BMW i. När du älskar NYA. BMW i8

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BMW i. När du älskar NYA. BMW i8"

Transkript

1 BMW i När du älskar Freude att am köra Fahren NYA BMW i8

2 THE MOST PROGRESSIVE SPORTS CAR. BMW i. FRAMTIDENS MOBILITET. Världen är i ständig rörelse. Vi är själva i rörelse. Och rörelsen för alltid med sig något spännande: förändring. BMW i är ett omfattande och innovativt koncept för hållbar mobilitet. Det är visionen om eldrivna bilar och samverkande tjänster, inspirerande design och en ny förståelse för vikten av hållbar utveckling. Det sker inte någon gång i framtiden. Det sker idag. BMW i är ett bevis på att hållbar utveckling och renodlad körglädje kan komplettera varandra på ett perfekt sätt.

3 NYA BMW i NYA BMW i. Upplev BMW i... INNOVATIONER OCH TEKNIK. BMW Vision Effi cientdynamics... Bilkoncept... BMW edrive... Fyrhjulsdrift... ELECTRIC... BMW i ConnectedDrive Services... BMW ConnectedDrive tjänster & appar och förarassistans... Hållbar utveckling... INDIVIDUALITET OCH MÅNGFALD. Introduktion BMW i design... Interiördesign Neso... Interiördesign Carpo Amido... Interiördesign Carpo Elfenbensvit... Interiördesign Halo... Exklusivpaketet Pure Impulse... Louis Vuitton bagageset... Lackering och fälgar... Standard- och extrautrustning samt tillbehör... Mobilitetstjänster... BMW Financial Services... Tekniska data... UTRUSTNING FÖR DEN VISADE MODELLEN. Max systemeffekt: Praktisk total räckvidd: Fälgar: Lackering: Interiördesign Halo: kw ( hk) mil " BMW i lättmetallfälgar W-eker, olika däckstorlek fram/bak Sofi stogrå briljanteffekt metallic med accent BMW i Blå Lädersportratt med accent BMW i Blå, sportstolar i naturläder Exklusiv Dalbergiabrun med textilaccent, interiörytor i Amido metallic 1 Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utetemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning. UPPTÄCK NYA BMW i DIGITALT. Det fi nns ett spännande digitalt innehåll för BMW i : appar, fi lmer, bildgallerier och den digitala versionen av katalogen du håller i. BMW KATALOGER QR-koder. På varje sida med en QR-kod fi nner du digitalt innehåll för BMW i : filmer, bildgallerier och mycket mer. Välj en QR-kodläsare ur det stora urvalet i din app-butik. Starta läsaren och håll din smartphone eller läsplatta ovanför QR-koden. BMW kataloger. En app som ger tillgång till digitala katalogupplagor på din läsplatta. Ladda först ner appen BMW kataloger i din app-butik. Sedan kan du uppleva BMW i digitalt. BMW i App. Upplev interaktivt den hållbara världen med BMW i. Appen inkluderar en räckviddskarta som visar räckvidden på olika platser och med olika körlägen. Finns även på Google Play. När du använder tjänster via internet, kan det uppstå kostnader som är kopplade till mobilabonnemanget.

4 Upplev nya BMW i i en kort fi lm. KRAFTEN I UTVECKLINGEN. Utveckling handlar inte om kompromisser. Utan om ett speciellt förhållningssätt, när det gäller att utforska gränserna för det möjliga och överskrida dem. Det är bara på det sättet som en vision kan förverkligas en bild av framtiden, som kan upplevas redan idag. Nya BMW i är det konkreta uttrycket för denna framtid: en äkta sportvagn, som tack vare sin innovativa BMW EfficientDynamics-teknik med BMW edrive och intelligent lättviktsteknik erbjuder enastående dynamiska köregenskaper, samtidigt som bränsleförbrukningen ligger på småbilsnivå. Upplev den mest framtidsinriktade av alla sportvagnar: nya BMW i.

5 NYA BMW i DEN BEHÖVER INGEN MAGNET, FÖR ATT DU SKA KÄNNA DESS DRAGNINGSKRAFT.

6 NYA BMW i INTELLIGENT LÄTTVIKTSTEKNIK. Den som har innovationsförmåga som drivkraft, kan skapa något som aldrig tidigare funnits. Nya BMW i är byggd med intelligent lättviktsteknik, som både uppfyller och överträffar de stränga kriterierna för en hybridsportbil. Den nyskapande LifeDrive-arkitekturen består av två delar, som är exakt anpassade till de uppställda kraven. I chassikonstruktionen av aluminium Drive-modulen finns högprestandabatteriet och de främre och bakre komponenterna för drivningen. På denna ligger Life-modulen: ett kupéutrymme som kombinerar maximal stabilitet med extrem lätthet. Kupéutrymmet består av superlätt kolfiberlaminat som ger de innovativa bilarna från BMW i de önskade egenskaperna: ett extremt starkt, lätt och flexibelt material som möjliggör en fantastisk formgivning. Resultatet är en bil som kan erbjuda suverän körglädje och en enastående låg bränsleförbrukning. KRAFTFULL OCH EFFEKTSTARK BMW edrive. Den som tänker längre, kommer längre med lägre förbrukning. Elmotorn, högprestandabatteriet med litiumjonteknik och den intelligenta energiregleringen bildar tillsammans den innovativa tekniken BMW edrive från BMW EfficientDynamics. Redan vid ett lätt tryck på pedalen levererar den kw ( hk) starka elmotorn vid framaxeln sitt maximala vridmoment och slungar bilen framåt. Men det är bara början: Tillsammans med den nyutvecklade -cylindriga bensinmotorn på, liter med BMW TwinPower Turbo-teknik och kw ( hk) för bakaxeln accelererar nya BMW i på, sekunder från till km/h. Dessutom är en förbrukning för mils blandad körning på, liter möjlig. Det är så det känns, när fördelarna hos två olika koncept för drivningen kombineras med varandra till en innovativ plug-in-hybrid för en körupplevelse som hittills aldrig funnits i denna form. 1 Mer information om elförbrukning och bränsleförbrukning finns på sidan 62.

7 NYA BMW i DEN BEHÖVER INGA SIFFROR, FÖR ATT DU SKA UPPLEVA HASTIGHETEN.

8 1 Beräknad leverans från november NYA BMW i ANDLÖS KÖRDYNAMIK. Den som söker perfekt balans, kan finna den och köra den. Ett exempel är :-fördelningen av axeltrycket mellan framvagnen och bakvagnen. Bilens tyngdpunkt ligger mycket lågt, något som bidrar till den enastående kontrollen och lättkördheten. På lands- och motorvägar kan nya BMW i släppa loss hela sin kraft: Med fyrhjulsdriften accelererar den mycket snabbt upp till km/h beroende på körsätt i upp till mil. Med ett tryck på en knapp kan nya BMW i köras helt elektriskt i farter upp till km/h tyst och utan utsläpp. Detta är inte en bil som alla andra och känslan att köra den är lika unik. NYSKAPANDE AERODYNAMIK. Den som vill lämna vinden bakom sig, måste först ge upp sitt motstånd. De flytande linjerna och den flacka silhuetten hos nya BMW i visar på en utpräglad framåtanda, som redan i stillastående avslöjar en fascinerande dynamik. Allt hos denna bil är inriktat på idealisk aerodynamik, förenad med högsta möjliga krav på estetik som de nästan slutna njurarna, måsvingedörrarna utan dörrhandtag och de attraktiva linjerna hos karossens extravagant intensiva exteriör. De uttrycksfulla LED-strålkastarna med BMW Selective Beam och variabel ljusfördelning, där en del av ljuskäglan kan skärmas av automatiskt för att inte blända mötande, kan även beställas med BMW Laserlight : Den här nya tekniken är utvecklad speciellt för nya BMW i och ger ett mycket starkt och vitt ljus med betydligt längre räckvidd och därmed en osedvanligt bra belysning av vägbanan. Trots det förbrukas bara en bråkdel av den energi som konventionella strålkastare använder. Saken är klar redan vid den första anblicken: framtiden är här och den ser helt fantastisk ut. 2 Förutsätter användning av el från helt förnybara källor. 3 Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utetemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning.

9 NYA BMW i DEN BEHÖVER INGA TILLSATSER, FÖR ATT KUNNA ELEKTRIFIERA.

10 NYA BMW i DEN BEHÖVER INGEN ANSVARSFRIHET, FÖR ATT VISA SIN FÖRNUFTIGA SIDA.

11 NYA BMW i EXCEPTIONELLA MATERIAL. Redan vid första anblicken märks det att nya BMW i är något i särklass, med sina måsvingedörrar och sin omisskännliga design. Innovation visar sig i varje liten detalj: Inte bara hela bilen, utan vart och ett av de använda materialen hos nya BMW i ligger långt före sin tid. Det kolfiberkompositmaterial som kupéutrymmet är uppbyggt av uppvisar enastående egenskaper när det gäller säkerheten. Samtidigt är det cirka procent lättare än stål, något som innebär en enastående hög effektivitet hos nya BMW i. Det läder som används för klädseln i interiören är garvat med extrakt från olivblad och förenar hållbarhet med en enastående skön känsla när man rör vid lädret, vilket påtagligt lever upp till de höga kvalitetskraven. Varje gång du kör nya BMW i, upplever du bilens progressiva karaktär på ett nytt sätt, med alla dina sinnen. INNOVATIV INTERIÖR. Den stil som gör det yttre perfekt, övertygar över hela linjen även i interiören. De flytande linjer som präglar exteriören hos nya BMW i fortsätter i interiören även här finns ytor som ligger över varandra på ett sätt som understryker bilens unika design. Varje enskilt element i förarmiljön är konsekvent orienterat mot föra ren på ett sätt som gör det möjligt för denne att helt gå upp i de intensivt dynamiska upplevelserna bakom ratten som den helt digitala instrumentdisplayen med D-visning, vilken högupplöst och optimalt läsbart visar all information som är relevant för körningen, exempelvis hastighet, räckvidd, laddstatus och rutt. Samtidigt ser de nyutvecklade tjänsterna från BMW i ConnectedDrive till att uppkopplingen till omvärlden alltid är perfekt och visar hur konsekvent nya BMW i öppnar upp tekniska vägar som aldrig tidigare har beträtts.

12 NYA BMW i DEN BEHÖVER BARA EN SAK: KRAFTEN I UTVECKLINGEN.

13 Lär dig mer om temat aerodynamik i en kort fi lm. INNOVATIONER OCH TEKNIK EN VISION BLIR VERKLIGHET. REDAN PÅ BILSALONGEN I FRANKFURT GJORDE KONCEPTBILEN BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS SENSATION OCH VÄCKTE STOR UPPSTÅNDELSE BARA FYRA ÅR SENARE ÄR KONCEPTBILEN VERKLIGHET I FORM AV NYA BMW i. Konceptet BMW Vision EfficientDynamics visade att det inte är någon motsägelse mellan en känslomässigt laddad sportvagn och den låga bränsleförbrukningen och de låga koldioxidutsläppen hos en småbil. Snarare att de två kan förenas på ett naturligt och självklart sätt. Genom det konsekvent utvecklade bilkonceptet med teknik från BMW EfficientDynamics som BMW ActiveHybrid, lättviktsteknik, aerodynamik och intelligent energireglering skapades en oöverträffad dynamik i sin mest logiska form. Den nästan för serietillverkning klara bilen nådde redan så låga koldioxidutsläpp som g /km och en bränsleförbrukning på endast, liter/ mils blandad körning. Som en BMW fullhybrid med plug-in-teknik drevs BMW Vision EfficientDynamics av en -cylindrig Common Rail-turbodieselmotor med elmotor vid framaxeln. Därmed uppnådde konceptbilen så unika värden, att de bara kunde matchas av högprestandabilar. De högeffektiva litiumpolymerbatterierna laddades upp via bromskraftåtervinning. Liksom i nya BMW i var batterierna i denna konceptbil placerade i kardantunneln, för lägsta möjliga tyngdpunkt. Andra tekniska höjdpunkter i denna konceptbil var bland annat den aktiva aerodynamiken, som var en vidareutveckling av funktionen luftventilskontroll, en termoelektrisk generator för att producera el, som omvandlade motorns värme till energi, och en proaktiv energireglering. Många av dessa banbrytande innovationer finns idag i nya BMW i. De distinkta måsvingedörrarna var redan hos konceptbilen BMW Vision Effi cientdynamics en visuell höjdpunkt. Den + -sitsiga konceptbilen visade redan upp den koniska form, som aerodynamiskt påminner om vattendroppar. Även den mycket innovativa och känslomässiga utformningen av bilen var före sin tid och utgjorde en imponerande försmak av framtidens sportvagn och därmed för nya BMW i. Bilen var bara, meter hög och förkroppsligade effektiv aerodynamik. Formgivningen med Layering Design (skiktdesign), som nya BMW i är ett skönt typexempel på, förbinder interiör- och exteriörlinjerna och förstärker på så sätt det valda formspråket. Principen att form följer funktion visar sig här in i minsta detalj med hållbara material och unik estetik. En uppföljande studie presenterades med BMW i Concept och BMW i Spyder Concept en konkret bild av bilar i nära förestående serieproduktion. Planen var att i början av ha den första serietillverkade bilen klar, något som nya BMW i bevisar uppfylldes på ett imponerande sätt. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

14 Lär dig mer om temat LifeDrive i en kort fi lm. INNOVATIONER OCH TEKNIK INTELLIGENT LÄTTVIKTSTEKNIK, GENIALA KÖREGENSKAPER. MED LIFE DRIVE-ARKITEKTUREN ANVÄNDER NYA BMW i REDAN IDAG MORGONDAGENS KONCEPT FÖR SPORTVAGNAR. G/KM, L / KM KW KOLDIOXIDVÄRDE BLANDAD KÖRNING FÖRBRUKNING BLANDAD KÖRNING SYSTEMEFFEKT KG, S KM/H TOMVIKT DIN ACCELERATION KM/H MAX HASTIGHET Utvecklad lättviktsteknik betyder inom ramen för strategin BMW EfficientDynamics att rätt material används på rätt plats. Allt för att varje funktion ska vara maximalt effektiv, med maximal dynamik. I nya BMW i går BMW i ett steg längre med arkitektur och material. Den största betydelsen har LifeDrive-arkitekturen. Den består av två från varandra oberoende enheter som kompletterar varandra på ett perfekt sätt, när de förenas. Den övre Life-modulen omfattar kupéutrymmet. Den följer den princip om intelligent lättviktsbyggande som förankrats i strategin för BMW EfficientDynamics och består av kolfiberkomposit. Det superlätta och starka kolfibermaterialet gör att tomvikten är endast kg trots vikten för högprestandabatteriet med litiumjonteknik. Drivlinan hos nya BMW i är integrerad i den undre Drive-modulen vid framaxeln (elmotor) och bakaxeln (BMW TwinPower Turbo-bensinmotor). Högprestandabatteriet är placerat i den så kallade energitunneln mellan de två drivenheterna. Drivningen på fram- och bakaxeln bildar en funktionell enhet tillsammans med passagerarutrymmet och högprestandabatteriet. Den intelligenta lättviktskonstruktionen och den innovativa användningen av material ger bättre kördynamik och påverkar också räckvidden och förbrukningen på ett positivt sätt. Att viktoptimeringen är konsekvent genomförd i nya BMW i visas på många sätt, bland annat av följande två exempel: Måsvingedörrarna har en stomme av kolfiberkomposit, det ger tillsammans med en ytterpanel i termoplast och en insida av aluminium en viktbesparing på procent jämfört med en traditionell konstruktion. Skiljerutan mellan passageraroch bagageutrymme består av härdat glas, som förutom optimala akustiska egenskaper också innebär en viktminskning på cirka procent i jämförelse med konventionell kompositteknik. Högprestandabatteri med litiumjonteknik Låg tyngdpunkt Bensintank Life-modul Elmotor med styrelektronik Förbränningsmotor med växellåda Litet karossöverhäng fram Litet karossöverhäng bak Drive-modul Drive-modul LÄGRE TYNGDPUNKT JÄMN VIKTFÖRDELNING. Jämn viktfördelning % % BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. 1 Tjänstevikten är kg.

15 INNOVATIONER OCH TEKNIK LÄTT, STABILT OCH SÄKERT: PASSAGERARUTRYMME I HIGHTECH- MATERIALET KOLFIBER. TEKNIKEN MED KOLFIBERKOMPOSIT REVOLUTIONERAR BILBYGGANDET. Innovativ in i minsta detalj. Ingenjörerna på BMW i har inom ramen för forsknings- och utvecklingsarbetet för BMW EfficientDynamics valt komponenter av aluminium och kolfiberkomposit för att fullt ut kompensera för högprestandabatteriets vikt. Genom användning av innovativa material som kolfiberkomposit som trots sin låga vikt har enorm hårdhet och gör kupéutrymmet extremt stabilt får nya BMW i utmärkta köregenskaper, fantastisk väghållning och blixtrande snabb acceleration. Passagerarutrymmet (Life-modulen) är en verklig revolution inom bilindustrin. Under lång tid har det varit alldeles för dyrt att tillverka det av kolfiberkomposit, eftersom det var en manuell process. När nu BMW i börjar med serietillverkning av passagerarmoduler i kolfiber markerar det inledningen på en nya era för världens biltillverkare. Kolfibern ger en viktbesparing jämfört med stål på upp till procent, medan man för aluminium kan räkna med en minskning på upp till procent. Komponenter i kolfiber är inte bara fantastiskt lätta. Det ger också helt nya möjligheter för bildesign, eftersom kolfiberkomposit är nästan lika lätt att bearbeta och forma som tyg. Passagerarmodulen i nya BMW i har gott om plats och utnyttjar utrymmet effektivt. Därutöver möjliggör det en aerodynamiskt optimerad form med ett så lågt cw-värde som,. Dessutom är kolfiberkomposit ett höghållfast material som ger nya BMW i maximal stabilitet och säkerhet. För tillverkningen av kolfiber byggdes en särskild fabrik i USA, i Moses Lake, Washington. Sedan slutet av har här årligen tillverkats ton av det högteknologiska materialet cirka tio procent av den globala produktionen. Kolfibertillverkningens elbehov täcks till procent av förnybar vattenkraft. Rullarna med så kallad roving [] så kallas tråden som består av cirka bara, millimeter tjocka kolfibrer [] skickas med båt till Tyskland. I Wackersdorf, Bayern bearbetas trådarna till textilmattor [], som är råvaran vid tillverkning av komponenter av kolfiberkomposit. Av kolfibermattorna tillverkar pressanläggningarna i Landshut och Leipzig komponenter i kolfiber, medan slutmontering och kvalitetssäkring [] görs i Leipzig. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

16 INNOVATIONER OCH TEKNIK DET BÄSTA FRÅN TVÅ VÄRLDAR. MED BMW EFFICIENT DYNAMICS MED edrive KÖR DU DEN NYA PLUG-IN-HYBRID- SPORTVAGNEN BMW i SPORTIGT OCH EFFEKTIVT. HELT ELEKTRISKT ELLER I KOMBINATION MED BMW TWINPOWER TURBO-BENSINMOTORN. Om du vill köra mer sportigt väljer du läget Sport, varvid bilen får en mer dynamisk karakteristik. El- och förbränningsmotorerna arbetar då alltid tillsammans, och vid gasuppsläpp och inbromsning tas energin tillvara för att ladda batteriet. Vid körning i läget ECO PRO ökar räckvidden med cirka procent tack vare ett särskilt optimerat körsätt, där de bägge drivlinorna samarbetar för en påtagligt bränslesnål körning. Resultatet talar för sig själv: en bränsleförbrukning på bara, liter för mils blandad körning enligt EU-körcykeln. Utvecklad som plug-in-hybrid: BMW edrive förenar en viktoptimerad elmotor fram med en förbränningsmotor bak. En intelligent energireglering ser till att utnyttja fördelarna hos bägge drivenheterna, för maximal effektivitet. Samtidigt imponerar nya BMW i med sin enastående kördynamik, som tack vare den skräddarsydda LifeDrive-arkitekturen och de exakt avstämda chassidelarna är på absolut högsta nivå. På så sätt förkroppsligar nya BMW i filosofin bakom BMW Efficient Dynamics på ett sätt som aldrig tidigare. Den för hybridkonceptet modifierade elmotorn ger en maximal effekt på kw ( hk) och ett maximalt vridmoment på Nm, som levereras till framaxeln. Den sofistikerade -cylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotorn på kw ( hk) med ett vridmoment på Nm överför sin kraft direkt till bakaxeln genom en speciellt anpassad -stegad automatisk växellåda med Steptronic. Elmotorn på framaxeln kan också under kort tid ge extra skjuts till förbränningsmotorn i form av en boostfunktion utan att det drar extra bränsle. Det är en särskild fördel när du snabbt vill öka farten, t ex vid omkörning. En elgenerator intill den -cylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotorn laddar i olika körsituationer högprestandabatteriet, för att hela tiden göra det möjligt att köra sportigt. Tack vare den intelligenta energiregleringen och de till bilen perfekt anpassade körlägena erbjuder nya BMW i alltid en unik körupplevelse. Sportvagnen startar alltid i läge Comfort, som ger en välavvägd balans mellan sportig och effektiv körning. Räckvidden vid elektrisk körning är då upp till km med en maxhastighet på km/h. Om läget edrive kopplas in genom en knapptryckning, är en maxhastighet på km/h vid ren elektrisk körning möjlig. Läge Comfort. I detta startläge börjar varje körning rent elektriskt, med en hastighet på upp till km/h. Vid högre hastigheter kopplas bensinmotorn in. Maximal körkomfort och en räckvidd på över mil kännetecknar det här körläget. Läge ECO PRO. Detta läge betonar effektiv körning och återhämtning. Med det här läget får man både den maximala elektriska räckvidden på km och den maximal totala räckvidden på omkring mil vid hybriddrift. Läge Sport. Detta läge kan endast aktiveras via växelväljarspaken och innebär att elmotorns boost-funktion aktiveras, chassit ställs in för högsta dynamik och växlingstiderna minskas i växellådan. Den digitala visningen av hastighet och varvtal med orange färg är karakteristisk för Sport-läget. edrive G Elmotor Högprestandabatteri med litiumjonteknik -cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinmotor ELMOTOR LOKALT KOLDIOXIDUTSLÄPP ÄR DET OSLAGBARA ARGUMENTET FÖR RENT ELEKTRISKT KÖRNING MED BMW edrive HYBRID KW, S KM/H PLUG-IN-HYBRID (ELMO- TOR OCH FÖRBRÄNNINGS- MOTOR). BATTERIET KAN OCKSÅ LADDAS VIA ETT VANLIGT ELUTTAG. SYSTEMEFFEKT GER RESURSER FÖR EN MYCKET SPORTIG KÖRNING, MED EN TOMVIKT PÅ LÅGA KG ACCELERATION KM/H MAX HASTIGHET 1 Beroende på individuellt körsätt, uppnått i en intern förbrukningsstudie hos BMW. 2 Förutsätter användning av el från helt förnybara källor. 3 Tjänstevikten är kg. 4 Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utetemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

17 Lär dig mer om temat hybridteknik i en kort fi lm. BRA GREPP I ALLA LÄGEN. LADDA HEMMA FLEXIBEL MOBILITET BMW i 360 ELECTRIC ASSISTANSTJÄNSTER LADDA PÅ VÄGEN, H INNOVATIONER OCH TEKNIK KORT LADDTID FÖR GRÄNSLÖS ELEKTRIFIERANDE KÖRGLÄDE. NYA BMW i MED ELMOTOR PÅ FRAMAXELN OCH BENSINMOTOR PÅ BAKAXELN KOMBINERAR PÅ ETT OPTIMALT SÄTT DE KÖRDYNAMISKA FÖRDELARNA MED FRAMHJULSDRIFT OCH FYRHJULSDRIFT. Fyrhjuldrift för perfekt drivgrepp: Nya BMW i förenar den vridmomentstarka elmotorn på framaxeln med den effektstarka förbränningsmotorn på bakaxeln, samtidigt som den -stegade automatiska växellådan med Steptronic effektivt överför kraften till vägen. Konceptet gör att det blir en optimal mix av el- och bensindrift beroende på den aktuella körsituationen. Även om nya BMW i kan köras med enbart kraften från elmotorn, ligger trots allt lockelsen i att kombinera fördelarna hos de bägge driv linorna som kompletterar varandra så väl. Den situationsanpassade fördelningen av drivmomentet mellan fram- och bakhjulen innebär t ex i kurvor att mer kraft förs över till bakhjulen, för att förbättra styregenskaperna genom kurvan. På torra och våta vägbanor kan föraren utnyttja drivningen hos alla fyra hjulen vid exempelvis acceleration, något som ger ännu bättre spårstabilitet ända till gränsområdet. Men också på vintern har du stor glädje av de två av varandra oberoende drivaxlarna. De fyra intelligent drivna hjulen förbättrar väggreppet och ökar säkerheten på hala vägar. Sammantaget ger nya BMW i en mycket dynamisk accelerationsupplevelse i alla hastigheter. BMW i ELECTRIC: ALLTID OCH ÖVERALLT. Elektrisk mobilitet som den ska vara. Bensinmotorn tillsammans med den intelligenta energiregleringen innebär effektiv energihushållning, inte minst med tanke på att högprestandabatteriet laddas upp under återhämtningsfaser via en generator och energi tillförs via bromskraftåtervinning. Dessutom innehåller ELECTRIC också en mängd olika laddningsalternativ för din nya BMW i. Ladda hemma: Nya BMW i kan laddas med medföljande standardladdkabel i ett vanligt eluttag. Laddningen tar högst, timmar med BMW i Wallbox Pure eller Wallbox Pro tar det mindre än två timmar. Detta är BMW i Originaltillbehör som du skaffar dig hos närmaste BMW i Agent. Om du så önskar, sköter BMW i om installation och montering. Passa samtidigt på att teckna ett grönt elavtal för utsläppsfri körglädje med din BMW i. Flexibel mobilitet: Lösningar för individuell mobilitet för korta och långa avstånd är något som du förväntar dig av BMW Add-on Mobility, som innebär att du för en viss tidsperiod kan byta till en annan BMW. Ladda på väg: Dessutom ingår i BMW i ELECTRIC ett stort antal tjänster och produkter för bekväm och säker körning. Med ChargeNow har BMW i skapat ett nätverk med publika laddstationer. När du är ute och kör kan du direkt hitta de laddstationer som ingår i nätverket med hjälp av bilens inbyggda navigationssystem, en smartphone eller vår webbplats. När du köper en BMW i medföljer ett Fortum Charge & Drive RFID-kort som ger tillgång ett nät av laddstationer. Du kan också kan betala med kortet. Assistanstjänster: Förutom de för BMW i speciellt framtagna BMW ConnectedDrive-tjänsterna, står också de omfattande assistanstjänsterna för BMW i till förfogande. Bakhjulsdrift. BMW TwinPower Turbobensinmotorn driver på bakaxeln. Framhjulsdrift + bakhjulsdrift = intelligent fyrhjulsdrift. Framhjulsdrift. Elmotorn driver på framaxeln. 1 Högprestandabatteriet med litiumjonteknik kännetecknas av sin långa livslängd. Skulle det ändå inom 8 år och under de första milens körning uppstå ett problem, får du det gratis reparerat hos din BMW i Agent. 2 Beroende på den lokala infrastrukturen för elnätet och vald extrautrustning. Laddtiden avser laddning tills batteriet är till 80 procent fulladdat.

18 INNOVATIONER OCH TEKNIK FOKUS PÅ DET VÄSENTLIGA: DIN KÖRUPPLEVELSE. ALL INFORMATION OM KÖRNINGEN VISAS ÖVERSIKTLIGT PÅ TVÅ STORA DISPLAYER. Med appen BMW i Remote kan du med en smartphone redan före resan ställa in den önskade temperaturen i kupéutrymmet. Med BMW i ConnectedDrive-tjänsterna för navigation går det med hjälp av navigation Professional att se var de närmaste laddstationerna fi nns. MED APPEN BMW i REMOTE HAR DU ALLTID GREPP OM NYA BMW i. Direkt i synfältet: I nya BMW i utgör två stora displayer gränssnittet mellan dig och bilen. Framför dig finns den stora och för första gången helt digitala instrumentdisplayen. Till vänster finns hastighetsmätaren som med stora siffror visar den aktuella hastigheten i digital form, och till höger hittar du den så kallade Powermeter som ger prestandainformation om BMW edrive. I varje körläge Comfort, Sport och ECO PRO visas relevant information på instrumentdisplayen. Mitt på instrumentpanelen finns den, " stora Control Display för standardutrustningens navigation Professional. De intuitivt utformade menyerna är lätta att använda, liksom kontrollreglaget idrive Touch på mittkonsolen. Med BMW i ConnectedDrive-tjänsterna för navigering har nya BMW i ett specialanpassat navigationssystem, som är utformat för att klara de speciella krav som en sportvagn med plug-in-hybrid-teknik ställer. Den mycket innovativa grafiken på instrumentdisplayen och Control Display förverkligar tanken om att alltid vara uppkopplad, och att alltid ha tillgång till rätt information vid rätt tillfälle. På typiskt BMW-vis förmedlas informationen pedagogiskt och tydligt, och med en tilltalande tredimensionell look. Alltid uppkopplad: Nya BMW i har som standard de intelligenta tjänsterna hos BMW i ConnectedDrive, vilka du enkelt och bekvämt styr med din smartphone. Med hjälp av den smarta appen BMW i Remote finns för både ios och Android är det lätt att söka laddstationer och man har hela tiden koll på hur lång den elektriska räckvidden är. Smartphone-appen ger dig alltid och överallt tillgång viktig information, som batteriets laddstatus, servicebehov och bilens aktuella plats samt om fönster är stängda och dörrar låsta. Dessutom kan du redan före start sätta igång klimatautomatiken med fjärrstyrning. Du kan också med appen BMW i Remote välja ut adresser från adressboken i din smartphone och föra över dem till navigationssystemet i din nya BMW i. Med funktionen Battery Guard, som är en del av BMW TeleServices, kan du via kundportalen för BMW ConnectedDrive direkt per SMS eller e-post få reda på när batteriet har nått en viss laddningsnivå. BMW ConnectedDrive Uppkopplad och fri. 1 Information om kompatibel utrustning finns på

19 INNOVATIONER OCH TEKNIK MORGONDAGENS INNOVATIONER. FÖR DAGENS VÄGAR. BMW CONNECTED DRIVE EN UPPKOPPLAD CO-DRIVER. MÅNGA ASSISTANSSYSTEM FÖR SÄKER KÖRNING. BMW ConnectedDrive tjänster & appar : Med dessa är det lätt att koppla upp sig till allt som är viktigt för dig och med dem som du vill vara nära. Varje funktion har utvecklats för att förhöja körupplevelsen. Standardutrustningens BMW ConnectedDrive Services möjliggör ett brett utbud av tjänster och appar, som Facebook, webbradio och mycket mer. Med en smartphone och den kostnadsfria appen AUPEO! lyssnar du bara på musik du vill höra. Den individuellt anpassningsbara internetradion lär sig vilken musik du tycker om. Du står smidigt i kontakt med kontoret i bilen med Bluetooth-förberedelse Professional och Bluetooth Office. Du får information från navigation Professional om var laddstationer, bensinstationer och sevärdheter finns, liksom fakta om utländska trafikregler när du kör utomlands. Med en knapptryckning ger dig BMW Concierge Services tillgång till BMW Callcenter. Du får upplysningar om exempelvis en restaurang du vill besöka, var närmaste bankomat finns eller var ett jourapotek håller till och skickar på begäran den adressinformationen direkt till navigationssystemet. BMW ConnectedDrive förarassistans: Ett bra exempel är BMW Head-Up Display (standardutrustning) som i fullfärg projicerar information som är viktig för körningen direkt i förarens synfält för fullt fokus på vägen. Utöver anvisningar från navigationssystemet ges också information om bilens aktuella hastighet, Speed Limit-information med visning av omkörningsförbud, information från Check Control samt telefon- och infotainmentfunktioner. Information som visas på det här sättet går upp till procent fortare att läsa än på instrumentdisplayen eller Control Display. Det ökar säkerheten markant liksom körglädjen. Inom ramen för standardutrustningens Driving Assistant för nya BMW i inkl Surround View finns flera innovativa kamerabaserade assistanssystem. Driving Assistant omfattar LED-strålkastare med BMW Selective Beam, bländningsfri helljusassistent, kollisions- och påkörningsvarning och fotgängarvarning med city-inbromsningsfunktion, parkeringsdistanskontroll (PDC), Surround View och Side View med objektigenkänning. Schematisk illustration av BMW Head-Up Display. BMW ConnectedDrive med sina intelligenta tjänster och system för förar assistans rymmer all den utrustning som varje förare av nya BMW i kan önska sig. BMW ConnectedDrive tjänster & appar ökar friheten genom effektiv samverkan mellan föraren, bilen och omvärlden. BMW ConnectedDrive förarassistans gör det inte bara ännu säkrare att köra din BMW, utan också ännu bekvämare. Intelligenta system som avlastar föraren och minskar riskerna i trafiken. BMW ConnectedDrive Uppkopplad och fri. 1 Ytterligare information om funktioner och tjänster från BMW Connected Drive finns på och i prislistan för respektive modell.

20 INNOVATIONER OCH TEKNIK HÅLLBARHETEN BÖRJAR OCH SLUTAR PÅ SAMMA STÄLLE. FRÅN UTVECKLINGEN, VIA TILLVERKNINGEN OCH ANVÄNDNINGEN TILL ÅTERVINNINGEN VISAR NYA BMW i VAD VERKLIG HÅLLBARHET INNEBÄR. Vid vår fabrik i Leipzig tillverkas nya BMW i och BMW i med hållbart producerad ström. Genomtänkt in i minsta detalj: Nya BMW i visar mycket tydligt hur konsekvent och heltäckande temat för hållbar utveckling fungerar hos BMW i. För att säkerställa den hållbara utvecklingen, har redan i utvecklingsfasen införts mätbara steg och mål, som löper över bilens hela produktcykel och övervakas och dokumenteras under tillverkningsprocessen. I linje med hållbarheten har den energiintensiva framställningen av kolfiber placerats i Moses Lake i staten Washington i USA, där ren energi kan hämtas från ett av världens största vattenkraftverk. För att säkerställa behovet av el vid produktionen av bilarna från BMW i har fyra vindkraftverk uppförts vid BMW:s fabrik i Leipzig. De genererar all el som behövs för tillverkningen av BMW i. Dessutom innebär användningen av grön el vid laddning av högprestandabatteriet med litiumjonteknik att bilen körs med ytterst små koldioxidutsläpp. Och när den maximala livslängden hos högprestandabatteriet uppnåtts, har vi även tänkt på återvinningen. Batteriet kan till exempel användas för mellanlagring av sol- och vindenergi. % % AV DET MATERIAL SOM ANVÄNDS VID TILLVERKNING AV EN BMW i ÄR ÅTERVINNINGSBART AV ENERGIN FÖR TILLVERKNINGEN AV BMW i I LEIPZIG KOMMER FRÅN HÅLLBART PRODUCERAD STRÖM

BMW i. När du älskar att köra NYA. BMW i.

BMW i. När du älskar att köra NYA. BMW i. BMW i När du älskar att köra NYA BMW i. KRAFTEN I UTVECKLINGEN. Utveckling handlar inte om kompromisser. Utan om ett speciellt förhållningssätt, när det gäller att utforska gränserna för det möjliga och

Läs mer

NYA BMW i. ELEKTRIFIERANDE.

NYA BMW i. ELEKTRIFIERANDE. BMW i När du älskar att köra NYA BMW i. ELEKTRIFIERANDE. www.bmw-i.se BMW i. FRAMTIDEN FÖR URBAN RÖRELSEFRIHET. Världen är i ständig rörelse. Vi är själva i rörelse. Och rörelsen för alltid med sig något

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BLICKFÅNG. Nya står ut. Ensam, i mängden, överallt. Med sin extroverta design förenar den lifestyle

Läs mer

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

PRISLISTA. BMW i8. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i8. BMW i - Born Electric.

PRISLISTA. BMW i8. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i8. BMW i - Born Electric. PRISLISTA.. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i - Born Electric. Modellpriser Grundpris Model kod Rek. pris Pure Impulse 2Z21 1 359 000 Teknisk data Model kod NM CO2- utsläpp g/km Räckvidd (el) km Räckvidd

Läs mer

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet.

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet. Annons Hela denna bilaga är en annons från BMW Annons BMW The all-new i BMW X5 www.bmw.com När Sheer du älskar Driving att köra Pleasure allt annat än statisk elektricitet. BILEN SOM ÄR BYGGD AV KOL ISTÄLLET

Läs mer

Emotion BMW i8 Den kilformade sportbilsilhuetten s ä n d e r o m g i v n i n g e n e n t y d l i g s i g n a l :

Emotion BMW i8 Den kilformade sportbilsilhuetten s ä n d e r o m g i v n i n g e n e n t y d l i g s i g n a l : Nu är framtiden här. En sportbil med bokstavligt talat elektrifierande egenskaper. En unik drivlina som saknar motstycke. Sportig körupplevelse med blixtrande respons. Extremt innovativ design tar aerodynamiken

Läs mer

BMW i. När du älskar att köra. BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se

BMW i. När du älskar att köra. BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se BMW i När du älskar att köra BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se BMW i3 02 03 BMW i. Upplev BMW i... INNOVATIONER OCH TEKNIK. Bilkoncept... BMW Effi cientdynamics... ELECTRIC... BMW i ConnectedDrive Services...

Läs mer

BMW i. När du älskar att köra. NYA BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se

BMW i. När du älskar att köra. NYA BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se BMW i När du älskar att köra NYA BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se NYA BMW i3 02 03 NYA BMW i. Upplev BMW i... INNOVATIONER OCH TEKNIK. Bilkoncept... BMW Effi cientdynamics... ELECTRIC... BMW i ConnectedDrive...

Läs mer

BMW X. När du älskar att köra NYA BMW X. MÄSTAREN. I ÄNNU BÄTTRE FORM. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X.   När du älskar att köra NYA BMW X. MÄSTAREN. I ÄNNU BÄTTRE FORM. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW X www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW X. MÄSTAREN. I ÄNNU BÄTTRE FORM. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. Ledare ÖVERTRÄFFAR SIG SJÄLV. EN GÅNG TILL. Redan vid den

Läs mer

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Modellbroschyr Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Hyundais karaktäristiska sexkantiga grill dominerar fronten på alla nya i30 och ger ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du

Läs mer

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget).

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget). Modellbroschyr Enastående design. Hyundais karakteristiska sexkantiga grill dominerar fronten på i30 och ger bilen ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du kommit att förvänta dig av Hyundai.

Läs mer

NYA PARTNER ELECTRIC

NYA PARTNER ELECTRIC NYA PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC FÖR ALLA BEHOV Vi tar ytterligare ett steg i den tekniska utvecklingen och har nu en modell med en motor som är 100 % eldriven. Med minskad miljöpåverkan

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat GTE

Pressen hyllar nya Passat GTE Pressen hyllar nya Passat GTE En laddhybrid har nog aldrig varit så attraktiv som nu. Bytbil.com, 28 augusti Grönare mil med bil är svårt att finna i den här populära klassen. TT (Nyhetsbyrå), november

Läs mer

Storhet i en liten bil.

Storhet i en liten bil. Modellbroschyr 2 Storhet i en liten bil. Nya i10 vänder upp och ner på alla tidigare föreställningar om bilar i den här klassen. Den är tuff, rymlig och rolig att köra med imponerande utrustning och överlägsna

Läs mer

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS. BMW EfficientDynamics www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW EFFICIENT DYNAMICS. MORGONDAGENS TEKNIK SOM STANDARD REDAN IDAG. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW EfficientDynamics

Läs mer

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige!

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! Eftersom BMW, enligt det oberoende tjänstebilsförlaget Ynnor, ökar mest bland tjänstebilar i Sverige, så vet vi att allt fler får sina tjänstebilsdrömmar uppfyllda.

Läs mer

Prius Plug-in Hybrid

Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid. Bilen som är det bästa av två världar både en elbil och en hybrid i ett med mycket låg bränsleförbrukning och lågt koldioxidutsläpp. Tack vare de tekniskt framstående

Läs mer

Premiär för nya Hyundai

Premiär för nya Hyundai Premiär för nya Hyundai En dynamisk filosofi. Tre elektriska tolkningar. hybrid laddhybrid el Räckvidd på el: Begränsad CO2: 79 g/km *) Räckvidd på el: >50 km CO2: 32 g/km *) Räckvidd på el: >250 km Inga

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

PRISLISTA. BMW i3. Gilltig från 1 september 2013. BMW i3. BMW i - Born Electric.

PRISLISTA. BMW i3. Gilltig från 1 september 2013. BMW i3. BMW i - Born Electric. PRISLISTA.. Gilltig från 1 september 2013. BMW i - Born Electric. Modellpriser Grundpris Model kod Rek. pris IZ21 IZ41 339 900 375 900 Teknisk data Model kod Motor Effekt kw Vridmoment NM Svängradie m

Läs mer

B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! CUSTOMERSONLY

B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! CUSTOMERSONLY B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR NYA YARIS! CUSTOMERSONLY HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! Ny dynamisk och sportig design. Stopp- & startteknik och Optimal Drive håller både utsläpp och kostnader

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta NISSAN JUKE MAXIMERAD SPÄNNING NYA NISSAN JUKE DEN BLIR BARA BÄTTRE OCH BÄTTRE MED NYDESIGNADE XENON-STRÅLKASTARE, öppningsbart glastak, bumerangformade LED-baklyktor, sportiga stötfångare, sidobackspeglar

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

Säkerhet X6 xdrive35i X6 xdrive50i X6 xdrive30d X6 xdrive35d. Exteriörutrustning X6 xdrive35i X6 xdrive50i X6 xdrive30d X6 xdrive35d

Säkerhet X6 xdrive35i X6 xdrive50i X6 xdrive30d X6 xdrive35d. Exteriörutrustning X6 xdrive35i X6 xdrive50i X6 xdrive30d X6 xdrive35d Säkerhet X6 xdrive35i X6 xdrive50i X6 xdrive30d X6 xdrive35d Adaptiva bromsljus Airbags: Förar- och passagerarairbag (med belastningssensor för passagerarstolen) Passagerarairbag avstängningsbar med nyckel

Läs mer

NYA BMW -SERIE GRAN TOURER.

NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. BMW -serien Gran Tourer www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Hybrid

Originaltillbehör. Civic. Hybrid Originaltillbehör Civic Hybrid 02 03 Gör ett unikt val Med Civic Hybrid kan du fatta ett grönt beslut, utan att behöva kompromissa med stil, komfort och prestanda. Det är det som gör Civic Hybrid speciell.

Läs mer

NYA BMW -SERIE SEDAN. ENASTÅENDE. STILFULL. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.

NYA BMW -SERIE SEDAN. ENASTÅENDE. STILFULL. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw. BMW -serien Sedan www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW -SERIE SEDAN. ENASTÅENDE. STILFULL. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. DENNA BLICK SÄGER MER ÄN TUSEN ORD. Ledare

Läs mer

Honda originaltillbehör FR-V

Honda originaltillbehör FR-V Honda originaltillbehör FR-V Förverkliga dina drömmar Med sin rymliga och sportiga design kombinerar Honda FR-V dynamiska köregenskaper med intelligent komfort och bekvämlighet. FR-V är verkligen en innovativ

Läs mer

NYA BMW -SERIE SEDAN. NYA BMW -SERIE TOURING.

NYA BMW -SERIE SEDAN. NYA BMW -SERIE TOURING. BMW -serien Sedan Touring www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW -SERIE SEDAN. NYA BMW -SERIE TOURING. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. NYA BMW -SERIE SEDAN. NYA BMW

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. ETT NYTT LEDARSKAP. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. ETT NYTT LEDARSKAP. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW X www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW X. ETT NYTT LEDARSKAP. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. Ledare BYGGD FÖR ATT ÖVERTRÄFFA SIG SJÄLV. EN GÅNG TILL. Redan vid

Läs mer

BMW M Performance. Prislista gäller fr o m mars 2013. När du älskar att köra

BMW M Performance. Prislista gäller fr o m mars 2013. När du älskar att köra BMW M Performance Prislista gäller fr o m mars 13 När du älskar att köra DYNAMISK SPORTIGHET I VARJE DETALJ. BMW M PERFORMANCE TILLBEHÖR. n. n. n. BMW 6serien. M Coupé. BMW M3. BMW X5 M. BMW X6 M. 02 Innehåll

Läs mer

BMW -SERIE SEDAN. ENASTÅENDE. STILFULL. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.

BMW -SERIE SEDAN. ENASTÅENDE. STILFULL. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw. BMW -serien Sedan www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. ENASTÅENDE. STILFULL. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. DENNA BLICK SÄGER MER ÄN TUSEN ORD. Ledare VARJE

Läs mer

NYA BMW -SERIEN. EN FRÅGA OM KARAKTÄR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien -dörrars. www.bmw.se www.bmw.

NYA BMW -SERIEN. EN FRÅGA OM KARAKTÄR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien -dörrars. www.bmw.se www.bmw. BMW -serien -dörrars www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW -SERIEN. EN FRÅGA OM KARAKTÄR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. GE DIN STAD PERSONLIGHET. NYA BMW -SERIEN.

Läs mer

NOVA PRO utdragssystem

NOVA PRO utdragssystem NOVA PRO utdragssystem Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO utdragssystem Nova Pro Originalet Klassikern som inspirerar även morgondagens design. Hur

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING.

BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. BMW -serien Sedan www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. ENASTÅENDE. STILSÄKER. Ledare VARJE ÖGONBLICK ÄR HELT PERFEKT. Ledstjärnan

Läs mer

BMW MODELLPROGRAM 2016/2017. FASCINATION FRÅN i TILL Z.

BMW MODELLPROGRAM 2016/2017. FASCINATION FRÅN i TILL Z. BMW Modellprogram 2016/2017 www.bmw.se När du älskar att köra BMW MODELLPROGRAM 2016/2017. FASCINATION FRÅN i TILL Z. 2 1 Av erfarenhet vet vi att det inte i tryck går att återge hur färgerna för lackering

Läs mer

BMW Z. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW Z. UTTRYCK FÖR REN KÖRKÄNSLA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW Z. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW Z. UTTRYCK FÖR REN KÖRKÄNSLA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW Z www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW Z. UTTRYCK FÖR REN KÖRKÄNSLA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. STARK FARTVIND OCH STORMANDE KÄNSLOR. Passion: Det är detta som

Läs mer

CrossBlue nytt SUV-koncept från Volkswagen

CrossBlue nytt SUV-koncept från Volkswagen PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2013-01-14 Datum CrossBlue nytt SUV-koncept från Volkswagen

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW X. ETT NYTT LEDARSKAP. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW X. ETT NYTT LEDARSKAP. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW X www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW X. ETT NYTT LEDARSKAP. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. Ledare BYGGD FÖR ATT ÖVERTRÄFFA SIG SJÄLV. EN GÅNG TILL. Redan vid den

Läs mer

BMW -SERIE GRAN COUPÉ. SKÖNHETEN GÖR ENTRÉ. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Gran Coupé. www.bmw.se www.bmw.

BMW -SERIE GRAN COUPÉ. SKÖNHETEN GÖR ENTRÉ. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Gran Coupé. www.bmw.se www.bmw. BMW -serien Gran Coupé www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE GRAN COUPÉ. SKÖNHETEN GÖR ENTRÉ. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. ETT ÖGONBLICK AV SÄLLSAM SKÖNHET. När

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Impressivo Ger dig valmöjligheter

Impressivo Ger dig valmöjligheter Impressivo Ger dig valmöjligheter BUSCH-JAEGER ABBs installationsprodukter har en lösning för alla hem och offentliga byggnader. Urvalet utvidgas ständigt med nya produkter, för att bibehålla kompatibilitet

Läs mer

BMW -SERIE SEDAN. SKÖNHETEN TAR SIG NYA UTTRYCK. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.

BMW -SERIE SEDAN. SKÖNHETEN TAR SIG NYA UTTRYCK. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw. BMW -serien Sedan www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. SKÖNHETEN TAR SIG NYA UTTRYCK. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. IDEALISK FORM BYGGER PÅ IDÉER. Skönhet,

Läs mer

BMW M Coupé BMW M Sedan. När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN.

BMW M Coupé BMW M Sedan. När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN. BMW M Coupé BMW M Sedan När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN. HÄR FINNS DET MER ATT HÄMTA. NYA BMW M4 COUPÉ. NYA BMW M3 SEDAN. MÄNNISKA. MASKIN. MAXEFFEKT. DE BESKRIVNA MODELLERNA. BMW

Läs mer

NYA BMW -SERIE GRAN TOURER.

NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. BMW -serien Gran Tourer www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL

Läs mer

PRISLISTA. BMW i3. Gilltig från 1 januari 2016. BMW i3. BMW i - Born Electric.

PRISLISTA. BMW i3. Gilltig från 1 januari 2016. BMW i3. BMW i - Born Electric. PRISLISTA.. Gilltig från 1 januari 2016. BMW i - Born Electric. Modellpriser Grundpris Model kod Rek. pris IZ21 IZ41 339 900 375 900 Teknisk data Model kod Motor Effekt kw Vridmoment NM Svängradie m Räckvidd

Läs mer

UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel

UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel 2014 UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel UPPLEVA tv, ljudsystem och 3D-glasögon har 5 års kostnadsfri garanti. nyhet BESTÅ/UPPLEVA kombination med tv 55 /2.1 ljudsystem 17 175:B240xD40, H202cm.

Läs mer

Nissan e NV200 Skåp. Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407

Nissan e NV200 Skåp. Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407 Nissan e NV200 Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407 Prislista Drivning Motor Växellåda Utrustningsnivå Cirkapris exkl. Moms SEK 25% moms SEK Rek. cirkapris SEK Framhjulsdrift

Läs mer

CR-V. Honda originaltillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö, Sweden Telefon: 040-38 07 00 www.honda.se CR-V/12/06/TH11066Sv

CR-V. Honda originaltillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö, Sweden Telefon: 040-38 07 00 www.honda.se CR-V/12/06/TH11066Sv Honda originaltillbehör CR-V Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifi kationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda

Läs mer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 3/2012 Gäller från 2012-04-16 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-04-16 Versioner Bensin: Voyager 3.6 283hk Voyager 3.6 283hk Diesel: Voyager 163hk

Läs mer

BMW -SERIE COUPÉ. BMW -SERIE CABRIOLET. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. BMW -serien Coupé Cabriolet. www.bmw.se www.bmw.

BMW -SERIE COUPÉ. BMW -SERIE CABRIOLET. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. BMW -serien Coupé Cabriolet. www.bmw.se www.bmw. BMW -serien Coupé Cabriolet www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE COUPÉ. BMW -SERIE CABRIOLET. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. BMW -SERIE COUPÉ. BMW -SERIE CABRIOLET.

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4 51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Nyhet: Mover TE R4 Manöversystem Enkel och bekväm resa Med Truma blir varje utflykt en semester De bästa platserna är ofta de mest svårtillgängliga.

Läs mer

TILLBEHÖR partner tepee

TILLBEHÖR partner tepee TILLBEHÖR partner tepee partner Tepee 1. parkeringssensor praktisk parkeringssensor, särskilt konstruerad för Peugeot (kan lackeras i bilens färg). Sensorerna monteras i främre och bakre stötfångaren.

Läs mer

The Nya Snaew ab Saab Sedan

The Nya Snaew ab Saab Sedan Nya The Saab new Saab Sedan En storslagen upplevelse. Den svenska naturen är unik. Och på Saab har vi alltid låtit oss inspireras av vår omgivning. Med blicken fäst på en avlägsen horisont och med ett

Läs mer

72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET.

72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET. 72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET. Ljus, mycket plats, trygghet. Integra återspeglar samtidigt lusten till

Läs mer

7 ÅRS. Världsrekord i bränsleförbrukning

7 ÅRS. Världsrekord i bränsleförbrukning 02 Kia Optima Hybrid Världsrekord i bränsleförbrukning 7 ÅRS NYBILS- GARANTI 7 års nybilsgaranti Nybilsgaranti 7 år/15 000 mil. Giltig i EU (även Norge, Schweiz, Island och Gibraltar) och enligt lokala

Läs mer

DYNAMISK SPORTIGHET I VARJE DETALJ. BMW M PERFORMANCE TILLBEHÖR.

DYNAMISK SPORTIGHET I VARJE DETALJ. BMW M PERFORMANCE TILLBEHÖR. BMW M Performance n n n Prislista gäller fr o m mars 2012 När du älskar att köra DYNAMISK SPORTIGHET I VARJE DETALJ. BMW M PERFORMANCE TILLBEHÖR. n. n. n. 02 Innehåll Prislista Sida BMW M Performance Originaltillbehör

Läs mer

SETPEMBER 2015 VARJE MÅNAD FÖR DIG MED VOLVOKORT ELLER RENAULTKORT TRE NYANSER AV STORSTADSLIV

SETPEMBER 2015 VARJE MÅNAD FÖR DIG MED VOLVOKORT ELLER RENAULTKORT TRE NYANSER AV STORSTADSLIV SETPEMBER 2015 KORT GOTT VARJE MÅNAD FÖR DIG MED VOLVOKORT ELLER RENAULTKORT TRE NYANSER AV STORSTADSLIV RENAUKTUELLT ETT RENODLAT RENAULTKORT Känner du till att det nu finns ett renodlat Renaultkort som

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2011 Gäller från Modellprogram Gäller fr. o. m. Versioner Compass 4x2 2.0 156hk Compass 4x4 2.4 170hk CVT2 Compass 4x4 2.2 CRD 163hk Modellprogram

Läs mer

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE Nu kan alla ladda batteriet själv är den enklaste vägen till ett fulladdat batteri. Fäst klämmorna på batteriet, sätt i kontakten i väggen och tryck på knappen. Resten

Läs mer

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT MEGANE GT DRIVE THE CHANGE DESIGNA DITT LIV EN DESIGN SOM VISAR VÄGEN FRAMÅT. ETT TYDLIGT STÄLLNINGSTAGANDE: EN LOGOTYP SOM STÅR UT, IÖGONFALLANDE FORMER, LED-VARSELLJUS SOM MARKERAR FRONTEN

Läs mer

Nya Saab. SportCombi

Nya Saab. SportCombi 2012 Nya Saab SportCombi Upplev rymdteknik. Gör dig redo för lanseringen av nya Saab 9-5 SportCombi. Den erbjuder skandinavisk design och en kraftfull körupplevelse förstärkt av den senaste tekniken. Du

Läs mer

Två bröder testar BMW-familjens senaste tillskott: nya BMW 1-serien i Urban Line- och. Sport Line-utförande

Två bröder testar BMW-familjens senaste tillskott: nya BMW 1-serien i Urban Line- och. Sport Line-utförande vå ör n Två bröder testar BMW-familjens senaste tillskott: nya BMW 1-serien i Urban Line- och Sport Lineutförande. Freddie och Adam Lund: två bröder med sin bas i London. Den ene en urban kulturknutte,

Läs mer

ÖPPNA NYA HORISONTER. EXOS. tillbehör och tvättställ

ÖPPNA NYA HORISONTER. EXOS. tillbehör och tvättställ ÖPPNA NYA HORISONTER EXOS. tillbehör och tvättställ ÖPPNA NYA HORISONTER EXOS. det nya Frankesystemet, öppnar nya horisonter med sina tillbehör och tvättställ för installation på offentlig och halvoffentlig

Läs mer

BMW Sverige AB, Sollentuna, Sverige. Eftertryck för publicering, även delvis, endast efter skriftligt medgivande från BMW Sverige AB, Sollentuna.

BMW Sverige AB, Sollentuna, Sverige. Eftertryck för publicering, även delvis, endast efter skriftligt medgivande från BMW Sverige AB, Sollentuna. BMW Modellprogram 2017 www.bmw.se När du älskar att köra Denna katalog informerar om modeller, utrustning och kombinationsmöjligheter (standardutrustning och extrautrustning) som BMW Sverige levererar

Läs mer

Opel Flextreme mångsidig konceptbil släpper ut mindre än 40 gram koldioxid per kilometer

Opel Flextreme mångsidig konceptbil släpper ut mindre än 40 gram koldioxid per kilometer Pressinformation Opel Flextreme mångsidig konceptbil släpper ut mindre än 40 gram koldioxid per kilometer Elbil med plug-in klarar 55 km helt utan avgasutsläpp E-Flex med diesel ökar räckvidden Dynamisk,

Läs mer

TALENTO A PRO LIKE YOU.

TALENTO A PRO LIKE YOU. A PRO LIKE YOU www.fiatprofessional.se Kundtjänst CIAO FIA IAT Utrustning och tillval kan skilja sig beroende på olika marknads eller lagkrav. Data i denna publikation är endast indikativ. FCA förbehåller

Läs mer

Den nya BMW Z4. Z4 Roadster 2.0i 2.5i 2.5si 3.0si Z4 Coupé 3.0si. När du älskar att köra

Den nya BMW Z4. Z4 Roadster 2.0i 2.5i 2.5si 3.0si Z4 Coupé 3.0si. När du älskar att köra Den nya BMW Z4 Z4 2.0i 2.5i 2.5si 3.0si Z4 3.0si När du älskar att köra Lyssna på dina ögon. Över dig solen. Och under dig en stormvind. Det viktigaste i cockpit: Vägen. Frisk luft med en fin doft av läder.

Läs mer

Det handlar om hybrid. HybrId systemet

Det handlar om hybrid. HybrId systemet Det handlar om hybrid HybrId systemet det HaNdLar Om HybrId sedan 2003 geesinknorba erbjuder hybridsystem för sina geesinknorba baklastare. under 2009 vann Hybrid plug-in systemet CIWm recycling Award

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW X. ENASTÅENDE ANNORLUNDA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW X. ENASTÅENDE ANNORLUNDA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW X www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW X. ENASTÅENDE ANNORLUNDA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. ANDRA FÖLJER STANDARD. EN SÄTTER DEN. Det fi nns knappast några vägar,

Läs mer

PRISLISTA. BMW i8. Gilltig från 1 januari 2016. BMW i8. BMW i - Born Electric.

PRISLISTA. BMW i8. Gilltig från 1 januari 2016. BMW i8. BMW i - Born Electric. PRISLISTA.. Gilltig från 1 januari 2016. BMW i - Born Electric. Modellpriser Grundpris Model kod Rek. pris Pure Impulse 2Z21 1 369 000 Teknisk data Model kod NM CO2- utsläpp g/km Räckvidd (el) km* Räckvidd

Läs mer

SNART DAGS ATT KÖRA FÖR LIVET.

SNART DAGS ATT KÖRA FÖR LIVET. ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN BMW I samarbete med: BMW Sverige bmw.se ANNONS När du älskar att köra HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN BMW #5 NÄR DU ÄLSKAR ATT KÖRA SNART DAGS ATT KÖRA FÖR

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. FÖR ETT LIV FULLT AV MÖJLIGHETER.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. FÖR ETT LIV FULLT AV MÖJLIGHETER. BMW X www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW X. FÖR ETT LIV FULLT AV MÖJLIGHETER. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. ÄLSKAR FRIHETEN LIKA MYCKET SOM DU. De bästa historierna

Läs mer

Det är de vackra detaljerna som gör livet behagligare. Visign från Viega.

Det är de vackra detaljerna som gör livet behagligare. Visign från Viega. Det är de vackra detaljerna som gör livet behagligare. Visign från Viega. 1 2 Hur ofta kommer man i beröring med det perfekta? Med Visign varje dag. Kan man egentligen uppfinna en rent funktionell produkt

Läs mer

Instruktion EL SE

Instruktion EL SE SE Instruktion - 3313EL Innehållsförteckning Hur man cyklar med 3313EL...3 Trehjuling...3 Elassistans...3 Löpande underhåll...3 Beskrivning av systemet...4 Batteri...4 Laddning av batteriet...4 Laddnivå

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-5 SportCombi 2.3t BioPower 210 hk SEK 290 900 Exteriör & Interiör: Carbon Grey SEK 7 500 Läderklädsel Griffin Sport 2-ton, Black/Grey K56

Läs mer

FRÅGOR OCH SVAR OM PRIUS LADDHYBRID

FRÅGOR OCH SVAR OM PRIUS LADDHYBRID FRÅGOR OCH SVAR OM PRIUS LADDHYBRID INTRODUKTION 1. Hur fungerar Prius Laddhybrid? Prius Laddhybrid tillhör gruppen Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEV) och är en laddbar parallellhybrid. I en parallellhybrid

Läs mer

HÅLLBARHET PÅ VÄG. ANLEDNINGARNA TILL ATT VI UTSETTS TILL DEN LEDANDE BILTILLVERKAREN PÅ HÅLLBARHET I DOW JONES SUSTAINABILITY INDEX 9 ÅR AV 10.

HÅLLBARHET PÅ VÄG. ANLEDNINGARNA TILL ATT VI UTSETTS TILL DEN LEDANDE BILTILLVERKAREN PÅ HÅLLBARHET I DOW JONES SUSTAINABILITY INDEX 9 ÅR AV 10. Hållbarhet på väg. www.bmw.se När du älskar att köra HÅLLBARHET PÅ VÄG. ANLEDNINGARNA TILL ATT VI UTSETTS TILL DEN LEDANDE BILTILLVERKAREN PÅ HÅLLBARHET I DOW JONES SUSTAINABILITY INDEX 9 ÅR AV 10. LEDANDE

Läs mer

SCANIA TOURING. Välkommen ombord

SCANIA TOURING. Välkommen ombord Välkommen ombord Berätta om din verksamhet Möt Scania Touring. Med sin kraftfullt formade exteriör är den här allsidiga turistbussen skapad för att motsvara kraven för charter trafik och reguljärtrafik

Läs mer

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 Standardutrustning Tillval Tekniska specifikationer Modellprogram Versioner Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8 Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 20 TUMs aluminiumfälgar STD Excecutive Exteriör

Läs mer

BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring

BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring BMW -serien Touring www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. Innehåll BMW -serie Touring

Läs mer

Information. Nytt ljus bakom interiörens design. Interiör. London, juli 2006

Information. Nytt ljus bakom interiörens design. Interiör. London, juli 2006 Information London, juli 2006 Interiör Nytt ljus bakom interiörens design Utformningen av sittbrunnen i Saab Aero X relaterar direkt till den flygplansinspirerade karossformen. En blandning av klassisk

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Teknikerna har lyckats med det som länge verkade vara omöjligt: att minska bränsleförbrukningen men ändå uppfylla

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

BMW X. När du älskar att köra NYA BMW X. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING.

BMW X.   När du älskar att köra NYA BMW X. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. BMW www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. NY. HET. Karaktären: spontan. Målet: det okända. Med fast beslutsamhet och stort självförtroende

Läs mer

tillbehörspaket Din Peugeothandlare erbjuder flera tillbehörspaket för att passa dina behov. Se aktuella paket i prislistan.

tillbehörspaket Din Peugeothandlare erbjuder flera tillbehörspaket för att passa dina behov. Se aktuella paket i prislistan. TILLBEHÖR 107 107 1 2 3 4 5 7 6 12 8 9 10 14 13 13 15 14 11 11 1. Stylingkit Stylingkit i aluminium- eller kolfiberlook till bakre stötfångaren. Framhäver bilens sportiga attityd. 2. ändrör ändrör i krom

Läs mer

Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet!

Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet! Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet! 2 Elbilarna kommer är ni? redo De senaste 12 månaderna har antalet elfordon ökat med över 140 procent i Sverige.

Läs mer

BMW -SERIE COUPÉ OCH CABRIOLET. TILL FÖR ATT KÖRAS. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Coupé Cabriolet

BMW -SERIE COUPÉ OCH CABRIOLET. TILL FÖR ATT KÖRAS. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Coupé Cabriolet BMW -serien www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE COUPÉ OCH CABRIOLET. TILL FÖR ATT KÖRAS. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BERÖR DIG, REDAN NÄR DEN STÅR STILLA.

Läs mer

Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder

Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder Maximal kraft för maximal belastning Arocs Loader och Arocs Grounder För extra hög nyttolast och extrem belastning. Med Arocs Loader och Arocs Grounder kan vi erbjuda

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. FÖR MINI 3- OCH 5-DÖRRAR.

Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. FÖR MINI 3- OCH 5-DÖRRAR. Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. FÖR MINI 3- OCH 5-DÖRRAR. BEHÅLL KÖRUPPLEVELSEN året runt. MINI Original-hjul är resultatet av de bästa kombinationerna av däck och fälgar. De är omsorgsfullt designade

Läs mer

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten De nya transportbilarsmodellerna håller priserna och kostnaderna i styr Volkswagen utvecklar sina transportbilar så att de i allt högre grad ska beakta

Läs mer

Ett klimatsmart projekt

Ett klimatsmart projekt Ett klimatsmart projekt För att stoppa klimatförändringarna måste våra utsläpp av växthusgaser minska dramatiskt. Det krävs konstruktiva samarbeten för att ta oss från individuellt koldioxidsnåla produkter

Läs mer