BMW i. När du älskar NYA. BMW i8

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BMW i. När du älskar NYA. BMW i8"

Transkript

1 BMW i När du älskar Freude att am köra Fahren NYA BMW i8

2 THE MOST PROGRESSIVE SPORTS CAR. BMW i. FRAMTIDENS MOBILITET. Världen är i ständig rörelse. Vi är själva i rörelse. Och rörelsen för alltid med sig något spännande: förändring. BMW i är ett omfattande och innovativt koncept för hållbar mobilitet. Det är visionen om eldrivna bilar och samverkande tjänster, inspirerande design och en ny förståelse för vikten av hållbar utveckling. Det sker inte någon gång i framtiden. Det sker idag. BMW i är ett bevis på att hållbar utveckling och renodlad körglädje kan komplettera varandra på ett perfekt sätt.

3 NYA BMW i NYA BMW i. Upplev BMW i... INNOVATIONER OCH TEKNIK. BMW Vision Effi cientdynamics... Bilkoncept... BMW edrive... Fyrhjulsdrift... ELECTRIC... BMW i ConnectedDrive Services... BMW ConnectedDrive tjänster & appar och förarassistans... Hållbar utveckling... INDIVIDUALITET OCH MÅNGFALD. Introduktion BMW i design... Interiördesign Neso... Interiördesign Carpo Amido... Interiördesign Carpo Elfenbensvit... Interiördesign Halo... Exklusivpaketet Pure Impulse... Louis Vuitton bagageset... Lackering och fälgar... Standard- och extrautrustning samt tillbehör... Mobilitetstjänster... BMW Financial Services... Tekniska data... UTRUSTNING FÖR DEN VISADE MODELLEN. Max systemeffekt: Praktisk total räckvidd: Fälgar: Lackering: Interiördesign Halo: kw ( hk) mil " BMW i lättmetallfälgar W-eker, olika däckstorlek fram/bak Sofi stogrå briljanteffekt metallic med accent BMW i Blå Lädersportratt med accent BMW i Blå, sportstolar i naturläder Exklusiv Dalbergiabrun med textilaccent, interiörytor i Amido metallic 1 Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utetemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning. UPPTÄCK NYA BMW i DIGITALT. Det fi nns ett spännande digitalt innehåll för BMW i : appar, fi lmer, bildgallerier och den digitala versionen av katalogen du håller i. BMW KATALOGER QR-koder. På varje sida med en QR-kod fi nner du digitalt innehåll för BMW i : filmer, bildgallerier och mycket mer. Välj en QR-kodläsare ur det stora urvalet i din app-butik. Starta läsaren och håll din smartphone eller läsplatta ovanför QR-koden. BMW kataloger. En app som ger tillgång till digitala katalogupplagor på din läsplatta. Ladda först ner appen BMW kataloger i din app-butik. Sedan kan du uppleva BMW i digitalt. BMW i App. Upplev interaktivt den hållbara världen med BMW i. Appen inkluderar en räckviddskarta som visar räckvidden på olika platser och med olika körlägen. Finns även på Google Play. När du använder tjänster via internet, kan det uppstå kostnader som är kopplade till mobilabonnemanget.

4 Upplev nya BMW i i en kort fi lm. KRAFTEN I UTVECKLINGEN. Utveckling handlar inte om kompromisser. Utan om ett speciellt förhållningssätt, när det gäller att utforska gränserna för det möjliga och överskrida dem. Det är bara på det sättet som en vision kan förverkligas en bild av framtiden, som kan upplevas redan idag. Nya BMW i är det konkreta uttrycket för denna framtid: en äkta sportvagn, som tack vare sin innovativa BMW EfficientDynamics-teknik med BMW edrive och intelligent lättviktsteknik erbjuder enastående dynamiska köregenskaper, samtidigt som bränsleförbrukningen ligger på småbilsnivå. Upplev den mest framtidsinriktade av alla sportvagnar: nya BMW i.

5 NYA BMW i DEN BEHÖVER INGEN MAGNET, FÖR ATT DU SKA KÄNNA DESS DRAGNINGSKRAFT.

6 NYA BMW i INTELLIGENT LÄTTVIKTSTEKNIK. Den som har innovationsförmåga som drivkraft, kan skapa något som aldrig tidigare funnits. Nya BMW i är byggd med intelligent lättviktsteknik, som både uppfyller och överträffar de stränga kriterierna för en hybridsportbil. Den nyskapande LifeDrive-arkitekturen består av två delar, som är exakt anpassade till de uppställda kraven. I chassikonstruktionen av aluminium Drive-modulen finns högprestandabatteriet och de främre och bakre komponenterna för drivningen. På denna ligger Life-modulen: ett kupéutrymme som kombinerar maximal stabilitet med extrem lätthet. Kupéutrymmet består av superlätt kolfiberlaminat som ger de innovativa bilarna från BMW i de önskade egenskaperna: ett extremt starkt, lätt och flexibelt material som möjliggör en fantastisk formgivning. Resultatet är en bil som kan erbjuda suverän körglädje och en enastående låg bränsleförbrukning. KRAFTFULL OCH EFFEKTSTARK BMW edrive. Den som tänker längre, kommer längre med lägre förbrukning. Elmotorn, högprestandabatteriet med litiumjonteknik och den intelligenta energiregleringen bildar tillsammans den innovativa tekniken BMW edrive från BMW EfficientDynamics. Redan vid ett lätt tryck på pedalen levererar den kw ( hk) starka elmotorn vid framaxeln sitt maximala vridmoment och slungar bilen framåt. Men det är bara början: Tillsammans med den nyutvecklade -cylindriga bensinmotorn på, liter med BMW TwinPower Turbo-teknik och kw ( hk) för bakaxeln accelererar nya BMW i på, sekunder från till km/h. Dessutom är en förbrukning för mils blandad körning på, liter möjlig. Det är så det känns, när fördelarna hos två olika koncept för drivningen kombineras med varandra till en innovativ plug-in-hybrid för en körupplevelse som hittills aldrig funnits i denna form. 1 Mer information om elförbrukning och bränsleförbrukning finns på sidan 62.

