Världens Barn på Tuna Park 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Världens Barn på Tuna Park 2013"

Transkript

1 Nr 23 februari 2014 Världens Barn på Tuna Park 2013

2 Kalender för 2014 Öppen träning i Sporthotellshallen tisdag vecka 8 kl Årsmötet hålls i Raststugan i Vilsta den 22 mars kl Alla medlemmar hälsas mycket välkomna! Anmälan senast den 15 mars till kansliet info@ikeg.se 18 maj arrangerar föreningen Truppträffen i Sporthallen. Terminens avslutning i Sporthotellshallen är i år den 25 maj. Det avslutar terminen för de flesta grupperna. Mer information kommer närmare avslutningen men boka in dagen redan nu. Cork Gathering, stort tricking-event troligen i Sporthallen, i juni. Datum är ännu inte klart. Troligen blir det ett SM-kval i tricking. Sommarläger i Vilsta den 16 och 17 juni. Höstterminen startar vecka 36! Årsmöte kl Kom ihåg att ni föräldrar är viktiga och behövs! Vi behöver ofta hjälp av er. Tala gärna om ifall ni har några specialkompetenser som kan hjälpa oss. Känner ni till några som vill bli ledare eller sponsra föreningen kanske?

3 Krumelurgymnasten! Namn: Natalie Tanner. Ålder: 7 år. Grupp: Delfiner. Familj: Mamma, pappa och jättemånga katter. Andra intressen: Rida och att leka i snön med kompisar. Favoritmat: Pannkaka. Hur länge har du gått på gympa? Ett år. Vad är roligast på träningarna? Göra saker som är svåra. Vad har du för mål den här terminen? Att bli en duktig gymnast! Hur kom det sig att du började med gymnastik: Min syssling Sofie var gymnast då och så har jag två sysslingar till som går i föreningen.

4 DAGENS ROS! Är det någon Tränare eller gymnast som du tycker förtjänar dagens ros? Kanske någon som varit extra positiv eller gjort något riktigt snällt? Ett stort fång rosor till alla föräldrar och gymnaster som ställt upp och hjälpt till både vid Rikscupen, Mälardrillen och juluppvisningen! Tävlingskommittéerna & juluppvisningsgruppen Rosor till arbetsgrupperna för Rikscupen (Malin Engström och Ellinor Mersin) och Mälardrillen (Frida Vilhelmson) för det arbete och engagemang ni lagt ner för att genomföra de olika tävlingarna! Styrelsen Rosor till alla snälla som har hjälpt till att sälja och köpa Newbody. Det är en viktig extrainkomst i föreningen och vi uppskattar din hjälp! Styrelsen

5 Världens Barn Ännu en gång har föreningen i oktober jobbat för Världens Barn på Tuna Park. Många föräldrar, barn, mor- och farföräldrar hjälpte till att göra även den här helgen till något extra festligt som drog in pengar till barn som behöver hjälp. Föreningens insats drog in kr och då ska vi inte glömma att detta även ger ringar på vattnet och bidrar till att ännu fler blir lite extra generösa när de ser andra bössor. Eskilstuna blev även år 2013 Sveriges mest generösa storstadskommun. Nordiska Mästerskapen i Odense, Danmark Ylva Zellerot och Elin Eriksson tävlar med Örebro GF KIF och deltog i höstas på NM i Danmark. Laget lyckades med bedriften att ta en silvermedalj! På plats i Odense fanns båda trupperna Safirerna och Citrinerna som åkte buss för att heja på Elin och Ylva och samtidigt få se riktigt högklassig truppgymnastik.

6 Namntävling Efter att föreningen har bytt namn så har vi inte några bra namn varken på sommaravslutningen i Sporthotellshallen (Vilstadagen) eller på vårt sommarläger. Nu behöver vi din hjälp! Vi behöver ha nya namn till både Sommarlägret och Vilstadagen. Vad tycker du att det skulle kunna heta? Kom med förslag till en av dem eller båda. Pris till det förslag som väljs. Förslagen lämnar du till Lotta på kansliet eller via mejl info@ikeg.se så kommer styrelsen att välja något av alla de förslag som kommer in. Kanske det blir just ditt förslag Inbjudan till årsmöte den 22 mars kl i Raststugan i Vilsta. På årsmötet har du möjlighet att påverka kommande styrelses sammansättning och kommande arbete. Inför årsmötet kan du ta chansen att lämna in motioner. Tänk på att motioner måste komma in till styrelsen senast två veckor innan årsmötet. Mejla motioner till info@ikeg.se. Under årsmötet kommer vi också att dela ut utmärkelser till flera ledare. Rösträtt på årsmötet har du från det år du fyller 14 år. Har du förslag på kandidater till styrelsen? Mejla förslag till val@ikeg.se Kom ihåg att ni föräldrar är viktiga och behövs! Vi behöver ofta hjälp av er. Tala gärna om ifall ni har några specialkompetenser som kan hjälpa oss. Känner ni till några som vill bli ledare eller sponsra föreningen kanske?

7 Krumelurledaren! Namn: Linnea Skillhammar. Ålder: 15 år. Ledare för grupp: Lundbyskolan och Delfiner. Familj: Mamma, pappa, två bröder och några döda fiskar i ett akvarium. Andra intressen: Gå i skolan, vara med kompisar typ. Favoritmat: Flygande Jakob. Hur länge har du varit ledare? Lite mer än ett år. Vad går du för utbildning? Årskurs åtta Stålforsskolan/Faktoriet. Har du gått några ledarutbildningar? Aerogym i Katrineholm och ska snart gå baskursen. Vad är det bästa med att vara ledare? Att få barnen att bli glada och lära sig saker. Tränar du själv? Ja i truppen Opalerna. Gå in och gilla IK EskilstunaGymnasterna

8 Mälardrillen! Lördagen den 18 januari arrangerade för första gången föreningen en tävling i drillsport. Tävlingen var ett kval inför SM som kommer att gå av stapeln i Kalmar den maj. Det var drygt 70 tävlande på 58 starter. Tävlingen var både för juniorer och seniorer och dessutom i klasserna solo, duett och team. Föreningens deltagande var i klassen duett junior där Madde och Emilia ställde upp. De gjorde ett mycket bra framträdande men tog sig inte vidare till SM vid den här tävlingen. Tjejerna tycker att Drillsport är mycket roligt eftersom den blandar både dans och gymnastik. De kommer att ställa upp i ytterligare två kvaltävlingar och hoppas att de kan få högre poäng de kommande tävlingarna och då kanske även lyckas ta sig vidare till SM.

9 Korsord för barn KILO PARK- ERING 1 4 VITAMIN I APELSIN N SPANIEN INTE VÅR SÄTTA FRÖ 5 UTRIKES- DEPART- EMENTET TVEK- SAMT JA LOVAD KVALI- TET KADAVER 2 VATTEN- DRAG BOR I RIYADH 6 3 SVERIG E NEJ RUMÄN- IEN I SKOR- STEN SMÅ- HÅLIG 7 SÄGER FÅR LITER Lös korsordet och skicka in den rätta lösningen till info@ikeg.se så drar vi en vinnare av en vattenflaska bland de rätta svaren. Skriv svaret, namn, ålder och vilken grupp du är med i.

10 Vet du skillnaden mellan Freerunning, Parkour och Tricking? Parkour har utvecklats från militärhinderbanor där man så snabbt som möjligt ska ta sig ifrån punkt A till punkt B. Effektivitet beskriver väldigt bra vad parkour går ut på. Parkour innehåller sällan volter eller liknande "trick" då det sällan är det mest praktiska. Inom Freerunningen däremot försöker man göra allt med sin personliga stil. Man bladar ofta in volter och liknande medan man tar sig framåt. Det behöver inte nödvändigtvis gå fort, utan här sätter man större fokus på att göra snygga saker medan man tar sig framåt. Tricking precis som det låter handlar om "Tricks". Här tar man sig ingenstans utan man håller sig på samma ställe. Det kan till exempel vara på ett friståendegolv man utövar sina akrobatiska konster. Tricking har sitt ursprung ifrån kampsport och inkluderar därför ett flertal sparkar blandat med volter. Gustav Ahlberg (bilden nedan) var med på det första Tricking SM som någonsin har arrangerats. Det var i Stockholm i augusti 2013 och Gustav lyckades ta en bronsmedalj i tuff konkurrens.

