Minnesanteckningar Sammanträdesdatum (7)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar Sammanträdesdatum 2015-05-22 1 (7)"

Transkript

1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, Östhammar, klockan 09:00-11:00 Närvarande Jacob Spangenberg (C), ordförande Tomas Hägg, kommunikationschef, Forsmark Olle Rehn, närpolischef, Östhammar Freddie Eriksson, Tf chef för Individ- och familjeomsorgen, socialförvaltningen AnneLee Larsson, verksamhetschef Elevhälsan, barn- och utbildningsförvaltningen, Ä 1-2, kl 10:15 Caroline Gidén, enhetschef, kultur- och fritidsförvaltningen Lars-Erik Falk, beredskaps-säkerhetssamordnare, Strategienheten Kristina Forsberg, kvinnojouren Freja Siw Ölmelid, Svenska kyrkan Underskrifter Sekreterare.. Punkter 1-7 Kersti Ingemarsson Ordförande.. Jacob Spangenberg (C) Utdragsbestyrkande

2 (7) 1. Föregående minnesanteckningar Genomgång Minnesanteckningar från godkänns och läggs till handlingarna. 2. Aktuellt från respektive huvudman Lars-Erik Falk informerar om sitt uppdrag i egenskap av beredskaps- och säkerhetssamordnare i ANDT-gruppen och om Social Oro. Förslag till krisledningsplan är lämnat till kommunfullmäktige 9 juni 2015 för antagande. Krisledningsplan och beslut om införandet av TIB (tjänsteman i beredskap) ska delges TRÖ. Tomas Hägg informerar om att Forsmark genomför som vanligt slumpmässiga alkohol- och drogkontroller vid tillträde till anläggningen. Detta är inte minst viktigt under revisionsperioden på sommaren med extra många inhyrda medarbetare på plats. Kärnkraftverket har också inlett prov med fasta kontrollstationer för alkohol, som är tänkta att bli permanenta efter utvärdering. En analys i syfte att utvärdera om Forsmark och Ringhals (Vattenfalls andra kärnkraftverk i Sverige) ska bilda ett gemensamt bolag, för att effektivisera sina verksamheter, få bättre och samordnad kostnadskontroll, öka samarbete och samverkan och säkra kärnkraftverkens konkurrenskraft, har också inletts. _ Siw Ölmelid informerar om förberedelser inför mottagandet av ensamkommande flyktingbarn till Solbacken och om språkcafé som arrangeras tillsammans med Missionskyrkan. har infört ett nytt projekt, Spirea, som vänder sig till Romer som behöver hjälp i Rumänien. Kontraktsdag för Spirea projektet sker den 12 november 2015 i församlingshemmet, Östhammar. Informeras om samarbetet med organisationer, församlingar, kyrkor och med andra volontärer.

3 (7) Rekrytering av två nya präster pågår. Anhörigträff genomförs den 7 oktober 2015, kl. 18:00 i Missionskyrkan. Lars Björklund föredrar om Hur ska jag orka. _ Kristina Forsberg informerar om genomförd Dokumentationsutbildning inför samarbetet med socialförvaltningen. En utbildning om hedersrelaterad våld har ägt rum. AnneLee Larsson vill medverka i gruppen för Våld i nära relationer och vara delaktig i arbetet med formerna för densamma. Meddelas att behovet av utslussningslägenheter är stort. Freddie Eriksson ger en lägesrapport kring socialförvaltningens organisation. Förberedelser inför Skolavslutningen pågår. AnneLee Larsson informerar om Liv och hälsa enkäten som genomförts. Rektorerna får ta del av resultatet i slutet av maj. Barn- och utbildningsförvaltningen presenterar resultatet efter sommaren. Information lämnas om TänkOm och ANDT (alkohol-narkotika-droger-tobak) samt att styrgruppen kommer att genomföra en medborgardialog på alla orter i höst, mestadels utifrån gällande samverkansavtal. En handlingsplan finns upprättad för akuta eller misstänkta händelser rörande ANDT. Carolin Gidén ger en lägesrapport om kommunens fritidsgårdar. Ungdomsgården kommer att öppnas upp i Storbrunn till hösten. Fritidsgården för funktionsnedsatta är redan igång. En handlingsplan för fritidsgårdar kommer att upprättas till hösten. Det finns inga planer på att öppna upp fritidsgården i Gimo och Alunda. Den genomförda Lupp-enkäten ska vägas ihop med enkäten för Liv och Hälsa för att man på så sett ska få ett samlat grepp på ungdomarnas behov och intressen samt utifrån resultatet eventuellt hitta åtgärdspunkter. I en handlingsplan för ungdomsverksamheten ska uppmuntran till drogfria arrangemang finnas med.

4 (7) Olle Rehn meddelar att polisen också förberett sig för de ensamkommande flyktingbarnens ankomst till Östhammar och Solbacken. De kommer att möta ungdomarna och informera om lagar, regler etc. Polisen, liksom Östhammars kommun kommer att genomföra en medborgardialog. Antingen tillsammans eller var för sig. Informeras om deltagande på utbildning, Hedersrelaterad våld, reaktioner på Luppens resultat, anmälda brott, polisorganisationen samt att Niclas Hållkvist blir lokalchef för Norduppland. Polisen kommer att anordna ett informationsmöte om droger till föräldrar som har elever på Frösåkersskolans innan sommarlovet. Ett Kommuniceringsprojekt, en plan för samverkan och föräldramedverkan för arbetet med ungdomar och droger bör införas under ledning av TRÖ. Caroline Gidén får i uppdrag att sammankalla representanter från Östhammars kommun (genom ANDT-rådet), Forsmarks Kraftgrupp AB och Sandvik Coromant AB för att upprätta en beskrivning eller en kartläggning av befintliga proaktiva åtgärder. Med syfte att finnas som underlag till kommuniceringsprojektet. 3. Brottsofferjouren, ansökan om bidrag Brottsofferjouren har tillskrivit Östhammars kommun och ansökt om bidrag med kr (4 kr per invånare) till sin verksamhet i Tierp, Älvkarleby och Östhammars kommuner. Motsvarande ansökan har alltså skickats till Tierp och Älvkarleby. Socialnämnden har betalat ut bidrag till Brottsofferjouren fram till år 2003, men inget därefter. Socialnämnden har ingen intention att i dagsläget upphandla tjänster gällande brottsoffer, utan överlämnar ansökan om verksamhetsbidrag till kommunstyrelsen. Ekonomikontorets yttrande föreligger.

5 (7) Informeras om att brottsofferjouren Uppsala-Knivsta-Håbo beslutat vid styrelsemöte att fr o m upphöra med att ta emot brottsutsatta personer från de norduppländska kommunerna Tierp, Älvkarleby och Östhammar. Detta med anledning av att kommunerna i Norduppland inte lämnat besked om inlämnad ansökan om verksamhetsbidrag. Arbetsutskottet har beslutat att remittera ärendet till gruppen för Trygg i Östhammars kommun för eventuella synpunkter. En återkoppling ska ske till kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde TRÖ anser att brottsofferjourens verksamhet är angelägen för Östhammars kommun och att brottsutsatta personer behöver få ha någon att vända sig till, i olika sammanhang som inte omfattas av socialtjänstlagen. 4. IQ Projekt Trygg Samverkan mellan kommunen, Sandvik Coromant AB och Forsmarks Kraftgrupp AB för ett deltagande i IQ-projekt pågår. Ett samarbetsmöte har skett med samordnaren för IQ frågor. En kommunikationsplan har upprättats. Tomas Hägg föredrar ärendet. Telefonmöten har genomförts. Den dokumenterade kommunikationsplanen behöver kompletteras med en uppdragsbeskrivning för TRÖ:s fokus på alkohol i barn- och ungdomsperspektivet. En återkoppling från kommunledningen är önskvärd så snart som möjligt. _

6 (7) 5. Brottsförebyggande rådets internationella konferens Brottsförebyggande rådet arrangerar för tionde året i rad den internationella konferensen The Stockholm Criminology Symposium, som i år äger rum den 8-10 juni på Norra Latin i Stockholm. I år ligger stort fokus på brottsförebyggande arbete. Huvudtemat är Opportunities for crime and situational crime prevention och som vanligt finns det också ett mer övergripande tema med namnet Contemporary Criminology. Ett preliminärt program finns nu tillgängligt på symposiets hemsida. För mer information, vänligen se Informationen är mottagen. 6. Uppföljning av Samverkansavtal mellan Polismyndigheten i Uppsala län och Östhammars kommun Samverkansavtal antogs av kommunstyrelsen , 219. I avtalet står att Östhammars kommuns kostnader för skadegörelse inkl. klotter ska minskas i jämförelse med tidigare år, som en punkt under Uppföljning. Redovisning i Trygg i Östhammars kommun (TRÖ) om kommunens kostnader för skadegörelse och klotter ska redovisas två gånger per år av TRÖ:s ordförande eller av denna utsedd person. Jacob Spangenberg (C) föredrar ärendet och meddelar att kostnaden för 2014 var kr. I summan ingår alla glasreparationer för verksamhetslokaler av vilka bedöms att 99 % är hänförligt till oaktsamhet/skadegörelse. Kostnaderna för 2015 uppgår hitintills till kr. Tekniska förvaltningen har tidigare inte särskilt märkt ut kostnader för skadegörelse. Däremot kan följande information lämnas:

7 (7) Skadegörelse varierar över tid. Misstankar är att det ofta är ett mindre antal individer som står för ortens skadegörelse. Ibland finns det ett aktivt sällskap och då kan kostnaderna öka kraftigt för att sedan falla tillbaka. Kostnader för klottersaneringen är relativt låga och har varit så över en tid. De stora kostnaderna är för fönsterkross. Under 2013 var de väldigt höga i Gimo. De har därefter minskat även om det fortfarande handlar om mycket pengar. Bland övrig vandalism finner tekniska förvaltningen sönderslagna lyktstolpar, skyltar och skyltstolpar, flaggstänger, bänkar, hängrännor samt blommor och blomsterarrangemang. Just veckorna före och efter skolavslutning är särskilt intensiva. Olle Rehn kommer att bjudas till ett av höstens kommunstyrelsesammanträden för att gemensamt med Östhammars kommun återrapportera kring det gällande samverkansavtalet. Även den nya områdeschefen för lokalpolisen kommer att inbjudas till ett kommunstyrelsesammanträde för en presentation. 7. Nästa möte Tidigare mötesdag 23 oktober flyttas fram till den 28 oktober 2015, kl. 09:00 11:00 i SR Ormön.

Minnesanteckningar Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (6)

Minnesanteckningar Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (6) 2015-11-04 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Östhammar, klockan 09:00-11:10 Närvarande Jacob Spangenberg (C), ordförande Tomas Hägg, kommunikationschef, Forsmark Yngve Krantz, platschef Sandvik Coromant

Läs mer

Minnesanteckningar Sammanträdesdatum (5)

Minnesanteckningar Sammanträdesdatum (5) 2015-02-13 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Östhammar, klockan 09:00-11:20 Närvarande Jacob Spangenberg (C), ordförande Tomas Hägg, kommunikationschef, Forsmark Olle Rehn, närpolischef, Östhammar Sanna

Läs mer

Minnesanteckningar Sammanträdesdatum 2016-02-12 1 (6)

Minnesanteckningar Sammanträdesdatum 2016-02-12 1 (6) 2016-02-12 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Östhammar, klockan 09:00-11:00 Närvarande Jacob Spangenberg (C), ordförande Yngve Krantz, platschef Sandvik Coromant AB Niklas Hållkvist, polisintendent/chef

Läs mer

Minnesanteckningar Sammanträdesdatum (6)

Minnesanteckningar Sammanträdesdatum (6) 2014-10-29 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Östhammar, klockan 09:00-11:00 Närvarande Jacob Spangenberg (C), ordförande Tomas Hägg, kommunikationschef, Forsmark Geli Lytter, individ- och familjechef,

Läs mer

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum (6)

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum (6) 2017-02-24 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Östhammar, kl. 09:00 11:15 Närvarande Jacob Spangenberg, ordförande Nils-Fredrik Andersson, polisen Kristina Forsberg, kvinnojouren Freja Helene Uhlman-Lilja,

Läs mer

Mötesanteckningar (5)

Mötesanteckningar (5) 2016-10-17 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Östhammar, kl. 09:00 11:15 Närvarande Jacob Spangenberg, ordförande Olle Rehn Tomas Hägg Linus Westin Mikael Sjöberg Carina Elofsson-Mumford Kristina Forsberg

Läs mer

(5) 4 Samverkansavtal mellan Polisen och Östhammars kommun , inför antagande

(5) 4 Samverkansavtal mellan Polisen och Östhammars kommun , inför antagande 2016-02-03 1 (5) KALLELSE Nämnd Trygg i Östhammars kommun och tid 2016-02-12 Klockan 09:00 11:00 Plats Kommunkontoret, Östhammar, SR Örskär Besök Nr ÄRENDELISTA 1 Ny individ och familjechef, presentation

Läs mer

(10) SR Ormön, kommunkontoret, Östhammar. 3 Remiss, uppdaterad bevarandeplan för Natura området Gräsö Gård, information

(10) SR Ormön, kommunkontoret, Östhammar. 3 Remiss, uppdaterad bevarandeplan för Natura området Gräsö Gård, information Lednings- och verksamhetsstöd KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2016-10-20 1 (10) Sid KALLELSE Nämnd Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum och tid 2016-10-25 Kl. 08:00 Plats SR Ormön, kommunkontoret, Östhammar

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 13.00-15.30 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Margareta Gadde-Jenniche (M) Gösta Persson (M) Rose-Marie

Läs mer

Samverkansavtal mellan Polisen och Östhammars Kommun

Samverkansavtal mellan Polisen och Östhammars Kommun Sidan 1 av 6 Samverkansavtal mellan Polisen och Östhammars Kommun Parter Lokalpolisområde Östhammar och Östhammars kommun. Trygg i Östhammars Kommun (TRÖ) Det lokala brottsförebyggande rådet, Trygg i Östhammars

Läs mer

(5) Kommunala pensionärsrådet och rådet för funktionsnedsatta. SR Gräsö, kommunkontoret, Östhammar

(5) Kommunala pensionärsrådet och rådet för funktionsnedsatta. SR Gräsö, kommunkontoret, Östhammar 2016-04-12 1 (5) KALLELSE Nämnd Kommunala pensionärsrådet och rådet för funktionsnedsatta och tid 2016-04-25 Klockan 13:00 Plats SR Gräsö, kommunkontoret, Östhammar Besök Nr ÄRENDELISTA Föredragande 13:00

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till Brottsofferjouren Uppsala-Knivsta-Håbo

Ansökan om verksamhetsbidrag till Brottsofferjouren Uppsala-Knivsta-Håbo Sidan 1 av 8 2015-02-05 UPPSALA-KNIVSTA-HÅBO Till Tierps kommun Kommunstyrelsen medborgarservice@tierp.se Till Älvkarleby kommun Utbildnings- och omsorgsnämnden kommun@alvkarleby.se Till Östhammars kommun

Läs mer

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum 2016-03-07 1 (7)

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum 2016-03-07 1 (7) an 1 av 7 2016-03-07 1 (7) Plats och tid Allianslokalen, Alunda, klockan 18:30 21:15 Närvarande Jacob Spangenberg (C), ordförande Margareta Widén Berggren (S) Peter Zoné Österbybruk Karl Ekström - Österbybruk

Läs mer

Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson (S) Rolf Edlund (C) Rose-Marie Isaksson (S)

Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson (S) Rolf Edlund (C) Rose-Marie Isaksson (S) - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 9.00-11.00 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson

Läs mer

Plan för brottsförebyggande åtgärder i Tingsryds kommun

Plan för brottsförebyggande åtgärder i Tingsryds kommun Dokumenttyp Plan Dokumentansvarig Brottsförebyggande rådet Fastställd 2010-01-28 1 (8) Version 1 Senast reviderad Diarienummer 2009/45 180 Plan för brottsförebyggande åtgärder i Tingsryds kommun 2 (8)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-21 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 08.30-14.40 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Ann-Charlotte Grehn (S) Désirée Mattsson (S) Håkan Dannberg (C) Katarina Ståhlbrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2012-09-10 17 (23) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 9 september 2012, kl. 08.30-09.40. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordförande

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 13-18 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 13-18 ANSLAG/BEVIS - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 9.00-11.30 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Kommunala Folkhälsorådet

Kommunala Folkhälsorådet 1 (9) KOMMUNALA FOLKHÄLSORÅDET MÖTESANTECKNING 2016-02-10 Kommunala Folkhälsorådet Tid och plats Orbadenrummet, 2016-02-10, kl. 09.00-12.00 Paragrafer 1-7 Närvarande Erika Engberg (S) KS Johan Toll (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Brottsförebyggande rådet Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Brottsförebyggande rådet Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Plats och sammanträdestid Deltagare Räddningstjänsten 2015-02-09 kl. 14.00 16.00 Medlemmar: Margareta Fredriksson (fp) Kommunstyrelsen, folkhälsorådet Jan-Vidar Seljegren

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl. 14.00-16.30 ande Natrix Öjemark (C) Ordförande Katarina Roos (V) Ledamot

Läs mer

Samverkansavtal mellan Uppsala kommun och Tryggare Uppsala län

Samverkansavtal mellan Uppsala kommun och Tryggare Uppsala län KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Börjesdotter Carina Datum 2016-01-18 Diarienummer KSN-2016-0063 Kommunstyrelsen Samverkansavtal mellan Uppsala kommun och Tryggare Uppsala län Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum (5)

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum (5) 2015-10-05 1 (5) Plats och tid Kvarnen, Gimo, klockan 18:30 21:05 Närvarande Peter Zoné Österbybruk Karl Ekström - Österbybruk Claes Nord Söderön Hans Tibell Söderön Madelene Jansson Hargshamn Anders Beckman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Brottsförebyggande rådet Sammanträdesdatum 2015-10-20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Brottsförebyggande rådet Sammanträdesdatum 2015-10-20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Plats och sammanträdestid Deltagare Sandska rummet, stadshuset kl. 09.00-11.00 Medlemmar: Margareta Fredriksson (fp) Kommunstyrelsen, folkhälsorådet Jan-Vidar Seljegren

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Trygg i Norrtälje kommun

Trygg i Norrtälje kommun Trygg i Norrtälje kommun Verksamheten Trygg i Norrtälje kommun - TiNk Norrtälje ska vara Sveriges tryggaste kommun att bo, leva och verka i. För att nå dit bildades Trygg i Norrtälje kommun (TiNk), som

Läs mer

KALLELSE KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA. Lisbeth Bodén. Håkan Dahlqvist Agneta Rönnkvist. Lasse Karlsson. 4 Mötesdagar 2017.

KALLELSE KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA. Lisbeth Bodén. Håkan Dahlqvist Agneta Rönnkvist. Lasse Karlsson. 4 Mötesdagar 2017. 2016-11-02 1 (10) KALLELSE Nämnd Kommunala pensionärsrådet och rådet för funktionsnedsatta och tid 2016-11-21 Klockan 13:00 16:00 Plats Equmeniakyrkan (fd. Missionskyrkan), Östhammar Besök Nr ÄRENDELISTA

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2009-06-02 16 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 16.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) 18-24 Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman,

Läs mer

2015-11-19 1 (27) SR Gräsö, kommunkontoret, Östhammar. 3 Förfrågan om huvudmannaskap för huvudstudie vid f.d. Gimo träimpregnering i Gimo

2015-11-19 1 (27) SR Gräsö, kommunkontoret, Östhammar. 3 Förfrågan om huvudmannaskap för huvudstudie vid f.d. Gimo träimpregnering i Gimo Kommunkansliet KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2015-11-19 1 (27) Sid KALLELSE Nämnd Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum och tid 2015-11-24 OBS! Klockan 13:00 Plats SR Gräsö, kommunkontoret, Östhammar

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Trygghets- och säkerhetsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Trygghets- och säkerhetsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Strömmarummet, kommunhuset, Kinna klockan 08.00-09.00 Beslutande Kommunstyrelsen Per-Olof Hermansson Lisa Dahlberg Barn- och Dennis Reinhold utbildningsförvaltningen

Läs mer

ANTECKNINGAR Sida 1(12) Trygghets- och säkerhetsrådet

ANTECKNINGAR Sida 1(12) Trygghets- och säkerhetsrådet ANTECKNINGAR Sida 1(12) Plats och tid Finabo, kommunhuset klockan 10:00 12:00 Närvarande Kommunstyrelsen Peter Landgren Säkerhetssamordnare Jannika Tunefjord Barn- och utbildningsförvaltningen Dennis Reinhold

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-27 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, SR Ormön, Östhammar, kl. 08.15-09:30 Beslutande Sune Berglund Ingrid Gustavsson Christina Haaga Lisa Landberg Sune Pettersson Övriga deltagande Johanna Yngve

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 17.00 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Ally Karlsson (v) Kristina Valtersson (c) från 28 Närvarande

Läs mer

KS DECEMBER 2013

KS DECEMBER 2013 KS 17 18 DECEMBER 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Hagström Ingela Datum 2013-11-15 Diarienummer KSN-2013-1258 Kommunstyrelsen Överenskommelse mellan Uppsala kommun och Polismyndigheten i Uppsala

Läs mer

MÅNADSBREV [september 2015] ORDFÖRANDEN HAR ORDET

MÅNADSBREV [september 2015] ORDFÖRANDEN HAR ORDET ORDFÖRANDEN HAR ORDET Här kommer det tredje kvartalsbrevet för 2015 Hoppas att alla har haft en bra (om än inte så varm) sommar. Nu går vi mot hösten även om den är försenad och det fortfarande är varmt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-04-27 1 (20) Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 09.00 12.10 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Lars Sandberg (S) Désirèe Mattsson (S) Mhesun Tekleab (S) Ingeborg Sevastik

Läs mer

Brottsförebyggande program. för Ronneby kommun

Brottsförebyggande program. för Ronneby kommun Brottsförebyggande program för Ronneby kommun Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Gäller från: 2012-04-26 Antagen: KF 121/2012 Innehållsförteckning Lokala brottsförebyggande rådets uppgift... 2 Ronneby

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2016-05-24 12 (22) Plats och tid Beslutande Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 24 maj 2016, kl.10.00-12.00 Charlotte Prennfors, ordförande Robert Skoglund, 1:e vice ordförande

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3 2019-01-31 1 (13) Kallelse Nämnd och tid 2019-02-07 kl. 13.00 Plats Sekreterare Ordförande Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön Rebecka Modin Jonas Lennström (S) Ärendelista 1. Information från

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 4 april, 2011 kl.10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 4 april, 2011 kl.10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum BRÅ-och Folkhälsoråd 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 4 april, 2011 kl.10:00-12:00 ande Monica Olsson (s) Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Brottsförebyggande arbete i Enskede-Årsta- Vantör

Brottsförebyggande arbete i Enskede-Årsta- Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖR STADSDELDFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJ TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (4) 2012-08-27 Handläggare: Britt Widell Telefon: 08-508 14 476 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Brottsförebyggande

Läs mer

... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum BrottsfOrebyggande rådet, BRÅ KARLS BORGS KOMMUN

... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum BrottsfOrebyggande rådet, BRÅ KARLS BORGS KOMMUN BrottsfOrebyggande rådet, BRÅ 2013-09-30 1 Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 30 september 2013 kl. 09.00-10.00 Närvarande (ordinari e Peter Lindroth Staffan MyrselI Anders Ståhl Pia Larsson (kommunstyrelsen

Läs mer

Rapport. Öppna jämförelser av stöd till brottsoffer 2013. www.ljungby.se

Rapport. Öppna jämförelser av stöd till brottsoffer 2013. www.ljungby.se www.ljungby.se Rapport Öppna jämförelser av stöd till brottsoffer 2013 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp Redovisad för socialnämnden 2013-10-16 Bakgrund Syftet med öppna jämförelser är

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbete och välfärdsnämnden, vice. ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen. Centrum för förebyggande arbete

Sammanträdesdatum Arbete och välfärdsnämnden, vice. ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen. Centrum för förebyggande arbete Plats och tid: CFFA, 08.30-12.00 Närvarande Radovan Javurek Katarina Honoré Maria Asklund Ulf Stenåsen Agneta Ekner Carlsson Ola Hessbo Margareta Melin Roland Prommersberger Peter Sonnsjö Margareta Osiecka

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-11-22 1 (21) Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 09.00 14.55 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Nämndsekreterare Rebecka

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S), v ordförande Claes-Johan Bonde (M)

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S), v ordförande Claes-Johan Bonde (M) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 mars 2018 KS-2018/68 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 7 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 15:30 17:00, A-salen

Läs mer

Verksamhetsplan lokala BRÅ 2015

Verksamhetsplan lokala BRÅ 2015 -02-02 Verksamhetsplan lokala BRÅ Bakgrund Inom justitiedepartementet finns Brottsförebyggande rådet (BRÅ) som en statlig myndighet. BRÅ:s uppgift är att främja brottsförebyggande arbete genom utveckling,

Läs mer

2015-04-17 1 (5) Kommunala pensionärsrådet Kommunala rådet för funktionsnedsatta. SR Gräsö, kommunkontoret, Östhammar

2015-04-17 1 (5) Kommunala pensionärsrådet Kommunala rådet för funktionsnedsatta. SR Gräsö, kommunkontoret, Östhammar 2015-04-17 1 (5) KALLELSE Nämnd Kommunala pensionärsrådet Kommunala rådet för funktionsnedsatta och tid 2015-04-27 Klockan 13:00-16:00 Plats SR Gräsö, kommunkontoret, Östhammar Besök Nr ÄRENDELISTA Föredragande/inbjudna

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Föregående protokoll... 2 2 Val av vice ordförande... 3 3 Uppföljning av verksamhetsplan/revidering av verksamhetsplan... 4 4 Mötesdatum 2011... 5 5 Presentation av Polismyndighetens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Brottsförebyggande rådet Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Brottsförebyggande rådet Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Plats och sammanträdestid Deltagare Sandska rummet, stadshuset kl. 09.00-11.00 Medlemmar Margareta Fredriksson (fp) Kommunstyrelsen, folkhälsorådet Jan-Vidar Seljegren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (9) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 08:30-12:15 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson (C) Maria

Läs mer

Kommunhuset, måndagen den 12 maj 2014 kl Ann Norling Gustafsson

Kommunhuset, måndagen den 12 maj 2014 kl Ann Norling Gustafsson KARLSBORGS KOMMUN Brottsf6rebyggande rådet, BRÅ 2014-05-12 l Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 12 maj 2014 kl. 09.00-09.45 Närvarande (ordinarie) Peter Lindroth Kjell Sjölund Staffan MyrselI Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-09-02 1 (5) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 8:30-13:00 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg Jansson (C) Mats Olsson

Läs mer

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum 2015-04-27 1 (8)

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum 2015-04-27 1 (8) 2015-04-27 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Östhammar, klockan 13:00-16:00 Närvarande Margareta Widén Berggren, ordförande Örjan Wedin, NHR Barbro Andin Mattsson/Sören Eriksson, HLF John Arekrantz,

Läs mer

... KARLS BORGS KOMMUN. Kommunhuset, måndagen den 13 januari 2014 kl

... KARLS BORGS KOMMUN. Kommunhuset, måndagen den 13 januari 2014 kl Sammantrlidesdatum Brottsförebyggande rådet, BRA 2014-01-13 l Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 13 januari 2014 kl. 09.00-09.45 Närvarande (ordinarie Peter Lindroth Kjell Sjölund Staffan MyrselI

Läs mer

(11) Gröna rummet, Socialförvaltningen, Östhammar. Lena Nilsson Sääf 6 Lean C Information; Tillväxtstrategi Ulf Andersson

(11) Gröna rummet, Socialförvaltningen, Östhammar. Lena Nilsson Sääf 6 Lean C Information; Tillväxtstrategi Ulf Andersson 2015-11-18 1 (11) KALLELSE Nämnd och tid 2015-11-25 Kl. 09.00 Plats Gröna rummet, Socialförvaltningen, Östhammar Besök Nr ÄRENDELISTA Föredragande 1 Tillkommande ärenden 2 Redovisning av delegationsbeslut

Läs mer

KALLELSE KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA. 1 Omröstningsmottagare. 2 Utbildning av personal och omröstningsmottagare. 3 Teckningsrätt

KALLELSE KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA. 1 Omröstningsmottagare. 2 Utbildning av personal och omröstningsmottagare. 3 Teckningsrätt 2017-10-05 1 (12) KALLELSE Nämnd Valnämnden och tid 2017-10-10 Klockan 15:00 Plats SR Ormön, kommunkontoret Östhammar Besök Nr ÄRENDELISTA 1 Omröstningsmottagare 2 Utbildning av personal och omröstningsmottagare

Läs mer

Lokala Brottsförebyggande Rådet

Lokala Brottsförebyggande Rådet 1 av 14 Plats och tid Skurup, 18.00 21.00 Beslutande Ordförande Maritha Johansson ( S ) Kristina Andersson ( M ) Göran Larsson ( MP ) Roland Hansson ( S ) Inger Steinbichler (KV) Harriet Andersson ( KV

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11. 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.20 Peter Johansson (M) ordf. Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

Överenskommelse mellan Uppsala kommun och Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta för 2015

Överenskommelse mellan Uppsala kommun och Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta för 2015 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Börjesdotter Carina Datum 2015-01-05 Diarienummer KSN-2014-1450 Kommunstyrelsen Överenskommelse mellan Uppsala kommun och Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta för 2015 Förslag

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-02-19 1 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

Utses att justera: Åke Almqvist (M) Ing-Britt Andersson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Utses att justera: Åke Almqvist (M) Ing-Britt Andersson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2011-02-07 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2011-02-07 klockan 10.00 16.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Jan-Olof Andersson (C) Markus Hall (MP) Göran Lindgren (M)

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2013-05-27 10 (19) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 18 februari 2013, kl 08.30-11.00. Beslutande Björn Andersson, ordförande Anneli Bengtsson, vice kommunstyrelsens

Läs mer

Nils Cidh Birgitta Bergström Ingrid Hedman Elisabeth Söllvander-Andersson Linus Westin Marika Thilander Sarah Svensson

Nils Cidh Birgitta Bergström Ingrid Hedman Elisabeth Söllvander-Andersson Linus Westin Marika Thilander Sarah Svensson 2014-02-14 1 (6) Plats och tid Fackens rum, Kommunkontoret, Östhammar, klockan 09:00-10:45 Beslutande Nils Cidh Birgitta Bergström Ingrid Hedman Elisabeth Söllvander-Andersson Linus Westin Marika Thilander

Läs mer

Samverkansöverenskommelse; Avesta Kommun och Lokalpolisområde Falun Avesta

Samverkansöverenskommelse; Avesta Kommun och Lokalpolisområde Falun Avesta Samverkansöverenskommelse; Avesta Kommun och Lokalpolisområde Falun Avesta Överenskommelse som gäller från 2018-03-03 är löpande och kan sägas upp av båda parter. Överenskommelsen syftar till att tillsammans

Läs mer

PROGRAM FÖR DET BROTTS- OCH DROGFÖREBYGGANDE RÅDET (Brå) Antaget av Socialnämnden

PROGRAM FÖR DET BROTTS- OCH DROGFÖREBYGGANDE RÅDET (Brå) Antaget av Socialnämnden PROGRAM FÖR DET BROTTS- OCH DROGFÖREBYGGANDE RÅDET (Brå) Antaget av Socialnämnden 2008-11-27 MÅLSÄTTNING Brotts- och drogförebyggande rådet (Brå) i Kristianstad skall verka för att: Öka tryggheten i kommunen

Läs mer

För ett tryggare och säkrare Stockholm, Stockholms stads trygghets- och säkerhetsprogram

För ett tryggare och säkrare Stockholm, Stockholms stads trygghets- och säkerhetsprogram Socialförvaltningen stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-29 Handläggare Niklas Roth Telefon: 08-508 43 024 Till Socialnämnden 2017-11-14 För ett tryggare och säkrare Stockholm,

Läs mer

8.?. e.~... ~... Peter Lindroth

8.?. e.~... ~... Peter Lindroth Brottsf6rebyggande rådet, BRÅ 2013-05-06 Sarnrnantradcsdatulll Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 6 maj 20 13 kl. 09.00-09.30 N:1rvanmdc (ordinarie Peter Lindroth Staffan MyrselI Anders Ståhl Helen

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.35 Beslutande ordförande Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Ewa Svensson (s) tjg ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-23 1 (31) Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 09.00 15.20 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Suzan Karagöz (S) (tjänstgörande ersättare) Désirèe Mattsson (S) Mhesun

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15)

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Plats och tid Midgårds samlingssal kl. 08.00-10.10 Paragrafer 21-32 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-12-07 1 (17) Plats och tid Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar, kl. 13:00-16:40 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson

Läs mer

Kallelse till Huddinge brottsförebyggande råd

Kallelse till Huddinge brottsförebyggande råd HUDDINGE BROTTSFÖREBYGGANDE RÅD KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till brottsförebyggande råd Tid Torsdag den 10 december 2015, klockan 15:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 1 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-11-06

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-11-06 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-06 Innehållsförteckning 24 Föregående protokoll... 28 25 Brottsförebyggande... 29 26 Verksamhetsplan - utkast... 31 27 Rapport från konferens...

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

Angående våld i nära relationer hos personer med funktionsnedsättning, skrivelse från HSO Stockholms stad

Angående våld i nära relationer hos personer med funktionsnedsättning, skrivelse från HSO Stockholms stad Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-04-21 Handläggare Malin Torberger Telefon: 08-508 25 416 Till Socialnämnden Angående våld i nära relationer

Läs mer

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30 12.00 Beslutande Karl Arne Larsson (C), ordförande, 2 16, 18 22 Inga Lill Hellgre n (S) Susanne Stambolidou T ellebo

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-05-25 2 SN 66 Dnr 35.11 700 Fastställande av patientsäkerhetsplan 2011 Patientsäkerhetslag (SFS 2010:659) syftar till att främja hög patientsäkerhet inom hälso- och sjukvården. Vårdgivaren

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-05-17

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-05-17 Socialnämnden 2010-05-17 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 25 maj 2010, kl. 18.30. Genomgång av handlingar kl. 17.30.

Läs mer

Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ. Kommunkontoret, Flataklocken måndagen den 20 september 2004, kl

Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ. Kommunkontoret, Flataklocken måndagen den 20 september 2004, kl Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ Plats och tid för sammanträdet Kommunkontoret, Flataklocken måndagen den 20 september 2004, kl 13.00 15.00 Ärenden Justering 20 Information från kommunens

Läs mer

Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott. Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, tisdag den 31 maj 2005, kl Upprop och justering

Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott. Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, tisdag den 31 maj 2005, kl Upprop och justering Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, tisdag den 31 maj 2005, kl. 9.00 Föredragande Ärenden Upprop och justering 56 Träff

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-16.15 Beslutande S S Anders Johansson, ordförande Juhani Kujansivu KD V Ingegärd Axelsson Peter Bowin från 67 S Leif Johansson V Lisbet Widing

Läs mer

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum (5)

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum (5) 2017-09-11 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Östhammar, klockan 13:00 16:00 Beslutande Zelwi Vogeler, SPF Rospiggen, ordförande Örjan Wedin, NHR Siv Vesterberg, HRF Inga Brita Ellström, R Birgitta Mattsson/Agneta

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Kajsa Gladh (m) Sig-Britt

Läs mer

Innehållsförteckning. Ärende SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Sida

Innehållsförteckning. Ärende SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Sida Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-22 Innehållsförteckning Ärende 1 Föregående protokoll... 2 2 Brottsförebyggande... 3 3 Lokal samverkansgrupp... 5 4 Drogpolitiskt program... 6

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-14 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Lars Sandberg (S) Désirèe Mattsson (S) Mhesun Tekleab (S) Ingeborg Sevastik

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9) Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2013-01-16 1(9) Tid och plats Beslutande Ledamöter Onsdagen den 16 januari 2013, klockan 18.00 19.00, i Ungdomshuset Stinsen Anton Ek Elvira Olsson Julia Nordling Övriga närvarande

Läs mer

Socialnämnden 2014-01-14 2

Socialnämnden 2014-01-14 2 Socialnämnden 2014-01-14 2 SN 1 Dnr 118/13-072 Riktlinjer för utbetalning av habiliteringsersättning inom daglig verksamhet Habiliteringsersättning betalas ut med stöd av 9 punkt 10 lagen om stöd och service

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-16 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 09.00 12.50 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Lars Sandberg (S) Désirèe Mattsson (S) Mhesun Tekleab (S) Ingeborg Sevastik

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2001-05-08

Socialnämndens arbetsutskott 2001-05-08 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 16.10 Beslutande Anders Johansson S Ordförande Yvonne Skärheden M Kristina Valtersson C Ally Karlsson Leif Johansson V S tjänstgörande ersättare

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer