrammet Gymnasiegemensamma ämnen Historia 1a1 HISHIS01a1 50 Matematik 1a MATMAT01a 100 Naturkunskap 1a1 NAKNAK01a1 50 Samhällskunskap 1a1 SAMSAM01a1 50 Totalt Gymnasiegemensamma

Läs mer

Tim- och poängplan. Läsåret År 3 ( ) Utskriftsdatum

Tim- och poängplan. Läsåret År 3 ( ) Utskriftsdatum Tim- och poängplan Läsåret 2019-2020 År 3 (2017-2020) Utskriftsdatum 2019-06-17 Utskriftsdatum 2019-06-17 TEKNIKPROGRAMMET Årskull 2017/2020 uppdat 180205 INRIKTNING: TEKNIKVETENSKAP ÅR1 ÅR2 ÅR3 KURSKOD

Läs mer

Inriktning Mark och Anläggning. Kurskod Kursnamn Poäng

Inriktning Mark och Anläggning. Kurskod Kursnamn Poäng BA Bygg- och anläggningsprogrammet Inriktning Mark och Anläggning APL Arbetsplatsförlagt lärande 0 X X ENGENG05 Engelska 5 HISHIS01a1 Historia 1a1 MATMAT01a Matematik 1a NAKNAK01a1 Naturkunskap 1a1 SAMSAM01a1

Läs mer

Tim- och poängplan. Läsåret År 1 ( ) Utskriftsdatum

Tim- och poängplan. Läsåret År 1 ( ) Utskriftsdatum Tim- och poängplan Läsåret 2016-2017 År 1 (2016-2019) Utskriftsdatum 2017-01-21 Utskriftsdatum 2017-01-21 TEKNIKPROGRAMMET Årskull 2016/2019 uppdat 160621 TEKNIKVETENSKAP ÅR1 ÅR2 ÅR3 GYMNASIEGEMENSAMMA

Läs mer

Kurser vi erbjuder under läsåret 2014-2015

Kurser vi erbjuder under läsåret 2014-2015 Kurser vi erbjuder under läsåret 2014-2015 NÄVADM0 MASANP0 Administration av nätverks- och serventrus Anpassning och montering av utrustning DRIAVH01 Avhjälpande underhåll 1 INSBES0 BILBIL00S BILBIL01a1

Läs mer

Engelska 6 (100) GGÄ T K. Historia 1a1 (50) GGÄ T K. Matematik 3c (100) GGÄ T K. Religionskunskap 1 (50) GGÄ T K. Samhällskunskap 1b (100) GGÄ T K

Engelska 6 (100) GGÄ T K. Historia 1a1 (50) GGÄ T K. Matematik 3c (100) GGÄ T K. Religionskunskap 1 (50) GGÄ T K. Samhällskunskap 1b (100) GGÄ T K Älvkullegymnasiet Timplan för: TE11 Timplan: 15 Teknikprogrammet INDV Individuellt val (200) VAL T K 40 40 40 40 160 ISPEC Inriktning (300) VAL T K 44 89 133 266 Gymnasiegemensamma ämnen Programfördjupning

Läs mer

El- och energiprogrammet, år 1

El- och energiprogrammet, år 1 Kunskapscentrum M Timplan för: EE11 Timplan: 14 El- och energiprogrammet, år 1 23 46 138 138 345 INDV Individuellt val (200) 180 ISPEC/PROF Gymnasiegemensamma ämnen Inriktning och programfördjupning (1200)

Läs mer

Bilaga 6 1 (6) Anbudsgivare: ERBJUDS UTÖVER

Bilaga 6 1 (6) Anbudsgivare: ERBJUDS UTÖVER 1 (6) Bilaga 6 Anbudsområde 5, grundläggande kurser, sfi studieväg 2 och 3 samt högskoleförberedande gymnasiala kurser på distans *Minst ett modernt språk ska erbjudas, kurs 1-4 Anbudsgivare: KURSKOD KURSNAMN

Läs mer

Schablonkurser INDV Individuellt val (200) VAL T K ISPEC Inriktning (300) VAL T K

Schablonkurser INDV Individuellt val (200) VAL T K ISPEC Inriktning (300) VAL T K Brinellgymnasiet Timplan för: TE11 Timplan: 17 Teknikprogrammet Schablonkurser INDV Individuellt val (200) VAL T K 90 90 180 0 180 ISPEC Inriktning (300) VAL T K 175 85 260 0 260 PROF Programfördjupning

Läs mer

Bygg- och anläggningsprogrammet, år 1

Bygg- och anläggningsprogrammet, år 1 Västerviks Gymnasi Timplan för: BA11 Timplan: 14 Bygg- och anläggningsprogrammet, år 1 APL Arbetsplatsförlagt lärande () 46 114 185 0 345 345 INDV Individuellt val (200) 40 40 40 40 160 0 160 ISPEC Inriktning

