Vansbro kommun. Kommunala Handikapprådet Protokoll ANSLAG/BEVIS Protokollet ärjusterat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vansbro kommun. Kommunala Handikapprådet Protokoll 2015-03-09. ANSLAG/BEVIS Protokollet ärjusterat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag."

Transkript

1 Vansbro Tid och plats Deltagande: Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vansbrorummet, måndagen den 9 mars 2015 kl :10. Per-Anders Westhed (C) ordf. Karin Sjöberg (5) Nall Lasse Andersson (5) repr. landstinget Ann-Christin Olofsson, NHR, Elisabeth Källman, HL, Bertil Oppa, SRF Tommy Jansson, FUB, Anna-Lisa Rossäng, RMR, Mia Johansson, folkhälsosamordnare, 2 Thomas Carlsson, samhällsbyggnadschef Elisabeth Hekkala, vård- och omsorgschef, 2-4 Maria Olofsson, samhällsbyggnad, 4 Marianne Pollack, sekreterare Tommy Jansson Kommunkontoret, Medborgarhuset , kl 13:00 Paragrafer Underskrifter Sekreterare: Marianne Pollack Ordförande: Per-Anders Westhed Justerande: Tommy Jansson ANSLAG/BEVIS Protokollet ärjusterat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ S ammanträdesdatum Datum då anslaget sätts upp Datum då anslagets tas ner Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret, Vansbro Underskrift

2 Vansbro 2 Protokoll INNEHÅLL: Aktuell information från Vansbro 3 Äldres säkerhet och hälsa 5 Vansbro s arbete utifrån tillgänglighetspianen 6 Renovering simhall 7 Framtida former för samverkan 8 Aktuell information från respektive organisation 9 Aktuella frågor från handikapporganisationerna 10

3 Vansbro Protokoll KHR1 Aktuell information från Vansbro Ordföranden informerar: Vansbro s bokslut 2014 visar ett resultat på + 12,2 milj. kronor. Kommunen har därmed kommit till rätta med de upparbetade underskotten som funnits under många år. Befolkningsstatistiken visar 6692 invånare vid årsskiftet. Myrbacka skola är i det närmaste klar. En investering på ca 20 milj. En framtidsinvestering, som invigs inom kort. Kommunfullmäktige beslutade vid sitt senaste möte om bredbandsutbyggnad. En satsning på totalt 50 miljoner där Vansbro satsar 15 miljoner kronor på fem år. Utbyggnaden förutsätter bidrag från EU och landsbygdsprogrammet. Malung och Vansbro jobbar för en gemensam gymnasieorganisation med utbildning på båda orterna. Beslut om att inrätta ett gymnasieförbund har fattats. Förbundsordningen tas inom kort. En gemensam gymnasieorganisation är en nödvändig åtgärd för att behålla gymnasieutbildning i Västerdalarna. Kommunalrådet har varit i Mora på arbetsmarknadsråd tillsammans med Älvdalen, Mora, Orsa och Malung-Sälens er. Vansbro redovisar positiva siffror vad gäller både ungdomsarbetslöshet och total arbetslöshet. Lyko Hair behöver anställa ytterligare 20 personer. Ett antal företag behöver större lokaler för att kunna expandera. Nyanställningar kommer även att behövas framöver inom en, då det genom generationsväxlingen behöver tillsättas nya medarbetare. Västerdalsbanan. En rapport om den genomförda åtgärdsvalsstudien väntas inom kort. Om rapporten visar sig vara positiv kommer förmodligen en upprustning av timmer-terminalen i Malungsfors att göras. Det kommer att bli ny sträckning av E16 mellan Hulån och Saltvik. Torsdag den 12 mars är det samrådsmöte i Skamheds bystuga för markägare och berörda. Byggstart planeras till En ny omgång delsträffar som samtidigt är samrådsmöten om förslaget till ny LIS-plan (LIS=Landsbygdsutveckling i strandnära lägen), är på gång. Start i Dala-Järna onsdag den 11 mars.

