BMW i. När du älskar NYA. BMW i8

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BMW i. När du älskar NYA. BMW i8"

Transkript

1 BMW i När du älskar Freude att am köra Fahren NYA BMW i8

2 THE MOST PROGRESSIVE SPORTS CAR. BMW i. FRAMTIDENS MOBILITET. Världen är i ständig rörelse. Vi är själva i rörelse. Och rörelsen för alltid med sig något spännande: förändring. BMW i är ett omfattande och innovativt koncept för hållbar mobilitet. Det är visionen om eldrivna bilar och samverkande tjänster, inspirerande design och en ny förståelse för vikten av hållbar utveckling. Det sker inte någon gång i framtiden. Det sker idag. BMW i är ett bevis på att hållbar utveckling och renodlad körglädje kan komplettera varandra på ett perfekt sätt.

3 NYA BMW i NYA BMW i. Upplev BMW i... INNOVATIONER OCH TEKNIK. BMW Vision Effi cientdynamics... Bilkoncept... BMW edrive... Fyrhjulsdrift... ELECTRIC... BMW i ConnectedDrive Services... BMW ConnectedDrive tjänster & appar och förarassistans... Hållbar utveckling... INDIVIDUALITET OCH MÅNGFALD. Introduktion BMW i design... Interiördesign Neso... Interiördesign Carpo Amido... Interiördesign Carpo Elfenbensvit... Interiördesign Halo... Exklusivpaketet Pure Impulse... Louis Vuitton bagageset... Lackering och fälgar... Standard- och extrautrustning samt tillbehör... Mobilitetstjänster... BMW Financial Services... Tekniska data... UTRUSTNING FÖR DEN VISADE MODELLEN. Max systemeffekt: Praktisk total räckvidd: Fälgar: Lackering: Interiördesign Halo: kw ( hk) mil " BMW i lättmetallfälgar W-eker, olika däckstorlek fram/bak Sofi stogrå briljanteffekt metallic med accent BMW i Blå Lädersportratt med accent BMW i Blå, sportstolar i naturläder Exklusiv Dalbergiabrun med textilaccent, interiörytor i Amido metallic 1 Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utetemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning. UPPTÄCK NYA BMW i DIGITALT. Det fi nns ett spännande digitalt innehåll för BMW i : appar, fi lmer, bildgallerier och den digitala versionen av katalogen du håller i. BMW KATALOGER QR-koder. På varje sida med en QR-kod fi nner du digitalt innehåll för BMW i : filmer, bildgallerier och mycket mer. Välj en QR-kodläsare ur det stora urvalet i din app-butik. Starta läsaren och håll din smartphone eller läsplatta ovanför QR-koden. BMW kataloger. En app som ger tillgång till digitala katalogupplagor på din läsplatta. Ladda först ner appen BMW kataloger i din app-butik. Sedan kan du uppleva BMW i digitalt. BMW i App. Upplev interaktivt den hållbara världen med BMW i. Appen inkluderar en räckviddskarta som visar räckvidden på olika platser och med olika körlägen. Finns även på Google Play. När du använder tjänster via internet, kan det uppstå kostnader som är kopplade till mobilabonnemanget.

4 Upplev nya BMW i i en kort fi lm. KRAFTEN I UTVECKLINGEN. Utveckling handlar inte om kompromisser. Utan om ett speciellt förhållningssätt, när det gäller att utforska gränserna för det möjliga och överskrida dem. Det är bara på det sättet som en vision kan förverkligas en bild av framtiden, som kan upplevas redan idag. Nya BMW i är det konkreta uttrycket för denna framtid: en äkta sportvagn, som tack vare sin innovativa BMW EfficientDynamics-teknik med BMW edrive och intelligent lättviktsteknik erbjuder enastående dynamiska köregenskaper, samtidigt som bränsleförbrukningen ligger på småbilsnivå. Upplev den mest framtidsinriktade av alla sportvagnar: nya BMW i.

5 NYA BMW i DEN BEHÖVER INGEN MAGNET, FÖR ATT DU SKA KÄNNA DESS DRAGNINGSKRAFT.

6 NYA BMW i INTELLIGENT LÄTTVIKTSTEKNIK. Den som har innovationsförmåga som drivkraft, kan skapa något som aldrig tidigare funnits. Nya BMW i är byggd med intelligent lättviktsteknik, som både uppfyller och överträffar de stränga kriterierna för en hybridsportbil. Den nyskapande LifeDrive-arkitekturen består av två delar, som är exakt anpassade till de uppställda kraven. I chassikonstruktionen av aluminium Drive-modulen finns högprestandabatteriet och de främre och bakre komponenterna för drivningen. På denna ligger Life-modulen: ett kupéutrymme som kombinerar maximal stabilitet med extrem lätthet. Kupéutrymmet består av superlätt kolfiberlaminat som ger de innovativa bilarna från BMW i de önskade egenskaperna: ett extremt starkt, lätt och flexibelt material som möjliggör en fantastisk formgivning. Resultatet är en bil som kan erbjuda suverän körglädje och en enastående låg bränsleförbrukning. KRAFTFULL OCH EFFEKTSTARK BMW edrive. Den som tänker längre, kommer längre med lägre förbrukning. Elmotorn, högprestandabatteriet med litiumjonteknik och den intelligenta energiregleringen bildar tillsammans den innovativa tekniken BMW edrive från BMW EfficientDynamics. Redan vid ett lätt tryck på pedalen levererar den kw ( hk) starka elmotorn vid framaxeln sitt maximala vridmoment och slungar bilen framåt. Men det är bara början: Tillsammans med den nyutvecklade -cylindriga bensinmotorn på, liter med BMW TwinPower Turbo-teknik och kw ( hk) för bakaxeln accelererar nya BMW i på, sekunder från till km/h. Dessutom är en förbrukning för mils blandad körning på, liter möjlig. Det är så det känns, när fördelarna hos två olika koncept för drivningen kombineras med varandra till en innovativ plug-in-hybrid för en körupplevelse som hittills aldrig funnits i denna form. 1 Mer information om elförbrukning och bränsleförbrukning finns på sidan 62.

7 NYA BMW i DEN BEHÖVER INGA SIFFROR, FÖR ATT DU SKA UPPLEVA HASTIGHETEN.

8 1 Beräknad leverans från november NYA BMW i ANDLÖS KÖRDYNAMIK. Den som söker perfekt balans, kan finna den och köra den. Ett exempel är :-fördelningen av axeltrycket mellan framvagnen och bakvagnen. Bilens tyngdpunkt ligger mycket lågt, något som bidrar till den enastående kontrollen och lättkördheten. På lands- och motorvägar kan nya BMW i släppa loss hela sin kraft: Med fyrhjulsdriften accelererar den mycket snabbt upp till km/h beroende på körsätt i upp till mil. Med ett tryck på en knapp kan nya BMW i köras helt elektriskt i farter upp till km/h tyst och utan utsläpp. Detta är inte en bil som alla andra och känslan att köra den är lika unik. NYSKAPANDE AERODYNAMIK. Den som vill lämna vinden bakom sig, måste först ge upp sitt motstånd. De flytande linjerna och den flacka silhuetten hos nya BMW i visar på en utpräglad framåtanda, som redan i stillastående avslöjar en fascinerande dynamik. Allt hos denna bil är inriktat på idealisk aerodynamik, förenad med högsta möjliga krav på estetik som de nästan slutna njurarna, måsvingedörrarna utan dörrhandtag och de attraktiva linjerna hos karossens extravagant intensiva exteriör. De uttrycksfulla LED-strålkastarna med BMW Selective Beam och variabel ljusfördelning, där en del av ljuskäglan kan skärmas av automatiskt för att inte blända mötande, kan även beställas med BMW Laserlight : Den här nya tekniken är utvecklad speciellt för nya BMW i och ger ett mycket starkt och vitt ljus med betydligt längre räckvidd och därmed en osedvanligt bra belysning av vägbanan. Trots det förbrukas bara en bråkdel av den energi som konventionella strålkastare använder. Saken är klar redan vid den första anblicken: framtiden är här och den ser helt fantastisk ut. 2 Förutsätter användning av el från helt förnybara källor. 3 Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utetemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning.

9 NYA BMW i DEN BEHÖVER INGA TILLSATSER, FÖR ATT KUNNA ELEKTRIFIERA.

10 NYA BMW i DEN BEHÖVER INGEN ANSVARSFRIHET, FÖR ATT VISA SIN FÖRNUFTIGA SIDA.

11 NYA BMW i EXCEPTIONELLA MATERIAL. Redan vid första anblicken märks det att nya BMW i är något i särklass, med sina måsvingedörrar och sin omisskännliga design. Innovation visar sig i varje liten detalj: Inte bara hela bilen, utan vart och ett av de använda materialen hos nya BMW i ligger långt före sin tid. Det kolfiberkompositmaterial som kupéutrymmet är uppbyggt av uppvisar enastående egenskaper när det gäller säkerheten. Samtidigt är det cirka procent lättare än stål, något som innebär en enastående hög effektivitet hos nya BMW i. Det läder som används för klädseln i interiören är garvat med extrakt från olivblad och förenar hållbarhet med en enastående skön känsla när man rör vid lädret, vilket påtagligt lever upp till de höga kvalitetskraven. Varje gång du kör nya BMW i, upplever du bilens progressiva karaktär på ett nytt sätt, med alla dina sinnen. INNOVATIV INTERIÖR. Den stil som gör det yttre perfekt, övertygar över hela linjen även i interiören. De flytande linjer som präglar exteriören hos nya BMW i fortsätter i interiören även här finns ytor som ligger över varandra på ett sätt som understryker bilens unika design. Varje enskilt element i förarmiljön är konsekvent orienterat mot föra ren på ett sätt som gör det möjligt för denne att helt gå upp i de intensivt dynamiska upplevelserna bakom ratten som den helt digitala instrumentdisplayen med D-visning, vilken högupplöst och optimalt läsbart visar all information som är relevant för körningen, exempelvis hastighet, räckvidd, laddstatus och rutt. Samtidigt ser de nyutvecklade tjänsterna från BMW i ConnectedDrive till att uppkopplingen till omvärlden alltid är perfekt och visar hur konsekvent nya BMW i öppnar upp tekniska vägar som aldrig tidigare har beträtts.

12 NYA BMW i DEN BEHÖVER BARA EN SAK: KRAFTEN I UTVECKLINGEN.

13 Lär dig mer om temat aerodynamik i en kort fi lm. INNOVATIONER OCH TEKNIK EN VISION BLIR VERKLIGHET. REDAN PÅ BILSALONGEN I FRANKFURT GJORDE KONCEPTBILEN BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS SENSATION OCH VÄCKTE STOR UPPSTÅNDELSE BARA FYRA ÅR SENARE ÄR KONCEPTBILEN VERKLIGHET I FORM AV NYA BMW i. Konceptet BMW Vision EfficientDynamics visade att det inte är någon motsägelse mellan en känslomässigt laddad sportvagn och den låga bränsleförbrukningen och de låga koldioxidutsläppen hos en småbil. Snarare att de två kan förenas på ett naturligt och självklart sätt. Genom det konsekvent utvecklade bilkonceptet med teknik från BMW EfficientDynamics som BMW ActiveHybrid, lättviktsteknik, aerodynamik och intelligent energireglering skapades en oöverträffad dynamik i sin mest logiska form. Den nästan för serietillverkning klara bilen nådde redan så låga koldioxidutsläpp som g /km och en bränsleförbrukning på endast, liter/ mils blandad körning. Som en BMW fullhybrid med plug-in-teknik drevs BMW Vision EfficientDynamics av en -cylindrig Common Rail-turbodieselmotor med elmotor vid framaxeln. Därmed uppnådde konceptbilen så unika värden, att de bara kunde matchas av högprestandabilar. De högeffektiva litiumpolymerbatterierna laddades upp via bromskraftåtervinning. Liksom i nya BMW i var batterierna i denna konceptbil placerade i kardantunneln, för lägsta möjliga tyngdpunkt. Andra tekniska höjdpunkter i denna konceptbil var bland annat den aktiva aerodynamiken, som var en vidareutveckling av funktionen luftventilskontroll, en termoelektrisk generator för att producera el, som omvandlade motorns värme till energi, och en proaktiv energireglering. Många av dessa banbrytande innovationer finns idag i nya BMW i. De distinkta måsvingedörrarna var redan hos konceptbilen BMW Vision Effi cientdynamics en visuell höjdpunkt. Den + -sitsiga konceptbilen visade redan upp den koniska form, som aerodynamiskt påminner om vattendroppar. Även den mycket innovativa och känslomässiga utformningen av bilen var före sin tid och utgjorde en imponerande försmak av framtidens sportvagn och därmed för nya BMW i. Bilen var bara, meter hög och förkroppsligade effektiv aerodynamik. Formgivningen med Layering Design (skiktdesign), som nya BMW i är ett skönt typexempel på, förbinder interiör- och exteriörlinjerna och förstärker på så sätt det valda formspråket. Principen att form följer funktion visar sig här in i minsta detalj med hållbara material och unik estetik. En uppföljande studie presenterades med BMW i Concept och BMW i Spyder Concept en konkret bild av bilar i nära förestående serieproduktion. Planen var att i början av ha den första serietillverkade bilen klar, något som nya BMW i bevisar uppfylldes på ett imponerande sätt. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

14 Lär dig mer om temat LifeDrive i en kort fi lm. INNOVATIONER OCH TEKNIK INTELLIGENT LÄTTVIKTSTEKNIK, GENIALA KÖREGENSKAPER. MED LIFE DRIVE-ARKITEKTUREN ANVÄNDER NYA BMW i REDAN IDAG MORGONDAGENS KONCEPT FÖR SPORTVAGNAR. G/KM, L / KM KW KOLDIOXIDVÄRDE BLANDAD KÖRNING FÖRBRUKNING BLANDAD KÖRNING SYSTEMEFFEKT KG, S KM/H TOMVIKT DIN ACCELERATION KM/H MAX HASTIGHET Utvecklad lättviktsteknik betyder inom ramen för strategin BMW EfficientDynamics att rätt material används på rätt plats. Allt för att varje funktion ska vara maximalt effektiv, med maximal dynamik. I nya BMW i går BMW i ett steg längre med arkitektur och material. Den största betydelsen har LifeDrive-arkitekturen. Den består av två från varandra oberoende enheter som kompletterar varandra på ett perfekt sätt, när de förenas. Den övre Life-modulen omfattar kupéutrymmet. Den följer den princip om intelligent lättviktsbyggande som förankrats i strategin för BMW EfficientDynamics och består av kolfiberkomposit. Det superlätta och starka kolfibermaterialet gör att tomvikten är endast kg trots vikten för högprestandabatteriet med litiumjonteknik. Drivlinan hos nya BMW i är integrerad i den undre Drive-modulen vid framaxeln (elmotor) och bakaxeln (BMW TwinPower Turbo-bensinmotor). Högprestandabatteriet är placerat i den så kallade energitunneln mellan de två drivenheterna. Drivningen på fram- och bakaxeln bildar en funktionell enhet tillsammans med passagerarutrymmet och högprestandabatteriet. Den intelligenta lättviktskonstruktionen och den innovativa användningen av material ger bättre kördynamik och påverkar också räckvidden och förbrukningen på ett positivt sätt. Att viktoptimeringen är konsekvent genomförd i nya BMW i visas på många sätt, bland annat av följande två exempel: Måsvingedörrarna har en stomme av kolfiberkomposit, det ger tillsammans med en ytterpanel i termoplast och en insida av aluminium en viktbesparing på procent jämfört med en traditionell konstruktion. Skiljerutan mellan passageraroch bagageutrymme består av härdat glas, som förutom optimala akustiska egenskaper också innebär en viktminskning på cirka procent i jämförelse med konventionell kompositteknik. Högprestandabatteri med litiumjonteknik Låg tyngdpunkt Bensintank Life-modul Elmotor med styrelektronik Förbränningsmotor med växellåda Litet karossöverhäng fram Litet karossöverhäng bak Drive-modul Drive-modul LÄGRE TYNGDPUNKT JÄMN VIKTFÖRDELNING. Jämn viktfördelning % % BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. 1 Tjänstevikten är kg.

