Vi förenklar byggandet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi förenklar byggandet"

Transkript

1 lindab koncernpresentation Vi förenklar byggandet Kanalsystem samt inneklimatlösningar för ventilation, byggkomponenter i tunnplåt och kompletta stålbyggnadssystem

2 Vi på Lindab gillar utmaningar. Därför arbetar vi ständigt för att förbättra och förnya vårt erbjudande kompletta systemlösningar och produkter i tunnplåt och stål med starka kundvärden. Vårt mål är att förenkla byggandet och att leverera energieffektiva lösningar. Helt enkelt att göra vardagen lättare, lönsammare och sundare för våra kunder.

3 Allt går att göra enklare 4 5 Entreprenörsandan har varit stark i vår företagskultur ända sedan starten Den driver oss att ständigt hitta nya lösningar som förenklar och förädlar våra produkter och tjänster. Vi utvecklar system för hallbyggnader, tak, väggar och bjälklag som effektiviserar både byggprocessen och energianvändningen. Våra innovativa klickfunktioner gör montaget snabbare, lättare och mer ergonomiskt. Vi har tagit fram egna, tidsbesparande CAD-program som förenklar konstruktionsarbetet och säkerställer beställningen. Lindab Safe Click kanaler med klick Lindab RdbX byggregeln med klick Lindab Smart Tools för bättre ergonomi På Lindab är produktutvecklingen ständigt i fokus. Det finns alltid något som går att göra enklare.

4 Energisatsningar som ger effekt 6 7 Ventilation och uppvärmning av byggnader står för en stor del av energianvändningen i Europa. Därför fortsätter vi våra satsningar på produkter och processer som minskar det ekologiska fotavtrycket. Redan i mitten på 1970-talet kom Lindab Safe, det täta ventilationssystemet som sparar såväl el som pengar. Under åren har många energieffektiva produkter lanserats och vi har legat väl i framkant för att möta ny lagstiftning och nya standarder. Lindab Cy-nergy energiberäkning för hallar Genom att erbjuda miljövänliga och energieffektiva produktlösningar kan vi bidra till en hållbar utveckling och ett bättre klimat. Både inomhus och utomhus.

5 8 Alltid i närheten 9 Byggentreprenörer och installatörer vill ha nära till sina leverantörer. Det löser vi genom egna filialer, återförsäljare och distributörer. Vi finns på mer än 125 platser i över 30 länder och har lokal produktion på ett tjugotal ställen. Vi bygger vår lokala närvaro på de förutsättningar som gäller på plats. Det innebär att vi anpassar försäljning och distribution till de olika geografiska marknaderna. Med smidiga logistiksystem ser vi till att rätt produkt kommer till rätt plats i rätt tid. Vi finns med andra ord alltid i närheten där våra kunder finns. På många platser kan entreprenören handla komponenter direkt i Lindabs butik Vår smidiga logistik underlättar snabba tilläggsleveranser

6 Hela huset i ett paket Stålbyggnader Smarta it-hjälpmedel konstruerar, visualiserar och energioptimerar Via ett nätverk av byggentreprenörer förenklar och energieffektiviserar vi byggandet med vårt byggsystem för stålbyggnader i en eller flera våningar. De monteringsfärdiga systemen är designade så att du har möjlighet att välja storlek, form och utseende efter eget huvud. Det unika designprogrammet Cyprion, som har tilläggsfunktioner för bland annat energibesparing och ljudisolering, beräknar och visualiserar konstruktionen i 3D. Cy-nergy, ett annat exempel på ett av Lindab utvecklat it-hjälpmedel, energioptimerar byggnader. Lindabs stålbyggnadskoncept passar alla för alla typer av verksamheter Utvalda byggentreprenörer säkerställer slutresultatet Våra byggsystem ger dig oändliga möjligheter Med våra byggsystem får du hela det yttre skalet med stomme, väggar, tak och tillbehör i ett paket.

7 Varje detalj har ett syfte ByggKOMPONENTER Rainline Skandinaviens mest populära och kompletta takavvattningssystem Construline smart lättbyggnadssystem för bland annat väggkonstruktioner Seamline effektivt och elegant system i tunnplåt för bandtäckning av tak Helheten är större än summan av delarna. Det är därför byggkomponenterna är så viktiga för vår verksamhet. Genom att kombinera ett speciellt urval av detaljer till ett system förenklar vi byggandet. Och skapar en helhet av komponenterna som är både kostnadseffektivare och starkare än summan av dess delar. Vårt program för byggkomponenter innefattar flexibla system och innovativa detaljer för takavvattning, lättbyggnad, tak- och väggplåt, taksäkerhet, bandtäckning samt garage- och industriportar. Med våra egenutvecklade it-hjälpmedel går både konstruktion och beräkning av systemen snabbt och smidigt. Coverline tak- och väggplåtssystem i mängder av utföranden och färger Doorline flexibelt system av hållbara garage- och industriportar

8 En god cirkel Kanalsystem Våra cirkulära kanalsystem har många fördelar de är täta, energieffektiva och driftsäkra. Det innebär både lägre energiförluster och lägre energikostnader. Vi var tidigt ute med vårt egenutvecklade komponentprogram Lindab Safe där varje del medverkar till att optimera hela ventilationssystemet. Kanalsystemet Lindab Safe Click är en innovation som gör montaget betydligt snabbare och enklare för installatören. Det är bara att klicka ihop systemets olika delar. Täthet, låg energiförbrukning och snabbt montage är en självklarhet även i stora kanalsystem och dimensioner Användarvänliga programvaror för design, beräkning och planering förenklar konstruktörens arbete Med våra kanalsystem får du en energieffektiv och ekonomisk lösning. Och inte minst ett behagligt inneklimat.

9 Mer än bara luft Inneklimatprodukter Vårt produktprogram Comfort har utvecklats för att skapa ett hållbart, hälsosamt och produktivt inneklimat. Men även för att göra anpassningen till estetiska och praktiska önskemål enklare. Programmet omfattar komponenter för att värma, kyla och ventilera. Vi erbjuder produkter för till- och frånluft, vattenburna system och ett komplett program för ljuddämpare. Våra verktyg för design och beräkning gör arbetet smidigare för både konstruktörer och arkitekter. Alla produkter och system testas och optimeras i våra laboratorier. Våra inneklimatprodukter värmer, kyler och ventilerar för att skapa frisk luft inomhus. Design, funktion och energieffektivitet går hand i hand.

10 Think about reducing your carbon footprint Think less Tänk mindre. Eftersom mindre ger mer. Speciellt när du använder våra stålprodukter. Stål är ett av få material som är nästan hundra procent återvinningsbart. Det innebär att mindre råvaror används och att mindre koldioxid släpps ut i atmosfären. Stål tillåter oss att konstruera starka lösningar som ändå är mycket lätta i vikt. Det innebär mindre ansträngning vid uppförandet av våra byggnader, mindre transportkostnader ut till byggplatsen och att mindre bränsle förbrukas. Vi förenklar byggandet. Genom att tänka mindre och göra allt lite enklare. Tack vare stålet kan vi också skapa effektiv isolering och energieffektiva ventilationslösningar. Det innebär att mindre energi slösas bort. För fler exempel på hur vi förenklar byggandet för våra kunder medan vi arbetar för mindre påverkan på miljön, besök

11 Vi och vår omvärld Verksamhet Miljö Medarbetare Samhälle Lindab Life Arbetet för en hållbar utveckling och socialt ansvarstagande är viktiga områden för oss. Vi inriktar våra ansträngningar på fyra prioriterade områden inom socialt ansvarstagande; Affärsetik, energieffektivitet, klimat och miljöpåverkan och en säker arbetsmiljö. Vår gemensamma värdegrund, etiska koder och miljöpolicy är grunden till hur vi uppträder både lokalt och på den internationella arenan. Vi har samlat de värderingar, policies och riktlinjer som styr och påverkar organisationen under begreppet Lindab Life. Här ingår bland annat ISO 26000, Global Compact, Global Reporting Initiative och Greenhouse Gas Protocol. Med Lindab Life vidareutvecklar och stärker vi den kultur som redan finns i koncernen.

12 Alla våra kunder har förnamn En svala gör ingen sommar, lika lite som en affär är tecknet på framgång. Men när affärerna blir fler och kontakterna övergår till ett stadigvarande samarbete, börjar långsiktiga relationer att formas. De som byggs på förtroende, en tydlig förståelse för kundens problem, liksom ett handlingskraftigt engagemang för att alltid erbjuda den bästa lösningen. Vår okonstlade inställning till hur man ger sina kunder bästa stöd och service har gett Lindab en god inblick i de problem och besvär som kantar våra kunders arbetsdag. Det är utifrån dessa relationer behoven formuleras och våra lösningar ser dagens ljus. Våra kunder är de människor vi dagligen arbetar och har kontakt med, snarare än de företag de arbetar i. Det är hos alla dessa montörerna, installatörerna, inköparna och konstruktörerna vi byggt vårt förtroende genom att alltid, i alla situationer, vara en partner att lita på. En partner som, genom sina medarbetare, alltid agerar rakt, tydligt och utan krusiduller. Med engagemang, ansvar och kvalitet. I såväl Grevie, Haderslev och Bargteheide som Budapest och Moskva.

13 Ordning och reda Ordning och reda överallt påverkar positivt effektivitet såväl som företagets helhetsbild och bidrar till en känsla av stolthet när man presenterar Lindab. Kundens framgång Vår uppfattning är att kundernas framgång bidrar till Lindabs framgång. Genom vår strävan att förenkla byggandet för kunden bidrar vi till att göra deras verksamhet mer effektiv. Detta uppnår vi genom att leda utvecklingen av lösningar inom våra huvudområden. Jordnära Vi eftersträvar långvariga relationer som bygger på ett okomplicerat, ödmjukt och trovärdigt agerande. En viktig del är ett effektivt och snabbt beslutsfattande där byråkrati undviks samt en kostnadsmedvetenhet Det är vår starka företagskultur och engagemanget från våra medarbetare som gjort oss till det framgångsrika företag vi är idag. Därför arbetar vi konsekvent med att sprida kulturen och öka kompetensen på alla nivåer inom hela organisationen, eftersom vi vet att det utvecklar både individen och företaget. Att medarbetarna mår bra är en förutsättning för att vi ska vara framgångsrika. Därför strävar vi efter att minimera arbetsskador och ohälsa inom organisationen. Vår uppförandekod gäller alla anställda och är implementerad i hela koncernen.

14 Vår plats på jorden Idag finns Lindab i mer än 30 länder, från Ryssland i öster till USA i väster. Men vår historia började i ett litet sydsvenskt samhälle med fornminnen från järnåldern som närmaste granne. Här grundades Lindab för ett halvsekel sedan bland betesmarker, åkrar och rullstensåsar. Och här ligger huvudkontoret fortfarande kvar. Att förenkla byggandet, det jordnära tänkandet, ordningen och redan är lika centrala grundstenar i vår verksamhet nu som de var Inte bara i Grevie på Bjärehalvön i Skåne, utan också på alla de 125 platser runt om i världen som vi har gjort till våra.

15 lindab koncernpresentation Lindab International AB Båstad Besöksadress Järnvägsgatan 41, Grevie Tel Fax E-post

Lösningar för ventilation

Lösningar för ventilation lindab ventilation Lösningar för ventilation Vår vision Lindab skall uppfattas som världens bästa varumärke i VVS-branschen. Mission Vår mission är att göra det möjligt för alla människor att åtnjuta

Läs mer

MBB. - När prestanda är avgörande...

MBB. - När prestanda är avgörande... lindab comfort MBB - När prestanda är avgörande... MBB - När prestanda är avgörande I och med lanseringen av marknadens första riktiga donlåda för korrekt injustering, MBB så sätter vi en ny standard för

Läs mer

A good thinking company

A good thinking company lindab vi förenklar byggandet A good thinking company Good thinking är en djupt rotad filosofi som leder oss i allting vi gör. lindab good thinking 2 Att förenkla är vår passion, optimal komfort är vår

Läs mer

Det enda du inte kan mäta är potentialen

Det enda du inte kan mäta är potentialen lindab vi förenklar byggandet Det enda du inte kan mäta är potentialen Uppdaterad teknologi Lindab Revolutionerande teknologi för exakt mätning och reglering av luftflöde utan ökat tryckfall i ventilationssystem

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

SIKAS VÄRDERINGAR OCH PRINCIPER

SIKAS VÄRDERINGAR OCH PRINCIPER SIKAS VÄRDERINGAR OCH PRINCIPER SIKA EN GLOBAL LEDARE MED PRINCIPER OCH TRADITION Sika grundades i Schweiz av visionären och innovatören Kaspar Winkler för mer än 100 år sedan, och har utvecklats till

Läs mer

Det enda du inte kan mäta är potentialen

Det enda du inte kan mäta är potentialen lindab vi förenklar byggandet Det enda du inte kan mäta är potentialen LindabUltraLink Ny teknologi för mätning av luftflöde och temperatur utan ökat tryckfall i ventilationssystem 2 Vi förenklar byggandet

Läs mer

lindab vi förenklar byggandet LindabGolvkonvektorer Produktöversikt Golvkonvektorer

lindab vi förenklar byggandet LindabGolvkonvektorer Produktöversikt Golvkonvektorer lindab vi förenklar byggandet LindabGolvkonvektorer Produktöversikt Golvkonvektorer 2 Vi förenklar byggandet På Lindab drivs vi av en stark vilja att hela tiden skapa förbättringar och förenkla byggandet.

Läs mer

Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER

Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER Inledande ord Jämtkraft är ett ansvarsfullt företag, som tar ansvar för den påverkan som verksamheten faktiskt innebär. Vi är medvetna om att

Läs mer

LVI Low Vision International AB Företagspresentation

LVI Low Vision International AB Företagspresentation LVI Low Vision International AB Företagspresentation Emma Tooth från produktion och Henrik Blomdahl från utveckling monterar läskameror. Jag arbetar som rådgivare på Syncentralen i Oslo där vi inriktar

Läs mer

RECVENT+ Ventilation och värme. Tryggt, Säkert och Enkelt

RECVENT+ Ventilation och värme. Tryggt, Säkert och Enkelt RECVENT+ Ventilation och värme Tryggt, Säkert och Enkelt REC i korthet REC Indovent AB grundades 1954 och är verksamma inom affärsområdena Ventilation & Energi och Industriprodukter. Huvudkontoret finns

Läs mer

SVEBA-DAHLEN.COM SVENSK INNOVATION GLOBAL BAKNING

SVEBA-DAHLEN.COM SVENSK INNOVATION GLOBAL BAKNING SVEBA-DAHLEN.COM SVENSK INNOVATION GLOBAL BAKNING Kunskap och trygghet från en erfaren branschexpert. SVEBA-DAHLEN.COM SVEBA DAHLEN GROUP Sveba Dahlen erbjuder ett unikt helhetskoncept med användarvänliga

Läs mer

PRINT MANAGEMENT. Effektiviserar informationsflödet och förenklar ditt arbete

PRINT MANAGEMENT. Effektiviserar informationsflödet och förenklar ditt arbete PRINT MANAGEMENT Effektiviserar informationsflödet och förenklar ditt arbete 1 2 STRÅLFORS RELEASE THE POWER OF COMMUNICATION 3 Total kontroll över din tryckta kommunikation Vill du fokusera på din kärnverk

Läs mer

Mänskliga rättigheter 1. Företag ska stödja och respektera bevarandet av internationellt tillkännagivna mänskliga rättigheter;

Mänskliga rättigheter 1. Företag ska stödja och respektera bevarandet av internationellt tillkännagivna mänskliga rättigheter; Lindab stödjer FN:s Global Compact, tio principer för företags agerande gällande mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljöpraxis och antikorruption. De tio principerna är: Mänskliga rättigheter 1. Företag

Läs mer

Vårt kvalitets- och miljöarbete

Vårt kvalitets- och miljöarbete Vårt kvalitets- och miljöarbete MÅLINRIKTAT KVALITETS- OCH MILJÖARBETE Temporent är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Med kunden i fokus arbetar vi målinriktat

Läs mer

Komplett stomme till flerbostadshus

Komplett stomme till flerbostadshus Fördelarna med vår stomme Komplett stomme till flerbostadshus...för arkitekten Det är utsidan som räknas. Åtminstone om man vill ha en vacker fasad. Om du bygger med LK Putsvägg får du en helt fogfri fasad.

Läs mer

Vårt kvalitets- och miljöarbete

Vårt kvalitets- och miljöarbete Vårt kvalitets- och miljöarbete MÅLINRIKTAT KVALITETS- OCH MILJÖARBETE Temporent är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Med kunden i fokus arbetar vi målinriktat

Läs mer

Vår vision. Tillsammans mot en värld med mera LED. Designlight ska vara förstahandsvalet inom LED-belysning. Designlight ska vara förstahandsvalet...

Vår vision. Tillsammans mot en värld med mera LED. Designlight ska vara förstahandsvalet inom LED-belysning. Designlight ska vara förstahandsvalet... VÅR VISION VÄX MED OSS! Vi sådde ett frö... Från starten 1996 har vi på Designlight utvecklat och levererat produkter med fokus på design, smidighet och mycket bra kvalitet. Bolaget grundades av paret

Läs mer

Peabandan. Grunden till JUPP:en

Peabandan. Grunden till JUPP:en Peabandan Grunden till JUPP:en 2 Vår historia och kultur Vår historia och kultur Peab grundades 1959 av Erik och Mats Paulsson då 16 och 14 år gamla. Redan från början präglades verksamheten av ett stort

Läs mer

lindab vi förenklar byggandet LindabMunio En aktiv kylbaffel för effektiv värmning, kylning och ventilation i hotellrum

lindab vi förenklar byggandet LindabMunio En aktiv kylbaffel för effektiv värmning, kylning och ventilation i hotellrum lindab vi förenklar byggandet LindabMunio En aktiv kylbaffel för effektiv värmning, kylning och ventilation i hotellrum 2 Vi förenklar byggandet På Lindab drivs vi av en stark vilja att hela tiden skapa

Läs mer

Stadens utveckling och Grön IT

Stadens utveckling och Grön IT Vi lever, arbetar, reser, transporterar saker, handlar och kommunicerar. För utvecklingen av den hållbara staden fyller smarta IT-lösningar en viktig funktion. Stadens utveckling och Grön IT Malmö en Green

Läs mer

Vår vägvisare. * MTD betyder morgontidig distribution.

Vår vägvisare. * MTD betyder morgontidig distribution. * Vår vägvisare * MTD betyder morgontidig distribution. Det som kännetecknar framgångsrika företag är förmågan att skapa värden för sina kunder. Att helt enkelt göra nytta. Ett starkt varumärke, goda relationer

Läs mer

Stadens utveckling och Grön IT

Stadens utveckling och Grön IT Vi lever, arbetar, reser, transporterar saker, handlar och kommunicerar. För utvecklingen av den hållbara staden fyller smarta IT-lösningar en viktig funktion. Stadens utveckling och Grön IT Malmö en Green

Läs mer

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS INTELLIGENT INOMHUSKLIMAT FÖR MÄNNISKOR OCH HEM SOM GARANTERAR FRISK OCH HÄLSOSAM LUFT Luft har en väldigt stor betydelse för hur vi mår. Den kan påverka vår sömn, vår koncentrationsförmåga och vår hälsa.

Läs mer

GRUNDMUR. Jackon. Thermomur väggsystem. Det trygga, flexibla & energikloka byggsystemet TG 2156. 12-2012 ersätter 10-2010. www.jackon.

GRUNDMUR. Jackon. Thermomur väggsystem. Det trygga, flexibla & energikloka byggsystemet TG 2156. 12-2012 ersätter 10-2010. www.jackon. Jackon Thermomur väggsystem GRUNDMUR Det trygga, flexibla & energikloka byggsystemet TG 2156 12-2012 ersätter 10-2010 DET GENIALA THERMOMUR Jackon Thermomur får andra byggsystem att verka smått omoderna.

Läs mer

Till dig som inte drömmer om betong...

Till dig som inte drömmer om betong... Till dig som inte drömmer om betong... ... men som kanske borde göra det. Betong är ett framtidsmaterial med en flertusenårig historia. Det är ett robust och hållbart byggmaterial med många fördelar, inte

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

Kundanpassade ställverk. Vi bygger ställverk snabbt och effektivt utifrån din specifikation.

Kundanpassade ställverk. Vi bygger ställverk snabbt och effektivt utifrån din specifikation. Kundanpassade ställverk Vi bygger ställverk snabbt och effektivt utifrån din specifikation. Vi på Eldon sätter alltid kunden i centrum och gör allt vi kan för att leverera en optimal skåp- och ställverkslösning

Läs mer

TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET TL BYGG - FÖRETAGET SOM BYGGER STOLTHET

TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET TL BYGG - FÖRETAGET SOM BYGGER STOLTHET TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET 2 HEJSAN! I denna lilla bok kan du läsa om oss på TL Bygg. Vilka vi är, vad vi gör och varför vi går upp varje morgon och gör det vi gör - och det alltid med ett stort engagemang.

Läs mer

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare och samarbetspartners

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare och samarbetspartners Uppförandekod Riktlinjer för medarbetare och samarbetspartners 1. Varför en uppförandekod AFA Fastigheter har en verksamhet som medför påverkan på människor och miljö, liksom på ett stort antal intressenter.

Läs mer

RubberShell Självhäftande gummiduk

RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Ny teknologi för snabbare, enklare och säkrare tätning av byggnader. RubberShell är en nyutvecklad, kraftfull och självhäftande gummiduk i EPDM för byggnaders

Läs mer

Bättre betyg. Inredningar för utbildning.

Bättre betyg. Inredningar för utbildning. Bättre betyg Inredningar för utbildning. Vilket betyg vill du själv få av lärare och elever? När vi talar om betyg inom utbildning är det oftast i en och samma riktning. Det är skolan och lärarna som ger

Läs mer

AFFÄRSPLAN. AB Stora Tunabyggen. 1 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013. Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen.

AFFÄRSPLAN. AB Stora Tunabyggen. 1 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013. Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen. 2010 AFFÄRSPLAN 2013 AB Stora Tunabyggen Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen.se BESÖK Vasagatan 27 TEL 0243-733 00 FAX 0243-733 70 E-POST info@tunabyggen.se BANKGIRO 465-2566 POSTGIRO 46 26 58-6 ORG

Läs mer

ETT HÅLLBART BYGGSYSTEM

ETT HÅLLBART BYGGSYSTEM ETT HÅLLBART BYGGSYSTEM DET FINNS MÅNGA SOM KAN GJUTA ETT BETONGELEMENT VI ERBJUDER ETT UNIKT SYSTEM FRÅN FÖRPROJEKTERING TILL UPPFÖLJNING. INNEHÅLL Det finns många som kan gjuta ett betongelement 5 Prefab.

Läs mer

VI PÅ SKOGFORSK UPPFÖRANDEKOD

VI PÅ SKOGFORSK UPPFÖRANDEKOD VI PÅ SKOGFORSK UPPFÖRANDEKOD VISION Vi leder hållbar utveckling genom forskning, innovation och kommunikation av kunskap, tjänster och produkter. KOMMUNIKATION Skogforsk vill leda utveckling i nära samarbete

Läs mer

GLOBAL STYRKA, LOKAL NÄRVARO OCH EN SVÅRSLAGEN KUNSKAP OM GOLV

GLOBAL STYRKA, LOKAL NÄRVARO OCH EN SVÅRSLAGEN KUNSKAP OM GOLV GLOBAL STYRKA, LOKAL NÄRVARO OCH EN SVÅRSLAGEN KUNSKAP OM GOLV EN GLOKAL LEDARE INOM GOLV Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. När vi arbetar med hållbarhetsfrågor,

Läs mer

Position paper FN:s globala hållbarhetsmål

Position paper FN:s globala hållbarhetsmål Position paper FN:s globala hållbarhetsmål Stockholm juni 2017 Swedisols vision, prioriteringar och åtgärdsprogram för de hållbara utvecklingsmålen, agenda 2030. Swedisol driver frågor av branschgemensam

Läs mer

VIDA Hållbarhetsrapport 2018

VIDA Hållbarhetsrapport 2018 VIDA Hållbarhetsrapport 2018 Hållbarhetsrapport Vida är Sveriges största privatägda sågverkskoncern med ca 1050 anställda på 18 produktionsanläggningar, varav 9 sågverk, i södra Sverige. Produktionen är

Läs mer

SOS Alarms Uppförandekod

SOS Alarms Uppförandekod SOS Alarms Uppförandekod Fastställd av styrelsen i SOS Alarm Sverige AB den 15 maj 2019 VD ord Bästa kollegor, Vi har ett av samhällets viktigaste uppdrag och för det behöver vi som organisation alltid

Läs mer

Aura Light Uppförandekod. Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: Senast reviderad:

Aura Light Uppförandekod. Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: Senast reviderad: Aura Light Uppförandekod Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: 2016-07-08 Senast reviderad: Inledning I Aura Lights uppförandekod kan du läsa om våra etiska riktlinjer som utgör grunden för hur

Läs mer

Med rätt kunskap kommer man långt.

Med rätt kunskap kommer man långt. PRODUKTION Med rätt kunskap kommer man långt. Har du egna byggprodukter att utveckla eller legotillverka? Vänd dig med förtroende till Arqdesign Produktion! Vi vet hur viktigt det är att allt material

Läs mer

Starkast på stål RANAVERKEN STÅLBYGGNADER. Mer om Ranaverken www.ranaverken.se

Starkast på stål RANAVERKEN STÅLBYGGNADER. Mer om Ranaverken www.ranaverken.se Starkast på stål RANAVERKEN STÅLBYGGNADER Mer om Ranaverken www.ranaverken.se 1 VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ RANAVERKEN Med mer än 100 anställda och en verksamhet som vilar på 50 års erfarenhet står vi på en

Läs mer

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se JACKON THERMOMUR Foto: www.riisbygg.no TG 2156 Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012 jackon.se Lätta lösningar för ett bättre klimat! Vad gör byggsystemet

Läs mer

HÅLLBARHET HOS GÖTESSONS

HÅLLBARHET HOS GÖTESSONS HÅLLBARHET HOS GÖTESSONS VAD ÄR HÅLLBARHET? Hållbarhet är ett brett begrepp. För de allra fl esta handlar det nog om miljön runt omkring oss, det vill säga vår planet och den natur och de resurser som

Läs mer

Fortum Värmes hållbarhetspolicy

Fortum Värmes hållbarhetspolicy (7) Fortum Värmes hållbarhetspolicy Denna hållbarhetspolicy är beslutad av styrelsen i AB Fortum Värme samägt med Stockholms stad (Fortum Värme). Policyns principer skall följas av medarbetare i Fortum

Läs mer

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall nackavattenavfall.se Varumärket Nacka vatten och avfall att bygga och utveckla ett starkt och framgångsrikt varumärke är ett kontinuerligt arbete som kräver

Läs mer

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se JACKON THERMOMUR Foto: www.riisbygg.no TG 2156 Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012 jackon.se Lätta lösningar för ett bättre klimat! Vad gör byggsystemet

Läs mer

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus Experter på inneklimat i lågenergihus ... sid. 3 Om aggregatet... sid. 4 Prestanda... sid. 5 Tekniska data... sid. 6 Mått... sid. 7 Ventilation & värmeåtervinning... sid. 7 Komponenter... sid. 8 Tillbehör...

Läs mer

eco TOP » LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED TOPP-ANSLUTNA KANALER AIR COMFORT AIR TREATMENT

eco TOP » LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED TOPP-ANSLUTNA KANALER AIR COMFORT AIR TREATMENT AIR COMFORT AIR TREATMENT eco TOP» LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED TOPP-ANSLUTNA KANALER Spara energi, kostnader och miljö med Fläkt Woods Optimering av energiförbrukning är en viktig aspekt av ventilation,

Läs mer

SCAs hållbara innovationer Susan iliefski-janols, Hållbarhetschef. Susan Iliefski-Janols, Director Sustainability Product Sustainability

SCAs hållbara innovationer Susan iliefski-janols, Hållbarhetschef. Susan Iliefski-Janols, Director Sustainability Product Sustainability SCAs hållbara innovationer Susan iliefski-janols, Hållbarhetschef Susan Iliefski-Janols, Director Sustainability Product Sustainability SCAs hållbara innovationer 1 SCA 2 Drivkrafter 3 Innovationer för

Läs mer

Systemlösningar. Logistikbyggnader

Systemlösningar. Logistikbyggnader Systemlösningar Logistikbyggnader Längre än från A till B Logistik är så mycket mer än bara lastbilstransport. Och klimat är så mycket mer än bara lufttillförsel: Det handlar dessutom bl.a. om hallar

Läs mer

Våra affärsprinciper

Våra affärsprinciper Våra affärsprinciper Vår vision är att skapa hållbara energilösningar i världsklass. Vi vill kunna kombinera stark och uthållig tillväxt tillsammans med god lönsamhet. Genom detta skapar vi värdetillväxt

Läs mer

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida.

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida. Vår uppförandekod IVL:s uppförandekod Allmänt IVL Svenska Miljöinstitutet AB (IVL) åtnjuter högt anseende som ett ansvarstagande företag. Det bygger på integritet och affärsverksamhet som är konsekvent

Läs mer

Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy

Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy Bilaga till Q0308, utgåva 1 Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy UTGÅVA 1, 2019 ERAB (ENTREPRENADREPARATIONER I ÖREBRO AB ORG. NR: 556476-2424) BESÖKS 0 Uppförandekod Kort version Inledning ERAB

Läs mer

PRINCIPER FÖR MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP

PRINCIPER FÖR MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP PRINCIPER FÖR MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP Medarbetarskap Genom att aktivt bidra med egen kunskap och erfarenhet tror vi att varje medarbetare, delägare och dess anställda chaufförer kan påverka Fraktkedjan

Läs mer

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Uppförandekod Vår vision Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Vi ska vara det ledande skogsföretaget

Läs mer

Med fokus på ett hållbart företagande

Med fokus på ett hållbart företagande Med fokus på ett hållbart företagande Årets Hållbarhetsrapport är den första som publicerats av koncernen. Syftet är att ge en representativ bild av koncernens aktiviteter inom de områden som omfattas

Läs mer

Vöfabs uppförandekod

Vöfabs uppförandekod Vöfabs uppförandekod Vöfabs uppförandekod Vår vision Vi ska vara ledande på verksamhetsmiljöer med offentligt uppdrag genom: Framgångsrika verksamhetsmiljöer Optimal leverans Unik kompetens Starkt varumärke

Läs mer

VEM ÄR SEKAB? Sustainable Green Chemistry Solutions

VEM ÄR SEKAB? Sustainable Green Chemistry Solutions VEM ÄR SEKAB? Sustainable Green Chemistry Solutions ...DU Tillsammans arbetar vi i ett norrländskt företag med stora delar av världen som spelplan. Vi producerar och säljer kemikalieprodukter samt utvecklar

Läs mer

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Din vilja, ditt engagemang och din kompetens är en viktig del av Martin & Serveras framgång. Våra värderingar Den här skriften beskriver Martin

Läs mer

En snabbare och starkare affärspartner

En snabbare och starkare affärspartner En snabbare och starkare affärspartner Varför blir vissa företag mer framgångsrika än andra? Beror det på kortare time to market, innovationstakten eller produktionskostnaden? Svaret är ovillkorligen ja

Läs mer

Svedabs uppförandekod

Svedabs uppförandekod Svedabs uppförandekod Svedabs uppdrag är att aktivt verka för en sund utveckling av Öresundsbrokonsortiet och se till att verksamheten bedrivs i överensstämmelse med Sveriges och Danmarks internationella

Läs mer

Spara stort med elpo-byggelement

Spara stort med elpo-byggelement Spara stort med elpo-byggelement Spara på byggtiden Spara på bostadsytan Spara på materialkostnader Spara dessutom på naturen Elpotek Oy innovationer inom husteknik Företaget Elpotek Oy är specialiserat

Läs mer

Europrofils samhällsansvar Corporate Social Responsibility (CSR) för verksamhetsåret 2017/2018

Europrofils samhällsansvar Corporate Social Responsibility (CSR) för verksamhetsåret 2017/2018 Europrofils samhällsansvar Corporate Social Responsibility (CSR) för verksamhetsåret 2017/2018 Innehåll 1. Europrofils Guideline... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Affärsidé... 3 1.3. Europrofils Värdegrund...

Läs mer

Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Vår vision: Vi ska vara det ledande skogsföretaget

Läs mer

Vårt uppdrag. Solna den 27 oktober 2017 Norrenergi AB. Stefan Persson Verkställande direktör

Vårt uppdrag. Solna den 27 oktober 2017 Norrenergi AB. Stefan Persson Verkställande direktör Hållbarhetspolicy Vårt uppdrag Bolagets verksamhet skall drivas på affärsmässiga grunder och utifrån kundernas behov erbjuda fjärrvärme och fjärrkyla, med tillhörande energilösningar och tjänster, till

Läs mer

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct)

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct) Version 2.0, 2013-09-24 Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod Kalix Tele24 tillhandahåller telefonister till företag, myndigheter och organisationer inom ett mycket stort spektra av verksamheter.

Läs mer

Vi är specialisterna på betong

Vi är specialisterna på betong Vi är specialisterna på betong Vi började med en fabrik i Sverige 1955 Allt startade 1955 då den svenske ingenjören och entreprenören Martin Thomas grundade företagets första betongfabrik i Karlstad. Martin

Läs mer

«Skapa en attraktiv och»

«Skapa en attraktiv och» Butikskommunikation Varuexponering Innovation & ny teknologi Butiksinredning «Skapa en attraktiv och» säljande butiksmiljö som stärker konsumentens köpupplevelse Vi arbetar hand i hand med både detaljhandel

Läs mer