4 Vansbro 4 Protokoll KPR 1, forts. Information, landstinget, Nall Lasse Andersson: Landstinget har problem med ekonomin. Införande av en ambulanshelikopter är en fråga som diskuteras. Efterfrågan av sjuksköterskor är stor och bland de nyinflyttade i landet finns många som har utbildningen. En översyn kommer att göras mellan de svenska och utländska utbildningarna. Elisabeth Hekkala: Det nuvarande trygghetslarmet är analogt. Det kommer att bytas ut till digitalt. Enligt planen ska en upphandling göras under hösten Larmen kommer sedan att bytas ut under Vidareutbildning till Silviasystrar pågår inom vård och omsorg. Det är Ersta sjukhus/sköndal, som bedriver utbildningen. 1 den mån som behövs ges vidareutbildningar. Kortare kurser kan annars erbjudas. Det kommer att finnas ett omvårdnadsprogram i den gemensamma gymnasieskolan i Västerdalarna.

5 Vansbro Protokoll KHR2 Äldres säkerhet och hälsa Mia Johansson informerar: Just nu pågår ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, folkhälsosamordnaren och anhörigsamordnaren angående en temadag /minimässa som preliminärt kommer att genomföras den 1 oktober. Datumet beror på att det är Internationella äldredagen, där äldres och anhörigas hälsa och säkerhet uppmärksammas. Personal från vården, representanter för väntjänst, överförmyndare, god man, biståndshandläggare, anhöriga, äldre m.fl. är målgrupp. Alla intresserade är välkomna! Möjlighet finns för organisationerna att delta. Man kan också medverka genom att lämna tips på vad som kan vara med på mässan. Kontaktuppgifter: Mia Johansson: mia.johansson@vansbro.se och Laila Eriksson: laila.eriksson@vansbro.se Båda nås på telefon via ens växel tel Föreningarna själva kontaktar Laila och/eller Mia. Den 4 maj avsätts en tid vid det gemensamma sammanträdet med KPR och KHR för att diskutera detta ytterligare.

6 Vansbro 6 KHR3 Vansbro s arbete utifrån tillgänglighetspianen 1 medborgarhuset (Teatern, Pelarsalen och Frä1sningsarmn) kommer det att installeras ny hörslinga. Ett problem finns dock, det finns en medhörning mellan Teatern och Pelarsalen. När det problemet är löst, kommer installation att göras. 1 Smedbergsskolan finns 16 salar som har hörslinga och Vansbro utbildningscenter har i vissa lokaler. Samhällsbyggnadschefen Thomas Carlsson informerar att det har arbetatas vidare med tillgänglighetsplanen. Utbildning har genomförts i skolorna om tillgänglighetsfrågor.

7 Vansbro 7 KHR4 Renovering simhall Maria Olofsson, samhälisbyggnad informerar: Simhallen kommer att handikappanpassas genom ombyggnad av ett omklädningsrum. Simhallen stänger under sommaren och arbeten kommer då att genomföras. En lift kommer att installeras. Samhällsbyggnadschefen redogör för de tester med temperaturhöjningar av vattnet, som pågår i simhallen. Om allt utfaller väl kommer vattnet att kunna höjas till mellan grader. Besked om detta kommer att lämnas senare.

8 Vansbro 8 KHR5 Framtida former för samverkan Idén om någon form av Forum diskuteras. Organisationerna vill fortsätta med fyra mötestillfällen under året. Har dock inget att invända mot att en gör ett försök med ett Aldreforum eller liknande. KHR är negativa till annan samverkansform, än den som gäller idag. Däremot föreslås en sammanslagning av de två råden. Utbyte av frågor/svar och information ger ett bra utbyte i nuvarande form. Både KPR och KHR är överens om att ha gemensamma möten. Beslutas att detta kommer att gälla redan fr. o m nästa möte, den 4 maj kl. 13. Reglementet kommer att arbetas om senare. På begäran kommer listor över aktuella representanter i råden att skickas ut till ledamöterna.