Läs mer

Norra Västmanland Timplan för: BA11P Timplan: 2012-P Utskriftsdatum: 12-10-02 Bygg- och anläggningsprogrammet

Norra Västmanland Timplan för: BA11P Timplan: 2012-P Utskriftsdatum: 12-10-02 Bygg- och anläggningsprogrammet Norra Västmanland Timplan för: BA11P Timplan: 2012-P Utskriftsdatum: 12-10-02 Bygg- och anläggningsprogrammet Schablonkurser INDV Individuellt val VAL T K 200 ISPEC/PRO Inriktning och programfördjupning

Läs mer

Gymnasiala kurser. Affärsjuridik [JURAFF0] 100p. Barns lärande och växande [PEDBAS0] 100p. Biologi 1 [BIOBIO01] 100p. Biologi 2 [BIOBIO02] 100p

Gymnasiala kurser. Affärsjuridik [JURAFF0] 100p. Barns lärande och växande [PEDBAS0] 100p. Biologi 1 [BIOBIO01] 100p. Biologi 2 [BIOBIO02] 100p Kursutbud - Sundbyberg Klicka på länken nedan för att lämna in din ansökan: http://www.sundbyberg.se/barnomsorg-utbildning/vuxenutbildning/ansokan-till-vuxenutbildning.html Gymnasiala kurser Affärsjuridik

Läs mer

STUDIEPLANER (KURSPLANER) De flests studieplanerna i detta häfte har start fr o m ht 2015.

STUDIEPLANER (KURSPLANER) De flests studieplanerna i detta häfte har start fr o m ht 2015. er STUDIEPLANER (KURSPLANER) De flests studieplanerna i detta häfte har start fr o m ht 2015. Det sker uppdateringar några gånger per år och de aktuella studieplanerna ligger på skolans hemsida. Datum

Läs mer

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet Brinellgymnasiet Timplan för: BA11 Timplan: 16 Bygg- och anläggningsprogrammet APL Arbetsplatsförlagt lärande (0) VAL T K 69 322 299 6 INDV Individuellt val (200) VAL T K 1 ISPEC/PROF Inriktning och programfördjupning

Läs mer

Härjedalens gymnasi Timplan för: EKEKOSK11 Timplan: 14skid Utskriftsdatum: Ekonomiprogrammet, Ekonomi, skidlinjen

Härjedalens gymnasi Timplan för: EKEKOSK11 Timplan: 14skid Utskriftsdatum: Ekonomiprogrammet, Ekonomi, skidlinjen Härjedalens gymnasi Timplan för: EKEKOSK11 Timplan: 14skid Utskriftsdatum: 14-08-20 Ekonomiprogrammet, Ekonomi, skidlinjen Årskurs 1 Årskurs 2 Årskurs 3 Årskurs 4 Summa Kurskod Kursnamn (Poäng) H* S* A*

Läs mer

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad PARTILLE GYMNA Timplan för: BAHUS1 Timplan: 16 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad Schablonkurser APL Arbetsplatsförlagt lärande (0) VAL T K 380 400 780 780 INDV Individuellt val (200) VAL T K

Läs mer

Ådalsskolan Timplan för: EE11 Timplan: 15 Utskriftsdatum: 15-08-03 El- och energiprogrammet

Ådalsskolan Timplan för: EE11 Timplan: 15 Utskriftsdatum: 15-08-03 El- och energiprogrammet Ådalsskolan Timplan för: EE11 Timplan: 15 Utskriftsdatum: 15-08-03 El- och energiprogrammet Schablonkurser INDV ISPEC/PROF Gymnasiegemensamma ämnen Individuellt val (200) VAL T K 50 50 50 50 200 Inriktning

Läs mer

Kurskatalog gymnasiala kurser

Kurskatalog gymnasiala kurser Kurskatalog gymnasiala kurser Vuxenutbildningen Örebro Ansökningstider Du kan söka till kommunal vuxenutbildning (gymnasiala kurser) fem gånger under året. Ansökningsdatum Kursstart Period 15 april 10

Läs mer

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet Brinellgymnasiet Timplan för: EE11 Timplan: 17 El- och energiprogrammet Schablonkurser APL Arbetsplatsförlagt lärande (0) VAL T K 161 184 0 345 345 INDV Individuellt val (200) VAL T K 90 90 180 0 180 ISPEC/PROF

Läs mer

Poängplan Hahrska gymnasiet Bygg- och anläggningsprogrammet Årskurs 1 (95st platser)

Poängplan Hahrska gymnasiet Bygg- och anläggningsprogrammet Årskurs 1 (95st platser) Poängplan Hahrska gymnasiet Bygg- och anläggningsprogrammet Årskurs 1 (95st platser) Engelska 5 ENGENG05 100 Matematik 1a MATMAT01a 100 Svenska 1* SVESVE01 100 Svenska som andraspråk 1* SVASVA01 Idrott

