NYHETSBREV LUND SEPTEMBER 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYHETSBREV LUND SEPTEMBER 2015"

Transkript

1 I detta nyhetsbrev: Terminsstart Refugees Welcome, en manifestation Ny kassaförvaltare i lokalföreningen Tack till alla som samlat in till barn på flykt! Verksamhetskonferensen 2015 Följetong om skolsituationen i Lund Rädda Barnen på plats vid manifestationen Refugees Welcome i Lund 14 september 2015 Adress Rädda Barnens lokalförening i Lund Magle Lilla Kyrkogata 2B Lund Tel E-post lund.lf@rb.se Hemsida Facebook

2 Hälsningsgillet Under Hälsningsgillet, som är en stor mässa för organisationer och föreningar i Lund, fanns vi på plats för att hitta nya barnrättskämpar. Både projektledare och styrelseledamöter svarade på nyfikna studenters frågor kring Rädda Barnen Lunds verksamheter. Det märktes att det fanns ett stort intresse för barnrättsfrågor! Hälsningsgillet (Frida, Clara, Erik och Elisabeth) Infokväll Under vår Infokväll fylldes hela vår lokal av ett femtiotal nyfikna personer som på olika sätt ville börja engagera sig för barnrättsfrågor. Vi trängde ihop oss och när klockan slog halv sex kunde alla få lyssna på hur en på olika sätt kan vara med och jobba för barns rättigheter. Det fanns ett tydligt intresse bland de närvarande att på något sätt hjälpa till kring bemötande av nyanlända, vilket visade sig när hälften räckte upp handen på Amanda Angelöws (ordförande) fråga Hur många kom hit i intresse för den aktuella flyktingsituationen?. Vi har olika verksamheter som riktar sig till barn på flykt och nyanlända; Kids in Transit, Tjej till Tjej och SMILE. Vi kan även tipsa alla våra medlemmar att kika i vårt kalendarium för att hålla utkik efter nätverksträffar och utbildningar på temat för att lära sig mer om hur Rädda Barnen jobbar med barn på flykt och mottagande. 1.

3 Rädda Barnen Intro I Lund inleder vi varje termin med att anordna Rädda Barnen Intro (en utbildning om hur Rädda Barnen är uppbyggd som organisation, om våra värderingar och målsättningar) för våra nya medlemmar och aktiva. Adriana Aguillar från regionkontoret höll i utbildningen, och vår praktikant Clara passade även på att informera om lokalföreningens verksamheter. Det blev en trevlig kväll fylld med god stämning, fika, nya möten och kunskapsförmedling. VÄLKOMMEN Anton vår nya kassaförvaltare! Vi har under det senaste styrelsemötet kunnat välkomna in vår nya kassaförvaltare Anton Holmgren, som tillsammans med kassaförvaltaren Elin kommer ha koll på lokalföreningens budget, bokföring och andra ekonomiska frågor. Mitt namn är Anton Holmgren. Jag är inflyttad lundabo och student på juristprogrammet. Utan tidigare erfarenhet från Rädda Barnen har jag nu fått förtroendet att bli kassaförvaltare för lokalföreningen, och ser mycket fram emot att medverka till Rädda Barnens breda verksamhet.! - Anton Holmgren Anton och ordförande Amanda med en kaffe i solen 4 av 10 barn klarar inte av grundskolan. Vad gör vi åt det? Vill du vara med och göra skillnad? Vi söker dig som tillsammans med oss vill arbeta för att förändra dessa siffror. Ett sätt vi arbetar med detta är genom att erbjuda barn och unga läxhjälp. Vill du vara med? Vi söker både läxhjälpare och projektledare, hör av dig till oss på lund.lf@rb.se! Följetong om skolsituationen i Lund Utifrån Rädda Barnens skolkrav om en likvärdig skola och förskola vill vi berätta om situationen i Lund och visa vad just Lund måste bli bättre på. I en följetong presenterar vi varje söndag under några veckor ett område i taget. På vår hemsida går denna följetong att följa, som redan presenterat fyra olika delar om dels vikten av att barn ska ha kunskap om sina rättigheter, om elevhälsa och om en skola utan kränkningar och trakasserier. 2.

4 Ordförande Amanda Angelöw håller ett tal om Rädd Barnens arbete för barn på flykt REFUGEES WELCOME, en manifestation Manifestationen Refugees Welcome, för en human flyktingpolitik och ett gott flyktingbemötande, anordnades i Lund i mitten av september. Arrangörer var ett flertal av stadens politiksa ungdomsförbund, själva manifestationen var inte politisk och många ideella föreningar och initiativ dök upp på Stortorget för att visa sin solidaritet till alla de barn, ungdomar, familjer och andra människor som för sina liv har tagit sig till Sverige. Vår ordförande Amanda Angelöw höll ett tal för alla hundratals människor på plats om Rädda Barnens arbete för barn på flykt. Hon sa bland annat: 30 miljoner barn är just nu på flykt. Människor som flyr krig och terror riskerar allt för att komma till Europa. Barn dör. Medan Europa ser på.... Engagemanget vi har sett den senaste veckan har varit helt fantastiskt. Låt oss fortsätta så. Låt oss fortsätta kämpa för ett värdigt mottagande och framförallt för alla barns rätt till liv 3.