9 Vansbro 9 KHR6 Aktuell information från respektive organisation FUB: Årsmöte i mars. Länsdans den 18 april i församlingshemmet, Dala-Järna. Deltagare från hela Dalarna brukar delta. Ca 150 personer brukar delta. HL: Årsmöte och styrelsemöten har hållits. Förslag om äldreforum har diskuterats. KHR är till för att bevaka medlemmanars intressen. 1 nuvarande form har det hittills mest varit att få information, vilket man kan få på annat sätt bl.a. genom tidningar. Se bilaga till protokollet. SRF: Den lokala föreningen är vilande. Representanten för Vansbro deltar för riksförbundet. RMR: Årsmöte har hållits.

10 där Vansbro KHR7 Aktuella frågor från handikapporganisationerna HL: Frågan om var hjärtstartare är uppsatta i en har diskuterats i föreningen. kan man gå in och se var det finns hjärtstartare installerade. Att lämna uppgifter om sin hjärtstartare är frivilligt, varför registret inte är helt tillförlitligt. En ritningsgranskare har utsetts av handikapporganisationerna, som inte har tillfrågats vid om- och nybyggnationer. Det är något som inte är känt för ens inblandade. Ett handikappråds uppgift är, om det fungerar, att bevaka och vara rådgivande i tillgänglighetsfrågor vid t.ex. om- och tillbyggnader. NHR: En tillgänglighetsberedning tillsattes den handikappolitiska handlingsplanen framkom att den grundades på rapporten Tillgänglig stad Rapporten har föreningen inte alls tagit del av. Den handikappolitiska handlingsplanen skickas till alla ledamöter i KHR.

11 nå? förslag om att anordna någon form av FORUM i en där föreningarna KOMMENTARER från HJÄRT-LUNGFÖRENTNGEN vid KHR den 9/ presenterar sig och sin verksamhet. tänkt. Ett handikapp/pensionärsråd är till för att bevaka att samhället skall fungera för Från handikapprörelsen har vi väl inte upplevt att nuvarande arbetssätt har varit speciellt givande, mycket av den anledningen att råden inte arbetat som det är nybyggen vid byggstarten är handikappanpassad, för att slippa dyrbara anpassningar i efterhand. Rådet skall göra politiker och tjänstemän Hjärt-lungföreningen har vid styrelsemöte och årsmöte diskuterat ens innebär att den som är ansvarig för åtgärderna skall vara en självskriven person vid varje möte. behov för allmänheten, är något som vi enligt vår mening klarar ganska bra Till att börja med är vi osäkra på vemlvilka Forumet vänder sig till. Vilka vill vi mer komplicerat. Att anordna Forum är alltså inget fel i sig, men ersätter Att anordna olika sätt att presentera föreningarnas verksamhet och speciella HJärt-lung Västerdalarna mars 2015 absolut inte arbetet i de ala råden! själva. Behovet att nå politiker och tjänstemän i dessa frågor, har visat sig vara alla, oavsett ålder eller handikapp. Rådet skall redan i ritningsstadiet bevaka att uppmärksamma på var det är problem med tillgängligheten och en åtgärdslista Vi kan skriva alla möjliga samarbetsavtal, men så länge man inte arbetar efter upplevas som meningsfullt att fortsätta. skall hållas aktuell med regelbundna rapporter om vad som är åtgärdat. Det den modell som det var tänkt, kommer det även fortsättningsvis att inte

Vansbro kommun 4 _ L -- Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2015-03-09

Vansbro kommun 4 _ L -- Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2015-03-09 1 Vansbro Tid och plats Deltagande: Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vansbrorummet, måndagen den 9 mars 2015 kl. 13.00-14:45. Per-Anders Westhed (C) ordf. Karin Sjöberg (S)

Läs mer

Vansbro kommun. Kommunala Handikapprådet Protokoll 2014-10-06. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 6 oktober 2014 kl.