7 NYA BMW i DEN BEHÖVER INGA SIFFROR, FÖR ATT DU SKA UPPLEVA HASTIGHETEN.

8 1 Beräknad leverans från november NYA BMW i ANDLÖS KÖRDYNAMIK. Den som söker perfekt balans, kan finna den och köra den. Ett exempel är :-fördelningen av axeltrycket mellan framvagnen och bakvagnen. Bilens tyngdpunkt ligger mycket lågt, något som bidrar till den enastående kontrollen och lättkördheten. På lands- och motorvägar kan nya BMW i släppa loss hela sin kraft: Med fyrhjulsdriften accelererar den mycket snabbt upp till km/h beroende på körsätt i upp till mil. Med ett tryck på en knapp kan nya BMW i köras helt elektriskt i farter upp till km/h tyst och utan utsläpp. Detta är inte en bil som alla andra och känslan att köra den är lika unik. NYSKAPANDE AERODYNAMIK. Den som vill lämna vinden bakom sig, måste först ge upp sitt motstånd. De flytande linjerna och den flacka silhuetten hos nya BMW i visar på en utpräglad framåtanda, som redan i stillastående avslöjar en fascinerande dynamik. Allt hos denna bil är inriktat på idealisk aerodynamik, förenad med högsta möjliga krav på estetik som de nästan slutna njurarna, måsvingedörrarna utan dörrhandtag och de attraktiva linjerna hos karossens extravagant intensiva exteriör. De uttrycksfulla LED-strålkastarna med BMW Selective Beam och variabel ljusfördelning, där en del av ljuskäglan kan skärmas av automatiskt för att inte blända mötande, kan även beställas med BMW Laserlight : Den här nya tekniken är utvecklad speciellt för nya BMW i och ger ett mycket starkt och vitt ljus med betydligt längre räckvidd och därmed en osedvanligt bra belysning av vägbanan. Trots det förbrukas bara en bråkdel av den energi som konventionella strålkastare använder. Saken är klar redan vid den första anblicken: framtiden är här och den ser helt fantastisk ut. 2 Förutsätter användning av el från helt förnybara källor. 3 Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utetemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning.

9 NYA BMW i DEN BEHÖVER INGA TILLSATSER, FÖR ATT KUNNA ELEKTRIFIERA.

10 NYA BMW i DEN BEHÖVER INGEN ANSVARSFRIHET, FÖR ATT VISA SIN FÖRNUFTIGA SIDA.

11 NYA BMW i EXCEPTIONELLA MATERIAL. Redan vid första anblicken märks det att nya BMW i är något i särklass, med sina måsvingedörrar och sin omisskännliga design. Innovation visar sig i varje liten detalj: Inte bara hela bilen, utan vart och ett av de använda materialen hos nya BMW i ligger långt före sin tid. Det kolfiberkompositmaterial som kupéutrymmet är uppbyggt av uppvisar enastående egenskaper när det gäller säkerheten. Samtidigt är det cirka procent lättare än stål, något som innebär en enastående hög effektivitet hos nya BMW i. Det läder som används för klädseln i interiören är garvat med extrakt från olivblad och förenar hållbarhet med en enastående skön känsla när man rör vid lädret, vilket påtagligt lever upp till de höga kvalitetskraven. Varje gång du kör nya BMW i, upplever du bilens progressiva karaktär på ett nytt sätt, med alla dina sinnen. INNOVATIV INTERIÖR. Den stil som gör det yttre perfekt, övertygar över hela linjen även i interiören. De flytande linjer som präglar exteriören hos nya BMW i fortsätter i interiören även här finns ytor som ligger över varandra på ett sätt som understryker bilens unika design. Varje enskilt element i förarmiljön är konsekvent orienterat mot föra ren på ett sätt som gör det möjligt för denne att helt gå upp i de intensivt dynamiska upplevelserna bakom ratten som den helt digitala instrumentdisplayen med D-visning, vilken högupplöst och optimalt läsbart visar all information som är relevant för körningen, exempelvis hastighet, räckvidd, laddstatus och rutt. Samtidigt ser de nyutvecklade tjänsterna från BMW i ConnectedDrive till att uppkopplingen till omvärlden alltid är perfekt och visar hur konsekvent nya BMW i öppnar upp tekniska vägar som aldrig tidigare har beträtts.

12 NYA BMW i DEN BEHÖVER BARA EN SAK: KRAFTEN I UTVECKLINGEN.

13 Lär dig mer om temat aerodynamik i en kort fi lm. INNOVATIONER OCH TEKNIK EN VISION BLIR VERKLIGHET. REDAN PÅ BILSALONGEN I FRANKFURT GJORDE KONCEPTBILEN BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS SENSATION OCH VÄCKTE STOR UPPSTÅNDELSE BARA FYRA ÅR SENARE ÄR KONCEPTBILEN VERKLIGHET I FORM AV NYA BMW i. Konceptet BMW Vision EfficientDynamics visade att det inte är någon motsägelse mellan en känslomässigt laddad sportvagn och den låga bränsleförbrukningen och de låga koldioxidutsläppen hos en småbil. Snarare att de två kan förenas på ett naturligt och självklart sätt. Genom det konsekvent utvecklade bilkonceptet med teknik från BMW EfficientDynamics som BMW ActiveHybrid, lättviktsteknik, aerodynamik och intelligent energireglering skapades en oöverträffad dynamik i sin mest logiska form. Den nästan för serietillverkning klara bilen nådde redan så låga koldioxidutsläpp som g /km och en bränsleförbrukning på endast, liter/ mils blandad körning. Som en BMW fullhybrid med plug-in-teknik drevs BMW Vision EfficientDynamics av en -cylindrig Common Rail-turbodieselmotor med elmotor vid framaxeln. Därmed uppnådde konceptbilen så unika värden, att de bara kunde matchas av högprestandabilar. De högeffektiva litiumpolymerbatterierna laddades upp via bromskraftåtervinning. Liksom i nya BMW i var batterierna i denna konceptbil placerade i kardantunneln, för lägsta möjliga tyngdpunkt. Andra tekniska höjdpunkter i denna konceptbil var bland annat den aktiva aerodynamiken, som var en vidareutveckling av funktionen luftventilskontroll, en termoelektrisk generator för att producera el, som omvandlade motorns värme till energi, och en proaktiv energireglering. Många av dessa banbrytande innovationer finns idag i nya BMW i. De distinkta måsvingedörrarna var redan hos konceptbilen BMW Vision Effi cientdynamics en visuell höjdpunkt. Den + -sitsiga konceptbilen visade redan upp den koniska form, som aerodynamiskt påminner om vattendroppar. Även den mycket innovativa och känslomässiga utformningen av bilen var före sin tid och utgjorde en imponerande försmak av framtidens sportvagn och därmed för nya BMW i. Bilen var bara, meter hög och förkroppsligade effektiv aerodynamik. Formgivningen med Layering Design (skiktdesign), som nya BMW i är ett skönt typexempel på, förbinder interiör- och exteriörlinjerna och förstärker på så sätt det valda formspråket. Principen att form följer funktion visar sig här in i minsta detalj med hållbara material och unik estetik. En uppföljande studie presenterades med BMW i Concept och BMW i Spyder Concept en konkret bild av bilar i nära förestående serieproduktion. Planen var att i början av ha den första serietillverkade bilen klar, något som nya BMW i bevisar uppfylldes på ett imponerande sätt. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

14 Lär dig mer om temat LifeDrive i en kort fi lm. INNOVATIONER OCH TEKNIK INTELLIGENT LÄTTVIKTSTEKNIK, GENIALA KÖREGENSKAPER. MED LIFE DRIVE-ARKITEKTUREN ANVÄNDER NYA BMW i REDAN IDAG MORGONDAGENS KONCEPT FÖR SPORTVAGNAR. G/KM, L / KM KW KOLDIOXIDVÄRDE BLANDAD KÖRNING FÖRBRUKNING BLANDAD KÖRNING SYSTEMEFFEKT KG, S KM/H TOMVIKT DIN ACCELERATION KM/H MAX HASTIGHET Utvecklad lättviktsteknik betyder inom ramen för strategin BMW EfficientDynamics att rätt material används på rätt plats. Allt för att varje funktion ska vara maximalt effektiv, med maximal dynamik. I nya BMW i går BMW i ett steg längre med arkitektur och material. Den största betydelsen har LifeDrive-arkitekturen. Den består av två från varandra oberoende enheter som kompletterar varandra på ett perfekt sätt, när de förenas. Den övre Life-modulen omfattar kupéutrymmet. Den följer den princip om intelligent lättviktsbyggande som förankrats i strategin för BMW EfficientDynamics och består av kolfiberkomposit. Det superlätta och starka kolfibermaterialet gör att tomvikten är endast kg trots vikten för högprestandabatteriet med litiumjonteknik. Drivlinan hos nya BMW i är integrerad i den undre Drive-modulen vid framaxeln (elmotor) och bakaxeln (BMW TwinPower Turbo-bensinmotor). Högprestandabatteriet är placerat i den så kallade energitunneln mellan de två drivenheterna. Drivningen på fram- och bakaxeln bildar en funktionell enhet tillsammans med passagerarutrymmet och högprestandabatteriet. Den intelligenta lättviktskonstruktionen och den innovativa användningen av material ger bättre kördynamik och påverkar också räckvidden och förbrukningen på ett positivt sätt. Att viktoptimeringen är konsekvent genomförd i nya BMW i visas på många sätt, bland annat av följande två exempel: Måsvingedörrarna har en stomme av kolfiberkomposit, det ger tillsammans med en ytterpanel i termoplast och en insida av aluminium en viktbesparing på procent jämfört med en traditionell konstruktion. Skiljerutan mellan passageraroch bagageutrymme består av härdat glas, som förutom optimala akustiska egenskaper också innebär en viktminskning på cirka procent i jämförelse med konventionell kompositteknik. Högprestandabatteri med litiumjonteknik Låg tyngdpunkt Bensintank Life-modul Elmotor med styrelektronik Förbränningsmotor med växellåda Litet karossöverhäng fram Litet karossöverhäng bak Drive-modul Drive-modul LÄGRE TYNGDPUNKT JÄMN VIKTFÖRDELNING. Jämn viktfördelning % % BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. 1 Tjänstevikten är kg.

15 INNOVATIONER OCH TEKNIK LÄTT, STABILT OCH SÄKERT: PASSAGERARUTRYMME I HIGHTECH- MATERIALET KOLFIBER. TEKNIKEN MED KOLFIBERKOMPOSIT REVOLUTIONERAR BILBYGGANDET. Innovativ in i minsta detalj. Ingenjörerna på BMW i har inom ramen för forsknings- och utvecklingsarbetet för BMW EfficientDynamics valt komponenter av aluminium och kolfiberkomposit för att fullt ut kompensera för högprestandabatteriets vikt. Genom användning av innovativa material som kolfiberkomposit som trots sin låga vikt har enorm hårdhet och gör kupéutrymmet extremt stabilt får nya BMW i utmärkta köregenskaper, fantastisk väghållning och blixtrande snabb acceleration. Passagerarutrymmet (Life-modulen) är en verklig revolution inom bilindustrin. Under lång tid har det varit alldeles för dyrt att tillverka det av kolfiberkomposit, eftersom det var en manuell process. När nu BMW i börjar med serietillverkning av passagerarmoduler i kolfiber markerar det inledningen på en nya era för världens biltillverkare. Kolfibern ger en viktbesparing jämfört med stål på upp till procent, medan man för aluminium kan räkna med en minskning på upp till procent. Komponenter i kolfiber är inte bara fantastiskt lätta. Det ger också helt nya möjligheter för bildesign, eftersom kolfiberkomposit är nästan lika lätt att bearbeta och forma som tyg. Passagerarmodulen i nya BMW i har gott om plats och utnyttjar utrymmet effektivt. Därutöver möjliggör det en aerodynamiskt optimerad form med ett så lågt cw-värde som,. Dessutom är kolfiberkomposit ett höghållfast material som ger nya BMW i maximal stabilitet och säkerhet. För tillverkningen av kolfiber byggdes en särskild fabrik i USA, i Moses Lake, Washington. Sedan slutet av har här årligen tillverkats ton av det högteknologiska materialet cirka tio procent av den globala produktionen. Kolfibertillverkningens elbehov täcks till procent av förnybar vattenkraft. Rullarna med så kallad roving [] så kallas tråden som består av cirka bara, millimeter tjocka kolfibrer [] skickas med båt till Tyskland. I Wackersdorf, Bayern bearbetas trådarna till textilmattor [], som är råvaran vid tillverkning av komponenter av kolfiberkomposit. Av kolfibermattorna tillverkar pressanläggningarna i Landshut och Leipzig komponenter i kolfiber, medan slutmontering och kvalitetssäkring [] görs i Leipzig. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

16 INNOVATIONER OCH TEKNIK DET BÄSTA FRÅN TVÅ VÄRLDAR. MED BMW EFFICIENT DYNAMICS MED edrive KÖR DU DEN NYA PLUG-IN-HYBRID- SPORTVAGNEN BMW i SPORTIGT OCH EFFEKTIVT. HELT ELEKTRISKT ELLER I KOMBINATION MED BMW TWINPOWER TURBO-BENSINMOTORN. Om du vill köra mer sportigt väljer du läget Sport, varvid bilen får en mer dynamisk karakteristik. El- och förbränningsmotorerna arbetar då alltid tillsammans, och vid gasuppsläpp och inbromsning tas energin tillvara för att ladda batteriet. Vid körning i läget ECO PRO ökar räckvidden med cirka procent tack vare ett särskilt optimerat körsätt, där de bägge drivlinorna samarbetar för en påtagligt bränslesnål körning. Resultatet talar för sig själv: en bränsleförbrukning på bara, liter för mils blandad körning enligt EU-körcykeln. Utvecklad som plug-in-hybrid: BMW edrive förenar en viktoptimerad elmotor fram med en förbränningsmotor bak. En intelligent energireglering ser till att utnyttja fördelarna hos bägge drivenheterna, för maximal effektivitet. Samtidigt imponerar nya BMW i med sin enastående kördynamik, som tack vare den skräddarsydda LifeDrive-arkitekturen och de exakt avstämda chassidelarna är på absolut högsta nivå. På så sätt förkroppsligar nya BMW i filosofin bakom BMW Efficient Dynamics på ett sätt som aldrig tidigare. Den för hybridkonceptet modifierade elmotorn ger en maximal effekt på kw ( hk) och ett maximalt vridmoment på Nm, som levereras till framaxeln. Den sofistikerade -cylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotorn på kw ( hk) med ett vridmoment på Nm överför sin kraft direkt till bakaxeln genom en speciellt anpassad -stegad automatisk växellåda med Steptronic. Elmotorn på framaxeln kan också under kort tid ge extra skjuts till förbränningsmotorn i form av en boostfunktion utan att det drar extra bränsle. Det är en särskild fördel när du snabbt vill öka farten, t ex vid omkörning. En elgenerator intill den -cylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotorn laddar i olika körsituationer högprestandabatteriet, för att hela tiden göra det möjligt att köra sportigt. Tack vare den intelligenta energiregleringen och de till bilen perfekt anpassade körlägena erbjuder nya BMW i alltid en unik körupplevelse. Sportvagnen startar alltid i läge Comfort, som ger en välavvägd balans mellan sportig och effektiv körning. Räckvidden vid elektrisk körning är då upp till km med en maxhastighet på km/h. Om läget edrive kopplas in genom en knapptryckning, är en maxhastighet på km/h vid ren elektrisk körning möjlig. Läge Comfort. I detta startläge börjar varje körning rent elektriskt, med en hastighet på upp till km/h. Vid högre hastigheter kopplas bensinmotorn in. Maximal körkomfort och en räckvidd på över mil kännetecknar det här körläget. Läge ECO PRO. Detta läge betonar effektiv körning och återhämtning. Med det här läget får man både den maximala elektriska räckvidden på km och den maximal totala räckvidden på omkring mil vid hybriddrift. Läge Sport. Detta läge kan endast aktiveras via växelväljarspaken och innebär att elmotorns boost-funktion aktiveras, chassit ställs in för högsta dynamik och växlingstiderna minskas i växellådan. Den digitala visningen av hastighet och varvtal med orange färg är karakteristisk för Sport-läget. edrive G Elmotor Högprestandabatteri med litiumjonteknik -cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinmotor ELMOTOR LOKALT KOLDIOXIDUTSLÄPP ÄR DET OSLAGBARA ARGUMENTET FÖR RENT ELEKTRISKT KÖRNING MED BMW edrive HYBRID KW, S KM/H PLUG-IN-HYBRID (ELMO- TOR OCH FÖRBRÄNNINGS- MOTOR). BATTERIET KAN OCKSÅ LADDAS VIA ETT VANLIGT ELUTTAG. SYSTEMEFFEKT GER RESURSER FÖR EN MYCKET SPORTIG KÖRNING, MED EN TOMVIKT PÅ LÅGA KG ACCELERATION KM/H MAX HASTIGHET 1 Beroende på individuellt körsätt, uppnått i en intern förbrukningsstudie hos BMW. 2 Förutsätter användning av el från helt förnybara källor. 3 Tjänstevikten är kg. 4 Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utetemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

17 Lär dig mer om temat hybridteknik i en kort fi lm. BRA GREPP I ALLA LÄGEN. LADDA HEMMA FLEXIBEL MOBILITET BMW i 360 ELECTRIC ASSISTANSTJÄNSTER LADDA PÅ VÄGEN, H INNOVATIONER OCH TEKNIK KORT LADDTID FÖR GRÄNSLÖS ELEKTRIFIERANDE KÖRGLÄDE. NYA BMW i MED ELMOTOR PÅ FRAMAXELN OCH BENSINMOTOR PÅ BAKAXELN KOMBINERAR PÅ ETT OPTIMALT SÄTT DE KÖRDYNAMISKA FÖRDELARNA MED FRAMHJULSDRIFT OCH FYRHJULSDRIFT. Fyrhjuldrift för perfekt drivgrepp: Nya BMW i förenar den vridmomentstarka elmotorn på framaxeln med den effektstarka förbränningsmotorn på bakaxeln, samtidigt som den -stegade automatiska växellådan med Steptronic effektivt överför kraften till vägen. Konceptet gör att det blir en optimal mix av el- och bensindrift beroende på den aktuella körsituationen. Även om nya BMW i kan köras med enbart kraften från elmotorn, ligger trots allt lockelsen i att kombinera fördelarna hos de bägge driv linorna som kompletterar varandra så väl. Den situationsanpassade fördelningen av drivmomentet mellan fram- och bakhjulen innebär t ex i kurvor att mer kraft förs över till bakhjulen, för att förbättra styregenskaperna genom kurvan. På torra och våta vägbanor kan föraren utnyttja drivningen hos alla fyra hjulen vid exempelvis acceleration, något som ger ännu bättre spårstabilitet ända till gränsområdet. Men också på vintern har du stor glädje av de två av varandra oberoende drivaxlarna. De fyra intelligent drivna hjulen förbättrar väggreppet och ökar säkerheten på hala vägar. Sammantaget ger nya BMW i en mycket dynamisk accelerationsupplevelse i alla hastigheter. BMW i ELECTRIC: ALLTID OCH ÖVERALLT. Elektrisk mobilitet som den ska vara. Bensinmotorn tillsammans med den intelligenta energiregleringen innebär effektiv energihushållning, inte minst med tanke på att högprestandabatteriet laddas upp under återhämtningsfaser via en generator och energi tillförs via bromskraftåtervinning. Dessutom innehåller ELECTRIC också en mängd olika laddningsalternativ för din nya BMW i. Ladda hemma: Nya BMW i kan laddas med medföljande standardladdkabel i ett vanligt eluttag. Laddningen tar högst, timmar med BMW i Wallbox Pure eller Wallbox Pro tar det mindre än två timmar. Detta är BMW i Originaltillbehör som du skaffar dig hos närmaste BMW i Agent. Om du så önskar, sköter BMW i om installation och montering. Passa samtidigt på att teckna ett grönt elavtal för utsläppsfri körglädje med din BMW i. Flexibel mobilitet: Lösningar för individuell mobilitet för korta och långa avstånd är något som du förväntar dig av BMW Add-on Mobility, som innebär att du för en viss tidsperiod kan byta till en annan BMW. Ladda på väg: Dessutom ingår i BMW i ELECTRIC ett stort antal tjänster och produkter för bekväm och säker körning. Med ChargeNow har BMW i skapat ett nätverk med publika laddstationer. När du är ute och kör kan du direkt hitta de laddstationer som ingår i nätverket med hjälp av bilens inbyggda navigationssystem, en smartphone eller vår webbplats. När du köper en BMW i medföljer ett Fortum Charge & Drive RFID-kort som ger tillgång ett nät av laddstationer. Du kan också kan betala med kortet. Assistanstjänster: Förutom de för BMW i speciellt framtagna BMW ConnectedDrive-tjänsterna, står också de omfattande assistanstjänsterna för BMW i till förfogande. Bakhjulsdrift. BMW TwinPower Turbobensinmotorn driver på bakaxeln. Framhjulsdrift + bakhjulsdrift = intelligent fyrhjulsdrift. Framhjulsdrift. Elmotorn driver på framaxeln. 1 Högprestandabatteriet med litiumjonteknik kännetecknas av sin långa livslängd. Skulle det ändå inom 8 år och under de första milens körning uppstå ett problem, får du det gratis reparerat hos din BMW i Agent. 2 Beroende på den lokala infrastrukturen för elnätet och vald extrautrustning. Laddtiden avser laddning tills batteriet är till 80 procent fulladdat.

18 INNOVATIONER OCH TEKNIK FOKUS PÅ DET VÄSENTLIGA: DIN KÖRUPPLEVELSE. ALL INFORMATION OM KÖRNINGEN VISAS ÖVERSIKTLIGT PÅ TVÅ STORA DISPLAYER. Med appen BMW i Remote kan du med en smartphone redan före resan ställa in den önskade temperaturen i kupéutrymmet. Med BMW i ConnectedDrive-tjänsterna för navigation går det med hjälp av navigation Professional att se var de närmaste laddstationerna fi nns. MED APPEN BMW i REMOTE HAR DU ALLTID GREPP OM NYA BMW i. Direkt i synfältet: I nya BMW i utgör två stora displayer gränssnittet mellan dig och bilen. Framför dig finns den stora och för första gången helt digitala instrumentdisplayen. Till vänster finns hastighetsmätaren som med stora siffror visar den aktuella hastigheten i digital form, och till höger hittar du den så kallade Powermeter som ger prestandainformation om BMW edrive. I varje körläge Comfort, Sport och ECO PRO visas relevant information på instrumentdisplayen. Mitt på instrumentpanelen finns den, " stora Control Display för standardutrustningens navigation Professional. De intuitivt utformade menyerna är lätta att använda, liksom kontrollreglaget idrive Touch på mittkonsolen. Med BMW i ConnectedDrive-tjänsterna för navigering har nya BMW i ett specialanpassat navigationssystem, som är utformat för att klara de speciella krav som en sportvagn med plug-in-hybrid-teknik ställer. Den mycket innovativa grafiken på instrumentdisplayen och Control Display förverkligar tanken om att alltid vara uppkopplad, och att alltid ha tillgång till rätt information vid rätt tillfälle. På typiskt BMW-vis förmedlas informationen pedagogiskt och tydligt, och med en tilltalande tredimensionell look. Alltid uppkopplad: Nya BMW i har som standard de intelligenta tjänsterna hos BMW i ConnectedDrive, vilka du enkelt och bekvämt styr med din smartphone. Med hjälp av den smarta appen BMW i Remote finns för både ios och Android är det lätt att söka laddstationer och man har hela tiden koll på hur lång den elektriska räckvidden är. Smartphone-appen ger dig alltid och överallt tillgång viktig information, som batteriets laddstatus, servicebehov och bilens aktuella plats samt om fönster är stängda och dörrar låsta. Dessutom kan du redan före start sätta igång klimatautomatiken med fjärrstyrning. Du kan också med appen BMW i Remote välja ut adresser från adressboken i din smartphone och föra över dem till navigationssystemet i din nya BMW i. Med funktionen Battery Guard, som är en del av BMW TeleServices, kan du via kundportalen för BMW ConnectedDrive direkt per SMS eller e-post få reda på när batteriet har nått en viss laddningsnivå. BMW ConnectedDrive Uppkopplad och fri. 1 Information om kompatibel utrustning finns på

19 INNOVATIONER OCH TEKNIK MORGONDAGENS INNOVATIONER. FÖR DAGENS VÄGAR. BMW CONNECTED DRIVE EN UPPKOPPLAD CO-DRIVER. MÅNGA ASSISTANSSYSTEM FÖR SÄKER KÖRNING. BMW ConnectedDrive tjänster & appar : Med dessa är det lätt att koppla upp sig till allt som är viktigt för dig och med dem som du vill vara nära. Varje funktion har utvecklats för att förhöja körupplevelsen. Standardutrustningens BMW ConnectedDrive Services möjliggör ett brett utbud av tjänster och appar, som Facebook, webbradio och mycket mer. Med en smartphone och den kostnadsfria appen AUPEO! lyssnar du bara på musik du vill höra. Den individuellt anpassningsbara internetradion lär sig vilken musik du tycker om. Du står smidigt i kontakt med kontoret i bilen med Bluetooth-förberedelse Professional och Bluetooth Office. Du får information från navigation Professional om var laddstationer, bensinstationer och sevärdheter finns, liksom fakta om utländska trafikregler när du kör utomlands. Med en knapptryckning ger dig BMW Concierge Services tillgång till BMW Callcenter. Du får upplysningar om exempelvis en restaurang du vill besöka, var närmaste bankomat finns eller var ett jourapotek håller till och skickar på begäran den adressinformationen direkt till navigationssystemet. BMW ConnectedDrive förarassistans: Ett bra exempel är BMW Head-Up Display (standardutrustning) som i fullfärg projicerar information som är viktig för körningen direkt i förarens synfält för fullt fokus på vägen. Utöver anvisningar från navigationssystemet ges också information om bilens aktuella hastighet, Speed Limit-information med visning av omkörningsförbud, information från Check Control samt telefon- och infotainmentfunktioner. Information som visas på det här sättet går upp till procent fortare att läsa än på instrumentdisplayen eller Control Display. Det ökar säkerheten markant liksom körglädjen. Inom ramen för standardutrustningens Driving Assistant för nya BMW i inkl Surround View finns flera innovativa kamerabaserade assistanssystem. Driving Assistant omfattar LED-strålkastare med BMW Selective Beam, bländningsfri helljusassistent, kollisions- och påkörningsvarning och fotgängarvarning med city-inbromsningsfunktion, parkeringsdistanskontroll (PDC), Surround View och Side View med objektigenkänning. Schematisk illustration av BMW Head-Up Display. BMW ConnectedDrive med sina intelligenta tjänster och system för förar assistans rymmer all den utrustning som varje förare av nya BMW i kan önska sig. BMW ConnectedDrive tjänster & appar ökar friheten genom effektiv samverkan mellan föraren, bilen och omvärlden. BMW ConnectedDrive förarassistans gör det inte bara ännu säkrare att köra din BMW, utan också ännu bekvämare. Intelligenta system som avlastar föraren och minskar riskerna i trafiken. BMW ConnectedDrive Uppkopplad och fri. 1 Ytterligare information om funktioner och tjänster från BMW Connected Drive finns på och i prislistan för respektive modell.

20 INNOVATIONER OCH TEKNIK HÅLLBARHETEN BÖRJAR OCH SLUTAR PÅ SAMMA STÄLLE. FRÅN UTVECKLINGEN, VIA TILLVERKNINGEN OCH ANVÄNDNINGEN TILL ÅTERVINNINGEN VISAR NYA BMW i VAD VERKLIG HÅLLBARHET INNEBÄR. Vid vår fabrik i Leipzig tillverkas nya BMW i och BMW i med hållbart producerad ström. Genomtänkt in i minsta detalj: Nya BMW i visar mycket tydligt hur konsekvent och heltäckande temat för hållbar utveckling fungerar hos BMW i. För att säkerställa den hållbara utvecklingen, har redan i utvecklingsfasen införts mätbara steg och mål, som löper över bilens hela produktcykel och övervakas och dokumenteras under tillverkningsprocessen. I linje med hållbarheten har den energiintensiva framställningen av kolfiber placerats i Moses Lake i staten Washington i USA, där ren energi kan hämtas från ett av världens största vattenkraftverk. För att säkerställa behovet av el vid produktionen av bilarna från BMW i har fyra vindkraftverk uppförts vid BMW:s fabrik i Leipzig. De genererar all el som behövs för tillverkningen av BMW i. Dessutom innebär användningen av grön el vid laddning av högprestandabatteriet med litiumjonteknik att bilen körs med ytterst små koldioxidutsläpp. Och när den maximala livslängden hos högprestandabatteriet uppnåtts, har vi även tänkt på återvinningen. Batteriet kan till exempel användas för mellanlagring av sol- och vindenergi. % % AV DET MATERIAL SOM ANVÄNDS VID TILLVERKNING AV EN BMW i ÄR ÅTERVINNINGSBART AV ENERGIN FÖR TILLVERKNINGEN AV BMW i I LEIPZIG KOMMER FRÅN HÅLLBART PRODUCERAD STRÖM

BMW M Coupé BMW M Sedan. När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN.

BMW M Coupé BMW M Sedan. När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN. BMW M Coupé BMW M Sedan När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN. HÄR FINNS DET MER ATT HÄMTA. NYA BMW M4 COUPÉ. NYA BMW M3 SEDAN. MÄNNISKA. MASKIN. MAXEFFEKT. DE BESKRIVNA MODELLERNA. BMW

Läs mer

Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik A6 Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik Dragningskraft 4 Audi A6 sedan och A6 Avant 22 Audi A6 allroad quattro 18 Audi A6 hybrid 30 Audi

Läs mer

Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik

Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi Q5 22 Audi SQ5 TDI Teknik 36 Audi ultra 48 Chassi, Offroad, ESC 38 TFSI 50 Audi drive select 40 TDI 52

Läs mer

C - Klass sedan - och kombimodell

C - Klass sedan - och kombimodell C - Klass sedan - och kombimodell När det gäller körkultur, design och säkerhet är C - Klass en äkta Mercedes. Upplev den själv! Dr Dieter Zetsche Innehåll C - Klass 3 Dynamik 12 Effektivitet 14 Dieselmotorer

Läs mer

Be MINI. MINI Countryman.

Be MINI. MINI Countryman. Be MINI. MINI Countryman. INNEHÅLL: INTRODUKTION MINI Countryman 04 Koncept och säkerhet 22 Exteriör och interiör 26 Kommunikation och teknik 30 Lackering och klädsel 32 Tillbehör 36 TEKNISK ÖVERBLICK

Läs mer

Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant. Vorsprung durch Technik

Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant. Vorsprung durch Technik A6 Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi A6 sedan och A6 Avant 18 Audi A6 allroad quattro 26 Audi S6 sedan och S6 Avant

Läs mer

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh-serien. produktguide för volvo fh och volvo fh16

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh-serien. produktguide för volvo fh och volvo fh16 Volvo Trucks. Driving Progress volvo fh-serien produktguide för volvo fh och volvo fh16 Nu är framtidens lastbil ännu mer futuristisk. Det sägs att man inte ska ändra på ett vinnande koncept. Ändå är det

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

INNEHÅLL. www.volvocars.se

INNEHÅLL. www.volvocars.se GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Att leva är stort. Det är att komma dit du vill. Det är att anlända stilfullt och bekvämt. Det är kraften, spänsten och det obegränsade nöjet. Och det är en stark önskan. Önskan att

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Inledning 4 Exteriör design 6 Interiör design 16 Simply Clever 20 Teknologi 28 Säkerhet 34 Prestanda 40 Laurin & Klement 44 Individualisering 48 Tekniska data 74 EN BIL

Läs mer

magasin Nu ställer vi om! DIN NÄSTA BIL ÄR LADDAD MED KÖRGLÄDJE DRÖMKOMBIN PASSAT GTE XL1 VÄRLDENS SNÅLASTE 1 000 KM PÅ EL & BENSIN SUCCÉ I AMSTERDAM

magasin Nu ställer vi om! DIN NÄSTA BIL ÄR LADDAD MED KÖRGLÄDJE DRÖMKOMBIN PASSAT GTE XL1 VÄRLDENS SNÅLASTE 1 000 KM PÅ EL & BENSIN SUCCÉ I AMSTERDAM Specialutgåva OM EN KLIMATSMART FRAMTID & REN BILGLÄDJE 2015 magasin Nu ställer vi om! DIN NÄSTA BIL ÄR LADDAD MED KÖRGLÄDJE DRÖMKOMBIN PASSAT GTE XL1 VÄRLDENS SNÅLASTE 1 000 KM PÅ EL & BENSIN SUCCÉ I

Läs mer

BMW Motorrad. Modellmagasin 2012

BMW Motorrad. Modellmagasin 2012 BMW Motorrad När du älskar att köra Modellmagasin 2012 Från Adventure Days ut i världen BMW:s nya scooter ger Urban Mobility Pendla med MC en dröm årets modeller med fakta och priser Krönika R 1200 GS

Läs mer

elbilen elbilen som taxi spelet om kina Historia Vi har testat Teslas superbil

elbilen elbilen som taxi spelet om kina Historia Vi har testat Teslas superbil MERCEDES BMW E-CAR Vad döljer sig satsar konverterar på under huven? på eldrift löpande band elbilen i sverige EN TIDNING SOM GÅR MED STRÖMMEN EL- OCH HYBRIDBILAR OKTOBER 2013 PRIS: 65 KR Framtiden har

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2008

GÄLLER FRÅN APRIL 2008 GÄLLER FRÅN APRIL 2008 INNEHÅLL VOLVO V70 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet 24 Miljöomsorg 32 DIN VOLVO V70 Utrustningsnivåer

Läs mer

MILJÖBIL LOUNGE reder ut begreppen. EMMA EMANUELSSON Vår nya stjärna inom hästsporten. TJÄNSTEBIL Vi tipsar om nio topputrustade tjänstebilar.

MILJÖBIL LOUNGE reder ut begreppen. EMMA EMANUELSSON Vår nya stjärna inom hästsporten. TJÄNSTEBIL Vi tipsar om nio topputrustade tjänstebilar. Volkswagen tjänstebilar 2013 MILJÖBIL LOUNGE reder ut begreppen. EMMA EMANUELSSON Vår nya stjärna inom hästsporten. TJÄNSTEBIL Vi tipsar om nio topputrustade tjänstebilar. SEGER I SVENSKA RALLYT Drömstart

Läs mer

naturligt enastående.

naturligt enastående. Opel Mokka naturligt enastående. INNEHÅLL Om du vill köra stort i en kompakt bil måste du tänka utanför ramarna. Tänk större. Tänk Mokka. Den här innovativa nykomlingen från Opel har såväl höjden, sportigheten

Läs mer

BMW Motorrad. Modellmagasin 2010

BMW Motorrad. Modellmagasin 2010 BMW Motorrad Modellmagasin 2010 årets modeller med fakta och priser storstadsliv mer njutbart med motorcykel abs det livsavgörande systemet bäst utrustning oavsett behov Provkör! Besök din återförsäljare

Läs mer

Laddat för kunskap laddstationer Den kompletta guiden

Laddat för kunskap laddstationer Den kompletta guiden Laddat för kunskap laddstationer Den kompletta guiden 2 Förord Efter en trög start har försäljningen av elfordon och laddhybrider äntligen tagit fart, och det är i samband med det som avsaknaden av laddinfrastruktur

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Du kommer att tillbringa ca. 3 år av ditt liv i en bil. Nya ŠKODA Superb. Oslagbar komfort. I våra tider är det är svårt att tänka sig ett liv utan resor. Även om din bil

Läs mer

NIBE FRÅNLUFT. NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1

NIBE FRÅNLUFT. NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 NIBE FRÅNLUFT NIBE Frånluft En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 2 NIBE FRÅNLUFT Varför kasta bort energi när man kan återvinna den? En frånluftsvärmepump är i princip ett energiåtervinningssystem.

Läs mer

renault tillbehörskatalog 2011-2012

renault tillbehörskatalog 2011-2012 renault TILLBEHÖRSKATALOG 2011-2012 01 innehåll 01 sportkit 03 > 08 02 renault sport 10 > 11 03 styling 12 > 13 04 interiör 14 > 15 05 säkerhet 16 06 barnsäkerhet 17 07 multimedia 18 > 19 08 transport

Läs mer

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ NISSAN PRIMASTAR SHIFT_ the way you move Everything we touch, we SHIFT_. Och vi förändrar allt till det bättre. Vi konstruerar våra transportbilar för att klara krävande uppgifter genom att hjälpa dig

Läs mer

NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1

NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 NIBE Frånluft En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 2 NIBE FRÅNLUFT + Varför kasta bort energi när man kan återvinna den? En frånluftsvärmepump är i princip ett energiåtervinningssystem. Den tar

Läs mer

NIBE Frånluft EN NY GENERATION VÄRMEPUMPAR

NIBE Frånluft EN NY GENERATION VÄRMEPUMPAR NIBE Frånluft EN NY GENERATION VÄRMEPUMPAR + VARFÖR KASTA BORT ENERGI NÄR MAN KAN ÅTERVINNA DEN? En frånluftsvärmepump är i princip ett energiåtervinningssystem. Den tar upp energi från den varma inomhusluften

Läs mer

NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1

NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 NIBE Frånluft En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 2 NIBE FRÅNLUFT + Varför kasta bort energi när man kan återvinna den? En frånluftsvärmepump är i princip ett energiåtervinningssystem. Den tar

Läs mer

samköpt Nummer 1 * 2012 Nya avtal upphandlade inom kaffe och multifunktionsmaskiner Sånga Säby bygger nytt och renoverar

samköpt Nummer 1 * 2012 Nya avtal upphandlade inom kaffe och multifunktionsmaskiner Sånga Säby bygger nytt och renoverar samköpt Nummer 1 * 2012 Nya avtal upphandlade inom kaffe och multifunktionsmaskiner Sånga Säby bygger nytt och renoverar Samtliga hotellavtal klara för 2012 LRF Samköp förstärker och fortsätter att utveckla

Läs mer

Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota.

Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota. Avensis Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota. 2 år Nybilsgaranti 3 Distinkt design Aerodynamiska linjer som andas medvetenhet för en tystare färd och en mer personlig framtoning. Optimal ägarglädje

Läs mer

Nya Actros. Fjärrtrafik 18 26 ton

Nya Actros. Fjärrtrafik 18 26 ton Nya Actros Fjärrtrafik 18 26 ton Innehåll Komfort 7 22 Arbetskomfort 9 12 Relax- och övernattningskomfort 13 20 Förarhyttsjämförelse 21 22 Driftsekonomi 23 34 BlueEfficiency Power 25 Lägre förbrukning

Läs mer

MOTORCYKLAR MED PASSION SPORT TOURING ROADSTER OFFROAD URBAN MOBILITY

MOTORCYKLAR MED PASSION SPORT TOURING ROADSTER OFFROAD URBAN MOBILITY BMW Motorrad MODELLMAGASIN 2014 När du älskar att köra MOTORCYKLAR MED PASSION SPORT TOURING ROADSTER OFFROAD URBAN MOBILITY ÅRETS MODELLER MED FAKTA OCH PRISER SÅ KÖR DU SÄKRARE PÅ GRUS EUROPAS ROLIGASTE

Läs mer

December 2014. Nya Passat

December 2014. Nya Passat December 2014 Nya Passat 2 Nya Passat modellbroschyr december 2014 Volkswagen i Sverige Nya Passat. Utmanar det förväntade. De allra första Volkswagenbilarna i Sverige rullade av färjan i Helsingborg den

Läs mer