5 Cabareten Romeo och Julio av eleverna på Fäladsgården TACK ALLA SOM SAMLAT IN TILL BARN PÅ FLYKT Ett stort och varmt tack till alla de barn, ungdomar, vuxna och äldre som under den senaste månaden stöttat Rädda Barnens arbete för barn på flykt genom att på olika sätt samla in pengar till Rädda Barnens Katastroffond. En stor eloge till er, här kommer kommentarer och sammanfattningar från personer som har varit inblandade i några av de olika insamlingarna: Fäladsgårdens Cabaret under Kulturnatten Vi vill tacka de generösa eleverna på Fäladsgården som genom att vara gatumusikanter på Kulturnatten och spelat den välbesökta föreställningen Romeo och Julio skänkt pengar till Rädda Barnens katastroffond. Vi vill att pengarna går till flyktingarna och vi vill hjälpa ungdomar i vår egen ålder, säger Malte Lindroth, musiker, och Melvin Sellers från skolans PR-grupp kring cabaretföreställningen. Insamlingarna inbringade kr. - Ingela Schånberg, styrelseledamot i Rädda Barnen Lund Klostergårdsfesten I söndags ordnade Klostergårdsgruppen den traditionella höstfesten. Trots lite blandat väder blev det en lyckad tillställning. Temat för dagen var Hjälp till flyktingar, och generösa Klostergårdsbor ställde upp väldigt fint. I Rädda Barnens insamlingsbössor, där man kunde lägga valfri betalning för de läckra bullar som vår Konsumbutik hade skänkt, hamnade det nästan kronor.67 personer sprang Klostergårdsloppet, och en liten pojke vann första pris, en fin cykel. På frågan om han skulle byta den mot en mindre svarade han: Nej, jag ska växa i den! Röda Kapellet och Duo Brichol spelade och Helgeands gospelkör sjöng. Brandkår och polis var på plats och nyfikna barn fick krypa upp i brandkårens stora bil. Sen var det traditionell ponnyridning, bokloppis, grillning med mera. Med andra ord en väldigt lyckad dag! - Cecilia Lindblom, rastvän på Klostergårdskolan och sekreterare i Klostergårdsgruppen Idrottsdag med Värpinge IF För ett par veckor sedan hörde Bertil Raalas från Värpinge IF av sig till oss på Rädda Barnen med en önskan om att starta en insamling som skulle gå till barn på flykt. Vi hade ett möte och gick igenom regelverk och idéer. Den 11 och 12 september var det sedan dags för Värpinge IFs stora insamling. Barnen samlade in pengar genom att skramla bössa på fredags eftermiddagen, och på lördagen var det dags för huvudeventet. Värpinge IFs barn spelade fotboll på förmiddagen, från lunch anordnades en klädinsamling tillsammans med Svenska kyrkans diakoni och på eftermiddagen hölls ett dans-marathon där zumba var ett av inslagen. På kvällen kunde barnen prova på parkour. Alla aktiviteterna var öppna för allmänheten mot en symbolisk summa som gick direkt till Rädda Barnen. Under hela dagen hade idrottslaget en kiosk igång för alla besökarna, och allt överskott gick även det till insamlingen. Allt detta resulterade i en summa på över kr, som sattes in på Rädda Barnens katastroffond. - Clara Manheimmer, praktikant Rädda Barnen Lund 4.

