BMW i. När du älskar att köra. BMW i. BORN ELECTRIC.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BMW i. När du älskar att köra. BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se"

Transkript

1 BMW i När du älskar att köra BMW i. BORN ELECTRIC.

2 BMW i BMW i. Upplev BMW i... INNOVATIONER OCH TEKNIK. Bilkoncept... BMW Effi cientdynamics... ELECTRIC... BMW i ConnectedDrive Services... BMW ConnectedDrive tjänster & appar och förarassistans... Hållbar utveckling... INDIVIDUALITET OCH MÅNGFALD. Introduktion BMW i design... BMW i Atelier... BMW i Loft... BMW i Lodge... BMW i Suite... Fälgar och lackering... Standard- och extrautrustning... Tekniska data... UTRUSTNING FÖR DEN VISADE MODELLEN. Max motoreffekt: Praktisk total räckvidd: Fälgar: Lackering: Interiördesign Lodge: kw ( hk) upp till mil¹ BMW i lättmetallfälgar Turbinstyling med olika däckstorlek fram/bak Andesitsilver metallic med accent BMW i Blå Läderklädd ratt med accent Silver, stolar i ylle-/naturläderkombination Solaric Cassia, interiörytor i eukalyptusträ med öppna porer, läderklädd instrumentpanel Dessutom visas på sidorna en BMW i och en BMW i i lackering Jonsilver metallic med accent BMW i Blå. 1 Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, omgivande temperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning. UPPTÄCK BMW i DIGITALT. Det finns ett spännande digitalt innehåll för BMW i : appar, filmer, bildgallerier och den digitala versionen av katalogen du håller i. BMW KATALOGER QR-koder. På varje sida med en QR-kod fi nner du digitalt innehåll för BMW i : filmer, bildgallerier och mycket mer. Välj en QR-kodläsare ur det stora urvalet i din app-butik. Starta läsaren och håll din smartphone eller läsplatta ovanför QR-koden. BMW kataloger. En app som ger tillgång till digitala katalogupplagor på din läsplatta. Ladda först ner appen BMW kataloger i din app-butik. Sedan kan du uppleva BMW i digitalt. BMW i App. Upplev interaktivt den hållbara världen med BMW i och se vilken modell som passar dig bäst. Appen inkluderar en räckviddskarta som visar räckvidden på olika platser och med olika körlägen. Finns även på Google Play. Genom användning av internet kan kostnader uppstå beroende på avtalet med din leverantör av mobiltjänster.

3 Upplev BMW i genom en kort film. BMW i. FRAMTIDEN FÖR URBAN MOBILITET. Världen är i ständig rörelse. Vi är själva i rörelse. Och rörelsen för alltid med sig något spännande: förändring. Det senaste exemplet på detta kommer från BMW med BMW i innovativa koncept för bilar och samverkande mobilitetstjänster, vilka visar på enklare, intelligentare och mer hållbara vägar för förflyttning i storstadsmiljö. Detta sker inte någon gång i framtiden, det sker idag. BMW i är ett bevis på att hållbar utveckling och renodlad körglädje kan komplettera varandra på ett perfekt sätt alltid med kraven från den globala världen i fokus. BMW i

4 DEN ELEKTRISKA REVOLUTIONEN: EN MISSION, TVÅ PIONJÄRER. BMW i bygger på en konsekvent annorlunda tanke och är byggd på ett konsekvent annorlunda sätt. För ren elektrisk körning på storstadens livligt trafikerade gator. Den möjliggör en fullständigt ny körupplevelse, präglad av smidighet och körglädje och en nästan total frihet från buller. Minst lika imponerande är den mest moderna sportvagnen av sin tid: nya BMW i med sitt innovativa plug-in-hybridsystem. Den kombinerar elektrisk drivning på framaxeln med en -cylindrig förbränningsmotor med höga prestanda från BMW TwinPower Turbo-familjen för bakaxeln.

5

6 BMW i DRIVNING FÖR EN NY TIDSÅLDER BMW edrive. En ny generation för körglädjen är här: den helt elektriska drivningen BMW edrive ger BMW i en imponerande acceleration och ett kraftfullt vridmoment, redan från stillastående. Konceptet med one-pedal-feeling möjliggör acceleration och bromsning med endast gaspedalen, för en direkt och intensiv körupplevelse. Samtidigt bidrar de intelligenta körprogrammen ECO PRO och ECO PRO+ från BMW EfficientDynamics till ett effektivt utnyttjande av energin och därigenom en optimering av räckvidden.

7 BMW i MOBILITET OCH SMIDIGHET PÅ ETT NYTT SÄTT. Det är särskilt i staden som BMW i visar sina unika egenskaper. Den smidiga elmotorn överför kraften direkt till bakhjulen. Tillsammans med den lilla vändcirkeln på bara, meter och den direkta styrningen uppnås en hittills ojämförlig körglädje också i låga hastigheter.

8 BMW i DEN ÄR LADDAD, FÖR ATT FÅ DIG ATT SPÄNNA AV. Med de för BMW i speciellt utvecklade tjänsterna för BMW i ConnectedDrive är det synnerligen enkelt och bekvämt att köra elektriskt. I extrautrustningens navigationssystem hittar du lätt närmaste lediga laddsstation och kan integrera vägen dit i ruttplaneringen. Dessutom gör appen BMW i Remote det möjligt att, med en kompatibel smartphone, på avstånd visa data om bilen som batteriets laddnivå och den elektriska räckvidden samt få information om laddningsförloppet.

9 BMW i VÄLKOMMEN TILL KOLFIBERÅLDERN. Karossen i starkt och hållfast kolfiberlaminat är inte bara % lättare än aluminium, och sparar därigenom vikt, den ger även optimal säkerhet och stora möjligheter när det gäller att ge kupéutrymmet en öppen utformning. Ingen kardantunnel, en fristående rattstång och den upphöjda sittpositionen ger ett fritt och öppet intryck i interiören. Dessutom ger den genomgående sittdynan i baksätet och de två separata stolarna fram en helt ny rumskänsla, vilken förstärks av att dörrarna öppnas åt motsatt håll.

10 BMW i INFORMATION I INTELLIGENT SAMVERKAN. Dynamisk räckviddsberäkning, aktuell laddstatus och den effektivaste vägen med extrautrustningens navigationssystem är BMW i ständigt uppdaterad när det gäller all relevant information. Naturligtvis i bilen och med en smartphone-app även utanför den tack vare de intelligenta tjänsterna från BMW i ConnectedDrive. Bilen på bilden är extrautrustad.

11 BMW i UTRYMME FÖR HÅLLBARHET. För extrautrustningens interiörvarianter för BMW i är miljöansvaret och den hållbara utvecklingen särskilt tydliga, genom användningen av förnyelsebara, naturligt behandlade material, som eukalyptusträ med öppna porer, läder som garvats med extrakt från olivblad samt klimataktivt ylle här handlar det om en ny slags premiumkvalitet som känns. Bilen på bilden är extrautrustad. 1 Certifi erat som 100 % ansvarsfull produktion av Forest Stewardship Council (FSC).

12 BMW i LADDNING PÅ DET LÄTTA SÄTTET. Du kan utan problem ladda batteriet i BMW i via ett vanligt eluttag med hjälp av standardutrustningens laddkabel. Ännu snabbare och lättare går det med BMW i Wallbox, extrautrustningens system för laddning i hemmet, med full installationsservice från BMW i.

13 BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. INNOVATION OCH TEKNIK ELEKTRISK MOBILITET SKRÄDDARSYDD. LIFE-DRIVE-ARKITEKTUREN GÖR BMW i LÄTTARE, VILKET MÖJLIGGÖR EN ÖPPEN UTFORMNING AV INTERIÖREN SAMT OPTIMERING AV KÖREGEN- SKAPERNA OCH SÄKERHETEN. LifeDrive-arkitekturen består av två från varandra oberoende enheter som kompletterar varandra på ett perfekt sätt, när de förenas. Den övre Life-modulen omfattar kupéutrymmet. Den följer principen om intelligent lättviktsbyggande som förankrats i strategin för BMW Efficient Dynamics och består av kolfiberkomposit. Den optimala materialmixen ger högsta dynamik i kombination med bästa effektivitet. Den nedre Drive-modulen rymmer den elektriska drivlinan BMW edrive med det stora högprestandabatteriet med litiumjonteknik. Battericellerna är fullständigt integrerade i bottenplattan och fyller Drive-modulens hela mittparti på ett sätt som är gynnsamt för kördynamiken. Därigenom uppnås en optimal fördelning av belastningen mellan hjulaxlarna och en låg tyngdpunkt. Högprestandabatteriet är omgivet av aluminiumprofiler, vilka skyddar det mot påverkan utifrån. Eftersom BMW edrive-systemet som helhet är mer kompakt byggt än en jämförbar förbränningsmotor, kan den elektriska motorn, drivenheten och motorelektroniken här rymmas på ett mycket litet, platsbesparande utrymme ovanför den drivande bakaxeln. Två moduler i ett enastående samspel: Kupéutrymmet av höghållfast och extremt lätt kolfiber (Life-modulen) sammanfogas med aluminiumchassit (Drive-modulen) genom en unik limningsmetod. Genom denna revolutionerande bilarkitektur kan man helt avstå från kardantunnel och B-stolpar något som skapar ett intryck av rymd och öppenhet i BMW i som tidigare aldrig har funnits i denna klass. Låg tyngdpunkt för hög kördynamik: Aluminiumchassi, elmotor, högprestandabatteri med litiumjonteknik och intelligent drivelektronik är förenade i Drive-modulen och sänker därigenom tyngdpunkten. Det bidrar till de smidiga köregenskaperna och den höga säkerheten hos BMW i. Intelligent, platsbesparande och säker: Drive-modulen omfattar alla komponenter för chassit och drivlinan samt högprestandabatteriet med litiumjonteknik och medverkar därigenom till det optimala utnyttjandet av utrymmet. 1 Högprestandabatteriet kännetecknas av sin långa livslängd. Skulle det emellertid uppstå ett tekniskt problem under de första 8 åren eller mils körning, garanterar din BMW återförsäljare en kostnadsfri reparation. Detaljerna för denna garanti anges av BMW i Battericertifikat.

14 BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. INNOVATION OCH TEKNIK Vridmoment (Nm) VÅR MISSION: NOLL EMISSION. KÖRGLÄDJE UTAN UTSLÄPP. Effekt (kw) Varvtal (varv/min) Schematisk illustration av vridmoment och effekt. 1 Förutsätter användning av ström från 100 % förnyelsebara energikällor. Vridmoment (Nm) % BMW EfficientDynamics. Den elektriska drivningen BMW edrive utvecklar i BMW i en aktningsvärd maximal effekt på kw ( hk) och ett maximalt vridmoment på Nm. Kraften från elmotorn överförs direkt till bakhjulen via en -stegad växellåda. Den nyutvecklade drivlinan BMW edrive ingår på ett perfekt sätt i teknikpaketet BMW EfficientDynamics, genom att den hämtar sin energi från de effektstarka battericellerna i högprestandabatteriet med litiumjonteknik helt utan lokala koldioxidutsläpp. Som extrautrustning finns BMW i även med Range Extender, vilken ökar räckvidden. Denna utrustning utgörs av en liten, mycket tyst -cylindrig förbränningsmotor med lugn gång, vilken driver en generator och automatiskt kopplas in, när laddnivån hos högprestandabatteriet² når en miniminivå. Vid en laddnivå på ca % kan Range Extendern även kopplas in manuellt. Därigenom försörjs högprestandabatteriet med energi, för att kunna fortsätta att driva elmotorn. Nm vridmoment från stillastående. Med sin vridmomentstarka elmotor drar BMW i snabbt iväg från start och lämnar utan problem motorstarkare bilar bakom sig redan efter de första meterna. Samtidigt glider BMW i nästan helt ljudlöst genom stadstrafiken. Med sitt höga vridmoment och sin lilla vändcirkel är BMW i synnerligen smidig. 2 Högprestandabatteriet med litiumjonteknik kännetecknas av sin långa livslängd. Skulle det emellertid uppstå ett tekniskt problem under de första 8 åren eller mils körning, garanterar din BMW återförsäljare en kostnadsfri reparation. Detaljerna för denna garanti anges av BMW i Battericertifikat. 3 Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, omgivande temperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning. 4 Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärde för BMW i3 med Range Extender finner du på sidan Avser tomvikt DIN. Motsvarar tjänstevikt, men utan förare och bagage. 6 Ej i kombination med BMW i3 med Range Extender. 7 Kostnaden för en komplett laddning av högprestandabatteriet för BMW i3 uppgår till ca 15 kronor (beräknat på ett elpris av 0,90 kr/kwh). För BMW i3 med Range Extender gäller andra förbrukningsvärden. 8 För BMW i3 med Range Extender går accelerationen från 0 till 100 km/h på 7,9 sekunder. Effekt (kw) g FÖRDELARNA HOS TEKNIKEN BMW edrive. Den helt utsläppsfria elektriska drivningen för BMW i möjliggör under normala förhållanden en praktisk räckvidd på upp till mil. Tack vare de intelligenta körlägena ECO PRO och ECO PRO + går det att öka räckvidden än mer. För BMW i med Range Extender ligger ända upp till mil inom räckhålll. Med utrustningen värmepump (standard för BMW i utan Range Extender) är det dessutom möjligt att i jämförelse med ett vanligt värmesystem uppnå % högre energieffektivitet med bibehållen värmekomfort. Därigenom är det möjligt att öka räckvidden med över % vid låga yttertemperaturer. Precis som klimatanläggningen under sommaren använder det innovativa värmepumpsystemet även under vintern energin hos ytterluften. Regleringen av den valda innertemperaturen växlar helautomatiskt mellan den elektriska uppvärmningen och värmepumpen. koldioxidvärde lokalt är ett oslagbart argument för BMW edrive., kwh/ km Strömförbrukning (motsvarar ca kronor per mils körning). kw maximal motoreffekt ger BMW i med en tomvikt på bara kg dynamiska köregenskaper., s från till km/h.⁸ Genom att endast använda gaspedalen accelererar BMW i kraftfullt och utan avbrott och minskar farten lika effektivt. Denna för BMW i typiska one-pedal-feeling belönar förutseende körning, med återvinning av rörelsenergin vid inbromsning.

15 Upplev mer om temat ELECTRIC genom en kort fi lm. INNOVATION OCH TEKNIK emobility. ALLTID OCH ÖVERALLT. ELECTRIC SÖRJER FÖR ENKEL OCH KOMFORTABEL ELEKTRISK MOBILITET I VARJE SITUATION. Oberoende av om du stannar till vid en allmän laddsstation när du är ute och kör eller laddar där hemma, är det tack vare ELECTRIC enkelt att ladda högprestandabatteriet med litiumjonteknik. Om du vill, sköter BMW i Installationsservice montering och kontroll av din BMW i Wallbox. Det är ett BMW i Originaltillbehör som du skaffar dig hos närmaste BMW i Agent. Passa samtidigt på att få ett grönt elavtal för utsläpps fri körglädje med din BMW i. Men även när du är på väg, är det bekvämt att ladda batteriet med ChargeNow. Här får du enkelt tillgång till ett nät av allmänna laddstationer, som du hittar direkt med din smartphone eller bilens navigationssystem (extrautrustning). Du kan se om ledig plats finns och ladda din BMW i med kreditkort utan att behöva använda kontanter. Dessutom har vi med ParkNow LongTerm utvecklat en tjänst som ger dig en permanent parkeringsplats med laddstation i ett parkeringshus som en BMW i-partner tillhandahåller bekvämt nära där du bor eller arbetar. Förutom de för BMW i speciellt framtagna BMW ConnectedDrive-tjänsterna, står omfattande assistanstjänster för BMW i till förfogande. Det effektiva nätverket för BMW i Services och BMW i Mobile Care gör att du alltid får snabb hjälp vid ett driftstopp. För längre resor, till exempel semesterresor, kan du som BMW i-kund för en viss tid enkelt byta till en konventionell modell från BMW. Vi har tänkt på allt för en bekymmersfri och säker körning i din BMW i. LADDA HEMMA ASSISTANSTJÄNSTER 30 min För speciellt snabb laddning finns extrautrustningens AC/DC-snabbladdningsfunktion för BMW i. Vid en lämplig laddstolpe, till exempel en allmän laddstation med DC-snabbladdning, är BMW i klar att köra vidare efter omkring minuter. BMW i 360 ELECTRIC FLEXIBEL MOBILITET LADDA PÅ VÄGEN LADDNING PÅ DET LÄTTA SÄTTET. Du kan ladda batteriet i BMW i via ett eluttag i ditt hem med hjälp av standardutrustningens laddkabel på sex till åtta timmar (standardladdning Mode ). Med Wallbox Pure (till höger på bilden) är batteriet fulladdat på mindre än fem timmar och med Wallbox Pro (till vänster på bilden) är högprestandabatteriet med litiumjonteknik fulladdat på under tre timmar¹. < 3 h < 5 h 1 Beroende på den lokala infrastrukturen för elnätet och vald extrautrustning. Laddtiden avser laddning tills batteriet är till 80 % fulladdat.

16 Upplev fascinationen hos BMW i ConnectedDrive genom en kort film. BMW ConnectedDrive INNOVATION OCH TEKNIK Uppkopplad och fri. TÄT UPPKOPPLING FÖR MER FRIUTRYMME. BMW i CONNECTED DRIVE. Innovationer för den mest effektiva rutten: Navigationstjänsterna inom BMW i ConnectedDrive, vilka finns tillgängliga i kombination med extrautrustningens navigationssystem, är speciellt anpassade för bilar med elektrisk drivning och gör att du når ditt mål enkelt och säkert. Systemet är uppbyggt kring en räckviddsassistent med dynamisk räckviddskarta. Denna visar den återstående räckvidden som en omkrets med bilen som medelpunkt. Visningen tar hänsyn till batteriets laddstatus, körförhållandena, geografiska förhållanden samt trafikin- formation i realtid. Skulle den elektriska räckvidden inte vara tillräcklig, ger räckviddsassistenten själv förslag på lösningar i form av en förbrukningsgynnsam ECO PRO-rutt eller visar dig vägen till en för BMW i passande laddstation från ChargeNow eller annan samarbetspartner. Dessutom kommer allmänna kommunikationsmedel att integreras i ruttplaneringen och visas i navigationssystemet. På Control Display visas samtidigt räckvidden i det aktuella körläget samt den maximala räckvidden i läge ECO PRO+ från BMW EfficientDynamics. BMW i förfogar som standard över smarta tjänster i BMW ConnectedDrive, exempelvis intelligent nödsamtal, BMW TeleServices och BMW i Remote Services, som föraren enkelt och snabbt kan styra med sin smartphone. Med hjälp av appen BMW i Remote som finns för ios och Android kan man planera en rutt redan före resan och kontinuerligt kontrollera den maximala räckvidden. Med smartphoneappen har man alltid och överallt via en smartphone tillgång till viktig information som batteriets laddnivå och räckvidden. Dessutom kan du med extrautrustningens navigationssystem söka POI-data (Points of Interest) och de laddstationer som finns inom det aktuella räckviddsområdet och få den informationen levererad till bilen. För längre räckvidd och högre komfort kan bilens kupéutrymme tempereras före start och högprestandabatteriet med litiumjonteknik föruppvärmas². Schematisk visning för Stockholmsområdet. Lathund för räckvidd* BMW i läge COMFORT upp till mil* BMW i med Range Extender upp till mil* MÅLET I SIKTE OCH INOM RÄCKHÅLL. Elektrisk mobilitet för de flesta körningar, även långa: På en uppladdning kör du till vardags din BMW i helt elektriskt och nästan ljudlöst upp till mil.* Med standardutrustningens ECO PRO-läge ökar du räckvidden ytterligare. Med räckviddskartan i navigation Professional visas på Control Display grafiskt och översiktligt de förlängningar av räckvidden som är möjliga med körlägena ECO PRO respektive ECO PRO+. Skulle du behöva mer räckvidd, tar dig BMW i med Range Extender upp till mil* bort. När BMW i är kopplad till en laddstation, kan laddförloppet följas på avstånd. 1 Information om kompatibel utrustning finner du på * Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, omgivande temperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning.

17 BMW ConnectedDrive Uppkopplad och fri. INNOVATION OCH TEKNIK INNOVATIONER FRÅN MORGONDAGEN. FÖR DAGENS VÄGAR. BMW CONNECTED DRIVE SÖRJER FÖR SAMVERKAN MELLAN FÖRARE, BIL OCH OMVÄRLD. BMW ConnectedDrive med sina intelligenta tjänster och assistanssystem har den rätta utrustningen för varje förare av BMW i. BMW ConnectedDrive tjänster & appar ökar friheten genom samverkan mellan föraren, bilen och omvärlden. BMW ConnectedDrive förarassistans gör det inte bara ännu säkrare att köra BMW i, utan också ännu bekvämare. Intelligenta system som avlastar föraren och minskar riskerna i trafiken. Bilden visar extrautrustning. Inom ramen för extrautrustningens Driving Assistant Plus och parkeringspaket förfogar BMW i över flera innovativa kamerabaserade assistanssystem, som inte finns i samma omfattning för andra elbilar. Påkörningsvarning och fotgängarigenkänning med city-inbromsningsfunktion. Ger aktivt stöd för att förhindra respektive mildra effekten av olyckor med fotgängare. Om du skulle förbise en fotgängare eller ett hinder på vägen, bromsar systemet automatiskt in bilen genom city-inbromsningsfunktionen. Detta ger ökade möjligheter att undvika påkörningsolyckor. Systemet arbetar inom hastighetsområdet upp till km/h i dagsljus. Olika sensorer i bilen övervakar kontinuerligt trafiksituationen framför bilen. Vid en hotande kollision varnar systemet dig, sätter bromssystemet i akut beredskap och bromsar slutligen in bilen. Aktiv farthållare med Stop & Go. Den aktiva farthållaren med Stop & Go och påkörningsvarning med inbromsningsfunktion ökar komforten och säkerheten. Systemet reagerar på stillastående bilar, håller självständigt ett i förväg inställt avstånd till framförvarande fordon, reglerar automatiskt hastigheten ända ner till stillastående och accelererar automatiskt bilen till den önskade hastigheten, när trafikflödet så tillåter. Köassistent. Övertar funktioner som start, bromsning och spårhållning i kösituationer. Vid tillräcklig filmarkering och vägbredd håller systemet på motorvägar det önskade avståndet till framförvarande fordon i upp till km/h, reglerar i tät trafik automatiskt hastigheten ända ner till stillastående och håller bilen även om du alltid måste hålla i ratten mitt i sitt spår genom korrigerande ingrepp i styrningen. Parkeringsassistanspaket. Detta paket omfattar parkeringsassistent, backkamera samt parkeringsdistanskontroll (PDC) fram (bak standardutrustning). Här övertar parkeringsassistenten förutom rattrörelserna även regleringen av gaspedalen, bromsarna och valet av växelläge. Allt för att helt automatiskt kunna manövrera in BMW i i en parkeringslucka parallellt med vägbanan. Backkameran ger stöd vid parkering med backning och manövrering på trånga ytor genom att området bakom bilen visas på Control Display. Och sist men inte minst skyddar den akustiska avståndsvarningen med optisk avståndsvisning hos PDC mot kontakt med hinder. När den inte behövs, kan man manuellt stänga av den.

18 BMW i3 INFORMATION HÅLLBARHETEN BÖRJAR OCH SLUTAR PÅ SAMMA STÄLLE. FRÅN UTVECKLINGEN, VIA TILLVERKNINGEN OCH ANVÄNDNINGEN TILL ÅTERVINNINGEN VISAR BMW i VAD VERKLIG HÅLLBARHET INNEBÄR. Vid våra anläggningar i Leipzig tillverkas nya BMW i och BMW i med hållbart producerad ström, till exempel från lokal vindkraft på fabriksområdet. BMW i visar mycket tydligt hur konsekvent och heltäckande temat för hållbar utveckling fungerar hos BMW. En jämförelse med en annan bil i samma segment med förbränningsmotor visar att BMW i över hela sin livscykel ger ett bidrag till växthuseffekten som är % lägre, vid drivning med energi från återvinningsbara källor. För att säkerställa den hållbara utvecklingen, har redan i utvecklingsfasen införts mätbara steg och mål, vilka löper över bilens hela produktcykel och övervakas och dokumenteras under tillverkningsprocessen. Det uppnådda resultatet har certifierats enligt ISO /. I linje med hållbarheten har den energiintensiva framställningen av kolfiber placerats i Moses Lake i staten Washington i USA, där ren energi kan hämtas från ett av världens största vattenkraftverk. För samma syfte har vi nära BMW fabriken i Leipzig nyligen uppfört fyra imponerande vindkraftverk, vilka levererar ener gi för tillverkningen av BMW i och BMW i. Utöver detta möjliggör användningen av grön el för laddningen av bilens batteri en drivning, som har ett koldioxidvärde på g per kilometer. Och när den maximala livslängden hos BMW i uppnås, har vi även tänkt på återvinningen. Materialen som använts vid tillverkningen av en BMW i kan återvinnas till procent, och en fortsatt användning av litiumjonbatteriet är planerad: till exempel för mellanlagring av sol- och vindenergi. Sist men inte minst är driftskostnaden för en BMW i betydligt lägre, eftersom verkningsgraden på till % för elbilar är avsevärt högre än för konventionellt drivna bilar (ca %). Driftskostnaden för en ny BMW i ligger på ca kr per månad, vilket är omkring % lägre än kostnaden för en jämförbar bil med förbränningsmotor tack vare de låga kostnaderna för strömmen. % % % lägre driftskostnad jämfört med en motsvarande modell med förbränningsmotor. lägre koldioxidutsläpp över hela produktens livscykel genom körning med ström från förnyelsebara källor. energi för tillverkningen från hållbart producerad el vid BMW:s fabrik i Leipzig. 1 Förutsättningar: Kostnaderna är beräknade för Sverige, med ett bensinpris på 14,78 kr/liter och ett elpris på 0,90 kr/kwh. Beräkningsbas: 3 år och mils körning per år.

19 INDIVIDUALITET OCH MÅNGFALD NYSKAPANDE DESIGN VÄLBEKANT KÄNSLA. En spännande ny design, med ett nytt, framtidsinriktat formspråk. Samtidigt känns BMW i genast igen som en äkta BMW. Den modernt formade slutna njuren är infattad i en accentram i blått eller silvergrått, beroende på färgen för lackeringen. Även de markerade U-formade LED-strålkastarna (extrautrustning) representerar BMW belysningsdesign på ett nytt sätt och ger fronten ett mycket karakteristiskt uttryck. Med Black Belt, ett i Svart högglans utfört band från motorhuven över taket till bakpartiet, blir BMW i visuellt delad. Denna attraktiva design understryker optiskt effekten av lättviktstekniken. Aeroflaps bakom framhjulen och framför bakhjulen förbättrar aerodynamiken och ökar effektiviteten. Den så kallade Stream Flow drar inte bara blickarna till sig. Denna form som löper samman vid C-stolparna förbättrar även påtagligt sikten runt om. De U-formade LED-bakljusen ligger innanför den i svart glas inglasade bakluckan en lika elegant som speciell detalj. Slutligen betonar extrautrustningens " och " stora lättmetallfälgar den sportiga karaktären hos BMW i.

20 Upplev de olika utrustningsvarianterna för BMW i. INDIVIDUALITET OCH MÅNGFALD INNOVATIV INTERIÖRDESIGN FÖR ETT INTRYCK AV RYMD. Inne i BMW i råder samma lugna och trivsamma atmosfär som i en vindsvåning. En första titt genom de stora dörröppningarna ger en otroligt generös känsla av rymd trots att bilen bara är fyra meter lång. Den speciella LifeDrive-arkitekturen i BMW i med kupéutrymmet i kolfiber och drivlinan placerad under gör att det blir rejält med utrymme fram till instrumentpanelen. Området framför föraren verkar därför ombonat och ger en känsla av harmoni. Där har BMW:s formgivare placerat några smakfullt utformade komponenter, som två platta bildskärmar och ett mjukt svängt träinslag från snabbväxande eukalyptus i utrustningarna Interiördesign Lodge och Suite. Förutom känslan av rymd är det de naturliga, nyskapande och hållbara materialen som definierar det inre hos BMW i. Materialet i instrumentbrädan och dörrinklädningen består av malvaväxten kenaf. Det ser ut som filt och lagrar under sin livstid koldioxid långt över genomsnittet. Denna ovanliga yta står i skön kontrast till de övriga inredningsdetaljerna av trä, tyg eller läder. Liksom nästan allt material i BMW i har också lädret en ekologisk fördel. Till skillnad från traditionellt läder för bilar, garvas inte det här lädret med kemikalier utan i en biologisk process med extrakt av olivblad. Med den här skonsamma processen blir lädret mjukt och behåller sin naturliga skönhet. Även övrigt material i sidoinklädning, innertak, stolar och golv har sin egen historia. För att minska på resursanvändningen, utgörs det materialet till största delen av återvunnen plast. Totalt är andelen återvunna eller förnybara råvaror i interiören cirka procent. BMW i och dess interiör symboliserar inte bara hållbar utveckling. De är också den moderna formen av lyx. På BMW i kallar man det Next Premium. ² ² [ ] Klimatreglering vid låga och vid höga temperaturer: kombinationen av ylle och naturläder för extrautrustningens interiördesign Lodge. [ ] Synlig kolfiber: när dörrarna är öppna faller blicken direkt på det innovativa materialet i tröskelområdet. [ ] Naturligt material med öppna porer: interiörlisterna i ädelträutförande Eukalyptus ingår i extrautrustningens interiördesign Lodge och Suite. [ ] Det höghållfasta taket hos BMW i väger bara cirka, kg och består till stor del av återvunnen kolfiber. 1 Certifi erat som 100 % ansvarsfull produktion av Forest Stewardship Council (FSC). 2 Bilderna visar extrautrustning och tillbehör.

21 INDIVIDUALITET OCH MÅNGFALD RESURSSNÅL OCH KVALITETSMEDVETEN: INTERIÖRDESIGN ATELIER. Interiördesign Atelier är en tilltalande lugn kontrast bestående av mörka inredningsdetaljer, grå tygkombinationer och enstaka blå accenter. Inklädningen vid instrumentpanelen och dörrarna består av malvaväxten kenaf. Detta innovativa material kommer särskilt till sin rätt i basutförandet. Förutom den ringa vikten, har materialet ett lätt exotiskt fläckigt utseende med en yta som påminner om filt. De blå sidopartierna på stolarna och den smala blå dekoren för den läderklädda ratten betonar liksom det blå BMW-emblemet den innovativa karaktären hos alla modeller från BMW i. Den mattgrå finishen på de mjukt rundande ytorna på instrumentpanelen understryker den resurseffektiva karaktären hos BMW i i basutförande. Som hos alla BMW i -modeller är det en skön förening mellan form och funktion. Trots sin svepande sensualitet, fungerar de också som avställningsyta och handskfackslucka. ¹ ¹ Standardlackering Metalliclackering [ ] BMW i interiördesign Atelier (standard): Läderklädd ratt med accent BMW i Blå, stolar klädda med tygkombination Neutronic Aragazgrå med kontrastsöm BMW i Blå, interiörlister Andesitsilver matt. [ ] Generöst insteg till baksätet tack vare avsaknaden av B-stolpar och att de bakre dörrarna öppnas bakåt. [ ] Interiörlister i Andesitsilver matt. [ ] Baksätets ryggstöd är fällbart och delbart i proportionerna :. Noga avstämt till interiörens design: de fem uttrycksfulla standard- och metalliclackeringarna för BMW i. Mer information fi nner du på sidorna och. 1 Bilden visar standard- och extrautrustning samt tillbehör.

22 INDIVIDUALITET OCH MÅNGFALD STILFULL OCH VÄLAVVÄGD: INTERIÖRDESIGN LOFT. Interiördesign Loft ger en ren puristisk känsla genom sin användning av ljusgrått för stolar, mattor, liksom delar av instrumentpanelen och sidoinklädningen. Samtidigt förstärker det ljusgrå den lätta och resurssnåla loftkaraktären hos BMW i. Den klara färgtonen understryker det slimmade och sobra hos den nyskapande interiörutformningen. Den moderna materialkombinationen för stolar och baksäte består av högkvalitativa funktionella textilier av återvunnen plast. Dessa har också en behaglig komfort, tack vare de klimatreglerande egenskaperna. Ryggstödens fram- och baksidor pryds av en karakteristisk dekor i BMW i design. ¹ ¹ ¹ Standardlackering Metalliclackering [ ] BMW i interiördesign Loft (extrautrustning): Läderklädd ratt med accent BMW i Blå, stolar i tyg/sensatec-kombination Electronic Carumgrå, interiörlister Andesit mörk matt. [ ] För att perfekt passa till den varma färgtonen Carumgrå för stolarna, är de genomgående golvmattorna hållna i en ljus nyans, vilket ytterligare betonar det luftiga intrycket. [ ] Under nackskydden bildar en accent i BMW i Blå en färgstark kontrast till stolen. [ ] Interiörlister Andesit mörk matt. [ ] Baksätets ryggstöd är fällbart och delbart i proportionerna :, för en nästan helt slät lastyta. Speciellt anpassade till denna bil: de sex uttrycksfulla standard- och metalliclackeringarna för BMW i. Mer information fi nner du på sidorna och. 1 Bilden visar extrautrustning och tillbehör.

BMW i. När du älskar att köra. NYA BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se

BMW i. När du älskar att köra. NYA BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se BMW i När du älskar att köra NYA BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se NYA BMW i3 02 03 NYA BMW i. Upplev BMW i... INNOVATIONER OCH TEKNIK. Bilkoncept... BMW Effi cientdynamics... ELECTRIC... BMW i ConnectedDrive...

Läs mer

BMW i. När du älskar NYA. BMW i8

BMW i. När du älskar NYA. BMW i8 BMW i När du älskar Freude att am köra Fahren NYA BMW i8 THE MOST PROGRESSIVE SPORTS CAR. BMW i. FRAMTIDENS MOBILITET. Världen är i ständig rörelse. Vi är själva i rörelse. Och rörelsen för alltid med

Läs mer

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet.

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet. Annons Hela denna bilaga är en annons från BMW Annons BMW The all-new i BMW X5 www.bmw.com När Sheer du älskar Driving att köra Pleasure allt annat än statisk elektricitet. BILEN SOM ÄR BYGGD AV KOL ISTÄLLET

Läs mer

PRISLISTA. BMW i3. Gilltig från 1 september 2013. BMW i3. BMW i - Born Electric.

PRISLISTA. BMW i3. Gilltig från 1 september 2013. BMW i3. BMW i - Born Electric. PRISLISTA.. Gilltig från 1 september 2013. BMW i - Born Electric. Modellpriser Grundpris Model kod Rek. pris IZ21 IZ41 339 900 375 900 Teknisk data Model kod Motor Effekt kw Vridmoment NM Svängradie m

Läs mer

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige!

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! Eftersom BMW, enligt det oberoende tjänstebilsförlaget Ynnor, ökar mest bland tjänstebilar i Sverige, så vet vi att allt fler får sina tjänstebilsdrömmar uppfyllda.

Läs mer

Prius Plug-in Hybrid

Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid. Bilen som är det bästa av två världar både en elbil och en hybrid i ett med mycket låg bränsleförbrukning och lågt koldioxidutsläpp. Tack vare de tekniskt framstående

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat GTE

Pressen hyllar nya Passat GTE Pressen hyllar nya Passat GTE En laddhybrid har nog aldrig varit så attraktiv som nu. Bytbil.com, 28 augusti Grönare mil med bil är svårt att finna i den här populära klassen. TT (Nyhetsbyrå), november

Läs mer

PRISLISTA. BMW i8. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i8. BMW i - Born Electric.

PRISLISTA. BMW i8. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i8. BMW i - Born Electric. PRISLISTA.. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i - Born Electric. Modellpriser Grundpris Model kod Rek. pris Pure Impulse 2Z21 1 359 000 Teknisk data Model kod NM CO2- utsläpp g/km Räckvidd (el) km Räckvidd

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

#.8J / SEV MTLBS BUUL SB #.8&''*$*&/5%:/".*$4 .&3,3"'5.*/%3&' 3#36,/*/(

#.8J / SEV MTLBS BUUL SB #.8&''*$*&/5%:/.*$4 .&3,3'5.*/%3&' 3#36,/*/( #.8J / SEV MTLBS BUUL SB #.8J #.8&''*$*&/5%:/".*$4.&3,3"'5.*/%3&' 3#36,/*/( #.8J ] #.8J 6QQMFW#.8J ѭ *//07"5*0/&30$)5&,/*, ) MMCBSUU OLBOEF ѭ 3 DLWJEE #JMLPODFQU p&-&$53*$ #.8&G DJFOU%ZOBNJDT #.8$POOFDUFE%SJWF

Läs mer

HÅLLBARHET PÅ VÄG. ANLEDNINGARNA TILL ATT VI UTSETTS TILL DEN LEDANDE BILTILLVERKAREN PÅ HÅLLBARHET I DOW JONES SUSTAINABILITY INDEX 9 ÅR AV 10.

HÅLLBARHET PÅ VÄG. ANLEDNINGARNA TILL ATT VI UTSETTS TILL DEN LEDANDE BILTILLVERKAREN PÅ HÅLLBARHET I DOW JONES SUSTAINABILITY INDEX 9 ÅR AV 10. Hållbarhet på väg. www.bmw.se När du älskar att köra HÅLLBARHET PÅ VÄG. ANLEDNINGARNA TILL ATT VI UTSETTS TILL DEN LEDANDE BILTILLVERKAREN PÅ HÅLLBARHET I DOW JONES SUSTAINABILITY INDEX 9 ÅR AV 10. LEDANDE

Läs mer

Volvo Personvagnar AB

Volvo Personvagnar AB Volvo Personvagnar AB C30 Electric Annelie Gustavsson, Produkt chef Page 1 Drive towards zero Varför elektrifiering C30 Electric Utmaningar Page 2 Drive Towards Zero Vision : Att konstruera bilar som inte

Läs mer

Nissan e NV200 Skåp. Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407

Nissan e NV200 Skåp. Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407 Nissan e NV200 Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407 Prislista Drivning Motor Växellåda Utrustningsnivå Cirkapris exkl. Moms SEK 25% moms SEK Rek. cirkapris SEK Framhjulsdrift

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet!

Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet! Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet! 2 Elbilarna kommer är ni? redo De senaste 12 månaderna har antalet elfordon ökat med över 140 procent i Sverige.

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Hybrid

Originaltillbehör. Civic. Hybrid Originaltillbehör Civic Hybrid 02 03 Gör ett unikt val Med Civic Hybrid kan du fatta ett grönt beslut, utan att behöva kompromissa med stil, komfort och prestanda. Det är det som gör Civic Hybrid speciell.

Läs mer

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Ideen bewegen mehr > PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Våra rehabprodukter AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 72458 Albstadt Tel: 0 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35 www.aat-online.de

Läs mer

NOVA PRO utdragssystem

NOVA PRO utdragssystem NOVA PRO utdragssystem Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO utdragssystem Nova Pro Originalet Klassikern som inspirerar även morgondagens design. Hur

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar

Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar Anders Erngren PR- och produktchef Mitsubishi Motors: Miljövision 2020 Utveckla elbilstekniken n Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar (300 000 bilar) Reducera miljöpåverkan under

Läs mer

Två bröder testar BMW-familjens senaste tillskott: nya BMW 1-serien i Urban Line- och. Sport Line-utförande

Två bröder testar BMW-familjens senaste tillskott: nya BMW 1-serien i Urban Line- och. Sport Line-utförande vå ör n Två bröder testar BMW-familjens senaste tillskott: nya BMW 1-serien i Urban Line- och Sport Lineutförande. Freddie och Adam Lund: två bröder med sin bas i London. Den ene en urban kulturknutte,

Läs mer

Mercedes-Benz Vans. V-Klass. Mercedes-Benz Transportbilar hösten 2015. Familjens nya tjänstebil. Paket Executive. Paket Business.

Mercedes-Benz Vans. V-Klass. Mercedes-Benz Transportbilar hösten 2015. Familjens nya tjänstebil. Paket Executive. Paket Business. Pris inkl. moms från: Billån+1 från: Leasing+1 från: Förmånsvärde2 från: Alltid med Edition: V220 SE Edition lång (163 hk) V220 Avantgarde Edition lång (163 hk) 463.900 kr 4.505 kr/mån 3.595 kr/mån 3.100

Läs mer

Nissan e-nv200 Combi, Evalia

Nissan e-nv200 Combi, Evalia Nissan e-nv200 Combi, Evalia Priser, utrustning, specifikationer, färger Prislista Cirkapris exkl. 25% moms Rek. cirkapris Drivning Motor Växellåda Utrustningsnivå Moms SEK SEK SEK Combi-5 Efter 40.000

Läs mer

Välj elbil! Ladda bilen hemma en guide till dig som bor i villa eller hyresrätt

Välj elbil! Ladda bilen hemma en guide till dig som bor i villa eller hyresrätt Välj elbil! Ladda bilen hemma en guide till dig som bor i villa eller hyresrätt 2 Välj eller Mycket har hänt i teknikväg de senaste åren en utveckling som gjort det både enklare och billigare att ladda

Läs mer

NYA BMW -SERIE GRAN TOURER.

NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. BMW -serien Gran Tourer www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL

Läs mer

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS. BMW EfficientDynamics www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW EFFICIENT DYNAMICS. MORGONDAGENS TEKNIK SOM STANDARD REDAN IDAG. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW EfficientDynamics

Läs mer

SmartCharge VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE

SmartCharge VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE 4A och 8A enkel - trygg - användarvänlig är en intelligent laddare som gör det enkelt och tryggt att ladda batterierna - antingen det är båten, bilen, gräsklipparen eller

Läs mer

Mycket mer än sval luft Klimatsystem från Truma

Mycket mer än sval luft Klimatsystem från Truma Mycket mer än sval luft Klimatsystem från Truma Aventa eco Aventa comfort compact comfort comfort RC vario Kyleffekt / värmeeffekt (värmepump) Spänningsförsörjning Strömförbrukning (230 V) kyldrift Strömförbrukning

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE 1. Introduktion Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Produktbeskrivning 2.1 Ramnummer 3. Funktioner/innställningar 3.1 Batteri -/felindikator 3.2 Assistans funktion

Läs mer

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR DAIKINS NYA SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR I X-SERIEN ÄR VERKLIGEN NÅGOT EXTRA. Den höga japanska kvalitén har utvecklats i Sverige för vårt

Läs mer

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd S 4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd Nya Dethleffs 4-travel Innovation möter design Det här hör också till 4-travel: elegant köksdel med gashäll med tre plattor och stora lådor. Särskild

Läs mer

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Samsung SMART HEATING & COOLING Samsung Smart HEATING & COOLING Värme värd att längta hem till Det är något med våra nordliga breddgrader. Mitt i kalla vintern

Läs mer

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE Nu kan alla ladda batteriet själv är den enklaste vägen till ett fulladdat batteri. Fäst klämmorna på batteriet, sätt i kontakten i väggen och tryck på knappen. Resten

Läs mer

BMW M Coupé BMW M Sedan. När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN.

BMW M Coupé BMW M Sedan. När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN. BMW M Coupé BMW M Sedan När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN. HÄR FINNS DET MER ATT HÄMTA. NYA BMW M4 COUPÉ. NYA BMW M3 SEDAN. MÄNNISKA. MASKIN. MAXEFFEKT. DE BESKRIVNA MODELLERNA. BMW

Läs mer

Det handlar om hybrid. HybrId systemet

Det handlar om hybrid. HybrId systemet Det handlar om hybrid HybrId systemet det HaNdLar Om HybrId sedan 2003 geesinknorba erbjuder hybridsystem för sina geesinknorba baklastare. under 2009 vann Hybrid plug-in systemet CIWm recycling Award

Läs mer

SETPEMBER 2015 VARJE MÅNAD FÖR DIG MED VOLVOKORT ELLER RENAULTKORT TRE NYANSER AV STORSTADSLIV

SETPEMBER 2015 VARJE MÅNAD FÖR DIG MED VOLVOKORT ELLER RENAULTKORT TRE NYANSER AV STORSTADSLIV SETPEMBER 2015 KORT GOTT VARJE MÅNAD FÖR DIG MED VOLVOKORT ELLER RENAULTKORT TRE NYANSER AV STORSTADSLIV RENAUKTUELLT ETT RENODLAT RENAULTKORT Känner du till att det nu finns ett renodlat Renaultkort som

Läs mer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2012 Gäller från 2012-03-09 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-03-09 Versioner Wrangler 2-dörrars 3.6 V6 AT5 284hk Wrangler Unlimited 4-dörrars

Läs mer

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Samsung SMART HEATING & COOLING Samsung Smart HEATING & COOLING värd att längta hem till Det är något med våra nordliga breddgrader. Mitt i kalla vintern är

Läs mer

BMW -SERIE SEDAN. SKÖNHETEN TAR SIG NYA UTTRYCK. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.

BMW -SERIE SEDAN. SKÖNHETEN TAR SIG NYA UTTRYCK. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw. BMW -serien Sedan www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. SKÖNHETEN TAR SIG NYA UTTRYCK. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. IDEALISK FORM BYGGER PÅ IDÉER. Skönhet,

Läs mer

FRÅGOR OCH SVAR OM PRIUS LADDHYBRID

FRÅGOR OCH SVAR OM PRIUS LADDHYBRID FRÅGOR OCH SVAR OM PRIUS LADDHYBRID INTRODUKTION 1. Hur fungerar Prius Laddhybrid? Prius Laddhybrid tillhör gruppen Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEV) och är en laddbar parallellhybrid. I en parallellhybrid

Läs mer

dagar utan kontaktuttag! Den bästa mobila energiförsörjningen HUSBIL BÅT STUGA

dagar utan kontaktuttag! Den bästa mobila energiförsörjningen HUSBIL BÅT STUGA 365 dagar utan kontaktuttag! Den bästa mobila energiförsörjningen HUSBIL BÅT STUGA HUSBIL BÅT STUGA En EFOY COMFORT laddar upp ditt förbrukningsbatteri helautomatiskt. Detta garanterar att du alltid har

Läs mer

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2 Det bästa har blivit ännu bättre Kräv NYA ALPHA2 KONTINUERLIG INNOVATION. DET LIGGER I VÅRA GENER. Med över 3 miljoner sålda enheter världen över har Grundfos ALPHA2 visat sig vara världens bäst säljande

Läs mer

3-i-1-kraftpaket! Allkonstnär för alla gör-det-självare: Uneo Maxx och Uneo för hammarborrning, borrning och skruvdragning.

3-i-1-kraftpaket! Allkonstnär för alla gör-det-självare: Uneo Maxx och Uneo för hammarborrning, borrning och skruvdragning. 3-i-1-kraftpaket! Allkonstnär för alla gör-det-självare: Uneo Maxx och Uneo för hammarborrning, borrning och skruvdragning. Uneo Maxx och Uneo från Bosch. De minsta hammarborrarna i världen med pneumatiskt

Läs mer

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten De nya transportbilarsmodellerna håller priserna och kostnaderna i styr Volkswagen utvecklar sina transportbilar så att de i allt högre grad ska beakta

Läs mer

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut?

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut? SCANIA CITYWIDE Scania bedriver en aktiv produktutveckling och produktförbättring. Scania förbehåller sig därför rätten att utan föregående meddelande genomföra ändringar av konstruktioner, specifikationer,

Läs mer

Simrishamn, VPS, David Weiner, dweiner Utfärdardatum: 2011-08-19 Sida 1

Simrishamn, VPS, David Weiner, dweiner Utfärdardatum: 2011-08-19 Sida 1 Sida 1 Miljöpåverkan från transporter Vilka är alternativen Volvos miljöbilar Elsattsningen One Tonne Life Säkerhet i alla faser Sida 2 Utställda bilar C30 DRIVe (115 hk) Bränsleförbrukning 0,38 l/mil

Läs mer

72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET.

72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET. 72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET. Ljus, mycket plats, trygghet. Integra återspeglar samtidigt lusten till

Läs mer

c/o 25 Klassisk & hög

c/o 25 Klassisk & hög c/o 15 Klassisk Markerat takutsprång och äkta genomgående spröjs gör detta hus till en äkta klassisk länga i litet format. Utifrån bildar fasader, fönster och tak i enhetlig matt kulör en fin helhet. Inifrån

Läs mer

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Teknikerna har lyckats med det som länge verkade vara omöjligt: att minska bränsleförbrukningen men ändå uppfylla

Läs mer

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4 51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Nyhet: Mover TE R4 Manöversystem Enkel och bekväm resa Med Truma blir varje utflykt en semester De bästa platserna är ofta de mest svårtillgängliga.

Läs mer

Hyper Bus Laddbussen Hybrid and Plug-in ExtendedRange Bus system

Hyper Bus Laddbussen Hybrid and Plug-in ExtendedRange Bus system Hyper Bus Laddbussen Hybrid and Plug-in ExtendedRange Bus system Fältprov av laddhybridbussar i Göteborg 2013-09-03, tf projektledare, BRG Om Projektet Projektperiod sept 2011 höst 2014 Totalbudget 32

Läs mer

BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING.

BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. BMW -serien Sedan www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. ENASTÅENDE. STILSÄKER. Ledare VARJE ÖGONBLICK ÄR HELT PERFEKT. Ledstjärnan

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW X. ENASTÅENDE ANNORLUNDA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW X. ENASTÅENDE ANNORLUNDA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW X www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW X. ENASTÅENDE ANNORLUNDA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. ANDRA FÖLJER STANDARD. EN SÄTTER DEN. Det fi nns knappast några vägar,

Läs mer

NYA BMW -SERIE GRAN TURISMO. DEN FÖRSTA I SITT SLAG. BMW

NYA BMW -SERIE GRAN TURISMO. DEN FÖRSTA I SITT SLAG. BMW NYA BMW -SERIE GRAN TURISMO. DEN FÖRSTA I SITT SLAG. BMW När du älskar att köra Nya BMW 5-serie Gran Turismo. Den första i sitt slag. Elegans, rymd och variation här handlar det om och, inte om eller.

Läs mer

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR URURU SARARA Total komfortlösning VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR EN NY KOMPLETT SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR DAIKINS NYA SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR I X-SERIEN ÄR VERKLIGEN

Läs mer

2014 RANGE ROVER EVOQUE STREET SMART BUSINESS PAKET MED DET DÄR EXTRA. NU UTAN EXTRA KOSTNAD. landrover.se

2014 RANGE ROVER EVOQUE STREET SMART BUSINESS PAKET MED DET DÄR EXTRA. NU UTAN EXTRA KOSTNAD. landrover.se 2014 RANGE ROVER EVOQUE STREET SMART BUSINESS PAKET MED DET DÄR EXTRA. NU UTAN EXTRA KOSTNAD. landrover.se NU HAR VI PACKAT RANGE ROVER EVOQUE MED MASSOR AV UTRUSTNING UTAN ATT DET KOSTAR DIG NÅGOT EXTRA.

Läs mer

Övrig information. Santex Vinterträdgård Design. och rymlig känsla. profiler

Övrig information. Santex Vinterträdgård Design. och rymlig känsla. profiler Santex Vinterträdgård Design Njut av utekänslan inomhus året runt och höj värdet på såväl ditt hus som livskvalité. Santex Design är en ny exklusiv serie vinterträdgårdar. Rummen bjuder på unika konstruktionslösningar,

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.at Quaturis S HÖRNSKÅPSYSTEM Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja

Läs mer

TERGO UFW Fyrvägstruck

TERGO UFW Fyrvägstruck TERGO UFW Fyrvägstruck 24/7 support worldwide network reach trucks UFW Fyrvägstrucken UFW 200/250 Maximal flexibilitet Nya UFW är flexibel och effektiv med långgods och även en fantastisk skjutstativtruck

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. FÖR ETT LIV FULLT AV MÖJLIGHETER.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. FÖR ETT LIV FULLT AV MÖJLIGHETER. BMW X www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW X. FÖR ETT LIV FULLT AV MÖJLIGHETER. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. ÄLSKAR FRIHETEN LIKA MYCKET SOM DU. De bästa historierna

Läs mer

Vattenfall & Stockholms Stad. 12. April 2010

Vattenfall & Stockholms Stad. 12. April 2010 Vattenfall & Stockholms Stad 12. April 2010 PEUGEOT MOTION & EMOTION Teknologi HDI og FAP Elmobilitet e-hdi HDi HYbrid4 Plug-in HDi Hybrid Upplevelse Design Körglädje Telematik Peugeots återförsäljare

Läs mer

TILLBEHÖR transportbilar

TILLBEHÖR transportbilar TILLBEHÖR transportbilar BIPPER PARTNER EXPERT BOXER Bipper 1 2 12 13 14 1. farthållare Hjälper dig att hålla konstant och rätt hastighet. Förbättrar komfort och bränsleekonomi särskilt vid längre bilfärder.

Läs mer

5 ÅRS GARANTI Midea M idea nordic nordic v är v M är epu M Mpska M t pska alog t alog 2012

5 ÅRS GARANTI Midea M idea nordic nordic v är v M är epu M Mpska M t pska alog t alog 2012 5 ÅRS GARANTI Midea nordic värmepumpskatalog 2012 nordic värmepumpskatalog 2012 Midea Design Series 5.05 20 db 5 ÅRS GARANTI Premier Nordic Premier Nordic Heatpump Heatpump Premier Nordic Premier Nordic

Läs mer

Snabba, kompakta, effektiva. CONSIS plockautomater.

Snabba, kompakta, effektiva. CONSIS plockautomater. Snabba, kompakta, effektiva. CONSIS plockautomater. Personal, läkemedel och lagerkapacitet är tre viktiga faktorer på apoteket. Så varför inte kombinera dessa resurser på bästa möjliga sätt. .B Effektivare

Läs mer

Fastighetsägare i framkant Satsa på elfordonen sätt upp laddstationer

Fastighetsägare i framkant Satsa på elfordonen sätt upp laddstationer Fastighetsägare i framkant Satsa på elfordonen sätt upp laddstationer 2 elfordonen kommer är ni? redo De senaste 12 månaderna har antalet elfordon ökat med över 140 procent i Sverige. Överallt dyker nya

Läs mer

Vi föreslår istället ett nytt koncept som man kan kombinera med dagens system så att övergången från gårdagen till morgondagen inte blir så radikal.

Vi föreslår istället ett nytt koncept som man kan kombinera med dagens system så att övergången från gårdagen till morgondagen inte blir så radikal. Förbränningsmotorns utsläpp av koldioxid, CO2, påverkar klimatet negativt. Vi försöker minska användandet av våra bilar för att komma bort från problemet. Vi föreslår istället ett nytt koncept som man

Läs mer

Flare. Effektivitet och komfort med LED

Flare. Effektivitet och komfort med LED Flare Effektivitet och komfort med LED Flare Downlights och spotlights med LED-teknik Flare, ett unikt designkoncept Produktdesign Mun* Flare är en komplett familj runda downlights och spotlights. De ger

Läs mer

SCANIA TOURING. Välkommen ombord

SCANIA TOURING. Välkommen ombord Välkommen ombord Berätta om din verksamhet Möt Scania Touring. Med sin kraftfullt formade exteriör är den här allsidiga turistbussen skapad för att motsvara kraven för charter trafik och reguljärtrafik

Läs mer

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten WASTE WATER Solutions Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten Återvinning av termisk energi från kommunalt och industriellt avloppsvatten Uc Ud Ub Ua a kanal b avloppstrumma med sil från HUBER och

Läs mer

Eco driving, på svenska sparsam körning, är en körteknik som kan ge 10-20% lägre bränsleförbrukning.

Eco driving, på svenska sparsam körning, är en körteknik som kan ge 10-20% lägre bränsleförbrukning. Sparsam körning Eco driving, på svenska sparsam körning, är en körteknik som kan ge 10-20% lägre bränsleförbrukning. men det finns flera sätt att spara bränsle och miljö! Bilens egenskaper Bilen har en

Läs mer

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 Optimala lösningar Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 - fjärrstyrd kvalitet Marknadens mest prisvärda lösning Med Crawford Superior 42 får

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

Tillbehör Splash. Maj 2009

Tillbehör Splash. Maj 2009 Tillbehör Splash Maj 2009 Sportig och dynamisk GT-paket GT-paketet för Suzuki Splash består av: 00A5B-GTPAK-000 - Spoiler för bakluckan, lackerad i svart som standard - Del till främre stötfångaren som

Läs mer

BMW M5. När du älskar att köra NYA BMW M. ÖVERLÄGSEN PÅ ALLA SÄTT.

BMW M5. När du älskar att köra NYA BMW M. ÖVERLÄGSEN PÅ ALLA SÄTT. BMW M5 När du älskar att köra NYA BMW M. ÖVERLÄGSEN PÅ ALLA SÄTT. Ledare LEDARSKAP. Vridmoment, segdragningsförmåga och dynamik: nya BMW M uttrycker fysisk styrka rakt igenom. Kompromisslös auktoritet

Läs mer

UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel

UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel 2014 UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel UPPLEVA tv, ljudsystem och 3D-glasögon har 5 års kostnadsfri garanti. nyhet BESTÅ/UPPLEVA kombination med tv 55 /2.1 ljudsystem 17 175:B240xD40, H202cm.

Läs mer

Avensis NYA TOYOTA TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL

Avensis NYA TOYOTA TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL Avensis NYA TOYOTA EN LÄNGE EFTERLÄNGTAD NYHET PREMIÄR I JUNI 2015 TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL DESSUTOM Ny dynamisk design Helt

Läs mer

Scania Active Prediction ny farthållare sparar bränsle med hjälp av GPS

Scania Active Prediction ny farthållare sparar bränsle med hjälp av GPS PRESS info P11Z01SE / Per-Erik Nordström 2 december 2011 Scania Active Prediction ny farthållare sparar bränsle med hjälp av GPS Scania blir först med en ny avancerad farthållare som använder GPS för att

Läs mer

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se Auris Touring Sports Premiär i augusti 2013 www.toyota.se Auris Touring Sports Det är många som har längtat efter en ny C-klasskombi från Toyota och efter sommaren är den här, nya Auris Touring Sports.

Läs mer

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton 2 2 modeller. Styr upp din produktivitet. Diesel- eller gasdriven Atlet Balance arbetshäst med precision Kraftfull, pålitlig

Läs mer

Roto NT Designo. Roto NT Designo. Dolda beslag. Teknik för fönster och dörrar

Roto NT Designo. Roto NT Designo. Dolda beslag. Teknik för fönster och dörrar Roto NT Designo Dolda beslag Roto NT Designo Teknik för fönster och dörrar Funktionellt men dolt Ny elegant lösning för hemmet I ett vackert hem är det viktigt att också fönstren är vackra Vi anser att

Läs mer

BMW M5. När du älskar att köra BMW M. ÖVERLÄGSEN.

BMW M5. När du älskar att köra BMW M. ÖVERLÄGSEN. BMW M5 När du älskar att köra BMW M. ÖVERLÄGSEN. Ledare LEDARSKAP. Vridmoment, segdragningsförmåga och dynamik: BMW M uttrycker fysisk styrka rakt igenom. Kompromisslös auktoritet ger den en unik position

Läs mer

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen www.energipojkarna.se 031 760 06 40 Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Samsung SMART HEATING & COOLING Samsung Smart HEATING & COOLING Värme värd att längta hem till Det är något med våra nordliga

Läs mer

www.twinson.se En hållbar grund för ditt altanliv

www.twinson.se En hållbar grund för ditt altanliv En hållbar grund för ditt altanliv Twinson ger altanlivet en hållbar grund håller i mer än 25 Studie av gents universitet år En stund på altanen är en stund i frihet. Känslan av att få kliva ut på altanen

Läs mer

Kompakta mått stor personlighet

Kompakta mått stor personlighet 02 Kompakta mått stor personlighet Liten bil som gör stort intryck Med nya Kia Picanto får du en bil med stil och personlighet. Trots det lilla formatet bjuder den på en elegans och komfort som man inte

Läs mer

BMW -SERIE TOURING. ENASTÅENDE. MÅNGSIDIG. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring. www.bmw.se www.bmw.

BMW -SERIE TOURING. ENASTÅENDE. MÅNGSIDIG. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring. www.bmw.se www.bmw. BMW -serien Touring www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE TOURING. ENASTÅENDE. MÅNGSIDIG. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. DET ÄR BARA DU SJÄLV SOM SÄTTER GRÄNSERNA.

Läs mer

WALLENBERGS FYSIKPRIS 2014

WALLENBERGS FYSIKPRIS 2014 WALLENBERGS FYSIKPRIS 2014 Tävlingsuppgifter (Kvalificeringstävlingen) Riv loss detta blad och häfta ihop det med de lösta tävlingsuppgifterna. Resten av detta uppgiftshäfte får du behålla. Fyll i uppgifterna

Läs mer

FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81.

FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81. FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81. VOL-V-O får snart premiär hos landets alla Volvohandlare. Se efter i din lokala tidning för exakt tid och dag. Då är du hjärtligt välkommen in för

Läs mer

Lighting the Future. Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen

Lighting the Future. Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen 5 16 Lighting the Future Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen Minskar energiförbrukningen - och kostnaderna Energiförbrukningen frän vägbelysning

Läs mer

Höganäs För att vi alla är olika.

Höganäs För att vi alla är olika. Höganäs För att vi alla är olika. Alla är vi skapta olika. Därför skapade vi Höganäs. Ingen människa är den andra lik. Vissa av oss är långa, andra korta, några smala medan andra hunnit samla på sig lite

Läs mer

LED LENSER * LED LENSER * P2 AFS. Fokuseringsmagi i fickformat. Creating New Worlds of Light

LED LENSER * LED LENSER * P2 AFS. Fokuseringsmagi i fickformat. Creating New Worlds of Light LENSER * Creating New Worlds of Light LENSER * P2 AFS Fokuseringsmagi i fickformat High End Längd 94 mm Vikt 31 g Ljusflöde 25 lm* Batteri 1 x AAA 1,5 V Effekt 1,8 Wh*** Brinntid 6 h** Räckvidd 45 m* Tekniska

Läs mer

Elbilar och laddning. -För dig som funderar på att skaffa elbil

Elbilar och laddning. -För dig som funderar på att skaffa elbil Elbilar och laddning -För dig som funderar på att skaffa elbil Funderar du på att skaffa elbil? Laddfordon blir allt vanligare och har de senaste åren ökat exponentiellt. I dagsläget finns över 12 000

Läs mer

Bärbara mediadisplayer från Expand.

Bärbara mediadisplayer från Expand. Bärbara mediadisplayer från Expand. Funktion, kvalitet och design i fokus Expand erbjuder högkvalitativa, användarvänliga displayer för marknadsföring, varumärkesbyggande, information och presentationer.

Läs mer

Bygg och bo energismart i Linköping

Bygg och bo energismart i Linköping Bygg och bo energismart i Linköping Snart kommer du att flytta in i ett nybyggt hus i Linköping. Gratulerar! Att få planera och bygga sitt drömhus hör till höjdpunkterna i livet. Det är samtidigt ett stort

Läs mer

Vill du ha det riktigt bekvämt går du All-in.

Vill du ha det riktigt bekvämt går du All-in. Volkswagen Financial Services Finansiering. Försäkring. Mobilitet. Vill du ha det riktigt bekvämt går du All-in. All-in har utformats för att göra det så enkelt som möjligt för företag med en eller att

Läs mer

Frihet att arbeta där du vill

Frihet att arbeta där du vill Frihet att arbeta där du vill Upptäck hur långt du kan gå med nya utvecklade GN 9120 Global innovatör inom headset Kommer du ihåg när du senast bara hade en sak att göra? Du arbetar hårt och vill gärna

Läs mer

BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring

BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring BMW -serien Touring www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. Innehåll BMW -serie Touring

Läs mer

LED LENSER * P5 E. Ljusproffs med styrka

LED LENSER * P5 E. Ljusproffs med styrka LENSER * P5 E Ljusproffs med styrka High End Längd 100 mm Vikt 62 g Ljusflöde 25 lm* Batteri 1 x AA 1,5 V Effekt 4,2 Wh*** Brinntid 20 h** Räckvidd 75 m* Tekniska data Enastående kvalitet och tidlös formgivning

Läs mer

Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI

Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI Dörrar WIŚNIOWSKI Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI Under 25 år har vi tillverkat stängsel med passion. Firmans namn WIŚNIOWSKI kommer från namnet på dess grundare och ägare - Andrzej Wiśniowski.

Läs mer

>> Pressinformation Premiär för nya smart fortwo och smart forfour

>> Pressinformation Premiär för nya smart fortwo och smart forfour >> Pressinformation Premiär för nya smart fortwo och smart forfour November 2014 1 Nya smart fortwo och forfour... 4-5 En smart historia.... 6-7 Bilder... 8-9 Teknisk information smart fortwo... 10-15

Läs mer