Vansbro kommun. Kommunala Handikapprådet Protokoll 2014-10-06. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 6 oktober 2014 kl. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 6 oktober 2014 kl. 13:00-14:50 Nall Lasse Andersson, S, ordfo rande Torsten Larsson, Kd, ersätter Per-Anders Westhed Anna-Lisa Rossäng, RMR Tommy Jansson, FUB

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 1 Tid och plats Beslutande Vansbrorummet, Medborgarhuset, Vansbro, måndagen den 20 februari 2012 kl 15:00 17:00 Per-Anders Westhed, C, ordförande Sven Solborg, HRF Anna-Lisa Rossäng, RMR Lars Forsberg,

Läs mer

Vansbro 2 kommun. Kommunala handikapprådet Protokoll 201 3-06-10. Innehålisförteckning

Vansbro 2 kommun. Kommunala handikapprådet Protokoll 201 3-06-10. Innehålisförteckning Vansbro Tid och plats Vansbrorummet, Medborgarhuset, Vansbro, Måndagen den 10juni 2013 kl 15:00 15:45 Per-Anders Westhed, C, ordförande Nall Lasse Andersson, S Sven Solborg, HRF Anna-Lisa Rossäng, RMR

Läs mer

Elisabeth Hekkala, verksamhetschef, 2-3 Mia Johansson, Folkhälsosamordnare, 6 Kent Berglund, Praktikant Marianne Pollack, sekreterare

Elisabeth Hekkala, verksamhetschef, 2-3 Mia Johansson, Folkhälsosamordnare, 6 Kent Berglund, Praktikant Marianne Pollack, sekreterare 1 Tid och plats Vansbrorummet, Medborgarhuset, Vansbro, Måndagen den 4 mars 2013 kl 15:00 15:45 Per-Anders Westhed, C, ordförande Nall Lasse Andersson, S Anna-Lisa Rossäng, RMR Ann-Christin Olofsson, NHR

Läs mer

Vansbro. Kommunala Handikapprådet Protokoll Innehålisförteckning. 2 kommun

Vansbro. Kommunala Handikapprådet Protokoll Innehålisförteckning. 2 kommun Vansbro Protokoll 201 4-1 2-22 Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 22 december 2014 kl. 15:00-15:45 Per-Anders Westhed, ordförande Nall Lasse Andersson, S Anna-Lisa Rossäng, RMR Tommy Jansson, FUB

Läs mer

1,..y/ _- Vansbro kommun / 4. Kommunala handikapprådet Protokoll

1,..y/ _- Vansbro kommun / 4. Kommunala handikapprådet Protokoll Vansbro Tid och plats Vansbrorummet, Medborgarhuset, Vansbro, torsdagen den 24 maj 2012 kl 15:00 16:30 Beslutande Per-Anders Westhed, C, ordförande Anna-Lisa Rossäng, RMR Lars Forsberg, FA och FUB Ann-Christin

Läs mer

Vansbro kommun. Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-12-22. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 22 december 2014 kl.

Vansbro kommun. Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-12-22. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 22 december 2014 kl. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 22 december 2014 kl. 13:00-14:50 Per-Anders Westhed, ordförande Nall Lasse Andersson, S Lars Forsberg, Dala-Järn/Nås PRO Hans Björn, Vansbro PRO Lars Johansson,

Läs mer

gtr&e/ rctwe,z CÅcir Vansbro kommun Kommunala Pensionärs- och handi kapprådet Protokoll

gtr&e/ rctwe,z CÅcir Vansbro kommun Kommunala Pensionärs- och handi kapprådet Protokoll V Vansbro Protokoll 207 204 Kommunala Pensionärs och Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, måndagen den 4 december 207, kl. 3:00 5.00 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Nall LarsGöran Andersson

Läs mer

Kommunala Pensionärs- och handikapprådet

Kommunala Pensionärs- och handikapprådet Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, måndagen den 7 maj 2018, kl. 13:00 14:30 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Nall Lars-Göran Andersson (S), Landstinget Dalarna Tommy Jansson, FUB

Läs mer

Vansbro kommun. Kommunala pensionärsrådet Protokoll 2013-10-14. ANSLAG/BEVIS Protokollet är j usterat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Vansbro kommun. Kommunala pensionärsrådet Protokoll 2013-10-14. ANSLAG/BEVIS Protokollet är j usterat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vansbro Tid och plats Vansbrorummet, Medborgarhuset, Vansbro, Måndagen den 14 oktober 2013 kl 13:00 14:30 Per-Anders Westhed, C, ordförande Nall Lasse Andersson, 5 Lars Eliasson, PRO Ingrid Hedman, PRO

Läs mer

Elisabeth Hekkala, verksamhetschef, 2 Mia Johansson, Folkhälsosamordnare, 5 Kent Berglund, Praktikant Marianne Pollack, sekreterare

Elisabeth Hekkala, verksamhetschef, 2 Mia Johansson, Folkhälsosamordnare, 5 Kent Berglund, Praktikant Marianne Pollack, sekreterare 1 Tid och plats Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, Vansbro, Måndagen den 4 mars 2013 kl 13:00 14:30 Per-Anders Westhed, C, ordförande Nall Lasse

Läs mer

II Vansbro. kommun. A;- (%1/ 6[c1,acL;e t1. Kommunala Pensionärs- och handikapprådet. Protokoll

II Vansbro. kommun. A;- (%1/ 6[c1,acL;e t1. Kommunala Pensionärs- och handikapprådet. Protokoll II Vansbro :. kommun Kommunala Pensionärs och Protokoll 20180212 Plats och tid Järnarummet, Medborgarhuset, måndagen den 12 februari 2018, kl. 13:00 16.05 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Nall LarsGöran

Läs mer

Vansbro kommun. Kommunala pensionärsrådet Protokoll 201 3-06-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet ärjusterat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Vansbro kommun. Kommunala pensionärsrådet Protokoll 201 3-06-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet ärjusterat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vansbro 1 Protokoll 201 3-06-10 Tid och plats Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Paragrafer Underskrifter Vansbrorummet, Medborgarhuset, Vansbro, Måndagen den 10juni 2013 kl

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-11-07 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-15 (Workshop kl. 9-12) Beslutande T Bohman (S), ordf., N-E Olofsson (S), E Johansson (L) SPF Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren

Läs mer

Kommunala Pensionärs- och handikapprådet

Kommunala Pensionärs- och handikapprådet Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, måndagen den 3 december 2018, kl. 09:30 12:00 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Karin Sjöberg (S) Gunnel Engemoen, HLF Lars Forsberg, PRO Dala-

Läs mer

Vansbro kommun. /djk. Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-10-06. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 6 oktober 2014 kl.

Vansbro kommun. /djk. Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-10-06. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 6 oktober 2014 kl. Vansbro Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 6 oktober 2014 kl. 13:00-14:50 Nall Lasse Andersson, S, ordförande Torsten Larsson, Kd, ersätter Per-Anders Westhed Lars Forsberg, Dala-Järna/Nås PRO Hans

Läs mer

Kommunkontoret, jyialung

Kommunkontoret, jyialung Malung-Sälens kommun Direktionen för Västerdalarnas utbildningsförbund 2015-07-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung Beslutande Per-Anders Westhed () ordförande Kurt Podgorski (S) Stina Munters

Läs mer

Marianne Pollack. sekreterare. Kommunkontoret, Medborgarhuset,

Marianne Pollack. sekreterare. Kommunkontoret, Medborgarhuset, 1 Tid och plats Vansbrorummet, Medborgarhuset, Vansbro, torsdagen den 24 maj 2012 kl 13:00 14:45 Per-Anders Westhed, C, ordförande Hans Björn, Vansbro PRO Charlotta Alfredsson, SPF Ingrid Nilsson, SPF

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

LSS-enheten. Torsdagen den 13 februari Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord

LSS-enheten. Torsdagen den 13 februari Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord 1(7) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Torsdagen den 13 februari 2014. 14.30-16.00 Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg May

Läs mer

KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET

KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET Tid och plats Måndag 20 juni kl. 13 15.40 Stora salen, Torsby bibliotek Beslutande Carina Nordqvist (S), ordförande Monicka Lindberg, SRF Erik Gustafsson, HRF Curth Åsberg,

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

Handikappolitiskt program, datum för träff 8

Handikappolitiskt program, datum för träff 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Nya ledamöter i handikapprådet 3 Tillgänglighet 4 Föregående protokoll 5 Information från socialnämnden 6 Information från Pia

Läs mer

Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson, 5 Per-Anders Westhed, C Torsten Larsson, KD Wahan Harutun, KP

Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson, 5 Per-Anders Westhed, C Torsten Larsson, KD Wahan Harutun, KP Vansbro Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 9juni 2014 kl. 17.00-18.00 Beslutande Karl Björklund, M Lars-Olov Liss, C Anders Edlund, 5 Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson,

Läs mer

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 23 september, kl. 13:00-16:30 Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson Margareta Pohjanen

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

kommun Vansbro Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2O14-06-02 $$7-10

kommun Vansbro Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2O14-06-02 $$7-10 Vansbro kommun Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2O14-06-02 Tid och plats Medborgarhuset, måndagen den 2 juni 2014kl. 13.00-14.00. Per-Anders Westhed, C, ordförande Nall Lasse Andersson, S Mona-Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation 3 Föregående protokoll 4 Delgivningar 5 Tillgänglighetsprogram 6 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

Sammanträdesdatum Direktionen för Västerdalarnas utbildningsförbund

Sammanträdesdatum Direktionen för Västerdalarnas utbildningsförbund o Malung-Sälens kommun 2015-12-17 1 Plats och tid Medborgarhuset, Vansbro kl. 13:00-14:45 Beslutande Per-Anders Westhed (C), ordförande Kurt Podgorski (S) Stina Munters (C) Sofia Söderström (S) Kristina

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2015-11-17 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Biblioteket kl. 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud)

Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud) Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Tid och plats Onsdagen den 19 november 2014, klockan 09.00 12.00, i Bolstadrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Sven-Olof Skoogh (PRO) Evert

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.30 Bo Johansson (s) Tommy Andersson (s) 1-11 Miriam Mattsson (SRF) Bengt Wihlstrand (DHR) Leif Olsson (FUB) Bertil Henningsson (HLS) Maj-Britt

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-06 6 Plats och tid Hjernet, 2010-05-06 kl 9.30 11.00 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16 Workshop kl. 8.30-12 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), Ejlon Johansson (FP) SPF Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-09-26 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 10.30 14.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) John Wärngren

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 22 maj 2019 kl Gemensamt möte med KPR kl , 12, 13 och 14. Carina Ohlson (C) Ordförande KRF

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 22 maj 2019 kl Gemensamt möte med KPR kl , 12, 13 och 14. Carina Ohlson (C) Ordförande KRF NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 22 maj 2019 kl. 13 15 Gemensamt möte med KPR kl 14 15 11, 12, 13 och 14 Beslutande

Läs mer

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014 14 Plats och tid Stadshuset Flen, Sal Flen Kl 14.00-15.20 Beslutande Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden Jane Eriksson IFSAP/ Autismföreningen Christer Arnrup Hörselskadades förening Roger Dahlberg

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-10-25 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Utskottet

Läs mer

t.-< 4) Vansbro kommun Kommunala pensionärsrådet Protokoll 2012-09-20

t.-< 4) Vansbro kommun Kommunala pensionärsrådet Protokoll 2012-09-20 Vansbro Tid och plats Övriga deltagare Vansbrorummet, Medborgarhuset, Vansbro, Torsdagen den 20 september 2012 kl 13:00 14:45 Per-Anders Westhed, C, ordförande Nall Lasse Andersson, S Tore Backman, ers

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Dag Måndagen den 16 november 2015 Tid Kl. 9:00-11:00 Plats Vansbrorummet, Medborgarhuset Närvarande Torsten Larsson kd Kommunstyrelsen

Läs mer

Innehållsförteckning. Representation för perioden 2015 2018 4. Information från socialnämnden om projektet Den goda maten 7

Innehållsförteckning. Representation för perioden 2015 2018 4. Information från socialnämnden om projektet Den goda maten 7 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Representation för perioden 2015 2018 4 Mötestider 2015 5 Tillgänglighet 6 Information från socialnämnden

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (13)

Kommunala Handikapprådet (13) Kommunala Handikapprådet 2013-06-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 16:00-17:45 Beslutande Politiker Dorothea Nilsson (M), BUN Gunnel Johansson (S), ON Bengt-Åke Torhall (FP),

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

tyåiliå',f, Justeringens Kommunkontoret, Medborgarhuset, 2014-10-24 plats och tid Paragrafer $$ 11-16

tyåiliå',f, Justeringens Kommunkontoret, Medborgarhuset, 2014-10-24 plats och tid Paragrafer $$ 11-16 tyåiliå',f, Kom m u nala Pensionärsrådet Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 6 oktober 20l4kJ.13:00-14:50 Nall Lasse Andersson, S, ordförande Torsten Larsson, Kd, ersätter Per-Anders Westhed Lars

Läs mer

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 12-03-12 sida1-14 Plats och tid Beslutande KS salen, Mora kommunhus Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, KS Carina Renhall,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-05-19 6 Plats och tid Tullbackagården, 2009-05-19 kl 17.30-18.55 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl

Plats och tid: Trosa kommunhus kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl. 18.00-20.00 Ledamöter Representanter Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Alf Michelsen (M) ledamot

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11.

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11. FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.30 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander

Läs mer

Föredragningslista Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ. Medborgarhuset Ånge, rum Gillet torsdagen den 27 maj 2004, kl 13.00 15.

Föredragningslista Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ. Medborgarhuset Ånge, rum Gillet torsdagen den 27 maj 2004, kl 13.00 15. Föredragningslista Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ Plats och tid för sammanträdet Medborgarhuset Ånge, rum Gillet torsdagen den 27 maj 2004, kl 13.00 15.00 Ärenden 1 Justering Lars Nyman

Läs mer

Kommunala Pensionärs- och funktionsvariationsrådet

Kommunala Pensionärs- och funktionsvariationsrådet Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, måndagen den 6 maj 2019, kl. 13:00 14:30 Beslutande Stina Munters (C), ordförande Tommy Jansson, FUB Lars Forsberg, PRO Dala- Järna/Nås Monica Berglund,

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 27 mars 2018, kl. 16:00 16:45

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 27 mars 2018, kl. 16:00 16:45 Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 27 mars 2018, kl. 16:00 16:45 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Robert Holter (M), ers. L-O. Liss Torsten Larsson (KD) Wahan Harutun

Läs mer

SAMMANT Handikappr. Kommunhus. enligt sida 2. Justering av. råd. Plats och tid. Paragrafer 12-17. Utses att justera. Underskrifter.

SAMMANT Handikappr. Kommunhus. enligt sida 2. Justering av. råd. Plats och tid. Paragrafer 12-17. Utses att justera. Underskrifter. Plats och tid Kommunhus et, A-salen,, kl.13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 12-17 Utses att justera Justeringenss plats och tid Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerandee

Läs mer

Margaretha Persson (HEL) ordf Lars-Erik Andersson (C) Anders Gustafsson (KD) Sandra Krogh (S) Christina Säihke (S) Per Dahl (V)

Margaretha Persson (HEL) ordf Lars-Erik Andersson (C) Anders Gustafsson (KD) Sandra Krogh (S) Christina Säihke (S) Per Dahl (V) Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sagorummet Charlottenberg 13-15 Beslutande Margaretha Persson (HEL) ordf Lars-Erik Andersson (C) Anders Gustafsson (KD) Sandra Krogh (S) Christina

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12) Nr xx Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12) Tid och plats Onsdagen den 18 september 2013, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert

Läs mer

/%r. Vansbro. kommun Kommunala Pensionärs- och handi kapprådet. Protokoll

/%r. Vansbro. kommun Kommunala Pensionärs- och handi kapprådet. Protokoll 7... Beslutande NilsErik Edlund (S), ordf. Paragrafer 1016 Charlotta Alfredsson,& < /, Gunnel Engemoen, HLF Bodil Skifs, SPF Arne Pettersson, SPF AnnaLisa Rossäng, RMR BrittMarie Jonth, Vansbro demensförening

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan Kommunala handikapprådet 2013-05-15 1(14) Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013, klockan 13.00 16.00, på Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert Svensson (C) Linda Jansson

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Nödinge, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 18 mars 2011 kl 10.00-12.00 Beslutande Knut Jansson, ordf SN May Mossberg SPF Birgitta Åseby SPF Thore Hermansson Elsie

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 24 (29) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl 13.00-16.00 Se sid 25 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Göran Pettersson Underskrifterr Paragrafer 16-19 Sekreterare

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-09-21 Sammanträdesdag Innehåll 14 Tillkommande ärenden... 17 15 Föregående sammanträdesprotokoll... 18 16 Planering av rådets fortsatta arbete... 19 17 Funktionshinderplanen...

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15)

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats onsdagen den 16 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 3 mars 2015 kl. 10:00 12:00. Bror Forselius Göte Larsson Maudh H. Gårdsknappen Nils Forselius

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 3 mars 2015 kl. 10:00 12:00. Bror Forselius Göte Larsson Maudh H. Gårdsknappen Nils Forselius NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 3 mars 2015 kl. 10:00 12:00 Beslutande Åke Bertils (S) Stig Eng (C) Leena Lindblom (M)

Läs mer

Vansbrorummet, Medborgarhuset, måndagen den 7 januari 2019, kl. 13:00 13:30. Ej tjg ersättare Karin Sjöberg (S) Gunnel Gustafsson (V)

Vansbrorummet, Medborgarhuset, måndagen den 7 januari 2019, kl. 13:00 13:30. Ej tjg ersättare Karin Sjöberg (S) Gunnel Gustafsson (V) Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, måndagen den 7 januari 2019, kl. 13:00 13:30 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Anneli Hultgren (C) Lars-Olov Liss (C) Nathalie Larsson Berglund

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-11-28 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.45 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

Tid och plats Kl. 15:00 onsdagen den 12 september 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta

Tid och plats Kl. 15:00 onsdagen den 12 september 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Kl. 15:00 onsdagen den 12 september 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Ledamöter Ersättare Tjänstemän Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Solweig Lundkvist,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 16-22 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10: NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:00-12.00 Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Bengt Ola

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2013-09-17 14 Plats och tid Hjernet, 2013-09-17 kl. 10.00-11.40 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-10-30 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bojan Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (13) Diarienummer ÖFN 2016/0006 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.45 Ledamöter Ersättare Övriga Gunnar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-08-23 29 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-16.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Aina Wåhlund Utskottet

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2012-03-27 1 Plats och tid Hjernet, 2012-03-27 kl. 10.00-12.00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Plats och tid Järnarummet, Medborgarhuset, torsdagen den 24 januari 2019, kl. 08:00 08:30. Lillemor Tännström, tf. kommunchef

Plats och tid Järnarummet, Medborgarhuset, torsdagen den 24 januari 2019, kl. 08:00 08:30. Lillemor Tännström, tf. kommunchef Plats och tid Järnarummet, Medborgarhuset, torsdagen den 24 januari 2019, kl. 08:00 08:30 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Leif Nilsson (C), ers. N. Larsson Berglund Lovisa Berglund

Läs mer

Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Kjell Carlström, CF Tommy Karlsson, NHR Birgitta Berg, RSMH Leif Nilsson,SRF

Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Kjell Carlström, CF Tommy Karlsson, NHR Birgitta Berg, RSMH Leif Nilsson,SRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 16.30 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Kjell

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s)

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s) Tid och plats Torsdagen den 13 november 2008, kl 17.00 18.15 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 34-46 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Kommunstyrelsen Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson Sammanträdesprotokoll 2016-09-26 1 Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson

Läs mer

Kommunala handikapprådet (24) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén ()

Kommunala handikapprådet (24) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén () Kommunala handikapprådet 2010-10-18 16 (24) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 18.30 ande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén () Referensgruppen: Våge Ericsson

Läs mer