APRIL-MAJ Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. Omvälvning i Ukraina

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "APRIL-MAJ 2014. Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. Omvälvning i Ukraina"

Transkript

1 APRIL-MAJ 2014 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Omvälvning i Ukraina

2 IGNAT IVANOV Verksamhetsledare Mission Possible Finland Glimtar från vår verksamhets historia Be för Ukraina! Det ukrainska folket lever i en utomordentligt svår tid. Åratal av fortsatt korruption, rån av statliga medel och efterföljande eländet har drivit människor ut på huvudstadens gator för att offra sin tid, energi och till och med sina liv. Men istället för att situationen förbättrats, har landet hamnat i ett allt värre kaos, en finanskrasch och nu även till den externa krisen. Den interna splittringen, våld, attacker, hämnd mot varandra, har fört folket in i en djup mental kris. Situationen har fått de kristna att gå samman i bön för landet och för folket. Jag bjuder in oss alla att gå med i den här bönen. Mission Possible har sedan många år arbetat i Ukraina. Tillsammans med lokala kristna kommer vi att fortsätta att arbeta till förmån för de mest utsatta människorna. Vi sprider evangeliets budskap om hopp och inre andlig förnyelse, vilket är det enda hoppet för denna nation. I början av 1990-talet: järnridån föll Stora möjligheter öppnades upp för vårt arbete i Östeuropa när järnridån föll och det politiska landskapet förändrades. Odessa i Ukraina var vårt verksamhetscentrum. Från Odessa tog vi in 4 miljoner Nya Testamenten till före detta Sovjetunionen! Vi anordnade viktig söndagsskoleutbildning i Odessa för ledare. De tränade i sin tur 8000 söndagsskolelärare och organiserade församlingarnas arbete bland barn, vilket hittills hade varit förbjudet. Pastor Oleg Kaljakin från Mission Possible leder bön i Odessa. Människor har böjt knä i bön i Herson. Utbildningsseminariet för söndagsskolelärare år Samma grupp sammanträdde i Odessa, 20 år senare till en konferens, som såg tillbaka och mindes de tidiga stegen i söndagsskolearbetet. Dmitri Bogun och ytterligare en boklåda.

3 UKRAINA: Fattigdom, oro, rädsla... men möjlighet att hjälpa barn och deras familjer, och att berätta om evangeliet Evangelisations- och hjälparbetsteamen har regelbundet besökt avlägsna byar i Odessa-regionen under ett år. Arbetet har gett mycket viktig hjälpa till barn och deras familjer. De har för första gången hört evangeliet, och många besöker regelbundet de kristna sammankomsterna. Teamet åker ut till byarna i en minibuss. Vår medarbetare Sasha delar ut kläder. Vi når regelbundet ut till mer än 500 barn och 80 familjer. Målet är att starta lokala kyrkor i byarna. Verksamheten har delfinansierats genom kyrkorna i Odessa. Mission Possible finansierar mer än hälften. På grund av den ekonomiska situationen har kyrkorna för närvarande inte möjlighet att täcka sin del. Vi vill ändå fortsätta detta fruktbärande arbete. Vill du hjälpa till? I byarnas skolor får vi tala om evangeliet, och kristna värderingar respekteras. Vårt team framför dockteater i skolan och ordnar andra aktiviteter för barn: spel, studiebesök, bibelklubbar. Vi organiserar insamlingen för att kunna fortsätta arbetet. Det medför ett ytterligare finansieringsbehov på 500 euro per månad. Kontonummer i inbetalningskortet Referensnummer: 2040 Stort tack till alla som vill bidra i arbetet!

4 ALEKSANDER OSIPOV ODESSA, UKRAINA En liten sak för oss, en stor förändring för Bogdan Största delen av de som bor i de ukrainska byarna är alkoholiserade. De som stannat i byarna har inget hopp om att få arbete.. Byns barn är föräldralösa eller lever i alkoholistfamiljer. De får ingen uppfattning om normalt familjeliv. Ändå borde just barndomen vara livets lyckligaste och ljusaste tid! De här barnen funderar inte på vad de ska bli när de blir stora. När de växer upp blir de som sina föräldrar. Och om de inte får kunskap i tid om vad som är rätt och fel, kommer de bara om några år stjäla väskor på stationerna och sniffa lim. Frågar man barnen i byarna, om vem Jesus är, svarar de: Vet inte. Förra året nådde vi 500 barn i byarna kring Odessa. De fick höra det goda budskapet för första gången i sitt liv. Vi har startat kristna barnklubbar i åtta byar. Bogdan, en av femhundra Alkoholen dominerade även Bogdans hem. Pappa och mamma löste sina tvister ursinnigt med hjälp av vodka, varefter de också försonades genom att dricka. Döttrarna gick egna vägar så fort de kunde. Föräldrarna blev kvar med flaskan, tills de i ett alkoholtöcken fick ett barn. Pojken växte upp utan omsorg, åt det den hittade och klädde sig med det som folk gav honom. Så här förflöt Bogdans sju första år. När han skulle ha startat skolan vägrade han skarpt. Han skämdes för sina trasor till kläder, som andra obarmhärtigt retade honom för Det blev värre. Bogdans mamma hittades död på sopptippen. En dryckeskompis hade strypt henne. Efter detta började pappa att slå Bogdan. Pojken rymde till sin systers familj. Det var lika fattigt, men där blev han inte slagen. När vi besökte byn, lärde vi känna Bogdan. Vi besökte hans hem och vi hade med oss kläder, mat och en speciell överraskning: Skolkläder och skor! Det här blev en vändpunkt för Bogdan. Han började gå till skolan. De kristna i den lokala gruppen började ta hand om honom och familjen. De hjälpte honom även med skoluppgifterna, då han hade halkat efter mycket. När systern går till jobbet, som hon som tur är har, tar Bogdan sina båda syskonbarn i handen och kommer till bibelstudium. Där känner han sig älskad och där pratar man om Gud, som skickade hjälp till honom.

5 Jag vill inte gå till skolan i dessa trasor! Bogdan vägrade gå till skolan, för han blev retad för sina trasor till kläder. Han rymde med en gång när han togs dit. Skolkläderna, som vårt team ordnade till honom, var en stor glädje för honom. Bogdans ansikte lös upp när han fick se dem! Nu skulle han vara som de andra barnen!

6 ALEKSANDER OSIPOV ODESSA, UKRAINA Angelas största önskan uppfylldes även om vägen dit gick igenom vägspärrar Enda sedan Mission Possible och församlingarnas team startade arbetet i Odessas byar, har Angela varit med i barnklubben varje gång. Hon bor, med sina fyra syskon och sin alkoholiserade mamma, i ett skjul utan värme och vatten. Flickan har ett par uttänjda klädesplagg, som inte är i rätt storlek för henne. En gång nämnde Angela att hennes största önskan var ett födelsedagskalas, gäster och tårta. Det var ouppnåeligt för henne. Det hade inte funnits många glädjeämnen i den 10-åriga flickans liv. Hon hade aldrig firat sin födelsedag. Hennes födelsedag närmade sig och vi bestämde oss för att uppfylla hennes önskan. Situationen i Ukraina är mycket spänd. Det var ett stort under att vi fick passera vägspärrarna för att fira födelsedagen. Men det lyckades! Det är svårt att beskriva Angelas lycka, när hon fick höra om detta! Vi ordnade festen i samma lokaler som vi har den kristna barnklubben. Först sjöng barnen Ja må hon leva och sedan fick Angela en present: En Barbie-docka! Efter det ställdes en jättestor tårta på bordet! Till slut välsignade pastor Oleg, som leder Mission Possibles arbete i Odessa, tillsammans med de andra barnen Angela och sedan bad de alla för Ukraina.

7 Vårt team besöker hem och ger dem hjälp. I hemmen finns det ofta barn, som inte har något att äta. Marina, en av volontärerna, bor själv i en av byarna och håller söndagsskola i sitt hem.

8 85% till hjälpinsatserna HJÄLP Vi hjälper hemlösa, nödställda och missbrukande barn, ungdomar och familjer genom att ge dem förnödenheter och stöd. Vi strävar efter en långsiktig förändring i deras liv. Vi har 102 lokala medarbetare och ca 165 lokala volontärer. Arbetsformer: - Barnhem: 7 - Rehabiliteringscenter: 4 - Korttidslägenhet: 1 - Gatupatruller: 3 - Dagcenter: 3 - Soppkök: 8 Mission Possibles resursutnyttjande: Så mycket som möjligt med begränsade resurser 85 % av våra gåvor går till hjälpinsatserna. År 2013 uppgick stödet till euro och gick till Ryssland, Ukraina, Bulgarien och Albanien. Vi håller ned kostnaderna i insamlingsländerna så mycket som möjligt. Regelbunden hjälp under året ges till: barn/ungdomar på gatan, på dagcenter och i slummen får vi bort från gatan - Över 200 barn på barnhemmen rehabiliteras från missbruk - Tiotal familjer i kris: tonårsmammor med sina barn, familjer till de barn som bor på barnhemmet barn på sjukhus - Genom olika aktiviteter 1000 barn/ungdomar (läger, fängelsebesök) Avsändare: Mission Possible Sweden, Gamla Kyrkvägen 26, S Danderyd Mission Possible Sweden Gamla Kyrkvägen 26 S Danderyd Tel: +46-(0) info@mp.org Mission Possible ry PL 120, Vantaa Tel. +46 (0) info@mp.org Hjälper gatubarn i Ryssland och Östeuropa DIN MÖJLIGHET ATT DELTA I ARBETET: Sverige: Plusgiro: Mission Possibles arbete: Vi har lokala medarbetare för att hjälpa gatubarn utom räckhåll för annan hjälp i Östeuropa. Gatubarn som fallit genom alla sociala skyddsnät. Vi strävar efter att ge helhetshjälp till barnen och få dem bort från gatan. Till ett nytt liv. Till en framtid med hopp. Mer om Mission Possibles verksamhet på hemsidan Finland: Nordea Sampo OKO Insamlingstillstånd OKU 1878A Vår verksamhet finansieras genom gåvor. Tack för ditt stöd!

Evangeliets och kunskapens ljus till Albanien!

Evangeliets och kunskapens ljus till Albanien! JUNI - JULI 2014 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Evangeliets och kunskapens ljus till Albanien! Även i sommar får hundratals gatubarn samlas till oförglömliga läger i Mission

Läs mer

När vi hjälper ett barn, räddar vi ett helt liv.

När vi hjälper ett barn, räddar vi ett helt liv. AUGUSTI - SEPTEMBER 2014 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer När vi hjälper ett barn, räddar vi ett helt liv. Sasha och Masha, våra små vänner i barnhemmet i Jekaterinburg IGNAT

Läs mer

FEBRUARI - MARS 2014. Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer

FEBRUARI - MARS 2014. Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer FEBRUARI - MARS 2014 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Taggtråden som avbildades i Mission Possibles gamla logga är idag bruten. Idag kan vi verka fritt i länder som för 40

Läs mer

Två barn på andra sidan staketet

Två barn på andra sidan staketet AUGUSTI SEPTEMBER 2015 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Två barn på andra sidan staketet Ett syskonpar, från en alkoholistfamilj i en liten by i Ukraina, letar efter mat

Läs mer

De behöver kärlek, omsorg - och tid.

De behöver kärlek, omsorg - och tid. OKTOBER - NOVEMBER 2014 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer De behöver kärlek, omsorg - och tid. IGNAT IVANOV VERKSAMHETSLEDARE MISSION POSSIBLE FINLAND Inga genvägar för resultat

Läs mer

FEBRUARI - MARS 2015. Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. De marginaliserade och bortglömda är vår målgrupp

FEBRUARI - MARS 2015. Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. De marginaliserade och bortglömda är vår målgrupp FEBRUARI - MARS 2015 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer De marginaliserade och bortglömda är vår målgrupp IGNAT IVANOV VERKSAMHETSLEDARE MISSION POSSIBLE FINLAND Till gator

Läs mer

I detta nummer: Barnhemmens tidigare och nuvarande barn.

I detta nummer: Barnhemmens tidigare och nuvarande barn. JUNI - JULI 2015 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer I detta nummer: Barnhemmens tidigare och nuvarande barn. Se video: Lilla Aleksandra, som gått igenom smärtsamma erfarenheter,

Läs mer

För ett barns leende behövs inte mycket

För ett barns leende behövs inte mycket DECEMBER 2014 - JANUARI 2015 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer För ett barns leende behövs inte mycket IGNAT IVANOV VERKSAMHETSLEDARE MISSION POSSIBLE FINLAND Glimtar ur vår

Läs mer

God Jul till dig kära Mission Possible-vän! Tack för att du varit med oss under det gångna året! DECEMBER 2015 - JANUARI 2016

God Jul till dig kära Mission Possible-vän! Tack för att du varit med oss under det gångna året! DECEMBER 2015 - JANUARI 2016 DECEMBER 2015 - JANUARI 2016 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer God Jul till dig kära Mission Possible-vän! Tack för att du varit med oss under det gångna året! IGNAT IVANOV

Läs mer

3 / Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. Nytt soppkök!

3 / Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. Nytt soppkök! 3 / 2018 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Nytt soppkök! RUMEN IVANOV Mission Possibles ledare i Bulgarien Förändringen har börjat! När vi besökte slumbyn Karnare för första

Läs mer

DECEMBER JANUARI Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. Ljuset kom. Flicka från byn Rozino. Foto: Linsey Curro

DECEMBER JANUARI Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. Ljuset kom. Flicka från byn Rozino. Foto: Linsey Curro DECEMBER 2016 - JANUARI 2017 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Ljuset kom Flicka från byn Rozino. Foto: Linsey Curro IGNAT IVANOV Verksamhetsledare "Folket som bor i mörker

Läs mer

Byn Palijovo i Ukraina: Familjer utan hopp och övergivna barn bakom en sönderskjuten väg.

Byn Palijovo i Ukraina: Familjer utan hopp och övergivna barn bakom en sönderskjuten väg. JUNI - JULI 2016 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Byn Palijovo i Ukraina: Familjer utan hopp och övergivna barn bakom en sönderskjuten väg. Gena går entusiastiskt i söndagsskolan

Läs mer

APRIL / MAJ Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. En plats där nödställda får skydd

APRIL / MAJ Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. En plats där nödställda får skydd APRIL / MAJ 2016 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer En plats där nödställda får skydd IGNAT IVANOV Verksamhetsledare En plats dit nödställda kan gå och vart förlorade söner

Läs mer

"För de minstas bästa"

För de minstas bästa AUGUSTI / SEPTEMBER 2016 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer "För de minstas bästa" Vårt nya hjälpprojekt startar! Moderskapspaket och mycket annan hjälp till unga mödrar i

Läs mer

3 / Evangelium och hjälp till Östeuropa

3 / Evangelium och hjälp till Östeuropa 3 / 2019 Evangelium och hjälp till Östeuropa Rosdalens barn Rosdalen är en av Bulgariens turistområden men i detta område bor också väldigt fattiga människor. I detta nummer träffar du familjer och barn

Läs mer

Hej igen! 5 / Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer

Hej igen! 5 / Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer 5 / 2017 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Hej igen! Sergi, Melio och Selman är barn som deltar i vår barnverksamhet i Albanien. De går nu i första klass och kommer alltid

Läs mer

FEBRUARI - MARS Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. Vilket slags liv har du besparat barnen ifrån?

FEBRUARI - MARS Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. Vilket slags liv har du besparat barnen ifrån? FEBRUARI - MARS 2016 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Vilket slags liv har du besparat barnen ifrån? 2016-1_SWE.indd 1 09-Feb-16 13:50:57 IGNAT IVANOV Verksamhetsledare Mission

Läs mer

God och fridfull jul!