6 Framtidsutredning På plats under konferensen fanns delar från hela medlemsrörelsen, allt ifrån aktiva i lokalföreningar och Rädda Barnens Ungdomsförbund till ledamöter i riksstyrelsen. Även Rädda Barnens kanslidel från både det svenska programmet och det internationella programmet fanns representerade. Tillsammans var vi cirka 160 personer som skulle lämna tankar, kommentarer och visioner för den framtidsutredning som ligger till grund för vår framtidsstrategi. Vi sökte bland annat svar på frågor kring hur Rädda Barnen ska forma sitt påverkansarbete, hur vi blir en inkluderande organisation med en levande mångfald, hur vi möter samhällsförändringar både i Sverige och utanför Sverige, och hur vi som barnrättsorganisation ska vara en organisation där barn och unga får vara med och bestämma. Vad tar några av Rädda Barnens Lunds representanter med sig för tankar? Amanda Angelöw, ordförande: Konferensen bjöd på många intressanta diskussioner om Rädda Barnens framtid samt spännande föreläsningar och seminarier. Med mig hem har jag inspiration från möten med andra engagerade och ny kunskap om Rädda Barnens arbete både globalt och lokalt. De viktigaste diskussionerna tyckte jag handlade om mångfald inom organisationen och hur Rädda Barnen kan inkludera barns röster överallt i verksamheten. Ingela Schånberg, styrelseledamot och projektledare för Klostergårdsprojektet: Rädda Barnen i framtiden stod i fokus på verksamhetskonferensen. Vilken organisation vill Rädda Barnen bli? Hur kan vi bli en bra organisation för barn både hemma och globalt? Mycket kan sammanfattas gruppbild på alla barnrättskämpar VERKSAMHETSKONFERENSEN 2015 Inom rädda Barnen är det vart annat år riksårsmöte, och vart annat år en verksamhetskonferens. I år var det dags för verksamhetskonferens! Under en tre dagars konferens var vi fem stycken från Lunds lokalförening i Stockholm för att tillsammans med medlemmar från hela Sverige vara med och diskutera Rädda Barnens nya verksamhetsinriktning. År 2030 var vårt mål, och vi fick genom workshops, samtalsgrupper, seminarium och föreläsningar fantisera om hur vårt samhälle kommer att se ut då och vilken roll vi tror Rädda Barnen måste ta för att fortsätta vara en barnrättsorganisation för alla barn och unga. med tre i : internationellt arbete, inkludering och inflytande. Det internationella arbetet fick, kanske lite oväntat, stort utrymme. Sverige skall bli en aktiv del i SCI, Save the Children International. Man tryckte på att vi skall vara EN organisation, från det lokala arbetet till det nationella och internationella. Man förväntade sig att de stora givarna skulle ställa krav på ökad effektivitet, vilket på ett sätt är förståeligt. Man får bara inte glömma bort att Rädda Barnen i Sverige bygger på en medlemsrörelse och att vi vill att RB skall göra det även i fortsättningen. Jag kan också undra över lokalföreningarnas roll i det internationella arbetet framöver. Sverige kommer att bli ett mer mångkulturellt samhälle i framtiden. Vi måste ta tillvara de nya medborgarna genom ett inkluderande förhållningssätt i lokalföreningarna, t ex vid rekrytering till styrelserna och vid medlemsrekrytering. Här i Lund har vi redan uppmärksammat detta, men vi kan kanske bli ännu bättre. Det tredje i:et handlar om inflytande för barn i organisationen. Vi måste lyssna mer på barnen och göra dem delaktiga. Alla var inte överens om att vi skall arbeta mer med barn och inte bara för barn, vilket förvånade mig. Det är något vi kan bli bättre på! Ingela, Frida, Amanda, Oliwer, Elin från Lunds lokalförening 5.

7 Oliwer Karlsson i riksstyrelsen, grattis! Under verksamhetskonferensen presenterades även Rädda Barnens Ungdomsförbund nya representant för riksstyrelsen, nämligen Oliwer Karlsson som även sitter som vice ordförande i Lunds lokalförening. I vanliga fall representeras Rädda Barnens Ungdomsförbund av förbundets ordförande, men under deras eget årsmöte Barnrättskongressen valde den nyvalde ordförande Jorge Maria Londoño tillsammans med sin styrelse att istället skicka Oliwer som sin representant till riksstyrelsen. I riksstyrelsen kommer Oliwer sitta med i arbetsrådet för frågor som rör samverkan mellan Rädda Barnen och Rädda Barnens Ungdomsförbund. Rädda Barnens Ungdomsförbund grundades som en fristående organisation ur Rädda Barnen Oliwer, vad ser du fram emot? Jag ser fram mot att jobba med att skapa samverkan på en lokal nivå mellan Rädda Barnens Ungdomsförbund (RBUF) och Rädda Barnen. I nuläget strävar båda organisationerna efter att bli större lokalt men jobbar sällan med varandra. Jag tror att båda organisationerna kan lära sig en hel del från varandra, RBUF är bland annat en hejare på normkritik och åldersmaktsordningen, samtidigt som Rädda Barnens lokalföreningar ofta är starka i det strukturerade engagemanget med koll på stadgar, styrelsearbete och verksamhetsplaner i och med många decenniers erfarenhet av lokalt och långsiktigt engagemang. Hur ser det ut 2030, finns både RBUF och Rädda Barnen eller har de slagit ihop? Om jag talar utifrån min position i styrelsen så tror jag att RBUF och Rädda Barnen är såpass sammanvävda att det inte alltid går att skilja organisationerna åt. Jag tror att samarbetet har resulterat i två oerhört starka representanter för barns rättigheter och röster. Men det är samtidigt viktigt att kunna skilja på dem, RBUF behövs för att till exempel undvika de åldersmaktsordningar som annars lätt kan uppstå. Jag skulle säga att var för sig är organisationerna starka röster, men tillsammans är de obrytbara.. Oliwer Karlsson, vice ordförande i Rädda Barnen Lund och RBUF:s representant i riksstyrelsen VILL DU TRÄFFA VÅRA VERKSAMHETER ELLER HAR DU EGNA IDÉER? Har du idéer på hur vi kan bredda våra verksamheter mot barn och unga? Jobbar du på en skola som vill ha besök av vår barnkonventionsgrupp BRAVO, läxhjälpsgruppen eller en samtalsgrupp från Ellen & Allan? Har du tips på hur vi kan utvecklas? Ser du ett behov för barn och unga som du tror vi på Rädda Barnen Lund kan jobba med? Hör av dig! Kom in till vårt kontor eller maila oss på lund.lf@rb.s 6.

8 KALENDARIUM Rädda Barnen Intro, 29 september Malmö Att möta flyktingbarn som ideell, 1 oktober Malmö Föreläsning: barn i utsatta situationer, 6 oktober (heldag) Malmö Regional nätverksträff (Barn på flykt, kommunikation, grundkurs i Barnkonventionen), oktober Göteborg Rädda Barnen Intro + Att möta barn som ideell, 17 oktober Malmö Projektledarutbildning, oktober Alvesta Att möta flyktingbarn som ideell, 19 oktober Malmö Kurskalas, november Alvesta Regional nätverksträff, 28 november Malmö Mer information om de olika evenemangen går att hitta i kalendariet på Rädda Barnen Lunds hemsida. eller kontakta oss på lund.lf@rb.se Kontorets öppettider: Måndag Onsdag Torsdag 9-12 Välkomna! För uppdateringar om vårt arbete: Följ oss på Facebook facebook.se/raddabarnenlund Följ oss på Twitter facebook.se/raddabarnenlund Följ oss på Instagram raddabarnenlund Adress Rädda Barnens lokalförening i Lund Magle Lilla Kyrkogata 2B Lund Tel E-post lund.lf@rb.se Hemsida Facebook

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

NYHETSBREV LUND JANUARI 2016

NYHETSBREV LUND JANUARI 2016 I detta nyhetsbrev: Ny termin, nya verksamheter! Julmys med ungdomar på ett boende för ensamkommande Välkommen till terminens praktikant Årsmöte Adress Rädda Barnens lokalförening i Lund Magle Lilla Kyrkogata

Läs mer

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 I detta nyhetsbrev: v Hälsningsgille på AF-Borgen v Många kom för att lära sig om Rädda Barnen på Intro v Infoträffen drog fullt hus v Bli fadder och var med i SMILE v Familj

Läs mer

Våren är här och vi har kickat igång rejält!

Våren är här och vi har kickat igång rejält! Våren är här och vi har kickat igång rejält! I DETTA NYHETSBREV: Rädda Barnen Lund söker praktikant för HT2014 s. 2 Hallå där... Lovisa Harfeldt s. 3 Hänt i Mars s. 4 Händer i April s. 6 Kalendarie för

Läs mer

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND Oj, vad tiden går fort! April är snart slut och sommaren närmar sig med stormsteg. Men innan sommaren kommer har vi ytterliggare en fartfylld månad att se fram emot! Vårinsamling, mångfaldsrunda, nätverksträff,

Läs mer

Glad sommar alla barnrättskämpar

Glad sommar alla barnrättskämpar Glad sommar alla barnrättskämpar! I detta nyhetsbrev: Det handlar om kärlek Besök i skolklasser för att prata om Barnkonventionen En ny rapport om barn i ekonomisk utsatthet Rädda Barnen Lund var med på

Läs mer

RÄDDA BARNEN LUND NYHETSBREV NOVEMBER 2014

RÄDDA BARNEN LUND NYHETSBREV NOVEMBER 2014 Barnkonventionen fyller 25 år, och du är välkommen på kalas! I detta nyhetsbrev: Utbildningar för Lunds aktiva Ett nystartat projekt för ensamkommande Det Handlar om Kärlek Internationen med Tamam Barnkonventionen

Läs mer

Nyvald styrelse och ny energi!

Nyvald styrelse och ny energi! Nyvald styrelse och ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Hilla W. Möller s. 2 Hänt i februari Infomöte s. 3 Internationellt Engagemangs Seminarium s. 3 RB Intro s. 4 Årsmöte s. 4 Ny styrelse

Läs mer

RÄDDA BARNEN LUNDS NYHETSBREV NOVEMBER 2016

RÄDDA BARNEN LUNDS NYHETSBREV NOVEMBER 2016 NYHETSBREV NOVEMBER 2016 RÄDDA BARNEN LUNDS NYHETSBREV NOVEMBER 2016 I detta nyhetsbrev: - Magle Lilla Kyrkogata 2B Internationell Ellen&Allan konferens hölls i Barnens rätt: Lätt som en plätt! Nu pågår

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Styrelsesammansättning 2015: Ordförande Cornelia Olsson Vice ordförande Charlotte Ågren Kassör Therese Ludvigsson Övriga ledamöter Anders Ekdahl-Ohlsson

Läs mer

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Datum: 20-21 april 2013 Plats: Hotell Statt i Hässleholm Ändrat namn på regionala konferensen! Snart är det åter dags för lokalföreningar,

Läs mer

Praktikrapport Rädda Barnens Regionkontor Malmö Verksamhetsutvecklare

Praktikrapport Rädda Barnens Regionkontor Malmö Verksamhetsutvecklare Samhällsvetenskapliga fakulteten Göteborgs universitet Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning HT2013 Caroline Engels Tidigare utbildning: Kandidat i Utvecklingsstudier med inriktning

Läs mer

NYHETSBREV LUND OKTOBER 2015

NYHETSBREV LUND OKTOBER 2015 I detta nyhetsbrev: Olika utbildningar vi varit med på Vårt arbete för nyanlända barn & ungdomar BRAVO besöker Klostergårdsskolan Styrelsekickoff Praktikannons Nominera till nästa års styrelse! Blomma

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se Verksamhetsplan med budget 2018 Stockholm Syd ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta

Läs mer

Förslag på styrelse 2016

Förslag på styrelse 2016 Förslag på styrelse 2016 Ordförande Yusra Imsheiel Yusra läser pol kand-programmet och siktar på en ekonomikandidat i juni 2016. Hon har tidigare varit engagerad i Tamams läxhjälp och eftermiddagsverksamhet,

Läs mer

NYHETSBREV LUND APRIL 2016

NYHETSBREV LUND APRIL 2016 I detta nyhetsbrev: - Massor med inspiration på Fotbollsdagen - Human Response fortsätter sitt arbete i lokalföreningar - Projektledarutbildning ger rätt verktyg - Påverkan: Nej till tillfälliga uppehållstillstånd

Läs mer

NYHETSBREV LUND MARS 2016

NYHETSBREV LUND MARS 2016 NYHETSBREV LUND MARS 2016 I detta nyhetsbrev: - Gudrun Schyman föreläste om jämställdhet - Fotboll och kärlek - Stort intresse för Ellen&Allan på årsmötet - Läxhjälpen söker frivilliga - Gör din praktik

Läs mer

Inbjudan till Rädda Barnens kurskalas

Inbjudan till Rädda Barnens kurskalas KURSKALAS! Inbjudan till Rädda Barnens kurskalas Målgrupp: Medlemmar som vill öka sina kunskaper och sin kompetens för engagemang i det lokala eller regionala barnrättsarbetet. Mål för kurshelgen: Information,

Läs mer

NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN

NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN Nr 9 November 2015 HEJ! Vintern närmar sig och vi har fått en liten försmak på kylan. Detta nyhetsbrev innehåller mycket matnyttig information och jag vill framförallt tacka

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare 1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Hanna Wrethling Sekreterare Gunilla

Läs mer

Inbjudan till Rädda Barnens kurskalas

Inbjudan till Rädda Barnens kurskalas KURSKALAS! Inbjudan till Rädda Barnens kurskalas Målgrupp: Medlemmar som vill öka sina kunskaper och sin kompetens för engagemang i det lokala eller regionala barnrättsarbetet. HÄR SES VI: Mål för kurshelgen:

Läs mer

Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa. På gång! Nätverksträff för kontaktpersonerna. För mer information se sist i nyhetsbrevet!

Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa. På gång! Nätverksträff för kontaktpersonerna. För mer information se sist i nyhetsbrevet! Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa Nyheter! Hej! Här kommer det första nyhetsbrevet från Folkhögskolor för jämlik utbildning och hälsa. Jag, Mari Karlsson, kommer att som processledare på

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Styrelsen för lokalföreningen i Täby får härmed avge följande rapport för verksamheten 2015. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Ingela

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Datum: 17-18 maj 2014 Plats: IOGT-NTO, Vattentorget i Växjö Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

Foto: Tomas Ohlsson HEJ OCH VÄLKOMMEN SOM MEDLEM!

Foto: Tomas Ohlsson HEJ OCH VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! HEJ OCH VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! Var med och kämpa för barns rättigheter Sverige är på många sätt ett bra land att växa upp i, men fortfarande lever många barn i otrygghet och utanförskap. Därför finns Rädda

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

LANSERING AV UNG RÖST!

LANSERING AV UNG RÖST! LANSERING AV UNG RÖST! I DETTA NYHETSBREV: Innehållsförteckning Ung röst Barnrättskämpar Tjej till tjej Inför Riksmötet i Visby, Motion till årsmötet Hänt i april o Oss föräldrar emellan o LIPS årsmöte

Läs mer

Lundabygdens Prova På IF

Lundabygdens Prova På IF Lundabygdens Prova På IF bjuder in till: Sommar Under hela sommaren i Lund! Sportcamp - Mer än bara Idrott! Med sportcamp samt temaveckor i fotboll, parkour & basket. Sida 2 Lundabygdens Prova På IF -

Läs mer

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING Interna möten Vi har styrelsemöte ca en gång per månad. Till styrelsemötena inbjuds andra aktiva medlemmar för att delta i diskussionerna

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Medlemsblad Höst 2017

Medlemsblad Höst 2017 Medlemsblad Höst 2017 Kära medlem, Nu är sommaren slut och hösten kommer snart. har haft en mycket fin och trevlig sommar med bland annat vår välbesökta sommarfest, korvgrillningar, kognition diskussionstillfälle

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 /! VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I GÖTEBORG Styrelse Vald till år Ordförande Katarina Wendsjö 2014 Kassaförvaltare Hanna Waddington 2015 Tao Hemberg 2015 Ledamöter Åsa Ekman 2014

Läs mer

Nöjdhetsmätning bland besökare på parklekar, mötesplatser, träffpunkter och ungdomens hus i Skärholmen.

Nöjdhetsmätning bland besökare på parklekar, mötesplatser, träffpunkter och ungdomens hus i Skärholmen. -- FRYSHUSET I SKÄRHOLMEN TRIVSELENKÄT Nöjdhetsmätning bland besökare på parklekar, mötesplatser, träffpunkter och ungdomens hus i Skärholmen. Linda Peltonen, Nabila Abdul Fattah, Hicham Souadi Innehållsförteckning

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Flyktingmottagande. Bjuvs kommun. Hur kan du göra för att hjälpa till?

Flyktingmottagande. Bjuvs kommun. Hur kan du göra för att hjälpa till? Flyktingmottagande i Bjuvs kommun Hur kan du göra för att hjälpa till? Just nu kommer det många människor till Sverige som är på flykt från förtryck, övergrepp och förföljelse. I denna folder har vi samlat

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Elevråd - så här gör man Studiehandledning

Elevråd - så här gör man Studiehandledning Elevråd - så här gör man Studiehandledning Vision: Ambitionen med Medix filmer är att fler elever ska uppfylla en större del av målen för årskursen. Alla elever har olika inlärningsstilar. Genom att tillhandahålla

Läs mer

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november!

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november! Vill du bli ledare inom idrotten? Är du mellan 14-20 år och intresserad av att bli ledare eller organisationsledare* och tycker det är kul att träffa andra ungdomar! I höst kör vi igång med en ny omgång

Läs mer

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig.

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig. Foto: Tomas Ohlsson Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2016 Utbildningar och träffar 2016 JANUARI 29 30 Planeringsdagar för Distriktet i Västerbotten, Västerbotten Alla som är medlemmar i en lokalföreningsstyrelse

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 11 januari kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson (anslöt vid punkt

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb

Helsingborgs Tennisklubb Sofia! Tack för att HTK fått vara delaktiga i en fantastisk karriär och hoppas inte vårt samarbete slutar här? Efter 16 år som proffs, 2 WTA-titlar och 20 ITF titlar i singel, rankad 29a som bäst i singel

Läs mer

"Det verkar alltid omöjligt tills det är gjort" - Nelson Mandela

Det verkar alltid omöjligt tills det är gjort - Nelson Mandela "Det verkar alltid omöjligt tills det är gjort" - Nelson Mandela Detta nyhetsbrev informerar om arbetet med mänskliga rättigheter och Agenda 2030 i Jönköpings kommun. Nyhetsbrevet omvärldsbevakar i regionen,

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2014, Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 20131030 Tid: 15:0017:00 Plats: Luftrummet, Kårallen. Närvarande: Matilda Hjalte, Martina Johansson, Filippa

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Höstmötet Allt du behöver veta inför helgen!

Höstmötet Allt du behöver veta inför helgen! Höstmötet 2019 Allt du behöver veta inför helgen! Kära CISVare, Varmt välkomna till årets Höstmöte 2019! 4-6 oktober, Munkaskogsgården i Habo utanför Jönköping. Helgen är till för att du ska få en inspirerande

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar HANDBOK för ungdomsansvariga i FN-föreningar Svenska FN-förbundet Box 151 15 104 65 Stockholm Tel: 08-462 25 40 Fax: 08-641 88 76 E-post: info@fn.se webb: www.fn.se Svenska FN-förbundet, september 2011

Läs mer

Svenska Afghanistankommittén Göteborg

Svenska Afghanistankommittén Göteborg Svenska Afghanistankommittén Göteborg Verksamhetsberättelse- verksamhetsåret 2012 Styrelsens ordinarie ledamöter: Linnéa Larsson (ordförande), Harald Holst (vice ordförande), Thomas Jansson (Kassör), Ramia

Läs mer

Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande

Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2013, Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens

Läs mer

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016 Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016 Fråga 1. Personalen lyssnar, förstår och respekterar mig. 64% 34% JA IBLAND SÄLLAN NEJ 0% 0% 0% 0% 0% 0% 2% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% Kvinna Man Eg.def

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Verksamhetsplan Tamam Lund

Verksamhetsplan Tamam Lund Verksamhetsplan 2019 Tamam Lund Övergripande mål I den här verksamhetsplanen presenteras målen för Tamam Lunds verksamhet under 2019. Planen är uppdelad under nio rubriker vilka i stort svarar mot föreningens

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Kransbindning lördagen 1 december. Skördefest september Mer info på sidan 2

Kransbindning lördagen 1 december. Skördefest september Mer info på sidan 2 2018:3 En saltstänkt hälsning från Föreningen Flatön www.flaton.se Kransbindning lördagen 1 december ellika.sandren@gmail.com anm. senast 26/11 Mer info på flaton.se Skördefest 29-30 september Mer info

Läs mer

Tranbärets månadsbrev maj 2015

Tranbärets månadsbrev maj 2015 Tranbärets månadsbrev maj 2015 Maj månad försvann med en hiskelig fart och även om vi haft en del dagar med sol och värme, så har den ändå varit ganska kall. Vi får trösta oss med att vårblommorna har

Läs mer

Kommunförbundet Skåne. Resultat Workshop. Lund 28 augusti 2017 Organisation & samverkan

Kommunförbundet Skåne. Resultat Workshop. Lund 28 augusti 2017 Organisation & samverkan Resultat Workshop Lund 28 augusti 2017 Organisation & samverkan Besöksadress: Gasverksgatan 3A, Lund Postadress: Box 53, 221 00 Lund Webbadress: kfsk.se Telefon: 072-885 4700 Program 09.00 Inledning BOSS-teamet

Läs mer

Kundundersökning 2017, Obbola bibliotek

Kundundersökning 2017, Obbola bibliotek Kundundersökning 2017, Obbola bibliotek 1. Jag är: Man 20 24,7 Kvinna 56 69,1 Annan 5 6,2 2. Min ålder: - 25 år 21 25,9 26-45 år 24 29,6 46-65 år 23 28,4 66 år - 13 16 2 av 8 3. Tid för mitt besök: 07.00-13.00

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

http://www.regionorebro.se/4.51ddd3b10fa0c64b24800034364/12.51ddd3b10fa0c64...

http://www.regionorebro.se/4.51ddd3b10fa0c64b24800034364/12.51ddd3b10fa0c64... Sida 1 av 2 #$% #/0 2% 3%/$ 6 7 /8 '()*+,-. 1()*+'. (*+-. -(4*+5. ('*+,. -(4*+5.,)(,*+).,(*+)4., 4(*+). ) ('*+,. )('*+'. (*+)5., )(*+. ) 1()*+'.,,(4*+)).,,(*+),. ) )('*+'.! " )5(5*+4.,)(,*+)., )'()*+5.

Läs mer

2014-10-04. Slöjdfokus i Kävlinge 2014. Slöjdfokus i Kävlinge. Jan-Peter Göransson. www.kavlinge.se/slojdfokus. Fortbildning för slöjdlärare

2014-10-04. Slöjdfokus i Kävlinge 2014. Slöjdfokus i Kävlinge. Jan-Peter Göransson. www.kavlinge.se/slojdfokus. Fortbildning för slöjdlärare Slöjdfokus i Kävlinge 2014 Slöjdfokus i Kävlinge Fortbildning för slöjdlärare www.kavlinge.se/slojdfokus Jan-Peter Göransson Behörig slöjdlärare Arbetat som lärare i 12 år (8 år som slöjdlärare) Johannesskolan

Läs mer

INFORMATIONSBLAD FÖR BRF L21 EKHOLMEN

INFORMATIONSBLAD FÖR BRF L21 EKHOLMEN INFORMATIONSBLAD FÖR BRF L21 EKHOLMEN NR. 1 årgång 2015 L 21 Planerade tidpunkter för infobladet, 2015: Nr 1 Jan/Feb/Mar Nr 2 Apr/Maj/Jun Nr 3 Jul/Aug/Sep Nr 4 Okt/Nov/Dec utgivning feb/mars utgivning

Läs mer

Välkommen på kurskalas!

Välkommen på kurskalas! Välkommen på kurskalas! Nu är det snart dags för kurskalas igen! Under en intensiv helg kommer vi att erbjuda en hel rad olika utbildningar och seminarier för alla medlemmar i region syd - Skåne, Blekinge,

Läs mer

Samlat GRepp. Samlat GRepp på. Hållbart arbetsliv blev en GRymt bra dag! 4 april 2007 på Storan

Samlat GRepp. Samlat GRepp på. Hållbart arbetsliv blev en GRymt bra dag! 4 april 2007 på Storan Samlat GRepp Samlat GRepp på 4 april 2007 på Storan Hållbart arbetsliv blev en GRymt bra dag! Vi vill tacka alla som deltog under konferensen den 4 april på Stora teatern det blev en kanondag! Dagen började

Läs mer

Praktikrapport. Praktikplats: Rädda Barnen Lund Besöksadress: Magle lilla kyrkogata 2B /

Praktikrapport. Praktikplats: Rädda Barnen Lund Besöksadress: Magle lilla kyrkogata 2B   / Frida Ågren Utb: Kandidatexamen i statsvetenskap Arbetspraktik Göteborgs Universitet ht14 Praktikplats: Rädda Barnen Lund Besöksadress: Magle lilla kyrkogata 2B e-mail: lund.lf@rb.se / fridaagren@gmail.com

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2016!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2016! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2016! Datum: 14-15 maj 2016 Plats: Hotell Scandic, Karlskrona Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

Inbjudan till konferens. Barns rätt till en trygg fritid

Inbjudan till konferens. Barns rätt till en trygg fritid Inbjudan till konferens Barns rätt till en trygg fritid - fri från kränkningar och övergrepp 28 januari 2016 INBJUDAN: KONFERENS Barns rätt till en trygg fritid - fri från kränkningar och övergrepp Hur

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2014

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2015

Läs mer

ENGAGEMANGSGUIDER 2011 Nätverksträff 1 En sammanfattning

ENGAGEMANGSGUIDER 2011 Nätverksträff 1 En sammanfattning ENGAGEMANGSGUIDER 2011 Nätverksträff 1 En sammanfattning Den första nätverksträffen 2011 i projektet Engagemangsguider pågick mellan den 9-10 juni på Södra Teatern i Stockholm. Ett önskemål bland de Engagemangsguider

Läs mer

Mitt tips är att bjuda in er själva och varandra till studiebesök runtom i landet. Det är samverkan i sin bästa form.

Mitt tips är att bjuda in er själva och varandra till studiebesök runtom i landet. Det är samverkan i sin bästa form. Nyhetsbrev mars 2014 Tack för ett superbra studiebesök, Eskilstuna! Häromveckan var jag och mina kollegor från de er som samverkar kring sociala insatsgrupper, på ett studiebesök i Eskilstuna. Våra värdar

Läs mer

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Ungas sätt att göra skillnad Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Den 18-19 maj 2013 anordnade Nytänk den andra av de 4 inspirationsträffar som projektet kommer att hålla under

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Välkommen på kurskalas!

Välkommen på kurskalas! Välkommen på kurskalas! Nu är det snart dags för kurskalas igen! Under en intensiv helg kommer vi att erbjuda en hel rad olika utbildningar och seminarium för alla medlemmar i region syd (Skåne, Blekinge,

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar

Stockholms Judoförbund informerar Stockholms Judoförbund informerar Gör som Ekerö JK Den 10 januari kommer Ekerö JK att ha ett arbetsseminarium med sin klubbstyrelse då man går igenom Stockholms Judoförbunds nya Mål och visionen 2015,

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Program Helsingborgs Mångfaldsvecka september - 1 oktober

Program Helsingborgs Mångfaldsvecka september - 1 oktober Program Helsingborgs Mångfaldsvecka 2107 25 september - 1 oktober Måndagen den 25 september den 1 oktober. Datum: Varje dag under Mångfaldsveckan Tid: 11:00-17:00. Tisdagen den 26 september 09:00 11:30

Läs mer

Hej och välkomna till årets första föräldraföreningsmöte torsdagen den 14 februari kl 18.30 på Strandskolan.

Hej och välkomna till årets första föräldraföreningsmöte torsdagen den 14 februari kl 18.30 på Strandskolan. VECKOBLAD v. 7 2013 Till elever Veckans ordspråk: Det är när man upptäcker musiken som många unga hjärtan också lär sig älska. Richard Strauss Hej! En vecka med massor av nationella prov har tagit sitt

Läs mer

Kommunbladet november 2015

Kommunbladet november 2015 Kommunbladet november 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 8 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under november månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Hej! Rikssektionen Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Verksamhetsplan med budget 2017 Sollefteå ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta rummet.

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

Ung Företagsamhet Örebro län

Ung Företagsamhet Örebro län INFORMATION Nyhetsbrev 2 VIKTIGA DATUM LÄSÅR 2017/2018 Våren 2018 10 jan Anmälan till regional mässa öppnar 18 jan Steg 2-utbildning i UF företagande Läsårets siffror 2017/2018 Kalender Utbildningstillfällen

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02)

Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02) Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02) 1 Tisdag 1 februari Stressad av planering sover jag mycket lite, trött, trött måndag

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer