PROTOKOLL 1 (16)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-26"

Transkript

1 PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Blå rummet, tekniska kontoret, kl Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN) Ingrid Wahlberg (PRO) Aino Marklund (PRO) Karin Öhlund (PRO) Marianne Ögren (SPF) Gunilla Öhlund (SPF) Maj Lundström (SPRF) Ove Sundbom (VISION/CPK) Gulli-Maj Norén (SKPF) Övriga deltagande Malin Stare, sekreterare Nina Saxin, socialkontorets informatör Carin Lundberg, ordförande Kulturnämnden 9, 11 Yngve Lindmark, ledningssekreterare, kommunledningskontoret 12 Agneta Hansson (SN) adjungerad Utses att justera Ove Sundbom och Aino Marklund Paragrafer 1-15 Underskrifter.. Kenneth Fahlesson, ordförande Malin Stare, sekreterare.. Ove Sundbom, justerare 1 12 Aino Marklund, justerare 13-15

2 PROTOKOLL 2 (16) 1 Val av justerare Justerare väljs på sammanträdet s beslut Ove Sundbom väljs att justera 1-12 och Aino Marklund väljs att justera 13-15, tid för justering väljs vid senare tillfälle. 2 Dagordning fastställs Fastställande av dagordning. Eventuella ändringar i föreslagen dagordning anges under denna punkt. s beslut En extra punkt läggs till där Ola Burström, ordförande tekniska nämnden, informerar om tekniska nämndens verksamhet.

3 PROTOKOLL 3 (16) 3 Ordförande informerar s ordförande, Kenneth Fahlesson, informerar om: Moa Hedström har fått förhinder och i hennes ställe kommer Yngve Lindmark, ledningssekreterare, kommunledningskontoret, att informera om Skellefteå Uppsökande verksamhet: I dagsläget görs en översyn på hur det framtida arbetet med uppsökande (förebyggande) verksamhet ska se ut. Det är upp till 50 procent av de som erbjuds hembesök som tackar nej till det. En höjning av åldern på de som erbjuds besöken skulle kunna bidra till att fler tackade ja. Kommun och landsting har ett samarbete sedan tidigare kring uppsökande verksamhet. Idag sker verksamheten till viss del från hälsocentralerna. Påminnelse om återinvigningen av äldreboendet Tor den 28 februari kl Klart med hälso- och sjukvårdsavgifterna. Hur avgiften ser ut har beredningsgruppen fått information om den 17 februari. Klart med om- och tillbyggnad av äldreboendet Skogsbacken i Boliden. Utökning med tre lägenheter, från 21 lägenheter till 24. Socialnämnden har fått ett tjänstemannaförslag gällande flytt av särskilt boende i Burträsk. I förslaget ingår även en uppstart av ny gruppbostad och flytt av befintlig gruppbostad till nya lokaler. Beslut i frågan kommer att tas torsdag den 27 februari. Klart med folkomröstning gällande ett byggande av centrumbron. Folkomröstningen kommer att hållas söndagen den 25 maj Svarsalternativen blir ja, nej eller blank.

4 PROTOKOLL 4 (16) Utskrivningsklara: Läget just nu ser bra ut, dock var kostnaden för utskrivningsklara hög under För att lätta på trycket har åtta korttidsplatser öppnats på paviljongen i Burträsk. Det är viktigt att det fungerar med både personal, vårdplanering och hälsocentraler. I och med kommunens övertagande av hälsooch sjukvårdsinsatser i hemmet har samarbetet mellan hemtjänst, arbetsterapeuter och sjuksköterskor blivit bättre. Efter fem dagar är det kommunen som har betalningsansvaret för de utskrivningsklara enligt lagstiftningen. Intraprenader: Intresset för att bilda intraprenader har varit svagt. Pensionärsrepresentanterna menar att det varit positivt där verksamhet bedrivits som intraprenad men att det är viktigt att fortsätta informera tjänstemännen om möjligheten till detta. Trygghetsboende i Bureå: Trygghetsboendet är ännu inte helt fullvärdigt men de som bor där tycker det är bra och trivs. I utvärderingen som gjorts på Bureborg och Blomstergårdarna framgår att de boende anser att de ges möjlighet till de aktiviteter de vill ha samt det sällskap som de är intresserade av. Fokus har varit att ordna målinriktade aktiviteter för den enskilde hyresgästen och för hela gruppen. Idag arbetar trygghetsvärden 50 procent på trygghetsboendet i Bureå och 50 procent på Blomstergårdarna. Aino Marklund, kontaktperson för fortsatt arbete med trygghetboende, framför att det borde vara möjligt att anordna åtminstone en gemensam måltid per dag för de boende samt att det borde finnas ett telefonnummer att ringa nattetid om det skulle behövas. s beslut Att på nästa sammanträde, den 7 maj, bjuda in Skebo för att få information och föra en dialog om Skebos trygghetsboenden.

5 PROTOKOLL 5 (16) 4 Rapporter Uppsökande verksamhet: Representanterna har haft en träff med Ewa Larsson som är ansvarig för gruppen. Enligt äldreomsorgschef Berit Silverlind finns det inte någon budget för uppsökande verksamhet just nu. Ett förslag på hur verksamheten ska fungera framledes håller på att tas fram. Nyproduktion av äldreboende: Inget att rapportera. Information till äldre på kommunens hemsida: Arbetsgruppen har tittat lite på den sociala biten och kommer att fortsätta med det arbetet. Agneta Hansson, SN, föreslår att gruppen ser över den mobila applikationen Mitt Skellefteå. Nina Saxin, socialkontorets informatör, meddelar att Maria Holm, webbutvecklare, support och lokaler, kan hjälpa till om KPR vill starta upp en Facebookgrupp. Administrationen måste dock KPR i sådana fall sköta själv. s beslut Informationen godkänns.

6 PROTOKOLL 6 (16) 5 Ändrad ersättning KPR och KHR Ersättningen till de av föreningarna utsedda ledamöterna i och Kommunala handikapprådet är 382 kr per ordinarie sammanträde från och med Ersättningen är inte pensionsgrundande eller semesterlönegrundande. Ledamot som har inkomstbortfall ersätts som kommunalt förtroendevald vad avser ersättning för sammanträdestiden (schablonberäknat belopp). Reseersättning utbetalas enligt det kommunala reseavtalet. s beslut Informationen godkänns. 6 Föredragningslista samt reglemente Beredningsgruppen föreslår att representanterna för kommunstyrelsen, tekniska nämnden, bygg- och miljönämnden samt socialnämnden som stående punkt informerar om vad som är aktuellt i sin respektive verksamhet/nämnder på KPR:s sammanträden. Beredningsgruppen föreslår att reglementet står oförändrat. s beslut

7 PROTOKOLL 7 (16) 1. Att beredningsgruppens förslag godkänns. 2. Att reglementet står oförändrat. 7 Val av representanter till kulturgrupp Beredningsgruppen har föreslagit att välja Eddy Rönnqvist och Marianne Ögren till kulturgrupp. s beslut Att välja Eddy Rönnqvist och Marianne Ögren till kulturgrupp. 8 Val av kontaktpersoner mot nämnderna Beredningsgruppen har följande förslag på nämnder och kontaktpersoner: Tekniska nämnden: Fred Brännström och Ove Sundbom Fritidsnämnden: Aino Marklund och Gunilla Öhlund Socialnämnden: Gullimaj Norén och Ingrid Wahlberg Bygg- och miljönämnden: Maj Lundström Kulturnämnden: Marianne Ögren och Eddy Rönnqvist Kommunstyrelsen: Aino Marklund och Ove Sundbom Support och lokaler: Marianne Ögren och Maj Lundström s beslut Att godkänna beredningsgruppens förslag och välja föreslagna nämnder och kontakpersoner.

8 PROTOKOLL 8 (16) 9 Tema för KPR 2014 Beredningsgruppen har för 2014 valt att avstå tema. Beredningsgruppen har istället tagit fram ett motto för KPR som ska gälla tillsvidare: Äldres delaktighet vår drivkraft. s beslut Informationen godkänns. 10 Beredningsgruppens synpunkter angående reviderade riktlinjer inom äldreomsorgen Beredningsgruppen har fått möjlighet att ta del av förslaget till reviderade riktlinjer inom äldreomsorgen och komma med synpunkter: Renbäddning: Inga synpunkter på förslaget. Trygghetsskapande insatser i hemtjänsten trygghetstrappa: Inga synpunkter på förslaget. Aktivering: (nuvarande Utevistelse/sociala aktiviteter): Pensionärsrepresentanterna är eniga om att både Aktivering samt Ledsagning i närområdet även fortsättningsvis bör vara en omsorgsinsats. Ledsagning i närområdet: (nuvarande Utevistelse/sociala aktiviteter): Pensionärsrepresentanterna är eniga om att både

9 PROTOKOLL 9 (16) Aktivering samt Ledsagning i närområdet även fortsättningsvis bör vara en omsorgsinsats. Service: Inga synpunkter på förslaget. Matleverans/följe till matsal: Pensionärsrepresentanterna framför att istället för att det står följe till matsal om man bor i ett Seniorboende där det finns matsal. borde stå följe till matsal där det finns en gemensam matsal.. Korttidsvistelse: Inga synpunkter på förslaget. Särskilt boende: Pensionärsrepresentanterna framför att sista punkten i förslaget bör tas bort. Punkten lyder: erbjudande om särskilt boende ska ges till personer med så stort omsorgsbehov (beviljad tid) i det egna hemmet att det överskrider kostnaderna för äldreboende. Representanterna menar att kostnadsbilden inte får styra. Pensionärsrepresentanterna har inga synpunkter på att näst sista punkten i nu gällande riktlinjer tas bort. Punkten lyder: oro större delen av dygnet, där hemtjänstinsatser inte ger tillräcklig trygghet. s beslut Att följa pensionärsrepresentanternas förslag. 11 Carin Lundberg informerar om kultur för äldre Carin Lundberg, ordförande i kulturnämnden, är inbjuden för att tala om kultur för äldre. Kultur har många positiva bieffekter, kultur påverkar folkhälsan. Vi blir fortare friska och rehabilitering går snabbare, vi lever längre med kultur. Ska vi bli invånare år 2030 måste vi vara attraktiva och där spelar kulturen en stor roll.

10 PROTOKOLL 10 (16) Tillgänglighet är av stor vikt för alla och i synnerhet för äldre. När det gäller teatern så hålls de flesta föreställningar under kvällstid. Många, och främst kvinnor, är rädda för att gå ut sena kvällar. Detta är något som vi som arbetar med kultur ska fundera på, säger Carin. Det är viktigt att tekniska hjälpmedel finns att tillgå, som exempelvis hörslinga. Vid ombyggnationer bör även hänsyn tas till de som lider av synhandikapp av olika slag. Det kan gälla färgsättningar med mera. Det finns personer som upplever stress vid större folksamlingar, vilket också måste uppmärksammas. Det går att anordna exempelvis konstvisningar för färre personer. I Skellefteå finns två institutioner, Västerbottensteatern som har sitt säte här och turnerar i hela länet samt Skellefteå museum på Nordanå. Skellefteå är Berättarnas stad, vilket utropades i kommunfullmäktige i maj Västerbottensteatern vill därtill bli en av de ledande berättarteatrarna i Europa. Något som Carin ser fram emot är flytten av teatern till det nya kulturhuset som ska byggas i Skellefteå centrum. Även stadsbiblioteket kommer att flytta in i kulturhuset. Däremot kommer det inte att bli som idag, stadsbiblioteket kommer att se över och ändra sina arbetsformer. Problemet idag är att alla gillar bibliotek men färre och färre går dit. Föreningar och föreningslivet är något Carin vill framhålla, och där är studieförbunden störst. Pensionärsföreningar är ett område där det är mycket av kultur men det skulle kunna vara ännu mer. Ett problem som finns är lokalhyra, vilket ofta blir en bromskloss när föreningar ska ordna med plats för sin verksamhet. Då är rekommendationen att hyra in sig i äldre lokaler där hyran är lägre. I kulturhuset kommer hyran att vara hög eftersom huset blir helt nytt. I och med att resecentrum planeras ovanför kulturhuset kommer bussarna (inte lokalbussarna) att stanna alldeles i närheten, vilket gör att kulturhuset blir lättillgängligt även för de som kommer utifrån. Berättarfestivalen är något som anordnats i sex år. Meningen är att alla ska vara med, pensionärsföreningarna är en viktig del i detta. Har man något som man vill berätta om så anmäler man detta och det skrivs då in i programmet. I år anordnas en berättarkonferens där folk från olika

11 PROTOKOLL 11 (16) håll kommer att medverka. Tanken är att etablera Skellefteå som ett berättarcentrum. Ett projekt som bedrivs i samarbete med socialnämnden är Sesam, kultur på särskilda boenden. Projektet kan utvecklas, nästa steg skulle kunna vara hur vi ska arbeta för att nå ut till alla andra. Hur kan vi tillsammans göra för att locka ut fler och med hjälp av kultur skapa ett mer innehållsrikt liv med mer gemenskap för de som sitter i ensamhet? Carin avslutar med att uppmana alla som har idéer, förslag och synpunkter att höra av sig till henne. Hon lämnar sitt telefonnummer och sin e-postadress. s beslut Informationen godkänns invånare 2030 Yngve Lindmark, ledningssekreterare, kommunledningskontoret, informerar om arbetet med projektet Skellefteå Skellefteå kommun har en inkluderande vision som är väl förankrad politiskt: Skellefteå en framsynt tillväxtkommun, attraktiv att bo och verka i. Numera har även ordet jämnställd lagts till. Ett tydligt, mätbart och tidsatt mål är invånare år Vad Skellefteå kommun saknade var en strategi för hur vision och mål ska nås. En plattform som samlar Skellefteås alla utvecklingskrafter näringsliv, civilsamhälle, föreningsliv och andra offentliga aktörer. Yngve menar att vi alla på olika sätt kan bidra till att nå målet, tillsammans kan vi: Synliggöra det som redan idag görs för framtiden Skapa ett sammanhang och fokus kring dessa satsningar

12 PROTOKOLL 12 (16) Bygga gemenskap, visa framtidstro och engagemang för vår gemensamma framtid. Tidsplanen inleddes med att studera vad forskningen säger om hur en ort ska kunna växa. Därefter (nuläget) följer medborgardialog i form av öppna möten. Uppsökande möten mot ett antal utvalda grupper sker under våren 2014 (ungdomsfullmäktige, Campus, utflyttade Skellefteåbor, nyinflyttade Skellefteåbor, småbarnsföräldrar, nyanlända invandrare). Skellefteå 2030 ska utmynna i en strategi som ska peka ut ett fåtal fokusområden vilka ska prioriteras i utvecklingsarbetet. Under våren 2015 ska strategin vara klar och därefter, fram till år 2030, sker implementeringen. Fyra viktiga fokusområden som det kommer att talas om under våren 2014: 1. Kompetens och sysselsättning Vad: Utbildning, kompetensförsörjning, innovationssystem, specialisering, mötesplatser, ungdomar, integration, kompetensöverlämning, ägarskiften, matchning, branschbredd, internationalisering. Varför: Arbetslöshet bland ungdomar och utrikes födda, brist på vissa akademiska jobb, utbildningsnivån, vidareförädlingsgrad, behov av mötesplatser inom och mellan branscher, vidareutveckla redan starka branscher, behov av internationell marknad, könsuppdelad arbetsmarknad, generationsväxling. 2. Levnadsmiljö och upplevelser Vad: Bostäder, naturmiljö, kulturmiljö, hållbar livsstil, trygghet, lugn, attityder, gestaltning av allmänna ytor, barn och ungas delaktighet, föreningsliv, kultur, handel, nöjen, fritid, mötesplatser. Varför: Bostadsbrist, urbanisering, varierande boendemiljöer, trend livsstilsflyttar, oexploaterade miljöer/natur för boende och besökare, grön energiproduktion, sällanköpsindex, negativa attityder idag, barn och ungas attityder till hemstaden, starkt föreningsliv, rikt idrottsutbud, integration, instegsjobb, efterfrågan puls och kultur, potential för utvecklad turism. 3. Grundläggande service Vad: Skola, förskola, vård, omsorg, post och leveransservice, telefoni, lokaler för näringsliv, dagligvaruhandel. Varför: Tillfredsställande nivå krävs.

13 PROTOKOLL 13 (16) 4. Kommunikation Vad: Tillgänglighet mellan tätorter i kommunen och omkringliggande kommuner, järnväg, hamn, flyg, kollektivtrafik, cykel, resvanor, datatrafik, fossila transporter och resor. Varför: Arbetsmarknadsförstoring, internationella relationer, integration, näringslivsutveckling, luftmiljö, hållbarhet, behov av kommunikation utan resor. Dessa fokusområden har kommit till på grund av frågan Varför flyttar man? Det finns därtill fem teman som berör alla fokusområden: Jämnställdhet, klimat och miljö, integration, samverkan och attityder. Yngve avslutar med att påminna om de öppna workshops (möten) som finns kvar att besöka. s beslut Informationen godkänns. 13 a Ola Burström informerar om tekniska nämndens verksamhet Ola Burström, ordförande tekniska nämnden, informerar om tekniska nämndens verksamhet. Tekniska nämnden är den nämnd som har bredast verksamhet av alla nämnder. Verksamheten kan delas upp i två delar: En skattefinansierad del och en del som finansieras med hjälp av olika avgifter. Räddningstjänsten, som är skattefinansierad, arbetar med att undsätta vid brand och olyckor samt även med förebyggande arbete. När personalen på räddningstjänsten är sysslolös kan man säga att arbetet har lyckats.

14 PROTOKOLL 14 (16) Gator- och parkverksamhet är en annan skattefinansierad verksamhet. Vi ska bygga gator, vägar och torg samt även underhålla dessa. Vintertid ska vägarna plogas och sommartid ska vägarna underhållas och torgen städas och parker skötas om. En stor andel av den skattefinansierade budgeten går till vinterväghållningen. Ola upplyser om att vi har väldigt mycket väg i Skellefteå kommun, vi är Sveriges tredje största väghållare. Vi får dessvärre betala mer per invånare för att vi har så mycket väg jämförelsevis med andra kommuner. I infrastruktur ingår mer än bara vägar. Även belysning samt trafiksignaler ingår i gatu- och parkverksamheten. Skellefteå är en av de lekparkstätaste kommunerna. Just nu försöker tekniska att få ihop dessa små och inte alltid så roliga lekparkerna till större och bättre parker. Inom gatu- och parkverksamheten ligger även torghandel. Tekniska nämndens verksamhet är stor, både i pengar och även själva verksamheten. Enheterna är egna resultatenheter, vilka kan liknas med intraprenader. Vill man ha ett bra resultat i en intraprenad är det viktigt att gruppen känner för detta. Mycket handlar om engagemang. Ola nämner hamnverksamheten som exempel, den lever på egna intäkter, även parkeringsverksamheten drivs med egna intäkter. Vid överskott så ligger detta kvar, det plockas aldrig ut därifrån. Vatten och avlopp är också en egen resultatenhet liksom sotningen. Även avfallsverksamheten är en egen resultatenhet, där har det varit en del förluster senaste åren dock inte sista året. Ola informerar om att alla kommunens fordon hyrs från fordonsenheten. Tekniska nämnden är huvudman för kommunens samtliga fordon. Det är miljö och säkerhetskrav som ligger till grund för detta. s beslut Att fortsättning på information om tekniska nämndens verksamhet ska ske vid nästa sammanträde, den 7 maj.

15 PROTOKOLL 15 (16) 13 b Information från nämnderna Bygg- och miljönämnden: Ingen representant närvarande. Tekniska nämnden: Älvsbrinken/Bryggarbacken under utveckling. Socialnämnden: Socialnämndens verksamhet håller budgeten, inte klart ännu med budgetberedningen. Länen och regionerna har möjlighet att ansöka om stimulansmedel via SKL för att bedriva gemensamt utvecklingsarbete på ett samordnat sätt vid arbetet med kommunernas e-hälsa. Förbättrat resultat gällande läkemedel och äldre. Kommunstyrelsen: Förslaget om vindkraftverk i Ljusvattnet, Burträsk, återremitterades på grund av hänsyn till de som bor där. Hälften av de boende är negativt inställda till vindkraftverket eftersom de anser att det skulle förfula landskapsbilden. s beslut Informationen godkänns.

16 PROTOKOLL 16 (16) 14 Övriga frågor Inga övriga frågor s beslut Informationen godkänns. 15 Nästa sammanträde Nästa sammanträde är den 7 maj, Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl Kommunalråd Lorents Burman håller budgetinformation kl Nästa sammanträde för beredningsgruppen är den 2 april kl , i ordförandes arbetsrum. s beslut Att KPR:s sammanträde den 7 maj hålls kl

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN) Evelina Fahlesson (BMN)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19)

PROTOKOLL 1 (19) PROTOKOLL 1 (19) 2011-11-18 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Regnbågens sammanträdesrum kl. 08.30-11.50 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Birgitta Burström (SN) Ros-Marie Johansson (KS) Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Andreas Westerberg (KS) Ann-Christin Westerlund (BMN) Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Andreas Westerberg (KS) Gunilla Åström (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13) 2014-05-07

PROTOKOLL 1 (13) 2014-05-07 PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, kl. 09.00 12.40 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Birgitta Burström (SN) 16-20, 23, 25 Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Gunilla Åström (KS) Andreas Westerberg (KS) Ola Burström (TN) Evelina

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Gunilla Åström (KS) Andreas Westerberg (KS) Ola Burström (TN)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Ugglan, polishuset, Strandgatan 47, kl. 09.00 13.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Evelina Fahlesson (BMN) Ingrid Wahlberg (PRO)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 13.00 16.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ann-Christin Westerlund (BMN) Aino Marklund (PRO), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Stadshuset E3, entréplan kl. 09.00 12.20 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Leif Wikberg (SBN) Waldemar Mellquist

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Lokal E1, stadshuset entréplan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ola Burström (TN) Gunilla Åström (KS)

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan 08.30-12.25 Plats och tid 1(14) Beslutande Britt-Marie Johansson, (s) ordförande Ann-Mari Flink, (s) Siw Karlsson, (s) Anna-Karin Kindgren, (c) Stefan Andersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 8 Dagordning... 2 9 Information från föregående sammanträde... 3 10 Öppna jämförelse... 4 11 Äldrevisionen... 5 12 Ökad måltidsglädje för äldre... 6 13 Information från socialnämnden...

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: E1, plan 1, stadshuset, kl. 09.00 11.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Gunilla Åström (KS) Andreas Westerberg (KS) Ola Burström (TN) Evelina Fahlesson (BMN) Aino

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2012-09-19 Kommunala handikapprådet Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 09:00-12:00 Beslutande Kenneth Fahlesson Camilla Stenmark Mats Rönnblom Britt-Inger Lundstedt Ola Burström

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan kl. 09.00 12.30 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Leif Wikberg (SBN)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Lokal E1, stadshuset entréplan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ola Burström (TN) Gunilla Åström (KS) Andreas

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret, Skellefteå kl. 09.00-12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Ola Burström (TN) Aino Marklund (PRO), vice ordf. Ingrid Wahlberg (PRO)

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17)

PROTOKOLL 1 (17) PROTOKOLL 1 (17) 2010-09-16 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid KS-rummet, kl. 08.30-12.00 ande Gunilla Åström, ordf. Lars Åhman (KS) Aino Marklund (PRO) Karin Öhlund (PRO) Doris Lidgren (SPF) Gulli-Maj

Läs mer

Kommunkontoret Djurås 7-11

Kommunkontoret Djurås 7-11 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2017-04-27 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret Djurås 09.50 11.20 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm ordförande Ann-Gret Olsson Lars Bing Agneta Finn

Läs mer

Mats Widén (PRO Ekerö) Britta Lena Rodell (PRO Ekerö) Gun Häll (PRO Färingsö) Britt-Marie Ohlsson (PRO Färingsö) ... Mats Widén (PRO Ekerö)

Mats Widén (PRO Ekerö) Britta Lena Rodell (PRO Ekerö) Gun Häll (PRO Färingsö) Britt-Marie Ohlsson (PRO Färingsö) ... Mats Widén (PRO Ekerö) Mötesprotokoll 2019-05-07 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:30 Närvarande Övriga närvarande Protokollet omfattar paragraferna Ingalill Zell (C) (ordförande) Anna-Carin Stålgren

Läs mer

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Hennanrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Tommy Olsson (C), ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson, PRO Kristina Olsson, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare...

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare... Plats och tid Kommunhuset i Lindesberg, klockan 14:00-16:00 Beslutande Christina Pettersson, ordförande Stig G. Andersson, SPF Nils Lidman, SPF Kaisa Lamu, SFP Henry Lindkvist, PRO Ann-Britt Eriksson,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2017-02-03 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshotellet, konferensrum Boviken, kl. 8.30-11.15 Beslutande Siv Brännström Lidman (S), ordförande Agneta Hansson (V) tom kl 9.50,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) 2010-12-08 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.15 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Siw Lunander (s) Östen Karlsson (c) Gunnel Hedström (s) Magnus Andersson

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Rebecca Rönnquist. Majvor Westberg Jönsson. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Rebecca Rönnquist. Majvor Westberg Jönsson. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (11) Plats och tid: Guldsmeden, sal A klockan 13:00-15:45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Majvor Westberg Jönsson (S) Ordf. Lillian Holmgren (S) Birgitta Medin (M) Bo Lindgren (PRO)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: E1, plan 1, stadshuset kl. 08.30-12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Ola Burström (TN) Aino Marklund (PRO), vice ordf. Ingrid Wahlberg (PRO) Lennart Sjöström

Läs mer

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR Reglemente Kommunala pensionärsrådet KPR Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar

Läs mer

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved kl. 08.30 11.40 Bengt Petersson, ordförande Lena Åsberg, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Ulla Petersson, SKPF Pentti Kuhna, Finska

Läs mer

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Ingrid Sundström Äldreomsorgschef Elisabeth Kisch-Juvall Enhetschef. Inger Höij, sekreterare Evy Sjögren SKPF

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Ingrid Sundström Äldreomsorgschef Elisabeth Kisch-Juvall Enhetschef. Inger Höij, sekreterare Evy Sjögren SKPF Plats och tid Tallåsenrummet, 13:15-16.30 Beslutande: Markus Evensson (S)ordförande Mona Wandel (SRD) Maj-Britt Tönners (C) Bo Hammarsten PRO Anna-Maria Winblad PRO Sören Larsson PRO Maria Stensson SPF

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 12 maj Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), Ulf Lundström (S) och Åke T Carlestam (MP)

Kommunalt pensionärsråd 12 maj Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), Ulf Lundström (S) och Åke T Carlestam (MP) 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), Ulf Lundström (S) och Åke T Carlestam (MP) Bengt

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD 2018-11-01 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 25 Kommunens folkhälsoplan, information 26 Föregående mötes protokoll 27 Aktuellt om tillgänglighet och enkelt avhjälpta hinder,

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016 1 (7) Plats och tid Bällstarummet, Vallentuna. Kl 14.00-17.15 ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Sven-Olof Ekström MSN (S), Margareta Svanström FN (M) 12-30, Eleanor Rydén ÖN (KD), Margareta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00 Beslutande Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Äldreomsorgsnämnden PRO PRO PRO PRO SPF Sätila Fristående

Läs mer

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet Dnr KS-2012-671 Dpl 00 sid 1 (7) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2013-03-26 Jenny Mentzer, 054-540 -10 40 jenny.mentzer@karlstad.se Översyn av arbetsformer och reglemente för

Läs mer

Motion om att skapa fler träffpunkter för äldre och långtidssjuka förslag till svar

Motion om att skapa fler träffpunkter för äldre och långtidssjuka förslag till svar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-11-12 15 (28) Ks 389 Motion om att skapa fler träffpunkter för äldre och långtidssjuka förslag till svar Dnr 2018/147 109 Bo Karlsson (SD) har 16 april 2018 lämnat

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-02-21 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordförande Inger Wiman,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret, Skeppargatan. Kl. 09.00 12:00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Christina Soldan (KS) Sara Keisu

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet REGLEMENTE FÖR Kommunala pensionärsrådet Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2019-02-11 37 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kansli- och kvalitetschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer

Läs mer

1 (11) Kommunala pensionärsrådet

1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2018-09-26 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Bryggaren kl. 09.30 12:00 ande Ledamöter Klein Karlsson, Eksjö PRO Gunnel Svensson, SPF Seniorerna Hult-Höreda Anna-Kerstin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-07 1 (7) Plats och tid Österbo, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Marianne Lindberg, SKPF Ingrid Nyman,

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum. 13.00 16.00 Ledamöter Gunilla Åström Eva Enqvist Ulrika Lindström Torvald Stefansson Ola Burström Kenneth Andersson Åke

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.30 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Birgit P-Hedman, Hjärt o Lung Majvor Hellström, SKPF Ulla-Britt Lindbäck,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 17.05 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Protokoll Kommunala handikapprådet

Protokoll Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-05-13 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 16.00-17:45 Ledamöter/ersättare Lena Andersson (M), socialnämnden Göran Ericsson (S), socialnämnden Marianne

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) 2007-05-25 Plats och tid Expolaris Kongresscenter Fredag 25 maj 2007, klockan 08.15-12.00 Beslutande Harriet Classon Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Erik Wallin

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND SAMMAN TRÄDE SPROTOKOL L 2015-10-15 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-10-15, kl. 13.30-15:00 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 MINNESANTECKNINGAR 2011-12-02 Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 2011-12-02 Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) 2014-06-03

PROTOKOLL 1 (8) 2014-06-03 PROTOKOLL 1 (8) 2014-06-03 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Sammanträdesrum E1, stadshuset Skellefteå. Klockan 11.00 13.00 Beslutande Stefan Bergman (s), Skellefteå kommun, ordförande Leif Holmqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved, kl. 08.30 11.30 Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Pentti

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - Kommunala pensionärsrådet 2015-02-19 Blad 1 (12) Plats och tid Folkets hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 13-15 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Verner Hammar (S) Christine Nilsson Lif (PRO)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1 Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 09:30-11:10 Ledamöter/ersättare Lena Andersson (M), socialnämnden, ordförande Maulo Rivera, (S), socialnämnden

Läs mer

Kristina Sundin Jonsson, kommunchef

Kristina Sundin Jonsson, kommunchef Vi gör skillnad och har Sveriges viktigaste jobb. Genom jämställd verksamhet, öppenhet och att ge varandras idéer en självklar plats i vardagen bidrar vi till att Skellefteå når målet att bli 80 000 invånare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2010-02-19 1 () Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15 15.30 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Mari-Anne Andersson Sekreterare...

Läs mer

Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund Lars Kopp. Maj Holmström Tyrone Hansson

Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund Lars Kopp. Maj Holmström Tyrone Hansson 1(12) Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Sal 105, Nödinge, kl 13:00-16:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl. 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), och Åke T Carlestam (MP) Bengt Edling SPF/KOM,

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 26/37 Plats Sammanträdesrummet fyra och en halv trappa upp, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande Jan Larsson, (v), Pajala Eva Bergström, (s), Luleå Henning Åhman, (s), Arvidsjaur Kenneth Nilsson, (s),

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15)

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid KS-sammanträdesrum kl. 09.00-12.15 Ledamöter Övriga deltagande Gunilla Åström (s), Ordförande Maria Wiksten (kd) socialnämnden Sonja Persson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 24-32

Underskrifter Paragrafer 24-32 Sida 1 av 5 Tid och plats 2 december 2014 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Patric Åberg (M), ordförande Inger Kjellberg Ingolf

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern PROTOKOLL Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Quality Grand Hotell Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1 2014-06-12 1 Plats och tid Lokal Fegen Gislaved, kl. 08.30-11.10 Beslutande Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Lennart Häger, SKPF Ulla Petersson,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 41-45 Utses att justera Justeringens plats och tid Anette Pettersson Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

Anne-May Nilson (M) Bengt-Olof Bengtsson (SD) Birgitta Persson (SPF) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Anne-May Nilson (M) Bengt-Olof Bengtsson (SD) Birgitta Persson (SPF) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(11) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 1 Plats och tid Gripens sammanträdesrum, Stationsallén 5 A, Gislaved Lis Melin Majken Larsson Rigo Fredriksson Siv Sandahl Uno Ekberg Ingrid Jansson Egon Johansson Pentti Kuhna Kjell Thelin Ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (7) 2018-03-09 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-03-07 Närvarande: Ledamöter: Lars Erik Karlsson,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Anderstorg 12, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ann-Christin Westerlund (BMN) Gunnar Fransson (BMN) Ola

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl Pensionärsrådet 2010-02-11 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl. 13.15-15.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Politiskt valda

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Ugglan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 11.30 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Åke Andersson, PRO Birgit Hansson, PRO Kerstin

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO Viola Ekavall, SPF Britt

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Dagordning... 2 2 Val av ordförande... 3 3 Val av vice ordförande... 4 4 Val av beredningsgrupp... 5 5 Information från kommunala nämnder... 6 6 Information från organisationerna...

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande ! SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida! 1(8) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Pyramiden Kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Ann-Marie Hammar, SKPF Jonny Molander,

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum KALLELSE Datum 2016-11-03 Sida 1(1) Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden kallar härmed till sammanträde måndag 21 november 2016, kl. 17:30 i kommunkontoret sammanträdesrum A för att behandla följande

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Brukarrådet 2013-02-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Föregående mötes protokoll 2 Utredning om Svegs Folkets Hus, information om remiss 3 Information från Hjärt- och lungsjukas

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Leif Aringstam

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 23 oktober 2017 Tid: 13.00 14.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 oktober, klockan 8.00 Paragrafer: 23-28 Utses att justera: Dick Bergström

Läs mer

Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan) Ulla Holmberg (PRO Nordmaling)

Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan) Ulla Holmberg (PRO Nordmaling) 1(17) Plats och tid: Kommunkontoret, Nordmaling, kl 13.00 16.00 Beslutande: Vera Jonzon (c), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Sven Jonsson (s) Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan)

Läs mer

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP)

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP) 1(14) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 09.00-10.30 ande Ledamöter Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD), vice ordförande Kajsa Adolfsson (S) Bo Andersson (S) Carina Johansson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-05-31 1 (10) Plats och tid Munkberga, kl 13:00-16:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Ingrid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrum 104, kl. 8.00-12.00 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Tomas Andersson (S) Annika Nyman (S) Peder Zingmark (V) Tjänstgörande

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.45. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Rose-Marie Ahlström, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer