PUBLIKA PROGRAM HÖSTEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PUBLIKA PROGRAM HÖSTEN"

Transkript

1 PUBLIKA PROGRAM HÖSTEN 2018

2 Varsågod! Nu är höstens publika program inbokade och klara. Som vanligt bjuder vi på bredd och variation; allt från föreläsningar som fördjupar upplevelsen av våra pågående utställningar till berättarkvällar, barnaktiviteter och byggnadsvård. Och en helt tyst afterwork! En nyhet är vårt omfattande samarbete med 40-årsjubilerande Lokalteatern. Ett par hundra personer har varit med i amatörteatergruppen genom åren och medverkat i en eller flera av de drygt 40 föreställningar som satts upp. Vi uppmärksammar Lokalteatern med två utställningar, en berättarkväll och Jubelfrossa, en jubileumsföreställning som både blickar tillbaka och ser vår samtid och framtid. Läs mer i foldern! Våra programpunkter brukar vara välbesökta, så boka din biljett i god tid för att säkra din plats. Du bokar och betalar direkt på nätet, eller genom att titta in till vår trevliga receptionspersonal. Nytt för i år är att biljetterna ska betalas vid bokningstillfället, oavsett om du köper på nätet eller i receptionen. Programpunkterna varar 1-1,5 timme där inget annat anges. I höst erbjuder vi fri entré till flera program. Annars är det 75 kronor för årskortsinnehavare eller 125 kronor som gäller. Varmt välkommen till en ännu händelserik höst på ditt eget länsmuseum! Maria Kanje, producent. Öppettider 5/9-19/12 : Måndag - fredag Onsdag Lördag-söndag Avvikande tider kan förekomma, se Restaurang och Kafé Ångkvarnen har samma öppettider som övriga museet. Passa på att äta och dricka något gott före kvällens program! Boka gärna bord i förväg!

3 KALMARSUND PRIDE PÅ KALMAR LÄNS MUSEUM Måndag 3 september kl Öppen utställning för alla i länsmuseets kafé: Min källa till fred Vilken är din källa till fred? Fotografera, måla och/ eller skriv. Välkommen att ställa ut ditt bidrag på tavellisterna längs väggarna i Restaurang & Kafé Ångkvarnen på Kalmar läns museum mellan 10 och 16 den 3 september så visas de hela vecka 37 under Alltid fri entré för dig som enbart ska besöka restaurang och kafé. Kalmarsund Pride. Öppettider under Kalmarsund Pride: Måndag-fredag 10-16, lördag-söndag Onsdagar även kvällsöppet till kl 20. Utställningen arrangeras i samarbete med Universitetskyrkan i Kalmar. Välkommen att ställa ut! Onsdag 5 september kl Civilkurage att stå lite mer i vägen Föreläsning och workshop med Malin Aghed, artivist, Göteborg Pridevecka och val på söndag! Vad betyder egentligen yttrandefriheten i praktiken? Vilka åsikter får finnas och vad händer när vi har olika perspektiv? Genom historien finns exempel på befrielsekamper av olika slag där Priderörelsen är en av många. I stort och smått har det ofta handlat om att stå lite mer i vägen, att bryta tystnaden och visa stort mod. Vilken kamp kämpar du med? Vem kämpar du för? Är det olika och samtidigt samma? Vad händer när vi vågar bryta normer och ta risker för att hjälpa en okänd? Tillsammans gör vi skillnad på vårt eget sätt. Fri entré, men förboka på www. kalmarlansmuseum.se/bokning för att säkra din plats. Bokningsavgift: 10 kronor. Drop in i mån av plats. Programmet hålls i samarbete med Universitetskyrkan i Kalmar.

4 Onsdag 12 september kl Vernissage: Bakom kulisserna Det började med Kabaré Bah I år firar amatörteatergruppen Lokalteatern 40 år tillsammans. Drygt 40 olika uppsättningar, kabaréer och frossor har producerats och spelats genom åren och ungefär 200 personer har varit med i gruppen under längre eller kortare tid. I Bakom kulisserna visas fotografier som har tagits vid sidan av scenen under åren. Utställningen visas i Restaurang och Kafé Ångkvarnen till och med den 7 januari Onsdag 19 september kl 18 Så tränar du för att bli äldre Med Daniel Strandberg, personlig tränare på Friskis och Svettis, Kalmar Vi tränar inte för att hålla oss unga, vi tränar för att bli gamla oavsett om vi är 40 eller 75. Det säger Daniel Strandberg, PT på Friskis och Svettis i Kalmar. Under kvällen berättar han om hur vi bäst tränar hjärta, rörlighet, stabilitet och styrka i olika faser av livet. För att bli äldre och för att må bra medan vi lever. Föreläsningen är kopplad till utställningen Årsrika som fokuserar på det positiva med att bli äldre. Välkommen att besöka utställningen i samband med föredraget! SENIORSPECIAL: Fri entré för alla pensionärer, men förboka på www. kalmarlansmuseum.se/bokning för att säkra din plats. Bokningsavgift: 10 kronor. Övriga 50 kronor. Drop in i mån av plats. Gymnastikuppvisning på Fredriksskans 1939 eller 1940.

5 Onsdag 26 september kl Tyst After Work Med Sofia Ekelund Fogelström, studentpräst och Maria Kanje, producent på länsmuseet Trenden sprider sig. Allt fler har upptäckt det välgörande med att varva ner i stillhet efter dagens id. Nu provar vi för första gången på länsmuseet! Välkommen till vårt berättarrum där du kan vila och bara vara sittande eller liggande. Mobil och klocka lämnar du vid dörren klockan 18. Sedan är vi tysta tillsammans, med lugn musik i bakgrunden, till då vi bryter tystnaden. Därefter väljer du själv om du vill ta en kopp te eller kaffe med oss och prata en stund eller om du vill gå direkt hem. Programmet är ett samarbete mellan Svenska kyrkan i Kalmar, LNU och Kalmar läns museum. Fri entré, drop in. Onsdag 3 oktober kl 18 Så minns vi F12 Med Thomas Ermeskog, Rockneby Kalmar kungliga flygflottilj, F 12, invigdes 1942, mitt under brinnande världskrig. Den 30 juni 1980 halades flaggan för sista gången. Thomas Ermeskog, stridspilot och senare trafikflygare, tjänstgjorde på F12 mellan 1968 och Han inleder kvällen med att berätta och visa bilder från F12:s historia. Därefter är ordet fritt, och vi delar minnen från tiden på F 12 med varandra. Entré: 75 kr med årskort/125 kr utan. www. kalmarlansmuseum.se/bokning Förköp. Drop in i mån av plats. Kom, vila och låt tankarna vandra under vår tysta after work! Illustration: Jenny Nyström. Emblem, av textil och metall. Flygvapnets emblem för att fästa på uniformen. Har tillhört Olof Ragnar Carlgren, överste och chef för F12, Kalmar, Foto Pierre Rosberg.

6 Fredag 5 oktober kl. 18:00-20:00 Bland glödande rör och vindlande vinyler i femtiotalsjazzens fotspår Johan Sandholm, musiker och hifi-entusiast berättar om engelska ljudapparater från 1950-talet och spelar lyssningsexempel från skivor, radio och streamingtjänster. En sångerska med trio kommer även att framföra levande musik från samma epok. Entré: 125 kr Förköp. www. kalmarlansmuseum.se/bokning Drop in i mån av plats. Onsdag 10 oktober kl 12 & 18, onsdag 17 oktober kl 18 Flera tillfälen: Förbindelser med förhinder Med Ann-Charlotte Magnusson, kulturhistoriker Ann-Charlotte Magnusson, Räpplinge, är tillbaka med ett helt knippe nya berättelser om öländska kvinnoöden som hon vaskat fram ur arkiven. Det handlar dels om otillåtna relationer, dels om oönskade förbindelser som kvinnor lyckades slingra sig ur mot männens vilja och vars konsekvenser gick till avgörande i häradsrätterna. Som alltid när Ann-Charlotte berättar, ryms både tragiska och mer humoristiska inslag i historierna som handlar om öländska kvinnor som levde under 1600-talets senare hälft. Ann-Charlotte Magnusson gav fyra utsålda berättarföreställningar på länsmuseet våren 2018 och vi är glada över att nu kunna hälsa henne välkommen tillbaka! Entré: 75 kr med årskort/125 kr utan. Förköp. Drop in i mån av plats. Nya, spännande berättelser! Varför inte avnjuta din lunch på museet före eller efter lunchföreläsningen? Se meny här:

7 MISSA INTE! Ann-Charlotte Magnusson är tillbaka med berättelser om öländska kvinnor under rubriken Förbindelser med förhinder. Illustration från museets samlingar.

8 Fredag 19 oktober kl 12 Lunchföreläsning: Radio Ellen och Kalmars dolda kvinnor genom historien Med Isa Edholm, journalist, kursledare, hedersdoktor och grundare av Radio Ellen Isa Edholm (f 1930) anställdes på Sveriges Radio 1972 och grundade 1981 Radio Ellen. Radioprogrammet var uttalat feministiskt och innehållet ofta kontroversiellt. Sedan 2006 bor hon i Kalmar där hon är aktiv som kursledare vid Senioruniversitet. Kurserna har bland annat handlat om att hitta och lyfta fram kvinnor från Kalmar som hittills varit dolda i historiens dunkel. Föredraget handlar om tiden med Radio Ellen och om dessa numera namngivna - kvinnor. Isa Edholm fick Stora journalistpriset 1992 och utsågs till hedersdoktor vid Umeå universitet 2002 för sina insatser. Föreläsningen är kopplad till utställningen Årsrika som fokuserar på det positiva med att bli äldre. Välkommen att besöka utställningen i samband med föredraget! SENIORSPECIAL: Fri entré för alla pensionärer, men förboka på www. kalmarlansmuseum.se/bokning för att säkra din plats. Bokningsavgift: 10 kronor. Övriga 50 kronor. Drop in i mån av plats. Varför inte avnjuta din lunch på museet före eller efter lunchföreläsningen? Se meny här: Radio Ellen var det första uttalat feministiska radioprogrammet. Isa Edholm, tvåa från höger, berättar om en banbrytande tid. Radio Ellen tog sitt namn efter Ellen Key ( ), författare, pedagog och kvinnosaksideolog från Gladhammars socken, Västervik. Foto: Umeå universitet.

9 Onsdag 24 oktober kl Allt du alltid har velat veta om linoljefärg Med linoljefärgstillverkaren Engwall & Claesson, Björn Olsen samt Kalmar läns museums byggnadsantikvarier Richard Edlund och Liselotte Jumme Linoljefärg har använts under flera hundra år och är än idag en färg med många anhängare. Särskilt ofta används linoljefärg på kulturhus. Färg förknippas ofta med kulör, men det handlar också om innehåll, egenskaper, användarvänlighet och om hur länge färgen håller. Länsmuseet vill slå ett slag för den traditionella linoljefärgen som pryder såväl stuga som slott. Under kvällen ges bland annat tips och råd om målning, underhåll och kulörer. Passa på och köp din linolja i vår butik. Webbsänds! Entré: 75 kr med årskort/125 kr utan. Förköp. Drop in i mån av plats. VECKA oktober 1 november Höstlov, ljus på kultur, stormaktstidsvecka På länsmuseet är det alltid full fart och många familjeaktiviteter under höstlovet. Se för detaljerat program med innehåll och tider när lovet närmar sig! Onsdag 31 oktober kl 18 Föräldraförbjuden spökvandring i museets dolda vrår Visste du att det spökar på länsmuseet? Det hävdar i alla fall den barska museivakten som har en plan att skrämma bort besökarna så att hon ska slippa bli störd och kunna dricka sitt kaffe i fred. Vågar du följa med museivakten på en tur i länsmuseets dolda vrår? Enligt vår barnpanel är vandringen lagom läskig och roligt klurig. Du måste vara 7 år för att få följa med! Vandringen är föräldraförbjuden och tar cirka en timme. Max 20 barn per grupp. Om vandringen klockan blir fullbokad, erbjuder vi vandring även kl Pris: 50 kr per barn. Förköp. www. kalmarlansmuseum.se/bokning Drop in i mån av plats.

10 Onsdag 7 november kl 18 Året var 1918 Med Peter Danielsson, historiker I november 1918 är det precis hundra år sedan freden slöts efter första världskriget. Tidigare hade tillvaron i Europa präglats av framtidstro. Men kriget grusade alla förhoppningar och året 1918 dominerades av pessimism och oro inför framtiden. Men kanske det fanns några ljusglimtar ändå? Historiker Peter Danielsson tar oss med hundra år tillbaka i tiden till mellankrigstidens första år och berättar om stora och små händelser som utspelade sig då. Webbsänds! Entré: 75 kr med årskort/125 kr utan. Förköp. bokning Drop in i mån av plats. Exklusivt erbjudande! Föreläsningen är en del av ett samarrangemang med Kalmar kammarmusikförening. Ta del av Peter Danielssons föreläsning den 7 november och avnjut konserten Vid första världskrigets slut med Lövstabruks Kammarsolister (pianokvintett) som framför verk av A Schönberg, R V Williams, M Ravel, F Kreisler och E Elgar i Gröna salen på Kalmar slott onsdagen den 14 november klockan Du köper kombibiljett till både föreläsning och konsert för 200 kronor. Förköp via Peter Danielsson berättar om året Bilden, som är tagen på Algutsrums marknad, är från samma år. Foto: KLM:s arkiv.

11 Söndag 11 november Kronandagen Varför inte fira Far med att besöka Kronandagen på hans dag? Tillsammans tar ni del av ett välfyllt smörgåsbord av exklusiva föreläsningar och aktiviteter för stora och små som på ett eller annat sätt anknyter till Kronan stormaktstidens största och stoltaste regalskepp. Detaljerat program meddelas på när dagen närmar sig. Entré: 75 kr med årskort/125 kr utan. Förköp. bokning Drop in i mån av plats. Onsdag 21 november kl 18 Foto Pierre Rosberg, KLM. Lär dig värdera antika föremål Med Per Fryxell, antikhandlare, Färjestaden, medlem i SKAF, Sveriges konst- och hantikhandlarförening och utställare på Älvsjömässans jurybedömda avdelning Att uppskatta värdet på antikviteter är inte det lättaste. Två snarlika föremål kan betinga helt olika pris. Vad är det då som gör sakerna värdefulla? Vilka principer finns det för värdering? Ja, det kommer Per Fryxell, antikhandlare sedan många år, att berätta under kvällen. Genomgången avslutas med en tipsrunda där du själv får testa dina nyvunna kunskaper på föremål som Per har tagit med sig. Per berättar också om sin väg in i antikbranschen, om farorna med nätauktioner samt om vad som ligger i tiden just nu. Entré: 75 kr med årskort/125 kr utan. Förköp. bokning Drop in i mån av plats.

12 9, 10, 16, 17, 23 och 24 november Lokalteatern på länsmuseet I höst uppmärksammar vi 40-årsjubilerande amatörteatergruppen Lokalteatern på länsmuseet med en berättarkväll, två utställningar och en nyskriven jubileumsföreställning! Föreställningen den 10 november spelas klockan 17.00, övriga föreställningar klockan Det är viktigt att publiken är i tid och på plats när föreställningen startar! Biljetterna kostar 450 kronor per person inklusive en välsmakande buffé med varma och kalla rätter i Restaurang och Kafé Ångkvarnen i samband med föreställningen. Förköp. Varmt välkommen!

13 Onsdag 14 november kl 18 Berättarkväll: 40 år med Lokalteatern Med Stephan Holmström, regissör och skådespelare PREMIÄR Fredag 9 november! För 40 år sen blev jag uppsökt av Lokalteatern som bad mig att göra ett inhopp ett dygn innan premiären av Torgspel förbjudes. Tio år senare började jag regissera dem. Ytterligare tio år senare var jag med och skapade begreppet frossa på olika teman, det vill säga föreställningar på restaurang med mat, musik och förhoppningsvis meningsfull underhållning. Nu har jag ytterligare 20 år senare varit med och gjort en Jubelfrossa av deras 40 år som amatörteatergrupp. Vaffödå? Det berättar jag om den här kvällen. Entré: 75 kr med årskort/125 kr utan. Förköp. bokning Drop in i mån av plats.

14 Onsdag 28 november Debattkväll: Hur skapar vi en levande landsbygd i länet? Under några års tid har länsmuseet regelbundet bjudit in till stadsbyggnadsdebatt. Denna gång blir det istället landsbyggnadsdebatt med fokus på landsbygdsfrågor. Kalmar läns vackra landsbygd lockar boende och turister men är också drabbad av avfolkning och förfall. Just nu kartläggs många av Kalmar läns kulturmiljöer när nya så kallade kulturmiljöprogram tas fram. Om landsbygdens kulturvärden ska bevaras, måste de också användas och utvecklas. Hur kan vi verka för en levande och attraktiv landsbygd? Medverkande och mer information kring temat meddelas senare. Debatten kommer att webbsändas. Fri entré, men förboka din biljett för att säkra din plats. Bokningsavgift: 10 kronor. Drop in i mån av plats. Foto Johan Sandholm.

15 Onsdag 5 december kl 12 & 18 Senaste nytt från Sandby borg Med Helena Victor, arkeolog och projektledare En sommarnatt för 1500 år sedan dräptes invånarna i öländska Sandby borg i en brutal massaker. De döda lämnades utan att begravas och borgen övergavs. Händelsen föll i glömska och århundradena gick. Först 2011 uppdagades tragedin. De arkeologiska undersökningarna sprider nytt ljus över den tragiska händelsen och ger oss värdefulla kunskaper om livet i en öländsk fornborg under järnåldern. Vad vet vi just nu? Helena Victor, arkeolog och projektledare, ger dig senaste nytt om teorierna, forskningen och fynden. Entré: 75 kr med årskort/125 kr utan. Exklusive lunch. Förköp. www. kalmarlansmuseum.se/bokning Drop in i mån av plats. Visning av nya fynd! Foto Daniel Lindskog.

16 HÄNDER I LÄNET! Lördag 1 september kl 10 16, Bötterum Bötterumsmässan Mässan för byggnadsvård, hantverk och trädgård i Bötterum. Fri entré! Fredag 28 september kl 19-24, Eketorps borg Skördenatt på Eketorps borg, Öland Kom och fira skördenatt med sång, gyckel, god mat och mystik! Eldiga uppträdanden med gycklargruppen Trix, skrämmande berättelser i husen och fina skördefesterbjudanden i butiken. Entré: Tisdag 6 november kl 9-16, Oskarshamn Kulturarvsseminarium i Kalmar län Tema: Vad berättar en by? Plats: Forum, Oskarshamn Kulturarvsseminarium om byar och deras betydelse då och nu. Föredrag om bland annat byar i Kalmar län, syskonjordbruk och Stensjö by, länets första kulturreservat. Seminariet är kostnadsfritt, men anmälan krävs. Detaljerat program skickas ut i början av hösten. För mer information, kontakta: Coco Dedering, Länsstyrelsen Kalmar län coco.dedering@lansstyrelsen.se Kulturarvsseminariet arrangeras av Länsstyrelsen i Kalmar län och Kalmar läns museum.

17 HISTORIKER PETER DANIELSSON I HÖST PÅ EN ORT NÄRA DIG! Länsmuseets historiker Peter Danielsson är en uppskattad och flitigt anlitad föreläsare som berättar om historiska händelser, personer och företeelser runtom i vårt avlånga län. Välkommen att lyssna på en ort nära dig! Kontakta respektive arrangör för information om tid och biljetter. 12 september, Södra Vi Södra Vi sockens historia genom tiderna Arrangör: Södra Vi hembygdsförening. Tel , skarstad@hotmail.se 24 oktober kl 14, Fågelfors, församlingshemmet Och land stacks i brand Kalmarkriget i Högsbybygden Arrangör: Fågelfors församling. Tel november, Torslunda, hembygdsgården Den öländska emigrationen Arrangör: Torslunda hembygdsförening. Kontakt: 15 november kl 19, Kalmar aulan på Nisbethska, LNU Jon Engström mångsidig mångsysslare Om tidningen Barometerns mångsidiga grundare. Arrangör: Humanisterna i Kalmar. Kontakt: kalmar@humanisterna.se 19 november kl 19, Högsby, biblioteket Sofia Drake ett karolinskt kvinnoöde Arrangör: Högsby kommunbibliotek. Tel: HÄNDER I LÄNET!

18 29 sep, 27 okt & 24 nov kl 13 Sagoteaterlördagar på länsmuseet! Med gycklaren Maus Markus Jonsson Skjalholt, Kalmar Vilken tur! Gycklaren och sagoberättaren Maus är tillbaka med nya folksagor! Under tre lördagar i höst huserar han under stjärnhimlen i länsmuseets berättarrum. Både stora och små fascineras och förundras av Markus dramatiska förmåga när han, med hjälp av sina dockor, gestaltar de gamla folksagorna i sin sagoteaterföreställning. Efteråt får barn och vuxna gärna titta närmare på dockorna och se vad mer som döljer sig i de magiska koffertarna. Rekommenderad ålder är 3-9 år tillsammans med vuxen, men självklart är alla intresserade välkomna! Nya, spännande sagor! Entré: 30 kronor för både stora och små. Förköp. www. kalmarlansmuseum.se/bokning Drop in i mån av plats. Entréavgiften gäller enbart föreställningen, önskar ni besöka museet tillkommer entréavgift, 100 kr/vuxen. Med årskort alltid fri entré. Barn till och med 19 år fri museientré.

19 7 & 21 sep, 19 okt, 2 & 30 nov HistorieQuiz Vår Quizmästare Göran Modig ställer kluriga, luriga och roliga frågor om vår lokalhistoria, Sveriges historia och förstås om stora händelser genom tiderna, varhelst de kan ha ägt rum. Tävla gärna i lag för att öka chansen att bli quizmästare på museet. Till quizet har du möjlighet att beställa från vår goda kvällsmeny som vi varierar efter årstid och tillgång till de bästa råvaror som trakten har att erbjuda. Maten och fikat som serveras är tillagat och bakat på i huvudsak ekologiska och närproducerade råvaror. Museet har fullständiga rättigheter. Historiequiz: 18:00-20:00. PS. Boka i tid. Quizen blir ofta fullbokade snabbt!!

20 Onsdag 12 december Obs! Kl 19 När det lider mot jul Lilla Kören, Kalmar, under ledning av Monica Strömqvist, bjuder på ett urval av traditionella och modernare julsånger. Kom, slå dig ned, njut och låt julstressen rinna av dig! Fri entré, men förboka din plats. Bokningsavgift 10 kronor. Drop in i mån av plats. Kören på bilden är inte Lilla kören utan Lennart Annemarks kör, verksam i Kalmar på och 1950-talen. Foto Walter Olson.

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11 Grästorps kommun Höstlov 2017 Aktiviteter Vecka 43/44 28/10-5/11 Höstlovsprogrammet finns även på www.grastorp.se Evenemangskalendern har aktiviteter under hela året. LÖRDAG 28 OKTOBER Vi arrangerar en

Läs mer

Välkomna till äldreveckan Högsby Kommun 2011 TILLSAMMANS.

Välkomna till äldreveckan Högsby Kommun 2011 TILLSAMMANS. Välkomna till äldreveckan Högsby Kommun 2011 TILLSAMMANS. Aktiviteterna under äldreveckan Fagerhult Församlingshemmet Fagerhult Gunilla Dahlgren som skrivit b.l.a. Böckerna Om lilla fruntimret. Underhållning

Läs mer

Kultur i Hörby Oktober 2016

Kultur i Hörby Oktober 2016 Kultur i Hörby Oktober 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Guidning i Östra Sallerups 1600-talspark Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson,

Läs mer

Evenemangslista. Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert

Evenemangslista. Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert Evenemangslista Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert Folkrörelsernas arkiv för Värmland firar 60-årsjubileum fredagen den 8 maj 2009 kl 14.00 i Arkivcentrum Värmland,

Läs mer

Foto: Mattias Lindbäck

Foto: Mattias Lindbäck Foto: Mattias Lindbäck PROGRAM HÖSTEN 2015 KONTAKTINFORMATION ÖREBRO LÄNS MUSEUM Besöksadress: Engelbrektsgatan 3 Telefon: 019-602 87 00 Webb: www.olm.se E-post: info@olm.se FRI ENTRÉ @lansmuseum @orebrolansmuseum

Läs mer

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS!

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! TVSPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! HÖSTLOVSPROGRAM 2014! 1 Hej! I din hand håller du ett program med spännande aktiviteter som du kan ta del av under höstlovet. Om det inte

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Willy Bjørnstad Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

Prislista 2015. Gotlands Museum

Prislista 2015. Gotlands Museum Prislista 2015 Gotlands Museum Entréer Fornsalen Studerande och grupp (över 10 pers.) Besökare under 19 år Gotlands Konstmuseum Studerande och grupp (över 10 pers.) Besökare under 19 år Kombibiljett -

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Ändrade öppettider!

VIKTIG INFORMATION Ändrade öppettider! PROGRAM VÅREN 2019 VIKTIG INFORMATION Ändrade öppettider! Från och med 1 januari 2019 har Flygvapenmuseum kvällsöppet på torsdagar. JANUARI-MAJ Måndagar stängt Tisdag-söndag 11:00-17:00 Torsdag kvällsöppet

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

Vi vidgar vyerna. Det är det översättare gör.

Vi vidgar vyerna. Det är det översättare gör. Vi vidgar vyerna Välkomna till SFÖ:s konferens på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg 19-21 april 2013 Vi vidgar vyerna. Det är det översättare gör. Som facköversättare arbetar vi dagligen med att vidga

Läs mer

Mitt i livet, öppen mot. framtiden

Mitt i livet, öppen mot. framtiden Välkommen till Kyrkveckan och mötesplatserna Folkets Hus Galaxen och Stora Tuna kyrka. Kyrkveckan är en del av Svenska kyrkan i Borlänges arbete med att vara en kyrka mitt i livet, öppen mot framtiden.

Läs mer

Gotlands Museum. prislista 2014 ENTRÉER LOKALER RUINER VISNINGAR KALAS BYGGNADSVÅRD ARKEOLOGI VANDRINGAR KONFERENSER FÖRELÄSNINGAR LABB

Gotlands Museum. prislista 2014 ENTRÉER LOKALER RUINER VISNINGAR KALAS BYGGNADSVÅRD ARKEOLOGI VANDRINGAR KONFERENSER FÖRELÄSNINGAR LABB Gotlands Museum prislista 2014 ENTRÉER LOKALER RUINER VISNINGAR KALAS BYGGNADSVÅRD ARKEOLOGI VANDRINGAR KONFERENSER FÖRELÄSNINGAR LABB Entréer Fornsalen Studerande och grupp (över 10 pers.) Besökare under

Läs mer

Program. januari juni 2018

Program. januari juni 2018 Program januari juni 2018 Torsdag 25 januari kl. 14.30 Visning av utställningen Klostret 750 år en historisk tidsresa. Ingen föranmälan. Onsdag 14 februari kl. 19.00 Filmvisning på Klostret Vi visar tre

Läs mer

KULTURFESTIVALEN 2013

KULTURFESTIVALEN 2013 VARMT VÄLKOMNA TILL 22 25/10 2013 MEDBORGARHUSET, VÄNNÄS Kulturfestivalen 2013 har som mål att visa på mångfalden och att lyfta fram de intellektuellt funktionshindrade och övriga funktionshindrade i ett

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2014. Onsdagar alltid öppet till 20.00 HÖST PÅ KALMAR LÄNS MUSEUM 2014 HÖST PÅ

PROGRAM HÖSTEN 2014. Onsdagar alltid öppet till 20.00 HÖST PÅ KALMAR LÄNS MUSEUM 2014 HÖST PÅ HÖST PÅ KALMAR LÄNS MUSEUM 2014 PROGRAM HÖSTEN 2014 Onsdagar alltid öppet till 20.00 HÖST PÅ KALMAR LÄNS MUSEUM 2014 PUBLIKA PROGRAM HÖSTEN 2014 Nu har vi laddat upp inför en ny, härlig höstsäsong på ditt

Läs mer

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se Program Programmet finns också på www.kungsor.se Måndag 28/9 Föredrag om Kalklinbanan av Knut Barr kl. 19.00. Kalklinbanans historia och framtid med skapandet av ett eventuellt industrihistoriskt centrum.

Läs mer

Kulturvecka. Program. i kungariket

Kulturvecka. Program. i kungariket Program Medverkande BENGT CRONEBY Måndag-söndag BILMUSEUM Lördag, söndag CENTRUMKYRKAN Lördag FRIMÄRKSKLUBBEN Tisdag, onsdag, fredag, lördag HEMBYGDSFÖRENINGEN Tisdag, onsdag, torsdag KOLLEKTIVET KUNGSÖR

Läs mer

Kommunbladet november 2015

Kommunbladet november 2015 Kommunbladet november 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 8 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under november månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL PROVA PÅ TENNIS! SKRIV SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2016!

RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL PROVA PÅ TENNIS! SKRIV SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2016! RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL SKRIV SPÖKHISTORIER PROVA PÅ TENNIS! HÖSTLOVSPROGRAM 2016! 1 Öppettider och kontaktuppgifter Kultur & Fritid, Burlövs kommun Kultur i Burlöv, Möllegården kultur 040-625 63

Läs mer

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på:

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på: Höstlov i Motala 1-5 november Se programmet och läs om att som sker under året på: motala.se/ung Bowling Motala Bowlinghall Öppettider Måndag 31/10 13.00-16.00 Tisdag 1/11 13.00-16.00 Onsdag 2/11 13.00-16.00

Läs mer

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Riksfotoutställningen RIFO 2014 9 11 maj på Fotografiska i Stockholm Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Fotografiska En av världens främsta samlingsplatser för fotografi År 2010

Läs mer

Assyriska Föreningen i Södertälje inviger sina lokaler

Assyriska Föreningen i Södertälje inviger sina lokaler Nr 114, oktober 2013 Assyriska Föreningen i Södertälje inviger sina lokaler Assyriska föreningen i Södertälje inbjuder alla till invigningen av nya Assyriska Kulturhuset. Invigningen firas med ett fullspäckat

Läs mer

Enkät muséet 2014 ny. Är du man eller kvinna? Namn Antal % A. Man 29 50,9 B. Kvinna 28 49,1 Total Svarsfrekvens 100% (57/57) Hur gammal är du?

Enkät muséet 2014 ny. Är du man eller kvinna? Namn Antal % A. Man 29 50,9 B. Kvinna 28 49,1 Total Svarsfrekvens 100% (57/57) Hur gammal är du? Enkät muséet 2014 ny Är du man eller kvinna? A. Man 29 50,9 B. Kvinna 28 49,1 Total 57 100 100% (57/57) Hur gammal är du? A. 0-18 0 0 B. 19-34 1 1,8 C. 35-64 25 43,9 D. 65-31 54,4 Total 57 100 100% (57/57)

Läs mer

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Live på bio: Semiramis BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Program Barn & Unga HÖSTEN 2018 Bio på bibblan LOMMA BIBLIOTEK Lördag 15/9 kl. 13.00 Lördag 29/9 kl. 13.00 Lördag 13/10 kl. 13.00 Måndag 29/10 kl. 13.00

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL APRIL 2019 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/4 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.14 Tisdag 2/4 09.30 GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL ÖLAND Start på Ekåsen kl.09.30, sedan hämtar vi upp på Äringen och Frikadellen.

Läs mer

Vårens program på Simrishamns bibliotek 2012

Vårens program på Simrishamns bibliotek 2012 Vårens program på Simrishamns bibliotek 2012 Vårens program 2012 Simrishamns bibliotek informerar Fredagssagan 13/1, 3/2, 2/3, 13/4, kl. 14.00 Följ med till sagans skog där troll, prinsessor, drakar och

Läs mer

Höstlov 2015. Höstlov. Hörby 26 oktober 1 november 2015

Höstlov 2015. Höstlov. Hörby 26 oktober 1 november 2015 Höstlov 2015 Hörby 26 oktober 1 november 2015 Prova på karate med Hörby Karateklubb Kom och prova karate med oss på Älvdalsskolan. 7-12 år tisdag 27/10 och torsdag 29/10 18.00-19.00. 13 år och uppåt tisdag

Läs mer

Program och utställningar januari juli 2016

Program och utställningar januari juli 2016 Program och utställningar januari juli 2016 Ystads Fornminnesförening med trädgårdsgruppen Sub Rosa och Klostret i Ystad samt Charlotte Berlins museum Programverksamhet samt utflykter Torsdagen den 14

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Stadsbiblioteket PROGRAM. Hösten 2015

Stadsbiblioteket PROGRAM. Hösten 2015 Stadsbiblioteket PROGRAM Hösten 2015 ةيبرعلاب تاياكح Sagor på arabiska Välkomna till en mysig sagostund på Mariestads Stadsbibliotek! Tid: Lördagar hela hösten kl.11.00-11.45 Magasinsvisningar Vill du

Läs mer

ARBOGA MEDELTIDSDAGAR 2015

ARBOGA MEDELTIDSDAGAR 2015 ARBOGA MEDELTIDSDAGAR 2015 Lördag 8 augusti 10.30 Samling för det stora Festtåget i Ahllöfsparken. Avgång 10.45 med riddare till häst, ädlingar, präster, borgare och allmoge. Välkommen du också och delta

Läs mer

Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014

Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014 Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014 Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Där är varmt välkommen till oss på Anhörigcenter och vi vill helst att du kommer innan du sliter ut dig

Läs mer

Missa inte utdelningen av Länsförsäkringars Byggnadsvårdspris och utställningen Energismart, -om varsam energieffektivisering.

Missa inte utdelningen av Länsförsäkringars Byggnadsvårdspris och utställningen Energismart, -om varsam energieffektivisering. Årets seminarium ägnas åt Plan- och bygglagen. Kan man förena utveckling, användning och bevarande? Vilka krav ställer lagen på att kulturvärden ska tas tillvara och hur kan lagen användas för att värna

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

PUBLIKA PROGRAM HÖSTEN 2016 KALMAR LÄNS MUSEUM

PUBLIKA PROGRAM HÖSTEN 2016 KALMAR LÄNS MUSEUM PUBLIKA PROGRAM HÖSTEN 2016 KALMAR LÄNS MUSEUM HÄRLIG HÖST PÅ LÄNSMUSEET! Välkommen till ännu en härlig höst på ditt eget länsmuseum! Vi har fyllt terminens onsdagskvällar med en rad olika program. Som

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande.

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande. EVENEMANG VÅREN 2013 På Albert har vi ständigt lite smakfulla och välarrangerade kvällar på gång. Nedan finner ni ett antal av dessa som är planerade för våren 2013. Håll utkik för den kan komma att fyllas

Läs mer

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2 Finjasjöns strand vid Skyrup Nära naturen vid ås & sjö www.matterodsbyalag.se Byabladet 2014 Nr 2 Aktiviteter 2014 12 maj Trivselkväll vid Agdas stuga kl 18,00. Vårstädning av stugan och i trädgården.

Läs mer

PUBLIKA PROGRAM VÅREN 2017 KALMAR LÄNS MUSEUM

PUBLIKA PROGRAM VÅREN 2017 KALMAR LÄNS MUSEUM PUBLIKA PROGRAM VÅREN 2017 KALMAR LÄNS MUSEUM DET VÅRAS PÅ LÄNSMUSEET! Nu är våren här och därmed en rad nya publika program! Som vanligt har vi strävat efter att erbjuda en blandad kompott och vi hoppas

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM Denna handledning är framtagen med förhoppning att ge pedagogiska ingångar till våra tillfälliga utställningar. Handledningen finns tillgänglig på eskilstuna.se/konstmuseet

Läs mer

Program för Studiefrämjandet i Sundsvall

Program för Studiefrämjandet i Sundsvall Program för Studiefrämjandet i Sundsvall Obligatorisk anmälan till Ammi Gyllenquist 060-785 59 11 eller ammi.gyllenquist@studieframjandet.se 27 september Bonde i butik Naturskyddsföreningen visar, tipsar

Läs mer

UKM Riksfestival 2014 Halmstad

UKM Riksfestival 2014 Halmstad UKM Riksfestival 2014 Halmstad Program UKM riksfestival 2014 Halmstad Lördag 14 juni 14.00 16.00 Incheckning på Sturegymnasiet 14.00 16.00 Målning och kostympimp på Nolltrefem 16.00-17.30 Middag på Sturegymnasiet

Läs mer

KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom

KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom UNGA KONSTNÄRER En konstutställning av och med barn och unga från vårens konstkurser

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

Julen 2009. Marsöfiskarens Delikatessbutik. Beställ en laxsida eller en rökt ål till dina speciella kunder eller personal.

Julen 2009. Marsöfiskarens Delikatessbutik. Beställ en laxsida eller en rökt ål till dina speciella kunder eller personal. Julbord 2009 i Jul på Corallen! Beställ en laxsida eller en rökt ål till dina speciella kunder eller personal. Marsöfiskarens Delikatessbutik Julen 2009 Eller varför inte ett presentkort? Julbord Boka

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER -2017 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Internationella danser 09.30-11.30 PRO Haga-Malmaberg Trivselträff

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Program hösten Höstens aktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang.

Program hösten Höstens aktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. Program hösten 2016 Höstens aktiviteter på Falu stadsbibliotek Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. Välkommen in till biblioteken i höst! Kontakt och frågor: Falu stadsbibliotek Östra

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

DETTA HÄNDER PÅ KIVIK 2017

DETTA HÄNDER PÅ KIVIK 2017 K IVIKS turism företag i samverkan DETTA HÄNDER PÅ KIVIK 2017 KIVIKS MUSEUM Lördag 21/1. kl 14.00 på Äppelgården Rädda Hanöbukten! Vi lyssnar på forskare som har ägnat 30 år åt att undersöka hur Östersjön

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 24-28 september 2018 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad Samlat program för äldrekulturveckan 2018 1 Måndagen den 24 september invigs äldrekulturveckan på Vallgården

Läs mer

Bad- och relaxkalender

Bad- och relaxkalender Bad- och relaxkalender Våren 2015 www.storsjobadet.se 063-14 31 79 Januari 5 Familjedag på relaxen 10.00-18.00 Ta med era barn och ungdomar till relaxen för en härlig stund tillsammans, med aufguss, bubbelpooler

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM September 2017 Hej. Ja då var sommaren över för denna gång sägs det, men vi kan ju alltid hoppas på en underbar höst istället.

Läs mer

PROGRAM VÅREN Vila Växa Vandra

PROGRAM VÅREN Vila Växa Vandra PROGRAM VÅREN 2017 Vila Växa Vandra Meditation på kristen grund i Tegnérpaviljongen på Tullinge gård Tisdagar med start den 24 januari kl 19.00 Kom och pröva på meditation som vilar på kristen grund. De

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011

Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011 Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011 Måndag 10 oktober söndag 23 oktober Harrys erbjuder hemlagad Fairtrade kaka med apelsin&mangotäcke samt Fairtrade- och KRAV märkt kaffe. Pris: 85:- Harrys,

Läs mer

Teckenspråkets dag maj 2018

Teckenspråkets dag maj 2018 Teckenspråksforum Teckenspråkets dag 13 15 maj 2018 www.goteborg.se/teckenspraksforum Teckenspråkets dag 13 15 maj 2018 14 maj 1981 var en historisk dag då Sveriges riksdag erkände teckenspråket som dövas

Läs mer

Om detta må ni berätta... Om dåtid, nutid och framtid. Namn. Grupp

Om detta må ni berätta... Om dåtid, nutid och framtid. Namn. Grupp Om detta må ni berätta... Om dåtid, nutid och framtid. Namn Grupp Schema vecka 8 Övergripande tidsplan vecka 8 Måndag - 09.15-14.25 Tisdag 08.00 15.30 Onsdag - 08.30 16.00 Torsdag 09-20 Fredag 09.30-14.00

Läs mer

Sommarlovsprogram Tingsryd 2018

Sommarlovsprogram Tingsryd 2018 Sommarlovsprogram Tingsryd 2018 Gratis aktiviteter och arrangemang för alla barn och ungdomar 6-15 år under sommarlovet i Tingsryds kommun. Sommarlovsprogram 2018 Kultur- och fritidsutskottet och arrangerade

Läs mer

UTSTÄLLNING - Johnny Svedlunds värld

UTSTÄLLNING - Johnny Svedlunds värld UTSTÄLLNING - Aktion T4 Under september och oktober har vi en miniutställning från Forum för Levande Historia om människosynen i Nazityskland under perioden 1933-1945. Fokus är på T4-aktionen som riktades

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

SPÖKVANDRING... TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBBEN ANUJ SHARMA PROVA PÅ TENNIS! SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2015!

SPÖKVANDRING... TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBBEN ANUJ SHARMA PROVA PÅ TENNIS! SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2015! SPÖKVANDRING... TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBBEN ANUJ SHARMA PROVA PÅ TENNIS! SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2015! 1 Hej! Här hittar du en massa kul att göra under höstlovet! Ibland ska man anmäla sig

Läs mer

Start V.34 Mötesplats Råby

Start V.34 Mötesplats Råby Augusti 2018 Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Start V.34 Mötesplats Råby Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås

Läs mer

Äntligen dags för HÖSTLOV! 28 oktober - 3 november. Läslov på biblioteket

Äntligen dags för HÖSTLOV! 28 oktober - 3 november. Läslov på biblioteket Äntligen dags för HÖSTLOV! 28 oktober - 3 november Läslov på biblioteket Måndag 28/10 Elektroniskt musikskapande, kl 13.00-16.00. Ålder från 8 år. Workshop med David Engström. Gör en egen cool låt. Den

Läs mer

Cirkelledarutbildningar hösten 2011

Cirkelledarutbildningar hösten 2011 ARBETARNAS BILDNINGSFÖRBUND Västra Götaland Cirkelledarutbildningar hösten 2011 Välkommen till Cirkelledarutveckling i höst! Temadagarna Skrattet i studiecirkeln motivation och lust att lära Hur hänger

Läs mer

Veckobrev nr 42 (14-20 oktober) 2019

Veckobrev nr 42 (14-20 oktober) 2019 Veckobrev nr 42 (14-20 oktober) 2019 Town mill, Lübeck och, om någon undrar, inte ett spår av Sessan Mia Poppe, skådespelare och Niclas Strand, pianist sjunger och berättar om Nils Poppe Mia Poppe, egentligen

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN HÖSTEN 2014 SAGOSKOJ PÅ LOMMA BIBLIOTEK BIBLIOTEKEN! Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs Följ med Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade värld!

Läs mer

Sommarkurser på Drömlokalen i juni och augusti 2017 (arrangör Drömlokalen.se)

Sommarkurser på Drömlokalen i juni och augusti 2017 (arrangör Drömlokalen.se) Sommarkurser på Drömlokalen i juni och augusti 2017 (arrangör Drömlokalen.se) Temadag Bygg i lera och dreja När: Måndagen den 19 juni klockan 11:00 till 16:00 Konst workshop Prova på alla tekniker När:

Läs mer

Konstens vecka 26 september 5 oktober 2014 Arrangemang i hela länet med konstutställningar och föreläsningar.

Konstens vecka 26 september 5 oktober 2014 Arrangemang i hela länet med konstutställningar och föreläsningar. PROGRAM HÖST 2014 Konstens vecka 26 september 5 oktober 2014 Arrangemang i hela länet med konstutställningar och föreläsningar. Fredag 26 september kl 16, Stjärntorget Invigning av Konstens vecka Tal och

Läs mer

Medlemsblad Höst 2017

Medlemsblad Höst 2017 Medlemsblad Höst 2017 Kära medlem, Nu är sommaren slut och hösten kommer snart. har haft en mycket fin och trevlig sommar med bland annat vår välbesökta sommarfest, korvgrillningar, kognition diskussionstillfälle

Läs mer

Projektfinal 21-27 november 2015

Projektfinal 21-27 november 2015 Projektfinal 21-27 november 2015 Projektet Olika avtryck har genomförts i Arvika, Eda och Årjäng under åren 2013-2015. Arvsfonden har finansierat projektet och de samverkande organisationerna har varit

Läs mer

DEBATTER VERNISSAGER FÖRELÄSNINGAR

DEBATTER VERNISSAGER FÖRELÄSNINGAR DEBATTER VERNISSAGER FÖRELÄSNINGAR PUBLIKA PROGRAM KALMAR LÄNS MUSEUM HÖSTEN 2017 Äntligen höst, säger vi på Kalmar läns museum och välkomnar dig till ännu en höst med ett varierat och fullspäckat onsdagsprogram!

Läs mer

Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011

Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011 Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011 Måndag 10 oktober söndag 23 oktober Harrys erbjuder hemlagad Fairtrade kaka med apelsin&mangotäcke samt Fairtrade- och KRAV märkt kaffe. Pris: 85:- Harrys,

Läs mer

Blomstervandring. Lokal Service. Mat, Kaffe, Boende. Övrigt. Butiker

Blomstervandring. Lokal Service. Mat, Kaffe, Boende. Övrigt. Butiker Blomstervandring En lätt vandring med Lars Lundgren som guide! Efter gemensam färd till Grönfjäll, går vi upp i Grantonsskalet och tittar på fjällets flora. Ta med fika. Söndag 10/7 Samling vid Träffpunkten

Läs mer

Aktiviteter. April-Maj-Juni 2014 VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN. April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo. Onsdag 2 april Kl.13.00-15.00 Tema: Påskpyssel

Aktiviteter. April-Maj-Juni 2014 VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN. April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo. Onsdag 2 april Kl.13.00-15.00 Tema: Påskpyssel VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN Aktiviteter Sätt guldkant på tillvarondin eller någon annans April-Maj-Juni 2014 April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo Se sista sidan för mer som händer VARJE VECKA Onsdag

Läs mer

Vårprogram nr 2, 2007

Vårprogram nr 2, 2007 Vårprogram nr 2, 2007 Vintern, den lilla som blev, försvann lika plötsligt som den kommit och krokus och julrosor stod på kö och slog ut på ett par dagar. Vilken lovande start på våren! I Gillet kommer

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

SYNTOLKAT UTBUD AV TEATER, KONST OCH KULTURARV I VÄSTMANLAND

SYNTOLKAT UTBUD AV TEATER, KONST OCH KULTURARV I VÄSTMANLAND SYNTOLKAT UTBUD AV TEATER, KONST OCH KULTURARV I VÄSTMANLAND Hösten 2019 SNABBÖVERSIKT Hösten 2019 Datum Ort Genre Titel 28 augusti Stadsvandring Syntolkad kulturhistorisk vandring i centrala 11 september

Läs mer

Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014

Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014 Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014 Hej! Tiden går fort. Nu har vi snart lagt höstterminen 2014 med alla dess aktiviteter bakom oss. Men nu ser vi framåt. Vi har ytterligare en aktivitet kvar i

Läs mer

I en hamnstad på 1500-talet

I en hamnstad på 1500-talet I en hamnstad på 1500-talet Med utställningen I en hamnstad på 1500-talet berättas hur det var att leva i en västsvensk hamnstad på medeltiden och hur det går till när arkeologerna tar reda på detta. I

Läs mer

2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM

2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM Moomin CharactersTM 2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM TRÄFFA DJUREXPERTEN Charlotte Hage. FREDDE GRANBERG TOVE JANSSON 100 ÅR BARNTEATER CHARLOTTE HAGE JULIA LINDEN HILL SAGOSTUNDER BOKHÖRNAN RETROVECKA MÅRTEN

Läs mer

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014 Barnen i Härlanda och Örgryte församlingar Våren 2014 Härlanda församling Härlanda församling Härlanda församling Öppen förskola Onsdagar och fredagar kl 10.00-12.00. Terminsstart 15 januari. Lek, sångstund

Läs mer

Midsommar i Matteröd. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se Byabladet 2015 Nr 1

Midsommar i Matteröd. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se Byabladet 2015 Nr 1 www.matterodsbyalag.se Byabladet Aktiviteter : 4 maj kl 18,00. Trivselkväll vid Agdas stuga Tillsammans hjälps vi åt att städa i och runt stugan. Medtag städmaterial, trädgårdsredskap och gärna något att

Läs mer

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 2012-12-17 Dnr Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 Jung och Kvänums förskolor Välkomnar tisdag 22 januari och torsdag 24 januari 09.00 11. 30 och 14.00 16.30. Guider finns som tar hand

Läs mer

MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI Malmabergs Mötesplats. Släggargatan Västerås Telefon:

MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI Malmabergs Mötesplats. Släggargatan Västerås Telefon: MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI 2016 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 Västerås Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Ipad, dator, mobil 13.30-15.30 Tisdagar Balansgrupp

Läs mer

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16.

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. s SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015 För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. Hej alla leksugna barn! Nu är det ÄNTLIGEN SOMMAR snart! Skolan är slut för denna gång och vi på kommer

Läs mer

Kulturcenter Oxbackens mötesplats

Kulturcenter Oxbackens mötesplats MÅNADSPROGRAM Juni 2017 Välkommen till våra aktiviteter i juni! Mot Tanzania Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, 724 61 Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon 021-390190,

Läs mer

Cirkelförklaringar Höst 2018

Cirkelförklaringar Höst 2018 Cirkelförklaringar Höst 2018 T räffpunkterna är öppna för alla som bor på Tre Stiftelser. Här erbjuds du gemenskap och olika aktiviteter. Du har möjlighet att lära känna andra, träffas kring gemensamma

Läs mer

NyhetsBrevnr 2 2013. Tinnitus - en dold folksjukdom

NyhetsBrevnr 2 2013. Tinnitus - en dold folksjukdom Vintern är på väg över mot vår, solen kikar fram bakom molnen och påsken står för dörren. På ABF är verksamheten i full gång. Här kan du läsa om några av våra nyheter. Håll även utkik efter intressant,

Läs mer

Program. Bellevuegårdsbiblioteket

Program. Bellevuegårdsbiblioteket Program Bellevuegårds Hösten 2014 Vi gör mer än lånar ut böcker! Biblioteken är viktiga för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Det slår

Läs mer

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad Februari - mars 2015 Skarpnäcks Kulturhus Programblad Sportlov vecka 9 21 februari Konsert - Trumma kl. 13.00 (c:a 30 min) Mikael och Niclas förvandlar vattenkannor, krukor och rör till ett trumset och

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2018. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Fritidsaktiviteter. September-November 2017

Fritidsaktiviteter. September-November 2017 Fritidsaktiviteter September-November 2017 Brohaga Gränsgatan Nitvägen Jakobsväg Frostagatan Potatisvägen Hagadal Snälltågsvägen Södra Kaserngatan Rekonditioneringen Mobila stödet Fasta aktiviteter helgfria

Läs mer