God och fridfull jul! 6 / 2017 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer God och fridfull jul! Varmt tack till er för det gångna året hälsar Mission Possibles team. Det är samtidigt ett tack från alla

Läs mer

Jag... mitt i allt detta... 2 / Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer

Jag... mitt i allt detta... 2 / Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer 2 / 2017 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Jag... mitt i allt detta... Dima och hans mor kom till vårt barnhem just när de hade mist allt hopp. Läs deras berättelse s. 6-7

Läs mer

Vad hände sen? 4 / I detta nummer berättar vi om barn och föräldrar några år efter att de fått hjälp av Mission Possible.

Vad hände sen? 4 / I detta nummer berättar vi om barn och föräldrar några år efter att de fått hjälp av Mission Possible. 4 / 2019 Evangelium och hjälp till Östeuropa Vad hände sen? I detta nummer berättar vi om barn och föräldrar några år efter att de fått hjälp av Mission Possible. Var är Sasha idag? Sasha var alltid ivrig

Läs mer

Vi är väntade! Hjälp, evangelium och glädje till hem där det råder brist och hopplöshet OKTOBER / NOVEMBER 2016

Vi är väntade! Hjälp, evangelium och glädje till hem där det råder brist och hopplöshet OKTOBER / NOVEMBER 2016 OKTOBER / NOVEMBER 2016 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Vi är väntade! Hjälp, evangelium och glädje till hem där det råder brist och hopplöshet IGNAT IVANOV Verksamhetsledare

Läs mer

1 / Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. De första mödrarna i romerbyarna fick moderskapspaket!

1 / Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. De första mödrarna i romerbyarna fick moderskapspaket! 1 / 2017 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer De första mödrarna i romerbyarna fick moderskapspaket! IGNAT IVANOV Verksamhetsledare Spädbarn och ungdomar Vad har den nyfödde

Läs mer

En annorlunda familj 1 / Evangelium och hjälp till Östeuropa

En annorlunda familj 1 / Evangelium och hjälp till Östeuropa 1 / 2019 Evangelium och hjälp till Östeuropa En annorlunda familj Bekanta dig med Pavel och Minka, som bor i en slumby. De gör allt de förmår, för att ge sina barn ett bra liv och för att visa dem rätt

Läs mer

Moderskapspaketen öppnar dörren till församlingen för nya familjer.

Moderskapspaketen öppnar dörren till församlingen för nya familjer. 5 / 2018 Evangelium och hjälp till Östeuropa Moderskapspaketen öppnar dörren till församlingen för nya familjer. IGNAT IVANOV Verksamhetsledare Förebildens makt De senaste åren har ungdomarna varit mer

Läs mer

4 / Evangelium och hjälp till Östeuropa. Hur barnen förändras

4 / Evangelium och hjälp till Östeuropa. Hur barnen förändras 4 / 2018 Evangelium och hjälp till Östeuropa Hur barnen förändras PÄIVI RANTA Projektkoordinator UKRAINA Rika trots sin fattigdom Saliga de som är fattiga i anden, dem tillhör himmelriket. Saliga de som

Läs mer

Om livet, Jesus och gemenskap

Om livet, Jesus och gemenskap #Lärjunge Om livet, Jesus och gemenskap Barnhäfte Frälsningsarméns Programkontor 2018 #Lärjunge En lärjunge är en person som tror på Jesus och vill ha honom som sin förebild. Du kan vara en lärjunge till

Läs mer

Är det här samma Marina?

Är det här samma Marina? 2 / 2019 Evangelium och hjälp till Östeuropa Lyckligt slut Mödrarna, som kommer till våra stödboenden, är i verklig nöd. Och alla får verklig hjälp. ALBERT DOKTER Ledare Mission Possible Holland Är det

Läs mer

Enkel dramatisering Den helige Augustinus Festdag 28 augusti

Enkel dramatisering Den helige Augustinus Festdag 28 augusti 1 Enkel dramatisering Den helige Augustinus Festdag 28 augusti Bakgrund Den 28 augusti firar kyrkan den helige Augustinus. Augustinus föddes 354 e.kr i Tagaste i nuvarande Souk Ahras i Algeriet (i dåtidens

Läs mer

Vem är Jesus enligt Jesus?

Vem är Jesus enligt Jesus? 2002-03-06 WWW.ISLAMISKA.ORG _ Vem är Jesus enligt Jesus? Vem som helst kan kalla Gud Fader enligt Bibeln Jesus sade: Rör inte vid mig, jag har ännu inte stigit upp till min fader. Gå till mina bröder

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 20 Nr 1 2007

BARN I ANDERNA Årgång 20 Nr 1 2007 BARN I ANDERNA Årgång 20 Nr 1 2007 GUD VÄLSIGNE ER ALLA BARN I ANDERNAS VÄNNER! Våren har kommit hit till Sverige med stormsteg men i Argentina är hösten på väg. Anita och Göran Jansson är nu tillbaka

Läs mer

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att rädda människorna Människans väg till räddning Det är 4 steg du som människa tar för att bli räddad. 1. Du möter på olika sätt budskapet om

Läs mer

Barn. Vinjett SIP Vera

Barn. Vinjett SIP Vera Vera Vera är 15 år. Hennes storasyster är orolig för Vera då hon verkar ledsen, haft mycket huvudvärk och svårt att sova på nätterna. Systern har uppmärksammat att Vera senaste tiden gått ner i vikt och

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3. 4 Vår gemensamma tro 3. 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4.

1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3. 4 Vår gemensamma tro 3. 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4. Församlingsordning Innehållsförteckning 1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3 4 Vår gemensamma tro 3 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4.5 Mission 5 5 Gemensamma handlingar 6

Läs mer

nr 1/17 Gränsöverskridare hög och vi får be om Guds kraft genom Den Helige Anden.

nr 1/17 Gränsöverskridare hög och vi får be om Guds kraft genom Den Helige Anden. nr 1/17 Gränsöverskridare Mission handlar om att överskrida gränser. Det var Jesus som var den förste gränsöverskridaren när Fadern sände honom från den himmelska världen in i denna värld. Efter tre aktiva

Läs mer

Provlektion Klassiska sagor

Provlektion Klassiska sagor Provlektion Klassiska sagor Denna lektion är hämtad ur Klassiska sagor av Lena Johansson, lärare i svenska som andraspråk i Alby i Botkyrka. Klassiska sagor som världens barn har hört är ett kopieringsunderlag

Läs mer

...till jordens yttersta gräns. Pingstkyrkan Kungsbacka i världen

...till jordens yttersta gräns. Pingstkyrkan Kungsbacka i världen ...till jordens yttersta gräns. Pingstkyrkan Kungsbacka i världen Jesus sa; Gå ut i hela världen och gör alla folk till lärjungar. Det är vad ordet mission innebär. Ingen församling kan göra detta själv,

Läs mer

PULSGRUPPER HUR GÖR MAN OCH VARFÖR?

PULSGRUPPER HUR GÖR MAN OCH VARFÖR? PER PULSGRUP CH VARFÖR? HUR GÖR MAN O VARFÖR PULS? PULSGRUPP- VAD ÄR DET? Och varför ska vi ha det? Två relevanta och bra frågor som vi som jobbar med Puls-Tro och Idrott får ganska ofta. De frågorna försöker

Läs mer

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Mor gifter sig - högläsning med uppgifter, läs- och funderingsfrågor Det här är en serie lektioner som utgår från den lättlästa versionen

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

FÖRSAMLINGENS VISION. Sammanfattning av predikoserie i tre delar: INÅT UPPÅT -UTÅT. Stefan W Sternmo

FÖRSAMLINGENS VISION. Sammanfattning av predikoserie i tre delar: INÅT UPPÅT -UTÅT. Stefan W Sternmo FÖRSAMLINGENS VISION Sammanfattning av predikoserie i tre delar: INÅT UPPÅT -UTÅT Stefan W Sternmo FÖRSAMLINGENS VISION Vad är församlingens vision, väg och värderingar? Enligt vår församlingsordning är

Läs mer

ETIOPIEN. vi tröttnar aldrig. Monica. 1,4 miljoner måltider. Tänk vad en människa kan göra. Mat till svältande Afrika

ETIOPIEN. vi tröttnar aldrig. Monica. 1,4 miljoner måltider. Tänk vad en människa kan göra. Mat till svältande Afrika ETIOPIEN vi tröttnar aldrig Monica Tänk vad en människa kan göra 1,4 miljoner måltider Mat till svältande Afrika Oktober 2011 Bild: Addis Abeba ETIOPIEN Vi tröttnar aldrig! De senaste veckorna har jag

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

Eller när man har besiktigat bilen. Vad skönt när man kan åka därifrån och dom hittade ingenting.

Eller när man har besiktigat bilen. Vad skönt när man kan åka därifrån och dom hittade ingenting. Allting nytt Påskdagen 100403 1 Att hitta ingenting kan det va nå`t Det var ju det man gjorde den första påskdagsmorgonen. Man gick till graven där man lagt Jesus och man hittade ingenting. Ibland är det

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst Inledningsord och tackbön P I Faderns och sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi ska leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Om barns och ungas rättigheter

Om barns och ungas rättigheter Om barns och ungas rättigheter Att barn och unga har egna rättigheter har du kanske hört. Men vad betyder det att man har en rättighet? Sverige och nästan alla andra länder i världen har lovat att följa

Läs mer

Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt)

Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt) Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt) Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling antagen vid årsmöte 2013-03- XX Abrahamsbergskyrkans församling har antagit

Läs mer

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof När en minnesgudstjänst ordnas i samband med en olycka eller katastrof, har oftast en viss tid, timmar eller dygn, gått efter händelsen.

Läs mer

Vi är Melleruds Kristna Center. Fånga visionen

Vi är Melleruds Kristna Center. Fånga visionen Vi är Melleruds Kristna Center Fånga visionen Framtidsbilden Vi ser en ung generation. där många följer Jesus...som är hängiven Jesus som är till välsignelse för alla släkter i regionen 1 Mos 12:2-3 Det

Läs mer

Nyhetsbrev från Barnhemmet The Step, Insamlingsstiftelsen Barnhemmet Sofia oktober 2011

Nyhetsbrev från Barnhemmet The Step, Insamlingsstiftelsen Barnhemmet Sofia oktober 2011 Elektrobladh AB Konstnär Ulla Bolin Acta Kapitalförvaltning Helsingborg Nyhetsbrev från Barnhemmet The Step, Insamlingsstiftelsen Barnhemmet Sofia oktober 2011 Dashain-festligheterna är över och alla barn

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 19 Nr 2 2006

BARN I ANDERNA Årgång 19 Nr 2 2006 BARN I ANDERNA Årgång 19 Nr 2 2006 Anita och Göran Jansson skriver i sin jul- och nyårshälsning: Och man skall ge honom namnet Immanuel Det betyder: Gud med oss. Matt 1:23. Till alla vänner som genom era

Läs mer

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas!

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Vad händer när föräldrarna ska skiljas? Vad kan jag som barn göra? Är det bara jag som tycker det är jobbigt? Varför lyssnar ingen på mig? Många barn och unga skriver

Läs mer

NIO FÖRSÖK ATT ÄNDRA PÅ HÄNDELSEFÖRLOPPET. Jesper Norda

NIO FÖRSÖK ATT ÄNDRA PÅ HÄNDELSEFÖRLOPPET. Jesper Norda 2001 NIO FÖRSÖK ATT ÄNDRA PÅ HÄNDELSEFÖRLOPPET Jesper Norda Hyr filmen Breakdown (Kurt Russel, Kathleen Quinlan m fl, regi: Jonathan Mostow, 1997). I det tysta och stilla partiet, när Amy har lämnat Jeff

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 18 Nr 1 2005

BARN I ANDERNA Årgång 18 Nr 1 2005 BARN I ANDERNA Årgång 18 Nr 1 2005 Ur årsberättelsen till föreningen Barn i Anderna för verksamhetsåret 2004 Det har nu gått några år sedan situationen i Argentina hade världens ögon riktade mot sig på

Läs mer

3 Hur ska vi uppfatta naturen?

3 Hur ska vi uppfatta naturen? 3 HUR SKA VI UPPFATTA NATUREN? 27 3 Hur ska vi uppfatta naturen? Vi människor är i naturen och lever av naturen. När vi människor reflekterar över naturen kan vi uppfatta den på olika sätt. Som en maskin

Läs mer

Vittnesbörd från Jesus Helar och Upprättar konferens i Vitryssland 2014

Vittnesbörd från Jesus Helar och Upprättar konferens i Vitryssland 2014 Vittnesbörd från Jesus Helar och Upprättar konferens i Vitryssland 2014 Vittnesbörd från förebedjarna i konferensen Jag förväntade mig att något speciellt skulle ske under konferensen. Jag hade feber och

Läs mer

Men ett vanligt jobb är faktiskt ett tillfälle att på olika sätt dela evangeliet. Möjligheterna finns där vi är.

Men ett vanligt jobb är faktiskt ett tillfälle att på olika sätt dela evangeliet. Möjligheterna finns där vi är. NYTT MÅL Fil. 1:12-14 Hamnar man i fängelse är det säkert lätt att ge upp. Ibland räcker det med att man känner sig som att man är i ett fängelse för att man skall ge upp. För Paulus var det bara ännu

Läs mer

Annika Radlöv & Tuula Partanen

Annika Radlöv & Tuula Partanen ANDARNAS RIKE Copyright 2012, Annika Radlöv, Tuula Partanen Ansvarig utgivare: Tuula Partanen Omslagsbild: Maja Vanhanen Framställt på vulkan.se ISBN: 978-91-637-1997-4 Andarnas Rike Annika Radlöv & Tuula

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

Dopgudstjänst SAMLING

Dopgudstjänst SAMLING Dopgudstjänst Psalm SAMLING Inledningsord och tackbön I Faderns och Sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi skall leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin Son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Predikan av: Urban Ringbäck Smyrnakyrkan, 30 september 2012

Predikan av: Urban Ringbäck Smyrnakyrkan, 30 september 2012 NATTVARD Predikan av: Urban Ringbäck Smyrnakyrkan, 30 september 2012 Heliga vanor för vanliga människor - Nattvard När jag ger denna föreskrift kan jag inte berömma er för era sammankomster, som snarare

Läs mer

Sedan starten av Lifecenter har vi varit välsignade med en fantastisk

Sedan starten av Lifecenter har vi varit välsignade med en fantastisk KINGDOM BUILDERS 1 VÅRT HEM I VÄSTERÅS OCH MÄLARDALEN Sedan starten av Lifecenter har vi varit välsignade med en fantastisk byggnad i Västerås. Det är vårt gemensamma ansvar att utveckla, underhålla och

Läs mer

B. När en kyrka byggs

B. När en kyrka byggs B. När en kyrka byggs Innan arbetet med en ny kyrka påbörjas eller när grundstenen muras kan man fira andakt på byggplatsen. Detta material kan också användas vid andakter när andra församlingslokaler

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Värderingsövning -Var går gränsen?

Värderingsövning -Var går gränsen? OBS! jag har lånat grundidén till dessa övningar från flera ställen och sedan anpassat så att man kan använda dem på högstadieelever. Värderingsövning -Var går gränsen? Detta är en övning i att ta ställning

Läs mer

Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Guds Eld i Zambia!

Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Guds Eld i Zambia! Nyhetsbrev Nr 7 2013 Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Guds Eld i Zambia! Kära syskon, Hälsningar i Jesu Namn! I detta nyhetsbrev vill jag dela från våra kampanjer som hölls

Läs mer

Församlingen / Vad då?

Församlingen / Vad då? Församlingen / Vad då? Dela ut ett A4 ark och en penna till alla i gruppen och ha en tejprulle redo. Tejpa fast papperet på allas rygg, ge alla varsin penna. Gå sen runt och skriv något uppmuntrande om

Läs mer

Make, far. 050 Det hövs en man att viska ett lugnt farväl åt det som var. Bo Bergman

Make, far. 050 Det hövs en man att viska ett lugnt farväl åt det som var. Bo Bergman 050 Det hövs en man att viska ett lugnt farväl åt det som var. Bo Bergman 051 Arbetsfyllt och strävsamt har Ditt liv varit Lugn och stilla blev Din död. 052 053 Du bäddas i hembygdens Det suckar av vemod

Läs mer

Barnkonventionen. Regler om hur alla barn i världen ska ha det bra

Barnkonventionen. Regler om hur alla barn i världen ska ha det bra Barnkonventionen Regler om hur alla barn i världen ska ha det bra 1 FN har bestämt att alla barn i hela världen ska må bra och ha det bra. FN betyder förenta nationerna. FN är som en jättestor förening.

Läs mer

välkommen till dop var du än står i livet

välkommen till dop var du än står i livet välkommen till dop var du än står i livet Du är sedd, du är älskad finns det något vackrare att säga? Det är precis detta som vi säger till alla barn och vuxna när de döps i vår församling. Lerums församling

Läs mer

Dåtidsnovellen 2012. 8. Var är kattungen? Olga Lozovskaia

Dåtidsnovellen 2012. 8. Var är kattungen? Olga Lozovskaia Dåtidsnovellen 2012 8. Var är kattungen? Olga Lozovskaia På torget vid järnvägsstationen var det mycket folk. Om en kvart måste ett tåg från Stockholm komma och om en halvtimme ett annat från den andra

Läs mer

ANSGAR BOTVID 2/2011 FÖRSAMLINGSBREV FÖR SANKT ANSGARS KATOLSKA FÖRSAMLING

ANSGAR BOTVID 2/2011 FÖRSAMLINGSBREV FÖR SANKT ANSGARS KATOLSKA FÖRSAMLING ANSGAR BOTVID 2/2011 FÖRSAMLINGSBREV FÖR SANKT ANSGARS KATOLSKA FÖRSAMLING VÄRLDSUNGDOMSDAG MADRID 2011 2 Kyrkoherde Björn Göransson KÄRA FÖRSAMLING Som alla vet har det i vårt grannland Norge skett mycket

Läs mer

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om?

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om? sidan 1 Böckerna om Sara och Anna Författare: Catrin Ankh Vilka handlar böckerna om? Böckerna handlar om två tjejer i 15-årsåldern som heter Sara och Anna. De är bästa vänner och går i samma klass. Tjejerna

Läs mer

Predikan av: Johannes Magnusson Smyrnakyrkan, 7 oktober 2012

Predikan av: Johannes Magnusson Smyrnakyrkan, 7 oktober 2012 BIBELLÄSNING Predikan av: Johannes Magnusson Smyrnakyrkan, 7 oktober 2012 1 Heliga vanor för vanliga människor - Bibelläsning Män blir lättare förkylda än kvinnor Den meningen har åtminstone tre olika

Läs mer

Hem för vård eller boende (HVB) Vet du vilka rättigheter du har?

Hem för vård eller boende (HVB) Vet du vilka rättigheter du har? Hem för vård eller boende (HVB) Vet du vilka rättigheter du har? Dina rättigheter för dig som bor på ett hem för vård eller boende (HVB) Alla barn har lika värde. Du och alla andra barn har rätt att växa

Läs mer

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 P. I Faderns och (+) Sonens och den heliga Andens namn. Amen. F. Välsignad vare den heliga Treenigheten, kärlekens

Läs mer

Cochabamba, 24 oktober, 2012. Kära faddrar och gåvogivare!

Cochabamba, 24 oktober, 2012. Kära faddrar och gåvogivare! Cochabamba, 24 oktober, 2012 Kära faddrar och gåvogivare! Nu är det än en gång vår här i Cochabamba, Bolivia, min tionde i ordningen och jag kan tillägga att det är ganska nyligt jag börjat kunna skilja

Läs mer

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Björns föräldrar separerade när han var ett år. Efter det bodde han mest med sin mamma, men varannan helg hos sin pappa, med pappans fru och sin låtsassyster.

Läs mer

Vad handlar boken om? Mål ur Lgr 11. Bort från dig Lärarmaterial. Författare: Tomas Dömstedt

Vad handlar boken om? Mål ur Lgr 11. Bort från dig Lärarmaterial. Författare: Tomas Dömstedt sidan 1 Författare: Tomas Dömstedt Vad handlar boken om? Lukas är orolig för att Jonna är på fest utan honom. Han skickar ett antal sms till henne men får bara ett enda svar. Lukas kan inte slappna av

Läs mer

Muslim. Den som tillhör islam kallas för muslim.

Muslim. Den som tillhör islam kallas för muslim. ISLAM Historia Muslim Den som tillhör islam kallas för muslim. Koranen Helig bok inom islam. Ordet Koran kommer från det arabiska ordet al-ouran som betyder läsning. Koranens kapitel kallas suror. Det

Läs mer

Guds rike består i Kraft! Av: Johannes Djerf

Guds rike består i Kraft! Av: Johannes Djerf Guds rike består i Kraft! Av: Johannes Djerf En av de saker som jag inte tycker om att göra, det är att gå på kalas. Vilket säkert gör mig till en väldigt udda figur för dig om jag inte redan var det.

Läs mer

www.viljaforlag.se Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet!

www.viljaforlag.se Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet! ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN SOM Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet! Kapitel 1 1. Jim och Amir studerar på en folkhögskola. Vet du vad en folkhögskola är? Vad är

Läs mer

Bakgrund. Läsförståelse. Arbetsmaterial till Barnet Skriven av: Hans Peterson

Bakgrund. Läsförståelse. Arbetsmaterial till Barnet Skriven av: Hans Peterson Arbetsmaterial till Barnet Skriven av: Hans Peterson Bakgrund Det här materialet kompletterar boken Barnet. Det kan användas individuellt eller i grupp. Om rubriken följs av symbolen: (+) innebär det att

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Min bok. När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk

Min bok. När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk Min bok När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk Förord Tanken med Min bok är att den ska delas ut till alla barn som har en mamma, pappa eller ett syskon som ligger på sjukhus men kan även användas om

Läs mer

Tilla ggsrapport fo r barn och unga

Tilla ggsrapport fo r barn och unga Tilla ggsrapport fo r barn och unga 25 mars 2014 Vad berättar barn för Bris om hur de mår? Hur har barn det i Sverige? Jag har skilda föräldrar och vill så gärna bo hos min pappa. Mamma har ensam vårdnad

Läs mer

Tanzania / Det kristna budskapet förändrar liv

Tanzania / Det kristna budskapet förändrar liv Tanzania / Det kristna budskapet förändrar liv Ta med: de urklippta lapparna med påståendena (3 personer, 3 påståenden om var och en) och pappret med facit +bakgrundsfakta. Gruppen ska dela in påståendena

Läs mer

Gud är en Ande som är fullkomlig och perfekt. Till skillnad från många andra religioner som menar att Gud är dualistisk, dvs.

Gud är en Ande som är fullkomlig och perfekt. Till skillnad från många andra religioner som menar att Gud är dualistisk, dvs. DET FINNS MER... + + VEM ÄR GUD? Mycket i den här världen är oerhört vackert och storslaget. Se bara på en soluppgång eller solnedgång, en klar stjärnhimmel, ett mäktigt vattenfall eller en liten blomma

Läs mer

Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Reflektion. Värsta fyllan Lärarmaterial. Författare: Christina Wahldén

Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Reflektion. Värsta fyllan Lärarmaterial. Författare: Christina Wahldén sidan 1 Författare: Christina Wahldén Vad handlar boken om? Klaras föräldrar har rest bort så Elin och Isa och alla andra är bjudna på fest hos henne. Klaras moster köper alkohol i Tyskland som hon sedan

Läs mer

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Idag så tänkte jag fortsätta där vi slutade sist, förra söndagen, och ni som inte var här då, ja ni missade något kan man säga, vilket man alltid gör

Läs mer

Enkel dramatisering Helige Martin de Porres Festdag 3 nov

Enkel dramatisering Helige Martin de Porres Festdag 3 nov 1 Enkel dramatisering Helige Martin de Porres Festdag 3 nov Bakgrund S:t Martin de Porres föddes i Lima, Peru, 1579. Hans far var spanjor och hans mor en frigiven slavinna från Panama, föräldrarna gifte

Läs mer

Mellan dig och mig Mårten Melin

Mellan dig och mig Mårten Melin SIDAN 1 Läsförståelse Skönt 1. Vad händer med Hanna, när hon spänner hela kroppen? 2. Vad handlar den orangefärgade boken, på skolbiblioteket, om? 3. När blev de ihop? 4. Varför blir Hanna sur? SIDAN 2

Läs mer

KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31. KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 2/31

KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31. KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 2/31 KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31 Välkommen att besvara undersökningen! Skolans användarnamn: Kartläggningslösenordet: Logga in till undersökningen KiVa Skola situationskartläggningen

Läs mer

Tunadalskyrkan Tema: Att vara lärjunge del 3 1 Petr 2:4-10 Vår andliga identitet

Tunadalskyrkan Tema: Att vara lärjunge del 3 1 Petr 2:4-10 Vår andliga identitet 1 Tunadalskyrkan 160925 Tema: Att vara lärjunge del 3 1 Petr 2:4-10 Vår andliga identitet Dotter, syster, hustru, svärmor, svärdotter, mormor, pastor, kantor, körsångare ja listan kan göras lång på vem

Läs mer

3. Hur vet Max att Allan redan har tjuvstartat med de nybakta bullarna?

3. Hur vet Max att Allan redan har tjuvstartat med de nybakta bullarna? SIDAN 1 Läsförståelse God morgon 1. Vem kommer och sjunger för Max på hans födelsedag? 2. Allan sjöng fel. Vad sjöng Allan som var fel? 3. Hur vet Max att Allan redan har tjuvstartat med de nybakta bullarna?

Läs mer

Till minne av Linus dop. tack för din medverkan

Till minne av Linus dop. tack för din medverkan Till minne av Linus dop tack för din medverkan Den 14:e december 1997 döptes Linus i Grödinge kyrka. Med honom i kyrkan var mamma Maria, pappa Tobias, prästen Bo, faddrarna Ilia och Christian och ett femtiotal

Läs mer