15 INNOVATIONER OCH TEKNIK LÄTT, STABILT OCH SÄKERT: PASSAGERARUTRYMME I HIGHTECH- MATERIALET KOLFIBER. TEKNIKEN MED KOLFIBERKOMPOSIT REVOLUTIONERAR BILBYGGANDET. Innovativ in i minsta detalj. Ingenjörerna på BMW i har inom ramen för forsknings- och utvecklingsarbetet för BMW EfficientDynamics valt komponenter av aluminium och kolfiberkomposit för att fullt ut kompensera för högprestandabatteriets vikt. Genom användning av innovativa material som kolfiberkomposit som trots sin låga vikt har enorm hårdhet och gör kupéutrymmet extremt stabilt får nya BMW i utmärkta köregenskaper, fantastisk väghållning och blixtrande snabb acceleration. Passagerarutrymmet (Life-modulen) är en verklig revolution inom bilindustrin. Under lång tid har det varit alldeles för dyrt att tillverka det av kolfiberkomposit, eftersom det var en manuell process. När nu BMW i börjar med serietillverkning av passagerarmoduler i kolfiber markerar det inledningen på en nya era för världens biltillverkare. Kolfibern ger en viktbesparing jämfört med stål på upp till procent, medan man för aluminium kan räkna med en minskning på upp till procent. Komponenter i kolfiber är inte bara fantastiskt lätta. Det ger också helt nya möjligheter för bildesign, eftersom kolfiberkomposit är nästan lika lätt att bearbeta och forma som tyg. Passagerarmodulen i nya BMW i har gott om plats och utnyttjar utrymmet effektivt. Därutöver möjliggör det en aerodynamiskt optimerad form med ett så lågt cw-värde som,. Dessutom är kolfiberkomposit ett höghållfast material som ger nya BMW i maximal stabilitet och säkerhet. För tillverkningen av kolfiber byggdes en särskild fabrik i USA, i Moses Lake, Washington. Sedan slutet av har här årligen tillverkats ton av det högteknologiska materialet cirka tio procent av den globala produktionen. Kolfibertillverkningens elbehov täcks till procent av förnybar vattenkraft. Rullarna med så kallad roving [] så kallas tråden som består av cirka bara, millimeter tjocka kolfibrer [] skickas med båt till Tyskland. I Wackersdorf, Bayern bearbetas trådarna till textilmattor [], som är råvaran vid tillverkning av komponenter av kolfiberkomposit. Av kolfibermattorna tillverkar pressanläggningarna i Landshut och Leipzig komponenter i kolfiber, medan slutmontering och kvalitetssäkring [] görs i Leipzig. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

16 INNOVATIONER OCH TEKNIK DET BÄSTA FRÅN TVÅ VÄRLDAR. MED BMW EFFICIENT DYNAMICS MED edrive KÖR DU DEN NYA PLUG-IN-HYBRID- SPORTVAGNEN BMW i SPORTIGT OCH EFFEKTIVT. HELT ELEKTRISKT ELLER I KOMBINATION MED BMW TWINPOWER TURBO-BENSINMOTORN. Om du vill köra mer sportigt väljer du läget Sport, varvid bilen får en mer dynamisk karakteristik. El- och förbränningsmotorerna arbetar då alltid tillsammans, och vid gasuppsläpp och inbromsning tas energin tillvara för att ladda batteriet. Vid körning i läget ECO PRO ökar räckvidden med cirka procent tack vare ett särskilt optimerat körsätt, där de bägge drivlinorna samarbetar för en påtagligt bränslesnål körning. Resultatet talar för sig själv: en bränsleförbrukning på bara, liter för mils blandad körning enligt EU-körcykeln. Utvecklad som plug-in-hybrid: BMW edrive förenar en viktoptimerad elmotor fram med en förbränningsmotor bak. En intelligent energireglering ser till att utnyttja fördelarna hos bägge drivenheterna, för maximal effektivitet. Samtidigt imponerar nya BMW i med sin enastående kördynamik, som tack vare den skräddarsydda LifeDrive-arkitekturen och de exakt avstämda chassidelarna är på absolut högsta nivå. På så sätt förkroppsligar nya BMW i filosofin bakom BMW Efficient Dynamics på ett sätt som aldrig tidigare. Den för hybridkonceptet modifierade elmotorn ger en maximal effekt på kw ( hk) och ett maximalt vridmoment på Nm, som levereras till framaxeln. Den sofistikerade -cylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotorn på kw ( hk) med ett vridmoment på Nm överför sin kraft direkt till bakaxeln genom en speciellt anpassad -stegad automatisk växellåda med Steptronic. Elmotorn på framaxeln kan också under kort tid ge extra skjuts till förbränningsmotorn i form av en boostfunktion utan att det drar extra bränsle. Det är en särskild fördel när du snabbt vill öka farten, t ex vid omkörning. En elgenerator intill den -cylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotorn laddar i olika körsituationer högprestandabatteriet, för att hela tiden göra det möjligt att köra sportigt. Tack vare den intelligenta energiregleringen och de till bilen perfekt anpassade körlägena erbjuder nya BMW i alltid en unik körupplevelse. Sportvagnen startar alltid i läge Comfort, som ger en välavvägd balans mellan sportig och effektiv körning. Räckvidden vid elektrisk körning är då upp till km med en maxhastighet på km/h. Om läget edrive kopplas in genom en knapptryckning, är en maxhastighet på km/h vid ren elektrisk körning möjlig. Läge Comfort. I detta startläge börjar varje körning rent elektriskt, med en hastighet på upp till km/h. Vid högre hastigheter kopplas bensinmotorn in. Maximal körkomfort och en räckvidd på över mil kännetecknar det här körläget. Läge ECO PRO. Detta läge betonar effektiv körning och återhämtning. Med det här läget får man både den maximala elektriska räckvidden på km och den maximal totala räckvidden på omkring mil vid hybriddrift. Läge Sport. Detta läge kan endast aktiveras via växelväljarspaken och innebär att elmotorns boost-funktion aktiveras, chassit ställs in för högsta dynamik och växlingstiderna minskas i växellådan. Den digitala visningen av hastighet och varvtal med orange färg är karakteristisk för Sport-läget. edrive G Elmotor Högprestandabatteri med litiumjonteknik -cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinmotor ELMOTOR LOKALT KOLDIOXIDUTSLÄPP ÄR DET OSLAGBARA ARGUMENTET FÖR RENT ELEKTRISKT KÖRNING MED BMW edrive HYBRID KW, S KM/H PLUG-IN-HYBRID (ELMO- TOR OCH FÖRBRÄNNINGS- MOTOR). BATTERIET KAN OCKSÅ LADDAS VIA ETT VANLIGT ELUTTAG. SYSTEMEFFEKT GER RESURSER FÖR EN MYCKET SPORTIG KÖRNING, MED EN TOMVIKT PÅ LÅGA KG ACCELERATION KM/H MAX HASTIGHET 1 Beroende på individuellt körsätt, uppnått i en intern förbrukningsstudie hos BMW. 2 Förutsätter användning av el från helt förnybara källor. 3 Tjänstevikten är kg. 4 Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utetemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

17 Lär dig mer om temat hybridteknik i en kort fi lm. BRA GREPP I ALLA LÄGEN. LADDA HEMMA FLEXIBEL MOBILITET BMW i 360 ELECTRIC ASSISTANSTJÄNSTER LADDA PÅ VÄGEN, H INNOVATIONER OCH TEKNIK KORT LADDTID FÖR GRÄNSLÖS ELEKTRIFIERANDE KÖRGLÄDE. NYA BMW i MED ELMOTOR PÅ FRAMAXELN OCH BENSINMOTOR PÅ BAKAXELN KOMBINERAR PÅ ETT OPTIMALT SÄTT DE KÖRDYNAMISKA FÖRDELARNA MED FRAMHJULSDRIFT OCH FYRHJULSDRIFT. Fyrhjuldrift för perfekt drivgrepp: Nya BMW i förenar den vridmomentstarka elmotorn på framaxeln med den effektstarka förbränningsmotorn på bakaxeln, samtidigt som den -stegade automatiska växellådan med Steptronic effektivt överför kraften till vägen. Konceptet gör att det blir en optimal mix av el- och bensindrift beroende på den aktuella körsituationen. Även om nya BMW i kan köras med enbart kraften från elmotorn, ligger trots allt lockelsen i att kombinera fördelarna hos de bägge driv linorna som kompletterar varandra så väl. Den situationsanpassade fördelningen av drivmomentet mellan fram- och bakhjulen innebär t ex i kurvor att mer kraft förs över till bakhjulen, för att förbättra styregenskaperna genom kurvan. På torra och våta vägbanor kan föraren utnyttja drivningen hos alla fyra hjulen vid exempelvis acceleration, något som ger ännu bättre spårstabilitet ända till gränsområdet. Men också på vintern har du stor glädje av de två av varandra oberoende drivaxlarna. De fyra intelligent drivna hjulen förbättrar väggreppet och ökar säkerheten på hala vägar. Sammantaget ger nya BMW i en mycket dynamisk accelerationsupplevelse i alla hastigheter. BMW i ELECTRIC: ALLTID OCH ÖVERALLT. Elektrisk mobilitet som den ska vara. Bensinmotorn tillsammans med den intelligenta energiregleringen innebär effektiv energihushållning, inte minst med tanke på att högprestandabatteriet laddas upp under återhämtningsfaser via en generator och energi tillförs via bromskraftåtervinning. Dessutom innehåller ELECTRIC också en mängd olika laddningsalternativ för din nya BMW i. Ladda hemma: Nya BMW i kan laddas med medföljande standardladdkabel i ett vanligt eluttag. Laddningen tar högst, timmar med BMW i Wallbox Pure eller Wallbox Pro tar det mindre än två timmar. Detta är BMW i Originaltillbehör som du skaffar dig hos närmaste BMW i Agent. Om du så önskar, sköter BMW i om installation och montering. Passa samtidigt på att teckna ett grönt elavtal för utsläppsfri körglädje med din BMW i. Flexibel mobilitet: Lösningar för individuell mobilitet för korta och långa avstånd är något som du förväntar dig av BMW Add-on Mobility, som innebär att du för en viss tidsperiod kan byta till en annan BMW. Ladda på väg: Dessutom ingår i BMW i ELECTRIC ett stort antal tjänster och produkter för bekväm och säker körning. Med ChargeNow har BMW i skapat ett nätverk med publika laddstationer. När du är ute och kör kan du direkt hitta de laddstationer som ingår i nätverket med hjälp av bilens inbyggda navigationssystem, en smartphone eller vår webbplats. När du köper en BMW i medföljer ett Fortum Charge & Drive RFID-kort som ger tillgång ett nät av laddstationer. Du kan också kan betala med kortet. Assistanstjänster: Förutom de för BMW i speciellt framtagna BMW ConnectedDrive-tjänsterna, står också de omfattande assistanstjänsterna för BMW i till förfogande. Bakhjulsdrift. BMW TwinPower Turbobensinmotorn driver på bakaxeln. Framhjulsdrift + bakhjulsdrift = intelligent fyrhjulsdrift. Framhjulsdrift. Elmotorn driver på framaxeln. 1 Högprestandabatteriet med litiumjonteknik kännetecknas av sin långa livslängd. Skulle det ändå inom 8 år och under de första milens körning uppstå ett problem, får du det gratis reparerat hos din BMW i Agent. 2 Beroende på den lokala infrastrukturen för elnätet och vald extrautrustning. Laddtiden avser laddning tills batteriet är till 80 procent fulladdat.

18 INNOVATIONER OCH TEKNIK FOKUS PÅ DET VÄSENTLIGA: DIN KÖRUPPLEVELSE. ALL INFORMATION OM KÖRNINGEN VISAS ÖVERSIKTLIGT PÅ TVÅ STORA DISPLAYER. Med appen BMW i Remote kan du med en smartphone redan före resan ställa in den önskade temperaturen i kupéutrymmet. Med BMW i ConnectedDrive-tjänsterna för navigation går det med hjälp av navigation Professional att se var de närmaste laddstationerna fi nns. MED APPEN BMW i REMOTE HAR DU ALLTID GREPP OM NYA BMW i. Direkt i synfältet: I nya BMW i utgör två stora displayer gränssnittet mellan dig och bilen. Framför dig finns den stora och för första gången helt digitala instrumentdisplayen. Till vänster finns hastighetsmätaren som med stora siffror visar den aktuella hastigheten i digital form, och till höger hittar du den så kallade Powermeter som ger prestandainformation om BMW edrive. I varje körläge Comfort, Sport och ECO PRO visas relevant information på instrumentdisplayen. Mitt på instrumentpanelen finns den, " stora Control Display för standardutrustningens navigation Professional. De intuitivt utformade menyerna är lätta att använda, liksom kontrollreglaget idrive Touch på mittkonsolen. Med BMW i ConnectedDrive-tjänsterna för navigering har nya BMW i ett specialanpassat navigationssystem, som är utformat för att klara de speciella krav som en sportvagn med plug-in-hybrid-teknik ställer. Den mycket innovativa grafiken på instrumentdisplayen och Control Display förverkligar tanken om att alltid vara uppkopplad, och att alltid ha tillgång till rätt information vid rätt tillfälle. På typiskt BMW-vis förmedlas informationen pedagogiskt och tydligt, och med en tilltalande tredimensionell look. Alltid uppkopplad: Nya BMW i har som standard de intelligenta tjänsterna hos BMW i ConnectedDrive, vilka du enkelt och bekvämt styr med din smartphone. Med hjälp av den smarta appen BMW i Remote finns för både ios och Android är det lätt att söka laddstationer och man har hela tiden koll på hur lång den elektriska räckvidden är. Smartphone-appen ger dig alltid och överallt tillgång viktig information, som batteriets laddstatus, servicebehov och bilens aktuella plats samt om fönster är stängda och dörrar låsta. Dessutom kan du redan före start sätta igång klimatautomatiken med fjärrstyrning. Du kan också med appen BMW i Remote välja ut adresser från adressboken i din smartphone och föra över dem till navigationssystemet i din nya BMW i. Med funktionen Battery Guard, som är en del av BMW TeleServices, kan du via kundportalen för BMW ConnectedDrive direkt per SMS eller e-post få reda på när batteriet har nått en viss laddningsnivå. BMW ConnectedDrive Uppkopplad och fri. 1 Information om kompatibel utrustning finns på

19 INNOVATIONER OCH TEKNIK MORGONDAGENS INNOVATIONER. FÖR DAGENS VÄGAR. BMW CONNECTED DRIVE EN UPPKOPPLAD CO-DRIVER. MÅNGA ASSISTANSSYSTEM FÖR SÄKER KÖRNING. BMW ConnectedDrive tjänster & appar : Med dessa är det lätt att koppla upp sig till allt som är viktigt för dig och med dem som du vill vara nära. Varje funktion har utvecklats för att förhöja körupplevelsen. Standardutrustningens BMW ConnectedDrive Services möjliggör ett brett utbud av tjänster och appar, som Facebook, webbradio och mycket mer. Med en smartphone och den kostnadsfria appen AUPEO! lyssnar du bara på musik du vill höra. Den individuellt anpassningsbara internetradion lär sig vilken musik du tycker om. Du står smidigt i kontakt med kontoret i bilen med Bluetooth-förberedelse Professional och Bluetooth Office. Du får information från navigation Professional om var laddstationer, bensinstationer och sevärdheter finns, liksom fakta om utländska trafikregler när du kör utomlands. Med en knapptryckning ger dig BMW Concierge Services tillgång till BMW Callcenter. Du får upplysningar om exempelvis en restaurang du vill besöka, var närmaste bankomat finns eller var ett jourapotek håller till och skickar på begäran den adressinformationen direkt till navigationssystemet. BMW ConnectedDrive förarassistans: Ett bra exempel är BMW Head-Up Display (standardutrustning) som i fullfärg projicerar information som är viktig för körningen direkt i förarens synfält för fullt fokus på vägen. Utöver anvisningar från navigationssystemet ges också information om bilens aktuella hastighet, Speed Limit-information med visning av omkörningsförbud, information från Check Control samt telefon- och infotainmentfunktioner. Information som visas på det här sättet går upp till procent fortare att läsa än på instrumentdisplayen eller Control Display. Det ökar säkerheten markant liksom körglädjen. Inom ramen för standardutrustningens Driving Assistant för nya BMW i inkl Surround View finns flera innovativa kamerabaserade assistanssystem. Driving Assistant omfattar LED-strålkastare med BMW Selective Beam, bländningsfri helljusassistent, kollisions- och påkörningsvarning och fotgängarvarning med city-inbromsningsfunktion, parkeringsdistanskontroll (PDC), Surround View och Side View med objektigenkänning. Schematisk illustration av BMW Head-Up Display. BMW ConnectedDrive med sina intelligenta tjänster och system för förar assistans rymmer all den utrustning som varje förare av nya BMW i kan önska sig. BMW ConnectedDrive tjänster & appar ökar friheten genom effektiv samverkan mellan föraren, bilen och omvärlden. BMW ConnectedDrive förarassistans gör det inte bara ännu säkrare att köra din BMW, utan också ännu bekvämare. Intelligenta system som avlastar föraren och minskar riskerna i trafiken. BMW ConnectedDrive Uppkopplad och fri. 1 Ytterligare information om funktioner och tjänster från BMW Connected Drive finns på och i prislistan för respektive modell.

20 INNOVATIONER OCH TEKNIK HÅLLBARHETEN BÖRJAR OCH SLUTAR PÅ SAMMA STÄLLE. FRÅN UTVECKLINGEN, VIA TILLVERKNINGEN OCH ANVÄNDNINGEN TILL ÅTERVINNINGEN VISAR NYA BMW i VAD VERKLIG HÅLLBARHET INNEBÄR. Vid vår fabrik i Leipzig tillverkas nya BMW i och BMW i med hållbart producerad ström. Genomtänkt in i minsta detalj: Nya BMW i visar mycket tydligt hur konsekvent och heltäckande temat för hållbar utveckling fungerar hos BMW i. För att säkerställa den hållbara utvecklingen, har redan i utvecklingsfasen införts mätbara steg och mål, som löper över bilens hela produktcykel och övervakas och dokumenteras under tillverkningsprocessen. I linje med hållbarheten har den energiintensiva framställningen av kolfiber placerats i Moses Lake i staten Washington i USA, där ren energi kan hämtas från ett av världens största vattenkraftverk. För att säkerställa behovet av el vid produktionen av bilarna från BMW i har fyra vindkraftverk uppförts vid BMW:s fabrik i Leipzig. De genererar all el som behövs för tillverkningen av BMW i. Dessutom innebär användningen av grön el vid laddning av högprestandabatteriet med litiumjonteknik att bilen körs med ytterst små koldioxidutsläpp. Och när den maximala livslängden hos högprestandabatteriet uppnåtts, har vi även tänkt på återvinningen. Batteriet kan till exempel användas för mellanlagring av sol- och vindenergi. % % AV DET MATERIAL SOM ANVÄNDS VID TILLVERKNING AV EN BMW i ÄR ÅTERVINNINGSBART AV ENERGIN FÖR TILLVERKNINGEN AV BMW i I LEIPZIG KOMMER FRÅN HÅLLBART PRODUCERAD STRÖM

PRISLISTA. BMW i8. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i8. BMW i - Born Electric.

PRISLISTA. BMW i8. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i8. BMW i - Born Electric. PRISLISTA.. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i - Born Electric. Modellpriser Grundpris Model kod Rek. pris Pure Impulse 2Z21 1 359 000 Teknisk data Model kod NM CO2- utsläpp g/km Räckvidd (el) km Räckvidd

Läs mer

BMW i. När du älskar att köra. BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se

BMW i. När du älskar att köra. BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se BMW i När du älskar att köra BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se BMW i3 02 03 BMW i. Upplev BMW i... INNOVATIONER OCH TEKNIK. Bilkoncept... BMW Effi cientdynamics... ELECTRIC... BMW i ConnectedDrive Services...

Läs mer

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet.

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet. Annons Hela denna bilaga är en annons från BMW Annons BMW The all-new i BMW X5 www.bmw.com När Sheer du älskar Driving att köra Pleasure allt annat än statisk elektricitet. BILEN SOM ÄR BYGGD AV KOL ISTÄLLET

Läs mer

BMW i. När du älskar att köra. NYA BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se

BMW i. När du älskar att köra. NYA BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se BMW i När du älskar att köra NYA BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se NYA BMW i3 02 03 NYA BMW i. Upplev BMW i... INNOVATIONER OCH TEKNIK. Bilkoncept... BMW Effi cientdynamics... ELECTRIC... BMW i ConnectedDrive...

Läs mer

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS. BMW EfficientDynamics www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW EFFICIENT DYNAMICS. MORGONDAGENS TEKNIK SOM STANDARD REDAN IDAG. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW EfficientDynamics

Läs mer

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige!

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! Eftersom BMW, enligt det oberoende tjänstebilsförlaget Ynnor, ökar mest bland tjänstebilar i Sverige, så vet vi att allt fler får sina tjänstebilsdrömmar uppfyllda.

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

PRISLISTA. BMW i3. Gilltig från 1 september 2013. BMW i3. BMW i - Born Electric.

PRISLISTA. BMW i3. Gilltig från 1 september 2013. BMW i3. BMW i - Born Electric. PRISLISTA.. Gilltig från 1 september 2013. BMW i - Born Electric. Modellpriser Grundpris Model kod Rek. pris IZ21 IZ41 339 900 375 900 Teknisk data Model kod Motor Effekt kw Vridmoment NM Svängradie m

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat GTE

Pressen hyllar nya Passat GTE Pressen hyllar nya Passat GTE En laddhybrid har nog aldrig varit så attraktiv som nu. Bytbil.com, 28 augusti Grönare mil med bil är svårt att finna i den här populära klassen. TT (Nyhetsbyrå), november

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Hybrid

Originaltillbehör. Civic. Hybrid Originaltillbehör Civic Hybrid 02 03 Gör ett unikt val Med Civic Hybrid kan du fatta ett grönt beslut, utan att behöva kompromissa med stil, komfort och prestanda. Det är det som gör Civic Hybrid speciell.

Läs mer

Två bröder testar BMW-familjens senaste tillskott: nya BMW 1-serien i Urban Line- och. Sport Line-utförande

Två bröder testar BMW-familjens senaste tillskott: nya BMW 1-serien i Urban Line- och. Sport Line-utförande vå ör n Två bröder testar BMW-familjens senaste tillskott: nya BMW 1-serien i Urban Line- och Sport Lineutförande. Freddie och Adam Lund: två bröder med sin bas i London. Den ene en urban kulturknutte,

Läs mer

Prius Plug-in Hybrid

Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid. Bilen som är det bästa av två världar både en elbil och en hybrid i ett med mycket låg bränsleförbrukning och lågt koldioxidutsläpp. Tack vare de tekniskt framstående

Läs mer

BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING.

BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. BMW -serien Sedan www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. ENASTÅENDE. STILSÄKER. Ledare VARJE ÖGONBLICK ÄR HELT PERFEKT. Ledstjärnan

Läs mer

Nissan e NV200 Skåp. Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407

Nissan e NV200 Skåp. Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407 Nissan e NV200 Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407 Prislista Drivning Motor Växellåda Utrustningsnivå Cirkapris exkl. Moms SEK 25% moms SEK Rek. cirkapris SEK Framhjulsdrift

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

NYA BMW -SERIE GRAN TOURER.

NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. BMW -serien Gran Tourer www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL

Läs mer

BMW -SERIE SEDAN. SKÖNHETEN TAR SIG NYA UTTRYCK. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.

BMW -SERIE SEDAN. SKÖNHETEN TAR SIG NYA UTTRYCK. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw. BMW -serien Sedan www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. SKÖNHETEN TAR SIG NYA UTTRYCK. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. IDEALISK FORM BYGGER PÅ IDÉER. Skönhet,

Läs mer

FRÅGOR OCH SVAR OM PRIUS LADDHYBRID

FRÅGOR OCH SVAR OM PRIUS LADDHYBRID FRÅGOR OCH SVAR OM PRIUS LADDHYBRID INTRODUKTION 1. Hur fungerar Prius Laddhybrid? Prius Laddhybrid tillhör gruppen Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEV) och är en laddbar parallellhybrid. I en parallellhybrid

Läs mer

BMW M Coupé BMW M Sedan. När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN.

BMW M Coupé BMW M Sedan. När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN. BMW M Coupé BMW M Sedan När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN. HÄR FINNS DET MER ATT HÄMTA. NYA BMW M4 COUPÉ. NYA BMW M3 SEDAN. MÄNNISKA. MASKIN. MAXEFFEKT. DE BESKRIVNA MODELLERNA. BMW

Läs mer

BMW M5. När du älskar att köra BMW M. ÖVERLÄGSEN.

BMW M5. När du älskar att köra BMW M. ÖVERLÄGSEN. BMW M5 När du älskar att köra BMW M. ÖVERLÄGSEN. Ledare LEDARSKAP. Vridmoment, segdragningsförmåga och dynamik: BMW M uttrycker fysisk styrka rakt igenom. Kompromisslös auktoritet ger den en unik position

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

HÅLLBARHET PÅ VÄG. ANLEDNINGARNA TILL ATT VI UTSETTS TILL DEN LEDANDE BILTILLVERKAREN PÅ HÅLLBARHET I DOW JONES SUSTAINABILITY INDEX 9 ÅR AV 10.

HÅLLBARHET PÅ VÄG. ANLEDNINGARNA TILL ATT VI UTSETTS TILL DEN LEDANDE BILTILLVERKAREN PÅ HÅLLBARHET I DOW JONES SUSTAINABILITY INDEX 9 ÅR AV 10. Hållbarhet på väg. www.bmw.se När du älskar att köra HÅLLBARHET PÅ VÄG. ANLEDNINGARNA TILL ATT VI UTSETTS TILL DEN LEDANDE BILTILLVERKAREN PÅ HÅLLBARHET I DOW JONES SUSTAINABILITY INDEX 9 ÅR AV 10. LEDANDE

Läs mer

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Teknikerna har lyckats med det som länge verkade vara omöjligt: att minska bränsleförbrukningen men ändå uppfylla

Läs mer

Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. FÖR MINI 3- OCH 5-DÖRRAR.

Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. FÖR MINI 3- OCH 5-DÖRRAR. Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. FÖR MINI 3- OCH 5-DÖRRAR. BEHÅLL KÖRUPPLEVELSEN året runt. MINI Original-hjul är resultatet av de bästa kombinationerna av däck och fälgar. De är omsorgsfullt designade

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW X. ENASTÅENDE ANNORLUNDA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW X. ENASTÅENDE ANNORLUNDA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW X www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW X. ENASTÅENDE ANNORLUNDA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. ANDRA FÖLJER STANDARD. EN SÄTTER DEN. Det fi nns knappast några vägar,

Läs mer

NOVA PRO utdragssystem

NOVA PRO utdragssystem NOVA PRO utdragssystem Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO utdragssystem Nova Pro Originalet Klassikern som inspirerar även morgondagens design. Hur

Läs mer

SETPEMBER 2015 VARJE MÅNAD FÖR DIG MED VOLVOKORT ELLER RENAULTKORT TRE NYANSER AV STORSTADSLIV

SETPEMBER 2015 VARJE MÅNAD FÖR DIG MED VOLVOKORT ELLER RENAULTKORT TRE NYANSER AV STORSTADSLIV SETPEMBER 2015 KORT GOTT VARJE MÅNAD FÖR DIG MED VOLVOKORT ELLER RENAULTKORT TRE NYANSER AV STORSTADSLIV RENAUKTUELLT ETT RENODLAT RENAULTKORT Känner du till att det nu finns ett renodlat Renaultkort som

Läs mer

BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring

BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring BMW -serien Touring www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. Innehåll BMW -serie Touring

Läs mer

3-i-1-kraftpaket! Allkonstnär för alla gör-det-självare: Uneo Maxx och Uneo för hammarborrning, borrning och skruvdragning.

3-i-1-kraftpaket! Allkonstnär för alla gör-det-självare: Uneo Maxx och Uneo för hammarborrning, borrning och skruvdragning. 3-i-1-kraftpaket! Allkonstnär för alla gör-det-självare: Uneo Maxx och Uneo för hammarborrning, borrning och skruvdragning. Uneo Maxx och Uneo från Bosch. De minsta hammarborrarna i världen med pneumatiskt

Läs mer

BMW -SERIE TOURING. ENASTÅENDE. MÅNGSIDIG. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring. www.bmw.se www.bmw.

BMW -SERIE TOURING. ENASTÅENDE. MÅNGSIDIG. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring. www.bmw.se www.bmw. BMW -serien Touring www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE TOURING. ENASTÅENDE. MÅNGSIDIG. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. DET ÄR BARA DU SJÄLV SOM SÄTTER GRÄNSERNA.

Läs mer

72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET.

72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET. 72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET. Ljus, mycket plats, trygghet. Integra återspeglar samtidigt lusten till

Läs mer

Simrishamn, VPS, David Weiner, dweiner Utfärdardatum: 2011-08-19 Sida 1

Simrishamn, VPS, David Weiner, dweiner Utfärdardatum: 2011-08-19 Sida 1 Sida 1 Miljöpåverkan från transporter Vilka är alternativen Volvos miljöbilar Elsattsningen One Tonne Life Säkerhet i alla faser Sida 2 Utställda bilar C30 DRIVe (115 hk) Bränsleförbrukning 0,38 l/mil

Läs mer

VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST?

VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST? VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST? MÖT EN NY GENERATION PEUGEOT. De senaste åren har vi målmedvetet arbetat med att ta Peugeot till en högre nivå i alla led. Kvalitet, komfort och design har givetvis varit

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. FÖR ETT LIV FULLT AV MÖJLIGHETER.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. FÖR ETT LIV FULLT AV MÖJLIGHETER. BMW X www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW X. FÖR ETT LIV FULLT AV MÖJLIGHETER. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. ÄLSKAR FRIHETEN LIKA MYCKET SOM DU. De bästa historierna

Läs mer

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4 51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Nyhet: Mover TE R4 Manöversystem Enkel och bekväm resa Med Truma blir varje utflykt en semester De bästa platserna är ofta de mest svårtillgängliga.

Läs mer

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut?

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut? SCANIA CITYWIDE Scania bedriver en aktiv produktutveckling och produktförbättring. Scania förbehåller sig därför rätten att utan föregående meddelande genomföra ändringar av konstruktioner, specifikationer,

Läs mer

BMW M5. När du älskar att köra NYA BMW M. ÖVERLÄGSEN PÅ ALLA SÄTT.

BMW M5. När du älskar att köra NYA BMW M. ÖVERLÄGSEN PÅ ALLA SÄTT. BMW M5 När du älskar att köra NYA BMW M. ÖVERLÄGSEN PÅ ALLA SÄTT. Ledare LEDARSKAP. Vridmoment, segdragningsförmåga och dynamik: nya BMW M uttrycker fysisk styrka rakt igenom. Kompromisslös auktoritet

Läs mer

BMW M5. När du älskar att köra BMW M. ÖVERLÄGSEN PÅ ALLA SÄTT.

BMW M5. När du älskar att köra BMW M. ÖVERLÄGSEN PÅ ALLA SÄTT. BMW M5 När du älskar att köra BMW M. ÖVERLÄGSEN PÅ ALLA SÄTT. Ledare LEDARSKAP. Vridmoment, segdragningsförmåga och dynamik: BMW M uttrycker fysisk styrka rakt igenom. Kompromisslös auktoritet ger den

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE Nu kan alla ladda batteriet själv är den enklaste vägen till ett fulladdat batteri. Fäst klämmorna på batteriet, sätt i kontakten i väggen och tryck på knappen. Resten

Läs mer

LED LENSER * LED LENSER * P2 AFS. Fokuseringsmagi i fickformat. Creating New Worlds of Light

LED LENSER * LED LENSER * P2 AFS. Fokuseringsmagi i fickformat. Creating New Worlds of Light LENSER * Creating New Worlds of Light LENSER * P2 AFS Fokuseringsmagi i fickformat High End Längd 94 mm Vikt 31 g Ljusflöde 25 lm* Batteri 1 x AAA 1,5 V Effekt 1,8 Wh*** Brinntid 6 h** Räckvidd 45 m* Tekniska

Läs mer

Volvo Personvagnar AB

Volvo Personvagnar AB Volvo Personvagnar AB C30 Electric Annelie Gustavsson, Produkt chef Page 1 Drive towards zero Varför elektrifiering C30 Electric Utmaningar Page 2 Drive Towards Zero Vision : Att konstruera bilar som inte

Läs mer

Be MINI. MINI Countryman.

Be MINI. MINI Countryman. Be MINI. MINI Countryman. INNEHÅLL: INTRODUKTION MINI Countryman 04 Koncept och säkerhet 22 Exteriör och interiör 26 Kommunikation och teknik 30 Lackering och klädsel 32 Tillbehör 36 TEKNISK ÖVERBLICK

Läs mer

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden PRESSINFORMATION 2014-03- 05 Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden Hakka- skydd ger trygghet och garanterar att resan kan fortsätta vid en däckskada Nokian Hakka sommardäck

Läs mer

FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81.

FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81. FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81. VOL-V-O får snart premiär hos landets alla Volvohandlare. Se efter i din lokala tidning för exakt tid och dag. Då är du hjärtligt välkommen in för

Läs mer

UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel

UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel 2014 UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel UPPLEVA tv, ljudsystem och 3D-glasögon har 5 års kostnadsfri garanti. nyhet BESTÅ/UPPLEVA kombination med tv 55 /2.1 ljudsystem 17 175:B240xD40, H202cm.

Läs mer

teknik inte till sin rätt utan blir bara ett tomt ord på bakluckan och i reklambroschyren.

teknik inte till sin rätt utan blir bara ett tomt ord på bakluckan och i reklambroschyren. teknik TEXT: JONAS JARLMARK, BILD PORSCHE AG Hybridtekniken tar snabba kliv framåt när Porsche skräddarsyr den för sina modeller. Porsche 918 Spyder Porsche Cayenne S Hybrid Porsche 911 GT3 R Hybrid HYBRID.

Läs mer

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se Auris Touring Sports Premiär i augusti 2013 www.toyota.se Auris Touring Sports Det är många som har längtat efter en ny C-klasskombi från Toyota och efter sommaren är den här, nya Auris Touring Sports.

Läs mer

ryckigt Kör 28 PORSCHEMAG

ryckigt Kör 28 PORSCHEMAG PorscheMag17_28-33_Jarlmark.qxp:Layout1 11-03-03 Kör 12.59 Sida 28 ryckigt Vad går all bensin egentligen åt till när vi kör? Dagligen tar ingenjörerna hos Porsche väldigt avancerade beräkningar till hjälp

Läs mer

BMW M Coupé Cabriolet. När du älskar att köra BMW M. COUPÉ OCH CABRIOLET. FORMFULLÄNDAD KRAFT.

BMW M Coupé Cabriolet. När du älskar att köra BMW M. COUPÉ OCH CABRIOLET. FORMFULLÄNDAD KRAFT. BMW M Coupé Cabriolet När du älskar att köra BMW M. COUPÉ OCH CABRIOLET. FORMFULLÄNDAD KRAFT. HK RENODLAD EXTRAVAGANS. När fulländad estetik och kompromisslösa motorsportgener strålar samman, är en sak

Läs mer

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten De nya transportbilarsmodellerna håller priserna och kostnaderna i styr Volkswagen utvecklar sina transportbilar så att de i allt högre grad ska beakta

Läs mer

SCANIA TOURING. Välkommen ombord

SCANIA TOURING. Välkommen ombord Välkommen ombord Berätta om din verksamhet Möt Scania Touring. Med sin kraftfullt formade exteriör är den här allsidiga turistbussen skapad för att motsvara kraven för charter trafik och reguljärtrafik

Läs mer

Frihet att arbeta där du vill

Frihet att arbeta där du vill Frihet att arbeta där du vill Upptäck hur långt du kan gå med nya utvecklade GN 9120 Global innovatör inom headset Kommer du ihåg när du senast bara hade en sak att göra? Du arbetar hårt och vill gärna

Läs mer

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd S 4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd Nya Dethleffs 4-travel Innovation möter design Det här hör också till 4-travel: elegant köksdel med gashäll med tre plattor och stora lådor. Särskild

Läs mer

TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS.

TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS. TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS. Skandinaviens mest nöjda bilägare i mellanbilsklassen kör Toyota Prius 2007-2010. - AUTOINDEX 2011 Hybridåret 2012. Smygpremiär 3 X Prius. Som Priusägare är du redan

Läs mer

Njut av ny bild- och ljudteknologi när den är som bäst

Njut av ny bild- och ljudteknologi när den är som bäst egenskap SateLlite p100 Satellite p100 Njut av ny bild- och ljudteknologi när Toshibas bärbara dator Satellite P100 ger personligt anpassat digital innehåll med spets. Satellite P100 har kapacitet att

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

Premiär för Mazda2 och Mazda6 på Stockholm Lifestyle Motor Show

Premiär för Mazda2 och Mazda6 på Stockholm Lifestyle Motor Show Premiär för Mazda2 och Mazda6 på Stockholm Lifestyle Motor Show 03.15/15.01.20/PL Mazda lanserar inte mindre än fem nya bilmodeller under 2015. Två av dem, Mazda2 och Mazda6, finns med på Stockholm Lifestyle

Läs mer

LED LENSER * P5 E. Ljusproffs med styrka

LED LENSER * P5 E. Ljusproffs med styrka LENSER * P5 E Ljusproffs med styrka High End Längd 100 mm Vikt 62 g Ljusflöde 25 lm* Batteri 1 x AA 1,5 V Effekt 4,2 Wh*** Brinntid 20 h** Räckvidd 75 m* Tekniska data Enastående kvalitet och tidlös formgivning

Läs mer

TILLBEHÖR transportbilar

TILLBEHÖR transportbilar TILLBEHÖR transportbilar BIPPER PARTNER EXPERT BOXER Bipper 1 2 12 13 14 1. farthållare Hjälper dig att hålla konstant och rätt hastighet. Förbättrar komfort och bränsleekonomi särskilt vid längre bilfärder.

Läs mer

BMW CONNECTED DRIVE. ENASTÅENDE SAMVERKAN MELLAN FÖRARE, BIL OCH OMVÄRLD. In touch with your world. BMW ConnectedDrive. www.bmw.se www.bmw.

BMW CONNECTED DRIVE. ENASTÅENDE SAMVERKAN MELLAN FÖRARE, BIL OCH OMVÄRLD. In touch with your world. BMW ConnectedDrive. www.bmw.se www.bmw. BMW ConnectedDrive www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW CONNECTED DRIVE. ENASTÅENDE SAMVERKAN MELLAN FÖRARE, BIL OCH OMVÄRLD. BMW ConnectedDrive In touch with your world. BMW Vision ConnectedDrive

Läs mer

LED LENSER * LED LENSER * P2 BM. Minilampan med snabb fokusering. Creating New Worlds of Light

LED LENSER * LED LENSER * P2 BM. Minilampan med snabb fokusering. Creating New Worlds of Light LENSER * Creating New Worlds of Light LENSER * P2 BM Minilampan med snabb fokusering High End Längd 103 mm Vikt 36 g Ljusflöde 16 lm* Batteri 1 x AAA 1,5 V Effekt 1,8 Wh*** Brinntid 7 h** Räckvidd 25 m*

Läs mer

NYA BMW -SERIE GRAN TURISMO. DEN FÖRSTA I SITT SLAG. BMW

NYA BMW -SERIE GRAN TURISMO. DEN FÖRSTA I SITT SLAG. BMW NYA BMW -SERIE GRAN TURISMO. DEN FÖRSTA I SITT SLAG. BMW När du älskar att köra Nya BMW 5-serie Gran Turismo. Den första i sitt slag. Elegans, rymd och variation här handlar det om och, inte om eller.

Läs mer

Mercedes-Benz Vans. V-Klass. Mercedes-Benz Transportbilar hösten 2015. Familjens nya tjänstebil. Paket Executive. Paket Business.

Mercedes-Benz Vans. V-Klass. Mercedes-Benz Transportbilar hösten 2015. Familjens nya tjänstebil. Paket Executive. Paket Business. Pris inkl. moms från: Billån+1 från: Leasing+1 från: Förmånsvärde2 från: Alltid med Edition: V220 SE Edition lång (163 hk) V220 Avantgarde Edition lång (163 hk) 463.900 kr 4.505 kr/mån 3.595 kr/mån 3.100

Läs mer

SmartCharge VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE

SmartCharge VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE 4A och 8A enkel - trygg - användarvänlig är en intelligent laddare som gör det enkelt och tryggt att ladda batterierna - antingen det är båten, bilen, gräsklipparen eller

Läs mer

WALLENBERGS FYSIKPRIS 2014

WALLENBERGS FYSIKPRIS 2014 WALLENBERGS FYSIKPRIS 2014 Tävlingsuppgifter (Kvalificeringstävlingen) Riv loss detta blad och häfta ihop det med de lösta tävlingsuppgifterna. Resten av detta uppgiftshäfte får du behålla. Fyll i uppgifterna

Läs mer

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton 2 2 modeller. Styr upp din produktivitet. Diesel- eller gasdriven Atlet Balance arbetshäst med precision Kraftfull, pålitlig

Läs mer

Liten bil i stor stad

Liten bil i stor stad BIL / PROVKÖRNING Liten bil i stor stad Lilla up! klarar stresstestet i småbilarnas huvudstad alldeles galant. Aldrig har Roms gränder och gator med kullerstenar och branta backar känts så enkla att erövra.

Läs mer

Nissan e-nv200 Combi, Evalia

Nissan e-nv200 Combi, Evalia Nissan e-nv200 Combi, Evalia Priser, utrustning, specifikationer, färger Prislista Cirkapris exkl. 25% moms Rek. cirkapris Drivning Motor Växellåda Utrustningsnivå Moms SEK SEK SEK Combi-5 Efter 40.000

Läs mer

10 punkter för grönare bilkörning

10 punkter för grönare bilkörning Kampanjen Gör Bilen Grönare syftar till att reducera bilarnas negativa effekt på miljön och hjälpa förarna att tänka och köra grönt. 10 punkter för grönare bilkörning Köp grönt en bil med låga koldioxidutsläpp

Läs mer

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid Tillbehör Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EXTERIÖR Sätt lite extra lyx på bilen du älskar Samtliga tillbehör exteriört är lackade i bilens färg. Främre nedre sidospoiler Sidokjol Bakre nedre sidospoiler

Läs mer

Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar

Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar Anders Erngren PR- och produktchef Mitsubishi Motors: Miljövision 2020 Utveckla elbilstekniken n Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar (300 000 bilar) Reducera miljöpåverkan under

Läs mer

Vi älskar motvind! Team EcoRide Göteborg 2015

Vi älskar motvind! Team EcoRide Göteborg 2015 Vi älskar motvind! Det är nu 2015 och intresset för våra elcyklar och dess möjligheter är inspirerande. Det är spännande att få uppleva hur allt fler väljer elcykeln framför bilen. Genom minskad förbrukning

Läs mer

Ett klimatsmart projekt

Ett klimatsmart projekt Ett klimatsmart projekt För att stoppa klimatförändringarna måste våra utsläpp av växthusgaser minska dramatiskt. Det krävs konstruktiva samarbeten för att ta oss från individuellt koldioxidsnåla produkter

Läs mer

Det handlar om hybrid. HybrId systemet

Det handlar om hybrid. HybrId systemet Det handlar om hybrid HybrId systemet det HaNdLar Om HybrId sedan 2003 geesinknorba erbjuder hybridsystem för sina geesinknorba baklastare. under 2009 vann Hybrid plug-in systemet CIWm recycling Award

Läs mer

Vilka är vi. Varför Arvika

Vilka är vi. Varför Arvika Vilka är vi. Varför Arvika Vad är YH-utbildning Yrkeshögskoleutbildning är sedan 2009 en ny eftergymnasial utbildningsform med stark arbetslivsanknytning. Utbildningarna är utformade utifrån arbetslivets

Läs mer

c/o 25 Klassisk & hög

c/o 25 Klassisk & hög c/o 15 Klassisk Markerat takutsprång och äkta genomgående spröjs gör detta hus till en äkta klassisk länga i litet format. Utifrån bildar fasader, fönster och tak i enhetlig matt kulör en fin helhet. Inifrån

Läs mer

Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI

Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI Dörrar WIŚNIOWSKI Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI Under 25 år har vi tillverkat stängsel med passion. Firmans namn WIŚNIOWSKI kommer från namnet på dess grundare och ägare - Andrzej Wiśniowski.

Läs mer

Trådlös enkelhet, musikalisk känsla. ADDON T-Series

Trådlös enkelhet, musikalisk känsla. ADDON T-Series Trådlös enkelhet, musikalisk känsla ADDON T-Series Spela all din musik trådlöst Spela vad du vill från var du vill. Det spelar ingen roll om du använder ios, Android, Windows Phone eller Mac/PC. Addon

Läs mer

Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet!

Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet! Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet! 2 Elbilarna kommer är ni? redo De senaste 12 månaderna har antalet elfordon ökat med över 140 procent i Sverige.

Läs mer

Nya Suzuki Swift 4X4, unik i klassen

Nya Suzuki Swift 4X4, unik i klassen Nya Suzuki Swift 4X4, unik i klassen Suzukis bästsäljares efterträdare nya Swift nu i ny version med fyrhjulsdrift. Fjärde generationen Suzuki Swift, som introducerades i Sverige i september i fjol, kommer

Läs mer

Utgåva 2. Cross Caddy

Utgåva 2. Cross Caddy Utgåva 2 Cross Caddy Cross Caddy Life 03 Cross Caddy Life lockar till äventyr med sitt tuffa ut seende. Designat underredsskydd i silver och svarta skärm breddare ger distinkt off-road-prägel. Första intrycket

Läs mer

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com 4-SERIE BIOGAS Biogas för en renare värld www.ravo4.com www.ravo4.com RAVO 4-Serie, biogas Tillverkad för en renare sopning. Världens första sopmaskin med biogasmotor. Biogas: Ert rena val! Fler och fler

Läs mer

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Ideen bewegen mehr > PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Våra rehabprodukter AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 72458 Albstadt Tel: 0 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35 www.aat-online.de

Läs mer

Compactus Office. Constructor Sverige AB. Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96

Compactus Office. Constructor Sverige AB. Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96 Constructor Sverige AB Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96 Regionkontor Solna Torg 19 171 45 Solna Tel: 08-470 03 30 Fax: 08-83 40 06 Compactus Office

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE 1. Introduktion Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Produktbeskrivning 2.1 Ramnummer 3. Funktioner/innställningar 3.1 Batteri -/felindikator 3.2 Assistans funktion

Läs mer

SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme

SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme Solen är en oändlig källa till förnybar energi. En resurs som ger smartare energianvändning för alla fastigheter som behöver värme och varmvatten under sommarhalvåret.

Läs mer

Pa r K e r i n G s VÄ r M a r e P e r s o n b i l a r Personbilar

Pa r K e r i n G s VÄ r M a r e P e r s o n b i l a r Personbilar PARKERINGSVÄRMARE PERSONBILAR Unna DIG Komforten med en Parkerings- värmare ingen mer isskrapning! Personbilar A world of COMFORT 2 PERSONBILAR PARKERINGSVÄRMARE PERSONBILAR PARKERINGSVÄRMARE 3 Eberspächer

Läs mer

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2 Det bästa har blivit ännu bättre Kräv NYA ALPHA2 KONTINUERLIG INNOVATION. DET LIGGER I VÅRA GENER. Med över 3 miljoner sålda enheter världen över har Grundfos ALPHA2 visat sig vara världens bäst säljande

Läs mer

Vattenfall & Stockholms Stad. 12. April 2010

Vattenfall & Stockholms Stad. 12. April 2010 Vattenfall & Stockholms Stad 12. April 2010 PEUGEOT MOTION & EMOTION Teknologi HDI og FAP Elmobilitet e-hdi HDi HYbrid4 Plug-in HDi Hybrid Upplevelse Design Körglädje Telematik Peugeots återförsäljare

Läs mer

>> Pressinformation Premiär för nya smart fortwo och smart forfour

>> Pressinformation Premiär för nya smart fortwo och smart forfour >> Pressinformation Premiär för nya smart fortwo och smart forfour November 2014 1 Nya smart fortwo och forfour... 4-5 En smart historia.... 6-7 Bilder... 8-9 Teknisk information smart fortwo... 10-15

Läs mer

VOLVO V60 LADDHYBRID PROVKÖRNING

VOLVO V60 LADDHYBRID PROVKÖRNING PROVKÖRNING VOLVO V60 LADDHYBRID Effekt, hk Förbr., l/100 km Pris, kr Volvo V60 Hybrid 215+70 1,9 400 000 Toyota Prius 99+82 3,9 276 000 Chevrolet Volt 84+149 3,9 380 000 Volvo V60 DRIVe 115 4,5 247 000

Läs mer

Det här är Porsche i Sverige

Det här är Porsche i Sverige Det här är Porsche i Sverige Om konsten att bygga bilar som inte finns Företaget Porsche AG kom till därför att Ferry Porsche inte kunde hitta sina drömmars bil; en lätt, snabb och bränsleeffektiv sportbil.

Läs mer

Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki

Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki Suzuki presenterar efterföljaren till sin bästsäljare den helt nya Swift. Med Swift lanserade Suzuki 1983 en modell som kommit att bli synonym med

Läs mer

Roto NT Designo. Roto NT Designo. Dolda beslag. Teknik för fönster och dörrar

Roto NT Designo. Roto NT Designo. Dolda beslag. Teknik för fönster och dörrar Roto NT Designo Dolda beslag Roto NT Designo Teknik för fönster och dörrar Funktionellt men dolt Ny elegant lösning för hemmet I ett vackert hem är det viktigt att också fönstren är vackra Vi anser att

Läs mer

Flare. Effektivitet och komfort med LED

Flare. Effektivitet och komfort med LED Flare Effektivitet och komfort med LED Flare Downlights och spotlights med LED-teknik Flare, ett unikt designkoncept Produktdesign Mun* Flare är en komplett familj runda downlights och spotlights. De ger

Läs mer

Insight. Honda Hybrid Collection

Insight. Honda Hybrid Collection Insight Honda Hybrid Collection Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda

Läs mer

Nya Honda Jazz. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 www.honda.se

Nya Honda Jazz. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 www.honda.se Nya Honda Jazz Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda som översiktlig

Läs mer

E-Control. Energy Control, den smarta vägen till ett energisnålt hem.

E-Control. Energy Control, den smarta vägen till ett energisnålt hem. E-Control Energy Control, den smarta vägen till ett energisnålt hem. Vår produkt E-Control ska hjälpa människor som känner att de vill minska energiförbrukningen i hemmet. Vi har tänkt att den ska sitta

Läs mer

Stil och elegans. En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar.

Stil och elegans. En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar. Tillbehör 2 Stil och elegans En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar. Optima har den design och de egenskaper du förväntar

Läs mer