Danfoss Learning kurskatalog

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Danfoss Learning kurskatalog"

Transkript

1 MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Learning kurskatalog Danfoss har utvecklat utbildningsplattformen Danfoss Learning för att bidra med professionella utbildningar med fokus på uppvärmningsteknik, produkter, applikationer och tjänster. Starta din träning redan idag på learning.danfoss.se Användning och drift av värmepumpar Hur används en värmepump och hur styrs den? Här får du en introduktion till grundläggande principerna för värmepumpens styrning och drift, och exempel på typiska uppvärmnings- och varmvattenstillämpningar. Du får dessutom en överblick på Danfoss värmepumpar och exempel på vilka funktioner de olika modellerna har. Dysor Målgrupp: Installatörer, konsulter, grossister, elever vid Hur är en dysa konstruerad, hur fungerar den och hur byts den ut på rätt sätt? Vad ska du titta efter om den inte fungerar som den ska? I denna elesson får du en introduktion till hur dysor fungerar och installeras och du får veta varför dysorna är viktiga för oljeeldade värmesystem. Installation av lättviktsgolvvärmesystemet SpeedUp Målgrupp: Installatörer, konsulter, grossister, elever vid Vilka är fördelarna med ett lättviktsgolvvärmesystem som SpeedUp och hur installeras det? Här får du en elesson med en introduktion till komponenterna i lättviktsgolvvärmesystemet SpeedUp. Du får veta hur det fungerar och hur systemet installeras, steg för steg. Introduktion till living by Danfoss Produktserien living by Danfoss garanterar optimal värmereglering, komfort och stora energibesparingar. Denna elesson förklarar tekniken bakom produkternas funktioner och beskriver deras fördelar för både installatörer och slutkonsument. Den innehåller också en genomgång av hur de olika produkterna används och installeras samt tips inför installationen.

2 Introduktion till programmerbara termostater Vad är en programmerbar termostat? Hur används den? Denna elesson ger dig en introduktion till Danfoss sortiment med programmerbara rumstermostater, hur de används i olika tillämpningar och hur de installeras. Introduktion till radiatortermostater Denna elesson ger dig en introduktion till hur radiatortermostater fungerar och vilka energibesparingar som går att uppnå genom att använda Danfoss termostater. Du får dessutom en överblick på Danfoss sortiment av radiatortermostater och vilka funktioner de olika modellerna har. Introduktion till värmepumptekniken Målgrupp: Konsulter, installatörer, grossister, elever vid teknikutbildningar och liknande Vad är en värmepump och hur fungerar den? I denna elesson får du en introduktion om värmepumpar, olika typer av kollektorer och de viktigaste delarna i en värmepump. Du får också lära dig om energiöverföringsprocessen, driftcykeln för en värmepump och dess kapacitet jämfört med andra alternativa energikällor. SpeedUp med Strongboard för kakel och klinker Lär dig mer om hur du lägger kakel och klinker på lätta golvvärmesystem i denna elesson som ger dig en introduktion till Strongboard TL, Danfoss lösning för det tryckbärande lager som krävs för att lägga klinker ovanpå lättviktsgolvvärmesystemet SpeedUp. Förutom att du får veta vilka fördelar Strongboard-lösningen har att erbjuda, får du också följa en installation av klinker på SpeedUp med Strongboard, steg för steg. Varför välja Danfoss nya värmepumpen DHP-AQ? Målgrupp: Utvalda installatörer Värt att veta om om tryck och flöde Vilka fördelar får du genom att installera den nya värmepumpen DHP-AQ hos dina kunder? Och vilka fördelar kan värmepumpen erbjuda kunderna? Här får du reda på det viktigaste om värmepumpen DHP-AQ:s egenskaper och vilka dess fördelar är för både dig och dina kunder. För att informera och underlätta arbetet med att spara värme, höja komforten och få vattenburna värmesystem att fungera optimalt har Danfoss tagit fram Värt att veta om tryck och flöde. Här får du förklarat hur flöde och tryck påverkar varandra och hur olika åtgärder som du kan utföra påverkar systemet. Värt att veta om radiatortermostater elever vid Värt att veta om rumstemperatur För att informera om och underlätta arbetet med att spara värme, höja komforten och få vattenburna värmesystem att fungera har Danfoss tagit fram Värt att veta om radiatortermostater som förklarar hur radiatortermostater fungerar och hur du på bästa sätt skall använda dem för att uppnå önskat resultat. För att informera om och underlätta arbetet med att spara värme, höja komforten och få vattenburna värmesystem att fungera har Danfoss tagit Värt att veta om rumstemperatur som förklarar de olika förhållanden som påverkar vår uppfattning av klimat och komfort i ett rum.

3 Värt att veta om tilloppstemperatur Målgrupp: Installatörer, anställda på fjärvärmeverk och bostadsbolag, elever vid teknikutbildningar och motsvarande För att informera om och underlätta arbetet med att spara värme, höja komforten och få vattenburna värmesystem att fungera har Danfoss tagit fram en serie skrifter, Värt att veta om, som behandlar de aktuella områdena. Den här skriften heter Värt att veta om tilloppstemperatur och förklarar tilloppstemperaturens betydelse för och inverkan på värmesystemets funktion. Värt att veta om tryckförhållanden i fjärrvärmenätet För att informera om och underlätta arbetet i fjärrvärmenät framförallt med avseende på tryckförhållanden, har Danfoss tagit fram denna skrift "Värt att veta om tryckförhållanden i fjärrvärmenät". Denna elesson avslutas med ett test. Användningsområden för SpeedUp Lättgolvvärmesystemet SpeedUp passar för nybyggnation, renovering och tillbyggnad. Denna elesson ger en översikt över de faktorer man behöver ta med i beräkningen när SpeedUp används för olika tillämpningar. Om du inte vet något om SpeedUp ännu kan du få en introduktion till systemet i denna elesson Installation av lättviktsgolvvärmesystemet SpeedUp. Funktioner och fördelar med CF2+ Målgrupp: Personer som arbetar med CF2+-systemet I denna elesson får lära dig om CF2+-systemets olika funktioner och de fördelar det innebär för kunder och installatörer. Introduktion till hydronisk injustering Målgrupp: Installatörer, grossister, distributörer, konstruktörer, skolelever Tryck Målgrupp: För de som arbetar med tryck Hur ser man till att ett system fungerar som det är tänkt och på så vis skapar ett behagligt inomhusklimat och minimerar driftskostnaderna? Lär dig hur du identifierar de problem som orsakas av felaktig injustering, skillnaden mellan manuell och automatisk injustering och vilka produkter man bör välja för de två typerna av injustering. Med denna elesson får du gedigna kunskaper om olika typer av tryck. Du får även lära dig om pumptryck, pumpegenskaper och kavitation. Arbeta effektivt med trådlösa system - Danfoss Link, DEVIlink & Thermia Link Målgrupp: Personer som arbetar med trådlös kommunikation och installation av trådlösa system Här får du en introduktion till principerna för trådlös kommunikation och installation av trådlösa system. Du kommer även att få lära dig hur du framgångsrikt arbetar med trådlösa system med hjälp av en Danfoss Link-enhet. Optimal 2: Problemfri injustering av radiatorer Målgrupp: VVS-installatörer, fastighetsägare, VVS-konsulter Problemfri injustering 80/60 av befintliga tvårörssystem kräver smarta metoder. I denna elesson presenteras Optimal 2, ett enkelt sätt att injustera radiatorer i befintliga system.

4 Introduktion till golvvärme Målgrupp: VVS-installatörer, grossister, samarbetspartners Optimal 2 -injustering av bef. 80/60 tvårörs-radiatorsystem Målgrupp: Fastighetsägare, installatörer, VVS-konsulter Oavsett om du väljer att installera elektrisk eller vattenburen golvvärme finns det punkter som du behöver tänka på. Syftet med den här webbaserade lektionen är att du ska få en överblick över alla faktorer som spelar in: Vilka faktorer påverkar valet av golvvärmelösning? Hur uppnår du rätt komfort med hjälp av golvvärme? Vilka grundläggande steg bör gås igenom när man utformar ett nytt system? Myter om golvvärme. I slutet av den här webblektionen tar vi upp några exempel på både osanningar och fakta och du kan även göra ett test för att kontrollera dina kunskaper. Injustering av befintliga 80/60 radiatorsystem enligt Danfoss egenutvecklade metod: Optimal 2. I denna elesson beskrivs hur man genomför en injustering enligt Optimal 2. Denna elesson avslutas med ett test: Ja Användningsområden för SpeedUp Målgrupp: Installatörer, fastighetsägare Lättgolvvärmesystemet SpeedUp passar för nybyggnation, renovering och tillbyggnad. Denna elesson ger en översikt över de faktorer man behöver ta med i beräkningen när SpeedUp används för olika tillämpningar. Om du vill veta mer om SpeedUp kan du få en introduktion till systemet i denna elesson: HS - Installation av lättviktsgolvvärmesystemet SpeedUp Denna elesson avslutas med ett test: Ja

5 Besök Danfoss Learning idag och kom igång direkt! Registrera och lär dig ny kunskap på learning.danfoss.se Det är snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Vi är övertygade om att du kommer få direkt användning av dina nya kunskaper i ditt dagliga arbete.

Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet

Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet living by Danfoss värmereglering Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet Endast med living by Danfoss kan du enkelt och effektivt ta över kontrollen över både elektroniska termostater och trådlös golvvärme.

Läs mer

75 års erfarenhet av värmereglering Danfoss är en engagerad golvvärmeleverantör

75 års erfarenhet av värmereglering Danfoss är en engagerad golvvärmeleverantör MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Golvvärme Vi har det du behöver för alla tänkbara lösningar 75 års erfarenhet av värmereglering Danfoss är en engagerad golvvärmeleverantör som erbjuder högpresterande

Läs mer

Unik automatisk flödesbegränsning

Unik automatisk flödesbegränsning Unik automatisk flödesbegränsning Möt Max Skäggagamens små, mycket känsliga ägg måste hållas vid perfekt reglerad temperatur för att det ska kläckas. För en vanlig radiatorventil hade detta varit en tuff

Läs mer

1Vårt produktsortiment har. Allt du behöver för att ge affärerna ett lyft. leverantör förenklar livet. varme.danfoss.se.

1Vårt produktsortiment har. Allt du behöver för att ge affärerna ett lyft. leverantör förenklar livet. varme.danfoss.se. Danfoss Heating Allt du behöver för att ge affärerna ett lyft Vi gör det enkelt för dig. Vi kan leverera allt du behöver från en enda källa och du kan ge kunderna bästa möjliga lösningar för uppvärmning

Läs mer

Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst

Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst Danfoss Link värmesystem Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst Tidigare hemma? Ändra temperaturen i vardagsrummet till 21 C i Danfoss Link App. Med värmesystemet Danfoss Link har du alltid

Läs mer

GOLVVÄRME. Art nr Namn Effekt Kabellängd Fullvärme Komfortvärme

GOLVVÄRME. Art nr Namn Effekt Kabellängd Fullvärme Komfortvärme P R O D U K T S O R T I M E N T LÅGVOLTS 0 mm i BYGGHÖJD KAKEL PARKETT* PLASTMATTA VÅTUTRYMME Marknadens tunnaste värmekabel. Kelvins unika system ger dig minsta möjliga bygghöjd på ditt nya klinkergolv.

Läs mer

Installera på några sekunder, njut i åratal.

Installera på några sekunder, njut i åratal. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installera på några sekunder, njut i åratal. NYA living by Danfoss termostater. Uppgradera nu gör vardagen lite bekvämare. Installera och glöm oroa dig inte över programmeringen

Läs mer

23 % Total kontroll med helintegrerad värmereglering. living.danfoss.se. living by Danfoss värmereglering

23 % Total kontroll med helintegrerad värmereglering. living.danfoss.se. living by Danfoss värmereglering living by Danfoss värmereglering Total kontroll med helintegrerad värmereglering Danfoss Link är ett trådlöst värmeregleringssystem som gör det möjligt för dina kunder att enkelt och effektivt styra såväl

Läs mer

30 radiatorer från en central plats. Smartare värme. smartheating.danfoss.se. Danfoss Link värmestyrning

30 radiatorer från en central plats. Smartare värme. smartheating.danfoss.se. Danfoss Link värmestyrning Danfoss Link värmestyrning Smartare värme Det har aldrig varit enklare att ge dina kunder den ultimata värmeupplevelsen. Varje enskild del av Danfoss Link -systemet, med allt från golvvärmestyrning till

Läs mer

RADIATORTERMOSTATER RUMSTEMPERATUR TILLOPPSTEMPERATUR TRYCKFÖRHÅLLANDEN

RADIATORTERMOSTATER RUMSTEMPERATUR TILLOPPSTEMPERATUR TRYCKFÖRHÅLLANDEN Värt att veta om ENERGIMÄTNING av fjärrvärme RADIATORTERMOSTATER RUMSTEMPERATUR TILLOPPSTEMPERATUR TRYCKFÖRHÅLLANDEN i fjärrvärmenätet TRYCK OCH FLÖDE 1 VÄRT ATT VETA För att informera om och underlätta

Läs mer

RADIATORTERMOSTATER RUMSTEMPERATUR TILLOPPSTEMPERATUR TRYCKFÖRHÅLLANDEN

RADIATORTERMOSTATER RUMSTEMPERATUR TILLOPPSTEMPERATUR TRYCKFÖRHÅLLANDEN Värt att veta om ENERGIMÄTNING av fjärrvärme RADIATORTERMOSTATER RUMSTEMPERATUR TILLOPPSTEMPERATUR TRYCKFÖRHÅLLANDEN i fjärrvärmenätet TRYCK OCH FLÖDE 1 VÄRT ATT VETA För att informera om och underlätta

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor gör det enkelt att välja rätt golvvärmesystem

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor gör det enkelt att välja rätt golvvärmesystem UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor gör det enkelt att välja rätt golvvärmesystem 09 2009 5005 När den senaste tekniken går hand i hand med det bästa värmesystemet Ett nytt hus, en utbyggnad

Läs mer

Thermotech golvvärme. Gör det enkelt för dig

Thermotech golvvärme. Gör det enkelt för dig Thermotech golvvärme Gör det enkelt för dig Vattenburen värme för alla golv Enklare kan det knappast bli Att golvvärme ger den behagligaste värmen vet du redan. Men varför välja just Thermotech? Som en

Läs mer

Alltid snabbare Alltid i kontroll Danfoss golvvärme» Hela vägen

Alltid snabbare Alltid i kontroll Danfoss golvvärme» Hela vägen MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Alltid snabbare Alltid i kontroll Danfoss golvvärme» Hela vägen Snabb golvvärme Din nyckel till optimal golvvärme Golvvärme är mycket mer än rör! Den optimala golvvärmelösningen

Läs mer

Upplev verklig komfort

Upplev verklig komfort Upplev verklig komfort Finns nu hos 088L0811 Brochure Danfoss (for Bauhaus) SE Danfoss A/S Heating Segment Ulvehavevej 61 DK-7100 Vejle, Denmark Tel. 013-100 801 E-mail: kundsupport@danfoss.se electricheating.danfoss.com

Läs mer

Smart effektivisering av värmesystemet höjer din fastighets värde

Smart effektivisering av värmesystemet höjer din fastighets värde Smart effektivisering av värmesystemet höjer din fastighets värde Konceptet Danfoss Renovation+ för tvårörs-värmesystem ger optimerad hydronisk balans- och temperaturkontroll i flerfamiljshus. 61% av lägenhetsinnehavare

Läs mer

Morgondagens smarta värme Enkelt, effektivt och trådlöst

Morgondagens smarta värme Enkelt, effektivt och trådlöst Danfoss Link värmestyrning Morgondagens smarta värme Enkelt, effektivt och trådlöst Tidigt hemma. Temperatur i vardagsrummet: 21 C. Med nya Danfoss Link App kan du styra temperaturen i ditt hem var du

Läs mer

Vattenburen Golvvärme. Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv

Vattenburen Golvvärme. Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv Vattenburen Golvvärme Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv Fördelar med vattenburen golvvärme Vårt mål är att erbjuda dig den bästa möjliga

Läs mer

Ingen har lovat att trådlös golvvärme skulle vara enkelt förrän nu. Trådlös trivsel med Danfoss

Ingen har lovat att trådlös golvvärme skulle vara enkelt förrän nu. Trådlös trivsel med Danfoss Ingen har lovat att trådlös golvvärme skulle vara enkelt förrän nu Trådlös trivsel med Danfoss Avancerat ganska enkelt Danfoss trådlösa system CF2 för reglering av golvvärme är designat med tanke på det

Läs mer

V Ä R M E S Y S T E M

V Ä R M E S Y S T E M Vardagsrum k 1 rd Sovrum 3 Bastu Bad 3 m 2 52m 1 54m Uppdrag uppgradering ENERGISMART RUMSREGLERING FÖR VATTENBUREN GOLVVÄRME TILL ALLA Va Vardagsrum dagsrum k k 1 r år ä v K d Sovrum 3 Sovrum 3 3 1 3

Läs mer

easy&cosy NYHET! högkvalitativa värmelösningar för hemmet kostnads-och energieffektiva, miljövänliga enkla att installera och underhålla

easy&cosy NYHET! högkvalitativa värmelösningar för hemmet kostnads-och energieffektiva, miljövänliga enkla att installera och underhålla VBKZB107 189F9911 NYHET! högkvalitativa värmelösningar för hemmet kostnads-och energieffektiva, miljövänliga enkla att installera och underhålla Home Heating Ulvehavevej 61 7100 Vejle Danmark E-post: contact@hh-homeheating.se

Läs mer

VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft-vatten värmepump. www.mitsubishivillavarme.se

VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft-vatten värmepump. www.mitsubishivillavarme.se VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft-vatten värmepump www.mitsubishivillavarme.se Spara pengar med nya Ecodan Next Generation det tysta, effektiva och miljövänliga värmesystemet som ger dig ett behagligare

Läs mer

Vattenburen Golvvärme

Vattenburen Golvvärme Vattenburen Golvvärme ETT AV MARKNADENS TUNNASTE PASSAR BÅDE VID NYBYGGNATION OCH RENOVERING LÄTT ATT INSTALLERA GÖR DET SJÄLV HELT ENKELT BÄTTRE De många fördelarna med golvvärme. De många fördelarna

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

Två energikällor. Den bekväma, trådlösa lösningen! Reglering av bivalenta system

Två energikällor. Den bekväma, trådlösa lösningen! Reglering av bivalenta system Två energikällor Den bekväma, trådlösa lösningen! Reglering av bivalenta system Teknisk data Blå zon Första värmekällan agerar själv upp till balanspunkten (PE). Orange zon Båda värmekällorna agerar tillsammans

Läs mer

Konvektion. Teknik. Enklaste och snabbaste sättet till uppvärmning

Konvektion. Teknik. Enklaste och snabbaste sättet till uppvärmning Teknik Konvektion Enklaste och snabbaste sättet till uppvärmning Roundline är av öppen typ och avger värme via konvektion. Det innebär att den luft som passerar genom radiatorn värms upp, stiger och avger

Läs mer

Uponor Academy UTBILDNINGAR HÖSTEN 2014

Uponor Academy UTBILDNINGAR HÖSTEN 2014 Uponor Academy UTBILDNINGAR HÖSTEN 2014 08 2014 Uponor Academy VVS-kunskap för professionella Kunskap ger förtroende. Vi vet att ökad förståelse för gällande krav och lösningar hjälper dig i dina affärsmässiga

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

ECODAN. Luft-vattenvärmepump. www.mitsubishivillavarme.se

ECODAN. Luft-vattenvärmepump. www.mitsubishivillavarme.se ECODAN Luft-vattenvärmepump www.mitsubishivillavarme.se Spara pengar med nya Ecodan Next Generation det tysta, effektiva och miljövänliga värmesystemet som ger dig ett behagligare inomhusklimat i hemmet.

Läs mer

Uppgradera ditt golvvärmesystem

Uppgradera ditt golvvärmesystem Uppgradera ditt golvvärmesystem Ny reglering för alla fabrikat LK Rumstermostat S2. Modern rumsreglering ger mer Tillhör du de med vattenburen golvvärme som installerades redan på åttio- eller nittiotalet?

Läs mer

Luft/vatten. Hydrobox. www.ecodan.se

Luft/vatten. Hydrobox. www.ecodan.se Luft/vatten Hydrobox www.ecodan.se Hydrobox - det tysta, effektiva och miljövänliga värmesystemet för villor Ecodan Hydrobox är Mitsubishi Electrics tysta, effektiva och miljövänliga värmesystem som ger

Läs mer

517miljoner. ton CO2 skulle kunna sparas in per år

517miljoner. ton CO2 skulle kunna sparas in per år MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Spara energi och CO2 i dag Lösningen är här! 517miljoner ton CO2 skulle kunna sparas in per år om Europa fördubblade sitt användande av fjärrvärme till 18-20 % kombinerat

Läs mer

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet Rätt temperatur inomhus Skapa det perfekta arbetsklimatet Maximera arbetsklimatet Minimera energikostnaden Öka komforten Maximera arbetsklimatet Öka komforten Minimera energikostnaden 21 Just 21 grader

Läs mer

10 % Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem. mphe.danfoss.

10 % Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem. mphe.danfoss. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem 10 % Bättre värmeöverföring Tack vare en innovativ plåtkonstruktion

Läs mer

Bruksanvisning. deviheat 550

Bruksanvisning. deviheat 550 SE Bruksanvisning deviheat 550 Ž Innehåll Inledning 3 Introduktion av deviheat 550 4 Funktioner för deviheat 550 6 Normala inställningar 7 Inställning av ur och veckodag 10 Programmering av timer 11 Garantibevis

Läs mer

Uponor Smatrix. Ett whitepaper om den magiska algoritmen som ger ett jämnare inneklimat och spar energi

Uponor Smatrix. Ett whitepaper om den magiska algoritmen som ger ett jämnare inneklimat och spar energi Uponor Smatrix Ett whitepaper om den magiska algoritmen som ger ett jämnare inneklimat och spar energi 1 Uponor Smatrix Whitepaper Augusti 2018 Uponor Smatrix ett whitepaper om magiska algoritmen som ger

Läs mer

THERMOTECH Golvvärme. Vi gör det enkelt för dig

THERMOTECH Golvvärme. Vi gör det enkelt för dig THERMOTECH Golvvärme Vi gör det enkelt för dig VÄLKOMMEN TILL THERMOTECHS VÄRLD Thermotech startade när intresset för golvvärme började upptäckas av de stora VVS-tillverkarna. Idén var att utveckla färdiga

Läs mer

Värme att längta hem till

Värme att längta hem till LK Golvvärme LK GOLVVÄRME KOMPLETTA SYSTEM INDIVIDUELL RUMSREGLERING Värme att längta hem till Lättlagda och smarta lösningar för vattenburen golvvärme Ett golv som sprider värme och välbehag Om du är

Läs mer

3 års. 1 miljon skäl till att välja det bästa. varme.danfoss.se

3 års. 1 miljon skäl till att välja det bästa. varme.danfoss.se MAKING MODERN LIVING POSSIBLE 1 miljon skäl till att välja det bästa Danfoss AB-QM Perfekt reglering och balans i en ventil. Mer än 1 miljon AB-QM-ventiler har installerats runt om i världen och gör Danfoss

Läs mer

IVT 633. Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare

IVT 633. Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare IVT 633 Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare Komplett värmepump för värme, varmvatten, ventilation och IVT 633 är den nya generationens värmepump. Den är utvecklad för att motsvara moderna

Läs mer

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Introduktion till vattenburen golvvärme. Handbok DANFOSS HEATING SOLUTIONS

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Introduktion till vattenburen golvvärme. Handbok DANFOSS HEATING SOLUTIONS MAKING MODERN LIVING POSSIBLE DANFOSS HEATING SOLUTIONS Handbok 2 Introduktion till vattenburen golvvärme Under de senaste åren har golvvärme blivit alltmer populär. Detta beror på att golvvärmen erbjuder

Läs mer

Luftmiljögruppen i Sverige AB

Luftmiljögruppen i Sverige AB Luftmiljögruppen i Sverige AB Luftmiljögruppen i Sverige AB - en oberoende distributör Grundat 1997 i Göteborg som Luftmiljögruppen i Sverige AB Auktoriserad distributör för Panasonic Nordic Original,

Läs mer

Golvvärme. LIP Sverige AB. Korgvidegränd 1-3 S-162 44 Vällingby Tel.: +46 82 500 70 - Fax: +46 82 500 71 Mail: lipsverige@telia.com - www.lip.

Golvvärme. LIP Sverige AB. Korgvidegränd 1-3 S-162 44 Vällingby Tel.: +46 82 500 70 - Fax: +46 82 500 71 Mail: lipsverige@telia.com - www.lip. Golvvärme LIP Sverige AB Korgvidegränd 1-3 S-162 44 Vällingby Tel.: +46 82 500 70 - Fax: +46 82 500 71 Mail: lipsverige@telia.com - www.lip.dk Gulvvarme A4 1 22/08/05, 9:11:37 Varför? Var? Hur? I den här

Läs mer

Uponor Fluvia Push 12. Uponor Fluvia T Push-12 TH-X, WL-X och CH-X

Uponor Fluvia Push 12. Uponor Fluvia T Push-12 TH-X, WL-X och CH-X Uponor Fluvia Push 12 Uponor Fluvia T Push-12 TH-X, WL-X och CH-X Uponor Fluvia Push 12, Pump- och shuntgrupp för golvvärme i enstaka rum Golvvärmeinstallation i enstaka rum Pump- och shuntgruppen Uponor

Läs mer

Upplev glädjen med äkta golvvärmekomfort

Upplev glädjen med äkta golvvärmekomfort image Upplev glädjen med äkta golvvärmekomfort Danfoss trådlösa golvvärmereglering CF2 Vad är äkta golvvärmekomfort? Golvvärme och värme i golvet! Golvvärme är inte entydigt med att man alltid har värme

Läs mer

MMAs handledning Injustering av radiatorventiler

MMAs handledning Injustering av radiatorventiler MMAs handledning Injustering av radiatorventiler Handböcker för optimal energianvändning På MMA har vi i över 50 år arbetat med ett helhjärtat engagemang för att förbättra och effektivisera värme- och

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

Uponor Smatrix Reglering för värme och kyla. Nyckeln till effektivare inomhusklimat

Uponor Smatrix Reglering för värme och kyla. Nyckeln till effektivare inomhusklimat Uponor Smatrix Reglering för värme och kyla Nyckeln till effektivare inomhusklimat 02 l Uponor Smatrix Uponor Smatrix autobalansering på riktigt Intelligent, uppkopplat och enkelt Smatrix är ett smart

Läs mer

TORTERMOSTATER RUMSTEMPERATUR TILLOPPSTEMPERATUR TRYCKFÖRHÅLLANDE

TORTERMOSTATER RUMSTEMPERATUR TILLOPPSTEMPERATUR TRYCKFÖRHÅLLANDE Värt att veta om ENERGIMÄTNING av fjärrvärme RADIATORTERMOSTATER RUMSTEMPERATUR TILLOPPSTEMPERATUR TRYCKFÖRHÅLLANDE i fjärrvärmenätet TRYCK OCH FLÖDE 1 VÄRT ATT VETA För att informera om och underlätta

Läs mer

Uponor Fluvia Push 12 UPONOR FLUVIA PUSH 12 TH-X & WL-X

Uponor Fluvia Push 12 UPONOR FLUVIA PUSH 12 TH-X & WL-X Uponor Fluvia Push 12 UPONOR FLUVIA PUSH 12 TH-X & WL-X 12 2014 5045 Uponor Fluvia Push 12 Pump- och shuntgrupp för golvvärme i enstaka rum NY OCH FÖRBÄTTRAD VERSION AV PUSH 12 Golvvärmeinstallation i

Läs mer

Byggnadsfakta ENERGIDEKLARATION. Adress: Runiusgatan 1-3 Fastighetsbeteckning: Snöfrid 4. Byggnadsår: 1931

Byggnadsfakta ENERGIDEKLARATION. Adress: Runiusgatan 1-3 Fastighetsbeteckning: Snöfrid 4. Byggnadsår: 1931 ENERGIDEKLARATION Byggnadsfakta Adress: Runiusgatan 1-3 Fastighetsbeteckning: Snöfrid 4 Byggnadsår: 1931 Antal våningsplan: 4 Bostadsyta (BOA): 2 467 m 2 Lokalyta (LOA): 201 m 2 Garageyta: 200 m 2 Antal

Läs mer

Luft/vattenvärmepump. Ecodan. www.ecodan.se

Luft/vattenvärmepump. Ecodan. www.ecodan.se Luft/vattenvärmepump Ecodan www.ecodan.se Spara pengar med nya Ecodan Egenutvecklad värmetank det tysta, effektiva och miljövänliga värmesystemet som ger dig ett behagligare inomhusklimat i hemmet. Den

Läs mer

TECE vattenburen golvvärme. Komfort Flexibelt Ekonomiskt

TECE vattenburen golvvärme. Komfort Flexibelt Ekonomiskt TECE vattenburen golvvärme Komfort Flexibelt Ekonomiskt TECE vattenburen golvvärme Vattenburen golvvärme Golvvärmes komfort och fl exibilitet har gjort så att den vattenburna golvvärme i huvudsak väljs

Läs mer

ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER. Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten

ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER. Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten Ny effektiv och miljövänlig teknik sänker dina kostnader Ecodan ett komplett system I uteluften finns

Läs mer

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW är en ny generation luft/vattenvärmepumpar. Här förenar vi mer än 35 års erfarenhet av värmepumpteknik med den senaste utvecklingen. Resultatet blir en värmepump

Läs mer

Smart styrning av golvvärme och radiatorer

Smart styrning av golvvärme och radiatorer Smart styrning av golvvärme och radiatorer Värmestyrning via mobil, surfplatta eller dator. FLOORÉ SMART VÄRMESTYRNING 1 Smart värmestyrning med energibesparing Styr både radiatorer och golvvärme it600

Läs mer

Intelligent golvvärme

Intelligent golvvärme Intelligent golvvärme - kompletta system som är enkla att installera...living full of energy 1 GOLVVÄRME SOM ÄR ENKEL ATT INSTALLERA Roths golvvärmelösningar är utvecklade för professionella installatörer,

Läs mer

Sverigepumpen vinner i det långa loppet! Sverigepumpen är mer än bara en produkt! Den är en färdig funktion i ditt hus.

Sverigepumpen vinner i det långa loppet! Sverigepumpen är mer än bara en produkt! Den är en färdig funktion i ditt hus. Sverigepumpen vinner i det långa loppet! Sverigepumpen är mer än bara en produkt! Den är en färdig funktion i ditt hus. A U K T O R I S E R A D Å T E R F Ö R S Ä L J A R E 1 Besparingsanalys Välkommen

Läs mer

MMA Termostater och Termoställdon. Optimal reglering av värme och kyla

MMA Termostater och Termoställdon. Optimal reglering av värme och kyla MMA Termostater och Termoställdon Optimal reglering av värme och kyla Termostater som sänker energikostnaden Värmekostnader är en viktig fråga för villa- och fastighetsägare och alla är intresserade av

Läs mer

Roth Touchline + app till Android och ios

Roth Touchline + app till Android och ios till Android och ios Användarmanual Living full of energy 1/7 Lycka till med din nya Roth Touchline+ app Roth Touchline+ app för Android och ios ger dig möjlighet att reglera ditt Roth Touchline golvvärmesystem

Läs mer

Med sikte på framtiden. Multifunktionsinstrumentet testo 435-1. För inomhusmätning. klimat. För effektiv

Med sikte på framtiden. Multifunktionsinstrumentet testo 435-1. För inomhusmätning. klimat. För effektiv Med sikte på framtiden Multifunktionsinstrumentet testo 45-1 klimat. För effektiv För inomhusmätning. testo 45 mäter kvaliteten på inomhusluften Med testo 45 kan inomhusklimatet analyseras. En sådan analys

Läs mer

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Hydronisk styrenhet Danfoss Link HC Installationshandbok. Danfoss Heating Solutions

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Hydronisk styrenhet Danfoss Link HC Installationshandbok. Danfoss Heating Solutions MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Hydronisk styrenhet Danfoss Heating Solutions Innehåll Introduktion............................................................................. 3 Montering 1. Väggmontering.........................................................

Läs mer

NY-BOK. Den lilla idéboken om hur du får ett effektivt radiatorsystem

NY-BOK. Den lilla idéboken om hur du får ett effektivt radiatorsystem NY-BOK Den lilla idéboken om hur du får ett effektivt radiatorsystem 2 Effektiv reglering av ditt radiatorsystem är viktig för att minska din energianvändning Ett väl balanserat värmesystem i fastigheten

Läs mer

Energideklaration av Visby Renen 4

Energideklaration av Visby Renen 4 Sida 1 av 5 Energideklaration av Visby Renen 4 SAMMANFATTNING Dokumentet beskriver de beräknade åtgärdsförslag som tagits fram i samband med energideklaration av byggnaden på fastigheten Visby Renen 4.

Läs mer

Vi tror att du kommer att gilla Scypho Heat Control, nästa generations intelligenta styrsystem! Sid. 6-7. Produkt- Framtiden & IoT Control

Vi tror att du kommer att gilla Scypho Heat Control, nästa generations intelligenta styrsystem! Sid. 6-7. Produkt- Framtiden & IoT Control Välkommen hem! Scypho Heat Control är ett intelligent system som effektiviserar energianvändningen för uppvärmning av din villa, samtidigt som den förenklar din vardag och låter dig fokusera på de viktigare

Läs mer

Enervent ventilation SYSTEM AVSEDDA FÖR ANDRA UTRYMMEN ÄN BOSTÄDER

Enervent ventilation SYSTEM AVSEDDA FÖR ANDRA UTRYMMEN ÄN BOSTÄDER Enervent ventilation SYSTEM AVSEDDA FÖR ANDRA UTRYMMEN ÄN BOSTÄDER Decentraliserade ventilationssystem Planering av decentraliserad ventilation i andra byggnader än bostäder är klokt. Uppdelning av byggnaden

Läs mer

NODA Smart Heat Building. Hur funkar det? - En teknisk översikt

NODA Smart Heat Building. Hur funkar det? - En teknisk översikt NODA Smart Heat Building Hur funkar det? - En teknisk översikt Vad är NODA? NODA grundades 2005 baserat på forskning på Blekinge Tekniska Högskola Bygger på en stark vetenskaplig grund inom datavetenskap,

Läs mer

GOLVVÄRME FÖR FLYTANDE MONTERING

GOLVVÄRME FÖR FLYTANDE MONTERING www.variotherm.at GOLVVÄRME FÖR FLYTANDE MONTERING VÄRMNING. KYLNING. MÅ BRA. Den supertunna VarioComp. VIDEO GOLVVÄRME FÖR FLYRANDE MONTERING Ditt golv kan vara mer än golv. Den behagliga värmen från

Läs mer

Floor Heating - Comfort for Generations

Floor Heating - Comfort for Generations råd med det bästa Floor Heating Comfort for Generations Floor Heating - Comfort for Generations www.kakelplattan.se Värme till alla typer av golv Till klinkergolv väljer du HEATCOM System Cable Mat eller

Läs mer

NeoTherm Golvvärme. Ledningsfört styrning. NeoTherm monteringsanvisning

NeoTherm Golvvärme. Ledningsfört styrning. NeoTherm monteringsanvisning NeoTherm Golvvärme Ledningsfört styrning S NeoTherm monteringsanvisning Innehållsförteckning Om NeoTherm Golvvärme...2 Teknisk beskrivning...3 Tekniska data...3 Fördelarunit...3 Basisenhet (se särskild

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Urtavlan 3

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Urtavlan 3 Utgåva 1:1 2014-08-26 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Urtavlan 3 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Thermia Diplomat Optimum G3 det bästa valet för svenska villaägare.

Thermia Diplomat Optimum G3 det bästa valet för svenska villaägare. Thermia Diplomat Optimum G3 det bästa valet för svenska villaägare. Resultat från Energimyndighetens test av bergvärmepumpar 2012 Sammanfattning av testresultatet Energimyndigheten har under 2012 testat

Läs mer

upptäck trivselfaktorn med Golvvärme GOLVVÄRME

upptäck trivselfaktorn med Golvvärme GOLVVÄRME upptäck trivselfaktorn med Golvvärme GOLVVÄRME Upptäck dolda nivåer av trivsel med PURMO golvvärme Inomhusvärme med toppkomfort Purmo golvvärmesystem sveper in rummen i en trivsam värme. Golvvärme ger

Läs mer

Manual. Danfoss termostat

Manual. Danfoss termostat Manual Danfoss termostat Innehållsförteckning Installera Danfoss termostat 1 Installera en termostat i taget 2 Montering av termostat 3 Konfigurera termostaten med Fortum Hemkontroll 4 Lägga till termostat

Läs mer

RADIATORTERMOSTATER RUMSTEMPERATUR TILLOPPSTEMPERATUR TRYCKFÖRHÅLLANDEN

RADIATORTERMOSTATER RUMSTEMPERATUR TILLOPPSTEMPERATUR TRYCKFÖRHÅLLANDEN Värt att veta om ENERGIMÄTNING av fjärrvärme RADIATORTERMOSTATER RUMSTEMPERATUR TILLOPPSTEMPERATUR TRYCKFÖRHÅLLANDEN i fjärrvärmenätet TRYCK OCH FLÖDE 1 VÄRT ATT VETA För att informera om och underlätta

Läs mer

THERMOTECH MultiLevel. Koncept för vattenburen golvvärme i flervåningshus

THERMOTECH MultiLevel. Koncept för vattenburen golvvärme i flervåningshus THERMOTECH MultiLevel Koncept för vattenburen golvvärme i flervåningshus Kv. Pärllöken, ÖrebroBostäder 2011 MULTILEVEL - ENERGISMART PÅ FLERA PLAN! Det vanligaste sättet att tillföra värme i flervåningshus

Läs mer

Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare

Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare intelligent flexibel lättanvänd tyst Intelligent Ställer om sig automatiskt efter din lokal SWH anpassar sig automatiskt till förutsättningarna i din lokal.

Läs mer

Innehållsförteckning. Generella anvisningar... 2. Installation av LK Minikretsventil M5... 4. Förläggning av golvvärmeslinga... 5

Innehållsförteckning. Generella anvisningar... 2. Installation av LK Minikretsventil M5... 4. Förläggning av golvvärmeslinga... 5 Innehållsförteckning Generella anvisningar... 2 LK Golvvärmepaket 5 m 2... 2 Verktyg och material du behöver...2 Innan du börjar... 3 Viktig information... 3 Förutsättningar för en god funktion... 3 Allmänt

Läs mer

LK STÄLLDONSADAPTRAR FÖR GOLVVÄRME OCH RADIATORER. LK Ställdonsadaptrar

LK STÄLLDONSADAPTRAR FÖR GOLVVÄRME OCH RADIATORER. LK Ställdonsadaptrar LK STÄLLDONSADAPTRAR FÖR GOLVVÄRME OCH RADIATORER LK Ställdonsadaptrar LK Rumsreglering Bas S1/S2 LK Rumsreglering BAS är ett trådförbundet reglersystem avsett för LK Golvvärme. För bästa energieffektivitet

Läs mer

Botech AB Ledebursgatan Malmö Tel: E-post:

Botech AB Ledebursgatan Malmö Tel: E-post: Greyhound i kyrkan- vad är Greyhound? Botech har kunskap och erfarenhet av att styra och övervaka uppvärmning, luftfuktighet och luftkvalitet i kyrkor. Greyhound är Botechs egenutvecklade övervakningssystem

Läs mer

Upp till 30% Elektroniska regulatorer. högre verkningsgrad

Upp till 30% Elektroniska regulatorer. högre verkningsgrad Upp till 30% högre verkningsgrad blir möjlig med en elektronisk regulator som ger exakt och stabil reglering i alla luftkonditioneringseller kylsystem EIM 336 MCX 061V EKC 316 AK-CC 550 EKD 316 Elektroniska

Läs mer

Vattenburen Golvvärme. Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv

Vattenburen Golvvärme. Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv Vattenburen Golvvärme Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv Fördelar med vattenburen golvvärme Vårt mål är att erbjuda dig den bästa möjliga

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR PUSH 45U/ PUSH 45U ELECTRONIC. Uponor Push 45U/ Uponor Push 45U Electronic

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR PUSH 45U/ PUSH 45U ELECTRONIC. Uponor Push 45U/ Uponor Push 45U Electronic UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR PUSH 45U/ PUSH 45U ELECTRONIC Uponor Push 45U/ 03 2009 5044 Pump- och shuntgrupper för golvvärme Pump- och shuntgrupper för golvvärme Uponor Push 45U är en pump- och shuntgrupp

Läs mer

Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag!

Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag! Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag! Kom och delta i Minimässan Trygga lösningar. Det handlar om fastighetsvård & drift för dig som ansvarar för din fastighets välmående! Hur mycket hållbar

Läs mer

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten WASTE WATER Solutions Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten Återvinning av termisk energi från kommunalt och industriellt avloppsvatten Uc Ud Ub Ua a kanal b avloppstrumma med sil från HUBER och

Läs mer

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe Stor noggrannhet har lagts ned vid skapandet av detta dokument. Ingen del av detta dokument får mångfaldigas utan skriftligt medgivande av Rettig ICC. Rettig ICC tar inget ansvar för eventuella felaktigheter

Läs mer

Brandskydd, strategi... och tid

Brandskydd, strategi... och tid Brandskydd, strategi... och tid 2 DET HANDLAR OM ATT VINNA VARJE LOPP MOT LÅGORNA. Den viktigaste faktorn för att stoppa en brand är tiden. Ju tidigare du kan upptäcka en begynnande brand desto mer tid

Läs mer

SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme

SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme Solen är en oändlig källa till förnybar energi. En resurs som ger smartare energianvändning för alla fastigheter som behöver värme och varmvatten under sommarhalvåret.

Läs mer

Ett hus, fem möjligheter - Slutseminarium

Ett hus, fem möjligheter - Slutseminarium - Slutseminarium Slutrapport av projektet Genomgång av alternativen Genomgång av resultat Energibesparing, kostnader, koldioxidbelastning Fjärrvärmetaxans betydelse för lönsamheten Avbrott för lunch Värmepumpsalternativet

Läs mer

SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut Förbättrad samordning av installationstekniska system Bakgrund Projektet avser att identifiera brister i samordningen mellan olika delsystem i en byggnad. Med brister

Läs mer

Solenergi. 2015 Lösningar för solvärme och solel med paneler som lämpar sig för alla typer av tak. Ditt tak kan betala en del av din elräkning!

Solenergi. 2015 Lösningar för solvärme och solel med paneler som lämpar sig för alla typer av tak. Ditt tak kan betala en del av din elräkning! Solenergi 2015 Lösningar för solvärme och solel med paneler som lämpar sig för alla typer av tak. Ditt tak kan betala en del av din elräkning! Plannja Solenergilösningar Solenergi är en oändlig, fri och

Läs mer

Arctic luftvärmepumpar från Fujitsu. Marknadens bästa och tryggaste val för ditt hus

Arctic luftvärmepumpar från Fujitsu. Marknadens bästa och tryggaste val för ditt hus Arctic luftvärmepumpar från Fujitsu Marknadens bästa och tryggaste val för ditt hus Vi vet att Fujitsus Arctic-serie levererar komfort och ger dig bättre ekonomi i alla väder Därför är det bara Fujitsu

Läs mer

NeoTherm Golvvärme. NeoTherm monteringsanvisning

NeoTherm Golvvärme. NeoTherm monteringsanvisning NeoTherm Golvvärme S NeoTherm monteringsanvisning Innehållsförteckning Om NeoTherm Golvvärme... 2 Teknisk beskrivning... 3 Tekniska data... 3 Fördelarunit... 3 Basisenhet (se särskild manual i kartongen)...

Läs mer

Golvvärme under klinker och natursten

Golvvärme under klinker och natursten Golvvärme under klinker och natursten T2Blå värmekabel T2QuickNet värmematta T2Isolecta energismart isolerskiva + T2Isolecta isolerskiva Energibesparing 65 % 20 % vid uppvärmning minskad nedåtgående värmeförlust

Läs mer

VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft-vatten värmepump.

VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft-vatten värmepump. VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft-vatten värmepump www.mitsubishivillavarme.se Spara pengar med nya Ecodan Next Generation det tysta, effektiva och miljövänliga värmesystemet som ger dig ett behagligare

Läs mer

Kyrkans nya värme. Spara och bevara med modern värmepumpteknik

Kyrkans nya värme. Spara och bevara med modern värmepumpteknik Kyrkans nya värme Spara och bevara med modern värmepumpteknik Ekonomi, miljö och bevarande De svenska kyrkorna är en viktig del av vår kulturmiljö. Människorna har byggt, vårdat och värnat dem efter bästa

Läs mer

Modernt värmesystem för väggar, golv och tak. www.m-therm.com

Modernt värmesystem för väggar, golv och tak. www.m-therm.com Modernt värmesystem för väggar, golv och tak. Member of: Uppvärmning i väggen: Använd M-Therms 24 volt uppvärmning och få en hälsosam miljö som är ekonomisk, pålitlig, lätt att använda, flexibel och bekväm.

Läs mer