Pressmaterial. Folkteatern Göteborg höstrepertoar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pressmaterial. Folkteatern Göteborg höstrepertoar 2011 2011-05-26"

Transkript

1 Pressmaterial Folkteatern Göteborg höstrepertoar

2 För mer information, kontakta Tina Phipps, ,

3 Apatiska för nybörjare Av Jonas Hassen Khemiri, inspirerad av Gellert Tamas bok De apatiska Välkommen in i en manipulationsmaskin där verkligheten vänds ut och in. Vad är en sanning? Hur kan man veta vem som står bakom ett budskap? Vad säger ryktesspridning om våra innersta, mest förbjudna åsikter? Vem har makten över vårt gemensamma minne? I ett flöde av absurda och komiska situationer får vi följa Utredarens jakt på vad som hände med de apatiska flyktingbarnen i mitten av 2000-talet. Skulden bollas fram och tillbaka mellan en familj, en tjänsteman och en politiker, allt medan verkligheten bit för bit krackelerar till något oigenkännligt. I denna svarta komedi, full av tempoväxlingar, kastas sex skådespelare mellan 34 olika roller. Idén att göra en pjäs utifrån Gellert Tamas omtalade och omdiskuterade bok De apatiska dök tidigt upp på teatern. - Att Jonas Hassen Khemiri tackade ja till uppdraget att skriva en pjäs, inspirerad av De Apatiska, är vi naturligtvis väldigt glada för, säger Folkteaterns VD Ulrika Josephsson. Jonas Hassen Khemiri är en av Sveriges just nu mest framstående och prisbelönta dramatiker, vars debutpjäs Invasion! för bara en dryg vecka sedan fick Obie Award 2011 för årets bästa teatermanus off-broadway i New York. - För mig handlar Apatiska för nybörjare om hur en massa människor använder de apatiska flyktingbarnen för att få sina vitt skilda världsbilder bekräftade. Här finns empatiska medmänniskor och manipulativa maktmänniskor. Problemet är att man aldrig blir riktigt säker på vem som är vem, berättar Jonas Hassen Khemiri. Regissör för urpremiären av Apatiska för nybörjare är den norska regissören och dramatikern Nina Wester som tidigare bl a regisserat Jonas Hassen Khemiris pjäs Vi som är hundra på Rogaland Teater i Stavanger. En uppsättning som vann det prestigefyllda Hedda-priset för bästa föreställning i Norge Vad är det som gör att du tycker om att arbeta med texter av Jonas Hassen Khemiri? - Genom att vända in och ut på teatern vänder han även in och ut på oss som publik, han är oerhört skarp och samtidigt politisk i sitt skrivande. Han gör berättandet och teatern viktig, därför är det viktigt för mig att jobba med hans texter.

4 Varför vill du regissera just Apatiska för nybörjare? - Jag vill genom teaterns manipulationsmedel försöka visa upp hur lätt det är att bli manipulerad, att sanningen byter form och skepnad hela tiden, beroende på vem som vill att du ska tro på den. Det kommer till att bli roligt, komiskt, absurt och farligt. Allt kan hända. Det gillar jag. Under resans gång har det vuxit fram ett samarbete med Riksteatern kring att ta ut Apatiska för nybörjare på turné under våren Folkteatern har en lång tradition av att turnera och vi ser fram emot att tillsammans med Riksteatern få komma ut med en så här stor uppsättning både i Västra Götalandsregionen och i resten av Sverige, säger Folkteaterns VD Ulrika Josephsson. - Riksteatern har kommit långt i samarbetet med länsteatrarna sedan avsiktsförklaringen Vi samproducerar föreställningar från start och vi turnerar också redan färdiga föreställningar. Med det här samarbetet kan Folkteatern också nå en publik utanför Västra Götalandsregionen och Riksteatern kan erbjuda publiken i andra delar av landet en chans att se en helt nyskriven pjäs av en av våra mest aktuella och uppskattade dramatiker, säger Stefan Karsberg, uppdragsledare för Riksteaterns länsteatersamarbete. Av: Jonas Hassen Khemiri Regi: Nina Wester Scenografi och kostym: Lisa Hjertén Ljusdesign: Peter Weicht Videoprojektion: Ludde Falk Mask: Lars Carlsson och Linda Bill Musik: Rebekka Karijord Medverkande: Lars Magnus Larsson, Cecilia Milocco, Shebly Niavarani, Jonas Sjöqvist, Ulla Svedin och Natalie Sundelin (praktikant från Teaterhögskolan i Malmö). Urpremiär 17 september 2011, Röda Scenen

5 Att slå rot Baserad på texter av Simone Weil Lars Norén har skapat en föreställning baserad på texter av den franska filosofen Simone Weil. Föreställningen kommer att ha premiär på Folkteatern för att sedan ge sig ut på turné i regionen. Det blir en föreställning för två röster och som bygger på två essäer av Simone Weil; Personen och det heliga som handlar om människans inre, okränkbara värde, respektive Brev till en arbetskamrat som handlar om värdet i att engagera sig och vikten av en facklig kamp som hela tiden står upp för dem man representerar och inte bara bevakar de egna intressena. Så här beskriver Norén sina tankar om författaren och uppsättningen: - Simone Weil skriver om vår personliga moral, det inom oss som inte kan förhandlas bort, och genomför en slags grundforskning i människovärdet. Vad är den mänskliga existensen vad består den av? Weil söker sanningen och äktheten hos människan, och lämnade den katolska kyrkan för att den dränkte sig i prakt och rikedom. Det finns en kärna i hennes filosofi som är lika stark som tron på en religion men det är en tro utan någon Gud. Regi och bearbetning: Lars Norén Kostym: Lisa Hjertén Medverkande: Sanna Hultman och Sara Wikström. Urpremiär i september 2011 Spelas på Vita Scenen och därefter på turné i Västra Götalandregionen.

6 Koreograferad teater i en magisk sagovärld En visuell föreställning för barn där rörelse, videokonst och spännande rum möter teater. I denna barnföreställning, med utgångspunkt i en saga, rör sig koreografen Peter Svenzon, tillsammans med tre skådespelare ur Folkteaterns fasta ensemble, i gränslandet mellan dans och teater. Peter Svenzon skapar en föreställning utifrån ljud, ljus, videokonst och inte minst barns fantasi. Han vill i denna rörelsebaserade föreställning utforska kroppsspråkets möjligheter och se hur man kan arbeta med kroppar som inte är skolade i dans. Efter två mycket lyckade samarbeten mellan Folkteatern och Peter Svenzon, Short Cuts och Avgränsat, ger denna konstellation nu sig in på barnens arena. Idé, koreografi och regi: Peter Svenzon Scenografi: Robert Ljung Ljusdesign och video: Ludde Falk Medverkande: Anders Granell, Elisabeth Göransson och Lena Birgitta Nilsson. Urpremiär 28 oktober 2011, Vita Scenen

7 Katitzi Efter vinterns publik- och kritikersuccé kan vi med glädje presentera nypremiären av familjeföreställningen Katitzi. Denna ständigt aktuella berättelse om den romska flickan Katitzi som kämpar för att få vara sig själv. Pjäsen är baserad på Katarina Taikons böcker, dramatiserad av Emma Broström och regisserad av Lars-Eric Brossner. Ensemblen är just hemkommen från Teaterbiennalen i Gävle, dit föreställningen var utvald att spelas tillsammans med av Sveriges bästa föreställningar! Av: Emma Broström Regi: Lars-Eric Brossner Scenografi: Sören Brunes Kostym: Magdalena Nilsson Ljusdesign: Mattie Hollósy Lamberg Mask och peruk: Lars Carlsson Medverkande: Johan Friberg, Sanna Hultman, Cecilia Milocco, Shebly Niavarani, Ulla Svedin, Lars Väringer och Sara Wikström. Musiker: Jonathan Larsson, Niklas Román och Pedram Shahlai Nypremiär 11 november 2011, Röda Scenen

8

9 Gästspel Se oss flyga över scenen i fruktansvärda hastigheter Dansteater och humor möts igen när Klungan beger sig ut på turné med den hyllade föreställningen Se oss flyga över scenen i fruktansvärda hastigheter. Föreställningen är ett samarbete mellan Klungan och regissören och koreografen Birgitta Egerbladh. Här hittar vi klassiska familjedramer, tecknat, detaljhandel och balettens fantastiska fantasivärld. Kentaurer och bockar, nya karaktärer och gamla bekantingar. Allt inramat av den säregna och eftertänksamma humor som Klungan gjort till sitt signum. Regi och koreografi: Birgitta Egerbladh och Klungan Text: Klungan Sverigeturnén är producerad av Södra Teatern. Gästspelspremiär 30 september 2011, Röda Scenen Kärleksbrev I nöd och lust. En hjärtekramande berättelse om kärlek, sorg, längtan och glädje. I Kärleksbrev får vi en läsning, en brevberättelse. Iwar Wiklander och Birgitta Ulfssons karaktärer har skickat brev till varandra ända sedan barndomen och genom brevväxlingen återspeglar sig deras liv på ett både dråpligt och mångbottnat sätt. Av: A. R. Gurney Översättning: Per Erik Wahllund Regi och medverkan: Birgitta Ulfsson och Iwar Wiklander Gästspelspremiär 2 september 2011, Vita Scenen Förutom Folkteaterns egna produktioner kommer hösten hos oss vara späckad av gästspel i olika former; roliga, djupsinta, dråpliga, musikaliska Förutom ovan nämnda får vi bl a besök av Ove Haugen och hans existentiella stand up-show samt Teater Spira med deras Vi ska inte skriva nån jävla bok!. Mer information kommer löpande.

10 Folkteatern samtalar om olika brännande frågor som på ett eller annat sätt rör kultur i allmänhet och teater i synnerhet. Under hösten 2011 kommer vi bl a kunna bjuda på ett samtal mellan regissören för Apatiska för nybörjare, Nina Wester, och journalisten och författaren Gellert Tamas, vars bok De apatiska fungerat som inspiration till pjäsen. Vi bjuder in allmänheten att lyssna och diskutera med intressanta och aktuella personer för att på så sätt skapa debatt och få dynamik i samtalen. Musik i foajén Under hösten återupptar vi våra musikkvällar i foajén där vi bjuder in högintressanta musikakter att spela i vår foajé. Vi förvandlar vår inre foajé till en intim musikscen där vi släpper fram allt från luttrade veteraner till nyupptäckta stjärnskott. Folkteaterns Café och Restaurang I vår ljusa foajé finns teaterns café och bar som till hösten kommer att ha utökats till att vara även en restaurang! Här serveras vin, öl, dricka, matiga smörgåsar, varm mat, kaffe, te, bullar och kakor m m. Uteserveringen på Järntorgets solsida har redan öppnat!

11 Biografier Jonas Hassen Khemiri, dramatiker Apatiska för nybörjare Debutromanen Ett öga rött kom 2003 och har filmatiserats, dramatiserats och sålts i över exemplar. Andra romanen Montecore en unik tiger kom 2006 och har översatts till en rad språk, bland annat franska, nederländska, italienska, tyska och engelska. Khemiri har nominerats till Augustpriset och tilldelats Sveriges Radios Romanpris, Borås Tidnings Debutantpris, Bellmanpriset, Tidningen VI:s litteraturpris samt PO Enquists pris för unga författare på väg ut i Europa. En samlingsbok med Khemiris pjäser och noveller släpptes Här ingår bland annat Khemiris debutpjäs Invasion! som hade urpremiär på Stockholms stadsteater 2006 och sedan dess har satts upp i Frankrike, Tyskland, Norge, Österrike, Storbritannien och nu senast i USA, New York. Denna pjäs fick i förra veckan pris för Årets bästa manus vid Obie-ceremonin off-broadways finaste utmärkelse. Khemiris andra pjäs Fem gånger Gud turnerade med Riksteatern hösten 2008 och sattes även upp på Stockholms stadsteater hade Vi som är hundra premiär på Göteborgs stadsteater. I september i år är det alltså dags för en ny urpremiär Apatiska för nybörjare här på Folkteatern Göteborg. Nina Wester, regissör Apatiska för nybörjare Norsk dramatiker och regissör, utbildad vid Dramatiska Institutet i Stockholm. Hon har regisserat flera uppmärksammade föreställningar på Stockholm Stadsteater (t ex Mitt namn är Rachel Corrie och Som Jerusalem), på Unga Dramaten (t ex Love och cirkusfåglarna och Hjärtats Beatbox) och nu senast för Riksteatern den prisbelönta No tears for queers, efter Johan Hiltons reportagebok. Wester har även satt upp flera kritikerrosta föreställningar i Norge vann hon Hedda-priset i kategorin Årets bästa föreställning för arbetet med Jonas Hassen Khemiris pjäs Vi som är hundra på Rogaland Teater i Stavanger. Wester säger själv att Khemiris sätt att skriva talar rakt till henne. - Hans språk öppnar dörren in i en absurd teaterlek som jag älskar att arbeta med. Hans röst får mig att se min egen.

12 Gellert Tamas, författare De apatiska Hans reportage, filmer och böcker har gjort honom till en av Sveriges mest omtalade och omskrivna journalister och författare. Hans dokumentärroman Lasermannen har sålt i över exemplar enbart i Sverige och har översatts till ett dussintal språk. Reportageboken De apatiska hyllades av kritikerna och blev en av 2009 års mest omtalade och omdiskuterade böcker. Gellert Tamas arbetar ofta i en dokumentär form och har sedan slutet av 1980-talet skrivit för tidningar som Dagens Nyheter och Aftonbladet och arbetat för såväl Kalla Fakta på TV4 som Uppdrag Granskning i Sveriges Television. Tamas debuterade som författare 1995 med reportage- och fotoboken Sverige, Sverige fosterland, med foto av Robert Blombäck. Gellert Tamas har fått en rad litterära och journalistiska utmärkelser, både i Sverige och utomlands. Reportageboken Lasermannen belönades med Guldspaden 2002 och både TV-filmatiseringen, i regi av Mikael Marcimain, och dokumentärfilmen, regisserad av Gellert Tamas och Malcolm Dixelius, vann Kristallen för bästa spelfilm respektive dokumentär Dokumentärfilmen fick dessutom ett hedersomnämnande vid Prix Europa samma år. Reportaget Spelet om de apatiska barnen belönades med Ikarospriset 2006 för årets bästa samhällsprogram och samma år tilldelades Tamas det prestigefyllda Stockholms stads hederspris i litteratur.

13 Peter Svenzon, idé, regi och koreografi höstens barnföreställning Är utbildad på Balettakademien i Göteborg och har sedan 1987 arbetat internationellt som dansare och koreograf, bland annat med MBT Dansteater/Marie Brolin-Tani, som dansare och koreografassistent för Björn Elisson, som dansare och koreograf för GöteborgsOperan, Älvsborgsteaterns dansensemble samt Helsingborgs Stadsteater. Peter har dessutom gjort koreografi till teater- och musikalföreställningar på bland annat Folkteatern Göteborg (Staden och stjärnorna, Processen, Vinst varje gång, Short Cuts och Avgränsat), GöteborgsOperan, Helsingborgs Stadsteater (bl a en modern version av 1800-talsbaletten Coppelia) och Borås Stadsteater startade Peter Art Of Spectra och är sedan dess gruppens konstnärlige ledare. Ett 20-tal dansverk har producerats sedan starten och senaste produktionen, Avgränsat, hade urpremiär på Folkteatern tidigare i vår. Gruppen har också genomfört flera residens med kommuner och teatrar. I sitt arbete utforskar Peter ständigt gränser och gränsöverskridande mellan olika konstformer. Under 2011 är han också aktuell som koreograf för musikalen West Side Story på GöteborgsOperan. Lars Norén, dramatiker och regissör Att slå rot Lars Norén är författare, dramatiker och regissör. Det stora genombrottet som dramatiker kom under 80-talet med de delvis självbiografiska pjäserna Natten är dagens mor och Kaos är granne med gud, pjäser som numera ingår i den svenska teaterhistorien. Mellan åren var Lars Norén konstnärlig ledare för Riks Drama på Riksteatern. Här satte han upp en mängd uppmärksammade föreställningar som Tjechovs Måsen, den kontroversiella uppsättningen Sju Tre, Kyla, m fl. Lars Norén har också haft ett flertal regiuppdrag utanför Sverige, bl a på Deutsches Theater i Berlin, Det Kongelige Teater i Köpenhamn och Theatre Amandiers och La Comédie-Française i Frankrike. Sommaren 2009 tillträdde Lars Norén som konstnärlig ledare för Folkteatern Göteborg. Våren 2010 regisserade han Aiskylos Orestien i egen bearbetning. Skalv, som är nummer elva i Lars Noréns Terminal-svit, hade urpremiär på Folkteatern hösten 2010 och med Pingviner kan inte baka ostkaka debuterade han i februari 2011 som barnteaterregissör.

14

15

Medverkande Pingviner kan inte baka ostkaka

Medverkande Pingviner kan inte baka ostkaka Johan Friberg - Den andra pingvinen Johan är utbildad vid bl a Teaterhögskolan i Göteborg och Dramatiska Institutet, och har arbetat som skådespelare på Malmö Dramatiska Teater, Teater Galeasen, Angereds

Läs mer

Medverkande Räls. Sara Wikström - Alice

Medverkande Räls. Sara Wikström - Alice Sara Wikström - Alice Sara tillhör Folkteaterns ensemble och har spelat en mängd roller på teaterns olika scener, bland annat i KRAKEL SPEKTAKEL KUSIN VITAMIN, KÄR LEK, JULORATORIET, DEN OFFENTLIGA SEKTORN,

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

Våren 2011. FOLKTEATERN GÖTEBORG Olof Palmes Plats / 413 04 Göteborg 031-60 75 60 / www.folkteatern.se

Våren 2011. FOLKTEATERN GÖTEBORG Olof Palmes Plats / 413 04 Göteborg 031-60 75 60 / www.folkteatern.se Våren 2011 En passionsresa av Brecht med mäktig körsång, en absurd fars för små och stora barn i regi av Lars Norén, ett spännande samarbete mellan Unga Folkteatern, Stadsmissionen och Folkteatern, en

Läs mer

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET illustration: Fibben Hald Detta är ett material till dig som lärare att använda före eller efter ni sett föreställningen Ägget på Unga

Läs mer

Folkteaterns ensemble hösten 2015

Folkteaterns ensemble hösten 2015 Folkteaterns ensemble hösten 2015 Evin Ahmad Evin avslutade sina skådespelarstudier på Stockholms Dramatiska Högskola våren 2015 med produktionen X (regi: Farnaz Arbabi) på Unga Klara. Evin har gjort ett

Läs mer

Innehåll och förklaringar till de statistiska diagrammen år 2013

Innehåll och förklaringar till de statistiska diagrammen år 2013 Innehåll och förklaringar till de statistiska diagrammen år 2013 Produktioner uppdelade i genrer samt barn/ungdom och vuxenproduktioner av urpremiärer, premiärer och nypremiärer 1 Totalt antal produktioner

Läs mer

EPISOD AV LARS NORÉN MALMÖ STADSTEATER

EPISOD AV LARS NORÉN MALMÖ STADSTEATER EPISOD AV LARS NORÉN MALMÖ STADSTEATER En produktion av Jupither Josephsson Theatre Company i samarbete med Malmö Stadsteater, Kulturhuset Stadsteatern, Uppsala Stadsteater, Riksteatern och Svenska Teatern.

Läs mer

Fokus på - Östgötateatern

Fokus på - Östgötateatern Fokus på - Östgötateatern S*Munditia Devon Rex är en surrealistisk berättelse om trettioåriga Ingrid som blir gravid med raskatten Efraim. Ett samarbete med Stockholms konstnärliga högskola med premiär

Läs mer

Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där

Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där Ur Det omöjliga Av Göran Sonnevi Min starka scenbild, tre kuber flödande av ljus,

Läs mer

Episod. Av Lars Norén

Episod. Av Lars Norén Episod Av Lars Norén Urpremiär på Intiman 14 april 2018 Episod Av Lars Norén Urpremiär på Intiman 14 april 2018 Förlag Lars Natten Norén AB Bearbetning och regi Sofia Jupither Producent Ulrika Josephsson

Läs mer

21 MAJ 1 JUNI 2019 NYPREMIÄR PÅ MALMÖ LIVE I MAJ!

21 MAJ 1 JUNI 2019 NYPREMIÄR PÅ MALMÖ LIVE I MAJ! 21 MAJ 1 JUNI 2019 NYPREMIÄR PÅ MALMÖ LIVE I MAJ! Publiksuccén tillbaka! Våren 2019 erbjuds en ny chans att uppleva 2018 års stora publiksuccé har du sett världen en musikföreställning om Malmös historia

Läs mer

Program Pedagogiskt Forum

Program Pedagogiskt Forum Program Pedagogiskt Forum Höstterminen 2013 1 Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge Onsdag 20 november kl. 12.00 13.00 Birkeaulan 2 Inger Alfvén Allt vi aldrig gjorde med varandra Torsdag 5 december

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING. Diskussionsfrågorna är förslag till ämnen, förmodligen har eleverna även andra frågor att ta upp efter föreställningen.

LÄRARHANDLEDNING. Diskussionsfrågorna är förslag till ämnen, förmodligen har eleverna även andra frågor att ta upp efter föreställningen. LÄRARHANDLEDNING Don Quijote - Riddaren av den sorgliga skepnaden av Pelle Öhlund Efter Miguel de Cervantes roman Den snillrike riddaren Don Quijote Till läraren: Det lämpligaste är att använda handlingsbeskrivningen

Läs mer

Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal med teaterförening

Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal med teaterförening VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KULTURFÖRVALTNING 2013-02-13 DNR KN 2013.004 ANDERS DAHLGREN SID 1/2 ENHETSCHEF KULTUR 08-587 853 65 ANDERS.DAHLGREN@VALLENTUNA.SE KULTURNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal

Läs mer

På spaning efter jämställdhet del 2

På spaning efter jämställdhet del 2 På spaning efter jämställdhet del 2 och män i scenkonsten i Sverige 2008 SVENSK TEATERUNION SVENSKA ITI På spaning efter jämställdhet del 2 och män i scenkonsten i Sverige 2008 Innehåll 6 Inledning 9 Innehåll

Läs mer

I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015

I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015 I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015 Om jag så bara har en enda dag kvar att leva ska jag resa tillbaka Kan en människa bli kvitt sitt förflutna och radera sin historia? Salim har allt

Läs mer

Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren

Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren Om uppsättningen Urpremiär: 21 mars 2019, Stora scenen Inga levande djur förekommer i föreställningen En förbannad feminist läser Bibeln. Det blir en jävla cirkus.

Läs mer

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 dansfunk [dansfunk ] s. -en -er förk. av dans & funktionsnedsättningar KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 Skånes Dansteater har sedan

Läs mer

SCENKONST. vt 2015. Förskola NACKA KULTURCENTRUM

SCENKONST. vt 2015. Förskola NACKA KULTURCENTRUM SCENKONST vt 2015 Förskola NACKA KULTURCENTRUM SCENKONST vt 2015 Förskola OBS! ERT ÖNSKEMÅL SKA VARA NKC TILLHANDA SENAST DEN 27 NOVEMBER. 14 jan EN NY ÖVERRASKLANDE SCENKONST MED OLYDIGA KROPPAR, VARGFLOCKAR,

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

>>VERKLIGHETENS FOLK HEJ! >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN. En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det«

>>VERKLIGHETENS FOLK HEJ! >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN. En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det« >>VERKLIGHETENS FOLK >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det«på en teater har man på uppdrag av regeringen dragit igång ett

Läs mer

Musikteater Unna EN BIT AV MIG EN LÄRARHANDLEDNING. av Anna Holmlin-Nilsson. Formgivning av Johan Theodorsson

Musikteater Unna EN BIT AV MIG EN LÄRARHANDLEDNING. av Anna Holmlin-Nilsson. Formgivning av Johan Theodorsson Musikteater Unna EN BIT AV MIG EN LÄRARHANDLEDNING av Anna Holmlin-Nilsson Formgivning av Johan Theodorsson INLEDNING Pedagogiskt material till: En bit av mig - en föreställning av nyanländas egna berättelser

Läs mer

justine innehåll en del av västra götalandsregionen -

justine innehåll en del av västra götalandsregionen - justine innehåll till dig som lärare vad handlar justine om? prata om föreställningen övningar inspiration & processen att prata om dans till sist... programblad en del av västra götalandsregionen - www.regionteatervast.se

Läs mer

galaxens bästa Operaverkstad

galaxens bästa Operaverkstad www.malmoopera.seomåhända galaxens bästa Operaverkstad 05 08 19 28 24 03 13 32 O _ n? 23 06 14 30 26 09 o s 02-03: Operaverkstan spelar musikteater för små barn, stora barn och vuxna barn. Vi är Malmö

Läs mer

MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN

MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN Text Karl-Gunnar Svensson, 1992 Musik: Karl-Gunnar Svensson och Diana Stigsson (Kärlek) 1991-1992 Arrangemang: Karl-Gunnar Svensson, 2013 1 En m usikal om att

Läs mer

Mats-Arne Larsson. Mats-Arne Larsson

Mats-Arne Larsson. Mats-Arne Larsson CV Profil Lång och skiftande erfarenhet av teater, musik och kultur med både konstnärlig och administrativ inriktning. Mångsidig kommunikatör med en bakgrund av inspirerande arbetsledning. Arbetserfarenhet

Läs mer

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET Gävle bibliotek www.gavle.se/bibliotek GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET EVENEMANG JANUARI-FEBRUARI 2016 Fri entré! Begränsat antal platser, kom i tid! För mer info se www.gavle.se eller ring 026-17 96 00 Välkommen!

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Filmhandledning Filmen passar för år 8- gymnasiet Tema: Idrott och hälsa, Könsroller, Jämställdhet, Tonår och Vänskap

Filmhandledning Filmen passar för år 8- gymnasiet Tema: Idrott och hälsa, Könsroller, Jämställdhet, Tonår och Vänskap ! Balettpojkarna Filmhandledning Filmen passar för år 8- gymnasiet Tema: Idrott och hälsa, Könsroller, Jämställdhet, Tonår och Vänskap Fakta om filmen Originaltitel: Balleyttguttene Regi: Kenneth Elvebakk

Läs mer

Medverkande Den flygande handläggaren

Medverkande Den flygande handläggaren Ulla Berg Svedin - skådespelare Ulla debuterade i Folkteatern Besökers LAZARILLO och tillhör sedan dess teaterns ensemble. Född och uppvuxen i Västra Medelpad, i närheten av järnvägsknutpunkten Ånge, innan

Läs mer

En jätte i tonåren. 1 of 2 10/6/11 4:17 PM

En jätte i tonåren. 1 of 2 10/6/11 4:17 PM GARGANTUA I MEDIA FÖRREPORTAGE Västerbottens-Kuriren - En jätte i tonåren http://vk.se/print.jsp?article=478801 En utskrift från Västerbottens-Kurirens nätupplaga VK.SE 2011-10-06 16:16 Artikelns ursprungsadress

Läs mer

Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips

Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips en lektion från Lärarrummet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips Ämne: Svenska, SVA, SFI Årskurs: 7-9, Gym, Vux Lektionstyp: reflektion och diskussion

Läs mer

SILENT BOOKS PÅ RYDAHOLMS SKOLA och RYDAHOLMS BIBLIOTEK Rydaholm, Värnamo / KREATIVT KAOS I RYDAHOLM

SILENT BOOKS PÅ RYDAHOLMS SKOLA och RYDAHOLMS BIBLIOTEK Rydaholm, Värnamo / KREATIVT KAOS I RYDAHOLM SILENT BOOKS PÅ RYDAHOLMS SKOLA och RYDAHOLMS BIBLIOTEK Rydaholm, Värnamo 2017-04-27 / 05-04 KREATIVT KAOS I RYDAHOLM I samarbete med Värnamo Internationella vänner, http://internationellavanner.se/, ska

Läs mer

MELLANDAGSREA PÅ KONST

MELLANDAGSREA PÅ KONST Lördag 28/12 Program 12.00 Arrangörerna Sanni Breisch och Emma Weidenhielm hälsar välkomna Bo Nils Sebastian Lindén / Bildkonst DYSTOPI/UTOPI/DJUR/SKOGEN/MÖRKER/ LYCKA/GLÄDJE/SKRÄCK/ HUMOR/VÅLD/ MYSTIK/MÄNNISKOR/MAGI/RÄDSLA/

Läs mer

SA L TSJÖ B A D E N S TE A TE R K L U B B

SA L TSJÖ B A D E N S TE A TE R K L U B B Program nr 1 hösten 2009 SA L TSJÖ B A D E N S TE A TE R K L U B B TEATER OPERA Teaterhösten 2009 startar med kritikerrosade komedier och med nya uppsättningar av Ingmar Bergmans pjäser. Ni som är medlemmar

Läs mer

Lärarhandledning. funkar. KoreografI Robin Dingemans. Björn Johansson Boklund och Gabrielle Cook Foto: Lina Alriksson

Lärarhandledning. funkar. KoreografI Robin Dingemans. Björn Johansson Boklund och Gabrielle Cook Foto: Lina Alriksson Lärarhandledning Grunkan funkar KoreografI Robin Dingemans I ROLLERNA Björn Johansson Boklund och Gabrielle Cook 2016 Foto: Lina Alriksson Välkommen! Vi på Regionteatern Blekinge Kronoberg hälsar dig och

Läs mer

Kultur i skolan 2012/2013 Kulturutbud för barn och unga

Kultur i skolan 2012/2013 Kulturutbud för barn och unga Kultur i skolan 2012/2013 Kulturutbud för barn och unga är ett regionalt centrum för utveckling och samordning med särskild inriktning på arrangörer inom scenkonsten. Riksteatern Halland arbete utgår från

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING TRESTEG

LÄRARHANDLEDNING TRESTEG LÄRARHANDLEDNING TRESTEG Om Lärarhandledningen Det är sommarlov. På en gräsmatta i ingenmanslandet mellan två bostadsområden försöker några barn, som är för stora för att leka, att fylla dagarna i det

Läs mer

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid.

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid. Ansökan VG regionen mars 2010 Makt och maktlöshet nio röster från Västra Götaland Ett skrivprojekt för ny dramatik. Sammanfattning Under 2010 2011 vill Barnteaterakademin utveckla sitt uppdrag vad gäller

Läs mer

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING självmålet analysera Det finns lika många sätt att se på en scenkonstföreställning som det finns människor i en publik. Ett samtal efter en föreställning kan bredda och fördjupa upplevelsen, och det kan

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL ATT GÅ PÅ TEATER

INSPIRATIONSMATERIAL ATT GÅ PÅ TEATER INSPIRATIONSMATERIAL ATT GÅ PÅ TEATER INFÖR TEATERBESÖKET Ska du gå på teater med en grupp barn/unga? Kanske ingår teaterbesöket som en del av ett större temaarbete på skolan? Eller kanske ska ni gå för

Läs mer

Om läsning. Vad, när, var och hur läser du? Ta med och läs med dem där hemma

Om läsning. Vad, när, var och hur läser du? Ta med och läs med dem där hemma Om läsning Vad, när, var och hur läser du? Ta med och läs med dem där hemma I bokstävernas krumelurer, i deras hopflätning till ord och meningar finns många hemliga rum När man fått tag i läsandet har

Läs mer

SVENSKA Inplaceringstest A

SVENSKA Inplaceringstest A SVENSKA Inplaceringstest A Välj ett ord som passar i meningen. Använd bara ordet en gång. Exempel: Smöret står i kylskåpet. Det ringer på dörren. Han fick ett brev från mamma. De pratar om vädret. om /

Läs mer

Min Ledarskapsresa. Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult

Min Ledarskapsresa. Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult Min Ledarskapsresa Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult Dina första förebilder De första ledare du mötte i ditt liv var dina föräldrar. De ledde dig genom din barndom tills det var dags

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

2015 - det tjugonde året!

2015 - det tjugonde året! Malmö AmatörteaterForums Nyhetsbrev 10 november 2015 2015 - det tjugonde året! Hösten är i full gång och vintern knackar på dörren! Utställningen om MAFs Tjugonde år på Teatermuséet kommer att fortsätta

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Taldramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Taldramatisk inriktning Det första året

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL TILL HIMMEL OCH PANNKAKA

INSPIRATIONSMATERIAL TILL HIMMEL OCH PANNKAKA PREMIÄR PÅ TEATER SAGOHUSET 6 MARS 2011 INSPIRATIONSMATERIAL TILL HIMMEL OCH PANNKAKA AV ISA SCHÖIER Regi och kostym Scenografi Ljusdesign Stalle Ahrreman Marta Cicionesi Ilkka Häikiö I rollerna Ulf Katten

Läs mer

Någon fortsätter att skjuta. Tom tänker sig in i framtiden. Början Mitten Slut

Någon fortsätter att skjuta. Tom tänker sig in i framtiden. Början Mitten Slut ovellens uppbyggnad I Svenska Direkt 7 fick du lära dig hur en berättelse är uppbyggd med handling, karaktärer och miljöer: Något händer, ett problem uppstår som måste lösas och på vägen mot lösningen

Läs mer

PRESS- MEDDE- LANDE 31.5.2016. Kyrkoesplanaden 16 FIN-65100 Vasa +358 (0)44 750 3125 jan.frojdo@wasateater.fi

PRESS- MEDDE- LANDE 31.5.2016. Kyrkoesplanaden 16 FIN-65100 Vasa +358 (0)44 750 3125 jan.frojdo@wasateater.fi PRESS- MEDDE- LANDE 31.5.2016 Kyrkoesplanaden 16 FIN-65100 Vasa +358 (0)44 750 3125 jan.frojdo@wasateater.fi Finland 100-år firas på Wasa Teater Snart firar vi ett hundraårigt Finland! Under hela 2017

Läs mer

www.dockteaterntittut.se

www.dockteaterntittut.se Hösten 2012/Våren 2013 Målgrupp: 2-6 år Maxpublik: 60 barn eller totalt 80 2-6 år En Tittutklassiker är tillbaka! Efter en bok av Barbro Lindgren och Eva Eriksson Regi: Ing-Mari Tirén Scenografi, dockor

Läs mer

Röster om nationalism från hela Sverige länsteatrarna intar Dramaten

Röster om nationalism från hela Sverige länsteatrarna intar Dramaten Röster om nationalism från hela Sverige länsteatrarna intar Dramaten Fri entré när landets länsteatrar kommer till Dramaten och ger sin bild av nationalismen i dagens Sverige. Föreställningen Jag vill

Läs mer

FLY ME TO THE MOON AV MARIE JONES PREMIÄR PÅ INTIMAN 2 FEBRUARI 2018

FLY ME TO THE MOON AV MARIE JONES PREMIÄR PÅ INTIMAN 2 FEBRUARI 2018 FLY ME TO THE MOON AV MARIE JONES PREMIÄR PÅ INTIMAN 2 FEBRUARI 2018 FLY ME TO THE MOON AV Marie Jones FÖRLAG Colombine Teaterförlag ÖVERSÄTTNING Anna Kölén REGI Maria Löfgren SCENOGRAFI OCH KOSTYM Helga

Läs mer

Länsteatrarnas höstmöte 2018

Länsteatrarnas höstmöte 2018 Länsteatrarnas höstmöte 2018 Tema: Trendspaning & Efter valet Västmanlands Teater Västerås den 7 9 november Onsdag 7 november 11.00 11.30 Registrering i foajén 11.30 12.00 Soppservering (Caféscenen) 12.00

Läs mer

PROGRAM FÖR ALLA 8 OKTOBER 2019 LUNCHFÖRELÄSNING SAMTALSKVÄLL

PROGRAM FÖR ALLA 8 OKTOBER 2019 LUNCHFÖRELÄSNING SAMTALSKVÄLL ON TOUR PROGRAM FÖR ALLA 8 OKTOBER 2019 LUNCHFÖRELÄSNING SAMTALSKVÄLL RINKEBY > BOTKYRKA > ISTANBUL > LJUSDAL > PEKING > JOHANNESBURG > KAPSTADEN > GÄVLE > NACKA > SUNDSVALL > SKARA > SKELLEFTEÅ > GÖTEBORG

Läs mer

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 Predikan, Korskyrkan Borås den 15 oktober 2006, av Micael Nilsson När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 SARA Den är veckan har jag stämt möte med Sara. Det har inte varit så enkelt

Läs mer

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare.

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare. Lärarhandledning Hej! Denna lärarhandledning är till för dig, pedagog eller lärare, som har sett eller ska se Teater Eksems föreställning Mangoträdet. I handledningen ger vi förslag på hur du genom samtal

Läs mer

Saiid Min läsning i början och i slutet av det här året är två helt olika saker. Först måste jag säga att jag hade ett gigantiskt problem med att

Saiid Min läsning i början och i slutet av det här året är två helt olika saker. Först måste jag säga att jag hade ett gigantiskt problem med att Saiid Min läsning i början och i slutet av det här året är två helt olika saker. Först måste jag säga att jag hade ett gigantiskt problem med att gilla skönlitterära böcker från början, jag var inte van

Läs mer

En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar!

En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar! PRESSMEDDELANDE 2012-05-24 En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar! På självaste midsommarafton är det premiär för Shakespeares En Midsommarnattsdröm på Fjäderholmsteatern. I rollerna

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

MIND THE GAP. Program. 14 15 december 2015 Uppsala Konsert & Kongresshus. Moderatorer: Matilda Amundsson Mikael Andersson Stina Wollter

MIND THE GAP. Program. 14 15 december 2015 Uppsala Konsert & Kongresshus. Moderatorer: Matilda Amundsson Mikael Andersson Stina Wollter Seminarium om makt, attityder, konst, demokrati och mänskliga rättigheter MIND THE GAP Program 14 15 december 2015 Uppsala Konsert & Kongresshus Moderatorer: Matilda Amundsson Mikael Andersson Stina Wollter

Läs mer

Kort sagt det handlar om livet.

Kort sagt det handlar om livet. Sånt är livet! Teater Trots Sånt är Ett tragikomiskt drama, som handlar om glädje och sorg, om kärlek och vänskap, om otrohet och skilsmässor, om mobbing och svek, om våldtäkt och alkoholism, om gräl och

Läs mer

Text: KATARINA HÄLLGREN. Foto: PER-JOSEF IDIVUOMA. Översättning: MILIANA BAER

Text: KATARINA HÄLLGREN. Foto: PER-JOSEF IDIVUOMA. Översättning: MILIANA BAER Vid järnvägens slut, eller nästan i alla fall, har kreativiteten flödat i höst. I den lilla byn Vassijaure har samiska och svenska artister mötts för att göra ljuv musik tillsammans. Resultatet kommer

Läs mer

Utveckling av teater och nyskriven dramatik för barn och ungdom Projektbeskrivning för Barnteaterakademin 2009 med Angereds Teater som ny huvudman

Utveckling av teater och nyskriven dramatik för barn och ungdom Projektbeskrivning för Barnteaterakademin 2009 med Angereds Teater som ny huvudman Till Västra Götalandsregionens kulturnämnd Utveckling av teater och nyskriven dramatik för barn och ungdom Projektbeskrivning för Barnteaterakademin 2009 med Angereds Teater som ny huvudman Syfte Ansökan

Läs mer

EN SANN LÖGN. Det går en våg av dokumentärt

EN SANN LÖGN. Det går en våg av dokumentärt Frida Röhl. Foto: Jenny Kronberg (GÖTEBORG): HUR NÄRA SANNINGEN KAN TEATERN KOMMA? OCH VEMS SANNING ÄR DET SOM SKILDRAS PÅ SCEN? FRIDA RÖHL, KONSTNÄRLIG LEDARE FÖR FOLKTEATERN I GÖTEBORG, HAR UNDERSÖKT

Läs mer

Lärarhandledning Svanens trumpet E.B. White

Lärarhandledning Svanens trumpet E.B. White Lärarhandledning Svanens trumpet E.B. White www.atriumforlag.se info@atriumforlag.se Innehåll Om boken 2 Om författaren 2 Ingångar till läsningen 3 Analys Berättare Karaktärer Läsdagbok Språket Teman 4

Läs mer

Länsteatrarnas vårmöte 2017

Länsteatrarnas vårmöte 2017 Länsteatrarnas vårmöte 2017 Tema: Jämlikhet Folkteatern Gävleborg, Gävle 29-31 mars Onsdag 29 mars Folkteatern Gävleborg 11.00 11.50 Registrering & lunch foajén 11.50 12.00 Välkomna! foajén Åsa Kratz ordförande

Läs mer

Alla deltagare får också ett exemplar av lärarhandledningen Att öppna nya världar.

Alla deltagare får också ett exemplar av lärarhandledningen Att öppna nya världar. Källa till webbadress: http://www.riksteatern.se/content/forelasningatt-oppna-nya-varldar-0 Om att gå på teater med barn i förskola och skola Att gå på teater kan vara en fantastisk upplevelse och bli

Läs mer

HÖSTEN 2014. Foto: Steven Schreiber

HÖSTEN 2014. Foto: Steven Schreiber HÖSTEN 2014 Foto: Steven Schreiber I höst ser vi fram emot en rad internationella gästspel. Unga danskonstnärer från Italien, Grekland och Österrike och ett amerikanskt kompani som gör sin första Europa-turné.

Läs mer

Rapport från klassrummet: Glasblåsarns barn

Rapport från klassrummet: Glasblåsarns barn Svenska Filminstitutet Box 27126, 102 52 Stockholm Besök: Filmhuset, Borgvägen 1 Telefon: 08-665 11 00 Fax: 08-661 18 20 www.sfi.se 2015-03-26 Rapport från klassrummet: Glasblåsarns barn Klass 4 Örnen

Läs mer

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten Exklusivt 2* intervju i detta nummer År: 2011 Nummer: 1 I det här numret: I detta nummer hedrar vi vår kära Barbro Ljungholm som snart går

Läs mer

lilla spöksonaten innehåll

lilla spöksonaten innehåll lilla spöksonaten innehåll till dig som lärare tankar om föreställningen prata om föreställningen övningar inspiration och process analys och samtal till sist... programblad en del av västra götalandsregionen

Läs mer

Dockteaterkollektivet. Dockspelare i föreställningarna Monster! och Örnen och Björnen.

Dockteaterkollektivet. Dockspelare i föreställningarna Monster! och Örnen och Björnen. Kronologisk CV Erik Häger 073-937 45 97, info@erikhager.se www.erikhager.se 2013-02 Dockteaterkollektivet. Dockspelare i föreställningarna Monster! och Örnen och Björnen. 2012-10-2013-02 Hågoland Teater,

Läs mer

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett nytt imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014 KANSKE ÄR DET ALLT DU BEHÖVER VETA E. LOCKHART

Läs mer

Explosiv dans om mörka minnen

Explosiv dans om mörka minnen Kultur & Nöje Explosiv dans om mörka minnen KULTUR & NÖJE Söndag 15.07, uppdaterad Söndag 16.56 Ulriqa Fernqvist rör sig, innesluten i sin egen "ljusbubbla" till minne, i gruppen Art of Spectras föreställning

Läs mer

Januari 2008. Mänskliga rättigheter. Barnets rättigheter. En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter

Januari 2008. Mänskliga rättigheter. Barnets rättigheter. En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter Mänskliga rättigheter Januari 2008 Barnets rättigheter En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter Mänskliga rättigheter Barnets rättigheter En lättläst skrift om konventionen om barnets

Läs mer

Joh. 10:1-10 3:e sönd. efter påsk. 090426.

Joh. 10:1-10 3:e sönd. efter påsk. 090426. Joh. 10:1-10 3:e sönd. efter påsk. 090426. Ovanför våran säng där hemma så hänger det en gammal tavla. Den föreställer den gode herden som i en kuslig och farlig terräng sträcker sig efter det förlorade

Läs mer

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater PER BRAHEGYMNASIET Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL OM ATT GÅ PÅ TEATER

INSPIRATIONSMATERIAL OM ATT GÅ PÅ TEATER INSPIRATIONSMATERIAL OM ATT GÅ PÅ TEATER Av Ellinor Lidén, barnteaterforskare vid Stockholms universitet och av Malin Appeltoft, dramapedagog Texten är baserad på en handledning som skrevs för Stockholms

Läs mer

Ny tidning i Adelöv! Här kommer nummer 2 av ADELÖVSBLADET. Vi kommer fortfarande att jobba med: 1. Intervjuer. 2. Reportage. 3. Korta notiser om allt

Ny tidning i Adelöv! Här kommer nummer 2 av ADELÖVSBLADET. Vi kommer fortfarande att jobba med: 1. Intervjuer. 2. Reportage. 3. Korta notiser om allt Nr. 2 ADELÖVSBLADET vecka 8-9 2011 Ny tidning i Adelöv! Här kommer nummer 2 av ADELÖVSBLADET Vi kommer fortfarande att jobba med: 1. Intervjuer 2. Reportage 3. Korta notiser om allt 4. Roliga historier,

Läs mer

Du kan bli vad du vill!

Du kan bli vad du vill! Du kan bli vad du vill! 1 Mamma Nadia läser en bok för sin dotter Amanda. Boken handlar om en man som uppfinner saker. Mannen är en professor. Professor låter som ett spännande jobb. Är det bara killar

Läs mer

Andreas Braula. Horisontvägen 63 128 34 Skarpnäck. Tele: 0730-250 555 Mail: andreas_braula@hotmail.com http://web.comhem.

Andreas Braula. Horisontvägen 63 128 34 Skarpnäck. Tele: 0730-250 555 Mail: andreas_braula@hotmail.com http://web.comhem. Andreas Braula Horisontvägen 63 128 34 Skarpnäck Tele: 0730-250 555 Mail: andreas_braula@hotmail.com http://web.comhem.se/braula/ Magin, ja faktiskt det ordet i att någon talar åt en annan som är. Jag

Läs mer

Vårens programtips följer här under

Vårens programtips följer här under Hej! Hoppas det finns möjlighet att sprida info kring dessa många spännande, roliga och intressanta programtips för våren 2014 med bland annat Skådespelarna Albin Flinkas och Fredrik Meyer från Soppteatern

Läs mer

MAGNET LÄRARMATERIAL

MAGNET LÄRARMATERIAL MAGNET LÄRARMATERIAL TILL DIG SOM ÄR LÄRARE Detta är ett lärarmaterial som ska ge dig och din klass möjlighet att arbeta med föreställningen Magnet på olika sätt både före och efter visningstillfället.

Läs mer

Med balett från Björkö till Tallinn

Med balett från Björkö till Tallinn Med balett från Björkö till Tallinn Samspel. Bröderna Davidsson från en orgel- och danskonsert i Örgryte nya kyrka. Musik och dans har varit självklara ingredienser i livet för Jonathan och Gabriel Davidsson

Läs mer

SAGA OCH SANNING - ett collage av teater trots på lilla teatern

SAGA OCH SANNING - ett collage av teater trots på lilla teatern SAGA OCH SANNING - ett collage av teater trots på lilla teatern presenterar SAGA OCH SANNING - ett collage PÅ SCENEN: Annmari Asker Ingela Björck Mona Frick Gudrun Grampp Ulla Hallström Margret Ohlsson

Läs mer

KULTURCENTRUMS ANSÖKAN TILL VÄSTRA GÖTALANDS KULTURNÄMND 2012-03-15

KULTURCENTRUMS ANSÖKAN TILL VÄSTRA GÖTALANDS KULTURNÄMND 2012-03-15 KULTURCENTRUMS ANSÖKAN TILL VÄSTRA GÖTALANDS KULTURNÄMND 2012-03-15 OM BEHOVET AV KULTURCENTRUMS PROJEKT I SKARABORG Föreningen Kulturcentrum bildades 2008 i Skaraborg av en grupp unga kulturarbetare med

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Redovisning av bidrag för internationellt kulturutbyte inom teater.! SNÖFALL I SAO PAULO - OM ETT SVENSK-BRASILIANSKT TEATERSAMARBETE!

Redovisning av bidrag för internationellt kulturutbyte inom teater.! SNÖFALL I SAO PAULO - OM ETT SVENSK-BRASILIANSKT TEATERSAMARBETE! Redovisning av bidrag för internationellt kulturutbyte inom teater. SNÖFALL I SAO PAULO - OM ETT SVENSK-BRASILIANSKT TEATERSAMARBETE Jag har under trettio års tid arbetat växelvis i Sverige och Brasilien.

Läs mer

Teaterförbundets tidning NR: 6-2013. Maskdesign: från hantverk till konst 70-talsteatern är tillbaka Så vann dubbarna striden

Teaterförbundets tidning NR: 6-2013. Maskdesign: från hantverk till konst 70-talsteatern är tillbaka Så vann dubbarna striden Teaterförbundets tidning NR: 6-2013 Maskdesign: från hantverk till konst 70-talsteatern är tillbaka Så vann dubbarna striden YRKESREPORTAGE Succé för 70-talsteater Parkteaterns Kåldolmar och kalsipper

Läs mer

Lärarhandledning. Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund

Lärarhandledning. Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund Lärarhandledning Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund www.atriumforlag.se info@atriumforlag.se Innehåll Om boken 2 Om författaren 2 Ingångar till läsningen 3 Analys Berättare Karaktärer Läsdagbok

Läs mer

VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN

VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN HEJ LÄRARE! Vi på ung scen/öst är mycket glada över att få komma till ert klassrum med vår föreställning Hamlet - en monolog där alla dör. I föreställningen träffar vi

Läs mer

ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst

ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst Vad är ung scen/öst? Ung scen/öst är en satellitverksamhet till Östgötateatern med eget teaterhus i Linköping och har sedan starten 2001 varit en

Läs mer

Medverkande Fragmente

Medverkande Fragmente Anna Ackzell - skådespelare Anna Ackzell är född i Umeå och uppvuxen i Jönköping. 2011-2012 gick hon Nordiska Folkhögskolan i Kungälv där hon spelade i Valerie Solanas ska bli president i Amerika av Sara

Läs mer

Teaterhögskolan i malmö KANDIDAT- OCH MASTERPROGRAM

Teaterhögskolan i malmö KANDIDAT- OCH MASTERPROGRAM Teaterhögskolan i malmö KANDIDAT- OCH MASTERPROGRAM Konstnärligt kandidatprogram i skådespelarkonst På det treåriga Skådespelarprogrammet vid Teaterhögskolan i Malmö utbildas skådespelare till teater,

Läs mer

November 2005. Mänskliga rättigheter. Barnets rättigheter. En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter

November 2005. Mänskliga rättigheter. Barnets rättigheter. En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter Mänskliga rättigheter November 2005 Barnets rättigheter En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter Mänskliga rättigheter Barnets rättigheter En lättläst skrift om konventionen om barnets

Läs mer

Antikens Grekland förr och nu

Antikens Grekland förr och nu Antikens Grekland förr och nu Namn: Lisa Söderberg Klass: 9an Innehållsförteckning Antikens Grekland då och nu..1 Innehållsförteckning...2 Sammanfattning..3 Varför har jag valt att skriva om det här.4

Läs mer