11 Å-loppet för föräldrar! Några av föreningens deltagare i Å-varvet 2013 Även i år ger vi alla föräldrar och medlemmar i föreningen chansen att få delta i Å- loppet den 14 juni kl och samtidigt göra reklam för föreningen. De fem första som anmäler sig till Å-loppet genom oss får hela startavgiften och en t-shirt De nästakommande 10 som anmäler sig får 100 kr rabatt på startavgiften och en t-shirt. De fem som därefter anmäler sig får en t-shirt. Självklart förväntar vi oss att ni då använder er t-shirt på själva tävlingen. Ni som är med på Å-loppet i år vet väl att ni kan välja att gynna en förening när ni anmäler er till tävlingen? Vi hoppas att ni väljer att stötta IK EskilstunaGymnasterna. Vi söker engagerade föräldrar till flera olika evenemang i föreningen. Vi behöver er som vill jobba inför Vilstadagen och Sommarlägret till exempel. Vi jobbar också för att få en ny trupp och freerunninghall. En ny hall kan bland annat ge möjlighet till bättre träning, mer träningstider och nya utvecklingsmöjligheter. Sitter du inne med kunskap i ansökningar av olika slag? Vet du hur och var man kan hitta bidrag och/eller hjälp för detta? Då är du mycket välkommen att höra av dig till någon i styrelsen eller till Lotta på kansliet. Vi behöver dig och den hjälp som du kan bidra med för detta. Tillsammans kan vi genomföra något stort! Ledare för barngymnastik Vi söker intresserade personer för att dra igång barngymnastik i gymnastiksalar runt om i ytterområdena. Känner du några eller är du själv intresserad av att starta igång någonstans så kan vi erbjuda en eftertraktad utbildning. Hör av dig för mer information.

12 Trupp Opalerna Inför vårterminen 2014 har det gjorts en större förändring för trupperna Citrinerna och Safirerna. De har nu slagits samman till trupp Opalerna. Det är en mycket stor trupp och de kommer att dela upp sig vid tävlingar. Anledningen till sammanslagningen är främst ledarsituationen eftersom ledarna jobbar både dagar och kvällar. På det här sättet kommer truppen alltid att ha tränare. Målet är att tävla på Riksmästerskapen under våren, antingen steg 3 yngre och äldre eller en del av truppen på steg 2 och en del på steg 3. Ledare i Opalerna är Anna, Ellinor, Emelie, Malin och Ylva Vi önskar trupp Opalerna med ledare stort Lycka Till! Det här glada gänget från truppen Rubinerna tävlade på Mellansvenska Cupen i Katrineholm i höstas. Ledare i Rubinerna är Lisa och Erika.

13 1. Fotsteg 2. Svampen. 3. Sover du? 4. Gå-sen. 5. Stamträdet. 6. Fel 7. Flytta den till framsätet. Kluriga sidan! (Svaren finns i rutan på snedden) 1. Ju fler du tar desto fler lämnar du bakom dig? 2. Vad har hatt och fot men saknar huvud och sko? 3. Vad är det för fråga som du aldrig ärligt kan svara javisst på? 4. Vilket djur lämnar festen sist? 5. Vilket träd kan man inte klättra upp i? 6. Gissar du mig har du gissat fel: gissar du fel har du i alla fall gissat rätt.? 7. Hur får man hunden i baksätet att sluta skälla?

14 Träningspass i Mesta skola för vuxna Hos de här glada tjejerna har du möjlighet att träna i Mesta skola på måndagar och onsdagar. Måndagar kl har Cattis ett styrketräningspass. Onsdagar kl har Heléne ett mer dansinspirerat medelpass. Båda passen innehåller massor av glädje och skratt. Vill du bli ledare i en grupp eller känner du någon som vill bli ledare? Vi söker nya ledare för att kunna starta fler grupper för vuxna på flera håll i stan. Hör av dig till kansliet info@ikeg.se om du är intresserad. Föreningen står för utbildning. Träning med Redondoboll På söndagar kl ca har ett nytt pass med Redondoboll startat i Lilla Hallen i Vilsta. En lugn och skön träning där du tränar upp din inre och yttre stabilitet och balans. Vi utmanar med en del tyngre intensivare övningar och varvar dom med mjuka sköna övningar som ökar din kroppsmedvetenhet och mjukar upp din rörlighet för axlar, nacke, rygg och höft. En träning där fokus ligger på dig själv, din andning och rörelsen som du utför. En motpol till all stress där du får möjlighet att komma ner i varv. Instruktör: Heléne Kullberg Bollen finns att köpa på plats för 150 kr, den finns även ute i vissa sportbutiker (vill du först prova på kan du låna vid första tillfället).

15 Gå med och vinn! Gå med i Hemmavinsten och vinn både åt dig själv och föreningen! Du kan också välja att stödja en speciell grupp i föreningen. På Hemmavinsten är vinstchansen till att vinna stort klart bäst på marknaden. Samtidigt genererar det mest tillbaka till föreningen. Vi har valt att satsa på något som gynnar alla. Hos din ledare finns en anmälningsblankett. Busenkel att fylla i! Eller kontakta kansliet info@ikeg.se för mer information. Hemmavinsten är enkelt - för alla! Allt kring Hemmavinsten är enkelt. Både för dig som lottköpare och för oss som säljer lotten. En lott kostar 100 kr/månad. Du behåller dina lottnummer varje månad. Vi presenterar två vinnare per månad, andra och sista fredagen. Dessutom är det många överraskningsvinster! Potten består av 41 kr per såld lott. Föreningen får 41 kr per lott och månad. Vinstsumman bestäms av hur många lotter som sålts vid dragningstillfället. Vinnarna presenteras alltid på hemmavinstens hemsida och i nyhetsbrev med vinnande lottnummer. 2 kr/månad går till Klubbvinsten som går till de 2 föreningar som sålt den vinnande lotten. Du betalar din lott löpande genom autogiro. Hemmavinsten i Eskilstuna har hållit på sedan i mars Nu kan både du och föreningen låta Hemmavinsten sköta resten!

16 Föreningens sponsorer: Nu kan du stödja vår förening med 3 % extra i bonus när du handlar på Stadium, samtidigt som du behåller din egen bonus. Medlemskapet är kortlöst och kostnadsfritt. Anmäl dig via IK EskilstunaGymnasterna sponsrar Kontaktinfo: Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna Vilsta Sport & Fritidscenter Eskilstuna Telefon: Mail: info@ikeg.se Hemsida: Konsulent: Lotta Nilsson träffas/nås på föreningens kansli i Vilsta. Säkrast finns hon där måndag till torsdag på eftermiddagar/kvällar. Det är alltid bäst att kontakta henne innan ni kommer dit för att bestämma en tid. Vi är en del av: Och jobbar mycket tillsammans med:

Nr 21 februari 2013 Terminsstart 2013

Nr 21 februari 2013 Terminsstart 2013 Nr 21 februari 2013 Terminsstart 2013 Kalender för våren 2013 Den 23:e mars kl. 11:00 har vi årsmöte i raststugan i Vilsta Alla medlemmar är välkomna! Vi bjuder på smörgåstårta. Sista anmälningsdag är

Läs mer

Nr 22 maj Snart sommarlov

Nr 22 maj Snart sommarlov Nr 22 maj 2013 Snart sommarlov Kalender för 2013 Den 26:e maj är det dags för uppvisning i Sporthotellshallen i Vilsta, detta är också terminsavslutning för de flesta grupperna. 1-2:e juni ska truppen

Läs mer

Hej medlem/förälder och välkommen till Krumeluren!

Hej medlem/förälder och välkommen till Krumeluren! Nr 20 oktober 2012 Hej medlem/förälder och välkommen till Krumeluren! Nu håller du i föreningens alldeles egna tidning Gymmix-Krumeluren! Krumeluren kommer ut 2 gånger per termin och här kan du läsa om

Läs mer

Hej medlem/förälder och välkommen till Krumeluren!

Hej medlem/förälder och välkommen till Krumeluren! Nr 18 februari 2012 Hej medlem/förälder och välkommen till Krumeluren! Nu håller du i föreningens alldeles egna tidning Gymmix-Krumeluren! Krumeluren kommer ut 2 gånger per termin och här kan du läsa om

Läs mer

Nr 25 mars/april 2015

Nr 25 mars/april 2015 Nr 25 mars/april 2015 Kalender 2015 14 maj Truppträffen i Sporthallen. En tävling för breddgymnnnaster. 24 maj, vårterminen avslutas med Vilstadagen Cork Gathering i Vilsta 12-14 juni Sommarläger den 15-16

Läs mer

I detta nummer: - Rapport från Gymmixlägret - Motionsgrupp i Mesta - Gula gruppen på utflykt - Opalerna, en av våra trupper - Juluppvisning i

I detta nummer: - Rapport från Gymmixlägret - Motionsgrupp i Mesta - Gula gruppen på utflykt - Opalerna, en av våra trupper - Juluppvisning i I detta nummer: - Rapport från Gymmixlägret - Motionsgrupp i Mesta - Gula gruppen på utflykt - Opalerna, en av våra trupper - Juluppvisning i sporthallen 17 december - Krumelurgymnast och Krumelurledare

Läs mer

14 december kl 11-ca arrangerar föreningen juluppvisning i Sporthallen. Årets tema är Glitter och Glamour. DAGENS ROS!

14 december kl 11-ca arrangerar föreningen juluppvisning i Sporthallen. Årets tema är Glitter och Glamour. DAGENS ROS! Nr 24 november 2014 Kalender 2014 14 december kl 11-ca 12.30 arrangerar föreningen juluppvisning i Sporthallen. Årets tema är Glitter och Glamour. 2015 Vårterminen startar vecka 3! 24 maj är det Vilstadagen

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

Gympalätts egen tidning Hösten 2009

Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Ordförande Helena har ordet Så har ännu en gympatermin passerat och jag som ordförande kan med stolthet se på vår verksamhet. Den rörelseglädje man ser hos våra små

Läs mer

LUNDSKOLAN LUNDBLADET. NR 3 / Sommar

LUNDSKOLAN LUNDBLADET. NR 3 / Sommar LUNDSKOLAN LUNDBLADET NR 3 / Sommar LUNDBLADET Sommar 1 REGNBÅGEN Förskoleklass A jobbar med teknik. Vi pratar kring luftmotstånd och tyngd och konstruerar sen fallskärmar. Internationella modersmålsdagen

Läs mer

Hej medlem/förälder och välkommen till Krumeluren!

Hej medlem/förälder och välkommen till Krumeluren! Nr 17 november 2011 Hej medlem/förälder och välkommen till Krumeluren! Nu håller du i föreningens alldeles egna tidning Gymmix-Krumeluren! Krumeluren kommer ut 2 gånger per termin och här kan du läsa om

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet/föreningsmöten Sommarfesten Hemmavinsten Melbystrand lägret (platser kvar) Medlemsrådgivare & Rättsombud Styrelsen

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D Stockholms SS Nyhetsbrev November 2011 Kära schackförälder, året går mot sitt slut och det börjar bli dags att avrunda höstterminen med några punkter. Eftersom vi hittills inte hunnit skicka några nyhetsbrev

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009 Första dagen på sommarlovet ska Olle åka på fotbollsläger. Det är två lag från Söderkamraterna som ska träna ihop: Olles lag och ett tjejlag. Varför ska vi träna med tjejer? undrar några killar i Olles

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

Skruttans badträning

Skruttans badträning Skruttans badträning Skruttans badträning Skruttan, flickan med en mage som luras. En saga om och för barn med Prader-Willi syndrom. Skruttan måste varje vecka gå till sjukhuset för att träna i den stora

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse 2014 Strängnäs GF Verksamhetsberättelse Året som gått Strängnäs GFs gångna år har sett annorlunda ut än tidigare år. Nya samarbeten har skapats, förändring i träning- och tävlingsplanering samt att föreningen

Läs mer

Kullerbyttan. Gympalätts egen tidning hösten 2010

Kullerbyttan. Gympalätts egen tidning hösten 2010 Kullerbyttan Gympalätts egen tidning hösten 2010 www.gympalatt.se 2:a plats! De äldsta flickorna deltog i lördags i tävlingen Mini. Efter mycket tävlingsnerver och pirr i magen tog de sig till andra plats

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Ny tidning i Adelöv! Vi kommer att jobba med: 1. Intervjuer. 2. Reportage. 3. Korta notiser om allt. 4. Roliga historier, korsord och sudoku för alla

Ny tidning i Adelöv! Vi kommer att jobba med: 1. Intervjuer. 2. Reportage. 3. Korta notiser om allt. 4. Roliga historier, korsord och sudoku för alla Nr. 1 ADELÖVSBLADET vecka 5-6 2011 Ny tidning i Adelöv! Välkommen till Adelövsbladet, en ny tidning gällande allt som händer i Adelöv. Vi på redaktionen kommer att jobba intensivt med detta projekt, Adelövsbladet

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

Foton i detta nummer: Jonathan Helgesson

Foton i detta nummer: Jonathan Helgesson Foton i detta nummer: Jonathan Helgesson Nr Nr 63 80 oktober april 2007 2012 Verksamhetsledaren Hej du medlem! En ny teaterhöst har dragit igång i lokstallarna. Nya gruppkonstellationer och nybörjare samsas

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då? MATTE PÅ ZOO HEJSAN! Jag heter Mattias och jag är 8 år. Jag kallas Matte, det har jag gjort sedan jag var väldigt liten. Jag har tre syskon. Elin, Matilda och Rut. Elin är två år mindre än mig. Matilda

Läs mer

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013 Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari Välkommen på sportlovsläger där du som deltagare får chansen att pröva på lite olika sporter både i idrottshallen och ute i naturen på Lillsved. Hela Lillsved

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid.

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid. PRAKTISK INFO Plats bokas i Tidsbokare på hemsidan Kösystem finns, avboka plats senast en timma innan klass vid förhinder. Kom i tid, om du ej meddelat att du är sen släpps din plats till ev. drop-in-elev

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

HERMES NYTT Nr Årgång 77

HERMES NYTT Nr Årgång 77 Ordförande har ordet! Snart slut på det här året och våra grupper har tränat på trots att det blev några inställda träningar för gruppen som tränar i Gustav Vasa/ Enskedehallen pga att det skulle målas

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8?

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? HÖRBY KARATE KLUBB Kom och testa karate med oss på Älvdalsskolan! Tisdag 19/2 och Torsdag 21/2 18.00-19.00, Lördag 23/2 10.00-11.30 Medtag gympakläder! SATSERUPS IDROTTS/BYAFÖRENING

Läs mer

INFORMATION ANGÅENDE DANSTÄVLINGAR I DISCODANCE (DETALJERAD TEXT)

INFORMATION ANGÅENDE DANSTÄVLINGAR I DISCODANCE (DETALJERAD TEXT) INFORMATION ANGÅENDE DANSTÄVLINGAR I DISCODANCE (DETALJERAD TEXT) Antal tävlingar per år Per termin hålls tre till sex tävlingar. Tävlingarna är alltid på lördagar (utom SM som sträcker sig lördag och

Läs mer

Spänning Äventyr Lekar Välkommen Sportlovet 2015

Spänning Äventyr Lekar Välkommen Sportlovet 2015 Spänning Äventyr Lekar Välkommen Sportlovet 2015 Annons MÖTESPLATSEN FÖR HÄLSA, IDROTT OCH COACHANDE LEDARSKAP Folkhögskola Kurs & konferens Läger STF Vandrarhem LILLSVED Coachar för livet www.lillsved.se

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 1 INNEHÅLL 1. ANTAL MEDLEMMAR... 3 2. STYRELSEN... 3 3. GRUPPER... 3 Aerobics gymnastics... 3 Hopprep... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kids.... 4 Bamsegympa... Fel! Bokmärket

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

Utmaning. Ultimate 13+ Har du gymnaster som älskar att träna, ha roligt och framförallt att gympa? Häng då med på vår nya Utmaning ultimate 13+!

Utmaning. Ultimate 13+ Har du gymnaster som älskar att träna, ha roligt och framförallt att gympa? Häng då med på vår nya Utmaning ultimate 13+! Utmaning Ultimate 13+ Har du gymnaster som älskar att träna, ha roligt och framförallt att gympa? Häng då med på vår nya Utmaning ultimate 13+! Alla kan vara med! Lagledaren (en ledare för er gympagrupp)

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Tack alla för ett trevligt föräldramöte! Här kommer lite minnes anteckningar. Fyll gärna i om ni tycker att jag missar något.

Tack alla för ett trevligt föräldramöte! Här kommer lite minnes anteckningar. Fyll gärna i om ni tycker att jag missar något. Fredag den 27 april 2012 Sjukanmälan görs på tel nr 08-659 53 13 Tack alla för ett trevligt föräldramöte! Här kommer lite minnes anteckningar. Fyll gärna i om ni tycker att jag missar något. - Alla hälsas

Läs mer

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra!

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra! Barn mår bra av att veta Ditt barn ska komma till habiliteringen och göra en cpup-mätning. Det är svårt att med enbart ord förklara vad det är, därför har vi gjort den här boken. Barnet får genom berättelsen

Läs mer

Alla kan gympa så kommer du igång!

Alla kan gympa så kommer du igång! Alla kan gympa så kommer du igång! Vad är Alla kan gympa? Alla kan gympa är Gymnastikförbundets verksamhet för personer med funktionsnedsättningar, t.ex. rörelsenedsättning, neuropsykiatriska och/eller

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

TappaTrampet 2015. Höstens stora aktivitetstävling. Utmana dina kollegor i. Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor?

TappaTrampet 2015. Höstens stora aktivitetstävling. Utmana dina kollegor i. Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor? Utmana dina kollegor i Höstens stora aktivitetstävling TappaTrampet 2015 17 sep tem 5 nove ber mber Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor? Gör något roligt och aktivt tillsammans på jobbet! Läs om

Läs mer

Det skitigaste, jobbigaste och roligaste lopp du kan tänka dig. SNABBINFO

Det skitigaste, jobbigaste och roligaste lopp du kan tänka dig. SNABBINFO LOPP PÅ ÖLAND 9 MAJ 2015 Det skitigaste, jobbigaste och roligaste lopp du kan tänka dig. Sträckor: Lilla Tjurruset 1,5 km start 15.00. Stora Tjurruset 5 km start 16.00. Anmälan: Sätt in 60 kr för lilla

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Höstterminen 2015 DELTAGANDE AKTÖRER Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix www.flowkalix.se Kalix Gymnastikklubb Hästholmsv. 15 0923-67 00 76 952 95 Båtskärsnäs

Läs mer

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - Personligt välkomnande av Will, som sköter hotellet.

Läs mer

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info Ditt fö retag Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN TITTA IN I STYRELSEARBETET Vi har styrelsemöte i slutet av varje månad och vill gärna ha synpunkter och idéer från er alla som vi kan ta med i

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan.

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. BRUKSLÄGER 8-10 maj 2015 Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. Vi erbjuder alla grupper, spår, sök och rapport, två dagar skogsarbete

Läs mer

Informationsbrev om OL-Academy!!

Informationsbrev om OL-Academy!! NR 1 2012 Informationsbrev om OL-Academy!! Hej på er! Nytt år och nya möjligheter. Jag skall i detta informationsbrev som kommer att utkomma 1ggr/månad till studenter och andra personer kopplade till vår

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor & lägerprogrammet Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2014 (Ansökan kan laddas ned på www.fubjonkoping.org eller hämtas på FUB-Gården) Information

Läs mer

KÕJÕ NYTT HAR DU HAFT EN SKÖN SOMMAR SISTA ANMÄLNINGSDAGEN FÖR HÖSTTERMINEN ÄR LÖRDAG DEN 16 AUGUSTI 2008 KÕJÕ KI AIKIDO STOCKHOLM

KÕJÕ NYTT HAR DU HAFT EN SKÖN SOMMAR SISTA ANMÄLNINGSDAGEN FÖR HÖSTTERMINEN ÄR LÖRDAG DEN 16 AUGUSTI 2008 KÕJÕ KI AIKIDO STOCKHOLM KÕJÕ KI AIKIDO STOCKHOLM 2008 07 20 Årsgång 9, utgåva 35 KÕJÕ NYTT Erik Tingsborg leder Leo Spolander runt i rummet med ett stadigt grepp. HAR DU HAFT EN SKÖN SOMMAR När du läser detta har du kanske kommit

Läs mer

Informa(onsmöte 25 feb

Informa(onsmöte 25 feb Informa(onsmöte 25 feb Vi har behov av alla typer av ledare. Kanske hjälpa (ll vid träningar, vara markörer vid spel eller hålla koll på närvarolistor osv. På informa(onsträffen får ni träffa (digare ledare,

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Robert Rauschenberg, Monogram, 1955-59 Estate of Robert Rauschenberg/BUS 2012, Stockholm/VAGA, NY. Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Välkomna till visningar och verkstad

Läs mer

Hösten 2008 SAS EQUESTRIAN. Hästaktiviteter. i höst! SAS HÄST-OCH RIDKLUBB

Hösten 2008 SAS EQUESTRIAN. Hästaktiviteter. i höst! SAS HÄST-OCH RIDKLUBB Hösten 2008 SAS EQUESTRIAN Hästaktiviteter i höst! SAS HÄST-OCH RIDKLUBB Äntligen höst!? Trots att solen värmer gott och många hästar nog är ute på välbehövd sommarvila passar vi på att tipsa lite om kommande

Läs mer

Plusgiro: 270 260 3 Hej och välkomna tillbaka

Plusgiro: 270 260 3 Hej och välkomna tillbaka Plusgiro: 270 260 3 Hej och välkomna tillbaka Vi hoppas att ni har haft ett härligt uppehåll under Jul och Nyår, men nu är det dags igen att börja träna taekwondo och vi hoppas självklart att ni kommer

Läs mer

Min dagbok. Av: Iris Frick

Min dagbok. Av: Iris Frick Min dagbok Av: Iris Frick September Lördagen den 8 -Mamma! Sluta vara så tråkig, jag vill inte städa. Mamma och pappa är som två poliser som säger att jag ska göra en sak ena sekunden och något annat

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Medlemsblad höst/vinter 2011

Medlemsblad höst/vinter 2011 Medlemsblad höst/vinter 2011 Välkommen till en höst och vinter med spännande aktiviteter och tävlingar! Ordföranden har ordet Hej! Jag heter Katharina Dahl och är ordförande i Gota Western Riders sedan

Läs mer

GYMNASTIKSPELEN 3-4/5 2014

GYMNASTIKSPELEN 3-4/5 2014 Sidan 1 GYMNASTIKSPELEN 3-4/5 2014 Innehållsförteckning Sida 2 Allmän information 3-4 Gymnastikspelscupen 5 Gympakampen 6 Föreningsmixen 7 Gyllene Hatten 8 GympaKidz uppvisning 9 KARL-OSKAR 10 Prova-på

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

Nr 1 2012. Vi besöker ett djurhem PYSSEL! LÄSARFOTON

Nr 1 2012. Vi besöker ett djurhem PYSSEL! LÄSARFOTON REDE-klubben Nr 1 2012 Vi besöker ett djurhem PYEL! LÄARFOTON 1 Hej! å roligt att just du är medlem i REDEklubben! Det här är det första numret av vår fina medlemstidning och vi på Djurskyddet verige hoppas

Läs mer

Lidköping, Sockerbruket 071109

Lidköping, Sockerbruket 071109 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lidköping,

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP en temateater kring mobbning Bakgrund Kulturskolan och DuD:s teatergrupp har under

Läs mer

SM-VECKAN Programblad

SM-VECKAN Programblad SM-VECKAN 2019 Programblad Aerobic Gymnastics KVINNLIG ARTISTISK GYMNASTIK MANLIG ARTISTISK GYMNASTIK Parkour RYTMISK GYMNASTIK TRAMPOLIN & DMT Tricking TRUPPGYMNASTIK Gymnastik i alla dess former när

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu Världens största vintersamling för Samojedhundar och deras ägare. Nordiska mästerskapen i drag

Läs mer

Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje grupp finns separat.

Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje grupp finns separat. JUNIORTRÄNING 2018 Nu startar äntligen juniorträningen igen! Juniorträning är för barn från 4 år och uppåt. Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni MARIA 11 15 juni KLUBBNYTT STOR TURNERING I BILJARD PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! . aktiviteter pa MFK 11-15 juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter

Läs mer

Vasa Gymnastik. Gymnastutvärdering 2016/2017

Vasa Gymnastik. Gymnastutvärdering 2016/2017 Vasa Gymnastik Gymnastutvärdering 2016/2017 1 Varför en undersökning Under vårterminen genomfördes en undersökning för våra gymnaster. Undersökningen görs i syftet att bibehålla god kontakt med föreningen

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Kap,1. De nyinflyttade

Kap,1. De nyinflyttade Kap,1 De nyinflyttade Det är mitt i sommaren och Clara sitter i fönstret och tittar ut, hon ser dem nyinflyttade bära in flyttkartonger. Mamma hade sagt att dom hade en tjej som är lika gammal som Clara.

Läs mer

Information till föräldrar i SGA

Information till föräldrar i SGA Information till föräldrar i SGA Om föreningen Sandvikens Gymnastikavdelningar (SGA) har idag ca. 1200 aktiva medlemmar och ca. 45 grupper med ca.70 välutbildade ledare. Vi är idag Sandvikens största barn-

Läs mer

Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll.

Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll. Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll. I helgen som kommer utspelar sig den 6:e upplagan av knattecupen åldrarna 7 och 8. Cupen går av stapeln Lördagen den 16:e i och Söndagen den 17:e Augusti.

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Göteborg 30 maj 2011. Blodomloppet En del av

Göteborg 30 maj 2011. Blodomloppet En del av Blodomloppet En del av Umeå 19 maj Hudiksvall 23 maj Malmö 24 maj Karlskrona 25 maj Linköping 26 maj Göteborg 30 maj Uppsala 31 maj Luleå 7 juni Stockholm 8 juni Borlänge 9 juni Jönköping 17 augusti Örebro

Läs mer

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015 Sportlov 2015 2015 Hörby 16-20 februari 2015 Skapa på museet och se den fantastiska utställningen Undrien Kom till Undrien, hälsa på i Trottoarien! Se den fantastiska utställningen och låt fantasin flöda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Föreningen Nättraby Allmänna Idrottssällskap redovisar följande verksamhetsberättelse för 2018 Styrelsens sammansättning har varit enligt nedan: Ordförande: Vice ordförande Sekreterare:

Läs mer

10.Marco Reus från Borussia Mönchengladbach till Borussia Dortmund för 175 miljoner kronor

10.Marco Reus från Borussia Mönchengladbach till Borussia Dortmund för 175 miljoner kronor 10.Neymar i Santos 9.Robin Van Persie i Man Utd 8.Eden Hazard i Chelsea 7.Zlatan Ibrahimovic i PSG 6.Mario Götze i Borussia Dortmund 5.Wayne Rooney i Man Utd 4.Fernando Torres i Chelsea 3.Andres Iniesta

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer