Installations- och användarmanual

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Installations- och användarmanual"

Transkript

1 Installations- och användarmanual MAS-relämodul MRM _01

2 2(20)

3 Innehåll 1. RIKTLINJER FÖR INSTALLATION OCH SÄKERHET Kapslingsklassning Elektromagnetisk störning EX-tillämpningar och driftsförhållanden Garanti PRODUKTBESKRIVNING Allmänt Tekniska data Allmänt Utgångar Kommunikation Användningsområde för MRM MAS som ersättning för CAS Språkoberoende MAS-funktioner PLC-kommunikation Funktionsbeskrivning Reläets funktion Lysdioder Kommunikationslarm Grundläggande drift INSTALLATION Anslutning Mått och montering Elektrisk anslutning av MRM Inställningar Ställa in MAS-basenheten på att fungera tillsammans med MRM DIP-switchar med två lägen Ändra reläets funktion (slutande/brytande) Ställa in adress på MRM SNABBGUIDE FÖR CAS-ERSÄTTNING Installation Funktionsöversikt (20)

4 4(20)

5 1. Riktlinjer för installation och säkerhet Elarbete får bara utföras av en kvalificerad elektriker och i enlighet med de lokala föreskrifterna. Under installation måste all utrustning vara bortkopplad från elnätet utan möjlighet att bli strömförande. Plintar för reläutgångar (plintar: 1 4 och 7 10) kan anslutas till nätspänning upp till 250 V. 1.1 Kapslingsklassning Kapslingsklassningen för MRM 01 är 20, dvs. den är inte skyddad mot vatten. 1.2 Elektromagnetisk störning När man installerar elektroniska mät- och kontrollsystem är det viktigt att kablaget är specificerat och draget för att minska störningar från elektriska och magnetiska fält. Det finns många möjliga störningskällor, t.ex. reläspolar, magnetventiler, omkopplare, frekvensomvandlare, jordströmmar och statiska urladdningar. Störningskänsligheten beror också på den elektriska omgivningen som t.ex. kabellängd, skärmning och användandet av störningsborttagning. Risken för störning kan minskas med god planering. 1.3 EX-tillämpningar och driftsförhållanden MRM 01 får inte installeras i en explosions- eller brandfarlig miljö. Omgivningstemperaturen ska ligga mellan 20 C och +60 C. Den relativa luftfuktigheten får vara högst 85 %. 1.4 Garanti Flygt åtar sig att avhjälpa fel på produkter som sålts av Flygt under förutsättning att: felet orsakats av brister i fråga om konstruktion, material eller tillverkning felet rapporterats till Flygt eller dess representant under garantitiden produkten har använts under de betingelser som beskrivs i installationsmanualen och i de tillämpningar för vilka produkten är avsedd övervakningsutrustning som hör till pumpen har varit korrekt ansluten alla service- och reparationsarbeten utförts av en verkstad som godkänts av Flygt. Garantin gäller således inte för fel som orsakats av bristfälligt underhåll, olämplig installation, felaktigt utförd reparation eller normalt slitage. Flygt åtar sig inget ansvar för skador på person eller utrustning eller för ekonomiska förluster utöver vad som anges ovan. Tillverkaren förbehåller sig rätten att utan föregående meddelande ändra prestanda, specifikationer eller konstruktion. 5(20)

6 2. Produktbeskrivning 2.1 Allmänt MRM 01 (MAS-relämodul) är en tillvalsmodul till övervakningssystemet MAS 711. En eller flera relämoduler (högst åtta) kan anslutas till MAS 711-basenheten via RS-485 Modbus. MAS kan då skicka enskilda larm på de separata övervakningskanalerna (A- och/eller B-larm) till reläer och lysdioder på relämodulen/-modulerna. Pumpens sensorer ansluts till MAS-basenheten, och det är MAS-basenheten som övervakar pumpen och upptäcker fel. De enskilda larmen överförs till lysdioderna och reläerna på MRM 01. Vilket larm som utlöser vilket relä på vilken modul konfigureras via MAS-webbverktyget. Här konfigureras även sensorer, larmgränser och andra parametrar. Om inga inställningar görs är MAS och en MRM 01 förkonfigurerade för att ersätta CAS, se avsnitt 4, Snabbguide för CAS-ersättning. Figur 1: MRM Tekniska data 6(20)

7 2.2.1 Allmänt Strömförsörjning 24 V AC/DC +/ 10 %, (45 65 Hz) Strömbortfall 50 ms utan funktionsstörningar Strömförbrukning 24 V DC: max 3 VA 24 V AC, max 6 VA Omgivningstemperatur 20 C till +60 C Luftfuktighet (icke-kondenserande) RF 85 % Kapslingsklassning IP20 Yttermått, mm (B H D) Godkännanden CE Montering DIN-skena Utgångar Fyra reläer 5 A/250 V AC-reläer med guldpläterade kontakter, normalt öppna. Konfigurerbara aktiva öppna eller slutna (DIP-switch på MRM 01). Reläerna har valts ut för att passa både lågströms-/lågspänningsingångar (PLC), men även V AC med olika laster. Men eftersom kontakterna endast är guldpläterade försvinner pläteringen relativt snabbt om kontakterna ansluts till en induktiv last, och efter det är de inte längre lämpade för lågströmstillämpningar Kommunikation Lokal RS-485/Modbus För kommunikation med MAS 711-basenheten. MASbasenheten är huvudenhet. 2.3 Användningsområde för MRM MAS som ersättning för CAS MAS-basenheten kompletterad med MRM 01 möjliggör separata indikerings- och reläutgångar för varje övervakningskanal på samma sätt som med CAS. MAS blir då helt kompatibel som CAS-ersättning. I avsnitt 4, Snabbguide för CAS-ersättning, beskrivs hur du gör en strikt CAS-ersättning med hjälp av en MAS-basenhet och en MRM Språkoberoende MAS-funktioner En språkoberoende övervakningslösning för stora pumpar får man genom att använda en MAS-basenhet och låta två (eller fler) MRM 01-moduler ersätta manöverpanelen och dess textdisplay. Lysdioderna på relämodulerna gör det möjligt att skilja mellan olika larmkanaler, och övervakningsreläerna kan exempelvis anslutas till manöverpanelens lampor. Detta konfigureras enkelt via MAS-webbverktyget. 7(20)

8 2.3.3 PLC-kommunikation Det är möjligt att använda ett antal MRM 01 som alternativ till seriell kommunikation (Modbus) mellan MAS och en PLC. Upp till åtta relämoduler (32 reläer) kan ställas in för att överföra larm. Detta konfigureras enkelt via MAS-webbverktyget. 2.4 Funktionsbeskrivning Reläets funktion Reläerna aktiveras enligt samma princip som larmreläerna på MAS-basenheten, med den skillnaden att varje relä är kopplat till en specifik kanal. Reläets status (Aktiv eller Inaktiv) beror på motsvarande kanals status, under gränsen (ok) eller över gränsen (fel). Det beror också på vilket Återställningsalternativ som har valts (Automatisk eller Manuell) för kanalen och om larmet har kvitterats eller ej. Kanalen är inställd på Automatisk återställning o Reläet aktiveras om kanalen är felaktig (över gränsen) o Reläet inaktiveras om kanalen blir ok igen (under gränsen) Kanalen är inställd på Manuell återställning o Reläet aktiveras om kanalen är felaktig (över gränsen) eller kanalen blir ok igen men har inte kvitterats o Reläet inaktiveras om kanalen blir ok igen (under gränsen) och har kvitterats efter att den blev ok Lysdioder Reläets lysdioder Det finns fyra lysdioder som indikerar status för en enskild kanal. Lysdioderna tänds/blinkar när motsvarande relä aktiveras. När larmet kvitteras övergår blinkandet till fast sken. Strömindikering Fast sken när strömmen är på och kommunikation med MAS-basenheten har upprättats. Blinkande om ingen kommunikation har upprättats eller om ett kommunikationsfel har upptäckts. Kommunikationsindikeringar Två kommunikationsindikeringar (TD och RD) anger när Modbus-kommunikation med MAS-basenheten pågår Kommunikationslarm Ett kommunikationslarm kan aktiveras för att övervaka kommunikationen mellan MASbasenheten och anslutna MRM 01-moduler. Om larmet aktiveras och kommunikationen med en ansluten och aktiverad modul inte fungerar avges ett B-larm i MAS-basenheten. 8(20)

9 2.4.4 Grundläggande drift I det här avsnittet beskrivs grundläggande drift och funktioner hos en MRM 01 som är ansluten till en MAS-basenhet med fabriksinställningar. (Fyra kanaler aktiverade, A-larm överfört till fyra relän på MRM 01 med adressen inställd på 1. Alla larm har Manuell återställning inställd.) Larmet blir aktivt. A-larmreläet på MAS-basenheten aktiveras. Go -reläet (pumpförregling) på MAS-basenheten frigörs (= pumpen stannar). Motsvarande relä och lysdiod på MRM 01 aktiveras. Larmet måste återställas manuellt med hjälp av den externa återställningsingången på plint eller via funktionen Kvittera i MAS-webbverktyget. Se MAS 711 Installationsoch användarmanual. 9(20)

10 3. Installation I det här avsnittet beskrivs hur du ansluter och ställer in MRM 01. Information om hur du installerar MAS-basenheten finns i MAS 711 Installations- och användarmanual. Obs! Om MRM 01 ska användas tillsammans med en MAS-basenhet som en strikt CASersättning och inga andra funktioner behövs går du direkt till avsnitt 4, Snabbguide för CASersättning. Obs! MAS-relämodulen (MRM 01) fungerar endast tillsammans med en MAS 711-basenhet och programversion 2.23 (firmware, webbsidor) eller senare. Om det finns en tidigare programversion på basenheten bör du kontakta Flygt för att få en programuppgradering. 3.1 Anslutning I det här avsnittet beskrivs hur du ansluter MRM 01. Information om hur du ansluter sensorerna till MAS-basenheten finns i MAS 711 Installations- och användarmanual Mått och montering Montera MRM 01 på en 35 mm symmetrisk DIN-skena. Figur 2: Mått och montering. 10(20)

11 3.1.2 Elektrisk anslutning av MRM 01 Anslut MRM 01 enligt nedanstående kopplingsschema. Figur 3: Elektrisk anslutning. Obs! Om MRM 01 ansluts till samma AC-strömkälla som MAS-basenheten måste du kontrollera att kablarnas polaritet är densamma, dvs (+) och 26 6 (jord) 11(20)

12 3.2 Inställningar Obs! MAS och MRM 01 är vid leverans förinställda på att fungera som ersättning för CAS. Om installationen ska användas för detta behöver du inte göra några fler inställningar. Följ bara instruktionerna i avsnitt 4, Snabbguide för CAS-ersättning. Om MRM 01 ska användas för annat än som CAS-ersättning måste du gå till MAS-webbverktyget och göra vissa inställningar. Följande inställningar kan göras: Ansluta fler än en MRM 01 till en MAS-basenhet (högst åtta). Aktivera kommunikationslarmet för att övervaka kommunikationen mellan MAS-basenheten och MRM 01. Välja vilken kanal och vilken typ av larm som ska överföras till vilket relä på vilken modul. Obs! MRM 01 används alltid tillsammans med MAS-basenheten, vilket gör att alla MASfunktioner är tillgängliga, inte bara funktioner som är kopplade till MRM 01. Med bara några få ytterligare inställningar (datum, tid etc.) i MAS-webbverktyget kan du få ut mycket mer av systemet jämfört med CAS, t.ex. trenddata och felsökningsfunktioner ( svarta lådan ) etc. Vi rekommenderar även att du använder strömmätning (eller åtminstone ansluter RUN-ingången) för att registrera körtid och antal starter i MAS-basenheten. En beskrivning av MAS-funktionerna och hur du aktiverar dem finns i MAS 711 Installations- och användarmanual Ställa in MAS-basenheten på att fungera tillsammans med MRM 01 Ansluta till webbverktyget För att göra MRM 01-inställningarna i webbverktyget måste du ansluta en dator till MASbasenheten och öppna webbverktyget via en vanlig webbläsare. Information om hur du gör detta finns i MAS 711 Installations- och användarmanual, avsnitt 7. Aktivera kommunikation mellan MAS och MRM 01 För att kommunikationen mellan MAS-basenheten och MRM 01 (en eller flera) ska fungera måste den vara aktiv (standardinställning). Kommunikationen aktiveras/inaktiveras på sidan: Inställningar Allmän konfiguration RS-485/Modbus, se Figur 4. Ställa in kommunikationslarmet Ett kommunikationslarm kan aktiveras för att övervaka kommunikationen mellan MAS-basenheten och anslutna MRM 01-moduler. Om larmet aktiveras och kommunikationen med en ansluten och aktiverad modul inte fungerar avges ett B-larm i MAS-basenheten. Kommunikationslarmet aktiveras på sidan: Inställningar Allmän konfiguration RS-485/Modbus och är som standard inställt på Av, se Figur 4. 12(20)

13 Obs! För att ändringarna ska börja gälla måste du trycka på knappen Uppdatera på webbsidan. Figur 4: MAS-webbverktyget, sidan: Inställningar Allmän konfiguration RS-485/Modbus. Aktivera och konfigurera relämodulerna Du aktiverar och konfigurerar relämodulerna på sidan: Inställningar Allmän konfiguration Relämoduler, MRM 01, se Figur 5 Aktivera modulen genom att markera rutan Aktivera. Välj vilka övervakningskanaler i MAS som ska kopplas ihop med vart och ett av de fyra reläerna på modulen. Välj Åtgärdsprioritet för varje relä, dvs. om reläet ifråga ska skicka ett A-larm eller ett B-larm på den angivna övervakningskanalen. Gör dessa inställningar för alla anslutna moduler. 13(20)

14 Obs! För att ändringarna ska börja gälla måste du trycka på knappen Uppdatera på webbsidan. Figur 5: MAS-webbverktyget, sidan: Inställningar Allmän konfiguration Relämoduler, MRM 01 Obs! Om du använder fler än en MRM 01 tillsammans med en MAS-basenhet är det viktigt att hålla reda på adresserna. Kontrollera att de anslutna modulerna har rätt adresser. Den förvalda adressen för alla MRM 01-moduler är 1. De inställningar som görs för Relämodul 1 i webbverktyget gäller modulen med adress 1, och de inställningar som görs för Relämodul 2 gäller modulen med adress 2 och så vidare DIP-switchar med två lägen Det finns totalt åtta tvåläges DIP-switchar på kretskortet. Du kommer åt dessa genom att öppna relämodulens front med en liten skruvmejsel. Använd ett litet, spetsigt föremål för att ställa DIP-switcharna i önskat läge. 14(20)

15 1 Switch 1 4: Reläets funktion (slutande/brytande) 2 Switch 5 8: Moduladressering 3 Öppningar för att ta bort fronten och komma åt DIP-switcharna Ändra reläets funktion (slutande/brytande) Använd de fyra DIP-switcharna längst till vänster för att ställa in de fyra reläernas slutnings- /brytningsfunktion, dvs. om reläerna ska öppnas eller stängas vid larm. Som standard är alla reläer inställda på att vara öppna när inget larm finns (av) och stängas när ett larm avges på motsvarande kanal Ställa in adress på MRM 01 Använd de fyra DIP-switcharna längst till höger (5 8) för att ange adressen på en MRM 01. Adresseringen görs binärt med switch 8 som LSB och switch 5 som MSB. Se Figur 6. Du kommer åt DIP-switcharna genom att öppna fronten med en liten skruvmejsel. Använd ett litet, spetsigt föremål för att ställa DIP-switcharna i det läge som motsvarar önskad adress. Den förvalda adressen är 1. Figur 6: Moduladressering. 15(20)

16 4. Snabbguide för CAS-ersättning MAS-basenheten kompletterad med MRM 01 möjliggör separata indikerings- och reläutgångar för varje övervakningskanal på samma sätt som med CAS. MAS blir då helt kompatibel som CAS-ersättning. MAS-basenheten och MRM 01 levereras med fabriksinställningar som underlättar CASersättning och minimerar antalet manuella inställningar. I det här avsnittet beskrivs hur du installerar och ställer in MRM 01 tillsammans med en MAS-basenhet så att de fungerar som en strikt CAS-ersättning. Obs! Instruktionerna i det här avsnittet gäller under följande förhållanden: Både MRM 01 och MAS-basenheten har kvar fabriksinställningarna. Om så inte är fallet måste fler inställningar göras. Se ytterligare instruktioner i detta dokument och i MAS 711 Installations- och användarmanual. MAS 711-basenheten har programversion 2.23 (firmware, webbsidor) eller senare. Om det finns en tidigare programversion på basenheten bör du kontakta Flygt för att få en programuppgradering. 16(20)

17 4.1 Installation 1. Läs avsnitt 1, Riktlinjer för installation och säkerhet. 2. Montera MRM 01 i enlighet med avsnitt 3.1.1, Mått och montering. 3. Montera MAS-basenheten i enlighet med MAS 711 Installations- och användarmanual, avsnitt Anslut CAS-ingångarna och -utgångarna till MAS-basenheten och/eller MRM 01 i enlighet med Figur 7 och Tabell 1 nedan. 5. Anslut Modbus-kommunikationen mellan MAS-basenheten och MRM 01 i enlighet med figur Figur 7 och Tabell 2 nedan. 6. Anslut MAS-basenheten och MRM 01 till elnätet i enlighet med figur Figur 7 och Tabell 1. Figur 7: Figuren visar hur du ansluter CAS-ingångarna och -utgångarna till MAS-basenheten och/eller till MRM 01. Obs! Om MRM 01 ansluts till samma AC-strömkälla som MAS-basenheten måste du kontrollera att kablarnas polaritet är densamma, dvs (+) och 26 6 (jord) 17(20)

18 Tabell 1: Tabellen visar hur plintarna på CAS-enheten motsvarar plintarna på MAS och MRM 01. CAS MAS-basenhet/MRM 01 Beskrivning Plint Beskrivning Plint CAS A: Vätskenivågivare 17 MAS: Läckage statorhus MAS: 13 (statorhus) 18 MAS: 14 CAS B: Oljeflödes- eller 19 MAS: Läckage MAS: 15 vätskenivågivare 20 kopplingslåda MAS: 14 Återställ 22 MAS: MAS: Extern/fjärråterställning MAS: 23 RUN (används endast tillsammans 24 MAS: RUN-ingång MAS: 24 med oljeflödesgivare) 25 MAS: 23 CAS C: Lindning 26 MAS: Överv. MAS: 1 överhettningsskydd 27 statortemperatur MAS: 2 Pt-100-givare 28 MAS: Temp. huvudlager MAS: 8 29 MAS: 4 Möjlighet att avläsa Pt MAS: Konfigurerbar MAS: 20 temperaturvärde ma-utgång MAS: 21 CAS A: Utgång för fjärrindikering 1 MRM: Utgångsrelä 1, MRM: 3 24 V/max 2 VA 2 5 A/250 V AC MRM: 4 CAS B: Utgång för fjärrindikering 3 MRM: Utgångsrelä 2, MRM: 1 24 V/max 2 VA 2 5 A/250 V AC MRM: 2 CAS C: Utgång för fjärrindikering 4 MRM: Utgångsrelä 3, MRM: 9 24 V/max 2 VA 5 5 A/250 V AC MRM: 10 CAS D: Utgång för fjärrindikering 6 MRM: Utgångsrelä 4, MRM: 7 24 V/max 2 VA 7 5 A/250 V AC MRM: 8 CAS : Utgång för fjärrindikering 8 MAS: A-larmsrelä, MAS: V/max 2 VA 9 5 A/250 V AC MAS: 32 Förreglingskontakt, 11 MAS: Go -relä (pumpförregling), MAS: 27 max 240 V/4 A 12 5 A/250 V AC MAS: V AC-matning 14 MAS/MRM: Matning MAS: 25/MRM: 5 16 MAS: 26/MRM: 6 Tabell 2: Tabellen visar hur Modbus-kommunikationen mellan MAS-basenheten och MRM 01 ska anslutas. MAS-basenhet MRM 01 Beskrivning Plint Beskrivning Plint Lokal, RS-485 (A) (Modbus-master) 37 Modbus/RS-485 (A) 12 Lokal, RS-485 (B) (Modbus-master) 38 Modbus/RS-485 (B) 11 18(20)

19 4.2 Funktionsöversikt Om MRM 01 och MAS-basenheten används som CAS-ersättning har de följande funktioner: Reläutgångar och lysdiodsindikationer för fyra övervakningskanaler. MRM 01 CAS Beskrivning Larm R1 A Läckage, statorhus Läckage R2 B Läckage, kopplingslåda Läckage R3 C Temp., stator fas 1 3 Mycket hög temp. R4 D Temp., huvudlager Mycket hög temp. (100 C) En 0 20 ma-utgång (motsvarande C) som är proportionell mot den temperatur som mäts upp via kanal D (huvudlager Pt-100-givare). Larmgränsen är inställd på 100 C. Detta värde kan ändras via MAS-webbverktyget eller operatörspanelen. Se MAS 711 Installations- och användarmanual. CAS möjliggjorde trekabelsanslutning av Pt-100-givare för att kompensera för extra motstånd på grund av långa kablar. För att få samma kompensation med MAS måste du ange ett kompensationsvärde för den inbyggda programvarufunktionen via webbverktyget eller operatörspanelen. Se MAS 711 Installations- och användarmanual. Ett Go -relä och en lysdiod på MAS-basenheten som indikerar pumpstopp. En maskinvaruingång för larmåterställning. Ytterligare information om MRM 01:s funktioner samt om hur man använder ytterligare funktioner i MAS-basenheten finns i andra avsnitt i detta dokument och i MAS 711 Installations- och användarmanual. 19(20)

20

MAS 711 Övervakningssystem. Teknisk specifikation

MAS 711 Övervakningssystem. Teknisk specifikation MAS 711 Övervakningssystem Teknisk specifikation Innehållsförteckning Innehållsförteckning Teknisk specifikation MAS 711...2 Allmän information...2 MAS har följande funktioner:... 2 MAS 711 tillgängliga

Läs mer

Installation och drift MAS 711

Installation och drift MAS 711 Installation och drift MAS 711 Installation och drift MAS 711 Översikt Innehållsförteckning Detta dokument behandlar följande ämnen: Ämne Förord...5 Allmän säkerhetsinformation...6 Omgivning...7 Hälsa

Läs mer

Övervakningssystem EKO-MKE/SKE

Övervakningssystem EKO-MKE/SKE Övervakningssystem EKO-MKE/SKE Beskrivning generellt Styr- och övervakningssystem EKO-MKE/SKE är avsett att användas för automatisk övervakning och funktionskontroll av brand-/brandgasspjäll, brandgasspjäll

Läs mer

UV-SwingControl Övervakningssystem för UV-TurboSwing filter

UV-SwingControl Övervakningssystem för UV-TurboSwing filter UV-SwingControl Övervakningssystem för UV-TurboSwing filter UV-SwingControl övervakar funktionen på UV-TurboSwing filter. Status på UV-ljus och TurboSwing filter övervakas kontinuerligt och visas med indikering

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 KONFIGURERBAR 947422-000 -A0

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 KONFIGURERBAR 947422-000 -A0 ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 KONFIGURERBAR 947422-000 -A0 Innehållsförteckning 1 Introduktion 3 2 Omfattning 3 3 Teknisk specifikation 4 4 Kort beskrivning av systemet 5 4.1 Mottagare 5 4.2 Sändare 5 5 Beskrivning

Läs mer

Installations och idriftagnings manual Avskiljarlarm. Separix ll

Installations och idriftagnings manual Avskiljarlarm. Separix ll Installations och idriftagnings manual Avskiljarlarm Separix ll 1. Presentation 2. Installation 3. Inkoppling 4. Kalibrering / Inställningar 5. Funktion 6. Underhåll / Kontroll 7. Tekniska data 8. Certifikat

Läs mer

Trådlöst övervakningssystem EKO-TME/TSE

Trådlöst övervakningssystem EKO-TME/TSE Trådlöst övervakningssystem EKO-TME/TSE Trådlöst styr- och övervakningssystem Det trådlösa Styr- och övervakningssystemet EKO-TME/TSE används för automatisk övervakning och funktionskontroll av olika brandspjäll

Läs mer

ATU. Användarmanual. Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4. Version 2014.58-003

ATU. Användarmanual. Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4. Version 2014.58-003 ATU Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4 Användarmanual Version 2014.58-003 Läs igenom hela användarhandledningen innan produkten används! Viktigt :ATU använder radiosignaler för att kommunicera och är

Läs mer

Bevent Rasch RCTC. - Brand Övervakningssystem Programversion 1.25

Bevent Rasch RCTC. - Brand Övervakningssystem Programversion 1.25 Bevent Rasch - Brand Övervakningssystem - RCTC 2017-05-17 Programversion 1.25 Centralenhet RCTC Central för anslutning av spjällmoduler RCTU Med expansionsenheter kan upp till 236 spjäll hanteras Inbyggt

Läs mer

Installationanvisning, apparatlåda för rökfunktion med spjällmotionering TBLZ-2-48-2 GOLD/COMPACT

Installationanvisning, apparatlåda för rökfunktion med spjällmotionering TBLZ-2-48-2 GOLD/COMPACT Installationanvisning, apparatlåda för rökfunktion med spjällmotionering TBLZ-2-48-2 GOLD/COMPACT 1. Allmänt Apparatlådan för rökfunktion med spjällmotionering består av en kontrollenhet för rök,en logikenhet

Läs mer

Bruksanvisning Operatörspanel ER-ipx12

Bruksanvisning Operatörspanel ER-ipx12 Bruksanvisning Operatörspanel ER-ipx12 Elektro Relä AB Sördalavägen 22 SE-141 60 Huddinge Telefon +46 (0)8-774 88 00 Telefax +46 (0)8-774 88 14 E-post: info@elektro-rela.se www.erab.com Obs! Operatörspanelen

Läs mer

Övervakningssystem EKO-KE16

Övervakningssystem EKO-KE16 ssystem Beskrivning Styr- och övervakningssystem är avsett att användas för automatisk övervakning och funktionskontroll av upp till 16 (två spjäll/grupp) brand-/ brandgasspjäll, brandgasspjäll eller tryckavlastningsspjäll

Läs mer

088U0240 / 088U0245. Instruktion för huvudstyrenheten CF-MC

088U0240 / 088U0245. Instruktion för huvudstyrenheten CF-MC 088U0240 / 088U0245 SE Instruktion för huvudstyrenheten CF-MC 2 Danfoss Heating Solutions VIUHK707 Danfoss 2010/09 Index 1. Introduktion..................................................................

Läs mer

EC Vent Installationsinstruktion

EC Vent Installationsinstruktion -SE 15-03-2011V.A-002 Innehåll 1 Försäkran om överensstämmelse... 1 2 Varning... 2 3 Produktbeskrivning... 3 3.1 Allmänt... 3 3.1.1 Beskrivning av rumsenhet... 3 3.1.2 Beskrivning av huvudenhet... 3 3.2

Läs mer

Digitala Kopplingsur DATA Micro+ DATA MICRO 2+

Digitala Kopplingsur DATA Micro+ DATA MICRO 2+ DATA MICRO+ Programmeringsexempel hittar du längst bak i denna manual (fr sid 5) Instruktioner Beskrivning DATA MICRO+ är ett kopplingsur utvecklat för att kontrollera vilken elektrisk installation som

Läs mer

TERMOMAT. Solvärmeautomatik TM 5 G5 MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

TERMOMAT. Solvärmeautomatik TM 5 G5 MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING TERMOMAT Solvärmeautomatik TM 5 G5 2005.09 MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Termomat 5 är en elektronisk differenstemperaturregulator avsedd för styrning av cirkulationspump i solvärmeanläggningar. Den har

Läs mer

Iso DIN Användarmanual 1 kanals jordfelsövervakning

Iso DIN Användarmanual 1 kanals jordfelsövervakning Sida 1 av 5 2017 03 02 Användarmanual Iso DIN Iso DIN Användarmanual 1 kanals jordfelsövervakning Megacon AB Ranhammarsvägen 20 168 67 Bromma Tel: 08 402 42 50 sales@megacon.se www.megacon.se eee VARNING!

Läs mer

Bevent Rasch RCTC. - Brand Övervakningssystem

Bevent Rasch RCTC. - Brand Övervakningssystem Bevent Rasch - Brand Övervakningssystem - RCTC 2014-10-20 Centralenhet RCTC Central för anslutning av spjällmoduler RCTU Med expansionsenheter kan upp till 236 spjäll hanteras Inbyggt ur med ställbar funktionstest

Läs mer

Funktionsguide GOLD version E/F, Förvärmning

Funktionsguide GOLD version E/F, Förvärmning SE.PREHEAT.10 Funktionsguide OLD version E/F, Förvärmning 1. Allmänt enom att förvärma uteluften kan man, vid kall utetemperatur och hög luftfuktighet, undvika utfällning av fukt i aggregatets uteluftsfilter.

Läs mer

Installationsmanual Multiläsare 2000 användare 12V DC Revidering 1.00

Installationsmanual Multiläsare 2000 användare 12V DC Revidering 1.00 ML 1540 Installationsmanual Multiläsare 2000 användare 12V DC Revidering 00 Innehåll Översikt... 3 Produktbeskrivning... 3 Utmärkande egenskaper... 3 Användning... 3 Larmfunktion... 4 Återställning larm...

Läs mer

Instruktion handterminal fläktmotorstyrning, TBLZ-1-75 SILVER C

Instruktion handterminal fläktmotorstyrning, TBLZ-1-75 SILVER C Instruktion handterminal fläktmotorstyrning, TBLZ-1-75 SILVER C 1. Allmänt Handterminal används för att ställa in motorparametrar till SILVER C. 2. Montering Handterminal kan hängas i det medföljande väggbeslaget,

Läs mer

Funktionsguide GOLD version E/F, Förvärmning

Funktionsguide GOLD version E/F, Förvärmning Funktionsguide OLD version E/F, Förvärmning 1. Allmänt enom att förvärma uteluften kan man, vid kall utetemperatur och hög luftfuktighet, undvika utfällning av fukt i aggregatets uteluftsfilter. Förvärmning

Läs mer

WaterFuse - Utrustning

WaterFuse - Utrustning WaterFuse - Utrustning Användarmanual & Monteringsanvisning 1(12) Tack för att du har valt att köpa en automatisk vattenavstängare, WaterFuse. Vi hoppas att WaterFuse kommer uppfylla dina förväntningar

Läs mer

STYRCENTRAL FÖR 2-LEDARSMÖRJSYSTEM CC1 Alpha Art.nr. 906674 BRUKSANVISNING

STYRCENTRAL FÖR 2-LEDARSMÖRJSYSTEM CC1 Alpha Art.nr. 906674 BRUKSANVISNING I2843-S-06.04 STYRCENTRAL FÖR 2-LEDARSMÖRJSYSTEM CC1 Alpha Art.nr. 906674 BRUKSANVISNING INNEHÅLL 1. BESKRIVNING sid. 2 2. DATA sid. 2 3. HANDHAVANDE sid. 3 4. ELSCHEMA bilaga. 1 5. CE dokument bilaga.

Läs mer

1 IQHeat snabbmanual Allmänt Utrustning, specifika för IQHeat Kontroller före drifttagning Operatörspanelen...

1 IQHeat snabbmanual Allmänt Utrustning, specifika för IQHeat Kontroller före drifttagning Operatörspanelen... Innehåll 1 snabbmanual... 2 1.1 Allmänt...2 1.2 Utrustning, specifika för...2 1.3 Kontroller före drifttagning...2 1.4 Operatörspanelen...2 2... 3 2.1 Inställningar med tillval...3 2.1.1 Kommunikationsmodul

Läs mer

Uponor Control System Radio Installationsmanual Manöverpanel, SE 9416-080-10 / IOM- V_07-02

Uponor Control System Radio Installationsmanual Manöverpanel, SE 9416-080-10 / IOM- V_07-02 Uponor Control System Radio Installationsmanual Manöverpanel, SE 946-080-0 / IOM- V_07-0 Uponor AB, VVS Sverige förbehåller sig rätten att utan föregående meddelande ändra de tekniska egenskaperna i enlighet

Läs mer

G Inkopplingsanvisning. 1.4 Spjällställdon. 1.1 Allmänt. 1.5 Rökdetektorer / Brandtermostat. 1.2 Ingångar. 1.3 Utgångar

G Inkopplingsanvisning. 1.4 Spjällställdon. 1.1 Allmänt. 1.5 Rökdetektorer / Brandtermostat. 1.2 Ingångar. 1.3 Utgångar G5996.8 Sv Installationsanvisning Övervaknings- och motioneringssystem 1 Inkopplingsanvisning 1.1 Allmänt Kontrollenhet innehåller elektroniska komponenter som vid felaktigt handhavande kan skadas. Innan

Läs mer

COMBI-36 36-Kanalers Kombinations Modul

COMBI-36 36-Kanalers Kombinations Modul COMBI-36 36-Kanalers Kombinations Modul Allmänt 12 digitala ingångar, 8 digitala utgångar, 8 analoga ingångar, 8 analoga utgångar Optimal beträffande storlek och funktion Jackbara anslutningsplintar RS-485

Läs mer

Digitala ingångsmoduler

Digitala ingångsmoduler 8 AMA 8 Styr- och övervakningssystem SGC In- och utgångsmoduler 172 TX-I/O modulsystem Digitala ingångsmoduler TXM1.8D TXM1.16D Två fullt kompatibla modeller: TXM1.8D: 8 ingångar med varsin lysdiod i tre

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning 5070 09 2009 Uponor Control System Radio Dynamic Energy Management (DEM) Uponor Control System

Läs mer

Manual Nödljusaggregat MAPOWER

Manual Nödljusaggregat MAPOWER Manual Nödljusaggregat MAPOWER Sida Innehållsförteckning 1 Säkerhet, Presentation, 2 Funktionsbeskrivning 3 Driftsättning 4 Kopplingsexempel 4/5 Tekniska data / Interna säkringar 5 Batterimontage 6 Felsökning

Läs mer

2011-03-27. Användar-manual. Styrenhet SM-SS-F

2011-03-27. Användar-manual. Styrenhet SM-SS-F Användar-manual Styrenhet SM-SS-F 1 Innehållsförteckning 1 Teknisk Data... 3 2 Elektriskt kopplingsschema... 4 3 Användande av styrenhet... 5 3.1 Första sidan... 5 3.2 Meny sida... 6 3.2.1 Temp Query (Temperatur

Läs mer

LAN 63 Masterpanel. RUTAB Lerbacksgatan 2 571 38 Nässjö Tel: 0380-55 50 50 Fax: 0380-123 03 info@rutab.se www.rutab.se. LAN 63 Larmpanel Master

LAN 63 Masterpanel. RUTAB Lerbacksgatan 2 571 38 Nässjö Tel: 0380-55 50 50 Fax: 0380-123 03 info@rutab.se www.rutab.se. LAN 63 Larmpanel Master LAN 63 Masterpanel LAN 63 Larmpanel Master LAN 63 innehåller som standard möjligheten att programmeras för drift eller larm. Litet format; endast 129 x 70 x 27 mm (inbyggnadsdjup 20 mm). 12 larmingångar.

Läs mer

MIRI LARM SOL 3000 Solcellsdrivet larm för olje- och fettavskiljare

MIRI LARM SOL 3000 Solcellsdrivet larm för olje- och fettavskiljare Installation, drift & underhåll MIRI LARM SOL 3000 Solcellsdrivet larm för olje- och fettavskiljare INNEHÅLL Tekniska data...2 Definitioner...2 Ingående komponenter...3 Installation centralenhet - Montering...4

Läs mer

Installationsmanual R10. Installationsmanual. Läsare R10

Installationsmanual R10. Installationsmanual. Läsare R10 Installationsmanual R10 Installationsmanual Läsare R10 INNEHÅLL 1. ALLMÄN INFORMATION... 2 2. HÅRDVARUÖVERSIKT... 3 3. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 4 4. SYSTEMÖVERSIKT... 5 5. INSTALLATION... 5 6. KONFIGURERING...

Läs mer

SwingControl. för TurboSwing filter. Ver. 2.0 2014-03

SwingControl. för TurboSwing filter. Ver. 2.0 2014-03 SwingControl för TurboSwing filter 2014-03 Ver. 2.0 Innehåll Produktbeskrivning sid 3 Funktion sid 3 Konstruktion sid 4 Dimensioner sid 5 Riktlinjer vid VVS konstruktion sid 5 Riktlinjer vid El konstruktion

Läs mer

2 IN OCH UTGÅNGAR. 2.1 Översikt. Användarmanual ER-ipx2 ver In och Utgångar. Elektrorelä AB

2 IN OCH UTGÅNGAR. 2.1 Översikt. Användarmanual ER-ipx2 ver In och Utgångar. Elektrorelä AB Användarmanual ver. 12 2 IN OCH UTGÅNGAR I detta kapitel hittar du information om hur du kopplar in givare och ställdon till, samt hur den ska strömförsörjas. Kapitlet inleds med en översikt över tillgängliga

Läs mer

Operatörsmanual JPC Kombipanel

Operatörsmanual JPC Kombipanel Operatörsmanual JPC Kombipanel 2008 JEFF Electronics AB Sida 1(13) Innehåll Produktserie Kombi- och Driftspanel... 3 Datainsamling-/Displayenhet... 3 JPC Kombipanel... 4 JPDM Datainsamlingsenhet, master...

Läs mer

Tack för att du valde denna produkt. Vänligen läs noga igenom instruktionerna för korrekt och säker användning.

Tack för att du valde denna produkt. Vänligen läs noga igenom instruktionerna för korrekt och säker användning. Tvåkanalig fjärrkontroll Innehåll Tack för att du valde denna produkt. Vänligen läs noga igenom instruktionerna för korrekt och säker användning. VARNING! DRA UT AC- ELLER DC-STRÖMMEN UNDER INSTALLATION!

Läs mer

Bruksanvisning IMSE Operatörspanel

Bruksanvisning IMSE Operatörspanel Bruksanvisning IMSE Operatörspanel Abelko Innovation Box 808 971 25 LULEÅ Telefon 0920-22 03 60 Telefax 0920-22 00 68 E-post info@abelko.se www.abelko.se Opertörspanel Obs! Operatörspanelen kan bara anslutas

Läs mer

Övervakningssystem EKO-KE1

Övervakningssystem EKO-KE1 Övervakningssystem Beskrivning Styr- och övervakningssystem är avsett att användas för automatisk övervakning och funktionskontroll av brand-/brandgasspjäll, brandgasspjäll eller tryckavlastninsspjäll

Läs mer

RS485-gateway Trådlöst

RS485-gateway Trådlöst Trådlöst Dokument översatt från engelska -se 2014-04-22 A001 Innehåll 1 Produktbeskrivning... 1 2 Riktlinjer för installation... 1 3 Beskrivning av gränssnitt... 3 3.1 Anslutningar... 3 3.2 Start... 5

Läs mer

Exigo. Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus

Exigo. Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus revision 02 2015 Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus Regulator för värme- och pannstyrning gör alla steg från installation till handhavande och underhåll enklare än någonsin.

Läs mer

Mätdator för vatten. Avjoniserat varmvatten passar perfekt för alla anläggningar. Installation Funktion Drift Service

Mätdator för vatten. Avjoniserat varmvatten passar perfekt för alla anläggningar. Installation Funktion Drift Service SV Avjoniserat varmvatten passar perfekt för alla anläggningar Mätdator för vatten Installation Funktion Drift Service Motsvarar VDI 2035 SWKI BT 102-01 ELYSATOR mätdator för vatten kontrollerar kontinuerligt

Läs mer

Bevent Rasch RCMU8. - Brand Övervakningssystem - www.bevent-rasch.se

Bevent Rasch RCMU8. - Brand Övervakningssystem - www.bevent-rasch.se Bevent Rasch - Brand Övervakningssystem - RCMU8 Kontrollenhet RCMU8 / -MOD / -LW Upp till 8 st spjäll och 8st rökdetektorer uppdelat på fyra grupper Indikering av varje enskilt spjäll Möjlighet till externt

Läs mer

Installationsmanual X20 DC-X20. Installationsmanual. Läsare X20

Installationsmanual X20 DC-X20. Installationsmanual. Läsare X20 Installationsmanual X20 DC-X20 Installationsmanual Läsare X20 INNEHÅLL 1. ALLMÄN INFORMATION... 2 2. HÅRDVARUÖVERSIKT... 3 3. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 4 4. SYSTEMÖVERSIKT... 5 5. INSTALLATION... 5 6. KONFIGURERING...

Läs mer

INSTALLATIONSHANDBOK. Gateway-tillbehörsbox EKLONPG EKBNPG

INSTALLATIONSHANDBOK. Gateway-tillbehörsbox EKLONPG EKBNPG INSTALLATISHANDBOK INNEHÅLL Sida FUNKTI Tillbehör... Funktion... Komponenternas benämning och funktioner... Välja plats för installationen... Mekanisk installation... Elektriska kopplingar... Försiktighetsåtgärder...

Läs mer

Över och undertemperaturen kan ställas på valfri nivå mellan 0 - +400 o C. (presenteras som 0-400)

Över och undertemperaturen kan ställas på valfri nivå mellan 0 - +400 o C. (presenteras som 0-400) Drift- och skötselanvisning. Rökgastemperatur ER-rt Rökgastemperatur med larm typ ER-rt. Apparatskåp. Apparatskåpet är i plug-in-utförande, för vägg eller panelmontage (litet rack). Det består av display,

Läs mer

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Hydronisk styrenhet Danfoss Link HC Installationshandbok. Danfoss Heating Solutions

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Hydronisk styrenhet Danfoss Link HC Installationshandbok. Danfoss Heating Solutions MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Hydronisk styrenhet Danfoss Heating Solutions Innehåll Introduktion............................................................................. 3 Montering 1. Väggmontering.........................................................

Läs mer

G Gäller även för FCMA-2. 1 Inkopplingsanvisning. 1.1 Allmänt. 1.4 Spjällställdon. 1.2 Ingångar. 1.5 Rökdetektorer / Brandtermostat

G Gäller även för FCMA-2. 1 Inkopplingsanvisning. 1.1 Allmänt. 1.4 Spjällställdon. 1.2 Ingångar. 1.5 Rökdetektorer / Brandtermostat G5996.3 Sv Installationsanvisning Övervaknings- och motioneringssystem 1 Inkopplingsanvisning 1.1 Allmänt Kontrollenhet innehåller elektroniska komponenter som vid felaktigt handhavande kan skadas. Innan

Läs mer

Swing-Gate. ECO B/S Installation av Swing Gate

Swing-Gate. ECO B/S Installation av Swing Gate Swing-Gate ECO B/S Installation av Swing Gate Generellt Nedanstående manual berör installation av motorer som omfattas av SKANDIMATIK`S produktprogram. Kontrollpanelen innehåller följande EU standarder:

Läs mer

Övervakningssystem EKO-KE2

Övervakningssystem EKO-KE2 Övervakningssystem Beskrivning Styr- och övervakningssystem är avsett att användas för automatisk övervakning och funktionskontroll av upp till två brand-/brandgasspjäll, brandgasspjäll eller tryckavlastningsspjäll

Läs mer

Användarmanual FlexiSwitch/FlexiSwitchRF

Användarmanual FlexiSwitch/FlexiSwitchRF Användarmanual FlexiSwitch/FlexiSwitchRF FlexiSwitchRF GSM Remote Switch & Alarm Läs detta innan du använder FlexiSwitch /FlexiSwitchRF! Skaparna av FlexiSwitch ifrånsäger sig allt ansvar för eventuella

Läs mer

Installations- & Servicemanual D-LUX TIMER. Digital elektronisk timer 11/14

Installations- & Servicemanual D-LUX TIMER. Digital elektronisk timer 11/14 Installations- & Servicemanual D-LUX TIMER Digital elektronisk timer 11/14 ANVÄNDNING D-LUX Timer produceras med SMT (Ytmontering Technology), ger bättre prestanda och konsekvens i vår tillverkningsprocess.

Läs mer

Daggpunktsreglering ergoflex D

Daggpunktsreglering ergoflex D Daggpunktsreglering är ett system för att undvika kondensutfällning på köldbärarsystemet. Problem med kondens uppstår då yttemperaturen på framledningsrören är lägre än omgivande lufts daggpunkt. Reläutgång

Läs mer

MANUAL STYRENHET FÖR ROTERANDE VÄRMEVÄXLARE

MANUAL STYRENHET FÖR ROTERANDE VÄRMEVÄXLARE MANUAL STYRENHET FÖR ROTERANDE VÄRMEVÄXLARE VariMax45 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Funktionsbeskrivning 1 Tekniska data 2 Funktioner 2-4 - DIP-omkopplare - Manuell körning (vid test) - Driftindikeringar - Larm

Läs mer

INSTRUKTION GSM-ENHET GOLDen EAR 1 och 2, TBLZ-1-41-X

INSTRUKTION GSM-ENHET GOLDen EAR 1 och 2, TBLZ-1-41-X INSTRUKTION GSM-ENHET GOLDen EAR 1 och 2, TBLZ-1-41-X Innehållsförteckning Avsnitt Sid 1. Allmänt 2 2. Säkerhetsinstruktioner 2 3. Installation 3 4. Felsökning 5 5. Tekniska data 5 Reservation för ändringar.

Läs mer

WaterFuse - PlugIn. Användarmanual. Monteringsanvisning 1(12)

WaterFuse - PlugIn. Användarmanual. Monteringsanvisning 1(12) WaterFuse - PlugIn Användarmanual & Monteringsanvisning 1(12) ! Säkerhet Läs igenom denna bruksanvisning noggrant och följ instruktionerna för placering och användning. Inkoppling av produkten får endast

Läs mer

Larm CL 50 19"-modell

Larm CL 50 19-modell Larm CL 50 19-modell ÖVERVAKNING ELDACO 5 10 1 20 0,5 0,2 30 min 5 10 1 20 0,5 0,2 30 min 0,5 10 20 0,1 1 M 1 S 30 Designed by Erik Wallebom Designed date 2007-06-26 Revision A Revision by Revision date

Läs mer

Manual UDM 35/40 Digitalt panelinstrument

Manual UDM 35/40 Digitalt panelinstrument Manual UDM 35/40 Digitalt panelinstrument Innehåll 1 Driftläge 1 2 Programmering 1 21 - Inställningar för mätingång 2 22 Kompensering (endast med BQ TRX) 2 23 Alternativ för display (endast UDM35) 2 24

Läs mer

SH2RE16A4. Reläutgångsmodul

SH2RE16A4. Reläutgångsmodul Reläutgångsmodul Produktbeskrivning Fördelar Integrerat system. Dupline är varumärkesnamnet på Carlo Gavazzis 2-trådsbussystem. Kostnadsminskning. Genom att använda ett bussystem kan installationskostnaderna

Läs mer

Instruktionsbok. ExciControl CAN-brygga

Instruktionsbok. ExciControl CAN-brygga Instruktionsbok ExciControl CAN-brygga 0001- ExciControl CAN-brygga 1 Inledning Sida 1 2 Säkerhetsföreskrifter 2 2.1 Allmänna säkerhetsföreskrifter 2 3 Installation 3 3.1 Installationsanvisning 3 3.2

Läs mer

Flödesvakt AT 8316 P Rev 1

Flödesvakt AT 8316 P Rev 1 Flödesvakt AT 8316 P15 2019-01-24 Rev 1 Flödesvakt At 8316 P15f med termisk givare Enligt gällande krav/normer skall en flödesvakt installeras i vissa anläggningar. Den skall tillse att effekttillförseln

Läs mer

Övervakningssystem EKO-KE8

Övervakningssystem EKO-KE8 ssystem Beskrivning Styr- och övervakningssystem är avsett att användas för automatisk övervakning och funktionskontroll av upp till åtta brand-/brandgasspjäll, brandgasspjäll eller tryckavlastningsspjäll

Läs mer

BAS STRÖMFÖRSÖRJNING Slingövervakningsmodul-EXT/Kretskort

BAS STRÖMFÖRSÖRJNING Slingövervakningsmodul-EXT/Kretskort BAS STRÖMFÖRSÖRJNING Slingövervakningsmodul-EXT/Kretskort FUNKTION / PRESTANDA Monteringsalternativ: Slingövervakningsmodulen kan anslutas till alla 24Vdc strömförsörjningsenheter. I vissa modeller av

Läs mer

Användarmanual HVA / HVM. Din återförsäljare. U_SE Rev. 080915 ... ... ...

Användarmanual HVA / HVM. Din återförsäljare. U_SE Rev. 080915 ... ... ... Användarmanual HVA / HVM Din återförsäljare U_SE Rev. 080915 1. Allmänt. HVA/HVM hetvattenautomat Vi gratulerar till ert val av en hetvattenautomat HVA/HVM. Läs igenom bruksanvisningen innan du använder

Läs mer

FLEXIT SPIRIT. Monteringsinstruktion

FLEXIT SPIRIT. Monteringsinstruktion 110980S-01 2011-05 ART. NR.: 110979 FLEXIT SPIRIT Monteringsinstruktion Trådlös tryckvakt för spiskåpa Trådlösa mottagare Puck, relä (På/Av) res Styrning via valfri sändare, t.ex WT-1/ WT-2 Timerfunktion

Läs mer

5-29 Distribuerade I/O

5-29 Distribuerade I/O 5-29 Distribuerade I/O XFL 521, 522, 523 AND 524 MODULER AMA 8, UFB.5 BESKRIVNING SPECIFIKATION DATA 2-tråds LON bus mellan regulatorer och I/O Inga ytterligare plintar behövs Addresseras med hexadecimal

Läs mer

UDR-Plus Dörrlarm. axema Sida 1. Art. nr / E UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar

UDR-Plus Dörrlarm. axema Sida 1. Art. nr / E UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar UDR-Plus Dörrlarm Art. nr. 1-9033-3 / E 5870725 UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar Se www.axema.se för senaste manualerna. UDR+ Ver. 3.3 axema Sida 1 Beskrivning av

Läs mer

Brand-/Brandgasspjällstyrning för två spjäll m. rökdetektor 8SC2:004, 8SC2-1:004 (endast ett spjäll)

Brand-/Brandgasspjällstyrning för två spjäll m. rökdetektor 8SC2:004, 8SC2-1:004 (endast ett spjäll) Produktbeskrivning: Brand-/Brandgasspjällstyrning Funktion: SIOX-modul: Processbild: Brand-/Brandgasspjällstyrning för två spjäll m. rökdetektor 8SC2:004, 8SC2-1:004 (endast ett spjäll) 8SC2_004.DFF Inkopplingsbeskrivning

Läs mer

Installationsmanual ATU 301

Installationsmanual ATU 301 Installationsmanual ATU 301 Manualen gäller för följande: Hårdvara: 2.05 Program: 2.20 Copyright 2004 ITT Flygt AB. Alla rättigheter förbehållna. Ingen del av denna dokumentation får reproduceras eller

Läs mer

Tack för att du valde vårt flexibla jordfelsrelä typ WRU10.

Tack för att du valde vårt flexibla jordfelsrelä typ WRU10. WRU 10 Jordfelsrelä Larm + Pre-alarm Tack för att du valde vårt flexibla jordfelsrelä typ WRU10. M a n u a l Manualen är rikligt bildillustrerad för att du snabbt ska förstå funktioner och handhavande.

Läs mer

Larmsändare sip86. Alla inställningar konfigureras enkelt upp med Windowsprogramvaran IP- Scanner. 2 Larmsändare sip22

Larmsändare sip86. Alla inställningar konfigureras enkelt upp med Windowsprogramvaran IP- Scanner. 2 Larmsändare sip22 Snabbhjälp IT sip86 Detta är en hjälpmanual för IT och nätverkstekniker för att snabbt kunna få en överblick på hur sip86 kan användas i olika nätverk. Om Larmsändare sip86 sip86 Generation 2 är nästa

Läs mer

Exigo. Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus

Exigo. Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus revision 03 2016 Exigo Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus Regulator för värme- och pannstyrning Exigo gör alla steg från installation till handhavande och underhåll enklare

Läs mer

Typ DIN-skenemontage Ingångar Funktion Inställning Utgångar Reläversion Manöverspänning

Typ DIN-skenemontage Ingångar Funktion Inställning Utgångar Reläversion Manöverspänning !"#$!% Konduktiva nivåreläer Justerbar känslighet/resistans mellan 250 upp till 500k via frontpotentiometrar Multipla funktioner av fyllning och tömningsapplikationer (upp till 4 nivåer) Lågspänningselektroder

Läs mer

Installation och montering av elektriska enheter får bara utföras av kvalificerade elektriker.

Installation och montering av elektriska enheter får bara utföras av kvalificerade elektriker. Best. nr. : 2180 00 Bruksanvisning 1 Säkerhetsanvisningar Installation och montering av elektriska enheter får bara utföras av kvalificerade elektriker. Kan medföra allvarliga kroppsskador, eldsvåda eller

Läs mer

Devilink HR Dolt relä Installationshandbok

Devilink HR Dolt relä Installationshandbok Article No: 08096048 Version: 01.01 SE DEVI AB Box 2 162 11 Vällingby Telefon: 08-445 51 00 Fax: 08-445 51 19 Devilink HR Dolt relä Installationshandbok devireg 550 22.0 22.0 devireg 550 1. Användning

Läs mer

MIL ABC LADDARE 24V / 80A

MIL ABC LADDARE 24V / 80A MIL ABC LADDARE 24V / 80A VIKTIG INFORMATION De tekniska uppgifter, information och illustrationer har noggrant sammanställts och motsvarar produktens status vid tidpunkten för tryckning. Tillverkaren

Läs mer

Bruksanvisning. Falck 6901 EpiTon. Epilepsilarm med mikrofonsensor. Art.nr Rev D SE

Bruksanvisning. Falck 6901 EpiTon. Epilepsilarm med mikrofonsensor. Art.nr Rev D SE Bruksanvisning Falck 6901 EpiTon Epilepsilarm med mikrofonsensor Art.nr 323801 Rev D SE 2 Innehåll Inledning... 5 Information om risker... 5 Falck 6901 EpiTon består av:... 6 Beskrivning av Falck 6901

Läs mer

Videoapparat SB4714W/2 & SB4701W/A. Installation och handhavande SB4714W/2

Videoapparat SB4714W/2 & SB4701W/A. Installation och handhavande SB4714W/2 Videoapparat SB7W/ & SB70W/A Installation och handhavande 86-05-9 SB70W/A SB7W/ Instruktioner Bewator avsäger sig allt ansvar för alla typer av oriktig användning av utrustningen, modifieringar av något

Läs mer

Manual Elstyrning EL110

Manual Elstyrning EL110 Manual Elstyrning EL110-1 drift Läs noga igenom manualen innan arbetet påbörjas! Titel Reg. Nr Sist sparad Rev. Nr Sidor EL110_rev1 100-110 2008-06-10 1 16 1 Innehållsförteckning 1 Tillverkardeklaration

Läs mer

UDR Bakdörrslarm. Ljud och Blixtljus ((utgått)

UDR Bakdörrslarm. Ljud och Blixtljus ((utgått) UDR Bakdörrslarm Ljud Ljud och Blixtljus 1-9033-1 ((utgått) 1-9033-2 UDR är ett bakdörrslarm med eller utan blixtljus, som kan användas till en utrymningsdörr eller för övervakning av en dörr som man vill

Läs mer

Bruksanvisning AS-i-säkerhetsmodul för nödstopp Manöverenhet AC012S 7390732 / 00 05 / 2008

Bruksanvisning AS-i-säkerhetsmodul för nödstopp Manöverenhet AC012S 7390732 / 00 05 / 2008 Bruksanvisning AS-i-säkerhetsmodul för nödstopp Manöverenhet SV AC012S 7390732 / 00 05 / 2008 Innehåll Säkerhetsanvisningar...3 Installation/idrifttagning...4 Manövrerings- och indikeringselement...6 Montering...6

Läs mer

LAN 63 Masterpanel. LAN 63 Larmpanel Master. Tekniska data Insignal

LAN 63 Masterpanel. LAN 63 Larmpanel Master. Tekniska data Insignal LAN 63 Masterpanel LAN 63 Larmpanel Master LAN 63 innehåller som standard möjligheten att programmeras för drift eller larm. Litet format; endast 129 x 70 x 27 mm (inbyggnadsdjup 20 mm). 12 larmingångar.

Läs mer

Övervakningssystem EKO-KE4

Övervakningssystem EKO-KE4 Styr- och övervakning ssystem Beskrivning Styr- och övervakningssystem är avsett att användas för automatisk övervakning och funktionskontroll av upp till fyra st (två st spjäll/grupp) brand-/brandgasspjäll,

Läs mer

K44 Duo. Installation & User Manual EN SV DE FR DA FI NO

K44 Duo. Installation & User Manual EN SV DE FR DA FI NO K44 Duo Installation & User Manual EN SV DE FR DA FI NO 1 2 3 8 1 6 3 2 5 4 7 A 5 8 0 6 9 B K44 Duo Installation & User Manual EN SV DE FR DA FI NO 1 2 3 8 1 6 3 2 5 4 7 A 5 8 0 6 9 B K44 Duo Installations-

Läs mer

Devilink PR Mellanstickpropp Installationshandbok

Devilink PR Mellanstickpropp Installationshandbok Article No: 08096072 Version: 01.01 SE DEVI AB Box 2 162 11 Vällingby Telefon: 08-445 51 00 Fax: 08-554 51 19 Devilink PR Mellanstickpropp Installationshandbok devireg 550 22.0 22.0 devireg 550 1. Användning

Läs mer

Bruksanvisning nivåmätare VM 9820 Blackbox

Bruksanvisning nivåmätare VM 9820 Blackbox Bruksanvisning nivåmätare VM 9820 Blackbox Ultraljudsbaserad nivåmätare för nivåstyrning, volymberäkning och alarm i vätskor och fasta media. Med eller utan display. Utrustas med nivågivare i db-serien

Läs mer

02999_11 RD25 användarmanual.doc Ver 1.1 2005-01-24 Sidan 1 av 8

02999_11 RD25 användarmanual.doc Ver 1.1 2005-01-24 Sidan 1 av 8 5' VWHJWHUPRVWDW I UOXIWYlUPHSXPSPHGDYIURVWQLQJVIXQNWLRQ 2SHUDW UVPDQXDO 3URJUDPYHUVLRQ -())(OHFWURQLFV$% Sidan 1 av 8 ,QOHGQLQJ JEFF Electronics AB Regulator RD25 är en kompakt tvåstegs termostat med

Läs mer

Installationshandbok CF-MC huvudstyrenhet

Installationshandbok CF-MC huvudstyrenhet MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installationshandbok Danfoss heating solutions Innehåll 1. Inledning.... 4 2. CF2 + Systemöversikt... 4 3. Funktionsöversikt.... 4 4. Montering och installationsanvisning

Läs mer

Monteringsanvisning VAZ H600/1. Monteringsanvisning. För installatörer. Utgivare/tillverkare Vaillant GmbH

Monteringsanvisning VAZ H600/1. Monteringsanvisning. För installatörer. Utgivare/tillverkare Vaillant GmbH Monteringsanvisning För installatörer Monteringsanvisning VAZ H600/1 SE Utgivare/tillverkare Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de

Läs mer

13. SIM-korthållare När du sätter i SIM-kortet måste den interna och den externa strömförsörjningen vara bortkopplad.

13. SIM-korthållare När du sätter i SIM-kortet måste den interna och den externa strömförsörjningen vara bortkopplad. KOMMA IGÅNG BESKRIVNING 1. IR-sändare Skickar en IR-signal rakt upp. 2. IR-sändare Skickar en IR-signal rakt fram. 3. LED / Ström-indikator PÅ: Extern strömförsörjning ansluten. AV: Extern strömförsörjning

Läs mer

UDR-Plus Dörrlarm. axema Sida 1. Art. nr / E UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar

UDR-Plus Dörrlarm. axema Sida 1. Art. nr / E UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar UDR-Plus Dörrlarm Art. nr. 1-9033-3 / E 5870725 UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar Se www.axema.se för senaste manualerna. UDR+ Ver. 3.8 axema Sida 1 Beskrivning av

Läs mer

WaterFuse - Styrenhet 2

WaterFuse - Styrenhet 2 WaterFuse - Styrenhet 2 Användarmanual & Monteringsanvisning 1(8) ! Säkerhet Läs igenom denna bruksanvisning noggrant och följ instruktionerna för placering och användning. Inkoppling av produkten får

Läs mer

Ställdon för modulerande reglering AME 85, AME 86

Ställdon för modulerande reglering AME 85, AME 86 Datablad Ställdon för modulerande reglering AME 85, AME 86 Beskrivning Ställdonen AME 85 och AME 86 används med ventilerna VFM 2 (DN 50-250), VFS 2 (DN 65-00), VF2/3 (DN 25, 50) och AFQM (DN50-250). Funktioner:

Läs mer

Operatörsmanual JPI Driftpanel

Operatörsmanual JPI Driftpanel Operatörsmanual JPI Driftpanel 2008 JEFF Electronics AB Sida 1(10) Innehåll Produktserie Kombi- och Driftspanel... 3 Datainsamling-/Displayenhet... 3 JPI Driftpanel... 4 JPDM Datainsamlingsenhet, master...

Läs mer

Interface till IS EZ1 och EZ2

Interface till IS EZ1 och EZ2 Interface till IS2000 EZ1 och EZ2 Utmärkande egenskaper: 12V DC driftspänning Justerbar pulsräkning för varje SI2000 Inställbar tidramsperiod Aktiv tidsram LED för varje SI2000 Spärrat Larm LED för varje

Läs mer

UDR-plus Universellt dörrlarm

UDR-plus Universellt dörrlarm Manual Uppdaterad 2019-02-04 UDR-plus Universellt dörrlarm Axema Access Control AB Box 90215 120 23 Stockholm, Sweden 08-722 34 40 info@axema.se www.axema.se UDR-plus Beskrivning 3 Inkoppling och konfiguration

Läs mer

VA-ALERT Fulltankalarm för avloppstankar. Spara denna anvisning för framtida bruk!

VA-ALERT Fulltankalarm för avloppstankar. Spara denna anvisning för framtida bruk! VA-ALERT Fulltankalarm för avloppstankar Funktionsbeskrivning Ingående komponenter Säkerhetsföreskrifter Installation Drifttagning Handhavande Felsökning Tekniska data Tillverkardeklaration Utgåva 1.0-121203

Läs mer

Adash 3900 Omvandlare för vibrationer till 4 20 ma strömloop. Ref: RS

Adash 3900 Omvandlare för vibrationer till 4 20 ma strömloop. Ref: RS " Användarmanual Adash 3900 Omvandlare för vibrationer till 4 20 ma strömloop Tillämpningar:! Grundläggande vibrationsdiagnostikmätning! Förebyggande underhåll! Mätning av lagerkondition Egenskaper:! Mätning

Läs mer