Medverkande Fragmente

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Medverkande Fragmente"

Transkript

1 Anna Ackzell - skådespelare Anna Ackzell är född i Umeå och uppvuxen i Jönköping gick hon Nordiska Folkhögskolan i Kungälv där hon spelade i Valerie Solanas ska bli president i Amerika av Sara Stridsberg som slutprojekt. Tobias Aspelin - skådespelare Efter Scenskolan i Göteborg har Tobias arbetat på Stadsteatrarna i Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Uppsala samt på Riksteatern i Lars Noréns KOMMER OCH FÖRSVINNER och i Melanie Mederlinds uppsättningar av TJUGOFYRA TIMMAR BERLIN och OSKULD. Tobias har också gjort många roller på film och TV, bl a ISDRAKEN, KRAMA MIG, SOLISTERNA, NÄR MÖRK- RET FALLER, DEN NYA MÄNNISKAN, OSKYLDIGT DÖMD, KOMMISSARIE WINTER, WALLANDER, mm, och kommer inom kort att synas i FJÄLLBACKAMOR- DEN och den tyska kriminalserien DER KOMMISSAR UND DAS MEER. Tobias har också tagit sina första steg på Stand up-scenen och uppträtt på flera stand up-scener i landet och i Stockholm på bl a Norra Brunn.

2 Adam Dahlgren - skådespelare Adam Dahlgren är född och uppvuxen i Göteborg, men har inte bott där hela sitt liv gick han ut Schillerska gymnasiet. Där och på Angeredsgymnasiet har han spelat i några skolföreställningar och i två filmer. Efter FRAG- MENTE tänker Adam söka fler teaterjobb och se vart det leder honom. Adam gillar katter! Magdalena Eshaya - skådespelare Magdalena Eshaya är född och uppvuxen i Göteborg. Här gick hon också på Teaterhögskolan under åren Efter det har Magdalena haft Stockholm som bas och arbetat på en mängd olika teatrar, bland annat Boulevardteatern i Stockholm, Västerbottensteatern, Stockholms Stadsteater, Regionteatern Blekinge-Kronoberg, Uppsala Stadsteater, Norrbottensteatern, Smålands musik och teater, Riksteatern och Dramaten. Rollerna i FRAGMENTE är Magdalenas första på Folkteatern Göteborg.

3 Karin de Frumerie - skådespelare Karin de Frumerie är skådespelare, musiker och före detta elitgymnast, utbildad vid bland annat Skara Skolscen, Performing Arts School och Teaterhögskolan vid Göteborgs universitet. Efter tiden där har hon bland annat arbetat på Borås stadsteater, med Play Teaterkonst och i VINTERTID på Göteborgs Stadsteater. På film och TV har Karin setts i bland annat ORKA ORKA, PATRIK 1.5, 183 DAGAR och som Sonya i GYNEKOLOGEN I ASKIM. Karin ingår också i musiktrion TRIO CON ALMA och sjunger i flera andra musikkonstellationer. Anders Granell - skådespelare Anders tillhör Folkteaterns ensemble och har spelat en mängd roller på teatern, bland annat i EN UPPSTOP- PAD HUND, RIKA BARN LEKA BÄST, NU ÄR DET BRA, SIMON OCH EKARNA, BAD GIRLS, APRILHÄXAN och senast i PROCESSEN, VINST VARJE GÅNG, VD, TRE KÄRLEKAR, SOCKERPILLER, Lars Noréns uppsättning av ORESTIEN, som Mauler i HELIGA JOHANNA FRÅN SLAKTHUSEN och i VARGTIMMA. Anders har också spelat i TV-serier som RENA RAMA ROLF, VITA LÖGNER, ORKA ORKA och SALTÖN. Spelar gitarr, piano, elbas och munspel och är medlem i gatumusikbandet ALICE AND THE LIBERATION ARMY som bland annat representerat Sverige på gatumusikfestivalen i norditalienska Ferrara.

4 Elisabeth Göransson - skådespelare Elisabeth tillhör Folkteaterns ensemble, men har också arbetat på bland annat Norrbottensteatern och Angeredsteatern. Hon debuterade på Folkteatern i Kent Anderssons HAPPYLAND 1980 och har efter det medverkat i flera av teaterns uppsättningar, bland annat KEJ- SARINNAN, PIERROT ELLER NATTENS HEMLIGHETER (som besökte teaterfestivalen i Amman), SIMON OCH EKARNA, APRILHÄXAN, PROCESSEN, VINST VARJE GÅNG, SOCKERSYNDROMET, MORDET PÅ EN F D KOMIKER, TRE KÄRLEKAR, SHIRLEY VALENTINE, Lars Noréns uppsättning av ORESTIEN, TVÅ FATTIGA RUMÄ- NER SOM TALAR POLSKA och VARGTIMMA. Sedan 2005 är Elisabeth också konstnärlig ledare för Unga Folkteatern. Sergej Merkusjev - skådespelare Sergej Merkusjev är utbildad till skådespelare i Voronezj i Ryssland och regiutbildad vid Russian Academy of Theatre Arts (GITIS) i Moskva. Han har arbetat på bland annat Stanislavskijteatern i Moskva, Dramatiska teatern i Samara och Skådespelarens hus i Moskva. I Göteborg har Sergej spelat på Teater Splendid, i BROTT OCH STRAFF på Backa Teater, i FÖRVARET på Nya Studion och i IFIGENIA OCH H på Folkteatern. Våren 2010 regisserade Sergej också Strindbergs KARL XII på Teater Uno. På film och TV har Sergej setts i bland annat Lisa Aschans guldbaggebelönade APFLICKORNA.

5 Åsa Persson - skådespelare Åsa Persson gick ut Teaterhögskolan i Göteborg Hon har arbetat på bland annat Göteborgs Stadsteater i KRIG OCH FRED, HAMLET och EN MIDSOMMAR- NATTSDRÖM, på Teater Bhopa i P och på Malmö dramatiska teater i LIKA FÖR LIKA, ANIMALS IN PARADISE och BLÅSKÄGG KVINNORNAS HOPP. Åsa har också spelat på Stockholm Stadsteater i GIFTA VÄNNER och DET FINNS ETT LIV DÄR BORTA I VÄL- LINGBY, Strindbergs intima teater i Victoria Benedictssons DEN BERGTAGNA och på Teater Galeasen i PEGGY PICKIT SER GUDS ANSIKTE. Hon har också spelat på Riksteatern i Lars Noréns uppsättningar av MÅSEN och LILLE EYOLF samt i VÅRA FÖRÄLDRARS SEXUELLA NEUROSER i regi av Melanie Mederlind. På film och TV har Åsa spelat i bl a MAMMA PAPPA BARN, FRU MARIANNE, DEN FEMTE KVINNAN, WAL- LANDER BLODSBAND och BRÖDERNA KARLSSON mottog Åsa Persson Konstnärsnämndens arbetsstipendium på svenska kronor.

6 Jonas Sjöqvist - skådespelare Jonas Sjöqvist är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg. Han gjorde scenskolepraktik i GETINGSOMMAR och har sedan fortsatt på Folkteatern med roller i bland annat SIMON OCH EKARNA, FORDRINGSÄGARE, DEN YTTERSTA NATTEN, PROCESSEN, DEMOKRAT, MORDET PÅ EN FD KOMIKER, TRE KÄRLEKAR, SHORTCUTS, Apollon i Lars Noréns uppsättning av ORESTIEN, SKALV, HELIGA JOHANNA FRÅN SLAKT- HUSEN, APATISKA FÖR NYBÖRJARE och senast Sofia Jupithers uppsättning av Jon Fosses VINTER. På film och TV har vi sett Jonas i bland annat SVT:s emmybelönade SANNINGEN OM MARIKA, KOMMISSA- RIE WINTER, IRENE HUSS NATTROND och i JOHAN FALK. Ulla Svedin - skådespelare Ulla debuterade i Folkteatern Besökers LAZARILLO och tillhör sedan dess teaterns ensemble. Född och uppvuxen i Västra Medelpad, i närheten av järnvägsknutpunkten Ånge, innan hon kom in på Teaterhögskolan i Malmö. Ulla har spelat en mängd roller på Folkteatern, bland annat i EN UPPSTOPPAD HUND, RIKA BARN LEKA BÄST, JULORATORIET, KEJSARINNAN, SIMON OCH EKAR- NA, STADEN OCH STJÄRNORNA, APRILHÄXAN, MY NATION, TRE KÄRLEKAR, SOCKERPILLER på Teater Aftonstjärnan, Pallas Athena i Lars Noréns uppsättning av ORESTIEN och senast som Siv i KATITZI samt i APATISKA FÖR NYBÖRJARE. På film och TV har vi bland annat sett Ulla i DEN SOM VISKAR, Carin Mannheimers SOLBACKEN och IRENE HUSS GLASDJÄVULEN. Öckeröbo.

7 Lars Norén - dramatiker Lars Noréns stora genombrott som dramatiker kom under 80-talet med de delvis självbiografiska pjäserna Natten är dagens mor och Kaos är granne med Gud. Hans författarskap präglas av en stor produktivitet och han tillhör i dag en av de mest spelade dramatikerna i Europa. Mellan åren var Lars Norén konstnärlig ledare för Riks Drama på Riksteatern. Här satte han upp en mängd uppmärksammade föreställningar som Tjechovs Måsen,den kontroversiella uppsättningen Sju tre, Kyla, med flera. Han har också haft ett flertal regiuppdrag utanför Sverige, bland annat på Deutsches Theater i Berlin, Det Kongelige Teater i Köpenhamn och Comédie- Française i Paris. Sommaren 2009 tillträdde Lars Norén som konstnärlig ledare för Folkteatern Göteborg. Våren 2010 regisserade han Aiskylos Orestien i egen bearbetning - en föreställning som också spelades in och visades av SVT. Skalv, som är nummer elva i Terminal-sviten hade urpremiär hösten 2010 i regi av Sofia Jupither. Våren 2011 debuterade han även som barnteaterregissör på Folkteatern med Pingviner kan inte baka ostkaka. Från och med 2012 är Lars Norén knuten till Folkteatern som artist in residence. är den första pjäs han skriver direkt för Folkteatern.

8 Sofia Jupither - regissör Sofia Jupither regidebuterade 2001 med Jon Fosses Besök på Helsingborgs Stadsteater. Efter det följde bland annat Flickan i soffan på Stockholms Stadsteater 2002 och Till Damaskus på Strindbergs Intima Teater regidebuterade Sofia i Norge med urpremiären av Jon Fosses Svevn på Nationaltheatret i Oslo, en föreställning som spelades in av norsk TV och som är den mest sedda Fossepjäsen i Norge. Efter det har Sofia regisserat en rad uppmärksammade föreställningar på scener såväl i Sverige som i Norge, bland annat Vildanden på Rogaland Teater i Stavanger, Glasmenageriet och Måsen på Nationaltheatret i Oslo, Ett drömspel i egen bearbetning på Nationaltheatrets Torshovs Scen, Vem är rädd för Virginia Woolf?, Gengångare och Leka med elden på Stockholms Stadsteater samt Ibsens Ett dockhem och I lusthuset av Jane Bowles på Dramaten. Sedan 2009 är Sofia Jupither artist in residence vid Folkteatern. Här regisserade hon hösten 2010 Lars Noréns Skalv och våren 2012 Jon Fosses Vinter. Då liksom i arbetade hon med Erlend Birkeland som scenograf. är den elfte uppsättningen de två gör tillsammans.

9 Erlend Birkeland - scenograf och kostymör Erlend Birkeland har sedan 1989 arbetat som scenograf och kostymör i över hundra teater- och operaproduktioner i Norge, Sverige, Danmark och Tyskland. I Sverige har han bland annat gjort scenografi till Tre systrar och De tre musketörerna på Stockholms Stadsteater, Brand på Göteborgs Stadsteater och Trollflöjten på Göteborgs- Operan. Med Sofia Jupither har han samarbetat i ett flertal produktioner både i Norge och Sverige. Bland dem kan nämnas Vem är rädd för Virginia Wolf? av Edward Albee på Stockholms Stadsteater, August Strindbergs Ett drömspel på Nationaltheatret i Oslo och Ett dockhem av Henrik Ibsen på Dramaten. Deras första föreställning tillsammans var Henrik Ibsens Vildanden som spelades som jubileumsföreställning på Rogaland Teater under Ibsenåret av Lars Norén är deras tredje gemensamma uppsättning på Folkteatern Göteborg. De samarbetade även i Skalv och Vinter. Hobi Jarne - ljuddesigner Hobi Jarne är född i Uppsala och har studerat ljuddesign, pedagogik och film. Som ljuddesigner har han arbetat på bland annat Dramaten, Riksteatern och Stockholms Stadsteater. I dag arbetar han främst med film- och videoproduktion på Velourfilm AB och har gjort videodesign till bland annat Flickan från Västern på Operan i Stockholm, Rusalka och Alcina på GöteborgsOperan och Next to Normal och Dödsdansen på Stadsteatern i Stockholm.

10 Linus Fellbom - ljusdesigner Sedan debuten 1995 har Linus designat ljus till över 180 produktioner. Han har arbetat vid de flesta scenerna runt om i Sverige och engageras också flitigt vid teatrar och operahus internationellt debuterade han som regissör och har bl a regisserat Shakespeares Rikard III och Strindbergs Fordringsägare för Riksteatern, Webers Friskytten på Folkoperan och senast Lucas Svenssons Maria Callas Obesvarat Liv på Stockholms Stadsteater. Bland de senaste uppsättningarna han designat ljus till kan nämnas En Midsommarnattsdröm på Staatsoper i Wien, Kristina från Duvemåla på Svenska Teatern i Helsingfors, Don Giovanni på Staatsoper i Hamburg, Thai s på Palau de les Artes i Valencia och Teatro de la Maestranza i Sevilla samt världsturnén med det Norrländska Hardcore-bandet Refused. Lars Carlsson - maskör Lars började som maskörlärling på Göteborgs Stadsteater i slutet av 1980-talet. Efter avslutad utbildning har Lars jobbat på de flesta teatrar i Västsverige och med många TV- och filmproduktioner. Den största delen av sitt hittillsvarande yrkesliv har Lars arbetat på GöteborgsOperan där han var i 14 år innan han flyttade över till Folkteatern Sedan dess har Lars ansvarat för maskdesign för större delen av alla föreställningar på Folkteaterns scener. Lars driver också sitt eget företag, Makeup-FX, där han gör special effekts-maskering för film och TV.

11 Dramatiker: Lars Norén Bearbetning: Lars Norén och Sofia Jupither Regi: Sofia Jupither Scenografi / Kostym: Erlend Birkeland Ljusdesign: Linus Fellbom Ljuddesign: Hobi Jarne Mask / Peruk: Lars Carlsson Regiassistent: Elin Svensson Sufflör: Marie-Louise St Clair Renard Inspicient: Bertil Zachrisson Scenmästare: Jon Riksén Scentekniker: Amanda Nord Rekvisitör: Ulrika Brattberg Belysningsmästare: Anders Andersson Ljustekniker: Fredrik Johansson Ljudtekniker: Allan Anttila Stage fight: Martin Zetterlund Kostymmästare: Magdalena Nilsson, Emma Lindqvist Kostymmästarassistent: Gitte Weicht Patinerare: Helena Henning Snickarmästare: Tormod Aaseby Smed: Ivan Johansson Dekormålare: Håkan Dahlén Konstruktör: Robert W Ljung Marknadschef: Maria Patriksson Marknadsförare: Karolina Lindblad, Pia Sandegren, Bengt Funseth, Tina Phipps, Elin Svensson, Annika Lövgren Föreställningsfoto: Patrik Gunnar Helin Trailer: Simon Dybeck Producent: Tina Grahn Produktionsassistent: Josefina Männer Teknisk chef: Anna Wemmert Clausen VD / Konstnärlig ledare: Ulrika Josephsson Ansvarig utgivare: Ulrika Josephsson Förlag: Lars Natten Norén AB Barnets röst: Sonja Klingvall Föreställningen är en samproduktion med Théâtre National, Bryssel med stöd från Europeiska kommissionen.

Medverkande Den flygande handläggaren

Medverkande Den flygande handläggaren Ulla Berg Svedin - skådespelare Ulla debuterade i Folkteatern Besökers LAZARILLO och tillhör sedan dess teaterns ensemble. Född och uppvuxen i Västra Medelpad, i närheten av järnvägsknutpunkten Ånge, innan

Läs mer

Medverkande Pingviner kan inte baka ostkaka

Medverkande Pingviner kan inte baka ostkaka Johan Friberg - Den andra pingvinen Johan är utbildad vid bl a Teaterhögskolan i Göteborg och Dramatiska Institutet, och har arbetat som skådespelare på Malmö Dramatiska Teater, Teater Galeasen, Angereds

Läs mer

Folkteaterns ensemble hösten 2015

Folkteaterns ensemble hösten 2015 Folkteaterns ensemble hösten 2015 Evin Ahmad Evin avslutade sina skådespelarstudier på Stockholms Dramatiska Högskola våren 2015 med produktionen X (regi: Farnaz Arbabi) på Unga Klara. Evin har gjort ett

Läs mer

Medverkande Räls. Sara Wikström - Alice

Medverkande Räls. Sara Wikström - Alice Sara Wikström - Alice Sara tillhör Folkteaterns ensemble och har spelat en mängd roller på teaterns olika scener, bland annat i KRAKEL SPEKTAKEL KUSIN VITAMIN, KÄR LEK, JULORATORIET, DEN OFFENTLIGA SEKTORN,

Läs mer

Valberedningens presentation av namn i det slutliga förslaget till ny förbundsstyrelse 2014-2018

Valberedningens presentation av namn i det slutliga förslaget till ny förbundsstyrelse 2014-2018 Valberedningens presentation av namn i det slutliga förslaget till ny förbundsstyrelse 2014-2018 VU Anna Carlsson (ordförande) Född 1950. Skådespelare. Anna gick Skara Skolscen 1969-70 och arbetade därefter

Läs mer

Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal med teaterförening

Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal med teaterförening VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KULTURFÖRVALTNING 2013-02-13 DNR KN 2013.004 ANDERS DAHLGREN SID 1/2 ENHETSCHEF KULTUR 08-587 853 65 ANDERS.DAHLGREN@VALLENTUNA.SE KULTURNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal

Läs mer

Episod. Av Lars Norén

Episod. Av Lars Norén Episod Av Lars Norén Urpremiär på Intiman 14 april 2018 Episod Av Lars Norén Urpremiär på Intiman 14 april 2018 Förlag Lars Natten Norén AB Bearbetning och regi Sofia Jupither Producent Ulrika Josephsson

Läs mer

EPISOD AV LARS NORÉN MALMÖ STADSTEATER

EPISOD AV LARS NORÉN MALMÖ STADSTEATER EPISOD AV LARS NORÉN MALMÖ STADSTEATER En produktion av Jupither Josephsson Theatre Company i samarbete med Malmö Stadsteater, Kulturhuset Stadsteatern, Uppsala Stadsteater, Riksteatern och Svenska Teatern.

Läs mer

Våren 2011. FOLKTEATERN GÖTEBORG Olof Palmes Plats / 413 04 Göteborg 031-60 75 60 / www.folkteatern.se

Våren 2011. FOLKTEATERN GÖTEBORG Olof Palmes Plats / 413 04 Göteborg 031-60 75 60 / www.folkteatern.se Våren 2011 En passionsresa av Brecht med mäktig körsång, en absurd fars för små och stora barn i regi av Lars Norén, ett spännande samarbete mellan Unga Folkteatern, Stadsmissionen och Folkteatern, en

Läs mer

EN VACKER DAG I PARKEN

EN VACKER DAG I PARKEN EN VACKER DAG I PARKEN Regi: Mia Höglund-Melin Scenografi och kostym: Alex Tarragüel Rubio Rollista: Hon Signe Barfoed Lou Jenny Ellegård Emil Ardalan Hakimi Fard Anna Sofia Landström Emilia Julie Moe

Läs mer

Världskrigen. Talmanus

Världskrigen. Talmanus Världskrigen I början av 1900-talet var det två stora krig, första och andra världskriget. Många barn hade det mycket svårt under krigen. Men de som krigade tyckte inte att de hade något ansvar för barnen

Läs mer

Anders Sandrews Stiftelse 2016 års stipendiater

Anders Sandrews Stiftelse 2016 års stipendiater Anders Sandrews Stiftelse 2016 års stipendiater STIPENDIUM FÖR UPPSKATTAD OCH RESPEKTERAD KONSTNÄRLIG GÄRNING Loa Falkman Operasångare Marie Göranzon Skådespelare Jan Malmsjö Skådespelare ARBETSSTIPENDIUM

Läs mer

Hamlet av William Shakespeare

Hamlet av William Shakespeare Hamlet av William Shakespeare Om uppsättningen Premiär: 9 februari 2019, Stora scenen Speltid: 2 timmar och 40 minuter, med paus Rök från rökmaskin förekommer i föreställningen Svensk och engelsk text

Läs mer

I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015

I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015 I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015 Om jag så bara har en enda dag kvar att leva ska jag resa tillbaka Kan en människa bli kvitt sitt förflutna och radera sin historia? Salim har allt

Läs mer

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING självmålet analysera Det finns lika många sätt att se på en scenkonstföreställning som det finns människor i en publik. Ett samtal efter en föreställning kan bredda och fördjupa upplevelsen, och det kan

Läs mer

Magister examen i teaterregi 2011

Magister examen i teaterregi 2011 Magister examen i teaterregi 2011 X. Det är första gången som Dramatiska institutet, numera Stockholms dramatiska högskola, driver en magisterkurs i teaterregi. Ett pilotprojekt som har innehållit allt

Läs mer

Röster om nationalism från hela Sverige länsteatrarna intar Dramaten

Röster om nationalism från hela Sverige länsteatrarna intar Dramaten Röster om nationalism från hela Sverige länsteatrarna intar Dramaten Fri entré när landets länsteatrar kommer till Dramaten och ger sin bild av nationalismen i dagens Sverige. Föreställningen Jag vill

Läs mer

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare.

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare. Lärarhandledning Hej! Denna lärarhandledning är till för dig, pedagog eller lärare, som har sett eller ska se Teater Eksems föreställning Mangoträdet. I handledningen ger vi förslag på hur du genom samtal

Läs mer

Teaterläger på Krapperup. Sommaren 2005. Sommarteater på Krapperup

Teaterläger på Krapperup. Sommaren 2005. Sommarteater på Krapperup Teaterläger på Krapperup Sommaren 2005 Sommarteater på Krapperup Sida 1 Hej alla ni, som varit med under ett par härliga veckor förra sommaren och alla ni som har bidragit till att vårt teaterläger kunde

Läs mer

Medverkande Heliga Johanna från slakthusen

Medverkande Heliga Johanna från slakthusen Sanna Ingermaa Nilsson - Johanna Dark Sanna är född 1986 och uppvuxen i Stockholm. Hon är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg 2006 till 2009 och har efter det arbetat på Helsingborgs Stadsteater, där

Läs mer

Produktion. Suzanne Carling. Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson. Bepa Hedåsen. Andreas Ekbåge

Produktion. Suzanne Carling. Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson. Bepa Hedåsen. Andreas Ekbåge Pettson & Findus 2013 Produktion Författare Sven Nordqvist Manus Suzanne Carling Regi Suzanne Carling Koreograf Cecilia Tomasdotter Scenografi Erik Bohlin Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson

Läs mer

Tabell 1. Tabell 2. Tabell 3

Tabell 1. Tabell 2. Tabell 3 Tabell 1 Ander Gustaf Malmström. Född 11.7.1819 Sibbo, Pigby, Petas. Bonde. Död 25.8.1890 Sibbo, Box, Storbengts. Bonde på Petas, och från 1852 på Storbengts, som tydligen inköpts för hans räkning. Anders

Läs mer

SA L TSJÖ B A D E N S TE A TE R K L U B B

SA L TSJÖ B A D E N S TE A TE R K L U B B Program nr 1 hösten 2009 SA L TSJÖ B A D E N S TE A TE R K L U B B TEATER OPERA Teaterhösten 2009 startar med kritikerrosade komedier och med nya uppsättningar av Ingmar Bergmans pjäser. Ni som är medlemmar

Läs mer

VAR ÄR MITT HEM? av Danjin Malinovic LÄRAR- HANDLEDNING Teaterupplevelse på turné för skolår 7-9 & gymnasiet

VAR ÄR MITT HEM? av Danjin Malinovic LÄRAR- HANDLEDNING Teaterupplevelse på turné för skolår 7-9 & gymnasiet VAR ÄR MITT HEM? av Danjin Malinovic LÄRAR- HANDLEDNING Teaterupplevelse på turné för skolår 7-9 & gymnasiet Innehåll: Om Var är mitt hem? & Lärarhandledningen sid. 1. Inför teaterbesöket sid. 2. Om regissören

Läs mer

Kulturama Teater Ta plats på scen

Kulturama Teater Ta plats på scen Kulturama Teater Ta plats på scen Kulturama Teater 1 Sveriges största center för estetiska utbildningar Drömmer du om en framtid som skådespelare? Då måste du lära dig att förstå och kunna gestalta varför

Läs mer

Välkommen till Täljerevyn!

Välkommen till Täljerevyn! täljerevyn 1999 Välkommen till Täljerevyn! 1998 var året då vanliga människor helt plötsligt kunde bli kändisar. Robinson- Martin och Robinson-Kent jagade Hjalle och Heavy som blev rikskändisar genom att

Läs mer

En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar!

En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar! PRESSMEDDELANDE 2012-05-24 En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar! På självaste midsommarafton är det premiär för Shakespeares En Midsommarnattsdröm på Fjäderholmsteatern. I rollerna

Läs mer

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR En föreläsning av Robert Lillhonga 1 BAKGRUND Johan är en av mina bästa vänner. Hans två största intressen i livet är fotbollsklubben Arsenal och Formel 1. Johan gillar inte

Läs mer

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb Så är ännu en tävlingssäsong till ända och som brukligt är kommer här årets utgåva av Resultatbörsen från Tävlingskommittén. Då detta är mitt första år som ansvarig för dessa sammanställningar, hoppas

Läs mer

Pressmaterial. Folkteatern Göteborg höstrepertoar 2011 2011-05-26

Pressmaterial. Folkteatern Göteborg höstrepertoar 2011 2011-05-26 Pressmaterial Folkteatern Göteborg höstrepertoar 2011 2011-05-26 För mer information, kontakta Tina Phipps, 031-60 75 63, tina.phipps@folkteatern.se Apatiska för nybörjare Av Jonas Hassen Khemiri, inspirerad

Läs mer

Senatsförvaltningen för vetenskap, forskning och kultur (Berlin) 23 april 2003

Senatsförvaltningen för vetenskap, forskning och kultur (Berlin) 23 april 2003 Senatsförvaltningen för vetenskap, forskning och kultur (Berlin) 23 april 2003 Frågeformulär till sammanträdet i Europaparlamentets utskott för kultur, ungdomsfrågor, utbildning, medier och idrott den

Läs mer

REGION MELLANSVERIGE EN DEL AV

REGION MELLANSVERIGE EN DEL AV REGION MELLANSVERIGE EN DEL AV KATALOG UTBUDSDAG CULTUREN VÄSTERÅS 2012-02-11 CULTUREN DEN 11 FEBRUARI 2012 EN UTBUDSDAG PRODUCERAD AV RIKSTEATERN I MELLANSVERIGE OCH BYGDEGÅRDARNAS RIKSFÖRBUND UTBUDSDAGEN

Läs mer

På spaning efter jämställdhet Kvinnor och män i scenkonsten i Sverige 2007

På spaning efter jämställdhet Kvinnor och män i scenkonsten i Sverige 2007 På spaning efter jämställdhet och män i scenkonsten i Sverige 2007 SVENSK TEATERUNION SVENSKA ITI På spaning efter jämställdhet och män i scenkonsten i Sverige 2007 Innehåll 7 Förord 9 Skilda världar av

Läs mer

Ellen Ruge Ljusdesigner www.ellenruge.se

Ellen Ruge Ljusdesigner www.ellenruge.se Ellen Ruge Ljusdesigner www.ellenruge.se CV tio år 2010 SLOTT I SVERIGE av Françoise Sagan, Kungliga Dramatens lilla scen. Premiär 30 januari Regi: Jenny Andreasson, Scenbild: Marika Feinsilber MEDEA av

Läs mer

en film av Shaker K. Tahrer

en film av Shaker K. Tahrer en film av Shaker K. Tahrer Jag utgår från verkligheten, det som händer runt omkring mig. Men sen gör jag om det och får distans. Det är när karaktärer och händelser balanserar mellan realism och det

Läs mer

ALL WE NEED IS LOVE 2016

ALL WE NEED IS LOVE 2016 ALL WE NEED IS LOVE 2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING We hate cancer Porslinsfabriken Köksfabriken Trollfabriken 3 4 8 16 HELP US FIGHT IT... Livet far förbi. Vi människor jäktar och stannar sällan upp och utvärderar

Läs mer

Svenska ASSITEJ - verksamhetsplan. Planerad verksamhet 2014

Svenska ASSITEJ - verksamhetsplan. Planerad verksamhet 2014 Svenska ASSITEJ - verksamhetsplan Planerad verksamhet 2014 1. Svenska ASSITEJ 2. Linjeverksamhet 3. Budget och ekonomi 4. Internationella projekt 5. Nationella projekt 1. Svenska ASSITEJ Svenska ASSITEJ

Läs mer

SUZANNAH. Jon Fosse text Atli Ingólfsson musik

SUZANNAH. Jon Fosse text Atli Ingólfsson musik SUZANNAH av Jon Fosse text Atli Ingólfsson musik SUZANNAH av Jon Fosse text Atli Ingólfsson musik Libretto Svante Aulis Löwenborg & Atli Ingólfsson Översättning Svante Aulis Löwenborg Förlag Colombine

Läs mer

Premiär den 12 mars kl 19.00 2004 på Stora scenen. (Repetitionsbilder från Hamlet www.stadsteatern.stockholm.se/press)

Premiär den 12 mars kl 19.00 2004 på Stora scenen. (Repetitionsbilder från Hamlet www.stadsteatern.stockholm.se/press) PRESSMEDDELANDE HAMLET Av William Shakespeare HAMLET MED HELENA BERGSTRÖM I TITELROLLEN Premiär den 12 mars kl 19.00 2004 på Stora scenen (Repetitionsbilder från Hamlet www.stadsteatern.stockholm.se/press)

Läs mer

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET Gävle bibliotek www.gavle.se/bibliotek GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET EVENEMANG JANUARI-FEBRUARI 2016 Fri entré! Begränsat antal platser, kom i tid! För mer info se www.gavle.se eller ring 026-17 96 00 Välkommen!

Läs mer

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING Carina Asplund, Siv Höglund, Thomas Lindqvist, Allan Lundkvist, Mary Lundkvist, Ingela Melin, Anna Kristina Norman,

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2013 Göteborg i augusti 2013 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Anslag 28:6 Regional musikverksamhet samt regionala och lokala teater-, dans- och musikinstitutioner

Anslag 28:6 Regional musikverksamhet samt regionala och lokala teater-, dans- och musikinstitutioner 1 (5) Bilaga till styrelsens beslut -02-16 AB Regionteatern Blekinge Kronoberg 10 978 000 1 104 000 0 285 000 285 000 0 10 693 000 AB Upsala Stadsteater 14 794 000 0 0 0 0 0 14 794 000 Borås Stadsteater

Läs mer

PELLE JAGEBY. från MINA INRE RUM. pia mattzon. hasse schmid. pelle jageby. sabina henriksson. eric valencia. bennie åkerfeldt.

PELLE JAGEBY. från MINA INRE RUM. pia mattzon. hasse schmid. pelle jageby. sabina henriksson. eric valencia. bennie åkerfeldt. SÅNGER från hasse schmid pelle jageby sabina henriksson eric valencia bennie åkerfeldt clara jageby elly elly persson persson Producent & arrangör: Hasse Schmid, Studio H. Plattan spelades in under vår

Läs mer

Lönestatistik 2013 Svensk Scenkonst. Januari 2014

Lönestatistik 2013 Svensk Scenkonst. Januari 2014 Lönestatistik 2013 Svensk Scenkonst Januari 2014 Förord Denna rapport innehåller lönestatistik för anställda vid Svensk Scenkonsts medlemsföretag 2013 inom teater-, dans- och musikinstitutioner. Insamling,

Läs mer

21 MAJ 1 JUNI 2019 NYPREMIÄR PÅ MALMÖ LIVE I MAJ!

21 MAJ 1 JUNI 2019 NYPREMIÄR PÅ MALMÖ LIVE I MAJ! 21 MAJ 1 JUNI 2019 NYPREMIÄR PÅ MALMÖ LIVE I MAJ! Publiksuccén tillbaka! Våren 2019 erbjuds en ny chans att uppleva 2018 års stora publiksuccé har du sett världen en musikföreställning om Malmös historia

Läs mer

På spaning efter jämställdhet del 2

På spaning efter jämställdhet del 2 På spaning efter jämställdhet del 2 och män i scenkonsten i Sverige 2008 SVENSK TEATERUNION SVENSKA ITI På spaning efter jämställdhet del 2 och män i scenkonsten i Sverige 2008 Innehåll 6 Inledning 9 Innehåll

Läs mer

URPREMIÄR PÅ INTIMAN 10 OKT KL 18 I CAME TO SEE YOU AV KARIM RASHED ANKRAH+SJÖVALL MALMOSTADSTEATER.SE

URPREMIÄR PÅ INTIMAN 10 OKT KL 18 I CAME TO SEE YOU AV KARIM RASHED ANKRAH+SJÖVALL MALMOSTADSTEATER.SE URPREMIÄR PÅ INTIMAN 10 OKT KL 18 I CAME TO SEE YOU AV KARIM RASHED ANKRAH+SJÖVALL MALMOSTADSTEATER.SE MIRAN KAMALA ANETTE LINDBÄCK KARIM RASHED HELEN AL-JANABI I CAME TO SEE YOU Av Karim Rashed Urpremiär

Läs mer

Farmor Gerda Theresia Larsson, född Gustafsson (Farmor till Gunnel, Gerd och Kjell)

Farmor Gerda Theresia Larsson, född Gustafsson (Farmor till Gunnel, Gerd och Kjell) Farmor Gerda Theresia Larsson, född Gustafsson (Farmor till Gunnel, Gerd och Kjell) Gerda föddes den 1 september 1882 i Östra Kannebäck. Hon var tredje dottern i familjen. Hennes föräldrar var sjökaptenen

Läs mer

PORTRÄTT JONAS KARLSSON

PORTRÄTT JONAS KARLSSON PORTRÄTT JONAS KARLSSON Män på gränsen till nervsammanbrott det är ett tema som skådespelaren och författaren Jonas Karlsson återkommer till på film, på teatern och i sina egna novellsamlingar. Men själv

Läs mer

Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren

Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren Om uppsättningen Urpremiär: 21 mars 2019, Stora scenen Inga levande djur förekommer i föreställningen En förbannad feminist läser Bibeln. Det blir en jävla cirkus.

Läs mer

Länsteatrarna driver den regionala scenkonstens intressen och skapar mötesplatser för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling.

Länsteatrarna driver den regionala scenkonstens intressen och skapar mötesplatser för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling. Länsteatrarna driver den regionala scenkonstens intressen och skapar mötesplatser för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling. Vi samverkar regionalt, nationellt och internationellt. Våra 19 medlemsteatrar

Läs mer

Född: 1993-12-15 E-post: hornekristin@hotmail.com

Född: 1993-12-15 E-post: hornekristin@hotmail.com Curriculum Vitae Kristin Horne Hyttlidgatan 65 A 931 37 SKELLEFTEÅ Född: 1993-12-15 E-post: hornekristin@hotmail.com Mobil: 0707990516 Målsättning Min målsättning är att kunna bidra med den hjälp ni behöver

Läs mer

SOM MEDLEM FÅR DU RABATT, INFLYTANDE OCH TREVLIGT SÄLLSKAP!

SOM MEDLEM FÅR DU RABATT, INFLYTANDE OCH TREVLIGT SÄLLSKAP! VARBERG VÅREN 2016 Varbergs Riksteaterförening är din lokala teaterförening. Föreningen har funnits ända sedan 1937. Under åren har det därför förts mängder av teateruppsättningar till Varberg. Vår ambition

Läs mer

Församlingsbladet. Hösten 2008. Svenska Kyrkan Hemsjö församling

Församlingsbladet. Hösten 2008. Svenska Kyrkan Hemsjö församling Församlingsbladet Hösten 2008 Svenska Kyrkan Hemsjö församling OM VERKLIGHETEN ÄR STÖRRE OM...vad VERKLIGHETEN är det då vi inte ser? ÄR STÖRRE...vad är det då vi inte ser? LEGOLAND sommaren 2008. Vi var

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL till Blod och eld

INSPIRATIONSMATERIAL till Blod och eld INSPIRATIONSMATERIAL till Blod och eld Det här är ett inspirationsmaterial som bygger på teman ur föreställningen Blod och eld. Här hittar du också diskussionsfrågor, tips på litteratur, artiklar, filmer

Läs mer

Relaterat. Artikelbilder. 1 av 3 2010-07-29 09:52 STÖDE (ST)

Relaterat. Artikelbilder. 1 av 3 2010-07-29 09:52 STÖDE (ST) 1 av 3 2010-07-29 09:52 Publicerad 28 juli 2010 STÖDE (ST) Isländsk musik är ett starkt tema i årets kammarmusikvecka i Stöde. Huvudrollen spelas av sopranen Gudrun Ingimars, som sjunger i Stöde för första

Läs mer

Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där

Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där Ur Det omöjliga Av Göran Sonnevi Min starka scenbild, tre kuber flödande av ljus,

Läs mer

2013-02-18 Sammanställt av: Gunnar Ekman, nga.ekman@telia.com Sida 1. Generation I

2013-02-18 Sammanställt av: Gunnar Ekman, nga.ekman@telia.com Sida 1. Generation I 2013-02-18 Sammanställt av: Gunnar Ekman, nga.ekman@telia.com Sida 1 Proband Carl Leonard Olofsson. Född 1889-05-04 i Hertsånger, Nysätra (AC). Död 1944-11-02 i Ekeby (T). Flyttade 1922 från Hertsånger,

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL SJÖVALL+WESTRUP

INSPIRATIONSMATERIAL SJÖVALL+WESTRUP INSPIRATIONSMATERIAL SJÖVALL+WESTRUP INSPIRATIONSMATERIAL SKIMMER Det här är ett inspirationsmaterial som bygger på teman ur pjäsen Skimmer av Marius von Mayenburg. Du kan använda det som utgångspunkt

Läs mer

NORRLANDSOPERAN SÖKER STATISTER

NORRLANDSOPERAN SÖKER STATISTER NORRLANDSOPERAN SÖKER STATISTER NorrlandsOperan söker 40 statister till medverkan i utomhusoperan Elektra 2014. Du kommer att jobba med den kända katalanska scenkonstgruppen La Fura dels Baus och blir

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

KULTURHUVUDSTADSPAKET TILL VÄSTERBOTTENS KOMMUNER

KULTURHUVUDSTADSPAKET TILL VÄSTERBOTTENS KOMMUNER KULTURHUVUDSTADSPAKET TILL VÄSTERBOTTENS KOMMUNER Hej! Rock art in Sápmi (Västerbottens museum), River Stories (NorrlandsOperan) och Västerbottensteatern gör gemensam sak och erbjuder sju kulturhuvudstadsproduktioner

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS ALE VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET

FRISKIS&SVETTIS ALE VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET e FRISKIS&SVETTIS ALE VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Allmänt om året 2012 14 januari hade vi reklamdag i Nödinge och Älvängen. Dagen avslutades hos Karin A med

Läs mer

Redovisning av Resebidrag inom Teater Sara Kander, scenograf Resa till Teaterfestival Famfest 2013, Santiago, Chile 11-23 juli 2013

Redovisning av Resebidrag inom Teater Sara Kander, scenograf Resa till Teaterfestival Famfest 2013, Santiago, Chile 11-23 juli 2013 Redovisning av Resebidrag inom Teater Sara Kander, scenograf Resa till Teaterfestival Famfest 2013, Santiago, Chile 11-23 juli 2013 Pantomimteaterns föreställning Charlies unge, som jag arbetat med, var

Läs mer

VILJA VÄL Av Kristian Hallberg Urpremiär på Hipp 17 oktober 2014

VILJA VÄL Av Kristian Hallberg Urpremiär på Hipp 17 oktober 2014 VILJA VÄL Av Kristian Hallberg Urpremiär på Hipp 17 oktober 2014 Urpremiär för Vilja väl inspirerad av unga Malmöbors livsberättelser Sju ungdomar, två vuxna, en stad. Under ett knappt dygn i Malmö möter

Läs mer

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga. Är kultur viktigt, är kultur för alla och varför provocerar kultur?

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga. Är kultur viktigt, är kultur för alla och varför provocerar kultur? MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR En föreläsning av Robert Lillhonga Är kultur viktigt, är kultur för alla och varför provocerar kultur? 1 BAKGRUND Johan är en av mina bästa vänner. Hans två största intressen

Läs mer

9,3 PÅ RICHTERSKALAN Urpremiär på Intiman 13 februari 2015

9,3 PÅ RICHTERSKALAN Urpremiär på Intiman 13 februari 2015 9,3 PÅ RICHTERSKALAN Urpremiär på Intiman 13 februari 2015 En monolog om tsunamin i Thailand 2004 Nyantagen till UD:s diplomatprogram skickas Andreas Norman till Thailand, dagarna efter tsunamin i Indiska

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 29 Fredag 23 september 2011. Nu kan serverhallarna byggas. -Det känns riktigt bra, säger Karl Petersen.

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 29 Fredag 23 september 2011. Nu kan serverhallarna byggas. -Det känns riktigt bra, säger Karl Petersen. LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 29 Fredag 23 september 2011 NORRBOTTEN Nu kan serverhallarna byggas Nu kan serverhallarna på Porsön i Luleå börja byggas. Domstolen har bestämt att den person som vill stoppa bygget

Läs mer

ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015. Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare)

ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015. Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare) ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015 Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare) Änkans gåva Han satte sig mitt för tempelkistan och såg

Läs mer

Scenkonstens omställnings- och karriärväxlingsavtal

Scenkonstens omställnings- och karriärväxlingsavtal PROTOKOLLSBILAGA 1 Scenkonstens omställnings- och karriärväxlingsavtal 1 Omfattning Detta avtal omfattar anställda inom angivna konstnärliga yrkesgrupper vid offentligt finansierade teater-, dans- och

Läs mer

Gudrun Henrikssons släktbok 81 82 BRÄNNEBRONA. J A Lundins farfars släkt i Holmestad. Brännebrona motell vid E20 har en extremt modern exteriör.

Gudrun Henrikssons släktbok 81 82 BRÄNNEBRONA. J A Lundins farfars släkt i Holmestad. Brännebrona motell vid E20 har en extremt modern exteriör. Gudrun Henrikssons släktbok 81 82 BRÄNNEBRONA J A Lundins farfars släkt i Holmestad Brännebrona motell vid E20 har en extremt modern exteriör. 82 Brännebrona... 1 Anor till Nils* Magnusson Lundin... 2

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Biografi Av Sören Halje

Biografi Av Sören Halje Biografi Av Sören Halje Jag är född i ett musikbejakande hem, där det fanns många instrument att pröva på. Pappa hade en fiol och ett kromatiskt munspel som han spelade på ibland. Där fanns också en gammal

Läs mer

Ali & Eva KAPITEL 7 LÄSFÖRSTÅELSE KORTA SVAR

Ali & Eva KAPITEL 7 LÄSFÖRSTÅELSE KORTA SVAR KAPITEL 7 LÄSFÖRSTÅELSE Rätt eller fel? rätt fel det kan man inte veta 1. har sovit dåligt därför att han har ont i kroppen. 2. Den här måndagsmorgonen är det vackert väder. 3. Eva gav ett blå- och vitrandigt

Läs mer

Litteratur-, film- och länklista till föreställningen Vi som blev kvar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Litteratur-, film- och länklista till föreställningen Vi som blev kvar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Litteratur-, film- och länklista till föreställningen Vi som blev kvar Böckerna finns att låna på Sjukhusbiblioteket, Länssjukhuset Ryhov www.lj.se/bibliotek biblioteket.jonkoping@lj.se 036 32 24 91 Catarina

Läs mer

Persson i våra hjärtan. uragge med sin sminklåda, numera härbärgerad på ArkivCentrum.

Persson i våra hjärtan. uragge med sin sminklåda, numera härbärgerad på ArkivCentrum. uragge Persson i våra hjärtan Han var 50-talets odiskutabla underhållningskung i Örebro med nio egna revyer, från premiären nyårs afton 1951 till en bit in på 1960. Scenen var Nya Tea terns i gamla Folkets

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Protokoll för fullmäktigemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans

Protokoll för fullmäktigemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans 1 Protokoll för fullmäktigemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans Tid: Plats: Lokal: Närvarande: 30 november 2015, kl:17.00 Hotell Södra berget Radiovågen Ordinarie: Maria Stenberg, Norrbotten

Läs mer

Kongress 11-22 april 2013. Malin Broberg

Kongress 11-22 april 2013. Malin Broberg Kongress 11-22 april 2013 Föreningen Lekarbetspedagogiks kongress hölls på Quality Hotell Winn i Haninge centrum. Torsdag 11 april Ordföranden Gunhild Westman hälsade alla välkomna Malin Broberg Malin

Läs mer

ÄRKEÄNGLARNA MIKAEL, GABRIEL OCH RAFAEL

ÄRKEÄNGLARNA MIKAEL, GABRIEL OCH RAFAEL ÄRKEÄNGLARNA MIKAEL, GABRIEL OCH RAFAEL 26 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 27 SEPTEMBER 2015 Tidsram: 20-25 minuter (dock något längre om alla moment genomförs) Dagens läsning är Mark 9:38-43, 45, 47-48,

Läs mer

>>HANDLEDNINGSMATERIAL >>SYSTRAR FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA. Affischbild: Pia Nilsson Grotherus

>>HANDLEDNINGSMATERIAL >>SYSTRAR FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA. Affischbild: Pia Nilsson Grotherus >>HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA >>SYSTRAR Affischbild: Pia Nilsson Grotherus >>VÄLKOMNA Vad kul att du har valt att se Systrar på Uppsala stadsteater med din klass. Vi är stolta över

Läs mer

Barnets rättigheter. Barnkonventionen

Barnets rättigheter. Barnkonventionen Barnets rättigheter Barnkonventionen Viktiga regler De olika reglerna i konventionen om barnets rättigheter kallas för artiklar Det finns 54 artiklar Alla regler är lika viktiga. Men det är ändå några

Läs mer

www.viljaforlag.se Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet!

www.viljaforlag.se Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet! ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN SOM Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet! Kapitel 1 1. Jim och Amir studerar på en folkhögskola. Vet du vad en folkhögskola är? Vad är

Läs mer

Ramp svenska som andraspråk

Ramp svenska som andraspråk Om sex, kärlek och relationer (sas) Handledning av Ellinor Blanco AV-nr: 31404 tv 1 Den här handledningen vänder sig till dig som är lärare i svenska som andraspråk i åk 9, på gymnasiet eller inom vuxenutbildningen.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Styrelsen Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Uppsala får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Hjärtligt välkommen till Isabella & Henriks bröllop

Hjärtligt välkommen till Isabella & Henriks bröllop Hjärtligt välkommen till Isabella & Henriks bröllop Värdpar Christian och Sara Andersson Toastmaster Christian Andersson Sångledare Jonas Ekdahl Bestman Johan Persson Tärna Karin Andersson Solist Linda

Läs mer

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR En föreläsning av Robert Lillhonga 1 BAKGRUND Johan är en av mina bästa vänner. Hans två största intressen i livet är fotbollsklubben Arsenal och Formel 1. Johan gillar inte

Läs mer

Den lilla prinsen BUS Regi: Johanna Huss. Alice i underlandet Enskedespelet Regi: Johanna Huss

Den lilla prinsen BUS Regi: Johanna Huss. Alice i underlandet Enskedespelet Regi: Johanna Huss Paulina Åhnberg 0707-577976 paulinaahhnberg@gmail.com Enevägen18 153 32 Järna Kostym och mask för scen och film CV 2016 Den lilla prinsen BUS Regi: Johanna Huss Koatym & Alice i underlandet Enskedespelet

Läs mer

Berättarstunden. Termin 1: Tidsresan. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 1: Tidsresan. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 1: Tidsresan Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 1: Tidsresan Pernilla Kans, Elin Ulander, 2008 Illustrationer

Läs mer

Johanna Charlotta Kraft 1856-12-26

Johanna Charlotta Kraft 1856-12-26 Johanna Charlotta Kraft 1856-12-26 Elsa Elvira Kraft 1908 1985 Svea Linnea Kraft 1909 1953 Elis Georg Kraft 1915 1980 Carl Georg Kraft 1881 1922 Johanna Charlotta Kraft 1856 Jan (Johan) Erik Kraft 1825

Läs mer

Teater Sythercopies produktioner / aktualiserad 2016-03-28

Teater Sythercopies produktioner / aktualiserad 2016-03-28 Teater Sythercopies produktioner / aktualiserad 2016-03-28 HISTORISK TEATER producerad sommaren 1981, dvs innan föreningen Teater Sythercopie formellt bildades hösten 1981 1981 Krönikespelet, version 1

Läs mer

Resultatlista, enskild rond - netto:

Resultatlista, enskild rond - netto: Möre Scramble B-klass (2012) Klass Placering B-klassen Namn Rond 1 Spelform Scramble, Slagtävling Spel.kat. Klubb CBA S-HCP Datum 2012-08-26 Resultat Särskiljning 1 Fredrik Bencker 7,9 56.1 Christine Nordström

Läs mer

en av makarna kan ta den andras efternamn som sitt och antingen behålla sitt efternamn som mellannamn eller avstå från det namnet

en av makarna kan ta den andras efternamn som sitt och antingen behålla sitt efternamn som mellannamn eller avstå från det namnet Alla i Sverige ska ha minst ett förnamn och ett efternamn. Vanliga svenska namn är t.ex. Erik Lindberg eller Anna Andersson. Man kan ha flera förnamn (som t.ex. Anna Christina Marie) det eller de namn

Läs mer

Diskussionsfrågor till Fröken Europa, Kerstin Gavander

Diskussionsfrågor till Fröken Europa, Kerstin Gavander Diskussionsfrågor till Fröken Europa, Kerstin Gavander ISBN 91-47-07120-6, www.liber.se Kapitel 1 Ett nytt läsår 1. Hur beskrivs fröken Eva? 2. I vilken årskurs går den som berättar? 3. Hur blev Tobbe

Läs mer

Johan Alfred Sjöberg Soldat i Kårabo, bonde i Hjälshammar

Johan Alfred Sjöberg Soldat i Kårabo, bonde i Hjälshammar Gunnar Tonnquists släkt 4 Johan Alfred Sjöberg Soldat i Kårabo, bonde i Hjälshammar Tabell Johan Alfred Sjöberg (fk Tånnqvist). Soldat, lantbrukare. Född 20 jun 859 i Kårabo, Tånnö (F). Död 6 dec 947 i

Läs mer

Församlingsnytt hösten 2012

Församlingsnytt hösten 2012 Församlingsnytt hösten 2012 Redaktionen Ansvarig utgivare: www.bjarredsforsamling.se Öresundsvägen 9 kyrkoherde Eva Landberg Tryckt hos Tryckfolket AB,Malmö 237 35 Bjärred bjarredsforsamling@svenskakyrkan.se

Läs mer

Kyrkofullmäktige 11-22 1(7) Sofiagården, Kapellgatan 8 2014-05-27 kl. 19.00-19.45

Kyrkofullmäktige 11-22 1(7) Sofiagården, Kapellgatan 8 2014-05-27 kl. 19.00-19.45 PROTOKOLL PARAGRAF NR SIDA Kyrkofullmäktige 11-22 1(7) PLATS DATUM OCH TID FÖR MÖTET Sofiagården, Kapellgatan 8 2014-05-27 kl. 19.00-19.45 BESLUTANDE Rolf Eknefelt (Sfk), ordförande Börje Duvell (Kr),

Läs mer