GUIDE REGISTRERA ETT EVENEMANG PÅ EVENEMANGSGUIDEN Gå in på www.eskilstuna.se/evenemang och klicka på knappen Registrera ett evenemang.



Relevanta dokument
Hur använder du som elev Fronter?

Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

3. Författare: Ange samtliga författare. Gör så här:

Handläggarmanual. Första sidan som öppnas då du öppnar ditt ärendehanteringssystem.

Snabbguide: Användning av filsamling / resources i Mondo

Lägg in basinformationen. Starta här om du inte redan har fyllt i basinformationen på ditt företags sida. Klicka Redigera uppe till höger i verktyget.

LATHUND Episerver. Skapa ny sida, bifoga och ladda upp filer

Skapa din egen kanal på Youtube

Avvikelse- rapportering. Manual

Så synkar du alla Google-kalendrar

WORDPRESSGUIDE Uppdaterad WORDPRESSGUIDE 2013 Sida 1

Ekonomiavdelningen Åtgärda en faktura

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter.

LADDA UPP EN PDF-FIL OCH LÄNKA TILL DEN I DIN ARTIKELTEXT

Trio Present Staff Client for Web Browsers

1 Vikt och hälsa. Veckans vikt

Inloggningsuppgifter Ancestry. Kundtjänst för Ancestry.se

EnergyWatch Installationsmanual. Vattenfall Försäljning

Så registrerar du ditt företag

Anmälan om att du har fått ett säkert e-postmeddelande

Att svara på en remiss

Hur man gör en poster i PowerPoint

IPTV-guide. Tv- guiden nås på fjärrkontrollen genom knappen TV.

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel

Ja, men resultatet blir inte lika bra. Det är att skapa genvägsikoner. Se anvisningar nedan:

Använd Nokia N9. Utgåva 1

Treserva i ett nötskal För IFO-handläggare och gruppchefer. [Ange dokumentets. rubrik]

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter.

Transkript:

GUIDE REGISTRERA ETT EVENEMANG PÅ EVENEMANGSGUIDEN Gå in på www.eskilstuna.se/evenemang och klicka på knappen Registrera ett evenemang. OBS!! Viktig information innan du börjar att fylla i registreringsformuläret! En del har haft problem med att fylla i Evenemangets tidpunkt eller tidpunkter i Steg 2 (Tid och plats) i registreringsformuläret. I nästan samtliga fall beror det på att man inte har lagt till Platsen först, innan man försöker lägga till Tiden. Lösning = Komihåg att lägga till Platsen först. Ett annat vanligt förkommande fel är att Internet Explorer körs i Kompabilitetsvy vilket gör att det inte går att lägga till datum och tid. Lösningen = Se till att Kompabilitetsvy inte är aktiverad (ikonen ska vara vit och inte ljusblå).

STEG 1 (Beskrivning) 1. (Obligatoriskt) Fyll i evenemangets rubrik. 2. (Obligatoriskt) Fyll i beskrivningen av evenemanget. Skriv inte tid och plats här. Det gör man i andra fält. Tänk på att inte använda förkortningar, utan skriv ut dessa istället. 3. (Obligatoriskt) Bocka i minst en kategori för evenemanget, men gärna fler om det passar in. 4. (Valfritt) Lägg till en länk som är kopplad till evenemanget, till exempel en artists webbplats, en Facebook-länk, en länk till den plats/lokal som evenemanget äger rum i. Dock inte länk till arrangören, det kan du lägga till i Steg 5 (Kontaktuppgifter). STEG 2 (Tid och plats) 1. (Obligatoriskt) Fyll i Plats (OBS! Viktigt att göra detta steg först). Börja skriva namnet på platsen, vänta sedan någon sekund så dyker en lista upp över platser som stämmer överens med det du börjat skriva. Välj sedan en plats ur listan genom att klicka på namnet.

2. (Valfritt) Om du ska registrera flera tillfällen kopplat till ett och samma evenemang, till exempel en utställning med tillhörande vernissage (två tillfällen) eller en teaterföreställning med åtta föreställningar (åtta tillfällen), så kan du fylla i en beskrivning i Kommentarsfältet som är unikt för varje enskilt tillfälle. Fyll först i beskrivningen för det första tillfället och lägg sedan till tiden för just det tillfället och klicka på knappen Lägg till. När tillfället har laddat klart och hamnar i rutan Evenemangets tidpunkt eller tidpunkter så kan du fylla i en ny beskrivande text med en ny tid (tyvärr suddas inte de gamla ut utan du får manuellt skriva över dem). Du kan lägga till hur många tillfällen som helst. Om du behöver redigera en beskrivning eller ändra på tiden på ett tillfälle så klickar du på knappen Redigera bredvid datumet. 3. (Obligatoriskt) Om du bara ska lägga till ett tillfälle så behöver du inte skriva något i Kommentarsfältet utan bara lägga till datum och tid. Glöm inte att klicka på knappen Lägg till!

STEG 3 (Biljettinformation) 1. (Obligatoriskt) Du måste ange antingen Ticnet, Fri entré eller Information om biljetter. - Om du bockar i Ticnet ska du även fylla i specifik biljettinformation i rutan Information för biljetter och även gärna klistra in en direktlänk till evenemanget på Ticnets webbplats i fältet Extern länk till biljettinformation. - Om du bockar i Fri entré så behöver du inte fylla i någon mer information men kan naturligtvis fylla i rutan Information för biljetter om det skulle behövas. - Om biljetter varken säljs via Ticnet eller är gratis måste rutan Information för biljetter fyllas i. STEG 4 (Bild) 1. Bild bör läggas till av dig som registrerar in evenemanget. Om du inte gör det så lägger redaktören för Evenemangsguiden till en så passande bild som möjligt. 2. Bild kan läggas till på två olika sätt. Antingen så kan en bild laddas upp från din hårddisk genom att klicka på Bläddra knappen eller klistra in en direktlänk till en bild på en annan webbplats (till exempel http://www.kfast.se/upload/projekt/lokomotivet_1.jpg). Klicka sedan på knappen Ladda upp bild. När bilden syns till höger i rutan När du laddat upp en bild visas den här så kan du gå till nästa steg.

STEG 5 (Kontaktuppgifter) 1. (Obligatoriskt) Fyll i samtliga obligatoriska fält (markerade med en röd stjärna). 2. Om du är nöjd med den inlagda informationen så klickar du på knappen Slutför. Om det har blivit fel i något av stegen så kommer felen att listas i rutan till höger (se exempel nedan). Rätta dessa och gå sedan till steg 5 igen och klicka på knappen Slutför. 3. Om allt nu är rätt så skickas evenemanget in till redaktören för Evenemangsguiden som nu måste godkänna evenemanget innan det läggs ut.