Läs mer

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet Lars Kaggskolan Timplan för: EE11 Timplan: 13 El- och energiprogrammet 345 0 345 345 INDV Individuellt val (180) VAL T K 45 45 90 180 0 180 ISPEC/PROF Inriktning och programfördjupning (1130) VAL T K 10

Läs mer

Ekonomiprogrammet, år 1

Ekonomiprogrammet, år 1 Söderslättsgymnasi Timplan för: EK11 Timplan: 11 Ekonomiprogrammet, år 1 Schablonkurser INDV Individuellt val (200) VAL T K 50 50 50 50 200 ISPEC/PROF Inriktning och programfördjupning (600) VAL T K 40

Läs mer

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet Lars Kaggskolan Timplan för: EE11 Timplan: 16 El- och energiprogrammet 345 0 345 345 INDV Individuellt val (200) VAL T K 45 45 90 180 0 180 ISPEC/PROF Inriktning och programfördjupning (1100) VAL T K 10

Läs mer

Poängplan Hahrska gymnasiet Bygg- och anläggningsprogrammet Årskurs 1 (102st platser)

Poängplan Hahrska gymnasiet Bygg- och anläggningsprogrammet Årskurs 1 (102st platser) Poängplan Hahrska gymnasiet Bygg- och anläggningsprogrammet Årskurs 1 (102st platser) Engelska 5 ENGENG05 100 Matematik 1a MATMAT01a 100 Svenska 1* SVESVE01 100 Svenska som andraspråk 1* SVASVA01 Idrott

Läs mer

Kursutbud distans och distans med handledning

Kursutbud distans och distans med handledning Kursutbud distans och distans med handledning Kursstarter VT 2015 Sök senast 16 februari 5 februari 23 mars 12 mars Kurs Kurskod Poäng Administration 1 ADMADM01 100 Administration 2 ADMADM02 100 Affärsjuridik

Läs mer

Poängplaner Vadsbogymnasiet

Poängplaner Vadsbogymnasiet Poängplaner Vadsbogymnasiet 2013-2016 Elever som börjar ht -13 Reviderad 2013 05 02 Bygg- och anläggningsprogrammetåk 1 Åk 2 Åk 3 Historia 1a1 50 50 Naturkunskap 1a1 50 50 Samhällskunskap 1a1 50 25 25

Läs mer

Poängplaner för elever som börjar åk 1 hösten 2016. Bläddra fram till aktuellt program

Poängplaner för elever som börjar åk 1 hösten 2016. Bläddra fram till aktuellt program Poängplaner för elever som börjar åk 1 hösten 2016 Bläddra fram till aktuellt program 1 Bygg- och anläggningsprogrammet 2 Barn- och fritidsprogrammet 3 Ekonomiprogrammet 4 El- och energiprogrammet 5 Estetiska

Läs mer

Individuellt Val. Katedralskolan Läsåret 2019/2020

Individuellt Val. Katedralskolan Läsåret 2019/2020 Individuellt Val Katedralskolan Läsåret 2019/2020 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Vi kan

Läs mer

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet Söderslättsgymnasi Timplan för: BA11 Timplan: 15 Bygg- och anläggningsprogrammet INDV ISPEC/ Gymnasiegemensamma ämnen Individuellt val (200) VAL T K 40 40 40 40 160 Inriktning och programfördjupning (1200)

Läs mer

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2019/2020. Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig.

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2019/2020. Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Individuellt Val Berzeliusskolan Läsåret 2019/2020 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Kursbeskrivningar

Läs mer

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2018/2019. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2018/2019. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Individuellt Val Berzeliusskolan Läsåret 2018/2019 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Kursbeskrivningar

Läs mer

PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET HANDEL- OCH ADMINISTRATIONSPROGRAMMET

PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET HANDEL- OCH ADMINISTRATIONSPROGRAMMET Vad drömmer du om? PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ Samhällsvetenskapsprogrammet SAMHÄLLSVETENSKAP HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET Turism & Resor HANDEL- OCH ADMINISTRATIONSPROGRAMMET

Läs mer

KURSSTART Måndag varje vecka. Från att ansökan är komplett erbjuds du start måndag 3 veckor senare eller enligt ditt önskemål.

KURSSTART Måndag varje vecka. Från att ansökan är komplett erbjuds du start måndag 3 veckor senare eller enligt ditt önskemål. Gymnasiala kurser Allmänna ämnen Distans Studier på distans är för många ett bra sätt att studera och kombinera med arbete. Kurserna är internetbaserade och du håller kontakten med din lärare via webben.

Läs mer

Individuellt Val. Katedralskolan. Läsåret 2018/2019

Individuellt Val. Katedralskolan. Läsåret 2018/2019 Individuellt Val skolan Läsåret 2018/2019 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Du är aldrig garanterad

Läs mer

Individuellt Val. Folkungaskolan. Läsåret 2014/2015. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40

Individuellt Val. Folkungaskolan. Läsåret 2014/2015. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Individuellt Val skolan Läsåret 2014/2015 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Kursbeskrivningar

Läs mer

Kursstart Måndag varje vecka. Från att ansökan är komplett erbjuds du start måndag 3 veckor senare eller enligt ditt önskemål.

Kursstart Måndag varje vecka. Från att ansökan är komplett erbjuds du start måndag 3 veckor senare eller enligt ditt önskemål. Gymnasiala kurser Allmänna ämnen, distans Studier på distans är för många ett bra sätt att studera och kombinera med arbete. Kurserna är internetbaserade och du håller kontakten med din lärare via webben.

Läs mer

Måndag varje vecka. Från att ansökan är komplett erbjuds du start måndag 3 veckor senare eller enligt ditt önskemål.

Måndag varje vecka. Från att ansökan är komplett erbjuds du start måndag 3 veckor senare eller enligt ditt önskemål. Gymnasiala kurser Allmänna ämnen, distans Studier på distans är för många ett bra sätt att studera och kombinera med arbete. Kurserna är internetbaserade och du håller kontakten med din lärare via webben.

Läs mer

Individuellt Val. Folkungaskolan. Läsåret 2013/2014. Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig.

Individuellt Val. Folkungaskolan. Läsåret 2013/2014. Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Individuellt Val Folkungaskolan Läsåret 2013/2014 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Kurser

Läs mer

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2016/2017. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2016/2017. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Individuellt Val Berzeliusskolan Läsåret 2016/2017 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Kursbeskrivningar

Läs mer

Bygg- och anläggningsprogrammet, år 1

Bygg- och anläggningsprogrammet, år 1 Söderslättsgymnasi Timplan för: BA11 Timplan: 11 Bygg- och anläggningsprogrammet, år 1 Schablonkurser INDV ISPEC/PROF Gymnasiegemensamma ämnen Individuellt val (200) VAL T K 40 40 40 40 160 Inriktning

Läs mer

Individuellt Val. Katedralskolan. Läsåret 2015/2016. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40

Individuellt Val. Katedralskolan. Läsåret 2015/2016. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Individuellt Val skolan Läsåret 2015/2016 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Kursbeskrivningar

Läs mer

Kurskategori Kursnamn Kurskod Poäng Barn & fritid Aktivitetsledarskap PEDAKI00S 100 Barn & fritid Barns lärande och växande PEDBAS0 100 Barn & fritid

Kurskategori Kursnamn Kurskod Poäng Barn & fritid Aktivitetsledarskap PEDAKI00S 100 Barn & fritid Barns lärande och växande PEDBAS0 100 Barn & fritid Barn & fritid Aktivitetsledarskap PEDAKI00S 100 Barn & fritid Barns lärande och växande PEDBAS0 100 Barn & fritid Kommunikation PEDKOU0 100 Barn & fritid Lärande och utveckling PEDLÄR0 100 Barn & fritid

Läs mer

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet Söderslättsgymnasi Timplan för: BA11 Timplan: 17 Bygg- och anläggningsprogrammet INDV ISPEC/PROF Gymnasiegemensamma ämnen Individuellt val (200) VAL T K 40 40 40 40 160 Inriktning och programfördjupning

Läs mer

Kursutbud distans och distans med handledning

Kursutbud distans och distans med handledning Kursutbud distans och distans med handledning Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 6 juni 4 april - 28 april 22 augusti 2 maj 26 maj 31 oktober 5 september 23 september Utbildningsannordnare:

Läs mer

Widénska gymnasie Poängplan för: BF11 Poängplan: P12 Utskriftsdatum: 12-10-19 Barn- och fritidsprogrammet, år 1

Widénska gymnasie Poängplan för: BF11 Poängplan: P12 Utskriftsdatum: 12-10-19 Barn- och fritidsprogrammet, år 1 Widénska gymnasie Poängplan för: BF11 Poängplan: P12 Utskriftsdatum: 12-10-19 Barn- och fritidsprogrammet, år 1 Schablonkurser ISPEC/PRO Inriktning och programfördjupning ( Individuellt val IDRIDO01 IDRIDO02

Läs mer

Poängplaner för elever i åk 1 läsåret 2015/2016. Bläddra fram till aktuellt program

Poängplaner för elever i åk 1 läsåret 2015/2016. Bläddra fram till aktuellt program Poängplaner för elever i åk 1 läsåret 2015/2016 Bläddra fram till aktuellt program 1 Bygg- och anläggningsprogrammet 2 Barn- och fritidsprogrammet 3 Ekonomiprogrammet 4 El- och energiprogrammet 5 Estetiska

Läs mer

KURSSTART Måndag varje vecka. Från att ansökan är komplett erbjuds du start måndag 3 veckor senare eller enligt ditt önskemål.

KURSSTART Måndag varje vecka. Från att ansökan är komplett erbjuds du start måndag 3 veckor senare eller enligt ditt önskemål. Gymnasiala kurser Allmänna ämnen Distans Studier på distans är för många ett bra sätt att studera och kombinera med arbete. Kurserna är internetbaserade och du håller kontakten med din lärare via webben.

Läs mer

VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET BETEENDEVETENSKAP

VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET BETEENDEVETENSKAP VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET BETEENDEVETENSKAP HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET TURISM & RESOR HANDELS-

Läs mer

POÄNGPLANER. Sid 1 Programstruktur. Sid 2-6 Högskoleförberedande program. Sid 7-14 Yrkesprogram. Sid 15 Övrigt

POÄNGPLANER. Sid 1 Programstruktur. Sid 2-6 Högskoleförberedande program. Sid 7-14 Yrkesprogram. Sid 15 Övrigt POÄNGPLANER 2017-2018 Sid 1 Programstruktur Sid 2-6 Högskoleförberedande program Sid 7-14 Yrkesprogram Sid 15 Övrigt Postadress Telefon E-post Webbadress Mora gymnasium 0250-260 00 vx gymnasieforvaltningen@mora.se

Läs mer

Åk 1 gemensam inom KORt Start

Åk 1 gemensam inom KORt Start Barn- och fritidsprogrammet, BF Gymnasiegemensamma ämnen 350 250 0 600 APL- Engelska 5 (100p) ENGENG05 100 20 Matematik 1a (100p) MATMAT01a 100 Svenska 1 (100p) SVESVE01 100 10 Historia 1:a1 (50p) HISHIS01a1

Läs mer

Teknikprogrammet. för Löpare. Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng. Programgemensamma ämnen 400 poäng. Inriktningar 300 poäng

Teknikprogrammet. för Löpare. Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng. Programgemensamma ämnen 400 poäng. Inriktningar 300 poäng Teknikprogrammet för Löpare Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1a1 50 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1c, 2c och 3c 300 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap 1b 100 Svenska

Läs mer

NTI-skolan, fristående kurser, distans

NTI-skolan, fristående kurser, distans NTI-skolan, fristående kurser, distans KURSINFORMATION från och med 1 juli 2012 NTIs kurskatalog Kurskoder Gymnasiala Kursnamn Poäng SVESVE01 Svenska 1 100 SVESVE02 Svenska 2 100 SVESVE03 Svenska 3 100

Läs mer

GY2011 Blir klar GY2000 Ämne Kurs Kurskod Poäng Kurs Kurskod Poäng Administration Administration ADMADM00S 100 Ingår f n ej i kursutbudet -- Klar Klar

GY2011 Blir klar GY2000 Ämne Kurs Kurskod Poäng Kurs Kurskod Poäng Administration Administration ADMADM00S 100 Ingår f n ej i kursutbudet -- Klar Klar NYA KURSER GAMLA KURSER GY2011 Blir klar GY0 Ämne Kurs Kurskod Poäng Kurs Kurskod Poäng Administration Administration ADMADM00S Ingår f n ej i kursutbudet -- specialisering Administration 1 Administration

Läs mer

Estetiska programmet, Estetik och media, Foto

Estetiska programmet, Estetik och media, Foto Estetiska programmet, Estetik och media, Foto Årskurs 1 Årskurs 2 Årskurs 3 Summa Kurskod Kursnamn (Poäng) H S A LÅ15 LÅ16 LÅ17 timmar Schablonkurser INDV Individuellt val (2) VAL T K 174 174 Gymnasiegemensamma

Läs mer

Valutbud inför läsåret 14-15

Valutbud inför läsåret 14-15 Valutbud inför läsåret 14-15 Valet kommer att ske på Internet den 27/1 9/2. Inloggning får du av din mentor. NIUeleverna gör ett blankettval. Endast kurser med tillräckligt antal sökande kommer att startas.

Läs mer

Kursutbud Stockholm 2016

Kursutbud Stockholm 2016 Kursutbud Stockholm 2016 VUX Grundläggande vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial yrkesutbildning Välkommen till Hermods Varje dag, året runt, uppfyller människor sina mål hos oss. Det är

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Skolverkets föreskrifter (SKOLFS 2010:55) om kurser för teknikprogrammet; beslutade den XX maj 2015.

Föreskrifter om ändring i Skolverkets föreskrifter (SKOLFS 2010:55) om kurser för teknikprogrammet; beslutade den XX maj 2015. Föreskrifter om ändring i Skolverkets föreskrifter (SKOLFS 2010:55) om kurser för teknikprogrammet; beslutade den XX maj 2015. Med stöd av 4 kap. 5 gymnasieförordningen (2010:2039) föreskriver Skolverket

Läs mer

Valutbud inför läsåret 14-15

Valutbud inför läsåret 14-15 Valutbud inför läsåret 14-15 Valet kommer att ske på Internet den 27/1 9/2. Inloggning får du av din mentor. NIUeleverna gör ett blankettval. Endast kurser med tillräckligt antal sökande kommer att startas.

Läs mer

TEKNIKPROGRAMMET 2011-2014 2010-12-03

TEKNIKPROGRAMMET 2011-2014 2010-12-03 Poängplan TEKNIKPROGRAMMET 2011-2014 2010-12-03 Kärnämnen Kurs Kurskod Åk 1 Åk 2 Åk 3 Svenska 1 100 Svenska 2 100 Svenska 3 100 Engelska 5 100 Engelska 6 100 Matematik 1 100 Matematik 2 100 Matematik 3

Läs mer

Gymnasial lärlingsutbildning

Gymnasial lärlingsutbildning Gymnasial lärlingsutbildning Som lärlingselev skapas goda chanser att få arbete direkt efter utbildningen då du får en yrkesexamen. Utbildningsmodell Lärlingsutbildningen är uppbyggd så att du läser gymnasiegemensamma

Läs mer

Grundläggande vuxenutbildning

Grundläggande vuxenutbildning Grundläggande vuxenutbildning Skolor: Eductus och Kommunvux Kursstarter: Period 7, 12 augusti. Ansök mellan 13 maj - 19 juni Period 9, 21 oktober. Ansök mellan 2 september - 25 september Eductus Kommunvux

Läs mer

Grundläggande vuxenutbildning

Grundläggande vuxenutbildning Grundläggande vuxenutbildning Skolor: Eductus och Kommunvux Kursstarter: Period 7, 12 augusti. Ansök mellan 13 maj - 19 juni Period 9, 21 oktober. Ansök mellan 2 september - 25 september Eductus Kommunvux

Läs mer

VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ

VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET BETEENDEVETENSKAP HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET TURISM & RESOR HANDELS-

Läs mer

VALUTBUD 2014/2015. BLOCK AT:2014/2015 TEASCE01 - TEASCE03 Scenisk gestaltning 1-3 (Musikalen) 100

VALUTBUD 2014/2015. BLOCK AT:2014/2015 TEASCE01 - TEASCE03 Scenisk gestaltning 1-3 (Musikalen) 100 BF13 BLOCK 1:2014/2015 FIOFIO01 Filosofi 1 (HT) 50 FIOFIO02 Filosofi 2 (VT) 50 GEOGEO01 Geografi 1 100 SVELIT0 Litteratur 100 MATMAT02a Matematik 2a 100 MODXXX01 Franska, Italienska, Spanska, Tyska (steg

Läs mer

Poängplaner Vadsbogymnasiet

Poängplaner Vadsbogymnasiet Poängplaner Vadsbogymnasiet 2011-2014 Elever som börjar ht -11 Reviderad 2011 12 05 Bygg- och anläggningsprogramme Åk 1 Åk 2 Åk 3 Historia 1a1 50 50 10 Naturkunskap 1a1 50 50 Samhällskunskap 1a1 50 50

Läs mer

PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET

PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET Vad drömmer du om? PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ Samhällsvetenskapsprogrammet SAMHÄLLSVETENSKAP HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET Turism & Resor HANDEL-

Läs mer

Kursutbud MiROi. Nedre Åkargatan 67, Box 356, 801 05 Gävle www.gavle.se/vuxenutbildningen

Kursutbud MiROi. Nedre Åkargatan 67, Box 356, 801 05 Gävle www.gavle.se/vuxenutbildningen Kursutbud MiROi 2015 Starter 2015 Sista ansökningsdag 4 maj 31 mars sommarkurser (juni-juli) 30 april 3 augusti 31 maj 7 september 30 juni 5 oktober 31 augusti 2 november 30 september 7 december 31 oktober

Läs mer

Om du inte hittar den kurs du vill studera, ta kontakt med Vägledning & Kompetens Mölndal.

Om du inte hittar den kurs du vill studera, ta kontakt med Vägledning & Kompetens Mölndal. Kurser på distans Mölndals Stad erbjuder distansutbildning inom vuxenutbildningen via utbildningsanordnare Miroi. Nedan hittar du en lista på samtliga kurser som erbjuds pö distans. Gå in på www.miroi.se/ort/molndal

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b och 2b 200 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap

Läs mer

Valinformation för blivande årskurs 2 SA

Valinformation för blivande årskurs 2 SA Valinformation för blivande årskurs 2 SA Valet kommer att ske på Internet den 1/2-14/2. Inloggning får du av mentor. Vilka kurser startar? För att en kurs ska starta måste ett tillräckligt antal elever

Läs mer

VALKATALOG. Högskoleförberedande program. Nacka gymnasium 14/15

VALKATALOG. Högskoleförberedande program. Nacka gymnasium 14/15 VALKATALOG Högskoleförberedande program Nacka gymnasium 14/15 Allmän information Alla elever skall göra ett eller flera val inom ramen för individuellt val. På en del program ska eleverna också göra val

Läs mer

Ådalsskolan Timplan för: ESEST11 Timplan: 17 Utskriftsdatum: Estetiska programmet, Estetik och media

Ådalsskolan Timplan för: ESEST11 Timplan: 17 Utskriftsdatum: Estetiska programmet, Estetik och media Ådalsskolan Timplan för: ESEST11 Timplan: 17 Utskriftsdatum: 17-08-07 Estetiska programmet, Estetik och media Schablonkurser INDV PROF Gymnasiegemensamma ämnen Individuellt val (200) VAL T K 50 50 50 50

Läs mer

Schema för Gymnasiekurser start 5 augusti 2019

Schema för Gymnasiekurser start 5 augusti 2019 Schema för Gymnasiekurser start 5 augusti 2019 OBS! Schemat är för följande veckor 32 till 51. OBS! Vecka 32 startar lektionerna på onsdag. Se separat kallelsetid för måndag och tisdag v. 32 Skriv inte

Läs mer

Poängplan Hahrska gymnasiet Bygg- och anläggningsprogrammet Årskurs 1 (102st platser)

Poängplan Hahrska gymnasiet Bygg- och anläggningsprogrammet Årskurs 1 (102st platser) Poängplan Hahrska gymnasiet Bygg- och anläggningsprogrammet Årskurs 1 (102st platser) Engelska 5 ENGENG05 100 Matematik 1a MATMAT01a 100 Svenska 1* SVESVE01 100 Svenska som andraspråk 1* SVASVA01 Idrott

Läs mer

Högskoleförberedande VALKATALOG. program. Nacka gymnasium läsåret 15/16

Högskoleförberedande VALKATALOG. program. Nacka gymnasium läsåret 15/16 VALKATALOG Högskoleförberedande program Nacka gymnasium läsåret 15/16 Allmän information Alla elever skall göra ett eller flera val inom ramen för individuellt val. På en del program ska eleverna också

Läs mer

KURSUTBUD 2015 VUXENUTBILDNINGEN

KURSUTBUD 2015 VUXENUTBILDNINGEN KURSUTBUD 2015 VUXENUTBILDNINGEN GRUNDLÄGGANDE & GYMNASIAL VUXENUTBILDNING - OMVÅRDNADSUTBILDNING Grundläggande vuxenutbildning Grundläggande vuxenutbildning är till för dig som saknar de kunskaper som

Läs mer

VALKATALOG. Nacka gymnasium läsåret 17/18. Högskoleförberedande. program

VALKATALOG. Nacka gymnasium läsåret 17/18. Högskoleförberedande. program VALKATALOG Högskoleförberedande program Nacka gymnasium läsåret 17/18 Allmän information Alla elever skall göra ett eller flera val inom ramen för individuellt val. På en del program ska eleverna också

Läs mer

Valinformation för blivande årskurs 3 SA

Valinformation för blivande årskurs 3 SA Valinformation för blivande årskurs 3 SA Valet kommer att ske på Internet den 1/2-14/2. Inloggning får du av mentor Vilka kurser startar? För att en kurs ska starta måste ett tillräckligt antal elever

Läs mer

Kursutbud MiROi. Sista ansökningsdag 2017 Starter 2017/2018

Kursutbud MiROi. Sista ansökningsdag 2017 Starter 2017/2018 NÄRINGSLIV OCH ARBETSMARKNAD GÄVLE VUXENUTBILDNINGEN Kursutbud MiROi Distansstudier 2017/2018 Sista ansökningsdag 2017 Starter 2017/2018 31 augusti 2 oktober 2 oktober 6 november 31 oktober 4 december

Läs mer

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p RUDBECKIANSKA GYMNASIET KURSVAL 2014/15 Barn- och fritidsprogrammet Åk 2 Val av inriktning: Inriktning Val Pedagogiskt arbete (PEGPEA0) 200p + Barns lärande och växande (PEDBAS0) 100p Socialt arbete (SOCSO10)

Läs mer

Valinformation för blivande årskurs 3 SA

Valinformation för blivande årskurs 3 SA Valinformation för blivande årskurs 3 SA Valet kommer att ske på Internet den 26/1 8/2. Inloggning får du av mentor. NIUeleverna gör ett blankettval. Vilka kurser startar? För att en kurs ska starta måste

Läs mer

Husbyggnad 2 HUSHUS X X Husbyggnad 3-ombyggnad HUSHUS X X

Husbyggnad 2 HUSHUS X X Husbyggnad 3-ombyggnad HUSHUS X X Bygg-och anläggning 2018 Inriktning - Husbyggnad, trä Bygg och anläggning 1 BYGBYG01 200 X X Bygg och anläggning 2 BYGBYG02 200 X X Inriktning 700p Husbyggnadsprocessen HUSHUB0 200 X X Husbyggnad 1 HUSHUS01

Läs mer

Vuxenutbildningen 2014 Viva vägledning visar vägen

Vuxenutbildningen 2014 Viva vägledning visar vägen Gymnasie- och vuxenutbildningen Vuxenutbildningen 2014 Viva vägledning visar vägen Rev 8 Du behöver inte ha svaren bara frågorna! Att som vuxen ha eget ansvar för det som händer i sitt liv är både spännande,

Läs mer

Grundläggande nivå Schemabundna kurser ht-17

Grundläggande nivå Schemabundna kurser ht-17 Grundläggande nivå Schemabundna kurser ht-17 Dag Tid Grupp Kursnamn Engelska GRNENG2 Måndag 14.10-15.40 GRNENGADAG Engelska grundläggande Tisdag 10.00-11.30 GRNENGADAG Engelska grundläggande Tisdag 12.30-14.00

Läs mer

Programplaner och annan viktig information

Programplaner och annan viktig information Programplaner och annan viktig information Fridegårdsgymnasiet presenterar i den här broschyren våra programplaner och annan viktig information som förklarar hur programmen är uppbyggda. Hösten 2011 görs

Läs mer

upn. Elektriska Installatörsorganisationen

upn. Elektriska Installatörsorganisationen 1 2011-03-16 upn Elektriska Installatörsorganisationen EIO är en bransch- och arbetsgivarorganisation ca 2600 företag över 60% har färre än 5 anställda Ca 20 000 elektriker med en medelålder på 37 år Ca

Läs mer

KURSUTBUD VUXENUTBILDNINGEN

KURSUTBUD VUXENUTBILDNINGEN KURSUTBUD VUENUTBILDNINGEN GRUNDLÄGGANDE & GYMNASIAL VUENUTBILDNING - OMVÅRDNADSUTBILDNING Grundläggande vuxenutbildning Grundläggande vuxenutbildning är till för dig som saknar de kunskaper som barn och

Läs mer

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p RUDBECKIANSKA GYMNASIET KURSVAL 2016/17 Barn- och fritidsprogrammet Åk 2 Val av inriktning: Inriktning Val Pedagogiskt arbete (PEGPEA0) 200p + Barns lärande och växande (PEDBAS0) 100p Socialt arbete (SOCSO10)

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan vid Järfälla gymnasium i Järfälla kommun. Skolinspektionen.

Beslut. efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan vid Järfälla gymnasium i Järfälla kommun. Skolinspektionen. Beslut Järfälla kommun info@jarfalla.se Rektor Mariella.augustssonajarfalla.se 2017-11-02 Dnr 400-2016:6992 Beslut efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan vid Järfälla

Läs mer

Valutbud inför läsåret 14-15

Valutbud inför läsåret 14-15 Valutbud inför läsåret 14-15 Valet kommer att ske på Internet den 27/1 9/2. Inloggning får du av din mentor. NIUeleverna gör ett blankettval. Endast kurser med tillräckligt antal sökande kommer att startas.

Läs mer

Innehåll. Till elev och målsman om valet till årskurs 2 och 3 1. Ekonomiprogrammet 3. El- och energiprogrammet 7. Estetiska programmet 10

Innehåll. Till elev och målsman om valet till årskurs 2 och 3 1. Ekonomiprogrammet 3. El- och energiprogrammet 7. Estetiska programmet 10 Innehåll Till elev och målsman om valet till årskurs 2 och 3 1 Ekonomiprogrammet 3 El- och energiprogrammet 7 Estetiska programmet 10 Humanistiska programmet 14 Naturvetenskapsprogrammet 19 Naturvetenskapsprogrammet

Läs mer

Högskoleförberedande VALKATALOG. program. Nacka gymnasium läsåret 19/20

Högskoleförberedande VALKATALOG. program. Nacka gymnasium läsåret 19/20 VALKATALOG Högskoleförberedande program Nacka gymnasium läsåret 19/20 Allmän information Alla elever skall göra ett eller flera val inom ramen för individuellt val. På en del program ska eleverna också

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 8 januari 18 november - 14 december 12 februari 6 januari 25 januari 19 mars 10 februari 1 mars 23 april 17 mars

Läs mer

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p RUDBECKIANSKA GYMNASIET KURSVAL 2015/16 Barn- och fritidsprogrammet Åk 2 Val av inriktning: Inriktning Val Pedagogiskt arbete (PEGPEA0) 200p + Barns lärande och växande (PEDBAS0) 100p Socialt arbete (SOCSO10)

Läs mer

Valbara kurser Utbildning i svenska för invandrare - SFI Grundläggande vuxenutbildning Särskild utbildning för vuxna Gymnasial vuxenutbildning

Valbara kurser Utbildning i svenska för invandrare - SFI Grundläggande vuxenutbildning Särskild utbildning för vuxna Gymnasial vuxenutbildning Valbara kurser Utbildning i svenska för invandrare - SFI Grundläggande vuxenutbildning Särskild utbildning för vuxna Gymnasial vuxenutbildning Utbildning i svenska för invandrare - SFI SFI är en grundläggande

Läs mer

STÖDMATERIAL. Den individuella studieplanen i gymnasieskolan

STÖDMATERIAL. Den individuella studieplanen i gymnasieskolan STÖDMATERIAL Den individuella studieplanen i gymnasieskolan Den individuella studieplanen i gymnasieskolan Inledning Det här stödmaterialet riktar sig till dig som arbetar med individuella studieplaner

Läs mer