Nr 2 Skaraborgsnytt Årgång 18. Juni, juli och augusti 2017 Stipendium till Anton Wickström!Sid 2 Kansliet semesterstängt 10 juli t.o.m.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nr 2 Skaraborgsnytt Årgång 18. Juni, juli och augusti 2017 Stipendium till Anton Wickström!Sid 2 Kansliet semesterstängt 10 juli t.o.m."

Transkript

1 1 Nr 2 Skaraborgsnytt Årgång 18. Juni, juli och augusti 2017 Stipendium till Anton Wickström!Sid 2 Kansliet semesterstängt 10 juli t.o.m. 6 augusti

2 kr, blommor och diplom delades ut på Synskadades Vänner Skaraborg årsmöte till Anton Wikström för sina studier. Diplomet var skrivet i både taktil skrift och svart. Anton går på samhällsprogrammet på Lagmansgymnasiet i Vara. Själva linjen är på tre år och för att Anton ska tillgodose utbildningen tar han den på fyra år och i lite lungnare takt. De lutar åt att Anton vill bli socionom, men det hinner nog ändra sig flera gånger säger han. Större delen av stipendiet kommer att gå till resa, kanske Bulgarien och till ett tandemhopp. (Tandemhopp är när man hoppar två stycken samtidigt med en kraftig gummisnodd nedför en höjd eller fallskärmshopp). Synskadades Vänner Skaraborg utlyser årligen två stipendier på vardera kr för synskadade studerande hemmahörande i f.d. Skaraborgs län som bedriver minst tvååriga gymnasiala eller eftergymnasiala studier på högskolenivå. SRF Hjo Tibro Karlsborg Vid årsmötet 22 februari valdes Kjell Karlsson ordförande, Gunvor Olsson vice ordförande, Britt Marie Karlsson kassaförvaltare, Rune Eriksson sekreterare, Hjördis Moberg ersättare, Du når oss på tel srftibro@telia.com. Bowlingen avslutades 23 mars. Låna på biblioteket Vi besökte biblioteket Karlsborg den 25 april. Kjell Karlsson och Gunvor Olsson från Synskadades riksförbund i Tibro, Hjo och Karlsborg berättade om hur de olika modeller av Daisyspelare, som de har skänkt till biblioteket, fungerar och hur de kan användas både för att lyssna på taltidningar och på ljudböcker med. Biblioteket har nu tre spelare som man får låna gratis. De får man låna i två månader så man hinner prova på dem ordentligt, säger Åsa Thernell på biblioteket.

3 3 Bild: Daisyspelare till biblioteket Karlsborg med medel från Makarna Moberg fond. Kjell Karlsson, Jonas Bengtzelius, Åsa Thernell och Gunvor Olsson. 2 maj var vi åter i Karlsborg där vi ordnade en stor aktivitet för synsvaga på Kyrkans hus, Claes- Göran Johansson visade upp hjälpmedel, Rune Eriksson ansvarade för glasögon som visade olika synfel, ombudsmannen Britt Artursson informerade allmänt om SRF, vilka myndigheter man skall kontakta m.m. Gunvor Olsson informerade om föreningen och talböcker. Ledarhundar taltidningar samt föreningen hade Kjell hand om. Dagen till ära var innehållet i Kjells låda utbytt till olika mynt och sedlar som man skulle ta fram ur lådan, alla hade problem med att ta ut rätt mynt och sedel. Hjördis Moberg och Britt-Marie Karlsson bjöd på kaffe. Vi uppskattade att ca personer besökte oss denna dag. Årsmöte på Kronocampingen i Lidköping Under vasaloppsöndagen den 5 mars hade SRF Lidköping planerat in sitt årsmöte för verksamheten Ett 30-tal personer samlades i Kronocampingens nya konferenslokal och genomförde årsmötet. 30 personen trotsade den kalla vinden och snöfallet som under natten hade nått Lidköping. Årsmötet började med en fantastisk lunch på campingens restaurang där alla hade det trevligt tillsammans. Efter lunchen var det dags att ta sig ut i kylan igen för att gå den korta sträckan till möteslokalen. Strax före var årsmötet slut och då hade vi hunnit med hela årsmötet samt avtackning av ledamot, delat ut årets blommor och uppmärksammat föreningens eldsjälar med en liten gåva.

4 4 Bild: Margareta fortsätter som ordförande i SRF Lidköping. Årets blommor Årets SRF blomma Kurt Karlsson för sitt arbete han lagt ner i föreningen. Årets Team Träffpunkten blomma Stig Fransson för sitt stora engagemang i skytteverksamhet Styrelsen 2017: Ordförande Margareta Greneheim, Vice ordförande Sören Jansson, Kassör Jarl Lilja, adj. Ingela Lilja, Sekreterare Berit Jildenhed, Vice sekreterare Karl-Fredrik Karlsson (Ny), Ledamot Roger Gustavsson, Ledamot Helena Melin Robert Johansson har efter sex år i styrelsen valt att avgå ur styrelsen i SRF Lidköping. Valberedningen Kurt Karlsson och Bernt Hjelm ordinarie, Alma Avdic ersättare. Bild: Oskar Liljebäck får en blomma för sin insatts som mötesordförande. Text: Berit Jildenhed, bild: Robert Johansson Månadsträff den 11 april Slättmissionens Hjälpande Hand Pastor, bonde, lastbil- och busschaufför Göran Nyberg från Larv kom och berättade om hjälparbetet med Slättmissionens

5 5 Hjälpande Hand, som är en ideell förening som samlar in pengar, materiel, möbler, kläder och andra gåvor till bl.a. Ryssland, Ukraina, Estland och Rumänien. Det går årligen ca: 20 trailers från lagret de har i Skara och som når ut till människor som har en jobbig tillvaro. Det kan vara till barnhem, skolbygge m.m. Behoven är stora, men man kan inte hjälpa alla, men Gör det lilla du kan är deras ledord. Bild på Göran Nyberg. De hjälper folket att samla in skänkta gåvor, som olika material att bygga olika byggnader som skola, barnhem, ungdomshem, sjukhus och samlar även in sjukvårdsmaterial som vi i Sverige inte behöver. De hade fått skänkta vävstolar som de kunde väva och få inkomster för att kunna försörja sig. Det är flera Rumäner som jobbar på Jula i Skara och får lön så de kan försörja sin familj hemma i Rumänien. Arbetslösheten kan vara upp till 90 % i en del byar. Varje jul skickar de ner matpaket och delar ut till de fattiga och de är många. Att frakta en trailer till Rumänien kostar ca: : -. Så de tar tacksamt emot gåvor, kläder och material. För mer info gå in på hemsidan: Hemsida: SRF Skaraborgs årsmöte Håkan Thomsson Synskadades Riksförbunds ordförande var gäst när SRF Skaraborg höll sitt årsmöte på lördagen den 22 april. Ett sjuttiotal medlemmar hade samlats på Flämslätts stift och kursgård Lerdala. Håkan inledde med att informera om Synskadades kongress kommer att hållas i oktober i Malmö.

6 6 Han var sedan ordförande under årsmötet. Under det gångna året hade SRF Skaraborg bland annat arbetat med information till allmänheten med att tagit fram en ny broschyr, deltagit i den riksomfattande kampanjen Gata för alla då man besökt Skaraborgs samtliga kommuner och på torgmöten informerat om hur man underlättar för personer med synnedsättning. Bild på när Anita Andersson tacka sittande ordförande Håkan Thomsson. En annan positiv sak är att distriktet ökat sitt medlemsantal under året. Till styrelse för SRF Skaraborg valdes Anita Andersson Moholm ordförande, Claes-Göran Johansson Vedum, Kjell Karlsson Tibro, Ing-Britt Johansson Töreboda, Helena Melin Lidköping, Ingela Olsson Töreboda och Anders Götenstedt Mariestad. Årsmötet avslutades med supé och underhållning av Eva & Ingvar från Ulricehamn. Text C-G Johansson Årsmöte SRF Skara Götene 15 mars SRF Skara Götene har hållit årsmöte på Flämslätts Stift & Kursgård. Innan årsmötet intog medlemmarna en god måltid i glatt samspråk. Vi förflyttade oss sedan till möteslokalen där ordförande Kristina Adolfsson hälsade alla varmt välkomna och öppnade årsmötet. Årsmötet inleddes med en tyst minut för att hedra de medlemmar som gått bort under året. Till ordförande för årsmötet valdes Christina Bergdahl. Verksamhetsåret 2016 gicks igenom. Hela styrelsen inklusive ordförande omvaldes.

7 7 Verksamhetsplanen för 2017 presenterades och Lena Leimalm informerade om årets sommarresa, Gårdarna runt sjön. Resan kommer att göras 30 maj, inbjudan och ytterligare information skickas ut till medlemmarna. Efter avslutade årsmötesförhandlingar presenterades kvällens underhållare, trubaduren Anders Djup, ett mycket uppskattat inslag. Det serverades även kaffe och tårta. SRF Skara Götene ser fram emot att få välkomna nya medlemmar under året. Bild: från Flämslätt. 5 maj Vinprovning En trevlig och lyckad tillställning i Gärdstorp Kättilstorp. Vi var ca 25 personer från SRF Skaraborg som samlades i en av flygelbyggnaderna, på gården Gärdstorp i Kättilstorp, som var mysigt inredd. Vi fick smaka på två vita och två röda viner. Alla fyra vinerna kom från Italien. Bild på värdparet Bo och Margareta Högberg som höll i arrangemanget. Ett av vinerna kan man köpa i Sverige. De andra vinerna går bara att köpa om man åker med på vinresor till Italien.

8 8 Namnet på vinerna var (om ja nu har stavat rätt) Mojetto Zeko Italienskt vitt vin, Peter Sölva Pino Biaco vingårdsvin, Peter Sölva & Söhne Gewurztraminer Amistar 2014 och Nero d'avola Zeroc Apassivo. Under tiden vi smakade berättade han om vinernas egenskaper och även om Gärdstorps historia. Sonen som nu bor på gården är nionde generationen på gården. Kvällen avslutades med en härlig italiensk buffé. Bild: På sällskapet som provade viner i flygelbyggnaden. Bo ordnar vinresor i samarbete med Stenstorps buss. I höst ordnar han en resa till Apulien 24 oktober - 2 november. Bo kommer själv vara guide på resan. Han brukar ordna resor till mindre vingårdar ett par gånger om året. Om du vill läsa mer om hans resor gå in på Bos hemsida Där finns det information om fler resor som han arrangerar m.m. Text och bild Lisa Eriksson Temakväll på kansliet 11 maj var det dags för temakväll igen. Den här gången hade vi Västtrafiks Roland Ax och ett par datakillar på besök. Roland arbetar med tillgänglighetsanpassningar inom Västtrafik. Nu handlade det om en app. som håller på att utvecklas och där man vill ha synpunkter och reaktioner från synskadade resenärer. Appen kommer man kunna ladda ner i sin egen smartphone och på så sätt få tillgång till information om Västtrafiks alla fordons hållplatser och avgångstider. Skillnaden mellan den här appen och de appar som redan finns är att man får information om en specifik hållplats som man skälv valt eller är i närheten av. Tanken är också att det skall finnas en liten

9 9 sändare som kan söka kontakt med din telefon när du är alldeles i närheten av hållplatsen och på så vis vet du att du verkligen är på den plats du tror och tänkt dig till. Appen är ännu inte färdigutvecklad, eller ens bestämt att den alls kommer att bli verklighet, utan det var en test av våra reaktioner på appen som var syftet med träffen. Reaktionerna från det tiotal medlemmar som deltog var blandade. Farhågor om att bli hänvisad till kollektivtrafiken i stället för färdtjänst med hänvisning till anpassningarna som gjorts framfördes. Att detta skulle vara syftet avvisades helt av Roland Ax. Några tyckte att det kanske kunde bli en god hjälp medan ytterligare andra ansåg att man trotts den information appen skulle kunna ge klarar man inte att åka kollektivt på egen hand. Sammanfattningsvis kan vi konstatera att utvecklingen ständigt går framåt och är intressant och att nya uppfinningar är bra för någon och ställer till problem för andra. Hur det blir med Västtrafiks nya app. får vi se. Britt Artursson Aktiviteter i föreningarna! SRF Falköping 14 juni går SRF Falköpings traditionella sommarresa av stapel. Årets utflykt går till Lidköping och Kinnekulle. Rörstrands blir vårt första stopp. Där blir det förmiddagskaffe Och shopping i butiken och eller besök på museet som finns i samma hus. Nästa anhalt blir Kinnekullegården, där vi äter lunch. Efter maten fortsätter vi till Falkängen i Hällekis. Det är en hantverksby, med många små hus. Där det finns olika hantverkare, som säljer sina alster. Fika i kaffestugan blir det också innan vi åker hem. Inbjudan har gått ut till alla våra medlemmar. Nästa aktivitet efter resan blir en höstupptakt i början av september. Mer info om detta kommer efter sommaren. Vi i Styrelsen vill också passa på att önska alla en riktigt skön sommar! Britt Artursson

10 10 SRF Hjo Tibro Karlsborg Sommarresan blir den 14 juni till Torsö. Hälsningar Styrelsen. SRF Lidköping SRF Lidköpings program är: 16 maj tipspromenad med grillning. 2 juni, sommarresa till Vinön. Alla är välkomna till våra Öppet hus dagar juni månad ut, måndagar och torsdagar mellan kl , Hallgatan 3, för en pratstund och en kopp kaffe. Våra aktiviteter som Läsecirkel, Elektronskyttet, Handarbetsgruppen Björnligan och Styrketräning tar sommarledigt efter juni månad. Uppstart till hösten kommer till nästa Skaraborgsnytt. Vid info ring Margareta eller margaretagreneheim@gmail.com SRF Mariestad Töreboda Gullspång Sommaravslutning på Karlsholme i Mariestad inbjudan kommer. Önskar en trevlig sommar. SRF Skara-Götene En härlig sommarresa den 30 maj, gårdarna runt sjön. Trevlig sommar önskar styrelsen. SRF Skövde Promenader på Billingen varje tisdag i maj juni och augusti kl.18. Bussresa till Torsö och Bromö den 14 juni. Denna resa gör vi tillsammans med Hjo Tibro Karlsborgsförening och Mariestad Töreboda Gullspångsföreningen. Pris 350 kronor. Anmälan senast den 29 maj. Tisdag 27 juni. Tipspromenad och korvgrillning vid IFK stugan på Billingen kl.18. Upptakt på Bagaren den 5 september kl.18. Information om höstens aktiviteter. Föreningen bjuder på kaffe. För frågor och anmälningar ring Monica Aronsson tel eller Monika Telander tel Styrelsen för SRF Skövde önskar alla medlemmar en varm och skön sommar.

11 11 SRF Tidaholm Mullsjö Habo Efter en trevlig kväll på Labbåsrevyns generalrepetition i mars och årsmöte i april ser vi nu fram emot den årliga sommarresan. I år kommer denna att gå till vackra Bohuslän och närmare bestämt underbara Smögen. Här kommer vi att äta lunch och få lite egen tid att promenera runt på Smögenbryggan. Därefter kommer vi att ta en båttur ut i skärgården till det pittoreska Hunnebostrand innan vi så småningom beger oss hemåt igen. Inbjudan och mer detaljerad information kommer i närtid. SRF Vara Essunga Grästorp 17 juni har vi en resa till Bohuslän. Inbjudan skickas ut till alla medlemmar. Lyssna gärna på Radio Syn torsdagar kl länk webbradio. På den sidan hittar du också en direktlänk på fredagen för att lyssna i efterhand på torsdagens program. Se gärna hemsidan där också lyssningslänkar finns. Kultur & Nöje Fredag 29 september. Allsångskväll på kansliet i Skara kl Allsångsledare Peder Sveder. Pris 30 kronor per person för fikat kaffe eller te smörgås och kaka. Anmälan till kansliet tel senast den 24 september. Bussresa till Göteborg den 18 november. Oscarsrevyn med Robert Gustavsson, Anders Jansson, Sanna Nielsen och Rakel Molin på Lorensberg. Inbjudan med information om tider pris och när man skall anmäla sej kommer senare till alla medlemmar. För frågor ring Monica Aronsson tel Kultur och Nöjeskommittén önskar alla en varm och skön sommar.

12 12 Rekreation & Fritid 31 juli-4 augusti sommarresa Blekinge R&F 18 Aug, Solresa till Cypern R&F 26 Sep Solresa till Mallorca R&F Distriktet 1 aug. Manusstopp Nr 3 17 SKB Nytt D 12 aug. Funktionärsutbildning inför kongressen D På ScenVara den 11 juni spelas "Charmören från Larv" och Scenvara kommer att syntolka pjäsen. De finn ett tiotalplatser kvar som är just för syntolkning. Nu kan du boka din plats på föreställningen med syntolkning genom att skicka ett mail till info@teaterladanilarv.se. Vill du hellre ringa och boka kan du göra det på Pris: 240 kronor. Barn upp till 12 år gratis. Ledsagare till betalande publik går gratis. Plats: Teaterladan i Larv. Hemsida: Nummerupplysning : Du som har bestående funktionsnedsättning/ synnedsättning kan få gratis nummerupplysning. På uppdrag av Post- och telestyrelsen driver Teleinfo denna tjänst. Du har rätt till 1000 samtal per år inom Sverige. För att kunna använda tjänsten kostnadsfritt måste du anmäla ditt telefonnummer till kundservice: , telefontid vardagar kl eller e-post: info@ se. Tjänsten fungerar både för fast- och mobiltelefoni. Hallå konsument! Konsumentverket har telefonservice under namnet Hallå konsument. Tjänsten är öppet vardagar kl Dit kan man ringa och prata om konsumentfrågor med utbildade vägledare. Telefonnumret är

13 13 Västtrafik: Om du råkar ut för en resa med färdtjänst eller sjukresa som inte fungerat så som det utlovats, då kan du vända dig till Synpunkten. Tel eller och välja nr 4. Öppettiderna är mån tors. kl Fredagar kl Har man synpunkter på Västtrafik tåg/buss, ska man ringa T.ex. utrop som inte fungerar eller busschaufför stänger av eller det kan vara mörkt på tåget, så man inte ser när man ska gå på tåget o.s.v. Synverksamheten i Skövde (Syncentralen): Trädgårdsgatan 15D, plan 1, Skövde Telefon: Tidsbokning: mån-tors kl , Måndag kl , torsdag kl Fakturafrågor: mån och tors kl IT-ärenden: ons. kl fre. kl E-post för IT-ärenden: datahjm.scskaraborg.hoh@vgregion.se Öppettider: Mån - tors kl , fredag kl Lunch kl E-post: syncentralen.skovde.hoh@vgregion.se Sköna Liv hjälpmedelsbutik Sköna Liv Har flyttat till nya lokaler. Nya Adress: Sköna Liv-Jiteco AB Sankt Olofgatan Falköping Tel: mob Öppettider mån-ons kl Här kan du handla Iris produkter och utnyttja den medlemsrabatt på 10 % som IRIS lämnar. Utöver det säljer vi även datorer, mobiltelefoner, fast telefoni och en massa mer övriga elektroniska hjälpmedel. Välkomna.

14 14 Synskadades Stiftelse Skaraborg Synskadade som är i behov av ekonomiskt stöd på grund av låga inkomster kan söka bidrag från Synskadades Stiftelse Skaraborg. Bidraget kan omfatta en rad olika insatser och åtgärder som utifrån stiftelsens ändamål syftar till att förbättra situationen behövande synskadade, till exempel vård och behandling såsom tandvård, stöd till fritidsaktiviteter, rekreation med mera. Normalt beviljas inte bidrag för insatser som samhället ansvarar för. Krav för att erhålla bidrag är att din taxerade årsinkomst inte överstiger kronor. Vi beviljar inte bidrag för redan gjorda aktiviteter/inköp och handläggningstiden kan variera mellan 1-3 månader. Inkomstuppgifter från skatteverket ska alltid bifogas till ansökan. För ansökningsblankett och ytterligare information kontakta Kansliet Skara tel E-post: skaraborg@srf.nu Stiftelsens sammanträdesdagar under 2017 är 12/6, 4/9 och 4/12. Då vet du när ansökningar skall vara kansliet tillhanda! Synskadades Vänner Skaraborg. Till SRF Skaraborgs medlemmar. Synskadades Vänner Skaraborg har till uppgift att bl.a. försöka förbättra de synskadades villkor såväl i socialt som kulturellt avseende genom hjälp och stöd till enskilda synskadade som synskadades organisationer. Vi vill informera Er om att det finns möjlighet att genom Synskadades Vänner Skaraborg söka bidrag till hjälpmedel direkt hänfört till synskadan. Vi kan också lämna bidrag till rekreationsresor och ledsagarhjälp. Din ansökan skickar du till: Synskadades Vänner c/o Lennart Johansson Södra Kolarestigen Mariestad E-post: lennart.klassiker@telia.com

15 15 PS: Synskadades vänner har ett Stipendium för eftergymnasial utbildning på inte mindre än kronor. Studerar du ska du kontakta Lennart Johansson hos Synskadades Vänner. Stipendiet utdelas på Synskadades Vänners Årsmötet i maj månad. DS Ledsagarbidrag: SRF Skaraborg har möjlighet att ge dig ett bidrag för ledsagare, om du skall ut och resa. Men du måste i första hand kontrollera om din kommun kan hjälpa dig. Belopp och är maximerat. Välkomna med beställning till kansliet. Kontaktuppgifter kansliet: SRF Skaraborg Skaraborgsgatan 34 D, Skara Tel växel Tryck 1 för Britt Tryck 2 för Lisa Tryck 3 för Gunilla Vänta kvar om du inte vet vem du vill nå, så kopplas du till första lediga. E-post: skaraborg@srf.nu Hemsida: Face Book: Synskadades Riksförbund Skaraborg Vi vill väldigt gärna ha ditt manuskript till SKB Nytt nr 3 före den 1aug och den gäller för sep, okt, nov. Gör ni resor, möten med något kul innehåll, eller annan verksamhet, skriv gärna ner några rader och skicka det till kansliet till SKB Nytt, det är alltid trevligt och kan ge andra lokalföreningar tips om trevliga aktiviteter. Semesterstängt Kansliet är stängt från och med 10 juli till och med 6 augusti. Vi önskar alla medlemmar en trevlig sommar Ordf. Anita, styrelsen, Britt, Lisa och Gunilla Ansvarig utgivare för SRF Skaraborgsnytt är Anita Andersson

16 16

Nr 2 Skaraborgsnytt. Årgång 19 Juni, juli och augusti Avtackning av styrelsemedlemmar! sid 4

Nr 2 Skaraborgsnytt. Årgång 19 Juni, juli och augusti Avtackning av styrelsemedlemmar! sid 4 1 Nr 2 Skaraborgsnytt Årgång 19 Juni, juli och augusti 2018 Avtackning av styrelsemedlemmar! sid 4 Rekreation och Fritid bjuder in till Bohusresa! sid 6 2 Bild på första sidan: Ordförande Anita Andersson

Läs mer

Nr 1 Skaraborgsnytt. Årgång 18 mars, april, maj Stipendium till Sebastian Assio! sid 2. Sommarresor Blekinge, Cypern, och Mallorca!

Nr 1 Skaraborgsnytt. Årgång 18 mars, april, maj Stipendium till Sebastian Assio! sid 2. Sommarresor Blekinge, Cypern, och Mallorca! 1 Nr 1 Skaraborgsnytt Årgång 18 mars, april, maj 2017 Stipendium till Sebastian Assio! sid 2 Sommarresor Blekinge, Cypern, och Mallorca! sid 11-15 Nu satsar vi på medlemsvärvning på riktigt! Vi hoppas

Läs mer

Nr 1 Skaraborgsnytt Årgång 19 mars, april, maj 2018 Stipendiatera Anton Wickström och Philip Johansson! sid 2 Inbjudan resa till Sörmland!

Nr 1 Skaraborgsnytt Årgång 19 mars, april, maj 2018 Stipendiatera Anton Wickström och Philip Johansson! sid 2 Inbjudan resa till Sörmland! 1 Nr 1 Skaraborgsnytt Årgång 19 mars, april, maj 2018 Stipendiatera Anton Wickström och Philip Johansson! sid 2 Inbjudan resa till Sörmland! sid 2 2 Bild på första sidan: Stipendiaterna Anton Wickström

Läs mer

Nr 1 Skaraborgsnytt Årgång 17 mars april maj 2016 Håkan Andersson! Sid 3 Galenskaparnas föreställning Spargrisen! Sid 7 Norgeresa!

Nr 1 Skaraborgsnytt Årgång 17 mars april maj 2016 Håkan Andersson! Sid 3 Galenskaparnas föreställning Spargrisen! Sid 7 Norgeresa! 1 Nr 1 Skaraborgsnytt Årgång 17 mars april maj 2016 Håkan Andersson! Sid 3 Galenskaparnas föreställning Spargrisen! Sid 7 Norgeresa! Sid 8-10 2 Så är det dags för årets första Skaraborgs Nytt. Jag passar

Läs mer

FÄRDTJÄNST STENUNGSUND

FÄRDTJÄNST STENUNGSUND FÄRDTJÄNST STENUNGSUND 1 juni 2013 och tills vidare 660483-113 Kristinehamn Dals-Ed Åmål Gullspång Laxå Askersund Mariestad Färgelanda Munkedal Vänersborg Lysekil Grästorp Trollhättan Essunga Lilla Edet

Läs mer

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 7 jan 2008 tills vidare

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 7 jan 2008 tills vidare FÄRDTJÄNST SKARABORG 7 jan 2008 tills vidare Färdtjänsten är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning. Du kan få färdtjänst på grund av att du har funktionshinder som gör att

Läs mer

Nr 4 Skaraborgsnytt Årgång 17 december 2016 januari, februari 2017 Stipendiat Anton Wickström Sid 4! Sparesa Tallinn Sid 14!

Nr 4 Skaraborgsnytt Årgång 17 december 2016 januari, februari 2017 Stipendiat Anton Wickström Sid 4! Sparesa Tallinn Sid 14! 1 Nr 4 Skaraborgsnytt Årgång 17 december 2016 januari, februari 2017 Stipendiat Anton Wickström Sid 4! Sparesa Tallinn Sid 14! 2 Barn historia Sonen springer in till sin pappa och visar upp ett betyg för

Läs mer

FÄRDTJÄNST STENUNGSUND

FÄRDTJÄNST STENUNGSUND FÄRDTJÄNST STENUNGSUND 1 juni 2013 och tills vidare 660483-113 Kristinehamn Dals-Ed Åmål Gullspång Laxå Askersund Mariestad Färgelanda Munkedal Vänersborg Lysekil Grästorp Trollhättan Essunga Lilla Edet

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

Nr 2 Skaraborgsnytt. Årgång 20 Juni, juli och augusti Hederstecken till Jörgen Nilsen och Claes-Göran Johansson! sid 2. Magnus Uggla!

Nr 2 Skaraborgsnytt. Årgång 20 Juni, juli och augusti Hederstecken till Jörgen Nilsen och Claes-Göran Johansson! sid 2. Magnus Uggla! 1 Nr 2 Skaraborgsnytt Årgång 20 Juni, juli och augusti 2019 Hederstecken till Jörgen Nilsen och Claes-Göran Johansson! sid 2 Magnus Uggla! sid 7 Visingsö! sid 11 2 Bild på första sidan: Här delar Roland

Läs mer

Information om. Färdtjänst

Information om. Färdtjänst Information om Färdtjänst Vad är färdtjänst? När kan du få färdtjänst? Hur långt får du resa med färdtjänst? Var ansöker du om färdtjänst? Behöver du hjälp på resan? Vad kostar färdtjänsten? Vem planerar

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Februari Medlemsblad nr 5

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Februari Medlemsblad nr 5 Hjärtbladet Medlemsblad nr 5 Februari 2018 Vi tar vid där sjukvården slutar! 1 Ordförande har Ordet! Hej alla, Tänk att det gått ett helt år sedan jag valdes och trädde in som ordförande för föreningen

Läs mer

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018 1 Program Hösten 2018 2 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats

Läs mer

Nr 3 Skaraborgsnytt. Årgång 18 September, Oktober, November Ledarhundsgruppen var på Brukshundsklubben i Brännebrona! Sid 8!

Nr 3 Skaraborgsnytt. Årgång 18 September, Oktober, November Ledarhundsgruppen var på Brukshundsklubben i Brännebrona! Sid 8! 1 Nr 3 Skaraborgsnytt Årgång 18 September, Oktober, November 2017 Ledarhundsgruppen var på Brukshundsklubben i Brännebrona! Sid 8! Vill du vara med och påverka SRF? Sid 15! 2 På första sidan, bild på veterinär

Läs mer

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 30 8 JAN SEP 2012 och tills vidare

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 30 8 JAN SEP 2012 och tills vidare FÄRDTJÄNST SKARABORG 30 8 JAN SEP 2012 och tills vidare FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning, enligt Lag om färdtjänst (LAG 1997:736). Du kan beviljas

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Lilla Utsikten, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 2013-10-14

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Lilla Utsikten, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 2013-10-14 1 E Bjuke/jn 2013-10-14 Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Lilla Utsikten, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 2013-10-14 Närvarande: Viola Lindén, SRF Claes-Göran Johansson, SRF Britt

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Maj - Juli. Bildförklaring: Solnedgång över en åker

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Maj - Juli. Bildförklaring: Solnedgång över en åker SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Maj - Juli 2019 Bildförklaring: Solnedgång över en åker SRF Uppsala Knivsta Program Synvinkeln Maj - juli Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon:

Läs mer

Nr 4 Skaraborgsnytt. Årgång 18. december 2017 januari, februari Kongressen i Malmö! sid 2. Säkra handikappersättningen!

Nr 4 Skaraborgsnytt. Årgång 18. december 2017 januari, februari Kongressen i Malmö! sid 2. Säkra handikappersättningen! 1 Nr 4 Skaraborgsnytt Årgång 18. december 2017 januari, februari 2018 Kongressen i Malmö! sid 2 Säkra handikappersättningen! Sid 3 Kommunbesök! Sid 5 2 Bild på första sidan: Kongressen Anita Andersson,

Läs mer

DHR Ängelholm NR

DHR Ängelholm NR DHR Ängelholm NR. 1. 2017 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se DHR Ängelholm Åsbogatan 40 26251 Ängelholm.

Läs mer

FÄRDTJÄNST GRÄSTORP. 1 JUN 2010 och tills vidare

FÄRDTJÄNST GRÄSTORP. 1 JUN 2010 och tills vidare FÄRDTJÄNST GRÄSTORP 1 JUN 2010 och tills vidare FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning enligt Lag om färdtjänst (LAG 1997:736). Du kan beviljas färdtjänst

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Augusti - September 2016 Bildförklaring: Gamla Uppsala högar SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti - September Telefon kansliet Anmälningar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09

Läs mer

Nr 4 Skaraborgsnytt. Årgång 15 december 2014 januari februari 2015. Kongressen valde ny förbundsstyrelse. Sid 3

Nr 4 Skaraborgsnytt. Årgång 15 december 2014 januari februari 2015. Kongressen valde ny förbundsstyrelse. Sid 3 1 Nr 4 Skaraborgsnytt Årgång 15 december 2014 januari februari 2015 Kongressen valde ny förbundsstyrelse Sid 3 Tipspromenad på Billingen Sid 2 Kultur & Nöje bjuder in till Cesarskôj Sid 9 Tipspromenad.

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Nr 2 Skaraborgsnytt. Avtackning av Marianne Jansson i styrelsen! Sid 9. Teater Kristina från Duvemåla Sid 4. Steve Karlsson i heta stolen!

Nr 2 Skaraborgsnytt. Avtackning av Marianne Jansson i styrelsen! Sid 9. Teater Kristina från Duvemåla Sid 4. Steve Karlsson i heta stolen! 1 Nr 2 Skaraborgsnytt Årgång 16 juni juli augusti 2015 Avtackning av Marianne Jansson i styrelsen! Sid 9 Teater Kristina från Duvemåla Sid 4 Steve Karlsson i heta stolen! Sid 13 Den 24:e februari höll

Läs mer

Mål och mått Mätning gjord av kommunens sjuksköterskor under perioden 3/10-16/10

Mål och mått Mätning gjord av kommunens sjuksköterskor under perioden 3/10-16/10 Mål och mått 2016 Mätning gjord av kommunens sjuksköterskor under perioden 3/10-16/10 Antal medicinska vårdplaner per kommun 2016 350 300 330 288 250 200 150 215 194 134 151 100 50 0 0 20 88 32 46 64 9

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug Okt 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti - Oktober Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09 22

Läs mer

Vårprogram för anhörigstödsverksamheten

Vårprogram för anhörigstödsverksamheten Socialtjänsten Vårprogram för anhörigstödsverksamheten Extra fokus kommer vi under våren lägga på gruppen anhöriga till person med psykisk funktionsnedsättning. Detta gör vi med en serie föreläsningar,

Läs mer

Information För Våren 2018

Information För Våren 2018 Information För Våren 2018 OBS! När ni kommer till Thapperska för något möte eller någon aktivitet och åker bil. Skriv bilens registreringsnummer och förenings namnet i pärmen som ligger i receptionen.

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Skaraborgs sjukhus Statistik mars 218 och Trendriktning Distansmöten jun 217- mars 218 18 16 Skaraborgs sjukhus mars 218 14 12 1 8 6 4 2 Essunga Falköping Grästorp Gullspång Götene Hjo Karlsborg Lidköping

Läs mer

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn Bodekull Karlshamn Program 2018 SPF Bodekull i Karlshamn SPF Bodekull i Karlshamn är en ideell förening som är öppen för alla pensionärer. Den är helt opolitisk, religiöst neutral och vill ta vara på pensionärernas

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2018 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

Nr 4 Skaraborgsnytt. Årgång 16 december 2015 januari februari 2016. Stipendium på 20000:- till Anine Glad! Sid 2

Nr 4 Skaraborgsnytt. Årgång 16 december 2015 januari februari 2016. Stipendium på 20000:- till Anine Glad! Sid 2 1 Nr 4 Skaraborgsnytt Årgång 16 december 2015 januari februari 2016 Stipendium på 20000:- till Anine Glad! Sid 2 INBJUDAN TILL BOWLING fredagen den 19 februari kl.18.00! Sid 14 2 Träff på Kanalhotellet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011

Verksamhetsberättelse för 2011 Verksamhetsberättelse för 2011 ILCO:s Jönköpings länsförening 2012-03-10 Best Wester Hotell Småland i Klevshult Kallelse till ILCO:s årsmöte 2012 Lördagen den 10 mars håller vi årsmötesförhandlingar på

Läs mer

Praktikplatsen.se. Statistik VO SKAPAD AV 1

Praktikplatsen.se. Statistik VO SKAPAD AV 1 Praktikplatsen.se Statistik VO - 18 19-6-26 SKAPAD AV 1 Demens Funktionsnedsättning Psykiatri sjukhus Sjukvård Socialpsykiatri Äldreomsorg dagverksamhet Äldreomsorg hemvård Äldreomsorg särskilt boende

Läs mer

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 1 JUN 2010 och tills vidare

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 1 JUN 2010 och tills vidare FÄRDTJÄNST SKARABORG 1 JUN 2010 och tills vidare FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning, enligt Lag om färdtjänst (LAG 1997:736). Du kan beviljas färdtjänst

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor- och lägerprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2019 Vandring med FUB Lärvux -Är du sugen på att läsa?-

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer

TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR FÄRDTJÄNST I VARA KOMMUN. med utgångspunkt i reglemente fastställt av kommunfullmäktige KF 65, 1997

TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR FÄRDTJÄNST I VARA KOMMUN. med utgångspunkt i reglemente fastställt av kommunfullmäktige KF 65, 1997 TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR FÄRDTJÄNST I VARA KOMMUN med utgångspunkt i reglemente fastställt av kommunfullmäktige KF 65, 1997 Antagna av socialnämnden 2003-11-26 125 1 Dessa tillämpningsföreskrifter

Läs mer

Program för hösten 2018

Program för hösten 2018 Program för hösten 2018 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!!

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!! Medlemsinfo januari 2013 Aktuella föreningsaktiviteter FUB-café på Oasen på onsdagar kl 18:30-20:30 börjar den 16 januari och sedan 30 januari och 13 februari för att därefter förhoppningsvis fortsätta

Läs mer

KJELL OCH CLAES-GÖRAN JOBBAR MED KAMPANJEN!

KJELL OCH CLAES-GÖRAN JOBBAR MED KAMPANJEN! 1 Nr 3 Skaraborgsnytt Årgång 17 september, oktober, november 2016 KJELL OCH CLAES-GÖRAN JOBBAR MED KAMPANJEN! Sid 17 2 Christina Jonson till minne Aktiv in i det sista drabbades f.d. kuratorn Christina

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Gästnattsrapport oktober Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet

Gästnattsrapport oktober Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet Gästnattsrapport oktober 2013 Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet 1 Nyckeltal i Västra Götaland, oktober 2013 Hotell, stugbyar och vandrarhem Antal gästnätter oktober 420

Läs mer

Hösten/Vintern

Hösten/Vintern SPF SKARA Hösten/Vintern 2018-19 Månadsmöten: I Missionskyrkans kyrksal kl. 14.00. Entrékostnad Anmälan, alltid senast måndag kväll till: Ann-Margret Thorslund, 0511 177 13. Meddela om Du vill ha eller

Läs mer

Gästnattsrapport april Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet

Gästnattsrapport april Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet Gästnattsrapport april 2013 Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet 1 Nyckeltal i Västra Götaland, april 2013 Hotell, stugbyar och vandrarhem Antal gästnätter April 399 211 +8%

Läs mer

Nr 1 Skaraborgsnytt. Årgång 20. Mars, april, maj Stipendiaterna Philip Johansson och Ismail Sharifi! sid 2 Danmark runt! Sid 4 Kroatien!

Nr 1 Skaraborgsnytt. Årgång 20. Mars, april, maj Stipendiaterna Philip Johansson och Ismail Sharifi! sid 2 Danmark runt! Sid 4 Kroatien! 1 Nr 1 Skaraborgsnytt Årgång 20. Mars, april, maj 2019 Stipendiaterna Philip Johansson och Ismail Sharifi! sid 2 Danmark runt! Sid 4 Kroatien! Sid 8 Bild på förstasidan: Philip Johansson och Ismail Sharifi

Läs mer

FÄRDTJÄNST SVENLJUNGA. 8 JAN 2012 och tills vidare

FÄRDTJÄNST SVENLJUNGA. 8 JAN 2012 och tills vidare FÄRDTJÄNST SVENLJUNGA 8 JAN 2012 och tills vidare FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning, enligt Lag om färdtjänst (LAG 1997:736). Du kan beviljas

Läs mer

Inte bara för. syns skull

Inte bara för. syns skull Inte bara för syns skull För ett tillgängligt samhälle Vet du att bankomaten kan prata med dig? Det har vi på Syn skadades Riksförbund (SRF) arbetat fram för att vi med synnedsättning ska kunna ta ut pengar

Läs mer

4 Upprop och fastställande av röstlängd Ombuden ropades upp och sekreteraren noterade närvarande samt ersättare för de ombud som inte var med.

4 Upprop och fastställande av röstlängd Ombuden ropades upp och sekreteraren noterade närvarande samt ersättare för de ombud som inte var med. Årsmötesprotokoll Datum: 2016-02-06 Plats: Mössebergsgården, Falköping Närvarande: Enligt särskild deltagarförteckning 1 Årsmötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppnat. 2 Frågan om mötet utlyst

Läs mer

Telefon 020-91 90 90

Telefon 020-91 90 90 FÄRDTJÄNST/SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I ALINGSÅS KOMMUN - ett komplement till allmänna kommunikationer Boka alltid din resa för färdtjänst eller sjukresa via beställningscentralen Telefon 020-91 90 90 Välkommen

Läs mer

För att hedra dessa bortgångna medlemmar hölls en tyst minut.

För att hedra dessa bortgångna medlemmar hölls en tyst minut. Kongressprotokoll Protokoll fört vid Västergötlands Schackförbunds Kongress i Alingsås lördagen den 2 april 2011. Förhandlingarna startade kl. 11.00. Kongressen hölls i Alingsås SS spellokal, Ängsgatan

Läs mer

Färdtjänstreglemente för Vara kommun

Färdtjänstreglemente för Vara kommun Färdtjänstreglemente för Vara kommun Gemensamt färdtjänstreglemente i Skaraborg Antaget av Kommunfullmäktige 2010-05-31 38 att gälla fr.o.m. 2010-06-01 Innehållsförteckning Antaget av Kommunfullmäktige

Läs mer

Gästnattsrapport november Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet

Gästnattsrapport november Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet Gästnattsrapport november 2013 Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet 1 Nyckeltal i Västra Götaland, november 2013 Hotell, stugbyar och vandrarhem Antal gästnätter november

Läs mer

Program för hösten 2019

Program för hösten 2019 Program för hösten 2019 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

Kallelse till regionens årsmöte!

Kallelse till regionens årsmöte! Medlemsföreningarna Kallelse till regionens årsmöte! Södra Norrlands Folkets hus och parkregion kallar alla medlemsföreningar till ordinarie årsmöte. Datum 13 14 april 2019 Plats Program Ombord på M/S

Läs mer

Nr 3 Skaraborgsnytt Årgång 19 September, Oktober, November 2018 Öppet hus på Rödingen i Hjo! sid 2 Sommarresan Sörmland! sid 7

Nr 3 Skaraborgsnytt Årgång 19 September, Oktober, November 2018 Öppet hus på Rödingen i Hjo! sid 2 Sommarresan Sörmland! sid 7 1 Nr 3 Skaraborgsnytt Årgång 19 September, Oktober, November 2018 Öppet hus på Rödingen i Hjo! sid 2 Sommarresan Sörmland! sid 7 2 Visning av hjälpmedel i Hjo SRF Hjo Tibro Karlsborg tillsamman med SRF

Läs mer

ffim:ffifl'"t DET AR VI SKARABORG

ffim:ffifl't DET AR VI SKARABORG ffim:ffifl'"t SKARABORG TT DET AR VI VÅR ADRESS: SRF SKARABORG SKARABORGSGATAN 34 D 532 30 SKARA Tfn:0511 347970 E-post: i nfo@srfsksraborq.r.se H-sida : www.srfskaraborq. r.se I över hundra år har vi

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

Gästnattsrapport juli Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet

Gästnattsrapport juli Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet Gästnattsrapport juli 2013 Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet 1 Nyckeltal i Västra Götaland, juli 2013 Hotell, stugbyar och vandrarhem Antal gästnätter Juli 912 461 +4%

Läs mer

Gästnattsrapport september Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet

Gästnattsrapport september Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet Gästnattsrapport september 2013 Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet 1 Nyckeltal i Västra Götaland, september 2013 Hotell, stugbyar och vandrarhem Antal gästnätter September

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juli. Bildförklaring: En blå blomma

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juli. Bildförklaring: En blå blomma SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln April - Juli 2018 Bildförklaring: En blå blomma SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln April - Juli Telefon kansliet. Anmälningar görs på telefon:

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2017 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

Ledsagarservice Kostnadsfri personlig ledsagning.

Ledsagarservice Kostnadsfri personlig ledsagning. Ledsagarservice Kostnadsfri personlig ledsagning. 2018-06-18 Stationer och terminaler med ledsagarservice ALE Bohusstation/centrum Älvängens Resecentrum/station ALINGSÅS Alingsåsterminalen/station BENGTSFORS

Läs mer

Gästnattsrapport juni Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet

Gästnattsrapport juni Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet Gästnattsrapport juni 2013 Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet 1 Nyckeltal i Västra Götaland, juni 2013 Hotell, stugbyar och vandrarhem Antal gästnätter Juni 555 576 +16%

Läs mer

Neuroförbundet Västervik

Neuroförbundet Västervik Neuroförbundet Västervik org.nr. 833600 8175. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2 0 1 3 1. Styrelsen för Neuroförbundet Västervik får härmed överlämna Verksamhetsberättelsen för. 1 januari 31 december 2013 Inledning.

Läs mer

2 Parentation Sekreteraren Viljo Koski framhöll att sex av distriktets medlemmar avlidit under verksamhetsåret.

2 Parentation Sekreteraren Viljo Koski framhöll att sex av distriktets medlemmar avlidit under verksamhetsåret. Kongressprotokoll Protokoll fört vid Västergötlands Schackförbunds kongress i Vårgårda lördagen den 27 mars 2010. Förhandlingarna startade kl. 11.00 Kongressen hölls på Vårgårda Värdshus i Vårgårda centrum.

Läs mer

Gästnattsrapport augusti Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet

Gästnattsrapport augusti Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet Gästnattsrapport augusti 2013 Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet 1 Nyckeltal i Västra Götaland, augusti 2013 Hotell, stugbyar och vandrarhem Antal gästnätter Augusti 640

Läs mer

Fritidsbladet. Aktiviteter

Fritidsbladet. Aktiviteter Fritidsbladet Aktiviteter Sommar 2015 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid namn födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till en aktivitet. Du måste

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 1 (10)

Kommunala pensionärsrådet 1 (10) Kommunala pensionärsrådet 1 (10) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO) Kerstin Ekwall (PRO) Britta Lundgren (PRO) Ing-Marie

Läs mer

Ordförande Magnus Brattström Monica Hellkvist

Ordförande Magnus Brattström Monica Hellkvist 1 Styrelse Ordinarie Ordförande Magnus Brattström 070-551 73 50 magne53.mbm@gmail.com Sekreterare Anita Nyström 070-618 94 48 anita.nystrom1@gmail.com Kassör Eva Tillman 070-324 34 66 eva.tillman@bredband.net

Läs mer

FÄRDTJÄNSTREGLEMENTE FÖR TIDAHOLMS KOMMUN

FÄRDTJÄNSTREGLEMENTE FÖR TIDAHOLMS KOMMUN 2014:16 FÄRDTJÄNSTREGLEMENTE FÖR TIDAHOLMS KOMMUN Gemensamt färdtjänstreglemente inom Västtrafik Skaraborgs affärsområde Detta reglemente, vilket är ett för medlemskommuner i Skaraborgs Kommunalförbund

Läs mer

Nr 3 Skaraborgsnytt Årgång 15 september oktober november 2014 90 års jubileum på Bjertorp! Sid 2 Sommarresan gick till Höga Kusten Sid 5

Nr 3 Skaraborgsnytt Årgång 15 september oktober november 2014 90 års jubileum på Bjertorp! Sid 2 Sommarresan gick till Höga Kusten Sid 5 1 Nr 3 Skaraborgsnytt Årgång 15 september oktober november 2014 90 års jubileum på Bjertorp! Sid 2 Sommarresan gick till Höga Kusten Sid 5 2 SRF Väst. När Ronny Blidberg höll i årsmötet för SRF Väst den

Läs mer

Varabygden. Program. April April Vi samarbetar med

Varabygden. Program. April April Vi samarbetar med Varabygden Program April 2018 - April 2019 Vi samarbetar med Våra resor 2018 17 maj Huttla 12 juni Besöker vi Cloettas affär, Bergs slussar, Gamla Linköping, Vadstena klosterkyrka och Huskvarna 23 juli

Läs mer

Nr 4 Skaraborgsnytt Årgång 19. december 2018 januari, februari 2019 Kjell och Claes-Göran i farten! sid 2 Lär dig mer om viner!

Nr 4 Skaraborgsnytt Årgång 19. december 2018 januari, februari 2019 Kjell och Claes-Göran i farten! sid 2 Lär dig mer om viner! 1 Nr 4 Skaraborgsnytt Årgång 19. december 2018 januari, februari 2019 Kjell och Claes-Göran i farten! sid 2 Lär dig mer om viner! sid 9 2 Bild på förstasidan: Här ser vi Kjell Karlsson och Claes-Göran

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: Ett par flugsvampar i grön mossa.

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: Ett par flugsvampar i grön mossa. SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2018 Bildförklaring: Ett par flugsvampar i grön mossa. SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober-December Telefon kansliet. Anmälningar

Läs mer

Gästnattsrapport februari Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet

Gästnattsrapport februari Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet Gästnattsrapport februari 2013 Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet 1 Nyckeltal i Västra Götaland, februari 2013 Hotell, stugbyar och vandrarhem Antal gästnätter Februari

Läs mer

MEDLEMSINFORMATION

MEDLEMSINFORMATION MEDLEMSINFORMATION 3 2014 April har varit mer besvärlig än vanligt för alla allergiker, men aprilvädret nu i maj med regn nästan varje dag hoppas jag minskar mängden pollen i luften. Trots mycket pollen

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Programblad Vår - Sommar 2015

Programblad Vår - Sommar 2015 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter!

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Kallelse till medlemsmöte i KLIPPAN för att välja styrelse (bifogas) Vårprogram för Träffpunkten i Täby (bifogas) Ny styrelse i FUB i Södra Roslagen Ordförande:

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: En knippe rönnbär.

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: En knippe rönnbär. SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2017 Bildförklaring: En knippe rönnbär. SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober-December Telefon kansliet Anmälningar görs på

Läs mer

Anhörigstöd Program januari-juni 2019

Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås.

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Närvarande: Inga Aspehult, SRF Alingsås Eva-Karin Öhman Willberg, SRF Borås Sonja Jonsson, SRF Lerum Marita Johansson, SRF Mark

Läs mer

Kongressprotokoll 2014

Kongressprotokoll 2014 Västergötlands Schackförbund Sid 1 Kongressprotokoll 2014 Protokoll fört vid Västergötlands Schackförbunds Kongress lördagen den 29 mars 2014. Förhandlingarna startade kl 11. Kongressen hölls på Hultasjöns

Läs mer

Höglandet. Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar

Höglandet. Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar Höglandet Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar 1 Mötet öppnas Ordförande Berit Andersson hälsade alla varmt

Läs mer

GEMLABLADET. Årgång 8 Juni 2015 Ges ut av Gemla Samhällsråd Äntligen sommar!

GEMLABLADET. Årgång 8 Juni 2015 Ges ut av Gemla Samhällsråd Äntligen sommar! Mån 1 14.30 Tradition och liv på Solgården, Eva Carlsson Tors 4 14.00 16.00 Små och stora, Sommaraktivitet, Gemla församlingshem. 18.00 20.00 Stickcafé, Gemla församlingshem Tors 4 Träffpunkten 14.00-16.00

Läs mer

Notera dessa datum i din kalender!

Notera dessa datum i din kalender! Reumatikerföreningen Skara-Götene Notera dessa datum i din kalender! 20 aug. Utflykt tlll Ryttmästarbostället, Skövde 26 aug. Månadsträff - Seniiorkaféet 4 sep. Bassängträningen i Skara börjar 7 sep. Föreningsdag

Läs mer

KALLELSE/ÄRENDELISTA Fredagen den 22 februari 2019, Skövde stadshus, KS-salen kl (Kaffe serveras från kl

KALLELSE/ÄRENDELISTA Fredagen den 22 februari 2019, Skövde stadshus, KS-salen kl (Kaffe serveras från kl KALLELSE/ÄRENDELISTA 2019-02-22 Förbundsstyrelsen Tid och plats för Fredagen den 22 februari 2019, Skövde stadshus, KS-salen kl. 08.30-12.00 (Kaffe serveras från kl 08.00.) Kallade Ledamot Ersättare Katarina

Läs mer

Kontaktlista för avvikelserapporter i Skaraborg (Uppdaterad )

Kontaktlista för avvikelserapporter i Skaraborg (Uppdaterad ) Kontaktlista för avvikelserapporter i Skaraborg (Uppdaterad 190107) Namn Område Adress Tel.nr Mail Kommunerna i Skaraborg Agneta Andersson agneta.andersson@essunga.se Anders Svensson Robert Eklund Maria

Läs mer

Våren 2015. Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet

Våren 2015. Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet Våren 2015 Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet MOTIONSDANS OBS! Ny lokal, ny tid och ny dag: Vallmogården 3 km norr om Malung

Läs mer

PROGRAM. Fullbokad. Nedan följer en lista på höstens sammankomster: *********************************************************************

PROGRAM. Fullbokad. Nedan följer en lista på höstens sammankomster: ********************************************************************* PROGRAM Föreningen har regelbundet återkommande sammankomster, som Månadsmöten och Trivselträffar. Dessa annonseras i Jönköpingsposten, Östanfläkten och på hemsidan. Nedan följer en lista på höstens sammankomster:

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer